Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
Móni!
Húúúha elkezdődött valami!Nekem a nyákdugó reggel kilökődött és délutánra meglett a babóca!!! :D :wink: Szóritunk nagyon!!! :D :wink:

Mindenki babája nagyon szép és aranyos,meg tündéri!!!!! :D

Giga!
Nagyon jó lessz a babanapló,ha kész lessz!Ügyi vagy nagyon!A végeredményt mi is akarjuk látni!!!!!!!!! :wink: :D

Beatav!
A pöttyök tényleg a tejtől vannak,én teljesen félre írtam az egészet(nem vedtem figyelembe,hogy ti ilyen picurkák vagytok még)neharagudj kérlek ezért,nem akartam okoskodni,csak a sógornőmnek a picijének ugyan ilyen pöttyök vóltak,meg ilyen hasonlók és kiderűlt,hogy tejalergiája van!(neki is mindég azt mondták,hogy a tejcsitől van)De neked még tényleg picurka a babád! :wink:

Készítettem Zsaniról egy felvételt(fényképezőgéppel lett csinálva,úgyhogy a minőség nem egy jó,de a lényeg látszik!)Akit érdekel kukkantson be ide! :P Kis kuka a zoknijával!
:lol: :lol:
http://s183.photobucket.com/albums/x5/t ... 000923.flv

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Móni30!
Köszi a linket! Nagyon hasznos!!! :D

Tiop!
Fergeteges ez a kis videó! Nagyon viccel Zsani a kis lógó zoknival, és hogy teper... :shock: :lol: Ügyes!!!
A fiókos szekrénynél végig azon izgultam, hogy ne csípje oda a kezét. Aztán végül picit sikerült neki, de ahogy megrázta magát utána... mint egy kész nő. :lol: Aranyos ahogy nevetgél!

Kép
Kép
giga1

Móni!! Hajrá! Nálam nyákdugó utáni napon meglett a baba!!!

Szorítok!!

Tiop!
Megnéztem én is Zsanit, hát valami tünemény!! A zoknija a legjobb! :D

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tiop!
Igen, mi még igne picurkák vagyunk:)Dehogy haragszom, sőt, jó tanácsot, észrevételt szívesen fogadok tapasztalt anyukáktól, neked pedig 3 gyerkőccel aztán van:) Megnéztem én is a videót, nagyon édes Zsani, ahogy ezerrel mászik, meg tudja a kis huncut hogy mit nem lehet, de azért is..:)Szóval aranyos nagyon!
Rólunk annyi, hogy semmi változás, még mindig megy a sírás evés előtt, annyi, hogy már nem olyan hosszú ideig, csak 1-2 perc..Hétfőn hívom az LLL-t, csak adnak valami tanácsot.
Most megyek, mert felébredt Levi, kaja van, remélem simán fog menni..:)
További szép napot mindenkinek!:)
beatav

Sziasztok!

Üdv az újaknak és nagy drukk a finiselőknek!

Ma voltam bent a kórházban, mert múlthéten 2X is feszült a pocim több órán át! Hát nem volt valami bizalomgerjesztő érzés...
De mindent rendben találtak, a dokim nagyon rendes volt, mondta, hogy bármi ilyesmi van rögtön pihenjek!

Szülésznő kérdés: Szabó dokit kérdeztem ő azt, mondta bármelyik szülésznővel szívesen dolgozik... Én azonban szeretnék egy fogadott szülésznőt, mivel jól jönne egy ismerős arc.
Lszi segítsetek ebben. Azt hiszem, hogy egy egy 30-as, tapasztalt szülésznő, aki már szült saját maga is, lenne a legjobb nekem... olyan aki árasztja magából a magabiztosságot é nyugalmat, akivel előre meg lehet beszélni, hogy hogyan képzelem el a szülést, és megpróbál minél természetesebb és megnyugtatóbb környezetet teremteni. (mivel még nem szültem, ezért csak gondolom, hogy ilyet szeretnék)
Valakinek vmilyen tipp?

Köszi előre is!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

beatav,
üdv köztünk! Levike nagyon szép kisbaba! A szopihoz sajna nem tudok hozzászólni, nekem is sok gondom volt vele, de egészen más jellegű, és végülis megoldódott minden magától.

Jutta,
azt hiszem, Tasnádiné Erzsike, vagy Makarészné Andrea lenne neked megfelelő a leírtak alapján.

Móni,
hajrá!!!

Tiop,
nagyot nevettem a videón, Zsani szuperédes volt! A zokni a legjobb! Én meg azon izgultam a szekrénynél, hogy nehogy ráboruljon!

Annyira irigylem a kis pancsizósokat!!! Marcika utál pancsizni, csak a kis kádjában hajlandó fürdeni, akkor is csak pár percig, utána jön az ordítás... :roll: Pedig az esti fürdést imádja! Nem értem.

Tali,
nekem bármikor jó július 4-14 kivételével, Gödöllő szuper ötlet!

Táp,
én is csodálkozva olvastam ezt a megszorítást, nekem sem volt soha gondom, és volt, hogy én is 2 dobozzal írattam fel!!! Legutóbb épp 1 hete váltottam ki, és nem volt semmi gond. :?

Linda,
Natika nagyon édeske!!!! És az a ruci!!! Jó húsban van a kicsilány, olyan zabálnivaló!!!

Tudtok adni valami tanácsot a csőrös pohárra szoktatással kapcsolatban? A gyümölcsleveket már nem szeretném cumival adni, de eddig már többféle csőrös poharat is kipróbáltunk, de egyikből sem tudott Marci inni, egyszerűen nem jön rá a technikájára, így nem jön a lé, ezért meg elkezd ordítani. Vagy hagyjam a francba, és egyszer majd elkezd pohárból inni? Csak mindenhol azt olvasom, hogy mihamarabb szoktassuk át pohárra. Könnyű mondani! :? :roll:

Nálunk egyébként a napok egyre idegbajosabbak: Marcika egész nap ordít. Nemcsak akkor odtí, mikor leteszem, hanem akkor is, mikor a kezemben van. 5-10 percenként kér inni, 2 óránként enni, közben meg velünk akar lenni, de a kezünkben is csak pár percig bírja, majd ordít. De úgy, hogy egyszerűen nem tudom már kivinni sem a szabadba, mert az egész környéket fellármázza. Ötletem sincs, mi a baja. Persze tegnap voltunk a baba-mama klub bográcsozásán, ahol 8-ig maradtunk, (pedig itthon már 1/2 7-től ordít, hogy fürdésidő van), és egész délután egyetlen hang nem jött ki a torkán, csak nevetés. :roll: :roll: :roll: Azért minden nap nem mehetünk valahova, hogy lefoglaljuk!!! Néha az idegeimre megy, és már volt, hogy betettem az ágyába, rácsuktam az ajtót, hogy akkor most jól hisztizze ki magát, de ez sem segített, végül "ő nyert". Felvettem, de akkor is ordított. :cry:

Itt van néhány kép, már régen raktam fel:

Kép mi így pancsizunk

Kép Huncutka

Kép fürdés

Kép mi

Kép az utazóágyban Csopakon

Kép a híres hiszti

Kép közelről

Kép
Kép
nircee

Nircee!

Próbáljátok ki az úszást. Dóri fél óra vízben "úszás" után 2 napig érezhetően nyugodtabb. :wink:
Egyébként nagyon aranyos Marci a képeken!

KépKép
tüccs

Lehet, hogy nem voltam egyértelmű.. szóval az úszás úgy kimeríti Dórit, hogy jóidőre kiterül tőle. Hátha nálatok is bejön.

KépKép
tüccs

Sziasztok,

Köszi ismét a szíves fogadtatást akikkel csak ma "találkoztam":) Na és a dícséreteket is Levi nevében:)
Ictus,
Megköszönöm, ha elküldöd a telefonszámot, holnap mindenképpen kérek segítséget, mert ma is ugyan úgy zajlott minden evés, ahogyan az előző 3 napban.
mano83
Igen, az én kisfiam is Levente:) Én vásároltam tőled pici sapit a múlt héten:)
Nircee,
Nagyon édes a kisfiad!:)
Jutta,
Igaz nekem nem fogadott szülésznőm volt, de Sárközi Anikót nagyon tudom ajánlani, annyira megnyugtató volt számomra a hozzáállása és a kedvessége...én is gondolkodtam fogadott szülésznőn, de mindenhol azt hallottam (itt is azt olvastam a lányoktól) hogy mindenki nagyon kedves-aranyos-felkészült.Szóval én elégedett voltam teljesen, az egész műszakot lehúztam vele, én 16 órát töltöttem a szülőszobán (illetve +1 óra varrás + a 2 óra)
Lányok, ismét kérdés, az szerintetek nem probléma hogy az én pici fiam pár napja csak 4 óránként eszik? (+-10-20 perc) Tudom hogy előbb-utóbb el kell hogy jöjjön ez az idő, de nem korai még?
Másik, volt valaki a gyerkőcével könnycsatorna átmosáson?Nagyon úgy néz ki nekünk menni kell.Mire számítsak?Már előre aggódom, hogy hogy fogjuk bírni, tudom, hogy gyors rutindolog szinte, de hát mégis.Amikor a kórházban kihozták Levit a csecsemősök miután a buksijából vettek vért és megláttam a leragasztott fejecskéjét, hát összeszorult a gyomron, alig tudtam visszatartani a sírást...
Szép estét mindenkinek!:) Kép
beatav

Hi!

BEA, EL NE VIDD A PICIT KÖNNYCSATORNA ÁTMOSÁSRA!!!!! FŐKÉNT NEM A FLÓR SZEMÉSZETÉRE AZOKHOZ A HENTESEKHEZ!!!!! NAGYON KOMOLYAN MONDOM!!!!!
Mi nagyon megjártuk velük, később kiderült, hogy egyáltalán nem lett volna szabd hozzányúlni a kislányom szeméhez, csak ez most valami hülye divat lett. Több gyermekszemész véleménye az, hogy 5 hónapos kora előtt nem szabad ilyesmit csinálni, mert túl pici a baba és a könnycsatornája is eleve pici a műszerekhez. Az egyetlen megoldás a nagyon picik esetében a finom masszírozgatás, ami segít megnyílni a könnycsatornának. Mi nagyon megszenvedtünk vele, mire sikerült egy normális dokihoz elkerülnünk. Ha kell esetleírás, meg hogy hogyan csinálják, és kit javasolnék, akkor küldök szívesen privit, mert ide sok lenne az a horror...

Üdv és jó éjt mindenkinek: Andi
andibab

Sziasztok!

Végre van egy kis időm. Egész hétvégén vendégsereg volt nálunk. Egyik nap az én családom jött Laurát köszönteni, másik nap a párom családja. 2 napig sütöttem, főztem, kiszolgáltam. Gondolhatjátok, hogy néztem ki tegnap estére. Mint a hulla. De végre túl vagyunk rajta. Viszont tegnap délután névnapja alkalmából Laura elkezdett mászni! :lol: Vége a jó világnak...
Móni, mi a helyzet?
Beatav, amikor még terhes voltam láttam egy műsort a TV-ben, ahol egy orvos beszélt erről a könnycsatorna átmosásról. Azt mondta, hogy nem érti milyen új divat lett ez, mert egyáltalán nincs rá szükség, ugyanis a babák, mint oly sok minden mást is, ezt is kinövik. Gyorsítani viszont lehet a folyamatot, úgy, hogy a szemétől az arca felé maszírozod neki minden nap egy picit. Én nem vinném el a saját gyerekemet, de ha Téged ez megnyugtat menjetek el Levivel.
Olyan jó, hogy ennyi képet raktok fel, mert imádom nézegetni ezt a sok szép picurit! :lol:
A Leventéinknek BOLDOG NÉVNAPOT!
Vendég

Pilla!
Boldog névnapot utólag is Laurának!
Tegnap is eszembe juthatott volna, mert sógornőm is Laura. :oops:
Gratulálok a mászáshoz. Nagyon ügyi a csajszi!!! :lol:

Leventék!
Nektek is sok-sok boldog névnapot kívánunk!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok,

jujj de sokat írtatok, mióta nem jártam itt.

Utólag kívánok boldog névnapot Laurának, most pedig a Leventéknek, és a hófordulós babáknak is mindenféle jót!

Betav, az LLL szerintem is jó, hívd fel őket, én beszéltem még egy másik brigáddal is, ők a www.boldogmama.hu oldalon találhatók meg. Nekem vacakolt eléggé a tejem, aztán még költöztünk is Gödöllőről-Miskolcra, nem tett az sem túl jót neki. Így sajnos el is apadt.
A mellbimbóm nekem is lapos, befeléforduló. Én úgy tudtam Lellének segíteni a szopiban, hogy minden szopi előtt a mellszívóval "beformáltam" a mellem. Így a bimbó is kintebb jött és már a tejcsi is ment. Lehet így kevesebb előtejhez jutott, de legalább szopizott rendesen és nem csak rágta.

Giga, nagyon ügyes vagy, hogy saját babakönyvetek lesz, mi megvettük, nagyon szépet, de sajna még nincs kitöltve és a blogomat sem írtam már a költözés óta...

Ez úgy van, ahogy korábban mondták itt az anyukák, minél mozgékonyabb a baba, annál kevesebb idő jut bármire.

Lellének már napok óta hőemelkedése volt, jártunk ügyeletre, meg a dokinkhoz. Aztán most ott tartunk, hogy ne a popóban mérjem, mert lehet Lellének többet kell levonni, mint a fél fok, megmutatta, hogy hogyan tudom combtőben a bőrhőmérsékletet mérni, na, így nincs hőemelkesés. Hát elég fura, de ez van.
Nem túl nagy az étvágya sem, este eszik 130 ml körül, aztán reggel és napközben 4 óránkét, vagy ahogy látom, hogy megéhezett, akkor kb. 50-70 ml-t eszik meg tápiból. Dél körül kap főzit vagy gyümölcsöt, fél üveghez keverek neki 60 ml tápot, de ezt sem eszi meg mind, viszont így jobban tudja emészteni. Hát, nem egy nagy étkű, viszont jól gyarapszik már 7650 gramm és 72 cm, a doki mondta, hogy ne nagyon aggódjak, mert ez még sok is.

Még akartam csomó dolgot, de Lelle itt tanyázik az ölemben és épp egy rágókával veri szét a vállam, úgyhogy majd még jövök.

Szép napot Nektek!!!

pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Jó reggelt!

Először is köszi a névnapi jókívánságokat Levi nevében!:)
andibab, naccempilla, köszi amit leírtatok, közben utána olvastam más fórumokon is, mint írnak a többiek...háááát...
Pár napja csepegtetek Levi szemébe, valamennyire javulni látszik, holnap kell jelentkeznünk a doktor néninél hogy mi a helyzet, de nem szeretném kitenni őt egy ilyen procedúrának.
andibab, a masszírozást jól értem, az orrnyergénél kell finoman szemtől a nózija felé?Vagy az arca felé?
Képzeljétek el, nagy fejlődések vannak nálunk ám, este a fürdés utáni evésnél már nem volt sírás, éjszaka sem.Aztán hajnalban evés után a nagy álmosságban úgy elkavartam a bimbóvédőt, hogy még most sincs meg, fogalmam sincs hová tettem...Reggel pici fiam meg ugye követelte a tejcsit, amíg sírt én a bimbővédőt kerestem, aztán gondoltam egyet, elő a mellszívó, és azt tettem amit pimpóka is javasolt, és sikeres volt a dolog, ma reggel ettünk először bimbóvédő nélkül...(úgy látszik ehhez az kellett hogy elkavarjam valahová...:))

mano83,boldog névnapot Leventének!:)

Szép napot mindenkinek!
beatav

Bea, elküldtem priviben a számot.

BOLDOG NÉVNAPOT A LEVIKNEK!!! :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica,

Köszönöm a telszámot és a köszöntést is ! :D
beatav

Bea!

Nekünk is volt gond Dóri szemével és Andi tanácsára én maszírozni kezdtem neki. Minden etetésnél finoman kisujjal maszíroztam és kb. 2 hét alatt elmúlt a csipásodás. Mostmár csak reggelenként van egy pici, de az is elmúlik napközben. Ja, és sokat utánaolvastam a neten, sokat lehet okosodni ott is!
Szerintem se vidd még átmosásra, nagyon korai lenne!

MÓNI mizujs?????

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Bea,

Küldtem privit!

Üdv: Andi
andibab

Tiop!

Megnéztük a videót, Bogi annyit kacagott rajt, hogy elkezdett csuklani! :lol: :D :lol:

Nircee, nálunk az volt a gond anno a tápszerrel a gyógyszertárban, hogy volt képem egyszerre 2 receptet is bevinni, amin ugye 2x2 doboz volt összesen felírva. A fene akart ugyanis egyfolytában a gyógyszertárba járni, a tápszer eláll nálunk is a szekrényben... ezért háborogtak. Aztán amint lehetett mi is átálltunk a drogériákban kapható 1-es, 2-es, 3-as tápira. Most is a 3-asból kell Boginak a kakaót meg a tejcsit készíteni, mert a sima tejet nem issza őnagysága!

Képzeljétek! Az én drága nagylányom már a nagylányos új ágyában alszik 2 napja, nem pedig a rácsos kiságyban. Szinte teljesen zökkenőmentes volt az átállás, csak ezzel az a helyzet, hogy így már bármikor felkelhet és nekikezd garázdálkodni a lakásban. Ma éjszaka is felébredt (baromi meleg is volt, állt a levegő), és jött, hogy bemászna közénk a nagyágyba. Aztán észrevettük, hogy meleg a homloka, valószínűleg azért is kelt fel. Ugyanis megint fogzunk, most már a 19-20. fogacskák jönnek hátul. Apa megint kicsi krokodilnak hívja... :roll: A nagyágyba azért is kell átszoktatni, mert jó lenne ha időben elszakadna lelkileg a kiságytól, mert abba nemsoká beköltözik a hugi... A fogakkal amennyire nem volt gondunk az elején, ezekkel a nagyörlőkkel annyit szenvedünk. Nem eszik, csak rágja az ujját, nyűgös, hasmenéses jellegű nagydolog, és kénytelen vagyok neki Panadolt adni a fájdalom miatt.

Már megint olyat csinál amit nem szabad. Rendezi a cd-ket. Megyek és lecsapom! :lol: :wink:

Üdv mindenkinek: Andi
andibab

Tüccs,

Köszi szépen, ki fogom én is próbálni, nem teszem ki Levit ennek az egésznek.

Andi,

Köszönöm, írtam neked választ!

Pimpoka,

Köszi neked is a mellszívós dolgot, akartam írni az előbb, de kiment a fejemből:) szóval neked nem volt olyan hogy szopi közben újra kellett használni a mellszívót?Mert reggel nekem volt olyan, hogy éreztem hogy nem szívja Levi, aztán csak cuppogott a szája szélén, persze a bimbó visszaállt az eredeti állapotára, amivel meg nem bírt mit kezdeni, tehát szopi közben is mellszívóztunk...
beatav

Sziasztok!

Bocs, hogy ide pofátlankodok, de már nagyon régóta olvasgatlak titeket! Nem nagyon írtam eddig, mert mindig megelőztök, meg hát nagyon jó tanácsokat szoktatok egymásnak adni, amivel én is egyetértek. Egyébként én is Kistarcsán szültem annó mind a két gyerkőcömet, de már ők egy kicsit nagyobbak a Ti manóitoknál. Lányom 12 éves, fiam 8.
Szóval most azért írok, mert már többször is felvetettétek ezt a könnycsatorna átmosást! Amikor a lányom 1 hónapos volt, elvittük dokihoz mert állandóan csipás volt a szeme (mindkettő). Mondták ,hogy maszírozgassam én is az orrnyergénél. Hát maszíroztam szorgalmasan egy hónapig! De nem hogy jobb lett, inkább rosszabb, lehet nem volt jó a technikám. Mikor újra elvittem ezzel a gonddal, hogy nem lett jobb, akkor már mondták, hogy muszály átmosni, mert nagyon beszáradt, eltömődött neki, és ez nem jó a babának sem. Szóval elvittük, a Heim Pál-ba, ott mosták át neki. Kb. az egész 15-20 másodpercig tartott!!! Nem is sírt, csak mikor felvettem az ölembe, mert én jobban megijedtem mint ő. Ennyi volt! Soha többet nem volt már baj a szemével azóta sem!
Ha muszály mennetek én a Heim Pál kórházat javaslom.
Ja! én előtte még meg is babusgatták a bébit, nem estek egyből neki, közben is beszélt hozzá a doki, hogy " jól van, mindjárt meg is vagyunk, ügyes vagy ..........stb.!!
Úgyhogy szerintem ne izgulj annyira ettől!!!!
Kösz, hogy meghallgattatok: sziasztok: lédi

Kép
Kép
lédi

beatav, nekem nem volt olyan, hogy visszaállt, mert amikor rákapott, akkor én fogtam neki a cicim, kb. 2-2.5 cm-re a bimbótól és ott a két ujjammal nyomtam, tudod, úgy összeszorítottam és így megmaradt neki végig. Még javasolni tudom neked a bimbókiemelőt. Az is jó. Igaz én nem használtam, de ismerősöm igen, neki Avent volt, ami ilyen kagylós és ha folyt a tejcsi felfogta. Nekem leginkább a mellszívó jött be, sajnos ahogy egyre kevesebb tejem volt, már nem kellett előszívni, mert puha volt és úgy is be tudta kapni.

Egyébként, ha én is 2¤2-es tápszer receptet viszek, nekem is mindíg mondják, hogy dehát ez kettő, én meg mondom, dehát tudom. Húzza a nő a száját, de kiadja. Én szoktam venni recept nélkül is fürdőkrémet, mert azt én is előszerettel használom, főleg most nyárom, mert olyan jól hidratál és nem kell testápolózni(utálok), viszek egy receptet, meg egyet veszek, azért is szólnak, hogy nem elég egy???? Vissza szoktam kérdezni, hogy kifizetem???

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszönjük szépen Mindenkinek Levi nevében is a köszöntéseket! :lol:
Amúgy mi nem most tartjuk,hanem majd 10 nap múlva,28-án. :wink:

Bea,
Még gondolkoztam is,hogy honnan olyan ismerős a felhasználóneved! :wink:
Levinek Boldog névnapot!

Fú,mennem kell,Levi pakol....
Ja,csak gyorsan még ezt leírom,addig járóka... :wink:
Képzeljétek,jön felül is Levi foga,na igen ám,csak az a fura,hogy nem az jön,aminek kellene,hanem pont mellette a szemfog,így majd mint egy vámpír,úgy fog kinézni. :roll: :shock: :lol:
Még kb.1-2 nap és áttöri az ínyét.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
mano83

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a köszöntéseket!
Most csak egy kép erejéig ugrok be, majd remélem hamarosan lesz egy kis időm géphez ülni.

Kép

Anita
Kép
Kép
wikyanya

sziasztok!

LEVIKÉKNEK BOLDOG NÉVNAPOT(10 NAP MÚLVA IS) :lol:
Kép

gIGA!
Zsani már ezeket a kis becsípéseket fel sem veszi

!Nyugi nem lett neki semmi baja! :wink: :)

Nircee!
Nyugi a szekrény nem tud rá borúlni ahhoz át kell ölelni és hátra húzni!Zsani nem éri körbe!!!!!!!! :wink: :) Marcika,nagyon édes a képeken!Ahól pancsizik,és nagyon figyel valamit,na az a legjobb!!!!!! :wink: :D

Pilla!
Gratula a mászáshoz,és BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK IS ÍGY UTÓLAG! Kép

ANDIBAB!
Nagyon édes lehetett a kicsi lányod!Zsani is végig nevette saját magát!!!!! :lol: :D :lol: :lol:

Wikianya!
GYÖNYÖRŰ A KIS TIBIKE!!!!MÉGEGYSZER GRATULÁLOK,ÉS KÍVÁNOK MINDEN JÓT NEKTEK!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

sziasztok!

Bea: mi voltunk könnycsatorna átmosáson mikor Lili 1 hónapos volt. én is nagyon tanácstalan voltam, hogy menjünk-e vagy sem, pont amiatt amit a csajok írtak itt a fórumon. végül voltunk, mi is a Heim Pálban. az egész csak pár percig tartott, és Lili is csak nagyon picit sírt állítólag (én nem mertem bemenni, az apukája volt vele), de mire kijöttek már aludt is tovább. azóta nekünk sincs problémánk a csipával. igaz mondták, h lehet kell majd ismételni. ja és én is próbáltam a masszírozást is, meg mi is kaptunk szemcseppet, de nem használt. szóval tényleg nem könnyű dönteni.
evés: Lili az elején 4x max 5x evett egy nap. (1 hónaposan). hát a dokinéni leteremtett, hogy ezt nem szabad, sűrűbben kell ennie és kevesebbet, mert nagyon megterheli a gyomrát. Nekünk ez azért volt nehéz, mert volt hogy egy evés 1,5 óráig tartott, és mire elaludt kelthettem volna föl enni. erre meg nem volt szívem. de sztem nem gáz a 4 óránkénti evés.

pimpóka: Lili is elég keveset eszik, csak kb 110 ml-ket szopi után (ami sztem max 30-40 ml lehet). ráadásul neki a tízórai tejpép, abból olyan 70 ml eszik meg kb. a bébikajákból meg még csak egy-két kanalat adok neki, mert még mindig úgy jön ki ahogy bement. szóval azt nem is veszem számításba.

Tiop: megnéztem a videót, nagyon aranyos Zsani. nagy huncut a csaj :wink:

Anita: nagyon édi Tibike. mégegyszer nagy-nagy gratula!

Andi: gratula Boginak! azért ez nem semmi tőle!
erről jut eszembe, hogy tegnap először Lili is a saját szobájában aludt a saját ágyában. hát bennünket jobban megviselte a dolog mint őt (a hajnali szopi után vissza is vittem közénk :oops: ).
az ellen lehet tenni valamit, hogy keresztbe fordul a kiságyban? mert kb 2 perc múlva már úgy volt. na és persze a takarózás, abban a pillanatban lerúgja a takarót ahogy betakarom. csak egy bodyban alszik, de gondolkodom, h ráadok a rugit, attól félek, h meg fog fázni.

most meg tiszta melegkiütés szegénynek az egész hasa meg háta. de a legdurvább az álla alatt meg a nyaka. nagyon csúnya :cry: msot aloe verával kenem hátha használ, igaz nem nagyon bízom benne.

Pilla: gratula Laurának a névnapi mászáshoz!

Nircee: együttérzek veled! Lili engem a múltkor úgy kikészített, hogy bevittem a szobába, otthagytam én meg kimentem kapálni (pedig utálok), hogy levezessem a feszültséget. de persze nálunk is a kisasszony győzött, ahogy fölvettem megszűnt minden probléma. viszont tegnap tök égő volt, találkoztunk az egyik kisgyerekes szomszéddal aki mondta a kislányának, h ő az a kisbaba aki sírni szokott.
azért úgy látom Marci is tud mosolyogni :lol:

mennem kell, szólít a kisasszony.

murphyke

Kép
murphyke

Murphyke!
Kend be gyógyszertári popsikenőccsel a kicsi nyakát, nálunk már másnapra jobb lett tőle Dóri bőre!! Nem gondoltam volna, de tényleg használ!!

Anita!
Gratulálok Tibikéhez és sok boldogságot, egészséget mindkettőtöknek!! Majd várjuk a szüléstörténetet ha lesz kis időd!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Ichtus,
nem vesztünk el teljesen csak éppen a befőzések, elrakások közepén vagyok :wink: meg tök jó idő van és egész nap kint vagyunk. Van, hogy be se kapcsolom napokig a gépet :shock: aztán meg nem győzök visszaolvasni meg válaszolni a levelekre.

Anita,
nagy gratula Tibikéhez, nagyon édes kisfiú, remélem minden úgy ment ahogy vártad

Rólunk csak annyit, hogy már 69 cm és 7017 g-ok vagyunk, megkaptuk az első adag agyhártyagyulladás elleni oltást, tudunk ülni, tapsolni, mászni hátrafelé mint a rák :lol: gagyogunk is és monjuk, hogy baba meg mama, fogunk az még mindig nincsen egy sem, majdcsak kibújik mostmár. Ebben a nagy melegben mi is szoktunk pancsizni, amennyire nem szerette az elején e fürdőzést most annyira imádja :D
Teszek fel pár képet a nagylányról.

A finiselőknek kitartás, állítólag jön valami hidegfront az tuti megteszi a hatását.

Kép
pancsi a kertben
Kép
így ülünk már
Kép
kalapban

Kép
tapsolok

Kép
vezetek

Kép
huncut mosoly

Timi

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Móni30 azóta nem jelentkezett, már biztosan babázik, amit úgy várt! Remélem hamarosan hallunk róla!

Mi még mindig egyben, már kezdem reményem veszteni, hogy beindulhat a szülés. Egész nap talpon vagyok, már guggolgattam is, vettem ananászt, igaz még nem ettem meg. De ez a babóca nagyon jól érezheti magát. A hasam még mindig egészen fönt van, semmi jele az indulásnak. Itt vannak a frontok, hideg-meleg, és nekem semmi sem használ.
Hát majdcsak eljön az ideje, mondjuk bennem nem marad az biztos.

Anita, de jó, hogy jelentkeztél, nagyon szép és aranyos Tibike. Írj, ahogy tudsz!

BMóni

Kép
Kép
b.moni

Jóreggelt!

B.Moni!
Kitartás ebben a nagy melegben ! Már nincsen sok hátra nektek sem! Megy a drukk! :wink:

Hát ma hajnal óta kukorékolok. Dóri fél5-kor evett, a párom 5-kor kelt dolgozni, 6 után be kellett a csajt takarni mert reklamált és 7 után pedig megfordult hátról hasra csak vissza nem bírt és nyűglődött. Egész idáig viháncolt velem az ágyban és most kidőlt. Én meg mint egy hulla.
Amúgy kezd emberke lenni, olyan huncut hogy csak na!! Már sokszor úgy érzem "ésszel" csinál dolgokat, ami eddig olyan nem tudatos mozgás volt. Zabálnivaló!!!
Najó befejezem az ömlengést. :lol:

Mindenkinek pancsolós napot, jó meleg lesz az bizti!

KépKép
tüccs

Vikianya!
Hatalmas gratula mégegyszer Tibikéhez! Nagyon szép baba! Várjuk majd a történetedet!

Kép
Kép
giga1

Csajok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a csőrös poharat mikortól lehet bevezetni?
Köszi!

Kép
Kép
giga1

Giga, csőrös poharat már 3 hós kortól lehet, az Aventnek van is ilyen, külön lehet kettőt kapni, ha van Avent cumid, arra jó, nem kell külön pohár hozzá. De van 6 hós kortól is, az is Avent. Mi kipróbáltuk, de nem tudja még úgy szívni, ahogy kell. És elég gyors is, Lelle meg a teát még mindig úszülött cumival kapja, különben félre nyeli.

Én ezt használtam, használnám, biztos van sok már száz jobb féle is és ami már többeknek bevállt, de én a cumihoz vettem, mert nem akartam megint vagy 10 különböző csőrös pohara, mert cumisüvegünk is van vagy 15 féle... és ezekből használjuk az Avent cumit, MAM fesőrésszel...:) Na most ezeket jól leírtam, amit nem is kérdezett senki....

Mi megyünk ma megint ortopédiára, remélem most már 100%-ig minden rendben lesz Lellével. Bevallom, mióta forog nem tudtam ráadni a terpeszbetétet, mert akkor az égnek állt a lába és folyamatosan hisztizett miatta és aludni sem tudott úgy, mert az oldalán aludt akkor. Most, hogy már forog minden felé, csakis hason alszik, soha nem aludt úgy, de most igen.

Na megyek készülök, majd jelentkezem hogy mi volt a vizsgálaton. Tényleg, Verna, Nircee nektek mi volt???

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pocakosoknak kitartás!!!!!!! :D

Giga!
Mi ezt a csörös poharat használjuk!ez nagyon jó,tényleg nem csöpög,és rendesen megtudja Zsani is szívni!Mi nagyon sokat kínlódtunk a cumisüvegezéssel,nem is fogadja ell csak a csörös cumit!!!Igaz ezt is megkell szoknia,de előbb,vagy utóbb megszokja!
Kép

Timi!
Nagyon édesek vagytok!!!!Az a kis ruha:Tündéri! :wink: :D

Murphyke!
Lényeg az,hogy mindég száraz legyen a kis bőre!Mozsd le neki langyos vízzel és jól törölgezsd át!Ne kend be mert akkor meg még levegőt sem kap a bőre!Inkább hintőzd be egy kicsit,hogy ne izzadjon annyira!A meleg kiütés az estére elmúlik,ahogy megfürdeted!Levegő kell neki és kész! :wink: De ha gondolod be kenheted,de úgy is látni fogod,hogy a krém is lefolyik szegénykén és csak kellemetlen lessz neki! :?

Szép napot mindenkinek!sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

sziasztok!

Köszi a tanácsokat kiütéssel kapcsolatban. a hasán-hátán el is múlt az álla alatt, meg a nyakán nem.
ráadásul tegnap az apukája fürdette és megmosta a nyakát fürdőkenőccsel (én mindig csak sima vízzel mosom), hát szegénykémnek csípte is rendesen.

czakocza: a férjem is megjegyezte, hogy mennyire szép kislányotok van (pedig ő nagyon elfogult Lilivel :D )

murphyke

Kép
murphyke

sziasztok

Anita: Gratulálok a kis Tibikéhez.

Giga: Szerintem már elkezdheted a csörös pohár bevezetését.
az én gyerköceim már ilyenkor abból ittak.

Ildikó
Kép
Kép
Kép
brandtner

Sziasztok! Megjártuk a neurológiát, Lolo továbbra is makkegészséges - de azért még mindig kell mennünk kontrollra. :( Mondjuk csináltak ott is uh-t és egész más - sokkal jobb - eredményt mutatott, mint a Flórban... szóval nem megyünk ide többet, nem is olyan jó az itteni gép, azt mondta az itteni ultrahangos doktornő is.

Utána voltunk Tesco-ban (Nircee, jó, hogy összefutottunk! ;) Jelzem, Marci többször is rám mosolygott!!!), aztán elmentünk pizzázni. Lolo tök jól viselte a jövés-menést, aludt kicsiket, de amőgy meg nézelődött, röhögött, dumált! Este még úszni is elvisszük - csütörtökön színházba megyünk, nem tudnánk menni úszni, azért inkább ma megyünk!
Vendég

Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt a hőséget? Levit megviselte, egész délelőtt nyűgös volt, alig aludt valamit, talán összesen 1 órát délután 2-ig...Voltunk a doktor néninél, szépen javul Levi szeme, tehát egyenlőre nem téma a könnycsatorna átmosása, remélem megússzuk:) Köszi még1x mindenkinek hogy ennyi infót írtatok!
murphyke,
köszi hogy leírtad a ti eseteteket!:)Hát igen, ez a 4 óránkénti evés-főleg ilyen melegben ilyen picinek nekem furcsa, de hát ha éhes-szomjas lenne akkor biztosan jelezné gyakrabban-gondolom én...
Képzeljétek, meg volt ma az első ébrenlétes mosolyunk is, annyira édes volt Levi, eddig csak álmában vagy kómás állapotban mosolygott, de ma meg volt az első:)
Kitartás mindenkinek ehhez a meleghez, még megmutatom nektek hogy aludt el valamelyik reggel Levi... és a kedvenc alvós poziciót:)Kép
beatav

upsz, a második kép lemarad, nem hiába kezdő vagyok még..:) Kép
beatav

Azt meg tudnátok mondani, hogy körülbelül hány hónapos korra érik el a 9 kilót a babók? Tudom, hogy minden baba más, de ha mondjuk most, 5 és fél hónaposan nagyjából 7 kiló (holnap tudom pontosan), akkor mennyi idő múlva várható, hogy 9 lesz? (Be akarunk vásárolni pelusból akciósan, és próbálok saccolni, hány csomaggal kell még ez a méret, azért kérdezem! ;) ).
Vendég

Sziasztok,

mi is megjártuk ma a gyermekortopédiát. Most letudtuk 15 perc alatt, nem volt röntgen. Sajnos nem javult Lelle bal oldali kötöttsége, viselnie kellene még a terpeszbetétet, de nem tudom ráadni már, mert kikezdi a lábát. Mondta a doki, hogy gyakrabban tornáztassam akkor, eddig is gyakrabban tornáztattam. Úgyhogy most keresek egy gyermek-gyógytornászt, aki jobban csinálja és valószínűbb, hogy hatékonyabb.

Ma találkoztunk végre egyik barátnőm ismerősővel, akivel még személyesen nem találkoztam, csak email, telefon volt. Az ő kisfia jan. 6án született egy nappal később, mint Lelle.
De hát ezek a cseppségek mit csináltak. Először is nevettek egymásra, hangosan, majd Lelle elkezdte a kisfiút simogatni, tapintgatni, nyomogatni. Majd betettük őket a járókába, Lelle gyorsan el is kezdett forgolódni, néha fenn akadt Balázsban és nagyokat nézett, hogy Anya, nézd már, hát nem tudok tőle fordulni.
Aztán megfogták egymás kezét és csak nézték egymást, hát olyan édesek voltak, kicsit sírtam is ám, de nagyon édik voltak. Majd Lelle az oldalán maradt és Balázs arcocskájára tette a kezét. Beszélgettek.

Tiop, nektek nem szokott szívás közben csorogni az innivaló a csőrősből? Nekünk igen, van rajta egy kis lyuk, és ha azt eléri a folyadék, akkor ott csorog ki.

Verna, szerintem úgy 8-9 hónapos korukra érik el a 9 kilót, de ez is baba függő, Lelle már most majdnem 8 kiló. Mi már olyan pelust használunk ami 7 kg-tól jó. Először nagynak tűnt, de minden váltáskor ez van, viszont eddig minden megmaradt még benne, a kisebb méretűnél most már többször is kifolyt a cucc.

Képzeljétek Lelle ha nem nagykádban fürdik, hanem a kicsiben a szobában(ha későn érünk haza), akkor már csak ülve hajlandó benne lenni. Olyan édes, teszek majd fel képet róla, csak a férjem van most belogolva, én meg megyek vasalni, meg holnap jön a védőnő(március óta).

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

sziasztok!

Minden névnaposnak, és hófordulósnak, sok boldogságot, így utólag is!

Csőrös pohár: Szerintem 3-4 hónapos kortól lehet. Mi csak 6 hótól kezdtük volna ( addig nem volt semmi, csak cici) de Szonja nem tudott inni belőle, így rögtön poharaztunk. Csak abból iszik, gyönyörűen. Azért mi is megvettük a drága AVENTet, fölöslegesen. Egyébként valóban csöpögötta szellőzőn. Nekünk arra kell, hogy abba szállítsuk az innivalót, ha megyünk valahová. :wink:

Verna: Szonja kb 8 hós volt amikor elérte a 9 kg-t. Onnantól lassul a gyarapodás, de nem is baj. Mi sokáig használtuk a 7-14-es pelust (Libero), és mostanában vettünk Huggies 9-16? azt hiszem. :roll:

Tiop, még csak most sikerült megnéznem a videót, mert tegnap hulla voltam. NAgyon édes ZSani! :D

Anita, Gratulákok Tibikéhez, nagyon szép kisbabó! :wink: :)

Szonjának is vannak kiütései a hátán meg a hasán. Azt mondták ma a védőnénik, hogy valamilyen új ételtől :shock: Gőzöm sincs mi lehet az :shock:

Nircee, Marci igazi férfi ahogy pöffeszkedik a kádban :wink: Nagyon cuki. 8)

Murphyke, szerintem is kicsit hintőzzétek be Lili nyakát, az majd egy kicsit szárít!

thenus

Szia Mindenki!

A csőrös pohárról annyit, hogy nekünk abszolút nem csöpög az Avent, sőt, egyedül ez a márka az, amiből hajlandó volt inni a lánykám, mert ebből normálisan jött. Mi az összes többit megszívtuk, vagy nagyon lassú volt, vagy dőlt belőle az innivaló, illetve csöpögtek. Persze rendes pohárból is tudunk már inni, meg ásványvizet palackból - csak abban néha még megfürdünk (mindketten) :D .

Na, mikor legyen lázas beteg az ember gyereke, ha nem a 92 millió fokban? Megőrülök, Bogi lázas, nem eszik, hasmenése van, és nyűgös éjszakánként. Ráadásul a szomszéd ma szétveri a lakást, cserélik nála az összes nyílászárót, és így betegen még elvinni sem tudom sehova a gyereket. Szép napunk lesz.... voltunk doktornéninél, ő azt mondta, hogy az egész bölcsi (a szomszéd utcában) lázas és hasmenéses, szerinte onnan jött a kórság. Mert ugye mit tesz a "gondos" szülő ha otthon kell maradni a beteg gyerekkel, hát leviszi a játszótérre, mert ott nem zaklatja a gyerek, és nyugodtan tud tőle telefonálni meg cigizni. Az ilyen némbereket legszívesebben megtépném!!! :evil: :evil: Már nem egyszer volt, hogy el kellett vonszolnom Bogit a játszótérről, amikor egy láthatóan beteg, taknya-nyála egybefolyik gyereket beültetett az anyja a homokozóba a többi kölök közé. Ő meg szegénykém nem érti még, hogy miért kell ilyenkor elmennünk.

Ma is 2 órát fenn volt hajnalban, csak köztünk bírt elaludni, szegény Apa meg zombi módjára indult el dolgozni - szerintem el is késett.

Anita,
Nagyon szép a pici fiú! Gratula!!!

Na megyek, felébredt Bogi, és követeli a jelenlétemet!

Kitartást ebben a hőségben mindenkinek!
Üdv: Andi
andibab

Sziasztok,

itt a kis ülve fürdős kép:

Kép

meg még azt is akartam mondani, hogy múltkor aggódtam a kancsalság miatt. Voltunk azóta a dokinknál és ő mondta, hogy azért tűnik nekem úgy, egy a fókuszálás miatt, másik meg, mert Lellének elég széles az orrnyerge és ezért ha oldalra néz, hamar eltünik a szemfehérje. Csak másfél, két éves kora körül lehet valami tenni, ha mégis az lenne, mert csak akkor tud együtt működni.

Nah futok is, mert jön a védőnő....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Szép jó reggelt!

Pimpoka!
Lelle ilyen ügyesen tud már egyedül ülni? :shock: Nem semmi! Ügyes kiscsaj! :D
Látom ti is jó húsban vagytok! :lol:

Kép

Mi ilyen Nuby-s csőröspoharat vettünk. Vagyis rendeltem, ma hozza haza a férjem. Remélem jó lesz. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Képzeljétek!
Lili tegnap megivott egy csomó almalét. Lereszeltem egy almát, és a levét kanállal adtam neki. És simán nyeldeste. Nagyon ügyes volt. Ezek szerint a múltkor az volt a baj, hogy húsát is adtam neki, és azt még nem kellett volna. :?
Sőt!
Tegnap este vizet is kínáltam neki szintén kiskanállal, és azt is simán itta. Úgy látszik a cumisüveges megoldás nem tetszett neki. Kanállal simán ment minden. :lol:
Remélem ma is így lesz!

Holnap lesz itt nálunk Kistarcsán babaruhavásár 9-12-ig. Ha valakit érdekel, jöjjön!

Kép
Kép
giga1

Giga: ruhavásárt sajnos tudom, de nem mehetek... tele van a szekrényünk, kb. télig fel vagyunk szerelkezve! ;)
Tegnap is ott csorgattam a nyálam a szebbnél szebb Cherokee göncökre a Tescoban - nem csak én, Apa is most már imádja öltöztetni a lányát! ;)
Úszni amúgy voltatok már?!

Alma: botmixerrel nem próbáltad még? Akkor olyan jó habos-leves lesz! :)
Én mindent úgy adok!

Pimpoka: na látod, nem lesz semmi gond Lelle szemével! :) Ja, múltkor kérdezted a csípő-kontrollt, nem volt semmi gond.
Nagyon ügyesen ül Lelle a kádban! :) Most már mi is néha felültetjük Lolot, mert úgy tudok jól az arcába fröcskölni (az úszás miatt kell gyakorolni).

Nagyon jó dolog amúgy ez az ülés, de Lolo iszonyú sokat bukik tőle! Főleg amikor még hintáztatja is magát! (Persze kapaszkodva tud még csak ülni, de azt imádja! :) )
Vendég

Na, Lolo se fog elhízni mostanában... "csak" 6300 gramm... mondjuk iszonyú sokat mozog, nem csoda, hogy nem nagyon hízik...
Mindegy, 2 hét múlva megint mérünk, de csak azért, mert új védőnőnk van és kell mennünk pofavizitre...
Ja, meg azt mondja a doktornő, milyen jó, hogy elmentünk a szűrő ultrahangra... mondom ja, így járhatunk egy egészséges gyerekkel folyamatosan ultrahangra meg neurológiára... holott ha nem megyünk el a szűrővizsgálatra, akkor az életben nem derül ki ez az oldalkamra tágulat (merthogy semmilyen neurológiai tünetet nem produkál)...
Na mindegy, ez van, következő gyerekkel már okosabbak leszünk...
Vendég

sziasztok!

pimpoka: Lelle nagyon édes ahogy ül fürcsi közben :D

Lili is egyfolytában ülne fölfele, állandóan emelgeti a fejét. én még nem merem sokat ültetni, de nem sokáig lehet visszatartani. forogni viszont még mindig nem forgunk :(

így fürdün most:

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Andi: Boginak jobbulást! nem lehet könnyű ilyen melegben.

Kipróbáltam ma a Mildibé 2 tápszert, hát Lili kiköpte :( és nagy hiszti volt mikor próbálkoztam. úgyhogy maradt a Humana, de le is tesztelte, hogy biztos az-e, először épp csak megkostólta, és mikor megbizonyosodott, h tényleg az akkor kezdte el szipkázni.

na mennem kell, hiszti van.

üdv murphyke

Kép
murphyke

Nekünk azt mondta a védőnőnk, hogy először csak az alma levét adjam neki, majd pár nap múlva mehet a húsa is. Utána jöhet az alma-krumpli párosítás. Hát kíváncsi leszek... :D

Csajok!
Ti mennyit szoktátok fényképezni a csemetéket? Nekem úgy tűnik, hogy mi nagyon ritkán fotózzuk. :?

Kép
Kép
giga1

Murphyke!
Boldog hófordulót Lilinek!!!
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
giga1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X