Sziasztok!
Na, én is erre tévedtem végre.
Nálunk minden oké, szerencsére még mindig elkerül minket a betegség. A még betegeskedõknek sok puszit küldünk, hogy hamar gyógyuljanak meg.
Látom szóbakerül a fogyókúra. Én elég rutinos vagyok ezen a téren, mert minden vizsgaidõszakban magamra szedtem 10 kilót, pontosan 6 hét alatt. Persze a terhesség és szoptatás idõszakában sem úsztam meg a dolgot. Csak most nem 10 kiló jött össze. Szerencsére most nagyon megy lefelé, és elvileg már nem sok van hátra. Gyors kis számvetés: 167 cm vagyok és a versenysúlyom 52 kiló körül van, de az 54-el is minden ruhám jó rám. Szülni mentem 74-el (bár hivatalosan a terhességet 62-vel kezdtem, mert 12 kilót elõtte és az elsõ 9 hétben szedtem össze
), szülés után 65 voltam, de mire Martin 9 hónapos lett 69.5 lettem. (Ennyit arról, hogy belefogytam a szoptatásba.
)Jelen pillanatban 57.5 vagyok, úgyhogy ez a magasságomhoz már a táblázatok szerint tökéletes. Én azért még látom, hogy hol van még párnácska.
És még annyit, hogy õsszel lementem 63-ig, csak aztán jöttek az ünnepek, és újra csak február 17-én kezdetm a fogyókúrát 63.5 kilóról. Az meg nem volt olyan régen, úgyhogy kitartás, elõbb-utóbb mindenkirõl le fog menni a felesleg, csak ne adjátok fel. És ráadásul nekem ez az elsõ olyan fogyókúrám, hogy nem dohányzok, mert már több mint 2 éve leszoktam!
Nekem semmi elõre gyártott fogyókúra nem jött be, sosem tudtam követni õket, így csak azt tudom leírni, nekem mi segített. Hátha valaki hasznát tudja venni.
Fokozatosság! Nem jó túl drasztikusan kezdeni, mert akkor az ember feladja, és befalja a hûtõt 2 nap után. Elsõ lépésnek mondjuk az is jó, hogy este 6 után már egy falatot sem eszik az ember. És inni is csak vizet vagy hasonló nulla kalóriás dolgot iszik.
Az is használhat eleinte, ha mindenbõl csak a felét eszi az ember, mint addig.
Nekem például az jött be a legjobban, hogy délig semmit nem eszek, csak reggel iszok egy cappuccinot, sok 0.1%-os tejjel, és délelõtt teázok, persze üres teát iszok. De szerintem mindenkinek magának kell érezni, mit bír és mit nem.
Én mivel már nem szoptatok, minden cukrot kiiktattam, édesítõt használok. Lehet kalóriákat lefaragni ott is, hogy 0.1%-os tejet iszik az ember, gyümilevekbõl is Light-ot, joghurtokból is, stb.
Semmi nassolás, vagy csak zöldség, gyümölcs, vagy egy pohár tea, ásványvíz, stb, ha az ember nem éhes, csak úgy enne valamit.
És nem megenni a gyerek által meghagyott kenyeret vagy egyéb kaját!
Kenyér helyett kétszersültet eszek, sok salátát, gyümit.
Hirtelen most más nem jut eszembe. Persze nem árt egy kis mozgás mellette, nekem egy lépcsõzõgépem van, de nem viszem túlzásba, csak napi 10 percet gyalogolok, mert a tanulás mellett nincs többre idõm most, és egy kis hasizom utána.
És kell valami jó testápolót használni, hogy a bõr megõrizze a rugalmasságát, mert annak is össze kell menni.
És kívánok mindenkinek nagyon sok akaraterõt!
Ha az elsõ két után még nem is látszik, akkor se adjátok fel, mert idõ kell ahhoz, hogy meginduljanak a kilók, de aztán repülni fognak!
Puszi, Lina
Ui: Bocsi mindenkitõl, akit nem érdekel a téma.