Új privát üzeneted érkezett!

Manó!
Meg kell zabálni ezt a kiscsávót! Nagyon szupi a "kis" medencéje :!:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Mano! Levi ennivalóan aranyos a medencében!

Giga! Szerintem is klassz ötlet a saját babakönyv, így csak olyan címeket raksz bele, aminek van is értelme. Nekünk a babavárós - könyvesbolti - naplóban egy csomó marhaság volt (pl. fénykép a védőnőről, minden hónapra 4d-s ultrahangfelvétel... stb..), és olyan szomorú voltam, hogy emiatt hiányosan lett kitöltve :( A következőnél inkább "rendes" naplót írok :wink: :)
Majd mutasd meg a naplót, amit készítesz, kíváncsi vagyok rá :lol:

+ Szeretnék én is tenyér- és talplenyomatot, de fogalmam sincs, hogyan feszítsem szét a Manó öklét, hogy befestékezzem és rányomjam egy papírra. Egész nap ökölbe van szorítva, max etetéskor tudom szétnyitni egy kicsit, ilyenkor szoktam az ujjai közé tapadt szövetdarabkákat kiszedni :oops: :roll: Szóval, tapasztalt anyukák, mi a trükkje a lenyomatkészítésnek? :?: :?:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Húú, nagy baby-boom lesz mostanában, hajrá a finiselőknek!

Dóri legújabb szokása , hogy nem eszik reggel ébredés után. Így teljesen kimarad 1 evés. Nem értem miért csinálja, lehet, hogy a meleg miatt??
Kicsit aggódom, mert folyadékot külön eddig nem kapott, most viszont a meleg miatt jó lenne, főleg ha nem eszik rendesen. A vízet kiköpi, a teák meg 4 hós kortól ajánlottak.
Hát lehet, hogy nálunk előbb lesznek bevezetve..

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Mano!
Levinek nagyon jó dolga vólt a medencében!Élvezte az látszik! :lol: :wink: Édes! :D

Giga!
A számból vedted ki a szót!!!Éppen ma akartam megemlíteni én is a talit!!!!!Gödöllőröl vólt szó aszem!! :D Köszönjük a köszöntést,és a dicséretet! :D :wink:

Becsi!
Nállunk is itt a VAKÁCIÓ!Nekem is három gyerekekm lett! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Pocakosoknak kitartást kívánok ebben a nagy melegben!tudom mit éreztek,én is tavaly így szűltem!
Anett ma cirkuszba ment az ovival,csak este 6 felé jönnek haza!Remélem nem lessz semmi baj!!!!!! :? :( :oops: Úgy félek mindég mikor mennek valahova! :oops: :roll:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Ndh!
Képzeld már anyu is nálla szűlt 11 éve!!!!!!!!Az őcsémet!(második öcsémet) :lol: :lol: :wink: :wink:
Kűldtem neked privit!!!!! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Hahó!

B.Moni, nálunk anno vészhelyzeti császár volt (jó sok szerencsétlen egybeesés és hanyagság miatt), végigvajúdtam a kiszabott időt, és a kitolásnál sajna "beragadt" a baba, mert volt egy ökölnyi csomó a madzagon, és az beszorult a homloka és a medencecsontom közé. Az volt az egyetlen szerencsénk, hogy a vajúdás vége felé kaptam egy EDÁt, hogy pihenjek egy kicsit és legyen erőm nyomni. Így azonnal tudtak vágni és nem lett baj. A dokim nem is érkezett bemosakodni, csak nyisszantott. Ha nincs az EDA, akkor altatniuk kellett volna, és azalatt lehet, hogy nagy baj történt volna a lányommal... A főnővér szerint csak azért maradt életben, mert az akkori dokim volt ott a leggyorsabb kezű sebész... Persze ez nem a Flórban történt, hanem egy "kissé" lepukkantabb kórházban, ahol az utolsó uh-t nem is tudták megcsinálni a 38-39. héten, mert épp elromlott az egyetlen uh gép. Pedig ha lett volna flowmetria, akár láthatták volna a csomót is - hiszen nem 1-2 nap alatt gubancolja össze a baba - és akkor nem kellett volna az egész rohanás-pánik-stb. Szerencsére minden jóra fordult, csak én lógtam csöveken egy hétig utána, mert a sterilizálatlan műtét miatt antibiotikumokat kaptam folyamatosan, így elmaradt a tejcsi, a szopizás, de az már egy másik sztori...

Az a lényeg, hogy itt van az én iszonyatosan rossz és rendetlen és feleselős 20 hónapos nagylányom, és várjuk a kistesót, aki majd érkezik, ahogy érkezik, csak egészséges legyen. Persze az előzmények ismeretében döntöttünk úgy a párommal, hogy csak magánrendelésre fogok járni terhesgondozásra, mindegy mennyibe kerül (döglünk is bele rendesen), de a rendelő jól felszerelt, kulturált legyen, és amikor ott vagyok csak velem foglalkozzanak a pénzemért, és minden vizsgálatot végezzenek el - sajna ha nem fizet az ember magánorvosnak, csak az "átlag" rendszer szolgálja ki, az OEP és a magyar egészségügy tojik a fejére, meg arra, ami történik vele. Az már csak véletlen, hogy a jelenlegi orvosom a Flórba jár be dolgozni, szerződéssel. Ezért (is) fogok itt szülni (és mert közel van).

Tiop, szerintem mákod volt tavaly, az a nyár meg se közelítette a mostanit hőmérsékletben... Hiába mondtam az én drága férjemnek, hogy úgy "dolgozzon" :oops: hogy legkésőbb júniusban akarok szülni, nem jött össze... :wink:

Tüccs, biztosan a meleg miatt nem akar enni a kicsi! Folyadékot viszont muszáj neki adnod!!!! A babateákra ugyan rá van írva, hogy 4 hónapos kortól ajánlott, de már akár a 2 hónapos kort betöltött babáknak is adható, csak fele olyan töményen. Én úgy csináltam Bogival, hogy 100 ml vízhez az előírt granulátum mennyiségnek csak a felét tettem (ha teáskanállal írja a doboz, akkor kávéskanállal tettem). Ja, és ő csak a gyógynövényes babateát kapta, a többit csak 6 hónapos kora után. Most meg állandóan az én limonádémat inná, gondolom jól esik neki a savanyú íz, még a citromot is nyalogatja, amiből facsarni szoktam. Aztán persze rémes pofákat vág! :lol:

Na megyek, mert már megint az apja egyetemi jegyzetei között garázdálkodik Bogi!

Üdv mindenkinek: Andi
andibab

Tavaj ilyenkor napon 42 fok vólt,onnan tudom,mert nállunk Coop party vólt és ott kameráztek!Akkor vólt nagy pocim,(másnap mentem szűlni)Valamelyik nap néztem meg a dvd-ét!szörnyen meleg vólt tavaly is!+ két gyerkőc vólt még melledtem,azért írtam,hogy tudom mit éreztek most!!!!!!!(Coop party vólt júni 28-án és 29-én született Zsani!) :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

ja, én szívesen felajánlom a világvégi udvarunkat talihelynek csak legyen aki jön :wink:
Apát még arra is rá tudom venni, hogy sütögessen nekünk kajcsit... :wink:
Csak szerintem nyáron ezt egyre nehezebb lesz összehozni...
becsi
Iklad

Én benne lennék a taliban akárhol is lesz !!

Andi, köszi kipróbálom Dórinál vmelyik gyógyteát. Persze annak örülnék, ha elfogadná a vizet ezt még nem adtam fel nála.

Nálunk ezer fok van kint. 8)

KépKép
tüccs

Becsi, mi megyünk!!4 :wink: :lol:

Egyetértek Tioppal én is a 42 fokokra emlékszem tavaly. Július közepén pedig mikor én mentem szülni, reggel 6-kor 32 fok volt. Szóval mindegyik nyár meleg, és terhesen egyik nyáron sincs mákja az embernek szerintem. Csak mindenki a maga nyarát érzi a legborzasztóbbnak. :wink: :D

Szonja is pancsol a medencécskéjében, de leginkább ki-be jár, és mindenféle füveket hurcikázik bele :? :lol:
Egyébként az a hobbija, hogy bekéredzkedik az ágyába :shock: és ott feláll, és járkál körbe-körbe. Amúgy meg mindenhol ezt csinálja, kapaszkodva jár-kel a lakásban. Pedig azt hittem sosem fogja birni megemelni a fenekét. :oops: :D

thenus

thenus nélküled nem is tartanánk :wink:
becsi
Iklad

Kép szereti a zenét :)

Kép megkaparintotta a csokis kekszet ;)

Kép Na meg sem mondom itt mit szopogat. Nyársalás után szalonnabőrt. íordított érte.

thenus

Hi!

Én az augusztusra gondoltam, amikor mindenki azon kesergett, hogy esik az eső és hűvös van, és tönkremegy a nyaralás. Unokatesóm pont akkor volt a 2. trimeszterben és az ő nyaralásuk sem volt "felhőtlen", ki is akadt miatta rendesen, hogy az utolsó nyugis nyaralásnak lőttek. Abban igazatok van maximálisan, hogy mindenki a saját időpontját érzi a legkutyábbnak! :wink:

Na, Bogi végre alszik, megyek dolgozni, mert sose leszek készen. Én hülye megint elvállaltam egy fordítást...

Üdv: Andi
andibab

Hali!

Benne lennék én is a taliban!!!! :wink: :D

Heni!
ÓRIÁSI NAGY GRATULA A NAGY VÁLTOZÁSOKHOZ!!!!!MONDTAM ÉN,HOGY MINDENNEK ELJÖN A MAGA IDEJE!!!!!!! :D :wink:
iGAZAD VAN,HOGY MINDENKINEK A MAGA IDEJE VÓLT A LEGNEHEZEBB,egyépként tök mindegy,hogy nyár vagy tél,az utolsó hetek mindég rosszak,csak a meleg még rátesz egy-két lapáttal! :evil: :lol: :lol: De a végeredmény megéri!!! :wink: :lol: Zsani is eszik már csokikát nyugi!!A kinder Pinqvi a kedvence!(lehet nem jól írtam)A szallonna bőrke meg fenséges a számukra,és a foguknak is jó!!!!! :wink: Nagyon édik vagytok!!!!!! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tavaly augusztusban voltunk nyaralni Horvátországban és egy nappal hamarabb hazajöttünk, mert olyan szär idő volt...
Mi is szívesen csatlakoznánk a "babatalisok" csapatához. Írjátok meg, hogy "hol" és "mikor" és MI ott leszünk!
A babák itt tényleg mind olyan szépek. Szonja a szalonnabőrrel meg egyszerűen zabálnivaló! :lol:
Mali Danijának BOLDOG HÓFORDULÓT!
Megyek, mert millió dolgom van a hétvégi vendégsereg miatt!
Vendég

először azt kéne eldönteni hogy hétvége vagy hétközben...

mi 25-én megyünk nyaralni, vagyis júlitól jó...más fix időpontunk még nincs

henus mikor lefelé néz apja, mikor felfelé akkor anyja... :lol:
becsi
Iklad

Laurának boldog hófordulót!!

Henus! Szonja nagyon édi, ezen a szalonnabőrkén jót nevettem. Látom nem csak nálunk hurkás a csaj.. :D

Holnap megyünk megint babaúszni!! Már nagyon várom!

KépKép
tüccs

Szantre!
Szerintem várj még a tenyérlenyomattal, mert amíg nem lazul ki az ökle, addig nagyon nehéz dolgod lenne... :wink:
Majd egy picit később, amikor már nem tartja annyira szorosan akkor meg fogod tudni csinálni.
Én Apócának csináltam egy tenyér meg talplenyomatot, ő meg elvitte lelaminálni és most a visszapillantó tükrén lóg. Így mindig vele van egy piciny rész a csajsziból. :D

Thenus!
Nagggyon jók ezek a képek! Szakadtam a nevetéstől a szalonnabőrnél. A férjecskémnek is nagyon tetszettek a fotók. :lol:

Babatali:
Nekünk a hétköznap lenne a legjobb.
Kinek jó még ez?

Kép
Kép
giga1

Köszi, Giga, akkor lehet, hogy most még marad a fénykép, mint lehetőség ;)

(Bár az unokatesóm bébijéről Ausztriában a kórházban csináltak tenyér- és talplenyomatot, amit haza is vihettek a szülők :roll: )

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nekünk is a hétköznap lenne jó. Június utolsó hete kivételével. :)

KépKép
tüccs

nekem jó a hétközben...

tüccs hova mentek?
becsi
Iklad

Hú, mennyit írtatok, alig bírok visszaolvasni!

Először is, a finishelőknek kitartást ebben a nagy melegben. Még pocak nélkül is nehéz elviselni ezt a meleget, szóval kitartás!!

Móni, Eszter nagyon szép gyerkőc, és nagyon hasonlít rád! Ha nem lesz nagyon hideg a Balaton, lehet, hogy bevisszük egy kicsit Sárát is. Felbuzdulva a példátokon :lol:

Móni30, már neked sincs sok hátra!!Aztán nemsokára már babástól együtt jöhesz a szopiklubba :lol: Volt most hétfőn is, jó volt.

Tiop, Zsaninak gratulálok a játáshoz! Nagyon ügyes! Anettnak meg BOLDOG NÉVNAPOT utólag is!!

Pilla, Laurának boldoghófordulót így utólag is!

Kati, Levi naggyon édes!!!Látszik, hogy mennyire szeret pamncsizni.

Henus, nem semmi az a szalonnabőrös kép :lol: Tudják a gyerekek, hogy mi a jó :wink: Sára is csak azt enné szíve szerint, amit mi.

Szantre, Márk is nagyon szép, mennyit nőtt megint! Igaza van Gigának, szerintem is várnod kellene még a mancslenyomattal, mikor már lazán tartja magától is a kezecskéjét. Én fél éves szülinapjakor csináltam, persze lehet már sokkal hamarabb is. Csak akkor jutott eszembe.

A babataliban én is benne lennék. A hétköznap nekünk is jobb lenne.

Andibab, nem semmi Kismanód van :lol: Most elfogott egy kicsit az irigység ennyi szülni készülő kismama olvastán. De jó lesz nektek, nemsokára!!

Klmaria, gratulálok Alexának a felálláshoz!

Holnap ballagásra megyünk egy barátunk fia ballag
az ált. iskolából, vasárnap indulunk a Balatonra, onnan pénteken egyből Budára a Petőbe az évfolyamom(köztük a legjobb barátnőm) diplomaosztójára. (Én is most diplomáztam volna, de nem bánom, mert van egy fantasztikus lányom. Majd két év múlva :D Ahol most vizsgáztam, az egy másik suli, az "egyszerűség " kedvéért két suliba járok...na jó, a Petőben most halasztottam, de jövőre folytatom nappalin. Szép történet lesz...Na de nem is tudom, miért írtam ezeket most. Csak azt akartam mondani, hogy zsufi programunk lesz az elkövetkező napokban.

Szép estét nektek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Most látom... Sárikának boldog hófordulót!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nekünk is jó a hétköznap!
Sárának BOLDOG HÓFORDULÓT!
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!

Anita Gratulálok Tibikéhez és nagyon sok boldogságot kívánok!

Pilla! Laurának így utólag boldog hófordulót kívánok!

Ichtus! Sárikának boldog hófordulót! A Villányi úti Petőbe jársz?

Mano! Levi gyönyörű! És irigykedem Dani nevében a medence miatt! Mi most tervezzük, hogy veszünk, addig marad a lavor!

Thenus! Már én is várom, hogy adhassak valami rágcsát Daninak! Próbáltam a babakekszet, de a felénél elharapta, alig bírtam kiszedni a szájából. Szonja nagyon édes!

Andibab! Nagyon jók a 4D-s képek! Nem érzékenyültetek el, amikor megláttátok a kis manót?

Giga! Jó neked, hogy van türelmed és kézügyességed. Lilinek biztos fog tetszeni a róla készült összeállítás.

Klmaria! Gratulálok Alexának a felálláshoz. Képet mellékelj!

Szantre! Nagyon édes Márk! Tényleg látszik, hogy huncutkodik!

Tiop, Becsi! Ilyenkor ti terveztek valamit, hogy mivel foglaljátok le a gyerkőcöket a szünetben? Vagy ez menetközben kialakul?

Finiselőknek sok türelmet kívánok, emlékszem ilyenkor már begolyózik az ember lánya.

Mi jól vagyunk. Dani 8320 gramm, ma mértük. Most már csak havonta mérjük, mert a védőnő rám szólt, hogy tök fölösleges hetente mérni és idegeskedni, ha nem hízik. Most már beálltunk a napi ötszöri evésre és hál’ Istennek már nem kell fel éjszaka enni kb. 3 hete. A tejpép kedvence, alig bírom belapátolni a szájába.
Most kezd zűrős lenni. Még nem megy négykézláb, de bárhova odagurul. Kinéz egy érdekes dolgot, mint pl. egy papucs, becélozza és odapörög, jól megrágcsálja, majd célba veszi a virágállványt…Nem akarom korlátozni a mozgásterét egy járókában (van, de nagyon pici, mert alkalmazkodnunk kellett a lakásunk méreteihez). Azt hiszem anyukáméknál fogjuk tölteni a nyarat, kirakom a fűbe, ott kitombolhatja magát, maximum egy-két növény látja majd a kárát.
Már kétszer négykézlábra állt, de csak pár másodpercig tartott, utána „fejre esett”. A fején való ringatózás az már régóta megy. Imádja az állatokat, az ő részéről nagyon jó lenne, ha egész nap kutyát simogatnánk vagy Kép labdáznánk a kutyával. Ilyenkor nagyokat hahotázik. Ami egy kicsit furcsa, hogy fél a gyerekektől. Már többször előfordult, hogy ha egy kisgyerek közelített felé, akkor keservesen elkezdett sírni. Nem tudom, hogy miért van ez. Mi is benne vagyunk a találkában, habár lehet, hogy hamar haza kell majd jönnünk, pont emiatt a dili miatt. Nekünk is jó hétköznap.

Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Na az előbbi képet jól beszúrtam a szöveg közé. Szóval így fürdött a lavorban.

És még egy mai kép.

Kép

Mali
Kép
Kép
mali

Móni: Nem járok NST-re. Az orvosom szerint megbízhatóbb a UH-s keringés mérés (flowmetria,nem tudom jól írom-e?) Így ezt a magánrendelőjébe nézi meg, most csütörtökön voltunk, és mindent rendben talált. Azt mondta, hogy ezután már csak a szülésnél találkozunk (persze, ha minden rendben van).
Dr. Várkonyi Péterhez járok magánrendelésre, nagyon szimpatikus, kedves, bármit kérdezhettem. Bármikor hívhatom, ha valami van. Ha beindul a szülés, spontán szülünk, ha nem, akkor marad a császár.
Az ananászról most olvastam 2 napja valakitől, azt ki fogom próbálni. A lépcsőzést az előző terhességemnél azt mondták, ne csináljam, nem segít. De anyukám is lépcsőzött velem, és akkor indultam be, úgyhogy szándékomban áll kipróbálni.

Andibab: Nem semmi, jól megszenvedtél. És utána milyen volt a felépülésed? Szépen rendbe jöttél? Szopizott utána a pici?
Végülis én is hamar kerültem műtőbe. Mikor 3.-szorra indították a szülést, 4 óra elteltével is még semmi eredmény nem volt, de a hátam már leszakadt, mert nem kelhettem fel, végig rajtam volt az NST, és az infúzió. Ekkor már annyira nem bírtam, hogy kicsit oldalra fordultam, ekkor viszont a gép sípolni kezdett, hogy a baba szívhangja lement 0-ra. (Hogy ez tényleg így volt, vagy csak elcsúszott az NST a forgásomra, nem tudom.) Na erre azonnal ott termettek az orvosok, és 5 perc múlva már a műtőben voltam.
Így hamar fájdalom nélkül lett meg Eszter, de sajnos utána lettek komplikációk, mert nagyon nehezen tudtam egyáltalán megmozdulni is (bár azt gondoltam ez természetes.) De ahogy kiengedtek a kórházból, másnap már gyötrelmes hasfájásom volt, így vissza estére azonnal a kórházba, és kiderült, hogy begyulladt a méhem. Egy hétig kellett benn lennem, Esztert viszont nem engedték, mert a kórháznak nem volt gyermekosztálya. Így a férjem reggel behozta, megszoptathattam, és este hazavitte. Nagyon nehezen épültem fel, ezért is félek újra a császártól.

A találkozó ötlete jó, minket is érdekelni fog a későbbiekben, de azt hiszem most nem jön össze. Azért hajrá, és majd máskor mi is jövünk.

Ebben a nagy hőségben sok szó esik a folyadékokról, ki mit, mennyit ad a babáknak. Eszter téli gyerek volt, 5 hónapig csak szopizott és mellette teát, ill. vizet kapott inni, mert azt gondoltam a folyadék is szükséges.
Most viszont lesz egy nyári babám, nagy a hőség, még fokozottabb a folyadékigény. És van egy ismerősünk, aki azt kéri tőlem, hogy szigorúan és kizárólagosan szoptassak, semmi már folyadékot ne adjak a babócának. Persze hallottam már erről, hogy ez elég, és az anyatejbe minden benne van, de mégis mi a véleményetek? Volt, aki ezt csinálta?

Móni

Kép
Kép
b.moni

Lányok,

köszi a drukkokat a többi pocakos nevében is, azt hiszem ránk fér!

Giga,

ok, várom, hogy megmutasd, ami készen lesz a naplóból, egy aggályom van, én nem tudok szépen írni! :(

Katica,

állítólag van itt pécelen minden hét első szerdáján baba-mama klub, amit egy dúla tart, hallottál erről vmit? vagy voltál is már esetleg?

Móni,

Én is hallottam már azt is, hogy szopin kívül mást ne kapjon a baba, de azt is, hogy ilyen melegben kell vizet adni neki. Már kezdem megszokni, hogy mindenről kétfélét lehet hallani! Mindenesetre én inkább a vizes variációt tartom jobbnak ebben a hőségben, egy pici babavíztől mi baja lehet?
De vannak itt elegen, akik nyáron szültek, ti mit tanácsoltok?

Móni

Kép
móni30

Sziasztok!

Május 23-án született a kisfiam Kistarcsán, sokat olvastalak titeket és sok infót gyűjtöttem itt össze.Most viszont egy kis segítségre van szükségem, hátha valakivel előfordult már hasonló vagy lenne ötlete hogy mit tegyek.
A kórházban kezdődött azzal, hogy mikor első alkalommal szoptatni szerettem volna a kisfiamat, azt mondta a csecsemős nővér, hogy csakis mellbimbóvédővel fogom tudni, hozott is egyet.(lapos a mellbimbóm, persze megpróbáltuk anélkül először, de csak a szája szélén cuppogott vele)) 2 nap próbálkozás után jutottunk el oda, hogy sírás nélkül és rögtön elkezdett szopizni ha cicire tettük, addig 2 emberes dolog volt a szopizás, az összes nővér ismert minket :) Hazajöttünk, ismét kezdődött a sírással induló szopizás, éjszaka tett be amikor fél órán át bömbölt, azt mondtam hogy vége, jön a fejés és a cumisüveg.Aztán pár nap elteltével újra megpróbáltuk a bimbóvédős szopit, ment sírás nélkül, fokozatosan áttértünk a csak szopizásra, kb.7-10 napja csak szopi van, minden ment is, ahogy cicre tettem rögtön elkezdett szopizni.2 napja viszont újra előjött ez a "bömbölök szopi előtt" dolog, a mostani éjszaka viszont különösen rossz volt, ugyanis úgy sírt, ahogy még soha nem hallottam ísírni, köhögésig jutott, tiszta vörös volt az egész kis teste...Az 1 órási evésnél 10 perc után csak elkezdett szopizni, de hajnal 5-kor 10 perc után már nem bírtam, volt lefejt tejem és azt adtuk neki oda.Amúgy egy nagyon jó kisfiú, eszik-alszik, semmi probléma nincs vele.Párom szerint nem volt éhes-de akkor miért fogadta el először a cicit, aztán pedig a cumisüveget?Nem tudom mit tegyek, mi lehet a baj...
Bocsánat, kicsit hosszú vloltam, de így teljes a történet.
Köszönöm ha valaki tud tanácsot adni!
Bea
beatav

Kép

Megmutatom nektek kiről írtam :D [/img]
beatav

Sziasztok!

Húúúúllllaaa fáradt vagyok, Bogi műsorozott éjszaka, aztán meg 6-kor kelt, azóta pörög. Már kérdeztem tőle, hogy milyen elemet dugott a fenekébe, de nem hajlandó elárulni... :roll: Pedig nekem is szükségem lenne némi plusz energiára... :wink:

Mali, nagyon jó volt Picurit újra látni, csak szegény apa nem tudta végigmozizni, mert Bogi egy idő után elunta. Viszont ahová járok, ott minden uh alkalmával csinálnak 4D-t is, így már 9 cm-es korától láttam a kisasszonyt! (mondjuk annyi pénzért belefér bőven a 4D felvétel) Akkor nagyon fura és megható volt, hogy már egy 9 centis magzat tök úgy néz ki, mint egy "igazi" baba, és ráadásul akkor még belefért a képbe teljesen, most meg csak részletekben néztük, mert már hatalmas! A férjem itthon nézte végig a DVD-t, szerencsére akkor már nem zavarta Bogi a mozizás közben. :)

B.Moni, sajnos a komplikációk miatt az első szülésem után a felépülés sem volt zökkenőmentes, több mint 10 hétig véreztem rendesen, kaptam a hülye ergam cseppet, ami semmit se használt csak oda lett a tejem tőle, aztán meg mivel elutasítottam, hogy befektessenek és kikaparjanak, oxytocin injekciókkal próbálkoztak. De igazából csak a fogamzásgátló tabletta szedésével jöttek rendbe a dolgaim... Azt meg nyugodtan szedhettem, mert Bogi nem volt hajlandó egy másodpercet sem szopizni. Az oka valószínűleg az, hogy egy hétig folyt belém az infúzió és az antibiotikum (mindkét karomba beültették a branülöket) és így egyedül nem tudtam igazán mellre tenni, a csecsemősök meg lesz.rták, mi van. Ha nem evett egy baba, akkor a szoptatási félóra elteltével visszavitték a babaszobába és megtömték tápszerrel. Mondjuk a tejem is csak 6 nap elteltével kezdett beindulni, mellszívóval kínoztam ki magamból, de az nem ugyanaz mint a baba szopizása. Így pár hét alatt az a kevés ami volt is elapadt. Szóval mi tápszeresek voltunk, de szeretném a hugit majd szoptatni, már csak azért is, mert iszonyúan felment a tápszerek ára, ráadásul az OEP előírt valami hülyeséget azzal kapcsolatban, hogy egy babának egy hónapban mennyit lehet kiadni... Hát nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ne egy íróasztal mögül mondják meg, hogy mennyit ehet a gyerekem! :evil: (nem vicc, unokatesómat a patikában nem szolgálták ki annyi tápszerrel, amennyiről receptet vitt, mondván, hogy meghaladja a kiszabott limitet - most mondjátok meg, tehet ő arról, hogy az átlagnál többet eszik a pici???)
Még a műtét utáni dolgokról annyit, hogy én nagyon renitens páciens vagyok, az összevarrásom után 5 órával már egyedül kikeltem az ágyból, és közöltem a nővérrel, hogy vagy kiszedi ő a katétert, vagy majd én megoldom. Muszáj volt felkelnem, mert anélkül nem veszik ki azt a hülye csövet, nekem meg már korábban volt vele gondom, vesefertőzést kaptam a katétertől... Szóval ha császár, akkor ragaszkodni fogok az edához (ébren akarok lenni a műtét alatt), mert azután lehet felkelni a legkorábban (nem hallottam még, hogy ebben a kórházban is használnák már az úgynevezett 2 órás tűt, és nincs is rá támogatás, szóval ha valakinek sikerül beszereznie és talál egy anesztest, aki hajlandó azt használni, akkor jó neki... egyébként talán 2-3 helyen használják az országban)

Na eldugulok, megyünk vásárolni a picinek, még egy pár dolog hiányzik.

andibab

B.moni!
Nekem is azt mondták (védőnő,gyerekorvos), hogy az anyatejeseknek elég az anyatej. Ebben először én is kételkedtem, aztán apa meggyőzött, hogy ő annyit eszik a testsúlyához képest, mintha egy felnőtt 10l folyadékot fogyasztana egy nap.
Ettől függetlenül mi is próbálgatjuk a vizet, de egyelőre kevés sikerrel.

Beatav!
Üdv köztünk! Sajnos a szopis dologhoz nem tudok okosságot mondani, nekem sokszor tanácsolták, hogy hívjam a LLL ligát ha gondom van (szoptatási tanácsadó), ők telefonon is készségesek nagyon. Szerencsére odáig nem jutottunk még.

Becsi!
Balcsira megyünk jún utolsó hetében. A családnak van ott nyaralója, ott lesz az idei nyaralás. :D

KépKép
tüccs

SZiasztok!

Köszönöm Anett nevében a köszöntéseket! :D

Katica!
SÁRIKÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!
Kép
mALI![/b]
DANIKÁNAK IS BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!

Kép

Nagyon szépek a törpék csajok egytől eggyig! :D :wink:

[b]Mali!

Nekem Roli június 26-ától megy Oratóriumba,ez egy olyan hely ahól sik-sok foglalkozás van ,lehet választani három félét amivel foglalkozni fog!Reggel 8-12-ig van és délután 3-6-ig!Egy hónapon keresztűl!Mennek kirándúlni 3x különböző helyekre!Egy hónapig tart!Ő a batikolást.,pólófestést,üvegmatrica készítést választotta!Aztán augusztus 7-14-ig megy Balatonlellére táborba!Közben megyünk majd strandra,állatkertbe meg ilyenek!a csajokkal pedig fagyizni,mamához járunk,ők még picik! :wink: :D

Beatav!
Nem lehet,hogy kicsit váratod a cicivel,és túl mohón akar szopizni?Próbáld meg rátenni a cicire,még az előtt mielőtt rákezdene sírni(mikor tudod,hogy itt az ideje a cicinek)!Remélem tudtam segíteni!De lehet,hogy jó hülyeséget mondtam????Nagyon édesek vagytok,gratulálok a picihez!ÜDV KÖZÖTTÜNK! Kép
lÁTOM a pici arcát,nem lehet,hogy valamire allergiás???? :? :roll: :oops: De az is lehet,hogy csak a tejed erős!!!!!!!Nem akartam okoskodni!

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Inni mindenféleképpen adjatok a piciknek!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok, nincs időm visszaolvasgatni... :) Lolo itt ül az ölemben és ő is netezni akar! :)

Tali érdekel minket is, ha nem nyaralunk épp. Bárhova elmegyünk!

beatav: Ha csak egyszeri eset, akkor szerintem ne foglalkozz vele, nálunk is volt ilyen... Az meg, hogy sírásra jó volt a cici - hát a pici babáknak egyben nyugató is a cici, meg a cumi is! :) Lehet, hogy egész más miatt sírt.
Ha többször megismétlődik, akkor ráérsz aggódni! :)
(Pöttyök miatt se kell aggódni, ilyen idős korban teljesen általános! ;) )
Vendég

Szép jó napot!
Fantasztikus ez a lehűlés. Imádom :!: :!: :!: Ki vannak tárva az ablakok, és nagyon jó levegőt engedünk be. Gondolom most mindenki egy kicsit fellélegzik. Hátha ez a hidegfront a soron következő kismamákra is hatással van... :wink: :lol:

Móni30!
Megmutatom, hogy jelenleg hol tart a projekt. Ne aggódj amiatt, hogy nem tudsz szépen írni. Én kitaláltam erre a feladatra egy újfajta írásmódot. Ezt nevezem én krix-krax-osnak.
Kép

Ilyen lenne. Természetesen ez még nem a kész állapot. Majd még rajzolok rá, meg kitalálok még valamiket. Az egész pedig lefűzve lesz majd.

Az itatással kapcsolatban csak annyit, hogy Lili csak tejet kap. Nem is hajlandó mást inni. Már próbáltam de csak játszik a cumisüveggel, a benne levőt (legyen az víz, tea, gyümölcslé) kiköpi. Szóval én nem is tudok mást tenni. Persze így sűrűbben is volt cicin ezalatt a pár forró nap alatt.

Teszek fel még egy képet. Itt éppen az apócája lábát kóstolgatja. (Apuci biciklizik, ezért van tele sebekkel. Most is akkorát buktak, hogy lehet, hogy el van törve a bordája. :shock: )
Kép

Beatav!
Sajnos én sem tudok neked ebben a témában segíteni, de amit Tüccs ajánlott az nagyon jó ötlet! A La Leche Liga nagyon segítőkész ilyen témákban. Próbáld meg!

Babatali!
Akkor maradjunk a hétköznapban.
És a gödöllői kastélypark jó lenne helyszínnek?

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Köszönöm mindenkinek a szíves fogadtatást és amiket leírtatok:)Egyben írok ha nem baj, nem külön-külön mindenkinek...A pöttyök azok anyatejtől vannak, legalábbis a védőnő azt mondta, én meg hiszek neki:)(azon ritka csoprtba tartozik aki nagyon rendes, normális, tapasztalt, szóval ezért...) Sajna nem egyszeri alkalom a sírás (2 napja minden evéskor ezzel indítunk, akkor kezdi, mikor a szájához kerül a bimbóvédő, illetve szájába teszem, szív egyet, nem jön semmi na akkor indul a sírás...), addig nincs baj amíg nem kezdünk el enni, a reggeli evés is úgy zajlott mint az éjszakai, csak nem sírt annyira sokáig, kb. 5 perc után elkezdett enni.Arra is gondoltam, hogy a bimbóvédő a baj, de hát több mint egy hétig ahogy elkezdtünk enni, azonnal szopizott mindenféle sírás nélkül, szóval az sem lehet hogy az miatt.Szóval tanácstalan vagyok, sajna bimbóvédő nélkül meg egyáltalán nem megy a szopi...Marad amit tanácsoltatok, az LLL, már én is hallottam róluk, de azt hiszem ideje megkeresnem őket.
Kellemes hétvégét mindenkinek, majd jövök a beszámolóval, hogy mire jutottunk.
ui.:nagyon aranyos babája van mindenkinek, mindig is csodáltam a képeket amiket feltesztek..:)
beatav

Sziasztok!
Bocsi, hogy eltűntem ilyen sokáig. Azért olvasgattalak titeket, amikor volt időm.

Beatav
Mi is szenvedtünk eleinte a szopivel. Mondjuk, Zsófi fertőzés miatt inkubátorban volt, és eleinte csak infúziót kapott, majd üvegből etették, és csak pár naposan próbálhattuk meg a szopit.
Az egyik mellemből én is csak bimbóvédővel tudtam etetni, ami nagyon-nagyon hosszúra nyúlt! Kérdeztem a kórházban, hogy ezt akkor már mindíg használnom kell-e és azt mondták, hogy valószínűleg igen.
Hát szerencsére nem így lett. Nem tudom már megmondani, hogy pontosan mennyi idő után, de teljesen el tudtuk hagyni a bimbóvédőt.
Nekem is volt, hogy csak sírt szegénykém, mert nem úgy jött a tejcsi mint a másik ciciből. Gondolom begurulhatott, azért ordított. Én ilyenkor azt csináltam, hogy adtam neki üvegből lefejt tejcsit (főleg éjszaka), és így mindketten jobban jártunk. Sőt volt, hogy apa is besegítette és akkor én pihenhettem is.
Aztán próbálkoztam azzal, hogy szopi előtt mellszívóval kicsit kiemeltem a bimbót, hogy jobban be tudja kapni.
Illetve az se volt jó, ha nagyon tele volt ez a "problémás" mellem, mert akkor meg annyira se jött ki a mellbimbóm mint amúgy.
Szóval lényeg a lényeg, hogy nekünk idővel megoldódott a dolog, és most már mindkét melemből egyformán tudok etetni.
Szerintem mindkettőtöknek idő kell, hogy megtanuljátok a szopit.
Tudom, hogy sokan nem javasolják, a cumisüveget, de nekünk szerencsénk volt, mert Zsófi elfogadta azt is és a cicit is.

Persze ez csak a saját tapasztalatom, de hátha segít valamit.

Mi is mennénk a talira! Sajnos mi nyaralni nem megyünk, így nekem tulajdonképpen mindegy, hogy mikor lesz.

Zsófi mostanában nagyon nyűgös tud lenni, főleg alvás előtt. Gondolom a meleg is közrejátszik. Meg az is, hogy mióta megtanult hasra fordulni, azóta az oldalt fordulásból mindíg hason köt ki. Úgy meg persze nem alszik, csak emelgeti a fejecskéjét.

Teszek fel néhány képet Zsófiról én is.

Szép napot!

Sziasztok!
Márti
Kép Kép
Vendég

Beatav: A saját példámat tudom leírni. Ne add fel a próbálkozást a bimbóvédő nélküli szopihoz, az az igazi. Eszter nekem császárral született, így a tejcsi csak a 3-4. napon indult meg, addig nem tudom volt-e valami.
Ahogy lekerültem a műtőből, ki is hozták Esztert, kezembe adták, ami azt jelentette, hogy én nem mozdulhattam, még a fejemet sem emelhettem, kezemen folyamatosan vérnyomásmérő, így egyedül a kopasz buksiját láttam, de legalább a kezemben volt. Aztán mondta a nővérke, hogy próbáljunk szopizni, hát persze nem ment. Másnap másik nővér azt mondta, hogy nem fogok tudni, csak bimbóvédővel szoptatni. Hát gyorsan hozattam bimbóvédőt, és próbálkoztunk nem túl sok sikerrel, mindig maradt a tápszeres kiegészítés. 3. napon egészen megfeszült a mellem, kőkemény volt, mire hívtam a nővért, aki képes volt odaülni mellénk, és csak velünk foglalkozott fél-egy órán keresztül. Azt mondta, hogy nem kell a bimbóvédő. Masszírozta a mellemet, és Esztert is tartottuk, hogy szopizzon. Ez a félóra igazi "munka" volt, fájt is a végére, Eszter szinte végig ordított, de nagyon megérte, mert mindketten megtanultunk szopizni. Onnantól kezdve bimbóvédő nélkül szépen tudott szopizni, és én is tudtam mit kell csinálni.
Fontos, hogy akár bimbóvédővel, akár anélkül kezdessz hozzá, (de a bimbóvédőnél fokozottaban), indítsd meg egy kicsit a tejcsit, hogy mikor rákap a cicire, már jöjjön is neki valami, akkor nem lesz rögtön mérges és könnyebben indul be neki a szopizás.
Aztán pár hét elteltével mi is jártunk úgy, hogy elkezdett szopizni, és tíz perc után rettenetesen ordított. Ilyenkor apa elvette, (én nem nagyon tudtam még felugrálni a fekvésből), ringatta pár percig,(főleg a karjára fektette hason), majd mikor megnyugodott, visszaadta és Eszter szépen folytatta a szopit.
Hát, az biztos, hogy ezt babának, mamának is tanulni kell, de ne add fel, sikerülni fog!
Ja és fejjél szüntelenül, mert a bimbód attól szépen ki fog jönni!!! Nekem is így volt!

Andibab: Hát ez nagyon nehéz lehetett. De nagyon ügyes voltál, ha ilyen hamar felkeltél. Én még másnap sem tudtam elsőre felkelni, először csak felültem és már vissza is kellett feküdnöm. És még a második héten sem tudtam oldalra fordulni. De a rossz emlékek is elfelejtődnek, mikor erre a kis rosszcsonra nézek, aki most is segít a gépelésben.
Nagyon drukkolok, hogy most szép szülésed legyen neked is, és tudd szoptatni a kisbabád!

Giga: Nagyon tetszik a készülő babakönyved. Kár, hogy én nem vagyok ilyen kreatív, de még lehet, hogy én is hozzáfogok(?)!

Köszi az innivalóra való tanácsaitokat, megpróbáljuk a szopizást és ha igényli akkor nem tagadom meg tőle a vizet sem. Majd meglátjuk.

Én is örültem a kicsit enyhébb mai időnek. Tegnap nagyon rosszul voltam, már azt reméltem, hogy valami eredménye is lesz, de hát még egybe vagyunk.

Kép
Kép
b.moni

Tusi25
Köszi neked is amiket leírtál, én is azért adtam neki cumisüvegből miután hazajöttünk a kórházból, mert úgy gondoltam nem kínzom sem őt, na meg magamat sem, így egyszerűbb volt, gondoltam várok 1-2 hetet, míg erősödik és szokja a kinti életet:)Így is lett, eltelt ez a pár nap és ment szépen a szopizás. Fokozatosan vezettem be, egyik nap csak 1-2 alkalom volt szopi, többi cumisüveg, következő nap növeltük a szopik számát, aztán eljutottunk oda hogy csak éjszaka volt cumisüveg, bő egy hete pedig kiiktattuk a cumisüveget, csak a szopi volt, ahogy írtam gond nélkül, ahogy cicire tettem rögtön szívta is.De ez a mellszívós ötlet nem, rossz,lehet kipróbálom, egy próbát megér...:)
Nagyon szép a pici lányod!:)
b.moni
Szopi előtt mindig picit átmasszírozom az éppen soron lévő mellem, lehet nem eléggé?Meg szoktam csepegtetni pár csepp tejet a bimbóvédőbe, az előző evésnél már sikerült 2 percre csökkenteni a sírás idejét, szóval a helyzet nem reménytelen:)Csak hát ugye ami egyszer ment simán, miért lesz újra problémás?Tudom , ebben nem szabad logikát keresni, ki tudja mi zajlik belül a pici fejében...Minden evés után fejek, igaz 10-20 ml "marad", iletve ennyit tudok lefejni.Köszi neked is amiket írtál:)Most nézem szülés előtt állsz pár nappal, még nagyon friss nekem is az emlék, tudom milyen az utolsó pár nap, igaz én ("csak") 3 nappal hordtam túl Levit...Drukkolok neked!!!
Kép
beatav

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dicsérő szavakat :oops: Igaziból nem vagyunk büszkék, hogy a gyerek a szalonnabőrért ordít, de ez sem történik minden nap. :lol:

Ivás: nem tudom már ki kérdezte, de Szonja tavaly nyár közepén született, és én semmi egyebet anyatejen kívül nem adtam. Viszont a kórházban is úgy csinálják, hogy a nagy kánikulában megkínálják a babókat vízzel is. Aztán aki elfogadja, el aki meg nem nem. Én nem adtam, de mi másfél óránként szopiztunk. :wink:

Tali: Mi júl. 4-től 14-ig nyaralunk, előtte, utána tudunk menni. :wink: :D

Mali, nagyon nagyot nőtt Dani, és szép súlya is van. Látom ő is élvezi a kintlétet. :wink: :)

Giga, gratulálok a babakönyvhöz, nagyon egyedi, és kreatív. Tökre értékelem, ha valaki ilyen. :wink:

Beatav, megelőztek a többiek, de szerintem is nyugodtan fordulj a LLL-hez, mert nem egy szokványos probléma a tiétek.

Tusi, pont a napokban gondoltam rátok. Zsófi már mekkora!!! :shock: :D

Pocakosoknak kitartást, bár most itt a front!
:wink: :lol:

thenus

Sziasztok!

Mali, nagyot nőtt Dani, igazi kisfiús lett, jó képű kispasi kesz belőle :lol: A Petőnek van épülete a Villányi úton is, ott az általános iskolás gyerekek vannak, ott vagyunk gyakorlaton, a főiskolai képzés a Kútvölgyi úton van. Az ovisok is a Kútvölgyi úton vannak, ott is voltunk gyakszin egy évet náluk. Nagyon élveztem azt az időszakot. Olyan tündériek azok a gyerekek!!Miért kérdezed?

Móni30, mi minden hónap 2. hétfőjén járunk szopi klubba, amit egy dúla tart, Werner Katalin a neve. Még nem hallotam a szerdairól, amit te írtál.

Beatav, szép a kisfiad, nagyon. A többiek írták, de mikor elolvastam a problémátokat én is rögtön az LLL-t gondoltam, hogy javaslom neked. Én nem tudok segíteni, ugyan kilenc hónapja szoptatom a kislányomat, de nekünk nem volt hasonló gondunk, így nem tudom mi a megoldás. De ha még nem beszéltél a Ligából senkivel, tudok adni egy telefonszámot, akit fentebb említettem Kati, ő szoptatási tanácsadó is. Nagyon kedves, és szívén viseli a babák sikeres szoptatását. Szóval ha kell a szám, leírom.

Tusi, Zsófi gyönyörű! És milyen nagy baba lett. Én is most gondoltam rátok, h rég jelentkeztél, erre írsz :wink:

Elmaradt a mai ballagás, elindultunk, már majdnem ott voltunk, erre Sárika a kocsiban hányt egy nagyot, és így hazamentünk. Hála Istennek nem lett beteg, valószínű, hogy csak összerázta a kocsi. De a ballagás és a vendégeskedés elmaradt.

szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica!

A Petőbe jártaz unokatesóm, ő kerekesszékes mozgássérült volt és én is nagyon sok időt töltöttem ott, mert mindig meglátogattam őket. Csak ezért kérdeztem.

Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!
Most csak gyorsan írok pár sort... :wink:

Beatav,
Üdv közöttünk! :lol:
Nagyon édes a kisfiad! :lol:
Leventének hívják,vagy valamit elolvastam?

Andi,
Nem semmi ez a tápszeres dolog! :twisted: :twisted: :twisted:
Gusztustalannak tartom ezeknek a b.....-nak az intézkedéseit.... :twisted:
Szerencsére Levi már csak napi 2× eszik tápszert (reggel és este) és megmondom a frankót,én már 2 hónapja nem veszem meg Neki a gyógyszertári tápszert,hanem a DM-ben veszem meg a Mindibé 2-es tápszert.
Eddig is Mildibé volt,csak az HA (hypoallergén),de mivel mindíg szinte könyörögni kellett azért a rohadt receptért,így lemondtam róla,amikor már nagyobb lett.
És az az igazág,hogy olcsóbb is.

Én most inni Levinek Cappy-t adok multivitaminosat.
Úgy csinálom,hogy fele Cappy,fele bébivíz,így nem édes és 400.-ból megvan Neki másfél liter.
Most már elég nagy hozzá és nincs tőle semmi baja.

Mali,
Kész nagylegény már Dani! :lol:

Katica,
Sárikának Boldog hófordulót,így megkésve is és a többi hófordulós babának is!
Szép estét
Kati

Kép
mano83

Ja,amúgy ma mi is ballagáson voltunk,Gyöngyös mellett...
Reggel 5-kor keltem,mert 9 -re ott kellett lenni,Levi nagyon jól viselte az utat,végig aludt,de csak odafelé.
Hazafelé meg a táskámmal játszott (halkan megjegyzem szerintem kislánynak készült,mert a lányos dolgok nagyon érdeklik,főleg ami rózsszín)
Szóval a hatalmas vendégsereget és a kézről-kézre járást is jól viselte,engem meg inkább megviselt,mert ahogy én leraktam aludni,úgy nem volt jó,valakinek meg kellett igazítania,amitől persze felébredt egyből,szóval... :twisted: :twisted: :twisted:

Na,most már tényleg megyek.
Képeket nem teszek,majd csak az iwiwre.

Kati

Kép
mano83

Sziasztok!

Így utólag is Boldog Hófordulót Minden érintett Babónak!!

Szerencsére tegnap sikeült a vizsgám, így már csak 1 maradt, de az a leghúzosabb....... :cry: :cry:

De azért ma is csináltam egy-két képet:

Kép

Kép

Ilyen ruciban voltunk csípő UH-on:

Kép

Ill. így szeretünk aludni:

Kép

Na mára befejezem a képeket.... :lol: :lol:

Andibab:
Ne ijeszgess a tápszerrel kapcsolatban, én eddig 4-ével hoztam a patikából és nem volt semmi ilyen, hogy limit, amennyit felíratam az orvossal annyit kaptam, és mivel Nati csak tápszert eszik ezért én nem vagyok "rest" és kérek bátran..
Hát kiváncsi vagyok mi lesz legközelebb??

Na jó éjt Mindenkinek!

A finishelőknek meg sok sikert ha nem jelentkeznék egy ideig!!

Pusza
Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Katica,

Én is Werner Katalinra gondoltam, múlt héten nst-n találkoztam egy péceli lánnyal, ő említette a szerdát, aztán az interneten is megtaláltam. http://szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=48239

Giga,

Nagyon kreatív vagy, ügyes, hogy így kitaláltad, egy oldalt beszúrok, hátha további ötleteket ad. http://gribedli.hu/babanaplo.doc

Lányok,

Édesek a babák, bár én is itt tartanék már!
Tegnap reggel óta híg folyásom van, meg véres nyák is jön kifelé, bocsi!!! :oops: De nem tudom, szerintetek ez normális???????? :?

Móni

Kép
móni30

Jó reggelt!

Móni, ez teljesen normális. Távozik a nyákdugód, úgyhogy valószínűleg már nincs sok hátra a szülésig. De izgi... :lol:
Vendég

Hahó!

Linda, azért szerintem vannak normális patikusok is, akik odaadják a kaját, bár nálunk nem ez a helyzet... Amikor Bogit tápszereztük, akkor is állandóan dünnyögött az egyik nő a gyógyszertárban, hogy ezt így nem lehet csinálni, sőt, volt, hogy egyáltalán nem adott ki tápszert, mondván a héten már vittem egy receptet. Mi azt csináltuk, hogy felváltva jártunk a férjemmel, és 2 gyógyszertárból hoztuk a tápit.
Akkor viszont frászt kaptam, amikor Bogi alig volt 2 hónapos, és közölték, hogy a M.o-i terjesztővel felmondta a cég a szerződést és így hiánycikk a tápszerünk. Egész Bp-en nem lehetett kapni, Pest megyében is csak 2 :!: dobozzal sikerült felhajtanunk. Így december közepén fogtuk magunkat és leutaztunk anyuékhoz Debrecen mellé, anyunak az otthoni gyógyszerész osztálytársa volt gimiben, vittünk egy rakás receptet, és ő gond nélkül ki is adott 15 doboz tápszert, mert annyi volt nekik. Azt mondta, hogy ha az orvos felírhat ennyit, akkor a gyógyszerész kiadhatja, az OEP meg ny.lja ki. :wink:

Móni, jujj de izgi!!!! :D :D :D Én úgy olvastam, hogy a dugó távozása után 3 nappal megvan a baba... :wink:

andibab

sziasztok!

csak gyors bekukk és két kép.

próbálok megfordulni :D

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

én így élvezem a strandot 8)

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

üdv az újaknak, kitartás a finishelőknek!

Babatali nekünk is jó hétköznap, a férjem megígérte, h elvisz. szerencsére Gödöllő pont az ő területe :lol:

szép napot
murphyke

Kép
murphyke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?