Új privát üzeneted érkezett!

Lilla :)

Hú, ez nehéz ügy.

De mintha azt olvastam volna, hogy két év körül van valami félős korszak. De lehet, hogy rosszul emlékszem. Sztem a legjobbat akkor teszed, ha maradsz, mert lehet, hogy tényleg valamitől fél, vagy zavarja valami. Én visszazsarolnám. Maradok, de csak ha becsukod a szemed. Csukott szemmel csak elalszik, nem??

Mesélés??? Csinálj esetleg egy új rutint! Nálunk, ha nem kaptak este tejet, akkor nem alszik el Borka, csak ha hullafáradt, vagy most van egy mesekérős időszaka. "Aja, banga (Panka), kiáj (király)" ford: anya mesélj a Sétálni megy Pankából. Ha olyanja van, akkor ezt muszáj, utána szépen elalszik. Meg mióta többet dolgozom, csak én adhatom oda a tejet este, meg csak én öltöztethetem fürdés után, meg ami még eszébe jut. Szerencsére az még nem jutott eszébe, hogy fogjam a kezét. :roll:

Az is lehet, hogy egyszer felébredt éjjel, nem voltál ott, és megijedt, és most aggódik, hogy ha elaludt, akkor elmész, és emiatt próbál ébren maradni, amíg tud.

Remélem hamar megoldódik ez a helyzet.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! :)

Szuperek a képek! Briginél nagyon jók a csajos-csatosak, Lillánál a szülinapi mélázósak, Meménél a vonatosak, és Ditke kézimunkája sem semmi. Ez utóbbi miért van angolul?

Vikóka :)
Nagyon szép hgelyen voltatok, oda elmennék én is a fiúkkal. :D

A fiaim unokatesójánál volt ugyanez a jelenség. Azért van mert elmentetek Londonba, és ez viselte meg. Ott is az Anyuka elutazott pár napra, és utána kb 2 hétig ment ez az elalvási cirkusz, teljesen ki voltak már borulva töle, de egyszercsak elmúlt, ahogy elfelejtette a kisfiú a dolgot. Ja és ott sem látszott a kisfiún semmi nappal, és az elutazás idején is nagyon jól elvolt a nagymamával.

Nekem van egy 23-as és egy 24-es eladó gumi strandszandim. Nem az a szivacsos, ami büdösödik a víztöl, hanem vízbe való igazi gumi.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert ma itthon a párom, ma intézem orvosi vizsgálataimat. Vérvételen túl vagyok, nagybátyám elvitt- hazahozott. Béna vagyok, nem tudok vezetni, de most már muszáj, szerencsére a jogsim megvan 17 éves korom óta, csak épp használni nem tudom.
Aztán rohanok allergiavizsgálatra 1/4 11-re.

Gumiszandi. Engem érdekel, a fiúknak 13 cm a talphosszúk, ugyhogy Cat, mindenképp érdekel, de lehet, hogy a tiétek nagy lenne. Este leméred nekem?
Lilla, ha Cat szandija nem jó nekünk és esetleg a tiétek igen....., megvenném szívesen, ha már nem kell.... :wink:

Na rohanok...

Ja, Meme nekünk elég sürgős mert 23-án szombaton utazunk....

Lilla!
nem irigyellek, bár tegnap este én is ott kuksoltam náluk, illetve a szobájuk bejáratánál, hogy éppen csak lássanak, nekik elég volt ez. De közben meg annyi dolgom lett volna.....

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Mérek este. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat

Köszi, de nagy még nekünk. 22-es kellene. Vikóka ilyet kapott Memétől, azért próbálkozom nála.
Az a furcsa, hogy London után még egy hétig rendben volt minden. Nem kellett volna akkor rögtön kijönnie rajta?

Kata

A mieink sajna kölcsiben voltak az uncsitesóméktól, nem eladók.

Brigi

Nem tudom visszazsarolni, mert egy idő után nem hallgat semmire. Én meg nem akarom, hogy megszokja, hogy fogja a kezemet, mert egy idő után én is elalvási kellékké válok és ott ragadok örökre. :roll: Ha az elég volna neki, hogy fekszem mellette és válaszolok, ha szól hozzám, rendben volna. De most épp olyan korban van, hogy ordít, ha vmi nem úgy van ahogy ő akarja. Így van ez a kézfogással is. Nem lehet rá hatni szavakkal, sőt, ha belelovalja magát, akkor már azt követeli, hogy vegyem fel. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nem akarok pszichológusnak tanácsot osztogatni lelki témában, de sztem Dávid elbizonytalanodott (akár London, akár más miatt) és azért akarja a kezed, mert akkor érzi magát biztonságban. Néhány hét alatt biztos feldolgozza ezt és visszatér a bizalma. Addig sztem nem "nevelheted", mert esetleg tényleg marad valami nyoma, hogy hiába volt szüksége rád, te nem voltál mellette. (Tudom, hogy mellette vagy, de neki a kezed kell.) Aztán ha túl van rajta, leszoktatod a kezedről, de lehet, hogy magától elhagyja. Tudom, hogy ált. könnyebb nem rászoktatni valamire, mint utána leszoktatni, de lehet, hogy ez most nem az az eset. Biztos végig lehet így is csinálni, de én félnék, és nem tenném. Ne csinálj ebből elvi kérdést sztem. De ez az én kívülálló véleményem, belülről biztos másképp néz ki. Szóval el is dugulok. :oops: :oops: :oops:

Ez az ordít, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja nálunk is divat egyébként. Van, hogy tudom kezelni, van, hogy nem. Ha időben kapcsolok, és végiggondolom, hogy ez mennyire fontos, akkor esetleg engedek, mielőtt az akaratok harcává fajulna a dolog, mert akkor ugye már nem. Vagy ha tényleg fontos, akkor kemény vagyok és nem alkuszom, de arra is rájönnek hamar. A legrosszabb a köztes helyzet, amikor rájövök, hogy igazán nem fontos, de már benne vagyunk, és nincs visszaút. Ez tart a legtovább, mert valahogy a csibészek megérzik a bizonytalanságomat. :roll: :roll: :roll:

Ma megint nem ebédeltek. :(

Szép napot nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Tudom már mit akartam kérdezni:

Ti mit csináltok azzal, hogy a gyerek belemászik a hűtőbe és kiválasztja, hogy mit szeretne enni? Már hónapok óta nincs pl. krémtúró, mert akkor minden étkezésnél ment a harc, hogy most azt nem, hanem ezt. Néhány napig most a virsli volt napirenden. A választás nem is lenne baj, ha nem mindig ugyanazt akarnák enni. Már annyira utálom ezt az evésmizériát. :evil: :evil: :evil:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Nálunk Kristóf volt ilyen gyerkőc, hogy képes volt napokig ugyanazt enni. Ha valami nagyon ízlett neki, akkor onnantól kezdve az volt a sláger. :roll:
Mindig is sokkal válogatósabb, finnyásabb, rosszabb evő volt mint az ikrek. Csomószor elaludt evés előtt, vékony kisgyerek volt.
Aztán a sport, meg az iskolai terhelés némileg javított a helyzeten.
Sőt.....
Több mindent megeszik, meg amit szeret abból rengeteget!!!!
De, ebben a melegben az enyémek is sokkal kevesebbet esznek, és kimondottan gyümölcs, joghurt, krémtúró pártiak lettek.
A hűtőbe ha bemásznak vége nálunk is, mert akkor lehetetlen velük alkut kötni! :x
Amivel kitudom védeni, hogy korábban megfőzöm az ebédet, korábban eszünk, így akkor még nem annyira éhesek, hogy " vadászatra" induljanak a hűtő fele. Meg, próbálom a nem szabadot, de tudod, az vagy működik, vagy nem. :wink:
Mindig akartam írni, hogy nagyon szépen fejlődik a csajok beszéd-kézsége. De, ált. Borókát említed. Rékáé is?

Lilla!

Tuti, ilyesmi lehet a dologban, amit Cat és Brigi ír!
Ha nem is a Londoni út, de valami ilyesmi élmény történhetett, mert ez a kézfogás a görcsös ragaszkodást jelenti.
Azért is alszik rosszul, mert nem tud ellazulni, pedig az a jó alvás feltétele.
Meg tényleg ez egy ilyen időszak is az életükben, így lehet ez egy szerencsétlen egybe esés.
Kitartás, és türelem. Én ott maradnék a helyedben vele, hogy újra érezze, hogy nincs is gond. Aztán ha vissza áll a lelki béke, szépen finoman vonnám ki magam az elalvási szertartásból.
Képzeld, mikor Kristóf oszt. kirándulása volt ( máj. 3 ), egész nap Papa és Mama volt velük. Semmi gond nem is volt, látszólag. De, Zsófi a mai napig emlegeti, s nem éppen pozitívan. Pedig imádja a nagyszüleit, sokat van velük, csak éppen ők nem mi vagyunk, s egy egész nap őneki sok volt.
Ja, és még azt szerettem volna tanácsolni, hogy napközben is mondogasd neki, hogy anya itt van, vigyáz rád, és ha alszol akkor is itt van stb.... mert ugye ők akkor is értik, figyelnek, amikor nem is gondolnánk.

Csajok!

Akinek klímájuk van, némi segítséget kérnék. Most akarunk szereltetni! Valami tuti márka? Mire figyeljünk???
Tapasztalatok?

Köszi.

Ma kezdődik ténylegesen az angol tanfolyamom. Eddig csak beíratkozás, csoport egyeztetés volt. Jó lesz ebben a melegben....

Meme
szinta

Judyt!

vonalzód alapján:

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok fiaidnak!!!!

Meme
szinta

Judyt :)

Isten éltesse Ákost és Atikát! Sok boldogságot nekik! :D

Meme :)
Pont most szereltettünk klímát. Nekünk a szerelönk kettö közötti választást forszírozta: LG és a Midea. Az utóbbit választottuk, mert nagyon jókat hallottunk róla, tavaly a barátaink is ilyet szereltettek, és nagyon elégedettek vele. Az LG-böl egy alapot lehet kapni olyan árban mint egy Midea bio plazma szüröst. Érdemes inverter klímát venni, kevesebbet fogyaszt, és olyat aminek vízszintesen is van légterelöje, nem csak függölegesen.

Szerintem is úgy van ahogy a csajok írják, hogy Dávidot valami trauma érhette, azért keresi a biztonságot. Én semmiképpen nem ráznám le még, nehogy maradandó sérülés legyen belöle.

Cat
Kép
cateye

Lilla!
Jól tudod, Memétől 22-eseket kaptunk, de sajna mi is akkor utazunk el amikor Ti. Annyit tudok segíteni, hogy érdeklődöm a baráti körben, hogy akad- e valakinek. Azonnal szólok.

Amúgy elalvás ügyben nálunk is változás van: már jó ideje minden OK volt, értsd fürdés után öltözés, iszi, kicsi szeretgetés, aztán alvás maguktól. Múlt csüt óta Bencus miután letesszük a kiságyába elkezd hivatogatni minket. Amint hallja, hogy megnyikordul alattunk a lépcsőfeljáró azonnal elhallgat. Ha odaérünk hozzá csöndben van, és meg se mozdul. Pár napig 2x voltunk fent nála egy kis hátsimire, tegnap viszont hagytuk a hivogatást. Remélem visszáll a régi rend. Én egyértelműen annak tudom be, hogy csüt estétől nem voltam vele 3 este. :-( Ez van.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Atikának és Ákosnak!
Nagyfiúk lettek. :) :) :)

Réka beszéde is fejlődik. Sztem kb. ugyanannyit tud, mint Borka csak nem adja elő olyan látványosan. Borkának tetszik, amikor leesik az állunk, hogy ezt is tudja. 8)
Most kezdték el igazán használni egymás nevét is. A Réka mondjuk korábban ment "Ííka", de most a Borókát is használják, ill. Réka használja: "Bobóka" . Annyira édesen tudja mondani.

Egyébként kíváncsi lennék, most mit kezdenének egymással a gyerekek, hogy az én gyerekeim is elkezdtek beszélni. Jó lenne talizni, de mostanában nem hiszem, hogy megyünk, mert átépítik anyósomék a házat és nem férnénk el. :(

Kaja: nálunk nem egy hétig ugyanazt, hanem csak azt mindig. Virslit!!! (Réka) Ha van virsli és látja, akkor semmi mást nem fogad el. És kenyér nélkül és sajt nélkül és minden nélkül, magában. A virsliimádatnak egy jó oldala van, hogy ha belekeverem valamibe, pl. főzelék, akkor a virsli kedvéért megeszi. Persze, ha látja a keverést, akkor megy a hiszti, úgyhogy azt titokban csinálom. :roll: Egyébként semmilyen gyümölcs, zöldség (csak turmixolva). Alma és most dinnye kivételével, mert azt lehet darabosan is. (Anyósom burkolt célzásaiból persze az derül ki, hogy szte én rontottam el. :roll: )
Borka szerencsére mindenevő. :lol:

Csajok :)
NIncs valakinek protekciója a Tigáznál? Elvitték a gázóránkat a szerződéskötéskor, mert látták, hogy átépítünk, és amíg nincs engedély nem adnak másikat, és nem tudunk beköltözni. :twisted: :twisted: :twisted: Viszont nem lehet velük kommunikálni, mert személyesen nem lehet bemenni, nincs ügyfélszolgálat és a telefont nem veszik fel. :twisted:
Mikor beadtuk (postán, mert személyesen nem lehet) az engedélykérelmet, akkor visszajeleztek, hogy még nincs szerződésünk, addig ők nem csinálnak semmit. De szerződést kötni sem lehet bemenni, majd ők kijönnek, amikor jónak látják. A számlát viszont nem felejtették el kiküldeni. :twisted: Ahhhhh'

Megyek! JÓ éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Először is köszönjük a köszöntést!!!!!
Szombaton lesz a party, de ma is felköszöntöttük őket jelképesen egy kis szelet sütivel .Nagyon örültek neki.

Atika:
Kép
Ákos:
Kép

És a párom betartotta az igéretét és befejezte a szülinapra a játszóterünket, íme:

Kép

Lilla!
Nagyon sajnálom, hogy alvási gondotok van. :(
Az tuti, hogy van valami előzmény ami kiváltotta Dávidodnál ezt a viselkedést.Légy türelmes, tudom, hogy nehéz, de az sem jó, ha magára hagyod ilyenkor, de az sem ha átestek a ló túloldalára.
Valahogy meg kell találni az "arany középutat.Én tuti úgy csinálnám, hogy mindig egyre kevesebb időt lennék bent, és egyszer csak hátha elmartadna a kézfogás.
Nálunk akkor volt hasonló, amikor a költözés miatt Anyóséknál voltak egy hétig.Atikának a hátát kellet simizni, 3 nap alatt újra magátóla aludt el.Remélem sikerül majd minél hamarabb visszaszoknotok!!!!!

Cat!
Ha Katának nem kellenek a szandik, lehet minket is érdekelne.

Meme!
Cat-hez hasonlóan Én is a Mideat ajánlanám. A párom klíma szerelő, és Ő is erre esküszik (nekünk is ilyen van).Max. még a Samsung amit sokat szerelnek mostanában.

Ditke!
Nagyon szépet alkottál!!!!!!

Brigi!
Édesek a csattos csajaid!!!!

Puszi mindenkinekj, majd a szombati party után dobok képket

Judyt
KépKép
judyt

Lilla!

Nekünk van egy ilyen 22-es,és 23-as is eladó. Kép
bellissima75

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat. Én is így gondolom valahogy, hogy fél vmitől és az fel sem merült bennem, hogy egyedül hagyjam. Csak a judyt által említett arany középutat szeretném megtalálni. Az a legnagyobb bajom, hogy Dávidot eddig nem így ismertem, vele sose volt ilyen gond, így nem is tudom, hogyan kezeljem. Pár napig mikor elkezdődött, annyira sírt, hogy végül áthoztam a hálószobába és ott aldut el velem. De ilyenkor éjjel mindig felébredt és keresett és olyankor megint át kellett hoznom, mert másodjára már ezt követetelte. Most megpróbáljuk az ágyában megnyugtatni, de ez nehéz. Főleg azért, mert Niki közben nagyon jól szórakozik, dobálja mindenfélével, meg rikoltozik. Ő végképp nem alszik el addig, amíg ki nem megyünk. Olyan későn alszanak már el, hogy egész nap tiszta nyűgik, rájuk se lehet ismerni. Ettől persze holt ideges leszek estére én is.

Most az volt este, hogy esti mese nálunk az ágyban, ahogy eddig is szoktuk, meg simi.-bújás, utána irány a kiságy. Itt még egyet olvastam. Addig szépen nyugton is voltak. De annyira nem, hogy utána elköszönjek és kijöhessek.
Két napja úgy alszik el, hogy egy idő után Robi felvált és ő őrzi. Eleinte nem tűrte el, de most már elalszik vele. És sokkal hamarabb, mint velem. Ez cserbenhagyás szerintetek vagy jó így? Ha nagyon hív és Robi nem tudja megnyugtatni, mindig bemegyek, megölelgetem, megmondom, hogy itt vagyok ne féljen, aztán egy kis idő után kimegyek. Ez nem gáz így, ugye? Most pár napja legalább már éjjel nem ébrd fel. Talán javul...

Leginkább azért vagyok ilyen bizonytalan, mert Niki ugye elég sokáig volt alvászavaros és nála már tudom, hogy csak a szigor és a rendszer válik be. Amíg mi mentünk utána, semmi nem változott, aztán amikor a sarkamra álltam és nem vettem ki az ágyából, lassan megszűnt a gond. Leginkább tényleg úgy, hogy ki-be járkáltam ,míg megtanult egyedül elaludni. Dávidnál persze nem ez a probléma, de attól félek, hogy átforul majd ebbe, vagy Niki szokja meg újra, hogy ott vagyunk velük elalváskor. Szerintetek miből fogom észrevenni, hogy már nem azért ordít, mert fél, hanem csak nem akarja hogy kimenjek és neki aludni kelljen? Mindig próbálkozni sem merek hogy otthagyom, mert az tényleg arra sarkallja, hogy állandóan résen legyen és sose alszik el.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Judyt

Boldog Szülinpaot a fiúknak!!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata :)

Sajnos nagyok a szandik, 15 és 16 cm-sek belül.

Iszonyú szuper lett a játszó! :D Érdekel a szandi? Az albumomban van fent róla kép. www.fotki.com/babaruha

Cat
Kép
cateye

Írtam neked privit!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla!
Érdeklődtem a barátainknál, de sajna nincsen usziszandijuk.
Ma voltam az Árkádban. Egy-két cipőboltba bekukkantottam, de sajna csak a Zarában volt gumiból lévő szandi, és az is csak pirinyó és csajos. Ráadásul elég húzos áron: 2990 HUF.

Ha valamit tudok, vagy máshogy alakul az elutazási időpontunk jelzem.

Jó (pihizős, fürcis stb.) hétvégét Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Megjöttünk a kórházból!Első menet kipipálva!

Judyt!
Boldog szülinapot a fiúknak!A buliról majd dobj fel képeket!

Lilla!
Ahogy a többiek is írták,hagyd egy kicsit megnyugodni Dávidot,nem fogod elrontani!!!!Visszaáll a bizalom és újra szépen aludni fog!
Nálunk is végigment ezen mindhárom gyerek: Marci 1,5évesen egy hónapig minden éjszaka ébredt.Ha kivettem és magam mellé tettem,3perc alatt elaludt és ment vissza az ágyába.Ha nem vettem ki,akkor 1órát is képes volt üvölteni.Karácsony óta végigalussza az éjszakákat.Beni karácsony után kezdte ezt el,nála 4hónapig tartott,valamikor május elején szokott le róla.Egyszer csak azt vettem észre,hogy ma sem,meg ma sem,meg a harmadik éjszaka sem ébredt fel.Lolo 2hete kezdte az "éjszakázást".A másik kettővel ellentétben,ha őt visszateszem az ágyába,akkor újra jön.Van hogy egy éjszaka 4szer is!A Beni meg a Marci nem mer éjszaka kimászni az ágyából,csak sírnak.Lolo nyöszörög egy darabig,de ha nem kelek fel,akkor egyszerűen bemászik mellém.Így már vissza sem teszem,ha jön,akkor ott alszik mellettem.Majd leszokik róla!!!Hagyom,hogy kinője.Amíg meg szüksége van rám,bújjon hozzám.

Cmegint csodaszép képek kerültek fel!Rakok fel néhányat én is,aztán elteszem magam aludni!Bocs,de most enm volt erőm a többiekre reagálni!!!!

Benike
Kép

Lolo
Kép

Marci
Kép

rosszcsontok a kertben
Kép

ne csikizz!!!
Kép

Lolo a kórházban
Kép

Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)

Annyira nagyot nőttek a fiúk!!! Rájuk sem ismertem volna, nemrég még babás képeket tettél fel róluk! A két csibész és a kis komoly???
Az enyémek is ennyit változtak? Én annyira nem érzem. Inkább csak az tűnik fel, ahogy egyre értelmesebbek, és lehet velük beszélgetni.
Szuper, hogy a műtét jól sikerült!
A képek láttán egy pillanatra bevillant, hogy mit művelhet a három fiú a kertben. Az én idegeim már a két lányomtól is kötéltáncot járnak időnként.

Azt hiszem én sem virgonckodom tovább.
JÓ éjszakát,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Bocs, hogy ritkán írok, de épp munkahelyet váltok.

Az alvástémáoz.
Nálunk Bernát anyás. De nagyon. Ha nyafog akkor azt mondja: anyanyanyanya. Mostanában lett ilyen.
Ambrus mindig végigaludta az éjszakát, Bernát meg kéthavonta változtatja a szokásait. Illetve ő mindig bepróbálkozik 1-3 óra között, de ha mi elég erősek vagyunk akkor nyerünk és ő alszik tovább. Mostanában azonban, minden hiába. Ha nem vesszük ki magunk közé vagy nem kap egy kis jófajta almás tejet képes felsírni a tesóját.
Egy új szokással is gyarapodtak, öt-félhat körül végleg felkelnek... :( Mi meg éjfékor fekszün. Kezdünk kipurcanni. :roll:

Ki mikor csrélte le a rácsoságyat?

Vikóka!
A feleségem most rendelt angliából gumiszandit 1900 Ft darabáron.
Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman!

Hú,nekem nem tudom,mennyire kellene kialvatlannak lennem,hogy enni adjak nekik éjszaka! :cry: :wink: Akkor inkább aludjon mellettem!!!!
Ilyenkor előre elkészítitek az almás tejet vagy hajnal 1kor "gyártjátok"?
Megnyugtatlak,az enyémek kb. 1,5éves korukig keltek 5-1/2 6-kor.Azóta már sikerült kitolni 6-ig.Most,hogy 9körül alszanak el (mióta ilyen meleg van), már képesek 1/2 7-ig is aludni reggel! :lol:

Brigi!Igen,már tieid sem azok a kisbabásak!!!
Hát ha azt mondom,hogy a közel 2méteres kerítés meg se kottyan nekik,akkor nem sokat mondtam!!! :o Úgy másznak át a szomszédba (bébiszitterünk ott lakik),mint a villám!Majd leesett az állam,amikor ezt kb.1hónapja megláttam!Mindegy,hogy a elöl díszkerítésen vagy hátul a drótkerítésen,de a Beni ha meghallja,hogy kint van a Márti-mama,már úsgyi!!!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

A hegymászó karabinerből és kötélből hinta lett, az ultraszuper termoszból (-10 C külső hőmérséklet esetén a napi hőveszteség 1 fok alatt :)) langyi tejecske tároló :evil:

KépKép
kiliman

Kiliman :)
Nálunk csakúgy, mint Editéknél. Reggel fél hatkor ébresztő volt.
Én kidőltem 9 és 10 között! Hacsak valami mutáció révén nem csökken felére az alvásigényetek, akkor korábban kell lefeküdni. :wink:
Én nagyon szerettem a sportműsorokat, a focit is! Tudod hány percet sikerült a BL meccsekből megnéznem az ősszel? Ha kényelmesen elhelyezkedtem, akkor 5-10 között, ha kemény széken ültem, akkor fél órát, de az is élvezhetetlen volt, mert minden három percből csak egyet láttam valójában.
Borkával mostanában is előfordul, hogy 3/4 6-kor kel, de szerencsére az utóbbi hetekben sikerült 7-ig halogatni a valódi felkelést. Kop-kop-kop.

Ez a kerítés átmászás nem semmi!!! Visszanéztem a képeket, ugye az utca felé eső kerítéseteken azért nem tudnak kimászni????
Nálunk a kiságyból is Réka mászik csak ki. Borka is ki tudja küzdeni magát, de csak, ha nagyon motivált (ami ált. nem szokott lenni). Tegnap akkorát röhögtünk anyósommal! Be akart mászni a kiságyba. Fel is állt a szélére, áttette az egyik lábát, majd nézett ránk, hátranyúlt a kezével a popójához és mutatta, hogy hogyan kellene őt megemelni! Persze közben folyamatosan mondja, hogy "ededül".

Megyek aludni, mert tegnap éjjel valami miatt órákig nem tudtam elaludni, ma meg leszedtük a maradék ribizlit, és kiszívott a nap teljesen.

Jó éjszakát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Csak gyorsan dobok pár képet, mert nagyon nincs időm.A rom eltakarítás még mindig tart.Egész napos volt a buli, és nagyon jól sikerült. :) Az utolsó vendég hajnal 1-kor ment el.
Minden játéknak nagyon örültek, de a sláger a kukásautó volt.

Akkor a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Aki többet is megnézne, itt teheti meg:
http://users.atw.hu/kosa/thumbnails.php?album=33

Edit!
Rengeteget nőttek a Te fiaid is!!!!!
Helyes kis rosszcsontok!!!

Cat!
A szandi nagyon tetszik, csak félek, hogy nagy lenne.A szandik amit hordanak 14cm belül, de a papcsuk 16cm.Csúszkálna a lábuk benne?

Lilla!
Nagyon úgy néz ki, hogy júl.22-től mennénk a balcsira, így lehet, hogy sajnos nem tudunk menni a talira. :(

Csak ennyire futotta, puszi mindnekinek

Judyt
KépKép
judyt

Ha nbem jó a szandi, akkor visszaküldöd. Nem jár mostanában a hugod felénk? Esetleg levihetné.

Nagyon jók a képek. Lassan az mogyoródi aquaparkra kezd hasonlítani a telketek. :D A legjobb kép az, ahol az Apukák horgásznak a medencében sörözgetve. :lol:

Nem semmi milyen vasgyúrók a fiaid. Kicsit azt érzem, hogy ahol 2-3-4 fiú van, ott sokkal garázdábbak a fiúk, mintha egykék lennének. És minél többen vannak annál inkább, szóval Ti a 3 (4) fiúval élenjártok. :D

Én is visszanéztem a kerítéses képet, ugye nem ott másznak ki a fiúk? Beni köztük a leggarázdább? Ö néz ki annak. :lol:

Kiliman :)
Mi 2 év 4 hónaposan cseréltük le a rácsos ágyakat. Ekkor már érettek voltak rá, nem volt átmászkálás, ugrálás stb.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Jöttem panaszkodni,hátha akkor elmúlik!Az Olivér,mióta megműtötték,nem alszik éjszaka.Ez már a 3.éjszakánk volt,most éjféltől fél 4-ig volt fenn.Nem sír,csak egyszerűen átkéretkezik hoizzánk,ott forgolódik,vagdalja kezét-lábát.Egyszerűen nem lehet mellette aludni.Totál kivagyok!!!Ennek örömére ma leüvöltöttem az egész családot :cry: ,ettől meg tök szégyenlem magam.Holnap megyünk kötözésre,remélem,azt mondja a doki,hogy rendben van.

Kiliman!
Milyen találékony a fáradt szülö!!!! :wink: :lol: Anno mi is termoszban tárolt éjszaka a forró vizet a tápihoz.
Mi is most akarjuk lecserélni az ágyukat.Augusztus elejére ígérte az asztalos,hogy készen lesznek az ágyak.

Brigi!
Sajna at utcai kerítést is átmásszák két helyen,ezért hátra vannak zárva az udvaron.Csak szoros felügyelet mellett mehetnek előre.
Az egyik képen ,ahol a szürke és a barna kerítést látod, ott van az a hely,ahol ki tudnának mászni.Illetve a kerítés ajtónál,mert ott is van egy másik kisebb kerítés,ami az előkertet zárja el.Így arra felmászve már át tudják tenni a lábukat.Na azt hogy kívül hogy jönnek le,ne is akard elképzelni! :o (kb. mint az érett szilva - lepottyannak).

Cat!
De bizony,ott másznak.Ez is egy próbálkozás előtt készült.Sajna,még átmászós képet nem sikerült róluk csinálnom,mert vagy nem volt aki elkapja őket vagy a gép/telefonom nem volt nálam.
Igen,általában a Beni az értelmi-szerzője a dolgoknak.Na meg ő már kellő testi ügyességgel is rendelkezik hozzá,hogy nagyobb baj nélkül ússza meg!A gáz csak akkor van,ha a többi is megy utána vagy épp versenyeznek,hogy ki legyen az első.
Ja és az se utolsó szempont,hogy a nagytesó és barátai is mutatnak sokszor "okos dolgokat".

Judyt!
Jók lettek a képek!

Na most mennem kell vacsiztatni!
Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Vagyok én is csak mindig van valami....

Cat!
Köszi a szandi mérést, nekünk ez óriási! Egyébként azóta sem találtam normálisat.... :(

Kiliman!
Jónak tűnik a szandi, amit rendeltetek angliából, ilyesmit gondoltam én is, csak nekem már nincs időm. Mi pólókat vettünk angliából az ebay-en, használtak, de nagyon szuperek és olcsók voltak. Elég soká érkezett meg....

Judyt!
Boldog szülinapot a kétéveseknek!!!!!!!
Nagyon szuper a kertetek, tényleg jól sikerülhetett a szülinapi party a képek alapján... :D :D nekem is tetszik a söröző apukák medencéje... :D :D :D
Pont néztem, milyen jó ötlet, hogy a homokozó a csúzda alatt van, gondolom, így kevésbé esik oda az eső. Nekünk szabadon van, de takarjuk egy fóliával, azért valahol befolyik rendesen, mert az esőtől tiszta víz lesz a homok és olyan nehezen szárad..

Edit!
Nem is tudom....., nézni sem bírnám....Ha kivagyok a sajátjaimtól, mindig Rád gondolok!!!! Hogy hárman..., illetve négyen!!!
Szegény Oli! Biztos minden a legnagyobb rendben lesz.

Kata

Kép
kateduo

Brigi!

Nincs medence technikánk, ilyen mocskos vízet csak az enyémek tutak csinálni. Reggel kimentünk a kertbe, hogy teszünk vízet bele, erre rögtön megrohamozták a medencét. A párom slaggal tett bele kb. 10 cm vizet, vendel ruhástul gázolt bele. Persze ez hideg csapvíz. Aztán hordozgattam a forró vízet, de egyszerűen ilyen mennyiséget nem sikerült felmelegíteni, a gyerekeket meg nem lehetett kivenni belőle, mert ahogy ki akartuk venni őket, ordítottak. Így maradtak. Aztán délutánra forró lett a víz a naptól és tiszta bogár.... Úgyhogy le is engedtük.... :D :D :D Másnap előről ugyanez....

Most fóliát fogunk keresni, hogy letakarjuk a bogarak elől...

Kata

Kép
kateduo

Ja a lényeg, azt kihagytam.... szóval amikor nem figyeltünk oda eléggé, teledobálták homokkal a medencét.... :( :( :( Amikor odanéztem, azt láttam, hogy a lapátról szórják a homokot. Képzelhetitek, hogy örültem.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Köszike a sok dícséretet. :)

Cat!
A hétévégén jön hozzánk a tesóm, csak nem tudom, hogy addig sikerül-e kocsit vennie, mert akkor szerintem be menne hozzátok.Ha nem sikerül vennie, akkor vonattal fog jönni.

Kata!
Egy ötlet, mi gazda boltban vettünk fátyolfóliát a medencéhez.Ez fehér színű és sűrű szövésű.Átengedi a napfényt, de felfogja a bogarakat.Gumival fogattam a medencéhez.Próbáld ki ha gondolod, nem drága 1,5*10m-es kerül 980Ft-ba.

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Judyt!

Csatlakozom az előttem szólokhoz! :wink: A legjobb kép, a fiúk sörözős-medencézős, horgászom is közben... bemutatott életkép.Szóval a kis-és nagyfiúk is nagyon jól elvoltak.
Nagyon jó a fiúk csúszdás medencéje. Most kapták? Én is ilyet néztem ki, most volt akciós az valahol. De, nem jutottunk el. Azt hiszem az auchan-ben.
De, felállítottuk a régit, igaz, hogy nagy, de most mindenképpen kelleni fog.

Kata!

Figyu, ha homokot engedtél volna eleget szórni a vízbe, akár el is iszaposodott volna, utána pedig, azonnali iszap pakolást vehettél volna. Vagy nem ezt akarták szerinted a gyermekeid? :wink: :lol:
Jó, félre a tréfával, tényleg nehéz őket megtanítani, nálunk is múlt nyáron voltak ilyen nemű gondok. Nálunk Zsombi a kis járgányait akarta magával vinni, s ott lemosdatni! :roll:

Edit!

Húúúúúúúúúú, hihetetlen nagyok a fiaid!!!! Marci és Beni nekem tök egyforma. Lolo meg annyira más, így a képeken is átjön! De, az is ám,hogy Beni nagyon tisztában van a főnöki pozíciójával!
A kerités mászásra nem tudok mit írni! Hüledezem itt, mert el sem tudom képzelni, hogy ezek a kis manók ilyeneket hogyan tudnak kitalálni?!
Dávidnak édes a vakáció????
Ja, és nagyon örülök, hogy túl vagytok a műtéten, s szorítok, holnap minden okés legyen!!!
Szerintem ez az alvás probléma teljesen el fog múlni, amint Lolo elfelejti a rossz élményét.Addig meg kitartás. Persze, nem egyszerű, de megfogod oldani, mit eddig bármit.

Cat!

Ez a garázdaságosabb szorzás tuti elmélet!!!! Nem merek belegondolni, ha Zsombi mellé egy fiú jött volna,akkor együtt, tehát dupla szorzóval számolva mit művelnének ?!!!
:shock: :roll:
Valóban azt érzem, hogy csak azért enyhébb változat ( bár a hisztijei nem voltak semmik) Zsombor , mert Zsófi a " lágyítója". Néha Calgon-nak hívom! :lol:

Brigi!

Igen,a tieid is rengeteget nagylányosodtak.Sőt.... Kristófot mennyire meglepték! Nem is írtam, ugye? Többször is vissza kérdezett, hogy tényleg ők azok?
Ma meg Zsófi itt volt, mikor elolvastalak benneteket, s tudod mire emlékezett?A kutyusotokra. Annyira meglepett!

Tényleg, Judyt! Zsófimat a kutyus teljesen lenyűgözte. Tietek?

Nálunk.
A 3 gyermekemből lett 6. Itt nyaralnak az unokatesók. S, mielőtt bárki sajnálna, nagyon jó dolgom van! Mert a kicsiket teljesen lekötik, figyelnek rájuk, játszanak velük. Valamint Kristófom sem unatkozik!
Van egy 12 éves nagylányom, meg egy 8 és egy 5 és 1/2 éves fiam plusszba.
Csak a baj, hogy Marci a kisebbik ma estére belázasodott. Már alszik, lázcsillapítás, és fürdőzés után, aztán majd meglátom. Zsombika volt olyan szolidáris, hogy eljátszotta, hogy ő sincs jól. Aztán mikor Marci 1/2 8-kor elaludt, rájött, hogy ez már nem jó móka, hogy ő is aludjon, így pillanatok alatt jobban lett!

:wink:
Sőt, kifejtette, hogy ő szép. Mire én rákérdeztem, hogy ki modnta ezt neki, a válasza: Senki, én mondtam saját magamról! :roll:
Erre közöltem, hogy szerény is vagy kisfiam, erre ő: nem baj, de szép!
Hát kész vagyok ettől a pasitól!!!!!!!!!

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

Meme
szinta

Sziasztok!

Nagyon szégyellem magam, de egyszerűen alig van időm, olvasgatlak benneteket, de már alig emlékszem vissza kinek mire is akartam válaszolni. Kezdem érteni miért is pang annyira a két év feletti ikres topik :oops:

Hűtő: nálunk nem tudják kinyitni, így nincs ilyen gondom. :D

Kiságy: nekem még mindig rácsos ágyban alszanak, közölték, hogy ők nem akarják, hogy levegyük a rácsokat. mondjuk 1.5 éves koruk óta mindkettő simán kimászik, így kivettünk két rácsot, jobb esetben a lyukon közlekednek, rosszabb esetben felette. De ügyesen másznak, így nem érdekel.

Alvás: 1.5 évesen még nekünk is 5-kor keltek, emlékszem, tavaly a Balatonnál, röhögtünk, hogy elsők vagyunk a játszótéren. Aztán a nyaralás végére sikerült megismerkedni néhány sorstárssal :lol:
mostanra Pepe 6-kor kel, de megtanulta, hogy olyankor még csendben kell lenni, így csak bebújik mellém az ágyba, hozza a mesekönyvét vagy játékokat és elvan kb. fél 7-7 ig. Csenge 2-körül mindig felébred és átvándorol hozzánk, ott viszont addig alszik míg Pepe meg nem unja reggel és fel nem ébreszti. Egy időben sokat próbálkoztam vele, hogy visszaviszem, de a gyereknevelési szakkönyveket nem olvasta a gyerekem és így nem tudta, hogy ez azért van, mert neki ettől le kellene szoknia erről a rossz szokásáról, így nem szokott le, én törtem meg és így maradhat. Mondjuk csendben jön, így sokszor csak reggel veszem észre, hogy ott van. Vagy amikor oldalbarúg :evil: Mondjuk az a rossz, ha a férjem is itthon van, olyankor kicsi az ágy négyőnknek :( De szerencsére ez ritkán fordul elő :roll:
De úgy vagyok vele, hogy eljön még az idő, mikor örülnék, hogy kicsit odabújjon - így most kell kihasználni, ez legyen a legnagyobb bajom. Egy feltétel van: este a saját szobjukban kell elaludni, az este az enyém, éjfél előtt senki nem zavarhat :)
Az alvásról meg le lehet szokni, én rendszeresen éjfél után fekszem és reggel mindig kelni kellett. Néhány év kiképzés mentőknél és orvosi ügyeleten és bárki utánam csinálja :wink:

Medence: nálunk csak kis felfújható valami van, persze abba is sok víz kell. Mi a slagot a meleg vizes csapra kötjük (szerencsére az előszobából nyílik a fürtdőszoba, így nem kell sokat takarítani a koszos slag után), így nem gond a feltöltés. De az én gyerekeim nem egy nagy medencések, alig lehet bent tartani őket, ki-be mászkálnak, így pillanatok alatt csupa kosz lesz, mindig le kell engedni.

Judyt!

Gratulálok a két éves szülinaposoknak! És nagyon jó lett a játszóteretek!

Úgy látom, lassan alig marad "kisikres" a topikban :)
Mondjuk engem meglepett, hogy Baba lányait most fogadnátok el, én sokkal szívesebben vállalnék egy újszülöttet, ez a korszak nekem inkább rémálom: mindig felváltva aludtak, nem volt egy szabad percem sem, kinlódtunk az evéssel :( Újszülöttként meg akár hármasikrek is lehettek volna.

Brigi!
Tigázos ismerősünk nincs, de kb. ugyanezt csináltuk végig az Eon-nal. Egy segített: a férjem ráunt a dologra, és megfenyegette őket, hogy feljelentést tesz az Energiahivatalnál. Plusz közölte, hogy máris indul az ürge főnökéhez a helyi központba. Mikor fordult be a főnökéghez a sarkon, csörgött a telefonja, hogy elnézését kérik megvan az elveszett papír és mikor lenne alkalmas, hogy kijöjjenek villanyórát intézni? :wink:

Strandszandi: nálunk a Corában voltak egész jók, 1-2 ezer Ft körüli áron, csak többnyire nagyok, így nem vettem, de még fogok nézni, biztos érkezik majd kisebb is. Mi még mindig nem tudjuk a nyaralást, hála a férjem főnökének, aki most megint változtatott a szabadság időpontján :evil: De ha minden jól megy és többször már nem variálnak, akkor július elején megyünk. Remélem addig sikerül foglalni valamit. Így is szívni fog az uram, augusztusban csak a kórházban 14 ügyeltete kapott, plusz 3 háziorvosi körzet :( Szerintem majd szeptemberben találkozunk :(

Most nagy dilemmában vagyok. Mivel kaptam egy fülest, hogy Nyíregyházán az SBO-ról valaki elmegy körzetbe, hát felhívtam a kórházban az SBO főnökét, (aki egyben az orvos igazgató is) és elmentem egy állásinterjúra. Viszont nem akartam előhozni, hogy én tudom, hogy el fog menni tőle valaki, mert ő még nem biztos, hogy tudja, és nem lenne szerencsés, ha én árulnám el neki, szóval csak mint mezei külsős érdeklődtem. És képzeljétek, állást ígért, csakhogy inkább a Belosztályra akar felvenni kardiológusnak. Ami önmagában nem lenne rossz, tök szívesen csinálnám, csak ott annyira keveset keresnék, hogy nem érné meg átjárnom. Havi 2-2500 km az nem semmi benzinpénz és még a felét sem térítik, ráadásul bébiszitter kellene minden nap reggel 1-1.5 órára , mert így én nem tudnám oviba vinni a csajokat. Ez még plusz nem kevés pénz, gyakorlatilag erre keresnék. De ezt hiába mondtam neki, szinte nem is hallotta. De kaptam haladékot szeptemberig, addig tartja nekem az állást. Foglamam sincs mit csináljak, az SBO-ért átmennék, de a kardiológiáért nem. Viszont ha itt meg elküldenek januárban akkor két szék közül a földre :(

Na, nem traktállak beneteket a bajaimmal, csak hátha erre is van megoldása a mágikus panaszfelvevő oldalnak :)

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Ditke :)
Én megoldom a problémádat, csak áruld el nekem, hogy mi az az SBO? :lol: :lol: Ez a nyíregyházi Jósa András kórház?
Azért az nem lenne, egyszerü, hogy hogyan oldod meg a csajokkal az ovit. Ki hozná haza öket? Meddig tartana a munkaidö? Ügyelet?

Nekem a 6 hónapos koruk után sokkal könnyebb lett a kölkökkel. Gyakorlatilag az elsö 6 hónapot végig üvöltötték, unatkoztak, folyton foglalkoztatni kellett öket. Amikor már tudtak ülni,mászni, kinyílt számukra a világ, sokkal nyugodtabb gyerekek lettek. Persze nekünk extra hasfájósak voltak, így gyakorlatilag minden esténk ordítással telt 2 hónapos korukig, ami nagyon idegörlö volt.

Te aztán bevállalós vagy! 6 gyerekre felügyelsz? Hova valósiak az uncsitesók? A szüleik nincsenek ott?

Zsófi=Calgon :lol: :lol: :lol:

Add meg a tesódnak a számomat, és hívjon, ha be tud ugrani a szandiért. Ha jobb neki a XIII. kerület, akkor itt is találkozhatunk a Duna Plazanal vele, behozom a szandikat.

Olinál a nyugtalan alvás a kórházi élmények miatt van. Ne idegeskedj (bár könnyü ezt mondani), meg fog nyugodni szegény, ahogy elfelejti ezt a kórházasdi szörnyüséget. Minden gyereket megvisel, van aki agresszív van aki hisztis lesz töle, mindenkinél máshogy jön ki. Sajnos a velejárója ez. :( :(

Hogy van Niki? Dávid nem kapta el?

Még csak annyit Ditke felvetésére, hogyha nem dolgoznék én sem tudnék ide ennyit írni, szóval én is értem miért pang az alattunk lévö topik. :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat! :D
Gondoltam, hogy mindig munkaidőben írsz... :D :D :D Látszik az órádból... :wink:

Judyt!
Jó ötlet ez a fátyolfólia....

Meme!
Nem vagy semmi! Egyébként én is azt vettem észre, ha itt van az uncsitesójuk, egy öt éves kislány, nekem nem is kell foglalkoznom velük. Annyira jól elvannak együtt. Mi hozzájuk fogunk menni majd nyáron Halásztelekre, ha oviszünet lesz, így mindkét "anyukának" könnyebb lesz. A kislány egyedüol van és állandóan az anyját foglalkoztatja.
Iszappakolás???? Hmmmmmm :D
Zsombi dumája nagyon jó!!!! Írod ?

Ditke!
Mindig téged emlegetlek, amikor szóba kerülaz ikrek első 6 hónapja. Mindenki azt mondja, az a legnehezebb, a túlélésre ment...stb. Te meg azt írtad, az volt a legkönnyebb időszakod. Ez annyira tetszik, azóta is melegetem. 8) Jó, hogy birod ennyire alvás nélkül.
Mi az az SBO?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Ja, bocs, lemaradt: SBO= Sürgősségi Betegellátó Osztály
Magyarul kb. az amit a Vészhelyzetben látsz, csak traumát meg szülést oda nem hoznak, az egyből megy az illetékesekhez, de minden egyéb igen: a rosszulléttől, agyvérzéstől, infarktustól kezdve a szédülésen, cukorkómán át a bütyökfájásig. Van egy intenzív részleg amin pár napot maradhatnak, de egyébként itt nagy a vándorlás, vagy egyből hazaküldjük, vagy kitaláljuk mi a baja és megy a megfelelő osztályra (Bel, ideg, stb.) vagy meghal. Azért jó, mert itt kiemelt bért adnak, na nem mintha sok lenne, de ott olyan 160-180-at megkeresnék ügyelettel együtt, egyébként meg csak kb. 100-110-et, szóval a különbözet meg pont fedezné a kijárást meg a bébisintért. Az ügyelet ugyanannyi lenne, 5-6 minimum, nyáron meg orrvérzésig, de hát akárhol vagyok ennyi, szóval ennek a választás szempontjából nincs jelentősége.
Ha itthon maradok akkor ha szerencsém van osztályra tesznek, az 8-16-ig munkaidő (meg persze az ügyeletek), de ha nincs, márpedig gyanús) akkor kitesznek a művesére, de ott műszakolni kell, 6-14-ig, vagy 14-22-ig. Meg persze itt ugyanúgy vissza kell ügyelni osztályra. Ráadásul a művesén nincs ünnepnap, mert a dialízisnek akkor is mennie kell, így karácsonykor, húsvétkor, stb. is dolgozunk, csak a vasárnap a szabadnap, a szombat is mindig munkanap. És folyamatos készenlétesnek kell lenni, mert ha valamelyik betegnek baja van akkor csak mi tudjuk megoldani. Ezeknek a betegeknek nincs működő veséjük, tehát a pisit mi szedjük ki a vérükből, ez meg nem várhat napokat, ha nem tartják a diétát meg a folyadékkorlátozást akkor sokszor befulladnak mert a víz rámegy a tüdejükre, így minket risztanak, hogy ugyan már vasárnap hajnal 4-kor menjek be dializálni. Szóval nagyon utálnám ezt a munkát, de mivel többnyire mindenki utálja hát tuti engem suvasztanának be ide :( Szerintem :(

Meme!

Mit mondjak, nem irigyellek, nekem bőven elég az én két gyerekem.

Nekünk azért volt jó az első félév, mert ettek, aludtak. Mivel én keveset alszom, így belefért a folyamatos fejés még éjjel is, nem zavart az éjszakai szoptatás, csak Pepe volt hasfájós, így csak őt kellett hallgatni, és ő is csak éjjel ordított 1-2 órát. Na mondjuk az nem volt buli. Viszont sok volt a csend, most meg a saját hangomat sem hallom egész nap, folyton túl kell kiabálnom őket, engem ez a folyamatos zaj idegesít.

Megyek, már megint a wc-ben rendetlenkednek :evil:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Hát, az éjszaka Marcinak 39,9 -ig szökött fel a láza, így nem sokat aludtam.
Ő egyszer ébredt fel, akkor ment a lázcsillapítás, de nagyon jól viselte. Ma vittem doktornénihez őket Zsombival,mert neki meg hőemelkedése volt.
Vírusos torokgyuszi.
Marci már jobban van, Zsombi meg 10 óra óta alszik.

A gyerekekkel semmi gondom, bár nincsenek itt a szüleik. Öcsém nagylánya is itt van, neki az apukája elvileg itt lenne, de Gréti is inkább itt nálunk van, mint náluk. Anyukámék segítenek, de tényleg nyugodtan írhatom, hogy szinte nálunk vannak.

A főzés furcsa, mert nagyobb adagokat kell főzni.
:?

A srácokért hétvégén jönnek nővéremék, akik Gyulán laknak.

Gréti marad még 1 hetet, meg lehet utána nyaralni is eljön velünk H.szoboszlóra.

Ditke!

Hát, ez a mh-i dilemma nem könnyű, de ahogy nekünk írtad, szerintem a pozitív, negatív oldalát csodálatosan leírtad, így ha a kettőt összeveted, szerintem tudsz majd dönteni.
Az biztos, hogy a lányoknak is, és neked is furcsa lesz, bármelyik verziónál.
Akkor ha ti is júl. első hetében nyaraltok, akkor nem tudjuk elhozni a bobszánkót.
Akkor marad a talis verzió.Jó?
Pedig annyira hiányzik már.....
:lol: :lol: :lol:
Pepénél lehet már valamit tudni?

Kata!

Nem írok le minden aranyköpést, mert egyrészt sem időm sem energiám rá, sajnos. Csak a legjobbakat. Ez nem azok közül volt, csak tegnapi, s azért írtam le nektek.

Cat!

Gyulaiak nővérem fiai, Öcsém lánya pedig veresegyházi.
Nővéremnek még pedagógus lévén be kell járni 1 hétig a suliban, s ezért is hoztuk el őket.

Megyek csajok, mert indul a menza.
:lol:

Meme
szinta

Sziasztok!

Ditke! Írtam a másik topikba :lol: Csak hogy ne pangjon annyira :lol: De hát a dolgozó anyukák már csak ilyenek. Időhiányban szenvednek, fáradtak stb. (Legalábbis én igen)
Tényleg! Pepével mi újság? Kiderült már valami?

Egyébként azt én is tapasztaltam, hogy ha több gyerek van együtt, nincs velük annyi baj, mintha ketten lennének itthon. Az enyéim is olyan jól elvannak az uncsitesókkal, hogy rájuk sem kell szólni.
Viszont azt is megfigyeltük, hogy ez csak akkor működik, ha páros a létszám. Ha pl. hárman vannak, akkor egyet mindig kiközösítenek. Olyankor megy a vonyítás.

Az enyéim is hasfájósak voltak, úgyhogy én sem sírom vissza az első pár hónapot. Ráadásul olyan picik voltak, hogy éjszakánként is 1 óra hosszáig tudták cumizni azt a 80 ml tápit. :roll: Nekem szörnyű volt a kialvatlanság, amitől egy idő után tiszta ideges lettem (vagy lehet, hogy enyhe depi volt :roll: ) Én sokkal jobban élvezem, hogy már ilyen nagyok, lehet velük beszélgetni, nagyon sok mindent megértenek, kíváncsiak a világra, mindent tudni akarnak. :lol: Na jó, ez néha fárasztó, és azt kívánom, hogy csak 5 percig lennének csendben :roll:

Ja Ditke! És nagyon aranyos a keresztszemesed. Ötletes is, szép is, ügyes vagy! :lol:

Judyt! Gratula a nagyfiúkhoz ! Megnéztem én is a képeket, szuperek!

Cat! Nekem nincs a m.helyen net, pedig ott több időm lenne írni, mint itthon :lol:

Edit! Reméljük, helyreáll majd a kis lelke Lolonak, és újra jól fog aludni. (és Te is :lol: )

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Andi!
A dolgozó anyukák ;)
Az én munkahelyemen van net, de nagyon lassú. Így csak, ha muszály, akkor netezek. Du. pedig irány az udvar vagy a játszótér.
Ráadásul nem bírom már követni ezt a topikot sem.
A fiúk még a jövő héten mennek oviba, aztán majd augusztus végétől járunk újra. A héten még a saját óvónénikkel vannak, de jövő héten már nem.

Tali: Pont akkorra szervezték meg a húgomék a családi nyaralást Harkányba. 4 gyerek lesz, nem páratlan :lol:

Eri
simones

Meme!
A medencét a tesómtól kapták, de a sparban volt, vagyis még mindig van 8 ezerért.
A kutyus a hugicámé.Atikám nagyon odáig van érte, állandóan ölelgetné.

Íme a mai ölelés:
Kép

Ja, és nem irigyellek az éjszaka miatt. Biztos teljesen másabb ha más gyereke lesz lázas, mint a sajátod!!!Vagy nem???

Ditke!
Hát nem könnyű döntés előtt állsz!!!!
Én nem hiszem, hogy bevállalnám ezt a távolságot.A páromnak is lett volna debrcenben állas lehetősége, de ő is az utazás miatt gondolta meg.
De ha ez neked nem annyira nagy gond, akkor vágj bele!!!!
Az biztos, hogy alaposan mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat, akár a debreceni, akár a nyh.-i állás esetében.
Amelyiket jobban szeretnéd csinálni, azt válaszd!!!!!

Lilla!
Mizujs veletek?????

Puszi mindenkinek

Judyt
KépKép
judyt

Judy!

Az én Dorinám is nagy kutya rajongó.
Az izlésük eggyezik Atikáéval! :D Kép
bellissima75

Rita :)
Nagyon szép kislány lett Dorina! :D Ezek a mandulavágású szemek!

Ditke :)
Én mondjuk nem tudom felmérni, hogy mekkora karrier lehetöség az SBO, de úgy gondolom, hogy a távolság és amiatt sem vállalnám el, mert a többlet pénz elmenne a szitterre meg az üzemanyag költségre. Gondolj bele, hogy napi szinten 2 órát utaznál, és még sehol nincs az ügyelet. Jó a vesedíalízis sem jó azt tudom, de egy kórházi osztályos 8-16 óráig tartó munka nem lenne rossz. Tudnál menni a lányokért az oviba, nem kellene a szitter. A Te lányaid extrán Anya függöek, és még az én fiaim is nehezen viselik napi szinten azt, hogy csak 17 órára érek haza, pedig Ök eléggé apásak, és imádják a szitterüket.
Persze ez egy vélemény, de a többlet pénz is elmenne, és maradna a napi nyüg utazás. Brrr...

Szobatisztaság: Képzeljétek Samu megbízhatóan a WC-be, bokorba pisil, csak a kakához kér még pelust, bár már az is sikerült tegnap bokorba, lebeszéltem a pelusról. :D Már a bölcsiben is mondták, hogy vihetem gatyában, mert tényleg szól. :D

Nettkének a gyerköceit felvették a bölcsinkbe, és egy csoportba lesznek a fiaimmal. :D :D Mondjuk Veresegyházról nem lesz egyszerü 3 gyerekkel bejárni, de remélem Nettke megoldja. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Mostanában többször is láttam a fiaidat. :) Tegnap is előttünk mentek a szitterrel.
Samunak gratulálok :)
Az én fiaim anyafüggőek. Ha véletlenül később megyek értük, Viki azt mondja, hogy aggódott értem. :(

Eri
simones

Ikerpáresőt hozott a hőhullám :)
http://velvet.hu/poronty/2007/06/21/hus ... _az_ikrek/

Eri
simones

Sziasztok!

:)
INGYEN 26 oldalas kis Fotófüzet 2007.06.22 és 2007.06.26 között a Fotolab Fotószolgálat jóvoltából! Próbálja ki ön is, milyen saját képeit könyv alakban viszontlátni! Az Új Fotókönyv Szoftver segítségével akár 3 perc alatt összeállíthatja!
Az Akció csak a kis formátumú 14x13 cm-es könyvre vonatkozik!
http://www.digifotolab.hu/

Eri
simones

Sziasztok!

Mi is élünk, csak gyorsan. :?
Holnap utazunk 2 hétre Békéscsabára a repülős táborba, úgyhogy szétvagyok teljesen. Ezer a dolog, pakolni meg csak az utolsó pillanatban tudunk (mondjuk ma este), mert mindkét autó kell, és Laci ma kint van a reptéren. Ha tudják, lerepülik a gépeket, ha nem jó az idő, akkor szállítókocsival viszik. Bár, ha repülnek, akkor lassan indulniuk kéne... Még nem szólt. Na, én meg csak pakolászok, rendezkedek, szerencsére a csajoknak ma jó kedve van, eljátszanak egyedül, hagynak a dolgomat csinálni. :wink:

Viszünk laptopot, meg van Lacinak netkártyája, úgyhogy majd néha bekukkantok.

8) 8)

Pussz

Kép
baba888

Mi is élünk-éldegélünk semmi különös nincs velünk.
Készülök a vasárnapi keresztelőre, próbálom utolérni magam egy-két dologgal, amíg itt van anyósom. Elég sokat segít, és így tudok mást is csinálni.

Most pl. megyek a kertbe romeltakarítani, mert a tegnap esti vihar egy kicsit meggyapálta a növényeket.

Mindenkinek szép hétvégét!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat!

Köszi a dicséretet,de nem adom át ha nem gond mert már igy is elég rátarti a kisasszony.
Csak annyit mondok,áll a tükör elött és simogatja a haját:Jaj de selymes a hajam! felkiáltással.
Samunak gratulálok!Nagyon ügyes,ez a leg jobb mikor magától fejlödik a dolog. Nálunk nem alakul a dolog a bölcsiben se otthon,Lilla még pelenka pusztitó.
Kezdek aggodni,2 hónap van az ovig!
Rita
bellissima75

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, Niki meggyógyult. Először lázas volt, aztán fosott, végül afták jöttek ki a szájában. :shock: De már túl van rajta. Először volt olyan, hogy Dávid nem kapta el.

Szombaton voltunk a jászberényi állatkertben, nagyon jó volt. Tegnap pedig dagonyáztunk a Velencei-tóban. Leginkább a szélén élvezték az iszapozást, be nem nagyon akartak menni. Elég vagányok voltak: volt, hogy azt vettük észre, hogy 1 gyerekünk se maradt, mindkettő betársult valakihez játszani. Egyszer direkt nem mentem Dávid után, csak távolból figyeltem, hogy mit alkot. Hát, legalább negyed óráig elvolt, csak aztán kezdett tekingetni. Akkor rögötn odamentem és nagyon örült. De addig a világon se voltam. :wink: Elég önállóak nem? :D Bezzeg itthon! Kettesben a világért se lehet őket hagyni míg megnézem a kaját a konyhában, jön utánam anyázva mind. :roll: Mindegy, most már nem izgat, mert látom ilyen alkalmakkor, hogy nem azért van, mert félnek, hogy elhagyom őket. Akkor nyilván idegen helyen még jobban csimpaszkodnának?!!

Cat

Gratula Samunak! elfelejtettél visszahívni. 8)

Szobatisztaság nálunk fél lábas: már pár hete itthon bugyi van és nem is történnek balesetek igazán. Viszont én pakolom rá őket a bilire kb 40 percenként. Az az érdekes, hogy most pl hétvégén ugye elmentünk itthonról, pelust kaptak. De bugyisat és volt nálunk bili a kocsiban és pisiltettem is őket. Dávid kb 2ésfél napig ugyanazt a pelust kapta vissza, mert totál száraz maradt benne. Tehát várta az alkalmat, hogy pisiljen. De bármikor kérdezem tőle, hogy kelle-, mindig nem a válsz. Niki meg ma volt irtó ügyi, berobogott kintről és keresett vmit. Rájöttem, hogy a bili az és odairányítottam. Olyan megkönnyebbülten kacarászott miközben pisilt! És ma pelus nélkül mentük el otthonról kb másfél órára. A kocsiban mindkettő pislit a bilibe és nem volt baleset. :D Remélem, hogy most már hamarosan arra is megérik az agyuk, hogy ők maguk jelezzék ha pisilni kell. De így se rossz. 8)

Akinek van medencéje: mit kell a vízzel csinálni miután megvan? Mennyit kell pepecselni vele? Én úúúgy szeretnék egy medencét, irígylem tőlük a pancsizást. Milyet érdemes venni?

Judyt

Nagyon jó lett a játszótér. Élvezik a fiúk? Nálunk itthon semmi nem olyan sláger, mint máshol. Se a hinta, se a homok. Csúszdát így már nem is merünk venni.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?