Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ja és Jutta!
Akkor jó, ha ott is jó a bútor! Csak azért írtam, mert amikor én ott voltam, és utána megnéztem a neten (még írtam is itt nektek a honlapot), akkor meglepődve láttam, h néhány bútor képen sokkal jobb, mint ott a valóságban! És neked is egy hónapot mondtak? Már hogy annyi a szállítási idő!
Mondjuk, én még ebben sem döntöttem! Fogalmam nincs milyen ágyat veszünk, de hogy baldachin nem lesz rajta, az biztos!
Az nekem túl szirupos! Én meg nem vagyok az! Van olyan, akinél nekem is teccik, de nem magamnál!

Kép
ermoni

szasztok
gratula a vonalzókhoz :-)

csajok a szülés nem mészárszék nincs ott semmi "extra" apuka a fejednél áll nem lát be a lyukba nem hogy még azt felis vegye.Kamerázást én se szeretném,mert szerintem unalmas lenen utólag visszanézni.De rólam és Majáról van olyan kép amikor meztelenül a ahasamra tették,semmi horrorisztikus nincsen benne,szerintem,nem rakom fel,nehogy elájuljatok,a honlapon asszem vanank fent ilyen képek.

Gabi
vizesedsz még?én iszom a zöld teát és nagyon jól kihajtja a vizet igaz óránként pisilek,de legalább még a pacskeromba is belemegy a lábam.

Képzeljétek babakocsi ügyben változás állt fent,anyumék elhozták az újszülöttkocsit és összeraktuk,DE nem férek el vele kibe az ajtón :-( a folyosónk nagyon szűk így ott tárolni nem tudom,így most azt árulom és úgy lesz hogy a sportunk majdnem vízsszintesig dönthető abba fogom rakni a merevaljú mózest és az lesz bibi kocsija,igaz a huzat nem egyforma,de így legalább elférünk
Vendég

Sziasztok!

Betsy:
mi jól vagyunk. Ritkán jössz. :( Írj Magatokról sokat-sokat. :)

Andi:
jó utat, jó nyaralást. :)

Apás szülés:
nálunk nem az lesz, első sem az volt. Illetve félig csak. Szval vajúdás alatt bent volt, azt mikor jött a doki nyúlkálni stb.. akkor kiment, meg a végére is.
Sztem ez nem férfinak való. Mondom szerintem. :wink:
Vendég

jah Hajni :-)
köszi,de szereztem bébiőrt :-)

nálam nem nyúlkált a doki,jobban a szülésznő szerintem.ő csak a hasamat nyomta irányított,vágott,varrt.
Vendég

Timi.:
ok. :))
Nálunk nem vizsgálnak a szülésznők, itt csak a dokik.

Andi:
ruhákhoz: nekem sem lesz ám minden rózsaszín. Csak mivel Marcinak volt sárga, piros, drapp, így azokat nem kellett vennem. :)
Csak rózsaszín nem volt neki. :wink:
Vendég

jah úgy,úgy asszem kétszer vizsgált,de szerintem abból se látott semmit apuka

ruha nálunk dettó,most kifejezettten csajoa darabookat kerestem,mert nagyon sok az uni

mindenki lelépett?vagy strandoltok?
Vendég

Bizti strandolnak!
Timi: csak a bokám vizesedik, meg a lábfejem, de nem vészes.
ha esetleg jobban elkezdi, kipróbálom én is a zöld teát.
Móni, hát tudom , hogy nem mondtad komolyan a látványszülést, ennyire azért én sem vagyok leépülve :lol:
megyek vasalni, aztán ledőlök, hogy holnapra már egyáltalán tudjak lépni. Nektek a terhesség alatt, nem szokott szarakodni a derekatok?

Kép
Kép
gabcii

Jutta, Gabcii, apukás szülést illetően kezdetben teljesen elzárkóztam, nem akartam,hogy olyan szerencsétlenül lásson, osztom Hajni véleményét, nem férfinak való látvány az. Maradjak csak meg neki az a szép, kivánatos nő, akit megismert, bár már most sem vagyok az a bálna hasammal :lol: :lol:
Aztán ahogy haladt a terhességem, abban maradtunk, hogy majd ott és akkor eldöntöm, hogy akarom-e, hogy bejöjjön....szóval az esélyét meghagyom.

Gabcii, hogy van a derekad? Jobb már? 20-30. hétig a dupláját hizzuk annak, amit a 12-20. hétig hiztunk és nem csak annyit :lol:

Móni, jó az a vonalzó, igazi nyári feeling...és hát ugye mi jó kis nyári terhesek vagyunk
Orvostanhallgatók pedig csak akkor jöhetnek be a szülésre, ha előtte az orvosod megkérdezett téged és te beleegyeztél, különben tilos. Szóval ez rajtad múlik. Ha meg csak úgy bejönnek, akkor tiltakozni kell és kizavarni őket :shock:

Reggel voltam cukorterheléses vérvételen, hát az a 2óra várakozás az horror, meg a cukros lötty is, hiába raktam bele citromlevet. És éhgyomorra kell meginni, hát nem leányálom, de túl lehet élni.

És bibi, holnap délután megyek 3D-re, remélem sikerül néhány sztárfotót csinálni a kis hercegnőről :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Marek, muti már azokat a 3Ds UH képeket :evil:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Nekem olyan fura ,hogy így gondoljátok :roll:
na mindegy

GAbi
nekem is szerencsére csak a lábam vizesedik,de most amióta a teát iszom észresem venni,mert kihajt belőlem minden felesleges vizet
Vendég

Timi! Mi fura neked? Mit gondolsz Te másképp?
Amúgy az apás szülés témakör (és részemről nagyjából lezárva!): én láttam olyan fotókat, videókat, ahol a friss kispapa marha boldogan nyomogatta a gombokat az alvégen amikor született a gyermeke! Nem is egy dicsekedett ezekkel a felvételekkel! Na nekem ez a fura! (Az én férjem amúgy szerintem ott lesz mellettem végig, mert a rokon doki majd úgyis mondja neki! De egyelőre nem nagyon lelkes ebben a témakörben! :lol: Szerintem egyelőre ő fél jobban ettől az ismeretlen szitutól, nem én! Mert hát Timi, nekünk itt minden új!)
És bizony én olyan pasast is ismerek, aki -amióta megszületett a lánya- azóta nem nyúlt asszonykájához! Biza, ilyen is van!
Strand? Gabcii! Neked van kedved strandra menni? Ja, és van mit felvenni!
Én itthon is úgy nézek ki, mint egy lelenc! Ami még rám jön, én azt magamra is ráncigálom! :lol: Még jó, hogy itthon melózok!
Jó ez a vonalzó, mert legalább látom mennyi nap van hátra! Csajok, hogy telik az idő! Mindjárt itt az ősz!
Tényleg, és hogy fogunk értesülni egymás szüléseiről? Nyilván a friss mamák és babák nem nagyon fognak tudni erről értesíteni. Van valakinek erre egy nem túl bonyolult javaslata?
Jolka? Te még mindig csavarogsz? :wink:

Kép
ermoni

sziasztok :)
apukás szülésen én is sokat gondolkodtam, de mivel egy ilyenem már volt, és én is félek a "nőiesség" elvesztésétől, jelenleg én is ott tartok, hogy vajudásnál ok, de a tényleges akciónál inkább ne legyen bent (aztán majd meglátjuk)

Zsu, jó, amiket írsz, hogy ki lehet zavarni az emberkéket szülés közben, stb... Én az első szülésemnél olyan kis mulya voltam, még azt is engedtem, hogy míg az orvosom rendelt, addig megvizsgálhatott egy szülésznő (nem tudtam, hogy mondhatok bármire is nemet, így nem mertem, abszolút azt tettek velem, amit csak akartak :( ) - rettenetes "élmény" volt, soha ne hagyjátok, hogy szülésznő hozzátok nyúljon vizsgálat céljából....

Kép
ebinc

Móni, sztem apukáknak/barátnőknek meg lehet adni a babanet hozzáférést, hogy tájékoztassák a többieket a hirekről, ha valamelyik poronty megszületne. Persze azzal a kikötéssel, hogy nem olvashatnak bele a fórumba!

Én is hallottam már ilyet,hogy apukát annyira lesokkolta a szülés és anyuka vérben fürdő látványa, hogy utána nem nyúlt anyukához.

Móni, hogy van a férjed sarka? Javult a kezeléstől? A pasim még mindig csak győzködi magát, hogy el kéne mennie orvoshoz...hát a pasik már csak ilyenek.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ebinc,

asszem abban a kis tájékoztató könyvben olvastam minden ilyen dologról, amit a védőnőtől kaptam. De már nem emlékszem.

Egyébként asszem Gabcii irta, hogy bátorság egyedül szülni. Hát én nem egyedül fogok, lesz fogadott szülésznőm. Eddig már 2 barátnőmtől is azt a tanácsot kaptam, hogy ha mást nem is, de azt fogadjam meg, hogy legyen választott szülésznőm. Úgyhogy csütörtökön ezt is megbeszéltem a dokimmal, hogy ő kit ajánl, ő is nagyon melegen javasolta, hogy fogadjak egyet. Vele mindent meg lehet már előtte beszélni, körbevisz a kórházban, bármikor fel lehet hivni minden hülyeségge és nem a dokit zaklatom és hát mégiscsak ő lesz bent velem végig a vajúdás és szülés alatt.
Szóval a dokim megadott 2 nevet, akikkel ő szeret dolgozni, hogy válasszam ki, nekem melyik a szimpatikusabb.
Nekem ez igy megnyugtatóbb.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Igen Móni az apás szülés.Nekem valahogy természetes,hogy legyen ott velem szülésnél,enyém ember nm akart bejönni az elsőnél ,de utána azt mondta ,hogy nem erre számított és most már kinem hagyná.Valahogy úgy érzem,hogy ő csak segít azzal,hogy ott van,hisz az ő gyereke is.Ha már a mienk a terhesség a szülés a babázás,gyereknevelés úgy gondolom az a minimum,hogy ahol tud jelen legyen.Nálunk úgy volt hogy én mondtam ,hogy szeretném ha bejönne legalább amíg vajjúdok aztán ha akar kimehet,de amikor végre elérkezik a pillanat,hogy megszületik apuka csak szorít és feszülten vár,hogy na végre és ennyi megszületik és ott van és ennél többet szerintem egy nő nem adhat egy férfinak.Énmég olyat szerencsére nem láttam,hogy alulról vette fel apuka a szülést azt én sem engedném.Sőt nálunk azt mondták persze apuka bent lehet ,oda áll szépen a fejemhez aztán ennyi.Annyira az élmény hatása alatt volt hogy én szóltam neki,hogy fotózzon már :-)
az ha valaki meg azért nem nyúl az asszonykához ,mert estleg jelen volt a szülésnél annak szerintem más okai vannak,szerintem egy érett férfinak felkell tudnia dolgozni,hogy a babát nem a gólya hozza.
Vendég

Timi, ez aranyos :lol: , és végülis igazad van :lol:

Kép
ebinc

na ja aztán eldugulok,ki ne utáljatok innen,mindenki úgy züljön ahogy azt a legjobbnak látja
Vendég

jah még annyit hogy rám büszke lett a férjem szülés után :-)hogy látta micsoda hős vagyok :-)

lakat
Vendég

Timi, én is álmodoztam arról, hogy tök nagy hős leszek szülésnél és majd a páromnak megdícsér az orvos, hogy milyen ügyes voltam :lol:
Az egyik ismerősöm pedig felvette az egész szülést (alsó képek premier plan-ban), aztán egy kerti parti keretében levetítették a közeli- és távoli rokonságnak.... bahhh :shock:

Kép
ebinc

Hát Ebi szerintem nem normálisak,az már tényleg perverzió :-) pláne mutogatni,áhhhhh

Most nézem már amennyiyre tudom az afrikai szeretők című filmet ,láttátok?Móni?Marek?kemény
Vendég

és még igenis megdícsérhet a doki :D

nekem most mondta amikor mentem Bibvel először hozzá,hogy emlékszik szép,csendes szülés volt a kislánnyal :-) akkor nem mondott semmit csak talán a szülésznőnek,hogy l"átod sose lehet tudni" :-)
Vendég

Sziasztok!

Vagyok, csak tegnap és ma eddig lustálkodtam. Na és vettem egy romantikus könyvet, (nem nevetni:)) azt mostanra kivégeztem. Jót tesz a kislelkemnek. :)

Meg van a terhelés eredménye.
Éhgyomri :4,75 (3,50-6,10.ig jó)
Cukros löttyi után: 5,76 (3,90-6,70.ig jó)
Tehát tökéletes eredményem lett, nem is számítottam másra. :wink:

Zsu!
Több vízzel kellett volna hígítanod, akkor jobb. Ezért nem is az ott kapott porából ittam meg, hanem Manó félliteres pohárba csináltam és ittam meg, így már tűrhető volt. Sok kismama, a 2 dl pohárba beleöntötte a szőlőcukrot, ami kb. 3/4-ig ért, majd felengedte vízzel, ami kb. 5 korty lehetett, ezt próbálta elkeverni, ami persze nem sikerülhet, és ezt nyomta le. :? :? :? Én már Manóval is két pohárból ittam, meg, na igen ügyes mami vagyok. :D :oops: Na meg szerény. :)

Manó megkapta hétvégén az új ágyikóját és kapott hozzá egy kincses ládát is (u.u fa). Ha sikerül összerakni, teszek fel képet. :)

Én is megkaptam végre a szandit. Nagy nehezen találtam egyet, remélem végig tudom, majd hordani. Végül is egy rieker "márkára" esett a választás, Eddig is bejött, ilyen a téli bakim is. :) Kényelemes, olyan scholl kategória.

Apás szülés.
Zsu!
Megértem a félelmeidet. Én is hasonlóan gondolkodom, gondolkodtam.
A terhesség első időszakában, teljesen kizártam az apás szülés gondolatát. Tényleg nem férfinak való, mi van, ha megundorodik tőlem, ahogy Móni írta...
De, utána arra gondoltam, mi van, ha rossz lesz egyedül, a doki és a szülésznő sem úgy áll a dolgokhoz. Nem akartam a kiszolgáltatóság érzését sem...Húú ezt nehéz leírni. Na meg, ha apa bent van, van kihez szólni, de az is jó, ha mellettem van, vagy, ha probléma van segítséget hív, esetleg hibáknál ott van... Tehát hasonló gondolatok voltak. De mindenképen ismerni kell a saját párodat... Pl. az enyém tipikus oroszlán, szeret uralkodni, parancsolgatni, de nagy szíve van, bármire lehet benne számítani. Még is attól féltem, hogy összevesszünk a szülőszobán, mert próbál irányítani, mit csinálják, és hogyan, amikor tuti, hogy én ezt jobban tudom majd...Na meg, ha nagy fájdalmam lesz, akkor őt fogom hibáztatni, hogy itt vagyok...:)Sorolhatnám az érveket és ellenérveket. Végül úgy döntöttünk, hogy bejön, de bármikor kimehet, vagy én kiküldhetem. Nagyon ügyesen és bátran viselkedet. Nem zavart a befelé fordulásban, meghallgatta a hülyeségeimet, ki be járkált, hisz ő megtehette, evett, telefonálgatott, sms-t írtunk a haveroknak. :) Na persze, ehhez az kell, hogy ne legyen komplikáció, ne szakadj szét a fájdalomtól... Az utolsó órákban megszűnt a külvilág, nem is éreztem, hogy apa ott lenne, csak az órát figyeltem, a ketyegésére koncentráltam, a gáznak a furcsa hangjára, és Manó szívhangjára... Kavarogtak a gondolatok, írtam magamba az élményt, hogy nem is fáj... meg átverés az egész...:D Itt már nagyon kába, "részeg" lehettem, a sok gáztól. :D Lényeg, lassan megszületett Manó.

Fényképező persze otthon marad, de tényleg nem való oda, főleg a kamera. Minek... Jó, apa telcsivel lekapta, de csak pofiját, a véres részek, nem tartozik senkire sem, ő sem tartja helyesnek megörökíteni. Én még a lagzis felvételünket sem néztem meg, pedig akkor még néztem ki valahogy, egyszerűen jobb volt megélni. :)
Apa végül mindent látott, a doki kisebb anatómia órát tartott neki, de ha látta volna, hogy zavarban vagy kínos neki, biztos a doki sem bátorítja, hogy nézze meg. Ez közös döntés, senkinek nem kell olyat tenni ami zavarja, vagy kellemetlen.

Orvostanhallgatók. :) Nem tudom mit szólnék hozzá. Első reakció, tuti nem engedném be őket. De a második, hogy belőlük is doki lesz, és lehet , hogy kiváló doki, egyszer talán még a kezei alá kerülök, miért ne segíteném a tanulásban? :D

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam, de két mondatban nem tudtam leírni, hogy én mit éreztem anno. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

:)
Timi! Megint ez a megfelelés, úgy látszik egy betegségben szenvedünk. :) :wink: Csak vicceltem.
Nem szeretek panaszkodni, nem jajgatok, ha valmi nagyon fáj, de, szeretném ha babusgatnának, de ha nem mondom akkor nincs, mert mindenki bátornak és erősnek hisz. De, ha még is valaki együtt akar érezni, akkor meg hárítok. Lehet érteni, ezt a hülye gondolatmenetet? Hülye büszkeség...

Én örültem, hogy a vajudás alattnem volt ott, se a szülésznő, se a doki. Nem zavartak feleslegesen. Örültem, ha nem láttam Őket, nem vagyok az aki minden percre figylemre éhes. Szerencsére nagyon kedves szülésznőt kaptam ,ügyeletes volt, müszak lejártval, kértük, hogy maradjon, és maradt. :) Örülnék, ha ő lenne megint.
Nem tudnám elviselni, ha nő kotorászik bennem, másnak pont az ellenkezője a véleménye. De szülésnél nem zavart, természetes votl, hisz a munkáját végezte.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
üvöltöttem volna én ha úgy adódik,de valahogy nem éreztem úgy hogy attól könnyebb lenne,így lett csendes szülés.nem direkt.Szüléskor a dokim 2szer vizsgált meg a szülésznéni meg a asszem a végén amikor már nyomnom kellett ,de lehet csak benézett :-) és ő szólt a dokinak,ő csinálta a gátvédelmet aztán kb. ennyi szerintem ők nem is vizsgálhatnak, nem?Ő se és a doki se telepedtek ránk,csak jó volt tudni,hogy két lépés és ott van(nak).
Vendég

Sziasztok

Tíz óta itt vagyok Halason, most van egy óra szünetem, aztán nyolcig megint órák. És persze fáj a hasam, mint azt állat, le kéne feküdnöm, de nincs hova. Nem tudom, hogy fogom kibírni....
Ja és az előbb rájöttem, hogy nekem azonnal jégkrémet kell ennem...olyan jó vizes jégkrémet...nem is szeretem, de mindegy. Lemásztam a harmadikról, addig mentem az utcán, amíg nem találtam az egyek boltban....a csaj megkérdezte, hogy egyet kérek? Naná, mi vagyok én??? Visszamásztam a harmadikra, megettem, erre rájöttem, hogy meg tudnék még enni néhányat. Úgyhogy lehet, hogy ismét megyek :shock: :shock:

Nekem nem a derekam szokott fájni, hanem a farom :roll: ....egy időre abbahagyta, aztán most megint kezdte, és van hogy alig tudok menni...szóval ismerős az érzés....

Valaki kérte a 3d-s képeket....de én még nem voltam 3d-n, csak rendes uh-h a magzatvíz miatt!!!

Nálunk nem apás szülés lesz, hanem anyás....ezt persze már írtam...nem tudom apát rábeszélni, én meg nem akarok egyedül lenni.....Ez ciki? Anyukám bevállalta, olyan aranyos!!!

Klinikáról annyit, hogy Szegeden ki kellett venni egy csomót a mellemből....kb. 20 éves voltam....a műtét előtt sorra jöttek a fiatal orvostanhallgatók, mindenki az én mellem akarta megfogdosni.... :shock: :shock: :shock: IMÁDTAM!!!!(de ez persze nem igaz!)

Na abbafejezem, mert sok volt belőlem és különben is mindjárt kezdődik az órám. De úúúúgy fáj a hasam! Mondjuk csak akkor, ha ülök, de mi a francot csináljak 4 órán keresztül...sétálgassak körbe-körbe abban a kis teremben? :roll:

marek

Móni!Többiek!
Én is találkoztam ma egy eszméletlenül kövér kismamával. Hozzá képest én karcsú vagyok, és csini, nem is panaszkodok többet. A csaj nem lehetett több tőlem, helyes pofija volt, de nyaktól lefelé borzalom, mintha nem is a saját teste lenne. Arcra sem úgy tünt, hogy így született volna, vagy elhagyta magát rendesen, vagy a hormon gondok...Az nem látszott szegényen, hogy terhes, mert a sok lógó háj, bocsi, így írom, eltakarta. Ami arra utalt, hogy terhes, hogy fogta járás közben a pociját, ahogy mi is szoktuk, és a kiskönyv a kezében. Kb. 200kg lehetett, Ő már sosem lesz 80kg-os, hacsak nem műtik meg. Sajnálom, hogy ilyen fiatalon, valaki így néz ki.

Zsu!
Az jó, hír, hogy ha dupláját hízzuk. Mert akkor 0 lesz. :) Nálam is tuti meglódulnak a kilók. A combomom megjelent az első sötét csík, eddig nem volt.:( Pedig a gatyák nem mutatnka méret változást....

Gabcci!
A derekem nem fáj, még szerencsére, biztos még nem vetted fel a kismama állást. Rossz helyen van a súlypontod. Próbálkoz, na és csípd el apa grabancát egy masszírozásra. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek!
Vigyázz magadra, gyerkőc tiltakozik a munka ellen.

Manónál én is a vizes fagyiért voltam oda, ismerős érzés. :) Soakt mentem a kedvenc fagyim után. :)

Jutta! Nálad, még mindig tart a fagyi őrület? :)

Ja, Hajni és Timi, nem is dicsértem meg milyen aranyos rucikat vadásztattok, ügyesek vagytok.

Jutta!
Te pedig nagyon szép bútort választottál.

Nem messze tőlünk van egy hatalmas turi, még sosem voltam, béna vagyok az ilyenhez. Ma jött árú, de rengettegen voltak, na és milyen puccos kocsival mennek turkálni....Csak én vagyok ilyen szerencsételn, és nem használom ki az olcsóbb lehetőséget.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

ajaj, a mai kisregényemtől mindenki megijedt. :(

Mentem is. Manó lassan ébredezik, és még nem csináltam semmit.
Ráadásul a Győri és a Pesti anyukák erre küldték az esőt. :) Ma sem emgyünk már ki, esetleg sétálni. Takarítunk legalább Manóval.

Jók legyetek, vigyázzatok egymásra!!!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, nem hiszem, hogy bárki megijedt volna, inkább nagyon érdekes volt, ahogy a szülésedet leírtad

Nekem valahogy nem sikerült anno túl jól, de most már jóval tudatosabban készítem magam rá

Marek, neked jó munkát, várlak ám továbbra is, ha lesz majd egy szabad hétvégéd

Kép
ebinc

Timi!
El ne dugulj már! Én nagyon bírom azt is amit, meg azt is ahogy írsz! :wink:
Na, majd lesz valahogy ez a szülés "dolog" nálunk is. :lol: (A férjem amúgy most vesz egy videokamerát, direkt Janka miatt, de nyugi! Az tutti nem lesz benn velünk a szülőszobán! Majd később! De még meg kell tanulnom előtte valamilyen videoszerk programot. Jó ötlet? Ebinc! Főként Rád számítok ez ügyben! Ha már tévés vagy! :wink: )
Zsu! Szóval először is: irány az ortopédus! Nálunk volt először lúdtalpbetét, szilikonos sarokemelő (a férjem szerint ez a legnyerőbb!), valami ionos kezelés, sugárkezelés (szte neki ez nem sokat használt), és injekció! Jobb valamivel a helyzet, de nem az igazi! Kímélni is kell! Szóval van sarka és eddig még nem kellett műteni!
Jolka! Timi! Nem akarom elhinni, h Ti ennyire simulékony természetűek, ekkora tűrőképességűek vagytok! Csak én lennék ennyire önfejű és makacs? Hisztis és szókimondó?:roll: Bár mostanában a hormonokra fogom! :wink:
Marek? Neked meg már mi volt a melleddel? Vagy titok? Egészségileg félárbócosnak lenni ráérnél nagyi korodban!
A hízásról egy mondat, de ne köpjetek le! Könyörgöm! Én tudom, h a dokik nem szeretik, ha valaki 8-10 kilónál többet szed fel! Sőt, hallottam olyan dokiról is, aki 10 kg fölött nem volt hajlandó foglalkozni a kismamával! Nem vezette le a szülést! (Több a koplikáció!) Szóval, én is sajnálom, ha valaki dagi, de sokszor nem a hormonok a hibásak, hanem az a baj, h ész nélkül eszik. Amikor meg terhes, akkor különösen! És tudomásul kell venni, h van aki ezt nem teheti meg! Jutta! Te is nagyon vigyázz! Nem bántásként mondom, hanem aggódásból! Utána is k nehéz leadni! Ne hitegessük magunkat! Ha nem olyan a genetikánk, minden dekáért küzdeni kell! Na, okostojáskodtam megint! Bocs!

Kép
ermoni

Ebinc!
Mondtam már! Mi is megyünk mind hozzátok Keszthelyre! Hol is laktok? (Csak kb!)
A videobigyozót nálatok valamelyik "fiú" a tv-nél biztos tudja! Tudod én elméleti rohadék vagyok! Ti meg csináljátok! :wink: Nagy különbség! :lol:
Tényleg ez a fórumtali hamvában holt? Mindenki saját magánál akarja (kivéve Ebinc!), mert elkényelmesedett!? Tudjátok mit! Én bárhová szívesen megyek! Én majd máskor hívlak benneteket! Ha nagyobb lesz a pecó!:wink: (Bár ebben a kicsi házban is buliztunk már sokan egyszerre! Most meg csak nem táncos mulatságról van szó! Bár az Andit ismerve! :wink: Meg szerintem ne éjszakai partiban gondolkodjunk, hanem valami kora du-ban! És addig, amíg az első fecskék el nem kezdik megrohamozni a szülőszobát! Az Andit meg a végén -még ha nincs semmi baj, mert mér lenne, akkor is- néhány héttel előtte be fogják fektetni a kórházba!)

Kép
ermoni

jajj má megint olyan rosszul vagyok,nem tudom a mele miatt e.de éhes vagyo,de nem kívánok semmit,fejem fáj,gyomrom ég,szédülök,melegem van,blááá asszem ma taccs is lessz

Móni
köszi :-)
kamera?én is kiharcoltam egyet pocakosan ,hogy majd kisfilmeket fogok gyártani Majáról,erre van róla összesen kb. fél óra anyag :-)mert amikor pici volt nekem nagy szám vol thogy fekszik meg alszik ,de visszanézve kicst uncsi :-) aztán egyszer felvettük ahogy szívogatta a dinnye levét ,nekünk nagy szám volt :-)azt utána meg ő akart lenni az operatőr :roll: na majd Bibivel többször előkapom :-) vagy nem :-)

őszinte is vagyok ám :-) nem akarlak megbántani,de én úgy vettem észre magamon,hogy ahogy idősödöm egyre szókimondóbb vagyok ,csattanóbb.Főleg amióta Maja meg van.Visszagondolva micsoda hülyeségeket csináltam és mondtam,hagytam magammal :oops:
pl. amikor a fülbevalót berakták Majci fülébe a hazajövetel napján ,mondja a csecsemős mehetek érte,én meg mit mondtam :áh még biztos sír.eszméletlen,nem az volt a szavam hogy rohanok,hanem fostam ,hogy nem tudom megnyugtatni :-)

hízás:szerencsére most nem hízok :-) én azt nem terhesen teszem,eddig 1-2 kiló jöhetett rám,de én nagyon kövér vagyok,lehet élőben nem is szertnél :cry: ,de mivel tudom,hogy így soha nem leszek "teljes" ember,lefogok fogyni!!!!!!nagyon szar ám kövérnek lenni,nem mindig a sok kaaj a ludas,nálam az is közbe játszott tény,összekerültünk a párommal aztán itt tömés van,ilyen süti olyan süti,mindig főtt kaja,reggeli,és hát aki szeret enni s hízékony hamar felszedi a kilókat :-(de már kár siránkoznom,az első 5 kilónál kellett volna észbekapnom,nem a plusz 25 kilónál
Vendég

Timi!
Ha hiszed, ha nem nem a magasságuk és a súlyuk alapján válogatom a barátaimat! De gondolom sejtetted! :lol: (Van olyan barátnőm is, aki alacsonyabb a Marek-Ebinc-Zsu triumvirátustól, és golyó! De imádom! Jól nézünk ki, ha együtt megyünk valahová! :lol: De ennyi év után az ember már rég lesz*rja a külsőségeket!) Én csak azért írtam, mert tudom mekkora kínlódás, szenvedés a lefogyás stb!
Amúgy meg lejött az nekem, h Te egy nagyon határozott kis nőci vagy! Nyugi! Én ezt a "fajtát" bírom! :wink:

Kép
ermoni

Na megyek takarítani! Később, talán!

Kép
ermoni

brühühü... írtam egy hosszút, de elment, most mérgelődök... írhatom le újból, akkor most már rövidebben:

Móni! Én nagyon egyszerű tévés vagyok (titkárságvezető, képújságot szerkesztek, plusz pár háttérmunka), de persze, megkérdezem (jól értem, hogy vágóprogramot szeretnél?)
A hízással kapcsolatosan tökéletesen igazad van, anno,első terhességnél ezt nagyon elrontottam, így szülés után hónapokig alig mertem elhízottan utcára menni, ami azt eredményezte, hogy olyan szinten félni kezdtem az emberektől, hogy jajj... évekig - pedig akkorra már lefogytam - boltba is alig mertem bemenni, mindig arra gondoltam, hogy mindenki rajtam röhög :oops:

Annyira furcsa dolog történt hétvégén. Petykó egész végig bújt és arról beszélt, hogy mennyire szeret engem. Bemászott egy takaró alá, hogy ő most hasban lévő baba és rugdalt meg boxolt kifelé... Nagyon furcsa volt az egész, mivel mi nagyon össze vagyunk nőve, napjában többször megszeretgetem, puszilgatom, nem gondoltam volna, hogy elbizonytalanodik a baba születése kapcsán (főleg, hogy annyira de annyira szeretett volna már kistestvért évek óta - még az iskolai fogalmazásai is többször szóltak arról, hogy kistestvérre vágyik). Szóval most hétvégén nagyon furcsákat láttam rajta, pedig annyit beszélgetünk ezekről a dolgokról, annyiszor próbálom biztosítani, hogy nem kell félnie, a szeretet nem veszik, nem fogy, csak még nagyobb lesz, hisz egyel többen leszünk.

Ha nem bánjátok, rakok fel róla képet

Kép
ebinc

hehe aranyos vagy :-)
nyali smile

na kajoltam sajtos kiflit talán jobban vagyok :-)
Vendég

Ebinc, Várom a nagyfiadról a képet.

Megértem a kis srác szorongását... Szegényke, még nem érti, hogy milyen változás lesz, na és neked is nehéz lehet.
Én nagyon örlődök, hogy minden ok legyen a két gyerkőccel, ne legyen féltékenység. Na és ne kövesem el azt a hibát, hogy azt mondjam, Manónka, hogyTe már nagy vagy, Ő még kicsi....

Móni!
Teljesen igazad van.
CSak az a baj, hogy vleem is elszalad a ló anno.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Poci felülnézetből

ti is csináljatok!!!!! fotót

Ebi
én is szereném látni a fiacskádat :-)
nem is tudom milehet a jobb ,ha ennyivel nagyobb atesó és tudja mi vár rá vagy ha kicsi a nagy is és fogalma sincs mi vár rá :-) Kép
Vendég

Na csak egy utolsó gyors bekukk, aztán húzok haza.

Jolka, már be volt keverve pohárba a lötty, az volt és kész. Túléltem.
És nagyon egyetértek azzal, amit apás szülésről irtál, hasonló gondolatok keringenek bennem. Majd én is akkor meglátom, hogy mi a jó.

Köszi Móni, majd rugdosom a hős apukát, hogy ugyan dugja már ela képét a dokihoz :lol:

Jaj, ma mégis elcsábultam, vettem babaruhákat a teszveszen :oops: Lehet, hogy nem kellett volna? :roll:

Ja, és 7végén is. Voltunk görög étteremben, hoztak valami mézbort, fini édes volt, hát benyomtam. Azért nem volt sok :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na, kitakarítottam, mert holnap valami partner jön és tudjátok, nálunk iroda lakás egyben!
Ebinc! Aha, vágóprogram! Egyszerű, ha lehet netről letölthető! Naná, h ingyenes vagy occsóért! Nyilván Péter nevű nagyfiad (miután egyre látványosabb a poci!) érzi, h nagy változás előtt álltok! Én nagytesó vagyok (5és fél év van közöttünk!) és hát őszintén, annak idején egy kismacskának én jobban örültem volna, mint a hugomnak! :lol: De megbarátkoztunk! Azóta is a nyakamon lóg! :lol: Szóval alakul majd, nyugi!
Jolka! Ne aggódj már, sztem szuper anya lehetsz, és akkor a másodiknál miért lennél másabb?! Hmmm! De komolyan?
Zsu! Én is kishíjján vásároltam már Jankának, de visszatartottam magam, mert nagyon tudatos akarok lenni! :? Szóval lista (az itteni tapasztalt anyukák javaslatai alapján) aztán pipálgatok! Remélem így kevesebbet fogok elszórni, és csak néhány holmit veszek csak úgy szerelemből!

Kép
ermoni

Jaj, és nem is mondtam! Holnap nem nagyon leszek, mert 3!!!! vödör cseresznye vár arra, h befőzzem! Nem vagyok normális! :?

Kép
ermoni

Jesszus, lányok! Képtelen vagyok felvenni a fonalat, bepótolni az elmúlt hetet...
Röviden az eddig olvasottakra:
27 vagyok
PR-t tanulok, és
SIKERÜLT A SZIGORLAT!!! :lol: Kegyelem kettes :oops: :oops: :oops: de megvan!
No megyek vissza 10 oldallal :shock: korábbra....
ciko

Héj Cikó! Csak több időd lesz, ha vége a vizsgaidőszaknak! Nem irígyellek, nekem tanítani is nehezemre esett az elején, nem hogy tanulni!
Amúgy mizujs?

Kép
ermoni

Úgy legyen!
Legközelebb szeptemberben... ha minden igaz.
Amúgy? Képtelen vagyok létrehozni egy vonalzót Babócának :oops: , pedig a babanet már megküldte a mélt. Mit kell bemásolni az aláírás helyére a profilban?
Asszem minden OK. Bár, hétvégén elfogyott a MagneB6, érzem is a pocakot. Persze csak fejlődik a bébi - remélem. Holnap már 16 hetes lesz. Ma megkérdezte az egyik kolleganőm - aki nem is tud az örömhírről -, hogy: csak nem?! Mert, hogy - szó szerint idézem! - el vagyok változva :shock: :shock: :shock:

Szerdán reggel megyünk AFP-re hármasban :D :D :D Apuci is jön! Természetesen minden rendben lesz. Ilyenkor is van UH?
Mikortól látszik, hogy fiúcska vagy kislány? Mikor érdemes 4D-re menni?

Asszem tényleg megyek visszaolvasni, sok érdekeset írtatok. Előbb utóbb sikerül utolérni a csapatot :)

Ja, és MOSOLYOGJATOK!

Tévedtem, SIKERÜLT! :lol: :lol: :lol:

Kép
ciko

Ciko!
Egy csomó mindenről esett itt már szó, olvasgass nyugodtan! De ha nem találod, dobd fel újra a témát!
Nekem az afp-n volt uh, de minden orvosnál másképp van! Hol is fogsz szülni? És hol laksz? Vagy már tudnom kéne, csak szokás szerint vaksi vagyok?
Ált. a 20 hét körül egyértelműek a nemi jelek,vagyis hogy van heréje vagy sz.ajak a lába között!
Nekem azt mondták az orvosok a családban, h a 4d-nek orvosi értéke minimális van (vagy semmi), a leglátványosabb a magzat fejlődése során, ha 24-28. hét között csináltatod. Persze van, aki nem bírja odáig. Szóval a Te döntésed!
De képet mutatni ám!
A nevére is kíváncsiak vagyunk!
Ja, magadról is!
És Zsu! Rólad sem láttunk még!
Timi! Ez a felülről fotó... Nem baj, ha én nem csinálok? Nekem valahogy nem nagyon jön be! Bocsi, de tényleg! Oldalról legalább terhesnek nézek ki, de felülről szimplán daginak! :(

Kép
ermoni

Ciko
Móni már mindent elmondott:-) szerintem 4dre 20ik héttől érdemes menni.Nálunk az afp eredménnyel kell menni genetikai uhra.Jó esetben akkor már látszik a neme

Móni
nem felülnézetes képre gondoltam,hogy csináljatok :-) csak nekem olyan borzasztóak lettek az oldalsó képeim,hogy azokat inkább megtartom magamnak,ezenmeg legalább szép kis dombnak látszik,szerintem :-)Én pont oldalról nézek ki nagyon daginak,felülről látszik hogy ez tényleg baba
Vendég

Annyit írtok, hogy mire végigolvasom elfelejtem, hogy mire kellett volna reagálni.

De az biztos, hogy én is megyek fórumtalira, még akkor is, ha nem nálunk lesz...de akkor ne várjunk sokat, mert úgy érzem, hogy már nem megy az ülés :cry: :cry:

Móni
Mindenféle jóindulatú (eddig) csomók vannak a mellemben....már megszoktam....egyet már kiszedtek, de mivel azóta lett másik, most már letojom.... azt mondták 16 éves koromban, hogy szoptatástól akár el is múlhat. Hiszem, ha látom.... :roll:

Viszont most megyek, mert nem tudok ülni, fáj a hasam, nincs hely a gyereknek, vagy mi :roll:

Tudom még mit akartam....Móni, én nem zabálok, mégis jönnek a kilók....annyit eszek, mint előtte és akkor nem jöttek....az totál alkati kérdés, olyan vagyok mint anyukám volt, és ez az amit nem lehet diétával megváltoztatni.....viszont koplalni nem vagyok hajlandó, soha nem is voltam, bár eddig nem is volt rá szükségem, elvoltam a 48 kilómmal.....Az egyetlen hibám talán az, hogy mindig este érek haza, és ugye nem kellene fél kilenc-kilenc körül vacsorázni, de nálam mindig ez van....de ez is így volt a terhesség előtt is és akkor nem híztam tőle :oops:

Most megyek, mert apuka megint kidőlt, pedig ma több órám volt, mint neki.....tényleg jó ez az időszak, annyi energiám van, hogy az hihetetlen....

Jóccakát mindenkinek!

marek

Na ezt a súlytémát részemről lezárom! Mindenki más az biztos! Én csak annyit akartam mondani, h nem árt résen lenni. Több szempontból sem: én jobban érzem magam gebébben, mint kipárnázva (bár még túlsúlyos soha nem voltam, azt hiszem). Másrészt nyilván mondani sem kell: egészségesebb. Harmadrészt: nem szeretnék úgy járni, h nem szeretek tükörbe nézni. Van így is egy csomó dolog, ami problémás, ne legyen ez is az!
És én komolyan nem szólok már erről, mert nem akarok senkinek kellemetlenséget, még magamnak se emiatt a téma miatt. (És még az is lehet, h a végére én szedek fel annyit, h csak lesek! :? )
Mindenki azt csinál, és úgy, ahogy jónak látja!
Na irány az ágy!
Jóccaka!

Kép
ermoni

Jó reggelt mindenkinek!!!

Kipihentétek magatokat?

Marek!
Hogy vagy? Pocak? Jól tett a pihenés?

Ciko!
Gratulálok a vizsgádhoz? Ügyes vagy. Én már terhesen nem tudtam a tanulásra figyelni, minden más fontosabb volt. :wink: Engem már tuti töröltek az egyetemen. :( Elfelejtettem halasztást kérni. :( Közben változott a rendszer is. Na majd Manóval megyek intézkedni, elvileg már végzős vagyok pár éve. :)

Szép napot mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

A Móni által lezárt témákról, még pár szót :)
Bizti, hogy számít a szülés szempontjából is, ki mennyire engedi el magát, ill ki mennyit szed fel. Sztem, ha túlsúlyos a kismama, jobban vizesedik, több panasza van, nameg "nem bírja el magát" úgy, mint kellene. ( akkor én túlsúlyos vagyok??? :lol: )
Szülés: ez a kamerás dolog, meg a felvétel mutizása boldog, boldogtalannak, nekem baromira visszataszító. Én nem azt mondom, hogy nem lehet kamerázni a szülést, de tudjuk már baszus, hogy hány óra!!! Ez sztem, bizalom és tolerancia kérdése. Anyuka bízik apUkában, hogy nem megy a lába közé skubizni, apuka meg tolerálja az éppen aktuális zűrjeit anyukának. Oltári nagyot veszekednék, ha nálunk ilyen lenne, hogy mindenki az én alfelemet csodálná szülés közben :twisted:
Timi: nem szülnénk, együtt??? Lehetnél a moderátorom esetleg :lol:
Más topikokban, úgy oldották meg az értesítést, hogy megbeszélték ki kinek küld sms-t, mikor megszületett a babó. Ez sztem működőképes.
Jolka, Jutta, Marek, Timi, meg mindenki, talán Zsu nem egyedül!!!
Annyit hangoztatjátok, mennyire el vagytok hízva, pedig tuti neeem. Rakjon fel mindenki egészalakost, hát majd meglátjuk, ki döntöget rekordot :evil:
Én is rakok ígérem. megkérem a párom, hogy csináljon.
Zsu: neked megy a drukk a 3 D miatt, mára :)
Cukor terhelés: veletek jól kicsesztek, vagy csak velünk nem, mert ugye itt a kíméletesebb kefír, zsemle a nyerő. És ujjbegy bökés.
Jolka, grtau a jó eredményhez :)
És milyen az a "kismama állás" ??? Valszeg, télleg nem vettem még fel. De nekem már kb a 8. héttől fáj a derekam, kisebb nagyobb megszakításokkal és eltérő intenztással. De terhesség elött is szokott fájni, csak most ez jobban kihozza. (szakmai ártalom. Nevezhetek a gerincsérvre asszem)
Azért, köszi Zsu, már jobb, mint volt. Tudok menni :D Bár, úgy, mint aki bekakált, de most ennek is örülök.
Marek: Bálintod, szeretné, ha többet pihennél. A pocak fájással jelez neked.
Jaaa, és Móni: strandolni lenne kedvem, de idén kihagyom, mert félek a baciktól, meg mittoménmég milyen szövődményektől, nameg NINCS IS MIT FELVENNEM. Kb a 12. héttől nem jönnek rám a ruháim :twisted: :twisted:
Ma el is megyek, veszek egy kényelmes pacskert, meg vmi göncöt magamra. Itthon, én is hasonlítok vmi hajlék nélkülire. A kollégák, ha otthoniban látnának, biztos nem dícsérnének, hogy milyen jól is áll nekem a várandósság :lol:
Timi: a zöld teának hogy van az adagolása? Úgy hallottam, meg van szabva, hogy mennyit lehet max inni belőle.

Kép
Kép
gabcii

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?