Sziasztok!
Nagyon szégyellem magam, de egyszerűen alig van időm, olvasgatlak benneteket, de már alig emlékszem vissza kinek mire is akartam válaszolni. Kezdem érteni miért is pang annyira a két év feletti ikres topik
Hűtő: nálunk nem tudják kinyitni, így nincs ilyen gondom.
Kiságy: nekem még mindig rácsos ágyban alszanak, közölték, hogy ők nem akarják, hogy levegyük a rácsokat. mondjuk 1.5 éves koruk óta mindkettő simán kimászik, így kivettünk két rácsot, jobb esetben a lyukon közlekednek, rosszabb esetben felette. De ügyesen másznak, így nem érdekel.
Alvás: 1.5 évesen még nekünk is 5-kor keltek, emlékszem, tavaly a Balatonnál, röhögtünk, hogy elsők vagyunk a játszótéren. Aztán a nyaralás végére sikerült megismerkedni néhány sorstárssal
mostanra Pepe 6-kor kel, de megtanulta, hogy olyankor még csendben kell lenni, így csak bebújik mellém az ágyba, hozza a mesekönyvét vagy játékokat és elvan kb. fél 7-7 ig. Csenge 2-körül mindig felébred és átvándorol hozzánk, ott viszont addig alszik míg Pepe meg nem unja reggel és fel nem ébreszti. Egy időben sokat próbálkoztam vele, hogy visszaviszem, de a gyereknevelési szakkönyveket nem olvasta a gyerekem és így nem tudta, hogy ez azért van, mert neki ettől le kellene szoknia erről a rossz szokásáról, így nem szokott le, én törtem meg és így maradhat. Mondjuk csendben jön, így sokszor csak reggel veszem észre, hogy ott van. Vagy amikor oldalbarúg
Mondjuk az a rossz, ha a férjem is itthon van, olyankor kicsi az ágy négyőnknek
De szerencsére ez ritkán fordul elő
De úgy vagyok vele, hogy eljön még az idő, mikor örülnék, hogy kicsit odabújjon - így most kell kihasználni, ez legyen a legnagyobb bajom. Egy feltétel van: este a saját szobjukban kell elaludni, az este az enyém, éjfél előtt senki nem zavarhat
Az alvásról meg le lehet szokni, én rendszeresen éjfél után fekszem és reggel mindig kelni kellett. Néhány év kiképzés mentőknél és orvosi ügyeleten és bárki utánam csinálja
Medence: nálunk csak kis felfújható valami van, persze abba is sok víz kell. Mi a slagot a meleg vizes csapra kötjük (szerencsére az előszobából nyílik a fürtdőszoba, így nem kell sokat takarítani a koszos slag után), így nem gond a feltöltés. De az én gyerekeim nem egy nagy medencések, alig lehet bent tartani őket, ki-be mászkálnak, így pillanatok alatt csupa kosz lesz, mindig le kell engedni.
Judyt!
Gratulálok a két éves szülinaposoknak! És nagyon jó lett a játszóteretek!
Úgy látom, lassan alig marad "kisikres" a topikban
Mondjuk engem meglepett, hogy Baba lányait most fogadnátok el, én sokkal szívesebben vállalnék egy újszülöttet, ez a korszak nekem inkább rémálom: mindig felváltva aludtak, nem volt egy szabad percem sem, kinlódtunk az evéssel
Újszülöttként meg akár hármasikrek is lehettek volna.
Brigi!
Tigázos ismerősünk nincs, de kb. ugyanezt csináltuk végig az Eon-nal. Egy segített: a férjem ráunt a dologra, és megfenyegette őket, hogy feljelentést tesz az Energiahivatalnál. Plusz közölte, hogy máris indul az ürge főnökéhez a helyi központba. Mikor fordult be a főnökéghez a sarkon, csörgött a telefonja, hogy elnézését kérik megvan az elveszett papír és mikor lenne alkalmas, hogy kijöjjenek villanyórát intézni?
Strandszandi: nálunk a Corában voltak egész jók, 1-2 ezer Ft körüli áron, csak többnyire nagyok, így nem vettem, de még fogok nézni, biztos érkezik majd kisebb is. Mi még mindig nem tudjuk a nyaralást, hála a férjem főnökének, aki most megint változtatott a szabadság időpontján
De ha minden jól megy és többször már nem variálnak, akkor július elején megyünk. Remélem addig sikerül foglalni valamit. Így is szívni fog az uram, augusztusban csak a kórházban 14 ügyeltete kapott, plusz 3 háziorvosi körzet
Szerintem majd szeptemberben találkozunk
Most nagy dilemmában vagyok. Mivel kaptam egy fülest, hogy Nyíregyházán az SBO-ról valaki elmegy körzetbe, hát felhívtam a kórházban az SBO főnökét, (aki egyben az orvos igazgató is) és elmentem egy állásinterjúra. Viszont nem akartam előhozni, hogy én tudom, hogy el fog menni tőle valaki, mert ő még nem biztos, hogy tudja, és nem lenne szerencsés, ha én árulnám el neki, szóval csak mint mezei külsős érdeklődtem. És képzeljétek, állást ígért, csakhogy inkább a Belosztályra akar felvenni kardiológusnak. Ami önmagában nem lenne rossz, tök szívesen csinálnám, csak ott annyira keveset keresnék, hogy nem érné meg átjárnom. Havi 2-2500 km az nem semmi benzinpénz és még a felét sem térítik, ráadásul bébiszitter kellene minden nap reggel 1-1.5 órára , mert így én nem tudnám oviba vinni a csajokat. Ez még plusz nem kevés pénz, gyakorlatilag erre keresnék. De ezt hiába mondtam neki, szinte nem is hallotta. De kaptam haladékot szeptemberig, addig tartja nekem az állást. Foglamam sincs mit csináljak, az SBO-ért átmennék, de a kardiológiáért nem. Viszont ha itt meg elküldenek januárban akkor két szék közül a földre
Na, nem traktállak beneteket a bajaimmal, csak hátha erre is van megoldása a mágikus panaszfelvevő oldalnak
Jó éjt!
Ditke