Új privát üzeneted érkezett!

Még annyit, hogy én is meg vagyok lepődve a pocakomon. Azt mondják, hoyg a másodikkal később kezd nőni a has, pedig nálam fordítva van. :roll: Kriszta valamikor június végén fogant meg, és dec. elején még csak akkora pocakom volt, hoyg simán lehetett volna kövérségpocaknak nézni. Most meg már hétről-hétre szemmel láthatóan nő. :) Amit persze, nem bánok. MOst már azt várom, hoyg mikor érzem meg a mocorgásait. Remélem, nem kell már sokat várni! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Udv az ujaknak! Anci, Edith, sziasztok!

Edith!
Nagyon helyes a kislanyod!

Aluszekonysag: nalam is inkabb az a jellemzo, hogy nappal aludnek, ejszaka meg a plafont bamulom es kis csaladom horkolasat hallgatom. Aztan reggel, mint egy zombi, indulok a munkaba.

Valasztott doki tema, Kedves Cas!
Ki kell, hogy abranditsalak. A valasztott dokinak csak elviekben lenne kotelessege ott lenni, amikor szulsz. Az enyemnek pont nem jott ossze, pedig mar delelott fel 11-kor tudta, hogy bementem, mert elment a magzatvizem. Este fel 10-kor szultem, es neki kb negyed 10-re sikerult odatolnia a kepet. A korhaz egyik legismertebb, legkedveltebb es legleterheltebb dokija. Isten mentsen tole megegyszer!
En egy hetfoi napon szultem, es mar amikor jottek a fajasok, tudtam, vagy inkabb csak sejtettem, hogy gond lesz a dokival, mert aznap delutan van a maganrendelese. Utolag tudtam meg, hogy e rendeles leginkabb ejjel 11-ig tart. Asszem, ha ezt mar a szuloagyon tudtam volna, biztos lepuffantom, amikor megjon. Igy csak elkuldtem a jo...... eletbe, amikor megerkezett, mert mar vagy egy fel oraja tolofajasaim voltak, amelyeket vissza kellett tartanom. Kopni-nyelni nem tudott. :evil: :evil: :evil:
Aztan a szules utan par nappal majdnem elfelejtette kivenni a varratokat, meg jo hogy tobbszor emlekeztettem ra. Igy egyik-masik szules kozben megejtette a dolgot, csak ugy roptiben. Szoval a valasztott orvossal kapcsolatosan nekem eros ketelyeim vannak, es inkabb egyetertek azokkal, akik csak azert, mert abban biznak, hogy a doki ott lesz keszenletben, amikor szulnek, inkabb nem valasztanalk. Igy legalabb nincs min parazni.
Mas kerdes, ha valaki azert valaszt, mert normalis terhesgondozast akar, vagy mert mar elozo tapasztalat alapjan megbizik a dokikban. Nagyon rendes dokik is vannak, eleg sokan. Csak nekem nem az jutott, legalabbis nogyogyaszbol.

No, bocs, de ilyen is van.

En holnap este megyek UH-ra, mar nagyon varom!!! :P
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Üdv az újaknak!Anci,Sedith!
Sedith!
Szép a pocakod és kis szöszke lánykád is!Édes Mütyűrke is!
Goodfairy!
Vérnyomiddal minden ok?Édes lehet Manó,ahogy magyaráz nektek!Köszi a gratut!
Cas!
Neked id köszi a gratut!
Gemini!
Ihatatlanul sós az az,amikor már alapból megérzed a szádban és automatikusan kiköpöd,mert annyira sós!Én így szeretem!Mondjuk így sósabb,mint a Vecsési,de lehet sokkal kevesebb sóval is.Ha meg sótlan lesz,akkor még mindig utána lehet sózni!
Jól megjártad az első szülésednél a dokiddal!Gondolom a markát azt tartotta!
Gratulálok az új autódhoz!

Én ma megyek a saját dokimhoz egy kis turka-murkáért UH-val egybekötve!
majd holnap teszek fel pocak és ikres UH képet is!
Vendég

Sziasztok!

Szívből üdvözlök minden új kismamát, aki hozzánk csatlakozott :D

Sedith
Én úgy tudom a második babánál látszik már hamarabb a pocak (legalább is mindenkitől ezt hallottam és egy pár helyen olvastam is), talán pont ezért nagyobb, nem?

Nekünk első babánk, de meglepődtem, hogy már most a 13. héten mekkora a pocim. Persze tudom van ebből felfújódás, de a reggeli pocakméret is már látható és annyira élevezem. Ez persze lehet, hogy azt jelenti, hogy később még nagyobb lesz és akkor már néha nehezebb lesz, mint azoknál akiknél később kezd el látszani.

Visszatérve második babásokra és arra hogy mennyit foglalkozik egy szülő az útbanlévővel, ha már van egy picurja.
Szerintem tényleg nehéz lehet az egyensúlyt megtalálni, főleg akkor ha még kicsi a másik is (és itt olyan babákra gondolok, mint akár 2-3 évesek is). De ha meglesz a másik apróság, akkor úgyis kicsit változni fog a helyzet (legalább is a mama révén), hiszen nem kevés időt fog majd igénybe venni az új picur gondozása. Szóval szerintem nincs abban szégyelni való, hogy időnként az ember a már mellette lévő totyogóval foglalkozik többet.

Orvosválasztás
Szerintem ez annyira egyéni. Én alapvetően az állandóságot és a biztonságot szeretem és ezért nagyon fontosnak éreztem, hogy legyen egy orvos, akit ismerek már egy kicsit, megbízom benne és nem minden egyes találkozáskor mint egy "idegennel" beszélgetek. Nekem kell a bizalom és a közelség. Ezért válaszottam és persze a PCO-m miatt is, mert ő volt aki segített rajtam és hát egyértelmű volt, hogy nála is maradok szülni.
De ha valakinek ezek a dolgok kevésbé fontosak, akkor minek választana. Szerintem tényleg szubjektív.

Én egyébként a Szent Istvánba fogok szülni, mert nekem már kislánykoromba (amikor itt még hidegrázást kaptak a nőgyógyászok az alternatív szülési módoktól) is bekattant az agyamba és nem tudtam elengedni, hogy én olyan körülmények között szeretném világra hozni a babámat (persze ha minden rendben van), ami a lehető legtermészetesebb. A Szent István babarát kórház és két ismerősöm is szült ott az utóbbi két évben, akiknek nagyon jó tapasztalatuk volt ezen a téren. Én szeretnék nem szülőszéken fekve szülni, ha lehet, hanem a természet adta minden adottságot kihasználva mekönnyíteni a szülést magamnak is és a babának is. Hogy ez a kád lesz vagy ülő, guggoló pozíció még nem tudom, az úgyis ott válik el. De persze a bababarát kórházak ezekenkívül még számost más dolgot is figyelembe vesznek.
Van nem egy kórház aki annak mondja magát, de korántsem az. Szerencse hogy itt van már tapasztalat másoktól, hogy valóban figyelembe veszik ezeket a szempontokat.
De itt megintcsak személyre szabott a dolog, mert volt nem egy kismama ismerősöm, aki azt mondta, hogy ő nem is tudná elképzelni, hogy nem hagyományosan szül.
Szerintem pont az a jó ebben is, hogy ilyen és olyan kórházak és orvosok is vannak és hogy van választási lehetősége az embernek.
Szóval én megértem azt is aki a hagymányos szülés mellett van és azt tartja jónak.

Bocsi, a hosszú levél miatt.

Kép
solymosy

Sziasztok! :)
Látom vannak újjak! Üdv. Nektek! Csak még visszaolvasni nem volt időm. :?
Tegnap reggel elment a fiam a Tátrába. Hát, mit mondjak, rendesen aggódom, de már este hívott, hogy minden rendben csak a vacsi nem volt ínycsiklandozó /knégli volt/. :) Ma mennek fel a hegyekbe libegővel vagy mivel, ezért kicsit jobban parázok. De tudom, hogy vigyáz magára. Tegnap kicsit izgalmasra sikerült a busznál a búcsú, elájultam még mielőtt elindultak volna. Hatalmas riadalmat okoztam, de 15 perc múlva már boldogan integettem. :roll:

drumka

Anci
Tény és való, egy választott orvos sem 100 % garancia semmire. De azért sokat segíthet, amennyiben megbízható!
Aki a terhesgondozás alatt jópofi, zsebrevágja a pénzt, FELKÉRED a szülésre, el is vállalja, és ezek után cseszik bejönni, az nagyon szemét húzás valóban. De azért asszem nem ez a jellemző a választott orvosokra.
Én sokkal több rémtörténetet hallottam azoktól, akik nem választottak dokit, hanem az ügyeletesnél szültek, és amíg bent voltak a kórházban a kutya nem törődött velük, amiből még komolyabb komplikációk is adódtak (bent felejtett méhlepény, ilyesmi).
Szóval tény és való: jól kell orvost választani (amennyiben akar vki), mert nincs pardon, szülés után már foghatom a fejem, hogy mégse ehhez kellett volna jönni - érdemes az illetőnek alaposan utánakérdezni a már szült kismamáinál.
Ha pedig nem választok orvost, akkor legalább szülésznőt (hasonlóan leinformálva).
Ha pedig azt sem, akkor olyan kórházat érdemes választani, ahol olyan a gárda, hogy nyugodt szívvel menjek az ügyeleteshez, és a bent töltött napok alatt is vegyenek emberszámba...
Gondold ezt végig, és dönts belátásod szerint! :)
Ja, és írtam mailt a barátnőmnek a címeddel!

Edit
Igen, az ő kisfiuk már 2,5 éves! :) Mostmár a kistesóra készülnek, de egyelőre nem nagyon akar jönni... :(
Alvás: engem csak az bosszant, hogy hajnalok hajnalán felébredek, nézem a plafont, mert mást nem nagyon tudok, hogy ne ébresszem fel a fiúkat, és unatkozom. Pedig mennyi dolgom lenne!
De mostanában vhogy olvasni sincs türelmem... :( Néha leülök netezni... de azzal meg olyan gyorsan végzek... :)

Kedves Gem!
Nemtom mivel érdemeltem ki ezt a lekezelő hangnemet, de nem igazán esik jól... :( Még ha meg is értem, hogy téma érzékenyen érint, és a dokid húzása még ma is felháborít.
Sajnálom, hogy neked ilyen rossz élményed volt a választott dokiddal. :( (Ha a Margitban szültél volna lenne egy tippem, ki ő, híres volt az ilyen sztorikról, mint amin te is keresztül mentél szüléstől hazáig.)
Ancinak már leírtam: dokit/szülésznőt tényleg akkor érdemes választani, ha jó alaposan utána tud kérdezni az ember, hogy ilyen kellemetlen meglepetések, mint téged, ne nagyon érhessék.
Én könnyen beszélek, a dokim 20 éve megmentette anyám életét egy méhenkívülinél (amit egy másik doki félrekezelt), aztán 17 éve nála született az öcsém (nagyon durva szülés volt, és újfent csak a dokinak köszönhetően épült fel belőle anyu teljesen és úszta meg az öcsém a komolyabb sérülést).
Tehát nálam volt referenciája! :)
Illetve van egy "párja", akinek átadott volna arra az időre, amíg elmegy síelni/nyaralni, és benne is tökéletesen megbízom.
Mindez biztos szerencse kérdése is!
Az UH-hoz holnapra drukkolok! :)

benszi
Várjuk a képeket!!! :)

Solymosy
Nagyon jó, amit az alternatív/hagyományos szülés kapcsán írtál! Tényleg alkat dolga, és az a szerencse, hogy ma igazán sokféle kórházból/dokiból/szülésznőből/otthonszülésből választhat az ember lánya.
Szült barátnőm az Istvánban, és ő is nagyon örül, hogy azt a kórházat választotta. Amikor a MArgitban bezárták a szülészetet, el is gondolkodtam, hogy átpártoljak-e oda. Aztán 1 dolog rettentett el: nincs 24 órában EDA! Márpedig nem vagyok benne biztos, hogy anélkül szeretnék szülni! Lehet, hogy most nem fogom kérni (Sebinél kértem), de legyen meg rá a lehetőségem akármikor, ha mégis. :)
De ez alkat dolga, sokan el se tudják képzelni, hogy fájdalomcsillapítással szüljenek...

Drumka
Az az ájulás nem hangzik túl jól! :( Vigyázz magadra!
A nagyfiaddal pedig biztos nem lesz gond, sok jó élménnyel jön majd haza! :) (és itthon annyi finomságot ehet, amennyit csak akar... :))

Kép
Kép
Kép
cas

Csajok!
Köszönjük a kis UFO nevében is a dícséreteket. :lol:
Szilvia: :)
Az uh szerint jó a mérete, nekünk az első pectől az ülőmagasságát mérik, meg a has körfogatot, comb csont hosszt, fej korfogatot. Remélem nem szédít a doki. :roll: Júli 23 elég izgalmas nap lesz. Reggel 9-re a Baross u-ba bejelentkeztünk 4D-re 11-re meg a dokim hívott vissza. Nem árt a babának egy nap 2 uh? A 4D-t fontosnak tartom, mert sokkal részletesebb, és jobban látszik mindene mint az SZTK-s öregkorba lépett gépen. De a doki meg biztos kíváncsi lesz, mert most 1 hónap szabin van, és gondolom a 20. héten megint nagy genetikai uh van. :?

drumka

--------------------------------------------------------------------------------

És ami még van!A mi dokink azt mondta,nem szeret még ilyenkor mondani semmit,de az egyik lehet,hogy lányka,mert nem lát nála kukit!Majd kiugrottam a bőrömből,mert természetesen kussoltam arról,hogy pénteken mentünk 4D-re és ott láttak egy zacsist!
Remélem most bejön a vegyespáros!
Ja de olyan szar képet kaptam,hogy nagyon!Majd a DVD-ről próbálok leszedni!

Csajok!
Holnap mindent visszaolvasok de most mennem kell!
Jó pihit addig is!
pusza mindenkinek
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!:)
Végre kicsit hüvösebbnek mutatja magát az idő.
Cas!Említettem páromnak a doki témát,szerintem hétvégén átrágjuk.
Csajok!Most én is hamarabb pocakosodok mint az elsőnél.Még 14hetes vagyok,de már tök jól látszik :oops:
Most nem tudok mást írni.Kellemes napot nektek.
anci25

Drumka!
Meleg miatt ájultál el?
Anci!
Állítólag ez természetes,hogy a másodikkal nagyobb a poci!
Vendég

Sziasztok!
Benszi: :)
Halkan akkor én is Veled örülök a vegyes párosnak!! :lol: :wink:
Reggel 8 körül volt a rosszullétem, akkor még nem volt meleg. Csak elkezdett zsibbadni az arcom meg a lábam, és ha apa nem fog meg elterültem volna. Arra nem is emlékszem hogy vittek el egy lépcsőre leültetni. :oops: De azóta semmi ilyesmit nem érzek. Remélem ez az első és az utolsó volt. :?

Beszéltem tegnap este a Karesszal. :) Nagyon jól érzi magát, tegnap megmásztak egy 2093 méter magas hegyet, lanovkáztak, ma meg a Tar patak vízeséseihez mennek gyalogtúrára.

Csajok: :)
Nekem a 12 hét körül elég látványos volt a pocakom, de most lassan "elfogy". Panaszkodtam a dokinak, hogy nem bírok enni, és egyre csak fogyok. Mire Ő azt mondta a kismama súlygyarapodása nem befolyásolja a baba méretét, egészségét. Addig amíg a baba jól van nem kell aggódni, csak örülhetek, hogy szülés után nem kell majd a fentmaradt kilókkal szenvednem. A fiammal ilyen idősen már 4,5 kg-nál tartottam. Igaz most is itt vagyok csak mínuszba. :roll:

drumka

Drumka!
Köszönöm az örülést!Lehet ez a front is okozhatta!De legalább ahogy jött,úgy elmúlt!
Nincs pocakképed?muti,hogy irigykedjünk,amiért sovi vagy!
Jó,hogy jól érzi magát a fiad!
Vendég

Sziasztok!

Annyit termeltetek az elmúlt pár napban, hogy alig győzök visszaolvasni.

Először is üdv az újaknak, boldog babavárást nektek. :)

Drumka!

Vigyázz magatokra. biztos ez a meleg okozta az ájulásodat.

Benszi!

Reméljük vegyes páros lakik a pocakodban. :)

Orvos választásról annyit, hogy én nem bántam meg, hogy választottam orvost mindkét gyerekemnél. Végig bírta követni a 9 hónapot és nem úgy kerültem oda a szülésre, hogy nem ismert. És végig megbíztam benne, igaz nem kevésért, de bármikor felhívhattam, ha gondom adódott.

táblát majd frissítem, de sajna nincs nagyon időm, a két kölök mellett állandó felügyeletet kell tartanom, mert szétszedik az egész lakást, aminek én nem igazán örülök, mindig olyat csinálnak amit nem szabadna.

Pocakról meg megpróbálok feltenni képet.

Na most megyek legyetek jók

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Cas!
Igazan sajnalom, ha megbantottalak a hozzaszolasommal. Nem volt celom. Kicsit megdobbentem, hogy igy is lehetett ertelmezni a velemenykifejtesemet, de ha ez teged ennyire negativan erintett, kerlek, ne haragudj, nem akartalak megbantani. :cry:

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Es egy kep kedvenc kiscsajomrol, a hetvegen keszult

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Köszönöm többieknek is az üdvözlést! :) Jól érzem magamat máris köztetek, csak sajna, én is időhiányban szenvedek. Épp most porszívóztam fel a lakást, hoyg ez meglegyen, mire Kriszta elalszik, azalatt meg tudjak mást csinálni. Porszívózni amúgy sem tudnék.

Benszi, talán akkor lehet már gratulálni a vegyespárosnak!:) remélem, nem szomorít majd el a doki! :) Én is most inkább fiúcskát szeretnék, sőt, valahogy most bele is élem magam ebbe (Krisztával ilyen nem volt, és kissé félek is tőle :oops: ), de tudom, hyog bármi lenne is, ugyanúgy szeretém. Gondolom, ti is így vagytok ezzel, de "megelégednétek" az ideális fiú-lány párossal! :D :D :D

Drumka, sajnálom az ájulásodat! Nem voltál éhes reggeliben? Talán leesett hirtlen a vércukorszinted. Végülis mindegy most már, lényeg, hoyg ne ismétlődjék.
A dokinak valóban igaza van, a baba úgyis mindent megkap, a kismamának nem kell kettő helyett ennie. És csak örülj annak, ha nem maradsz súlyfelesleggel! Mielőtt az új babó megfogant én diétáztam ahhoz, hogy visszanyerjem a Kriszta előtti súlyomat-alakomat és ne 6-7 kiló fölösleggel induljak. De én is híztam már vagy 3-4 kilót! :roll:

Amaryl, szívesen felkerülnék a táblára, majd szólj, ha ráérsz, hyog milyen adatok szükségesek! :)
Elhiszem, hoyg két apróság mellett nem könnyű az élet! Minden tiszteletem, hyog máris bevállaljátok a következőt! :! Én épp a napokban voltam magam alatt, hoyg mi lesz majd két manóval, de már szerencsére jól vagyok. :roll:

Gem, nagyon édes a kislányod, elhiszem, hoyg kedvenc képed ez (is) róla. :)

Cas, látod, pl. az EDA egy olyan dolog, ami még finoman fogalmazva, fejlődés alatt áll nálunk. Külföldön már bevett szokás, hoyg adják a vajúdó nőnek, meg sem kérdezik, hyog kéri-e vagy sem. Én a dokimnál rá akarok kérdezni, hoyg van-e lehetőség rá, de eddigi tudomásom szerint, itt fizetni kell érte. No meg az aneszteziológus sem csinálja gondolom, ingyért. de mondjuk, ha "csak" annyira fájdalmas lesz ez a szülésem is, mint Krisztával, akkor ki tudom bírni. :) Különben én nagyon kellemes élményként éltem meg a szülésemet és mindmáig ugyanilyen emlék is. :)

Szép napot mindenkinek, egyelőre ennyi voltam. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Benszi
Drukkolok a vegyespároshoz! :)

Anci
Kellemes rágódást! :) TÉnyleg nem egyszerű kérdés ez a válasszak-neválasszak, jó alaposa át kell gondolni. Asszem akár itt is olvashattok elég vélemény pro és kontra, hogy tudjatok majd dönteni. :)

Pocakméret
hajaj! Sebivel se volt kicsi, de szerintem most még jobban gömbölyödök, pedig 2 kg plusszal indultam csak ennek a terhességnek az előzőhöz képest, és eddig alig gyarapodtam (Sebinél ilyenkor már 3-4 kg-nál tartottam). Majd keresek is összehasonlító-képet... :)
Hiába, azt mondják, ami egyszer már kinyúlt, az sosem lesz újra ugyanolyan rugalmas.

Drumka
Nekem is mindig azt mondta a dokim, hogy a baba mindent elvesz az anyától, amire szüksége van! Biztosan jelez vmit a szervezeted, ha ennyire nem kívánod az ételt, ne erőltesd... és ne aggódj! :) Amíg a vérképed-leleteid okésak, szerintem nincs miért.

Gem
Semmi gond, tegnap ultraérzékeny napom volt, talán csak a front miatt, vagy a hormonjaim hülyéskednek, szóval lehet, hogy az én készülékemben volt a hiba! :)
Helyes a csajszid! :) Nagyon szép kislány!!!

Edit
Nálunk szerencsére azért megkérdezik, hogy kéri-e az ember lánya, és ezt akár vajúdás közben is el lehet dönteni, nem kell előre.
Bár olyat is hallottam már, aki közben kérte volna, de annyira közel volt már a kitolás, hogy nem adták be neki, mert már nem lett volna értelme. Na azért az kemény lehet... :(
Nekem nem volt könnyű szülésem (4200g, 55cm, nagy fej, széles mellkas), és bár a vajúdás alatt nagyon jó volt az EDA, és végülis a kitolás is gyorsan lement, én borzasztóan megszenvedtem, mert hát a kitolás az bizony EDÁval is fáj, mint állat.
Főleg ha az embernek olyan vacak vizes szövetei és akkora gyereke van, mint nekem, és a jókora gátmetszés ellenére is továbbreped. :(
Szóval én irigylek mindenkit, akinek szép élmény volt a szülés!!! De komolyan!!!
Remélem ketteske nálunk is kisebb lesz, és nem szenvedek majd meg vele ennyire... (Ha meg nagyobb lesz, akkor postán kérem... :))

Kép
Kép
Kép
cas

Az orvosválasztásról annyit, hogy a fiammal választott dokim volt anno anyukám engem is Nála szűlt. Mikor utolsó uh-on voltam valahogy dec 27 környékén, akkor mondta hogy dec. 30-án megy Tatára és csaj jan. 3-án jön vissza. Én még mondtam neki hogy én meg Szlovákiába akarok menni szilveszterezni. De szerencsére 30-án meggondoltam magam. dec 31-én éjjel 1/4 12-kor elfolyt a magzatvizem, félre a kórházba voltunk, ahová a portás nem akart beengedni mert szerinte későn van, még ha szűlni is szeretnék. Persze a párom gyorsan jobb belátásra bírta. Az ügyeletes orvoshoz NO COMMENT!! Egy nyugisnak kinéző szilveszter éjszaka az ember ne várjon sokat a ügyi. dokitól. Ahány papírt töltött ki annyi nevem volt. Kértem a szülésznőt aki reggel 7 körülre ígérte a szülés kezdetét és addig ő szívesen pihenne, hogy hívja fel az orvosomat ha már a családomat hazaküldte. A dokim éjjel fél 2-re a kórházba volt a család addigra visszajött. 3/4 2-kor már a szülőszobába feküdtem apa mellettem lehetett. 4 óra 1 perckor megszületett a fiam 4 kg-val és 62 cm-rel. Nagy gátvágásom volt 17 öltéssel, de minden elismerésem az orvosé. Nem tudom hogy az "enyhén" illuminált orvosnál mi lett volna velünk. Így most is a választott orvos mellett döntöttem. Nagyon sokat számított, hogy minden nap jött, megnézett, megkérdezte mi újság. ezt az ügyi. dokitól tuti nem várhattam volna el. Még akkor sem ha emlékezett volna hogy Nála szűltem. De ez csak az én tapasztalatom az én véleményem. Vannak extém esetek is. Szerintem sok múlik a szerencsén is, de ha már rég óta egy dokihoz jár az ember szerintem kissebb a csalódásra az esély. :roll:

drumka

Sziasztok!

Megjottem, sikerult a franciavizsgam, most mar leengedhetek.
Kozben, mivel az ora ugye csak az en szobelim idoszakara korlatozodott, elmentem egy kicsit vasarolgatni, most kezdodtek a leertekelesek. :lol:

Cas
:lol:

Ma este 6-kor meg UH. Istenem, ha vegre felfedni kiletet, de orulnek is neki! :?

Udv
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok Lányok!

Üdv az újaknak, örömteli babásodást kívánok Nektek is :lol:

Olyan sokat írtatok, hogy nem is tudok mindenkire reagálni, pedig olvastalak én is Benneteket minden nap!

Drumka :lol:
Meg is követlek, hogy megkérdeztem, hogy nem kicsi-e babókád, mert szombaton én is voltam UH-n, s pont 9cm a mi Manónk is! Én mindenhol azt olvastam, hogy ilyenkorra már 13-14 cm-nek kell lenniük :roll: már nem értem :oops:
Most már 100%, hogy fiú!!! Keressük is a nevet, de nincs még biztos befutó, csak kb 6-7 elképzelhető :lol:

Benszi :lol:
Szurkolok, hogy összejöjjön a vegyespáros, az egészségük felett, az lenne már csak az igazi nagy öröm, gondolom!

Gemini!
Gratula a vizsgához, s nagyon jó pihenést Nektek otthon!! Mi is megyünk szombaton, akkor majd jövő héten egy levegőt szívunk!!! :D de jó is lesz.....anyukáméknál nincs internet, még szgép sincs :cry: , így maximum majd internet kávézóból tudlak benneteket olvasgatni, de nem ígérem 8) Csoda gyönyörű lányod van!!!! :wink: lesz bajotok miatta a pasikkal az tuti :lol:

Szombaton, mint írtam voltam dokinál, s bár kaptam képet, de most nem tudom felrakni :cry: :oops: . Minden rendben van babókával, két szép karocska, két lábacska, s köztük a mindent elsöprő bizonyíték fiú mivoltunkra :lol: az egyik képen úgy tűnik, hogy jó nagy fülei vannak drágámnak, de - megvizsgáltam +1x párom, s a saját füleimet - nem sok esélyt látok rá, hogy az tényleg a füle lenne :oops: legalábbis remélem :lol: :oops: :roll:
Ami aggaszt az a szinte folyamatos szúrkálás, fájdogálás a pocim alján, de a doki szerint minden ok, zárt méhszáj, úgyhogy valószínűleg a tágulás :roll: Nekem volt két és fél éve egy méhnyak műtétem, ezért is félek az átlagnál jobban attól, hogy idő előtt kinyílik a méhszáj, de a doki azt mondta, hogy figyeljük :roll:
Na, jó hosszú lettem....akihez név szerint nem írtam, attól elnézést kérek!

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok Csajok!

Teljesen ki vagyok!!!! A doktornőmről most tudtam meg, hogy nem vezethet szülést! :!: :cry: Azt nem tudom, hogy ez csak átmeneti vagy végleges. Nagyon nem akarok másik dokit, főleg nem egy barbár férfi orvost, azokból elegem van. Már évek óta ehhez a dokinőhöz járok, ő "jött rá", miért nem esek teherbe, lelkiismeretes, kedves, figyelmes, szóval olyan amilyennek egy szülész-nőgyógyásznak lennie kell. Még szerencse, hogy holnap megyek hozzá, majd megbeszélem vele, hogy most mi lesz. Remélem csak ideiglenes az "eltiltás". Egyébként banális a dolog, állítólag azért nem vezethet szülést, mert egy kismamája kérte, hogy guggolva szülhessen és ő beleegyezett, a klinika vezetősége pedig közölte, hogy ez ott nem elfogadott. :evil: De ha egyszer a mamának és a babának is ez volt a jó, akkor miért gond ez? :?: :roll:

Egyébként én úgy vagyok a választott orvossal, hogy ha évek óta egy orvoshoz járok, és ő vállalja is a szülést, akkor természetesen nála akarok szülni. Gond akkor van szerintem, ha a terhesség alatt kezd el valaki keresgélni - mint pl. a barátnőm - és nem ismeri meg az orvost igazán, aki persze a kedves, barátságos oldalát mutatja a kismamának, amíg a pénzt hordja hozzá, aztán a szülőszobán kimutatja a foga fehérjét. Barátnőm legalábbis így járt. 23 óra vajúdás után az ügyeletes orvos mondta a fogadott orvosnak, hogy mostmár illő lenne megcsászározni. :evil:

Most ennyi, nem olvastam vissza rendesen, csak láttam, hogy a válszatott orvos téma volt.

Üdv mindenkinek, majd csütörtökön jövök (remélem).

Anita

goodfairy

Drumka
Nekem szerencsére gyorsan befutott a dokim, viszont az EDÁ-t az ügyeletesnek kellett volna bekötnie. Hát nem volt sok bizodalmam iránta (nagydarab vörös viking, szőrös mellkas ,virsli ujjak, aranyláncok a nyakában), de szerencsére egy másik kismamához bejött egy másik doki, így az én dokim fű alatt őt kérte meg (kérnem sem kellett), hogy inkább ő csinálja meg az EDÁmat, amint megszült a kismamája. (Huh, azt rossz volt végighallgatni... fél órás kitolás... hiába külön szülőszoba, az ajtó nyitva volt...)
Na mindegy, később kiderült, hogy az én dokim miért "féltett" az ügyeletes EDÁjától, később több kismamával is találkoztam, akinek az a fickó kötötte be, és elég gyakran féloldalasra sikeredett... brrrrrrrrrrrrr... az rosszabb lehet, mintha nem is lenne!

Gem
Nagy-nagy gratula a vizsgához!!! :) Gyorsan ment!
Nálunk hetek telnek el, mire bármiféle eredményt tudnak mondani... :(
Uh-eredményt várjuk!

Szilvi
Neked is nagy gratula a kukishoz! :)
Nyílás: egy barátnőmnek kikaptak a méhnyakából vagy 3 cm, és aztán szült még két kislányt (1,5 korkülönbséggel). No ő is aggódott, hogy nem fog-e korán nyílni, de semmi gond nem volt, szépen kihordta mindkét csajszit. Az tény és való, hogy a tágulás szinte 1 perc alatt ment, mert szinte nem volt minek elsimulnia... :) A szülésznő úgy kapott utána mindkettőnek... :lol:

Anita
Sajnálom, hogy a dokid "büntiben" van (pláne ilyen miatt?!). De a szülésedig még sok idő van, addig csak elrendeződik még a helyzet! :)
Barátnőd: szegény, ezt még elképzelni is szörnyű... :(

Jaj, én egy borzalmas éjszaka után délután nagyon jót tudtam aludni végre. Jó ez a hűvös!!! :) Sebi is nagyot szunyált, bár ma meg azzal húzott fel, hogy nem hajlandó enni szinte semmit. Délután 1/2 5-ig 2 dl tápi, fél alma kölessel, fél zsömle volt az össz kajája... :( Ekkor végre sikerült pár kanál főzeléket beleimádkozni, de nem vagyok elégedett. Bezzeg a sültkrumpli vacsira az megy! :twisted: De az is csak pár szál... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Üdv Sedith és Anci25!
Gratula a pocaklakókhoz.

Most nem otthon vagyok, ezért alig tudok írni...
A sógornőméknél vagyok Manóval :) a héten.

Majd írok!
Sziasztok! Jó pocakosodást!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Csak bekukk.Időhiányban szenvedek.Mindjárt indulok uktrahangra.Alig várom már hogy oda érjek:) Majd megírom hogy mi volt.És ha lesz időm ma fölhívom a 4D-t,kérek időpontot.
A csajszim meg már 1hete nyaralni van,majd csak hétvégén jön haza.Tul nagy a csend itthon.Hát ez sem jó:( Már nagyon hiányzik.
Na most aztán lépek dokibácsihoz.Kellemes napot és jó pocakosodást mindenkinek :oops:
anci25

Csajok!
Köszönöm mindenkinek a szurkolást!Van egy puncisom is a kukisom mellé!Most kb.össz 13 cm-esek mindketten!Minden ok volt.Zárt méhszáj stb.

Gemini!
Nem pite szemei vannak a lánykának!Uh-n mi volt?Vizsgádhoz ggratulálok!

Igen!
Bejött az én idealizáciom a vegyessel!
Reméljük nálatok most fiú lesz Kriszta után!

Szilvi!
Gratulálok a kukishoz!A szurkálás a méh növekedése és a szalagok nyúlása!Ne aggódj ez miatt!

Goodfairy!
Sajnálom,hogy a dokid nem vezethet le szülést ilyen banális okokra hivatkozva,mint guggolva szülés!Nevetséges!
Vendég

Kép

Ez én!15+0 hét!
Vendég

Sziasztok!

Felteszem a táblázatot, ha van vmi amit változtassak rajta szóljatok.

Kép

Benszi!

Gratula a vegyes pároshoz. :) Jaj most jutott az eszembe, elfelejtettem kijavítani a korodat.

Gem!

Grat a vizsgádhoz. :) Várjuk a beszámolót mi volt az uh-n.
Nagyon édes a kiscsaj!

Szilvi!

Grat a kispöcsöshöz.

Anita!

Sajnálom, hogy nem vezethet szülést a dokid, de reméljük mire te oda kerülsz megoldódik ez a helyzet is.

Cas!

Ne aggódj az evés miatt, az én fiaim se esznek mindig rendesen, hiába kínálok nekik bármit. Hol ilyen, hol olyan az étvágyuk. Majd ha éhes lesz úgy is szól.

Még mindig nem érzem a mocorgását rendesen, csak akkor ha fekszem, de akkor se apró rúgásokat, hanem csak enyhe hullámzást, remélem nincs semmi baja, és hamarosan rendesen megérzem a mocorgást. Pedig ő már a 3. baba. Kicsit el vagyok keseredve ettől. Most gondolkodok a 4D-s uh-n hogy elmegyek, de az első kettővel nem voltam. Leginkább azért mennék el, hogy ezt a hülye ciszták miatt. Szerintetek hülyeség?

Na még dobok egy képet a két rosszcsont kölkeimről. azt megyek a dolgomra.

Kép

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Bocsi ez a pocakom akar lenni, erről is akartam, de mindjárt rakom a másik képet. A pocakról nem valami jó a felvétel, saját kezűleg csináltam, nem volt itthon senki aki megcsinálja.

Kép

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Koszonom a gratulaciokat, tenyleg orulok, hogy vegre tul vagyok a vizsgan. Tegnap este mar konyeden vasaltam at az egesz ejszkat... :lol: na jo, csak ejfelig.

UH: probalom feltenni a kepeket, de sajnos benazok, meg nem sikerult. Nem lettek tul jok, es a nemerol sem tudok meg semmit.
Juli 24-iken megyek majd egy komolyabb UH-ra a korhazba, szerintem ott mar meg kell, hogy tudjak mondani.
Szepen fejlodik, koranak megfeleloen, most 17 cm fele jar (fenek-fej tavolsag). Szoval mar gigantikus!
Ja, es sikerult 70 grammot hiznom 4 het alatt. Addig csak fogytam a terhesseg alatt (na nem vittem tulzasba, de hat mar az is nagy eredmeny, hogy most vagyok kezdosulyomnal! - ami igy is nagyon sok :cry: )
Es holnap leszek felidos, ami ugyancsak hihetetlen szamomra, hisz csak a minap tudtuk meg, hogy erkezik! :P Nektek nincs hasonlo erzesetek?
Egyebken teljesen egyet ertek azokkal a masodik-harmadik gyerekes anyukkal, akik nemigazan veszik eszre, hogy terhesek. Nalam is ez van. Annyi teendo van, meg ott van Rebeka is, hogy leginkabb csak estenkent gondolok bele, hogy nemsokara negyen leszunk, es hogy de jo is ez!

Elsobabas kismamik!
Elvezzetek az elso terhesseget! Kulonleges, es soha nem jon vissza. En akkor csak a terhessegnek eltem, nem is tudtam masra gondolni, vele almodtam folyamatosan, es 8 honapig tulajdonkeppen csak keszulodtem! Szoval csodalatos honapok ezek!

Amaryl!
Nagyon edesek a fiuk, amolyan igazi csibeszek, mar csak a tappancsuk koszossagabol itelve is! Ez tok jo, legyenek csak ilyenek (csak teged ne idegeljenek halalra, ha lehet!).
Koszi a tablicskut!

Lego!
Most latom, hogy nagyon regen jelentkeztel! Ugye nincs gond??? :? :? :?

Benszi!
Nagy gratula a vegyesparoshoz! Ez tok jo, gondolom, repulsz a boldogsagtol! :lol:

Udv
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Anci
Na, mi volt az Uhon??? :)

Benszi
Szép nagyok a babók, és a pocid is remekül kerekedik! :)

Amaryl
Nálunk kicsit bonyolultabb a helyzet, mert Sebi kőkemény diétán van a súlyos tej- és tojásallergiája miatt, így minden falatnak örülök, amit megeszik, és minden nemevős naptól kiborulok. Igyekszem nem ennyire komolyan venni ezt az egészet, de folyton aggódom érte.
Persze teljesen jól néz ki (91-92 cm és 13 kg), csak az én anyai lelkem aggódik.
Amúgy ma meg minden oké, eddig tök jól evett, igaz kapott reggel a tápijába normaflore-t, mert akkor szokott ilyen étvágytalan lenni, ha vmi nincs rendben a pocijával, és lehet, hogy a múltheti vírusfertőzés után még mindig nem állt helyre az emésztése...
Majd ha éhes: legyen igazad! Általában szokott is szólni, de persze amikor meg nem, és egész nap alig eszik vmit, akkor egyből pánikolok! :)
4D UH: ha most megnyugtatna a ciszták miatt mégegy szakorvosi vélemény, akkor ne tétovázz. A Praxisban van egy szülész-nőgyógyász doki (nem ugrik be a neve, de itt a babanet honlapján az UH-os fotókat is ő csinálta), mi voltunk nála amikor az AFP-eredmény miatt beparáztam, és nagyon jó fej volt, és szakmailag is nagyon sok jót hallottam róla.
Helyes a pocid! :) A fiúkat meg pláne jó nézni, milyen kis kópék! :) Mindig ilyen jól megvannak, vagy néha "ölik" is egymást?

Gem
Én inkább örülök, hogy messze még a szülés, messze még a következő ordítógép! :lol: :lol:
Persze jó elképzelni, hogy jövő nyáron már hármasban megyünk délelőttönként a játszóra, sőt, ugye már karácsonykor négyesben leszünk itthon, de azért aggódom is, hogy fogom bírni majd (Sebivel nagyon kiütött az első három hónap).
A szülésre meg gondolni se merek... :oops:
Szép nagy a picúrod odabent!

Kép
Kép
Kép
cas

Na ide nézzetek, ez aztán pocak! :lol:
Kép [/img]

Kép
Kép
Kép
cas

Gemini!
70deka????fúúúúúú,hogy irigyellek!A vegyespáros miatt boldogabb nem is lehetnék!
Cas!
Köszi a pocak dicsérőt!
A mindenit mekkora pocakod van?Tényleg egy valaki bérli tőled?Tök jó!
Amaryl!
Helyesek a fiúk és a pocakod is hatalmas!Szerintem menj el 4D-re a ciszták és a baba miatt is nyugodtan,hogy megnyugodj,minden ok!Lehet csak lustább a baba!
Pedig tetszik a 31 a korom mellett!
Vendég

Amaryl!
En nem vagyok az extra UH-k hive, mert igy is csinal a dokim havonta egy UH-t, ami szerintem boven elegendo. Nem mondom, hogy nem jatszottam/jatszok el egy 4D gondolataval, de aztan mindig elvetem. Viszont a cisztak miatt, a sajat nyugalmad erdekeben, a helyedben biztos, hogy elmennek.

Benszi
Ja, 70 dkg-ot hiztam, de nem 54 volt az alapsulyom :cry: :wink: A hatodik, de inkabb a hetedik honaptol meg ugyis meglendul a pocak. Majd akkor meglatjuk, dicsekszem-e :?

Cas!
Tudod en azert varom mar nagyon a szulest, mert baromira szeretnek mar otthon lenni a gyerkokkel. Es mar elore azon parazom, hogy jovo augusztusban mar johetek vissza dolgozni.
Persze nekem mas, mint neked, mert foleg csak hetvegen kapok Rebeka negativ oldalabol (akkor mondjuk 5 perc alatt kepes kikesziteni), melletted meg ott van Sebi, aki folyamatosan nyuz. De hat ez a dolguk, vagy mi? Legalabbis most meg csak ez a dolguk.

A heten megnezte a parom az ovikat azon a kornyeken, ahova majd augusztusban koltozunk (itt mar iskolanak hivjak, es 2 es fel eves kortol 6 eves korig jarnak oda gyerkok), es ugy nez ki, jovo februartol Rebeka helyzete megoldodik. Van a kozelunkben egy ovi, jarotavolsagra, es eleg csaladias. Nekunk nagyon fontos, hogy Rebeka jarjon, mert mi egyaltalan nem beszelunk flamandul, neki viszont meg kell tanulnia. Megjegyzem jo, hogy egy eve a franciat gyurjuk a parommal, mostantol meg flamand teruleten fogunk elni :roll: Most majd ezt is tanulhatjuk!

Ma este megyunk haza, de jo is. Mar november ota nem voltunk otthon. Forumot probalom majd kovetni, remelem, neha irogatni is fogok tudni. Mindenkinek szep napo!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Felidos vagyok!!!! Hipp!

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Minden rendben pocaklakóval.Szívhangot is nézte a doki.Tök jó volt hallani:) Mondtam neki hogy újabban szédelgek,de nem gyengén.A héten a 73-as buszon utaztam(persze ülőhely nuku) aztán szépen kikötöttem egy memuka ölébe.Csórikám jól megijedt.
Azt mondta a doki,hogy mivel minden vizsgálati eredményem jó,ha nem múlik a szédelgés akkor valószinüleg táppénz lesz belőle.Maj meglátjuk.Most megyek.Indulnom kell melóba.Kellemes napot nektek:)
Ui: Gratula a pocakokhoz.Majd teszek fel én is,ha végre lesz egy kis időm
anci25

Benszi
Az első UH-ig én is aggódtam, hogy csak egy lakó van-e odabent, de aztán megnyugtattak, hogy igen! Az a vicc, hogy annyira magasan van a méhem (tán a fotón is látszik, hogy fent gömbölyödik a pocak), hogy ez tényleg a baba, és nem a 75 kg-os testsúlyomból adódó hájam és az előző terheségből visszamaradt pocim, hanem a kölök! :roll:
Sebivel is végig ikresnek néztek, alig töltöttem be a 6. hónapot, már mindenki azt hitte, napokon belül szülök. :oops: A végén pedig HATALMAS hasam volt, majd mindjárt teszek fel képet róla. :)

Gem
Grat a félidőhöz! :)
Na igen, az más, ha az ember dolgozik, én szerencsére megtehetem, hogy itthon lógassam a lábam! :) És Sebi se borít ki napi szinten (bár kezdődik a dackorszak, és vannak balhék), többnyire aranyos. Nem is tőle félek, hanem hogy a picivel hogy bírom majd. Remélem jobban, mint anno Sebivel. :)
Nyelvtudás: huh, micsoda nyelvi kavalkádban nő majd fel Rebeka! Mekkora előny lesz ez majd neki később!!!
A flamand amúgy milyen nyelv? Nagyon messze van a franciától?

Anci
Grat a jó UH eredményhez! Képet nem kaptál? Ha igen, tedd fel te is! :)
Szédelgés :( Vigyázz magatokra...

Kép
Kép
Kép
cas

Benszi
Na vmi ilyesmire simán számíthatsz :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Cas: :)
Én is hasonló méretekkel rendelkeztem a fiammal. A végén már tiszta horzsolás meg kék folt volt a hasam, mert nem tudtam bemérni, hogy hol férek el és hol nem. :lol: A 30 kg sem nyomtalanul ugrott fel rám. :roll: :oops:
Most van egy pocakképem, ez mai és telcsivel csináltam, nem túl jó minőség, de a fiam a táborba elvitte a digi gépet.
Kép

drumka

Gemini!
Gratula félidőhöz!Jó utat hazafele!Majd jelentkezz ha tudsz!
Cas!
Azt a kúva mekkora hasad volt!A bőrkéd bírta?
Anci!
Gratula a jó eredményekhez!Vérnyomid rendben?Nem alacsony?
Drumka!
Hogy te milyen sovi vagy és milyen helyes a pocakod!Irigy vagyok!
Vendég

Drumka!
Tenyleg szemtelenul sovany vagy! Ezt hogy csinalod??? :?

Cas!
A flamand a franciatol (ld. neolatin nyelv) fenyevre van, valahol a nemet es az angol kevereke, kaffogo es vakkanto kiejtessel. :lol: A holland egyebken a german nyelvek koze tartozik, tehat elvileg a nemethez van kozel, csak valami fortelmes kiejtessel.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Cas
Holland = flamand (Legalabbis majdnem. Azt hiszem, a flamand a holland dialektusa. Szoval megertik egymast, de egy kicsit mas a het nyelv.)

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Csajok!
Köszönöm a bókokat :lol: :oops:
Soha nem voltam az a vaskos típus. A fiammal 52-kg-ról indultam és 178 cm magas vagyok. Most 63 kg vagyok ez a + 9 kg a nyugodt élet és a boldog párkapcsolat számlájára írható. :oops:
Remélem 8-10 kg-nál többet nem sikerül felszednem, rettegek, hogy elbálnásodom. De ha jönnö fognak a kilók akkor úgysem tudok mit csinálni, kolalni eszem ágában sincs max. beletörődök. :lol: :lol:

drumka

Gemini :D
Jó utat, s nagyon jó kikapcsolódást Nektek!!
Nyelvtudás: nagyon megéri az adott nyelvterületen gyerköcöt közösségbe adni...az én fiam 7 évesen úgy kezdte itt a sulit, hogy semmit nem beszélt (szó szerint SEMMIT) spanyolul, most meg csak lesek...spanyol-perfekt, angol-simán ért nagyon sok mindent, filmeket néz angolul, bukdácsol :oops: franciából a suliban (majd lehet, hogy játszunk gyerekcserét :wink: ), s természetesen magyarul tökéletes (kívéve a nyelvtan, helyesírás :oops: )...a többi tárgyból nincs okunk dicsekedni.....ezt most hagyjuk :roll: :oops: :lol:

Cas :D
Te Atya ÚrIsten- óriási pocak!!!!! le sem tudtál normálisan hajolni, gondolom :-)....nekem is vannak képeim, de nem tudom felrakni, mert párom egy lusta d....g, s nem segít. Én csak azt tudom felrakni, ami már a gépen van :oops:

Anci :D
UH eredményhez gratulálok! Szédüléssel óvatosan! inkább maradj otthon!!

Amaryl :D
Én már nagyon várom a 4D-t, a nagyfiammal még nem volt ilyen, s szerintem élmény + Neked most hatalmas megnyugvást hozna egy megnyugtató szó, úgyhogy szerintem ne vacillálj (na ezt a szót még nem írtam le soha, fura is :roll: :lol: ), s menj el!!!

Most mennem kell, még jövök késöbb!!
Szép napot!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Drumka
Milyen 30 kg?!?!?! És hová lett?! :lol: Irigyel-irigyel! :oops:

Benszi
Nem! :cry: Nagyon randa zebra lettem, pedig a 12. héttől mindennap kentem magam olivaolajos szuper testápolóval. :( Bár nekem az a gyanúm, hogy kenheti magát az ember akármilyen csodakencével, ha nem szerencsés alkat, akkor bizony teli lesz striákkal, és kinyúlik a bőre. De hát ez van. Vmit vmiért. :roll:

Gem
Ja, tényleg, amikor Angliába mentünk busszal, akkor leadták a Jumanjit a buszon flamandul - tényleg elég randán hangzott! :)

Szilvi
Pont elég, hogy ilyen fiatalon ilyen sok nyelven tud Kristóf! A többit meg ráér majd még csiszolni... :)
Lehajolni? Hát, most hogy visszagondolok tényleg nem volt egyszerű... :lol: De a lábamon a körmöket végig én vágtam! (Nem bírom, ha más nyúl hozzá, még a férjemnek se hagyom.) A végén már kicsit sok nyögdécseléssel járt... :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: :)
Nem akarok dicsekedni, a kórházba 79 kg 98 dkg-mal vettek fel, és 65-tel engedtek ki. 5 napot voltunk bent. Otthon visszafogytam 62-re éa másfél év alatt szépen visszamentem 54-55-re. És egy csíkom sem lett. Hatalmas hasam volt, nagy seggedelmem :lol: olyan voltam mint egy elefánt mert a + kg-k melltől fenékig rakódtak le, se a fenekem, se a csípőm se a hasam nem lett csíkos, és nem kentem soha semmivel. Ez szerintem alkati kérdés. Most már ugye 10 évvel idősebben biztos nem fog minden ilyen könnyen menni, de már nem is érdekel annyira. Apa így is szeret és tuti nem fogom magam kínozni az ideális méretekért. :lol:

drumka

Drumka :D
Tényleg nagyon csini vagy, én is szeretnék ennyire vékony lenni, hááát soha nem voltam, így biztos, hogy nem most fogok ezen sopánkodni....viszont sajna hízom, elég rendesen - pedig, mint minden duci, én sem eszek "szinte" semmit, ez a levegő :lol: lehet - , már 4-5kg van rajtam, s így a 16.hét végére ez egy kicsit sok...s még most megyek haza anyukámhoz, mi lesz ebből. Mondtam neki, hogy semmi zaba, csak legyen otthon málna, ribizli, na és tökfőzelék :lol: Látod nem is mondtam hülyeséget a picik méretével kapcsolatban, mert látod, hogy Benszi is írta, hogy kicsi vegyespárosa már 13 cm/db :wink: (ugye nem haragszol, hogy így írtam??), s nekünk "csak" 9 cm-t mondtak. Bár dokibá hozzátette, hogy pont akkora, mint amekkorának lenni kell.........ki érti ezt?? :roll:

Edit :D
Most láttam, hogy nektek is Mütyürkétek van!? :lol: bár én már mindenhogy hívom a drágát, ahogy eszembe jut :lol:

Cas :D
Persze, mindenki ezt mondja, de azért nem ártana, ha tanulna is valamit....na mindegy majd szeptembertől másképp lesz :lol: most hagyom nyaralni..

Lányok, lehet, hogy már nem jövök a hazaútig, de olvasni biztos, hogy foglak majd Benneteket otthonról is...két hetet nem lehet másképpen behozni!
Vigyázzatok a picurokra, s a nagyobbacskákra is! Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

sziasztok lányok!

próbálom követni a (számomra) követhetetlent ;)

olyan csini pocikat dobáltok itt fel, hogy ihaj :)

muszáj kiemelnem, hogy Amaryl a fiaid tündériek!!!!

az orvosválasztás témában kell valamit mondanom, és főleg az istván kórház miatt ragadtam klaviatúrát.
na haragudjatok, én elég elfogult vagyok több szempontból, és én teljesen máshogy közelítem meg a témát, leírom, remélem nem bántpok meg senkit ezzel.
nekem mindig az volt a legonftosabb, hogy a születendő gyermekem egészséges legyen, a szülés biztonságos legyen, és szülés UTÁN is legyen kellő figyelem a picire. tehát egyáltalán nem érdekelt, hogy van-e kád, vagy bordásfal, valahogy biztos megszületik az a gyerek, csak az érdekelt, hogy, ha bármi gond van, mert szerintem ezért kell kórházban szülni, akkor engem és a gyerekemet megfelelő módon látják-e el.
én magamnak választok egy dokit, addig ok, de nem ez az első. az első az nekem az volt, hogy kórházat válaszzak, ahol biztonságban tudom mindkettőnket, tehát olyat, ahol van folyamatos gyerekgyógyászati (újszülött) ellátás.
én meg vagyok róla győződve, hogy ha nem ilyen helyen szülök, akkor most nem biztos, hogy itt tartunk :( sajnos nem tudom milyen természetes úton szülni, nekem nem adatott ez meg, tehát csak halvány sejtésem lehet róla, hogy ez mekkora fájdalom, mégis, ha most azt mondanák, hogy szülhetek természetes úton (amire kb nulla esély van :( ), akkor sem váltanék kórházat.
sajnos nem csak a magam példájából indulok ki...
ez abszolút nem ijesztgetés, vagy becsmérlés, vagy nem tudom mi akart lenni, csak az, aki még nem döntött, annak szerettem volna egy másik szempontot a figyelmébe ajánlani.
azt meg nem is tudtam, hogy pl nem lehet éjjel EDA-t kérni az istvánban...

ja és Benszi! nagy gratula a vegyes pároshoz!!!! remélem továbbra is minden úgy alakul, ahogyan szeretnéd és tervezted! :)

KépKép
KépKép
and

elnézést, csak most olvastam el az előző oldalt, már leírta Cas, így jár, aki felületes :oops: :oops: :oops:

KépKép
KépKép
and

Drumka
Disznóság, hogy ilyen szerencsés vagy! Karcsú is vagy, meg még a bőröd is jól bírja a strapát?! Ezt mégis hogy' képzeled?! :lol: :twisted:
Hozzáteszem én 16 kg-t híztam a terhesség alatt, aztán 19-t fogytam, pedig nagyon kevés ideig tudtam csak szoptatni (engem vhogy megevett a gyerek - na bőven volt mit! :)).
Bízom benne, hogy most tovább sikerül szoptatni, és megint gyorsan visszafogyok... :) Bár eddig 2 kg-nál tartok, de Sebivel is az utsó hetekben híztam rengeteget... :oops:

Szilvi
Majd megjön az esze! Sógorkám most érettségizik, világ életében rossz tanuló volt (na jó, diszlexiával indult), anyós nem sok reményt fűzött hozzá. És lám, 18 évesen úgy döntött, továbbtanul, és rengeteget készült is rá! Mostmár csak drukkolnunk kell, hogy felvegyék! :) Szóval nincs veszve semmi, a nyár meg tényleg jár nekik. :)

And
Nagyon jó dolgokat írsz!
Bizony sok olyan kórház van, ahol csak napközben van neonatológus. Tehát ha éjjel szülsz, ki tudja mikor látja szakember először a babát... :?

Kép
Kép
Kép
cas

And
Nézd a vonalzónkat! Majdnem egyidősek vagyunk, a hátralévő napok számában mégis van 30 nap eltérés... vmi nem stimmel?!

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?