Új privát üzeneted érkezett!

Ducimami:

Jó ég, és nem volt zavaró, hogy valaki ordít melletted?

Lányok, lehet, hogy naív a kérdés: Egyedül nem lehet szülni? Mármint hogy más nem szül veled egy helyiségben.

Bízom benne, hogy nem leszek ordítós, a HSG is piszokul fájt, nem mozoghattam, mégsem adtam ki hangot, igaz, az 10 perc volt összesen....Hát valahogy majdcsak lesz, most még úgy látom, hogy én örökké terhes leszek, sosem lesz karácsony. :lol: :lol: :lol:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Jaimee!
Én akkor már a szülés utáni megfigyelésemet töltöttem a szülőszobán, mire ő belelendült. Nem zavart, sőt inkább sajnáltam őt. Egyedül szült, ( apa nélkül), ráadásul nagyon fiatal is volt.Emlékszem, úgy megkönnyebbültem , mikor felsírt a babája.

Állítólag itt Szolnokon is van kádas szülőszoba. Abban biztosan egyedül szülnél :D . Vagy tévedek?

Ducimami
ducimami

Ildi
Az jutott még eszembe, hogy én nem ittam ám nagyon sok folyadékot csak amennyit a szervezetem kívánt. Az elején minden szopikor úgy megszomjaztam hogy ott volt az ágy mellett egy üveg ásványvíz és szopi közben meghúztam.
Timi az első hónapokban sokszor 1-másfél óránként szopizott 2-3 óránál többet soha nem bírt ki.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ducimami: Ja, van valahol egy kád a Hetényiben. Fotón már láttam.
Csak én úgy voltam vele, hogy abban csak vajúdni lehet. Aztán kirángatnak, fel a szülőágyra, aztán nyomjad. :lol:

jaimee

jaimee!
Igen van kád,de csak vajúdhatsz benne,legalábbis én így tudom,a kádat meg láttam szombaton ahogy nst-én voltam,meg is állapítottam a szülőszobáról hogy én nem akarok oda bemenni,lehet ezért nem akar Robika sem kibújni :D :oops:

Ja és jó a vonalzód!!!!(én még nem is láttam csak most :oops: )

Kép

Kép
katlina

Katlina: Azért lehet, mert 10 perce tettem fel. :lol: :lol:

No, akkor jól tudtam, tényleg csak vajúdni lehet benne. Az is jó lehet azért. Beszáll Apa is, aztán elleszünk valahogy kettecskén. :lol: :lol:

Miért, milyen az a szülőszoba????? Ne mondd már hogy nem akarsz bemenni! Gondolja arra, hogy ott látod először a pici babádat. Egyből lelkesebb leszel. :lol:

jaimee

Csajok!
Én császár előtt szívesen fürdőznék abban a kádban, olyan jól néz ki. :lol:
szilbee

Szilbee: Mosonyi biztos megengedi, ha szépen kéred. :D Ja és ha szabad a kád.

jaimee

Gondolod? :lol: :lol:
szilbee

Ha dokibácsi rendes akkor szerintem igen :D :D
De a vajúdóba nem úgy van hogy apa nem jöhet be,csak magára a szülésre????? :shock: :?:

Kép

Kép
katlina

Nálunk még arra se, mert császár lesz. :cry:
szilbee

Halihó csajok!

:shock: Bocsi, csak fél információkat adtama szopizással kapcsolatban, azért nem értitek miért adok neki tápot. Szóval amióta hazajöttünk, már két hete ez a kis lurkó egyáltalán nem gyarapodott. És még elég sárga, ami azt jelenti, hogy nem elég neki a tej, mert akkor múlnia kellene a sárgaságnak. Amúgy mindig úgy csinálom, hogy előbb szopizik, és ha még éhes, márpedig általában éhes marad egy fél óra múlva is, akkor kínáljuk meg tápival. Úgyhogy ne gondoljátok, hogy nem akarom szopiztatni, mert már a homeobogyókat is elkezdtem szedni, szóval én próbálkozok, csak az a rossza, hogy hallom, a többiektől, hogy már ennyi idős korukra elérték a születési súlyukat. Ahogy ránézek szegényke elég sovány, kifogyta a bőrét. :cry:
Ja és még fejek is, és azt rögtön odaadom neki. A védőnő is azt mondta, hogy adjunk neki tápot, /mert én nem akarok hallani sem a női tejről/ hogy egy kicsit összeszedje magát, amíg én próbálkozok a tejszaporítással.
Szorítsatok, hogy használjon a bogyó :!:

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Ildi, csak egy kérdés még. Hány óránként szoptatod Petikét? Petri is írta, hogy nyugodtan mehet az a szopi akár másfél óránként is, míg be nem áll rend és alkalmazkodik a szervezeted a Petike igényeihez! És nagyon szorítok, hogy bejöjjenek a bogyók, de hidd el, hogy minél többet teszed mellre, annál több inger éri, és annál több tej termelődik.

Az üvegezéssel vigyázz, mert gyorsan rászoknak, könnyebben jön, mint a ciciből, és egy idő után természetesen inkább az kell nekik!
Jaj, remélem nem tűnök nagyon okoskodónak, tényleg naggggyon szeretnék neked segíteni!

Évi és
Kép
csongianya

Jaimee!

Tuti a vonalzód, mind a kettő!
Képzeld el, amikor én Imikét szültem, mind az öt szülőágyon egyszerre szültünk, kettesével vitték el a babákat. Mondtam is a férjemnek menjen már utánna, nehogy elcseréljék!
Egyedül csak a papás ágyon tudsz szülni egyedül, de csak apával. A TÖBBI ÁGYAT CSAK EGY VÉKONY FÜGGÖNY VÁLASZTJA EL!
Petike születésénél egyszer rám is rám szóltak, hogy legyek csendesbb, mert elveszem a többiek kedvét. Pedig én nem is kiabáltam, csak hangosan sóhajtottam, a tolófájás utám :cry:

Katlina, jó, hogy írtál, Robika is matrica baba :wink: :lol:
Ezek a napok a leg rosszabbak.

:shock: Petike tdott egyedül kakilni, igaz az elején segítettem neki, Tornáztattam is és sikerült neki. :P

Most is szopizik bi -bi- bi
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Kép Jó reggelt!!

TOPIC TÁBLI
SZÜLINAPI TÁBLI

Ducimami!
Van egy táblink (fönt láthatod), amibe szívesen beírnálak titeket is, ha te is benne vagy. Csak az adataidat kell megadnod tetszés szerint. Egyik adat megadása sem kötelező.

Jaimee!
Biztos hogy a 13. hétig akarsz várni, hogy beírjalak?? :wink: Az a két nap már nem számít. Benne vagy már a 13. hétben. :)
szilbee

Évi!

Peti két etetés között legalább másfél két órát alszik, már születésétől fogva. Ha esetleg közben felébredne, akkor azonnal mellre teszem, ha nem kell neki, akkor megitatom. Próba képpen fejtem, hogy mennyi lehet benne, hát fél óta alatt 20 ml-t sikerült lefejni, egyszerre a kettőből. Ez nagyon kevés, jóhogy éhezett eddig szegény! Amúgy AVENT-üveget használunk, ettől nem szokik le a ciciről. Várom a bogyó hatását!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szilbee!

Zsír az új kép rólad!
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Jó reggelt!

Szilbee: nagyon jó a fotód! :lol:

Én legszívesebben a 40. hétig várnék.

Ildi: Apa nem lehet ott a vajúdásnál?! :shock: :shock: No egy újabb meglepetés.

jaimee

Kár! :( Azokat írjuk be általában akik írogatnak ebbe a topikba is. Te pedig szerencsére elég sokat írogatsz. Nem attól függ, hogy van e már babád vagy sem. De ha nem akarsz bekerülni, természetesen az sem baj.
szilbee

Szilbee: Juj, én nem mondtam, hogy nem akarok. Dehogynem akarok. Milyen adat is kell?

Kor: 32 (bár még van addig pár napom... :D )
Lakcím: Hunyadi 44/A
Szülés várható ideje: 2007.12.26
Első baba és szerintem fiú lesz, bár ilyen rublikát nem látok. :lol: :lol:

jaimee

Jaimee!

Jaaaaa.... Ezt értettem félre:
:oops:
[quote] írta:n legszívesebben a 40. hétig várnék.

Ha fiú, akkor zöldel jelölhetem a nevét. Beírjam akkor, hogy Tibor? vagy Ádám? :wink: esetleg mindkettőt?
szilbee

Ildi, ügyes vagy, jól csinálod! Kínáld meg amikor csak "szeretné", hagy jöjjön az az "inger" :) Tényleg, erről jut eszembe, szoktad érezni, hogy olyankor "belövel" a cicid, amikor elkezded szoptatni? Hát az a 20 ml nem sok, de nekem még annyi sem volt (na, hogy rosszul fejtem, vagy tényleg rendesen kiszívta Csongi, azt a fene tudja), de 10 hónapig azért sikerült szoptatnom. Esetleg megpóbálhatod lemérni szopi előtt, szopi után Petikét, hogy megnyugdjál. (hihi, ezt kb. 2 hétig csináltam, aztán meguntam, mert mindig üvöltött a gyerek, mikor rátettem a mérlegre :) )

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
Én se tudtam lefejni szopi után csak nagy picikét. Egy idő után én is felhagytam vele, mert semmi értelmét nem láttam. Levente mindkét cicit teljesen kiszippantotta. Szépen gondoskodott magának így az utánpótlásról. :) Engem mindenki azzal riogatott, hogy ha nem fejek szopi után akkor el fogok apadni. Hát az én esetmben ez nem így volt. A "kereslet-kínálat" elmélet nálam működött 18 hónaponkeresztül.
szilbee

Évi, az a helyzet, hogy pont ezért kezdtem neki adni a tápit a szopi után, mert nem mutatott semmit a mérleg. Amúgy a védőnő is azt mondta, hogy elég egyszer mérni egy héten, mert különben becsavarodik az ember lánya. Az előbb amit lefejtem odaadtam neki és csak utánna még 20 ml tápi és most édesdeden alszik! Olyan szép egész nap csak gyönyörködünk benne. Sajnos a fényképészemnek elromlott gépe, igaz Elin? :wink: De majd remélem már fater is kölcsönadja egyszer- kétszer.

Jaimee! Apa ott lehet a vajúdásnál, akkor is ha foglalt a papás szülőágy. Imikét mi is egy másik ágyon szültük.
Apa csak a beöntésnél és borotválásnál nem lehet ott, amúgy végig ott lehet.
Azt még nem is meséltem, de szóljatok ha igen, hogy amikor vajúdtam a szülőágy mellett a labdán, /amit mindenkinek csak ajánlani tudok/ odajött hozzám, és elkezde lefelé húzkodni a hálóingemet, ami nem igazán ment neki, mert rajtam volt az nst-gép. :roll: Persze nem lehetett semmit látni, főleg olyat nem, amit nem látott még orvos, vagy szülésznő. :wink:
Nagyon vigyáz az erkölcsimre :!: Nekem ez jutott volna utoljára az eszembe. :oops: Amikor látta, hogy nem tehet semmit elkezdte összehúzogatni a függönyöket, mert borzasztóan zavarta, hogy mindenki odapillantott rám, amikor elment az ágy előtt!
Én meg gonosz módon rötyögtem rajta. :twisted: Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi: :lol: :lol: :lol: Hát ki vigyázzod az erkölcseidre, ha nem Apa?

jaimee

Szilbee: A név kérdést most elnapoltuk, elvégre maholnap még nem szülök. A párom András párti. Bár "ismertem" egy Bandi nevű szarvast...Ezt elbizonytalanít. :lol: :lol: Miért, miért, miért nem jó a Tibor egyetlenemnek???

jaimee

Jaimee!
Akkor beírom, hogy fiú!
a "Banditól" engem is kiráz a hideg. :?
szilbee

Szilbee: Hát kirázni nem ráz ki a hideg, elvégre a mi babánk. :lol:
De lesz még pár tárgyalás az ügyben.

jaimee

Jaimee!
Nem úgy értettem. Nekem volt egy pedofil "rokonom", vagyis a nagynéném férje. Már meghalt. Ezért írtam, hogy kiráz a névtől is a hideg.
szilbee

Szilbee, fejés detto :lol: Mindenki azzal húzta az agyam, hogy fejni-fejni. Én kb. másfél hónapig, aztán mikor 10-20 ml csak szinte piszkította az üveget, a kezemet, áhhh, meguntam. Csongi is szopizott általában mind a két ciciből, és beállt a kereslet-kínálat egyensúly. Ezek után nem aggódtam.

Na, ja, mérleg. Csak azért írtam, Ildi, hogy lásd, mi újság. Szeritnem is macerás, de lehet, hogy egyszer-egyszer kíváncsiságból nem árt, ha tudod, mi a helyzet.

Jaimee, Bandi.... Nekem úgy tetszik pl. hogy Andris. Az olyan aranyos, később vagány, aztán egyszer úgy is András bácsi lesz belőle :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Szilbee: :D :D Anyukám is azt mondta, hogy gyerekkorába a falubeli cigányember volt Bandi... :D Nem nagy királyaink jutottak neki sem eszébe. :lol:

Az én mániám az, hogy minden névről eszembe jut valami, például Zsombor=fűcsomó
Bence/Vince=pince
Máté= mátka
Szabolcs= kapocs és még hosszan sorolhatnám hülyeségeimet.

jaimee

Évi: Köszi, az Andris nekem is tetszik és felnőtt névnek is szép az András. Na jól megbeszéljük a témát, aztán kiderül, hogy mégis kislány lesz. :lol:

jaimee

No, az Andris tényleg jól hangzik. :)
szilbee

Jaimee!

Szabolcs= szemölcs
Dávid= zsidó csillag
Emes= nem áll jól a szeme sem

Az András nekem tetszik, a tesóm második neve. András napon is született.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi: :lol: :lol: :lol:

jaimee

Sziasztok!

Nézelődtem az iwiw-en, sajna mindenkit nem találtam meg :oops:

Petri, rokonságban vagy véletlen Péter Menyussal? Anno együtt "buliztunk" vele Püspökiben :lol:

Bbj, hasonlítassz az öcsédre :lol: Bár őt inkább csak látásból ismerem....

Nagyon jók mindenhol a képek, élvezet volt végignézegetni!

Évi és
Kép
csongianya

Évi
Rokonom Menyus méghozzá elég közeli, a bátyám :D

Na ezek a nevek :D :D Jót mulattam rajtuk :lol: :lol: :lol: :lol:
Én örülök hogy nem fiú nevek közt kellett keresgélnünk mert akkor valahogy úgy éreztem nem tudnék dönteni. Nekem vagy a becézése nem tetszett vagy nem lehetett becézni. pl Dávid, vagy tetszik a Tamás de a Tomi (mosópor) már kevésbé :lol:

Ildi
Nagyon ügyes vagy szopi téren, jól csinálsz mindent! Nem tudtam hogy még Petike nem érte el a születési súlyát, szegénykémnek akkor biztos kell pótlás. De ne add fel a szopit!
fejés: nekem medela kézi mellszívóm volt. Elég jól tudtam vele fejni. Először persze csak 10-20ml-ket sikerült de később már volt hogy egy decit is. a cicának és a kutyáknak öntögettem ki
Én a mai eszemmel -főleg hogy mostmár tudom hogy könnyen megy a szopi- nem fejnék. Mivel olyan sokat termeltem hogyha később nem szopta ki Timi és nem is fejtem le begyulladt.
Annyira mások vagyunk Te azért küzdesz hogy legyen minnél több én meg ellenkezően voltam. Azóta már szerencsére beállt a kereslet kínálat de még most úgy érzem hogy bármikor fel tudnám növelni. Tisztára fejős tehénnek érzem magam :roll: Úgyhogy csak szólj és küldök fénypostán :wink: :lol:
Anyukámnak anno nem volt teje ezért én is rendesen be voltam fosva ettől ezért kezdtem a fejésbe. Szivem szerint adtam volna más babáknak de nem mertem. Timinél ehettem bármit nem volt gond de féltem más babánál nem így lesz. És utáltam sterilizálni is :oops:
na jó bő lére eresztettem e témát, mostmár befogom.
ja még annyi hogy elvileg a maláta is jó tejszaporító. pl a macikávéban van.

KAtlina
Nem irigyellek ebben a hőségben. Én egyedül is szenvedek..

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri!
Köszi a biztatást, minden megteszek azért, hogy legyen tejem!Két etetés között alatt és után éjjel nem, de nappal állandóan fejek, na ebben volt egy kis, na jó nem kis túlzás, de kezdek zizisedni. Már olyan a csuklól, hogy lassan indulhatok a szkanderversenyen. De ha valaki kötöszködne, biztosan be tudmán borítani a bokorba.
Na a Tamásra van egy másik mondás is, de azt nem lehet a billentyűzettel leírni..... 8) Pedig nem rossz név. Nekem mindig a Zsolt név tetszett, mármint olyan fiúba voltam szerelmes ált suliban, de nem volt kölcsönös. Aztán a nőgyógyászom lett Zsolt! :P Milyen érdekes? :!: :oops:

Kép
Mindenkinek ajánlom ezt a fajta kikapcsolódást :wink:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

A fotósom felhívta a figyelmemet arra, hogy ideje lenne képet cserélni :wink: még jó, hogy nem arcot, mert a lpasztikai sebészem ma nem ért rá. :P

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ez a kikapcsolódás kijutott Timinek is (az erkélyen, kiskádban) de valahogy a strandot jobban élvezi.

NAgyon jó ez a kép :D

Nekem még az Attila jön be nagyon. Csak azzal az a bibi hogy volt egy nagyon buta barna bőrű osztálytársam még áltanánosban.
Úgy elkezdtem morfondírozni a fiú neveken... pedig semmi okom rá.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri: Az Attila nekem is nagyon bejönne, de a bátyám az. És a dokim is, bár ez a kisebb gond. :lol:

jaimee

Petri!

Lehet, ha sokáig vetyengünk a neveken, akkor megjön a kedved! :wink:
Az Attila nekem is tetszik.

Ádám= kutya ül a hátán na jó ........ennyi erővel minden névhez írhanánk valamit. :lol:

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi: :lol: :lol: Ádám=Ádám bátyám, aki pávává vált
Egyébként bejön a név. Férfias. Rövid. Nemzetközi, ha kell.

jaimee

Lányok! Hogy vagytok ti ilyen frissek?? :shock: :lol:

Ildi!
Azt a pancsit lehet kipróbálom a törpével, ha felébredt. :) Kép
szilbee

Én átfordultam, amikor tehetném nem alszok, amikot aludnék nem tehetem! :P

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szilbee: Én csak azért nem alszom, mert hányingerem van. :lol:

jaimee

Még egyben!!
Szilbee!
Jó a kép!
Csak jövőhéten megyek amino-ra mert a kiírás szerint 20.-án kell szülnöm

Ildi!
Volt pocaktársam,a te fényképed is nagyon jó!!!

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!!

Levizsgáztam :lol: :lol: :lol: Méghozzá 4-esre. Szerencsém is volt, jó tételt húztam.

Betti! A te vizsgáddal hogy állsz? Ha jól emlékszem neked is mostanában volt.

Ildi, Szilvi: jók az új fényképek!

Katlina! Érdekes, hogy a vonalzód szerint ma töltötted a 40. hetet. Úgy látszik, Robika nem kapkodja el a dolgokat.
judit_79

Sziasztok Lányok!
Meghívtak mára akadályversenyre a munkahelyemre (iskolába). Olyan fura volt. Két perc alatt belejöttem, és olyan volt mintha nem is lennék már majdnem 3 éve otthon Nándival. Aztán mikor mentem a vonathoz, felhívtam a férjemet, hogy minden rendben volt-e otthon. Erre mondja, hogy kimentek anyumék kertjébe cseresznyézni, és mire hazajöttek betörtek hozzánk. Mire hazaértem tele volt a lakás rendőrökkel. Szerencsére megúsztuk egy digitális kamera eltulajdonításával, + két nagyon vékony aranylánccal.

Szibee!
Íme nyilvános adataim:
Ducimami/Kati, 34 éves, Szonok, Kertváros, fiam Nándor, 2004. dec. 20-án született, 37. hétre, 3400g-mal, 53 centivel, normál szüléssel

Most megyek letakarítom a nyomrögzítés nyomait.

Ducimami
ducimami

judit gratulálok

nekem sajna majd a jövőhéten kedden lesz az utolsó vizsgám amittől nagyon félek :?
puszi mindenkinek

Kép
kbernadett

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?