Sziasztok,
igen Norcsi jön.
Hát nem tudom holnap milyen formában leszek, mert ma vérvétel közben szétdurrant két vénám, és még sem sikerült vért venni, holnap reggel megyek a laborba, hátha ott sikeresebbek lesznek.
De megyünk.
Norcsi kérdezi, hogy kinek kell tavaszi cipõ, illetve szandál. Légyszi írjátok meg, ha vkinek kell 3000-4000,- között lesz az ára.
Ma annyira jó történt velünk. Cumika a nagyágyon szokott aludni ebéd után. Apukája közben hazajött, és melegítettem neki az ebédet, közben meg beszélgettünk. Épp el kezdett Krisztián enni, én meg lezuttyantam a székre, mikor a hátam mögött, szólt valaki: Ö. Annyira megijedtem, majdnem leestem a székrõl. Kisbabi felkelt, lemászott az ágyról és kijött hozzánk. Gondolta, na jó, most már lehet velem is foglalkozni. Nagyon édi volt, ahogy ott állt.
Raktam új képet róla, ennek örömére.
Évi,
diófalevél tea, állítólag nagyon jó rá. és ne ijedj meg, ez természetes, tejkiütés.
A diólevélbõl fõzött tea igen hatásos szer emésztési zavarok, így székrekedés, étvágytalanság esetén, továbbá nagyszerû vértisztító. Eredményesen alkalmazhatjuk cukorbetegség és sárgaság ellen is. A diólevél fõzete, fürdõvízbe keverve igen hatásos minden görvénykóros és angolkóros megbetegedés, csontszú és csontritkulás, valamint gennyes körömgyulladás ellen.
Tejkiütés, fejkoszmó, és rüh esetén a zöld dió levelének fõzetével mossuk le az érintett helyeket, az eredmény hamarosan megmutatkozik. Az ilyen fõzettel történõ lemosások illetve fürdõk pattanások, gennyes kiütések, lábizzadás és fehérfolyás esetén is segítenek. Szájpenész-, a fogíny, a torok és a gége megbetegedésekor öblögessünk vele. Erõsebb diólevél-fõzettel készített fürdõ gyógyítja a fagydaganatot.
Erõs hajhullásnál is használhatjuk, alaposan dörzsöljük be vele a fejbõrt. Fejtetvesség ellen is kitûnõ szer.
Június közepén szedett zöld dióból készíthetõ dióesszencia, amely tisztítja a májat, a gyomrot és a vért, megszünteti a gyomorgyengeséget és a bélpangást. Kiváló szer sûrûvérûség ellen.
Teakészítés:
1 púpozott teáskanál apróra vágott diólevelet 1/4 liter forró vízzel leöntünk, rövid ideig állni hagyjuk.
Adalék fürdõvízhez és lemosáshoz:
teljes fürdõhöz 100 gramm, lemosáshoz egy púpozott teáskanálnyi összeaprított levelet veszünk.
Sziasztok, megyek adót vallani:
Ágci