Új privát üzeneted érkezett!

Ismét javitas.
Infuenza bekezdés utolso szava:iszonyu.Mar megint ezek az ékezetek!Kép

BMartinak szerettem volna irni,hogy gratulalok Lacikanak a lépegetéshez!
Szerintem Riki sem fog egyhamar jarni.KépDe BSzilvinek is irtam,hogy én ezt egyaltalan nem banom,mert annyira imadom,ahogy négykézlab kotor és közben ahogy riszalja a kis popojat!KépKépMeg tudnam zabalni!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Menta, BMárti,
igazából nekünk a gyógytornászunk javasolta ezt a cipõfajtát (amúgy Menta, Hangának is Falcon télicipõje van/volt, de abban nem hagytam menni, mert örökölük, és nem akartam, hogy még amikor ilyen friss a járása, egy más által kitaposott cipõben gyakorlatozzon). Mert ugye azt írják a katalógusukon is, hogy a babák bokája általában befelé dõl (nem pontosan szó szerint így írják, de ez a lényeg), és ez a cipõ ezt hivatott kiküszöbölni.
(a honlapjukon így írják: A Dr. LEO gyermekcipõk az Elit Rt. sokéves szakmai tapasztalatának eredményei. Gyermekcipõink elõsegítik az egészséges láb kialakulását és fejlõdését. A felnõtt kori lábdeformitások az esetek többségében kisgyermek korban még a megfelelõ lábbeli használatával korrigálhatók. Ezt a korrekciót segíti elõ speciális gyermekcipõ választékunk. Döntött (suppinált) sarokkal, magasan vezetett erõsített kéreggel és felsõrésszel készülnek ezen cipõink, melyek a gyermek lábának stabilitást, biztonságot kölcsönöznek. A speciális sarok segíti a boltozat kialakulását, a gyengült talpizmokat pedig aktív mûködésre serkenti.)

és BMárti,
gratula Lacika elsõ lépéséhez! Figyeld meg, pár nap, és úgy fog közlekedni a lakásban, mint akiben kiakadt az elemKép.

Cory,
gyógyok ezerrel mennek nektek!KépKép Én hétfõn, amikor Hanga is nagyon lázas volt úgy csináltam, hogy miután délben kapott kúpot (Germicid C), kettõ körül adtam homeobogyót, olyan 5 körül kapott Panadolt, mert éjjelre mindenképpen akartam a kúpot neki.

Bogancsi,
gratula a gyerekeidhezKép, ilyenkor én midnig olyan irígy szoktam lenni Rád, hogy ennyi jó, okos gyerkõcöd van!Kép

Zafi,
édi lehet Réka, amint hó-kukk-ol. Hanga a hinta-palintát énekli (igazából a dallamot tudom a halandzsából kivenniKép), megg azt is szokta mondani a kukucs helyett, hogy "kákk" v. ku-ku.:

Úgy látszik valami van a levegõben, mert jó sok babának lázzal/hõemelkedéssel egybekötött nyûgösködése van. Hanga is kiborító volt ma. Megint semmi nem volt elég jó neki. Bezzeg, amikor átvittem a sógornõmékhez! Mint akit kicseréltek. Maga a bûbáj. Úgy látszik, a nyûgösséget nekem tartogatja.Kép

(Ma vadas pulykamellet csináltam.)

Üdv
Szila

Ui.: Átmegy valaki az Európa-hídon? Mi lehet, hogy megyünk holnap.
szila

Sziasztok!

Márti: a fickóm 78-ban kezdte az általánost. Én akkor már másztam KépKépKép

Bogancsi: nem semmi lányod van! Mivel akar késõbb foglalkozni?

Balu lázának csúcsa ma 39,6 volt. Kúp, hûtõfürdõ, priznic, panadol... Fél éjfélre ment le 38 körülre. Most alszik.
Én már túlélem úgy néz ki.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Bogancsi! Márti!
Én 1989-ben kezdtem el a Trefortba járni Kép (gimibe). Akkor "épp" elkerültük egymást.

Bogancsi a gyerekeidnek gratula Kép

Nem tudtalak végig olvasni, már megint, csak nagyjából minden ügyesedõnek gratula és minden betegnek extra gyógyok, Cory neked pocakosságodra tekintettel különösen és Balunak is Kép Kép Kép Kép Kép Kép !

Zafi!
Réka aranyos lehet az új "szöveggel".

Vili is dumál, Vitya addig tanította neki, hogy apu, hogy tényleg megtanula és mindenre mondja is labdára, polcra, könyvre, csak apára nem Kép

Borcsa: mi van veled?

Menü: pirított csirke, pirított zöldséggel (wokban) + rizs, holnap juhtúrós sztrapacska (nem kimondottan vasárnapi ebéd, de mi imádjuk)

Szép napot, jó hétvégét és végra tavaszt!

Norci
norci

Sziasztok!
Megvagyogatunk. (Norci, köszi a hiányolást.) Sajna ahogy múlik a dáthám, úgy kezd elhatalmasodni Lucán.Kép Szerencsére õ azért nem köhög, és az orrtisztítástól eltekintve nem nyûglõdik vele.
Amúgy a leányzó egyre ügyesedik, kisérletezget a kapaszkodás nélküli ácsorgással. Kerítettünk neki kiscipõt, úgyhogy mostmár idõnként a parkban is vagánykodik. Cipõben nagyon vagányan lépeget úgy, hogy csak egy kezem fogja.
Étvágya változatlan, mindent eszik, amit én:csak õ cicibõl Kép. Amúgy csak kóstolgat.

Lépegetõ Lacinak Petinek, ácsingózó Vilinek, szépen alvó Balunak nagy gratulák!

Bogancsi! Julinak is gratulálunk!

A sok-sok betegnek küldünk mi is gyógyKépKépKépokat!
Rebi! Én is támogatom a taliszünetet, ugyan nagyon fájó szívvel 9P1Ö m,pfx
Ezt már Luca sem állhatta "szó" nélkül.

Kajcsi: igyekszem közöseket fõzni, hét elején tejmentes de fokhagymás spenót volt, aztán póréhagymás csirke kol krumplival, hol rizzsel, ezt némi bébiétellel kiegészítettem Lucának. Ma az eddigi tervek szerint sima rizs lesz nemcsípõs csirkével, egy közeli kínai gyorsbüfébõl, holnap meg nagyizás.
Jövõ hétre beiktatnék egy kis sóskát, tej és cukor helyett banánnal. Majd meglátjuk, Réka szerette anno.

Zafi! Végre begyógyítják azt a kéményt! Most már csak egy egész kevés kitartás KépKépKépKép, és vége.

Így jár, aki hetente egyszer ül neki írni. Bizti jó a felét kihagytam annak, amit akartam.

További jó hétvégézést!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Zsuzsa: ha jól tudom, akkor az OKTV (országos középiskolai tanulmányi verseny) elsõ 10 helyezettjének jelent pontot, ill. felvételt az eredmény. Hétfõn megy Zsófi oroszból, nagyon drukkolunk. Folyton oroszul olvas Kép De azt hiszem, hogy mivel benne van az elsõ 30-ban, ez kiváltja az orosz érettségijét.

Edith: rémes lehetett ez az ájulás Kép Még olvasni is rosszul bírtam...
Julinak nagyon jól fog az agya, Zsófi pedig õrületesen szorgalmas Kép

Márti: tényleg, milyen vicces, hogy cory még meg sem született akkor, amikor mi érettségiztünk. Mindig tudtam, hogy már nem vagyok mai csirke, na de ennyire Kép Kép
Treforttal kapcsolatban: Dani fociedzõje Glatz János bá, aki ott testnevelõ tanár Kép
A lányok még nem igazán tudják, mik legyenek. Nagyon nehéz választani a mai világban.
Eszméletlen a plüss majmos álmod. Ne izgulj!!! Minden rendben lesz a babával és Veled is!!!

Szila: hát a gyerkõcök házi készítésûek, nem ám boltiak Kép De az eszüket nem tõlem örökölték - csak kis részben Kép Kép Kép

cory: de jó, hogy javultok!!!

Borcsa: én is épp kezdtelek hiányolni KépHogy csinálod a tejmentes spenótot???

norci: de jó, hogy Nálatok sincs "vasárnapi ebéd" Kép Szerencsére a férjem sem várja el, mivel egész héten szinte minden estére fõzök, vasárnap lazulok és valami tészta v. hozott pizza szokott lenni Kép

Európa-híd: mi is át akartunk menni rajta ma délután hihihi... hát ott volt fél Budapest Kép Csak a fölsõ rakpartról néztük meg, mert totál reménytelen volt. Szerintem, aki a sor végén állt, az kb. este 10-re érhet a hídra.

Tomi sokat gyalogolt ma és remekül bírta. Viszont a beszédben nem nagyon akar fejlõdni. De nagyon sok mindent megért! Hozd ide, tedd bele, adjunk vacsit a kutyának, csináljuk a fürdõvizet (megy a fürdõbe), stb. Apa mindig kérdezgeti, mikor fog már beszélni, mert õ 1 évesen már dumált. Erre mindig azt mondom neki, hogy viszont még csak ülni tudott - anyósom szerint.

Jó éjt!!! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Cory!
Hogy vagytok? Nem semmi, hogy ilyen betegen bementél megtartani az órát! Ügyes vagy! Mikor mész Uh-ra?

Bogancsi!
Tominak sok-sok gyógy puszit küldök!
Julinak pedig gratulálok! Tényleg elég nevetséges az az iskolai harmadik helyezés az országos bejutás tükrében!

Laura!
Rominak is mielõbbi gyógyulást kívánok!

Köszönjük szépen mindenkinek a gratulációkat és a válaszokat cipõ ügyben! Én is úgy gondoltam, hogy csak akkor veszek, ha már tényleg elindul a kis kópé!

Gorsi!
Neked külön köszönöm, hogy tolmácsoltad Cory szavait! Hogy van Peti?

Dzsili!
Megpróbálom majd rábeszélni a páromat, hogy a Szentlélek tér felé ejtsük meg a szombati sétánkat, remélem sikerül!

Nálunk semmi különös, bár Peti ismét nem túl jó étvágyú, de gondolom a fogai miatt, mert a keze folyamatosan a szájában és néha szegénykém felvisít. Bár, ha apukája példáját követi(és eddig szinte lemásolta), akkor egy éves korában is csak két fogacska fog virítani a szájában.

Nagyon kellemes, napsütéses vasárnapot kívánunk mindenkinek!

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Elolvastam amit csak futtában tudttam. Apa mosogat, Vili alszik, ideális ebéd utáni állapot Kép

Márti!
Álom miatt Kép Ha vígasztal terhesen én is akkora baromságokat álmodtam. És tudod én is szeptembertõl május végéig voltam terhes Kép

Edit!
Ez az ájulás, szegény Riki és szegény ti. Kép Drukkolok, hogy többet ne forduljon elõ. Tegnap Vili félrenyelt aztán ki se kellett belõle rázni, de én azután is egy fél órát bõgtem és agyon puszilgattam.

BSzlvi!
Láttam, hogy amit neked szántam a cipõvel kapcsolatban mondandót GOrsinak címeztem, bocsánat.

Zafi!
Szeretném elkérni tõled a bõrgyógyász címét, mailben is jó, ugyanis a háztartási szerek "dermatológiailag tesztelése" úgy tûnik rajtam történik és megint iszonyatosan néz ki kezem, és fáj is Kép

Bogancsi! A vasárnapi hozott pizzát én is felveszem a repertoár közé Kép

Vilirõl: használja a járókát, kívülrõl belekapaszkodva körbejárja Kép

Kérdés: párszor Vili tök korán felkel (reggel 6-kor, igaz 8- fél nyolckor fekszik elõtte) és azokon a napokon alig akar enni, három tippem van, hogy miért: 1. reggel próbálom visszaaltatni és jó sokat szopik 2. azért kel olyan korán mert fáj a pocija és azért nem eszik. 3. egyszerûen fáradt és nincs türelme a kanalazáshoz. A 3.-ra ma jöttem rá, szerintetek elképzelhetõ?

OFF: mi is megnéztük az Európa-hídat, a felsõ rakpartról, Vili nyûgõs lett, szerintem szédült a sok láb látványától. Kép Közben szembe jött velünk a gimis legjobb barátnõm (már nem tartjuk a kapcsolatot) és éppen hogy köszönt, én meg úgy leálltam volna vele beszélgetni, õ meg szinte elbújt a fickója mögé, mint aki valamit szégyell, nagyon rossz érzés volt Kép Kép Kép és még Vilivel se tudtam elbüszkélkedni. Egyébként a lány pszichológus. Nem tudom mi baja volt, a pasija jó 15 évvel idõsebb, de csak nem õt szégyelli elõttem.

Hogy van Csenge, Balu, Luca, Bea, Romi és aki még beteg?

Norci
norci

tudttam=tudtam

Norci
norci

Sziasztok!

Köszönöm az aggódást, sokkal jobban vagyunk. Már csak az orra folyik Balunak, de már elkezdett enni is, ha nem is viszi túlzásba Kép
Én már csak köhögök és náthás vagyok, de ezt már túlélem.

Most mennem kell készülni a holnapi órámra Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Csenge köszöni a gyógyokat, de épp most lett szegényke dáthás, folyik az orra, szörcsög,és persze köhög a lenyelt trutyitól Kép Étvágya viszont van... nem is kicsi Kép Legyen már vége ennek az idõszaknak, mert BORZALMAS!!!! Remélem, Manó nem lesz ennél rosszabbul. Szedi a homeobogyót, az eddig bevált. Azt nem tudom, ez mennyire az oltástól van. Létezik, hogy az agyhártyagyuszi oltástól (ActHIB) lett breteg? Vagy csak "simán" a járvány meg megfázás?

...most dilemmázok, hogy merjem-e Anyáéknál hagyni este 2-3 órára...
.. nagyon lassú itt a net ... megõrülök tõle....

minden bretegeskedõnek további gyógyKép hadak... remélem,hogy használnak is ...

üdv.
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Tegnap este még azt gondoltam, hogy hozott pizza lesz ma ebédre Kép, de aztán megembereltem magam és lett húsleves abc-tésztával, sült csirkecomb, rizs és mexikói köret. Utána meg - mélyhûtõbõl elõrántott - sütike. Közben lement 2 mosás, elõzõ leszedésével és a 2 teregetéssel, de úgy éreztem, csak így élem túl a fejfájást. Ja, aztán ebéd után aludtam fél órát, és csak aztán mentünk el Julival a corába vásárolni. Tök jó volt, mert jót dumáltunk is Kép Az itthoni elpakolásnál pedig Tomi rengeteget segített: legalább 3-4szer ki-becipelte a WC-papírokat és a szalvétákat a kamrába/ból Kép
Az elõbb épp "mozizott": odaállt a teraszajtóhoz és kinézett a kertbe, ahol Zsófi, Dani és Dokikutya játszottak, labdáztak. Most meg õ labdázik itt fent a galérián Kép

Gyógyulon már meg az osztály!!!
bogancsiék

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi: itt olvasom az ebédeteket, és nálunk még csak most készül, úgyhogy készülök éhenhalni. Még szerencse, hogy még nem érzek szagokat, és így nem érzem, hogy már fõ Kép

cory

cory
Budapest

SZiasztok!

Voltunk ma a Margitszigeten - sikeült kifognunk épp úgy az idõt, hogy mikor iodaértünk, még sütött egy percig a nap, mielõtt eljöttünk, a buszmegállóban állva megint kisütött 5 percre,, viszont míg ott voltunk kb. 3 órát, végig felhõs volt Kép De azért persze jót sétáltunk, Ármin jót aludt a kocsijában - ilyenkor, ha együtt megyünk, a nagyobbik, fektethetõ kocsival visszük, abban nagyon jókat tud aludni! Kép Az állatkert sajna zárva volt, így csalk kívülrõl csodálhattuk meg - na, mindegy, megyünk még arra, remélem!

Nálunk ma nem volt ebéd, se vasárnapi, se másmilyen: elég késõn és elég rendesen reggeliztünk, aztán mikor hazaértünk, ettünk hideget. Árminnak persze volt maradék tegnapról, de õ sem kérte. Hétvégén egyébként volt gulyásleves, gombapörkölt nokedlivel (Andrásnak), tojásos galuska (nekünk), ez Árminnak nagyon bejött (tegnap!, ma köszönte, nem kérte) - most meg elkezdenék fõzni holnapra, mert a fiúk szanaszét hevernek a szobában és alszanak - csak nem tudom, mit???????

Nem volt valaki véletlenül a SAP csarnokban cipõvásáron? Érdemes szerintetek? Árminnak is kéne cipõ meg szandál és nekem sem ártana!

Minden betegnek gyógyulást, és azért, ha lassan is, de jön a tavasz! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok
Szilvi
Nagyon örülnék majd figyelek! KépKépKépKép

Holnapra sikerült rábeszélnem a páromat egy kis fehérnemü és hugi csini ruci vásárlásra, söt még szerdán ö is elmegy magának rucit kölcsönözni amit nagyon nem akart úgy hogy most örülök! KépKépKépKép

Beteg babáknak és mamiknak gyógyulást /még nem olvastam mindent el!/ KépKépKépKépKépKépKép
Én ma vásárolni voltam kaja félét így nem föztem, a tegnapit ették: -gulyás leves és palacsinta,pörkölt + rizs .

Mindenkinek jó éjszakát és szép napot kívánok!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Nálunk ma nagyon jó kaja volt: anyósomnál voltunkKépKépKép
Õ meg jószokását megtartva, rengeteget fõzött!Kép
Réka bevágta húslevesbõl kihalászott összes zöldséget (répa, karalábé, karfiol, kelbimbó stb...), aztán még egy kis csirkecombot krumplipürével!Kép

Míg mi zabáltunk, apa takarított a festõk után!Kép Rendes, ugye?Kép
(Cory, ezt kinézted volna belõle a gimiben?Kép)
Szóval kémény-ügy úgy tûnik megoldódott, még szárad egy kicsit a fal, de holnap végre visszaköltözünk a régi felállásba!Kép
(Andi! Eladó a lakás!KépKépKép)

Réka ma hasalt egy nagyot a betonon!Kép Nem is értem, hogy történt, de elég csúnyán lehorzsolta a száját.Kép Triplájára dagadt szegénynek!Kép Remélem hamar elmúlik!

Mivel taliszünet lesz, holnap egyszer kiruccanunk egészséges rendelésre!

Pussz,
Zafi
zafi

Edit! Megnézettétek az esés után dokival? REmélem, tényleg csak az ijedtségtõl volt! Ahogy olvastam, amit írtál én is nagyon megijedtem.

Márti! Már a 3. harmadban vagy????? Pocakosok! Nem lehetne, hogy itt is odaírjátok a nevetek mellé, hogy hányadik hétben jártok?

Szila! Köszi a leírást a cipõrõl. Helena nagyon szereti a Falcont. Hétvégén anyukámlknál végig abban volt, mert ott nagyon hideg van és rengeteget járkált és soha nem sír, amikor ráadom a cipõt.

Dzsili! Akkor mi is megpróbálunk arra sétálni szopmbaton! Jó kis minitali lesz! Kép

Betegek! Gyógyuljatok gyorsan-gyorsan!!!! KépKépKép

Puszi!
Menta és Helenka
menta

Sziasztok!

Menta! Kedden kezdem a 29. hetet! KépKépKép Úgyhogy még durván 12 hét, és itt a baba! KépKépKép

Zafi! A kémény-ügy mellé igazánrátok fér, hogy valaki kényeztesssen! Kép Rékának küldöm a SZájapasztó gyógyokat! KépKépKép

Na, fõzni nem fõztem holnapra semmit, de vacsira nagyon finom melegszendvicset csináltam: 3 féle maradék sajtot lereszeltem (Trappista, Karaván, Pannónia), összekevertem egy kis tejföllel, vajjal, oregánoval és rozmaringgal, ezzel kentem meg a kenyereket. megsütöttem és ettünk hozzá alma-és körteszeletkéket! Kép

Végül is szerdán délelõtt kimegyek a cipõsökhöz, anyósom ráér Árminra vigyázni Kép És szerintem ott vannak ruhák is, nem? Körülnézek, hátha van vmi szép tavaszi ruha olcsón akár Árminnak, akár nekem!

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Csak átfutottam az írásaitokat, és annyit szerettem volna írni, hogy holnap nem megyünk talira. De látom, ezzel nem leszünk egyedül. Kép Kép

Norci, BSzilvi: köszönöm a gyógypuszikat. Rominál súlyosabb lett a betegség, mint gondoltam, de úgy tûnik, már túl vagyunk rajta. Volt két borzasztó éjszakánk, és most már láztalan szegénykém.

Zafi: eredetileg szóban szerettem volna a talin, de így inkább most "mondom": nagyon köszönöm a bõrgyógyász elérhetõségét. Most elmúltak a piros foltok, de amint elõjönnek újra, azonnal elmegyünk.
Köszi mégegyszer!

Megyek is fürcsizni, borzasztóan álmos vagyok.

Minden betegeskedõnek még mindig rengeteg gyógypuszit küldök: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép .

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó (28. hét)
p_laura

Sziasztok!

Elkiabáltam Kép Ma estére Balu megint belázasodott Kép Elegem van!!!! Persze nekem is felment a lázam Kép Kúp mint halottnak a csók, végül most a hûtõfürdõ segített, de holnap reggel a dokinál kezdenek a fiúk. Én meg 6-kor kelek, és megyek tanítani.
Megyek is, bedõlök Balu mellé.

cory (9+6)

cory
Budapest

Sziasztok!
Ajaj, még mindig vannak betegekKép ill. már megint vannak újakKép Mi a fene van otthon?????

Mi szerencsére jól vagyunk (koppkoppkopp), továbbra is mindenki egészségesKép Itt a tavasz, már igencsak elolvadt a hó is, immáron 4-5 napja folyamatosan plussz 5-8 fok van itt, Finno.-ban is. Olyan jóKép Viszont így most minden úszik, iszonyú mennyiségû hólé van, szerencsére itt nagyon tuti vizálló ruhák, cipõk vannak, így Donci nagyon jól elvan a játszótéren. Imád a pocsolyákban mászni, kotorni a vizet, ja és már kint is hajlandó gyalogolni. Képzeljétek, a hétvégén a bevásárlóközpontban ki kellett venni a kosárból, mert õ csak biza gyalog volt hajlandó menni. Nem túlzok, végiggyalogolt kb fél órát, összesen 2-3x ült csak le, de 10 másodpercnyi pihenõ után már ment is tovább.
Tegnap kijött a 4. fogunk is, így most már szimmetrikus a fogsoraKép

Szila!
Kérdeztél Danimamáról. Egy pár levelet váltottunk egymással, így talán nekem van jogom elmondani, mi is van vele. Elég rosszul esett neki, hogy folyamatosan nem reagált senki az írásaira, kicsit feleslegesen érezte magát itt. Nekem azt írta, hogy nem jön többet, de aztán ki tudja. Nekem is volt már ilyen érzésem, aztán mégiscsak jelentkeztem. Szóval a nevében nem tudom azt mondani, hogy vedd ki a táblázatból, de nem tudom azt se, hogy ne, mert lehet, hogy jelentkezni fog. Szóval a te döntésed.

Ja, eszembejutott, hogy én nem is írtam menüt.
Szóval múlt héten:
kedd: párolt zöldségek majonézes öntettel, rizs és rántott tonhal
szerda-csüt. bableves, csirkepaprikás tarhonyával, csütörtökön-pénteken milánói makaróni (nagy szégyen, de kiment a fejembõl a böjtKép)
szombaton zöldborsós rizs rántott pulykamell
vasárnap-és ma: kapros-sajtos tejszínes jénaiban sült lazac, vajban pirítitt újkrumpli és vegyes zöldsaláta.

Holnap-szerdán: töltött paprika lesz fõtt krumplival,
csütörtök-péntek: zöldségleves, rántott gomba, rántott karfiol párolt rizs, párolt zöldségek
szombat-vasárnap: póréhagymakrémleves, lasagne.

Puszi: Nyuszimanó és a fiúk (12+5)
nyuszimano

Sziasztok!

cory, Bszilvi
Nincs mit.Kép

Nyuszimanó
Köszönjük, ez igazán jól esett. Kép A sok hányásért igazán nem irigyellek.Kép Milyen jó, hogy Donci már ennyit megy! Úgy várom ezt én is, mert most Peti sokszor letérdel a járdán, így állandóan mosni kéne a kinti cuccosát. A babakocsiban meg nem mindig marad meg.

Dzsili
Nektek is köszi.Kép

Zafi
Jól hangzik ez a mediterrán csirke, ha legyõzöm a lustaságom, megcsinálom.Kép

Bogancsi
Juli lányod szuperügyes!Kép

Edit
Szörnyû lehetett a leesés.Kép A lényeg, hogy nincs baj.

Gyógyok mennek Csengének, Balunak, corynak és mindenki másnak, akit kihagytam!

Rólunk: Peti már tök jól vanKép, csak néha köhög, de a pénteket és a szombatot nem kívánom senkinekKép. Folyamatos köhögési rohamok, Peti már sírt tõle, aztán állandó hiszti, semmi kajálás, szopi sem valami sok. Közben kitapintottuk, hogy az alsó kettesek mellett bal fent is készülõdik egy rágó. Ehhez képest csak egyszer ébredt éjjelente és a hisztizésen kívül jókedvû is volt.
Szombaton délelõtt elmentünk a hídhoz, de annyi ember volt, hogy nem vártunk. Vasárnap reggel 8-ra kimentünk és szinte nem is kellett várakozni.Kép Peti tök édi volt, tolta a babakocsit végig a hídon és meg volt sértõdve, hogy a végén visszaültettük. Így is akadályoztuk egy kicsit a forgalmat.Kép A híd amúgy klassz, csak jó göröngyös és kicsit sokan voltunk rajta.Kép Potom 300 pénzért adtak egy kis sz*r papírból készült magyar zászlót, de vettünk, mert Peti odáig volt, hogy lengetheti. Jövõre elõre gyártunk magunknak.

Megyek ebédelni, palacsinta van, de Peti szerintem kihagyja.

Üdv: Gorsi
gorsi

Gorsi! Húú, de ügyes Peti! Mi ugyan a hidat nem láttuk - épp el volt bontva, mikor arra jártunk - deez azért jó kis távolság, amit végiggyalogolt! Kép Ármin kint alig hajlandó menni, szerintem a nagyon sok ruhája miatt, mert nehéz benne a járás, mert itthon nagyon sokat gyalogol! De kint, ha elesik, a hátára hengeredik Jó esetben Kép) és bámulja a felhõket, míg fel nem állítjuk! Persze, én is folyton mosok Kép A palacsintát nagyon irííííígylem! Úgy ennék, de nagyon lusta vagyok sütni, meg tartok is tõle, hogy nem epebarát KépKépKép

Nyuszimanó! Hát, Donci tényleg nagyon ügyes! Kép És jó, hogy nálatok léteznek valóban vízhatlan ruhák, mert itt sajnos vagy egyáltalán nincs, vagy olyan áron, hogy kis hozzáadással már nyaralni mehetnénk az árából! Kép Ha még levelezel Danimamával: többen és többször is hiányoltuk! SAjnálnám, ha emiatt maradna el bárki is! Szerintem mindannyiunknak vannak olyan periódusai, amikor több odafigyelésre lenne szükségünk és épp kevesebbet kapunk - pld. a múlt héten BMárti - de jobb szólni, mint eltûnni!

Edit! Nagyon ijesztõ lehetett Riki leesése és elájulása! Kép Voltatok dokinál? REmélem, többet nem történik ilyesmi veletek! Kép

Végül is "kiderült" mi lesz a mai ebéd: zellerkrémleves és rizses hús (ez utóbbi a mélyhûtõbõl).

Andi! Meggyógyultatok mind?

Cory! Kép

Mindenki másnak is gyógyok! Kép Talûán már belesegít a napocska is egy kicsit! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Cory! Szegények!Kép Elhiszem, hogy eleged van! Remélem, mára javult a helyzet.

Laura! Jó, hogy túl vagytok rajta, azért még kaptok gyógyokat.KépKép

Zafi! Rékának gyógyok a lehorzsolt szájára.Kép Elég olcsón adjátok a lakást? Veszélyességi és idegeskedési pótlék levonva?Kép

Borcsa! Nektek is mennek a gyógyok!Kép

Bogancsi! Gyerkõcökhöz megint csak gratulálni tudok!Kép Ezer éve én is voltam oroszból szakmai OKTV-n, nem is kellett érettségiznem.Kép Sajnos nagyon elfelejtettem, pedig egy idõben egész jól beszéltem oroszul. (Még szerettem is.)

Mi átmentünk az Európa-hídon, és nem is kellett sokat várni. Pénteken tánc után elmentünk megnézni, éppen akkor nyitották meg. Visszafelé már inkább metróztunk, addigra nagy lett a sor.

Ide is elért a betegség, Zsófi hétvégén belázasodott, ma reggel is 39.4 volt a láza. Éjjel szegénykém félrebeszélt, nem is volt teljesen magánál. Amikor melléfeküdtem, azt mondogatta, hogy nem menjünk ilyen gyorsan... Egyébként jól van, annyira nem beteg, hogy ne legyen eleven... Remélem, Luca nem kapja el, neki eddig csak az orra folyik.

Mai menü: frankfurti leves (Luca már megevett egy óriási adagot)

Nyuszimanó! Lazacot én is kéééérek!Kép Azóta sem ettem olyan jót, mint Finnországban.
Milyen ügyes már Donci!Kép

Henke! Hol vagy? Ugye, meggyógyultatok?

Mennem kell, a lányoknak nem tetszik, hogy a gép elõtt ülök....
Betegek, gyógyuljatok!!!!
Puszi
Andi és a lányokKép

Andi
andi3

Sziasztok!

Csengu egyre rosszabbul van Kép Beszéltem a dokival, és ez bizony az oltás miatt lett, és egész héten tartani fog Kép
Amúgy érdekes ez a betegség nála... ha rosszalkodhat, akkor hirtelen minden búja-baja elmúlik, vigyorog, sõt még az orrát is engedi megtörölniKép... De az alvások azok rémesek Kép
Ja.. pénteken evett lekváros palacsintát (most ette meg elõször a lekvárt... persze fokozatosan kellett emelni a lekváradagot Kép), plusz még a narancsból is evett Kép

Minden breteg kicsinek és nagynak gyógyulást!!! Úgy néz ki, a tavasz is ideért végre Kép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Andi! Látom, hogy nemhogy gyógyultatok, hanem ZSófi épp most lett beteg! Kép Nagyon sok gyógyot küldök neki, Lucának és neked pedig immunitást minden betegség és baj ellen! KépKépKép

REbi! Csengének pedig sok erõt a rosszalkodás mellett az alváshoz is! KépKépKép

Márti++
márti

Sziasztok!

Zafi! Köszi a receptet! Nyami-nyami, de jól hangzik! Kép

Dzsili! Apátlanság ügyben azt hiszem, igazad van. Nagyon nem szeretném megszokni... Kép
Egyszer én is akartam már engedni Lacikát rajzolni, de azonnal meglógott a vastag filccel, és útközben mindent összekent. Azért is kérdeztem, hogy mire tudna rajzolni. Kép Gondolom azért a csomagolópapír szélén is ott kell ülni, mert különben nem állnak meg a rajzolással a falig. Kép Van valami speciális neve annak a csomagolópapírnak, amit használni szoktatok? Gondolom nem az a barna. Hogyan kérjem a papírboltban?
Ruha ügyben sajnos semmi vígasztalót nem tudok írni. Emlékszem, nekem a Mikulás buli volt ilyen nagy megomlás. Saját tapasztalatomból tudom, mennyire nem vígasz, hogy de te Anya vagy gyönyörû gyerekekkel, akikre büszke lehetsz. Mert az ember lánya azért nõnek is szeretné érezni magát néha, nem csak gyermekeire büszke anyának. Kép Kapjuk össze magunkat, és fogyjunk le nyárára, jó? Kép Bár a reneszánsz ruhához reneszánsz (rúbenszi Kép) alkat dukál! Biztosan nagyon csinos leszel benne! Kép Lesznek fotók? Bár lehet, hogy én se bírom ki, hogy ne menjek el megnézni benneteket! Kép

Márti! Én kérdeztem a bébiitalt is, igen. Köszi az infókat! Kép
Az álmod brrr... lehetett, te is álmodj szebbeket! Kép

Edit! A gratulát köszönjük. Igazából sokáig én se bántam, hogy nem volt az a hamar felállós, elindulós típus Lacika. De így, közel a 15 hónaphoz már néha aggódtam egy kicsit. Mondjuk azóta se ismételte meg a nagy produkciót, de mostmár tudom, hogy képes lenne rá, ha akarná. Kép

Szila! Neked is köszönjük a gratulát is, és az infót is a dr. Leó cipõkrõl. Vasárnap mi is megvettük Lacika elsõ cipõcskéjét. Végül sima Siesta lett, mert az az üzlet van nyitva vasánap is. Kép Szörnyen drága is volt (9.300,-), de mivel mindhármunknak tetszett, és teljesen bizonytalan, hogy legközelebb mikor tudunk együtt cipõboltba menni, mégis megvettük.

Borcsa! Hogy csinálod a banános sóskát?

Bogancsi! Apukám is azt szokta mondani, hogy az eszemet nem tõle örököltem... mert az övé még megvan... KépKépKép

Menta! Ha Laci dolgozik megint a hétvégén, akkor mi is tuti, hogy elmegyünk arra a minitalira esküvõt nézni! Kép Sajnos csak az utolsó pillanatban szokott kiderülni, hogy dolgozik-e, úgyhogy nem merem magunkat biztosra ígérni. Jó lenne már találkozni veletek! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Rólunk: Lacika úgy tûnik (kopp-kopp-kopp) jobban van végre, borzasztó, amilyen sokáig betegeskedett. Azt hiszem, az Apja által hazahozott torokfájós-hasmenõs vírushoz elkapott még a rendelõben egy köhögõs-taknyosat, és a kettõ az új fogakkal együtt vitte ennyire padlóra. De mintha túl lennénk rajta. Kép

Fõzés: Szalmaként csak éppen Lacikáank csináltam tipikus baba-kajákat. Szombaton Apa-váró ebédre gyümölcsleves volt, és rántott husi zöldborsó fõzelékkel. Vasárnap meg a maradék leveshez sonkás-gombás rakott tésztát csináltam Szilvi receptje szerint. Kép Ma almás palacsinta lesz vanília öntettel, a Breki pizzériától koppintva. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Beus úgy néz ki kilábalt a fogzás fájdalmaiból. 3 éjszaka már átaludta az éjszakát KépKépKép, igaz ma 6 órakor úgy döntött, hogy kialudta magátKép, és nem akart visszaaludni. Eddig csak azért nem akartam írni az állapotáról, nehogy elkiabáljam.
Dzsili! Úgy látszik nagyon messze lakunk egymástól, és nehezen értek ide a fogmanók.

Ha pestiek lennénk, mi is kimentünk volna az Európa-hídhoz. Apukám átment rajta. Csodálkoztam volna, ha nem ment vola át, õ a nagy hídmérnök, a hidak "szerelmese". Sokan mentek Gödöllõrõl megnézni, illetve át is mentek rajta. Azt mondják nagy élmény volt.

Edit!
Riki hogy van? A hideg is kirázott az ájulástól. Én biztos frászt kaptam volna.

Rebi!
Nekünk azt mondta a doki bácsink, hogy nem közvetlenül a 15 hónapos oltástól lett beteg anno a Beus, hanem attól, hogy legyengült a szervezete az oltás után, és így biztosabb volt a vírus elkapása. Na, én is tudok ám fogalmazni.

Nyuszimanó!
Irigykedem az igazi tavasz miatt.KépKépKép Habár ma nálunk is nagyon szép idõ volt.KépKépKépDanimamának meg mond meg légyszíves, hogy várjuk ide vissza. Nem szabad megsértõdni. Nekem sem mindig válaszolnak a többiek, de azért nem adom fel, egyszer csak válaszolnak.KépKépKép Habár, azt elhiszem, hogy távol az otthontól érzékenyebb az ember, ezt Te is tudhatod.
Tényleg Te hogy vagy? Hányinger?

Márti, Laura!
Látom már nagyon közel vagytok a 2. babához. Azért jó olvasni a kismamikról, mert ilyenkor átélem, hogy milyen volt az én terhességem, és amikor arról irtok, hogy rosszul vagytok, akkor örülök, hogy én már túl vagyok rajta, amikor meg jóról írtok, akkor meg irigykedem, hogy de jó nektek!.....KépKépKép

Norci!
Nálunk a Bea sokáig mindenre a vau-t mondta, mert apa azt tanította meg.KépKépKép Szót fogadok ezek a gyerekek, azt mondják, amit Apa megtanít, dehogy mindenre azt mondják?KépKépKép

Most már remélhetõleg mindenki kifelé lábal a betegségbõl, de aki még benne van, annak küldünk a Beával sok-sok gyógyot.KépKépKépKépKépKépKépKép

Sziasztok Zsuzsa + Beababa (13 foggal)

beababa

Sziasztok!

Zafi
Na végre kémény ügy megoldódva,de jó! KépKépKép
Réka kicsi szájára sok gyógyit küldünk Napoccsal! KépKépKépKépKépKép

Menta
Majd figyelek, igyekszünk azért idöben ode érni mert pontosan kell kezdeni, mert jön a következö pár háromra, bár utánna szerintem kevésbé kell majd sietni, csak el ne kerüljelek benneteket. KépKépKépKépKépKép:

Márti
De izgi /könnyen mondom tudom/ már olyan kevés van /tudom, nekem/ a második gyermeked születéséig!
Nem régiben még a pároddal sétáltatok kettesben, ma már Árminnal, nem sokára meg a picurkával is! KépKépKépKépKép

Laura
Még némi plussz gyógyi Rominak KépKépKépKép
Nálatok is már közel a kistesó érkezése ez olyan csodálatos! KépKépKépKépKép
Le esett az állam, hogy már nincs is olyan sok a baba születéséiG! KépKépKépKépKép

Rebi
Csengének is vigyorik, hogy könnyebben viselje az oltás utóhatásait! KépKépKépKépKépKépKép és jó sokat csintalankodjon méG! KépKépKépKép

Cory
Hát nem könnyü eset vagytok, ha egyszer megbetegedtek, ragaszkodik hozzátok ez fránya betegség, küldünk nektek sok-sok gyógyit, JÓ? KépKépOKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Gorsi
Petinek is még némi gyógyi köhögés ellenKépKépKépKépKépKép!
Napocska is szeret sétálni, már egész sokat battyog csak nem mertem még cipöben kivinni ma, így csizmában totyorgott, egész nap a sétálásra vár!
Nagyon aranyos lehett a kicsi fiad ahogyan zászlót lengetve ballagott a hídon! KépKépKépKépKép

Andi
Zsófikának mennek a gyógyik, szegényke még félre is beszélt, Mátémnak is volt ilyen már, gyorsan gyógyuljon! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Lucának meg erösítéesként küldjükKépKépKépKépKépbacik és virusok ellen! KépKépKépKép

BMárti
Köszi az együtt érzést rám fért, /Mártinak is/ jó fogyjunk le, hogyan?
Nekem még semmi nem jött be!!!!!
Mi is Siesta cipöt vettünk Napocsnak "csak" 8590Ft volt akkor mi jól jártunk????? KépKépKépKépKép
Fotók lesznek! Nem ússzátok meg, ezt vegyétek fenyegetésnek nyugodtan! KépKép Örülnék ha találkoznánk veletek is csak attól félek hogy legyen idöm megtalálni benneteket!
Még videóznom is kell mert szegény bratyónak sokan megígérték, amiböl egy maradt, aki majd kölcsön kér egy kamerát! Hát ebben én nem bízom nem szeretném ha úgy járna mint én az esküvömön ahol csak pár darab fényképem lett egy vendég jóvoltából aki hozott magával egy gépet, ugyanis a sógornöm fényképész aki megígérte a profi fotókat és nem lett belöle semmi ugyanis ott derült csak ki, hogy nem jó a gépe! KépKépKépKépKép
Pedig én is szerettem volna ücsörögni a lányommal az ölemben meg meghatódni de ez nem megy most egy apró kis lukon át nézhetek mindent! KépKép

Képzeljétek ma nem lett vásárlás mert a párom iratait /személyi, jogositvány, TB kártya, adó kártya,bank kártya/ a pénz tárcáját és a telefonját ellopták!KépKépKépKép
A kabátjából lenyulták, így most rohangálhat az iratait újra készíttetni, ami jelenleg hazánkban igen nagy gond, mert a bürokrácia olyan hogy.....

Na regény lettem:

Pussz: Dzsili
dzsili

Zsuzsa

A lényeg, hogy odaértek a fogacska gyógyik! Ne türelmetlenkedj, messziröl mentek! Gyalog? KépKépKépKépKép
Örülök, hogy Bea jobban alszik már!

Márti
Az elöbb lemaradt, hogy neked is köszönöm a kedves szavakat, megamba zuhanásom alkalmából, de szerintem a srácaim még mindg különbözöek nagyon! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nyuszimano, Danimama
Én megértem Danimamát, anno a Friss kismamákat éppen ilyen indokból csak olvastam mert úgy éreztem senkit nem érdelnek az én dolgaim és problémáim, a véleményem!
De... Azóta rájöttem néhány dologra pl. hogy sokszor én is úgy vagyok, hogy boldogan olvasom a gyerekekröl szóló írásokat de mindíg van idöm, vagy csak érkezésem arra hogy ezt meg is jegyezzem, föleg ha pörög a topic. Olyan is van, hogy elolvasom, de éppen nem tudok hozzászolni mert nem olyan a téma. És a legfontosabb amire rájöttem hogy ha személy szerint írok többnyire kapok választ. Tehát ha megszólítom az embereket így intézem a hozzászólásokat, hiszen ha valakinek név szerint írnak /mintha levelet kapna/ válaszol rá.
Persze az is igaz hogy akik talizni járnak, vagy át tudnak menni egymáshoz jobban ismerik egymást, néha olyanokról is beszélnek amihez nem tudok mit mondani vagy nem is értem, de ez természetes egészen más a személyes kontaktus!
Ha még nem haragudtál meg nagyon próbáld meg újra igyekszem jobban odafigyelni! Rendben?

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Szilvi!
Gratula Petinek a lepesekhez! Kép

Lina!
Gratula az uj fogicahoz! Nagyon aranyos a kepen Kép

Nyuszimano!
Gratula Doncinak az uj fogacsihoz!

Bogancsi!
Jobbulas Tominak! sok gyogyKépKép
Gratula Julinak! Nagyon ugyes. Es szerintem nem off. O is a gyereked es igen is buszkelkedhetsz vele Kép (na persze a tobbiekkel is)
Jobbulast neked is!

BMarti!
Gratula Lacikanak a lepeshez! Csak igy tovabb! Meglatod hamarosan mar rohanhatsz utana Kép

Rebi!
Jobbulast Csengenek is! sok gyogyKépKép

Zsuzsa!
Jobbulast Beababanak is! sok gyogyKépKép

Edith!
Kép Teljesen remiszto volt amit irtal. Orulok, hogy nincs semmi baja Rikinek!

Zafi!
Szegeny Reka! Mielobbi gyogyulast a szajanak.

Andi!
Jobbulast nektek is!sok gyogyKépKép

Dzsili!
Kép nagyon sajnalom ami a ferjed irataival meg miegyebekkel tortent Kép
A kepeket en is varom am.
Fogyokurahoz en is szivesen csatlakoznek! (eddig mar sok mindent kiprobaltam de semmi sem hasznalt Kép )))

Cory!
Sok-sok gyogyKépKépKépKépKép
Remelem mielobb tul lesztek rajta. Nalunk mikor Madike januar elejen 39.7 C fokos lazzal kuszkodott a doki azt ajanlotta, hogy adjunk neki eloszor acetaminophent majd ra egy orara iborufent es priznic. Es hasznalt. Igy lazmentesen azaz nagyon alacsony lazzal vegigaludta az ejszakat. Igaz a lazcsillapitokat azt mondta inkabb szirupba adjuk be. A hutofurdo is hasznalt, csak nagyon rovid ideig. A priznicet (remelem jol irom) almaban tudtuk neki cserelni. Szerencsere nem ebredt fel.

Nagyon tetszik ez az ebedes otlet. Mindenki leirja, igy legalabb mikor nem tudom, hogy mit fozzek, jovok ide es veszem a jobbnal jobb otleteket Kép

Mi szombaton nem ebedeltunk itthon, penteken babgulyast csinaltam es salatat. Vasarnap rantott csirkemellet, majonezes salit, sultkrumplit es ceklat. delutanra ragcsalnivalonak meg sonkas kiflit.

Vasarnap megvettuk Madikenek a szulinapi ajandekait. Sot egyet oda is adtunk neki, hogy ne egyszerre kapja meg, mert akkor hirtelen mindennel jatszani akar es igy eleg hamar megunja oket. Mi egy nappal elobb fogjuk tartani a szulinapjat, mert a ferjem szombaton elutazik Finnorszagba. Kép Szomabat meg eleg messze van, de egyfolytaban arrol beszelunk, hogy hogy elrepult ez az egy ev. Tegnap eppen a szulesrol beszeltunk, arrol, mikor egyutt egyszerre meglattuk....

puszi mindenkinek!
Jobbulast!!!!!

Andysj
andysj

Sziasztok!

Most csak annyi, hogy tudtok nekem haszználható mondókás könyvet ajánlani (kezdem unni a repertoárom) ja és nem a Füzesi Zsuzsa félét.
Köszi.

Norci
norci

Sziasztok!

Edit: hogy van Riki azóta? Még olvasni is szörnyû volt!

Nyuszimanó: hát, nem csodálkozom Danimamán, már abból a szempontból, hogy rosszul esett neki, hogy senki sem válaszolt.
Én pl. azért nem írok a "Friss kismamák"-hoz, mert amikor bejelentkeztem, csak 2-3-an reagáltak rá. A többség le sem kakilt. (Bocsánat.)
Mégis arra bíztatnám, hogy jöjjön vissza közénk! Nekem is volt már, hogy valami rosszul esett, és egy hétig nem írtam. De aztán valahogy elkezdtetek hiányozni...
Meg tudod, ezek a válaszok is olyanok ám, hogy vagy du. ülök ide, amikor Romi alszik, és gyorsan futok is tovább házimunkázni, vagy pedig ilyenkor este, amikor már fáradt vagyok, és nem is válaszolok mindenkinek.
Szóval, ha még e-mail-eztek: várom vissza Danimamát!

Cory, Rebi: jobbulást kívánok az érintetteknek!

Elnézést kérek, ha valakinek nem választoltam, de a nagynéném áthozott egy nagy rakás gépelnivalót holnap esti határidõvel, és holnap itthon sem leszünk. Kép

Sziasztok: Lauráék
p_laura

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gyógyokat. Zsófi láza egész nap 39 fok fölött volt, mondogatta is, hogy anya, nem vagyok jól.... A borogatás és a hûtõfürdõ közül a fürdést választotta, valamennyivel lejjebb is ment tõle a láza. Persze a két lány együtt ázott a vízben, Luca nem akart kimaradni belõle. Inkább õt is levetkõztettem, különben ruhástól ugrott volna a kábda.
Szerencsére már alszanak, remélem, fognak is egész éjjel. Hulla vagyok, és egyedül vagyok velük itthon...

Dzsili! Szegény férjed!Kép Én minimum felrobbantam volna mérgemben. Tényleg nem egyszerû az iratokat beszerezni, és még ott van a bankkártya, meg a telefon... Sok pénz volt nála?
Immunerõsítõ gyógyokat is köszi! Addig jó, míg én nem kapom el, nem tudom, mit csinálnék félholtan itthon a lányokkal.

Edit! Nagyon rosszul hangzott ez az ájulás! KépSzegény Riki! Olvasni is elég ijesztõ volt...

BMárti! Gratula Lacikának a lépésekhez! Kép Örülök, hogy már jobban van.
Apátlanság ügyben: tényleg együttérzek veled, és szerintem nyugodtan elmondhatod, ha bánt valami. Miért ne férne ez bele?
Én sem szívesen beszélek a problémáimról, nem szeretem sajnáltatni magam, de néha nagyon jó kiadni magamból. És sajnos mostanában van is mit...Kép

Mennem kell, nyöszörög a kis beteg...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Na, végre én is elolvastam a termést. Igyekszem válaszolni mindenkinek.

Rebi,
mennek a gyógyok nektek!KépKépKépKépKép

Dzsili,
most akkor hol is lesz ez az esküvõ pontosan?

Zafi,
kész lett akkor ma a lakás végre, ugye? Rékának hogy tetszik, hogy megint van saját szobája? Ja, és a szájára is mennek a gyógypuszikKépKépKépKép!

Márti,
hogy megy az idõ....hiszen Ármin is csak most született...és már csak kis idõ és jön a tesó isKépKépKép.

Cory,
most már gyógyuljatok meg, na!KépKépKépKépKépKép

GOrsi,
nálunk is úgy volt az éjjel, hogy kb. éjfélkor kezdett köhögni (köhécselni), nagyjából fél órán keresztül.Kép Aztán jól felébredt rá, sírt--->le kellett szívni az orrát, de nem volt olyan vészes, mint ahogy látszott. Ezután cicike volt és aludt reggeligKép. Viszont ma nem köhögött egyáltalán, voltunk orvosnál is, de nem jutottunk be, annyian voltak. Édes lehetett Peti, ahogy gyalogolt a hídon, kezében a zászlóvalKép. Mi csak messzirõl néztük meg a hidít, mert pont akkor bontották szét, mikor odaértünkKép.

Andi,
Zsófinak mennek a gyógyok: KépKépKépKépKépKép

Zsuzsa,
de jó, hogy Bea javulKép. off: hol/hogy lehet szert tenni olyan munkára, amit csinálsz? on

Dzsili,
hol lopták ki az iratokat?? Tömegen? Hát ez szörnyûKépKép. Ti hol vettétek Napsi cipõjét?

BMárti,
nem akarlak elkeseríteni, de Hanga cipõje olyan 5900 forint körül volt, a szandál 5400 forint volt. (Hol vettétek ilyen drágán? A Sübában?)

Norci,
miért, mi a baj a Füzesi Zsuzsa félével? Amúgy van nekem egy verseskönyvem (jó régi). "Nefelejcs" a címe, és alcímként a "szép magyar versek kisiskolásoknak" szerepel. Ha jól nézem, az én példányom 1975-ös kiadású, a kiadó a Móra Ferenc Könyvkiadó. Nagyon szép versek, mondókák vannak a könyvben.

Rólunk: Hangával lehet már játszani a Kerekecske gombocskát. Ha mondom és közben tartom a tenyeremet, akkor õ böködiKép, olyan édi. Ma képeket nézegettünk, és amikor õ volt a képen, kérdeztem, na ki ez a képen?, akkor vidoran válaszolta, hogy "te" és közben mutogatott magáraKép. Egész nap annyit megy mint egy felhúzott és kiakadt elemesjátékKép, mindenre felmászik. Kijár a konyhába és krumplit, hagymát csór; sõt a hagymát bent a nappaliban meg is pucoljaKép. Rendes gyerek, igaz? Képzeljétek, tegnap elkezdte a gatyáját huzigálni, elõször nem tudtam, mit akar, így levettem a mackóalsót róla, hátha az a baja, hogy melege van. De nem. még mindig huzigálta a harisnyát. Csak úgy benéztem a pelekába is akkor már. És be volt kakálva. Gondolom, hogy így akarta jelezni, hogy kaki vanKép.
A kajálással még mindig hadilábon állunk. Nem túl sokat eszik.Kép

Ti hogy csináljátok? A felnõttkajából mennyit eszik a gyerek? Mert nálunk éppenhogy 3-4 falatot eszik Hanga, aztán a sajátját meg alig akarja megenni.

Na, megyek aludni, mert nagyon álmos vagyok, és jó hosszúra sikeredtem biztosan.

Puszi mindenkinek és jó éjszakát és holnapra szép napot!

Szila és Hanga

Ui.: Zsuzsi, találtam teletabis keresztszemes hímzõhöz mintát, ha esetleg érdekel.
szila

Sziasztok!

Na, én is erre tévedtem végre.Kép Nálunk minden oké, szerencsére még mindig elkerül minket a betegség. A még betegeskedõknek sok puszit küldünk, hogy hamar gyógyuljanak meg.

Látom szóbakerül a fogyókúra. Én elég rutinos vagyok ezen a téren, mert minden vizsgaidõszakban magamra szedtem 10 kilót, pontosan 6 hét alatt. Persze a terhesség és szoptatás idõszakában sem úsztam meg a dolgot. Csak most nem 10 kiló jött össze. Szerencsére most nagyon megy lefelé, és elvileg már nem sok van hátra. Gyors kis számvetés: 167 cm vagyok és a versenysúlyom 52 kiló körül van, de az 54-el is minden ruhám jó rám. Szülni mentem 74-el (bár hivatalosan a terhességet 62-vel kezdtem, mert 12 kilót elõtte és az elsõ 9 hétben szedtem összeKép), szülés után 65 voltam, de mire Martin 9 hónapos lett 69.5 lettem. (Ennyit arról, hogy belefogytam a szoptatásba.Kép)Jelen pillanatban 57.5 vagyok, úgyhogy ez a magasságomhoz már a táblázatok szerint tökéletes. Én azért még látom, hogy hol van még párnácska.Kép És még annyit, hogy õsszel lementem 63-ig, csak aztán jöttek az ünnepek, és újra csak február 17-én kezdetm a fogyókúrát 63.5 kilóról. Az meg nem volt olyan régen, úgyhogy kitartás, elõbb-utóbb mindenkirõl le fog menni a felesleg, csak ne adjátok fel. És ráadásul nekem ez az elsõ olyan fogyókúrám, hogy nem dohányzok, mert már több mint 2 éve leszoktam!

Nekem semmi elõre gyártott fogyókúra nem jött be, sosem tudtam követni õket, így csak azt tudom leírni, nekem mi segített. Hátha valaki hasznát tudja venni.

Fokozatosság! Nem jó túl drasztikusan kezdeni, mert akkor az ember feladja, és befalja a hûtõt 2 nap után. Elsõ lépésnek mondjuk az is jó, hogy este 6 után már egy falatot sem eszik az ember. És inni is csak vizet vagy hasonló nulla kalóriás dolgot iszik.

Az is használhat eleinte, ha mindenbõl csak a felét eszi az ember, mint addig.

Nekem például az jött be a legjobban, hogy délig semmit nem eszek, csak reggel iszok egy cappuccinot, sok 0.1%-os tejjel, és délelõtt teázok, persze üres teát iszok. De szerintem mindenkinek magának kell érezni, mit bír és mit nem.

Én mivel már nem szoptatok, minden cukrot kiiktattam, édesítõt használok. Lehet kalóriákat lefaragni ott is, hogy 0.1%-os tejet iszik az ember, gyümilevekbõl is Light-ot, joghurtokból is, stb.

Semmi nassolás, vagy csak zöldség, gyümölcs, vagy egy pohár tea, ásványvíz, stb, ha az ember nem éhes, csak úgy enne valamit.

És nem megenni a gyerek által meghagyott kenyeret vagy egyéb kaját!Kép Kenyér helyett kétszersültet eszek, sok salátát, gyümit.

Hirtelen most más nem jut eszembe. Persze nem árt egy kis mozgás mellette, nekem egy lépcsõzõgépem van, de nem viszem túlzásba, csak napi 10 percet gyalogolok, mert a tanulás mellett nincs többre idõm most, és egy kis hasizom utána.

És kell valami jó testápolót használni, hogy a bõr megõrizze a rugalmasságát, mert annak is össze kell menni.Kép

És kívánok mindenkinek nagyon sok akaraterõt!Kép Ha az elsõ két után még nem is látszik, akkor se adjátok fel, mert idõ kell ahhoz, hogy meginduljanak a kilók, de aztán repülni fognak!

Puszi, Lina

Ui: Bocsi mindenkitõl, akit nem érdekel a téma.Kép
lina

Sziasztok!

Lina! Klassz, ahogy leírtad a fogyókúrát!Kép Egy kis erõt és kitartást nem tudsz adni hozzá?KépKépKép

Köszi mindenkinek a gyógyokat Réka szájára! A búb már szinte teljesen leapadt, de most kezd varrosodni és elég randa a seb!Kép Elgyalogoltunk a gyógszertárba reggel és õ hölgysége nem fogja ám a kezem! Persze, hogy megint elhasalt a betonon!Kép Nem értem, hogy nem teszi le a kezét! De most nem történt szerencsére baj!Kép

Tegnap végre visszarendeztük a lakást 5 hét nyomor után!Kép Végre van levegõ! Rékának tetszik a régi/új helye, szerencsére az éjszaka is zökkenõmentes volt!Kép

Edit! Elég szörnyû lehetett Riki esése!Kép Remélem jól van és nem hagyott mély nyomot benne!

Betegeknek további gyógyok KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Nem igaz, hogy nem lesz vége!

Csütörtökön megyünk 15 hónapos oltásra! Kicsit félek tõle. Kérdeztem a dokit, hogy ne várjuk-e meg a járványok végét, de azt mondta, ha Réka jól van, megkaphatja. Hát, legfeljebb egy hétig nem megyünk társaságba, ahol esetleg összeszedhet valamit.

Dzsili! Mindenképpen tegyél fel képeket! Nagyon kíváncsi vagyok erre a reneszánsz dologra!Kép Mi is esküvõre megyünk szombaton, az is fél3-kor lesz!Kép Csak sajnos férj nélkül Kép, mert õ Szombathelyen lesz országos döntõn! Ilyen sanyarú az edzõfeleségek sorsa!Kép

Puszi,
Zafi
zafi

Sziasztok!
Kisérletet teszek írogatni egy kicsit. Remélem a megkaparintott fogkrémes tubus kellõ ideig érdekesnek bizonyul!

Sajna még mi is a göthösök táborát gyarapítjuk. Én köhögcsélek rendületlenül, Lucának meg nyitva maradt a fikacsap (bocsiKép) az orrában. A fejlemény, hogy mostmár víztiszta valami dõl belõle (nem tudom, ez +nak vagy -nak számít)
Köszönjük az eddigi gyógyokat, küldünk viszontgyogyókat is!
Zsófinak, Corynak (pocira való tekintettel dupla adagot), Balunak, Csengének, Beának, nehogy visszaessen, Petinek, és mindenkinek akinek szüksége van rá, de figyelmetlenül kihagytam!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Luca mostanában egy csomót dumál, fõleg a következõket: ety-ety, esz-esz, és sssssssssz. Ha utánozzuk, nagyokat kacag.
Valamint rájött, hogy milyen jól lehet anyát tornáztatni különféle dolgok elpotyogtatásával.

Receptek: semmi ördöngõsre nem kell gondolni:
Tejmentes spenót: a felengedett mirelit spenótot egy nagy adag dinsztelt foghagymára borítom, összerottyantom, és a gazdaságosság kedvéért kap kb. egy deci vizet és egy evõkanál rizslisztet. Rotty és kész!
A banános sóska mégegyszerûbb: natúr mirelit sóskát felengedek, felforralok, és összeturmixolom két érett banánnal, ha még így is savanyú, némi cukorral is. Az étek nevezetessége, hogy vagy fél decit ma Luca is evett belõle.KépKépKép

Kitörõben a palotaforradalom!
Megyek!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Márti
Nem tudom, hogy epebarát-e, de ha mégis ennél, szívesen viszek a köv.talira, amin mindketten ott leszünk.Kép Ha elegendõ kedvet gyûjtök a sütéshez, akkor természetesen minden palibarátra gondolok majd.Kép

Rebi, Andi
Sok gyógypuszit küldünk a kis betegeknek!

Dzsili
Köszi a gyógyot.Kép Jól jön ám, mert egy picit még mindig köhög és folyik az orra is, igaz, ez már tényleg semmi a korábbiakhoz képest.
Ezt az esküvõi fénykép dolgot én is ismerem. Az egyik bartátunknak volt profi digitális gépe és jól is fényképez. Csinált egy csomó képet, aminek több mint a felét sikerült letörölnie.Kép Persze pont olyanokat, amiket nagyon szerettünk volna látni.
Férjednek sok türelmet kívánok az iratok beszerzéséhez. Bosszantó.Kép

Zafi
Leapasztó gyógyok mennek Rékának.Kép

Szila
Nektek is mennek a gyógyok!Kép A zászlónak azóta csúfos vége lett, Peti tegnap cafatokra tépte.Kép
Milyen ügyes Hanga! A következõ az lesz, mint Rebiéknél, pelenkát is hoz magának.Kép
Sokszor Peti is csak 5-6 kanállal eszik a mi étkünkbõl, kivéve a husit, azzal elvan, de összességében nagyon változó, hogy mennyit és mit fogad el. Az a bosszantó, hogy egyik nap elfogad egy kaját, másnap már nem kell neki. Így elég nehéz tervezni is, hogy mi legyen a menü. Az üvegessel ugyanez megy, 1-2 tuti darabot kivéve, de nem adhatok mindig sütõtökös csirkét. Az egész problémán kezdem túltenni magam. Kínálom, és ha nem kell, akkor nem erõltetem. Nem vagyok hajlandó 3 üvegeset kibontani, hogy majd csak megeszi az egyiket. Az 1 éves kontroll óta amit hízott is, azt rég visszafogyta.Kép De eleven és jól néz ki, úgyhogy nem izgatom magam. Hidd el, ha nagyon éhes, úgyis eszik.

Lina
Köszi a fogyireceptet. A gond az, hogy én mindezt tudom, de képtelen vagyok betartani. Egyszerûen nincs akaraterõm hozzá.

Menta
Te hogy állsz a tornával? Én már pár hete felé se néztem, mert olyan unalmas egyedül tornázni.

Danimamát visszavárjuk, egyetértek azzal, amit Dzsili leírt ezzel kapcsolatban.

Üdv: Gorsi
gorsi

Borcsa
Nektek is gyógy és köszi a tiéteket.Kép
A banános sóskát ki is próbálom a héten.

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Sajna akaraterõt nem tudok küldeni!Kép De nekem az ad erõt, ha megnézem a két évvel ezelõtti fényképeimet, vagy elõveszem a ruháimat, amik közül pár újra jó rám. Tudom, hogy néha nehéz, nekem is az, mert imádok enni! Meg belenézek a tükörbe és már majdnem a régi önmagamat látom! Szóval nekem ez segít. Úgyhogy hajrá! Nyárig még sok idõ van, le lehet fogyni!

Pusz, Lina
lina

Sziasztok!

Jó+rossz hírek: +: Zsófi 19. lett az orsz.orosz versenyen! Ezzel megvan az ötös orosz érettségije is!!!
-: Tominál a tegnapi hasi ultrahangon kimutattak egy csomó nyirokcsomót jobb oldalon a köldök magasságában, közülük a legnagyobb 13,5 mm!!! Kép Most kell majd csináltatnunk vérképet is! Brrr... A bátyám szerint jobb utánanézni, mert akár Pfeiffer-féle mirigyláz is lehet. Bár ennek még nem néztem utána, õt meg beteghez hívták, így fogalmam sincs, mi az Kép Kép Kép

Nyuszimanó: nagyon ügyes Donci!!!

Danimama: GYERE vissza!!!

Gorsi: de jó, hogy már jobban vagytok! Én nem hagytam volna ki a palacsintádat Kép

andi: ugye nem kapta el Luca!!!

Rebi: ahogy olvaslak, egyre jobban félek a 15. hónapos oltástól Kép

Dzsili: félreolvastam a Siesta cipõ árat (85900-nak olvastam) és majd leestem a székrõl. Szegény férjed Kép Kép Kép

Zafi: gratulálok az új lakáshoz!!! Jól megszenvedtetek érte!

Borcsa: köszi a tejmentes spenótot Kép

Férj épp most utazott el 3 napra Ausztriába Kép Rajtam reggel teljesen kitört a takonykór és alig látok. Na, most egy kicsit jobb. De sajna be kell mennünk Tomival, hogy Danival elintézzük a sportorvosit. Pedig olyan jó lenne itthon hagyni Tomit... Na, mindegy.

Pussz mindenkinek: bogancsi

bogancsi
bogancsi

No gyorsan ideviharoztam, gyorsan írok, és aztán gyorsan elviharzok.
Beus a ma éjszakát is átaludta, és 1/2 9-ig aludt. Hurrá! Most is alszik! KépKépKép
Csenge saját maga pelenkázása jut mindig eszembe, amikor a Bea betermel, és huzogatja a pelust, illetve a ruháját le magáról. Úgy látszik már zavarja a dologKépKép, de a bili még eléggé idegen tõle. Nyári házi feladat a fiúknak, hogy kedvet csináljanak a Beának a bilizéshez. Bemutatót fognak neki tartani kint az udvaron. Hogy abból, aztán mi lesz, még fogalmam sincs, lehet, hogy csak a hajamat fogom tépni a kajla fiaim idétlenkedései miatt.

OFF: 2 órával ezelõtt hazatelefonált a nagyfiam tanító nénije, hogy haza küldené Pityut, mert falfehér, fáj a feje, és hányt.KépKépKép Hát... amióta itthon van nem hányt ugyan, de elég furán néz ki a gyerek. Viszont a Miki most biztos örül, mert egyedül fog hazajönni a suliból életében elõször. Félreértés ne essék, nem a bátyja baja miatt örül, hanem mert végre megmutathatja, hogy õ is haza tud jönni egyedül, illetve busszal és nem kell hozzá a bátyus.

Szila!
Munka ügy. Én még terhességem elõtt küldtem fordító irodáknak, könyvkiadóknak ajánlatot, árral együtt, és elküldtem azokat e-mailben. A címeket a telefonkönyvbõl szedtem elõ. Most is ezt fogom csinálni hamarosan. Elküldtem vagy 20-25 helyre, ebbõl azt hiszem 3 reagált rá. Ezeknek dolgozom a mai napig. Ebbõl a háromból 1 ad állandó jelleggel munkát, 1 utoljára tavaly ilyenkor adott, de tartjuk a kapcsolatot, 1 pedig, egyszer-egyszer eszébe jutok és akkor kukorékol.
Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy aki állandóan adja a munkát annak idestova 4 éve dolgozom, és totál véletlenül (nem tudtam róla) ott dolgozik irodavezetõként egy középiskolai évfolyamtársnõm.KépKépKép

Engem érdekelne a Teletubbie-s keresztszemes. Hol találtad?

Zafi!
Drukkok mennek Rékának az oltásra. Nem kell félni tõle, legfeljebb Réka is beáll a betegek közé, de legalább tudni fogod, hogy nagy valószínûséggel az oltás gyengítette le a szervezetét, és azért kapta el a nyavaját. Egyébként valószínû ezért mondta a dokitok, hogy nyugodtan be lehet adni az oltást, mert az erõs immunrendszert, csak egy kicsit fogja gyengíteni az oltás. Na, ezt jól megmondtam.
Egyébként én is mindig attól rettegek, hogy a Bea mikor törli fel a földet, mert õ sem hajlandó megfogni a kezem. Szerencsére nem tudom honnan tudja, de õ ügyesen esik. Emlékszem a nagy fiam esett mindig úgy, hogy lehorzsolta magát. DE eddig hogy el ne kiabáljam, soha semmijüket nem törték el a fiúk.KépKépKép

Borcsa!
Szerintem +, ha már csak folyik Luca orra, mint a vízcsap. Legalább nem marad benn a trutyi, és nem lesz gondja az arcüregével, meg fülével. Sok-sok gyógy megy Lucának is. Ja és köszi, hogy küldtetek nekünk is gyógyot, hogy vissza ne essünk, bár most nem tudom mi lesz ha tényleg a nagy breteg lesz.Kép

Minden bretegnek további gyógyokat küldök Bea nevében is, és remélhetõleg most már ki felé lábal mindenki. Én úgy szeretnémKépKépKépKép.

Sziasztok
Zsuzsa

beababa

andi = Andi Kép

bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

GOrsi,
most már én is így vagyok a kajákkal, de azért piszkál a dolog, hogy miért nem eszik. Vagyis eszik, csak nagyon változó mennyiségeket.

Zsuzsa,
mindjárt elõkotrom a teletabis keresztszemest és elküldöm mailben. És csak úgy minden ismeretség nélkül küldted el az ajánlatokat a cégeknek?

Szila
szila

Szila!

Igen. Minden ismeretség nélkül. KépKép

Várom a mintát. De hogy mikor fogom megcsinálni? Na, ez a nagy kérdés. De sebaj lementem, és majd elõveszem, mondjuk már lehet, hogy csak az unokámnak lesz kész.KépKépKép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gyógyokat Kép Reggel még úgy nézett ki, hogy használtak is, mert egész nyugodtan aludt éjszaka, és a láza is lement (nagyjából) - igaz, kapott kúpot. Mostanra viszont megint lázas Kép .. úgyhogy majd telefonálok a dokinak, aztán ha mondja, hogy menjünk, akkor megyünk ... Majd azt is megmondja, melyik rendelésre vigyem. Egészségesek közé sem viszem szívesen, nehogy õ ragasszon valamit a többiekre... de annak sem örülnék, ha õ kapna el valamit még a többi betegtõl Kép
Olyan kis szerencsétlen, ahogy téblábol, közben köhög... aztán elég hamar az ölemben köt ki... aztán meg a cicimen... A cici-birizgálást már egyre nehezebben bírom. Csengu viszont vagy szopizik, vagy pöcköl - mintha attól jobb lenne neki Kép .. és az is biztos, hogy az egyik alsó metszõje nagyon jön... vicsorog is rendesen...

... mondjatok valami bíztatót, mert egyre nehezebben bírom KépKépKép

Rebi

rebi

.. nem metszõ... rágó...

de lehet, hogy a maradék metszõk is jönnek...

R.

rebi

Rebi!
Biztató? Hát..., már túl vagytok az oltáson, elkaptátok a nyavaját, azaz ha minden jól megy akkor kifelé lábaltok az oltás utóhatásából. Elég biztató volt? Kitartáshoz küldök sok mosolygós arcocskát KépKépKépKép KitartásKépKépKép:

Bogancsi!
Mi újság Tomival? Tudtál már beszélni a bátyáddal, hogy mit jelenthet ez a nyirokcsomó, Pfeifer mirigyláz?
Zsófinak meg nagyon nagy gratula a 19. helyhez, és nem utolsósorban az 5-ös érettségi jegyhez. Ha így halad a tanulmányi versenyekkel, akkor már nem is kell majd érettségiznie.KépKépKép

Sziasztok Zsuzsa

beababa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?