Új privát üzeneted érkezett!

Vikics!

Megkaptam az e-mailt, és ment egy!

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi!

Még nem kaptam, de kösz, hogy ennyit melózol miattam!
Fel szoktam menni egy olyan lapra ahol van egy fordítógép, de az annyira idiótán fordít, hogy már csak azért használom, hogy mulathassak egyet.
"Hallózik Tüzikutya" Ez a hello Andi angolul. KépDe fordított jobbat is csak azt nem mentettem el viszont szakadtam a nevetéstõl.

Bubabe!

Megnéztem a srácaidat! Irtó édesek. Nagyon hasonlítanak egymásra, de azért látok külömbségeket is ikeranya szemmel. Persze a sajátjaim közt is látok rengeteget és nekem totál külömbözõnek tûnnek, de a visszajelzések azt mutatják, hogy mások szerint ugyanolyanok (külsõre).
Mekkorák voltak születésükkor? És most? Tényleg hányas a lábuk? Sokat beszélnek?
És a bili! Mi van a bilivel? Az én fiaim sz@rnak rá. Finoman szólva, de bele nem. Kép

Zsuzsi! Most kaptam a mailt. Megyek olvasni.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Tényleg elég hülyeség!! Ebbõl látszik, hogy a gép nem ember, és szórul-szóra fordít, éppen ezért hülyeséget!!

Bubabe!

Még csak annyit fûznék hozzá, hogy hiába "dugod a fejed a homokba", ezek a problémák valósak, és léteznek. Biztos a fiaid is szembesülnek vele, csak lehet, hogy kétpetéjûségükbõl adodóan ezek más jellegûek lesznek. Sajnos nem minden olyan csodás, ahogy kinéz, és ha nem is Te, de a környezet( ovi, suli, stb..) ki fogja provokálni a feszültséget, és a vitákat, amik talán a túlzott együttlétbõl, esetleg erõltettett egyformaságból( nem állítom, csak elképzelhetõ), vagy az összehasonlítgatásból ( aminek egyikük nem tud megfelelni)adódik.

És én nem érzem magam, se kiváltságosnak, se szerencsésnek, hanem egyszerûen elfogadom, mert ez van!

Nyugodtan legyél büszke rájuk, és hangsúlyozom, hogy én egészen biztosan soha nem írtam, hogy ne legyél!

Sajnálom, ha félreértettél, de biztosíthatlak, hogy semmi ellenérzés nincs bennem a lombik-ikrek iránt! Sajnálom, ha megbántottalak, nem akartam, és vitatkozni sem szeretnék! Kép

Ja, és én is kíváncsi vagyok rájuk, hol lehet megnézni õket?

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Rengeteg hozzászólás született az elmúlt hetekben, aminek nagyon örülök, csak épp az olvasást nem bírom behozni. Eddig márc. 7-ig jutottam, de már nem bírom ki, hogy ne nyilvánuljak meg, ha valakit ismétlek, akkor elnézést!
Tanulás: nagyon jó, hogy beszéltetek róla, ennek hatására határoztam el, hogy megszerzem a fõiskolai mellé az egyetemi diplomát, csak az a kár, hogy az idei jelentkezésrõl már lemaradtam.:-(
Rend: én is sokszor megkapom a letolást a férjemtõl, hogy milyen kupi van, meg mi a csudát csinálok egész nap (de érdekes módon kipróbálni nem akarja, pedig most is felvetettem, hogy szülinapom alkalmából helyettesíthetne egy teljes napig...), de lányok, legalább Ti ne tartsátok saját magatokat lustának! Nem hiszem, hogy két v. több gyerek mellett lusta lehetne az ember. Egyszerûen amíg egy dolgot megcsinálunk, a kölykök öt másikat szednek szét. De õket is kár lenne folyton a renddel terrorizálni. A másik, ha az internet és egyéb kikapcsolódás mindig utolsó a sorban, akkor arra egyszerûen soha nem kerül sor! Igenis néha hagyni kell fél órára a francba a mosogatni- meg vasalnivalót,akkor is, ha a környezetünknek nem tetszik, végül is attól hogy családanyák lettünk, nem szûntünk meg létezni. A mártír anyáktól meg úgyis mindenki menekül késõbb.
Zsuzsi, különösnek tartom, hogy a tanáraid és osztálytársaid nem veszik a fáradságot, hogy megkülönböztessenek. Nekem is voltak a gimiben egypetéjû iker fiú osztálytársaim, hasonlóan is öltöztek, de pár hónap után már nem tévesztettük össze õket, teljesen más egyéniségek voltak. Persze miután leérettségiztünk és már csak néha futottunk össze, már nem mindig tudtuk, kivel is állunk szemben. Én is P. Ildivel értek egyet, apró lépésekkel, de meg kellene kezdenetek a szétválást, pl. más ruhadarabok, különbözõ frizura. Az is jó ötlet, ha külön padba ültök, az ötödik ilyen alkalom után már biztos a többiek sem tesznek bunkó megjegyzéseket. Ha drasztikusan kell szétválnotok, pl. egy elõbb-utóbb valamelyikõtöknél biztosan megjelenõ fiú miatt, az sokkal fájdalmasabb lesz.
dkriszti

Kriszti!

Üdvözöllek itt, a topicban!Kép Írj magatokról!Kép
Majd én is válaszolok, csak rohanok meccsezni!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

p.éva!
te írtad ezt márc. 10-én:
"Képzeljétek, ma voltam sóbarlangban a fiúkkal itt nálunk Budakalászon. Azt mondják nagyon jó a felsõ légúti megbetegedésekre"

Légyszi írd meg a sóbarlang pontos címét, köszönöm!
verbatim
verbatim

Sziasztok!

Elnézést mindenkitõl, elég régen nem írtam, de kicsit zûrös volt az elmúlt hét.
Örömmel jelentem, hogy én is raktam fel képeket a fotóalbumba, Debreczeni család címmel.
Tényleg rengeteg hozzászólás született, nem is tudok mindegyikre reagálni.

Marcsi!
A bátyámék is úgy vettek fel hitelt tavaly, hogy a sógornõm Gyes-en van, bár lehet, hogy azóta változott a törvény. Kép

Zsuzsi!

Tényleg elég rossz, hogy a suliban nem veszik a fáradtságot, hogy megkülönböztessenek, próbáljátok meg kikérni magatoknak. Nekem is voltak egypetéjû iker osztálytársaim, és egy idõ után már senki nem keverte õket.
Abban viszont igaza van Krisztinek, hogy el kéne kezdenetek egy kicsit különbözõen öltözni, külön eljárni ide-oda, mert elõbb utóbb szükség lesz rá, és egyre nehezebben fog menni.

Bubabe!
Köszi a szoptatással kapcsolatban leírtakat, majd meglátjuk, hogy fog menni, mindenesetre szeretnék sokáig szoptatni, ha lehet.
Az ikerséggel kapcsolatban annyit, hogy én is iker vagyok, méghozzá kétpetéjû, sokmindent tapasztaltam gyerekkoromban. Megvan az elõnye és a hátránya is, tudni kell kezelni, de az a legrosszabb, ha nagyon össze vannak nõve az ikrek, jobb, ha külön egyéniségként kezelik õket, és ezt az emberek tényleg sokszor nem értik meg. Mi nem is hasonlítunk egymásra, és mégis sokszor megkaptuk, hogy ha az egyikünk igen, a másikunk miért nem...

Vikics!
Mi Andris biciklijét tényleg dobozban vettük, nem volt összeszerelve, de Téged olvasva jobban is jártunk, hogy a férjem szerelte össze itthon. Ki volt rakva egy, hogy lehessen látni, hogy milyen, a többi original dobozban volt. Én is megnéztem a képeidet, és nekem egyformának tûnnek, de persze biztos, hogy élõban mások Kép))
Szerintem a szobatisztaság miatt ne aggódj, Andris 3 hónappal a 3. szülinapja elõtt lett szobatiszta, de akkor egy hét alatt, és éjszakára is. Van ilyen, azt mondják a fiúk ilyen szempontból késõbb érnek.

Kriszti!
A renddel kapcsolatban teljesen igazad van! Én is úgy gondolom, hogy az embernek kell egy kicsit csak magával is foglalkozni, különben idegileg nagyon elfárad, és akkor a gyerekekkel is türelmetlenebb. Én legalábbis ilyen vagyok.
A tanulás megoldható gyerek mellett, én Andris mellett jártam három évig nappalin egyetemre, és így diplomáztam le. Persze ehhez kellett rokoni segítség is, de valahogy megoldható.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Kriszti!

Teljesen igazad van! A régi iskolánkban( általános) 8-ik végére már mindenki meg tudott különböztetni, persze a tanárokat kivéve. Most, hogy gimisek vagyunk, csak egy-két gyerek van aki megtud. Szerintem( és remélem is), gimi végére már a többiek is megtudnak majd. Még nem volt idejük kiismerni a személyiségünket( ami részben más, de ugyanakkor egyforma is sokmindenben), és pl. az ofõnk nem is tanít minket, és így elég nehéz. Mondjuk a tanárok részérõl nem is várom el, az ált.isk.-i ofõnkkel napi legalább 2 óránk volt 4 éven keresztül, és õ csak hitte, hogy megtud, a németversenyen úgy átvertük. ( egyébként azóta ikernagyi lett). Szóval remélem, hogy csak idõ kell, hogy legalább az oszt.társaink megtudjanak különböztetni!Kép
Szerencsére olyan még nem volt, hogy egy pasi miatt egyikünk kiszorult volna. Eddig szinte minden négyesben történt, de biztos, hogy szembe kell vele majd néznünk.

Ja, és drukkolok mindenkinek a tanulásért!Kép

Zizi!

Látszik, hogy Te is iker vagy! Pontosan látsz mindent, mivel Ti is megtapasztaltátok! Tényleg az a legrosszabb, ha az ikrek "össze vannak nõve"!
Megnéztem az albumod! Nagyon klassz!Kép Az ikrekrõl nincs kép? (ultrahangos)

Zsuzsi
zsuzsi

Zizi!

Mióta megnéztem, látom, hogy lettek újak! Nagyon szépek a gyerekeid!KépKép
Hát nem kis családod van! A képen ki az ikertesód?? Aki melletted áll ( hasonló ruhában)??

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok Mindenki
Azt hiszem, nem értettem félre senkit,és nem arról van szó, hogy össze akarom növeszteni õket, és egy egyéniséget akarok formálni belõlük, viszont ki nem állhatom a "tudományos gyereknevelést", miszerint pl. az ikreknek nem bontakozik ki a jellemük, ha egyforma ruhában járnak....stb.....stb. Ezek szerint akkor közületek mindenki különbözöbe volt öltöztetve gyerekkorában, vagy amelyiktek nem, az JELLEMHIBÁS?????????? Azt gondolom, talán ezek a dolgok "kicsit" túl vannak reagálva-mert ez most DIVAT. Mint ahogy szintén divat "megtanítani aludni a kisgyereket". Tiszta röhej. Továbbá szerény tapasztalataim alapján az iskolai összehasonlítgatás SEM az ikrek privillégiuma talán ez is kicsit túlreagált dolog. A nõvérem és köztem 4 év van, lakhelyünkbõl adódóan egy általános suliba jártunk, aztán középbe pedig másodiktól jártam oda, ahová õ elõzõleg, /csupán praktikus okok miatt/, viszonylag ugye sok év korkül. volt köztünk, mégis rendszeresen összehasonlitottak vele /ami különben nem emlékszem, hogy irritált volna, pedig bõven nem voltunk egymáshoz nõve márcsak abból adódóan sem, hogy kb. annyira hasonlitunk egymásra -külsöleg-belsöleg egyaránt-, mint tüz és viz! MOST IS!!!/
Zsuzsi, nem bántottál meg sõt, azt gondolom, ezek a reagálásaid esetleg a korodból fakadók is lehetnek, lehet hogy eltelik 15-20 év, és nem egészen így fogod látni a dolgokat. / Pedig azt hiszem, én sem vagyok banya így 34 évesen/. Ja, és én sem vitatkozom /persze azt gondolom, intelligens környezetben ez nem tiltott, hanem mûködõ dolog/ csupán leírtam a véleményem, ami esetleg nem egyezik másokéval és ezt vállalom.
Még valami: a strucc tõlem igen távol áll, akik ismernek tudják, hogy betegesen reálisan gondolkodom.
bubabe

Ja, elfelejtettem, hogy viszonylag sok ikerpár van a környezetemben /gyerekek-felnöttek-egypetéjû-kétpetéjû egyaránt/, lehet, hogy csak az én ismerõseimnek nem okoz ez problémát? Lehet.
bubabe

Ági!

Itt senki nem írta, hogy " össze akarod növeszteni õket". Az lehet, hogy Te utálod a "tudományos nevelést", de ezt igen komoly szakemberek mondják, nem állítom, hogy igazuk van, de lehet benne valami. Én elismerem, hogy "jellemhibás" vagyok, legalábbis szerinted, ha azok az ikrek azok, akiket egyformába öltöztettek. És itt nem csak az egyforma öltözékrõl van szó, hanem más egyebekrõl, amiket te nem tudhatsz!
Eléggé sajnálom, ami veletek történt! A nõvérem és közöttünk 5 év van, 3 évig jártunk ugyanabba a suliba, ugyanazok voltak a tanáraink! Soha nem kaptunk összehasonlítgatást vele, csak egymás között.
Biztos igazad van, hogy 20 év múlva máshogy fogom látni, de vannak olyan dolgok már most is, amiket Te pl. soha nem fogsz tudni, amit csak az ikrek éreznek, és tudnak!

Szerintem csak nem ismered annyira az ikerismerõseidet! Rólunk sem tudják a környezetünkben, és én is nagyon sok ikret ismerek, akiken látszik, hogy hasonló cípõben járnak, de õk sem beszélik ki!

Zsuzsi
zsuzsi

Ja, és intelligens emberek között tényleg lehet vitatkozni, csak ez eddig egy barátságos topik volt!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Bubabe!
Lehet, hogy nem nézted végig, az összes hozzászólást, elég sok lett volna, de pont ezt írtam én is, hogy a bátyáim ugyanúgy megkapták az összehasonlítást az iskolában, mint mi, pedig közöttük két év korkülönbség van. Úgyhogy akkor lehet, hogy iskolája válogatja...

Zsuzsi!
Igen õ az ikertesóm, hatalmas hassal Kép) Másnap szült egy 4,5 kilós gyereket...

Most megyek, mert késõ van...
Zizi
debyand

Zizi!

Gondoltam, hogy õ az! Azért hasonlítotok, vagyis, hogy látszik, hogy testvérek vagytok!Kép Azt láttam, hogy jó nagy a pocakja!Kép Nem semmi egy 4,5 kg-os baba!

Mindenkinek jó hétvégét kívánok!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Hú törtenk dolgok amíg nem voltam itt!

DK!
Nagyon jól beszéltél! Igazad van! Teljesen megnyugtattál ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. Kép

Bubabe!

Asszem kihagytad a számításból, hogy míg Te és a testvéred külön osztályba, közösségbe jártatok, feltételezem a korkülömbség miatt külön társaságba is. Azért nehogy már azt mond, hogy az ugyanaz minz aki szinte a nap 24 órájában ott van a testvére mellett. Akinek feltételezhetõen ugyanaz a baráti köre, ugyanabba az osztályba jár és teljesen ugyanaz történik vele minden nap mint a másikkal. Még mesélni sem tud egy jó sztorit mert együtt élték meg. Bár ahogy olvastam a hozzászólásodat nekem inkább úgy tûnik, hogy srucc vagy! Ráfogod mindenféle divatra a problémát, a maradékot meg szõnyeg alá söpröd, hogy a környezetedbe nincs ilyen. Zsuzsi is csak nekünk mondta el a gondjait. Otthon még csak nem is sejtik! Mibõl gondolod, hogy az az iker aki a saját testvérének, családtagjainak nem mond el egy ilyen fonos dolgot Neked majd elmondja?
Elég furcsa, hogy csak Te gondolkodsz így a dologról, mindenki más meg komolyan veszi. Pedíg rám aztán mindent lehet mondani csak azt nem, hogy divat majmoló vagyok. Itt szerintem felesleges, kitalált problémákkal és gondokkal senki nem foglalkozna, mert a fene sem poccsékolná rá az oly ritka szabadidejét! A véleményt meg ki lehet nyilvánítani sértegetés nélkül is, mellõzva a kioktató stílusú "tudod"-jaidtól! Mert arra a kutya sem kíváncsi.
Ja és legalább is én nem tudományosan nevelek, hanem csak egyszerûen odafigyelek egyes dolgokra, szerintem ez teljesen normális. Az lenne a gáz, ha ez nem így lenne.
Továbbá annak akinek nem alszk a gyereke hónapok óta, ergo a szülõk sem, azok mindent megpróbálnak, hogy ez ne így legyen nem gondolod? Valószínûleg nem divatból! Egy jól alvó gyereket senki nem tanítgat aludni...
Hát ennyi!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Bocs, hogy nem írtam le az utolsó kabit tegnap, csak meccs után totál hulla voltam. Majd ma Apám után leírom. Egyébként ez nekem is jó, mert így legalább gyakorlok!KépKép
Aztán elkezdem a kocsit!Kép

A biciklikkel mi van? Sikerült rendbe tenni?

Egyébként totál igazad van, mi kb. naponta annyi idõt vagyunk külön, amíg fürdünk! A többi idõ teljes mértékben együtt, és tényleg mindent egyszerre élünk meg, és tényleg soha nem tudunk egymásnak elmesélni semmi! Régebben, amikor kisiskolások voltunk, és hatajöttünk mindig kérdezték, hogy: "Na és mi volt ma a suliban?"-hát ekkor is komoly harcot vívtunk, hogy ki mesélhessen, bár sokszor az volt, hogy õ mesélt anyámnak, én apámnak.Kép

Na, megyek, mert 10-re itt lesz apám! Majd aztán írok!

Zsuzsi
zsuzsi

Gabi!
Ma névnapoztatok Bencivel? (Hasonló nevü unokaöcséméknél most nagy buli van Kép)
A hitellel kapcsolatban még próbálkozunk, leginkább férjemet kell meggyöznöm, hogy más terv is jó terv, nem csak az elsö... Mindezt úgy, hogy véletlenül se tünjön rábeszélésnek Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Zsuzsi!

Köszi a kabátokat! Amúgy nem voltunk itthon a hétvégén, úgysem tudtam volna elolvasni. A babakocsikat nem lefordítani kell, hanem magára az ügymenetre lennék kíváncsi, hogy hogyan is megy ez. Mert egy csomó helyre 1 euro-s ár van írva így gyanítom, hogy ez valami licitálós dolog lehet. Vagy mi.

A bicikliket visszavittük a corába és ki is cserélték volna, de már csak 1db jajrózsaszín volt. Szerencsére a manust rá lehetett dumálni, hogy cseréljünk ki rajra ezt-azt és így megoldódott. Viszont eddíg még csak 20cm-t tekertek rajta. Remélem nemsokára jobban megy majd.

Szerintem egyértelmû, hogy ha nem figyelünk oda, akár probléma is lehet az ikerségbõl. Ha nem akkor mázli, de nem annyira negy dolog odafigyelni arra akiket szeretek, ha akár a legkisebb esélye is van, hogy bekövetkezik. Kicsit ego is vagyok, mert én szeretnék nagyi lenni valaha és nem azt végignézni, hogy a fiaim egymás mellett öregednek meg, mert nem tudtak elszakadni.

Marcsi!
Ez a tipikus nõi praktika amibe egy csomó férfi simán beleesik. Kép
Remélem sikrül a hitelt felvenni!!!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Gabi!

Boldog névnapot a Kisfiadnak!KépKép

Marcsi!

Drukkolok én is, hogy sikerüljön!!KépKép

Vikics!

Elsõ átfutásra nekem is úgy tünt a babakocsi, de ma megnézem jobban, és leírom!KépKép
Örülök, hogy megoldódott a bicikli, szerintem nagyon hamar meg fogják tanulni!Kép

Teljesen igazad van! Ha odafigyelsz rá, akkor biztos elkerülhetõ. Egyébként tapasztalataim szerint a fiúknál nem annyira durva ez a dolog, mert õk inkább többet rivalizálnak, meg veszekednek, mint a lányok, és nem ragaszkodnak annyira egymáshoz( persze szinte minden iker ragaszkodik a párjához).

Még régen láttam egy dok. filmet az ikrekrõl a Spektrumon, amiben benne volt a Twinsburg-i ikertalálkozó, ahol évenete több tízezer pár vesz részt, és megválasztották a legegyformábbakat, akik két 88 éves bácsika lettek, és õk a külvilágtól elzártan élnek, egy tanyán kettesben, meg néhány disznóval, és persze mindent egyszerre csinálnek, egyformán öltöznek, stb....De azért szerintem ez elég szélsõséges!Kép

Egyébként tegnap eszembe jutott egy másik film, ami egy sorozat epizódja (de a hosszúsága felért egy filmmel). Szerintem már nem adják, nem tudom, hogy láttátok-e. Egy Viktor Novak nevû francia pasas a fõszereplõje, aki helyettesítõ tanárként dolgozott, és minden részben egy másik osztálya volt. És az egyik rész pont errõl szólt, hogy olyan osztályt kapott, amiben volt egy ikerpár( kb.10 évesek). Na hát náluk ez olyan durva volt!! Az egyiket Marie-nek, a másikat Claire-nek hívták, és õk úgy össze voltak nõve, hogy nem hallgattak a nevükre, és Marieclaire-nek hivatták magukat. Tükröt se használtak, leültek egymással szembe, és úgy fésülték egymást mintha tükörbe néznének. Volt egy szalag a hajukban, és csak az különbözött rajtuk, amit folyton cserélgettek. Aztán egy összeveszés alkalmával egyikük vízbe akarta folytani a testvérét, aki egy tüdõgyuszival megúszta, de korházba került, és amíg õ bent volt a másik megnémult, és egy szót se akart szólni, amíg nem lettek ismét együtt. Persze ez feltünt a tanárnak, aki sokat beszélgetett a lányokkal, meg az anyukkal, és néhány hónap alatt minden megoldódott.
Persze ez csak film....
Na, ennyi volt a mesedélelõtt!Kép

Még azt akartam írni az összehasonlítgatásról, hogy teljesen más, ha két tesót hasonlítanak össze, mintha egy ikerpárt páron belül. Két testvér összehasonlításának semmi alapja nincsen, pl. az eltérõ életkor, és az eltérõ külsõ hatások miatt, valószínûleg teljesen mások lesznek, és nem is várható el, hogy egyformák legyenek. Viszont az ikrekrõl(egypetéjû), azt gondolják az emberek, hogy ha kívül egyformák, belül is annak kell lenniük. Aztán csodálkoznak, és jönnek a miért,ha mégsem.
Hát ez van....

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics!

Sejtésed beigazolódott! Licitálni kell rájuk, és most 278, ill. 266 euro az áruk, jelen állás szerint!KépKépKépKép
Érdekel?

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics!

Apám volt itt, és törölgetett, meg rendezgetett valamit a gépen, és most nem lehet, se az asztalról, se máshonnan felépni az internetre, kiad egy ablakot hogy adja meg az internet helyét, stb..., ide is csak úgy tudtam fellépni, hogy felül a Kedvencek között van.

Nincs egy tipped?

Zsuzsi
zsuzsi

Azt írja ki, hogy az iexplore.exe nem található, adja meg a helyét! Ugye nem törölte le az Internet Explorert?

Te olyan okos vagy, ha tudsz segíteni, léci küldd el e-mailben, mert az se biztos hogy leközelebb fel tudok ide lépni!Kép (azért szomorú, mert dühöset nem tudok)

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi!
Valamit elnézhettél. A babakocsi új ára 198 euro. A 266 egy kissé durva lenne egy lepukkantabb használtra.
Megyek megnézem.
Nálam az egyik 94 euro a másik 57. És ezek már lezárultak.
Szerinted ha lezárultak megvették õket, vagy csak ez lehet a végsõ összeg? Ez lenne a kérdés.
Hol olvastad ezeket a horibilis összegeget? Elküldöm megint a pontos helyeket.

Vikics

KépKép
vikics

Zsuzsi!

Ment a mail. A mérges fej meg ugyanúgy mint a képbeszúrás, csak azt írod a helyére, hogy angry. Asszem.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Ment tõlem is egy!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Mi újság? Élvezitek a jó idõt? Mi nagyon Kép) Sokat vagyun kint, Andrissal már figyeljük a növényeket, nyílnak a krókuszok a kertben, meg kezdenek rügyezni a fák, meg ilyesmi...
Sajnos hétvégén betegek voltunk, Andris kezdte, aztán végigment mindenkin ez a hányás-hasmenéses vírus, szerencsére csak 1-2 napig tartott, hamar túlestünk rajta, csak én is legyengültem, és így nehéz volt ellátni a gyerekeket. Még jó, hogy vannak mozgósítható nagyszülõk Kép

Vikics!
Biztos, hogy majd késõbb belejönnek a biciklizésbe, fontos, hogy próbálkozzanak, egyre jobban fog menni szerintem, és az biztos, hogy nem szabad erõltetni, mert esetleg nem akarnak majd gyakorolni...
Amíg nincs babakocsitok, hogy tudtok közlekedni? Sétáltok? És akkor miért kell még a babakocsi?

Zsuzsi!
Irigyellek a német-tudásodért... Én az angollal állok jobban, de csak azért, mert gimi alatt, és egyetem elõtt háromszor is voltam kint Angliában hosszabb idõre gyakorolni. De sajnos amióta nem használom, csak felejtek Kép
Az egyetemen meg németet tanultam, de miuátn megszereztem a középfokút (kellett a diplomához) egyáltalán nem használtam.
Lehet, hogy ha lesz egy kis idõm, majd foglalkozom vele, hátha nem feljtek el mindent, azért amikor majd visszamegyek dolgozni, biztos szükségem lesz a nyelvtudásra.
Érdekesek a filmek, amiket említettél, bár ezekben egy kicsit mindig eltúlozzák a dolgokat nem?

Zizi
debyand

Sziasztok!

Köszi a névnapi gratulákat, Bence fiam hivatalosan valóban Benedek. Kérdezgettük is, hogy hoz-e zsákjában meleget, de csak annyit válaszolt rá, hogy "autó" Kép(Ez az egyetlen szó, amit tisztán és érthetõen ki tud mondani, így mindenre ezt mondja.) De a meleg befutott, így most nagyon élvezzük a játszóterezést!

Marcsi!

Nagyon drukkolok neked! Remélem találtok megoldást, és a férjedet is meg tudod gyözni!

Kedves Bubabe!

Nem szégyen bevallani, ha valamit félreértettél, velem is elõfordult már itt a topikon, hogy nagyon mellétrafáltam, de ezt egy boccsal el lehet intézni. Azért merült fel a lombikprogram ebben a topikban, mert amióta ez létezik - és ezt neked is el kell ismerned - megnõtt az ikrek száma. Ez tény. Senkinek nincsenek "fenntartásai" a lombikikrekkel szemben! Ebbõl a szempontból igenis félreértetted Zsuzsi hozzászólását. Meg abból a szempontból is, hogy nem szállt el senki attól, hogy egy ikerpár egyik tagja. Igenis kiváltság annak lenni, még akkor is, ha ezt a természet adja. (Mint ahogy kiváltság ikrek anyjának lenni. Kép )Mi, "szinglik", akik nem vagyunk ikrek, ezt csak kívülállóként nézhetjük, hiszen soha nem fogjuk megérteni, hogy mi zajlik azokban az emberekben, akik másodmagukkal érkeznek az életbe. Szerintem, ha kevesebb indulattal kezelnéd a kérdést, te is belátnád, hogy sokat lehet tanulni Zsuzsi problémáiból. Nem vagyok híve én sem a tudományos nevelésnek, de ha már a technika lehetõvé teszi, hogy tudomást szerezzünk mások legbensõbb titkairól, ami lehet, ismétlem lehet, hogy egyszer az én gyerekeimnél is felmerül, akkor miért ne?! Pusztán az a tény, hogy tudok errõl a problémáról elgondolkoztat azon, hogy én mit tennék ilyen szituációban. Ezzel pedig már fel is készültem a megoldásra. Ennyi a történet, és nem több. Szívesen vesszük a hozzászólásaidat ezek után is. Nekem kétpetéjû ikerfiaim vannak, egy csomó dolog ami itt felmerül, tõlem távol áll, de elolvasom, mert érdekel, hogy mi történik másokkal. Eddig is volt véleménykülönbség (lásd szoptatás: Vikics egymás után, én egyszerre), mégsem támadt senki a másiknak. Kérlek téged, hogy ezt tartsd szem elõtt a következõ hozzászólásodnál. Köszi.
Még egy gondolat: minden elismerésem azoké, akik vállalják azt a sok megpróbáltatást, ami a lombikprogrammal jár.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Zizi!

Pontosan, ezek csak filmek! Mindig mindent felnagyítanak, hogy még érdekesebbnek látszódjon. Sokkal jobban felnagyítják a problémát, csak azért írtam le, mert az alaptéma ugyanaz, csak felnagyítva.
Azért még nem tudok olyan jól németül, bár meg lehetne a középfokú, de meg kell várni az év végét, szóval még az sincs.
Remélem marad a jó idõ, bár ezt az iskolások csak szünetben élvezhetik.Kép

Gabi!

Igazad van, ikeranyukának is nagyon kiváltságos dolog lenni!KépKép Biztos nagyon csodálatos dolog lehet egyszerre két baba cseperedésének, és kapcsolatuk alakulásának figyelemmel követése. Hát ezt meg én nem tudom milyen!Kép

Majd még írok, csak menni kell a kutyával sétálni!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

SMS-eztem az Évával és szegénykének nem megy a net valami miatt. Ádinak és Zolikának meg felszúrták a fülüket. Ennyi a hír felõlük. Remélem mielõbb helyrehozzák a gépet.

Annyira jó, hogy végre szép idõ van és nem kell a szekrényt magunkra venni, hogy ne fázzunk. Már fel is próbáltattam a fiúkkal amit tavaly vettem szandit nekik és elég jól belõttem a méretet. Már most is tudnak benne menni, de még azért nagy egy kicsit. Mire hordani kell, pont akkora lesz, hogy se nem kicsi se nem nagy. Kép
Az iker anyukaság meg tényleg csodálatos dolog, de annak is megvannak a hátoldalai is. Már annyira nem bírom, hogy folyton trécselni akar velem mindenki az utcán emiatt én meg ugye nem vagyok bunkó és válaszolok a két gyerek meg husss. De ha nem szaladnak el akkor is fárasztó népszerûnek lenni, mert sajnos ezáltal jobban belemásznak az ember életébe.
Én nem úgy nevelem a fiúkat, hogy õk különlegesek. Szerintem nem is érzik ezt. Szerencsére hátrányt nem jelent nekik, mert mindent megkapnak amit szeretnének egy egészséges határig. De ha csak egy gyerekem lenne akkor sem lenne másképp. Valószínûleg az oviba fognak rájönni az ikerség ízére, mert a közösség biztosan felhívja rá a figyelmet, bár majd megpróbálok egyértelmû megkülömböztetéseket kitalálni a ruházat terén. Amennyire ez lehetséges lesz.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zsuzsi, korábban már írtam ide egyszer-kétszer, kétpetéjû kislányok boldog anyukája vagyok, most 20 hónaposak.
Bubabe, a véleménykülönbségek onnan is adódhatnak, hogy ezek a megkülönböztetõ dolgok azért egész más jelentõségûek egypetéjû ill. kétpetéjû ikreknél. Én hol egyformába öltöztetem a lányokat, hol nem, de ha egypetéjûek lennének, biztos hogy mindent elkövetnék azért, hogy legalább a szûkebb környezet meg tudja õket különböztetni. (Egyébként mi is lombikosak voltunk.Én nagyon reménykedtem, hogy ha már így alakult, akkor ikreim lesznek...)
Tegnap adódott egyébként alkalom külön sétáltatásra, Dalmát 1-kor dokinénihez kellett vinni, mert tönkreszopizta a hüvelykujját, utána persze sétáltunk egy nagyot a jó melegben. Petra mindeközben otthon aludt apuci felügyelete mellett. Aztán cseréltünk, Petrát vittem el. Furcsa volt, nekik is, de fõleg nekem. Rendszer nem lesz belõle, az biztos, egyrészt mert hulla fáradt lettem (1-tõl 6-ig egyfolytában úton voltam) másrészt _az õ esetükben_ nem érzem ezt olyan fontosnak.
Vikics, örülök, hogy megnyugtattalak a renddel kapcsolatban. :-) Az az igazság, magamat is biztatom az írással, mert a férjemmel továbbra is folynak a csatározások, fõként a konyha miatt. :-(. Tegnap is elkövettem azt a "szörnyûséget", hogy a maratoni túra után a fürdetés és altatás után nem a mosogatóhoz álltam, hanem lerogytam a kanapéra. Erre nekiállt õ, de akkora balhét csapott, hogy inkább ne tette volna. :-(((
dkriszti

Sziasztok!

Vikics!

Tök jó, hogy SMS-eztél az Évával. Már hiányoltam õket, csak arra gondoltam, hogy sok baj van a kiskutyákkal. Szegény fiúk, biztos fájt nekik!Kép

Én is nagyon örülök, hogy jó az idõ.KépKépKép

Az biztos, hogy annak is vannak hátrányai, pl. sokkal nehezebb két kisbabával, vagy két kisgyerekkel. Anyám is sokat mesélt róla, hogy nem bírt végig menni az utcán, mert mindig leszólították. Mindenki ismert, és ennek még mi is (vagy legalább addig amíg ott laktunk) éreztük hátrányát, mert amikor anyánkkal valahova mentünk olyan emberek is megállítottak sokszor akikre mi már egyáltalán nem emlékeztünk és elég ciki volt, hogy nem tudtuk, hogy ki.
Szerintem Ti igazán az elõnyét csak késõbb, ha már nagyobbak, akkor fogjátok érezni!Kép

Szerintem is csak az oviban fogják érezni elõször, de szerintem csak azzal lesznek tisztában, hogy ikrek, hogy ez mit is jelent, de pl. mi nem is gondoltunk rá, hogy ez különleges másoknak, mert nekünk természetes volt, és csak általánosban jöttünk rá, amikor már nagyobbak voltunk, és csak akkor kezdtünk "rosszalkodni" vele. Egyébként az eltérõ ruha biztosan segít, de azzal is az a baj, hogy csak arra az egy napra!Kép Dehát nincs jobb megoldás.

Kriszti!

Bocs, hogy nem emlékeztem, de már visszanéztem azóta.Kép
Nincs róluk valahol fénykép?
A megkülönböztetõ elveknek tényleg tényleg eltérõ szerepe van az egy- ill. kétpetéjû ikreknél. A kétpetéjûek nem egyformák kívülrõl( legalábbis legtöbbször), így nem fontos megkülönböztetõ jelzéseket alkalmazni. És persze a problémáik sem abból adódhatnak, hogy túl egyformák, és nem tudják õket megkülönböztetni.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy a nagy nehézségek ellenére sikerült erre a topicra rátalálnom.
Nekem hármas ikreim vannak. Antónia, Réka, és Roland. Kétpetéjû ikrek, mert Ancsa, és Rékus egyetlen petesejtbõl született, így õk egypetéjûek. Írok egy kicsit róluk.

Roland: Õ volt az A baba, õ született elsõnek 1536 gr-mal, és 42 cm-mel.
Antónia: Õ a B baba 1770 gr-mal és 43 cm-mel született.
Réka: Õ az utolsó C baba volt, 1720 gr-mal és szintén 43 cm-mel.

A 31. hétre születtek császárral, teljesen egészségesen. 6 hét után hazajöttek, és azóta is egészségesek, és szépen fejlõdnek.
A babaszobán van kép, én már megnéztem a Ti srácaitokat, és nagyon édesek!Kép
Névtelen

Elnézést az aláírás lemaradt, a nevem Cili. Amint tudom, regisztrálom magamat.
Névtelen

Nem sikerül, nem veszi be az e-mail címemet.
Névtelen

Sziasztok!

Zsuzsi!

Jó nehéz dolgotok lehet! Kitartás!Kép Én is ismerek olyan ikreket, akik hasonlóan vannak, és ezek tényleg valós problémák, én a lányokat direkt nem öltöztetem egyformán csak ha muszáj, a fiút meg eszembe sem jutna. Írj még engem nagyon érdekel.

Vikics!

Nekem is problémáim vannak a renddel, nincs energiám három baba mellett rendet tartani, mokor utána úgyis rendetlenség lesz 2 perc múlva. Gondolom ez késõbb még rosszab lesz.

Cili
Névtelen

Sziasztok!

Cili!

Hát nem lehet semmi hárommal! Nem írtad az album nevét és, hogy mennyi idõsek. Gondolom ha rendetlenséget gyártanak már nagyobbacskák.
Hát megtaláltam a képeket! Gyönyörû lurkók! Együtt tudok érezni Veled!
Van segítséged, mert ezt másképpen nem igazán lehet bírni. Az a konyhaasztalos kép nagyon jó.. Mint a futószallag. Kép
A lányok jól rávertek a Rolandra. Azért elg durva lehet ha kinövik a ruhájukat nem? Ha bemész egy boltba az felér egy új készkettel a boltnak. Kép Milyen lehet egy ilyen kocsival sétálni? Gondolom mindenki bebámészkodik. Merre felé laktok?

Nekem pont tegnap telefonált egy ember, hogy megvenné az autós ülésünket mert hármas ikrei születtek. Sajnos már nem volt meg pedíg neki azán ingyen is odaadtam volna.
Egyszer egy tv mûsorban volt, hogy egy mezei autóba be sem fér 3 autós ülés. Ti ezt hogy oldjátok meg?
Na jó befogom a számat... Kép Írjál!!!
Ja akkor volt a legnagyobb rend mikor még egész kicsik voltak. Ez azóta csak romlott. Most egy jól helybenhagyott menedékházhoz hasonlítható. Nézd meg az ismerjük meg egymást-ban az iker gyerkõk képeit. Feltettem két ízelítõt Kép

Vikics

KépKép
vikics

Cili!
Gratula! Mi az album neve????
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Cili!

Én is gratulálok hozzájuk, nagyon szépek! Ja, és rohadt kíváncsi vagyok én is az album nevére!!!!KépKépKépKép
zsuzsi

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!

Marcsi!

Hármas ikreink néven van az album.

Vikics!

2002 júniusában születtek, 10 hónaposak lesznek, tehát még nem túl nagyok. Már másznak, és folyton mindent lepakolnak, ledobálnak, széthordanak, és utána én meg pakolhatok. Ilyen téren Rolcsi jár elõl, a lányok egyelõre még csak utánozzák.
Az édesanyám tud segíteni, csakhát õ is dolgozik, így többnyire egyedül vagyok hétköznap.
Szigetszentmiklóson lakunk, ez egy-két km-re van Bp.-tõl.
A kocsiba szerncsére épphogy befér a 3 ülés, nem tudom mi lenne, ha nem.
Most már nem az a babakocsink van, majd rakok fel az újról is képeket. Hát jól megnéznek minket, már eléggé unom, de megprobálok udvarias lenni.Kép
A ruha vásárlása kész anyagi csõd!! A pelenkánál meg tényleg kimerítjük a bolt raktárát!!

Akkor megyek, megnézem, mire számíthatok még késõbb, aztán én is rakok még fel!

Cili
Névtelen

Sziasztok!

Én nem tudom mi van ma ? Levente 10-kor visszafeküdt aludni és még mindíg húzza a lóbõrt, a Nándus meg fél órája. És én is annyira álmos vagyok.
Nálatok is ez megy?

Cili albumcíme a babaszobán asszem Hármas ikrek címen fut.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics! Nálunk is ez volt... Már kezdtem attól félni, hogy betegek lesznek... Kép Én pedig mindig álmos vagyok. Aktív növekedési fázisban lehetnek, mert éjjelente 2-szer kelnek fel enni, persze nem ugyanabban az idöben Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Cili!
Ti aztán nagyon ügyesek voltatok. Kisfiú, kislányok, egypetéjüek, kétpetéjüek, lombik és spontán... a gyerekek pedig gyönyörüek!! KépKépKép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Köszi!KépKépKép
Névtelen

Sziasztok!

Tök jó, nálunk megint jó az idõ!!KépKép

Vikics!

Örülj neki! Legalább Te is tudsz egy kicsit pihenni! Én is folyton álmos vagyok, csak a suliban meg nem lehet aludni.Kép

Hogy megy a bicikli? Mentek játszótérre? Gondolom, ha itt jó az idõ, akkor ott is !

Zsuzsi
zsuzsi

Próba, hogy sikerült-e!
Szilvásy Cili (cilii)

Sziasztok lányok!!

Végre ma készlett a gépünk. Már lassan két hete nem tudtalak olvasni benneteket. Most éppen én vagyok beteg. Tegnap összestem a fájdalomtól , annyira görcsölt a hasam. Kijöt az orvos adott egy szurit és azonnal menni kellett a nõdokimhoz. Elõször azt hitte, hogy méhenkívüli terhes vagyok, de az uh nem látott semmit, csak azt, hogy méhgyulladásom van,de nagyon erõs. Ez tegnap történt, azóta is görcsölök. Olyan görcseim vannak, ,mint a szülésnél, ugyanis a méhem nem tudta befogadni a spirált és ki akarta lökni és ezért voltak fájásaim. Levették a spirált, kapok gyógyszereket, de még mindig nagyon fáj.
A fiúk jól vannak, a múlthéten felszúrták a fülüket, de már jól vannak.

Verbatim

A sóbarlang Budakalász lenfonó hévállomáson van. Nem tudom a címét, de ha kell elkérem a számukat.
Most ennyi, mert pihennem kell, majd még írok.

Éva
p.éva

Szia Éva!

Örülök, hogy megjavult a gépetek! Az enyém viszont most kezdett szarakodni!Kép Amióta apám véletlenül letörölte az explorert azóta rossz.

Jobbulást!!KépKépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Hú, megint sokminden történt, mióta nem tudtam írni...
Éva!
Jobbulást neked, pech, hogy így jártál a spirállal, remélhetõleg most már jobban leszel! A fiúknak is jobbulást! Volt már máskor is fülgyulladásuk? Nekem az a tapasztalatom, hogy ha egyszer már volt, vagyis a hajlam megvan, akkor utána már több rá az esély Kép Andrisnak most volt a harmadik (4 és fél éves), de még egyszer sem kellett felszúrni, mindig megúsztuk "csak" gyógyszerekkel...
Pihenj sokat!! (már ha tudsz a gyerekek mellett)

Kriszti!
Szerintem a rendrakással, háztartással mindenki így van, az embernek néha a saját kedvére is kell csinálnia valamit, mert különben hamar kikészül... Én is inkább magamat bíztatom ezzel, bár a férjem elég megértõ Kép de egyenlõre elképzelni sem tudom, hogy négy gyerekkel mi lesz...

Cili!
Én is gratulálok a három gyerekhez! Egyenlõre inkább csak olvasni szoktam ,mert nekem még csak pocakban vannak az ikrek, bár én is iker vagyok, van egy kétpetéjû lány ikertestvérem, úgyhogy ikerként is, és remélhetõleg ikres szülõként is megtapasztalom a dolgot. Egyenlõre két gyerekem van, Andris nyáron lesz 5, ZSófi 1 éves, és augusztusra várjuk az ikreket... Írj még magatokról, ha van idõd, azért a hármas ikerség nem olyan gyakori dolog!

Zizi
debyand

Zizi

Mára már jobban lettem, szerencsére. A fiúknak állandóan fülgyulladásuk van, ha náthásak. Nekik is most szúrták fel elõször. Nem is volt olyan szörnyû, elérzéstelenítették és egy pillanat alatt kész volt. Aztán úgy megkönnyebbültek, lement a lázuk és du-ra már egész jól voltak. Pár nap alatt meg is gyógyultak. A kislányomnak egy éve szúrták fel, de azóta nem kellett.
Szerencsére volt mindig velem valaki , aki vigyázott a kicsikre, mert nem bírtam lábra sem állni. Anyukám itt volt velem és ápolt. Anyósom még ilyenkor is takarítani akart jönni és kiadta a feladatokat, hogy miket kell csinálnom, hát már ez sok volt. MOndtam neki, hogy lábra sem tudok állni. De már megszoktam tõle õt csak a takarítás érdekli. A múlthét hétvégén is itt volt szombat vasárnap. És vasárnap megkértük, hogy vigyázzon az ikrekre egy-két órát, mert el szerettük volna vinni a kislányunkat egy kicsit valahova és az Ádám úgyis beteg volt egy kicsit, mire õ azt mondta, hogy õ nem vigyáz a babákra, nem érdekli, nem azért jött, hanem takarítani és vigyük inkább magunkkal. Hát ekkor már betelt a pohár, de nem szóltam neki csak röhögtem, hogy valaki hogy lehet ennyire megszállott, ugyanis elõzõnap az egész lakást kitakarította, de neki még ki kellett pakolni az összes ruhát a szekrénybõl és újrahajtogatni. Na de nem panaszkodom többet, õt így kell elfogadnom.
Beszéltem a Mészáros Mártával rólad és egybõl tudta ki vagy.

Zsuzsi

Már két hetesek a kiskutyák és kinyilt a szemük. Nagyon édesek.

Vikics

Csoda, hogy kaptatok biciklit, mert én is néztem, de már nem volt.

Képzeljétek, április 26án lesz ikertalálkozó itt nálunk Budakalászon a védõnõk szervezik és meghívták a Métneki Júliát is aki az ikres könyvet írta. Szerintem tök jó lesz!!

Éva
p.éva

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?