Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ki tudja mit szabad bevenni szoptatás alatt fejfájásra??
Mindenre az van írva, hogy tilos (Algopirin, Aspirin és Quarelin van itthon). Pocakosan nem volt soha, de most az időtől egyre gyakrabban és már hajnal óta szenvedek, semmi sem segít már....

Köszi

Viki

Kép
viky30

Ja és bocs de ezért nem írtam mást most.
A képek, azaz a képeken lévő babák Juli és Márk olyan szépek!!! :P

Kép
viky30

Sziasztok!

Viki - én Algopirint vettem be.

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30

sziasztok,

ezerrel süt a nap és szakad az eső.
olyan szép! imádom ilyenkor a színeket! :lol: meg dörög is....

Viki, én is simán bevettem az algopirint!
jobbulást! utálatos a fejfájás, nekem is rengeteget fájt!! :evil:

Anzsi, hintázósat váromám :wink: :wink: :wink: :wink:
édes csajozós :wink: jajjj de cukkancs lehet Bende! :lol:
reméljük a jobb éjjeleket!

nekünk ez a része mostanság elég rendben van..
koppkoppkopp

Marcsi, édes laura ilyen ügyes nagylány már ő is?? :) :)
nalátod!!! rendeződött ez az ülés dolog, csak idő kellett neki!
jajj olyan jó ilyeneket olvasni, és visszagondolni mosolyogva a parázásokra!! meg az utólag felesleges aggodalmakra...

szeretném ha hasonlóban lenne részem eccermajd :lol:

Klári!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én még mielőtt olvastam volna az ugyanolyan kéztartásos írásod, nézegettem épp h annyira szépek vagytok mind3an és igenis hasonlít rád Juli!
főleg a wiwen lttam múltkor olyan képet amin nagyon!!!!
nagyon szép volt Juli rucija, ő meg meseszép most is, és a haja!!!!!!!!!! nagyon beindult!!!!!!!! :lol:
hűűű ez a hiszti nem eccerű, de nagyon jókat csinálsz :arrow: tükör, utánzás, ezek mindig bejönnek :lol:

Panni télleg van 2 kép amit már tettél fel :lol:
a portrés meg a kukucsos :lol:
jobb éjjeleket nektek is !!!!!!!!!!!! szegény Márk :cry: ezek a fogmanók!! :roll: de annyira édes huncut ő is, főleg a portörlővel :lol: :lol:

hát Marcsi úgy gondolom elmondom a neurológusnak a "csodabogyót", azért is mert ez semmi extra, olyanok vannak benne mint példul fokhagyma, stb szal csupa természetes dolog...
ezért is merem bátran adni.
amúgy nem csodatevő, nem szabad azt várni tőle, mert akkor tuti csalódás, de igenis jobbít dolgokon, és sokszor már ez is nagy szó...!!

úgy van amúgy hogy napi 3-4 roham, nem túl vészesek többnyire, szal ez elég jó...
de épp a emeltünk megint gyogyó adagot... remélem bírja és pozitív hatása lesz és nem kavar be....

ja ma vettem Lizinek olyan sátrat amit marcsi mondtál te is!!

Micimackós, kéremszépen! :lol: WOW! Kép

pénteken mi is Balcsi.

Zsóka??????????????????????????

pusszok
lmkata

Katám, nálunk most esik és süt egyszerre!!!!! :lol: :lol: :lol:
mangó

ez a sátor nagyon szuper, csajok hol lehet ilyet kapni??? :)

Kata, Lizu, Ákos hajra Balcsi!

Remélem Zsókáék nagyon jól pihennek :)
mangó

köszi Anzsi ;) hajrázunk bizony!
remélem az időjárás is.....

én ma vettem az Auchanban 3990 pénzért!
volt sima kék is, az csak 1990!!
de mi flancolunk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

én kábé fél órán át napoztam ma du. az esőben.
ilyet sem csináltam még, de jól esett!!!!
mármint a napozás nekem, meg az eső is.... hihihi milyen kis vicceske lettem.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Lizi tegnap amint épp 4,5 órát alszik és nem bír felébredni.
megjegyzem még sosem aludt eddigi 8 hónapja során oldalt fekve!
:shock: :lol:
Kép
Kép
lmkata

Kata, itt nagyon látszik, hogy Liza milyen nagy már és tényleg olyan nagylányos már!!!
puszi és köszi :)

jaj de édes!! :lol: :lol: :lol:
mangó

Kata, te galád anyuka hát szabad ezt a cukrot alvás közben fotózni?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Elképzelem ahogy settenkedsz körülötte a msainával.... :lol: 8)

Ez az oldalra fordulás nagyon biztató szerintem!!! Mert ha ezt alvás közben vagy elalváskor csinálja, vagyis akkor amikor már alig van magánál, akkor ez azt jelenti hogy nem tudatosan, erőlködés NÉLKÜL csinálja. Vagyis érzi hogy ez kell neki és a buksija már küldi is az utasításokat a hurkákba :lol: :wink:

Panni ti aztán megküzdötök a fogakért... Egyszer csak kint lesz mind!! Nálunk csak az volt durva amikor 6 hét alatt jött ki 8 foga.

Anzsi Bendéről képeket követelünk!!!

Ja még a hisztiről jut eszembe hogy tegnapelőtt annyira belehergelte magát hogy hideg vízzel le kellett mosnom az arcát :shock:

Ja és pénteken lesz a nagy nap: Juli éjszakai ottalvós buliba megy életében először Anyuékhoz. Na persze tutira nem fogok tudni szombaton 10-ig aludni 8)

Klári

Klári
Kép
ganti

Csak egy életjel :)

Hiánypótlás folyamatban, olvasok rendületlenül, nézem ám a képeket, édes tündér mindegyik! Zsigu trikóját is láttam ám :wink:

Puszi mindenkinek!!! M.
mircike

nem tudom mi van ma velem, de le sem lehet lőni.. :oops: :lol:

Kata, nagyon frankó a kis sátratok :wink:
mi is vmelyik hiperben vettük tavaly.. de szerintem én akkor nem láttam micimackóst.. :cry:

Laura is pont ilyen keresztbevetett lábakkal tud aludni ! nagyon édi Liza a képeken ! micsoda kis birodalma van a teraszon, az igen !

Anzsi, csajozós és hintázós Bendéről kéééépetttttt !!!

Klári köszi a hisztizős hsz-t.
annyira szeretnék következetes lenni, amikor Laura hisztizik, de nem mindig megy.. :oops: :cry:
nálunk is a kiváltó ok {egyelőre még csak ez}, ha elveszek tőle vmit, amit nem szabad.

hová mentek szombaton?

Mircike, szia !! :lol:

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Kata: Lizu olyan bájosan alszik, igazi kis tündér ahogy elkapta az álommanó gondolom játék közben.

Anyukák! Már a szülészetis topikban Niki felvetett egy témát és sok hozzászólás érkezett és én most ha nem bánjátok itt folytatnám. Remélem Niki és Andi is és a többi kezdő anyuka is csatlakozik!
A kérdésem hogy hogyan lehet valami rendszerre szoktatni a babákat? Néha egész nap nem alszik Beni, néha meg négyszer is szunyál hosszan. Az éjszakák már rendben vannak 5 óra alvás, evés kb. 40 perc és aztán 3 óra alvás. Ez már beállt. (kop-kop!) Amikor nem alszik akkor sem tudom mi lehet a baj, nem álmos és tele a pocak, volt minden a pelusban ami kell és nincs is túlpörögve mégis bömböl. Viszont ha felveszem akkor megnyugszik. Szóval én ilyenkor babusgatom és simizem mert hiába próbálom akárhogy altatni nem megy, és ha a ringatás sem segít akkor bizony odaadom a cicit, pedig sokszor még nem telt el két óra sem. Na ilyenkor az egész napom rámegy az evésre és babaringatásra-cipelésre. Sírni meg nem hagyom és azon nem is változtatnék. A cumit kiköpi, az nem jó.

Szóval ti mit csináltatok(csináltok) amikor sokáig sírt és nem segített a cicin kivül semmi, pedig még nem jött el az evés idő????

Köszi előre is!!

Viki

Kép
viky30

Hali!

Jaj lányok, én annyira akarok írni sokat nektek meg odafigyelve elolvasni mindenki hsz-át de képtelen vagyok :( :( :oops:

Most is ,eddig vasaltam meg mostam meg raktam fel a függönyöket :roll: Holnap meg már pakolás, mert pénteken megyünk a Balcsira hétvégére.

Ilyenkor meg már kóma vagyok....

Brnus nagyon édiiiii! Jó a sérója :wink: Szegénykém jól kipöttyösödött :(

Lizacica nagyon cukkancs ahogy oldalvást durmol :wink: És azok az előző rózsaszín rucis képek kérem hihetetlenek :D

Juli nagyon csini volt a lagzin!!!!!!!! És igenis hasonlítatok egymásra :D

Nekünk UV szűrős sátrunk van, még tavaly vettem ezen az oldalon találjátok:
http://www.kekpanda.hu/category.php?bid=BMV076

Tegnap kicsinyítettem képeket, azt azért felrakom még, meséljenek a képek helyettem :wink:

Kép
Úszom a kádban :-)

Kép
Nyuszicombit loptam :-)

Kép
Rózsaszínben, vagányan :wink: !

Kép
Andi, látod nem olyan borzasztó a rózsaszín :wink:

Kép
A leendő férjemmel! Már 2 szájrapuszin túl, a közös otthonban :lol:

Kép
Hawaii, napfény mi kell még?! Pálmafa!

Kép
Hippi korszak 8)

Kép
Na?! Dögös vagyok?!

Kép
Az ékszereim nélkül egy lépést sem!!!

Kép
Kiruccanok egy kicsit ma este 8)

Kép
Angolon tanulok éppen.

Kép
Nincsenek lehetetlen magasságok amiket ne másznék meg!

Kép
Anya, most miért nézel ilyen rémülten?!

Kép
Gyere kutyus, ezt nézd!

Kép Lassan az eget is meghódítom!

Ez kicsit sokra sikerült :oops: :oops: :oops: :oops:

Jóccakát!!!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Ja, és állandóan azt kérdezi, hogy ez? ez?. Egész ameddig nem mondom meg, hogy mi az amire mutat :lol:

Viki,
nálunk nem volt ilyen gond, meg annyi sírás, és a cumi is bevált, ezért nemnagyon tudok mit tanácsolni... Az thiszem azt csinálnám amit te.... Csak én nem adtam neki cicit csak 3 óránként! Próbáltál neki vizet adni két szopi közt? Nagyon meleg van, lehet, hogy szomjas. Vagy melege van (én áttörültem nedves pelussal, vagy lezuhiztam a kezét lábát). De a frontok is nagyon érzékenyen érintik a babókat, és az utóbbi 1-2 hétben szinte állandóan front van... Hol esik hol süt a nap, hol mindkettő (lásd Kata megoldotta: napozott és hűsölt egyszerre :lol: ) Nálunk kb 2 hósan kezdett kialakulni valamiféle rendszer evés és alvásügyileg.

Buli időpont nekem mindegy! Jó később is!

Fejfájásra én is Algopirineztem!

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Bocsi a sok hibáért stb :oops: :oops: :oops:

Na mentem mostmár tényleg :roll:

Pusszok mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Szia Viki, üdv itt közöttünk!!

Beleolvastam a szülészetisbe, és íme az én véleményem:

a napirend nagyon fontos, mert így biztonságban érzik magukat, tudjá k hogy mi után ki következik (mert időérzékük még annyira nincs). Az eleje nagyon nehéz mert tényleg kaotikus minden de ha most kialakítasz rendszert egyszer csak rá fog állni, viszont később sokkal nehezebb lesz "rossz szokásokról" leszoktatni mint most. Mondjuk ami most két-három nap rászoktatni valamire az később két-három hét leszoktatni.

Én úgy csináltam, hogy két órán belül nem adtam neki enni (Juli lassan, néha 50 percig is evett az elején :arrow: eszik mondjuk 10-11-ig, akkor fél 12-kor még nem lehet éhes, de ha nagyon sírt 12-kor adtam neki), viszont 3 óránként felkeltettem (nappal) ha esetleg bealudt. Így egy-két hét alatt beállt a 2,5-3 órás evésekre. Cicit CSAK kajánál kapott, kaja után "játszottunk 1 órányit aztán leraktam aludni, kb 1 órát megint aludt. Próbáld meg lerakni a földre, mutogass neki játékokat, énekelj, vagy fektesd a térdedre és tornáztasd ezeket nagyon szokták szeretni ebben a korban. Ilyenkor még ez a "játék". ÍGy megtanulja hogy foglalkozol vele de ez mégsem cipelés meg ringatás - ezeket idővel nagyon jól meg tudja különböztetni!!!
Ettől szépen el fog fáradni és ha látod hogy már se ének, se torna, se maci semmi nem jó, akkor tuti álmos. Tedd le aludni (alakítsatok ki valami rituálét - nálunk pl. felhúztam a zenélő forgót az ágy fölött + egy foszforeszkálós párnát megvilágítottunk, amíg azt nézte és elment a fény Juli is bealudt). Ez eltarthat napokig míg megszokja, de legyél kitartó. Sírni ne hagyd, de ne is kapd ki az ágyból egyből. Azért sír mert nem tud egyedül elaludni, meg kell tanulnia. Nyugtasd meg, de ne kapd ki mert összezavarodik hogy "most akkor nem aludni fogunk?"

Friss mamiknak:

A legfontosabb, hogy figyeljétek a babákat, minden baba ad jelzéseket! MOst úgyis ez a dolgotok, ne könyveket olvassatok meg kismamás újságot, hanem FIGYELJÉTEK A BABA JELZÉSEIT!!! HA sír, két percig vegyetek nagy levegőt, elszámolni 10-ig és higgadtan átgondolni hogy most mi lehet. Idővel a különböző sírásokat is meg lehet különböztetni, de ehhez sok odafigyelés kell!!! Nem kell kapkodni, ha 1-két percig sír többet használ ha nyugodtak maradtok, mintha hirtelen cselekedtek. Én is tudom milyen idegtépő ha ordít de hosszú távon (már pedig a gyereknevelés hosszú távú projekt :lol: ) :lol: megtérül az odafigyelés és a nyugodt hozzáállás!!!! A baba ne érezze hogy tele vagytok kétségekkel (ezen úgyse lehet egyelőre változtatni) - ettől ő is feszült lesz, nagyon megérzik ezt.

Ha mindent jól csináltok akkor is tele lesztek kétségekkel, ez sajnos az anyukaság velejárója. :wink:

Üdv Nektek a Klubban!!! És van remény, többen közülünk már a 2. tervezik és higyjétek el nem vagyunk mazochisták. :lol:

Klári (

Klári
Kép
ganti

Klári! Ugyan én még "hivatalosan" nem ide tartozom, de köztudott, hogy be szoktam ide is "pofátlankodni" egy kicsit! :) :oops: :)

Na csak annyit ahhoz amit írtál, hogy tökéletesen egyet értek veled!!!
Bízom benne, hogy ha eljön az én időm is (ami talán napok kérdése csak), akkor én is fogom tudni alkalmazni a te bevett szokásodat! Pont így tervezem én is!!! :)

fatima

Sziasztok!

Klári: köszi a részletes leírást neked is!!! Kezd összeállni bennem a kép a segítségetekkel, hogy mi is az az arany középút ahogyan ki tudom alakítani a mindennapokat, mert szereném megtalálni a harmonikus rendet amitől mosolygós lesz a babám és én is.

Persze várom a többi tapasztalt "róka" véleményét is aki még tud valami jót hozzátenni.

Tegnap sokat aludt Beni, lehet, hogy csak az időjárás miatt van sokszor olyan rossz napunk?? Akkor viszont könnyebb lesz minden, legalábbis remélem hogy nem lesz ilyen sok fránya front!

Marcsi: persze a te leírásod is olvatam a másik fórumon, csak nem nagyon válaszoltam, szóval abból is okosodtam.

Reni: jó ötlet a zuhanyzás, azt még nem próbáltam. Hogy is nem jutott eszembe ilyen melegben?? Niki olyan a képeken, mint egy kis fotómodell, mintha direkt pózolna. Ilyenkor irigylem a lányos anyukákat! A sok kis csini ruha és huncut pofi nagyon-nagyon édes!! A képek aláírásain jókat mosolyogtam

:lol:

Szép napot mindenkienk!

Kép
viky30

Sziasztok!

Viki, Farkas köztudottan nagyon rossz alvó volt. Eleinte legalább két hónapig 4 órát aludt éjszaka összesen, de nem egyben! Szopizásnál én is ragaszkodtam a 2 órához, de néhányszor 1,5 óra múlva is megszoptattam. Annál rövidebb időn belül nem. Napirendet 3 hónapos kora után alakítottam ki, egy csapásra sikerült. Korábban valahogy nekem nem ment. Volt vmi kezdetleges napirend de nem komoly. A napirend kialakítása után már csak akkor aludt el amikor alvásideje volt, illetve csak akkor evett ha evésidő volt. Ez még ma is így van. Persze ma már lazább a napirendünk sokkal.
Nálunk az volt éjszaka hogy sokszor ébredt, szopizott aztán nem aludt vissza hanem nézelődött, persze a kezemben, mert az ágyában sírt. Én ringattam, ringatom ma is. Két hónapos kora körül vhogy mégis megtanult egyedül elaludni, ez 4 hós koráig tartott, azóta csak ringatásra alszik. DE! Van remény! Én nem értek egyet azzal a nézettel, hogy nem fog tudni elaludni, mert Farkas kb egy hete nem hagyja hogy ringassam, ki akar ugrani a kezemből, ilyenkor beteszem az ágyba, kimegyek és egy hang nélkül Mozartra elalszik. (most is ezt csinálja éppen) Egyelőre még csak a nappali alvásoknál van így, az estinél még nem megy, de már éjszaka is ébren tettem vissza,és elaludt.
Ezt azért írtam, egyrészt hogy a Csajokkal tudassam, hogy milyen nagyot léptünk ilyen téren, és hogy én ennek mennyire örülök, másrészt pedig, hogy én mint ringatáspárti azt mondjam nektek kezdő anyukáknak, hogyha a szívetek azt diktálja nyugodtan ringassátok, mert ha már nagy lesz, kényelmetlen lesz neki a kezedben és magától bekéredzkedik az ágyba. Az egyre növekvő súlyához pedig fokozatosan hozzá fogtok szokni. :lol: :lol: Farkas 10,84 kg. :lol: :lol:
Klárinak pedig teljesen igaza van abban, hogy a babát figyeljétek és ne a könyveket bújjátok.
Ja még annyit, hogy vmelyik nap betettem Farkót az ágyba aludni, de felpattant és sírt, ki akartam venni, hogy mégis ringatom, erre elkezdett csapkodni, nem engedte, akkor mondtam neki hát akkor nem tudom mit csináljak, kimentem, rögtön elhallgatott és elaludt! :lol: Ha azt akarja hogy kivegyem, nyújtja a kezét.

Fejfájásra én panadolt szedtem, de előtte megkérdeztem a Serfőzőt és a gyerekorvost is és mindekettő megengedte, tehát nyugodtan vegyél be ne szenvedj.

ezt most elküldöm...

Kép
nóri8

[quote="ganti"]
írta:
gantiA legfontosabb, hogy figyeljétek a babákat, minden baba ad jelzéseket! MOst úgyis ez a dolgotok, ne könyveket olvassatok meg kismamás újságot, hanem FIGYELJÉTEK A BABA JELZÉSEIT!!!

IGEN IGEN IGEN!!!!! Szerintem is ez a legfontosabb!!!! Köszi Klári!!!És aztán meg mindenki úgy csinálja, ahogyan neki és a babájának a legjobb. Nem biztos, hogy az válik be, ami másnál. De jók a TANÁCSOK, sok tanácsból csak kialakul, hogy mi is lesz. :lol:

Reni: Niki aaaaaannyira édes!!!!! Imádom a képeit. Kis fotómodell!!! Egyik képen édesebb mint a másikon. Alig várom már, hogy Maja is ilyen ügyes, okos nagylány legyen már.És igen, már megbarátkoztam a rózsaszínnel. :lol: Már vettem is neki rucit, nézd:
Kép

Kép

Kép
b79andi

Nóri: Farkas Mozártra alszik???? :shock: Kis entellektüel lesz belőle!!!! Édes nagyfiú!!! És gratula az egyedül elalváshoz!!! Mondom én, hogy nagyfiú! :lol:

Kép

Kép
b79andi

Niki nagyon szépséges!!!!!!!

Kicsi Majának nagyon boldog 2. hófordulót!!!

Nóri, gratulálok Nektek!!!!
mangó

Ja, Reni: új kollekció??? Akkor megvehető? Mert én kérem!! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép
b79andi

Köszi Anzsi! :wink:

Kép

Kép
b79andi

Klári, Julikával nagyon szépek vagytok az esküvőn! Úgy ül ott mint vmi áldott jó kislány :lol: , el sem tudom képzelni róla a hisztit! Hú ettől a hisztikorszaktól félek, már amikor Timi írta Balát, akkor is féltem :lol: .

GYönyörű nagykislányos Lizu tündér ahogy alszik. 4 órát alszik a kövön? Nem kemény neki? :lol: Bár biztos inkább kellemes hűs volt neki ebben a nagy melegben.

Kata, már kérdeztem korábban csak biztos elkerülte a figyelmed, hogy hol nézel péntekenként Lostot?
A találka időponthoz én sem ragaszkodom, máskor is jó.

Meggyet én is csak turmixoltam, nem paszíroztam, különben is Lizu már nagyon nagy lány nem fájdul meg csak úgy az a pocak! :)
Oltástól ne félj, tényleg még csak hőemelkedés se nagyon szokott lenni.

Panni, de jó hogy írtál. Márk nagyon édes, hihetetlen milyen nagyfiú lett már. De ezeket a képeket már én is láttam. :lol: Dzsungelharcos Márk! :)

Jaj, Nikkancs is milyen szép! Mi az hogy a leendő férje? Hát itt tolonganak a leendő férjek a Babaneten! :lol: :lol:
Bár Farkó egyelőre az idősebb nőkre bukik, olyan udvarlásokat levág a pénztárnál, meg itt ott, hogy még. És azt figyeltem, hogy elmegy mellette egy nő, és rendesen tetőtől talpig végignézi. Múltkor 3 miniszoknyás lánynak kurjongatott! :lol: :lol:

Marcsi, köszi a napkrém infot. A napallergia Farkasnál meg nálam is a könyökhajlatban kis piros foltok formájában jelentkezik. De nem olyan mint a melegkiütés, hanem csak folt és viszket.
A biofit joghurtot az intersparban veszem, egyébként megnéztem spar termék.

Anzsi, Bende is édes lehet ahogy csajozik, én is várom ám a hintás képeket!!! Tényleg alig írsz magatokról!

Jaj, de jó a nyaralóknak!!!!

Zsófi nektek is jó erdei iskolázást!!!!

Edus, nem most a napokban jössz haza vizsgálatra?

Kata, tegnap én ezt a süt a napos esőzést a fenébe kívántam, pont mentem az orvoshoz és majdnem elájultam, és szentségeltem, hogy miért nem borul be legalább ha már esik...... :wink:

Orvosok tegnap egyébként, semmi újat nem mondtak, ha tovább folytatódik a fájdalom és már elviselhetetlen (köszi), vagy orrnyálkahártya műtét (lekapják :lol: :lol: ), vagy foggyökéreltávolítás az arcüregből. Mindkettőnél fennáll az esély, hogy nem attól fáj és felesleges volt. Tehát várunk.....A fülorrgégész amúgy nagyon rendes, ha fáj akár este is, felhívhatom, elmehetek a lakására injekcióra.

Na asszem eldugulok :lol: :lol:

Puszi, Mindenkinek!!!!

Kép
nóri8

Ja de csini a kicsi Maja!!!! :) :) olyan szép kislányos arca van :)

ééés

NAGYON BOLDOG MÁSODIK HÓFORDULÓT KICSI MAJA!!!!!!

Igen, Mozart: Kis éji zenéjére alszik. Anyukám mondta is ha felnőtt korában elmegy egy Mozart hangversenyre el fog aludni :lol: :lol: :lol: , de én mondtam, hogy mivel mi vagyunk a szülei lehet hogy nem gyakran fog hangversenyekre járni...én még sosem voltam :oops: :oops: :lol:

Kép
nóri8

BOLDOG 2. HÓFORDULÓT A CSODASZÉP MAJÁNAK!!!!

Nagyon csini az új ruciban Maja :D !!!!! (tökre hasonlítanak egymásra Nikivel amikor ekkorka volt :shock: :lol: )

Gratula Farkas alvásához! Kopp. kopp. kopp!
Elképzeltem ahogy méregeti a csajokat, meg kurjantgat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nóri, jól megszenvedsz :?

Nálunk sajnos soha nem ment az egyedül alvás... Kivéve az esti, akkor soha nem kellett-kell altatnom. De napközben muszály.... Pörögne állandóan...
Már mindent megpróbáltam, de tényleg :( De sír ha berakom az ágyba és kimegyek(mit sír...zokog....) Nem vagyok én sem annak a pártján, hogy sirnihagyjam a gyereket, de azt is megpróbáltam, hogy őszinte legyek :oops: :oops: :oops: Mindenki ezt mondta, hogy el kell tudnia aludni egyedül, hagyjam. Hát megpróbáltam... Fejemre a párna és 2-3napon át próbáltam, sikertelenül. 20-25 perc után kivettem mert nagyon sírt :( Utánna megnyugodott és elaludt. Most már nem kézben altatom, hanem vagy odatelepszem az ágya mellé, vagy az ágy mellett egy gyapjútakarón elaltatom... Ez van, nemtudok mit csinálni :oops: :oops: :oops: Mindég is írigykedtem azokra akiknek elalszik a babájuk egyedül :oops:

De rendszerpárti vagyok én is. Igaz mostanában napközben én is lazább vagyok kicsit :wink:

Kérdések:

Bili téma:
bili vagy wc szűkitő? Milyen márkájú? Mikortól? Hogy kezdjem?

Ágy:
Mikortól lehet levenni a rácsot?

Köszönjük a sok dícsérő szót :D !!! Olyan jó olvasni :D

Puszi!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Andi: jajj de édi Majácska rózsaszínben!! szerintem sem gáz, mert nagyon szép benne és nem olyan Barbie-szerű habos-babos rózsaszín. Olyan jó látni Benivel egyidős kislányt :lol: Méretre teljesen egyformák.
BOLDOG MÁSODIK HÓFORDULÓT MAJÁNAK!!

Lányok!!! Most még kavarog a fejemben a sok jótanács, de kezdem használni őket!! Ma már kétszer is ágyban sikerült elaltani Benedeket avval a módszerrel, hogy először evett egy nagyot, aztán játszottunk a kanapén a szobájában, majd saját szerzeményű mondókákat mondtam neki (amik amúgy elég idétlenek) míg a térdemen ringattam. És közben FIGYELTEM!! Három ásítás után betettem az ágyba és felhúztam a katicát és hihetetlen de ELALUDT MAGÁTÓL!! Még párszor próbálkozott valami rekalmációval ami nyögés volt, de megsimiztem és abbahagyta. Nem akarom elkiabálni, de majd ha egy hét múlva is működik ez a módszer akkor azt mondhatom sikerült....

Andi: te már próbáltad így? Maja nem hagyja abba a sírást?

Nóri: köszi neked is a leírást! Én is ringatáspárti vagyok, de most alvás előtt ringattem sokat Benit, meglátjuk elég lesz-e neki ezentúl is ennyi.... És még ébredéskor is ringatom picit! Farkasnak GRATULÁLOK ehhez a nagy önállósodáshoz!!! Mozartot nekem is ajánlgatták már, de még beérjük a felhúzhatós zenélőkkel. Mennyi idős korától alszik el erre?

Kép
viky30

Köszönjük a hófordulós köszöntést. :lol: :lol:

Reni: tényleg???? Tényleg hasonlítanak? De jó!!! És abban is akkor ,hogy nem igazán megy az egyedül alvás, kivéve este. És tényleg nem is olyan rossz ez a rózsaszín!! :lol: :lol: :lol:

Nóri: az tényleg vicces lenne, ha bealudna egy Mozart koncerten. És nem biztos, hogy a szülei izlését követi majd. :lol: :wink:

Viki: persze hogy egyformák, hiszen majdnem együtt szültünk!! :wink: :wink: Csak Beni bealudt, és lekéste a nagy szülőszobás talit. :lol: :lol: :wink: :wink:
De Maja nem hagyja abba így a sírást. Már én is sokmindent próbáltam. De nem adom fel, mindig próbálkozom valami újjal, hátha egyszer...

Kép

Kép
b79andi

nem tudom mi van velem ma nem lehet lelőni, szóval.......

Reni, tapasztalatom még nincs bili ill. wc ügyben, de a tvben szakembertől azt hallottam, hogy azért jobb a bili, mert amikor kakilnak az nekik lelkileg nagyon fontos. A biliben ott marad, oda állhat köré a család kurjongathat hogy milyen jó, meg milyen ügyes vagy! :lol: A wcben viszont a hamar eltűnik, és akkor nem lehet annyira örülni. :wink:
Kétéves kor körül ajánlják a kezdést. Régen azért kezdték egyéves korban mert nem voltak ilyen jó pelenkák. De agyilag kétéves kor körül érettek a babák rá.

Az ágyrácsot meg úgy tudom akkor lehet levenni amikor már ki tud mászni belőle.

NA de ez csak okoskodás, várjuk meg a Tapasztaltakat!

Más: te megkaptad a pamperses játékot? képzeld én még nem!!!!! fel is hívom már őket, hogy mi van!!!!! :shock:

Viki, Beninek gratulálok az elalváshoz!!!Mozartra anyukám szoktatta 9 hónapos korában, amikor sokat vigyázott rá. Előtte énekeltem neki, de azt már nagyon unta, mindig befogta a számat :lol: és nagyon nehéz volt elaltatni, és aztán jött Mozart és egy csapásra, ha meghallja már hajtja a fejét a vállamra. :)

Kép
nóri8

Reni még akartam én is írni hogy Niki nagyon szép meg hogy asszem még nem láttam "kibontott hajjal"!! Mindenhogy csini!

Viki! Nagyon nagy gratula!!! Látod, menni fog ez! Tényleg minden baba más és minden mama is más, és egymásra kell hangolódni. Ez nehéz az elején!!

Nóri ez nagyon jó hogy Farkas végre elalszik magától!!! Akkor ez Neked is egy nagy lépés, így kicsivel (de a kicsi sokat számít!!!) több időd jut magadra talán. Remélem tényleg csak a gyógyszer volt rossz és elmúlik a fejfájás...Nekem is van migrénem néha, pont tegnap volt, gondoltam rád. De nekem sztem az időjárástól+nagyon alacsony a vérnyomásom.

Reni mi jövő héten veszünk egy bilit aztán lesz ami lesz. Most már Juli szól ha kakilt, és ha rákérdezek is megmondja, szóval hátha.

Klári

Klári
Kép
ganti

Fatima: várunk hamarosan!! És nagyon drukkolunk!!! (már mindig lesem a túloldalt... :lol: )

Klári
Kép
ganti

Reni ez hihetetlen, most jött meg a játék!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
nóri8

REni: megnéztem a Niki korai képeket, és tényleg hasonlítanak. De még épphogy, mert azt hiszem 3 hósan van fenn egy Nikkancs kép, és az már anyira a mostani Niki. De eleinte, hihetetlen. Maja is pont olyan képet szokott vágni, mint Niki az egyiken.
És olyan édi rucijai vannak Nikinek!!!! Honnét veszed neki? Már elejétől fogva. ZAbálni való. Emlékszel a fodros bugyira? Annyira cuki!!! Pont nemrég akartam venni egy bugyit Majának, de egyenlőre nem találtam, nem igen csiálnak mér ilyet??

És az összes babó annyira aranyos. Még nem végeztem a nézelődéssel, de mára ennyi. Olyan jó visszanézni ezeket a nagy babákat, hogy milyen icuri picurik voltak. És egyik aranyosabb mint a másik. Milyen sokat változnak.

Kép

Kép
b79andi

Ja, kérdés: szeretnék Majának játszószőnyeget. Láttunk a Corába, de 10eFt. Tényleg ilyen drága?? Hol vegyek szerintetek???

Köszi!!

Kép

Kép
b79andi

SZIASZTOK ANYUKÁK!

Végre megérkeztünk.
Most már jelentem én is tagja vagyok a János Kórházas Anyukák topicjának. :lol:
Csak tudjátok, nehéz onnan is elszakadni....persze nem is fogok, mert ott is nagyon jó kis csapat jött össze. Itt pedig hallom, kell a vérfrissítés. :)

Kislányom, Emma május 23.án született 2350 g-mal és 49 cm-rel.
Kis súlya ellenére minden rendben van, nem jött korábban vagy ilyesmi. Azóta persze már híztunk is. Szerencsére van tejem, neki pedig étvágya.
A kórházzal és a személyzettel én elégedett voltam, minden simán ment.

Egy pár kép akkor róla.

Kép Kép Kép Kép

Kép
niki30

Niki: Te jó ég! Ugyan olyan fürdőkádunk van!!!! Csak Maja végig ér benne, sőt, már nem is nagyon tud benne kinyújtózni! Beszarás! Emma meg elveszik benne. Mostmár tényleg látom milyen piciri. Hogy figyel a elős képen!!! Tündéri kismanó!!!

Kép

Kép
b79andi

jaj de cukorka pici Emma!!!!!!!!!!!!!!!
Niki, nagyin édes a kislányotok!!!! és üdv. itt közöttünk is :wink: :lol:

most megyek, remélem tudok még jönnni este!

puszi
mangó

sziasztok csajok!

most estünk haza, fürcsi, pakolás, reggel Balcsi...

csak lóugrásban olvastam...

Klári köszi!! nagyon bíztató amit írtál.
Anzsi te is :)

Nórim Lost-ot letöltünk a netről!! ámerikában leadják és 2 óra múlva megvan...
de most szünet van, majd feb-ban lesz csak..

hűű mennem klell hívnak.
rmeélem tudok még jönni...

pusszok

Maja Niki Emma csodaszéééééééééééééééééééééépő
lmkata

Na még egy uccsó bekukuccs mert holnap reggel mi is irány a Balcsi 8) Csak még randizom egyet Edussal :wink:

Niki,
Gratulálok a pici Emmához!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon édes icipici lányka! Milyen nagyon pici cukorfalat! Nem is láttam még ilyen picurka lánykát :)
Gyere minnél gyakrabban Niki!

Köszi a wc-és segítséget!

Andi,
a hasonlóság ezen a rucis képen látszik! Előtte nem láttam :)
Neten veszem a rucikat általában (most épp a www.babastore.hu oldalon vásároltam sokmindent). És a Westend-ben a NEXT-ben (de csak amikor akció van, mert egyébként horror az ára itt Mo.-on, ott van bugyi Mayára való most is :wink: ), És mostanában Mazsolákat nyaggatom :oops:

Jó hétvégét mindenkinek!!!!

Kata
,
hova mentek helyileg?!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Na még egy uccsó bekukuccs (helyesen nem így kell írni: beqqts :wink: , ja lehet hogy ch-val.)

Edus úton van, 2,5 óra alatt már eljutott a kifutó pályára is. Pontosabban ott állnak már vagy másfél órája.
Kép
Szal kaland az élet.

Szinte mehet reggel egyből a kórházba (ráparancsoltam-a gonosz férj- h csakis taxival, mert nekem ha elalszik a metron, vagy vmi baja lesz akkor igen csak irgum-burgomozni fogok.)

:arrow: Reni: kicsit később indultok reggel a balcsira sztem :wink:
mazsolák

És ez meg jól lemaradt:

Jó éjt mindnekinek
Imi (mivel Edus valahol európában)
mazsolák

Ja most h visszaolvasgattam (holnap bébiszitterkedek a kölkökre), egy vélemény:

Mi is rendszer pártiak vagyunk (én például a periódusos rendszert szeretem :wink: Kata :lol: ). RENDSZEResen kértük ZS-t hogy feküdj már le, na az persze bszott szótfogadni, így 11 körül aludt el, de 6-7 kor meg fenn volt. És amúgy meg RENDSZEResen néztük, hogy mi az igénye a gyereknek, mikor kisebbek voltak, és ahhoz alkalmazkodtunk.
RENDSZERESen beküldjük a két kópét aludni 9-kor , de ugye 10-ig agyatlankodik a kétt testvér, röhögnek meg játszanak, meg ugyi csak 10 után kezd el igazán sötétedni. Emellett persze RENDSZEResen szeretnénk rendet, de eme két gyeremek tesz RENDSZEResen ellene, egzemple: kerekes elemek, meg nem evett kekszek hevernek mellettem. De reggel lesz ejnye-bejnye. Ez lenne esztelen RENDSZER szemeléletem.

Edus felszállt.
mazsolák

Sziasztok!

Először is bocsi a duplázásért... :oops: Azóta kopp-kopp rendeződött az alvás helyzet, így kezdek magamhoz térni. 1/2 10-től alszik 1/2 6-ig. Ekkor hangos hamm-hamm felkiáltás hallatszik a hajnali csendben, megissza a tápiját és alszik 8-ig. Hát ez szupi.

Reni - Niki tüneményes! Kedvenceim: ékszerek és a kiruccsanós. Jó Balcsizást! Talán a jövő héten már mi is lejutunk és nem 13 fok lesz.

Kata - szupi a sátratok! Én is a micimackósat vettem volna :lol: Oldalt alvós Lizu kép - békét sugároz. Pusszancs a pici lánynak!

Andi - Maja és a rózsaszín rucija - egyszerűen gyönyörűek!!!

Niki - Isten hozott Titeket az Anyukás topicban! Emma tündér pici lány és látom Apukája is büszke rá!

Edus - remélem szerencsésen magyar földet értél és tudtál azért picit pihenni is.

Imi - a rendszerelméleted :lol: :lol: :lol: - egyszerűen imádom!!!

[quote] írta:s amúgy meg RENDSZEResen néztük, hogy mi az igénye a gyereknek, mikor kisebbek voltak, és ahhoz alkalmazkodtunk.

Ezzel pedig nagyon-nagyon egyetértek!!!

Puszi mindenkinek, szép napot!

Ui - képek - ma csinálok újakat, nehogy kétszer küldjem őket :roll:

Panni

Kép Kép
panni_30

Anyukák egy kérdésem lenne.
Kaptunk egy Maxi Gogo kengurut, ez amolyan merev hátú, tehát tartja a baba hátát, fejét.
3 hetesen már bele lehet tenni mit gondoltok?
Talán fél-1 órára?

Niki
És köszi

Kép
niki30

Sziasztok Csajok!!!
Annnnyira hiányoztok, hogy csak na...
Tegnap jöttünk haza, de sajna a jövő hét végéig nem leszek, mert bekrepált a laptop :cry: és 2 hét alatt vállalták a javítást. Most lejöttünk Apa irodájába, mert már nem bírtam, hogy ne "lássalak" Titeket.
Visszaolvasni itt lehetetlenség :roll: , de ahogy tudok, jövök!!!!!
millió pusszancs mindenkinek, csókók,zsóka,marci,borcsi,lackó :wink:

KépKép
logi

Szia Zsóka, remélem most jól sikerült a nyaralás! Ahogy tudsz gyere, képekkel. :)

Imi, nekem is nagyon tetszik a rendszerelméletetek! :lol: Édesek lehetnek Zsék ahogy rötyögnek este. :lol: :lol:

Panni, úgy látszik nálatok vagy nagyon jó az alvás vagy nagyon rossz. Mi a kettő között lavírozunk. Jelenleg ált. 9-1/4 10-kor van a fekvés és 5-fél 6 között a kelés! És még éjjel egy-fél kettő körül van egy ébredés is (tápi :oops: :lol: ). Viszont napközben van már egy tuti másfél órás délelőtti és egy egy órás délutáni alvás, bár a délutáni néha kimarad teljesen.

Edus, isten hozott idehaza! :) Biztos jól elfáradtál!

Kata, köszi a Lost infot :).

Szia Niki! Üdv végre itt is! :lol: Emmácska nagyon édes! Istenem milyen pici az Apukája kezében! Finom törékeny lányka lesz. :)
Kenguru ügyben sajna hasznos tanácsot nem tudok adni. Nekünk is volt kengurunk de én egyszerűen nem mertem beletenni. Mindig figyeltem a közértben, hogy mekkora gyerekeket visznek kenguruban, és csak nagy sokára kb. 5 hónapos kora körül kezdtük el mi is használni. Ez persze túlzás, de azért szerintem 3 hetes babának még korai. Esetleg a hordozókendő. (bár én abba se mertem berakni :) ) Nem tudom milyen az a kenguru amit kaptatok, de ültetni semmiképpen sem szabad.
Na, de én túlparás vagyok (voltam), várd meg a többiek véleményét is. :lol:

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

Andi, a játszószőnyeget tavaly mi is a corába vettük 8 ezerért. Sajnos ennyi az ára. A komolyabbak 20 e-be is belekerülnek. Viszont jó ha vesztek mert jól ki lehet használni egész sokáig. Farkó még most is szereti nyomkodni rajta a maci orrát. :) mert sípol :).

Kép
nóri8

sziasztok!!!!!!!!!!

IMI!!!!!!!!!!!!!!!! ez csúcs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata, Reni jó pihenést a Balcsin!

Zsóka!! hiányzol ám!!

Niki, sajnos nem tudom a kengurut, nekünk kendőnk van, azt tudom, hogy abba már akár pár napos bébit is be lehet tenni.
(ha valakit érdekel az egyik kendőt eladnám, mert nekünk kettő van)
mangó

Andi, csatlakozom Nórihoz, sajnos tényleg ilyen árban vannak a szönyegek, viszont valóban nagyon jó! :)
mangó

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?