Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én nem tudtam errõl a 15-i határidõrõl, (lehet, hogy csak rémhír), de szerencsére én is feladtam ma a levelet, remélem, hogy lesz is belõle valami Kép

Marcsi!

Gratulálok a fiúknak, tényleg nagyon ügyesek!Kép

Éva!

Örülök, hogy Zolika rendbe jött, még szerencse, hogy csak ennyi baj történt.
A kutyusok bent laknak a házban? És a gyerekekkel hogy jönnek ki? Nálunk csak a kisebbik hagyja, hogy játszanak vele, a nagyobbik félrevonul, hogy hagyják õt békén. De bántani egyik sem bántana senkit. Mondjuk nálunk kint vannak a kertben, ahol elég nagy helyük van.
Én szerencsére napközben annyit ülök a gép elõtt, amennyit akarok, illetve amennyi idõm van, nem szól bele senkiKép

Zsuzsi!
Mi is megkaptuk az összehasonlítgatást, csak nem a külsõnkkel kapcsolatban, hanem például a suliban, ha egyikünk tudott valamit, akkor a másik miért nem? Tiszta hülyeség! Ezért is mentünk külön gimibe. Ráadásul az érdeklõdési körünk is teljesen más, a testvérem gitártanár lett, én vegyészmérnök.
Szokott anyukád Chat-elni itt a babaneten? Tegnap beszélgettem valakivel, aki akár õ is lehetett volna, ismerõsek voltak az adatai, és az e-mail cím is. Kérdeztem, hogy szokott-e a Zsuzsi lánya ide írni, azt mondta, hogy nem tudja, de nem szól bele. Bocsi, ha nem kellett volna tudnia róla. Végül abban maradtunk, hogy nem biztos, hogy Te vagy az.
debyand

Elnézést, az aláírás lemardt. Sziasztok!

Zizi
debyand

Sziasztok!

Zizi!

Nem gáz, hogy megtudta, tényleg nem szól bele, hogy mit csinálok! Mivel ez a kezdõlapunk, így elképzelhetõ, hogy rátalált. Mivel nincs saját e-mail címe, valószínû, hogy regisztrálásnál a miénket adta meg. Engem nem zavar, ha beszélgettek vele!
Egyébként nekünk nagyon egyforma az érdeklõdési körünk, minden téren! Ilyen értelemben belülrõl is egyformák vagyunk.

Vikics!

El kezdtem lefordítani, még nem túl sokat, de haladok vele. Jó, hogy ráér vasárnapig. Szerintem lesz valami szállítási költség, de még nem tudom mennyi. A kártyáról azt írja, hogy azon a címen, ami ott van meg kell rendelni, és akkor ráírják a pontokat. Megrendeltétek már a kártyát??
Nagyon sajnálom, ami a Vasassal történik!Kép A mostani vezetõség tehet az egészrõl! Nekik köszönhetõ a Vasas "halála".

Marcsi!

Gratula a fiúkhoz! Ez tényleg nem semmi!Kép

Éva!

Hogy vagytok??( fiúk, kutyusok...)

Zsuzsi
zsuzsi

A Vasas szó után egy szomorú arcocska akart lenni!

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuszi!

Kártyánk már rég van, csak sehol nem kérték a számát pedíg azzal 10% engedmény jár az meg nem mindegy. Na megpróbálok összeberhelni egy levelet és megírom a kártya számát, csak van valaki ott aki emberi nyelven is beszél? Bocs! Minden elismerésem a Tiéd, hogy tudsz németül!

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Leírom, amit eddig megtudtam:

Szóval az elsõ részben az felsorolja, hogy mi mennyi, és a végösszeget(289,80E), de azt írja, hogy "ohne Versandkosten), ami azt jelenti, hogy ebben még nincs benne a szállítási díj, tehát még jön hozzá, de azt "jó" cég módjára nem írták oda sehol( pedig direkt kerestem is)!
Aztán felsorolja, hogy hány pontot kaptál a kártyára, azt, hogy ráírták-e szintén nem részletezik. Nem lehet valahol lekérdezni, hogy hány pont van rajta?
Aztán azt írja, hogy Ti kaptatok egy levelet( e-mailt) a részletes költségrõl+ a szállítási díjról.( Kaptatok??) Valami elõlegrõl is ír, hogy amint azt elkülditek(átutaljátok), rögtön küldik az árut. Itt is írja, hogy az illeték nem õket terheli, és ezt vegyétek figyelembe az átutalásnál.Kép Milyen "kedvesek"!
Még az is itt van, hogy ha nem jó, 2 héten belül kell visszaküldeni, és ezt faxban, telefonon, vagy e-mailben jelezni.

Egyelõre ennyit tudok!

Zsuzsi
zsuzsi

Már megint szomorú arcocskát akartam, csak összekevertem!

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi!

Hát mindegy! Én nem küldök semmi elõleget, max. majd, vagy letelefonáltatom valakivel vagy majd ha megyünk nyáron megveszem magam. A baj csak az, hogy motorral fogunk menni és ha én még egy köbméter cuccot veszek a párom nem tudja majd hová aggatni.
Zûrös. Az is gáz, hogy a dzseki most 176 euroról lett leárazva 99-re és az nem mindegy! Lehet, hogy nyáron már nem lesz, mondjuk majd nézek másikat. A sisakért meg megbolondulok annyira jó.
Írtam azért nekik egy elég kezdetleges angol levélkét amiben közöltem, hogy van már kártyánk és ha lehet vonják le a vele járó kedvezményt, de má! Kép Azért ha válaszolnak lehet, hogy megkérdezem a postaköltséget is. Egész belelendültem az angolozásba. Csak megértik. Kép
Köszi, hogy máris belekezdtél!!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Feltettem az Iker gyerkõcök képei közé hármat, hogyan nézik a fiúk a nagy ho ho horgászt. Annyira édesek...
Van egy tök jó vidóm is róluk csak 9,5 MB és nem tudom feltenni.
Nem tudtok olyan helyet ahová lehet ilyeneket rakni?

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Megnéztem a fiúk videos képeit! Borzasztó édesek!!
A videót is megnézném, de nem tudok olyan helyet, ahová fel lehet rakni.

Most értünk haza Tolna megyébõl! Oda-vissza 6 órát vonatoztunk!Kép Odafelé késtünk, és már nem volt ülõhely a bicikli tárolóban kellett állnunk. Tök jó volt, tényleg, ott legalább csak magunk voltunk. A torna is rohdt jó volt. Az ország minden pontjából a legjobb csapatok érkeztek! Nagyon érdekes és jó volt megmérettetni magunkat velük. Végül 4-ikek lettünkKépKép. Mi képviseltük a fõvárost, mi voltunk egyedül pestiek.

Kész vagyok a fordítással, holnap leírom, mert most nincs annyi idõm, de lehet, hogy még ma le tudom.

Zsuzsi
zsuzsi

Na, úgy néz ki, hogy van idõm!

Az7 angolt biztos értik!
Én azt vettem ki, hogy tudnak a kártyátokról! Hiszen leírták, hogy hány pontot írtak rá. Talán van nekik egy nyilvántartás, amiben benne vannak a kártyások, és autómatikusan levonják. Nem tudom, lehet, hogy még várni kell egy kicsit.
Asszem ott tartottam, hogy 2 héten belül lehet kicseréltetni. Innentõl szinte csak errõl ír.
De csak akkor, ha nem sérült a csomagolás, és nem ti rontottátok el, és a pontokat is jóváírják( itt is arra utal, hogy tudnak a kártyáról). És a pénzt is visszaadják( persze mindezt csak 2 héten belül). Még annyi, hogy a számlát ehhez meg kell õrizni.
Vége!
Gondolom ebbõl a levélbõl nem sok derült ki számodra. Fõleg az nincs benne, ami a vevõt érdekelné( pénz, pontok). Hát igen, biztos nem tenne jót az üzletüknek, ha az árakat is leírnák! Jó ötlet, hogy írtál egy angol levelet! Ha nem kapnál választ, és kihoznának egy k...a magas számlát, és a pontokért se vonnának le, szerintem ne vedd át, amíg nem tisztázódik.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi!

Én arra jutottam, hogy tutira csak akkor küldik a cuccot, ha elõleget utalok. Ez pedíg elég zûr. Most mondta az egyik barátom, hogy nyugodtam vetessem meg ezeket is a német barátainkal, mert szokják a törõdést és ez nekik nem lehet probléma. Szóval most újra átnyálazom mit is akarok aztán elküldöm a német barátainknak emailben és õk majd hozzák ápr. 7.-én. Akkor arról tutira levonják a 10%-ot.
Nem nagyon akartam ezeket is velük hozatni, mert a babakocsit is õk fogják intézni, de az igaz, hogy ez nekik semmibe nem kerül és a bolt is pár falura van tõlük.
Már csak azon aggógok, hogy van egy pár dzseki ami tetszik de tele vannak olyan tulajdonsággal amibõl egy mukkot sem értek. Csak az árukra tudok hagyatkozni, de szerintem más is, mert amolyan szakszavakkal van tele. Ilyen-olyan hiper-szuper anyagokról amik lassan már beszélni is tudnak. Kép
Láttam a katalógusba egy légzsákos dzsekit is. Nagyon durva. Egy rossz mozdulat és mindenki rajtad röhög, hogy kinyílt. Kép
Köszi a segítséget, most már elmazsolázgatok.
De most megyek aludni, mert nagyon álmos vagyok. Holnap írok már témáról is. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Én is arra jutottam, hogy elõleget kell küldeni. Biztos nem lehet probléma a német barátaitoknak. Biztos tudnak is németül, és nem is kell messzire menniük. Majd, ha õk akarnak innen M.o-ról, segítsetek nekik. Élõben meg úgyse térhetnek ki a válaszadás alól.

Na, én is megyek aludni! Holnap majd írok én is.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Vikics!

Ha azok a dzsekik németek, nyugodtan átküldheted e-mailben, szívesen lefordítom!

Ma voltunk a budakalászi corában, és láttam egy felnõtt ikerpárt, akik nagyon egyformák voltak!

A vonatozásról eszembe jutott egy vicces történet, ami a nyáron történt.
Szóval a sulival voltunk táborban, 40-en, köztük 4 (egypetéjû) ikerpárral. Ez önmagában is elég furcsa volt a többi táborozó számára. Sóstón voltunk, és vonattal Keszthelyre mentünk kirándulni. Visszafelé alig volt hely a vonaton, és ilyen fülkés vagonban voltunk. Ott álltunk egy fülke elõtt, mi ketten, egy lány, meg egy lányikerpár. Beszélgettünk, aztán megüresedett egy kabin, csak két tanárnõ maradt benne, akik egy iskoláscsoporttal voltak. Beültünk így öten. Már akkor láttam, hogy nagyon néznek minket( ikreket). Dumáltunk, és akkor megjelent a Márk meg a Zsolt( egypetéjû ikrek), és beültek hozzánk. Ekkor már negyon el volt hûlve a csaj, és úgy néztek...! Kicsit késõbb jött két ifi (lányikrek), szóltak, hogy 2 megálló múlva lesszállunk. Ott maradtak a fülke ajtajában, és dumáltunk velük. Ekkor már 4 egypetéjû ikerpár volt ott! Már úgy bámult a két csaj, hogy mindenki észrevette. Értettük a szitut, és elkeztünk szakadni a röhögéstõl mindannyian! Persze nem rajtuk nevettünk, hanem velük, de biztos elég kényelmetlenül érezték magukat, annyi iker között, de azért õk is nevettek!Kép
Ennyi.

Éva!

Hogy vagytok??

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi!

Jó kis történet! Ennyi iker egy vonaton totál véletlenül. Elég mesébe illõ.
A szöveget elküldöm,hátha boldogulsz vele, mert totál kilátástalan az egész. Bár most kihagytam a megrendelésbõl, mert inkább ha megyünk nyáron. De lagalább akkor nagy segítséget fog nyújtani. Kép

Ma kint voltunk megnéztük a ponton hidat. Hát semmi extra. Át nem is nagyon akartunk menni, de nem is tudtunk volna mert kilátástalamn sor volt. Ráadásul 12-ko kinyitották a hajóforgalomnak és csak 16-kor zárták megint össze. A fiúkat amúgy is jobban érdekelte a sok hajó és helikopter. Majdnem állva elaludtak nézelõdés közben. Kép
Aztán családi összejövetel volt az apukám szülinapja címén és azt vettem észre, hogy a fiaim szabály szerûen játszottak az unokatesóikkal. Nagyon örültem neki. Kép Legközelebb ha lemegy a járvány elmegyünk táncházba is. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Hát igen elég hihetetlen törénet! Azért nem volt olyan véletlen, mert az egész suli egy vonaton volt, csak az, hogy egy fülkében. Ha belegondolok még akár 10-en is ott lehettünk volna, mert a suliba ennyien jártunk ikrek, és ha mindenki eljött volna a táborba! Az már nagyon durva lett volna... De tök jó volt, hogy ennyien voltunk ikrek, mert a táborvezetõség nekünk, és még a többi suli ikreinek( össz. 7pár) csinált egy ikervetélkedõt. Az volt, hogy kérdéseket kaptunk magunkról, és nem szabadott egymásra néznünk úgy kellett egyszerre válaszolni. 2-ikok lettünk. De az is jó volt, hogy sokat dumáltunk velük, és mivel egy cipõben járunk, tökéletesen megértettük egymást. Megha szembetalálkoztunk mindig megtippeltük egymásnak, hogy ki-kicsoda, mert ált. õk is párosával jártak. Az egyik ikerpárral még a mai napig is nagyon jóban vagyunk.Kép

Az e-mailt mindjárt megnézem!
A hidat mi is el akartunk menni az osztállyal megnézni, az osztály el is ment, de mi inkább itthon maradtunk aludni.
Az jó jel, ha a fiúk játszottak az unokatesókkal, és nem csak egymással! KépKép

Na, megyek suliba!!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Hihetetlan mennyire jó idõ van ma! Voltunk is a játszón, mert láttuk, hogy ki van nyitva. A fiúk olyan jól érezték magukat, hogy alíg akartak eljönni. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy alíg ettek valamit és már alszanak is. Kaptam egy csomó gyerekzenés CD-t a bátyáméktól és arra elaludta. Szinte el sem hiszem, hogy nem kellett küzdeni az alvás miatt. Kép
Zsuzsi!

A játszón is odamentek a többi gyerekhez, de inkább csak kifosztották õket mint játszottak volna. A végén azért rávettem õket egy kis társasági életre. Kép

Ti is voltatok valahol?

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Tényleg nagyon klassz volt ma az idõ, én is nagyon élveztem, de mi csak lementünk a kertbe egy kicsit levegõzni. ZSófi most pont abban a korban van, hogy a babakocsiban már nem szeret csak úgy ücsörögni, (ha tolom, akkor semmi baja, de ha áll...) viszont még nem lehet kirakni a földre, mert négykézlábazik. Szóval nem könnyû vele levegõzni, majd egy-két hónap múlva már biztos jobb lesz.
Hétvégén a fiúk (a férjem és Andris) szintén elmentek, megnézték a hidat, aztán felmentek a Várba, az ottani programokat is megnézték, elég jó volt, Andris már nagyon élvezi az ilyen dolgokat. Vasárnap pedig kirándulni voltak anyósommal, és egy unokatestvérrel, az is nagyon jó volt, fogaskerekûztek, gyerekvasutaztak, stb. Zsófival én itthon maradtam, de legközelebb már megyünk mi is, van ilyen hátihordozónk, abban lehet már vinni õt is.

Van még egy kérdésem: nektek hogy ment az ikrek szoptatása? Annyiféle dolgot mondanak ezzel kapcsolatban, kíváncsi vagyok, hogy a gyakorlatban ez hogy megy.

Zsuzsi!
Tényleg vicces lehetett a vonaton! Én amikor elsõ osztályba jártam (általános iskola), akkor volt az osztályunkban 3 ikerpár: egy egypetéjû lány ikerpár, egy kétpetéjû fiú-lány, és mi. Érdekes volt, hogy minden fajta ikerpár "jelen volt" egy osztályban.

Zizi
debyand

Zizi!
A kisfiaim kétpetéjüek. Egy korábbi hozzászólásomban eléggé hevesen szóltam arról, hogy jobb lesz, ha külön osztályba járnak már ált.-iskolába is, szerintem. Tudom, hogy minden eset más, de szerinted inkább több elönyötök vagy több hátrányotok származott belöle, hogy egy osztályba jártatok? Valahogy csak a negatívumok jutnak az eszembe... bár, föleg, hogy fiúk, talán a bizonyítási vágy miatt mégis jobb ha együtt járnak, de ha nagyon zavarják majd egymást, akkor jobb ha külön. Egyik tesómnak 2 fia van, (3 év korkülönbséggel), elég sok múlik a szülökön, de pl. ök kifejezetten zavarják egymást.
A szoptatással kapcsolatban érdemes a korábbi archivumokat megnézni (1-2 éveseket), nagyon ügyesek voltak a többiek. Nekünk nem sikerült a kizárólagos szopi, de 6 hónapos korukig kaptak anyatejet. Ildi asszem La Leches tanácsadó is lesz, vagy már az... Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Vikics!
Köszi, hogy megoldottad a problémát! Én annnyira nem értek hozzá!! Meg az angolhoz se... Olyan hülyeségeket tanulunk csak infóból, hogy Neumann János élete, Bios, Ram, alaplap részei, Winchester....Kép Most már le tudom fordítani!Kép

Tényleg nagyon jó itt is az idõ! Mi nem voltunk sehol, csak iskolában, olyan rossz ott ilyenkor!KépKép
Láttam, hogy raktál fel új képeket!!Kép Nagyon édesek rajta( meg nem csak rajta) a Fiúk!

Zizi!

Az tényleg érdekes lehetett!! Annyi iker egy osztályban! A mi sulinkban úgy volt, hogy az elsõsöknél 1, a 3-ikosoknál is 1, az 5-ikeseknél 2, a 6-osoknál 1, a 7-eseknél 3, a 8-ikosoknál 2 ikerpár volt, így 10-en jártunk egyszerre a suliba. A suli meg 298 fõs volt, így 30 gyerekre jutott átlagban egy ikerpár. Persze nem mind egypetéjû, 6:4 arányban az egypetéjûek voltak többen. Itt is volt minden fajta, csak nem egy osztályban.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Ahogy olvasgatom Zsuzsit meg Zizit, az az érzésem, hogy nem is ritkaság az ikerség. Kép

Zizi!
Az én fiaim 6 hónapos korukig kizárólag szoptak, és 15 hónaposan választodtak el maguktól. Már a kórházban elkezdtem õket egyszerre szoptatni, és sikerült is. Azért erõltettem az egyszerre szoptatást, mert nekem is volt már nagyobb gyerkõcöm, és rá is szerettem volna némi idõt szakítani. Az egyszerre szoptatás ment, de még így sem jutott sok idõ Gergõre, ezért 3 hónap múlva bölcsibe ment. Az egyszerre szoptatáshoz ki kellett alakítani egy fix helyet, egy fotelt, vékony szivacsokkal és párnákkal, és mindig ott szoptattam. Gyakran el is aludtak szopi közben, olyankor a szivacsmatraccal együtt tettem be õket az ágyukba és nem ébredtek fel. Ha bármilyen kérdésed van, szívesen segítek, én Cicustól kaptam sok segítséget, õ mostanában ritkán ír. De voltam La Leche baba-mama klubban is, ott is kaptam telefonszámot, akihez fordulhattam. Nem mondom, hogy könnyû, de megéri a fáradságot. Tudni kell azokat a kritikus idõpontokat, amikor megugrik az étvágyuk és többször akarnak szopizni. Ezekre fel kell készülni elõre, mert olyankor másból sem áll az életed néhány napig, mint szoptatásból. Ezek 6 hetesen, 3 és 6 hónaposan vannak. De írj az e-mail címemre, és küldök La Leche-s anyagot errõl.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Gabi!

Én is azt vettem észre! Szerintem ez nem baj, így idõvel legalább jobban odafigyelnek majd Ránk( ikrekre), ill. Rátok( ikerszülõkre), legalábbis remélem. ( itt a dupla gyes pl.). Ha azt vesszük, hogy kb. 100 szülésre jut egy kettõs( mindehol mást írnak), akkor tényleg nem ritka. Sõt a lombik bébik miatt egyre nõ! De az eloszlás sem egyforma, pl. a mostani sulinkban 2-en vagyunk, szemben az elõzõ 10-zel. Biztos van olyan suli is, ahol nincs egyse. Az újságban olvastam egy angol suliról, ahová csak az elsõ évfolymba 6 egypetéjû, és 1 kétpetéjû pár járt. Azért ez is elég durva!

Na, megyek edzeni!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Mégegyszer voltunk a játszón úgy felbuzdultam. Megint nagyon jól érezték magukat a fiúk és valahogy kialakult tavaly óta, hogy ha az egyik elmegy máshová játszani, rövid idõn belûl odaszalad a másik is. Isten tartsa meg jó szokásukat. Kép Végre nem csesztetett senki, hogy hogy bírom a két gyerekkel. Kép
És mire hazajöttünk be volt dobva a cora újság ami önmagában is nagy szám, de még az hogy mit láttam benne!! 12" bicikli felfújható kerekû 6690ft! Nagyon örülök neki, hogy nem kell kivándorolnom a világból a bringák miatt!

Zsuzsi!
Te nem is tudtad volna megoldani ezt a problémát, mert ha nem ismeri a géped ezt a formátumot akkor padhelyzet. Én átkonvertáltam, de annyira béna lett úgy, hogy ez tûnt a legjobb megoldásnak.
Mostanában elég sok iker van, ma is láttam rengeteget, de régebben ez nem volt ennyira durva. Ezért nagyon fura, hogy a Ti iskolátokban ennyi iker volt.

Zizi!
Én külön-külön szoptattam õket, leginkább az ikrek könyve miatt, meg így egyszerûbb is volt. De sokkal több figyelmet tudsz szentelni egyesével rájuk, ha külön szoptatod õket. A szoptatás egy bensõséges kapcsolat anya és gyermeke között szerintem azt nem kéne egy harmadikkal megosztani mégha az a testvére is. Elég dologban kell majd úgy is még életük során.
Az iskolán én is nagyon gondolkodok, hogy hogy legyen, bár még igen messze van, de azt hiszem kikérem a véleményüket és együtt megfontoljuk. Addígra már szerintem mindent meg lehet velük beszélni. Kép Már az ovit is kérdezgettem, hogy melyik tetszik nekik, de még sokat egyikbõl sem láttunk.

Vikics
Na megnézem mit írtatok azóta, hogy nem voltam fent.

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Az jó, ha a fiúk ilyen jól eljátszanak egymással, és közben a többi kisgyereket sem zárják ki, és velük is elvannak. Akkor biztos az oviban is jól ellesznek a többiekkel, nem lesznek maguknak valóak. Nem úgy mint mi, akiket az ikernyelv miatt eltanácsoltak a bölcsibõl! Biztos idegesítette a dadusokat.
A bicajt én is láttam vasárnap a Corában, csak akkor még nem volt akciós( le is akartam írni).Kép

Akkor a suligépen voltam, azóta rájöttem, hogy itthon megy!!Kép De azért köszi, hogy kiírtad!

Tényleg, a lombik babák miatt is, nagyon sok lett az iker! Azért a nyolcvanas években még nem volt ilyen eljárás, de szerintem a babák után a mi korosztályunkban van a legtöbb iker. Ezt az ikertalálkozón is tapasztaltam! De nagyon érdekes, hogy a sulinkban, míg az alsósoknál csak 2 pár volt, addig a felsõsök között 8. Itt is az idõsebbeknél volt több! Most, hogy mi elballagtunk, már csak két pár maradt a 10-bõl.Kép Persze akkor is a babák között van a legtöbb, köszönhetõen a lombik-programnak, már akárki, aki akar, szülhet ikreket! És akarnak...Kép

Zizi!

Minket anyánk sehogyse szoptatott! Még anyatejet se kaptunk soha! Tudom, hogy rossz, ha ma születtünk volna, és nem 15 éve, biztos szoptatna, de akkor más volt! Állítólag túl kicsik is voltunk hozzá.

Jó ötletnek tartom, hogy kikérjétek, hogy a srácok mit szeretnének. Az a legfontossabb! Szerintem csak akkor válasszátok szét õket már elsõtõl, ha nagyon rossz hatással vannak egymásra, vagy ketten a többi gyerekre. Kezdetben szerintem még nem fogja õket zavarni az állandó együttlét, nekünk csak úgy felõben vált zavaróvá. Ha késõbb szeretnének külön menni, akkor tegyétek nekik lehetõvé, hogy ne kelljen az összehasonlítgatást megszenvedniük. Akkor megmaradhat jónak a kapcsolatuk, és kevesebb olyan kérdést kapnak, hogy: "Te miért nem tudod, ha õ tudja?", meg a "Honnan lehet megkülönböztetni benneteket?", stb..!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Nagyon eltûnt mindenki!!! Nyaraltok vagy mi van????
Zsuzsi!
Azt nem értem, hogy ha már a bölcsiban gondok voltak Veletek miért nem választottak már akor ketté benneteket?
A felfújkható kerekût káttad vasárnap? Mert az akció elvileg holnaptól kezdõdik. Persze már volt úgy, hogy elõbb kirakták, de akkor lehet, hogy ma megvennénk ha azt láttad.

Valószínûleg a lombik babák miatt vannak annyira sokan, de én nem voltam lombikos és az eszembe sem jut néha, hogy más igen. Fogalmam sincs, hogy alakulhatott így!? Miért pont én?? Néha elgondolkodok rajta, hogy azoknak akiknek meg komoly esélyeik vannak készülnek rá, és mégsem lesznek ikreik. Én meg nem is készülök rá aztán tessék! Nekünk nagyon nagy meglepetés volt és õszintén azt sem tudtuk sírjunk vagy nevessünk. Éppen csak megvettük életünk elsõ 1 szobás lakását amit szépen kicsinosítottunk amikor kiderült, hogy terhes lettem. Sokat tanakodtunk, hogy megtartsuk-e vagy nem, de a hormonok miatt annyit sírtam, hogy a párom már nem bírta nézni és eldöntötte helyettünk, hogy akkor legyen. Pedíg én nem azért sírtam. Volt, hogy sírás közben nevettem. Aztán mikor eldöntöttük, hogy ok megtartjuk pár hétre kiderült, hogy ketten vannak. Azt hitem csak viccel a nõgyógyász. Akkor már sejtettem, hogy attól borulhatott meg így a hormonháztartásom. A rafinált srácok éppen csak megfogantak már tudták hogyan lavírozzanak az életbe. Kép
Tényleg leírhatnátok Ti is, hogy történ ez nálatok mikor kiderült.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Nem találom a gyest igazoló papíromat az adóbevalláshoz. Nem tudjátok mennyi volt az ez évi jövedelmünk? Nagyon fontos lenne, mert nyakamon a határidõ!!
Köszi!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Marcsi!

Szerintem általános iskolában még nem volt gond, hogy együtt jártunk, az egyetlen negatívum az összehasonlítgatás volt, de jó volt, hogy meg tudtunk beszélni sokmindent, hogy tudtunk segíteni egymásnak, meg ilyesmik. Szerintem ennyi összehasonlítást más (nem iker) testvérek is megkapnak, akik egy suliba járnak pár év különbséggel, ahogy Te is írtad. Az én bátyáim is így jártak, 2 év van közöttük, és az idõsebbik sokkal könnyebben tanult, szegény kisebbik pedig ugyanazt az eredményt csak nagy nehézségek árán tudta elérni, és mindig megkapta, hogy "bezzeg a bátyád..."
Aztán mire a gimnáziumra került sor, kialakult a saját érdeklõdési körünk, saját baráti körünk, és tényleg sokkal jobb volt akkor már külön járni, de szerintem kicsiknek még jobb volt úgy (fõleg alsóban).

Gabi!
Egyenlõre én is ott tartok, hogy szeretném õket egyszerre szoptatni, mert nekem is ott van a két nagyobb, és ha külön szoptatok, arra szerintem elmegy az egész nap. De lehet, hogy nem fog menni, majd meglátjuk.
Mennyi idõs volt Gergõ, amikor megszülettek? ÉS hogy tetszett neki a bölcsi? Én is sokat gondolkozom, hogy mi lesz Zsófival, de õ még alig lesz több, mint egy éves, nem nagyon szeretném bölcsibe adni.
Írok az e-mail címedre, légyszíves küldd el az anyagokat, nagyon érdekelne.

Vikics!
Mi itt vagyunk! Kép
Szerintem mi is hasonlóképpen fogadtuk a hírt, mint ahogy Ti. Egyáltalán nem terveztük még a harmadik gyereket (majd csak kb. 2 év múlva), mondjuk az nem került szóba, hogy megtartjuk-e. Aztán meggyõztük egymást, hogy nem is olyan rossz így, legalább hamar összenõnek Zsófival, jól játszanak majd együtt, én meg hamarabb visszamehetek dolgozni. Na ekkor derült ki, hogy ketten vannak, erre már csak nevetni tudtunk, hogy ilyen nincs... Kép
Most már ehhez is kezdünk hozzászokni, és azt hiszem nem tervezünk több gyereket Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!
Vikics!

12 éve, amikor bölcsisek lettünk, még egyetlen szakkönyv sem volt ikrekrõl. Anyámék nem is tudhatták, hogy rossz, ha egymással máshogy is beszélgetünk, fõeg még azt is mondták neki, hogy majd elmúlik. Ez nem csak az ikernyelvre vonatkozik, hanem a problémákra, ami az ikrek túlzott zárkózottságából adódik, arra sem figyelmeztette senki, még a bölcsiben sen, ahonnan elküldtek.

Mindkettõt láttam, de akkor még nem volt akciós! Már ki volt pakolva rengeteg bicaj, ott a cd-k környékén!
Ha holnaptól kezdõdik, akkor biztos, hogy holnaptól lesz akciós!

A lombik babák 99,999%-a kétpetéjû! Az egypetéjûekrõl viszont senki nem tudja, hogy miért keletkeznek. Mindenkinek egyforma az esélye rá, legalábbis semmi olyan tényezõ nincs, amirõl tudnák, hogy növeli az esélyt! Az anyai életkor, termet..., mind csak a kétpetéjûekre igaz. Csak szerencse kérdése!Kép

Nálunk mindenki másképpen reagált rá, hogy ikrek vagyunk. Anyám kezdettõl nagyon örült, bár õ se akarta elhinni elõször. Neki is az volt a kérdése, hogy: "Miért pont én?", meghát a nem készültek rá, és félt, hogy hogyan fogja bírni 4 gyerekkel! Apám meg a pénz miatt aggódott, hogy mennyire sokba kerül 4 gyerek, de azóta is, amikor hármunk szülinapját ünnepeljük, mindig mondja, hogy mi voltunk a legjobb szülinapi ajándéka.
A nõvérem totál ki volt borulva! Ordított, és azt mondta, hogy: "Két baba fog egyszerre a fülembe visítani?"- borzasztó féltékeny volt!!

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics!

Holnap leírom a az elsõ két kabátot!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi!

Köszi! Ezek szerin akkor lefordítható?? Nekem nagyon szakszógyûjteménynek tûnt. Ügyes vagy!!

Ma is voltunk a boltba a piacon és a játszón is. Képzeljétek a Levike a lépcsõház kapujában elkezdett sírni és lefeküdt. Felvettem és akkor már félig be volt csukva a szeme. Szerencsére a liftben a gombok közelsége egy kis életet lehetlt belé legalább is míg levetkõztünk kezet mostunk és ágyba feküdtek. Jól jártam volna, ha ez egy kicsit messzebb következik be mi? Esetleg a Nándus is elalszik.
Ismeritek a Grillus Vilmos dalait? Nálunk nagyon bejött az egyik albuma. Örömmel mennek az ágyba így és a második-harmadik számnál már alszanak is. Át is másolom kazettára is, hogy ha megyünk valahová kéznél legyen. Kép Ajánlom mindenkinek!!
Gabi!
Megkérdeztem a bátyám feleségét is és õ már 3 éve nem ad be bevallást. Ha eddíg nem vertek az orrára akkor én sem adok be. Köszi a segítséget. Valószínûeg a párom könyvelõje nem túl naprakész. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Igen lefordítható, bár tényleg tele van ilyen angol anyagnevekkel, de azt anyám tudta. Íde írjam, vagy elküldjem e-mailben??

Ma egyedül voltam suliban!! Megfázott a tesóm valószínûleg edzésen, mert kint edzettünk rövidben. Én is jártam így még decemberben. Fúúú, és egész héten egyedül leszek!KépKép
Mindenki azt kérdezgette, hogy mi van vele, és minden órán mellém akart/ mellém ült valaki.Kép Nem hiányzott, jól elvoltam a többiekkel is, de egész nap rá gondoltam. Minden óra így kezdõdött a tanárok részérõl: "Te most ki vagy?", meghogy "Melyikõtök hiányzik?", meg "Most kinek írjam be?". Totál meglepõdtem, hogy senki nem tudta, hogy ki vagyok én! Mindenki azt mondta, hogy csak akkor tud megkülönböztetni, ha együtt vagyunk, onnan, hogy ki hol ül!

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics!

Az elsõ kabát: Textil, ezenkíül még különbözõ speciális anyagok. A vállon és a könyökön mûanyaggal megerõsítve.
Belül mûszálas, gyapjú, és vatta töméssel. Védés a vállaknál, és a könyököknél. Felszerelhetõ elemekkel, szél-és esõvédõvel ellátott. Jól szellõzik, 4 külsõ, és 2 belsõ zsebe van.

A másodikat csak este tudom leírni.KépIde??

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics!

Elküldtem a második kabátot!

Zsuzsi
zsuzsi

Gabi!

Láttam, hogy raktál még fel képeket!Kép Nagyon klasszak!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuzsi!

Köszi a kabátokat sokat segít majd a választásban és az eligazodásban. A többi dologgal kapcsolatban intétem már, hogy idekerüljenek.
A sulis dolog engem totál felháborít. Nem is hiszem el, hogy nem kelsz ki magadból és ordítod le mindenki fejét! Én már biztos meg tettem volna még a tanárokkal is. Hogy képzelik, hogy ilyeneket kérdeznek?? Legalább egy ne haragudjot oda tesznek az elejére?? Könyörgök nem két dinnyérõl van szó a piacon! Na már látom a konfliktushelyzeteket mitõl fognak utálni a tanárok meg az óvónõk. Bár én már azt is elhatároztam, hogy akkorra már megpróbálok sok dologból külömbözõt mégha nem is néz ki annyira jól megvenni, mert oviba jók lesznek azok is és legalább egyértelmû lesz az óvónõknek ki-kicsoda ha a szájukba rágom egyszer. Legalább is remélem. A hétvégén apukám szülinapját ünnepeltük és a bátyám 4 éves kislánya direkt elkezdte a másik nevén szólítani õket, pedíg ügyeltem rá, hogy ne legyenek egyformába és a kislány még meg is kérdezte melyik kicsoda. Na én úúúgy megfenyegettem az unokatesójukat, hogy ha mégegyszer meghallom, hogy ezt csinálja a Dorka helyett Juditkának fogom hívni! Abba is hagyta abban a minutumban. Gondolom nem tetszett neki a Juditka név. Kép
Mi lesz késõbb???

Tegnap megvettük a bringákat! Irtó édesek, de az a tortúra amivel járt...Kép Olvastam a cora újságban, hogy náluk csak összeszeret biciklit lehet kapni. Ezen csodálkoztam is mert el sem tudtam képzelni egy dobozban vett bringát. Szerencsénkre éppen volt kint 2db normális színû, de sajna ugyanolyan bringa és még a szerelõt is ott találtam. Mert ugye tök laposak voltak a kerekei és ez-az nem stimmelt vele. Elvitte, hogy mecsinálja. 15 percenként visszahozott egyet és csak a kerekét fújta fel, majd közölte, hogy a többi beállítás kérdése és ha mégsem jó van rá gari. Hát köszi! Az egyiknek nem mûködött a féke a másikon meg nem is volt meg a fékbetét, de ezt csak otthon vettem észre. Ma jön a beállítás része, de szét kell szedni a bringákat, mert teljesen össze van hányva és minden beleér mindenbe ezért alíg forognak a kerekek. Kép A szerelõ srác amúgy mondta, hogy õ van ott egyedül és azért nem tud ilyenekkel foglalkozni. Marha jó, hogy az akció kezdetén 1 szerelõ van és 2-3 oldalnyi bringa van most akcióban a corában.
Na ennyi, ma még lehet, hogy visszamegyünk pár dologér ami kiderül, hogy hiányzik. Kép
Vettem egy görit is 1990ft-t magamnak, gogy tudjam õket követni. Kép A végénmajd megevett a fene mert 19.600ft-t fizettem ami után most 1000ft utalvány járt. 20.000 felett meg 3000 járt volna. Kép Kép
Na ez volt a kis történetem, jó éjszakát gyerekek. Kép Kép Kép (jó hosszú mese lett)

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Ma megint ugyanez volt!Kép Azok a tanárok, akikkel tegnap nem volt óránk, ma eljátszották megint! Rohadtul idegesít! Csak a mellettem szoktam mondani, hogy: "K..va, vicces, b...d meg!", amikor még vigyorog is hozzá a tanár? Azt hiszik ez jó pofa?? Néha azzal magyarázzák, hogy milyen kevés idõt töltenek velünk. Persze a többi gyereket már elég jól ismerik!
Semmi ne haragudjot nem mondanak, vagy ilyesmit. Tudják, hogy nem õk az egyetlenek, és azt hiszik, hogy ez természetes!Kép
Ma azon akadtam ki, hogy az irodalom tanárnõ is megkérdezte, hogy ki vagyok én, pedig tegnap volt vele nyelvtan! Akkor is megkérdezte! Mit gondol, hogy cserélgetjük egymást, hogy egyik nap õ, másik nap én maradok itthon???? Ami nagyon elszomorított, hogy ez nem csak a tanárok részérõl volt!Kép Az oszt.társaim, is megkérdezték, hogy:"Ugye, te a Dóri(!) vagy??"-rohdtul ideges lettem! De nem akartam velük ordítani, mert nem rosszindulatból kérdezték!

Hát igen!!! Biztos, hogy kell majd emiatt ordítanod a tanító nénikkel, meg az ovónénikkel. Meg kell velük beszélni, hogy ne hívják õket ikreknek, meghogy kin milyen ruha szokott lenni!
Sajnos olyan is néha elõ szokott fordulni, hogy teljesen egynek vesznek órán. Pl, ha körbekérdezik valamirõl az osztályt, akkor mindig csak az egyikünktõl kérdezik meg, pl. a házit, vagy pedig mindkettõnktõl egyszerre, hogy" És Ti?". Pl. német kommunikáción mindig megkérdezik németül, hogy mit csináltál a hétvégén, és közölünk csak egyikünket szokták!Kép (és akkor se név szerint...)

sZÓval biztos lesz gondod ilyen téren a tanárokkal (is)!Kép
A nem egyforma öltöztetés biztos sokat fog segíteni( a gyerekek is), csak nem biztos, hogy veszik a fáradtságot megjegyezni! Lehet, hogy ordítani kell mégis csak!

Hát nem csoda amit a Dorka csinált. Az emberek "élvezik" két egyforma ember látványát és poénkodnak is vele(fõleg a gyerekek)!Kép Az osztánytársaimnak is szokott lenni olyan beszólásaik, hogy : másik Dóri, meg tojások, hamisítvány , meghogy anyám egy fénymásoló gép!!KépKép Meg az IKREK helyett ÖKRÖK-et mondanak.

Azért jók a bringák??KépKép Hát tényleg elég elképesztõ, hogy annyi bicajra egy szerelõ!!! Remélem sikerül megcsinálni!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Az új képeket a párom szkennelte, így azok megfelelö méretüek lettek. Próbálok folyamatosan felrakni képeket, de kicsit sokáig tart a szkennelés Kép

Az Indexen olvastam (2003.03.20. 6h15):
([url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9089840&w=0" TARGET="_top]http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9089840&w=0[/url])
"Most van a Duna Tv.-n errol riport.
A PM korlevelben utasitotta az Allamhaztartasi hivatalokat, hogy utasitson el minden kerelmet."
A GYES jövedelempótlékról szól. Kedves, nem?
Ugyanitt arról folyik az eszmecsere, hogy nem kérelmet kell benyújtani, hanem fizetési felszólítást. Érdemes lenne utánajárni, bár anyósom szerint az állam mindent el fog követni, hogy ne kelljen fizetnie.

Gabi
efgabi

Zsuzsi!

Pedíg ha nem nyílvánítod ki erõteljesen a rosszallásodat senki nem fog vele igazán törõdni. De ha csak egyszer is betorzusz úgy igazán, lehet, hogy elgondolkodnak rajta és komolyan veszik. Legalább is én így érzem.
De ez az egy embert kérdez csak a tanár ez nagyon durva. Én tutira megkérdezném, hogy csak a tesóm hétvégéjére kíváncsi az enyém már nem érdekes?? Vagy csak úgy félhangosan megjegyezni, hogy "és én?" kissé felháborodva persze. Nagyon utálom az ilyen igazságtalanságokat! Én már azt sem hagytam soha, hogy valaki le "a lány, nõm stb.."-ozzon a és hasonlóan szólítgasson. Mindíg nyomatékosítottam, hogy a nevem Viki és lehet így hívni! Szóval szerintem harcolj magadért és ne hagyjátok, hogy így bánjanak Veletek!

Akiket én ismerek ikreket is mindenki csak tojásoknak hívja. De ezek a fénymásolós sztorik elég szemetek. Az ökrös az már szakállas, de régen sem volt túl elmésnek mondható nemhogy ma.
A bringák amúgy jók, csak jobban járok ha szétszedem és összerakom újra annyira gáz ahogy megcsinálták. Az egyik gumi majd leugrik a felnirõl ezért nem forog a kereke, meg a fék is fog állandóan, mert úgy meghúzták. Egyes alkatrészeket máshová pakoltak és a sárvádõk is csak rá vannak dobálva. Csak azt tudnám, hogy mi tartja?!
Na mindegy este nekilátok aztán majd csak lesz valami.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Tutira igazad van! Majd megproblábok kemény lenni velük, csakhát tudom, hogy nem rossz indulatúak, hanem tényleg nem tudnak megkülönböztetni!Kép Azért, szoktam mondani, hogy nem értem, miért nem lehet minket megkülönböztetni, de ha holnap is megkérdezik, hogy ki vagyok, akkor már tuti leordítom õket.
Ma sajnos edzésen sem volt más, mint a suliban.Kép

Amikor, a hétvégérõl szoktunk beszélni, akkor direkt kitalálok valamit, hogy én mégsem azt csináltam, és akkor elmondom! De ebben az az idegesítõ, hogy nem az, hogy csak egyikünket, hanem gyakran egyszerre kérdeznek, hogy: "És ti mit csináltatok a hétvégén?"- és akkor most kezdjünk el egyszerre beszélni??? Ráadásul pont kettõnk közé néznek.Kép
A vizsga témáknál is az volt, hogy amikor a család, és a napirend témakört vettük( németül), akkor is mindig csak egyikünket kérdezték, merthogy úgyis ugyanolyan.

A tojás nem idegesít, de a hamisítvány, meg a fénymásolat nagyon!!! Én nem vagyok az õ hamisítványa, egyáltalán senkié sem!!! De ennél jobban a fénymásolat idegesít!! A fénymásolatok teljesen egyformák, mi viszont nem! Az a legdurvább, ha anyámra mondják, hogy egy fénymásoló gép! Ez felér nálam egy k...va anyáddal!! És különben is ha az lenne, akkor a 2 nagytesónkból is kettõ lenne!
Az ökrök tényleg nagyon lejárt, azt csak a primitív emberek mondják, nem is veszem magamra!

Most kedden tesiórán fociztunk, és külön csapatba kerültünk! Aztán ekkor kezdõdött a kavarodás, hogy ki-kicsoda, és hogy kinek kell passzolni! Kedves oszt.társaim minden passz elõtt megkérdezték, hogy: "Te ki vagy?"Kép Az egyik meg megkérdezte, hogy "Te tudod magadról, hogy ki vagy?"-ha nem tesink lett volna leütöm!!! A kavarodás vége az lett, hogy összeraktak egy csapatba, mert akkor tök mindegy, kinek passzolnak!

Sok szerencsét a bringákhoz!! Ahogy így leírtad, tényleg jobb, ha szétszeded!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
Ma nagyon mérges lettem, leginkább a tehetetlenség miatt... Gondolkoztunk a lakásvásárláson, hitelfelvétel, stb. a házban ugyanis eladó egy nagyobb, jó beosztású kégli. Nos, mindent átbeszéltünk, átszámoltunk, interneten banki infokat néztünk, aztán ma kiderült: aki GYED-en van, az nem lehet adóstárs. Így fuccs az egész terv... Kép Kép Pedig annyira igyekeztem, hogy ne éljem bele magamat... csak a gyerekszobát és a konyhabútort és a fürdöszobát és a nappalit terveztem meg Kép Kép Kép Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Nagyon sajnálom!!KépKépKép
Nagy szemétség! Ennyire nem értékelik, ha valakinek gyreke van!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Marcsi!
Nagyon sajnálom én is! Nem tudjátok másként megoldani? Valamelyik nagyszülõt nem lehet bevonni? Borzasztó lenne emiatt lecsúszni egy ilyen tök jó alkalomról! Szerintem fussatok még néhány kört ez ügyben, ne adjátok fel ilyen hamar!
Gabi
efgabi

Sziasztok!

Zsuzsi!

Szerintem félemlítsd meg a többieket egy igazi kirohanással. Annak lesz súlya!! Amúgy szerintem aki igazán meg akar külömböztetni az meg is fog. Csak nem veszik a fáradtságot. És ha ezzel szembesíted õket, lehet, hogy elszégyenlik magukat.
Annak aki meg megkérdezte, hogy tudod-e, hogy kivagy, csak azt válaszoltam volna, hogy azt biztos, hogy te egy tuskó!
És hasonlókat!

Marcsi!
Na add fel!! Egy ilyen dolgon nem csúszhat el. Kérjél a családból segítséget!

Sajna elfogyott a babakocsi amit meg akartam rendelni. Kép Viszont találtam 50 és 60 euroért használtat németországban és az is ilyen netes dolog lehet. Remélem bejön valamelyik. Már nagyon unom ezt a témát. Kép

KépKép
vikics

Sziasztok, gondoltam benézek ebbe a topicba mivel egy 2 és 1/2 éves ikerpárunk van, és tul.képpen Zizinek szerettem volna annyit mondani, hogy én egyszerre szoptattam öket, mert igy egyszerübb volt. Kb 3 hetes koruktól csinátam ezt, mert addig az egész nap egy szoptatás volt, de sajna csak 4 hónapig tudtam öket szoptatni, addig viszont csak anyatejet kaptak.
És ha már itt vagyok megjegyzem:
Zsuzsi, tudod, az ember nem unalmában, vagy jó dolgában megy lombikra, és fõleg nem azért, mert "IKREKET AKAR SZÜLNI" , hanem mert babát szeretne. Tudod, lombik-programra menni nem kivánság kérdése, max. az kivánság kérdése, hogy szeretnél-e gyereket, és ha nincs más megoldás vállalod-e az eljárással együtt járó idegi-, annyagi-, fizikai-, és egyéb kellemetlenségeket cserébe hogy lehessen gyereked, ami korántsem biztos, hogy akár sokadik próbálkozásra is sikerül. Minden esetre, ilyen kérdés nem merül fel, hogy ikreket akarsz-e, vagy sem! Tudod ez igy müködik.
És még valami arra az esetre, ha valaki elszállna magától, mert esetleg egy ikerpár egyik tagja: ikernek lenni nem kiváltság, ezt a természet adja /sajnos nem mindíg természetes úton/, persze büszke az lehet rá az ember /mint ahogy én is büszke vagyok a fiaimra-a Te szemszögedbõl nézve annak ellenére, hogy lombik ikrek-, de persze mellettük a 14 éves lányomra is/ ,és remélem, hogy Õk is büszkék lesznek rá, persze normális határokon belül viszont bízom abban, hogy õk ebbõl majd azt fogják megérteni elsõsorban, hogy sok dologban szerencsésebbek mint a "nem ikrek", mert már az élet kezdetén is együtt indulnak és remélhetõleg ez folytatódik majd késõbb is /óvoda, iskola -pont amit ti hátránynak tüntettek fel, persze lehet, hogy csak kifelé!/
Hát kb. ennyi, és ha fenntartásaid vannak a lombik ikrekkel kapcsolatban, ajánlom nézz be a Lombik topicba, lehet, hogy megértesz néhány dolgot, melyek számodra még ismeretlenek.
Üdv: Bubabe
bubabe

Sziasztok!

Bubabe!

Szerintem egy kicsit félreértettél engem. Tudom, hogy mit írtam, de ha elolvastad gondolom azt is láttad, hogy egy Kép ilyen fejecske volt mellett, és nem egy Kép. Én nem rosszindulatból írtam, csak arra hoztam fel pl.-nak hogy mitõl nõ az ikrek száma. Ezt viszont neked is el kell ismerned. Nem arra gondoltam, hogy azért mennek a nõk lombik programra, mert hogy ikreket szeretnének, hanem arra, hogy ha több embriót ültetnek vissza, nagyobb az esély rá, hogy megmaradnak mind, és több baba lesz.
Egyébként rápacsáltál, mert pontosan tudom, hogy mi hogy történik, mert a tesóm kisebbik fia is így fogant. Tudom, hogy mennyibe kerül, mert azt a pénzt az egész családunk állta, ugyanis friss házasként egy kanyi pénzük nem volt. Láttam a bátyámat, és a sógornõmet minden sikertelen probálkozás után, és láttam azt is mennyire kikészünek fizikailag és lelkileg is. Neki 3 embriót ültettek vissza, és én arra gondoltam, amikor az is írtam, hogy akár megmaradhatott volna akár mindhárom, és lehettek volna hármas ikrek, aminek természetes úton 1:8000 az esélye.

Büszke is lehetsz Balázsra és Benire, nagyon szép kisfiúk, és én nem is írtam olyat, hogy akinek lombikok a babái ne legyen rá büszke! Max. talán annyit, õk inkább csak egy idõben született testvérek.

Sok szerencsét kívánok hozzá, hogy ne legyen magukkal( azzal, hogy ikrek) bajuk, de ezt most megmondom Neked, hogy nem így lesz, fõleg azért mert kétpeéjûek, és így minden "jóból" kimaradnak, ami az ikerségnek egy-két elõnyét jelenti, és talán kétpetéjûként több hátrányát fogják érezni, mint az egypetéjûek( gondolok itt az összehasonlítgatásra, a nagy eltérések miatt). Abban igazad van, hogy tényleg nagyon jó együtt indulni az életben, de ez csak most van így, majd kérdezd meg a fiaidat 15 év múlva, hogy még mindig együtt akarnak-e maradni( gimi, stb..).

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics!

Ma nem mentem suliba, mert meccset játszunk és van kikérõm! Így nem kellett a baromságaikat hallgatnom, de az biztos, hogy legközelebb beszólok valamit. Azt én is tudom, hogy csak nem veszik a fáradtságot a megkülönböztetésre fõleg a haverok. Kép Egyébként a "Te tudod ki vagy?" kérdés közel sem a legbutább, ennél sokkal hülyébbeket is szoktak mondani, amik tök feleslegesek, mert õk is tudják a választ.

Sajnálom, hogy elfogyott a kocsi!Kép Ha gondolod lefordítom az újat is!Kép A kabátokkal haladok, ma vagy holnap befejezem!Kép
zsuzsi

Sziasztok!

Raktam fel képet az albumba a nagytesóinkról, a bátyám gyerekeirõl, és a kutyánkról. Webkamerával készültek, és az, amin a bátyám a 2 gyerekével van nem lett túl jó, mert folyton izegtek-mozogtak. Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Budade!

Én nem értelek Téged! Valami problémád van? Itt egy teljesen kiegyensúlyozott, baráti topic mûködik, erre Te idecsöppensz és hadakozol minden félével amiket Te kigondoltál, hogy más gondolt. Szerintem nem olvastad végig a beszélgetéseket, mert ha ez így lett volna biztosan normális hangot ütsz meg.
Mi itt bárkit szívesen fogadunk és minden új hozzásuolásra válaszolunk, befogadjuk az errejárókat. Itt nem szokás megalapozatlanul ledöngölni másokat. Elõször kérdezzél aztán ha bebizonyosodik a gyanúd akkor olvassál rá bárkire is.
Amúgy üdvözletünk a topicban és biztosíthatlak, hogy itt semmilyen hátrányos megkülömböztetése nincs a lombik babáknak. Sõt idáig fel sem merült a téma, hogy kinek van egyáltalán. Én kezdtem el azon filózni, hogy nekem például miért lettek ikreim, és ennek kapcsán másnak miért?!
Az pedíg ahogy Zsuzsi is írta valóban tény, hogy a lombik babák miatt lett több iker, de ez szerintem még jó is mert nem lesznek annyira megkülömböztetve. Legalább is remélem.
Zsuzsi amúgy (nem tudom, hogy olvastad-e), de egy 15 éves ikerlány és rengeteg jó tanácsot adott nekünk, hogy mire ügyeljünk oda, hogy ne legyen a gyermekeinknek késõbb ebbõl problémája. És amiket felvetett valószínûleg teljesen megalapozottak, mert a National G.-on ment egy film ami kissé sarkítva, de hasonló gondokkal szembesít.
Én azóta sokkal jobban odafigyelek arra, hogy a lehetõségeim keretein belûl külömbözõ ruhában járassam õket és néha külön is elmenjek velük.
Mindenképpen olvass vissza, mert Neked is csak segíthet!
Nekm 26 hónaõos fiaim vannak, majdnem egyidõsek a tieiddel. Kép Ha kapcsolatban leszek megnézem a tieidet is. Kép

Zsuzsi!
Amit most találtam kocsit egyenlõre azt sem értem miképp lehet hozzájutni, csak úgy rákerestem és megtaláltam. Használtak az biztos, de 1/3 ára (50 és 60 euro) és az nem mindegy. Fél évre tökéletes az is ha nincs baja.
Elküldüm mailban és ha van idõd, (de csak akkor!!!) nézdd meg. Nem akalak már halálra dolgoztatni.

Vikics

KépKép
vikics

Marcsi !

Mi is vettünk fel hitelt, holott csak a férjem a keresõ egyedül, én pedig GYES-en voltam akkor még, s megkaptuk.
Érdeklõdj a Postabanknál, már nem igazán emlékszem, hogy hogy is ment az egész, de ha jól emlékszem, akkor kértek egy kezest, amit néhány nappal vissza is vontak .

Szia

Szilvy
Szilvy

Vikics!

Aranyos vagy, nem fogom magam "halálra dolgozni"!

Zsuzsi
zsuzsi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?