Sziasztok!
Kezdem a rossz hirrel. Lacko vastagon belemasszirozott a szemebe egy visszerellenes kremet, most vitte a ferjem az elsosegelyre. Be van dagadva a szeme es ilyen sarga hartya van rajta. Elegge be vagyunk csinalva.
Latom, felkavartuk az erdeklodest a szobatisztasaggal! Hat en mar nagyon orultem volna neki, ha a Lacko hamarabb szobatiszta lesz. Es nem csak a sajat kenyelmem miatt, de mindig lelkiismeret furdalasom volt, hogy hetente megtoltunk egy zsakot hasznalt pelussal. (Itt Hollandiaban nagyon kornyezetbarat a megkozelites, otfajta szemetesunk van, kulon a papirnak, komposztnak, uvegnek, konzervnek/flakonnak meg a vegyes szemetnek, szoval teljesen termeszetes a szelektalas, es igazan ekkor latja az ember, mire mennyit szemetel.) El is hataroztam, hogy a Micinel moshato pelusokat fogunk hasznalni, de aztan persze a ket gyerek mellett soknak bizonyult a textilpelusok mosasa. Kepzelhetitek ket gyerek utan a pelusmennyiseget...
Visszaterve a lenyegre, amikor Lacko eloszor kezdte jelezgetni, hogy a pelusban valami tortenik, akkor nagyon megorultem, vettem bilit, de nem kellett, csak a wc. Vettunk kisebbitot ra, igy tudta hasznalni, es parszor ra is ult, de ad-hoc szeruen, semmi rendszer. Es ekkor kerdeztem ra a vedononel, hogy megis, akkor most hogy kezdjuk hivatalosan. Sehogy, mondta o, meg csak masfel eves, felejtsem el, mert ugysem menne neki, es a kudarcelmenyek gatlast fejlesztenek ki benne. Na bili el, tema lezarva, ha akart rault, de nem batoritottam. Aztan mikor egyre tobb lett korulottunk a bilizo gyerek, akkor azert en is aggodni kezdtem. Lacko akkor mar nem is nagyon ugyelt a pelusra, en kezdtem kerdezgetni, hogy nem kell-e kakilni, van-e kaki stb. Semmi hatas. Pihentettem az ugyet, aztan megint eloszedtuk: nem jon kaki? Kakis vagy? semmi. Es ez igy ment, nem akartam eroltetni. Aztan vittuk magunkkal a wc-be. Orommel nyugtazta, hogy nekunk sikerul oda, de semmi egyeb. Aztan egyszer csak jott, hogy vegyuk ki a kakit, mert csipi. Na igy jott vissza az ihlet, de ekkor meg mindig nagyon messze voltunk barmifele bilitol. Nem ult ra tobbet a wc-re, de a bilire sem, csak jelezgetett, hogy van kaki. Ha ra akartam ultetni, akkor visszakozott, nem csinalt bele semmit. Aztan egyszer veletlenul akkor szolt, amikor meg csak jott a kaki. Beszaladtunk a furdoszobaba, es a cucc mar ugyan a pelusban volt, de a ferjem beleboritotta a bilibe, es ugy raultetteuk, mintha o rakta volna oda. Utana rettentoen megdicsertuk, es nagy hos volt. De ez sem hozott igazan eredmenyt. Aztan radikalis lepesre szantam magam. Elmentem, es vettem egy csomag autos matricat, a kedvenc mesejevel (Verdak, nem tudom lattatok-e), es mondtam neki, ha belepisil a bilibe kis matricat kap, ha belekakil, nagyot. Es EZ hatott.. A ferjem csinalt egy rajzot, felragasztottuk a wc-be, es arra ragasztotta mindig sajat kezuleg a matricakat. Eleinte csak naponta egyszer-egyszer, aztan egyre tobbszor sikerult. Elobb-utobb csokkentettuk a matricaszamot, ha delutan nem pisilt be, akkor kapott egyet este, aztan egesz napert kapott egyet vagy kettot, de ami nem valtozott, kakiert mindig kapott. Aztan egyszer csak valahogy nem kerte bili utan, en meg nem forsziroztam. Egyre kevesebbszer varja el a jutalmat, es most mar van, hogy hetek telnek el ket matrica kozt. Ugy latom, most mar termeszetes neki a bilizes. Persze tortenik baleset, de sosem csinalunk belole nagy ugyet, csak annyi max, hogy miert nem szoltal vagy ilyesmi.
Szoval osszegezve, akkor kell tenyleg raallni, amikor erdekli a dolog. Ugy erzem, hogy akkor regen, masfel evesen lett volna igenis jo esely, es ezt elpasszoltuk. Viszont az is igaz, hogy most, mikor vegre rault a bilire, minden nagyon gyorsan ment, par het alatt letudtuk a napkozbeni pelust. En mindenesetre a Micinel az elso jeltol batoritani fogom. Ha egyebkent
Vince csak a dolog megtortente utan jelez, akkor is dicserd meg
Sari, ez nagyon fontos! Es beszelgessetek arrol, mi tortent, es mit csinalsz Te a kakis pelussal. En a kakit mindig kidobom a klotyoba, ugyhogy kinomban mar azt talaltam ki, hogy igy adok a halaknak enni, a pisivel meg inni, na ez nagyon tetszett a Lackonak, es rettentoen erdekli is. Neha meg most is beleinteget a wc-be ha lehuzzuk a bili tartalmat, hogy: "Jo etvagyat, halak!"
Szoval a jutalmazas az nagyon bevalt, es hat sok turelem meg ido. Parszor azert mi is visszaestunk, es volt, hogy elcsuggedtem, de igy visszanezve eleg ugyik voltunk.
Szerintem Vince most az elso "stadiumban" van szobatisztasag szempontjabol, en nem hagynam ki a lehetoseget, megprobalkoznek tovabblepni vele!
Na, kozben azert aggodom, meg mindig nincsenek sehol. Elkepzelem, hogy valahol mossak a kis szemet, ordit a gyerek, mert meg a vizet sem szereti az arcan.. Jaj, de kis idetlen volt, remelem nem lesz nagyobb baj.
Zsuzsi, igen, ilyesmikre gondoltam az ovival kapcsolatban. Nagyon megkoszonnem, ha leirnad!
Jo(bb)
ejszakat mindenkinek!
Panzej (Anita)