Anci
Tény és való, egy választott orvos sem 100 % garancia semmire. De azért sokat segíthet, amennyiben megbízható!
Aki a terhesgondozás alatt jópofi, zsebrevágja a pénzt, FELKÉRED a szülésre, el is vállalja, és ezek után cseszik bejönni, az nagyon szemét húzás valóban. De azért asszem nem ez a jellemző a választott orvosokra.
Én sokkal több rémtörténetet hallottam azoktól, akik nem választottak dokit, hanem az ügyeletesnél szültek, és amíg bent voltak a kórházban a kutya nem törődött velük, amiből még komolyabb komplikációk is adódtak (bent felejtett méhlepény, ilyesmi).
Szóval tény és való: jól kell orvost választani (amennyiben akar vki), mert nincs pardon, szülés után már foghatom a fejem, hogy mégse ehhez kellett volna jönni - érdemes az illetőnek alaposan utánakérdezni a már szült kismamáinál.
Ha pedig nem választok orvost, akkor legalább szülésznőt (hasonlóan leinformálva).
Ha pedig azt sem, akkor olyan kórházat érdemes választani, ahol olyan a gárda, hogy nyugodt szívvel menjek az ügyeleteshez, és a bent töltött napok alatt is vegyenek emberszámba...
Gondold ezt végig, és dönts belátásod szerint!
Ja, és írtam mailt a barátnőmnek a címeddel!
Edit
Igen, az ő kisfiuk már 2,5 éves!
Mostmár a kistesóra készülnek, de egyelőre nem nagyon akar jönni...
Alvás: engem csak az bosszant, hogy hajnalok hajnalán felébredek, nézem a plafont, mert mást nem nagyon tudok, hogy ne ébresszem fel a fiúkat, és unatkozom. Pedig mennyi dolgom lenne!
De mostanában vhogy olvasni sincs türelmem...
Néha leülök netezni... de azzal meg olyan gyorsan végzek...
Kedves Gem!
Nemtom mivel érdemeltem ki ezt a lekezelő hangnemet, de nem igazán esik jól...
Még ha meg is értem, hogy téma érzékenyen érint, és a dokid húzása még ma is felháborít.
Sajnálom, hogy neked ilyen rossz élményed volt a választott dokiddal.
(Ha a Margitban szültél volna lenne egy tippem, ki ő, híres volt az ilyen sztorikról, mint amin te is keresztül mentél szüléstől hazáig.)
Ancinak már leírtam: dokit/szülésznőt tényleg akkor érdemes választani, ha jó alaposan utána tud kérdezni az ember, hogy ilyen kellemetlen meglepetések, mint téged, ne nagyon érhessék.
Én könnyen beszélek, a dokim 20 éve megmentette anyám életét egy méhenkívülinél (amit egy másik doki félrekezelt), aztán 17 éve nála született az öcsém (nagyon durva szülés volt, és újfent csak a dokinak köszönhetően épült fel belőle anyu teljesen és úszta meg az öcsém a komolyabb sérülést).
Tehát nálam volt referenciája!
Illetve van egy "párja", akinek átadott volna arra az időre, amíg elmegy síelni/nyaralni, és benne is tökéletesen megbízom.
Mindez biztos szerencse kérdése is!
Az UH-hoz holnapra drukkolok!
benszi
Várjuk a képeket!!!
Solymosy
Nagyon jó, amit az alternatív/hagyományos szülés kapcsán írtál! Tényleg alkat dolga, és az a szerencse, hogy ma igazán sokféle kórházból/dokiból/szülésznőből/otthonszülésből választhat az ember lánya.
Szült barátnőm az Istvánban, és ő is nagyon örül, hogy azt a kórházat választotta. Amikor a MArgitban bezárták a szülészetet, el is gondolkodtam, hogy átpártoljak-e oda. Aztán 1 dolog rettentett el: nincs 24 órában EDA! Márpedig nem vagyok benne biztos, hogy anélkül szeretnék szülni! Lehet, hogy most nem fogom kérni (Sebinél kértem), de legyen meg rá a lehetőségem akármikor, ha mégis.
De ez alkat dolga, sokan el se tudják képzelni, hogy fájdalomcsillapítással szüljenek...
Drumka
Az az ájulás nem hangzik túl jól!
Vigyázz magadra!
A nagyfiaddal pedig biztos nem lesz gond, sok jó élménnyel jön majd haza!
(és itthon annyi finomságot ehet, amennyit csak akar...
)