Niki köszi de Lizu koppkoppkopp nem beteg, összekevertél Renivel, az ő Nikkancsa az
de sebaj!!!!! csak írtam a rend kedvéért..
Samunak és Nikinek soksok gyógypuszi!!!!
Ja Klári gondolkodtam én is h első gyerek szindróma vagy akármi tuti van, de azért nálunk többről van szó...
nem ragozom, ismered a szitut, azt még a jóisten sem tudja, vagy csak talán ő tudja
hogy Lizu hogy lesz...
amúgy elmesélem, de ugorja át akinek nem érdekes...
szóval a fejlesztős órára egy alapítványhoz járunk ugye, aminek a célja a fejlődésben lemaradt illetve lassabb gyerekek segítése, fejlesztése.
picitől egész 5-6 évesig láttam már gyerekeket ott.
kicsit lassútól nagyon fogyatékosig.
szóval ott mindig egyszerre várunk egy anyukával, akinek van a nagylánya, úgy tippelem 5-6 éves lehet, a beszéde elég kezdetleges, de egyébként olyan óriási probléma ránézésre nincs vele. én meg nem faggatok soha senkit, hogy "jajj és a te gyerekednek meg mi baja......??" szóval őt hozza, illetve van egy kistesó, aki meg kb. max. 1,5 éves lehet. mondjuk úgy, hogy ő nincs lemaradva.
és én úgy sajnálom a nagyobbat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mert sokszor láthatóan türelmetlen vele az anyuka, holott ő aztán pláne a türelmet igényelné mindennél jobban, mert nekem úgy tűnt kicsit viselkedés zavaros is a nagylány.... szóval az embernek minden másodpercben mellette kell lenni és folyamatosan ugyanazt a dolgot többször is elismételni (sztem nem is érti meg elősre, illetve nehezen..) miközben néha hisztirohamot is kaphat a gyerek...
szóval én úgy látom a nagylányon hogy nem tett jót neki a kistesó... ráadásul egy pillanatra sem szabad egyedül hagyni vele, mert múltkor is anyuka nem figyelt, addig ő jól belecsípett...
...
szóval bonyesz, na!