Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na lementek a vizsgák nálunk. Azt hittem lesz egy kicsi pihi, de nem, mert helyettesítek, közben itthon is dolgozom. Úgy hogy sok mindent csinálok. És festeni is szeretnék.

Voltam dokinál minden oké volt zárt a méhszáj, már nem sokszor vannak rosszulléteim, de azért vannak. De nem baj, mert egyre nyugodtabb vagyok.

Mondjuk nemsokára jön az Afp meg a többi vizsgálat akkor megint biztos idegeskedni fogok, de most már hogy láttam a babát, nem félek és ez számomra nagy előre lépés a történtek után.

Ákosról sokat beszélünk és sok minden eszembe jut Ákossal való terhességről, de gondolom ez így természetes.

Képzeljétek mit láttam a Baross utcában a VIII kerületben az I. sz. Szülészeti Klinikával átlóban nyílt egy 4d-s uh vizsgáló. Nagyon szép. Megérdeklödjem az árakat, akit érdekel? Meg hogy hogyan lehet bejelentkezni?

Megyek mert házimunka utána itthoni munka.

Sok puszi mindenkinek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Nem jó a vonalzóm:-( Nem ment semmit előre padig már nagyobb a babucim :-( Szerintettek miért?

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Tudnátok segíteni Börzsönyi Balázs magánrendelését illetően? Mikor és hol rendel? Érdemes-e hozzá járni?

Köszi!

Darjee
darjeeling

Sziasztok!

Járt már közületek valaki az I-es Klinikán genetikai tanácsadáson?????
+ hasbabökésen????????????????

Leírná nekem hogy ez miből áll!

Én tegnap voltam a II-en a dokimnál + előtte AFP-s UH-on
és mivel 0,8 az AFP-m ezért mégegyszer kell mennem UH-ra a fő UH-hoz, + a dokim elküldött az I-re is.
Az indokai
0,8-as AFP
18+3 helyett az UH, csak 17+2 hetesre mérte
hogy 34 éves vagyok
+ hogy lombik és ezen belül is ICSI

Tud valaki segíteni??

Tudom jó ritkán jövök, de most egy hete nem csak Ákost kell ellátnom hanem apjukot is, mert pont 1 hete elszakadt a jobb bokájába az Achilles ína, és így hétfőn megműtötték és szerdán már haza is paterolták, így most két pasit kell ellátnom, és egyik rosszabb mint a másik :?, de hát ez van, ezt kell szeretni.

Még azt szerettem volna kérdezni, hogy van-e köztetek olyan aki hordatja az ebédet a Jooker Foodtól, hogy milyen az étel????????

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Köszi a válaszokat szülésznő ügyben. Hamarabb azért nem tudtam jelentkezni, mert hétfőn volt egy turbó szülésem. :lol:
Most mennem is kell, mert még most alakul ki itthon az élet hármasban.

Andi

Kép
bandika

Sziasztok lányok!
Tudom jó régen írtam, és ígértem élménybeszámolót a szülésről, na az az igazság, hogy egy hétig nyalogattam itten a sebeimet, de még most se tudnám leírni azt hiszem annyira brutális volt. Maga szülés. A klinikát ismeritek, arról nem is írnék semmit, sajnos nem sikerült a legszuperebb szobát "kicsípnem", persze mehettem volna fizetősbe, de azt hiszem egy kétgyerekes mami inkább költse a kölkeire azt a pénzt, és így utólag a kalandok a szobatársakkal inkább viccesek, soha nem fogom elfelejteni az biztos.
A csecsemősöktől teljesen el voltam ájulva annyira kedvesek voltak. A növérek úgyszintén. Itthon ugyan ért egy kis meglepi amikor a doktornő által felolvasott zárójelentést a férjem újra olvasta és az állt benne hogy a Dani kulcscsontja el van törve. Azt hittem elájulok, mert öt napig nem mondták, sőt a felolvasásból kimaradt ez az egy mondat. Én meg jóhiszeműen aláírtam! Meg persze öt napig nem figyeltem oda, oldalára raktam a gyereket a kezét mozgattam stb. Gondolhatjátok a férjem üvöltött, állt a bál. A nődokim felhivta a gyerekorvost, aki azt mondta azért nem olvasta fel mert ez banális dolog. Ennyit erről.
Amúgy szépen telnek a napjaink az óriáscsecsemőmmel. Dani állati rendes szépen szopizik, alszik, kakil. Ha sír csak kézbe kell venni, rögtön elhallgat, egész nap ellenne a mellkasomon (most is itt van az ölemben). Pedig szegény tele volt sérülésekkel, a szeme még most is csúnyán be van vérezve. Volt egy pár nap para a köldökcsonk miatt, itthon vettem észre, hogy olyan büdös mint a fene, tegnap végre leesett, komolyan mondom meg kellett ünnepelnünk.
Sajnos Ábikám rendesen kivan. Eleinte menekült itthonról, rám haragudott. Még az oviba is szívesen ment reggelente. Ma elmentem vele 2 órára, és úgy láttam nagyon boldog volt, hogy kettesben vagyunk. Ha csak tehetem persze vele foglalkozom, de azért a Daninak is vannak szükségletei. Jövő héten apa már dolgozik, nem tudom mi lesz velünk itt a lakásban! Ha van jó ötletetek hogy éljük túl azt a hetet, meg a tesóféltékenységre akkor szívesen veszem!
Még egyszer köszi a sok gratulációt meg a drukkot, nagyon jól esett!
Juli
ábimami

Szia Juli! :)

Igaz ugyan, hogy nekem nem a gyerekkel történt sérülés, hanem magammal, de arról sem tudtam addig, amig el nem olvastam a zárójelentést, miszerint magas hüvelyfalrepedésem is keletkezett az erőlködéstől. Mikor még fércelés előtt kérdeztem a dokit, hogy mekkorát kellett vágni és hogy minden rendben van-e, akkor azt mondta, hogy persze minden oké. Anyukámnak a váróban pedig már azt mondta, hogy sajnos az átlagosnál nagyobbat kellett vágni. Mindegy!

Persze, ez még mindig nem annyira gáz, mintha a gyerekkel történt volna valami. Kulcscsonttörés? Az biztos, hogy jó nagy volt a babád. Nem lehetséges, hogy csak "megcsavarodott" a keze és ők ezt úgy vezették fel a papirokba, mint kulcscsonttörés? Igy lehet, hogy több pénzt kap a kórház? (nem tudom, csak kérdezem...)
Ne aggódj, minden rendben lesz. DE azért ha lelkileg minde oké lesz veled, akkor nagyon szivesen elolvasnám a szüléstörténetet végig.

Nagyon sok türelmet és kitartást kivánok a jövő hétre!!!!! 8)

SAARA!

Nekunk fel sem merult mas, mind a textilpelenka hasznalata. Soha sem gondoltunk egyebre. Es errol csak annyit, hogy persze nem csak a kornyezetszennyezes miatt, de... szombaton ottalvos eskuvore voltunk hivatalosak, es persze vittuk a bebit is. Ugy gondoltuk, hogy ott nem fogunk bohockodni a textillel, hanem viszunk eldobhatosat. Nem egeszen ket napig hasznaltuk az eldobhatosat es vasarnap delutanra olyan randa kiutesek keletkeztek a kicsi popsijan, hogy fuj! Estig meztelenul volt es ugy is altattuk, inkabb tettunk ala egy vastag torolkozot, arra mehetett a pisi meg a kaki. A textilben szellozik a gyerek sejhaja.

Arrol nem is beszelve, hogy azt vettem eszre az eldobhatosnal, hogy amikor kakilas utan tisztaba teszem, es elkezdem kibontani a pelusbol, akkor annyira oda van ragadva a fenekehez a pelus, hogy ugy erzem, mintha a borevel egyutt akarnam a pelenkat lefejteni rola. Nem hasznalok tobbszor ilyet, vagy legalabbis nem ennyi napig.

Mi pl. mososzodat hasznalunk a mosashoz es nem hasznalunk oblitot. Okoszolgalattol veszem. Es mostantol nem veszunk "asvanyvizet", hanem csapvizet fogunk inni. Kossuth radioban volt egy nagyon jo musor es megkostoltam a csapit, finom volt.

Na, eldugulok....addig megnezem a linket, amit kuldtel.

Szep napot!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Ja, es mi is BAMBINO MIO-t használunk.

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Müködik a vonalzóm, csak kicsit idősebb a bébim:-)

Nincs ötletetek mit fessek a kicsi szobájára az alap narancssárga.
Nagyon örülök a tanácsoknak!!

Ági mi van veletek? Rég hallottam rólatok!!

Puszi mindenkinek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Brik!
Hát ha ügyi vagy és bármit feltudsz festeni akkor a babanet társalgón belül van egy olyan fórum,hogy Ötletek és tippek!Ezen belül pedig azt hiszem Dekorfalfestés!Nézd meg szerintem jó ötletek vannak rajta!Én is ott nézelődtem,hogy mit fessek Zalán szobájába ha kész lesz a padlástér.

Juli!
Szegény Dani!Nem értem,hogy miért nem szóltak Neked? :x
Bár amikor Zalán született aznap vették észre,hogy baj van a szívével amikor már össze volt csomagolva a bőröndöm és indultunk volna haza! :evil:

Sziasztok
Vendég

Juli!

Nekem azt meselte egyszer egy szuleszno, h akkor szokott eltorni a babak kulccsontja, amikor a feje mar kint van, de nem szababd nyomni, es a mama megis nyom, es h ez nem egy szokatlan dolog, es h csak komolyan hangzik, de nem veszes, mert a babak nagyon hamar meggyogyulnak, es nem olyan, mint egy felnottnel a csonttores.

Ne erts felre, nem azt mondom, h te csinaltad rosszul, nyilvan a itt azert tortent, mert hatalmas a bebid, a lenyeg, h allitolag ugy vannak "megszerkesztve" az ujszulottek, h ez be van kalkulalva a tortenetbe, es nagyon hamar kiheverik!!!

Szoval fel a fejjel!!! :wink:

Kép
boga

Szia Boga!

A szoptatós kérdésedre szeretnék regagálni, mivel én is hasonlókat tapasztalok.

Éjszaka és hajnalban nagyon sok tejem van, aztán napközben NEM termelődik annyi, hogy majd szétdurranak a cicjeim. De a kicsi megeszi igy is azt, amennyi kell neki, sőt még van, hogy bukik is, pedig azt hiszem, hogy csak cummog a cicin és nem eszik.

Szerintem kár izgulni, mert ha rendesen gyarapodik a kicsi, akkor ha 40 garmmot eszik és bealszik reggelig, akkor annyi kellett csak neki. Ne parázd túl a dolgot. Én le szoktam a délelőtti nagy evés után feküdni a kicsivel és relaxálok, és azt képzelem, hogy kis manók öntözgetik a tejet a cicimbe, hogy hamarabb megteljen. Én is ettől tartottam az elején, hogy ha nem dagad a cici, akkor nincs is elég tej, de ez nem igaz. Nagyon is van tej, sőt talán még kalóriadúsabb is.

És akkor a nap eseménye....
A fiam egy HŐS!!!! Ma voltunk könny csatorna átmosáson, mert többfajta szemcseppre sem reagált a szeme. Mondta a dokinő, hogy jobb előbb, mint később, amig nincs becsontosodva, ugyebár....
Mondja a dokinő, hogy nem egy szép látvány, úgyhogy menjünk ki és majd szólnak ha készen van a kicsi. Mondtam, hogy mi nem megyünk ki, hanem beállunk egy kicsit távolabb, ide a sarokba és befele fordulunk, csak hadd halljuk a kicsit. Mondta a dokinő, hogy oké. Szóval, megvolt a kötelező orditás, de NEM VOLT VÉSZES. Kb. annyira sirt mikor egy kicsit jobban megéhezik és valamiért nem tudok neki rögtön cicit adni.
Ja, és utána rögtön bealudt a mellkasomon. A Heim Pálban voltunk, gyorsan végeztünk. Jövő héten kell visszamenniy kontrollra.

Bazi meleg van, meztelenül nyomjuk itthon.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Szia Alziza!

Köszönöm a tanácsot! Megyek megnézem!

Puszi

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Most gyorsan csak 2 dolgot szeretnék írni, kérdezni:
1) Érdekel-e valakit Pampers jumbopack vonalkód, mert lenne egy pár. :-)
2) Nem kell valakinek ujjatlan body? Blankának vettem pár 74-eset, de kicsi. Én inkább 68-asnak tippelném. 300 Ft-ért odaadom darabját: rózsaszín, rózsaszín csíkos, fehér és egy világoskék.

üdv,
Prücs

prucsok

Sziasztok lányok!
Megpróbálok mindenkinek válaszolni.

Ábimami-Juli!
Szomorúan olvastam, hogy elsumákolták a klinikán bejelenteni a csonttörést. Néha nem értem az ottani gyerekorvosokat. Egyszer túlaggódják a dolgot, egyszer meg nem vesznek róla tudomást. Nálunk is volt gond Gézunak a kulcscsontjával, mert nagyon gyorsan jött ki és hát ő is nagy baba volt, 3,9 kg. Mondta az orvosom, hogy szinte kiröpült, és ilyenkor tényleg gyakori a válltörés, vagy ficam. Nálunk meg pont az volt, hogy az orvos és a szülésznő hallották a reccsenést, mi a férjemmel nem. Akkor be is írták meg szóltak a csecsemősnek, hogy valőszínűleg eltört a válla. Gézu nem maradt sajna velem a szülés után, mert nem tudtam tartani, mert volt utána gyorsan egy műtétem is (ez egy másik történet!). És este se mondtak semmit nekem a csecsemősök, meg másnap se. Ezért én rákérdeztem, hogy akkor most mi van. A szülésznőm bement hozzájuk, de ők továbbra is azt mondták, hogy semmi baj és a zárójelentésbe se írták bele. Egyébként tényleg nagyon gyorsan regenerálódnak a picik, ez pár nap alatt meggyógyul, mert nekik még "gumiból" van a csontjuk. Azért én tök ideges voltam, az itthoni gyerekorvosnak is szóltam, bár a zárójelentésben semmi nem volt. Ő is megnyugtatott, hogy ennek nincs nyoma és nézte, hogyan emeli azt a kezét. Gézu kb. egy hétig lent tartotta maga mellett azt a kezét, ami állítólag el se tört. De azóta minden oké, gyönyörűen használja az én kis Vasgyúróm!!! Furcsa, hogy nem szóltak neked erről, nem is értem. És neked a szülésznőd nem vette észre??
Amúgy meg nagyon ügyes vagy, hidd el, minden rendben lesz!! Sok-sok türelem és szeretet, tejcsi - ezek a legfontosabbak!!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Egész hétvégén csavarogtunk.Szombaton voltunk a Gerda ballagásán,majd megálltunk fürcsizni a Balatonban.Nagyon jó volt a víz.Tegnap meg kimentünk a gyerekszigetre.Nagyon jó volt,csak sokan voltak és meleg volt.Rengeteg játék van,tényleg jól érezhetik ott magukat a gyerekek.

Ma tökfőzit csináltam.Ezer éve nem ettünk,akkora sikere lett,hogy elfogyott mind.Még jó,hogy két zacsi fagyasztottat vettem,mert most kitettem a másikat a napra kiolvadni,mert apának nem maradt,így meg kell csinálnom a másik zacsival is.

Van itt a kertben egy csomó(4)meggyfa,ma ha már jobb idő lesz megkérem az Andrist,hogy szedjen és holnap főzök egy jó kis gyümilevest,lehűtve isteni lesz!

Juli,
a kulcscsonttörés előfordul ekkora babánál.Nagy babáknál a vállak kifejtése sokkal nehezebb-sajnos váll elakadás is előfordulhat-ilyenkor ha nincs kint teljesen a váll,és elkezdem az másik-alsó vállat kihúzni a felső neki nyomódik a szeméremcsontnak és a kulcscsont megreped.Valamikor észre sem veszik.De hamár észrevették és a záróra is ráírták akkor közölhették volna szóban is,mielőtt hazamentek.

Na megyek,már ezt is egy órája írom mert közben kiszolgálom a gyerekeket.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Brik!
Én is gondolkodom a falfestésen, kíváncsi vagyok, hogy találsz-e mintát. Én a klasszikus dolgokban gondolkodom, mint napocska, felhő, cica, meg hát lovagi vár sárkánnyal. Nálunk 3 kiságy + egy normál ágy van a gyerekszobában. A rendes ágy fölé gondoltam valami szépet, mert oda falvédőt kreálni 2 hónapos munka. Csak Pannika sötétlila filccel már megelőzött, előbb ezt kéne eltűntetni. Még eszembe jutott a Bartos Erika weboldala, amit megnézhetnél, mert ő is kifestette a gyerekei szobáját. Az azért már komoly szint, mert a mesekönyveit is ő illusztrálja, de nagyon klassz. www.bartoserika.hu a címe. Gyerekeim kedvenc könyve az Anna és Peti sorozat!!! :D

Prücsök!
Mi nem gyűjtjük a vonalkódokat és a rózsaszín cuccokban sem tudok segíteni. Viszon felrakok pár képet a falvédőkről, de ezek nem a katalógusba készültek! Még mindig nem kezdtem neki :oops:

Zsuzsi
Kép

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Ezek a falvédők a keresztszemes, folttechnika és a gyöngyhímzés keverékei. Nagyon szeretik a gyerekek. Felteszem a többit is. Kép

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

És Panni: Kép

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Betöltöm az egész oldalt a falvédőimmel! És ez a pelenkázó, már ami látszik belőle. Kép

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Nagyon sok munkám van még, szívesen felteszek néha egyet-egyet. Most egy nagy keresztszemes képen dolgozok, meg közben levendulás sziveket gyártok.

Anita-Panzej!
Remélem Lacló szeme már rendben van!
Megkérdeztem az itteni barátnőimet, hogy nekik mi kell az oviba, mert mindenhol más. Nálunk kell egy nagyobb zsák vállfán, amibe reggel bepakolnak, meg abban van a váltócucc. Ezt állítólag készen is lehet kapni, de én valami szépet fogok nekik varrni. Kell egy tornazsák, trikó + tornacipő (hetente egyszer egész délelőtt tornáznak). Nálunk vinni kell lepedőt és paplanhuzatot, megadták a méretet. A másik oviba nem kell vinni. Párnát nem adnak, azt nekünk kell bevinni, ha azzal alszik a gyerkőc, mármint nemcsak huzatot. Kell egy bögre az étkezésekhez, fogkefe, fogkrémet nem mondták külön. Papírzsebkendőt kértek még. Meg hátizsákot, mert hetente kirándulnak, esetleg uzsonnásdobozt. Kaptunk egy többoldalas házirendet, de majd augusztus utolsó hetében jönnek ki terepszemlére és a részleteket akkor beszéljük meg. Csekken kell befizetni az ebédet és itt utólag. De biztos tudnak a többiek is mesélni még, hogy mi kell, mert itt vannak gyakorló ovis anyukák!!!
Azt is mondták, hogy itt odafigyelnek arra, ha a gyerek csak a rongyijával, vagy macijával alszik el (Mundruczó Maci nélkül Peti se hajlandó).

Timi!
Én ma ragulevest és szederszószt főztem sülthusival, mert reggel átnéztem a mélyhűtős készletet. Lassan jön az idei gyümölcsáradat és még félig van gyümölccsel!

Erika!
Én pár hétig most rendeltem, és kipróbáltam a Foodexpreszt, Gastroyal, meg a Jokert is. De visszatértem a főzéshez, mert nem jött be nekünk. A legrosszabb szerintem pont a Joker, de én nem ismerem az ízlésedet. Nekünk az nagyon menzaízű volt és többször kidobtam, mert senki nem ette meg. Igaz, hogy az a legolcsóbb. Nekünk a Foodexpresz ízlett a legjobban, de most ott nagyon megemelték az árakat. A férjem kérte, hogy inkább én főzzek, mert azt szereti.

Sára és Vanda!
Nagyon egyet értek veletek pelenkaügyben, bár én "műpelust" használok. Petike születése előtt én is csak a textílben gondolkodtam, de mi arra gondoltunk, hogy akkor meg a mosószerrel szennyezem a környezetet. Én nem is hallottam biómosóporról. És mi az az ökoszolgálat? És mikor fél évig 3-at pelenkáztam, akkor valahogy kivitelezhetetlennek gondoltam a textílt, pedig lehet, hogy csak elhatározás kérdése lett volna! Amúgy mi is szelektív gyűjtjük a szemetet, a szerves hulladéknak eszkábált a férjem komposzgyűjtőt, télen-nyáron oda gyűjtöm a krumplihéjat + a többi szervest. De itt Gödöllő olyan bonyolult ez a szelektív, tök messze van a nagykonténer! Panzej! Tényleg le fogsz döbbenni, hogy itthon milyen állapotok vannak! Én mindig rászólok a szemetelő emberekre, és tudjátok, milyen durván leugatnak???! Volt, hogy majdnem megvert a cigány hapsi, mert megkértem, hogy ne a földre dobja a csikket. A férjem is mindenkinek szól, gondolhatjátok, milyen népszerűek vagyunk!!!
Van egyébként még egy-két vesszőparipám, amiért mindig szólok, utána meg nekem szólnak be, de akkor se adom fel!!! :D

Itt kezd beborulni, pedig pancsolást terveztem délutánra.
Nagyon hiányzik itthon Panni, mindenki őt emlegeti. Minden nap beszélnek Petikével telefonon, annyira édesek. Panni kapott egyik tesómtól csokit és eltette a felét Petinek! Anya szerint Panni egyedül kifejezetten szófogadó kislány! Pénteken megyek Csabára én is a másik kettővel, megint ott leszek két hétig. Ezért most egy csomó dolgom van, undorító vasalás, meg ilyenek.

Lebonyolítottam az első vaterás bizniszemet is! Hatalmas dupló lovagi várat vettem karácsonyra! Azért nem mertem várni vele, mert ez most kifutó széria.
Fölébredt Vasgyúró Géza!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Erika!
A lényeget kihagytam: nagyon izgulok érted!!!! Én rettenetesen félek ettől a bökős vizsgálattól, mindenképpen át kell gondolni, hogy megéri-e. Nekem Pannival volt rossz az AFP-m, alacsony volt 2x is. Akkor a Schöpf-Méreybe kellett mennem genetikai tanácsadásra, nem az I.Klinikára. Ott nagyon rendesek voltak, és még "csak" 32 éves voltam, nem ajánlották a bökit. Én nem értek a lombikhoz, ezért nem tudom, mi nálatok a szokás. Szerintem beszéld meg a dokiddal még egyszer, hogy mit tegyél. Két barátnőm is 35 fölött szült és mindkettőnek volt ilyen, szerintük ez semmiség!!!!
Puszi, puszi!!!
Zsuzsi
Tényleg megyek játszani a gyerekekkel!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!!

Erika, az Istenhegyi klinikan csinalnak down kor szürést vérvétel+UH-val, az nem lenne jobb nektek? A Bökös vizsgalattol én is nagyon félnék :(!
itt van info: http://www.gendiagnosztika.hu/index.php ... &Itemid=41

Juli, nagyon sajnalom a törést és nem hiszem el, hogy nem mondtak el :shock: :x. Hihetetlen nagy parasztsag szerintem akarmilyen "gyakori" is az ilyesmi. Jogod van tudni, h mi van a bébiddel!

Zsu, 3 gyereket textilpelenkazni nem lehet egy leanyalom (bar anyaink koraban mindenki ezt nyomta, olyan hihetetlen, nem? Biztos nem lett volna idejük babanetezni! :lol:)
Altalaban aki textilpelust hasznal környezetbarat moso- és tisztitoszereket hasznal, mert a mososzer+öblitö, stb. benne marad a pelusban és irritalo lehet.
A pelusokat és a fehér ruhakat én egy dionyi "bio" mososzerrel mosom és mososzodaval (környezetbarat vizlagyito, igy nem kell sok mososzer. Emellett tisztito és zsiroldo hatasa is van - van, aki csak azt hasznal mososzer nélkül - pl. Vanda :)).
Egyébként minden hagyomanyos moso- és tisztitoszer létezik környezetbarat verzioban is.
A DM-ben, praktikerben és minden nagy aruhazban kaphato pl. Frosch termék, 98%-ban lebomlik és tök jol müködik (ugye lanyok?? :lol:). Aztan vannak ilyen szaküzletek is.

Az Ökoszolgalat egy (közhasznu?) civilszervezet, amely környezetvédelmi, életmod informacios központként müködik, kiadvanyokat adnak ki, stb, stb. Lehet naluk vasarolni/megnézni mindenféle bio tisztito/mososzereket, kiadvanyokat, textilpelusokat is pl.
Erdemes benézni hozzajuk vagy megnézni a honlapjukat (www.okoszolgalat.hu).
Abban is tudnak segiteni pl., h hol kaphatok ilyen szerek (altalaban bioboltokban). Ugy tudom, hogy postaznak is, ha valaki olyan helyen lakik, ahol nincs.
Ezt pl. megnézheted hatha érdekel.
http://www.okoszolgalat.hu/zold_praktikak
Ezt a kis kiadvanyt is nagyon ajanlom: http://www.tudatosvasarlo.hu/magazin/archivum?issue=7

Ezek aprocska kis dolgok, de mennyivel elörébb lennénk, ha mindenki ilyeneket hasznalna a haztartasban, jaaaaaj!

Nagyon édesek a gyermekeid, hogy ennyire imadjak egymast, biztos nagyon jo érzés neked!

Mi ez a vatera, amiröl dumaltok?? :oops:

Boga, Vanda jokat irt, nem szabat aggodni, mert rontasz a helyzeteden! Ha atalussza az éjszakat miböl gondolod, hogy nem eszik eleget este?
Amugy probaltad sokszor egyik ciciröl a masikra atrakni? Az segithet, ha tényleg kevés.
Anno azt vettem észre, hogy 2-3 honap alatt beall a kereslet-kinalat és akkor nincsenek mar ilyen gondok :).

Bandika, nem uszod meg igy, ide a részletekkel! :)

Agi, ha erre jarsz, nem felejtettelek el, annyi, h nem tudom elérni a tesomékat, nem tom hol vannak, de dolgozom az ügyön!
Nalatok mizu amugy?

Dina, Lilla, Tündi, Gabek, többiek hahooo, hol vagytok?

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!
Ma csak én vagyok ilyen aktív????

Sára!
A vatera egy vásárlós-eladós oldal, érdemes megnézni. Órákig bogarásztam a játékokat, és 9.000 forinttal olcsóbban vettem a duplóvárat, mint a boltban! www.vatera.hu
Megnézem az oldalakat, amit ajánlottál, mert érdekel engem is! Amúgy én nagyon kevés mosószert használok, egy kanálnyit kb. A mosógép szerelő mondta, hogy nem attól lesznek tiszták a ruhák, meg olyan kevés vizet használnak az új mosógépek, hogy nem szabad sok mosóport beletenni. Megnézem a mosószódát is! Köszi a tippeket!

Ma reggel írtam egy kis listát, hogy miket kell elvégeznem, és képzeljétek, mindent kipipálhattam!! Persze ennek az időjárás is oka, mert végül úgy beborult, hogy nem fürödtünk, helyette málnát gazoltunk. Annyira édesek a gyerekek, ahogy "legelnek" a bokorról. És Peti szemmel tartja Gézut, hogy csak a pirosokat szedje. Gézu azért belegyalogolt a medencébe szandálostul!! Utána vigyorgott :D !
Jó éjt!!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

25 hetes terhes vagyok, most derült ki, hogy a II. sz. klinikán fogok szülni. Tudnátok segíteni nekem abban, hogy néhány kérdésre friss választ kapjak? Mik a tapasztalataitok?

Van 24 órás roaming-in? Fizetős egyágyas szoba mennyibe kerül? Be kell előtte jelentkezni rá? Szülés után (császár esetén is) meg lehet kapni a babát rögtön? Tápszerezik, cukros vizezik a gyerekeket vagy támogatják az igény szerinti szoptatást? Ha császár van, akkor 6 órás tűt használnak a spinális érzéstelenítéshez?

A nagyobbik gyerekkel (hároméves) minden el lett rontva az elején a szoptatás, ami csak elrontható volt én meg nem voltam elég tájékozott (a fene se gondolta előre, hogy ilyen bonyolult tud lenni). Most jobban szeretnék indítani - bár nagy panaszra vele sem volt okom, mindig tápszerezés is volt, de több, mint két és fél éves koráig anyatej is jutott neki.

Ami a szoptatós gondot illeti, nem is vagyok akkora szakértő, de szerintem esetleg próbáld meg később mellre tenni, ha éhes. Ha alszik, nem reklamál, akkor meg nem kell nagyon izgulni, hogy elég-e a tej: ha pisil-kakil rendesen, meg gyarapszik hétről-hétre, akkor gond nincs. Ha mellre teszed és csak kevés jut, akkor némi kitartással és próbálkozással meg automatikusan több termelődik pár nap alatt. Ha jól értem, amúgy is fejsz hajnalban, azt esetleg este bekanalazhatja, poharazhatja este.
Az Avent kézi nagyon jó, de mellmérettől függően néha jól jön egy elektromos - mi (én + barátnőm) a medela gépivel kicsit jobban boldogultunk bizonyos helyzetekben. De a leghatékonyabbnak a gyerek bizonyult nálunk, sokkal jobban ürít, mint a gép, tehát ha nem tudsz fejni eleget, akkor annál sokkal ügyesebb a gyerek, ne félj.

Hasbabökés
Nekem egy alacsony AFP (mint a tiéd) és magas hormonszint miatt javasolták a hasbaszúrást, szerencsére negatív lett. A Schöpf-Méreiben csinálták, tehát csak általános tapasztalatot tudok mondani, nem erre a kórházra vonatkozóan.
Maga a hasbaszúrás nem volt vészes, inkább lelkileg volt nehéz, mert féltem a vetélési kockázattól. Kb. három perc volt székre felmászással-lemászással együtt. Kaptunk egy lidocain injekciót (szólj előre, ha allergiás vagy rá), utána beszúrják a tűt, már nem érzel semmit, ultrahangon nézik, hogy a babát meg ne szúrják és jó helyen matassanak (nálam a gyerek hadonászott a tűnek, hogy vigyék onnan) és mire feleszmélsz, vége. Jobb nem a tűt nézni, ha érzékeny vagy az ilyen dolgokra, inkább a babát az ultrahangon.

A mostani terhességgel én meg sem vártam az AFP-t, amint lehetett, befizettem egy vérvizsgálatos Down-szűrésre, ahol alaposan megultrahangoztak és a vérvizsgálat eredménye szerint a vizsgált rendellenességek kockázatát megnézték, sokkal alacsonyabb volt, mint a kor alapján várható. Így a 0,9-es AFP nem is érdekelt (dokimat sem), de a 0,8-nál sem nagyon hajlottam volna a hasbaszúrásra, csak akkor, ha túl sokat motoszkált volna bennem, hogy mi van, ha beteg. Mivel úgy voltam vele, hogy Down-nal nem biztos, hogy megszakítottam volna a terhességet, így nálam ez is a hasbaszúrás ellen szólt.
De ha valaki nem akarja annak a kockázatát vállalni, hogy (súlyosan) beteg gyereket szüljön (és eszembe sincs ezen ítélkezni), akkor érdemes megcsináltatni a vizsgálatot, ha az orvosok javasolják, legalább tudod, mire számíthatsz. De ha mindenképp megszülöd a gyereket, akkor felesleges a szúrkálás.
Nagyon nehéz döntés még a hasbaszúrás is önmagában, de egy nagyon jó barátom nagyon sokat segített, amikor évekkel ezelőtt azt mondta, hogy ilyen élet-halál kérdésben csak úgy lehet hozzálátni a döntés meghozatalához, hogy bármit döntesz, jól döntesz. Mivel rólad, párodról, babádról van szó, úgyis mindent alaposan átrágsz. Úgyhogy szerintem igyekezz minél kevesebbet izgulni.
20150827140659

Sziasztok!

Mtm!
Üdv köztünk!
Igen a baba a nap 24 órájában Veled van csak fürödni viszik el!
Én császárral szültem,de altatásban!De az intenzíven feküdt mellettem egy lány(spinális érzéstelenítéssel) Őt éjjel hozták fel és másnap délelőtt mehetett le a gyerekágyra!
Mivel én aludtam nem kaptam meg rögtön a babát! Viszont átvitték abba a szobába ahol a férjem várt és ott fürdették,öltöztették aztán foghatta egy kicsit! :lol: Nem sokat mert egy kicsivel (3 hét) korábban jött és az Apgarja sem volt tökéletes ezért inkubátorba tették! :(
Az intenzívre nem szívesen hozzák fel,ezért külön harcolnom kellett,de a nővérek sokat segítettek ebben és az orvosom is!
A babát akkor és annyiszor szotatod ahányszor akarod mivel Veled van egész nap! :)
A cukros víz minden reggel ki van rakva vehetsz belőle ha akarsz!Nem muszáj bár amikor én voltam bent a csecsemősök azt javasolták amíg nem indul be a tej azért adjunk nekik!
Tápszert adnak ha kérsz és Te eteted meg a babát!Sajna nekem szükségem volt rá én egyiket sem tudtam szoptatni!

Hát ennyi!Amire nem válaszoltam arra a többiek biztosan fognak!

Szia!
Vendég

Szia Alziza!

Nagyon köszi a gyors választ, most nagyon be vagyok sózva, már egy picit visszafelé is olvasgattam, úgyhogy lett egy újabb kérdésem. Ha egyágyas szobába beruházok, oda azért bejöhetnek hozzám és fogdoshatják a csecsemőt (apuka, nagyszülők, tesó)? Nagyon nem bírnám a hermetikus elzárást napokig, főleg nem a nagyobbik gyerektől.

És szerintetek arra van mód, hogy amíg le nem kerülök a gyerekágyra, addig valaki (mondjuk a barátnőm, hogy ne pasi legyen, ha másokat zavarna) ott marad velem valaki, hogy segítsen megkaparintani a gyereket?

Azért erre a forgatókönyvre készülök, mert az előző gyerek császárral született (faros volt, kevés hely) és ugye ez növeli az esélyeimet arra, hogy a következő is az legyen.

Még töprengtem a hasbaszúrás-AFP dolgon. Nálunk feltehetőleg azért lett olyan rossz az AFP eredmény, mert minimum egy, de inkább két héttel fiatalabb volt a baba a számított koránál (én abba a típusba tartozom, akinek véletlenül sem a ciklus felénél van a peteérése, hanem később, plusz éppen eléggé fel volt borulva a ciklusom, amikor a gyerek összejött). Ezen a mérések sem sokat segítettek - gondolom így utóbb -, mert a gyerek nagyon hosszú a korához képest, születése óta egyfolytában, szerintem már a pocakban is ez volt a helyzet. Úgyhogy mivel nálad is felmerülhet hasonló, Erika, szerintem megnyugtató dolgokat hallhatsz az UH-n. Amit nekem csináltak a Down-szűrés keretében, az olyan volt, hogy nézték az orrcsont meglétét (tehát nemcsak tarkóredőt néztek), illetve alaposan a gerincét, azt, hogy a hasfal rendben van, néztek áramlást, nézték a szívét, nincs-e folyadék ott, ahol nem kell lennie. A pontosabb géppel azért most is egy héttel fiatalabbnak mérik a babát, a kevésbé pontossal nagyjából időben van.
Sziasztok,
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Tücsi!
Az egyágyas szobáról nem udok nyilatkozni mert én nem voltam ott!Nem bírtam volna,hogy egész nap egyedül legyek!Én jobban szeretem ha vannak szobatársaim!Nekem eddig szerencsém volt velük!
De nem hiszem,hogy oda be lehet menni és "fogdosni" a babát!
Ez úgy van,hogy a babák kiskocsiban vannk amit ha ebédelni mész viszel magaddal(legalábbis mi így csináltuk),ha látogatók jönnek akkor is kitolod de az üveg mögött hagyod!A kiskocsi olyan mint egy műanyag lavór,tehát látod a babát!Nem tudom ezen a képen mennyire látszik?
Kép
Az üveg mögé látogató nem mehet!
Az intenzíven nem maradhat veled senki mert itt a látogatási idő 10 perc és csak apát engedik be!(néha elnézőek és volt amikor 25 perc is volt).Én 2 napig voltam ott!

Képzeljétek beköltözött hozzánk egy 3 gyerekes süncsalád! :lol:
Nagyon édesek!Odajönnek az ajtóhoz!Este 11-kor még kint néztük őket a férjemmel!Megpróbáltam lefényképezni őket de nem sikerült mert túl sötétek lettek a képek!

Sziasztok!
Vendég

Alziza!

A sünök nagyon szeretik a tejet... :)

Kép

Kép
precious
Budapest

Ja, még a mosás témához annyit, hogy lehet kapni ún. MOSÓDIÓT.
itt a link:
www.mosodio.hu

A barátnőm (akinek 3 bébije van) már évek óta ilyet használ nagy sikerrel és ha elfogyott a mosószóda, akkor én is ki szeretném, próbálni.

Szerintem megéri kipróbálni.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Először is köszi mindenkinek a pelusos infókat.

Andi
nagy gratula nektek! Várjuk a részletes beszámolót, ha lesz egy kis időd.

Ábimami
sajnálom, hogy Dani kulcscsontja eltörött. Hogy mennek a dolgok a párod nélkül?

Tücsi
üdv közöttünk. Tapasztalatom még nincs a klinikával kapcsolatban. Én most töltöm a 30. hetet. De majd ha meglesz a kicsi írok:)

Lányok
tegnap voltam az orvosomnál. A méhnyak megrövidült. C2100 lett az értékem. Megbeszéltük, hogy vigyázok és pihenek. Volt már valaki hasonló helyzetben? Azért nem kell nagyon aggódnom ugye?

Puszi mindnekinek

Adri
gyadri

Kedves Alziza!
Köszi nagyon az infót és a képet - tündéri a baba. Ezt a bevásárlókocsit ismerem, köszi. Ebédelni ki kell menni? Ajjaj, az én szokásaimhoz képest egyre poroszosabbnak tűnik ez a hely.
Én az egyágyas szobára pályázok, mert nekem nyugi kell a szoptatáshoz, akiket nem ismerek régóta, feszélyeznek, más látogatója, szobatárs, rokon, az én agyamnak egyre megy.
Ezen kívül mindent meg fogok tenni a sima szülésért (este megindul az apás rábeszélés a babának, hogy legyen ügyes :) ), hogy ne is jussak az örző közelébe se, de ha igen, akkor igyekszem minél hamarabb szabadulni. A két napért nagyon nem irigyellek!
Én a Schöpf-Méreiben szültem előzőleg, ott az őrzőbe is hozták a babát, bármennyi időre, de ott csak kismamák voltak, nem zavarta őket. Ráadásul ott volt háromágyas örző is, tehát tömeg sem volt. Rokonok is jöttek-mentek, mindig volt körkérdés, hogy kit mi zavar, de szerencsére senkit semmi nem zavart, úgyhogy még este kilenckor is kaszinózás folyt. Sajnos 24 órát kellett feküdnöm, ami sok volt nagyon. Ott utána egyágyas szobába mentem, mert a nagyszobák rettentő zsúfoltak, levegőtlenek voltak és ott aztán volt jövés-menés, amit szerettem, én alig voltam egyedül, mindig jött hozzánk valaki. Ezért is örülnék most is, most meg pláne, hogy a nagyobbik gyereknek is szüksége lesz időre velem. Majd érdeklődöm még a lehetőségekről.
A sünikhez gratulálok, az nagyon jó, ha tanyát vernek nálatok, mert a rovarokat irtják, állati kedves, mókás kis állatok (de azért figyelem, vadállat, harapni is tud, ha bántják), a gyerekek imádni fogják őket. A tejjel óvatosan, mert a piciknek árthat, hasmenést kaphatnak tőle, kiszáradhatnak - egyszer egy elárvult sünit pátyolgattunk, az állatorvos figyelmeztetett erre.
20150827140659

Szia Adri!
Köszönöm előre is, ha eljutsz esetleg a szülésfelkészítőre (ma 14.30-tól 16-ig van szülőszoba látogatás), arról is mesélhetsz én nem tudok menni a nagyobbik gyerekkel.
Jó neked, a hátralevő időt már fél lábon is ki lehet bírni :)
Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Muzsu
kaja ügyben: nálunk muszály lenne, már csak azért is mert nekem elméletileg sokat kéne pihennem, de Ákostól ez az 1 dolog amit nem lehet, illetve főzni sem tudok, max éjjszaka alvás helyett :cry: tehetném meg + ügye most még apjukot is jóformán teljesen ki kell szolgálni míg 2 mankóval és 1 lábbal közlekedik.
a barátnőid szerint tényleg túl lehet élni, tényleg semmiség?
A falvédőket te varrtad? Nagyon édesek!

Bökés
mégegyszer nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!!
az Istenhegyin voltunk 12+6 hetesen, ott életkorom szerint nagyon kicsi rá az esély hogy beteg a baba.
De én úgy voltam mindig hogy beteg gyereket nem szeretnék világra hozni, már csak azért sem mert 1x mi is meghalunk és akkor kire hagyom, Ákosnak nem mondhatom hogy tessék mostmár a te feladatod, ill. állambácsinál betig a helyzet eléggé rossz, + magánba rakatni nincs pénz :cry:
A klinikás dokim már az elején mondta hogy bökés - az életkorom miatt (34 év)
de a többi indoka hogy lombik - azon belül ICSI, és hogy UH szerint el van maradva 8 napot, és szerinte sok ez a kicsi apróság, és jobb lenne tudni tutira
Pedig azt már én is tudom hogy ahány UHgép, ahány doki - UH-hos nézi annyi félét mérnek,
és apjuk most közölte hogy ő beteg gyereket (Down kóros) nem hoz haza!
így most 3 férfi véleménye között őrlődöm: a 2 dokim, és apjuk,
az egyik (Kaális) dokim szerint minden OK - és ő max a szabolcsba küldene bökésre egy másik dokihoz, a másik dokim küld bökésre az I-esre, apjuk ügye és én sem szeretnénk beteg gyereket
Így valszeg marad a bökés
csak az zavar nagyon, hogy mire minden kiderül, hogy esetleg beteg akkor mire megszülesztenek jóformán már egy koraszülött gyereket fogok megszülni, hogy ilyenkor mit csinálnak vele - sorsára hagyják vagy nem is tudom, talán ebbe jobb nem is bele gondolni
Vagy mi van akkor ha azt mondtják hogy beteg, elvetetem - megszülesztenek és kiderül hogy semmi baja

Bocs ha hosszúra sikerültem, de mostanában agyilag kezdek egyre jobban leamortizálódni.
+ ma mennem kellett volna este a tesóm diploma koncertjére és ezért meg a anyukám orról egy kicsit hogy nem megyek el :cry:
De szerencsére azért annyira nem haragszik rám, mert holnap jön hozzánk és itt lesz egészen vasárnapig :lol:

Sziasztok

Erika

Ui: nagyon nagyon édesek a gyerkőcök a képeken!

Kép

Kép
erika13

Sziasztok,

Erika
Megértem a problémád, én is gondolkodtam anno ezen a beteg gyereket világra hozni dolgon, de nekem a férjem azt mondta, hogy ilyeneken ne is gondolkodjak, ne fessem az ördögöt a falra, biztosan egészséges lesz. Tehát állj hozzá pozitívan! :)
Egyszer amikor UH-ra vártam a Klinikán egy idősebb kismama mellett ültem, aki bökésreől jött vagy arra várt márt nem tudom. De ő akkor azt mondta, hogy 35 felett kötelező, akkor megfogadtam, hogy na én 35 éves korom előtt szeretném megszülni a gyerekem. :oops:

Mtm
Az egyágyas szobát szerintem előre le kell foglalnod, mert abból csak néhány van. Oda akárki bemehet hozzád megfogdosni a gyereked, kivéve amikor fürdetés van.
Itt szerintem senki sem volt egy ágyasban, kivéve Marsi Anikót:-)
Az 5 ágyasakban nem lesz bent senki, csak a szobatársaid és a gyerekeik, mert oda más látogató nem jöhet be, neked kell kimenni a folyosóra.
HA császárral szülsz, akkor apa, vagy aki veled van megkapja egy kis időre a gyereket. Téged feltolnak az őrzőbe, ahol egyszerre max. 2 ember lehet bent nálad, azok sem lehetnek ott egyfolytában és a babád sem. Nekem eljött az unokaöcsém kb. 5 éves volt és őt csak egy puszira engedték be, mert kisgyerekek oda nem mehetnek.
Gyerekedet néhányszor behozzák és már próbálkozhattok a szopizással.
Őrzőből pedig másnap mész át a gyerekágyra.

Muzsu
Nagyon szép dolgokat készítettél, simán megélhetnél belőle :D

Brik
Szobafestésnél én is szerettem volna valamit festetni a falra, de aztán nem tettem, mert már nem volt rá időm. Mi minden falat más színűre festettünk, jó kis pasztell színeket választottunk, és nagyon szép lett. Valaki írta, hogy saját maga csinálta.

Bandika
Gyors szülésről ide a gyors beszámolót :D :D és persze gyors gratula is hjár hozzá :)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!!

Andi!!
Ezer boccs!!Valahogy átsiklottam az írásodon!
GRATULÁLOK A BABÁHOZ!!!

Tücsi,Vanda!
Köszi a sünis infókat!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Na, én sem jövök valami sűrűn. :oops: Elnézést, főleg, hogy akkor is kérdezek.

De most először gratulálni szeretnék Julinak. Azt hiszem még nem jártam a nagy esemény óta erre. Megnyugtatásként írom, hogy az én vállam is "eltört" a születésemkor és semmi nyoma nem maradt. Azóta sem tört el semmim, pedig elég sokat potyogtam. (kop-kop-kop)

Muzsu-Zsuzsi: Ezek aztán a falvédők! Nem is az írottakra koncentráltam, hanem többször is megnéztem a képeket. És a gyerkőcök! Jól látom, hogy a lovagi kard még az ágyban is kéznél van a hősnek? :D

A kérdésem:
Főleg a velünk egyidős gyerkőcös mamik, vagy aki már tapasztalt.
Milyen ételeket adtok a picurnak. Nekünk megy még a cici napközben is, de ebben a nagy melegben főleg a főbb étkezések között szomjoltásnak. Persze este és kora reggel is cici van.
Arra gondolok, hogy hogy néz ki egy komplett napi étrendetek. A védőnénik nem jelentkezett még mindig, tőle nem tudok kérezni.
Úgy érzem nem vagyok elég bátor a "felnőtesebb" ételek kipróbálásában. Mikortól adtatok a saját magatoknak főzött levesekből a gyerekeknek? Vagy pélául kockasajtot, és mennyit, milyen módon?
Lehet, hogy egy kicsit butákat kérdezek, de én nagyon allergiás vagyok. Pollen és házipor. Most is majd meg veszek, úgy folyik az orrom és nem szedhetem a bevált gyógyit a szoptatás miatt. Nem szeretném, ha a kislány is allergiás lenne majd azért, mert elkapkodtam valamit az élelmiszerek terén. Érdekes, hogy tavaj a terhesség alatt alig jött elő az allergiám.

Rólunk pár szóban:
Anita már úgy közlekedik a lakásban, hogy alig lehet útolérni. Kapaszkodva megy és ha fogom az egyik kezét, akkor is húz, hogy sétáljunk. Egyedül megáll és 1-1 lépést megtesz a bútorok között kapaszkodás nélkül. Integet, hogy pá-pá, és tapsol. Most gyakorolja a felmászást.
Sajnos ebben a nagy melegben teljesen felborult az alvási rendünk. Amúgy sem volt egy hétalvó, de most napközben alig alszik 2x40 percet.

Megyek és megnézem mi lett a madárral, ami az előbb nekirepült az szobaablakunknak.

További szép napot kívánok mindenkinek.

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Edina,
Anita igazán jól fejlett mozgáskoordinációval bír! Aztaaaaa :P , le a kalappal!!! :) :) :) Azt hiszem nemsokára kapkodhatod a fejed.
Allergia téren szerintem a por/pollen és az étel allergia más lapra tartozik, ezért ha nincs étel allergia a családban, akkor próbálkozhatsz. Amúgy ezz szerintem mindenki a vérmérséklete szerint teszi + persze a baba kedve szerint. Valahol már 7 hónaposan ugyanazt eszi a gyerkőc, mint a család. Nálunk ez nem működik még mindig, sajnos, csak egy-egy esetben. De nagyobb gondom sose legyen.

Erika,
Fő a pozitív hozzáállás, de megértem az aggodalmadat. Én sem érezném magam elég erősnek egy beteg gyerekhez, ugyanakkor a sorsára hagyást sem érezném helyén valónak. Nálunk is volt para - bár nem a korom miatt, hanem mert ugye a párom "fogyatékkal" született és ő emiatt tartott az eshetőségtől.
De szerintem az esetek többségében nagyobb a para, mint a tényleges kockázat. Én amúgy biztos a spéci vérvizsgálatot választanám, még ha sokkal drágább is. Ettől a hasbabökéstől még a hideg is kiráz. :x

Muzsu,
Gyönyörűségesek a falvédőid!!!!!!! Olyan meseszépek, hogy megszólalnak! És hogy ezeket a gyerkőcök mellett csináltad, hát még inkább le a kalappal! És most még kiváncsibbá tettél a többi remekművedet illetően. :wink: Tényleg zsűriztesd őket, mert csodás dolgokat alkotsz. :)

Úgy látom környezetvédelem téren még van mit tanulnom. :? Bennem például fel sem merült, hogy a pelusból a kakit a wc-be illene/kellene üríteni. :oops: :oops: :oops:
Na de figyelek és igyekszem! :wink:

Most pedig megyek Blankázni.
Prücs

prucsok

Sziasztok!

Edina, csak annyit akarok mondani, hogy en ugy tudom, ha barmilyen allergia van a csaladban, akkor igenis oda kell figyelni az uj etelek bevezetesere (bocs Prucsok! :oops: ). Ezt meg anno a gyerekorvos mondta nekunk. Az allergeneket (citrusfelek, paradicsom, tojasfeherje, eper, apromagvas csodak, vanilia, tej stb.) szerintem csak egyeves kor utan. Amugy a kajakat ilyen korban mar fuszerezheted, piritott hagyma, kenyer ilyesmi mehet, talan rantast is lehet a kajaba tenni. Egyebkent en is ilyeneken dilemmazom, mert persze elfelejtettem hogy volt a Lackonal.. :oops:
Hany foga van egyebkent Anitanak?

Muzsu, a falvedok tenyleg szepek, le a kalappal. En meg csak most kezdek gondolkozni a patchwork-on, egyelore nem igazan tudom hogyan kellene nekiallni..

Jovo het szerdan vegleg hazamegyunk, cuccaink mar otthon, borondbol elunk. Kicsit fura, meg nem igazan tudom felfogni. Mindenesetre ez az otthoni hoseg szornyu lehet. Itt olyan kellemes, 22-25 fok van, ma volt csak egy kicsit melegebb. Ami idegesito viszont, hogy folyton esik.
Laci ma el konferenciara szombatig, drukkoljatok, ne kelljen a Lackoval megint az elsosegelyen kikotni valamiert. Nem olyan jo azert itt lenni ket gyerkoccel tok egyedul..

Szep estet mindenkinek!
Anita

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!
Csak gyorsan, mert mennem kell játszani :)
Erika, szerintem ne tépd magad, bárhogy is döntesz, jól fogsz dönteni. Elítélni, ítélkezni ebben senkinek semmi alapja. Gondolj arra is, hogy a fiúknak ezt sokkal nehezebb átérezni, nem bennük mocorog a pici. Ami a vizsgálatot illeti: tényleg nem vészes, nincs időd semmire, arra azért figyelnek is, ellássanak feladattal addig, míg ott vagy bent, arra a három percre. Hogy ha az aggasztana, hogy baj esetén mi lenne, akkor inkább kérdezd meg pontosan az orvostól, vagy valami fórumon, hogy felesleges rémképekkel még ne idegesítsd magad, mert az idegeskedés se így, se úgy nem segít ezen. Gondolj arra, hogy annyira kicsik az esélyek a gondra, pláne, ha a már a fizetős vizsgálaton is túl vagytok (én is ott voltam). Ott azt mutatják ki, hogy az életkorodhoz képest milyenek az esélyek, ha még alacsonyabbak, akkor pláne elenyésző a valószínűsége, hogy probléma adódik. És ha az megnyugtatóbb mindenkinek, akkor jöjjön tű, tényleg túlélhető, nagy megkönnyebbülés, amikor tudod, hogy minden rendben van.
Ja! és egy félreértés: 35 fölött sem kötelező a vizsgálat, de az orvosnak kötelező felajánlani.

Gabek - köszi az infókat, jót mulattam a megjegyzéseden. Te se ítélj el, egyáltalán nem vet a fel a pénz, de én rettentő rosszul bírnám, hogy csak percekre ölelgethetem a nagyobbikat, de akkor a kicsit kell ott hagyni. A nagy már várja a picit nagyon, nem érezném szerencsés indításnak, hogy napokig hozzá sem nyúlhat-bújhat. Amikor annyira egy bújós kis ember ráadásul.

Edina - az étel allergia tényleg más, mint az egybek, bár nemrég olvastam a keresztallergiáról, ami azt jelenti, hogy bizonyos ételekben hasonló anyag van, mint pl. a pollen, így annak az ételnek az elfogyasztása is hasonló tüneteket vált ki, de erre ritkábban gondolnak. Egy Nők Lapja Egészségben írtak róla, nem tudom, mennyire humbug, szerencsére allergia ügyekben teljesen tájékozatlan vagyok.
Hathónaposan kezdtünk kóstolgatni, először répalével (egy liter vízben rakás répa, letrutymákozva), mert csúnya, agresszív vírust kapott ki a család, a kicsikének megállíthatatlanul ment a hasa. Utána én megfogtam a Kismama újságban (naptárjában) leközölt hozzátáplálási táblázatot és átbeszéltem a doki nénivel, egy-két helyen módosítottunk. Mivel nálunk sok volt a tápszerezés és mindenféle tapasztalatai vannak a doki néninek tej ügyben, mi azt (és tejfölt) nem adtunk kétéves korig, joghurtot, sajtot egyéves korig. Tojást emlékeim szerint nyolc hónapos korig, először sárgája, aztán fehérje. A szója nálunk fel sem merült (brrr, utálom). Dinnyével vártunk másfél éves korig, illetve kettő, mert akkor volt szezon, mert doki néni mondta, hogy nem szerencsés, de minimum a héját alaposan meg kell mosni, mert ott hevereszik hosszasan a trágyalében, ami sokszor emberi székletet tartalmaz... Gyümölcsben alma, meggy, banán, őszibarack volt a favorit, majd valamikor egyéves-másfél éves kor után átpréselt málna. Zöldség: krumpli, spenót, brokkoli (felfújta, megfogta, de imádta), sóska (nem ment túlságosan), répa, karfiol, egyéves kor után préselt borsó, vörös lencse (nincs héja és fini, meg gyorsan is fő). Husi ment szépen sorban minden, darálva vettem, marhát kétszer daráltattam, nagyon megbízható a hentesünk, azokból főztem milánói meg pörkölt alapot és azt kevertem a krumplis-olajos-Flora-margarinos-joghurtos (mikor mi) trutyiba. Mi hét közben keveset főztünk, úgyhogy a babának naponta külön főztem egy-két szem krumplit és hozzá valami fagyasztott zöldséget. (A fagyasztott zöldség és gyümölcs azért jobb, mint a konzerv, mert azt akkor fagyasztják le, mikor szezonja van, nem tartósítószerezik.) Husit egyszerre főztem negyedkilót, fél csirkemellett, aztán letrutyizva jégkocka tartóban lefagyasztottam és úgy zacskóztam. Hétvégén a hűsleves levét adtam a krumplihoz, aztán a paprikás krumplinkból kapta a krumplit, aztán már, amikor tojásozott, akkor kapott a leves nokijából is kicsit a krumpli közé. Ha olyan alapanyag volt a kajánkban, amit adtam neki, akkor azt már folyamatosan adtam, ez egyre gyarapodott. Betartottam, hogy háromnaponta adtam újat, hogy kiderüljön, ha valamire allergiás lenne, szerencsére semmire. Egyéves korára (nyári gyerek) imádta a paradicsomot szezonban, a primőrt meg sem tudtam vele etetni később, utálta az ízét (igaza volt).
Ha gondolod, a módosított táblázatot be tudom írni, azért emlékszem, mert mostanában azt játszuk a gyerekkel, hogy el kell mesélnem, hogy miket evett, amikor pici baba volt. :)
A kérdésre a válasz: lassan, fokozatosan, kétéves korára alakult ki, hogy mindent eszik és nagyjából úgy, mint mi. De nem tudsz lekésni semmiről, most találkoztam valakivel, aki majdnem kétéves koráig csak bébiételt adott a gyereknek, mert nem tudta, hogyan fogjon hozzá és félt, hogy gond lesz... Na, neki már munkásabb lesz átszoktatni a gyereket házikosztra, de ő is elkezdte és boldogulnak.
20150827140659

Sziasztok!

Edina!

Korban azt hiszem elég közel állnak a gyerekeink!Zalán 10 hónapos!Mi tápszeresek vagyunk!(Nekem sajna mind a három az volt)!Eddig Humana HA tápszert ettünk de egy pár napja nem eszi meg!Ezért most szintén Humanából almás tápszert iszik reggel és este!Én már elkezdtem adni Neki a joghurtot,baba pudingot.Ezt vagy gyümit eszik délelőtt!
Délben főzeléket!
Délután vagy joghurt vagy gyümi.Attól függ mit evett délelőtt!
Abból amit mi eszünk még nem adtam Neki!
Nagyjából a két nagynál is így csináltam!9-10 hónapos korukban kezdtem a savanyított tejtermékeket.Tojást és tejet csak 1 éves koruk után!Édességet most is csak minimálisat,illetve Zalán egyáltalán!Egy ideig még nem is kap!
Igaz most így eszembe jutott,hogy kaptak túró rudit de úgy,hogy a csokit leszedtem róla!

Az allargiáról:A barátnőm később kezdett tejet adni a gyerekeinek mint én!Most derült ki a kisfiúról és a kislányról is,hogy allergiásak az állati fehérjére!A kisfiú 3 éves a kislány 6.Tehát szerintem ez nem igazán attól függ,hogy mikor kezdünk tejet adni!Persze nyílván nem adunk pici csecsemőnek! :roll:

Hát ennyi!De szerintem ahány család annyi szokás! :)
Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Köszi az eddigi tanácsokat és véleményeket. Még várok tippeket. :)
Azért vagyok óvatos, mert még a pesti védőnénink mondta, hogy a túl korán adott nem megfelelő élelmiszerek (pl. tartósítószer, ízfokozók, stb. ami ugye tagadhatatlan, hogy a mi ételeinkbe be-becsúszik :oops: ) a későbbiekben bármiféle allergiához vezethetnek. Gondolom az immunrendszernek nem tesz jót hosszú távon a sok mesterséges anyag.

Anita: 6 foga van Anitának :lol:
A paradicsomot már kipróbáltuk, bébiételbe, de nagyon folyósan láttuk viszont a pellusba. Azt most nem is adok neki egy jó darabig. Pedig a nagyokos kisokosok azt írják a szakoldalakon és könyvekben, hogy már mehet. Itt volt a temérdek cseresznyénk, de az meg nem ízlett neki. Érdekes, hogy az epret és a málnát én ettem, persze először óvatosan, és nem lett tőle baja. De neki én sem adtam még.
Most olvastalak vissza, hogy milyen nagy döntést hoztatok.
Sok erőt és kitartást kívánok az elkövetkezendő hetekre. Nem semmi két kisgyerekkel költözni. Mi 3 hetes korában és 5 hónapos korában költöztünk. Igaz ezek csak itt Magyarországon belül történtek, de az is nagyon megerőltető volt.

Mivel a kisasszony ilyen korán kell mostanában (már fél 6 óta fent van) elkezdem pótolni az olvasnivalót.

Lányok, kitartás a mai nagy meleghez.

Edina és Anita

Kép
educi

Erika!
Még egy dolog eszembe jutott, a tépelődésről, hogy mi van, ha utólag derül ki, hogy mégis minden rendben volt. A hasbabökésnek az az előnye megvan, hogy az gyakorlatilag 100%-os eredményt ad, de csak azokra a kromoszóma rendellenességekre, amit vizsgálnak (teljesen egészséges gyereket soha senki sem fog garantálni neked). Tehát, ha az azt mutatja, hogy gond van, akkor gond is van. Talán így egy tételt lehúzhatsz az idegeskednivalók listádról.

Edina!
A paradics meghajtja a gyerekeket, érdemes keverni fogósabbakkal, ez minden gyereknél más, ezt neked kell kitapasztalni. Azt meg pláne, hogy mit szeret és mit nem. Ráadásul még változtatják is a kis bogarak. A cseresznyét próbáld meg hámozva adni, ha vastag héjú... A kísérletezést nem ússza meg az ember lánya.

Itt a doki néni által módosított listám.
6 hónapos kortól: alma, őszibarack, meggy, krumpli, répa, sütőtök, cékla, gesztenye (főleg rosszul gyarapodó babáknak), gabonyapelyhek
7 hónapos kortól: paradicsom, banán, körte (ami nem kavicsos), narancs, citrom - kivéve allergiára hajlam esetén, akkor halaszd inkább egyéves kor utánra. Cukkini, saláta (főzeléknek), brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka sütve vagy főzve, zöldborsó héj nélkül, csirke, pulyka, étolaj (kevés), petrezselyem, zelerlevél, kapor, metélőhagyma
8-9 hónapos kortól: cseresznye, karalábé, kelkáposza, karfiol, csicsóka, vörös és fokhagyma sütve vagy fűzve, marha, sertés, ha nem volt allergia a családban, akkor kefir, natúr joghurt, túró, kevés sajt - ha volt, inkább egyéves kor után, tehéntej, tejföl, tejszín kétéves kor után, árpapehely, rozspehely, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű/oregano, citromfű, lestyán
10-11 hónapos kortól: káposzta, padlizsán, zöldbab, rebarbara, mángold (olyan, mint a sóska, állítólag a gyerekek jobban szeretik, mert kevésbé karakteres az íze, én nem találtam erre), spenót vagy sóska, fűtt tojássárgája heti egy-két alkalommal
egyéves kor után: uborka savanyítva (reszelve) vagy nyersen, retek, vöröshagyma és fokhagyma nyersen, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab, csicseriborsó, paprika, hal, méz, tojásfehérje, mandula, mogyoró, napraforgómag, tökmag, gyógynövény és gyümölcsteák, virsli, túrórudi

1 éves kor után: gesztenye, szilva, ringló, sárgabarack
1,5 éves kor után: dinnyék, aprómagosok
májat inkább ne, a juh- és kecske tejtermékeket nem javasolta, nem jobb szerinte, mint a tehéntej termékek

Az ízfokozókról, ízesítőkről nekem is ugyanazt mondták, mint neked. Én elég egyszerűen megoldottam, mert saját magunknak is jellemzően zöldfűszereket használtam inkább. A vegetát és az ízesítőket kerülöm, helyette a fent felsorolt fűszernövéyeket használom szárítva és frissen/fagyasztva. Nagyon finomak a findus zöldfűszerei, szerintem nem olcsó, de elég sokáig kitart és nagyon praktikus a csomagolása. De fagyasztottam le én is frisseket, jégkockatartóban, de nincs nagy mélyhűtőnk, úgyhogy egy idő után pótolnom kellett. A borsikafűvel nagyon jól tudom helyettesíteni a borsot, így hároméves kor körül kezdtem el borsot használni újra (fehéret, keveset), a lestyán meg hihetetlenül jól pótolja a vegeta-féléket. Lehet cserépben is kapni, frissen még intenzívebb az illata, íze.

Zabpelyhet korábban sosem használtam, de a doki néni mondott egy nagyon jó receptet, nagy kedvenc volt egy időben: egy rész zabpehely két rész vízzel megfőzni (puhára) és villával szétnyomkodott banánnal vagy almapürével összekeverni. Cukor sem kell hozzá, nagyon finom. És a zabpehely ráadásul nagyon jó olcsó is.
20150827140659

Sziasztok!

Zalán megtanult felmászni a kanapéra!
Zina ágyára már pár napja is felment,de az elég alacsonyan van!
De tegnap rájött,hogy a kanapé mellett van egy tengerifű kosár(kb.30cm magas),ha ara felmászik akkor át tud mászni a kanapéra! Kép
A baj csak az,hogy lemászni még nem tud,simán elindul fejjel lefelé! :roll:
Most azon vagyok,hogy megtanítsam lemászni!Nem emlékszem a másik kettőnél ez mennyi időbe telt!Remélem hamar megtanulja! :)
Bár eddig gyorsan megtanult mindent csak egy párszor kellett Neki megmutatni dolgokat.

Edina!
Amit Tücsi mond a zabpehelyről tényleg jó,bár én mostanában inkább rizspelyhet használok!Nagyon szereti Zalán!
Az ízfokozókró és tartósítószerekről pedig biztos úgy van ahogy mondod!De az is igaz,hogy amikor nekem Alex kicsi volt biztosan többet evett ezekből mint most Zalán!Akkor még azért nem volt ekkora választék babaételekből sem és nem is figyeltek annyira oda ezekre!Az immunrendszerével viszont nincs gond!Most lesz 5.-es de az elmúlt években összesen 4 napot hiányzott a suliból!

Ma nagyon meleg lesz,illetve van! Kép

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap megvettem az Anya, tanits engem és a Suttogó I-et. A tanitós könyv az oké, sok minden van benne, amit már eddig is csináltunk és úgy tűnik, hogy jól csináltuk.
A Suttogó viszont megdöbbentő, de igaznak tartom, igy ma e szerint élünk. Az első Evés-Játszás-Alvás periódus eddig oké, de szerintem ez eddig sem volt másképpen. Talán csak jobban odafigyelek arra, hogy vajon miért sirhat.

Más....

Milyen módszeretek van arra, hogy a Kicsi az apukáját is jobban elfogadja? Esti fürdetés az övé, és még a büfiztetés is, de nem marad meg nála a gyerek, amikor már altatásról van szó. Nálam viszont szinte azonnal megnyugszik. Tudom, hogy velem van egész nap a gyerek, de azt sem akarom, hogy anyamániás legyen és ne legyen meg jól az apjával. Várom a tapasztalatokat!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok

Mindenkinek nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Valszeg marad az I-es klinika és a bökés :cry:

Mert tegnap hívtam a Hajdú Krisztina féle Praxist és csak július 14-re lett volna időpont :cry: , mondtam hogy akkor már nekem késő, de erre csak annyit mondtak hogy sajna nincs korábban, a Szabolcs utcában pedig senki nem vette fel a telefont, a Géndiagnosztikában elméletileg csak vérvizsgálat, de ha akarom akkor UH-is - persze nem kevés pénzért, és most sajna nem tudom megoldani hogy nap mint nap pestre járjak, így is nagyon nehéz lesz összehozni hogy valaki itt legyen velünk minimum 1 hétig és jóformán 3 embert kiszolgáljon a bökés után.
De majd lesz valahogy!

Alziza
nagyon ügyi Zalán, nálunk apjuk 2-3x megmutatta Ákosnak hogy hogy kell lemászni és utána már csak figyelmeztetni kellett rá egy ideig, és nagyon ügyi volt.

Vanda
apa elfogadása: nálunk szerencsére nem volt ilyen gond, nálunk apja fürdette eleinte, és nem mertem volna, de szerencsére Ákos imádja az apját

Sziasztok

Most mennem kell mert Ákost még ébren kell tartani kb. délig!

Erika

Kép

Kép
erika13

Vanda
Egyszerűen apa legyen a gyerekkel minél többet, hogy tudja, hogy mindig számíthat rá ő is. Ne csk fürdesse, hanem játszon vele a maga módján minél többet, öltöztesse stb.
Nálunk pl. Gergő azért nagyon szeret öltözni, mert elején az apukája kitalálta, hogy csak ő a gyerek designere, és ő mondja meg mit vegyen fel a gyerek és ő is adta rá.
Mivel az elején az apukák még nem tudnak a srácokkal focizni, ezért valami mást kell nekik csinálni, de nagyon fontos, hogy sokat legyen vele. Tudom persze valakinek el is kell tartania titeket, de ha hazajön a munkából akkor ne egyből azt beszéljétek meg, hogy mi történt aznap vele, hanem először játszás, aztán fürdetés, majd altatás, na és utána foglalkozzatok ti egymással, ha akicsi már alszik.
Persze hogy veled megnyugszik, mert te mindig ott vagy vele, de az apukájánál is ezt el kell érni, hogy ezt érezze még ha kevesebbet látja akkor is.

Mi ma délután strandolunk :-)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Edina, ha allergias vagy nagyon vigyazz az allergén ételek bevezetésénél! Tudod, Vince tej-tojallergias nagyon, asztmas is, szoval ezt ugy mondom, hogy jartunk mar néhany szakembernél...
En is "csak" pollenallergias vagyok, de latod Vince ételallergias és mindig az én allergiamat szedik elö, ha Vincusérol van szo. Szoval van összefüggés a 2 között (én is bocs Prücs :))
A kritikus ételeket sztem csak 1 éves kor utan vezesd be (a tejet inkabb még késöbb) és akkor is nagyon ovatosan.
Minél késöbb kapja annak kevésbé lesz erös az allergia, ha tényleg allergias.
Az apromagvasokkal is nagyon vigyazz.
Vince 9-10 honaposan kapott elöször tejterméket és mentö és korhaz lett a vége.

A glutén viszont mas, mert ott nem allergiarol van szo:
"a liszterzekenyseg nem allergia. ez egy genetikai meghatarozottsagu autoimmun betegseg (ami nem csak a belrendszert erinti!), kivaltasaert a gluten felelos (a glutenmentes dieta teljes tunetmentesseget hoz)".
"A legujabb ajanlas szerint glutent mar 6 honapos kortol lehet/erdemes adni a babaknak, h a szervezetuk (immunrendszeruk) alkalmazkodni tudjon hozza. termeszetesen fokozatosan kell (ezt is) bevezetni. az info a heim pal korhaz coeliakia centrum reszlegetol szarmazik (egyebkent meg az Europai Gyermekgasztroenterologiai Tarsasag ajanlasa) - szoval eleg hiteles" (idézet egy lisztérzékeny csajszitol egy masik topikban).

En is tudom ajanlani a zabpelyhet, akarmivel lehet keverni, nagyon finom, nalunk sztar volt sokaig almaval, öszivel, tökkel, stb. Az a jo benne, hogy magas a tapértéke és emellett elveszi az ételek savanyu vagy erös izét, tehat jobban csuszik :).

Lehet kapni bio leveskockat, ezzel izesitheted a bébi kajajat, ha tul iztelennek tartod, nincs benne az a sok E szam (amit cselböl mar nem irnak ra a csomagolasra, mert csak az E szam nevét irjak a kis rafinaltak..).

Tücsi szia, üdv itt :)!

Most mennem kell majd benézek késöbb!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak időm nincs írni. Ebben a jó időben mindig nagyizunk és pancsizunk. És így nem tudok írni.

Most is takarítanom kellene, de inkább írok Nektek.

Educi!
Sajnos én nem nagyon tudok kaja ügyben segíten. Igaz, nekünk egyidősek a gyerekeink, de én már néha adok neki a mi kajánkból, de mi már 5 hós kora óta mást is adunk neki az anyatejcsin kívül. Nálunk úgy megy most a kajcsi, hogy szopi, szopi, szopi esteleg egy kis buláta, vagy kölesgolyó napközben meg egy kis gyümi néha, meg ha mi eszünk akkor abból adok Neki egy kicsit, mert hát olyan nincs hogy én eszek és neki meg nem adok. Azátn olyan fél 7 körül eszünk főzeléket (amit eddig ebédre ettünk) és utánna már csak szopi. És így el tudtam érni hogy átaludja az éjszakát. Nem adok neki többet tejpépet. Valszeg attól fájt a pocakja azért volt fenn olyan sokszor. :(
Szóval szerintem babája válogatja hogy mit eszik. Imi például a cseresznyét is imádja, mert hát meg tudja fogni és be tudja tenni a szájába. Minden amivel ezt meg tudja csinálni már favorit kaja. Amivel nem, lsd. bébikaja, azt annyira nem csípi.

Vanda!
Apuka annyit legyen a picurral amennyit csak tud, és beszéljen Neki, játszanak és a többi. Majd ha nagyobb lesz, akkor jobban el fogja fogadni az apucit, most még Te vagy Neki a központ. És ez teljesen érthető. Várjatok egy kicsit és jobb lesz a helyzet.
A suttogóról nekem meg van a véleményem. Kb. 10 oldal után dühömben majdnem a kukába doptam. (nem is tudom hogy most hol van). Soha többet egy szót sem olvasok el belőle. De ha te találsz benne olyat amivel tudsz azonosulni akkor mindent bele. Nekem szögegyenesen eltér a véleményem a gyereknevelésről.

Erika!
Szerintem is csak jó döntést hozhatsz. A lényeg hogy próbálj meg nyugodt maradni és arra gondolni hogy egy édes kis manócska csücsül a pocakodban aki nagyon szeretne a családotok része lenni. És sok szeretetre van szüksége. Ha ez sikerül akkor könnyebben át tudsz vészelni bármit.

Alziza!
Gratula Zalánnak, nagyon ügyes. Na meg hát milyen kis leleményesek ezek a picik. :wink:
Mi is ott tartunk hogy meg akarjuk tanítani Iminek hogy kell lejönni az ágyról, de nem igazán akarja. Mindig csak fejjel lefelé indul el. :?

Gyadri!
Üdv közöttünk. Nekem nem volt ilyen jellegű "problémám", hogy a méhnyak megrövidült, de a dokid nem mondta el hogy ilyenkor mi a teendő??? Szerintem pihenj sokat és ne idegeskedj!!!

Felkelt a szívem csücske, így májd folyt. köv.

Tündi
Kép
Kép
_manó

Manó!

Természetesen vannak olyan dolgok a könyvben, amik nem szimpik, pl a cumi favorizálása, de azt, hogy hogyan csináljunk napirendet, az nagyon hasznosnak tűnik.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?