Új privát üzeneted érkezett!

Mangó, Te nagyon kedves vagy, de tényleg!
Mindig van mindenkihez egy kedves szavad! Az embernek ez olyan jólesik. Köszi:)

Kata, Lizin mindig derülök. Már jó értelemben. Úgy megharapdálnám őt!

Kép
niki30

Edus 27 hetes terhesen :lol: :
Kép
(Egyébként még fáj a hátsó fele)
Na ezért nem járunk mi konditerembe :wink:
mazsolák

Halihó mindenkinek!

Zsófi: ugyanígy ment a járás nálunk is, csak éppen 14 hónaposan. Nagyon sokáig csak a bútorok mellett kapaszkodva ment. Aztán mi is próbáltuk rávenni, hogy mamitól papiig menjen (leültünk terpeszben a földre és az elején egy két lépés után gyakorlatilag bezuhant a célba.), és egyre messzebb ültünk. Mindig lefoglaltuk a figyelmét hogy adtunk a kezébe egy macit pl. hogy vidd oda papinak, maminak és akkor nem a járásra figyelt hanem arra hogy ő most viszi a macit (felnőtteknek ez ugyanaz de egy babánál ez ugye máshogy van :lol: )

Marcsi az ottalvós buli teljesen jól ment, nagyon szeret anyuéknál lenni, és ugye nappa már sokat aludt ott, így semmi gond nem volt. Persze mi másnap 6-kor felébredtünk :twisted: úgy hogy éjjel 1-kor jöttünk haza egy hosszúra nyúlt vacsiról. :twisted:

Hisztikorszak: sztem mindenki reménykedik, hogy minél később kezdődik :lol: Ma kopp-kopp minden ok volt, mondjuk jót tett a hétvége én is kicsit lenyugodtam, kipihentem a vizsgákat. Így ma azt tettem, amit másoknak is mindig tanácsolok: figyeltem. ÉS rájöttem, hogy tulajdonképpen nem annyira hisztikorszak mint akaratérvényesítés zajlik, de jó értelemben - mindent egyedül akar csinálni mert ő ugye már nagylány, nem kell segíteni (hehe :lol: ) Így most sok olyan szituációt próbálok teremteni, ahol ő dönthet vagy ő csinálhat dolgokat pl. este: Julika vedd le a nadrágodat - na persze nem sikerül. de hadd próbálja, és én csak később kérdezem meg, hogy segítsek - igen. Hurrá, megint túljártam egy 1,5 éves eszén. És ez így ment ma egész nap, lám-lám, nem is volt hiszti. De az az egy hét mire én is rájövök hogy ismét új korszak van.... De ilyenkor ha lenyugszom és átgondolom, mindig eszembe jut hogy csecsemőkorában is ez volt, egy két napig nem tudtam mi van, aztán átgondoltam és rájöttem hogy rendszerváltás és akkor minden rendben ment.
Úgyhogy most x-edszerre is újra meg kell ismernem a lányomat
:lol:

Lányok, most mi van a züllésünkkel mi van? Hol tart a dolog?

Pussz

Klári

Klári
Kép
ganti

Apa hazaért, leváltott, így 1 oldalt visszaolvasva reagálnék pár dolgora.... :)

Szilvi, de jó,h jöttél+írtál!!! Ákos nagyon helyes kiskrapek!!!! De Gabó is nagyon helyes!Látszik, h elfáradt az erdei suliban! :D :D

Majának, Ákosnak BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!! :D :D

Emmácska és Maja nagyon csinosak!!Igazi kiscsajok!!! :D :D

Marcsi, köszi, cukros vackot túléltem! :P Rosszabbra emlékeztem, v csak a nemalvás, fáradtság, éhség, szomjúság legyőzte bennem az ízeket! :oops: :wink: Gratula Lolo tudományaihoz! :D és BOLDOG NÉVNAPOT A NAGYLÁNYNAK!!!! :D :D (nálunk is favorit a ropi+trudi, zsombesz is tudja, mikor hol kell "sorban állni" konyhaszekrény/hűtő ajtó..)

Csajozós Samu nagyon helyes, és gratula az első önálló lépésekhez! :D :D

Niki, hordozó, kenguru sztem mindent leírtatok! Hasonló tapasztalatok voltak nálunk is! :D :D

SNiki! De jó, h te is írtál!!!Azta már így a finishben! És én még mindig lógok feléd! Na majd a héten!!! :oops: :oops: :? :wink: Torna, hát nekem sincs szükségem egyenlőre személyi edzőre... :oops: :wink:

Zsókám, apa mondta, ill SNiki utalásából "hallom", h most egy darabig nem tudsz jönni! Hiányzol nagyon!!!!Amint tudsz, gyere, és mesélj nekünk! Képeket várunk! :D :D (hu ez tök cikin jön tőlem, aki szintén képtartozással bír... :oops: :oops: :? )

Apa mellén szundító, popsit kinyomó rózsszín Emma és vkék Beni nagyon szépek!!!! :D :D Azta mire Milos kibújik, már milyen nagyok lesznek ők is... :oops: :wink: de most még olyan édesek ilyen Csöppen!!! :D :D

Katám!!!!De jó, h írtál!!! Képek tutik!!!! Kedvenceim: 1-3 kép!!!!Főleg a türcis!!!, az 5., ahogy odabújik hozzád!!És nagyon csini vagy hallod!!!Nagyon tuti ez a khaki (talán így kell írni :oops: :oops: :? ) szerkó!Nagyon jól áll Neked!!!! :D :D

na ezt elküldöm, azt még ....
mazsolák

Niki, ha beszélsz Fatimával, akkor puszilom őket, minden szépet, és jót kívánok Nekik! :D :D Írtam neki sms-t, csak gondolom, ki van merülve (nem csodálom :oops: :oops: :? ). (én meg már kártyát cseréltem.) Köszi!!!Pusszok!!! :D :D
mazsolák

Kicsit aggódom, mert ma egész nap nem volt kakis pelus, sztetek mit lehet ilyenkor tenni? Köszi előre is!

Kép
niki30

Sokat gondolkoztam rajta, h leírjam...mert már lerágott csontnak vélnétek... :oops: :oops: :? 8) (Lehet,h inkább magam megnyugtatása (lelki békém miatt) végett írom meg/le:

2 dolog a mi életünkből:

Az egyik: nekem Zsig eléggé érzékeny természet, bármi megviseli: lehet az fogzás, láz, kezdődő betegség. Volt időszak 2-3 éves kora között, h sírva ébredt, és mondta, h rosszat álmodott. Akkor kezdődött nála, h feldolgozta a meséket, napi eseményeket. Többször mondta, h csúnya mese, szép mese, csúnya bácsi, szép bácsi néni, és hasonlók... 2-3 hónapja is volt időszak, amikor felsírta magát, és a lábát fájlalta. Gondoltam, h elzsibbadthatott, elesett, de egy bnőm megnyugtatott, h a Kismama újságban olvasta,h 3-5 éves gyermekek sokszor ébredhetnek hasonló tünetekkel, aminek oka a hosszanti csontok hirtelen, gyors növekedése - amit ugyancsak nem minden gyermek érez meg-. Azóta kap kálciumot, és úgy vélem sokkal jobb, nem riad fel.
Ettől függetlenül nagyon jó alvó, és ha elfárad, ill nincs semmi egyéb probléma, akkor seperc alatt elalszik magától. Diafilm, mese, és alvás.

A másik. Anyukám mindig hangsúlyozza, h hasonlóan nevelt minket a tesómmal. Amit elhiszek neki, mert az élet minden területén eléggé precíz, rendszerető, következetes - tipikus szűz horoszkopú ember- . Még azt is le merném írni, h annak idején Suttogósan nevelt minket. :oops: :? 8) Ennek ellenére a nővérem sokkal érzékenyebb volt, minden hangra, zajra felriadt. Nem tudott aludni, ha én tvzni szerettem volna, v égett a lámpa, mert tanulni szerettem volna (mellette, mert 1 szobánk volt). Ami a mai napig meghatározó neki/számára. Ez is azt mutatja, h van a könyv, és van az élet. Egy anyukának is lehet 2 v. 3 teljesen más természetű, személyiségű, temperamentumú gyereke... :oops: :oops: :? 8) :wink:

Továbá még valami... :oops: :oops: :? Én nem szeretem, amikor a "szak"könyvek kategórikusan leírnak egy dologban vmit, főleg, ha a 3 könyvben 3, és egyben teljesen más véleményt találok ugyanarra a dologra...Én úgy szoktam, h elolvasok több könyvet/újságot/cikket...stb, és abból kreálok egy számomra - az én/mi értékrendemnek/ünknek megfelelő - megoldást. Ez az én véleményem....
mazsolák

ja még annyit, h Zsombesz sihuhuzik!!Annyira édes! Megzabálom! Na mára eldugultam. :oops: :oops: :?
mazsolák

Niki, sztem nem gond, de majd jövök "részletesebben", mert most apa már nagyon hív!!!! :oops: :?
mazsolák

Edus köszi mindent!
Kár, hogy az ölelösre nincs smile, mert azt küldenék Neked!

A két dolog a ti életetekből:) hát igen, nem lehet egy sablont ráhúzni az összes gyerekre. Nem mindenkinél alkalmazható ugyanaz a módszer, valóban. Meg lehet próbálni, de nem biztos, hogy hatásos lesz.
Erről a fájdalmas csontnövekedésről én is hallottam. Egy barátnőmnek a kislánya is megérezte. Remélem akkor a kálcium tényleg hat és hamar átvészelitek ezt.
Zsombor meg sihuhuzik:) De édes!

Nem találkoztunk, nem is ismerlek annyira, csak amennyire itt, de Te egy igazi anyatigris vagy. Jó anyuka lehetsz.

Ja, Fatimát nem hívtam fel, nem akartam zavarni. Lábadozzon csak és szokja a kicsi fiát. Majd valamikor felhívom és átadom neki mindannyiotok üzenetét és a drukk hegyeket. Dehát ezt úgyis tudja, hogy itt mindenki gondol rájuk, nem igaz?!

Szal, megköszönném ha valaki mondana véleményt. Nem vagyok egy túlaggódós típus, nem lihegem túl a dolgokat, csak most nagyon furcsállom, hogy ma nem volt kakis pelenka. Ilyen még nem volt. Nem tudom mire vélni. De különösebben nem panaszkodik, láthatóan jól érzi magát. Késő délután aludt egy hatalmasat és most is fürcsi/kaja után beájult.
Csak remélem, hogy nincs semmi baja.
Ugye?

Kép
niki30

ölelös=ölelés :lol: Sorry

Kép
niki30

niki: anyatejes babáknál a napi 5x és az 5 napig egyszersem is normális. semmi gond nincs. ez teljesen szokváűnyos. ha 3-4-5 napig semmi akkor vannak praktikák/kúp stb amit bevethetsz.

edu :) :) :) :)
és had reklamáljak: a képen semmi poci nem látszik! pocis képet ide!!!!

minden baba ééééédes!

törölközős lizu IMÁDNIVALÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!
kerekpocak

Niki, annyira kedves vagy!!!!Nagyon jól esett! :D :D Próbálok jó anya lenni, a tökéletesség ugysem megy, csak törekszünk..., tudod. :oops: :oops: 8) :wink:

Szal 2 szakkönyvet előrántva: :lol: :lol:

Most röviden a lényeget, aztán, ha "kell az info", akkor megírom részleteiben:

Spock: "Az anyatejes kisbabáknak vagy túl gyakran, vagy túl ritkán van széklete." (érti ezalatt, h naponta lehet többször, csak egyszer, ill minden 2.nap, ill ritkábban...)

Penelope L.: "... Megeshet, h a pelenkában mindig van pisi és kaki is. Az is előfordulhat azonban, h 3 v 4 naponta kakil csak a baba. Mindkét véglet tökéletesen normális!. Az sem jelent rosszat, ha az egyik végletet a másik követi ."
...próbáljunk meg nem sokat törődni a pelenkáival: fontosabb, h az általános közérzete jó legyen." 8) :wink:

na ha vmire még szükséged van, írj... :)

pusszok, jó éjt!!! :)
mazsolák

Kép
mazsolák

Niki, mutattam Imrinek, mit írtál, és erre gyors megkereste és elküldte Neked: 8) :wink:

Zsófi, én is pont ezt mondtam Imrinek, amikor feltette a fképet rólam...Most már én is követelem tőle a fotót, mert így tényleg nem fogjuk megörökíteni a nem kis hasamat - amit jól eltakartam..- :oops: :oops: 8) :wink:
mazsolák

Sziasztok!

Edus! hihetetlen vagy! mármint ahogy pici Zsével súlyzózol! :) gratulálok a cukor eredményhez!
Tetszett amit írtál nagyon. Én is így gondolom. Eleinte nagyon kétségbe voltam esve, hogy vmit elrontok, hogy elkényeztetem stb. de csak azért mert eleinte csak az ilyen tanácsok jöttek velem szembe és csak ilyeneket olvastam. De belül éreztem hogy ez így nem jó. Amikor Farkast hazahoztuk a kórházból ott volt nálunk az anyósom. Engem már szétvetett az ideg de ő csak nem akart hazamenni. Betettük a gyereket az ágyba, hogy aludjon és körbeálltuk hárman. Farkas természetesen ordított, anyósom meg nem engedte, hogy kivegyem, mondván elkapatom, én meg azt hittem megbolondulok. Közben egyfolytában az orvosom tanácsa lebegett a szemem előtt (Niki, Viki biztos nektek is mondta) hogy nagyon kell vigyázni az anyósra, mert ő is nagymama és nem szabad megbántani. A vége az lett a történetnek, hogy rákiabáltam szegény Zsoltira és kimentem sírni a fürdőszobába. Aztán pár nap múlva rájöttem, hogy az én gyerekem és úgy csinálom ahogy én akarom. és akkor fokozatosan jöttek elő az anyai érzések és bár sokszor kételyeim voltak (na és persze a mai napig vannak) de már százszázalékig bízok magamban, hisz úgy kell nevelnünk a gyerekünket ahogyan azt belül érezzük.
szóval igen Edus, ahogy írod, hogy az a jó, ha elolvasunk sokmindent de aztán összegyúrjuk a magunk és gyerekünk verzióját.
Ezt most megint azért írtam le, hogy a friss anyukák ne legyenek kétségbe esve, mert szerintem nem lehet elrontani egy gyereket. Ha vmit nem tanul meg az elején majd megtanulja később.
És ha már így szóba hoztam az anyósomat, most leírom, mert Zsolti nincs itthon. Szóval mi Farkó születése előtt nagyon jóban voltunk, de utána meg mindenbe bele akart szólni, és ráadásul ő nagyon szeleburdi, és pl a konektorba is engedi benyúlni a gyereket. Nagyon sokszor kellett 10-ig számolnom, hogy ne küldjem el....de nem történt meg. És ma már örülök ennek. Iszonyatosan imádja őt Farkó, nagyokat kacagnak állandóan. Nekem sikerült elérnem, hogy mindent úgy csinál vele ahogy én mondom, és mindezt úgy, hogy Zsolti a belső harcainkból nem vett észre semmit.
Szóval ezt most megint csak a friss anyukáknak mondom, hogy bár ez aztán tényleg anyós függő, de jobb ha okosan irányítjátok inkább őket, minthogy nagy balhét csapjatok, mert ez is a babák érdeke, meg persze a házasságot se mérgesíti meg.

Bocsánat, ha ez most túl személyes és nem ideillő volt.... :oops: :oops: :wink:

Marcsi, Lolókának én is nagyon boldog névnapot kívánok! Édes lehet ahogy a babákat eteti. :) Tök érdekes, hogy már most mekkora különbség van fiúk és lányok között. Farkó ilyesmit egyáltalán nem csinál. Illetve engem etet, de se a babák se a plüss állatok nem érdeklik egyáltalán. Ellenben kamion, buldózer, autó, vonat, daru na ezek igen! :lol:

Niki, Viki! A képek fantasztikusak, vissza pörgettem egy csomószor, hogy összehasonlítsam őket. Akár testvérek is lehetnének! :)
Niki, anyatejes babáknál természetes ha nincs kaki. Nálunk ugyan nem volt ilyen, de Zsófi pl. nagy szakértője, a "mit csinálj ha nincs kaki" témának :). Biztos elmondja majd. :)

Kata, ez a Lizus egy tündér! Olyan okosan néz a képeken! Majd ha ezt elküldöm visszalapozok és elmondom melyikek a kedvenceim, de most így fejből nem tudom... :lol: :oops:

Stellina Niki, Ákos is olyan édes kis dolgos, egyszer virágot locsol, mostmeg kertészkedik :), és gratulálok hogy egyedül eszik!!!

na elküldöm, aztán visszanézem még mit akartam....

Kép
nóri8

Niki, most egy kicsit elérzékenyültem (én vagyok itt a sírós csaj :lol: ), köszönöm szépen szavaidat!! :oops: :D (én is küldök ölelőset)
kakiügyben csatlakozom Zsófihoz és Edushoz, nálunk is volt olyan, hogy nem volt kaki..... tényleg ne aggódj

Edusom!! ;) :)

puszi mindenkinek!
mangó

Íme ni a pocakos kép:
Kép
mazsolák

Imi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jó éjt!!!
mangó

Ja bocs, félre klikkeltem :wink:
Kép

Megérkezve....
Kép

És még egy pár:

10 év....
Kép

Mirkónak címezve 8) :wink:
Kép

Zsigusz így játszik Zsombesszal: " Gyere babám, játszunk tente babásat..." :)
Kép

Apa itthagyot, mert elfelejtette bezárni a cangáját.. :roll: :shock: :oops: 8)
így még röviden:
Nórinak még annyit, h
Zsig kérdezte, h "Farkasnak mért paci van a vonalzóján?
é: Mert anyukája ezt választotta, ahogy én neked a hajót .(- aminek elmeséltük a történetét, és legközelebb ő választ magának vonlazót :oops: 8) :wink: .)
Zsig: de miért??!!! :shock: :shock:
é: Mert biztos ez tetszett Farkas anyukájának Nórinak. 8)
Zs: De mért?! Kérdezd meg! :shock: :roll: :x
Szal Nóri, a labda ott! :oops: 8) :wink:
mazsolák

Edus, de hát ott áll előtted Zsig! :lol: :lol: én még mindig nem látom úgy istenigazából :lol: :lol: azért édes ahogy kukucskál :).

Na közben láttam Niki, hogy a kakira kaptál választ, szóval nyugi!

Kata megnéztem, kedvenceim: alvós, törölközős, anyához medencében bújós.....és a többi :)

Klári, hisztihez sok türelmet kívánok. Ízelítőt azért már mi is kapunk belőle, kezdem sejteni hogy milyen lesz :lol: :lol: .

Na eldugulok, rólam még egy szót: a brutál rosszullétek elmúltak, de mindennap egésznap fáj a fejem+arcom. Holnap egy neurológussal konzultálok...és szemészetre is megyek.. :evil:

puszi, nóri

Ja, Zsófi megnéztem a füzetemben, és az első lépések után három héttel már cipőben, a füvön járt Farkó, tehát......:) :) mehettek lassan cipőt venni :) :).

Kép
nóri8

Kedves Zsigu!

Farkas vonalzóján egyéves koráig kisvonat volt. Aztán én, a mamája, gondoltam változtatok. Igaziból Zsombesz (Baba) traktorja tetszett nagyon, de nem volt időm olyat keresni, így arról az oldalról választottam, amiről korábban a kisvonatot. De ott nem volt traktor, viszont volt paci, ami szintén tetszett...hát ezért lett paci Farkas jele. :) :)

Sok puszit küldök Neked, mert olyan okos vagy. :) :)

Edus, Nagyon csinos kismama vagy! :)

Kép
nóri8

Köszi csajok, akkor megnyugodtam!

Kép
niki30

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

Most délelőtt volt egy ÓRIÁSI KAKIIII! :D :D :D :D
Gyerekek én még így sosem örültem kakinak, mint ma.
Ééééés, mondanom sem kell, nyakig szaros lett a kiscsaj, úgyhogy be a kádba:)
Nagyon örülök, olyan megkönnyebbülés.

Most robogok fogorvoshoz, addig apa lesz itthon vele.

Kép
niki30

Edus, ez cuki ez az ölelés. Ilyet én is akarooook!!! Köszike Iminek is!

Kicsit érzelgősre veszem a figurát, de őszintén szólva, nem is hittem, hogy itt az anyukásban is ilyen jó lehet.
Örülök, hogy ide is tartozom Lányok!

:P :P :P :P

Kép
niki30

Sziasztok!!

Edus, én is reklamálni akartam a pocis képért de tegnap annyi időm volt csak hogy a saját dolgaimról írjak... :oops: És egyetértek, mindenki hallgasson az ösztöneire, figyelje a bébit, és néha olvasson - de ne vegye készpénznek.

Zsig és Zsomb annyira cukik,olyan jó amikor a tesók így játszanak egymással!!!

Niki - nem volt időm írni de épp figyelmeztetni akartalak, hogy a nagy kakisunnyogás után általában a fürdőkádas pelenkacsere jön :lol:
És nagyon édes Emmácska!!! Juli is ilyen picike volt!
Ő egyébként mindig jó emésztésű volt, én is aggódtam ha egy napig nem kakilt. Ha látod hogy nem bántja, nem fáj a poci akkor nincs gond ha igen, akkor majd írunk nálunk bevált tanácsokat. És gyere amikor csak tudsz!! Ez tényleg jó társaság itt!!!

Nóri - örülök hogy már jobban vagy!!! Anyóstémához regényeket tudnák írni, nem teszem,kb hasonló a helyzet de mi már az esküvőnk óta sem vagyunk túl jóban....

Angi! Tessék írni Bendéről is!!! Miket csinál már a nagyfiú???

Katahogy vagytok??

Többiek???

Na megyek vasalni, most még nincs 45 fok a lakásban.

Klári

Klári
Kép
ganti

jahaj de szép az edus pocak!!!! meg az gyermekek milyen virgonncak! hihetetlen temperamentumu gyönyörű család vagytok ti!!!

nálunk most minden a fejetetején "cak" ajándékkönyveket veszek, ballagási beszédet írunk a gyerekekkel, tablót gyártunk, szerenád és ballagás. a jövő héten már "unatkozó" anyuka leszek ismét- most viszont 1000% pörgés van.

samunak nagyon piros a popsija- lehet h csak kicsípte vmi, de félek gomba gyanús így ma megyünk dokihoz...

meg se dícsértem a gyönyörű
-ákost (100 oldallal ezelőtt),

-benit (apa mellkasán) és a

-rózsaszínű virágos hálóruhás tümdéremmát!!! nagyon nagyon
cuki!!!!!!!

-lolo fülbevalójától pedig behaltam!! arról nem is beszélve h mennyi mindent tud ez az ügyi kiscsaj!!! őrület!

-kata! lizu annyira édesen fürdőzik, ezt sem írtam.

ne haragudjatok lányok de
1. teljesen ki-lemerült vagyok. most van egy durva konflikt az osztályomban is és az is lemerít.
2. totál el vagyok úszva. de majd leszek rendesen. ígérem!!!!

képzeljétek samu tökéletesen lemászik az ágyról! (meg fel is de mindegy...) eljut a végéig ott megfordul és popsival előre le! és hát ő is gyakran etetget is! nagyon nagyon cuki. lassan érik nálunk is a hajvágós balhé..
na mennem kell, játszani. majd még leszek!
kerekpocak

SZiasztok!

Leges-legelőször is HATALMAS GRATULA SAMU ELSŐ ÖNÁLLÓ LÉPÉSEIHEZ ÉS EMMA VÁRVA VÁRT NAGY KAKIJÁHOZ :lol:

Edus, nagyon cuki a pocakod, gondolom az összes pasi agyoncsókolgatja. bizony ám, hamarosan megérkezik szabi és a levél még mindig várat magára. sztem a jövő héttől már akció lesz, mert nagyon furi dolgokat érzek odabent.... mennyire igaz, h a második babó korábban jön? nálatok hogy volt?

klári, ez a hisztinek tűnő magatartás nálunk is kezd egyre inkább mindennapossá válni. és tudod az a legnagyobb gondom az, h sokszor nem tudom eldönteni, h hiszti, egotombolás, akaratgumóság v. mert jönnek a fogai. a 16,5 hónap alatt 8 fogacskája mellett elkezdett kijönnni további 6, amiből kettő rágó és kettő metsző. szóval nem csoda, h sokszor tombol, viszont az éjszakákat ugyanúgy egy nyikkanás nélkül átalussza, nappali is alszik 1,5-2 órát a megszokott időben és a pocaktöméssel sincs gondunk, sőőőőőőőőőőt állandóan enne.
na persze mindehhez még hozzájön ez az őrületes hőség is.......

nóri
köszönjük a kedves szavakat. ákos hihetetlen rendszerető és tisztaságmániás. reggeli után már egyből ráncigál a kamrához, h hozzam ki a porszívót, takarítsuk fel a konyhát, aztán jön a mosogatás, felmosás, és a többi helység. nálunk már 8-9re ragyog a ház :) közben ő is szorgosan törli a port, szivaccsal áttörli a szekrényeket.......nagyon cukkkancs. na küldök is ezekről a momentumokról néhány képet, mert tényleg nagyon jópofa!

most megyek egy kicsit lehűtöm magam egy hatalmas nagy adag csokis, epres, áfonyás, kávés jégkrémbombával....nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

pussszancs
niki
Vendég

Kép alaposan áttöröljük a konyhaszekrényt Kép padló sika-mika Kép a huncutkodás sem maradhat el :) Kép puhhhh, teljesen kidőltem
Vendég

Sziasztok!

De jó, hogy ennyi kép kerül fel! ÚÚÚgy szeretem nézegetni a babucikat és nagyobb gyerkőcöket!

Edus: a két srácod ennivalóan huncutka! Édesek és szeretetreméltóak, de látszik rajtuk, hogy azért tudank rosszak is lenni :lol: Pocakod szép kerek, csini kismama vagy!

SNiki: Micsoda segítsége van valakinek! Egy másik huncut cukorfalat!

Nóri: én is erre a következtetésre jutottam, mint amit te és Edus is írtatok! Zsongott a fejemben a sok tanács és praktika és sokszor két teljesen ellentétes dolog közül nem tudtam volna választani, de a babám természete és az ösztön segített!!! Amúgy a Suttogóban volt a legtöbb hasznos info.

Anyós témában én nem tudok hozzászólni, mert sajnos nem él, de a nagymama kicsit pótolja, viszont ez más, ő nem tud gyakran jönni és ha itt van én csak bólogatok aztán csinálok amit én gondolok....

Niki: Gratula a NAGY kakihoz Emmának! Az első alkalommal mi is megijedtünk és második napon Peti felhívta a doktornőt, aki azt mondta, hogy az anyatejet nagymértékben megemésztik a babák és ezért normális, ha nincs pár napig kaki. Mondjuk Benin látszott hogy fáj a pocija, de ő tápszert is kap, ezért nem tudom összehasonlítani a ti esetetekkel, de vannak praktikák, tudsz majd segíteni ha kell! Beninek elég volt a harmadik napon egy kis hőmérőzés a popsiba és pár perc múlva jött a produktum. (A tápszer miatt a keményebb kaki bedugította a kijáratot szegénynél.)

Kata: nagyon édesek a nyaralós képeitek. Szerintem is csúcs aranyos Lizu a türülközőban és a pancsolósak is!

Zsófi: újabb elismerés Samunak! Igazán ügyesen mozog! Kitartás az év végéhez!

Hűvös Délutánt Mindenkinek

Viki

Kép
viky30

nagyon sokat írtatok!!!
pangós hetek után őrült mennyiség! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nincs időm olvasni sem rendesen, csak:

EDUS MÉG HOGY ÉN CSINOS???????? INKÁBB BÁLNA..... (jó-jó, igyekvős bálna h minél csinibb bálna legyen, de bálna..) DE MAJD LESZEK CSINI nem bálna IS :wink: :wink:
TE VAGY CSINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nagyon szupi a kiszsés hancúrozós, mi lesz majd a 37. héten?? :P :P :P :P :P :P

köszöni Lizu a sok dicsit :wink: :wink: :wink:

megyek is mert ahogy sejtettem: leültem és felébredt....

eszünbk fincsi krumpli-pipihusi-meggy ebédet!
én csináltam, biza! :wink:
ízlik neki a meggy... érdekes grimaszokat vág az elején mert samanyú, de szereti :wink:

Mangó? Bende csípi?
írtad h adsz neki te is hamrosan....

pusszok
remélem eccer már tudok jönni és reag. mindenkinek... :roll:
lmkata

Sziasztok Anyukák!

Én még új vagyok itt, betársulhatok? Most jövök a kismamás Jánosos társalgóból.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Sziasztok!

A bcg oltást láthatom Emma bal vállacskáján?
Kicsit piros, kicsit kidudorodik, DE A MIÉNK :) :D :D :D :D

Klári, köszi:) Ti merre laktok?

Edus, olyan jól nézel ki. És a gyerekek is nagyon helyesek! Gratu!!

Stellina, de megkívántam azt a jégkrémbombát! Ma még nem is ettem. Mostanában a jégkrém egyébként az étkezéseim részévé vált.
Hogy Ákos milyen kis serény! Hallod, nem semmi segítséged van. És ráadásul egy fiútól.
:wink:

Viki, köszi:)

Kép
niki30

haligali!

meleg van.
Lizi alszik. ma már másodszor, mint rendesen! :wink: yessssss
így jut időm végre ruhákat pakolni&mosni&teregetni...
jó dolog elutazni, csak az a nagy kupac kupi tűnne el magától hazaérkezés után... :roll:

ZÜLLÉS?????????????????????????????????????
akkor áttéve????
mikorra?????????

én vagyok a hunyó, miattam borult :oops: :oops: :oops:
de remélem összejön! :!:

megyek, jött apukám.
pusszok
lmkata

Sziasztok.

Niki: Igen, láthatod az oltást, a védőnő mondta nekem is! Dudorodhat is és gennyes is lehet, ami egy idő után ki is fakadhat.
Ez normális úgy tudom!
Mi van Veletek? Hogy vagytok?

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Niki, persze a bcg az.
én mondjuk azt hittem hamarabb elmúlik a nyoma, de még mindig piros...........................................

holnapután kapja Lizus élete első igazi kötelező oltását!!!!!!
(a bcg-n kívül)
nagyon izgulok!!!!!!!!!!!

de az hangzik a fejemben amit mondtatok hogy ma már ritka a láz meg rosszullét.....

apropó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!azt mondták nekem h mindenképp a német vakcinát kérjem és ne a magyart mert azt higanykloriddal tartósítják ami nagyonnagyon nemjó!
hallottatok ilyenről????????
még nem beszéltem az orvossal, aki oltja Lizit, de holnap hívom, és ragaszkodni fogok hozzá hogy olyat hozassanak nekünk ha nem azzal oltanak alapból... :roll: :? :?: :?:
kíváncsi vagyok a reakcióra és hogy nagy harc lesz e....... :?: :?: :roll: :wink:

na télleg lépek...
lmkata

Sziasztok.

lmkata: Na erre én is kíváncsi vagyok, majd írd meg, hogy mi volt a szitu.
Ugyan én erről a német vakcina fajtáról még nem hallottam, de nagyon kíváncsivá tettél!!!! :shock: :wink:

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

oké Andi... de hívj csak nyugodtan katának, hm?? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
sokat gondolkodom ezen és lehet h csak eltúloznak vmit akiktől hallottam.... nemtom... majd kiderül mit mond rá a háziorvos, elküld e a hülyeségeimmel a sunyiba avagy sem.. :lol:
szerencsére ő is elég természetközeli, ha értitek mire gondolok...
szal kiderül.

de amiért jöttem!!!!!!!!!! :lol:
LIZI HÁTÁRA FORDULT!
na azért nem akkora hatalmas szó mint amikor hasra, mert ha a jobb kezét amit ugye egyáltalán nem tudatosan használ, szóval ha azt pozicionáltam, akkor már nagyjából ment neki.
de most kimentem - hason volt.
visszamentem - háton.

úgy látszik elsőre szeret mindent így titokban csinálni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

haladunk, haladunk.
stepbystep.

na nem hiszem hogy 2 hónap múlva lépegetünk mint Samu vagy Farkó... :roll: de egyszer csak eljön az az idő is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lmkata

Köszi az infót!:)

Kép
niki30

Sziasztok.

Bocsi, Kata!
Szal, állj ki mindenképpen, ha a német vakcináról jobbakat hallottál, én totál megértelek!
Tök jó, hogy ilyen ügyesek vagytok. Ne legyél negatív, szerintem menni fog az a lépegetés is, csak titokban!!! :D
most nincsenek olyan sokan fenn az anyukás topikban, káár!!! Azt hittem kicsit jobban megismerem a társaságot, mindenesetre örülök Kata, hogy Te veled tudtam egy kicsit irogatni.
Az az igazság, hogy most egy kicsit depisnek érzem magam, ezért is jöttem fel közétek... :cry: Megpróbálok jó képet vágni, de iszonyat nehéz.
Egyébként merre jártatok???

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Hellló!

Andi, depresszió?
Na ma jól felhívlak!

Niki

Kép
niki30

Lányok, én olyan büszke vagyok Emmára.
Olyan jó kislány. Tegnap nagyon jó napunk volt. Meg se nyikkant szinte. Még séta közben is elvolt, sőt sikerült neki 10 percre elaludni a babakocsiban MAGÁTÓL! Ilyen sem volt még.
Éjszaka korábban megébredt a szokásosnál, de most nem is bánom, ilyen melegben, legalább evett/ivott.
Ma reggel is jókedvvel ébredt és képzeljétek az "Egy kis malac...." c. dalra úgy mosolygott. Nagyon sokat énekelünk neki, többek között ezt is, meg sok gyereknótát hallgatunk vele. Szóval borzasztóan tetszett neki, meg gondolom ismerős volt a dallam neki, és olyan vigyort vágott le.
Én most kezdek belé szerelmes lenni. Szerintem ehhez is idő kell.

Kép
niki30

hát igen niki ez így van! én amúgy mostanában bolondultam teljesen belé, olyan 9 hónapos kora körül. na persze addig is dúlt a love, de ez ami most van, hogy már partner mindenben, most már ez más minőség!

nagyon édes lehet a mosolygós pici lány! kérünk képet!!!!! amint lehet!!!

LIZUNAK HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
úgy örülök minden vele kapcs hírnek!!! és szorgosan olvasom a blogját is!!

ÁKOS
NAGYON NAGYON ÉDES AHOGY TAKARÍT!!! milyen nagyfiú már!!

Ml Andi,
fel a fejjel! az első időszak nem könnyű, de belejössz majd!!!!!! aztán meg hiányozni fog mindez!! tényleg!!

nóri farkasról képet kérek! olyan régen nem láttam!!!!!!! és hogy vagy? marcsi loloról is kérünk képet!!! munka??

zsóka????mircike??vera??timi??melba?? és a többiek????

képzeljétek samu már másfél métert egyedül megtesz és nem csak csaba és köztem hanem bútort elengedve is! annyira édes, sőt már egész ügyesen megáll egyedül!!!! nagyon büszkék vagyunk!!
kerekpocak

Sziasztok.

Van egy kérdésem, és csak Ti tudtok nekem segíteni!!! :shock:
Éjszakai sírás:
Szal du 18 órától Eszterkém fennt volt és nyűgősködött, természetesen állandóan a cicin lógna, a forralt vizet nem nagyon issza. Szerintetek jó a Jana víz Neki?
Éjszaka pedig, ahogy beteszem a kiságyba indul a hiszti, bennhagytam, de csak nem hagyta abba a sírást, kivettem, megetettem, bedugtam neki egy cumit. Majd adtam neki cicit. Éjfélkor elaludt és hajnal 05 órakor kelt fel enni.
Mit csináljak?? Hagyjam benn a kiságyba és sírjon, vagy vegyem ki és etessem??? Kicsit már ideg voltam, mert semmi nem volt jó neki. Még arra is gondoltam, hogy valami olyat ehettem, ami nem tetszett a gyomrocskájának, mert nekem is mocorgott a hasam.
Főtt tojást lehet enni, nem puffaszt?
Hogyan lehet beleszoktatni a kiságyba? És mégegy utsó kérdés: Nappal ne a kiságyba fektessem, hanem a nagyszobába vagy ahol éppen vagyok???
Az a baj, hogy sok szakkönyvet olvastam és mindegyik mást írt. Már tök kész vagyok!!! Igaz úgy érzem kialudtam ennek ellenére magam, de mégis olyan jó lenne, ha valaki tudna nekem tanácsot adni.
A képek: sajnos a gépünk olyan nagy felbontásban készíti a képeket, hogy nem tudom lekicsinyíteni, de megpróbálok valamit mahinálni a fényképezőn. Sorry! :oops:

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Sziasztok!

Andi,, ez az eleje bizony kicsit nehéz. Van aki jobban bírja van aki kevésbé. Én kb. pont ennyire voltam kiborulva mint te. Hirtelen rádszakadt a felelősség, úgy érzed ennek sosem lesz vége, ráadásul csak sír, sír.... DE nagyon hamar jönnek a változások! Az első "mostmár kicsit jobb" nálunk 3 hetesen volt, aztán a hathetes kor is fordulópont aztán a három hónapos stb. Bennem az elején mindig az tartotta a lelket, hogy ha voltak rosszabb napok akkor tudtam, hogy utána jön legalább egy jobb, amin fel lehetett kicsit töltődni.
Rosszkedv ellen pedig két gyógyír van szerintem. HA rá tudod bízni nagymamákra Esztert, akkor menjetek el délután félórára-órára fagyizni a férjeddel, vagy vásárolni, vagy sétálni kettesben. Hidd el ez csodákat művel!
A másik meg az alvás.Próbálj vele aludni napközben is. Lehet, hogy nincs kedved, de jobban bírod a napi gyűrődést, ha nem vagy fáradt. Ráadásul neked még épülnöd kell a szülés után. Szóval pihenj sokat és semmi házimunka!
Most biztos nem hiszed el, de úgy el fog repülni egy év hogy észre sem veszed!
Ágy kérdés: én az ágyába csak alváskor tettem be. Nekünk volt bölcsőnk az akonyhában volt, ha ott voltam,abban volt, vagy a babakocsiban tologattam, vagy a kanapéra tettem magam mellé. De mindenki máshogy csinálja, én szerettem ha mellettem van.

Főtt tojás: puffaszt, mint állat :lol:

Kata, Lizusnak nagy gratula a forgáshoz! Szerintem ez a két mozgásforma a legnehezebb, uána már pikkpakk kinyomja a fenekét, kinyújtja hozzá a kezét és kész is van a négykézláb :lol: innen már tuti gyorsan mennek a dolgok. :)
A német vakcináról még nem hallottam, de úgy képzelem hogy Mo-on csak egyfélével oltanak nem? Lehet hogy németo.-ban van a német vakcina nem? :roll:

Zsófi, Samu nagyon gyorsan csinálja! NAgyon ügyes!!! Tényleg!!!!! Gartulálok!!!!! :) Tényleg cipő?? VAn már?

S Niki, takarítós Ákos hihetetlen! Bárcsak nálunk is ez lenne! ellenben én délelőtt kitakarítok és du csak elmesélem a papának hogy itt délelőtt rend volt. :lol: :lol: :lol:

Niki, a bcg oltás a nagykönyv szerint 4-6 hetes kor között fakad ki, úgyhogy már láthatod. Nálunk már nem melékszem de sokkal később fakadt, és kétszer, mert brutálisra megnőtt.

Anzsi, tényleg tegyél már képeket Bendéről! Ígérted a hintásat is, és sehol semmi :).

Na, én Zsófi kérésére most kicsinyítek egy csomót, mert tegnap fényképezős kedvemben voltam :lol: :lol: .
Ja, Andi, a fényképet a számítógépen kicsinyítsd pl photoshop-pal ha van.

Kép
nóri8

Sziasztok.

Nóri: ezer hála Neked. Valahogy én is így gondoltam a napközbeni dolgokat, most is itt van a velem, néha a karomba veszem, mert nemsokára kaja van és már kezd nyűgös lenni, délután a nagyszobába van melettem, amíg én megnézek egy filmet. Igén én is úgy veszem észre, hogy nagyon megy az idő.
Nagyon sokat segítettél!!! Köszönöm!!! :lol:
Azért, ha még valaki tud tanácsot adni, akkor nagyon várom, számomra minden tanács aranyat ér egy tapasztalt anyukától! :lol:
Máris jobb kedvem van, jó itt Veletek!!!
Úristen: nem tudtam, hogy a főtt tojás puffaszt, levéve az étlapról, köszi!!!

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

na akkor a képek, ez mind tegnapi.... :)

Kép a viráglocsolás,még nem tökéletes :) ( háttérben a lezuhant virágcserép :) )
Kép saraztunk :)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép még az evés sem tökéletes :)

na, megyek,mindenkinek puszi Nóri

Kép
nóri8

Andi, örülök hogy tudtam segíteni, meg annak is hogy jobb lett a kedved! gyere nyugodtan mindig! :)

Kép
nóri8

Nóri ahogy látom te sem panaszkodhatsz a kis kertészlegényetekre! meg kell zabáljam azokat a cuki kis sonkákat, és azt a huncut kis pofikát! igazi kis betyár ő is......

andi nórival teljesen egyetértek. vannak/lesznek nehezebb és könnyebb időszakok és tényleg még annyira az elején vagytok, talán még mindig hihetetlen és felfoghatatlan számodra, h anyuka lettél! ezzel mindannyian igy vagyunk, csak türelem!!!!!! próbálj meg belegondolni eszter helyzetébe, h ő is mekkora változáson ment keresztül. 9 hónapig anya védelmező, meleg pocijában cseperedett, aztán hirtelen egy teljesen más világba csöppent, ahol viszont az egyedüli biztos pont TE vagy neki és persze az apucija. próbáld meg mindezt átélni, és ha sikerül, akkor sokminden átértékelődik számodra. talán egy kis meditáció segítene, hmm????!!!! nem tudom, h mennyire vagy nyitott ezekre a dolgokra, de nálam a reggeli és esti meditáció (csakratisztítás) csodákra képes :lol:
na és persze csodákra képes ez a jó kis társaság is, ahol mindig van mindenkinek egy-egy kedves szava a másikhoz! gyere minél többet, mert majd meglátod, milyen hamar elrepül ez a csecsemőkor és aztán nem győzöl rohangálni a kis virgonckád után!

niki
nálunk is a napi menü szerves részévé vált a jégkrém. nyammmmiiiiii. nálam most a family frost epres, szedres, málnás, kávés bombája a nyerő, de sokszor feldobom egy kis boci duplacsokissal. nálad mi a sláger?! annyira édes emma, h igy szereti a dalocskákat. édes kis család lehettek mindannyian dalolászva:lol: :lol:

zsófi samunak óriási gratula és pusszancs......napról-napra mekkora változások...

hoppppsz, mennem kell, mert ákos fel is ébredt.

puszi
niki
Vendég

Sziasztok.

Nóri: nagyon aranyos kis mancsa van a kisfiadnak, ahogy tartja a locsolókannáját...!!! :lol: :lol: :lol:
kedvem lenne egy kicsit megdögönyözni!!!!
Eszterkét még nem lehet, mert olyan kicsi... :lol: :lol: :lol:
Látom, szeret homokozni is, Úristen ilyenlesz Eszter is??? Akkor nagyon bírnám!!! :lol: :lol: :lol:
De jó Neked, hogy ki tudod tenni Őket a kertbe, nem veszel nekik egy nagyobb gumi medencét, vagy még nem lehet, amíg ilyen picik?
Stellina: igen, igazad van, most ezen elgondolkodtam... :oops:
Tényleg nehéz lehet Neki, mert tul. képpen Ő csak a sírással kommunikál velünk, megpróbálok jobban rákoncentrálni.
Jógára jártam régebben, lehet hogy előveszem a gyakorlatokat?!
Valamennyire fogékony vagyok ezekre a meditációkra, de még nem fogott meg. Amikor teherbe estem, jártam egy egy mesterhez, aki kitisztította a csakráimat és teljesen átmasszírozott egy Tibeti gyakorlat, vagy már nem is tudom mi szerint. Nagyon jó volt, kellemes tibeti zene, masszírozás, nyugalomé s abéke szigete volt.
Sajnos elköltözött Veresre, úgyhogy nem most lesz az az időpont, amikor kimegyek hozzá, de kattog az agyam... KÖSZI!
Na, puszi, megyek, mert Eszterke felkelt, éhes a kis lelkem! Ja és KAKIS!!!
Puszi.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?