Új privát üzeneted érkezett!

Fú, velem kezdődik az új lap???? Ennyit írtam???

Nem szeretem, ha velem kezdődik!!! :cry:

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok! Nagyon köszi a kedves fogadtatást, annyira nagyon jól esik!!! :oops:

Csajok, ezt a leszoktatós dolgod hogy csináljátok? én már nagyon szeretném Marcit elválasztani, de egyelőre nagyon orális beállítottságú a gyermek, nem akar levállni :? . Zsófi, hogy csináltad?

Na egy kicsit rólunk:

Bükfürdő nagyon nagyon jól sikerült, bár két gyerekkel már nem olyan pihentető, mint egyel. pl az együtt kajálások egyszerűen kivitelezhetetlenek voltak, mert marci képtelen volt megülni az etetőszékben és nézni, amig mi végigesszük a menüt, állandóan az asztalok alatt szeretett volna kavarni, és mindenkitől kunyizott egy katonát :roll: , de hát ugyi ezt nem lehetett hagyni, ezért két turnusban ettünk, előszür én Borival, utána Apa Borival.
Minden nap csináltunk valami programot, voltunk Szombathelyen(itt volt egy szuper játszótéri eszköz-kiállítás, nagyon élvezték a gyerekek), Kőszegen(gyönyörűen felújították, érdemes megnézni, ha arra jártok),Sárváron és Ausztriában, sokat fürödtünk, sétáltunk. Ez a hotel egy eléggé gyerkőcbarát hely, van egy csudijó játszótere, meg van egy ovi is ahol szupi programokat csinálnak a lurkóknak--Borcsi du.4-től este 8-ig szinte végig itt volt.
Összebarátkoztunk egy kedves családdal, nekik is van egy ugyanannyi idős kislányuk, mint Borka,így ők jó barátok lettek, meg van egy 3 és fél éves kislányuk is és bevállaltak egy 3. babát is, aki duplázott, így született mégegy pici leányka és egy várva várt fiú. Képzelhetitek, 4 kicsi gyerek, nem semmi....
Szóval összességében jó volt a nyaralásunk, csak egy kicsit elfáradtam.

A héten még viszem Borcsit oviba, aztán ő is itthon lesz velünk.
Marci egyre többet dumál, már lépeget egyedül, bár még nem igazán stabil a járása,sokat puffan :roll: , de különösebben nem zavarja.

még nem olvastam vissza, de ahogy visszajöttem az oviból,nekilátok. Még a képeket sem láttam..

néhány fotó:

Kép Kép
A szombathelyi játékkiállításon
Kép Kép
Kőszeg gyönyörű
Kép
marci legújabb kedvtelése az újságlapozgatás 8)
Kép

KépKép
logi

Zsófi, Reni, hogy vannak a gyerkőcök??

KépKép
logi

Zsóka: fantasztikus lehetett ez a kiruccanás!!!! Szuper jók a képek!!!!! A fürdözösek különösen!!!!!!! Marci félrecsapott satyis képe, zabálnivaló!!!!
Olyan szépek ezek a gyerkőcök.
Jó lehetett ez az ebédesdi! 2 turnusban! :lol: :lol:

Hogy hívják a helyet, ahol megszálltatok???

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok!

szép jó reggelt mindenkinek!

Zsóka - de jó hogy jöttél! Már nagyon hiányoztál! És a gyerkők is! Nagyon szépek vagytok és Marci is ügyi a lépegetéssel! Én már alig győzöm Márkot utolérni :lol: :lol: Remélem már jobban vagy!

Andi - nagyon szép az alvós kép rólatok!!! Gratula Majácskának a forgásokhoz! Csak így tovább!
Oltás - én semmilyen plussz oltást nem adattam be Márknak, nálunk a dokinéni nem javasolt semmit, meg én sem vagyok híve az oltásoknak.
És igen a játszószőnyeg csodákra képes, mi azon vészeltük át a csipőficam miatti kengyeles időszakot. (4-7-hóig) Aztán jó átvezetés volt a járókába szoktatásnál is, szóval egy igazi jó játszótárs és nem mellesleg mindíg valami új mozgásra ösztönöz.

Niki - irígy-írígy az alvásra! Nálunk 12-ig nyüglődés volt (szúnyog, meleg) és már 5-kor kukorékolt, majd 1/4 7-kor újra, viszont még mindíg alszik. Csak el ne kiabáljam...

Reni - hogy van Niki? Remélem már jobban! Gyógyuljatok!

Klári - csak így tovább a pancsival!!! Az az igazság, hogy Márk igazi halacska. A balcsin épphogy enni és aludni volt kinn a vízből. Alig lehetett elrángatni a kerti csap mellől. És azóta itthon is csak vizezne (virág locsolás, kutya itatás a slaggal (nem tudom hogy írják :oops: ), stb.) De szerintem Julcsi is hamar rájön, hogy ilyen melegben ez az igazi!

Zsófi - Samu hogy van? De jó, hogy ilyen sokáig ment a szopi! És az külön öröm, hogy egyszer sem harapott meg, na azt nem kívánom senkinek! Én igazából annak örültem, hogy Márk magától hagyta abba egyik napról a másikra és utána eszébe sem jutott. Igazából nem tudom mit lett volna, ha ilyen-olyan praktikákhoz kellet volna folyamodni.

Anzsi - látom nálatok nagy sláger a hinta! Bende tündér szöszke kisfiú!

Fatima - nagyon szépek vagytok! Azok a szemek...

Kata - Boldog házassási évfordulót Nektek! még sok-sok évfodulót! Liza milyen ügyesen iszik! Szegény kicsi lány ezek a szúnyogok! Nálunk is egy csomó van. Ti használtok valamit ellenük?

Puszi mindenkinek, Márk felébredt, mennem kell! Du még jövök, mert jön Anyukám unokázni :lol:

Panni

Kép Kép
panni_30

hahó lányok!

samu köhögni még köhög de láza egyelőre nincs! viszont olyan akaratos h csak na! 8nem baj, legalább tőlem is örökölt vmit :oops: :oops: :oops: )
zsóka ezek a képek szuuperek! samunak is ilyen a sapkája, csak más fazon! de az anyag u.a.. brendon, igaz?
amikor mi táboroztunk most samuval, akkor amig mi ettünk őt is etettem, v kölesgolyózott, v a mi tányérunkról kapott falatokat. az nem ment volna?
szopi: 9 hós volt amikor (a ti tanácsotokra amúgy :lol: :lol: ) elkezdtem -tudatosan- csökkenteni a szopik számát. a 4ből 3 lett, majd 1 hónap múlva 2. ekkor a tej mennyisége is megcsappant, pótolni kellett és egyre több tápszert/tejpépet/főzeléket kapott a tejem egyre jobban csökkent. míg már annyira elhanyagolható mennyiség lett, h ő sem kérte.
sztem minél később kezded meg a leválasztást annál nehezebb, mert a tudatuk/akaratuk már nagyon kialakult. sztem. de hát ki tudja.

andi: oltások: mi semmi plusz oltást nem adattunk be egyelőre. van egy amit akarunk, valamelyik bonyesz nevű, de 1 éves kor alatt 2 oltásból, 1 ves kor felett már csak 1 oltás kell hozzá, így megvárjuk. különösebben nem járunk gyerek közösségbe (bölcsi , játszóház stb) így nem szükséges egyelőre.
kerekpocak

A képeket már megnézegettem, hát eszméletlen, milyen gyönyörűek mind egytől egyig.
Niki medence partys képei csúcs jók, a kisasszony meg egy igazi kis modell, viszi tovább a céget, az tuti. :wink: Mentek az Adriára Reni?

Edu, hatalmas a pocid! Mekkora most Milos Zétény? A Thomasos meglepi juj de nagyon jó lehetett, gondolom a fiúk majd kiugrottak a bőrükből. Marci kedvenc meséje a Thomas, ha meghallja a zenéjét, már rohan a tv elé.

Szöszke kisinges Samut meg kell zabálni. Nagyon édes és milyen nagyfiús lett! Ennyire azért nem volt szőke, ugye Zsófi?

Farkas és a haverja is nagyon de nagyon helyesek. Farkó is olyan nagyfiús már, őrület...Hogy álltok a költözéssel Nóri?

Pancsizós Márk is nagyot nőtt mióta nem láttam. Ő tényleg egy igazi kis halacska, már picinek is imádta a vizet. Marci is imádja a pancsolást, alig lehetett koparancsolni a vízből, teljesen szétázott a bőre.

Lizu egy tünemény, nagyon csajosodik és egyre szebb. Gyönyörűek a vonásai. Kész a medence Kata?

Hintapalintázó Bendére először azt hittem, hogy Samu, ugyanolyan szöszke mindkét fiú haja.Ő is hihetetlen, mekkorát nőtt! Naaaagyon édes és gyönyörű.

Stellina Niki, Atyaég, már betöltötted a 38. hetet??? :shock: ŐŐrület, hogy megy az idő. Hogy vagytok? Nagyon szép a pocid, mekkora Zsigmond? Szépséges Ákosod?

elküldöm....

KépKép
logi

olyan zagyva vagyok mostanában! nem is mondtam h fantasztikusak lizu kúszós képei! samunál is így volt 2 tuizedmilis elmozdulás előre vmi inycsiklandó játék után! sztem motiváld egy kicsit, teszem azt egy cserkóval? :lol: :lol: :lol: :lol:
szal a képek - mint mindig- nagyon tutik! a kisasszony meg olyan hosszúcombú, magas szépség lesz h csak!

andi: majával együttalvós kép irtó édes!!!! az embernek kedve támad azon nyombvan reprodukálni!

niki: jó levesevészetet!!!!! én most főzetm paradicsomos, zöldséges ragut. először csinálom, kíváncsi leszek jó e?? :shock: :shock:
kerekpocak

Kis ízelítő belőlünk. Kép Kép Kép

Kép
niki30

Andi, nagyon szépek vagytok kicsi Majával! Az együtt alvós a kedvencem!! :wink: Bükfürdőn voltunk a Hunguest Hotel Répce Goldban. Már voltunk kb 10x itt, nem egy olcsó hely, csak akkor megyünk, ha kapunk akciós ajánlatot (törzsvendégek vagyunk :wink: ). Aranyos vagy, köszi a dicséretet!!

Niki, tündéri picike lánykád van. Annyira édes, gratulálok mégegyszer!!! Én mindig úgy vágytam egy picike babára (na nem koraszülöttre persze), annyira édesek, olyan igazi kisbabák, de ez az álmom nem jött össze... :roll: :D :P (4 kg, 4,15 kg :? )

Marcsi, hogy megy a meló? bírod? Laura hogy van? Rég nem láttuk!!! Mikortól megy bölibe?

Vera, fiúk nagyon pasisak!! :wink: Csudajók a képek.

mircike puszi Nektek is!! Mirkó hogy van? Szeret bölcsibe járni?

(remélem nem hagytam ki senkit...

Zsófi, az első este együtt vacsiztunk, próbáltam én is ott etetni Marcit, vittem kölesgolyót, játékokat, de annyi más édekes látnivaló volt az étteremben (pl élő zene), hogy az sokkal jobban érdekelte a fiatalurat. Ha nem engedtem lemászni, visított, mint egy kismalac. Ilyet Bori soha nem csinált, simán el lehetett vele menni bárhova. Marci meg egy kis akaromka. :roll: :lol:(tiszta apja.. :lol: )

Na megyek főzök valamit...

puszik

KépKép
logi

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaj de ééééédes Emmácska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
logi

Zsófi, igen, Brendon!! :wink: Én is a kalapra hajtottam, de olyan kugli feje van Marcinak, hogy ami jó lett volna rá bőségben--azaz ráment a fejére--, az beszaladt a szeméig :? .

KépKép
logi

Sziasztok!

Egy gyors kérdés: Ti hogy oldjátok meg a szúnyog mentesítést? Márkot szétcsípik és éjfélig nem is alszik rendesen...

Puszi mindenkinek

Panni

Kép Kép
panni_30

Hát persze,hogy kihagytam valakit, KLÁRIT :oops: , pedig jegyzeteltem, hogy kinek mit szeretnék írni, csak valahogy átugrottam egy sort...
na szóval azt szerettem volna írni, hogy Borcsi is nagyon félt a víztől, kb 3 évesen kezdett megbarátkozni a pancsolással, addig nemigen ment bele a medencébe, csak a lábát lógatta a vízbe. A kádban viszont imádott fürödni. Érdekesek ezek a gyerekek :roll:
Julikáról nincs friss kép?

Timcsi, drukk-drukk az államvizsgához!!!!puszi nektek!!!

Panni, nálunk itthon szerencsére nincs szúnyog, de a telken annál több. Én gyógyszertárban vettem egy bio szunyorisztó spray-t, azzal fújom Marcit, nem káros az egészségre, még akár le is nyalhatja, alvásnál meg az ágya vagy a babakocsi fölé szoktam tenni egy hálót (auchanban vettük fillérekért).Ennek ellenére persze azért meg-megcsípik a szúnyogok, de csak elvétve.

KépKép
logi

Sziasztok!

te jó ég, kicsit nem jövök, és már nem tudlak behozni titeket!

Először is Isten hozott Kicsi Tarek!!!!! Fatima, ez a baba vmi gyönyörű!!!!! De hát volt kiktől örökölni....:) Nagyon szép szeme és arcocskája van! Tegyél még képet!!!!!

Thomasos Zséket is megeszem!!!! Hát ez tényleg nem semmi meglepi! Érdekes, hogy szereti minden gyerek ezt a thomast.NA nem mintha rá akarnaám szoktatni Farkót, mert szerencsére nem érdekli a tv egyáltalán, de melyik adón adják? És a Bob the Buildert? (azt én szívesen megnézném... :lol: ).
Edus, nagyon szép kismama vagy! Még régebben írtad, hogy tanulni akarsz, majd, csak azt akarom írni, hogy hajrá,anyukám is három gyerek mellett végezte az egyetemet, én a legkisebb az ölében ültem és úgy tanult.
Jó lenne, ha lenne augban még egy találka, én nagyon szívesen mennék megint!

Mircike, hát nem irígyellek. Mármint a munka+házimunka miatt. Bár rám is ez a sors vár jövőre., Mondta is anyukám hogy nehéz lesz, bár én már most is csak a legszükségesebbeket vasalom... :oops: :oops: :oops: De cserébe 150 m2-t porszívózok.... :lol: :lol: :lol:
Mindenképpen beszéld rá a férjed, hogy jöjjön az aug. talira, mondd meg hogy jó fejek vagyunk, és nem vagyunk ám annyira virtuálisak :lol: :lol: :lol: .
HA van kedved, és időd, és nem hosszú, leírhatnád nekem a "maciaholdon"-t, úgy tetszik a címe és nem tudom mi az.

Zsóka, üdv végre!!!! A képek nagyon jók! Olyan édes Marci lábacskája ahogy az úszógumi alól kikandikál! :) Édes ahogy újságot olvas! :)
A költözésen hál istennek túl vagyunk,már néha rend is szokott lenni. :lol: :lol: Most pihenünk aztán lassan elkezdünk felújítani apródonként, mert van mit!

Reni olyan szépek vagytok Nikivel! Biztos hogy fel kell majd mosni a pasikat utána! Tök jó hogy ilyen sok hasonló korú kisbaba barátja van. Én úgy kapkodok a kisbabák után, hogy lásson olyat is Farkó. :lol: :lol: Persze amikor végre találkozunk hasnló korú gyerekekkel akkor nem foglalkozik velük egyáltalán.

Samu, az ingben nagyon dögös! Hogy megy a lépegetés?
ez olyan érdekes, pont a napokban akartam megkérdezni tőletek Zsófi, Marcsi, Reni, Zsóka, hogy szoptattok-e még? :) Hát örülhetsz Zsófi, hogy nem harapott! Engem most is agyonharap, mármint ahol ér. (lábam, nyakam stb.)

Ja, a Samu egyhetes, meg Samu 11 hónapos képeket én sem értettem ám rögtön :lol: :lol: :oops: !

Samunak, Nikinek jobbulást :arrow: sajna Farkó is kezd beteg lenni. Csúnyán köhög. Eddig brutálisan folyt az orra, az most elmúlt, erre jött a köhögés. Az orvosunk meg 5 hétig szabadságon, a helyettest meg utálom. Bár még várok, mert nem olyan súlyos. vitaminbombákat (gyümölcscentrifugában répa, alma, barack) adok neki, hátha elmúlik.

Panni, Márk fürdőzős képei haláliak. Nekem is a háton fekvős kacagós a csúcs!!! Nem veszi le a sapkáját?
Szúnyog ellen nincs tippem. esetleg szúnyogháló az ablakra? vagy ez túl triviális?
Nálunk nincs szúnyog, pedig erdő mellett lakunk. :roll: :wink:

Andi, Majával alvós képektek gyönyörű! Egyébként én a nagy "nem szülök mégegyszer" hangoztató egyre nagyobb kedvet kaptam már még egy babához, olyan édesek ezek a picúrok! :)

Niki, Emmácska is olyan édes! Boldog első hófordulót Neki!!!!

Anzsi! ez az! Kérés nélkül megint képek :lol: :lol: :lol: Nagyon édes Bende! És nem tudom írtam e már, de hasonlít rád szerintem nagyon!

Kata, tényleg szép amit írtál a kistesó projektről, márminthogy Lizinek nagy szüksége van rád.De hát ez természetes is! Olyan szépen fejlődik, szinte képről képre látszik a tekintetén a változás!
És nagyon nagyon boldog első házassági évfordulót nektek!!!!!!!!!

Klári, nem próbáltad, hogy egészen kevés vizet teszel a medencébe? Farkó sem szokott beleülni, ha sok van benne, sőt a múltkor a locsolókannájával kimerte a vizet egy lavórba és belkuporodott abba :lol: :lol: . Próbáld ki hátha bejön.
Ja, kérdezted a neurológust, végül nem mentem el, mert már nem volt kedvem. Viszont úgy tűnik elmúlt, mert 4-5 napja egyáltalán nem fáj sehol semmi!!!!

Rólunk: mi most egyedül vagyunk itthon, Papa németo-ban munkaügyben. Farkó egyre ügyesebben beszél, és egyre ügyesebben eszik kanállal. Összességében szerintem már mindenben olyan ügyes és okos, hogy még :lol: :lol: de ezt szülői elfogultságom is mondatja velem biztos. :lol:

Na most megyek, mert áll a bál a konyhában, remélem senkit nem hagytam ki, mert fejből nyomtam, szóval ha mégis akkor bocs!!!!

Sok sok puszi!

JULCSI??????

Kép
nóri8

ja, Andi: oltást mi is csak a kötelezőt adattuk. illetve most kapott két kullancs ellenit 1 éves kora után.

Kép
nóri8

Nem tudjátok véletlenül, hogyha nem utal be ultrahangra a gyerekorvos, akkor mennyibe kerül a vizsgálat? És hova lehet menni?
Ezt meddig kell megejteni?

Köszi a segítséget előre is!

Kép
niki30

csak gyorsan most..

Zsóka szépek a Logitesók, ez a része nem változott, csak hát az hogy ők is nőnek.... :lol:

SZUNYOG
mi raid-es konektorba dugósat használunk, totál kihúzott teraszajtóval alszunk és így sem jönnek be, aki bent van meg elkábul. szuper hatásos...
DE!! mondjuk nemtom mennyi kemikália megy a levegőbe, meg milyen... nem örülök neki, de muszááj!!!
láttátok Lizut hogy megették egyik éjjel mikor nem dugtuk be....

OLTÁS
nekünk be kell adatni a nem kötelező agyhártyagyuszisat meg még valamit, nemtom a nevét...
de más tészta Lizu, a neurológus mondta h nála nincs kecmec, a lehetőségét is ki kell zárni h nehogy vmi agyi fertőzéses cuccost még valaha összeszedjen...... :?
amúgy az egyik féle oltás 1 éves kor felett dupla annyia kerül mert nem adnak rá direkt annyi támogatást, kérdezzétek meg a gyerekdokitól.
de fel van írva nekem cetlire, amjd előkeresem és megírom!

EMMA gyönyörűűűűűűűűűűűű édes törékeny csöppség!!!!!
Maja meg egy ügyes huncut kiscsajszi lesz, figyeld meg Andi! :lol:

LizaCica ma nagyon ügyesen adta elő magát a fejlesztős órán, a csajszi elájult tőle :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ÉS EGYEDÜL TARTJA MAGÁNAK A CUMISÜVEGET!!!!
na úgy ha az ölemben van, vagy a hordozóban, a szőnyegen fekve még nem megy annyira...
és mától kérem gördeszkán trenírozunk a kúszás-mászás mozgásformákra! :wink:
én élvezem.....

na majd még jövök hopefully......
lmkata

Nóri! A http://www.egyszervolt.hu oldalon a madárkás animációk között ott lapul a maci a holdon. Meg lehet hallgatni, egy kedves kis pösze nőci előadásában :) A szövegét több szempontból is kritikusnak találom, például a hold szerintem nőnemű, and van benne egy-két mondatszerkesztési bakugrás satöbbi, de mivel nagyon szereti a gyermek, ezért kénytelen vagyok teljes átéléssel elmondani.

Fel akart menni a maci a holdra
Nem tudott persze, hogy is tudott volna...
Szomorú sírását hallotta madárka
Leszállt hozzá csendben, felvette vállára
Szelek szárnyán repült a madár a magasba
Kismacit a holdra gyengéden felrakta
Madár segítségét szépen megköszönte
Kicsimaci álmát holdapó őrizte

Jó ebédhez szól a nóta c. műsorunkat hallották. Többre nincs időm. Megyek kávézni :)

Jadeeeigenn

Fatima! Én még nem is gratuláltam. Gratulálok! És jó egészséget kívánok!!! Nagyon szépek vagytok.
Pusz. M.

PS: Másfél perc alatt gépeltem, tíz ujjal vakon, ennyi szünet belefér a munkaidőmbe, ja és tegnap majdnem mindent kivasaltam, mert a gyermek a nagyanyjánál strandolt.
Ja és van egy nagyon édes szavajárása: aja! mejek a gozonába!
Megfejtés: megyek anya dolgozójába :)

Zsófi Reni jobbulást. Mindenkinek puszi! Nem olvastam ám el mindent, csak a szokásos random, pedig annyi mindent írnék szívesen. Ja, panni, nálunk van szúnyogháló az ablakokon, lehet venni obiban ilyesmi helyeken olyat, amit csak fel kell ragasztani, és bármikor leszedhető, namegyek :)
mircike

Sziasztok4

Köszi a szúnyogtippeket! Háló van az ablakán, csak a lakás felőli ajtón jönnek be :lol: , mert napközben annyira átmelegszik a lakás, hogy este tárva-nyitva kell hagyni mindent és ezek akkor is bejönnek, ha nem ég semmi lámpa. Szóval azt hiszem vmi spray kéne, meg a háló az ágyára.

Niki - miért nem utal be? Ha kéred akkor sem? Van ilyen?!
http://www.bhc.hu/webset32.cgi?BHC@@HU@@34@@311736874
itt csinálnak komplett szűrést - koponya, hasi, csípő. Árat nem tudok, de ha felhívod őket biztos segítenek.
De minden kórházban (budai gyerekkórház, Heim Pál.) is van, csak időpontot kell kérni. Kb. 2-3 hét múlvára adnak, itt max. vizitdíjat fizetsz, ha nincs beutalód - habár ahogy olvastam a honlapokon mindenhova kell beutaló.

Budai gyemekkórház:
http://www.budaigyk.hu/site.php?inc=0&menuId=31

Heim Pál (itt csak az ortopédiát találtam, de biztos segítenek...)

http://www.heimpalkorhaz.hu/szakr_orto.htm

Én mondanám a dokinak, hogy kaptál időpontot adjon beutalót. Csipőszűrésre 6 hetesen szoktak menni és szerintem egy úttal meg lehet ejteni a többit is.

Remélem tudtam segíteni!

Nóri - de jó hogy jöttél. Farkó egyedül eszik? húúúúha, mi még nagyon messze vagyunk ettől. Múlt héten örültem, hogy egyáltalán a cumisüvegből evett egy fél adagot...Ma meg tegnap viszont 3 óránként hamm-hamm :lol:

Puszi mindenkinek, de jó ez a kis hűs "szellő"...

Panni

Kép Kép
panni_30

SZiasztok.

De sokan vagyunk. Olyan jó végign nézni a képeket a sok babáról... Nagyon szépek!!!
Niki: csuda pofi az Emma, Eszter már alig várja, hogy láthassa!
Szunyog téma: de jó hogy felhoztátok, éppen én is ezen gondolkodtam, mert 3 hét múlva lemegyünk a Balcsira, apa, anya, Eszter és a párom anyukája. Azt hiszem oda szükség lesz valamiféle szunyogrisztóra. Nekünk is Raid van és én is attól tartok, hogy túl sok kemikália van benne, no és persze a nagy dilemma, hogy mivel védjem konkrétan Eszti bőrét a szunyogcsípések ellen, hiszen akkor még csak 6 hetesek leszünk!!! :lol: :shock: :oops:
A gyógyszertári készítmények erre jók??? Meggátolják, hogy belecsípjenek? Segítség!!! :shock:

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Panni, nagyon szépen köszönöm.
Ezer csók Neked! :D

Kép
niki30

Kép

Sziasztok.
Ez még a kórházban készült, de megpróbálok olyanokat is betenni, ami már itthoni.
Most már 3050 gr-ok vagyunk, a kórházból 2600 gr-al engedtek ki! Olyan boldog vagyok, hogy ennyit hízott!
Na, megyek, mert keleget a szívecském!
Puszi mindenkinek!

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

[quote]T írta:i hogy oldjátok meg a szúnyog mentesítést?

Mi elkoltoztunk Londonba :wink:
mazsolák

Kép

Sziasztok.
Végre rájöttem, hogyan lehet kicsinyíteni. Szóval itt van még egy sztár képünk!
Olyan édi, zabálnivaló, de persze azért mert az enyém, miénk! Ne haragudjatok, egy kicsit túlzásba vittem!!!
Puszi.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Ismét sziasztok.
Ez az utolsó kép:
Fürdetés előtti olajozgatás:
Kép

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

m-l Andi!
én semmiképp nem kenném még egy 5 hetes baba bőrét semmivel!!!!!!! :?
igen ez a raid nekem is dilemma, mert őrült hatékony, de sztem épp ezért nem is túl jó babák mellé... (nekünk meg már mindegy, nem??? :lol: :lol: :lol: )
de sztem nappal úgysincsenek, árnyékban max vegyél valami háló féleséget amit kiságyra, babakocsira rá tudsz dobni.
csak lehet kapni.
éjjelre meg vagy szunyogcsapkodás és aztán csukott ablak mellet alvás :? vagy ez a raides izé de mondjuk nem a baba mellé bedugva... :roll:

de szóljon aki talált jó megoldást! :wink: :lol:

nekünk sajna szunyogháló sem jöhet szóba mert vagy 3-4 méter széles tolós teraszajtónk van... :roll:

London :arrow: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jójójó, vmi populárisabb megoldásra gondolok :lol:
lmkata

JAJJJJJJJJ DE DRÁGA ESZTER BABA IS !!!!!!!!!!!
DEJÓ MEGINT EGY CSOMÓ ENNIVALÓ CSÖPPSÉG VAN A TOPIKBAN
:lol: :lol: :lol: :lol:

hogy bírja Eszter a fürdés procedúrát????
lmkata

Sziasztok.

Kata: Köszi az infót, ez megfogadandó!
Kaptunk egy hordozható babaágyat, aminek szunyoghálós ablakai vannak, azt hiszem, azt fogom mindenképpen levinni, így az éjszakákat kipipálhatom! De a nappalok???
holnap jön a védőnő, majd megérdeklődöm tőle, hátha tud valami cseleset!!!! Ha tud, feltétlen leírom Nektek!
Kata: köszönöm szépen, büszkék is vagyunk rá. A fürdetés, még sírósan megy, de érdeklődik, amint megmosom a kis fejét. Vagy csak meglepődik??? :lol: De az a lényeg, hogy az elején csönd van, majd amikor a pocak felé mosogatom, onnantól kezdve, megy a bömbi!!!
Bezzeg az evés!!!! :lol: :lol:
Puszi.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Lizi épp akkor kezdett sírni mikor a fejéhez értünk :lol:

amúgy nappalra pont jó lenne az a hálós izé! vagy gondolom zömében akkor is az ágyában van, nem?
vagy babakocsiban...??
azt is le lehet takarni...

nyissunk külön szunyog topikot!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

most látom Eszternek is kalapos avatarja van!! hihi édes!!!!
lmkata

hehe, külön szúnyog-topik :lol: :lol: :lol:

Eszter eszméletlenül szép kislány, gyönyörű kis formás buksija van!!!

Mi a Vape elektromos változatát szoktuk használni néha-néha a telken, de én is félek tőle. Pedig ez aztán tényleg hatásos.Gondolom u.az, mint a raid.

KépKép
logi

Zsóka, most megnéztem újra a képeket!
Marci sapija vagesz! :wink:
és hogy Kőszeg milyen csodálatos!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
még nem voltam arra... de naaagyon kedvet kaptam!!!
gyönyörű, hangulatos!!

amúgy Ákos hugával amikor kicsi volt (ma már 25 éves :lol: ) szal az üdülőben nem ehettek az étkezdében, mert asztal alatt bújkált, vetkőzött, köpködött....
a személyzetiben ettek, de azt is újra kellett festeni miután elmentek, annyi kaja volt a falon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
van ilyen.... :lol: :lol: :lol:

ja, medence kész! szupi lett :wink:
meg is jött a rossz idő!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nem baj, hátha lesz még kánikula :lol:

Anzsi már többször kérdezted de valahogy mindig átsiklok felette....... :roll: :oops: :oops: :oops:
szóval a termgyogyó Lizut kezeli, igazából most egy újhoz is elmentem, ő rajtam keresztül kezeli.
tutibiztos hogy használ, érzem, tudom.
nagyon izgalmas világ ez, ami hozzám nagyon közel áll :wink:
sok mindenre választ ad amire egyébként nem kapok senkitől és azért szkeptikus vagyok direkte néha, de elillan... :wink:

Nóri az oké h most jól vagy de ha megint előjön???
jajj félre ne érts, nehogy előjöjjön, csak jó lenne kideríteni mi okozza....nem? bár gondolom herótod van amit meg is értek...
:? :roll:

szia zugolvasós Marcsi!!!!!!!!!!!!! :lol:
legalább zug-képeket kérünk Loloról! :lol:

Mircike! dejó h írtál megint!
nincs is hiba a gépelésedben ahoz képest.. :lol: jól nyomod!
:lol: :lol:
édes Mirkó h dolgozóba akar menni!! és hogy már így dumcsizik!!!

akaratos Samu :lol: drágaédes lehet!!! :lol:
és ma már azért kimentek? vagy most meg a szél.... :roll:

én ma már 3 kávét ittam, de nagyon álmi vagyok.
rég voltam ilyen nyomi.... :? :?
nincs kedvem sem semmihez..... :?

na írtam jó sokat :lol:
lmkata

Jaj lányok, most kaptam a hírt, hogy szétszedik a bölcsis csoportot, a két gondozónéni két külön csoportban lesz ősztől. És nekem választanom kell a gondozónénik között. Uramisten, assetudom micsináljak. A két gondozónő között fel vannak osztva a gyerekek ugyan, de végülis mindkettő foglalkozik mindegyikkel. És ha jól vettem észre a gyermek a másikat kicsit jobban szereti, de ezt eddig még nem fogalmaztam meg így magamnak. Plusz egy kislánytől eltekintve a másiknál vannak a kis barátai. Mit mondok a mi gondozónéninknek? Mert a lelkem mélyén tudom, hogy a másikat választom. Azt hiszem. Vagy nem. Holnapra kell döntenem.

Párdon, hogy idesírok, de hová sírjak, ha nem nektek? :)
Legalább talán rákészültök, hogy mi vár majd rátok a nagyvilágban, ha megnőnek ezek a tündér kis csöppségek...

Megyek. Kávé. Munka. Á nem tudok most dolgozni....

Jajaja: szia Zsóka, gyermek nagyon rutinos bölcsis már. Nagyon szereti. Kellett ez a hosszú idő, amíg beszokik rendesen. És ahogy jól beszokott, jól le is szoktattam a ciciről :)

Namegyek. M.
mircike

jajj nem is írtam!
Lizi evett macisajt falatokat!!!!
hát kár h nem videóztam le azt az arckifejezést, nyammogást, grimaszolást.... őrület cuki volt! nagyon új volt neki az íz, a forma, minden! :lol: :lol:
de nem köpte ki, ügyin majszolta....
lmkata

ooooooooops Mircike!
ez nemjó :cry:
de hát amit legbelül érzel, az úgy van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és aszerint döntesz, amit te is jól tudsz... :wink: :wink: :wink:
drukkolok h minél zökkenőmentesebb legyen, bár ha te határozott vagy belül, akkor nem lesz gond :wink:
puszi
lmkata

sziasztok!

Andi és Maja alvós képe nagyon édes!!!!!!!!! még képeket!!!! :)

Niki, Emma olyan puszilgatnivaló baba, nagyon cukorka!!!

mlAndi, Eszterke csudaszép kislány!!! jaj de édeske!!!

Zsókám, bakker milyen nagyok már a gyrekek! és olyan szépek!!!!!

Marcsi, gyere ha tudsz, hiányzol!!!

Mircike!!! de jó Téged olvasni!!!!

Reni, Zsófi, hogy vannak a babók?

Kata, valahogy hozzám is közel áll ez a dolog, ezért is vagyok nagyon kiváncsi, ha lesz erre is időd és gondolod akkor írj, mert nagyon érdekel!!!

Panni, hát igen a hinta az nagyon megy, tudatosan is viszem, az egyensúlyérzék fejlesztése érdekében is :lol: és hát igazad van, már nagyon tud pakolni a pasi :wink:

köszönöm Bende dícséreteket :)

Edus család merre vagytok??????

hmmmm... valamit még akartam írni.....
mangó

ügyes Lizinek cuppantás :lol: :lol:

Mircike, biztos én is filoznék ezen, majd íed meg a döntésedet is :)

Kata, ma én is nyomi vagyok.... :? :lol: :shock:
mangó

Jaj Mircike, ezek nagyon kellemetlen szituk, átérzem a helyzeted. A leírtak alapján én a másik gondozónénit választanám, pláne,hogy a haverok többsége is abban a csopiban lesz. De nem féltelek, reggelre úgyis határozott leszel a kérdésben :wink: .
Szuper, hogy Mirkó ilyen ügyesen beszokott.:wink:

Macisajtot falatozó Lizut megzabbantanám, édes lehet,ahogy nyammog :D .

KépKép
logi

lányok, StellinaNiki eltünt, lehet, hogy már megérkezett Szabi ? :lol: :wink: :? :lol:
mangó

Fú, még egy kérdésem lenne.
:oops:
Ha buknak a babák, az azért van, mert azt a mennyiséget már nem tudták hasznosítani és feldolgozni és túlették magukat?
Ma már kétszeri is bukott Emma. Lehet, hogy többet evett a kelleténél? :oops:

Kép
niki30

sziasztok, én is csak lóugrás.. átmentem volna én is a rohanós dolgozós nők csoportjába?

Mircike-sorstárs, szerintem mondd azt, h. a gyerek kisbarátai a másik csoportba kerültek stb.. ez nagyon átlátszó lenne?

Zsóka, köszi a kérdést, előzetes várakozásokkal ellentétben rettentően élvezem, és feltöltődöm tőle ! ez mindkettőnknek jó. plusz Laura remekül el van a nagyival, imádják kölcsönösen egymást. nyekk nélkül alszik 13-16-ig kb., a fennmaradó időben meg pancsolnak, játszótereznek, sétálnak, ebéd stb...
kicsit kapkodós az életünk, plusz a háztartásról én már nem is beszélek, bár mi nem vagyunk egy vasalós brigád, de azért néha több idő kellene, h. kiglancoljam a lakást. mert reggel Laura mellett ezt persze nem, utána meló, amikor hazamegyek játszóterezünk és vagy egyéb elfoglaltság.. szal marad, amikor este lefekszik.. akkor meg már nem marad sok kedvem, mert szinte minden akkorra marad, h. "na majd ha este Laura lefekszik." amúgy ciki - nem ciki, én erősen gondolkodom, h. fogadok majd egy nénit, aki rendben tartja a lakást. én gyenge vagyok ebben, nem vagyok született ős-háztartásbeli, én nem tudom összeegyeztetni, pontosabban sajnálom rá azt a kevés szabadidőt, ami van.
ez van.

Bükfürdős képek frankók nagyon !! jót nevettem, h. jó volt a szabi, de nagyon elfáradtam mondaton.. :lol: :lol:

Kata, Laura is imádja a sajtot, bár mi később próbáltuk és én ilyen puhát nem is adtam még neki (nem tom mér), csak trappistát, de köszi az ötletet.

ja nekünk amúgy a túró-yoghurt tejtermékek nem jöttek be egyelőre, hiába ízesítem gyümölccsel, v. csempészem be a gyümölcsébe.. nem kő... csak a sajt !
meg most nagy tejpép imádat van ! én most mertem neki először adni, így 1 éves kora után.
ja meg fagyit kapott !! annyira cuki volt.. kértünk egy plusz üres tölcsért, és pici nyalatokat kapott így a miénkből.. (tudom, valszeg tejes... na mindegy...)

zugképek majd jönnek, ha egyszer kicsinyítésig jutok !

Klári, annyira cuki lehet Juli, h. tart a medencétől !!

Andi, nekünk a Meningococcus és a Pneumococcus ellenit ajánlotta a dokink, az első a mi kerületünkben ingyenes volt 1 éves kor alatt.
én ezenkívül szeretném még a kullancsosat, bár szerintem idén erről már lecsúsztunk, meg lehet a bárányhimlő ellenit...
meg ha újra kicsi lenne Laura, akkor a ROTA-ellenit is beadatnám (mert mi voltunk kórházban-2 nap infúzión emiatt), de ezt a Rotát csak pár hetes korig lehet sajna, tehát én már erről lecsúsztam.
bár Laura októbertől bölcsis lesz, tehát én inkább beadatok egy-két dolgot mint nem.. de hát ez az oltásos izé is olyan, h. megoszlanak róla a vélemények. pl a dokink nem nagyon javasolja, h. "túloltsuk" a gyereket.. szal ő csak a meningo-t és a pneumot javasolta konkrétan (mind2 agyhártyagyuszi elleni), a többit nem igen. de nyilván beadja, ha kérem.

na megyek.. mert kikapok :)

majd jövök még.

M.

Marcsi

KépKép
alon

bukás

nem feltétlen a túlevés miatt!
hanem mert nem teljesen tuti még a gyomorszáj záródása.
vannak kevésbbé bukós és nagyon- nagyon bukós babák!!

Lizi is elég sokat bukizott...

ha nagyon csinálja, tégy a matrac alá könyvet h kicsit megemelve feküdjön.

büfizik rendesen?
lmkata

Pici Emma és Pici Eszter gyönyörűek és hintázós Bende is !!

meg minden baba !!

ja Niki, a koponya UH-t minél előbb érdemes megcsináltatni. minket beutaltak, de olyan sokára volt időpont, h. lecseszett az UH-s nő, h. miért most jövünk, mert kezd csontosodni Laura fejecskéje és nem látja rendesen, amit látni kell.

Marcsi

KépKép
alon

ja és TOTÁL TERMÉSZETES!!!!!!!!!!
nekem bnőm apukája aki 35 éve gyerekorvos mondta hogy csuklás, bukás no para!!!!
meg volt még vmi de elfelejtettem... :)
ja! hideg orr és végtagok! szintén no para!
lmkata

ja meg ha úgy röfizik mint egy kismalac!
:wink: az is no para kategória.

meg még vannak dolgok asszem... csajok???
lmkata

Fatima, meg sem dicsértem még Tareket !! gyönyörű ez a kisfiú ! formás, csodaszép, nem tudom tovább ragozni !!

Anyud akkor most ott van a közeledben, és van Apáján kívül is segítséged ?

Marcsi

KépKép
alon

Kata, jól elírkálunk itten egymás mellett !! :lol:

Marcsi

KépKép
alon

:lol:
hihi

én vmelyik előző de mai hszemben írtam ám :wink:

szijjjjjjjjja!! :wink:

képzeljétek mlost látom a teraszról h Dunakeszin rettenetes nagy füst van, valami nagyon ég!!! :?

megnézem az indexen...
lmkata

termgyogyó témában írok majd privit Edus, Anzsi, csak rá kell hangolódnom, nem tudok röviden írni róla... :roll: :wink:
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?