Új privát üzeneted érkezett!

Tirza!

Tényleg gyönyörű a kisfiatok. Nagyon vagány a rucija.
Szívesen nézegetem a képeket. Rakj fel még jó párat nyugodtan.

Timi
latimi

Szia Tirza: Annyira édes kis kalózotok van! :lol:

Kajla: Köszike szépen! Ilyen kis virág hol terem? :lol:

Zsu: Remélem hamarosan teljesül a toligatós álmunk. :lol:

Timi: Én is nagyon szurkolok ám, lehet hogy hamarabb is fog arra repülni a gólya. :lol:

Naninga: Nos ilyen tanácsot még adni nem tudok. :wink: De azért egyben bizti vagyok, kicsi gyöngyszemed nem fogja hamarosan beérni a pürékkel, csak aztán figyeld hogy fog hammolni. :wink: Aztán gondolkozhattok rajta, hogy ruházni vagy etetni könnyebb. :lol: :P :)

Marci-anyu: Irgum-burgum, néha azért írhatnál. :lol: Én most kicsi felmentést kérek, mert holosan olvasok, jövő héten felvételizek. :roll:

Puszka mindenkinek! Remélem a vihar nem tett senkinél nagy károkat.
ancsúr

Sziasztok!
Én még új vagyok köztetek.
Eddig még csak olvasó üzemmódban voltam.
Mi az örökbefogadásnak nagyon az elején tartunk,ugyanis még csak a papírokat intézzük.Reméljük, hogy már nem sokat kell várni a határozatunkig, és jelentkezhetünk a Gólyahírnél.
Jó benneteket olvasni,mert belőletek nyerjük az erőt, hogy igenis van értelme a várakozásnak!
Mindenkit üdvözlök:Kriszti
kkriszi

Ancsúr!

Legyen igazad. Mindig lesem a gólyát, de vhogy nem akar erre repülni.

Kriszti!

Üdv a csapatban. :D

Timi
latimi

Sziasztok Mindenki,

Majd egy hete nem jelentkeztem, mert Dorka nagyon beteg volt, van...? Tüszős mandulagyulladás, 40 fok feletti lázzal. 4 napig mindent kihányt, kifosott szegényem, éjjel nappal priznic, hűtőfürdő. Közben állandó rettegés, hogy szövődményként ne kapjunk valami durvábbat (pl. vesemedencegyulladást, mint télen). Annyira el voltam keseredve, amikor az első antibiotikumra nem reagált, lelki szemeim előtt már láttam a kórházat :cry: Előszedtem az összes zárójelentést, meg minde papirt, de hál Istennek már jobban van. A második antibiotikumra úgy tűnik, reagál. Persze ha benne marad. Tegnap este, miután mindent kihányt, hagytam, hadd aludjon el, s egy óra múlva álmában beadtam az egyik gyógyszert, majd egy óra alvás után a másikat. Igy benne maradt. Ma meg már ugrándozott. :lol: A torka viszont tiszta genny :cry:
A hűtőfürdőt pedig csak anya élvezte, mert ebben a dög melegben legalább könyékig merülhettem a hűs habokban, miközben szegény gyerekem üvöltött vacogó szájjal.. :cry:

csöpke, megkaptam Pici Laura fotóját, tündér baba. gratulálok, legyetek nagyon boldogok!

Naninga, édes a kis sajtkukacod! Hidd el, bár hamar elszaladt az idő születése óta, de milyen nagy öröm, hogy ilyen fejlett, ügyes kisbaba. Loránk 7 hónapos 1 hetes, s még csak a fekvésnél, forgásnál tartunk. nem is ül, nem is kúszik, viszont ha én akarom itatni cumisüvegből, dühbe gurul: inni csak egyedül szeret. s lassan már a kanalat is csak ő akarja fogni. Egyébként a darabos kajára ő is Jászai dijas jelenetet ad elő fuldoklásból, engem meg a frász kerülget :lol:
A fűevésen jót röhögtem, de legalább kiköpi :lol:

Nagyzsu, fényképet, történetet Reniről kaphatok én is?
kkatalin@t-online.hu köszi

Tirza, Matyi-kalóz egy tündér. Látod, ő is közel velünk egy idős, s már lépeget. Gratulálok :lol: Egyáltalán nem sok a kép :lol:

Ancsúr, láttátok a tv2 adását, amikor elhagyott kisgólyákat mesterségesen tápláltak egy hosszú rúd segitségével, s a végén egy kamerát is feljuttattak a fészekbe.? helyes, jóltáplált kölökgólyák voltak. Talán ha szárnyra kelnek ősszel a ti házatok felett húznak el. :lol: :lol:
Hová felvételizel igy 40 fokban? Őszinte elismerésem :roll: :roll:

Kép
Kép
koko

kkriszi, vagy mégis kkriszti?
Isten hozott, teljen kellemesen a hátralévő időd közöttünk. Irjál magadról, magatokról, meg mindenről. :lol:

Amneris, Kizsó, Marcianyu, mi ez a lazsálás? Jó, tom, hogy nyár van, meg minden, de azér mégis :lol: :lol:

Ildikó
, megnéztem az ingyen nagyis linket, szerinted komolyan veszik, hogy mindkét gyerek 3 év alatti legyen? Mert nálunk ez már nem áll. Amúgy csábitó. Na nem annyira az ára, bár lehet, hogy nem a földön járok, nekem még az akciós árat is akciózhatnák, inkább az ragadott meg, hogy tényleg nagyon gyermekbarát. Felszereltségben, a programok tekintetében, kajában, stb

Kép
Kép
koko

Kriszti :D
Jaj, de örülök neked! Itt én voltam - eddig - az "új", és most lett egy társam!!! Mi is a papiroknál tartunk ám! Július 20-án megyünk tanfolyamra, ami 4 napos lesz összesen és július 28. az utolsó nap. Utána kerül az ügyünk a kerületi gyámhivatalhoz. Én őszre várom a határozatot.
Ti pontosabban hol tartotok, és ha szabad megkérdeznem: mi előzte meg az örökbefogadás elindítását nálatok?

Véda
Vendég

Sziasztok mindenkinek!
Örülök, hogy befogadtok ebbe a jó kis csapatba.Már régóta olvaslak benneteket,de még mindig nem értem a végére.
Nagyon jó, hogy van ez a fórum,mert ennek a fórumnak köszönhetjük, hogy elindítottuk az örökbefogadást!

koko!
A nevem valóban Kriszti,de mikor töltöttem ki a regisztrációt véletlenül kihagytam a t-t,így lettem kriszi,utána pedig nem akartam javítani.A gólyahíres fórumon is így vagyok regizve!

latimi!
Téged is üdvözöllek,hisz Te voltál az első, akitől üdvözlést kaptam ebben a csapatban!

véda d.!
Olvastam rólad,hogy még Ti is az elején tartotok a várakozásban.A mi történetünk 6 évvel ezelőtt kezdődött.Nagyon szerettünk volna kisbabát, de ez sajna természetes úton nem sikerült.Orvostól orvosig jártunk,de sehol sem sikerült eredményt elérni.Tavaly januárban elmentünk Debrecenbe a klinikára,hátha ott majd tudnak segíteni rajtunk.
Megállapították,hogy hormonprobléma miatt nem sikerül teherbe esnem.Rengeteg injekciós kezelést kaptam,műtöttek is,de nem lett semmi eredménye sem.
2006.novemberében kaptam az utolsó injekciós kezelést(huszonvalahány szuri),amitől megint csak egy tüszőm lett, az is csak 11 milis volt. Ekkor azt mondtuk a párommal,hogy elég volt a kezelésekből,mert ezt a testi és lelki fájdalmat már nehezen bírtuk.
Ebben a nehéz időben,éppen a szgép előtt ültem,amikor véletlenül erre az oldalra dobott a gép,és elkezdtelek titeket olvasgatni.
Annyira szépen írtatok az örökbefogadásról, hogy azt mondtuk a férjemmel Zolival,hogy igen,nekünk az örökbefogadás hozhatja el a mi kis drága kisbabánkat.Ez a gondolat egészen 2007.március elsejéig érlelődött bennünk,amikor is beadtuk örökbefogadási kérelmünket,és elindultunk mi is egy hosszú,rögös úton,aminek a végén a mi kis CSODÁNK fog várni(bízunk benne)!
Mi nekünk még a papírjaink Szolnokon vannak a Tegyesznél,talán jövőhéten küldik át a helyi gyámügyhöz.
Azután állítólag 30 nap,és meglesz a határozatunk!Úgy legyen,mert már nagyon várjuk,hogy kész legyen!
Egy kissé,hosszúra nyúltam,de így is a lehető legrövidebben írtam le a mi történetünket!
Kérdezzetek nyugodtan!
Mindenkit üdvözlök:Kriszti
kkriszi

Sziasztok!

Nem tűntem el nagyon, csak VÉGRE nyaralni voltunk!!! :lol:
Annyira jó időnk volt, egyfolytában áztattuk magunkat a Balcsiban. A csajsziknak nagyon tetszett, főleg mikor jöttek kissebb hullámok és ringatóztak. Kingusnak tavaly volt egy negatív élménye a fürdőzéssel így nagyon féltünk, hogy bele megy-e egyáltalán a vízbe, de szerencsére ki se lehetett csalni, annyira élvezte! :lol:
Egy-két kép ízelítőül:

Kép

Kép

Kép

Majd még hozok, ha nem unjátok! Csak le kell kicsinyíteni!

kizsó

Kizsó!

Már hogy unnánk. Öröm nézni a lányokat. :D
Balcsi melyik részén voltatok?

Timi
latimi

Koko: mi is hűtőfürdőzünk :cry: :cry: , szerencsére hányással és egyéb nyalánkságokkal nem "dicsekedhetek", de 2. napja 39,5-40,5 fokos láza van Vincusnak. A doki szerint a háromnapos láz (úgy legyen, mert akkor már csak egy nap van hátra), mert semmi más tünet nincs. Eszik-iszik, igyekszik a legjobb formáját hozni, de nem igazán megy szegénykémnek. Olyan borzasztó látni a fáradt szemecskéit és érezni a lángoló bőrét még a bodyn keresztül is. :cry: :cry:
rkata

Jelentem, ma első nap nem kellett belecsapnom Dorkát a hűs habokba. Remélem nem megy fel többet a láza ilyen magasra. Bevallom, kicsit pánikba estem, amikor 40 fölött állt meg az a bizonyos higanycsik. Olyan ilyesztőnek tűnik ezeknél a kicsi babáknál ez a magas láz.
Kata, Marcianyu jobbulást a gyerkőcöknek!

Lili keresztelőjéhez szép időt kivánok, aztán majd kérünk képeket is :lol: (Dorkát 4 és fél hónaposan megkereszteltük, de Loráét őszre halasztottam, mert ekkora hőségben utálnék 20 emberre főzőcskézni). :twisted:
No, meg aztán az sem elvetendő ötlet, hogy a kisasszony a saját lábán menjen a keresztelőjére. Ugye, Kizsó?
Esz a sárga irigység, hogy milyen jót nyaralhattatok. :wink: Tündéri Zsófi a rózsaszin togában. Én is nagyon vágynék a nyaralásra, de mivel környezettudatos vagyok[/quote], s óvom a környezetemet, nem vetkőzöm fürdőrucira. Már majdnem sikerült meggyőznöm apát, hogy idén nyáron egy siparadicsomba utazzunk a csajokkal :lol: Szerintem 1-2 nap és győzelem!!!! :lol: :o :o

Kép
Kép
koko

Sziasztok Lányok!

Egész este enyém a gép, mert Apunk elment éjjeli horgászatra... :P (Remélem a halak nem alszanak még! :lol: )

Kizsó!
Nagyon tetszenek a nyaralós képek! Jöhet még!

Teszek fel én is, jó? Ha nem is nyaralósak, de a kánikulában sokat voltunk a kertben. :oops:
A fini hűs vízben jobban lehetett bírni ezt a nagy melegeti:

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
amneris

Sziasztok!

amneris!
Nagyon aranyos a kislányod, látszik, hogy nagyon boldog család vagytok!
Nagyon élvezi a pancsit!

Üdv. mindenkinek :Kriszti
kkriszi

Sziasztok!

Tirza,Kizsó,Amneris: Gyönyörűek a kicsikék!!! :lol: :lol: :lol:

Kkriszi:Üdv a csapatban,nagyon jó helyen jársz! :lol: Majd meglátod mennyi rengeteg erőt adnak a a lányok,a babák,a történetek. :D

És azt is látni fogod,hogy mindenkivel megtörténik a csoda egy napon!
Veletek is!!! :D

rkata,koko:Gyors gyógyulást az apróságoknak!

Lányok!Szeretnék kérdezni egyet:Szerintetek elképzelhető,hogy az anyatej,amit kapunk,időnként kevésbé tápláló(úgy értem hígabb)?Laura szépen eszik három-négyóránként,de tegnap nem kellett tápival kiegészíteni a kajcsit és éhesnek tűnik(konkrétan üvölt mint a sakál)
:D
csöpke

Amneris: szenzációsak a képek (különösen a 3. tetszik :) ), és hogy kiszőkült ez a leányzó! Irtó jól áll neki!
rkata

Sziasztok!

Csöpke:
Már most is nagyon jó érzéssel tölt el amit olvasok rólatok,pedig még nekünk messze a cél!

Minden kis gyerkőcön látszik a boldogság,hisz a szülei nagyon várták Őket!

Köszönöm,hogy van ez a kis csapat,mert így a várakozás talán nem lesz olyan nehéz!
Még mindig nem értem a végére az olvasással,még nem ismerek mindenkit de veletek együtt tudok örülni,amikor megszületik egy kis élet, és családra,boldog szülőkre talál!

Mindenkit üdvözlök!
Akik már anyucik és apucik azoknak jó babázást!! :D

Akik még várakoznak, azoknak kitartást kívánok! :D

Akik pedig még csak a papírokat intézik(mint mi is),és a határozatukra várnak,gyors ügyintézést kívánok!!! :D
kkriszi

Amneris!

Gyönyörű Zituska. Látszik, nagyon élvezi a pancsolást. :D

Timi
latimi

csöpke, én is úgy tapasztaltam, hogy eltérő a tápértéke és a higsága az anyatejnek még akkor is, ha u.attól az anyucitól kapjátok.
Mi Lora születésétől fogva kaptuk a tejet az anyatejellátóból, ahol ugyebár egy üvegen belül egy anyuka teje van, de ha már 2 üveggel kaptunk, az ált. két különböző anyukáé volt. Sajnos ez a mennyiség nem fedezte a teljes szükségletünket, ezért volt egy állandó tejtestvérünk, ahonnan annyi tejecskét kaptunk, hogy az első 6 hónapban gyakorlatilag csak anyatejet kapott Lora. Nomármost az sem mindegy, hogy az anya, aki lefeji a tejet, először megszoptatja a babáját, s utána feji le a felesleget, vagy először lefeji a tejet, s utána szoptat. Ez utóbbi kicsit rizikósabb, mert nemigen tudja megsaccolni, mennyit hagyjon a ciciben, hogy a babája is jóllakjon. Az előtej sokkal higabb, a szine is más, nem beszélve a tápértékről.
Szerintem, ha éhes, adjál neki soron kivül is, hisz a csecsemőnek ez az étele, s az itala is egyben. Fogja jelezni, ha nem éhes, vagy nem kér többet. Ha zsiros a tej, (nekünk néha olyan sárga volt, mint a kacsazsir), úgyis elteliti, s nem kér többet.
Lora elmúlt 7 hónapos, s most is hajnalban, s lefekvéskor 1-1 üveg anyatejet iszik. A tápszert alig használtuk, leginkább csak akkor, ha programunk volt, vagy dokihoz mentünk, mert melegben mégsem lötyögtettem az anyatejet, viszont a tápszert egy pillanat alatt elkészitettem, ha szükség volt rá.

Bocsi, hogy túltengtem, de nálunk ez volt a tapasztalat. :lol:
Sok puszi koko

Kép
Kép
koko

Koko:Köszönöm szépen a segítséget!!! :D :D :D

Nekünk egy "tejanyánk" van, tőle hozzuk a tejcsit mindennap. Én is azt hiszem,hogy így a legjobb,ahogy te is mondtad,mert adtam neki enni "soron kívül" és azóta húzza a lóbőrt :lol: :lol: :lol:
Kicsit kevesebbet kapunk,mint amennyit eszik Laura,úgyhogy hozzá van szokva a tápis kiegészítéshez.

Köszönöm még egyszer!
csöpke

Sziasztok

Köszi a megnyugtató válaszokat ezek szerint tényleg nem reménytelen a fiam :):):):)
Bár tud meglepetéseket okozni tegnap előtt csináltam neki kaját és megette pedig nem volt teljesen simára turmixolva :):)

Ja és Tirza nekünk van már 2 fogacskánk csak ugy látszik még nem jött rá minek is nőtt az oda :):)
Matyi nagyon aranyos és helyes kispasi :):)
És nagyon divatos a szerkó is :):)

Kajla ne is mondd :(
Már előre retteget a csoki hegyektől :( Bár már most próbálom a családot felkészíteni hogy inkább gyümölcs joghurt sajt legyen a meglepi mint édesség.
Én tudom milyen sz.r ha valaki rászokik nem győzök fogyizni :(:(:(
Te a Kojak nyali nem csak kivül csokis vagy annyi is elég volt Reginek ?

Tényleg csajszik a naturjoghurt mikortól mehet ????
Nem vagyok szentírás követő tehát előbbi időpontot is elfogadok :):)

Ancsúr

Szerintem ha tippelhetek egyik sem lesz könnyebb :):):)
Ruházni én szeretem, enni meg ő szeretett - eddig- bár betudom egy részét a melegnek a másik felét a fogzásnak :)
Ha mégsem akkor tévedtem :):):)

Kkriszi

Üdvözlet a fedélzeten :):):):)
Remélem minnél előbb meg lesznek a papírjaitok , aztán következhet a várakozás (sem olyan könnyű ideje ) :):)

Koko
Jobbulást Dorkának.
Én néha örülnék neki ha még csak feküdne meg nézelődne legalább 2 percig :lol: :lol:
De persze Zalán eleve nagyon erős volt már pár hetesen is , igy számítottunk rá hogy mindent előbb csinál majd de ilyen szédületes tempóra nem gondoltam.
Akkor már 2 színészünk van, Zalán dettó, már csak ha a kanalat közelítem köhög :) :lol:

Rkata

Vincusnak is mielőbbi gyógyulást.

Csak nem Csenge volt aki árgus szemekkel figyelte az el nem fogyasztott ebédet ?????? :lol: :lol:

Kizsó

Irigy irigy :):):):)
Szuper időtök volt, csudi csinik a lányok.
Az első képről az jutott eszembe csak nem Tinidizsibe készültek igy kirittyentve ??? :) 8) :lol:

Csöpke

Én nem vagyok ennyire jártas anyatejben de erre tippeltem volna én is amit Koko irt :)

Na mivel egész kisregény született lelépek

Naninga
naninga

Ez lemaradt :(

Vivi1 mi van veletek ???????????
Szabolcska????????
Lécci lécci ha van egy pár perced (tudom kevés van belőle) de egy kis élet jelet, please !!!!!!!
naninga

Naninga: az, hogy Zali milyen édességet kap, alapvetően Rajtad áll! Nálunk a csoki tabu volt (ma is az), nagyszülőknél előre kikötöttem, hogy szó sem lehet cukorról, csokoládéról Csenge 2 éves koráig, és a vendégektől is azt kértem, hogy ha már mindenképpen hozni akarnak valamit, akkor gyümölcsöt hozzanak, akár üvegeset. Nem is volt belőle vita soha. Nálunk csoki csak alkalmakkor van (utoljára húsvétkor egy csokitojás, előtte meg az adventi naptár, amiből Csengét jobban érdekelte az ablaknyitogatás, meg a versikék, apát meg a csoki :) ) és így nincs is rá igénye. Igaz, mi magunk sem vagyunk nagy csokifanok, ritkán eszünk, de akkor sokat. :oops: Nassnak inkább biokölest, kekszet (nem töltöttet), müzliszeletet, néha Kinder tejszeletet adok.
rkata

Sziasztok!

Ancsúr!
Az ilyen virágokat a gólya hozzá!!! :lol:
Próbálok küldeni neked is egyet!

Kkriszta!
Üdv közöttünk!
Kép

Tirza!
Kalózkapitány nagyon vagány kissrác! :D

Koko!
Akartam kérdezni, hogy a hűtőfürdőt hogy csinálod??? Miért vacogott a csajszi benne?

Kizsó!
Jól látom, hogy Kingus sokat nőtt mostanában?
Nagyon szép helyen voltatok! Evezős kép profi!!! :lol:
Csak nyugodtan töltögess fel, imádom nézni a gyerkőcöket!

Naninga!
Elég, ha csak kívül csoki, aztán ragadós...Egyébként jókat lehet nevetni rajtuk, mikor ilyen maszatosak!
Szerintem, ne is áltasd magad azzal, hogy valaki majd sajtot vagy almát visz! ( Rkata családja igen jólnevelt :lol: )
Gyereknek csoki jár! Te meg majd jól eldugod, vagy megeszed! :wink:
Regi karácsony táján kapott csokikat, szaloncukrot...most nem nagyon kéri, szerintem nem szereti annyira az édességet! Inkább savanyúságot eszik, citromot, meg a kekszeket, ropit, de azt is inkább csak a játszótéren!
Nagy sláger a nyusziskakaó, ha lehetne csak azon élne!

Puszi Mindenkinek!

Kép
kajla

"Rkata családja igen jólnevelt "

Erről inkább ne beszélgessünk... :roll: :evil: :)
rkata

Üdv.mindenkinek!

Meglátszik, hogy nyár van, mert nagyon ritkán van hozzászólás a topicon.
Én azért szorgalmasan olvasgatlak benneteket.Igaz még csak a 168.oldalon tartok, de így is sok mindenkit megismertem már közületek!

Mindenkinek mondhatom,hogy gyönyörű gyerekeitek vannak!Egytől-egyig mindegyik nagyon aranyos!
Teljesen elbűvölnek minket a mosolyukkal!

Az is feltünt nekem, hogy mennyire hasonlítanak rátok a gyerkőcök!
Mindig feltöltődök tőletek,mert látom,hogy igenis van az útnak vége,ahol egy kisbaba vár!

Mostmár befejezem,nem untatlak titeket!
Üdv.mindenkinek!
kkriszi

Rkata!
Remélem, nem bántottalak meg, viccnek szántam!
Puszi

Kép
kajla

Sziasztok
Hoztam egy képet:
Kislányom nagy lába :D
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1182799584.92.jpg[/img]
petyaanya

Kajla: dehogy bántottál, ne viccelj! Csak pont tegnap húztam fel magam anyámon újfent. Nem fér a fejembe, hogy ha tudja (öcsém említette neki), hogy az unokájának 40 fokos láza van, miért nem hív fel, hogy hogy van. (Válasz, idézve: "Gondoltam, úgyis hívsz, ha valami baj van.") És ez csak egy kis szösszenet a - számomra - fájdalmas dolgokból.
Nem t'om... annyira nem tudok a fejével gondolkodni.
rkata

Sziasztok!
Mostanában van egy-két új ember, így kihasználom én is a lehetőséget és szeretnék csatlakozni hozzátok. Én már tavasszal végigolvastam a hozzászólásokat így kicsit már ismerlek benneteket. Nekem is nagyon sok erőt adott mindaz, amit a sorokon keresztül átélhettem veletek. És remélem a várakozás ideje alatt is így lesz.

Mi februárban jelentkeztünk a Tegyesznél és múlt héten kaptuk meg a jogerős határozatunkat. Ma este tervezem felhívni Gabikát, hogy kérjek tőle jelentkezési lapot.
csut79

Szia Csut79!

Nagyon örülök, hogy írtál ide,m ert így lesz kivel várakozni a hosszú évek alatt!

Először is nagyon szeretnék neked gratulálni a határozatotokhoz!
Mi márciusban jelentkeztünk,de a mi papírjaink még a Tegyesznél vannak,és most várjuk, hogy átküldjék őket a helyi gyámhivatalba.

Beszélnél egy kicsit magadról, hogy jobban megismerjünk téged?Persze csak akkor, ha van kedved mesélni!
A mi történetünket olvashattad egy pár sorral feljebb!Mint írtam mi is
ennek a topicnak köszönhetjük,hogy ezt az utat választottuk.

Nem győzöm Kedves topictársak ezt megköszönni nektek!

Mi már nagyon várjuk, hogy jelentkezhessünk Gabikánál!Már szeretnénk mi is a sorban állni,de remélem, hogy a gyámügy már nem sokáig ül majd a papírjainkon!

Üdvözlök mindenkit!Kriszti[/b]
kkriszi

Nos: igazából mi már megismerkedésünk után elhatároztuk, hogy lesz örökbefogadott babánk, a férjem ezen a területen dolgozik. Aztán tavaly kiderült nálam egy betegség, azóta kezelik és még semminek nem kezdtünk neki (se inszem, se lombik, kicsit rosszul is érzem magam amiatt, hogy ezeken még nem mentem keresztül), de igazából nincs még hatás. Így eldöntöttük, hogy mivel elég sokat kell várakozni, elindítjuk a folyamatot.

Ha átkerül a gyámügyre a papírotok onnan már minden nagyon gyorsan megy, nálunk nagyon kedvesek voltak, adtak rögtön időpontot, mentünk, aláírtuk a nyilatkozatot, ki sem jöttek környezni, rá 5 napra megjött határozatunk. :D
csut79

Csut79!

Üdv a topiban!
Kép

Örülök, hogy ilyen gyors ügyintézésről is hallani manapság!:)

Kép
kajla

Sziasztok!

Mi a lombikig el sem jutottunk,mert nálam az injekciós kezelések nem hoztak semmi eredményt!Pedig már nagyon nagy adagokat kaptam,és volt,hogy egyetlen egy tüsző sem lett tőle!
Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy nincs értelme a hiábavakó kezeléseknek,mert mindig csak csalódás lett a vége!
Itt,az örökbefogadásnál tudjuk, és látjuk, hogy van értelme a várakozásnak,mert a végén ott lesz a baba!És ennél nincs fontosabb!
Nem az számít,hogy ki szülte,hanem az,hogy ki nevelte fel,és kinek mondhatja azt, hogy Édesanya és Édesapa! :D

Minden vágyunk ez, hogy egyszer nekünk is mondja valaki, hogy Anyuci,és Apuci!Reméljük,hogy így lesz!!! :D :D :D

A gyámügynél azt mondták,hogy 30 nap kb. az ügyintézés,de bízunk benne,hogy nem húzódik el addig!!!
kkriszi

Sziasztok!

Mi a lombikig el sem jutottunk,mert nálam az injekciós kezelések nem hoztak semmi eredményt!Pedig már nagyon nagy adagokat kaptam,és volt,hogy egyetlen egy tüsző sem lett tőle!
Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy nincs értelme a hiábavakó kezeléseknek,mert mindig csak csalódás lett a vége!
Itt,az örökbefogadásnál tudjuk, és látjuk, hogy van értelme a várakozásnak,mert a végén ott lesz a baba!És ennél nincs fontosabb!
Nem az számít,hogy ki szülte,hanem az,hogy ki nevelte fel,és kinek mondhatja azt, hogy Édesanya és Édesapa! :D

Minden vágyunk ez, hogy egyszer nekünk is mondja valaki, hogy Anyuci,és Apuci!Reméljük,hogy így lesz!!! :D :D :D

A gyámügynél azt mondták,hogy 30 nap kb. az ügyintézés,de bízunk benne,hogy nem húzódik el addig!!!
kkriszi

Bocsi, nem akartam kétszer elküldeni!
kkriszi

Kedves csut79 (elárulod a keresztneved, fura ilyen "néven" szólítani :) :) )! Üdv közöttünk! És nagyon jó témát érintettél akár akaratlanul is.

Ugyan miért van lelkiismeretfurdalásod amiatt, hogy nem tudsz felmutatni egyetlen sikertelen lombikot sem??? Felejtsd el, ez nem erről szól!! Soha senki nem fogja ezt sehol számonkérni Rajtad (max. Te saját magadon, ha nem vagy teljesen őszinte Magadhoz, vagy a tetteid és a "szíved hangja" nincs összhangban), senki nem lobogtatja a zárójelentéseit :), és az örökbefogadásnál sem feltétel, de még előnyt sem jelent. Az öf. felé nyitással, döntéssel és jelentkezéssel lezárul egy korszak és tiszta lap indul MINDENKINEK, tökmindegy, hogy hány próbálkozása volt, ha volt egyáltalán. Ettől nem vagy kevesebb. Az, hogy az örökbefogadók zöme (de nem ismerjük mindenki előéletét ugye) túl van (jó)néhány próbálkozáson, nem jelenti azt, hogy ez egy kötelező kör.

Vincusnál lecsengett a háromnapos láz, csajok, úgy néz ki, mint egy himlős :cry: , egy merő pötty az egész gyönyörűséges pofikája, a karjai, felsőteste - ráadásul szövődményként benyelt egy jó kis hörghurutot. :( :( Csúnya a torka, köhög, orra folyik, még mindig lázas és tök gyenge az én széllelbélelt izgága kisfickóm. :(
rkata

Ja, és a legjobb: ma másik dokinál voltunk, mert a miénk szabin van, ő pedig még sosem látott minket. Azt mondta a vizsgálat végén, hogy ritkaság, hogy ennyire hasonlítson mindkét gyerek az apjára (Csenge és a párom is ott voltak). :lol: :lol:
rkata

Először is köszönöm a szíves fogadtatást!

Kata hát persze: Judit a keresztnevem, apukám szólított Csutnak gyerekkormoban, csak így szimplán már foglalt volt.

És persze igazad van, abban amit írtál. Én is így gondolom és hidd el, teljesen elhatároztuk magunkat és nagyon várjuk a babát, csak tudom, hogy sokan min mentek keresztül. Persze ez nem tesz különbséget köztünk, csak néha furcsa érzés. Én őszintén szólva nem szeretném a lombikot: féltem a kapcsolatunkat a tortúrától, a csalódásoktól. Persze lehet, hogy egyszer majd másképp gondolom.
csut79

Judit :), ha egyszer a kezedben tartod majd a babókádat, ugyanúgy nem fogsz sehogy gondolni a végig nem csinált lombikokra, mint mások a végigcsináltakra. :) Teljesen megértem a félelmedet (mi épp ezért még az első lombik előtt megegyeztünk a párommal, hogy max. kettőt csinálunk végig, pont az Általad leírtak miatt - aztán a sors úgy hozta, hogy őt kettőnél többször egyébként sem vállalták megműteni, én meg a donor bevonását kizártam), és ha nem szeretnéd a lombikot, senki sem kényszeríthet rá és kérheti Rajtad számon.
Van két ismerősöm - egyikük lehet, hogy magára ismer, tudom, hogy néha be szokott nézni, de nem bánom -: neki már két vérszerinti gyerkőce van, a másikuknak nem jön össze (még csak természetes módon próbálkoztak) és érdeklődtek nálam, hogy is megy ez az egész örökbefogadás. A másik, már anyuka (aki mellesleg el van ájulva, hogy mi milyen jófejek vagyunk, és milyen csodálatos dolog ez az örökbefogadás...) képtelen megérteni, hogy - úgymond - miért nem ad esélyt magának, hogy átélje a szülést és vér szerinti gyereke lehessen, szerinte "kötelessége" legalább egy lombikot végigcsinálni. Hát én erre meg azt mondom, hogy a legkönnyebb mindig a másik micsodájával verni a csalánt. Mindenki maga tudja mennyit vállal, mennyit bír és azt kutyakötelessége mindenkinek tolerálnia.
rkata

Teljesen igazad van és köszönöm! Ha valaki kedvéért belemegyek a lombikba, feltéve, hogy én is teljes szívemből akarom majd, az egyedül a férjem lesz, de biztos, hogy először tisztázzuk majd a jövőt: mennyit, mikor, stb.
Én valahogy mindig éreztem, hogy nekem nem fog simán menni a gyerekvállalás. Igazából régóta készülgetek rá, hogy örökbebabám lesz, így sikerült az elhatározásnak viszonylag hamar megszületnie.
csut79

Sziasztok!

Kriszti: Üdv itt a kis csapatunkban! :lol: Nekünk is gyorsan meg lett a határozatunk, nem volt még egy hónap se, inkább előtte húzták az időt. :wink: De azon az időn meg túl vagytok. :lol:

Csut: :) Téged is üdvözöllek itt a fórumon! A lombik nem jelent semmit, inkább az elhatározás számít. Ki mikor érik meg erre a gondolatra, és feladatra, ám mivel a várakozás sem rövid, sajnos, ezért közben is folyamatosan készülünk fel. :wink: De a végére már le fogod rágni az összes ujjadat, nem csak a körmödet. Most engem tessék elképzelni már kezek nélkül, mert csonkig lerágtam már a nagy várakozásban, de szerintem Latimit is úgy képzelheted el. :lol: 8)

Rkata: Remélem gyorsan meg fog gyógyulni a kis fiacskád! Elmeséltem apának a sztoritokat, itt nevettük szét az agyunkat a gép mellett. :lol: :P

Koko: :lol: Bár a gólyás műsort nem láttam, de reménykedünk benne, hogy hamarosan ránk talál . :lol: A TF-re jelentkeztem egyetemre, a gyógytestnevelő szakra, most totál hasizom lázam van, de már múlik. Bejött a kutyaharapás szőrivel módszer. S ma végre áttanulmányoztam mindent. Holnap még átolvasom, és csütörtökön uccu neki... 8)

Kajla: No én kapkodom el a kisvirágokat! :lol: Figyu, én már itt jó pár hónapja nyavajgok nektek! Tali??? Nagyzsu, Jiny, te és a babakocsis álmaink? :lol:

Petanya: Ez igen! :lol: :P Micsoda csikizni való talpincák! :lol:

Kizsó: Tudod milyen irigy vagyok??? 8) Még te pancsiztál a Balcsiban, és jókat játszottál a tündérkékkel, addig én bent a kéróban pancsiztam a saját levemben, és jókat tornáztam, meg játszottam az agyam, hogy meg tudom tanulni a tételeket. :lol: :P Nagyon édik a csajok! Tessék még képeket felrakni az élménydús nyaralásról!

Amneris: :lol: Hallod-e ez a kacaj! Hát megőrülök tőle! Olyan édes kis tündérke Zitus! Látszik nagy csínytevők együtt apával! :lol:

Naninnga: Már meg volt az ágybéli leosztás. Törpike alszik apa hasán, én a vállán. :lol:
ancsúr

Sziasztok, rég jöttem, sajna nálunk is betegség van. Magas láz Balázsnak, szinte csillapíthatatlan. :cry:
Kata, Koko , Marcianyu...remélem a Ti csemetéitek már jól vannak!
Lassan talán mi is kilábalunk.

Üdv az újaknak, Kkriszinek ( aki Kriszti :lol: ) és Csut79-nek. Jó, hogy újak is benéznek!!

Csöpke, asszem te kérdezted az anyatejet. Hát, szerintem egyátalán nem egyforma. Amikor pörköltet vacsoráltam Balázs húzta a lóbőrt egész éjjel, amikor csak egy pohát tejet- evett volna egész éjjel. Így én a szoptatás alatt híztam, nem a babavárás alatt...A tápszer viszont kiszámítható biztonsággal mindig ugyanaz. :wink:

Petyaanya, jó volt látni a kisnő...legalább talpacskáját. Gyakrabban gyere, légyszí!

Két kép a pipiről és a bátyjáról:

Pipi
Kép

Balázs
Kép

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Szerintem az ,hogy valaki megpróbálkozik a lombikkal, az mindenki saját maga dönti el.
Ha úgy érzi valaki,hogy ezt még meg kell próbálnia, akkor tegye meg, mert akkor mindig is bántani fogja az a tudat, hogy nem tett meg mindent a babáért.

Mi nem próbáltuk meg a lombikot! De egyáltalán nem bántam meg!
Volt aki azzal fogadott, amikor megtudta,hogy öribabánk lesz, hogy miért nem folytatom tovább a kezelést,miért nem lombikozom?!
Erre azt feleltem:
az az ember, akinek nem kellett megküzdenie a gyerekéért,aki kigondolta, hogy szeretne babát és nem sokkal rá teherbe esett, az nem tudja átérezni, hogy milyen a hiába való várakozás!
Mi ezen a fórumon sorstársak vagyunk,orvostól orvosig jártunk, hogy megfoganhasson a kisbabánk.
Azoknak, akinek sikerül egyből a baba az nem tudja átérezni, hogy milyen fájdalom az,amikor hónapról hónapra a rengeteg kezelés után is azt mondja az ultrahangos orvos,hogy egyik petefészekben sem látok domináns tüszőt.
Mi sajnos minden hónapban átéltük ezt a fájdalmat.Ha volt is néha egy-egy tüsző, az sajna sose nőtt meg úgy, hogy elég nagy legyen a megtermékenyüléshez!
6 év alatt belefáradtunk az eredménytelenségbe.Már nem bíztunk abban,hogy kezelések árán létrjöhet nálam egy terhesség.
Teljesen magunk alatt voltunk,nem láttuk az alagút végét!!!

Az örökbefogadásnak van értelme, mert a végén ott lesz a kisbabánk.Ennek az útnak biztos, hogy van vége.
Nem úgy mint a lombiknak,mert annak is csak 30%körüli az esélye, hogy megszületik a baba.
Az örökbefogadással megszülethet a mi kisbabánk, ami igaz nem vérszerinti,nem az én pocakomban kihordott baba lesz, de Ő akkor is nekünk fog születni.
Mi a szívünkben, a gondolatunkban hordjuk a mi kis picurkánkat!

Mivel Óvodában dolgozom ismerem a gyerekeket.Tudom, hogy ha szeretettel közeledünk valakihez,akkor megnyílik előttünk,és szívébe fogad!
Egy öribabát is az ember, ha nagy nagy szeretettel várja,akkor az a gyermek nem fogja észrevenni azt, hogy nem Te szülted,mert nem az számít,hogy ki a szülőanyja, hanem,az hogy ki az aki féltő gonddal neveli.
Elég hosszúra nyúltam, de még ezt az idézetet szeretném ide leírni(A KIS HERCEG-ből):
"Te pillanatnyilag nem vagy számomra más,mint egy ugyanolyan kisfiú,mint a többi száz-meg százezer....De ha megszelidítesz,szükségünk lesz egymásra.Egyetlen leszel számomra a világon,és én is egyetlen leszek a Te számodra...."
"
Üdv. mindenkinek :Kriszti
kkriszi

Ancsúr!
Ne haragudj, de tényleg nem jó mostanság a tali! Hétfőtől nyaralunk Baján 1hétig, utána egyből anyósomékhoz megyünk, majd anyuékhoz. Szóval, pár hétig nem leszünk Szegeden. Azt hiszem, Jinyék betegek voltak nemrég...Nagyzsu pedig gondolom, még örül, hogy alszik pár órát naponta... :roll:
Ez nem lerázó szöveg, csak a nyár pörgős kicsit! 8)

Addig is egy kép... :wink: A baba még az enyém volt, azért ilyen kedves neki!
"Tente baba, tente..."
Kép

Kép
kajla

Írtam egy csomót és elszállt! :evil: Hogyan csatoltok képet? A szöveg alá benyomtam, és a szöveg eltűnt. :(

Kép
petyaanya

Kajla: Nem haragszom. :wink: Tudom,hogy most mindenki elfoglalt, többek között én is, de azért majdan jó lenne már összehozni. 8) Nagyon aranyosan ringatja a babát Regi. Képzeld nekem is volt ilyen babám, és Csabinak hívták. :lol:

Petanya: A kép linkkel szoktam képet csatolni és nem szokott a szöveg eltünni, szerintem ha hosszút írsz mentsd el, és először meg szoktam nézni az elölnézetben. :roll:

Kriszti: Ez így van, mi úgy terveztük 2-re megyünk, hozzá teszem én valahol már akkor is gondoltam az örökbefogadásra, és utána is jártam. Apa még nem igazán volt akkor "érett" rá, de a lombikot se nagyon akarta. Aztán voltunk 5 lombikon, igaz 4 végződött beültetéssel. A 4.-re nem akartam már elmenni, apa kifejezetten ellenezte, de a doki rábeszélt. Nos, nem jött össze, és mikor felhívtam apát a teszt után, és meg kérdeztem, hogy akkor most mi legyen, rögtön azt a választ kaptam, hogy mi lenne, hívjam fel a Tegyeszt máris és azonnal kérjek időpontot. Ez pénteki nap volt, és már hétfőn mentünk is jelentkezni. Ebben a pillanatban mindketten maximális biztonsággal tudtuk hogy ez a mi utunk. :wink: De nekem kellett például a lombik, azért mert sokáig lelkiismeret furdallásom volt, hogy nem lehet gyerekem, és apának ezt nem adhatom meg. És aztán már tudtam, hogy az öribabával is éppúgy boldog lesz ő is. :lol: Viszont néha nagyon sajnálom, hogy nem ezzel kezdtük, mert akkor már itt szuszogna a kis drága, de tudom az ember nem tervezhet sokszor így előre meg kell érni a dolgokra, hogy megtörténjenek velünk. Ki így, ki úgy. :roll:
ancsúr

Gabiszi: Mekkora már Balázs! És nagyon jól áll neki a szemüveg! Zsófi is tündéri!
ancsúr

Na, akkor újra!
Lombik: nekem is volt négy. A második 11 hetesen szakadt meg, a negyedikből született Peti, aki 22 hónaposan meghalt. Ezután döntöttünk az örökbefogadás mellett. Először én nem is akartam, a párom erősködött, szerencsére. Tartottam én is attól, hogy fogok szeretni egy gyereket, akit nem én szültem, hogy fogom sajátomként felnevelni. Aztán vártunk, vártunk, és jött a telefon. Dióhéjban: hét elején jött a telefon, következő hét elején Eszter itt szuszogott a kiságyban. :D A készülődésről: volt pár zsák babaruhánk, egy keveset használt babakocsi. Amikor a gyámhivatalban aláírtuk a papírokat aznap délután mostam, a férjem takarított, este(!) mentünk a kiságyért, másnap reggel Esztiért. Nagyon jó kisbaba, szinte napról napra fejlődik, jól eszik, mosolyog, gőgicsél. Na jó, volt már olyan, hogy Esztike helyett Hisztikét mondtam... :lol:
Már kérdezték tőlem is, hogy nem megyek az utolsó lombikra? Miért nem használom ki? Nem. Meg sem fordult a fejemben, a hátam közepére se kívánom azt a hercehurcát, idegeskedést!!
Nekem ez így jó!! Imádom a kislányomat (még mindig furcsa kimondani), az apukája is odavan érte. Egy kis bajom azért van vele: túl gyorsan nő :lol:
Kameraérzékeny a lelkem, meglátja a fényképezőgépet, és lefagy a mosoly.Kép [/img]

Kép
petyaanya

Engem is csak ezért piszkál a lombik kérdés, amiért téged ancsúr: a férjem miatt. Olyan régóta várja, hogy legyen gyereke, meg kellene adnom az esélyt. Majd meglátjuk! :)

Tegnap este felhívtam Gabikát és olyan, de olyan kedves volt! Itt is és ezúton is köszönöm! Küldi a papírokat.
csut79

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?