Új privát üzeneted érkezett!

Akit érdekelnek még további maffen receptek:

maffen receptek
[url=http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?forumid=9725&id=19&bw=1" TARGET="_top]http://www.noklapja.hu/forumkifejt.php?forumid=9725&id=19&bw=1[/url]

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

A gyümitorta készítéséhez még egy trükk: a zselé nem folyik túl, ha mielõtt öntitek, körbe a torta szélére kötözõ szalagot tesztek (állítva). A virágosok szokták használni, a szélesebbik fajtát, tekercsben árulják. Celluxal (jól írtam?) összeragasztjátok a szalag két végét és a torta belsõ pereme mellé állítjátok. A zselé sem folyik ki és jó magas lesz , így minden gyümit is betakar. Ha már megdermedt a zselé, csak akkor szedjétek le a szalagot.
Apukám profi a gyümitortában, õ fejlesztette ki ezt az ötletet. Neki mindíg beválik.
TÁgi
tÁgi
 
 


Orsi
Köszi a tudosítást és léci tartsd meg a jó szokásodat!Kép

TÁgi
Ki fogom próbálniKép

Lonchi
lonchi
 
 

 
 

TÁgiKép
Köszi az ötletet!!!

LonchiKép
Írok majd mailt!!!

Krissi
krissi
 
 


KrissiKép
Várom!!!

Lonchi
lonchi
 
 


Sziasztok!

Ezt a zselatin túfolyás problémát én nem nagyon értem, hiszen a gyümitorta forma eleve olyan, hogy nem tud tõle túlfolyni a zselatin, vagy ti sima torta formába csináljátok?

Norci
norci
 
 


LonchiKép
Elküldtem!

Krissi
krissi
 
 


NorciKép
Nekem túl szokott folyni még a gyümölcstorta formán is, mert jó sok gyümit pakolok ráKép

Krissi
krissi
 
 


KrissiKép
Megkaptam és már válaszoltam is.

Segítsetek!!! Hogy kell jó rántott sajtot csinálni? Ha lehet zsemlemorzsa nélkül szeretném.
Ma csináltam, de nem tudtam szép pirosra sütni, mert elkezdett folyni.
Van valakinek jó sajt-hami ötlete, mert a páromon kitört a sajtmánia. Holnap talán még cincogni is fogKép

Lonchi
lonchi
 


Lonchi Kép
a rántott sajtot duplán kell panírozni, hogy ne folyon szét. Ami még nagyon fontos, hogy az olaj tényleg forró legyen, mert akkor gyorsan megpirul, és nem kezd el szétsülni a sajt. Ha ugyanígy csináltad és mégsem lett jó, akkor nincs több ötletem.
Sajtos ötlet?? Nem tudom... fondeu?? nekünk nagyon be szokott jönni, fincsi zsemlével Kép de keresgélek neked más receptet isKép

Mai Stahl recept: Padlizsános pita joghurtmártással
Hozzávalók:
padlizsán
pita
joghurt
petrezselyem
koriander
menta
chili paprika

A padlizsánt kockára vágva meg kel sütni a sütõben. Ezalatt a joghurtot, sót, borsot, petrezselymet, koriandert, mentát összekeverni, majd hozzátenni a megsült padlizsánt. Pitában gyros hússal tálalni.

Lányok Kép
egy kérdés a korianderrel kapcsolatban. Ti használtátok már? Nekem van itthon cserepes, megkóstoltam a levelét, de valahogy nem ízlett, nem tudom kaján elképzelni. Kérlek segítsetek!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
Köszönöm a leírást, legközelebb úgy csinálom, ahogy írtad.Kép

Sajnos fondue már kilöve tegnapelõtt ettünk és én is imádomKép

A koriander levelét én sem szeretem. Amikor elõször csináltam pad thait tettem bele, mert az volt a receptben, de az egészet átjárta az íze és alig bírtam megenni. A bogyóját viszont szeretem pácnak. Lehet, hogy ezzel nem segítettem.

Lonchi
lonchi
 


Sziasztok! Tök jó krumplis kaját csináltam, közreadom az itthoni nagy sikerre való tekintettel. Zárójelben ismét az általam elkövetett változtatások a recepthez képest.

Gombás krumpli

500 g héjában fõtt krumpli (1 kg)
2 tojás
1 ek búzalisz (2 ek)
1 cs petrezselyem
1 cs vérfû (aha, ja perszeKép! Bazsalikom.)
néhány borágólevél (naná, hahaKép. Szerecsendió.)
só, bors
250 g gomba (1/2 kg)
30 g vaj
2 pari (ketchup)
125 g mozarella sajt (20 dkg trappista)

- A krumplit héjában (félig) megfõzzük, meghámozzuk, durván összetörjük (lereszeltem), a tojással, liszttel, összevágott zöldekkel, sóval összegyúrjuk.
- A gombát megtisztítjuk, összevágjuk (lereszeltem), vajban 5 percig sütjük, +bors, +só
- Sütõformát vajjal kikenjük, tésztát bele, pariszeleteket rá (ketchup), arra meg a gombát, tetejére sajtot
(- én nyakonöntöttem egy besamellel)
- 180 fokon, középen, 20-25 perc

NAGYON FINOM!!!!!!!
Akinek bejött a csõben sült krumplim, ezt is próbálja ki!!!!!!!!
Egy kis könnyû zöldségsalit tudnék elképzelni hozzá, bár mi csemegeubival nyomtuk.

*

Orsi!Kép Koriander-ügyben:
Anyukám azt mondta, paradicsomos ételekbe használják örményék, de csak keveset. Zöldsalátákba még, szintén módjával.

Üdv mindenkinek!

mikoo, aki jót fõzött és most örül
mikoo
 
 


MikooKép
Nem tudsz felrakni képed a kajádról meg ahogy örülsz?Kép

Mindenesetre jól hangzik.
Kipróbálom a hétvégén!

Krissi
krissi
 
 


Míra!

Bocsi elfelejtettem a kérdésedre válaszolni.

Boszorkánykrém:

Az volt írva csak, hogy sült vagy párolt almát szitán át kell törni és egész tojásokkal addig verni míg szép nagy nem lesz.
Arányok persze nem voltak benne.


A keresztanyám gyerekkorunkban meg olyat csinált nekünk, hogy epret összetrört és csak tojásfehérjével verte fel. Nagyon fini eperhab lett belõle.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Lonchi!

Ne csak kétszer panirozd a sajtot, hanem a tojásba tegyél valami folyadékot (viz, tej, ettöl jobban tapad majd), és a második panirozásnál jól nyomd rá a panirt (különösen az éleire kell figyelni).
Tényleg csak nagyon rövid ideig és forró olajban kell sütni, ahogy Orsi irta.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok, Bigacsiga Kata, köszi szépen hogy megnézted, most hogy otthon voltam anyuéknál el is felejtettem. Lehet hogy érdemes lenne kipróbálni, végül is jól hangzik.
Nevet még nem választottam, de nem felejtettem el.


Lonchi, én úgy szoktam csinálni a rántott sajtot, hogy 2x panírozom (liszt tojás morzsa, tojás morzsa), nem túl forró olajba teszem (de azért sistereg amikor beleteszem), mert akkor pillanatok alatt megég, megbarnul a morzsa és a belseje meg nem folyós még.

Viszont ami nekem bejött a szétfolyás ellen:
elõtte nap készítem el, (vagy reggel) és másbnapig (vagy délutánig) a normál hûtõbe teszem fedetlenül.
A hideg olyan jól rászárítja a panírt hogy garantáltan nem folyik ki.


Míra
míra
 
 


Krissi! Sajna nincs digitálisunk, egyébként nem úsznátok meg ilyen képtelenülKép
mikoo
 
 


Mikoo
Lehet, hogy én is kipróbálom, talán elég sajtos lesz a sajtfaló-kedvesemnek.Kép

Beszti, Míra
Köszönöm a segítséget!

Ma vettem egy egész bors örlõt, este felavatjuk.Kép

Lonchi
lonchi
 
 


KrissiKép
mail mentKép

Lonchi
lonchi
 


Lonchi, hogy irigyellek a borsörlõért, nekem a titkos vágyam lenne üvegbõl (vagy valami átlátszóból)

Voltam tegnapelõtt a kínai boltban rengeteg jó dolgot láttam, vettem is pár konzerv vegyes kínai zöldséget (vizigesztenye, bambuszrügy, szójacsíra, mini kuki) és csináltam ma kínai egyveleget.
Nagyon finom lett.
akartam zöld pasztát venni, de elfelejtettem milyen kell, és találtam zöld curry pasztát, azt nem mertem megvenni, mert hátha nem az kell.

Most majd újranézem a receptedet :-)))

Olyan jópofa díszjtõ cuccokat láttam még a boltban, amik nem is kínaiak.

az egyik barátnõm azt mondta neki nem lenne bizodalma ehhez a kínai konzervhez. Megnéztem nem is kínai hanem thai, és ettõl a gyártótól én már egy csomó ananász konzervet vettem.
míra
 
 


MíraKép
Nekem meg titkos vágyam hogy eljussak ebbe a boltba!
Mostmár jól idõt szakítok rá!!!!

Nekem sincs borörlõm, pedig vágyom rá nagyon. Nem baj, közeleg a szülinapomKép

Krissi

PS:LonchKépmail ment.
krissi
 
 


borsörlõm... bocsi.

krissi
krissi
 
 


Lonchi!

Ha camambert sajtot rántasz, akkor sütés elõtt rakd be a mélyhûtõbe, mert akkor annyira megdermed, hogy csak akkor kezd el olvadni a belseje, amikor a panír megsül.

Vagy lehet így is rántott sajtot készíteni:

40 dkg reszelt sajtot 4 tojás keményre vert habjába keversz, ebbõl a masszából kicsi golyókat formálsz, majd megforgatod zselemorzsában, és kisütöd. A tojás nem engedi kifolyni a sajtot, hidegen-melegen egyaránt isteni.

Lányok!
Van egy csomó régi sütireceptem, de nem tudom, hogy az akkori "40 filléres" sütõpor ma mekkora mennyiségnek felel meg?
Nem tudja valaki?
Köszi
Csi
Csi
csii
 
 


BOCSI:
CSAK A FEHÉRJÉT VEREM HABBÁ, a sárgája nem kell bele!
Csi
csii
 
 


Csi!

Szerintem a zacskó(mérete, mennyisége) nem változott csak az ára. Legalábbis a Váncza 40 éve is ekkora volt meg ma is.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Tojással sült húsvéti kalács

A hagyomány szerint a kalács a húsvéti sonka igazi kísérõje. Alig édeskés
ízével a kenyérnél erõteljesebben emeli ki a sonka sós-füstös, finom zamatát.
Elkészítése egyszerû, s bár kissé idõigényes, megéri elkészíteni.

Hozzávalók 8 szelethez:

30 dkg finomliszt
3 dkg élesztõ
3 dkg porcukor
3 dl tej
8 dkg margarin

1+4 tojás
1+1 tojássárgája
1 kk. olaj

A lisztet szitálja tálba, a közepébe készítsen mélyedést, morzsolja bele az
élesztõt, adjon hozzá 1 kk. porcukrot és 1 dl langyos tejet. A
szélekrõl annyi lisztet keverjen hozzá, hogy galuska lágyságú legyen. Takarja le és 15-20 percig pihentesse.

Eközben egy kb. 24-26 cm átmérõjû kapcsos tortaformát vastagon kenjen ki margarinnal, a többit olvassza fel (vigyázat, éppen csak olvadásig melegítse, mert ha túlhevül, megváltozik az íze!). 1 dl langyos tejben keverje el a maradék porcukrot, 1 késhegynyi sót, 1 tojást és 1 tojássárgáját. Öntse a lisztben kelt kovász tetejére, keverje össze, majd több részletben dagassza bele
az olvasztott margarint, és szép fényesre, hólyagosra dolgozza ki (egészen lágy
tészta). Konyharuhával takarja le, meleg helyen kelessze a kétszeresére (30-40 perc).

A tésztát a tálból borítsa lisztezett deszkára, és erõteljesen gyúrja át.
Ossza három részre, sodorjon belõle 55-60 cm hosszú rudakat és fonja össze õket, a végeket összecsippentve.

A tésztafonatot fektesse a kikent tortaformába úgy, hogy az összecsippentett végek alulra kerüljenek.

A maradék 4 nyers tojást gondosan mossa meg, törölje szárazra, vékonyan kenje meg olajjal és nyomkodja bele a tésztába. Takarja le, meleg helyen addig kelessze, amíg a tészta csaknem kitölti a formát.

A tészta tetejét kenje meg tojássárgájával, de ügyeljen arra, hogy a tojások ne legyenek bekenve! Elõmelegített forró sütõben (200 °C) 40-45 percig süsse.

Amint kivette a kalácsot a sütõbõl, azonnal kenje-locsolgassa meg a maradék 1 dl felforrósított tejjel (ettõl lesz foszlós!). A formában hagyja langyosra
hûlni, majd rácsra emelve, és konyharuhával letakarva hagyja egészen kihûlni.

Csak az asztalnál szeletelje, a sonkához illõ félszáraz fehérbort kínáljon hozzá.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Húsvéti sonka

Hozzávalók:

- személyenként 20 dkg nyers sonka
- tojás

Elkészítés:
A nyers füstölt sonkát, elõzõ este áztassa be annyi hideg vízbe, amennyi ellepi. Fõzés elõtt alaposan mossa meg a sonkát, mert a levét késõbb felhasználhatja. Bõ hideg vízben tegye fel fõni akkora edényben, hogy a víz teljesen ellepje. Néhány jól megmosott tojást is tehet a fazékba - különleges ízt kap majd a füstös létõl. Lassú tûzön, fedõ alatt olyan puhára fõzze, hogy a csontját ki tudja húzni belõle. Ha kötözött sonka, akkor addig, hogy a hústû vagy villa könnyen beleszalad. Saját levében hagyja kihûlni, majd deszkán vágja vékony szeletekre. Tormával, fõtt tojással tálalja, retket, újhagymát, kalácsot kínáljon mellé.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Van egy olyan nagyon finom sütemény, amit "méteres"-nek neveznek. Valaki (légyszí, légyszí Kép ) le tudná nekem írni a receptjét?
Köszi, Phaedra
phaedraa
 
 


Phaedra!

Méterest úgy kell készíteni, hogy õzgerincben sütsz piskótát két adagot, egyik legyen kakaós, másik sima (bármilyen általad bevált piskótarecept megteszi), mejd felszeled õket és felváltva összetapasztod a szeleteket valamilyen pudinggal, krémmel (csoki, vanília, puncs, vagy amit szeretsz), majd a tetején leöntöd csokiöntetttel szórhatsz a tetejére kicsi, diót, mogyorót, majd állni hagyod hüvõs helyen (mint a gyümitortát) aztán tálaláskor ferdén szeleteled, így szép színes lesz.

Norci
norci
 
 


Én így ismerem:

Méteres kalács

Hozzávalók a tésztához:
4 db egész tojás
26 dkg cukor
10 dkg langyos víz
10 dkg olaj
26 dkg liszt
1 csomag sütõpor

A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét habbáverjük.
A sárgáját jól kikeverjük a cukorral, majd felváltva belekeverjük az olajat és a langyosvizet. Hozzáadjuk a sütõporos lisztet. A masszát kétfele osztjuk. Az elsõ részbe belekeverjük a felvert tojásfehérje felét. A második részhez adjunk egy evõkanál langyos vizet, egy evõkanál nem cukrozott kakaóport és a maradék tojásfehérjét.

A masszát õzgerinc formába simitjuk és közepes lángon tûpróbáig sütjük.
Egy barna és egy fehér süteményünk lesz.

Krém:
15 dkg cukor
4 evõkanál rum vagy aroma, de ki is hagyható
25 dkg vaj vagy margarin
1 csomag fõzés nélküli puding
2 dl tej

A fõzés nélküli pudingot a cukorral és a tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a vajat/margarint és addig keverjük amíg megáll a kanál benne. Kézzel nagyon sokáig tart, jobb géppel csinálni. Nem kell elkeseredni, de lehet, hogy egy kicsit sokáig tart, de kellõ keverés után bekeményedik. Ellenkezõ esetben ki fog folyni a sütibõl.

Összeállítás:

Az egyszerû mód
Ha nincs kedvünk több színû krémet csinálni, akkor
a sütiket ujjnyi vastagon vagy ahogy az özgerinc forma mintája adja felszeleteljük.
Egy barna sütit megkenünk krémmel és hozzányomunk egy fehér sütit, azt megkenjük krémmel és hozzányomunk egy barna sütit stb. stb.

Egy dekoratívabb összeállítás.
Ehhez kétfajta színû krém kell. Pl. fehér és barna (vanilia, csoki).
Váltakozva kenjük a barna és fehér sütik közé a barna és fehér krémet.

A legbonyolultabb,
de sokkal hatásosabb összeállítás.
Három féle krémet készítünk fehér, barna, rózsaszín (vanília, csoki, puncs)
Két fehér sütemény összeragasztunk egy barna krémmel, két barna sütemény összeragasztunk egy fehér krémmel és ezt a két süteményt összeragasztunk egy rózsaszín krémmel.
(Így néz ki a süti fehér barna fehér rózsaszín barna fehér barna (rózsaszín) és ez ismétlõdik amíg tart)

Befejezés
A sütit tetejét ha marad krém vékonyan bevonhatjuk vele, ha nem akkor csokimázzal is lehet.

Szeletelés
Miután már egyszer szeletekre lett vágva a süti nem egyenes szeleteket vágjuk hanem 45 fokos szeleteket vágunk belõle. A színes tésztától és a színes krémtõl nagyon dekoratív és fõleg nagyon fínom sütemény.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Az én munkahelyemen réges rég (akkor még volt idõ ilyenekre is) az volt a sláger, hogy évvégén tartottunk egy az évet lezáró bulit. A bulira mindenki valami olyat hozott amit õ saját maga állított elõ. Én egyszer ezt a sütit vittem. Nagyon nagy sikere volt.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Norci, Bigacsiga!

Köszönöm, mind a kettõt el fogom készíteni.
Régen egy kolleganõm hozott mindig a munkahelyre, amikor vmi buli volt (szülinap, névnap...). Nagyon ízlett, le is írta nekem, de vhova elkavartam a receptet. Viszont emlékeim szerint biztos, hogy nem puding volt a krém.
De jövõ héten elkészítem (kell õzgerincet vennem), amit írtatok. Majd elmesélem Kép

Bigacsiga!
Megnéztem a muffin-os fórumot. Jó sok receptet össze is gyûjtöttem Kép

sziasztok, Phaedra
phaedraa
 
 


Phaedra!

Ha veszel õzgerincet ne sajnáld rá a pénzt és mindenképpen olyat vegyél ami vagy teflonos vagy tapadásgátló bevonatos és nem csak sima aluminiumból van. Kép

bigacsiga Kata

ui: Így vajjal kikeverve a pudingpor nem kifejezetten puding állagu ill. ízû inkább sûrû finom krém.

Csak kiváncsiságból a koleganõd milyen színû krémeket töltött bele?

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga!
vaníllia, csoki -> ez biztos és vmi rózsaszín... , de olyan is volt, hogy zöld (az nem tetszett).

Tegnap olvasgattam a muffin fórumot és a muffin sütõforma kapcsán felmerült vmi szilikonos mindenféle tortaforma. Errõl tudsz vmit, ilyet lehet itthon kapni?
Phaedra
phaedraa
 
 


Phaedra,
szilikonos formát jobb konyhafelszerelési boltokban lehet kapni, de készülj fel az árára, mert kb 12.000 ft.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Phadrea, mi hamis méterest is szoktunk csinálni, ezzel azok is boldogulnak akik nem igazán tudnak sütni. Én két nagyobb csomag (2x25dkg) Albert kekszet szoktam venni, és a kekszeket összeragasztom a két-háromféle színû krémmel, majd a végén leöntöm csokimázzal. Legalább fél, de inkább egy napot állnia kell, hogy a keksz bepuhuljon. Szeletelés (ferdén kell vágni)után senki nem mondja meg, hogy kekszbõl készült, volt olyan barátnõm akit csak úgy tudtam meggyõzni, hogy megmutattam egy még felszeleteletlen rudat. Kép
Vacskamati
vacskamati
 
 


Bigacsiga!
Köszi a sütõporos tanácsot!
Erre nam is gondoltam...Kép
Csi
csii
 
 


Sziasztok!
Currys-joghurtos csirke variáció:

1 db csirkemellet apróra vágtam, serpenyõben kicsit pirítottam olajon, rászórtam curryt, szerecsendiót meg kurkumát, nyakon öntöttem 1/2 joghurttal (nagy doboz), és jól átrottyantottam. Közben külön fõtt rizs. Amikor az is megfõtt, az egészet összekevertem.

Nyamm-nyamm.Kép

mikoo, akinek megint sikere volt az ebéddel
mikoo
 
 


Szilikon forma:

Az az igazság, hogy boltban még én sem láttam szilikon formát, de biztos, hogy itt is lehet kapni, mert tavaly a névnapomra kaptam egy püspökkenyér formát a húgomtól. Az árát szintén nem tudom, de nem lehetett annyira sok, mert az anyukám is kapott ugyan akkor egy ugyan olyat és a húgom nem az a nõci aki nagyon drága cuccból kettõt is vesz egyszerre. Kép Ellenben ha ez tényleg ennyire drága másképpen nézek rá Kép, mert különben meg nem annyira örültem neki amikor kaptam. Kb. 4 db püspökkenyér formám van, Kép és nem azért, mert annyira szeretem. Ha megkérdezett volna én egy kuglóf formára vagy egy muffin formára szavaztam volna, mert az meg egy sincs.

Közbe elõhalásztam és a leíráson ez áll:

Anyaga szilikon mûgumi
származása Olaszország
forgalmazó Rio de Merkantil kft.
1164 Bp. Vidámvásár u. 72.
06 1 400 2359

Minden tortasütõ és sütõformát helyettesít.
Használható sütõben, grillsütõben, mikróhullámú sütõben, fagyasztó szekrényben, -60 foktól +230fokig.
Mosogatógéppben is mosható.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok Kép

Orsi, Vacskamati, Bigacsiga!
Köszi mindenkinek Kép jövõ héten beszámolok Kép

Phaedra
phaedraa
 
 


Míra
A borsörlõ teljesen fa, de vettem sószórót is az átlátszó.Kép Lefényképezzem?
De jó, sok fincsit vettél, a mini kuki különösen jól hangzikKép
Zöld curry paszta jó lett volna, én most vettem pirosat is, az jobb disznó húshoz azt hiszem, de még nem avattam fel.

Krissi
Még nem kaptam megKép Valami zûr van a mail-rendszeremmel. Faxolok majd a szülinapodra borsörlõt, hátha nem csak hamira jó.Kép

Csi
Köszönöm az ötleteket, még tart a sajtmánia!Kép

Phaedra, Norci, Bigacsiga, Vacskamati
Méteres nyami!Kép

Orsi, Bigacsiga
A szilikonos tortaforma azért jó csak, mert mikróban is használható, vagy van más elõnye is?

Mikoo
Gratula a sikeres ebédhezKép

Kérlek, ha tudtok írjatok olyan édességeket is, ami light-abb. Diétáznom kéne ugyanis, de mindig elcsábulok.

Lonchi
lonchi
 
 


Sziasztok!

Régen jártam erre, így most szeretném megköszönni mindenkinek, aki válaszolt a halas és a tésztás kérdésemre: Kata, Dodus, Lonchi, Beszti. Mikoo: jártam a Mit egyen a gyerek-ben is, köszi!

És akkor íme: Benke László receptje: Olaszos sertésszûz (bár én eddig csak pulykamellbõl csináltam ):

(Olíva)olajban apróra vágott vöröshagymát pirítunk, erre dobjuk rá a csíkokra vágott apróhusit (fél kilóból szoktam egyszerre készíteni). Pár perc múlva kifehéredik, ekkor adjuk hozzá a fûszereket:
2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva,
10-15 dkg gomba, szeletben,
10-15 dkg gépsonka, vékony csíkokra vágva,
só, bors, oregánó, kakukkfû, olívabogyó ízlés szerint,
1 nagy konzerv paradicsompüré + egy pici cukor, hogy ne legyen olyan savanyú
szendvicsparadicsom (bár én ezt csak nyáron szoktam belerakni).
Értelemszerûen addig rotyogtatjuk, amíg a husi puha nem lesz. (Hamar kész lesz.) Tollszártésztát (penne) fõzünk hozzá.
Aki szereti az olaszos ízeket, ezt imádni fogja, az oregánó és a paradicsom íze domináljon benne.

Jó étvágyat, sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!

Lonchi Kép
Nekem ugyan nincs tapasztalatom a szilikonos tortaformákkal, de azon ez említett muffin fórumon olvastam, hogy milyen jó. Nem ég és ragad bele a tészta, olyan tökéletesen ki lehet belõle venni, hogy még mosogatni sem kellene. Egyszerûen nem is látszik rajta, hogy sült benne vmi.
Na nem a mosogatást akarom megúszni Kép , csak még az elég drága teflonos formákat is néha súrolni kell (persze, szigorúan folyékony, karc mentes súrolószerre gondolok).

De azért én is olvasnék az "igazi" tapasztalatokról Kép

Egyébként ma felkerekedek és elindulok szilikonos formát keresni, árakat begyûjteni. Majd elmondom, hogy mennyibe kerülnek.
Sziasztok, Phaedra
phaedraa
 
 


De jó hogy írtad Phadra, hogy nem ragad bele. Én ugyan papír koeárkát használok, de errõl jutott eszembe, hogy még karácsony elõtt nagyon keresett valaki kisebb méretû papírkosarat.
Ebben a kínai boltban ezt is láttam kicsit is nagyot is, sõt a kicsik között voltak szjnesek is (fehér és a szegélyük piros vagy sárga vagy kék) nem is voltak drágák, a Haas-é 100 db volt 400v500 Ft ezek a kicsi színesek 20-30 db volt 120 Ft.

Lonchi, fényképezgesd nyugodtan fájjon csak a szívem Kép

Lonchi, mint pestologus, tudsz pestot készíteni? Én kaptam egy "echte" receptet szóval már csak gyártanom kell. Felteszem jó? Ha neked is van, akkor te is tedd fel és akkor összehasonlítjuk.
míra
 
 


Phaedra
Írjál majd, hogy mire jutottál szilikonos ügyben.
Jól hangzik, de én eddig is igazi muffin tepsi nélkül sütögettem. Keveset teszek bele és akkor nem folyik ki, de azért lehet, hogy megérné beruházni.

Míra
Stahl Judit szerint csináltam pestot. Igaz nem méricskéltem, de azt tudom, hogy akkor fini, ha egy bokornyi bazsalikom van benne. Ezért átmentem lustába és veszem az üvegest.Kép

Kép
Lonchi
lonchi
 


Kép
lonchi
 


Nem megy ez nekem.Kép

Kép
lonchi
 


Sziasztok!

De örülök, hogy így megy a topik!!!!!

Kóstoltátok már a Maggis reklámban a tárkonyos csirkeragulevest????? nyammmmmKép

De! Pulyka felsõcomb filébõl vagy csirke felsõcombból,(bár ez macerás kifilézni) és nem tejföllel, tejszínnel......isteniKépKép

puszpusz: Kata
LadányiKata (ladán
 


Ne haragudjatok a két kép miatt, de tegnap még nem látszottak.

Lonchi
lonchi
 


Sziasztok!

Most járok itt elõször.
Én is imádok sütni-fõzni. Van is egy - legalábbis szerintem - klassz receptgyüjteményem. Mind általam (vagy a családom által)kipróbált és bevált. Van benne ~300 süti recept és·~50 kész étel. Ha valakit érdekel mailben szivesen küldöm.
Ízelítõnek egy sajtos recept (a sajtimádóknak):

Póréhagymás saláta:

Hozzávalók:
· 2 tojásból tartármártás
· 20-25 dkg trappista sajt
· 2 alma
· 1 póréhagyma
· 1 doboz kukorica


És egy az édesszájúaknak:

Vezérpite:

Hozzávalók:
· 12 tojás
· 36 dkg dió
· 46 dkg cukor
· zsemlemorzsa
· 1 csomag vanília
· 1 1/2 dl tej
· 30 dkg ráma
· 1 kanál liszt
· 3 kanál kakaó

Massza: 6 tojás fehérjét 18 dkg cukorral kemény habbá verünk. Belekeverünk 18 dkg darált diót és 1 csapott evõkanál zsemlemorzsát. Kivajazott, lisztezett tepsiben lassú tûznél sütjük. Még egy ilyen lapot sütünk.
Krém: 12 tojás sárgáját, 1 1/2 dl tejet, 15 dkg cukrot, 1 csomag vaníliát gõz fölött folytonos kavarás mellett sûrûre fõzünk. Ha kihûlt, 25 dkg vajjal habosra kavarjuk és a tészta közé tesszük ( 1 kanál liszt ).
Máz: 10 dkg cukrot 3 kanál kakaóval pici vízben sûrûre fõzzük és 5 dkg vajjal jól kikeverjük. A tetejét ezzel vonjuk be.

Zseby
Névtelen
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?