Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vanda!
Nem gond, ha csak hason alszik Bálint . A pocakjuknak sokkal jobb ha a hasukon fekszenek, mert nem feszül annyira.
Remélem azért a végén sikerült elaltatni.

Boga!
Szerintem ne hagyd a kis Lujzát sírni. Ilyen pici korban nem tudod elrontani Őt. De ha mégis, gondolj bele még mindig jobb ha elrontod, mintsem hogy nem vetted fel, közben neki meg hatalmas fájdalmai voltak, és nem számíthatot az anyukájára... Szerinted melyik jobb???

Én egyszer- kétszer hagytam sírni Imit, de most már nem hagyom, mert még nem tudja megmondani, hogy miért sír. Majd ha nagyobb lesz, akkor ráérek azon filózni, hogy felvegyem vagy sem. De addig szó nélkül, mert Ő csak így tudja közölni ha valami baja van. :?

Syracruz!
Szerintem nem kell idegeskedned. Minden rendben lesz. Nyug, biztos lesz doki is és szülésznő is, ha bemész szülni. :wink:
Jó helyre jöttél.
UH: Amíg a baba mozog addig minden rendben. De a dokidnál rákérdezhetsz, hogy nem csinál e esetleg egy uh-t. Mikor volt legutóbb?

Saara!
Apa kiskorában asztmás volt, de az elmúlt olyan 10 éves kora körül (azt hiszem) De most az ügyeleten azt mondták ,hogy felnőtt korban visszatérhet... :cry:
Eddig is voltak rosszullétei, de az elég erős allergiájára fogtuk, és egy-két óra múlva jobban lett, de most durvább is volt és egy nap alatt sem múlt el, én meg nem mertem kiengedi így Londonban. Jól is tettem. Három szuri után sem múlt el teljesen... Be akarták fektetni kórházba, de hát pasiból van...
Azóta sem akar elmenni dokihoz... Na majd jól leszidom, csak legyen vége a vizsgaidőszakának.

Taliban mi is benne vagyunk, igaz a MOM parkot még meg kell néznem hogy hol van, mert lila gőzőm sincs, de szerintem megoldható hogy kijussunk.

Lilló!
Tök jó hogy így tetszik a vezetés!!!! Én tök féltem tőle. A nagy autó miatt meg ne aggódj, ha ezen megtanulsz, akkor a kicsi már nem fog problémát okozni. Én biztos nem tudnék nagy autót vezetni (nem mintha kicsit anniyra tudnék) mert én kicsin tanultam.
Mostanában én is vezetek. :lol: :lol: Lehet rettegni az utakon!!!!

Bálint nagyon kis huncut azon a képen. Hol készült? Már kész férfi!!! Hogy repül az idő!

Na lépek, mert fel kellene kelteni Imit, mert nem fog este aludni. Tényleg Ti szoktátok kelteni a gyerkőcöket??? Én nem szeretem, mert akkor utánna olyan nyűgös, de most mit csináljak , ha 18:30-tól aliszik...?

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok lányok!
Nem fogjátok elhinni, de csütörtökön szültem egy 4450 g-os kisfiút "simán", néha magam sem hiszem el! Ma jöttünk haza a kórházból , Dániel Benedek a kezemben, hatalmas és gyönyörű. Egyfolytában csak nyomatná a cicit. Tej van bőven, gátseb rendben úgyhogy nem panaszkodom!
Nagyon-nagyon köszönöm a rengeteg drukkot, ránk fért.
Ábi évzáróján ott voltam állati megható volt!
A részleteket majd később!
Jó éjt!
ábimami

Sziasztok lányok!
Ígéretemet betartva ma visszaolvastalak titeket, de nem jegyzeteltem, mert ahhoz még fáradt vagyok.
Annyit buliztam a hétvégén, hogy még most is a hatása alatt vagyok. A múlt hetem nagy idegeskedésben telt, mert semmi nem sikerült nekem, de megfogadtam, hogy utólag csak a pozitív dolgokról mesélek.
VOLTAM SZÜLŐI ÉRTEKEZLETEN AZ OVIBAN! Olyan hihetetlen, hogy most születtek a kis bitangok és már szülőin voltam! Persze totál meg voltam hatódva, én olyan bőgös kismama-édesanya vagyok! Megláttam a kisszékeket, bögréket és máris meghatódtam. Most már 100%, hogy novembertől Panni is járhat. Egy csoportba fognak járni és megvan a jelük is!!!! Peti katicabogár lesz (nem lovag, pedig "könnyű" lett volna mindenébe egy kis lovagot rajzolni!), Panni meg napocska. Mikor hazajöttem, teljes élménybeszámolót kellett nekik tartani, és utána még az imádott szomszéd bácsinak is rohantak újságolni a jelüket!! Most már csak a szobatisztaság van hátra Panninál, de a hétvégén már egyszer sem történt baleset.
Pénteken nagy rockbuli volt itt Gödöllőn, természetesen nekünk is mennünk kellett. Én már 6-kor leléptem itthonról, Apa fürösztött Nagyival és olyan jól sikerült, hogy Panni kétszer fürdött. Visszaszökött a fürdőszobába és levetkőzött, és zsupsz vissza a vízbe! Panni úgy tudja szivatni anyukámat!!!!
Szombaton délelőtt még ezerrel készült a nászajándék kísérő. Egy anyagra ráfestettem egy idézetet (Tankcsapdától, mert nagy rajongója a vőlegény), meg a boldogságot kívánó hablatyot, és körbevarrtam gyönggyel. Ezt tekertem föl tekercsbe és szalaggal rákötöttem a csomagra. Nagyon bejött nekik, ezt mutogatták a vacsin.
Cipőmet is megtaláltam és még rám is jött. A ruha is, de a férjem azért megjegyezte, hogy szét ne pattanjon a cipzár!!!
Szóval jót buliztunk, de vasárnap olyan másnapos voltam! Gyerekek itt ugráltak rajtunk, én meg alig tudtam nyitva tartani a szemem.
Ma meg kétgyerekes anyuka lettem! Anyukámék elvitték Pannikát nyaralni. Nem akartak most két unokát, mert rengeteg dolguk van a kertben, én így is örülök, hogy bevállalják őket. 2 hét múlva meg mi is megyünk utánuk. Petike úgy sírt, mikor elmentek, azt hittem, megszakad a szívem. Aztán együtt bőgtünk, és délelőtt megpróbáltam elterelni a gondolatait Panniról. Délre már megnyugodott, de a fürdetésnél mondta, hogy hiányzik neki Panni, meg holnap jön-e haza. Viszont sokkal többet játszott Gézuval, fociztak, meg fürödtek a kismedencében. Kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy jól tettem-e, hogy elküldtem Pannit. Viszont olyan csend és nyugalom van a házban!!! Ja, és búcsúképpen Pannika beletömte a mosdólefolyóba a szappant, teljesen eldugult. Apukámnak szét kellett szerelni alul a csapot. Mondta is nevetve, hogy biztos hogy menjen velük?!! :D

Nem tudom hol van a MOM Park, de szívesen megyünk!!!
Megyek romeltakarítani, mert az egész hétvégi játék + mai legóvárazás ott díszeleg a nappaliban, konyhában!
Jó éjt, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Közben írt Ábimami!!!
Hát nagyon-nagyon ügyes voltál!!!!!!
Mekkora gyerek!!!! Hogy lehet ekkora babócát megszülni???!!!!
Sok-sok boldogságot és türelmet kívánok nektek!!!!!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Még valami:
Ti vetettek már valamit a Vaterán???
Én a legóvárakat, lovagokat böngészem, mert pont most ezek kifutó termékek.
Na, tényleg megyek!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Halihóóó!

Ábimami,
Nagyon jó, hogy babóka Dani Beni :) születése mellett Ábi évzárója is összejött. Gratulálok és várom a folytatást! :wink:

Muzsu,
Nem küldesz képet a kincseidről? Megint kíváncsivá tettél.
Tök szuper, hogy a gyerekek ilyen jól eljátszanak egymással és így szeretik egymást. Remélem nálunk is ez lesz a helyzet egyszer.
Én már vásároltam a Vaterán és a párom is rendszeresen. Eddig minden bejött. ;)

Lilló,
Hát én eléggé gondban vagyok ezzel a szájpenésszel, mert Blanka nem nagyon hagyja, hogy kitöröljem a száját. De szerintem sokat javult azért a helyzet, bár nincs meg a javasolt 3 ecsetelés. :? És még lefertőtlenítenem sem sikerült mindent. :oops:
Bível jó sokat vagytok játszótéren. Nálunk egész nap süt ott a nap, így csak reggel megyünk ki (a hajnali kelés miatt fél 10-től legkésőbb úgyis alvás van :roll: ), meg délután 4-5 óra felé. Napközben séta boltba, meg egy kis bolyongás a kertben és inkább ben vagyunk. Mostanság ugyan délelőtt van egy nagyobb 2,5 órás alvás, délután meg egy 1 órás, tehát ezzel is telik a nap.
Bí új képe tényleg nagyon jó! Ezt profi fotós csinálta?

Csajok,
Nektek kell/-ett menni csípőszűrésre miután elindult a minimanó? Nekünk elvileg kéne (a 4 (?) hónapost amúgy is kihagytuk :oops: ), de elfelejtettem megkérdezni a doktornőt.

Vanda, Boga,
Blanka a 3. itthon töltött naptól hason aludt - amíg nem tanult meg forogni. :) És egyelőre nyugdtan vegyétek fel, ha sír. Az nekik a legfontosabb egyelőre, hogy tudja, hogy számíthat anyára. :P Kicsiknél be szokott jönni altatáskor a popsi paskolás (persze hason alvóknál), tesóm is így altatta anno az unokaöcsémet.

Tündi,
Apának jobbulást és tényleg zavard el orvoshoz.
Blanka sokszor elaludt régebben a babakocsiban az esti kutya sétáltatáskor, de egyre kevésbé hagytam hazaérkezsékor aludni, általában csak kb. fél órát, mert akkor még le tudtam tenni a szokásos időben. Szóval ilyen kora környékén és felébresztettem, ha éső délután elaludt.

Gabek,
Berregő már meggyógyult? Remélem igen és a következő talin már ott lesztek.

Na elteszem magam holnapra.
prücs

prucsok

Lanyok, egy gyors kérdés/segitségkérés:
Mi a nélkülözhetetlen ajandék egy frissen szült kismaminak??? (mintha nem is szültem volna soha... :roll: :lol:)
A hugom egyik baratnöje par napja szült, hugom szeretne neki valami tutit venni ajandékba. Mar tele vannak ruhacskakkal, jatékokkal is ugy néz ki. Nincs valami ötletetek?
Könyvre gondoltam, nekem a Spock doktor van meg, de az kicsi régimodi szerintem.
Légyszi segitsetek!!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Ábimami!
Gratulálok!Jó nagy baba! Kép

Boga!
Szerintem egy ilyen pici babát nem lehet elrontani!Nekik is meg kell tanulni aludni!Azért 9 hónapig úgy aludtak,hogy ringattuk Őket a pocakunkban! :lol:
Eleinte Zalán állandóan a kezemben aludt!Na nem azért mert nem aludt volna az ágyában hanem mert annyira jó volt végre 3 év várakozás után a kezembe fogni,hogy soha nem akartam letenni! :lol:
Ma viszont egyedül alszik el úgy,hogy soha nem kellett küzdenem Vele!

Hasonalvásról!
Nekem a két nagy elejétől fogva csak hason aludt!Sehogy máshogy!

Sziasztok!
Vendég

Jujj, Abimamit atugrottam :oops:
Gratulalok és sok boldogsagot kivanok!
Varjuk a részleteket!

------

Boga, egy ilyen pici babat nem lehet elrontani szerintem sem!

Sára

Kép

Kép
saara

Ábimami: Gratulálok Nektek! Szívből kívánok minden jót!

Prücsök: Akkor nekem szerencsém volt, mert a gyerekem mazochista, imádta, ha törölgettem, ecseteltem a száját. Még le is nyalta a boraxot. :shock:
A képet profi fotós csinálta, én :) Ez egy csúszdában van Keszthelyen a Mekinél :)

Sára: A könyv jó ötlet! De ne a Spockot szerintem, mert abban annyi baromság van. Esetleg egy szép babanaplót vagy Anya taníts engem... ? (én ezeknek örültem volna).

Én meg ezt ugrottam át:
Hasonalvás: Enyémke végig hason aludt. Sőt, nappal is inkább hason szeretett lenni. Nem volt belőle semmi gond. Sőt, nagyon hamar ült, és forgott, meg emelte a kis nyakát (erősödött neki), mert kiváncsi volt a világra, nagyon hamar négykézlábra állt és ment négykézláb. Ne bánjátok, ha így szeret aludni a gyerkőc!

Jó éjt!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Abimami!
Gratulalok a NAGYszeru eredmenyert, vegul megis nagy baba lett, nem az uh tevedett... Nem semmi teljesitmeny h siman szulted meg, tenyleg gratulalok! Toprengtem, h vajon eljutsz-e az oviba, szuper, h sikerult! Igy minden jo!

Lanyok!
Ezer koszonet a sok sok hozzaszolasert :D ! Megerositettetek bennem, amit az anyai osztonom is diktal, nagyon koszi, h kihoztok a bizonytalansagbol!!! Ezek szerint nem tudok hibazni, ha az osztoneimre hallgatok, ugyi :wink: ?
Pici Lujzival ma is sokat olelgettuk egymast, olyan jo erzes, h megnyugszik, ha a karomban van :)
Viszont erdekes, amit a hason alvasrol meseltek, Lujzi utalja, ha hasra forditom. De megprobalom napkozben kicsit hasra tenni, allitolag kell, h tornazzon kicsit. Eddig csak ugy volt meg hason, ha rajtam fekudt, en meg felig ultem...

Muzsu!
Annyira jofejnek tunik Panni!!! Pont olyan rosszcsont gyerkocot szerettem volna, mint amilyennek o tunik az elmeselesed alapjan :) Tudom, h ezt azert mondom, mert meg nem tudom, mit jelent felugyelni egy ilyen gyerkocot 24 oraban, de annyira eredeti dolgokat muvel! Az egyik kedvenc sztorim a teraszrol tujaba biciklizes :D

Na megyek, mert vegre alhatok, szep almokat mindenkinek!

Kép
boga

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Ábimamai
Nagy gratula!
Ügyes vagy!!!
És tök jó,hogy rendben vagytok, és tejcsi is van bőven!
Ilyen nagy fiú persze,hogy cicic rajongó!:))))
MAjd mesélj!!!!!!

Megvagyok ám én is!CSak apánk lerokkant szombaton (dobálta a 8 kg-os gyereket és a dereka beroppant),most itthon van min. két hétig, van egy S betű a hátában és jár elektrofizikoterápiára két naponta, szóval a gyrekem gyorsabban megy! :wink:
M ivel nem tud csinálni semmit,ezért Kata állandóan rajta csüng, valahogy érzi, hogy apa nem 100%.I tthon van,de rosszabb,mintha dolgozna, mert semmit nem tud csinálni!
Szóval eléggé el vagyok havazva, tegnap már 8 kor aludt a gyerek is, meg én is.!
Kata kezdi elhagyni az alvást délelőtt, s hát az egy alvás még kevés neki, még akkor is,ha 3 órás!

Tali!
Szerda kivételével nekünk jó,bár szerdán pont a MOM parknál vagyok dokinál!Bőrgyőgyászhoz megyek.
Jövő hétem meg azt hiszem nem vagyunk itthon a csajossal.De ez apa hátától függ.

Alvás
Kata is hason aludt, háton felébresztik magukat a picik a kapálózássa.
Aztán ha már elkezd fogolódni, úgyis ő dönti el,hogyan alszik!
Állítólag nem lehet elrontani a gyereket , meg most különben is a vegyél fel korszakban vannak!

Muzsu
Akkor jó volt az esküvő!
Apát nem kérdezted,hogy ő meg az érettségi öltönyében feszít melletted? :lol: :lol:
Ne izgasd megad, én is pityergős anyuka vagyok! A minap,amikor megtett 3 önnáló lépést én úgy összecsókolgattam,meg összekentem a könnyeimmel! Ezek a terhességgel aktivizálódott sírásos hormonok nem akarnak elmúlni!:))))))))))

Lilla
Én ilyen autót vezetek! NYugi,csak a parkolás okoz nekem néha gondot!VAnnak érdekes megoldásaim!
Tegnap pl. egy kerekes székes fiút vittem az örületbe, a parkolásommal, d emegértő volt. Én hülye,mondtam neki,hogy bocs a bénázásomért!:((((((
Mentségemre legyen mondva apáért mentem a kórházhoz és annyira ideges voltam,mert az ő autóját kellett veztenem,ami új és céges és a frász tör rám, nehogy összetörjem!

Prücsök
Nekünk tegnap megvolt az egyéves státuszvizsgálat: ami annyi volt,hogy megkérdezték:hány kiló,centi, fogak száma! Slussz! :twisted: :twisted:
Nem szokott ennél több lenni??

Megyek, ébredés van!

Kép
anid

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak ilyen ritkán jövök, annyi dolgom van az utóbbi időben, és Máté is egyre kevésbé torelája, ha itt ülök a gép előtt.

Szóval köszi a jókívánságokat, egyre jobban tudatosul bennem, hogy azért nem kis munka lesz az egész családot kicuccolni külföldre. Igen, sajnos 8 órás munka (illetve egész pontosan 7,5), de elvileg haza tudok ugrani napközben is, és az első időkben a férjem marad otthon Mátéval, egyrészt, amíg neki találunk állást, másrészt, meg amíg a kistündér egy kicsit még nő. Nem akartam bölcsibe adni, de ez egy olyan lehetőség, amit nem akarunk kihagyni. És legvégső esetben a nagymamák is ki tudnak jönni kicsit segíteni. Valamelyikőtök kérdezte: fordító leszek, tehát elhagyom az eredeti végzettségem, és a mennyi az annyi: hát az itthoni, nettó köztisztviselői fizetésem nyolcszorosa. Azt hiszem, ez nagyon durva, hogy egy gyakornok ennyit keres ott. :oops:

Köszi a segítséget a darabossal, most már trükkök százai (hogy klasszikusokat idézzek) segítenek, hogy belemenjen a kaja. De al legjobb trükk, ha megvárom, míg éhes lesz. :lol:

Ha lesz tali, feltétlenül szóljatok, szeretnénk mi smeni, ha lesz addig kocsink.

Ábimama,
hatalmas gratula nektek, és sok kitartást az első hetekre!

Sára,
a Babanapló jó ötlet, de szerintem az is jó, ha a lányzónak veszel valamit. Nekem a legkedvesebb barátnőm hozott egy karkötőt, mondván, hogy rád most senki nem figyel, mindenki csak a babára, énmeg ezt neked hoztam. Baromira jól esett!

Timi,
üdv Pesten! Remélem, a talin tlálkozunk.
Megyek, mert Máté szedi szét a lakást.
Üdv midenkinek.
R

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Sára!
Szerintem is babanapló vagy a múltkor a Brendonban láttam egy olyan készletet amivel meglehet örökíteni a baba kezét,lábát és 3D-s forma lesz belőle!!
A neve Baby Art Hobbi.De ha rámész a Brendon oldalára,ott a játékokra,azon belül pedig a hobby-ajándékra,akkor meg tudod nézni!Szerintem nagyon jó!!

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Lilla,
nagyon köszi a tali gondolatát!Már rámférne egy dumcsizás,mert "csak"a gyerekekkel társalgok egész nap!nem ismerek itt senkit,de ebben a nagy melegben menni sincs kedvem velük sehova.De azért ha lesz tali megyünk.Meg veled is szívesen találkoznék bármikor.:)

Sára,
te közel laksz a MOM parkhoz,hogy ilyen jól ismered?Ezek szerint akkor mi is a Gesztenyés kertben voltunk a múltkor,a köves játszótéren.A másik amiről írtál fogalmam sincs merre van.

Ábimami,
gratulálok Dani baba érkezéséhez!Tényleg szép súllyal született,és az UH becslés sem tévedett.Nekem az első gyermekem volt a legnagyobb 4300gr,hát nem volt könnyű szülés,utána már "csak"4kg babákat szültem.

Gabek,
igen Telkiben szeretnék dolgozni a közelség miatt,de az angolra rá kell vetnem magam,hogy szóba álljanak velem.A Pesti kórházak is jók,bár a mostani reformok miatt nem hiszem,hogy találnék üres állást,hisz megszünt egy pár szülészet és azoknak a szülésznőknek is el kell helyezkedni valahol.De szívesen levezetem bármelyikőtök szülését.:)

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok,

Saara
engem teljesen összezavartál, azt hittem, hogy ami a művház mögött van az a gesztenyéskert. De ezek szerint nem, vagy igen??
Szerintem az a legjobb ha megkérdezitek mit szeretnének, de az is jó ha az anyukának vesz valamit, ahogy Rita írta.

Boga
A szülés felkészítőn azt mondták, hogy 6 hetes koráig nem lehet elrontani a gyereket, addig még nem gondolkodik, csak ösztönlény. Tehát ha sír vedd fel :-)

Dina
Átérzem a helyzeted, nálunk is volt apa itthon, de neki fekvőgipsze volt, azért nem tudott járni. Nekem dupla munka volt, de nagyon jó volt, hogy sokat voltak együtt.
Nálunk sem volt több az 1 éves kori vizsgálat, ha ti nem írjátok, hogy van ilyen, hogy státusz vizsgálat, akkor nem is tudnék róla :roll:

Prücsök
Már meggyógyultunk, orvosi segítség nélkül.
Én is úgy tudom, hogy ha a gyerkőc elkezd járni megint kell majd vinni csípőszűrésre. Szólj a dokidnak, hogy adjon beutalót.

Ábimamai
Nagyon örülök, hogy sikerült elmenni az oviba is és meglett a kisebb is :-)

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Nem sikerült a képet feltennem sajnos. Viszont van egy kérdésem lehet hogy hülyén hangzik, de ha nekem fájdalmat okoznak egy pl: nagyon nehéz foghúzás keretében, szerintettek a baba ezt hogy viseli a pocimba? Fura kérdés, de nnyira féltem a kicsit.

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Na most meg hova tünt mindenki????

Anid-Dina merre vagy?????Ilyen nehéz két gyerekkel otthon?Javul már apátok háta?

Akkor most hol lesz tali és mikor?????

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok!

Brik, nem tudom mit érez ilyenkor a baba... Talan olyan, mint mikor sztresszes helyzetben vagy, felgyorsul a pulzusod, stb.
Nem jo, ha a maminak faj valamie, de ugy érzem védve van a kisbaba. Ki van ez talalva, szerintem ne aggodj :)!
Esetleg kérdezd meg a fogorvost, h mit gondol.

Gabek, a MOM müvhaz mögötti jatszo nem a Gesztenyéskert! A Gesztenyés lejebb van, kb 200 méterre, ha a MOM park és az Alkotas ut felé mész. A Csörsz utca és a Jagello között van egy nagy parkos rész, ott van csak nem latni a sok fatol.

Timi, igen, ezen a környéken lakom :). Erre a jatszora megyünk majdnem minden nap :roll: szoval nem banom, ha mashol talizunk! ötletek?

Akkor lesz tali???

Köszi az ötleteket! Azt hiszem a mama fog ajandékot kapni :wink:! Igy az elején tényleg jo, ha vele is törödnek és nem csak a kis diktatorral!

Muzsu, a fiuk hogy birjak Panni nélkül? Szüleid?

Dina, apanak jobbulast! Neked meg kitartast! ( :lol: bocs :oops:)

Angyalkaékkal mi van?

Agi?

Hol van mindenki???

Sára

Kép

Kép
saara

Haho!

Kedvenc témam :mrgreen: :

Egy masik topikban felraktak egy jo kis linket a környezetbarat mososzerekröl, ide masolom.
Leirja hogyan "müködnek" a hagyomanyos mosoporok, érdemes elolvasni.
Vannak trükkök környezetbarat folttisztitasra is:

http://www.okoszolgalat.hu/zold_praktikak/mososzer

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok lányok!
Ebéd utáni pihi van. Valahogy ma úgy elfáradtam délelőtt a napon, pedig a főkolompos nincs is itthon. Ma sunyi meleg van, nem süt a nap, de meg lehet pusztulni.

Sára!!
A fiúk hiányolják a maguk módján Pannit. Gézu áll Panni ágya előtt és szólítgatja. Peti meg kérdezi, hogy mikor jön haza, meg tegnap előtt este mondta, hogy úgy hiányzik neki. Tegnap reggel becsengetett valaki hozzánk, erre Petike rohant, hogy Papi biztosan visszahozta Pannit. Ez egy kicsit szomorú, de azért jól elvannak. Tegnap délelőtt, meg ma is szomszédoltunk a barátjánál. Gézuval is többet játszanak, tegnap egész délután úton voltunk, csak este jöttünk haza.
Panni meg éli világát a nagyszülőknél. Egyik tesóm ott lakik anyuék udvarában, és ott 1 éves a gyerek, így van azért társaság. Bár Panni nagyobb, azért szót ért a kicsikkel is. Meg van egy nagy kertünk is, és ma ott van cseresznye-befőzés. Bele se merek gondolni, hogy mekkora segítség Panni!!! De anyukámék soha nem panaszkodnak és minden problémát megoldanak!! Nagyon jófejek!!
Ajándék - én mindig a kismamának viszek ajándékot, mert vele a szülés után már kevesebbet foglalkoznak. A Jackpotban olyan szép kendők vannak, azok megfizethetők és szépek, ált-ban mindenki örül neki. Vagy tusfürdő/testápoló, egy szép rúzs, ha használ a barátnő. Én olyan lepukkantnak éreztem magam a szülés után, és ezek a női mivoltnak is jól esnek.

Anid!
Azért mer velem vicceskedni a férjem, mert neki tényleg jó lenne az érettségi öltönye!!!! Hihetetlen, de egy grammot se hízott az elmúlt 12 évben!!!! Piszok szerencséje van, és annyit ehet, amennyit csak bír!!!!! (a galád! :lol: )
Tényleg jó volt az esküvő, bár nekem a templomi esküvő lelki szükséglet, semmint Mátyás templom-béli külcsíny, de nem akarok gonoszkodni. A pap eltévesztette a vőlegény nevét!!!! De a lagzi borzalmasan jó volt. Ezért voltam 2 napig másnapos!!! :roll:
Apának jobbulást, nálunk is derékbeállós a férjem, borzalmasan szenved.
Egyéves státusz nálunk nagyon alapos volt, mert egy tündérnéni a gyerekorvosunk! Ő az, aki a gyerekek lelkére is odafigyel. Rendelőben temérdek játék, kisasztalok, székek. A falak kitapétázva a gyerekek rajzaival!!!

Boga!
Panni a legmacerásabb gyerekem, de én is olyan büszke vagyok rá!! Azóta sokszor behajtott a tujába, már kezdünk hozzászokni, és pár ág ugyan letört, de azért mindig nevetünk rajta. Tegnap meg Petike feje beszorult a Pólus centerben az emeleti korlátba. A férjem kitalálta, hogy ott gyorsan megcsinálják a jogsit, ami nem igaz, de amíg ott várakoztunk, addig Petike kikukkantott a korlát közül, aztán már csak az ordítást hallottuk. Mindenki nézett föl, nekem meg annyira kellett nevetnem (röhögnöm), mert ez olyan vicces, miközben nem az. Apa gyorsan visszafeszegette a fejét, olyan vörösek lettek a fülei, mint a rák szegénynek.

Prücsök!
Lefényképeztem a tekercset, de még bent van a gépben. Nagyon kellene már fényképeket készítenem a többi dolgomról is, mert az egyik itteni kézműves bolt vezetője látott tőlem pár gyöngyös dolgot, és mondta, hogy üzleteljük. És ehhez kellene albumot gyártanom. Este megnézem, hogy a falvédőkről tudok-e mutatni neked képeket!!!
Szuper volt a katicás torta!!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Miután elküldtem a regényt, eszembe jutott, hogy ti most erre a hétre gondoltok tali ügyben?

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Tegnap pont Gesztenyés mellett jártam, és tényleg szuper!!!
A BIo piacos játszó is okés!

Hulla vagyok:annyira hiányzik legalább az a napi 1 óra apai segítég, illetve, így hogy itthon van de mégsem,hááát!
Le a kalappal a több gyerekesek előtt! :P

GYerkőc meg érzi,hogy apa nam okés,ezért állandóan rajta csüng! :lol: Meg furi neki,hogy itthon van az apja!
Tegnap strapás napunk volt: elmentem a bőrgyógyászhoz, aki egy tündéri dokinő az Alkotás úton,ősszel mehetek a levetetni az anyajgyeket.
A gyerek megint jól viselkedett, míg engem vizsgált a doki, ő addig kint az aszisztenssel annyira jól el volt 20 percig! Játszottak, rajzoltak, szóval tündéri volt!(Kölcsön akarták kérni. Brrr)
Délután meg elmentünk az Oktogonra apa órájáért, sajnos ott is dugó volt, szintén brrrrr!
Kivettem a ygereket,hogy sétáljon egy et, de mikor a második busz is betrített minekt kipufogógázzal, gyorsan hazaronhantam vele.
Itt a város végén nincs ilyen gond!szegénykém prüszkölt is!
Cirka délelőtt 10-től délután 5-ig voltunk a gyerkekel csavarogni.
Ma nem megyün ksehova, hadd pihenjen!

Én nem tudom mi van velem,de szó szerint folyik rólam a víz. Szülés előtt nem izzadtam ennyire! :twisted: :twisted: :twisted: (Most is,pedig nyitva az ablak és csak ülök!)

Brik
Azt tudom, hogy a fogkőleszedést érzik,mert az UH-val csinálják és azt a frekvenciát érzékelik. Az enyém nagyon ficergett!

Timi
Éljen az új hely!!!!!!!!!!!
Miért kell angolul megtanulnod?
Hát az kétségtelen, hogy pesten nem a legkeresettebb állás a szüllésznői!

Katánk néha már egyáltalán nem alszik napközben!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Na most ilyenkor mi van???
Viszont ilyenkor 8kor már alvás van és másnap is többször van szunya!

Tali!
Nekünk nem jó a jövő hét, csak 25-e után vagyunk itthon! Megyünk nagyizni!De ez ne befolyásoljon senkit!

Muzsu
Nagyon furi lesz akkor szeptembertől,hogy csak 1 gyerkőc lesz otthon! :P
Nálunk is ez van:apa cirka 5 övét egy dekát nem hízott, pedig megy akolbász meg szalonna akár estére is!Bezzeg én!BRRRRRR

Tündi
Hogy megy az angol???
Hova jársz suliba???

De apától kapom ám az elismerő szavakat mostanság, meg mindenki,aki anya, szóval ti is!
Szerinte azért élnek tovább a nők,mert állandóan dolgoznak.
Veleménye szerint az férfiak nem csinálnak semmit, tunyák!
Azt mondja,hogy ő ezt nem bírná, pedig a párom bezzeg kategória. Tehát rendesen segít: takarít, süt, rendet rak, gyerekre vigyáz, fürdet,pelenkázik stb., de azt, hogy emellett én még főzök, vasalok, bevásárlok stb. és még valhogy ki is nézek!Ja, és még ott a fiezetős munkánk is! Le a kalappal előttünk!Édes pofa!
Milyen aktuális, amit a minap olvastunk itt?!

Megyek főzök magamnak egy kévééééét!

Pusszantás!!!!!!!!!

Kép
anid

Jó reggelt!

Hát egy kávé rám is rámférne, csak kár, hogy nem szeretem. :twisted: Blanka azt hiszi a 8 órás éjszakai alvás a gyerekere lett kitalálva, nem a felnőttekre, hát ma is már 6:20-kor kelt, pedig este 10 volt, mire le tudtam tenni aludni.
Lassan semmihez sincs kedvem, csak feküdnék és aludnék. :roll: Jövő héten megyünk mi is nagyizni, remélem akkor majd sikerül kicsit kipihennem magam.

Blanka tegnap bemászott a játékos kosarába. Irtó édes, ahogy ül bent és nézegeti a képeskönyveit. :D Közben meg szinte már szalad a lakásban, úgy beindul néha. Én nem gondoltam, hogy az első komolyabb lépésszám megtétele után ilyen gyors iramban kezdenek járni.
Tegnap ribizli kóstolás volt és bejött. :) Kár, hogy csak 2 bokrunk van a kertben. De legalább gyümölcsöt eszik, mert a kenyér mostanában parkolópályán van. :roll:

Anid,
Nem csodálom, hogy Kata prüszkölt a belvárostól. De jól bírta veled egész nap, le a kalappal. :wink:
Apát meg kicsit irigylem tőled. :oops: Néha nekem is jól jönne egy süt-főzős-takarítós oldal- vagy főborda. No de azért nem cserélem ám le. :wink:

Na bűzlik a gyermek, megyünk pelenkázni.
Szép napot!

prucsok

Sziasztok!

Abimami, sok szeretettel gratulalunk! Isten eltesse a piciket sokaig!!

Tegnap ment el a teherauto, vitte a cuccainkat. Az utobbi napok oruletesek voltak, pakolas meg a ket gyerek, meg a hazimunka.. Nem hiszitek el, bele is betegedtem, tegnapelott agynak doltem, hanytam, szedultem. Na de most mar vege, remelem tobb idom lesz jonni, annal is inkabb, mert a Mici fel 6-kor kel mostansag... Itt nagyon hamar vilagosodik.

Valaki kerdezte, hol fogunk lakni. Hat eleinte anyosomeknal, aztan ha megcsinaltuk a lakast, akkor Kelenfoldon a Somogyi uton.

Sari, asszem Te kerdezted a szobatisztasagot, majd irok rola hosszabban, mert szerintem az az egyik legbonyibb ami eddig tortent velunk. A lenyeg az, hogy ha egyszer csak azt mondana Vince, hogy: jott pisi! Vagy: most jon a pisi vagy ilyesmi, na ott kezdodik. Meg amikor rendszeresse valik a szeklete, mondjuk mindig reggeli utan van.
Mi elbenaztuk, mert amikor a Lacko elkezdett a temaval foglalkozni, es en vettem egy bilit, az itteni szuleszno egeszen kiakadt, hogy ne is almodjak rola ket eves kor elott. En meg elraktam a bilit, aztan persze szenvedtunk, mert a dackorszakban elkezdeni biliztetni.. Szoval visszanezve, ha rogton belevagunk, valoszinu mar reg szobatiszta lenne. Egyebkent most mar csak ejszaka van rajta pelus, tobbnyire mar a delutani alvasnal sincs.

Na majd irok rola bovebben, meg annyi az ujsag, hogy Mici felallt, es mar negy foga van. Lacko meg oviba megy szeptembertol, hat egyaltalan nem volt konnyu elintezni.
Valamelyikotok irt az ovirol (elnezest, hogy nem keresem vissza :oops: ), tenyleg kotelezo a teljes szobatisztasag? Mit kell vinni a gyerkocnek oda be?

Na megyek, tul nagy a csond..

Szep napot mindenkinek,
Anita

Kép
Kép
panzej

Meg egypar lemaradt apro:

Rita, orulok, hogy vegul sikerult megcsipni a melot! Sok sikert, es jol nezzetek korul, kiranduljatok sokat a Beneluxban, gyonyoru helyek vannak!

Brik, orulok, hogy megint itt vagy, es ilyen boldog vagy! Es ne felj a fogaszattol, engem is kezeltek, tobbszor is, nem lett semmi baj. Kerj erzestelenitest.

A szuli es nevnapos baboknak pedig visszamenoleg is gratulalok!

Na tenyleg megyek!!

P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Jó rég jártam erre, anyu segítségével, már egy hete takarítjuk és csinosítjuk a házat. És még vasárnap jönnek bútorok, lehet pakolászni :roll:
Ádám szobája is kezd alakulni. Még a kiságyat meg kell venni. De még van két és fél hónapom.

Rita
gratulálok az álláshoz, biztos nagyon igzultok miatta.

Syracruz
miért nem jött be a relaxos csoport? Én jövő hét keddre terveztem, hogy megyek a bnőmmel :D Úgy érzed nem volt hasznos? Apa sajnos dolgozik úgyhogy nem tud jönni velem:(

Lilló
örülök, hogy élvezed a vezetést, ez sokat számít. Nekem is neki kellene ugrani a jogsinak. Úgy tervezem jövőre elkezdem addig Ádám 1 éves lesz. Persze csak ha megmarad majd nélkülem egy-két órára. Meglátjuk.

Ábimami
nagy-nagy gratula a kis Dániel Benedekhez. Ügyesek voltatok. Majd ha lesz egy kis időd várjuk a részletes beszámolót és természetesen képeket. Legalább lesz friss info a klinikáról és megláthatjuk a babát :)

Ui: van valakinek tapasztalata a köldökzsinór vér levétellel? Nagyon gondolkodom rajta.

Puszi mindenkinek

Adri
gyadri

Dina,
azért kell angoloznom,mert a Telkiben követelmény.Anno a felsőszintű szülésznőképzőben tanultunk(meg a gimiben is tanultam)és a szakmai részből vizsgáztunk is,de én mára már egy szót sem tudok kinyögni a szakmai részből.A jegyzeteim természetesen nincsenek meg(minden más szakmai cuccom meg van,csak az angol nincs)most az egyik volt osztálytársam megkeresi az övéit és elküldi nekem.Angol könyveim vannak,de azokban nincsen szakmai rész!
Röviden ennyi a történet,szóval nyáron angolt tanulok majd!Sosem szerettem,ezért sem tanultam meg,pedig most könnyebb dolgom lenne!
Ha nem jön össze akkor nem tudom mi lesz,mert sokat kéne utaznom,ha esetleg Pesten kéne állást keresnem.

Majd még jövök,összedobok valami ebéd félét!

Timi
timiban

Adri,
Mi vetettunk le koldokzsinor vert. Mit szeretnel tudni rola? ELmentunk, alairtuk a szerzodest, kaptunk egy dobozt, benne a levetelhez szukseges eszkozokkel es tarolo cuccokkal, ezt kell vinni a szulesre. Ha otthon felejted, lottek az egesznek...
Alairaskor csak egy osszetett vervizsgalat dijat kellett kifizetni (20e Ft), amit elore is meg lehet csinaltatni, de en nagy pocakkal inkabb azt valasztottam, h csinaljak meg a levett verbol.

Ahogy megszuletett a baba, es levettek a vert, fel kell hivni egy tel.szamot, es eljonnek a dobozert. Addig a korteremben nalad van a doboz. Par nap mulva kapsz egy hivast, h sikeres volt-e a levetel, ha igen, el lehet kezdeni fizetni a reszleteket, ha azt a verziot valasztottad.

A szerz. 20 evre szol, de ez nem azt jelenti, h csak addig taroljak a vert, jelen allas szerint orokre tarolhato, a 20 ev csak azert van, mert utana nagykoru lesz a gyermek, es neki kell alairasaval meghosszabbitani a szerzodest.

Azt hiszem, mindent elmondtam...

Boga

Kép
boga

Sziasztok!

Panzej, jöttök haza, de jo :)! Mikor indultok?
Pakolas kemény lehetett föleg ennyi év utan... Na és 2 kölökkel! Most néztem, hogy Mici mindjart 9 honapos, pedig most született meg... Repül az idö...
Vince akkor szol, ha mar pisilt vagy kakilt, elötte még nem. Viszont mar régota rendszeres a kaki produkcio, minden evés utan van (uzsit leszamitva), kb 10 perc mulva :).
Megvarom mig többet irsz, nem szeretném elrontani. Egyelöre hagyom a bilit, V tovabbra is sokat pucérkodik én meg takaritok utana :roll:. Ennek mondjuk az az eredménye, hogy szol, ha kaki van a pelusban, rögtön. Azelött elücsörgött benne békésen, utalta, ha pelenkaztam (ezt a részt mondjuk most sem szereti, de legalabb szol).

Dina, jo kis turat tettetek meg tegnap! Mar nagyon profin vezethetsz, ha ilyen helyekre is elmerészkedsz :lol:. Parkolas ok?
Kiscsaj nagyon jol birta, gondolom van klima a kocsiban (nekünk sajna nincs :()
A doki mit mondott mennyiért szedi le az anyajegyeket? Nekem is lenne még par, de mar nincs pofam odamenni az SZTKs dokihoz (7-et mar leszedett).
Figyu, neked összel nem lesz mar pocaklakod? Ilyenkor is lehet? Pont tegnap kérdezte egy baratnöm azért érdekel.

Kar, hogy nincs fényképezögépünk, mert V tetötöl talpig összefilcezte magat, kékkel, nagyon szép lett :D! Kb 3 percig nem néztem oda...

Timi, hajra angol! Probald kicsit megszeretni szegényt különben nezezebben fog menni!

Adri, latom, fészekrako program beindult :lol:! Köldökzsinor levételt mi nem csinaltunk, de ha van ra pénz miért ne, artani biztos nem art és nagyon jol jöhet!

Mi tegnap szarra aztunk, azota sem tudjuk honnan jött ez a hirtelen nagy zuhé, ugy szaladgalt mindenki a jatszon, mint a kis hagyjak, fedett hely meg sehol. "Mokas" volt.

Sára

Kép

Kép
saara

Sára,
igen tudom!Próbálkozom,de már a gimiben is reménytelen volt.Legalább a szakmai részt átveszem meg átnézem a gimis könyvemből a mindennapos dolgokat.Aztán csak átmegyek a felvételi elbeszélgetésen!

Pusz
timiban

Timi, együttérzek! én a matekkal voltam igy, fuuuuuuuuuuuuuj, a mai napig is utalom! :)

Sára

Kép

Kép
saara

Sára, igen tisztára rámjött a rendezkedés. Még a párom zokniait is kiválogattam. A régiek röpültek a kukába :)

Boga, köszi az infot. Már nagyjából utána néztem a dolognak és eldöntöttük, hogy levetetjük, csak nem tudom melyik intézethez menjek. A legjobban a Sejtbank szimpi. Főleg mert lehet részletben fizetni. Ti melyiket választottátok?

Még egy kérdés. A kakis pelusok tárolását ti hogyan oldottátok meg? Mert van ez a speciális vödör, ami lezárja a használt pelusokat és nem jön ki a szag. De elég drága 8000 Ft körül, plusz kell ugye az utántöltő bele. Vagy elég egy egyszerű vödör benne szemetes zsákkal. Nem tudom mit tegyek. Érdemes megvenni ezt a vödröt, vagy pénzkidobás és egyszerűbben is meg lehet oldani?
gyadri

Sziasztok!
Tegnap este mi volt a babanettel???? Vagy csak az volt, hogy senki nem járt erre???

Panzej!

Én vagyok az ovis téma. Nálunk szóba se került a szobatisztaság az ovis megbeszélésen, mert Peti már tavaly nyár óta nem pelenkás, Panni meg csak novemberben megy. Nálunk most Panni van soron. Sára! Ez neked is szól! Pár hete Pannika leveszi magáról a pelenkát napközben, mert zavarja. De egyszer sem sikerült neki a bilibe vagy a vécébe pisilni, kakilni. Előtte mindig szólt már egyébként, ha bekakilt, a végén meg már a pisi után is. És múlt héten egyszercsak eltűnt, aztán jött bejelenteni, hogy belepisilt a bilibe. Aznap már bele is kakilt. Most rettenetesen büszke és állandóan megy a fürdőszobába pisilni. Éjjel és délután pelenkába alszik, mert az még nem megy. Anyát kérdeztem telefonon, hogy mi újság ez ügyben, és azóta is bilizik, csak egyszer kakilt bugyiba. Akkor azt mondta, hogy nagyon gyorsan jött a kaki. Tökre örülök, mert Petike nagyon nehezen szokott le a pelusról. Már elmúlt 3 éves, de akkor 1-2 nap alatt szobatiszta lett. És Petike hiába volt meztelenül, egyszerűen nem érdekelte, ha csurgott a lábán a trutyi. Mindig az volt az érzésem, hogy pontosan érti, mi a helyzet, és tudná is ő ezt már csinálni, de nem akarja. Peti mindig is ilyen észlény volt, a gyakorlati dolgok hidegen hagyják. Panninak viszon már volt mintája, egy éve látja ezt a bilis dolgot. Szerintem pikkpakk szobatiszta lesz. Egyébként én annak a híve vagyok, hogy semmit nem szabad sürgetni. Én korainak ítéltem nálunk a 2 éves kor előtti szoktatást, de láttam élő példát a baráti körben, akinek kétévesen éjjel-nappal az lett a kisfia (első gyerek!). Szóval gyerekfüggő! És a türelem nagyon fontos!!! Volt egy rossz élménye Petinek és az hónapokra visszavetette. Tavaly előtt nyáron egyedül voltam itthon a kettő gyerekkel (Gézuról még nem tudtam a pocakomban) és a belső udvaron fürödtek a medencében. Akkor Petike már mindig bejelentette, ha bekakilt a pelusba. És belekakkantott a medencébe. Én gyorsan kikaptam őket és elkezdtem vödörrel behordanio a vécébe a trutyis vizet. Petike segíteni akart és beöntött egy kis vödörrel a padlókonvektorba. Én meg sajna ráordítottam, hogy ezt nem szabad. Gondolhatjátok, milyen hülye helyzet volt: egyik ordított a kiságyban, én hordom be a házba a vizet, mert a puha kismedencéből nem tudtam másképp kiönteni a vizet, 1000 fok, Apa sehol. Azóta is nagyon bánt ez a dolog, mert Petike elkezdett sírni, és utána soha nem szólt többet, ha bekakilt. És csak egy évre rá lett szobatiszta. Ezért mondtam, hogy legyetek nagyon türelmesek, mégha ordítani tudnátok is, mert én pórul jártam. Pannika is összekent pár hete mindent kakival, de le se szidtam, sőt azt mondtam neki, hogy legközelebb biztosan sikerülni fog. És visszatérve az ovira: én úgy tudom, hogy alapkövetelmény a szobatisztaság, de inkább kérdezd meg. És ne izgulj, unokatesóm fia az ovikezdés előtti napon még otthon bekakált, az oviban soha!!!!
Mikor jöttök ti is?

Timi!
Annyit gondoltam rád, mikor költöztetek! Ennyi gyerekkel pakolni, rendszerezni és még angolt is tanulni!!!!! Ügyes vagy nagyon! A férjemmel egyre többet beszélünk mi is a negyedikről! Neveink már vannak!!

Anid!
Te egy hős vagy, hogy ilyen ügyesen vezetsz!!!!! Én még Gödöllőn is izgulok, mint állat. Alföldi lányként kiakadok ezen a sok dimben-dombon, kéziféken! Ősztől gyakorolhatok minden nap, ráadásul át kell verekednem magam a 30-ason, ami rémálom!
Azért jó, hogy nem híznak ezek a fiúk!

Prücsök!
Ribizli nálunk is bejött!! 7 bokorról legelhettek, szószerint 2 pofára tömték magukba. Még egy tállal maradt is, amiből "bogyókás" muffint sütöttem nekik, mint a Noddy mesében. Nagyon boldogok voltak, hogy ők szedhették le! Most majd málna lesz soron.
Még nem sütöttem meg a te muffinodat, mert kaptam egy könyvet és most abból nyomatom a recepteket. Sütöttem karibi muffint(kókusz-banán), ánizslikőröst, és ananászos-marcipánost, meg a ribizlist. Egyik jobb volt, mint a másik. Ma meg túrós-fügést fogok! És csodálkozok, hogy nem fogyok semmit!!!! :D

Én mindig olyan sokat írok.....
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Panzej!
Mire gondolsz, hogy mit kell vinni? A tornazsákra, meg ezekre?
Leírom pontosan, ha ez érdekel!
Zsuzsi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Gyadri,
Sejtbankot valasztottuk mi is, mert mar eleg a vegen jartam a terhessegnek, amire elkezdtem foglalkozni vele, es ok aznap fogadtak, h felhivtam oket. Na jo, egy kicsit be kellett sirni magunkat... De sikerult!

Kép
boga

Sára,
köszi.A matek közelebb áll,mint az angol.Még jó,hogy a szakmát nem kérdőjelezik meg.De azért remélem,hogy arra is ekkora súlyt fektetnek.Mert az gáz lenne,ha angolul perfekt lenne a szülésznő,szakmailag meg hagyna kivetni valót.De majd meglátjuk.

Zsu,
nem vagyok ám akkora "szám".De köszi a dícséretet.Nagyon jó amiket írtál.Sajnos nálam is előfordul a kiabálás,mert egyszerűen nem fogadnak szót.Most pl.Zsolti focizik a hálóban.És hiába kérem szép szóval nem hagyja abba.
Angolt meg muszáj tanulnom a fent említett dolgok miatt.
Én sem vagyok az eröltetés híve.Mondjuk egyesek szerint azért ilyenek a gyerekeim.Hannánál fiatalabb lányok már biliznek,Hannát nem igazán érdekli.Zsolti 3 évesen lett szoba tiszta,de a mai napig bepisil éjjel.Mondjuk konzultáltam már dokival tavasszal ez ügyben,de azt mondta ráérünk.Szerintem meg nem,majd keresek másik szakembert,mert a beszéddel is így voltunk,hogy mindenki azt mondta ráérünk,aztán itt az eredménye,hogy nagyon kicsi a szókincse és teljesen hibásan beszél.
A vízbe kakilást mindegyik gyerekem"szerette",fürcsi közben volt a Zsoltinak egy időszaka(kicsiként)hogy mindig a vízbe produkált.Hannánál is előfordult már párszor.Nekem egyik gyerek sem bilizett csak a WC-t használták.
Remélem a legközelebbi talin személyesen is megismerkedünk majd.

Ágiboszi merre jársz????Néha írhatnál,tudom sok a dolog,de akkor is!Majd valamikor meglátogatunk titeket,elbuszozunk arrafelé.

Pusz

Timi
timiban

Halihó!!!

Érdekes ez a szobatisztaság téma. Nálunk ugyan még nem aktuális, de ráadásul teljesen kiszámíthatatlan is a nagy dolog. Persze ebben gondolom az is benne van, hogy Blanka teljesen ad hoc jelleggel eszik vagy nem eszik rendesen ebédet :?, így inkább csak a napi gyümi a fix rost bevitelünk. Meg aztán van, ami pik-pakk átmegy rajta, van ami nem. De gondolom a korral változik az anyagcsere is... Vagy legalábbis remélem.
Amúgy az unokaöcsém tavasszal kezdet oviba járni, de időközben újra bepisil/-kakil időnként, pedig már elég régen szobatiszta lett szinte magától. Szerintem a kisöccse érkezése kavarhatta be... :?: De ettől még nem teszik ki az oviból persze.

Ezt a köldökzsinórvér levételt én is megrágtam anno. De aztán úgy döntöttünk, hogy mivel nem tudjuk még hány lesz a végső létszám és nem vagyunk biztosak benne, hogy mindegyiknél meg tudnánk oldani anyagilag, ezért inkább a nem mellett szavaztunk. Pedig amúgy nagyon jó dolognak tartom.

Adri,
Szerintem nem érdemes pelenkás szupi szemetesbe beruházni. Nálunk sima pedálos-fedeles van, ami nyitás után persze kicsit kiengedi a szagot, de nem veszélyes. Van ablak, meg gyakrabban kell üríteni a tartalmát. :)

Timi,
Hajrá angol! :wink: Drukkolok az állás miatt és remélem közben az angolba is belejössz. :) (Én imádom, bár sajnos jelenlegi "tudásom" nem tükrözi iránta való lelkesedésemet.) Nincs helyben egy angoltanár, aki esetleg egy kicsit besegíthetne? Bár tudom, az pénzbe kerül.

Anid,
Bibircsók dokinéni szerintem engem is érdekelni fog, ha bejön. :)

Panzej,
Várunk benneteket szeretettel!!! :D Mi Kelenföldről költöztünk ki anno.

Csajok,
Érdekel még valakit ház, ikerház itt Herceghalmon? Egy csomó elkelt ugyan az utóbbi időben, ami meg van, azt szerintem nem "gyűjtő oldalakon" hirdetik a neten, de ha van érdeklődő fotózok hétvégén és adok telefonszámot. Addig is itt egy aktuális: http://www.vicoep.hu/aktualis.html Az egyik felében egy kisgyerekes család fog lakni, ahol 1 éves a kisfiú.

És mai megnyugtatásom, hogy az usziban volt egy kisfiú, aki szintán tök válogatós. Anyukája 3 féle kaját szervíírozott uzsonnára: rakott krumpli, hipp gyümi duett, frutapura - amibőla frutapurát ett meg egyedül. :roll: Hát nem Blanka a legrosszabb evő a földön. De ha ő nem kéri az ebédjét, akkor max egy darab kiflit kap, nem pakolom ki a hűtő tartalmát. (szőrös szívű vagyok?)

Na ennyit mára belőlem.
Prücs

prucsok

Sziasztok!

Kezdem a rossz hirrel. Lacko vastagon belemasszirozott a szemebe egy visszerellenes kremet, most vitte a ferjem az elsosegelyre. Be van dagadva a szeme es ilyen sarga hartya van rajta. Elegge be vagyunk csinalva.

Latom, felkavartuk az erdeklodest a szobatisztasaggal! Hat en mar nagyon orultem volna neki, ha a Lacko hamarabb szobatiszta lesz. Es nem csak a sajat kenyelmem miatt, de mindig lelkiismeret furdalasom volt, hogy hetente megtoltunk egy zsakot hasznalt pelussal. (Itt Hollandiaban nagyon kornyezetbarat a megkozelites, otfajta szemetesunk van, kulon a papirnak, komposztnak, uvegnek, konzervnek/flakonnak meg a vegyes szemetnek, szoval teljesen termeszetes a szelektalas, es igazan ekkor latja az ember, mire mennyit szemetel.) El is hataroztam, hogy a Micinel moshato pelusokat fogunk hasznalni, de aztan persze a ket gyerek mellett soknak bizonyult a textilpelusok mosasa. Kepzelhetitek ket gyerek utan a pelusmennyiseget...
Visszaterve a lenyegre, amikor Lacko eloszor kezdte jelezgetni, hogy a pelusban valami tortenik, akkor nagyon megorultem, vettem bilit, de nem kellett, csak a wc. Vettunk kisebbitot ra, igy tudta hasznalni, es parszor ra is ult, de ad-hoc szeruen, semmi rendszer. Es ekkor kerdeztem ra a vedononel, hogy megis, akkor most hogy kezdjuk hivatalosan. Sehogy, mondta o, meg csak masfel eves, felejtsem el, mert ugysem menne neki, es a kudarcelmenyek gatlast fejlesztenek ki benne. Na bili el, tema lezarva, ha akart rault, de nem batoritottam. Aztan mikor egyre tobb lett korulottunk a bilizo gyerek, akkor azert en is aggodni kezdtem. Lacko akkor mar nem is nagyon ugyelt a pelusra, en kezdtem kerdezgetni, hogy nem kell-e kakilni, van-e kaki stb. Semmi hatas. Pihentettem az ugyet, aztan megint eloszedtuk: nem jon kaki? Kakis vagy? semmi. Es ez igy ment, nem akartam eroltetni. Aztan vittuk magunkkal a wc-be. Orommel nyugtazta, hogy nekunk sikerul oda, de semmi egyeb. Aztan egyszer csak jott, hogy vegyuk ki a kakit, mert csipi. Na igy jott vissza az ihlet, de ekkor meg mindig nagyon messze voltunk barmifele bilitol. Nem ult ra tobbet a wc-re, de a bilire sem, csak jelezgetett, hogy van kaki. Ha ra akartam ultetni, akkor visszakozott, nem csinalt bele semmit. Aztan egyszer veletlenul akkor szolt, amikor meg csak jott a kaki. Beszaladtunk a furdoszobaba, es a cucc mar ugyan a pelusban volt, de a ferjem beleboritotta a bilibe, es ugy raultetteuk, mintha o rakta volna oda. Utana rettentoen megdicsertuk, es nagy hos volt. De ez sem hozott igazan eredmenyt. Aztan radikalis lepesre szantam magam. Elmentem, es vettem egy csomag autos matricat, a kedvenc mesejevel (Verdak, nem tudom lattatok-e), es mondtam neki, ha belepisil a bilibe kis matricat kap, ha belekakil, nagyot. Es EZ hatott.. A ferjem csinalt egy rajzot, felragasztottuk a wc-be, es arra ragasztotta mindig sajat kezuleg a matricakat. Eleinte csak naponta egyszer-egyszer, aztan egyre tobbszor sikerult. Elobb-utobb csokkentettuk a matricaszamot, ha delutan nem pisilt be, akkor kapott egyet este, aztan egesz napert kapott egyet vagy kettot, de ami nem valtozott, kakiert mindig kapott. Aztan egyszer csak valahogy nem kerte bili utan, en meg nem forsziroztam. Egyre kevesebbszer varja el a jutalmat, es most mar van, hogy hetek telnek el ket matrica kozt. Ugy latom, most mar termeszetes neki a bilizes. Persze tortenik baleset, de sosem csinalunk belole nagy ugyet, csak annyi max, hogy miert nem szoltal vagy ilyesmi.
Szoval osszegezve, akkor kell tenyleg raallni, amikor erdekli a dolog. Ugy erzem, hogy akkor regen, masfel evesen lett volna igenis jo esely, es ezt elpasszoltuk. Viszont az is igaz, hogy most, mikor vegre rault a bilire, minden nagyon gyorsan ment, par het alatt letudtuk a napkozbeni pelust. En mindenesetre a Micinel az elso jeltol batoritani fogom. Ha egyebkent Vince csak a dolog megtortente utan jelez, akkor is dicserd meg Sari, ez nagyon fontos! Es beszelgessetek arrol, mi tortent, es mit csinalsz Te a kakis pelussal. En a kakit mindig kidobom a klotyoba, ugyhogy kinomban mar azt talaltam ki, hogy igy adok a halaknak enni, a pisivel meg inni, na ez nagyon tetszett a Lackonak, es rettentoen erdekli is. Neha meg most is beleinteget a wc-be ha lehuzzuk a bili tartalmat, hogy: "Jo etvagyat, halak!" :)
Szoval a jutalmazas az nagyon bevalt, es hat sok turelem meg ido. Parszor azert mi is visszaestunk, es volt, hogy elcsuggedtem, de igy visszanezve eleg ugyik voltunk.
Szerintem Vince most az elso "stadiumban" van szobatisztasag szempontjabol, en nem hagynam ki a lehetoseget, megprobalkoznek tovabblepni vele!

Na, kozben azert aggodom, meg mindig nincsenek sehol. Elkepzelem, hogy valahol mossak a kis szemet, ordit a gyerek, mert meg a vizet sem szereti az arcan.. Jaj, de kis idetlen volt, remelem nem lesz nagyobb baj.

Zsuzsi, igen, ilyesmikre gondoltam az ovival kapcsolatban. Nagyon megkoszonnem, ha leirnad!

Jo(bb) :cry: ejszakat mindenkinek!

Panzej (Anita)

Kép
Kép
panzej

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Anita
itthon azt hiszem nagyon meg fogtok lepődni a szemetelési szokásokon.
Már az nagy kaland, ha el tudod vinni a műanyag palackot, üveget, papírt konténerhez!
Mi új házakban lakunk, van vagy 100 család, naná hogy nem telepítettek szelektív konténereket!
Mi pont ezért váltottunk sima csapra szerelhető vízszürőre, hogy kevesebb műanyag palackot gyűjtsünk.
Az elhasznált olajat meg flakonba gyűjtön, csak aztán nem tudom hova vigyem! :twisted:
Szóval van vagy 20 év lemaradásunk Hollandiához képest!
Bár ez az ország már a 19.század elején azzal dicsekedhetett, hogy Eu. legtisztább országa!

Adir
Pelusokat mi zacsiba gyűjtjük, kakis pelus tartalma megy a WC-be előbb és utána a zacsiba.
Nap végén meg a nagykukába visszük le.

Mosható pelus: én is gondolkodtam rajta, de mivel kicsi a lakás és ugye azt áztatni kell, mert annak nincs értelme, hogy egyesével mosd, hát elbukott a projekt.
Nem nagyon tudom hol áztatni!Így is penészedik a fürdő.
Na meg a szárítással is gondok lennének, emiatt a monszunos időjárás miatt nem tudnám hova teregetni!

Muzsu
Már 16 éve van jogsim, de érdekes módon azóta vezetek rendesen mióta Pesten élünk! A fene se érti, Nyíregyházán az istennek nem voltam hajlandó. :oops: :roll:
Ja, és imádom hogy ilyen nagy az autó!

Sára
Parkolás érdekes kérdés, van hogy többet kell sétálnom, mint mondjuk ha apa vezetett volna, de hála az égnek nincs baja a lábamnak, meg hát vidéki gyerek vagyok, megszoktam. :lol:
A bőrgyogyóra amikor mentem a Csörsz utcában álltam meg és a doki az Alkotás úton van, de mentségemre legyen, hogy nem ismerem a környéket!
Ti ott merre laktok??
Légkondi an, de ennek ellenére folyik mondkettőnkről a víz, mert ugye nem 10-15 fokkal hidegebre állítom, mint kint. Szóval néha inkább csak a menetszél hűt.
Én sokkal inkább attól parázok, hogy míg kint van 30 fok, addig az üzletekben 20! Szörnyme fáztam a MON PArkban. Korábban én állandóan rekedt voltam emiatt, mostanság meg nem nagyon járok plázákba!

Prücsök
Ősszel megyek és ha tényleg csinál is valamit az anyajegyekkel akkor referálok.

Pocakosodás, meg annyira nem 100% hogy azért tervezek B tervet is. de szerintem simán le tudják venni terhesen is az elhalt anyajegyeket, mivel csak helyi érzéstelenítés és csak bőrbe nem gond! De majd rákérdezek azért!

Muzsu. Timi, Anita
Mi apával pont tegnap dumáltunk tesó kérsdésről, és hát hogy lehet azt a nagy szeretetet megosztani,amit most az egy poronty iránt érzünk??

Most hírtelen ennyi, ma a EU-s egészbiztosítási kártyát próbálom megszerzni. Persze viszem Mnaót is!

pusszantás

Kép
anid

Anita
Mi hír a fiadról????????????

Kép
anid

Sziasztok

Anita remélem a fiad jól van.

Anid

Olvastam hogy jártál bőrgyógyásznál. Tele vagyok anyjegyekkel és nekem is kéne egy megbízható bőrgyógyász aki komolyan veszi a paráimat. Félek a bőrráktól és alig merek nyáron napra menni. Eddig mindenki félválról vett akinél jártam és alig foglakoztak velem.
A Te dokid milyen? Tudnál nekem segíteni.
Előre is köszi

Lini

Kép
lini

Dina,
amikor csak egy gyerekem volt,el se tudtam képzelni,hogy szerethetek ugyanúgy még egy gyereket.De ez az érzés nyomban megváltozik,amint megérkezik a baba.Természetesen az első időkben többet foglalkozol a kicsivel,de ez nem azt jelenti,hogy a nagyobbat már kevésbé szereted.Fontos ezt vele is érzékeltetni,mert abból lehetnek bajok.Én ugyanúgy szeretem az összes gyerekemet,bár az tény,hogy nem jut mindenkire ugyanannyi idő.
Ezt most érzem igazán,hogy itthon vannak,és Rebi nagyon unatkozik.Szoktunk játszani,de nehéz a Hanna mellett,mert ami már a Rebit leköti,azt a Hanna szétszedi.Mindig megbeszéljük,ha gond van,és ez nem azért van,mert a Hannát jobban szeretem.
Nem tudom,hogy így írva lejön e amit mondani szeretnék,de majd ha talizunk,akkor szívesen beszélgethetünk erről a témáról.

Puszi

Timi
timiban

Sziasztok lányok!
Borzalmas meleg van!!!!!!

Anid!
Amíg csak Petike volt, addig én sem tudtam elképzelni, hogy azt az imádatot hogyan lehet megosztani. De utána egy másodperced belül rá fogsz jönni, hogy nem MEGOSZTÁSról van szó, hanem MEGTÖBBSZÖRÖSÖDÉSről. A szereteted egyszerűen duplázódik, triplázódik. Ez egy csoda!!!!! Hajrá testvér!!!!! :lol:

Este jövök hosszabban, mert most jönnek hozzánk gyerekek, nagy pancsolás lesz!!!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Tudna valaki tippet adni pelusról leszoktatás témában? Gergő 2 éves és egy hónapos, gondoltam ebben a negy melegben megpróbálnánk, csak azt nem tudom hogy kezdjek neki.

Kitartást mindenkinek a nagy melegre és szép napot!

Veronika

Kép
Kép
akinorev

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, Lackoval nagyjabol minden rendben. Elvitte a Laci az ugyeletre, kimostak a szemet meg kioblitettek vmi gyogyszerrel, aztan meg egy szemeszt is behivtak mert tenyleg szornyen nezett ki a gyerek. Az megnezte mindenfele muszerrel, aztan nagyjabol rendben talalta. De a Laci szerint nem valami gyorsak az elsosegelyen, pl amig a pultnal szobaalltak vele elotte meg fel oraig papirokat rendezgettek. Szoval ha egy kigyomaras lett volna pl, akkor addigra mar nem is lett volna rajuk szukseg.. (Lehet, hogy erre jatszottak? :wink: )
Na mindegy, 1/4-1-korul egy igen vidam es eleven Lacko meg egy halalosan faradt Papi kerult elo, de azert mind a ketten nagyon megkonnyebbultunk. Ma mar jobban nez ki a gyerek.

Dina, minden gyerek mas. De total mas. Ezert nem nehez tobb gyereket is ugyanannyira szeretni: nincs osszehasonlitasi alap.
En is feltem, hogy a Micit nem fogom annyira szeretni, mint a Lackot, hat szo sincs rola. Annyira edes a Mici, es annyira imadom!! Akarcsak a Lackot!! :D

Sziasztok, szep napot mindenkinek!
Anita

Kép
Kép
panzej

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Második gyermekemet várom szeptember elejére, és miként az elsőt, Őt is a Margit Kórházban szerettem volna szülni. Az eü. reform miatt erre már nincs lehetőségem, sajna. Fogadott orvosom jelenleg a II. Klinikán vezet szüléseket, viszont a szüleszetről semmi infom nincs. Szeretnélek kérni minnél több infot a szülészetről és a csecsemős részlegről, lehetőségekről, tisztaságról, mindenről, mert most már nagyon el kellene döntenem, hogy megyek-e a II. Klinikára utána.

Köszike mindenkinek!

christine75
christine75

ÁBIMAMI!

Nagyon gratulálok és isten éltessen mindkettőtöket! Ekkora babát kinyomni..... :shock:
Le a kalappal!

ADRI

Mi mosható pelenkát használunk és meg vagyunk vele elégedve. Az is igaz, hogy a külsőt is ki kell mosni minden kakilás alkalmával, mert egész egyszerűen elcsúszik a belső pelenka. Mi egy savanyúságos vödörben áztatjuk a pelusokat, mert az volt a legolcsóbb a Vasedényben, mindössze 1400 forint. Szerintem nem igényel több időt a kezelése, mint az eldobható és összehasonlithatatlan, hogy mennyivel teszel többet igy a környezetért.

CHRISTINE

Én is Margitos lettem volna (Béres doki) és nagyon meg voltam elégedve a Klinikával. Minden szuper és jól felszerelt. A legtöbbet akkor tudhatod meg, ha elmész a szülésfelkészitő tanfolyamra és annak keretében megtekinted a különböző osztályokat. Egyetlen furi dolog van, mégpedig, hogy amig bent vagy a kórházban, addig Apa sem foghatja meg a kicsit, csak az üvegfalon keresztül nézegetheti.

Tegnap voltunk egy hónaposak. Nagy idő!!!!! :)

Kép

Kép
precious
Budapest

Anita, Zsu, Timi KÖSZÖNÖM SZEPEN, hogy idöt szantatok a biliztetös témara! Nagyon halas vagyok!

Anita, örülök, hogy Lackoval minden ok, mindig kitalalnak valamit ezek a lurkok, h nem unatkozzanak a szülök!

Veronika, ha par hsz-al feljebb ugrasz, ott van minden leirva a témaval kapcsolatban!

Christine, szia :) Mire lennél pontosan kivancsi?
A szülöszobak egyszemélyesen, teljesen ujak, modernek, minden szobaban van wc+zuhanyzo, olyan kis apartman szerü az egész, szép, tiszta. A gyermekagyas osztaly mar kevésbé modern, ott 5 agyas szobak vannak, DE van wc és zuhanyzo minden szobaban. A latogatok nem mehetnek be a szobakba és ahogy Vanda is irta mindenki csak egy üvegfalon keresztül nézheti meg a babakat, amig bent vagy. A csecsemösnövérek olyanok, mint a többi korhazban kb, van egy-két nagyon kedves, a többi valtozo.
Szerintem is menj el a felkészitöre, ott mindent megtudhatsz és egy kicsit megszokod a helyet is :)
Mikorra varod a babat?

Vanda, mi is textilpelusozunk :)! Ti milyet hasznaltok? Mi bambinomiot. Tök ügyik vagytok, hogy rögtön az elején nekivagtatok!! Mi csak késöbb alltunk at. Valoban szörnyü, hogy mennyi szemetet termel ezzel az ember :roll:, marmint a papirpelusokkal.
Van egy topik, ami külön erröl szol, ismered? Ott lehet tapasztalatot cserélni mas anyukakkal, tanacsokat kérni stb. A gyermeknevelés alatt van: Pelenka - melyiket valasszam?
Itt a link, ha érdekel: http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html
Van egy környezettudatos életmod féle topik is , ott is rengeteg mindent lehet tanulni a többiektöl (takaritas, kozmetikumok, életmos, stb., stb., ilyenekröl szol), szolj, ha érdekel (és van idöd :wink:)!
Gratula a hofordulohoz :)!

Dina egyébként az aztatashoz elég egy sima fedeles vödör. A trutyit kidobod a wc-be, a pelust leöblited és mehet a vödörbe, ecetes vizbe, ennyi. Ott figyel amig nem pakolod at a mosogépbe.

EGy kis részlet egy leanyzo blogjarol (http://zimonyi.freeblog.hu/):
"18 milliárd papírpelenkát dobnak ki a kukába a mamák évente. Ennyi pelusnak 500 évig tart, hogy lebomoljon. Az újságpapír és az ételek csomagolása (beleértve az italos palackokat is) után az eldobható pelus adja a legnagyobb szemétmennyiséget, ami azért rémisztő, mert elég limitált réteg használja (0-3 éves korosztály) 82 000 tonna műanyagot és 1,3 milló tonna papírt dobálunk így ki, és ehhez negyedmillió tonna fát kell kivágni és feldolgozni. "

Befejeztem :mrgreen:

Dina, a környezettudatos topikban ir egy lany, aki lisztérzékeny, tök érdekes dolgokat irt mostanaban erröl a témarol, elküldöm neked priviben.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

En egy uj szoptatos gondrol kerdeznelek benneteket. Mivel estere elegge elfaradnak a melleim, nem tudnak ugy megtelni 20-22h kozott, hogy meg egy kiadosat vacsizzon a kislanyom. Napkozben mindig van mit adnom neki, de eleg hasfajos szegenykem, es mostanaban ahogy elkezd enni, elkezd tekeregni es nyuglodni, igy nekem az az erzesem, h nem eszik annyit, amennyit amugy megenne. Estere viszont, hasfajas ide vagy oda, megojon az etvagya, es a 20h-as etetes utan szinte rogton kerne meg egy fordulot, de eselyem nincs akkor mar jollakatni meg egyszer. Napkozben ugy csinalom, h azt a mellemet, amibol evett, kifejem, a masikat csak fellazitom. De a kezi aventes pumpaval alig birok kipreselni nehany cseppet, pedig a mellem allagabol itelve meg van benne...
Felek, h a megcsappant etvagy miatt kevesebb tejet termelek, es nem jo, h este mar azon parazom, h eleg-e neki. Raadasul napkozben ugy kifarad a nyuglodesben, h este mar nem dolgozik ugy, h kiszivja azt, ami esetleg nehezebben hozzaferheto.
Reggelente meg, bar a babam este 10-reggel 9-ig alszik, en 6-kor kelek menetrendszeruen, mert kidurrannak a cicik, es fejnem kell...

Mit tanacsoltok?
Elore is koszi a tanacsokat!

Sziasztok!
boga

Kép
boga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?