Sziasztok! Tök jó krumplis kaját csináltam, közreadom az itthoni nagy sikerre való tekintettel. Zárójelben ismét az általam elkövetett változtatások a recepthez képest.
Gombás krumpli 500 g héjában fõtt krumpli (1 kg)
2 tojás
1 ek búzalisz (2 ek)
1 cs petrezselyem
1 cs vérfû (aha, ja persze
! Bazsalikom.)
néhány borágólevél (naná, haha
. Szerecsendió.)
só, bors
250 g gomba (1/2 kg)
30 g vaj
2 pari (ketchup)
125 g mozarella sajt (20 dkg trappista)
- A krumplit héjában (félig) megfõzzük, meghámozzuk, durván összetörjük (lereszeltem), a tojással, liszttel, összevágott zöldekkel, sóval összegyúrjuk.
- A gombát megtisztítjuk, összevágjuk (lereszeltem), vajban 5 percig sütjük, +bors, +só
- Sütõformát vajjal kikenjük, tésztát bele, pariszeleteket rá (ketchup), arra meg a gombát, tetejére sajtot
(- én nyakonöntöttem egy besamellel)
- 180 fokon, középen, 20-25 perc
NAGYON FINOM!!!!!!!
Akinek bejött a csõben sült krumplim, ezt is próbálja ki!!!!!!!!
Egy kis könnyû zöldségsalit tudnék elképzelni hozzá, bár mi csemegeubival nyomtuk.
*
Orsi!
Koriander-ügyben:
Anyukám azt mondta, paradicsomos ételekbe használják örményék, de csak keveset. Zöldsalátákba még, szintén módjával.
Üdv mindenkinek!
mikoo, aki jót fõzött és most örül