Új privát üzeneted érkezett!

Na Andi, már megint Te kezded az oldalt :roll: :lol: :lol: ..

Szegény Samu, ez a köhögés tényleg egy utáltos dolog, és az a baj, hogy nem is tudnak rá semmit adni. Amikor Marci köhögött--még aludni sem tudott, mert állandóan ingerelte a köhögés-- kértem a dokit, hogy adjon már rá valamit, de mondta, hogy sajna erre nincs orvosság. Pontosabban adott egy kúpot, de azt csak arra az esetre, ha görcsösen köhögne. Szóval sajna ez van..pedig mintha hírdetnének valami köhögésre való szirupot. Vagy az csak nagyobbaknak adható? :roll:
puszi Nektek Zsófi!!!

KépKép
logi

Édes pici Emma, akkor rendesen megszadizták szegénykét :cry: . Jaj én sem bírom, ha sír a gyerekem.... :cry:

KépKép
logi

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Andi! Shrekben a macskára? Na majd megnézem:)

Zsófi, friss hús a fiúkáknak, mi? Helyes, helyes:)
Remélem Samuka gyógyulgat azért. A képekből ítélve nem annyira rossz a közérzete. Még mosolyog is.
Takarítás miatt pedig ne szégyenld magad! És senki sem!
Ha nagy házam lenne és sok pénzem, akkor én is biztos fogadnék. Mivel egyik sincs, rám marad minden.:)
[quote]
írta:
az első 2.5 hónap rettentő nehéz volt
az első hat hónap nem volt könnyű
azóta NAGYON NAGYON JÓ!!!!!!!!!!!

Eddig nálunk simán mentek a dolgok, lekopogom. Talán nálunk most jön a neheze?

Klári, köszi a tanácsot. Anyatejet még a kórházban próbáltam, persze én lökött cumisüvegből, aztán ott mondták is, hogy az ugye nem steril...
Azóta nem is próbáltam.

Nóri, nuna-nuna, hát ez jó! :) Hiába, Farkas már most tudja mi a jó!

A bukással kapcsolatban: tudom, hogy ez előfordul, más babáknál még sűrűbben is, csak tudjátok az első bukás a kezdő anyukánál...na szal tudjátok.
Tudom, hogy nincs baj, tudom. Csak szar volt, mert én pont gépeltem, neki meg folyt orrán száján, anyukája meg észre se vette:(

Nóri, tényleg milyen lazák a fiúk:)

Majácskának milyen vicces apukája van:) Ez jó! Nagyon kis szép ebben a ruciban. Igazi csajos!

Zsóka
, Borcsi ugye rád hasonlít? Milyen nagylány!

Viki, mi volt az oltáson? Hogy viselte Beni? És a napotok milyen?
Viki, na neee, ezt nem hiszem el! Beni már most két csajjal füdik? Biztos apukája ötlete vol, igaz?:)

Kép
niki30

[quote="nóri8"]
írta:
nóri8Andi, Majával alvós képektek gyönyörű! Egyébként én a nagy "nem szülök mégegyszer" hangoztató egyre nagyobb kedvet kaptam már még egy babához, olyan édesek ezek a picúrok! :)

Nóri, tényleg!!!!!! Mármint először nem akartál még egyet??? Aztán most talán mégis!!!! Ezután a fantasztikus baba után??? Nahát!! Akkor legalább van haszna a babanetezésnek!!!!!! :lol: :lol: Bár a tesóval az a baj, hogy először talán izgul az ember, hogy össze tud e hozni még egy ilyen tökéleteset? Aztán.... Vannak itt tesók, akik olyan szépen megcáfolják ezt. :wink: :wink:

Gyerekre fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megkérdezhetem, hogy volt valami különösebb oka ennek, vagy csak egyszerűen csak így gondoltad? Bocsi, kíváncsi vagyok, mint mindig, nem akarok tolakodó lenni. :oops: :oops:

Kép

Kép
b79andi

Andi, dehogy haragszom, sőőt, ez bók:)

Kép
niki30

[quote="nóri8"]
írta:
nóri8Andi, Majával alvós képektek gyönyörű! Egyébként én a nagy "nem szülök mégegyszer" hangoztató egyre nagyobb kedvet kaptam már még egy babához, olyan édesek ezek a picúrok! :)

Nóri, tényleg!!!!!! Mármint először nem akartál még egyet??? Aztán most talán mégis!!!! Ezután a fantasztikus baba után??? Nahát!! Akkor legalább van haszna a babanetezésnek!!!!!! :lol: :lol: Bár a tesóval az a baj, hogy először talán izgul az ember, hogy össze tud e hozni még egy ilyen tökéleteset? Aztán.... Vannak itt tesók, akik olyan szépen megcáfolják ezt. :wink: :wink:

Gyerekre fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megkérdezhetem, hogy volt valami különösebb oka ennek, vagy csak egyszerűen csak így gondoltad? Bocsi, kíváncsi vagyok, mint mindig, nem akarok tolakodó lenni. :oops: :oops:

Ja, Kata, még az jutott az eszembe, tesómmal kapcsolatosan, hogy őt Pimpikének hívjuk. Pimpike a boldogság kék madara, az Erdő kapitánya című meséből.
No nem azért, mert olyan szőrös mint egy farkas :roll: , hanem mert olyan idétlen tud lenni, mint a farkas amikor betortázik. És a tesómnak még torta sem kell hozzá. :wink: :wink:

Kép

Kép
b79andi

Látjátok ezt csajok? Egy percen belül 3 hozzászólás!! :wink:
logi

Hát, most meg mi van? Először kiírja, hogy ilyen gyorsan ne szóljak hozzá kétszer, most meg kétszer is felteszi. :roll:

Ráadásul tényleg megint velem kezdődik az oldal. No sebaj, tegnap is gyorsan segítettetek ezen!!!! :wink: :wink:

Köszi Niki!!!!

Kép

Kép
b79andi

Látod, Zsóka, megy ez!!!! Mondtam én, hogy nem sokáig leszek én felül!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Zsófi, nem lehet hogy a köptetőt nem bírja Samu? Nálunk az első ilyen betegségnél befulladt a köptetőtől. Beadtam, pár óra múlva alvás közben elkezdett zihálva köhögni. Ablak nyitás stb. Elmúlt, többet nem adtam be azt a köptetőt. (Halixol). Azóta ACC 100-at adok neki, de töredékét az előírt adagnak. A köptető egyébként köhögtet, tehát ha nem fullad akkor talán nem baj, ha szakadozva de sokat köhög. Másik, tegnap este mondta a nővérem, hogy du. 4 után nem szabad köptetőt adni. Neki ezt a kórházban mondták :arrow: Lóci asztmás. Azért nem szabad, mert este ha fekszik, úgy nem tud köhögni. (én mondjuk tegnap fél 6-kor adtam neki, semmi nem volt éjszaka, hajnalban köhögött sokat, amikor már mellettem volt, de hasra fordítottam és elmúlt.)

Beni a Csajokkal csúcs!!!! És hogy a kukac kitakarva!!!! :lol: :lol:

Szegény Emmácska!Mitől van ez a könnycsatorna elzáródás?

Andi, nem vagy tolakodó. Valahogy én egyáltalán nem élveztem se a terhességet, se a szülést :lol: , se a szoptatást. Terhesség alatt feküdnöm kellett nagyon sokat (kinyílt a méhszáj nagyon korán) :arrow: ezért végig aggódtam. A szülés, hát azt nem kell részleteznem.... :lol: A szoptatás meg, valahogy asszem én se vagyok az az ősanya típus, mint ahogy Marcsi mondta. Imádom a gyerekemet, majd megeszem, de jobb hogy már nem lóg rajtam, nem függ tőlem, hanem eszi a kis sonkáját... :lol: :lol: :lol: nem beszélve arról, hogy szoptatáskor állandóan azon aggódtam, hogy elég-e, jóllakott-e. stb.
Na és itt jön a DE!!!! Ezek az érzések már mind kezdenek elmúlni... jól ki van ez találva! :) és már egyáltalán nem bánnám, ha újra....:), de Zsolti (a férjem) nem nagyon akarja, szerinte fel is kell őket nevelni vmiből... :lol: :lol:

Ja, Majácska tündér cukor abban a ruhácskában!!!! És nem hasonlít a shrek babákra! Sokkal sokkal szebb!!!! azoknak kidülledő szemük van... :)

Zsóka, édesek a gyerekeid. Olyan jó, hogy így szeretik egymást! Na és ha Farkast kétévesnek nézed, akkor én Marcit háromnak :), nagyon magas és nagyfiús! :)

csajok, mentem...Papa este jön haza, sütök főzök, és még az egyetlen kis másfél éves "barátunk" is átjön ma.

pusz! Nóri

Kép
nóri8

Köszi Nóri!!! Hát igen, mindenki máshogyan éli meg a terhességet, a szülést, a kicsiket. De mások vagyunk. És ez jó!!
Szóval, te már benne lennél a köviben??? Tök jó!!!
Sajnos, tényleg nem olcsó "mulatság", de talán a második könnyebb. Nem??? Már sokminden megvan, amit nem kell mégegyszer megvenni. Értem ezalatt a későbbi éveket is. Rucik, amiket a tesó is hordhat.
De ezt kérdezem, nem tudom. Igaz, mondjuk Zsókáéknál lehet ez annyira nem igaz, hiszen Borcsa rucijai annyira csajosak. Vagy legalábbis azok, amiket itt láttam.

Nálunk apa azt mondja, hogy helyre kell hozni a nemi egyensúlyt a családban. :lol: Persze nekünk lány van, nektek meg fiú. Így azért csak nyugodtabb apa!!! :wink: :wink: :wink:

Nóri, nem Shrekre hasonlítunk, hanem az egyik gyerekére. Sajnos nem láttam. De tényleg kidülledő szemük van? Na azért mi is tudunk dülleszteni!!! :wink: De akkor nem hasonlít egy ogréra?? :cry: :cry:

Legalábbis nem zöld!!! :wink: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Azért írok ilyen sokat, hogy beteljen az oldal (velem), és ne én legyek legfelül! :wink: :wink:

Kép

Kép
b79andi

sziasztok!!!

Samu nagyon édesen játszik, még betegen is! nagyon jó az új séró!!! :wink:

Majababa nagyon drága a rózsaszín ruciban, annyira kislány!!! még azzal a lámpaval is, jót nevettem!!!!

Beni!!! isteni, Viky, nem semmi apa, most is a képen nevetek!!! :lol: :lol:

Niki, nálunk első oltás után volt egy kis hőemelkedés, és alvás, a második után egy kis nyügi, aztán már semmi :) drukk heyek, majd írj, hogy mi volt!

Stellina/Niki!!! drukkolok nektek, puszi Ákos okos kobakjára!!!

Kata, volt hinta, de hogy lehült a levegő du.ra :? :shock:

Zsóka, nagyon édesek a testvérek!!! ha Borcsa már nem megy oviba, milyen programokat szervezel neki? megint barátnőzés lesz? :wink:

Nóri, Farkás nagyon komoly pasi már, de komolyan!!! jaj cuppantanivaló!!!! :lol: :lol: :lol:

Andi, ogrén még mindig nevetek!!!! :lol: :lol: :lol:
mangó

Marcsi, örülök neki, hogy azért stikában írsz nekünk :wink: Laurát puszilgatom!

EDUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahóóóóó!!! gyere!!! hiányzol!!!
mangó

Niki, bocsi :oops: :oops: :oops: Vikynek szántam az oltás dolgot :) de szívesem leírom Neked is :lol: :wink:

Reni, Niki, hogy van?

Julcsi, mi újság Barnussal, lakás?

nálunk a recék fronton változatlan a helyzet......

augusztusi találka ügyben: Edus, írd meg, hogy Nektek mikor ok és valamit szervezzünk, nem?

puszi
a.
mangó

Andi, segítek!!! csak aztán nehogy én legyek a köv. oldalon :lol: :wink:
mangó

Anzsi, Zsókám, Zsófi köszi!!!! :)

A héten sok mindent el kellett/kell intéznem. Hébe hóba azért olvaslak titeket... 8) :wink:

Nóri, köszi, köszi Neked is a válaszokat+biztatást!!!! :) :) Képek csudajók, nekem egy kicsit úgy tűnik, mintha Lóci hasonlítana rád! És látszik, h Farkas imádja őt!!!! :)
Amit a tesódnak mondtak, azt nekem is, ill úgy, h lefekvés előtt 3 órával már ne!!!!! (fulladás, és hasonló okok miatt, amit írtál!) (anyagiak, tök igazad van, és sztem Zsolti sem mostanra, hanem későbbre gondolt... 8) , én különben abból indulok ki, h imri egyke, mégsem kapott semmit, de ez egy másik történet... :oops: :oops: :oops: :? :( :cry: )

Klári, Kata, tesókérdés...SZERELEM!!!!!!!!!!!!!!!Ezt nem lehet leírni!!!Mindegyiket MAGÁÉRT szereted!!!!!!!!!!!!És akkor jössz rá, azta mennyi szeretet/szerelem/türelem/megértés stb..van benned. :oops: :oops: 8) :wink: (Tudodjátok milyen klassz érzés, amikor jönnek ki eléd, és futnak feléd széttárt karokkal, és még sorolhatnám...) Persze Katáék esete más, de erről már sokat írtunk/cseteltünk... 8) :wink:

Csajok: Eszter, Emma, Maja gyönyörűek!!!! :D :D :D

Pasik:Samu, Bende, Farkas, Beni, szintén nagyon helyesek!!! :D :D :D :D

Bocsi, h csak így sebtében írtam, de már lépek is tovább. Köszönöm szépen még egyszer a hiányolást! :)

SNiki, neked írtam az aolos címedre egy rövidet! :)

ja és gyógypuszi a betegeknek! :)

És sztem is a hold nő (luna...) :oops: 8) :wink:

Pusszok:e
mazsolák

Andi, ezek szerint én is... :oops: :oops: 8) :wink:

na még a tesókérdéshez..., úgy, h én Zsombit nagyon kislánynak vártam, és így is IMÁDOM, mert annyira rossz, h azt már nehéz lenne fokozni...de aztán jön majd Milos, és azt mondom, ja de lehet.... na most már tényleg nem vagyok itt... :roll: :oops: 8) :wink:
mazsolák

jaj de jó h voltál edu!!! gyere mééég!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok!!!

Na most végre egy kicsit hosszabban.

Szúnyog téma: Mi is raid konnektoros, inkább ezt mint hogy kenjek vami cuccot Julira... Persze ablak nyitva (különben be se jönnének a dögök)

Niki és Vikinálunk nem volt könnycsatornagyuszi de olyan 2 és 4 hónapos kora között nagyon sokszor váladékozott a szeme, talán portól nem tudom, de néha majdnem összeragadt neki. Mindig kitöröltem kamillával és utána becsöpiztem anyatejjel. Gyógyszertárban lehet kapni cseppentőt, azt főztem ki és így. Egyébkéntz mikor taknyosabb volt és nem tudtam leszívni az orrát akkor oda is azt csöpögtettem hogy oldja a trutyit, és tök vicces volt ahogy nyammogott mikor csorgott le a torkán.... :lol:

Zsófi - Samunak sok puszi!! Gyógyuljon meg hamar!!!

Oltássoha nem sírt közben, soha semmi láz és soha nem volt nyűgös. Mintha csak kifliért mentünk volna a boltba. :roll: :?

Reni - köszi a köszöntést :wink: nekünk majd augusztusban lesz h. é. de már a hatodik :shock:

Zsóka - sztem Borcsi meg Juli nagyon hasonlóak lehetnek, vele csomót megyünk étterembe, azon kívül hogy meghódítja az összes pincért (egy szakácsot is egyszer) nagy gond nincs vele :lol:

Nóri hajrá a tesóval!! Tényleg az első gyerek a legnagyobb befektetetés anyagilag, a második (főleg ha kicsit később jön) tényleg sok mindent örökölhet! Amúgy a terhességet meg a szoptatástól én sem voltam elcsattanva :lol: Egyiket se mondanám életem legszebb szakaszának :? A szülés viszont jó volt, főleg mert nagyon gyorsan ment.

Edus hát valószínűleg így van ahogy mondod, nagy a szívünk és sok gyerkőc belefér!!! :lol:

Mircike biztos jó döntést hozol!!! És köszi a versikét én is el akartam kérni!!! Kicsit színesítjük a repertoárt mert néha már nagyon unom magamat :lol:

KÉPEK NAGYON JÓK!!!!

Nekünk most nincs friss, de majd igyekszem :oops:

Este még jövök

Pussz

Klári

Klári
Kép
ganti

Nikinek is jobbulást!!

Laurának meg puszi!! Marcsi Laura anyukádnál van amíg dolgozol??

Találtam képeket, nem tudom hogy feltettem-e már... Kb 2 hetes képek.
Kép Kép

Klári
Kép
ganti

Köszönöm a segítséget!!! Még egy kicsit!!!! :lol: :lol: :lol:

Klári: Édes Juli!!! De jó, hogy ezt a képet tetted a vonalzódra!!! Annyira édesen üldögél!!! Mintha: na anya, én mindent megtettem, elfáradtam!Most te jössz! Tündérke!!!

[quote=mazsolák"]tesókérdés...SZERELEM!!!!!!!!!!!!!!!Ezt nem lehet leírni!!!Mindegyiket MAGÁÉRT szereted!!!!!!!!!!!!És akkor jössz rá, azta mennyi szeretet/szerelem/türelem/megértés stb..van benned. (Tudodjátok milyen klassz érzés, amikor jönnek ki eléd, és futnak feléd széttárt karokkal, és még sorolhatnám...) [/quote]

Köszönjük!!!! Ez nagyon szép volt!!! Tesó??? Holnap??? Megbeszélem apával!!!!! :lol:

Kép

Kép
b79andi

Bocsi, még annyit, olyan régen akartam. Láttátok a Balázs showt anno, amikor a sztárok szülőszerepben volt a téma? Szenzációs!!!

Ha valakinek van kedve, fenn van az RTL honlapján, 06.01én volt az adás.

Így ne bánjunk leendő gyermekünkkel!!!! :lol: :lol:

Hogy az előbb az idézet miért nem sikerült. Ma nem szeret engem a babanet!!! :cry: De attól még nagyon tetszik amit írtál Edus!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Fatima: ha jönnél: találtam tök jót abban, hogy Tarek cumiból issza a tejcit. Ez azért jó, mert így legalább fel tudsz tenni róla sok képet. Amikor Maja kicsi volt, mindig aludt, vagy ha ébren volt, akkor cicin volt. És sok sok kép lett, amin a cici is látszik. No azokat csak nem mutogathatom világba!!!
No de Tarek, ő cumizik, és akkor jó sok képet lehet róla csinálni, amiből kérünk ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Édes babuci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Zsófi, akkor jó, ha nem vagyok egyedül takeszügyileg.
mert így pont pironkodtam, h. de gáz, minket sem vetnek fel a négyzetméterek, meg csak 1 gyerekem van.. és mégis.
bár nekem még nincs jelöltem. elküldenéd nekem priviben,h. ez a tanítványos cég vállal-e világvégén is (XVIII.), és mennyiért? meg ez a néni, akit írtál, őt honnan szerezted?

a mozgásos linket nem tudtam megnyitni.. :cry:

Nóri, a nuna-nunán hangosan felnevettem, aztán már könnyeztem amikor a Lócis-ultralaza képhez értem..

Niki, maximális együttérzésem veletek a vizsgálatért !!

Viki, babás kép csúcs ! oltás miatt no para.
fél kúp volt nálunk is, ha nyűgös volt, de volt, amelyiknél semmit nem érzett meg.

Andi, köszi, de Laurát azért nem sorolnám a "kényelmes " kategóriába.. :wink:
szerintem amúgy a "rendes" ülés is azért jött későn nála, mert felesleges időpocsékolás, mert nem ül. komolyan, ha nem eszik v. alszik, akkor folyamatos mozgásban van. én nem tudom, h. bírja.
pont néztem vmelyik nap a játszón, h. Laura korabeli kisfiú ÜL és homokozik. Laura 2-t lapátol, azt megy tovább, mert az uncsi.

de értem, h. értetted a kényelmest !! :wink:

nagyon cuki a rózsaszín ruhában Maja !!

ja, amúgy legújabb szerelem: a bogarak.
a héten vmelyik nap hangos, gurgulázó nevetések közepette legyet hajkurászott a lakásban. ha hangyát lát (ezt már nem a lakásban szerencsére) a földön, v. azt a piros-fekete bogarat, amik összeragadnak, akkor azokat is 4kézláb üldözi, nevet hozzá és meg akarja fogni őket.. :lol:

Zsóka, lábilag én is úgy voltam vele, h. megnézettem még 1x, meg holnap megyünk azért még 1x.
nagyon tetszenek az új avatarok !!
Borkának van még ovi? v. ez hogy van? nyáron is van?
ő akkor szept-től iskolás? várja már?

Anzsi, köszönjük a puszikat, Bendének is egy nagy csokorral !
mi az, h. recefronton változatlan a helyzet? akkor most v. vagy nincs? :wink:

Edu, nagyon szépen fogalmaztad meg ezt a tesós dolgot !

Klári, én még nem láttam ezeket a képeket ! gyönyörű rajtuk Juli ! jól látom a csatot a hajában? irigy-irigy...

igen, Laura anyumnál van (kb. 3 utcával arrébb lakik, mint mi), fél12-fél5-ig. (déltől 4 ig dolgozom+utazás).
október 1-től lesz bölcsis a leányzó, de azt még nem döntöttem el, h. 4 órában lesz bölcsis v. 8-ban. tehát 4 órában maradok-e v. 8 lesz belőle. januártól biztos 8, de hogy már októbertől, az not sure.

Kata? szokatlan a csend tőled.

M.

Marcsi

KépKép
alon

Zsófi, nem hangzik túl jól, amit írtál erről a köhögésről.. remélem nem lesz komoly, és javul Samu minél előbb !

párologtass, ha tudsz ! állítólag jó a párás levegő. van ilyen párásítótok?

Nikkancsnak is további gyógypuszik !!

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi: a párom kérdezte, hogy nem lehetne e valami gépet szerkeszteni a gyerekekre, amivel áramot lehet fejleszteni, mert ennyi mozgással nem kéne áramszámlát fizetni!!! Hogy bírják!!! És később, mikor felnövünk, hova tűnik???
Köszi, hogy értetted a "kényelmest"! :lol:
Bogárhajkurászás??? Hm!!! Legalább nem kell sokat költeni a játékokra!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

írtátok többen a párásítót, aroma stb: sajnos a hörghurutra ezek pont nem jók. a dokinénink kifejezetten tiltotta. ennek a hideg száraz levegő használ.

marcsi írok majd privit. a linket másold be- hátha úgy?
kerekpocak

samunak vettünk járássegítő kiskocsit, detto olyan mint az ikeás csak 1999 st 8péntekig akciós) és sokkal szebb! mindenkinek ajánlom! samu IMÁDJA!!! már tud vele kanyarodni és egy kézzel tolni, sőt hátra tolatni is :lol: :lol: :lol: :lol: Kép Kép Kép Kép
kerekpocak

a többi képeken: beteg kisfiú apához bújik, samu első kipakolása, fiókból és a kiskocsi.
hibák: st=ft 8=(
kerekpocak

ja, és rendeltetésnek NEM megfelő használat (apa viccel :) :)) Kép
kerekpocak

Zsófi, hol vettétek????

Marcsi, még nem megy Borcsi suliba, október végén lesz csak 6 éves, így ő évvesztes. Megmondom őszintén, nem is bánom..

KépKép
logi

TESCO!!!
kerekpocak

Marcsi - IGEN, hajcsat van a hajában. Ugyanis van neki most már egy kevés, és gyorsan raktam bele egy csatot hogy megelőzzem a "De szép kisfiú" dumákat. És reggelente hozza a csatját hogy tegyem be a hajába. Most volt időm többet meg alaposabban visszaolvasni. Juli 9 hónaposan állt fel és 14 hónaposan járt önállóan. Én is azt hittem hogy ez gyorsabban megy, de nem.

Azért kérdeztem, hol van Laura, mert most beszéltünk róla, hogy lehet hogy én is visszamegyek 4 órát dolgozni, de a legjobb lenne ha tudnának adni olyat amit itthon tudok csinálni. De csak ha Juli elmúlik két éves (magyarul amikor már nem kapok GYEDet), és Juli is anyunál lenne. Persze nagyon szeretnénk kistesót de ez nálunk nem olyan egyszerű és lehet hogy addig sem jön össze.

Zsófi - Juli 22-es cipőt hord. Igazi komoly cipőt mi is csak akkor vettünk amikor már stabilan járt, de volt egy nyitottabb cipője, amit amikor már láttuk hogy tudna járni csak nem érzi biztonságosnak néha ráadtuk, mert abban stabilabban tudott lépkedni. Pár órát minden nap rajta volt. Most meg bent gumitalpú zokni v. mezítláb, kint szandi vagy semmi.

Ja és a mi lakásunk kb 60 nm ÉÉÉÉSSSS jövő pénteken jön egy takarítónő... Na nálunk azért nem rendszeresen, de ablakot fog pucolni (úúútálom) meg elhúzzuk a tűzhelyet (nemtom kíváncsi vagyok-e rá mi van mögötte :shock: ), szóval csupa durva és ritkán előforduló takarítás lesz. Alig várom!!!!! 8)

Andi Juli szimplán csak huncut a képen, és pózol. Nem szokott elfáradni :lol: én annál inkább.... :?

Na megyek, mert már megint sokat írtam :roll:

Klári
Kép
ganti

Kedves Laura!!! Neked is hamarosan ilyen "hatalmas" hajkoronád lesz, és akkor Anya Neked is ilyen szép csatokat rak a hajadba!!!

Kép Kép

Puszi

Juli

Klári
Kép
ganti

Klári, megzabálom Julit a csatjaival !! nagyon cuki !! :lol:

költői kérdés: szerinted tudnál Juli mellett dolgozni otthon? mondjuk nekem a munkám eleve olyan, h. OTT kell lenni ahhoz, h. tudjam csinálni.. de szerintem én biztos nem tudnék itthon erre koncentrálni. nekem ehhez el kell mennem itthonról. :lol: meg legalább egy kicsit szocializálódom én is.. :wink:

Zsófi, nagyon frankó a járássegítő !

Marcsi

KépKép
alon

[quote="logi"]
írta:
logi
Marcsi, még nem megy Borcsi suliba, október végén lesz csak 6 éves, így ő évvesztes. Megmondom őszintén, nem is bánom..

hú Zsóka, én úgy emlékeztem, h. májusban vmi suli-felvételizős helyen voltatok, de akkor ezek szerint nem figyeltem rendesen.. :oops: :roll: :?:

Marcsi

KépKép
alon

Kata, milyen volt a mai torna?

Klári, nagyon édes Juli, és hát az a csat!!! nagyon édes! mi újság a medencével, bár gondolom a mai idő nem kedvezett nagyon.

Marcsi, az van a recékkel, hogy még nem jöttek ki, de már nagyon be van duzzadva az inye, néha halványan látni vélem, néha nem :lol: :lol: :wink:

Marcsi, Zsófi nincs semmi baj azzal, ha hívtok valakit takarítani, szerintem! én azt mondom, hogy ezzel az ember szabadidőt vásárol magának, nem gáz, szerintem! :)

Samu nagyon édes! és a csodajárgány!!! de jó, hogy mondtad ZSófi, apát ki kellene küldeni a tescoba :lol: :lol: :lol:

Zsóka, miket mond Marci? gondolom azóta sokkal többet dumál :)

jaj Nóri, és a puna, nagyon jó!!! ma séta közben eszembe jutott és jókat nevettem (nekem gyerekkoromban volt hasonló sztorim, csak én hangosan egy étteremben kiabáltam csak nem u betűvel, hanem i-vel, keresztanyám azóta is elmeséli minden embernek akit bemutatok neki ) :oops: :lol:
mangó

NÓRI!!!!! nagyon gáz vagyok, most meséltem el Farkást apának, erre rájöttem, hogy Farkas azt mondja, hogy nuna, nem puna :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: na jó inkább pihenek :)
puszi
mangó

Anzsi - a te sztorid így is vicces :oops: :lol: Már előre rettegek az olyan szituktól, hogy pl. ülünk a buszon és Juli megszólal: Mami miért olyan büdös az a néni ott szemben??? :oops: Vagy hasonlók. Hehe.

Marcsi - hát én ezen a munkahelyen gagyi adminisztrációt csináltam (tényleg gagyit, érettségi se kellett volna hozzá), akkor indult a cég és nem volt túl sok munka. Csomót fordítottam viszont és ppt előadásokat gyártottam, stb, ilyesmit itthon is tudnék. Az az igazságm, hogy a felvételi interjún még nem, de mikor 2 hét múlva elkezdtem dolgozni, már tudtam hogy terhes vagyok így összesen 4 hónapot dolgoztam aztán táppénz. De tök jó fejek voltak mikor megmondtam, nem volt gáz de nem tudom mennyire lennének ebben is jófejek... Ja, meg mellette ugye az utolsó évem lesz a suliban, inkább ezzel együtt lenne nehéz. De ez még csak úgy felmerült, meglátjuk mi lesz addig tesófronton. :lol:

Klári
Kép
ganti

Klári, nekem most Zsóka-Borcsa története jutott eszembe, amikor egy kövér nőre mutatva Borcsa megkérdezdte, hogy babát vár-e!
Zsóka :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
mangó

Hello Anyukák!

Még mindig nem tudok sajna visszaolvasni csak kutyafuttában, így csak a képeket nézegettem meg jobban!
Hát mit mondjak???? MINDEN BABA GYÖNYÖRŰŰŰŰŰ!

A beteg babáknak sok-sok gyógypuszit küldök! Remélem már jobban vannak.

Velünk minden OK.
Ma sajnos délután nagyon nyűgös volt az én kis gyönyörűségem. Pedig most nem a hasikája fájt szerintem... Inkább az lehetett, hogy a délutáni hami után nem aludt el rögtön, mert az anyósom itt volt és persze kézben volt. Ettől tökre felélénkült és utána már nem ment az alvás. Konkrétan 1/2 6-tól 7-ig üvöltött. De aztán a fürcsi és az esti hami után immáron 3/4 8 óta alszik a kis drága. Ezt a mai délutánt leszámítva amúgy nagyon rendesen viselkedik! Hétfő volt még nagyon gázos! Akkor egész nap hisztizett. Csak úgy zengett a ház tőle. Gondolom a nagy meleg, meg a front tolt így ki velünk. :(
Na de nem panaszkodok!!!! IMÁDOM így is-úgy is!!! :lol: :lol: :lol:

Na és akkor egy rövid szüléstörténet...

Péntek este 3/4 8 körül kezdődtek a jóslófájásaim, amik utólag már tudom, hogy tök light-osak voltak. Egy jó kis séta után azonban észrevettem, hogy vérzek egy kicsit. Jól megijedtünk, mert élénk pisroskás volt. Bementünk a kórházba, de haza is jöttünk mert azt mondták, hogy csak azért vérzek, mert tágulok. A fájások folytatódtak egész éjjel, így hát alvás nem nagyon volt. Másnap egész nap vajúdtam, majd amikor beállt 5-6-7 percesre (este 7-kor) elkezdtünk készülődni. 1/2 10-re értünk be a kórházba. Éjjel 1/2 2-ig csak egy újjnyit tágultam (amikor beértünk akkor voltam 2 újjnyira tág). Megérkezettt az orvosom és burkot repesztett + kaptam oxitocint. Na onnantól nagyon durva lett minden. Kb 4 körül mondtam a dokinak, hogy csináljon valamit, mert nem bírom tovább. Nem voltak tolófájásaim, sem székelési ingerem. Utólag kiderült, hogy azért, mert Tarek nem helyezte be a fejét a medencék közé. Így hát 6 körül felkerültem a műtőbe. 6:46-kor megszületett az én kicsikém 3400 grammal és 54cm-el. Vasárnap reggel 1/2 8-tól másnap reggel 8-ig ágyban kellett lennem, így Tareket csak vasárnap délután láttam kb 15 percre mozdulatlanul, amikor felhozta őt hozzám az apukája. :) Kedden már lekerültem és onnantól velem volt Tarek az éjszakákat kivéve. :)

Mondanom sem kell, hogy a világ legszebb dolga volt megpillantani a műtőben a kisfiamat. Pedig alig voltam akkor már magamnál! De hát az érzést nem kell ecsetelnem, hisz mind tudjátok, hogy milyen is az!

Na röviden ennyi. Most rohanok fejni, mert lassan ébredni fog az úrfi! :)

Jó éjt!

fatima

Húúú Fatima azért nem semmi hogy vérzéssel még hazaküldtek.... Meg hogy ennyit hagytak szenvedni... De a lényeg hogy Tarek jól van, és túl vagytok rajta!!! Hát igen az elején vannak sírós napok, egymásra kell hangolódni, de pár hét és sokkal jobban fogod érteni a jelzéseit!

Lányok én annyira szét vagyok esve... Már nem is tudom ki kérdezte az oltásokat, én úgy döntöttem hogy az agyhártyagyulladás ellenit kérni fogjuk. De most picit összezavarodtam mert a doktornéni azt modta hogy hűű de nagyon drága, viszont a gyógyszertárban tegnap megkérdeztem és 4-8ezerig van az ára (nem tudtam hogy többfajta is van :shock: ). Máshol meg 15-20 ezreket olvastam (nekem ez a hűű de nagyon drága kategória egy ilyen oltásért).

Zsóka, asszem ti is beadattátok, tudnál segíteni?? Mondjuk úgyis receptre adja a dokinéni, majd ő eldönti melyiket, de ha nem gond megírnád mennyi volt?

Anzsi :arrow: Borcsa :arrow: kövér nő :lol: :lol: :lol:

Klári

Ui.: Este még jövök de holnap 3 napra elutazunk juhhhééééé!!!!

Klári
Kép
ganti

Sziasztok!!

Klári, Julika valami eszmélelenül édes (kicsit emlékeztet Borcsira, ő is hasonló kaliberű kiscsaj volt :D , a haja pl u.ilyen volt ennyi idősen,mint Julikának, most meg irigylésre méltóan dús.)
Az oltások ára kortól is függ, a meningitis ellenit (NeisVac) 3 és 5 hósan kapta Marci és ha jól emlékszem 4 ezer ft körül volt az ára/adag. A pneumococcus ellenit (Prevenar) szintén 2x kapta(idén febr. és ápr.), de ez jóval drágább volt, 20ezer körül volt egy adag :? . Remélem segítettem valamit...

Anzsi, de jó, így emlékszel Borcsi sztorijára :D . Marcus egyre többet beszél(persze azért nem tiszta, mindig érthető módon :) , pl a legújabb szavaink:
bábá=bácsi---ha sétálunk, minden pasinak akit meglát, mondja hogy bábá. Borira már egész szókincse van: Boji, Bojo, Bocsi,
autó=ató. ezek a legfrissebbek :D .

Marcsi, jól emlékszel, tényleg volt májusban egy iskolaérettségi előfelmérés, egyelőre csak a mi kerületünkben van ilyen kísérletképpen, a középsősöknél végeznek egy alap képesség/készségfelmérést, és ha valahol találnak valami kevésbé jól fejlődő/elmaradott területet, azt a jövő évben fejlesztik, hogy mire suliba megy a gyerek, minden okés legyen. Ez valahol baromi jó, de másrészről viszont sokszor feleslegesen stresszeli a szülőket/gyerekeket.

Fatima
szia!!! De jó, hogy írtál!! Engem is meglepett, hogy mint első szülő anyucit hazaküldtek a vérezgetéssel (különben én is vérezgettem,de mivel ilyen nekem Borcsinál nem volt, meg is ilyedtem rendesen..), de a lényeg, hogy végülis minden simán ment, és született egy gyönyörű egészséges kisfiad!!
Újabb fotó??? :P

Samu, Niki gyógyulgatnak??? :roll:

puszik

KépKép
logi

Lányok, képtelenség titeket végigolvasni, ne haragudjatok.
Nem megy. Főleg pici baba mellett, meg rengeteg a teendő, házimunka, miegymás. Na meg pihenni is kéne...

Szóval csak sok-sok puszit Nektek és a bébiknek!
A betegeskedőknek pedig mihamarabbi gyógyulást!

A kis csattos Juli beszarás édes! :wink:

Zsófi, Samu meg annyira bájos! Maradjon mindig ilyen kis huncut mosolyú fiúcska! Aztán a csajok meg befosnak tőle. :)

Mindenkit csókolok!
Mi is elutazunk holnap a hétvégére. Ez lesz az első kiruccanásunk a szüleimhez Tatabányára. Már úgy várom. Kánaán lesz, sok ember, család, ismerős, barát, dumcsi....kész vagyok:)

Niki

Kép
niki30

Húúú de durva hiba:: ijedtem ly-vel :oops: :oops: :oops:
logi

na sziasztok!

én végigolvastam!

Edus, nekem is nagyon nagyon tetszett a testvérkés írásod. Igen a felnevelést, Zsolti is és én is a későbbiekre gondoljuk (lakás, iskola stb.). Viszont a széttárt karokat nagyon irígylem! Vmelyik nap egy nők lapjában olvastam, hogy egy színésznő megbánta hogy csak egy gyereket szült, és inkább a karrierjét helyezte előtérbe. Ezen is elgondolkoztam, meg egyáltalán olyan sokat gondolkozom mostanában ezen a testvér témán, hogy már magamnak is gyanús vagyok. :lol: Na de a lényeg, ha nem jön közbe véletlenül, akkor tervezetten mindenképpen várunk még vele. Addig maradnak itt a kis picúrok képen... :) meg az én gyönyörű NAGYfiam :lol: :lol: .

ja, egyébként érdekes, hogy te is látod, sokan mondták régen hogy Lóci nagyon hasonlít rám, volt aki azt hitte az én gyerekem. :wink:

Tényleg Edus, hogy vagy a szülés kérdéssel? Márminthogy félsz még tőle? merthogy korábban írtad, hogy félsz, de aztán a terhesség előrehaladtával ez elmúlik, legalábbis első gyereknél, mert nem tudod milyen, de most hogy vagy vele? nem félsz már ugye?

Zsófi, Samu nagyon tündér! egyszerűen hihetetlen ez a mindig mosolygós arckifejezés! melyik tescoba jártok? csak mert a body ami rajta van, a kutyás, az tök jó, de nekünk olyanba csak pizsamánk van. rövidujjúba a mi tesconkba (fogarasi) nem lehet kapni. remélem a beteg kisfiú már jobban van!!!!!

Marcsi,tök érdekes hogy Laura mindig mozgásban van. Akkor felkötheted a gatyádat, ha elindul! :lol: :lol: Farkas is szeret ülni és matatni :), azt én is szeretem. :) Bogarak nálunk is menők, el is kapja! ez még oké, én attól rettegek ha majd békát kap el!! áááááááá :)
rég láttunk róla képet!

Klári, Julika tündér a csattokkal! Szerintem tök kislányos arca van, persze tudom hogy a hülyék hajhossz alapján döntik el hogy fiú-e vagy lány a kisbaba, de ne aggódj, a nővérem kétéves koráig tarkopasz volt, no haj! :lol: aztán derékig érő haja volt 20 évig. :)

Anzsi, ha kint lesz a rece, szerintem azt nem lehet eltéveszteni, meg az már nem tűnik el hál istennek :lol: :lol: ha már be van duzzadva és piros, biztos napok kérdése és a papa is meglátja. :)
(nuna-puna zavarodon nagyot nevettem! :lol: meg a gyerekkori sztoridon is :lol: )

Fatima, jó sokat szenvedtél. De a lényeg, hogy jó egészségben vagytok! MI van a tejmiriggyel a hónaljadban? termeli még a tejet? Tarek amiatt nem szopizik? Emlékszel Szilvire? az ő Ákosa sem szopizott eleinte aztán mégis rákapott. Konzultálhatnál vele. Persze nem akarok én beleszólni, csak ez most eszembe jutott.

Zsóka, édes lehet Marci ahogy beszél! aranyos szavai vannak! még jó, hogy a testvérkére több is van :).

KAta?

na mentem MINDENKINEK nagy puszi,most ennyire futotta....
nóri

Kép
nóri8

Sziasztok!

Első Oltás: túl vagyunk rajta, általános mértékű elfogatható sírás volt :shock:
Inkább az nem tetszett a fiatalúrnak, hogy pucérra vetkőztették, le sem tudták mérni annyira mocorgott. Nyűgösség volt, alvás nem, pedig jó lett volna. Én persze nem néztem oda, csak így bírtam ki.

Azt mondta a doktornő, hogy már 4 óránként kellene etetnem, mert 5400 gramm és én 3 óránként etetem. Nem értem miért ha egyszer nem bírja ki addig! Szerintetek ennek van jelentősége? Dagi lesz vagy sz*jak a drnő véleményére??? A hasfájása lehet ettől??

Fatima: minden jó ha jó a vége!!! Nagyon derekasan helytálltál a vajúdásnál, én biztos nem mentem volna haza, hanem hisztiztem volna. Lényeg, hogy Tarek gyönyörű és nem baj ha sírdogál, bár kívánom hogy ne fájjon a pocija!!!!

Klári: nagyon édes Juli! Kis nőcis evvel a csattal. Hihetetlen hogy a kicsajok már ilyen hamar "divatoznak."

Zsófi: Samunak Jobbulást! Azért nem semmi, hogy még betegen is ilyen kis mosolygós!

Nóri: sajnálom, hogy nem volt problémamentes a terhességed, de megérte, hisz Farkas lett a végeredmény! Nekem Serfőző már a kórházban a második babáról beszélt, gondolom akkor neked nem. De most már adhat jó tanácsokat!! :lol: Jelenleg én is úgy gondolom hogy nem kell kistesó mert a piszkos anyagiaktól félünk, de kizárni nem zárom, meglátjuk mit hoz a jövő.

b79Andi: kipróbáltam a játékokat amiket Majácskával alkalmaztok. Én alulbecsültem a fiam két hónapját és csak plüssállatokat mutogattam eddig, de most tapasztaltam, hogy lehet kicsit tornázni és a bújócska is tetszik neki. Köszi a tippeket!

Niki: a Shrek macsek az nagyon édi. Nekem is az jut eszembe amikor Beni szopizik és felfelé néz a nagyra nyílt barna szemeivel. Gondoltam is hogy keresek egy képet és összehasonlítom. Ha hagyna netezni megtenném :lol:

Kép
viky30

Kutyusos tescós rucink nekünk is van:

Kép

Reggelte így ébredünk:

Kép

Szunyálás séta után:

Kép

Kép
viky30

jaj, de szép ez a Beni! NAgyon szép szabályos formás fejecskéje van!
Viki, dehogynem mondta a Serf a másodikat! Ahogy kibújt Farkas, rögtön mondta, hogy a második a kislány már csak kiugrik majd, mert olyan gyorsan született Farkó. Viszont annál jobban fájt. Nekem azt mondta, hogy az agyam nem tudta feldolgozni a fájdalmat, mert nem volt vajúdásom, nem tudtam felkészülni, azért remegtem még két órával a szülés után is.

Kép
nóri8

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?