Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

"Régi" anyukák merre vagytok???

Nagyon örülök az új babóknak és mamóknak, de hiányzonak a régiek. :-(

Boga!
Fogamzásgátlás témához és csak annyit tudok mondani, hogy nálunk a gumi vált be. Nem is gondolkozom máson. Hormontabletta eleve kizárva. Spirálltól már maradt terhes ismerősöm, a többit pedig nem ismerem. A gumi a tuti. De szerencsére a férjemnek semmi ellenvetése a dolog miatt. Igaz mi csak a végén húzzuk fel

Dina!
Engem nagyon érdekelnének amit tanárként tapasztaltál, csakhogy tudjam mire készüljek. (majd egyszer elmeséled)
A héten nincs tali a városligetben? Mondjuk pénteken?

Ábimami!
Remélem minden rendben lesz. Problémamentes szülést kívánok! Várunk vissza!

Norbinak sok boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!!

Mi megint ketten maradunk, apa repül Londonba... :(

Sára!!!!!! Mikor vagy megint????

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Tündi
Nekem is hiányoznak a régiek, olyan mintha mindenki elhagyott volna minket! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Péntek:
Az a nagy helyzet,hogy én kimenőt kaptam/kétem délutánra! Muszáj egy kicsit egyedül lennem:masszázsra megyek, meg vásárolgatni(plázázok) egyedül.

Tapasztalatok
Szóban inkább, bár ez még nagyon távoli,de vannak emlékképeim az ált.isk-ról is,ahol tanítottam 4 évet!BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Jó, mondjuk az esetek 95%-ban a szülő a hülye!
Felvilágosítás NUKU!!!!
E témában nagyon mérges tudok lenni az emberi hülyeségre!!!!!!!!!

Mi lett kaja és alvás ügyben???????????

Kép
anid

Dina!

Jó pihit péntekre!

Általános iskola????
Mikor érdemes beavatni a gyerkőcöt a dolgokba??? Én olyan 13-14 évre gondoltam, de ez már késő???

Álvás evés.... Helyzet ugyanaz. Én már hulla vagyok. Tényleg sokszor csak ülök és bambulok ki a fejemből. Férjem meg kérdzi, hogy minden renben??? Persze, csak hulla fáradt vagyok.
De tőle sajnos nem várhatok éjszakai segítséget, mert így is sok dolga van (vizsga, munka). :cry: :cry: :cry:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Felvilágosítás:
Amikor a gyerek elkezd kérdezősködni,akkor már találkozott a témával!
Na akkor a korosztályának megfelő szavakkal lehet dumálni.
Pl. jó könyv: A sehányéves kislány (azt hiszem ez címe)

Valóban késő a 13-14 éves kor!
Ez van, úgyhogy gatyát,bugyit felkötni!!! :lol:

Kép
anid

Mi a gyerekvállalás (és a házasság) előtt is óvszert használtunk. A nő számára ez a legegészségesebb és a pasi számára pedig abszolút kibirható. Aki mást mond az hazudik. Szerintünk.

Mondjuk nagyon élveztük a "csupaszságot" a terhesség alatt és nem kellett azon izgulni, hogy mi lesz, ha teherbe esek....... :wink:

És most sem fogunk mást használni, mint óvszert.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Dina!
De jó Neked!Hát akkor jó pihit péntekre!

Boga!
Bár én nem használtam de azt mondják,hogy a hüvelygyűrű jó!
Persze ha a hormonok miatt nem szereted a tablettát akkor ez is kilőve!

Ábimami!
Remélem minden jól halad!Drukkolok! :D

Na megyek vasalni meg főzni mert van a lányom szülinapja és ilyenkor a kedvencét főzöm mire hazajön !

Sziasztok
Vendég

hat igen, nincs uj a nap alatt...

en is irtozom a hormonalis keszitmenyektol, de nem bizom az ovszerben sem! a "csak a vegen huzzuk fel" modszer meg nem volt ellenemre, de igy jott letre Lujzi...

...ami egy csodalatos dolog, csak ido elott nem kene a kovetkezo, ugy ertitek...

nincs mas hatra, kiagyalom, melyikkel vagyok a legnyugodtabb...

koszi a hozzaszolasokat :wink:

vajon abimami eljut ma az oviba?

sziasztok!

Kép
boga

Sziasztok!!

Aki most ünnepelte a szülinapját, névnapját Nagyon Sok Boldogságot kivánok neki:.-)))

Ma megyek UH-ra Lintner dr. néz meg. Remélem minden oké lesz:-))

Remélem mindenki jól van. Lassan vége a vizsgáztatásnak és tudok jönni:-)

Puszi nektek

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Hát én nem a régi anyukák közé tartozom, de azért bekukkolok :lol: :lol:

Boga: nálunk is óvszer volt a nyerő, és most is az. Terveztük Ákit, de nem kellett sokáig várni, elsőre siker :oops: :oops: :lol:

Nagyon Sok Boldog Szülinapot kívánunk Zinának!!!!

Brigi: de irigyellek, hogy mész ma uh-ra méghozzá a jóképű Lintner dokihoz :oops: :lol: :oops: Mázlista:-))))

Nálunk a fog most nagyon nyügivé teszi a gyereket, éjjel is fél 3tól forgolódik, felsír, és a cumi nem jó, de az ujjszopi az megnyugtatja.
Ma megyünk babamasszázsra, remélem bírni fogja, és nem sírja végig az egészet.

A héten mehettem volna tornázni, mert apa itthon volt este, de képzeljétek, nem bírtam elindulni. Könnybe lábadt a szemem, és azt mondtam, hogy olyan ritkán vagyunk együtt este, hogy menjünk inkább sétálni. Tudom, hogy el kell szakadnom néha Ákitól, de most még nem megy. Ugye ez még nem annyira gáz?
Meg jó lenne nekem is egy kis kikapcsolódás, feltöltődés, győzködöm ám magam, de hát még nehéz.

Legyen szép a napja mindenkinek!

UI: Ábimami: nagyon nagyon drukkolunk Neked!

Puszi: Áki, Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok

védekezés: sajna én nem tudok hozzá szólni, mi előszőr óvszert használtunk, aztán 2 évig tablettát szedtem, és utána kiderült hogy egyik is másik is felesleges volt :cry: !

szex kérdés gyerekeknél: nekem a sógornőm épp a múltkor mondta (alsósókat kicsiket tanít) hogy már 3.-4. osztályban el kell kezdeni a felvilágosítást, mert már kérdezősködnek :oops: !

Én hétfőn jártam meg a klinikát, megcsapoltak 2x is, teljes vérkép - vizelet + fincsi :x cukros (citromos) ital! és jövő pénteken megyek UH-ra! Már nagyon nagyon várom!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Halihóóóóóóóóóóó

Szakad az eső, épp be tudtam rántani a megszáradt ruhákat! :twisted: Sötét van!

Szilvi
Akinek 2 hós a gyereke az már régi motoros! :lol: :lol: :lol:
Pl.többet tud attól,mint akinek csak 5 napos ababája!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amasszázson meg nagyon sok baba sír, úgy spontán fog nélkül is.
Ahova mi jártunk, ott minden foglalkozás kollektív üvöltésé fajult! :lol: :lol:
Édi volt a sok vörös cékla a földön!
Én a mai napig a hármasban eltöltött időre szavazok, ezért szalad a lakás! :oops: :oops: :lol:
Ha választani lehet,hogy apával séta és játszóterzés,vagy takarítás, akkor ugye nem kérdés! :roll:

Erika
Egyébként m is sokat röhögtünk, hogy mennyi pénzt dobtunk ki az ablakon gumira! :lol: :oops:

GYerek alszik,megyek a fürdőt rendberakom!(Azért takarítok is)

Kép
anid

Sziasztooook!

Ujra itt és még nem is olyan vacak a kedvem (egyelöre...)! :)

Nem volt még idöm visszaolvasni, igy nem nagyon tudok reagalni semmire viszont lenne egy (par) kérdésem hozzatok Anyatarsak :)!
HELP légyszi!

Vincus eddig mindig nagyon jo alvo volt, a szopizas abbahagyasa sem jelentett gondot lefektetéskor. Este is és napközben is leraktam és szépen elaludt egyedül, szo nélkül.
Most mikor vidéken voltunk többször történt az, hogy nagyon sirt mikor leraktuk este és kiléptünk a szobabol (lerakas utan nem volt gond csak ahogy kiléptünk a szobabol). A férjem (a sztar és egyben az esti müszakos :)) erre azt talalta ki, h lefekszik mellette a nagy a'gyba és megvarja mig elalszik. Ez nagyon bevallt, kicsit tartottam attol, h megszokja, de abban biztam, h ok lesz, ha hazajövünk (mas hely, mas szokasok). Ezt nem minden este alkalmaztuk, de sajna bekövetkezett amitöl tartottam, söt most napközben is üvölt, ha nem maradok ott mellette.
Tegnap este jöttünk haza és 1 oraig tartott az altatas, férjem felvette, dajkalta és ahogy lerakta és kilépett a szobabol egyböl üvöltött. Végül ugy aludt el (2 perc alatt, féloras üvöltés utan), h ott hagytam az agyban és simiztem a hatat.
Most is igy ment a napközbeni alvasnal.
Ja és olyan is volt, mikor vidéken voltunk, h felébredt az éjszaka közepén aztan visszaludt szépen 1 mp alatt ahogy hozzaszoltam.

Volt mar valakinél ilyen gond??
Ez mostmar igy marad? :(
Fél valamitöl, talan attol, h elveszit minket, ezért csinalja?
Mit gondoltok?
MISINALJAK szerintetek?
Gondoltam megkérdezlek titeket mielött elöveszem a szakirodalmat :roll:

Bocs a litaniaért, de kicsit kétségbe vagyok esve, teljesen uj ez nalunk.

Remélem mindenki jol van és nem azik el éppen senki ebben a vadallat esöben (vagy csak itt esik?).

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok lányok!

Voltunk, eddig is csak olvasó üzemmódban. Hát nálunk nagyon jó idő van. Luca már egyre többet beszél, sőt most már majdnem minden szót utánoz. Az ékezetekkel kicsit még gondban vagyunk, de hát ráérünk még. Ja igen és mindenre felmászunk. Olyan mint az ördög, de nagyon-nagyon imádom. Fog ügyileg mi 16-nál járunk.

Lányok én ma majdnem elbőgtem magam. Délelőtt sétáltunk és hát a bölcsi mellett mentünk el, és ott sírt egy kislány. Megkérdeztem tőle, hogy miért sír és ő: Hiányzik az anyukám nagyon. Mondom neki, hogy játszon egy kicsit és már jön is érte az anyukája. Erre Ő: De nem jön értem az anyukám. Hát teljesen könnybe lábbadt a szemem.

Más! A parkoló autónkat ripityomra törte egy gyorshajtó. Most várjuk, hogy mi lesz, mert ugye az autón hitel van. Úgyhogy teljesen kész vagyok.

Mindenkinek akinek a közelmúltban volt szüli, vagy névnapja, annak sok boldogságot kívánunk.

Mesa, Luca

Kép
mesa

Sziasztok!

Koszi a tanacsokat, neha jo tudni, h mas hogy csinalja :)

Vanda!
Milyen a babazas? Hogy boldogulsz/tok az uj helyzettel :D ?

Sziasztok!

Kép
boga

Sziasztok!

Nem tudom réginek számítok-e, de jelentkezem. Először is azért, hogy Norbit Isten éltesse a névnapján, és sok boldogságot mindenkinek, aki egyébként napokban ünnepelt valamit.

Másodsorban kaja ügyben érdeklődnék Mátéval egykorú gyermekek szüleitől, hogy mit adtok neki enni. Nagyon gáz, hogy amióta elkezdett darabosat enni, nem annyira akar pépet, de darabosból meg jóval kevesebbet van türelme elrágcsálni. Ti hogyan csinájátok?

Sára,
nagyon együttérzek veled alvásügyben. Nem akarok tanácsot adni,mert nem tudom, mi a jó. Próbálj következetes lenni, akármilyen utat is választasz!

Puszilok mindenkit!
R

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Szilvi!
Zina köszöni szépen! :D

Saara!
Nem lehet,hogy csak az zavarta be,hogy nem otthon a saját ágyában aludt?
Szerintem el fog ez múlni!
Nálunk is volt már ilyesmi a két nagynál (már amikor kicsik voltak),ahogy jött úgy el is múlt!
Kitartás!

Vanda!
Tényleg!Mi újság?

Sziasztok Kép
Vendég

Pálinkás szép jó reggelt mindenkinek!

Úgy látom ma nem olyan korai a társaság. :) Hazaérkeztünk mi is, de sajnos a technikának csak az ördöge :twisted: volt velem az elmúlt két napban, így csak most tudok írni.

Köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat! :) A buli nagyon jól sikerült névadóstól, ortátstól, ajándékostól és mindenestől. :D Majd teszek fel képet, ha letöltöttem. Blankának nagyon tetszettek az új játékok és otthon elindult!!! Hétfőn már 4-5 lépésnél tartottunk, kedden pedig elkezdett tényleg menni és most már sokszor lépeget mászás helyett. De nagyon óvatos és olyan édes, hogy teljesen odavagyok. :P :P :P
(Lilla, Bí és Blanka úgy tűnik tényleg egy fejlődési ritmust vettek fel. :) )

Tegnap elolvastam mindent, de nem jegyzeteltem, a fejem meg szita, úgyhogy sorry.
De azért Tündinek utólag, Norbinak és Robikának pedig szinte "up to date" Boldog névnapot kívánok! :)

Rita,
Ha Máté kevesebbet eszik darabosból, ne aggódj. Blankának van hogy 2 kockasajt vagy egy fél paradicsom a vacsorája és mégis átalussza az éjszakát. :wink: (igaz ma már 1/4 6-kor fent volt :roll: , de azért nem ez az átlag)

Sara,
Sógoroméknál volt ilyen időszak, a dokijuk a félelemérzettel magyarázta (+ sok új feldolgozandó élmény). Így pár napig altatták és/vagy velük is aludt, de aztán viszaállt a rend.
Remélem nálatok is így lesz!

Ábimaminak mennek a drukkok!!! Évzáró és szülés ügyben is. :wink:

Brik,
Írj magatokról többet! Hogy vagytok?

Lilla,
Gratula a kresz vizsgához!!! :)
Remélem jó oktatód lesz, mert sok múlik rajta. Én anno mielőtt újra vezetni kezdtem, vettem pótórákat egy tök jó fej oktatótól, így elszálltak a paramanóim. :lol:

Tündi,
Sinlacot nem próbáltál adni Iminek? Állítólag az telít, mi anno azt kaptunk...
Más ötletem nincs, Blanka is elég sokáig kelt 2-3x éjszaka, bár nem szopizni és elég nehéz időszak volt, de túl vagyunk rajta. Kb eza 3. hét, hogy nem kel már fel éjjel. (Kop, kop, kop :) )

Felvilágosítás ügyben azt hiszem a 13-14 év még tényleg korai. Majd figyelem az unokaöcsémet mikor kezd el kíváncsiskodni, ő most 2.-as. :P De azt tudja, hogy a gyereket nem a gólya hozza. :lol:
Fogamzásgátlás ügyben bevallom én gyógyszert szedtem. Mentségemre legyen mondva, hogy későn kezdtem szexuális életet élni, így gyógyszer szedni is csak életem párjával, miután hosszú távra lett berendezve a kapcsolatunk. :) Hogy majdan mi lesz, még nem tudom. Most óvszer van, érdekes módon ez korábban nekem mindig kellemetlen volt és most nem az. hát majd meglátjuk, ha aktuális lesz. Blanka egyelőre úgy tűnik igényli a szopit, azt estit mindenképp. A reggeliről talán leszoktatom hamarosan...

Na megyek, vár a sütőtakarítás és a fagyasztó olvasztás. A mikro és az egyes számú hűtő már kész. Ki korán kel.... az nem alszik eleget. :lol:

Szép napot! Esőmenteset!
Prücs

prucsok

HAlihóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

Megvagyunk mi is, csak Kata mostanság kezdi elhagyni a délelőtti alvást, és ez programmódosítást igényel. :wink:
Most aludt el kaja nélkül,tehát rövid alvás lesz! :twisted:
A hasát nagyon szereti!
(Ő is megy! Igaz hogy csak óvatosan, de már a szobán átgyalogol!)

Prücsök!
Gratula a járáshoz!

Toreau
A kicsi és a nagy Rbinak boldog névnapot!!!!!!!!!!

Pusszantás

Kép
anid

Sziasztok!

Nem tudom ma nálunk mi volt de Zalán teljesen felborította a napirendjét!Háromszor szokott aludni.Egyszer délelőtt,másodszor ebéd után a babakocsiban amikor megyek a nagyokért,harmadszor pedig uzsi után!
Hát ma az ebéd utánit kihagyta!Aztán 3-kor elaludt és 1/4 6-kor kelt fel!De szerintem még evés közben sem volt teljesen ébren! Kép Kép
Vendég

Szia Boga és Alziza, és persze a többiek!

Nagyon jól birom, meglepő módon. Lassan lesz nepirendünk, fél - és egyórás eltérésekkel. De a hajnali 2 és 5 órai evés az már megvan több, mint 10 napja.
Délután nem tud elaludni, de ma az is megy neki. Tegnap nem fürödtünk, mert apa nem ért haza időre. Lehet, hogy ma sem ér haza időre, ami 7 és 8 között van, úgyhogy lehetséges, hogy ma én fürdetek egyedül.

Cicizés megy, nagyon ügyes a kicsi, egy evésre megeszik 100 - 120 grammot. Majd van, hogy egy fél óra múlva a másik ciciből is eszik 50 grammot. De NEM mérem minden nap, hanem egy héten csak egyszer.

Voltunk dokinál tegnap ahol megmérték és 3,5 hetesen már 550 g-ot gyarapodott a szülési súlyához képest. Jó nagy gyerek... :wink:

Naponta 2x séta, sok éneklés és most ismerkedünk Mozart bácsival is. Nekem sokszor nincs időm enni, mert az egyik karomon a kicsivel nem mindig megy még az evés is.

Szóval, látjátok, hogy megvagyunk és olyan békésan alszik, hogy ennyi időm van irni! :)

Mikor vihetem BKV-ra? Ezzel mondjuk meg akarom várni a 6 hetes kort, de kiváncsi vagyok, hogy ti mit mondtok.

Legnagyobb bánatom, hogy nem jut elég időnk apával egymásra. Ma meg is mondom neki.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Lilla,
Blanka is összeszedte "vénségére" :lol: a szájpenészt. Kezdődhet az ecsetelés. :?

Amúgy csak gyorsan pár kép a szülinaposokról. (Bemutatom a tesómat is.)

Kép Kép
img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1181242816.63.jpg[/img]

Szép estét mindenkinek! :)
Engem vár a vasalás.

Prücs

prucsok

Még1x a hiányzó
Kép

prucsok

Sziasztok!

Remek ez a nap!Zalcsika tényleg úgy átrendezte a napját,hogy még mindíg fent van!Az ágyában mókázik(az összes tudományát bemutatja,tapsol,táncol,berreg stb.) és ha odamegyünk hozzá hangosan kacag!
Na egyszer majd csak elalszik! :roll: Kép

Vanda!
A BKV-al még várj!Ameddig csak tudsz!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok lányok!
Egyszerűen nincs ezen a héten időm jönni hozzátok. Hiányoztok!!! Hétvégén esküvő + mulatás, azt sem tudom, hol a magassarkú cipellőm! Jaj!
Szerintem hétfőn tudok mindent elolvasni, most csak ennyi volt!
Puszi midegyikőtöknek!!!!!!!!!!!!!
Zsu
Ja, és névnaposoknak, ünneplőknek, szülő anyukáknak külön puszi!!!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziassztok!

A nyakiredő vizsgálat jó lett. A pocimba rúg kapált:-) Kezei lábai jártak. Na és a szívhang az egy élmény volt nagyon jó volt:-) Du. felteszek egy képet is, mert most dolgozom:-)

Az uh-n olyan képet csinált Litner doki, amit köszönök neki hogy nagyon jól látni mindent. Pedig nem 3D-s.

Nagyon boldogok vagyunk:-))

Prücsök Jól vagyunk, Lili várja a suli végét, rengeteget dolgozunk és várjuk a picikét. A ház nagyon szép, a kertben imádunk játszani. Nagyon jó. Remélem minden marad ilyen szép és jó!! Ti jól vagytok? Mesélsz egy picit a gyermekedről? Nagyon kiváncsi vagyok ám rá.

Puszi mindenkinek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok,

Rita
Mi már rég nem eszünk pépeset, de én örülök neki. Csináld azt, hogy mindent már csak villával nyomkodsz össze, és hagysz benne darabokat is.
Nálunk az a kajálási mód, hogy amit nem foghat meg, azt szinte meg sem eszi. Tehét ha kanállal adom neki, akkor is megérinti a kaját a kis ujjával.
A csak daraboshoz először nagy türelem kell, én reggelinél és uzsinál már nem segítek neki, csak ő szedegeti össze a tányérról, amit szeretne. Pl. ma reggelinél sajtos kiflit kapott Berreni, persze karikákra felszeletelve, én kalácsot ettem rendes szeletekben. Erre megette a kis kifliket, aztán kikunyerálta az én kalácsomat is, és egy egész szeletet elrágcsált :) Ha ezt tudom nem darabolom fel neki a kajákat :wink: :)
Szóval mi most akézzel evés gyakoroljuk, és közben a kanállal is barátkozik már, de ha azzal kellene ennie még éhen halna :wink:

Saara
biztos visszaáll a régi rend, csak egy kis idő kell hozzá, no és a te türelmed :P

Prücsök
Lehet, hogy a haj, meg a szemüveg, de szerintem simán lehetne a rendes tesód, te pedig a kb. 2 évvel fiatalabb hugicája.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Haho!

Mi ez a nagy csend, hol van mindenki???!

Brik, nagy élmény lehetett az UH, varjuk a képet!

Kakibüz van, majd jövök még késöbb....

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Én itt vagyok ám!

Gabek,
köszi a tanácsokat, nálunk is kb ez van. Tegnap fedeztem fel, hogy ha ő kanalazhatja, akkor sokkal szívesebben eszik. Már én se turmixolok, csak villával nyomkodok. Hát, majd lassan átszokik.

Segíthetnétek abban is, hogy mi legyen a főkajája. Amíg kétszer evett főzeléket, az könnyű volt, de elvileg most már "azt eszi, amit a család", de a család nem csak főzeléket eszik. :cry: :lol: :lol:

Van még ezen felül egy nagy bejelentenivalóm:
úgy néz ki, novembertől Luxemburgból fogok írogatni nektek! :) Panzejék hazajönnek, mi meg kimegyünk. Megkaptam azt az állást, amiről egyszer régen meséltem, és sok kínlódás után úgy döntött a kis családunk, hogy nekivágunk. Persze, az is lehet, hogy nem fog tetszeni, és hazajövünk 2 hónap múlva.

Panzej, Csillah, ha olvastok fórumot, ezúttal is még egyszer köszi a segítségeket!

Pusz mindenkinek,
R

Kép

Kép
rita81

Szia Rita!!
Nagy-nagy gratula, a melóhoz :D , meg ahhoz is hogy sikerült rávenni a férjedet :D :D , meg hogy meg meritek ezt lépni. :roll: Az 8 órás munka lesz?

A kanalazást csináljátok úgy, mintha ő etetne téged. tehát ha már beletalál a kanálal a szádba akkor te nyammogsz és nagyon örülsz neki. :wink: Nálunk ez nagy móka és iszonyatosan élvezi, jó nagyokat nevet közben. :lol:

Nálunk sem eszi azt, amit mi, csak ritkán. Inkább én eszem azt, amit ő.
:shock:
A Sára által ajánlott zabpelyhes kajákat imádja, pl. ha főzelékhez rakod akkor jó tápértékdús, de jó gyümölcsökhöz is. Így a főzelék sem olyan könnyű már, de a miénkből nem adtam még, mert hát tejet sem kapott még.

Kicsit irígykedem a meló miatt, biztos tök jó lesz, csak hát ott aztán tényleg nem lesz segítséged.

Annyira emlékszem amikor először még nem is nagy hassal találkoztunk a Klinikán és mondtad, hogy csíkos sál lesz rajtad, most meg elmentek...

Biztos jó lesz, ne is gondolj arra, hogy 2 hónap múlva hazajöttök.

Gabek

Kép

Kép
gabek

Halihóóóóóóóó

Rita
Gratula a melóhoz!!!!!!!!!!!!Bátraké a szerencse!!!!!!!!!!!
Mot fogsz csinálni? És apa?
Mennyit és mennyiért válallod be ezt a nagy válátást, Vagy ilyet nem illik kédezni? :oops:

Lilla
Milyen volt az első vezetés????????????????Mivel vezetsz???????
Járáshoz:ha adtok valamit Bíííí kezébe.legyen az csak egy papírfecni,sokkal bátrabban megy. nekünk bevált!

Brigi
Hű de igi volt az Uh!

Kaja
Mi is villázunk, illetve kézzel eszünk!
:roll: :roll: Én már nem mindig főzök neki külön, eleve lightosan eszünk,úgyhogy belefér.
Nálunk az ebéd a fő kaja: ma húsleves, és krumplifőzelék főtthússal, próba képpen kapott megint tojássárgát (2 hét eltelt) és ette!
A túró és sajt nem jön be nála! lehet hogy jelzi a szervezete,hogy nem kell a tej?? VAn ilyen?
Szóval kenyeres dolgokon kívül mindnet eszik!

Sára
Lehet,hogy csak ellenőriz titeket!
Ranschburg Jenő: Szülők lettünk c. könyvében azt írja, hogy addig mindneképp maradjunk melette, míg elalszik és értessük meg vele,hogy a másik szobában vagyunk. Ha nem megy, kislámpa világítson. lehet csak létszámellenőrzés, vagy félelem a sötéttől,de csak az elalvásig fél.

Én most visszatértem az egykezes íráshoz! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
anid

Sziasztok!

Ezt e-mailben kaptam gondoltam bemásolom nektek!

Ugye milyen igaz?
Miért imádom az Anyákat..

Anya és Apa Tv-t néznek mikor Anyu mondja : későre jár fáradt vagyok megyek, lefekszem.
Bement a konyhába megcsinálta a szendvicseket másnapra, elöblítette a pop cornos tálat, húst vett ki a fagyasztóból a másnapi ebédhez, leellenőrizte a müzlis dobozokat, feltöltötte a cukortartót, tényért, kanalat tett az asztalra, bekészítette a kávéskannát másnap reggelre.
Néhány nedves ruhát betett a szárítóba egy adag ruhát tett a mosógépbe, kivasalt egy polót. Felvarrta a lelogó gombot. Felvett néhány ottfelejtett játékdarabot az asztalról, visszatette a telefont a rtöltőre, a telefonkönyvet pedig a fiókba. Megöntözte a növényeket, kiürítette a szemetest és felakasztotta a törülközőt száradni. Ásítózva és nyújtózva egyenesen bement a hálóba. Megállt az asztalnál írt néhány sort a tanárnak, kiszámolt egy kis pénzt a túrára előhúzta a
Szék alá rejtett munkafüzetet.. Aláírta, megcímezte és felbélyegezte barátainak a születésnapi képeslapot és írt egy rövid listát a fűszeresnek. Mindkettőt a táskája mellé tette. Aztán Anyu megmosta az arcát 3:1 lemosóvalmajd éjszakai krémet tett rá, megmosta a fogát, lereszelte a körmeit. Apa kikiált: Azt hittem, hogy lefekszel! Már megyek- feleli. Vizet öntött a kutya táljába kiengedte a macskát, majd meggyőzödött róla hogy az ajtók zárva vannak és az udvari lámpa ég.
Mindegyik gyerekénél lekapcsolta az ágy melletti éjeli lámpát és a Tv-t , felakasztott egy inget, bedobott néhány koszos zoknit a szennyestartóba majd volt egy rövid beszélgetése a még fönnt lévővel, aki még mindig a háziját csinálta. A szobájában beállította az ébresztőt, kitette a másnapi ruháit, sámfát tett a cipőjébe. Még 3 dolgot adott a 6 legfontosabb megteendő dolog listájához.
Elmondta az imáját és elképzelte a befejezését a jövőbéli terveinek. Ezalatt az idő alatt Apa lekapcsolta a Tv-t kihírdette hogy nincs semmi különös tennivaló. Megyek aludni. És ment.. minden egyéb gondolat nélkül. Van itt bármi különleges? Tudod már a nők miért élnek tovább...?
MERT MI HOSSZABB HASZNÁLATRA LETTÜNK CSINÁLVA..... és az egyetlen ok, amiért nem halunk meg hamarabb az az, hogy túl sok tennivalónk van!!!
Vendég

Sziasztok!

Rita, gratula a melohoz, igazan büszke lehetsz magadra, hogy sikerült! Kivanom, hogy minden rendben menjen és jol érezze magat az egész kis csaladod Luxembourgban!
Az evés miatt ne izgulj, szép lassan megszokja a darabos kajat is. A kanalazas is menni fog, csak idö kérdése!

Tündi, mi lett a frosch ügy utan??? Voltatok az ügyeleten?

Szülinap és névnap ügyben teljesen le vagyok maradva :oops:
Blankanak utolag is boldog elsö szülinapot! A torta bolti vagy sajat gyartmany?
A tesoddal nagyon hasonlitotok! EGyetértek Gabekkal, siman lehetnél a kisteso (bar lehet, h igy is az vagy :wink:).

Alziza, hat igen, érdekes lenne kiszamolni hany kilométert teszünk meg egy nap, hany szor hajolunk le felszedni a le/szétdobalt holmikat.... :roll:

Lilla, gratula a vizsgadhoz! En is csak 3 évvel ezelött szereztem meg a jogsimat, hajra, hajra :)!

Gabek, örülök, h bejön a zabpehely, nalunk is nagy sztar. Olyan irigy vagyok néha mikor olvasom, h miket adtok a gyerköcöknek...
Nem is mondtam, de a Györi korhazat is megjartuk par héttel ezelött, 2 napig ott voltunk, olyan bruti asztmaja lett Vincinek, mikor lent voltunk vidéken. :(
Ugy néz ki, h nem is allergia, hanem igy reagal a szervezete egyes virusokra :shock:. Baratoknal voltunk az elözö napokban, ott taknyosak voltak a gyerekek és valoszinüleg elkapta V csak nala masképp alakult.
Sokat gondoltam Joe-ra, olyan szörnyü, ha egy kisgyerek korhazban van. Mi csak par napot voltunk, de az is böven elég volt.

Vanda, ügyesek vagytok. A BKV-val én is varnék még (föleg, ha ilyen meleg van).

Zsuzsi, cipö meglett? Jo bulizast!

Alvas ugy néz ki javul, ott maradunk mellette egy picit, de mar lehet, h felesleges lenne, mert tök hamar elalszik, ugy latom nem tart mar létszamellenörzést. :)
Anid, köszi a Ranschburg Jenös tippet, itt figyel a könyv a polcon, mindjart belenézek.
Egyébként nagyon szarul érzem magam, hogy elsö nap mikor hazaértünk sirni hagytuk kb féloraig :oops: Hüje, hüje buta anyja :oops:
Pedig tényleg csak arra volt szüksége, h ott legyünk, ez igazan nem sok...

A mostani Kismamahoz küldtek egy Nök lapja Egészség c. ujsagot (marciusi), van benne egy tök érdekes cikk a meddöségröl, olvastatok?

Tapasztalt mamik, hogy ment nalatok a biliztetés, szobatisztasag? Mikor kezdtétek el, mire kell figyelni???
Panzej azt hiszem Te irtal erröl nem rég. Mi a siker titka???
Annak példaul van jelentösége, hogy hol van a bili? Mindig ugyanott kell hasznalni vagy mindegy?
Lehet kicsit korai, de ugy gondoltam kiprobaljuk mostansag, mert jo idö van és sokat pucérkodik V, igy egyszerübb, mint mondjuk oktoberben. Akkor lesz 2 éves, de akkor hideg lesz :(. Mit gondoltok?

Mas: Dackorszak tombol nalunk azt hiszem. Vannak bizonyos dolgok, amiket elvileg nem szabad csinalni (felmaszni az agyra - onnan eléri a hifit és a cd-ket=> kaos -, beleturni a kukaba v. a wc-be, felmaszni a székekre, stb, stb.). Naponta kb 156 szor csinalja, 156 szor elmondom neki, hogy nem szabad, de LESZ.RJA a fejemet (söt nevet is az egészen különösen, ha latja, h ki vagyok akadva).
A kérdés: Mit lehet csinalni? Menjek el jogazni? :lol:
Néha ugy érzem Vinci pürét csinalok a gyerekböl, probalok röhögni az egészen, de az ismétléssel van a gond azt hiszem - egy idö utan egyaltalan nem vicces az egész :x.

Sára

Kép

Kép
saara

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Nagyon szrul aludtam az empatikus képességem miatt: barátosném kisfia kórházban epilepsziás roham miatt, 3 éves! :cry: :cry: :cry:
Eleve Pisor MAriskás naom van,megez is,hát ilynekor kivonulnék az rdőbe!
Erre elolvasom Alziza írását, és tessék,rájövök,hogy mennyi minden dolgom van még!!!(terítve alakás szanaszétszórt cuccokkal pl.)
Én most utánaolvasok ennek a betegségnek, de nagyon sajnálom a fiút é aanyját.
Anno a csajnál amniocentézist csináltak,mert a baba fejénél volt ciszta, lehet ez annak folyamodványa?És van egy öcsi is, akinél 3 ciszta volt, akkor most kezdjen parázni miattaa,hogy neki mi baja lesz?
Jaj,de nehéz ez!

Én meg azon görcsölök,hogy Kata lábán a kisujjnál,milyen idétlen a körme!Tiszta hülye vagyok!

Sára
Nem vagy hülye anya, néha mi is hagyjuk sírni,mert néha az válik be, de a ygerekekek nem mindig következetesek! :roll: :wink:
Vince allergiája akkor nem is allergia?
A bili téma szerintem akkor aktuális,ha már ő jelez. mOndjuk megy a WC felé, de csak mondja,hogy pisi.
Meg ahogy én látom /olvasom 2 éves kor körül lehet ezzel foglalkozni.
(Az említett könyvben is van erről szó :lol: )

Vanda
BKV-t ne, főleg ha olyan nagy sárga kukaccal akartok menni, nemhogy légkondi,de levegő sincs rajt, és 10 fokkal melegebb van,mint kint! :twisted:

Ha valakit érdekel egy jó masször a II. Ker. Fazekas utcában tudok ajánlani!!
Tegnap úgy leküldütt alfába, hogy az ott kapott papucsban indultam haza, az ajtóból vittem vissza! :oops: :oops:
Mondták nincs gáz,ma én vagyok 5.! :roll: :oops:
És vettem magamnak egy új felsőt is: olyan kínais jellege van,ezt most nem fogom tudni körbeírni!Meg Cd-ket!

Rólunk
Cipős problémánk van, eddig 16-ost hordott, de apukám tegnap itt volt és szól,hogy iziben vegyünk nagyobbat,mert kicsi alábára a cipő. És tényleg, mjó rá a 18-as is, illetve oda még befér az ujjam.

Akkor én most okoztam neki valami gondot a lábánál?????????

Egyébként apu mondta,hogy adjunk olyan tárgyat a kezébe,amivel nem okoz balesetet magának, és úgy menjen, és tényleg egyenesebben megy.

Ábimamairól valami hír?

Prücsök
Hogy ízlett Blankának a torta és a felhajtás?????????

Pusszantás

Kép
anid

Sziasztok!

KÉSZ. HULLA vagyok.
Tud valaki valamit nem alásra, az alváson kívül?
Az elmúlt napokban 3-4 órákat alszom csak éjszaka (persze nem jó kedvemből) Apával megjártunk az ügyeletet (asztma roham), picurral csak szimplán nem bírunk, mert még mindig nagyon sokat van fenn éjszaka. Apa gépével gond volt ami Londolból jött, egész éjszaka fenn voltam... (ez a múlt éjszaka). Szóval valami ötlet?

Sára!
Frosh ügyen nem volt semmi. Nem volt időm bevinni az ügyeletre, mert apával mentünk a felnőtre. De néztem és nem jött ki rajta semmi pötyi vagy hasonló.
Szegény Vincének sem lehet egyszerű ez az allergia vagy mi. Nem tudnak rá valami hatásos megoldást???
Alvás ügyen nem szívesen adok tanácsot, mert nálunk is kaotikus a helyzet, így valszeg valamit rosszul csináltam. :(
Biliztetésen én is gondolkodtam már, tudom hogy két éves kor az ideális, de állítólag most fogékonyabbak rá a gyerkőcök.
Dackorszak:
Hát nehéz téma. Gyereke válogatja. Régen Imi is csak mosolygott ha rászoltam (persze mert akkor még nagyon pici volt, nem mintha most olyann nagy lenne) Most azért látom rajta hogy ha valami új dologhoz nyúl előtte rámnéz hogy szabad é. És ha azt mondom hogy nem akkor nem fogja meg... Szerintem az is fontos hogy milyen hangon mondon neki hogy nem szabad.

Dina!
Még mindig irigyellek a tegnapi napod miatt. De még mennyire.
Na majd egyszer csak eljutok én is valahova....

Prücsök! Jók lettek a képek! A tesóddal akkor most milyen is a testvéri kapcsolat??? Mert lehet hogy nekem kimaradt valami. Nem ikrek vagytok???

Rita!
Minden elismerésem hogy végre a végére jutottatok ennek a Luxemburgi dolognak. Szerintem jól döntottetek. És tényleg nem úgy kell nekiállni hogy hazajösztök két hónap múlva, hanem hogy igen is nagyon jól fogjátok magatokat ott érezni. Már megvan hogy mikor mentek? Mi lesz az itteni lakásotokkal?

Most ennyi, de majd még lehet jövök!

Lilló? merre? Ennyire lefoglal a vezetés? Vagy már el is ütöttél valakit és bevartak a dutyiba? Na jó ez morbid vicc volt, de már tényleg a fáradtság beszél belőlem, és akkor ilyen pihent dolgokat írok. :roll:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Még annyit, hogy a reggeliből az asztalon maradt egy fél kockasajt, mert hát csak az egyik felét adtam oda a drága fiamnak, erre kiment a konyhába és kiszolgálta magát. Levette az asztalról és simán kinyalta a papírból. persze minden tiszta sajt lett.
Na ez az én fiam. Egy percre sem lehet szem előtt téveszteni.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Anid!
Hát Te tényleg jó korán keltél! :roll:
Nem hiszem,hogy gondot okoztál a lábánál!Szerintem ez mással is előfordul! :) De nem él valami nagy lábon Kata!Zalánnak most vettünk szandit mert már úgy megy ha fogjuk az egyik kezét!Felpróbáltam rá a 18-ast csontra végig érte a lába!Úgyhogy 19-es szandit vettünk!Persze valószínűleg az én gyerekeim ilyen "nagylábúak"!Zina 8 éves és most 34-es szandit kellett venni Neki! :roll:

Sára!
Nálunk pl. soha nem jött be a bili.A WC-t szívesebben használták,nekem meg pláne jobb volt! :lol:

Remélem Ábimami jól van a babával együtt! :lol:

Na megyek főzni míg Zalán alszik!Aztán meg Alexet viszem edzésre!

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Rita!
En is gratulalok Luxemburghoz, izginek hangzik, foleg, h teged kuldenek, nem "utanfutokent" mesz :wink: Ezt csak azert mondom, mert en az leszek, ha megyunk vhova a kozeli jovoben... es azon torom a fejem, h mit csinalok majd ott...

Vanda!
Orulok, h ilyen szuperul alakul minden nalatok, es kicsit irigy vagyok a napirendert :) ! Az en lanyom ma 8 hetes (komoly kor :D ), es ezt a szot mi nem ismerjuk... Bar teny, h cserebe 2 hetes kora ota atalussza az ejszakat :D . Ugy ertekelem, ez kompenzal mindenert :D .
A BKV nehany honapig meg en is melloznem a helyedben, sokszor a mi immunrendszerunk is nehezen birkozik meg mindavval, amivel ott lehet talalkozni, hat meg egy ilyen csöpi szervezet, mint Balinté...

Lányok!
Nagyon jo olvasni különbözö tapasztalataitokat a szilárd kajákrol, meg a biliről, stb, el sem hiszem, h egszer mi is ilyen gondokkal fogunk talalkozni... én még mindig ott tartok, h akkor szép egy nap, ha van büfi, puki és kaki :D Ezek a mi jobarátaink :oops:

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép
boga

Sziasztok Lányok!

Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy fogadott szülésznőnek mennyi hálapénzt szokás adni? Ha van tapasztalatotok megosztanátok akár privátban is.

Köszi szépen,
Andi

Kép
bandika

Holdfényes jó reggelt mindenkinek!

Azt hiszem lassan én is csatlakozom az alváshiányban zombisodók táborához, de legalábbis Tündihez. 8) Blanka ma 5:20-kor kelt és szopival sem alszik vissza már. Amikor elkezdte átaludni az éjszakákat, ez még 7- fél 8-as kelés volt.... :roll: Közben kezdünk visszatérni a fél 8-as altatáshoz, de én mégsem fekhetek le vele együtt. Na mindegy, de legalább ide azzal az arannyal, ami a korán kelőknek jár!!! :lol:

Tündi,
Ikrek vagyunk, de kétpetéjűek. :) Már induláskor is ő volt előnyben: + 1 cm és 200 g, valamint 10 perc, ez mára 2 évre módosult - persze csak látszólag.
A kockasajtot Blanka is imádja. :wink:

Rita,
Gratulálok Luxemburghoz! :) Nagyon ügyes vagy! Tudjátok már mennyi időre szól a megbízatásod? Az elején biztos nehéz lesz, de ott lesz a párod és Máté is, ami nagyon jó!

Anid,
Engem érdekel egy jó masszőr, de szerencsére helyben is van. :P A nagy takarításban meghúztam a derekamat, úgyhogy sürgősen el kéne mennem hozzá.
Kata lábával egyébként nem hiszem hogy bajt okoztál, hiszen még nem megy önállóan. De az új cipőjének valóban nagyobbnak kell lennie a lábánál. :P Ezt a kezébe adok valamit trükköt kipróbálom.
És most hogy kérdezed, rájöttem, hogy Blanka nem kapott a tortából, csak a fasírozottból. :lol: egyetlen baja az volt, hogy az össez unokatesója túlbuzogta magát az ajándék bontogatás körül és alig fért hozzá az új kincsekhez. De rendet tettünk. :lol:

Sara,
A tortát egy ismerős cukrász csajszi csinálta.
Bilire szoktatás ügyben mindenki mást írt. A Vekerdy azt írja, hogy hagyni kell a gyereket, nem szabad sürgetni, és ha már jelzi, hogy kakis vagy pisis a pelus, az már haladás a szobatisztaság felé. De a nyár azért mindeképp jó erre a meztelenkedésre, hátha hamarabb jelzi + esetleg te is előbb észreveszed a jeleket és akkor rá tudod ültetni a bilire vagy a wc-re.
Én Tracy Suttogója óta nem olvasok szakirodalmat, csak az "Anyu, taníts engem" címűt. Legközelebb is csak Vekerdy lesz, amit a kezembe veszek, de most pihi van. Ponyvával és Dali naplójával birkózom párhuzamosan egymárt kompenzálandó. :)

Lilló,
Merre kell majd óvatosan közlekedni a városban? Vagy Szigetszentmiklóson tanulsz vezetni? Hogy tetszik? :P

Mi étkezésekkel úgy állunk, hogy Blanka még mindig kiszámíthatatlanul eszik. Szombaton megette a csirkemájat, vasárnap nem. Ugyanez volt a paprikás krumplival egy másik nap. De a gyümölcslevest imádja! Húslevesből a répát már felezett karikákban is megeszi, nála néha a villával összetört is túl pépes, néha meg a tiszta pempősített variáció se csúszik le. :shock: :? Viszont imádja a málnát és az epret, bár most épp egyikből sincs friss, de majd szerzek. És kövezzetek meg, de a hétvégén adtam neki tejet reggelire felesben vízzel (kb. 1-1 decit) és semmi baja nem lett tőle + még ízlett is neki.

Beszéltem tegnap Timivel. Már van netük, csak nem nagyon ér rá olvasni, de olvas minket szorgalmasan. Ő is munka és ovi keresőben van. :)

Lesz valamikor tali? Naaaaa, legyen!!!!
Esetleg egy új helyen... Én a Gesztenyéskertet szívesen megnézném, olyan sokat hallottunk már róla Kingáéktól + akkor talán Joe és Kinga is csatlakoznának a társasághoz.

Na megyünk reggelizni mielőtt Blanka letöri a cd tálcát (felfedezte a gombot, és mióta leragasztottam a ki-bekapcs gombot, ez az új sláger. :roll: ) Kell a gyereknek is valami szórakozás.

Szép napot mindnekinek!
Prücs

prucsok

Sziasztok!

Jól telt a hétvége, szombaton voltunk esküvőn, csak olyan lájtosan, de nem nagyon tetszett Bálint babának, mert nem tudott elaludni a zsivajban. Nagyon készen volt szegény, 20 órára otthon voltunk, gyors fürdés és cici, mejd átaludta az egész éjszakát. Kicsit sajnáltam szegényt.

Vasárnap pedig gyerekzsúron voltunk, de azt már jobban birta. Most viszont nem aludta át az éjszakát, de azért jól evett.

Baj az, hogy mindig csak HASON tud elaludni? Háton ritkábban, inkább csak a babakocsiban, de a kiságyában inkább hason szeret és tud aludni.

Bálint babának már a megszületése óta váladékos a szeme, és már ott tartunk, hogy a szemcsepp kúra sem segit. Ha ezen a héten sem javul, akkor valószinű, hogy át kell mosatni a könnycsatornát.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Egy majdnem elveszett jelentkezik!

Szóval itt vagyunk már a közeletekben.Szép helyen lakunk,csend,nyugalom!A gyerekek itthon vannak,így nem sok időm van netezni.Zsoltikát egyenlőre nem veszik fel az oviba,talán szeptembertől,de ha addigra el tudok helyezkedni akkor állítólag kötelesek felvenni.Természetesen Hannának is szereznem kell helyet,bölcsi hiányában csak magán dolog jöhet szóba.Mondjuk mérlegelnem kell,hogy megéri e.Kiváncsi vagyok mennyi pénzt adnak Telkiben egy szülésznőnek.Aztán utána már lehet számolgatni.Mondjuk a magán bölcsire csak a nappalos műszakjaimon lenne szükség.Dolgozni mindenképpen jó lenne,legkésőbb januártól,mert akkor már gyesen leszek,abból meg nem tudunk kijönni.Egy fizetésből nem tudunk ennyi gyereket eltartani.Na most nem panaszkodni akarok,csak a jövőbeli terveimet vázolom fel.

Rita,
gratulálok a munkához!Biztos jó lesz nektek kint.

Lilla,
gratulálok a kresz vizsgához,ügyi vagy!Jó vezetést!Mikor lesz a rutin vizsga?Vagy már azon is túl vagy?(nekem sikerült elbénáznom,így csak másodszor mentem át a rutinon)De te biztos ügyesebb leszel!

Prücs,
jól esett,hogy hívtál.Remélem lesz mostanában tali,és akkor már mi is tudunk menni.A Gesztenyés kert a MOM parknál van?Mert egyszer voltunk már arra(a MOM parknál)és van ott egy tuti játszótér is.

Most megyek,mert éppen enni szeretnének a nagyok,majd még jövök!

Puszi

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Naa elszállt :twisted: :twisted:

Bandika
Szülésznő 15-30.000 között mozog

Vabda
Én a helyedben amíg a 6 hetet nem töltötte be nem nagyon cipelném komolyabb programokra a gyereket, nehogy elromoljon :wink:
A szeménél próbáltátok már azt, hogy a szeme belső sarkában szinte már inkább az orra tövénél az ujjaddal kicsit körkörösen masszírozod, ez fellazítja az utakat, és nem lesz olyan csipás.

Timi
De jó, hogy írtál!!! Hova költöztetek végül? Nincsm ott bölcsi, vagy miért csak a magán jöhet szóba? Ez most albérlet vagy saját? Te is a Telkibe mész dolgozni, akkor hogy fogunk így nálad szülni? :wink: :wink:

Gabek

Kép

Kép
gabek

sziasztok!
Köszönöm, amiket a szülés megindulásáról, fájásokról írtatok! Még mindig semmi, azt hiszem... Jó, persze, keményedik néha a hasam, de az nem fáj. A nyákdugó mindenképp véres?
Bandival nem talákoztam szüléselőkészítőn, de leszólítottam másokat, és találtam egy másik Andit, szóval így sem alakult rosszul :lol:
Egyébként én a légzéses-relaxációs csoporttal voltam. Nem nagyon jött be, nagyon kényelmetlenül éreztem magam, és a férjemnek sokkal jobban ment a levegő hasba tolása... :?
Kissé hülyén érzem magam, hogy nem fogadtam szülésznőt, de ugye 36 hétig úgy volt, a Nyírőben szülök, ott meg nem szokás, csak orvost fogadni, valamiért. Most a Nyírős orvosom fog bejönni a SOTE 2-re a szülésre, és nincs szülésznő. Most mi lesz??? Nem nagyon fura lesz ez így? És ha nem beszéltük meg előre, azért segítenek majd? Vagy próbáljak gyorsan szerezni valakit? Félek, fura lenne az orvosom feje fölött intézkedni már most ilyesmiben... Persze így gátvádelemről sem nayon lehet szó... Valakinek bejött első szülésnél gátvédelem??
Kissé az is aggaszt, hogy ultrahanggal 3 hete nem néztük a Picit. Van elég magzatvíz vajon? A CTG rendben, sokat mozog.

Rita

Kép
syracruz

Sziasztok!

Syra-Rita: NYUGI!
En ügyeletes szülésznönél szültem és sikerült a gatvédelem. Nem igaz, h nem jöhet szoba, ha nincs fogadott szülésznöd! Az ügyeletesnek is mondd meg majd, hogy nagyon szeretnél, fontos szamodra.
Ha ugy érzed, h szeretnél szülésznöt fogadni beszéld meg a dokiddal! Ha ö nem ismer itt még senkit mi majd segitünk :lol:!

A 38. héten szokott lenne UH, vagy rosszul emlékszem??

Vanda, a legtöbb baba hason szeret aludni, valahogy igy vannak beprogramozva :).
Vincus is akkor kezdte ataludni az éjszakat mikor hagytuk hason szundizni (elötte megforditottuk éjszakara, csak nappal hagytuk hason - kis teknöbéka :lol: ).

Bandika, Gabek leirt mindent.

Timi, üdv a "környéken"!

Tündi, jobbulast Apanak :(. Gyakran fordul elö nala az ilyesmi? Miota van?
Remélem azota sikerült valamennyit aludni!!!
Vinci is jo gyerek volt régebben, ö is ramnézett mikor odanyult valamihez, hogy szabad-e vagy sem. Régi szép idök, ennek sajnos vége :lol:! Most is odanéz, tudja, h nem szabad, de csinalja és nagyon élvezi!

Boga, ugy meg fog nöni ez a kis Lujzi, hogy majd csak nézel :lol:!

TALI: legyen-legyen-legyen!! Mikor, hol?
Gesztenyés: Nekünk szuper lenne, mert tök közel van viszont a jatszo területén mindenhol kavicsos a talaj, ugy kell szamolni, de jo nagy jatszo, jo sok hely van és arnyékos délutan. Kicsiknek is vannak jatékok és nagyoknak is. Wc a MOM parkban van, kb 100 méterre csak egy nagy meredek lépcsön kell felmenni+at az utca tuloldalara.
A jatszon kivül jo nagy "rét" van, arnyékos, szép füves (viszont kutyasok is jarnak oda).
Van egy masik jatszo a MOM müvhaznal kb 200 méterre a gesztenyéstöl, füves, nagy fak vannak és van wc és pelenkazo a müvhazban. A jatékok egy kicsit nagyobbaknak valo, de van csuzda, kisvonat, teknös, stb. kissebbeknek. Ma megnézem mennyire arnyékos délutan. Kicsit zajosabb, mint a Gesztenyés, mert ott megy el a Jagello ut a szélén. (a jagello és a csörsz utca között van a müvhaz mögött).
Most jol bekavartam ezzel a sok infoval! :lol:

Ez a höség nagyon durva. Ti mikor mentek ki a manokkal? Mi 4-5-ig nem mozdulunk ki a lakasbol.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Vanda!
Csipa ugyben meg mi is kuzdunk, nekunk is emlitettek az atmosast, de en ha lehet, elkerulnem, meg ha kicsi is, akkor is beavatkozas :(
A Gabek altal ajanlott masszirt en is kiprobalom, koszi Gabek!
Mi is csopogtettunk egy hetig, addig tok szep volt a szeme, de ahogy abbahagytuk, nehany nap mulva visszajottek a csipak... Azt javasolta a doki, h kamillaval, ill. anyatejjel torolgessem, tenyleg segit, de nem szunik meg a gond...

Lanyok!
Ha evett a babam, letettem aludni, es egy fel ora mulva elkezd nyuszogni, sirni mennyi idot hagyjam, mielott bemegyek? Nem akarom elrontani, h mindenert berohanok, de az osztoneim nem hagynak a fenekemen ulni, alig birom ki par percig... Ti hogy csinaltatok? Allitolag egy par hetes babat meg nem lehet elrontani...vagy??

Sziasztok!

Kép
boga

Sziasztok!

Vanda!
Csipa ugyben meg mi is kuzdunk, nekunk is emlitettek az atmosast, de en ha lehet, elkerulnem, meg ha kicsi is, akkor is beavatkozas :(
A Gabek altal ajanlott masszirt en is kiprobalom, koszi Gabek!
Mi is csopogtettunk egy hetig, addig tok szep volt a szeme, de ahogy abbahagytuk, nehany nap mulva visszajottek a csipak... Azt javasolta a doki, h kamillaval, ill. anyatejjel torolgessem, tenyleg segit, de nem szunik meg a gond...

Lanyok!
Ha evett a babam, letettem aludni, es egy fel ora mulva elkezd nyuszogni, sirni mennyi idot hagyjam, mielott bemegyek? Nem akarom elrontani, h mindenert berohanok, de az osztoneim nem hagynak a fenekemen ulni, alig birom ki par percig... Ti hogy csinaltatok? Allitolag egy par hetes babat meg nem lehet elrontani...vagy??

Sziasztok!

Kép
boga

Tobbszor nem kuldom el... :wink:

Syracruz,
En is hasonlo cipoben jartam, mint te, a Margitban szultem volna, csak amikor kozeledett az en idom, a Margitos dokimnak meg nem volt szerzodese a klinikaval, igy ket hettel szules elott dokit valtottam; atvett egy klinikas orvos. Mivel minden uj volt ott, en sem valasztottam szulesznot, sot, vegul a szulesnel nem is az a doki volt ott, aki atvett, mert nem ert volna fel videkrol... A lenyeg, h mindenki tok ismeretlen volt a szuloszoban (a ferjecskemen kivul :)), es nagyon rendesek, kedvesek, segitokeszek voltak mindannyian. Gatvedelemmel en nem is probalkoztam, mert nem keszultem ra, de tuti, h meg lehet veluk beszelni.

Ugy tunik, Lujzinak ma faj a hasa, tegnap este nekem is nagyon fajt, vmit ehettem, es most jutott el szegenykemhez... Igy indokolt, h nem hagyom sirni, ugye??

Szia mindenkinek!

Kép
boga

Szia Boga!

Igen, igy már indolkolt, hogy állandóan az öledben legyen Lujzi.... :lol:
Meg amúgy is. Szegény az sem tudja, hogy mi a szitu, egészen biztos, hogy ilyen kis korban még nem lehet elrontani.

Én mindig felveszem, ha sir, talán 1x próbálkoztam, hogy hagytam, de egyre inkább csak belelovalta magát, szóval nedm érte meg.

Ma mi is belehúztunk a nem alvásba, 11:30-tól van fenn közben kajált 2x is rendesen, és csak most tudtam elaltatni kint az előszobában, ahol egy kicsit hűvösebb van, 15:00 órakor. Közben 2x is végighallgatuk a Halász Judit BEST OF albumot. :shock:

Most én is megyek aludni, mert jobban kikészültem, mint Bálint baba.

Köszi a tanácsokat a szemével kapcsolatban, megpróbálom, amit irtok.

Ja, és most is csak hason aludt el. Onnan tudom, hogy letettem hátra, 5 perc múlva felébredt, majd egy gyors vigaszölelés után hasra vágtam és most alszik....vagy legalábbis úgy tesz.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Elszóltam magam....tényleg csak úgy csinált, mintha aludna. Most elviszem sétálni, hátha ezeken a vacak utakon elringatódzik. :wink:

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok,

hát jó régen jártam errefelé... De ahogy visszaolvastam, azért gondolatban itt voltam, mert írtatok nekem, és Tündike még hiányolt is :) (Ez nagyon jól esett).

Nos, hát vezetek már igen. (És még nem vagyok börtönben Tündi :D) Nagyon élvezem, tetszik a dolog. Bár még csak itt a házunk mögött a kis utcákban "száguldozom", tanulom az alap dolgokat, de a héten már megyünk ki a rutin pályára. A kocsi az nem kicsi, Peugeot307 kombi... Mikor megláttam azt hittem elájulok, ugyanis én oktatót választottam és nem kocsit. De igazából nincs jelentősége, a pasi nagyon aranyos, a kocsival meg majd megbírkózunk egymással valahogy.

Igazából nem a vezetés miatt nem jelentkeztem, de ahogy a talin már múltkor beszéltük, tűnnek el egyre jobban a régiek, ahogy nőnek a babók. Nekem is egyre kevesebb az időm Manófiú mellett, főleg mióta megy. Egyfolytában mozgásban van, de soha nem arra ,amerre én akarok menni.
4 fogunk jön egyszerre, nagyon kemény. Abból kettő már áttört.

Timi: De jó, hogy végre ideköltöztetek! Nagyon örülök, hogy sikerült. Ha van kedved, valamikor összefuthatnánk valahol Pesten, hogy kidumcsizzuk magunkat.

Sára: Nekem szerencsém van, mert Bí pont úgy alszik, hogy 1-4-ig. Tehát átalussza a nagy hőséget. Reggel felkelünk, délelőtt lemegyünk a játszóra vagy el valahová vásárolni stb., aztán délben feljövünk, fürdik kicsit a medencéjében az erkélyen, ebéd, aztán alvás 4-ig. Utána megint lemegyünk játszani. Ez így most nagyon jól jön ki nekünk.

Boga: Én mindig bementem Bálinthoz, ha sírdogált. Most is bemegyek hozzá, pedig már nem kisbaba. Nem hiszek ebben az elrontás dologban. Illetve ha elrontom, elrontom, majd kinövi.

Rita: Gratulálok az álláshoz! Legyen kint szerencsétek, és majd remélem onnan a távolból is fogsz nekünk írni. Bár még sokára lesz november, és akkor majd biztos ugyanezt leírom Neked. :)
Kaja ügyben ugyanaz az észrevételem, rendes kajából Bí is kevesebbet eszik, lehet jobban telíti, kalóriadúsabb talán, mint a bébikaja. Nem hiszem, hogy lusták rágcsálni...

Prücsök: Tényleg nagyon hasonló fejlődési ritmusban vannak a gyerkőceink. De láttam én már a Ligetben Blankán, hogy kb akkor indul el, mint mi. A szájpenészt sajnálom, car dolog, de hamar el fog múlni, nekünk alig pár napot volt. Azt biztos mondták, hogy utána azért még nem árt pár napig kezelni, nehogy visszajöjjön, és utána még egy hétig fertőz.

Búcsúzom, mert felébredtünk.
Lilla

lilló

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?