Új privát üzeneted érkezett!

halihó!

cas,
hát remélem is, h mocorog majd ezerrel ;) persze lehet, h igazad lesz, és tényl. visszasírom majd azt, amikor még semmit sem éreztem belőle.. majd elválik :)

benszi,
babona? nekem anyum babonás kicsit, ezért neki pl. a 12. hét vlt kitűzve ilyen nagy dátumnak, hogy na majd akkor ő elkezd kötni-varrni a bébinek, de most meg azzal az indokkal halogatja, hogy nem tudjuk még a nemét, és így a színek miatt nem jó :D oké, némi igazság van benne, de tudjuk, h igazából azért van, mert fél...persze, én is...

Kép
nella

juca,
sajnálom :( :(

Kép
nella

Juca
Annyira sajnálom. :( :( :(
Pedig úgy megörültem neked, hogy mégegy pocakos, aki ráadásul Margitos sorstárs is. :)
Sztanyik dokinak nagy a rajongótábora, amennyire tudom most a Sote II-n vezeti le a szüléseit. Gondolom amennyiben szükséged lesz rá a műtétet is ott végzi.
Rita pedig a Szt. Imrébe szerződött.

Benszi
Semmi gond, túlélem. :)

Vásárlás
Sebivel a 30. hétig babonából nem vettünk szinte SEMMIT. Ősszel kapott egy vásáron egy kötött kis kocsicipőt a férjemtől, hogy legyen mibe hozzon neki a Mikulás csokit. :)
Karácsonyra meg kapott egy kissapit meg egy bélelt kocsicipőt az egyik nagymamától. Slussz.
Na aztán ahogy betöltöttük a 30-at, ezerrel tört ki rajtam a fészekrakás, vásároltam mint az őrült, közte néhány hülyeséget is. :) (Egy első gyerekes kismamát mennyi marhaságra rá lehet venni?!)
Most még eszemben sincs, hogy ebből a kis marslakóból odabent egyszer tényleg igazi bömbölő gyerek lesz, akit öltöztetni-pelenkázni kell, de Sebinek nagyon sok cucca maradt remek állapotban, és már akkor is igyekztem úgy vásárolni, hogy később esetleg egy hugi is hordhassa majd. :)
Szóval túl sok új cuccra nem lesz szükségünk... persze azért majd biztos kap néhány dolgot a pici, ami csak az övé lesz. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Köszi, én is olvasgatlak már egy ideje, ezért is írtam Neked. Tegnap a doki nagyon le volt törve, végig bíztatott, pedig, ha ismered, nem az a bíztatós fajta. Valahogy hármunk közül ő tűnt a leginkább csalódottnak, pláne, hogy ez már a második vetélésem (Kinga előtt volt egy).

Igen SOTE 2-n van, de ott scak szülést vezethet, semmi mást. Így az az abszurd helyzet állt elő, hogy beutalt Vácra, ha nem jön meg a menstruációm (ami nagyon úgy fest) és telefonálni fog a főorvosnak akit ismer. Ez olyan rossz, mert első alkalommal legalább mikor felébredtem ő volt ott, meg úgy érzem most már nem csak egy betege vagyok, tényleg nagyon elkeseredett tegnap. Most inkább nem részletezem, hogy eddig is utáltam, mindent ami egészségüggyel kezdődik, és reformmal végződik, de most. Nonszensz ami van.

Ha hétvégén nem történik semmi, magam megyek, mert abba rossz belegondolni, hogy ott van a megnagyobbodott méhem, zárt méhszáj, 22 mm méhnyálkahártya, és esetleg nagyon vérzek, és már ettem, akkor nem tudnak altatni... Ezt semmiképpen nem akarom. Az első vetélésemnél a 11. héten, bár akkor nem volt ennyire megnagyobbodva a méhem, kellett a műszeres befejezés, mert nem nyílt a méhszáj, és nem indult meg spontán a vetélés. Most szedtem progeszteront, és ugye már nem szedem, de semmi olyan jele nincs pirinek, hogy ne megint kórházban végezném.

A Margitot sajnálom főleg hogy olyan katonás volt időpontok terén, na meg most emiatt szívok. :cry:
Szeretnék már túl lenni az egészen, és akkor visszatérni a normális kerékvágásba.

Félreértés ne essék én nem vagyok rajongója, csak már egymáshoz szoktunk, és nagyon bízom benne, és nagyon jó embernek tartom.

Neked ki az orvosod, ha szabad ezt megkérdezni?
Amúgy Panninál szültem, de ő nem jött be annyira, ha tehetném most mást választanék, de azért ő sem volt rossz, inkább szülés után volt nagyon aranyos. És mivel a szülésem sem volt egy egyszerű, ezért a doki szinte végig ott volt + még két védőnőtanonc, hogy "okuljanak" az esetemből. Szóval nagy volt a zsufi. :-) de ezzel együtt nagyon jó emlékeim vannak.

tjuca

Sziasztok Csajok!

Sajna még mindig beteg Manó, ma már fül-orr-gégészeten is voltunk, de szerencsére nincs középfülgyulladása. Viszont én is beteg vagyok. :( A mai nap történt azért jó dolog is: ma éreztem először Pocaklakó mocorgását! Annyira jó volt. :D

Cas, anyukámtól én is „megkaptam a magamét”, hogy nem gondoltuk át ezt az egész gyerekvállalást, mert ilyen pici korkülönbséggel milyen rettenetesen nehéz lesz. Nagyon úgy tünt először nem is örül a babónak. :( De megmagyaráztam neki, hogy ez a mi életünk, majd megoldjuk, meg, hogy neki sem volt sokkal könnyebb, anank ellenére, hogy nálunk 9 év a korkülönbség.

Nella, mi is megkaptuk, mikor 16 hetes terhes voltam Manóval, hogy korai még vásárolni. Na aztán mikor bekerültem a kórházba, mert gondok voltak, akkor aztán jött a fejmosás, hogy nem meg mondtuk…

A képet nem tudom feltenni, mert most anyuéknál vagyunk pár napig. Igaz, hogy bescannelni be tudtam, de Öcsémnek nincs olyan progija, amivel le lehetne kicsinyíteni. Azt majd otthon. Szóval csúszik pár napot, de mindenképpen felteszem, bár nem szépen látszik rajta a Pocaklakó.

Jó pocaknövesztést mindenkinek.

Anita

goodfairy

anita,
jobbulást a kicsinek, és neked is!!! nagyon vigyázz magatokra! a mocorgáshoz pedig gratula, annyira jó lehet neked :) tudom, eljön majd az én időm is..

a vasárlásos-babonás kérdésről nekem annyi a vményem, h aki hisz benne, az úgyis minden rosszat annak tud be, aki meg nem, az nem. ;) nekem egy naon jó bnőm állati babonás, az első babaruhát a 12. heti uh után vette, és utána nem kevés hétig megint semmit. a 32. héten vették meg a bkocsit, kiságyat, pelenkázót, stb, és ők igazából még akkor sem akarták, csak rémisztgették őket, h ha előbb érkezik a baba, akkor majd nem lesz semmije sem, szvl jó lenne megvenni a nagy dolgokat.

cas,
nekem egy bnőm beígért egy doboz ruhát, persze ez leginkább akkor lesz majd aktuális, ha lányom lesz, mert tele van ilyen-olyan rózsaszín rucikkal. sztm tök jó, amikor a kistesó tudja hordani a nagytesó ruháit :)

Kép
nella

Juca
Én Sztanyikot csak hallomásból ismerem, rengeteg kismama-barátném szült nála, és többnyire csupa jót mondtak róla. Azért írtam rajongótábort, mert anyatigrisként tudják védeni, ha vki rosszat mond róla. :)
Vetélés: van egy barátnőm, 1 vetélés, 1 gyerek, 1 vetélés, és most nagyon úgy néz ki, végre megint 1 gyerek! Szóval fel a fejjel, van remény, ha ez most nem is vigasztal... :( Szörnyű lehet most ez a várakozás neked, hogy történjen már vmi, és a végkimenetelt úgyis tudod. :( :( :(
Műtét: te jó ég?!?! Vácra?! Őrület!!! Eddig is fel voltam háborodva ennek a reformnak nevezett eszetlen őrültségen, de mostmár teljesen ki vagyok akadva! :evil: (Hozzáteszem járt ott ismerős, és nagyon elégedett volt a kórházzal, bár ő a sebészeten volt, de a lemetélt ujjait úgy visszavarrták, hogy gyönyörűen tudja használni!) És Sztanyik biztos olyanra bíz téged, akiben ő maga is megbízik!
Nekem Sárvári az orvosom (13 évvel fiatalabb öcsém is nála született :)), és Takács Bettyvel szültem - ő volt ügyeletben. Szuper a csaj, emberileg is, szakmailag is, és Sárvárival nagyon klassz csapat voltak! :) Sajnálom, hogy szétkapták a Margit szülészetet, mert épp fel akartam kérni, hogy most legyen a választott szülésznőm. :(
Ami főleg tetszett, hogy az utolsó pillanatig igyekeztek mindent megtenni a természetes szülésért (pedig Sebi nagyon nagy volt, nagyon rosszul tágultam, sokáig nem voltak elég erős fájásaim, stb...), és végül sikerült is! :)

Anita
Gyors gyógyulást mostmár nektek!!! :)
A virgonckodó pocilakóhoz meg gratula! :)
Anyu Sebinél kiselőadást tartott, hogy miért nem csináltam előbb karriert, kellett nekem egyetem után egyből teherbe esnem?! Mondanom se kell, sírtam, mint a záporeső, annyira jól esett a hozzáállása (akkor már évek óta szerettünk volna babát a párommal, csak a diplomát vártuk meg józan megfontolásból). :(
Ezt a picit már elég egykedvűen fogadta.
Amúgy sokat segített Sebinél is, meg most is biztos fog, szóval ezzel nincs gond, és mostmár Sebiért rajong, csak hát a hozzáállása elég kiábrándító tud lenni... :(
Anyós épp az ellenkezője, ő már alig várja az unokákat! :) Viszont messze nem tud annyit segíteni, bár lelkes ő is. Szóval összességében nem panaszkodom. :)

Nella
Nagy segítség egy ilyen doboz kisruha! Az első méretekből úgyis sok kell, aztán meg hipp-hopp kinövik, hogy szinte pénzkidobás... :oops: Arra az időre pont megfelelőek a használt rucik. Én amúgy szoktam börzékre is járni, főleg Angliából hoznak nagyon jó minőségű rucikat, és kb. fele-harmad árban, mint nálunk az újat. Nem mindenből vennék ilyet, de Sebinek vagány ingeket-nacikat szinte csak ilyen helyen kapok megfizethető áron. :)
Body-t, alsóruhákat persze én is csak újat veszek.
Meg a börzéken ki lehet fogni gyönyörű, kézzel készített darabokat is, ahol volt vmi lelkes nagyi, aki (főleg kislányoknak) álomszép cuccokat kötött... boltban olyat sose kapsz. :)

Kép
Kép
Kép
cas

cas,
igen, ezt már ln is hallottam, h kezdetben ált. az 54-56-os ruhák kellenek, de két pillanat alatt kinővik őket...meg aztán amennyibe egy ilyen miniatűr darab kerülni tud :shock: eszméletlen, de komolyan. itt mondjuk talán ezek egy kicsit olcsóbbak, mint otthon, de nem merek megesküdni rá.

gyerekvállalás - szülők
hát én 24 vagyok, ill. igazából majd novemberben leszek. nekünk anyuék nem annyira tették szóvá, ha 2 évvel előbb leszek terhes, akkor valsz. ment volna a pampogás. nekem igazából azzal vlt a gond, h még nem vunk házasok, mert az esküvőt otthon akarjuk tartani, mégis csak jobb, ha mi 4-en (ill. már majd 5-en) utazunk, mint ha az x fős család jön párizsba. szép és jó lenne, meg minden, de azért mégse...

Kép
nella

Sziasztok!!
Voltam véreredményért :D Minden a legnagyobb rendben van :lol: Megkönnyebbültem! Amniocentezis nem ajánlott a doki szerint :)
4D-re akarok/akarunk menni, ott még több látszik....jajj, ez annyira megnyugató, amikor azt mondja a doki, hogy minden ok :lol:

Vásárlás: Én sem szeretnék vásárolni semmit kb. a 20-24-dik hétig, viszont én a fejembe vettem, hogy egy pár dolgot Magyarországon szeretnék beszerezni, ezért legkésőbb szeptember végéig ezeket meg kell venni, mert utána már nem repülhetek :? Már nem is emlékszem, hogy Kristófnál mikor vettük meg a bútorokat, rucikat.
Viszont már jópár hete bújom a weboldalakat, topikokat a különböző tapasztalatokért babakocsi, kiságy, s kelengye ügyben, hogy mire odakerülünk, hogy elkezdjük megvenni azokat, addigra teljesen képbe legyek :) Tőletek is örömmel fogadok minden jó tanácsot!!

Szülők: Anyukámék és "anyósék" is nagyon boldogok voltak, nagyon várja mindenki a kis jövevényt, nekünk ezzel nincs gond...az én bajom inkább az, hogy messze vannak, így ritkán fogják látni egymást :cry: s nekem is kevesebb lesz a segítségem, mint anno a nagyfiamnál :(

Mozgás: Ha minden igaz, ma estére megkapom a RR dvd-jét, s a doki is azt mondta ma reggel, hogy tornázhatok, így holnaptól elkezdem :shock: persze módjával, mert előtte sem voltam egy sportlady :D , de valamit kell csinálni a "kis" sonkákkal, hogy ne túl sokat nőjenek :lol:

Kellemes hétvégét!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

hali!

látom, hétvégén jó nagy a pangás, de ez persz érthető is.. én se itthon unnám a banánt, ha Bazsit nem rángatták vlna be dolgozni :( pedig már tök jól megterveztük a hvg-t...na mind1, nem nyafogok, a hsz elküldése után asszem átugrok anyuékhoz! :)

szilvia,
király, h minden okés ;) 4d-t mi is akarunk, pontosan azért, amit te os írtál, h ott még sokkal szebben látszik a baba. tök klassz lenne, csak hát még kell beszélni a párommal, meg a párom munkahelyével :?

bkocsi, stb
én is nézegetem őket mind a neten, mind a boltokban, mind utcán :D nekem még az is megfordult a fejemben, h otthonról rendelek. nem tom...nézegetem a babás oldalakat, és az otthon kapható kocsik nagy többsége jobban tetszik, mint az itteniek. bár mondjuk graco itthon is van, és nekem azok bejönnek. te milyeneket néztél? és arról, h hány funkciós legyen van már elképzelés?

rubint réka tornájáról és hatásáról majd számolj be ;) lassan asszem én is elkezdem. utána néztem a jógának, hát itt elég kevés rá a lehetőség sajna, szal marad az rr kismama torna.

na most asszem tényleg elmegyek anyuhoz, majd estefelé jövök, rem., pár hsz lesz addigra.

kellemes hvg-t kívánok mkinek!!

Kép
nella

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek az elmúlt pár napban.

Nem is tudok mindenhez hozzászólni.
Az uh-s képek nagyon jók.

Juca!

Sajnálom ami veletek történt. :(

Mozgás: én nem igazán mozogtam az első 2 terhességem alatt, de nem is volt rá szükségem, nem az a mozgos típus vagyok, inkább a lustább fajta. Most meg már azért nincs szükségem rá, mert a 2 gyerek utáni mozgás bőven elég.

Vásárlás: a Márknál mi is később kezdtünk el vásárolni, de pontosan hány hetesen azt nem tudom, most meg már nem kell annyi mindent venni, mert maradt nagyon jó állapotban lévő rugdalozók, bodyk. Csak akkor leszek gondban, ha kiderül hogy kislány, mert kislány ruhám nem igazán van, bár mindig úgy vásároltam, hogy mindkét nemre jó legyen. Max. ágyat kell vennem a Bencének, de hogy fogom átszoktatni a kiságy után az még rejtély számomra, mert soha nem aludt el a nagyágyunkon, vagy köztünk, azt hiszem ezzel lesz egy kis bajunk.

Anita!

Jobbulást a picinek.

Szülőkkel kapcsolatban nekem anyukám Pesten lakik ritkán jár hozzánk, mert nagymamám beteges és még ott van az öcsém aki 13 éves. Mi anyósommal lakunk sajna, de semmi esélyem nincs hogy elköltözzünk, vagy itt az udvaron építkezzünk, pedig nagyon szeretnék egy külön házat. Anyósom jobban szereti a párom nővérének a 2 gyerekét, mint a miénket(szerintem). ez olyan megérzés dolog. De ez van ezt kell szeretnem.

Már csak 1 hét és 2 nap és megyek a dokihoz, már nagyon várom, és aggódok is egy picit, mert mióta írtam, hogy mintha érezném, hogy mozogna, azóta alig érzek vmit. Remélem semmi baja nincs a picinek és kiderül hogy kilakik a pocakomban.

Már akartam írni, hogy Párizsba szeretnék még 1x legalább eljutni, igaz egyszer voltam csak, de az is van már 14 éve.

Na most már eldugulok.
Szép hétvégét mindenkinek.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

amaryl,
csak pozitívan, biztos semmi baja sincs a picinek! sztm jó sok olyan időszak lesz még, amikor kevesebbet mozog, meg biztos lesz olyan is, amikor folyamatosan ficánkol ;) az egyik ismerősömmel tnap beszéltem telón (tökjó, egy csomó kismama ismim van, de mind otthon :(), ő a 24. hétnél jár. tanárnő, napközben, amikor jön-megy a suliban a baba tök nyugisan elvan, amikor este leül pihizni egy kicsit, akkor kezdi rá a baba a mozgást ;)

hazajöttem anyutól, beszélgettünk egy hatalmasat, meg nosztalgiáztunk: nézegettük az én baba-fotóimat, ruháimat - már ami megvan, anyu mesélt rengeteget, hogy milyen baba vltam, mit mikor keztem, stb...tök klassz volt! és még a jégkorszak 2-t is megnéztem itthon :P

csajok,
ti amúgy szoktatok még meséket nézni, vagy csak a filmek? rám a terhesség óta rámjött a mesézhetnék - jégkorszak, némo nyomában, micimackó, stb ezerrel megy :oops:

Kép
nella

Nella
Rucik: barátnőm Brüsszelből hozott Sebinek 1-2 cuccot, de nagyjából egy árban voltak (persze C&A, ami itt is van, tehát az árak vmennyire egyezhetnek).
Esküvő: háát, akkor egy darabig még nem esküsztök! :lol: Egy bömbölő picivel esküvőt szervezni - végigmulatni nem nagy kaland! És lesz vagy 1,5 éves, mire egyáltalán eszetekbe jut / alkalmatok adódik, hogy de jó lenne bulizni végre egy nagyot a családdal/barátokkal... :lol: Esetleg még pocakkal gyorsan összehozni? Egy gyönyörő őszi napra?
Mesenézés: tök normális, én az első terhességem vége felé elkezdtem a nagy klasszikus Walt Disney mesék beszerezni a "gyereknek", de persze én néztem meg őket mind! És hol van az még, hogy egy ilyen mese Sebit lekötné?! :lol:

Szilvi
Gratula az UH eredményhez! Örülök hogy megnyugodtál!!! :) Annyira jó!

Babakocsi
Egy javaslat: Pierre Cardin nagykocsit (fekvő és sport is egyben, lehet bele puha mózest tenni) NEEE!!! Nekem olyan van, de el fogom adni, és a picinek veszek egy újat, mert utálom.
Óriási, nehéz, és megőrülsz, mire összecsukod! Igaz, hogy vízszintesig dönthető (ma ez ritka, mert ált. inkább csak 170-175 fokban, de már van hozzájuk kiegyenlítő), de ráadásul a tolókar (noha áthajtható) én úgy láttam másoknál is, hogy szériahibás, nem működik rendesen, és akkor kompletten az egész tolókart cserélik. (Szervíz 1 db egész Bp-en, vidéken mi lehet?! Külföldön passz...)

Bababútor
Régen nagy divat volt, és ma is sokfelé lehet kapni kombi ágy+pelenkázót. Viszont az csak egyben tudod elhelyezni (170 cm!), és amint megtanul felállni a csepp, lerámol a pelenkázó tetejéről, megeszi a popsikenőcsöt, és egyéb remek dolgokat művel! :) Szóval én meggondolnám, hogy veszek-e ilyet...

Torna
Sebi után rohangálok eleget, és a házimunka is épp elég pörgéssel jár, örülök, ha 1/2 - 1 órácskám jut egy kis szunyókára, míg Sebi alszik ebéd után, nemhogy még akkor is gyötörjem magam?! :lol: Na én se vagyok egy sportos alkat... :lol:

Amaryl
Sebi pontosan 1,5 éves volt, amikor azt vettük észre, hogy kezdi utálni a rácsos ágyban alvást (üvöltött benne sokat). Úgyhogy kivettük egy rendes gyerekágyra, az első perctől kezdve szó nélkül alszik rajta. Úgy látszik addigra lett elege a "bezártságból". :)

Kép
Kép
Kép
cas

hahóóó!

látom, ma senki nem volt :( :( ki mit csinált, mi volt a program? mi elmentünk vásárolgatni ezt-azt, mondhatni felújítottam a konyhát :D vettem nagyon klassz edényeket, meg egy edényszárítót is, erre már szükségem volt...

csajok,
lenne egy kicsit cikisebb kérdésem, mondjuk asszem, azért van a fórum, h segítsünk egymásnak.. :roll: nektek a székrekedéssel mi a helyzet? szilvalekvár nem jön be.

Kép
nella

cas,
közben pont írál, dejódejó ;)
lagzi: persze, nem is most gondoltuk, hanem ahogy mondtad, a gyerkőc 1,5 éves korában. a most őszi azért nem jó, mert anyuék mennek külföldre (ez most rendesen hülyén hangzik, de szóval mennek Spanyolországba - munka), és tuti, h nem lennének ott, úgy meg nem eski az eski! :)

igen, c&a itt is tartózkodik, ott nagyon édes darabok vbannak, imádom őket, tuti, h naon sokat fogok ott vásárolni! ált. az ára is egész elfogadható, meg hát naon jó bolt, én így ránézésre a kismama részleggel is meg vok elégedve, remélem, majd tapasztalatból is mondhatom ;)

bababútor
pedig én ilyen ágy+pelusozó cuccot akartam, de akkor ezt még tényleg át kell gondolni, magamtól nem lett vlna annyi eszem, h erre gondolok, szvl köszi :)

Kép
nella

ja, még a babakocsival kapcs. akartam írni, én olyan sztnék, ami mózeskosaras. gondolkodtam ezen is sokat, de mivel téli baba lesz, ráadásul tél elején jön, így pont jó lesz. meg páriszban a tavasz is hűvösebb, mint otthon. mi a véleményetek?

Kép
nella

Sziasztok!
Kicsit mozgalmas volt a hetem, meg a jovo het is az lesz, ugyhogy inkabb csak estenkent volt idom atfutni a forumot, hozzaszolni meg mar nem volt energiam.

Nella
En pont most kezdtem el kuszkodni ezzel a problemaval, egyelore csak a vazelinkupot vetettem be, de csak azert, mert az volt itthon. Kulonben nekem anno meg bejott a buzakorpa joghurtba vagy kefirbe keverbe. Ehetetlen, olyan, mintha fureszport tomnel magadba, de allitom, hogy segit.

Joga-tema
En anno jartam, es nagyon szerettem. Nagyon kikapcsolt, es rendesen el is farasztott neha. Valahol a belvarosban volt, kismama-joga, ha valakit erdekel, utananezhetek, hol.

Anita
Jobban vagytok mar? Adj hirt magatokrol!

Udv
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Székrekedés
Sajna nekem az aranyerem (szülés után elég durván volt, aztán meggyógyult tünetmentesre) bedurrant 1 hete miatta... :( Aztán itt a cseri-szezon, szerencsére engem helyretett, így rohamos a javulás! :)
Nemtom esztek-e vmilyen kismamavitamint, mivel magas a vastartalmuk, nekem őrült szorulást okoztak, amíg 1 szem/nap dózisban szedtem, aztán nem vettem már be csak heti 2 szemet, és akkor az is sokat segített (úgyis itt a nyár, sok gyümi-zöldség, szerintem nem olyan létfontosságú mindennap szedni most se).
Ha semmi sem segít lehet kapni gyógynövényes drazsékat a gyógyszertárban, Darmpflege a neve, az is jó, ha már semmi sem segít! :)

Nella
Mi tényleg nemrég újítottuk fel a konyhát, így tudom, mit érzel! :)
Az a kedvenc helyem a lakásban, gyönyörű lett, majd teszek fel képet. :)
Lagzi: na jó, így érthető! :) És azért az is nagyon tündér tud lenni, ha a fiatok/lányotok ballag előttetek az oltárig/anyakönyvvezetőig cuki ruhában, esetleg rózsaszirmokat szórva... :) (Jaj, egész elérzékenyültem...) :lol:
C&A: kicsit mérges vagyok rájuk, mert a nyári kismamakollekció nem túl erős egyelőre... :( Viszont a baba/gyerekruháikat nagyon szeretem!!! Itthon egyre kell figyelni náluk (de ez nemtom nemcsak magyar probléma-e), hogy a nagy szériás, nagyon akciós, több-darab-egy-csomagban dolgaik (pl. bodyk) sokszor elég silány pamutból vannak (2 mosás után szétnyúlnak...). :( Bá az is igaz, hogy mostanában meg pont nagyon jókat vettem akciós áron (századik mosás után is pont olyan szép!). Szóval meg kell nézni alaposan, mielőtt elhozod, nem szabad feltétlen beugrani az árnak.
Mózeses babakocsi: ha ma vennék babakocsit, akkor olyanra ruháznék be, ami 1 kemény mózes, és aztán lecserélhető sportra - de egy vázon mindez! (Peg Peregonak van ilyesmi asszem Pliko p3, vagy vmi ilyesmi a neve). Télen a kemény mózes főnyeremény, ha nagy sétákra készülsz, és altatni is akarod benne a babát. A puha mózesek olyan kicsik (ezt lehet a sportkocsikba betenni), hogy egy jobban bebugyolált 3 hónapos már alig fér el benne. :( Ráadásul Sebi kezdetektől csak hason volt hajlandó aludni, í]y a mózes még szűkebbnek tűnt.
Mondjuk az ilyen kemény-mózeses kocsik nem épp a legolcsóbb kategória, de ha nem egy gyereket terveztek szerintem mindenképp megéri...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Helyzetjelentés:nálam nem túl rózsás a helyzet,ma soronkívül megyek dokihoz.Hétvégén picit vérezgettem,nem vészes,de eléggé megijesztett.Remélem minden rendben lesz.Szorítsatok.

Látom már vásárolgattok. :lol: Én azért még várok vele,de tény,hogy ez az egyik legszebb része a várandósságnak.Első babámnál is teljesen be voltam sózva (szép magyar beszéd),bár a párom csak a 30.hét után engedett vásárolni.Sőt!!!35.héten szinte még semmink sem volt,na aztán 2 hét alatt beszereztük a dolgokat,ugyanis megéreztem,hogy muszáj!!!37.héttől KH-ban voltam...

Babakocsit bevallom már én is nézegettem és egyetértek Cas-sel(sal... :lol: ),érdemes kemény mózeskosaras,vázra illeszthetőt beszerezni.Én néztem a brevi ovo-t,ami itthon csillagászati áron van (180e Ft),de mivel olasz (remélem nem írtam hüleséget) gyártmány,ott 480-500Euro (120e körül van). MEgérdeklődtem,szállítanak Mo-ra...persze 95 Euroért...így már neccesebb...150E. DE lehet megnézem Ausztriában,ott is vmivel olcsóbbak és mi közel vagyunk a határhoz.
A C&A-s rucikat én is kedvelem,bár szinte csak a lányomnak vásároltam ott.Elfogadhatóbb áron adják,mint a bababoltokban...DE jó a H&M is,kint Graz-ban ráadásul teljesen más a kollekció mint itt,vagy legalábbis nálunk bő 3-4 hónappal később jelennek meg azok a ruhák amiket kint már lehet kapni.

Székrekedés ellen úgy tudom (anno tanultam),hogy terhesség alatt is szedhető a laevolac szirup.Egyik leghatásosabb szer.Nem hajt meg,hanem lágyítja a székletet.
Vitamint szedek,vagyis ez inkább csak terhesség alatti étrendkiegészítő szirup:Hipp Natal Aktív.Fincsi,gyümölcsös.Majdnem minden összetevője a minimum 50% ajánlott bevitelt tartalmazza.Van amelyik eléri a 100-at is.Nem okozott székrekedést.

NElla!Mesenézés. :lol: Nálunk kötelező program.:) Éjszaka kisvakondot néztem,mert a lányomnak fájt a pocija.:( Szegényem hányni nem tudott (este 2x sikerült),de aludni sem.Ezért meséztünk.Hozzáteszem nagyon jót tett az én állapotomnak is....

NA megyek...Indulunk
Sziasztok
Vendég

Lego
Megy a drukk, hogy minden rendben legyen!!! :)
Nekem Sebivel a 10. héten volt 1-2 nap barnázás, aztán 1 nap vérezgetés, de mire eljutottam 2 nappal később az UH-ra, szerencsére már nyomát se látták, honnan jöhetett. Sebi meg lelkesen ficánkolt odabent! Szóval lehet, hogy csak a hormonjaid hülyéskednek (nekem pont akkor járt volna le a 2. ciklusom).
Majd mesélj, mi volt!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! :)
Hozzám beköltözött rókakoma :roll: mindenki azzal bíztatott, hogy ha betöltöm a 12. hetet elmúlik a hányinger nem hogy elmúlt vola...... :cry: Szombaton megvettem életem első kismama nadrágját meg felsőjét. :lol: Nagyon látszik a hasam de valószínű azért mert mellőle mindenhonnan lefogytam. Nekünk a következő uh június 22-én lesz. 8)

drumka

Anita!
tök jó,hogy már érzed a mocorgást!Jobbulást nektek!
Juca!
Tiszta szívből sajnálom!
Szilvia!
Gratulálok,hogy minden rendben volt a vizsgálatnál!
Nella!
Most néztem meg kb.6-szor a Shrekket!Imádom!
Lego!
Szorítunk,remélem minden ok lesz!Majd jelentkezz!

Babakocsi!
Én JANE márkájút néztem ki a gyerkőceimnek.Kemény mózeses,könnyen összehajtható,könnyű,autósülésnek is használható.Az ára 217.000Ft!Ikrekből mindent duplán kellene venni,így kb.ugyanott tartanék,ha mindent külön vennék!

Székrekedés!
egyik nap Elevit,másik nap Hipp Natal!Nekem az ikrek miatt kell a vitamin,mert kis vérszívónak nevezte őket a doki,ha az ember nem figyel oda!Mellé naponta 1-2 magneB6 és ez lágyítja aszékletet!A legelején nem volt magneB6,csak napi egy elevit így lett aranyerem!De mióta csökkentettem elmúlt!

Szülők!
Nekem Érdiek mindkét oldalról!Lesz segítségem,csak ne telepedjenek majd rám,mert akkor megőrülök!

Vásárlás!
Én sem szerettem volna vásárolni semmit a 24.hétig,de mivel pénteken közölte velem a doki,hogy porckorongsérvem van és kezdjek el veszegetni a skacoknak dolgokat,ha nem akarok kimaradni belőle!

Kicsit hosszú lettem,bocsi lányok!
Vendég

Drumka!
Mennyit fogytál?
Vendég

Benszi! :)
Egy ideig nagyon fogytam akkor a 64-ből ledobtam 4-et most azt vettem észre hogy eddig a 38-as nadrág volt kényelmes most kismama nadrágból 34-es kellett és még ebbe is hízhatok. Már 1 hete nem álltam mérlegre, de látom, hogy egyre karcsúbb vagyok, csak a pocakom gömbölyödik. Addig nem aggódom amíg a pocaklakó jól van és szépen fejlődik, és persze talán jobb is kevesebbet felszedni mint később keserves kínok árán megszabadulni a +-tól. De ez így tuti nem jó, és hiába szedek vitamint meg mindent megfőzök, megveszek amit csak megkívánok ha már a kezembe van nem kell. :(

drumka

Sziasztok!

Lego!

Drukkolok, hogy minden rendben legyen. :( Nekem a Bencénél 3x volt vérzésem, de amiatt, hogy a méhlepény az első falon tapadt és lent volt, de ahogy nőtt a pocak úgy ment feljebb.

Székrekedés: nekem is volt-van, de nekem semmi nem használ. Állítólag a Salvus víz vagy mi a neve az jó. Patikában lehet kapni.

Benszi!

Sajnálom, hogy porckorongsérved van. :(

Súly: Én nem tudom, hány kiló vagyok, de szerintem nem sokat híztam, mert még mindig néha elkap a rókakoma. Enni meg nem igazán kívánok, de egypár falatot muszáj leerőltetnem.

Most megyek, mert a gyerekek szétkapják a lakást.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Lego!

Drukkolok, hogy minden rendben legyen. :( Nekem a Bencénél 3x volt vérzésem, de amiatt, hogy a méhlepény az első falon tapadt és lent volt, de ahogy nőtt a pocak úgy ment feljebb.

Székrekedés: nekem is volt-van, de nekem semmi nem használ. Állítólag a Salvus víz vagy mi a neve az jó. Patikában lehet kapni.

Benszi!

Sajnálom, hogy porckorongsérved van. :(

Súly: Én nem tudom, hány kiló vagyok, de szerintem nem sokat híztam, mert még mindig néha elkap a rókakoma. Enni meg nem igazán kívánok, de egypár falatot muszáj leerőltetnem.

Most megyek, mert a gyerekek szétkapják a lakást.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Drumka
Sajnál-sajnál... :( Én borzasztóan utálok hányni (nagyon nehezen tudok ráadásul), nem is tudom, mi lenne velem, ha így alakulna a terhességem! :(
Hátha a 16. hét után elmúlik? :) Nekem a cukortól-émelygésem akkor múlt el (és úgy néz ki most sem fog előbb). :)

Kismamacuccok
Nekem bugyi és melltartó kellett először, mert megint szilikoncicik lettek az üres tejeszacsikból :), és a pocim is olyan tempóban kezdett gömbölyödni, hogy a felső gumírozás már nem volt kényelmes...
Brutál hasam van, majd teszek fel képet, ha a párom végre lefényképez, szerintem nem maradok el Benszi mellől, pedig nálam egyedül van odabent a manó (viszont a második... legalábbis ezzel vigasztalom magam :)).
Ha már itt tartunk, én a terhesmelltartók helyett már szopisat hordok (már Sebivel is így csináltam), a méret úgyis kb. jó lesz szülés után is, így legalább nem kell duplán költenem, és nagyon kényelmesek!
Legalábbis már amelyik. Mert egyik-másikba olyan őrült erős gumit tesznek az alsó részre, hogy az egyre gömbölyűbb pocakomat szörnyen vágták.
Szóval jól nézzétek meg, mit vesztek, és számoljatok vele, hogy mell alatt is erősödtök majd, sőt egészen felér odáig a pocak jó eséllyel, és akkor azt minden bántja...

Benszi
Porckorongsérv a gerincedben van?
Jané babakocsija van egy ismerősnek (bár az csak szimpla), és ő nagyon szereti.
A hétvégén volt családi hepaj, párom egyik unokatesójának vannak 4 hónapos ikrei. Nekik is klassz kocsijuk volt, talán Peg Perego, az is olyan, hogy egymás mögő lehet feltenni most még a két hordozó, később pedig a "rendes" részt. Nekik bejött eddig.

Súly
Na hát az étvágyammal azzal nincs gond, de szerencsére eddig még nem híztam (max. 1/2 kilót). Nem is árt, mert eleve 75-ről indulok... :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Csajok!
Feltettem ide a 4D uh-ot ide akit érdekel még 23 órát fent lesz.
http://www.fileposta.hu/f.do?l=3b6eEfEd ... 57185&sf=t

drumka

Szia Drumka!
Nagyon meg szerettem volna nezni a videoidat, de semmivel sem tudtam lejatszani oket :cry: pedig nagyon sokaig probalkoztam.
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Halihó!

Úgy néz ki végre meggyógyultunk, bár Manó még kicsit nyűgös, de bízom benne, hogy pár napon belül ez is megszűnik. Tegnap hazacuccoltunk anyuéktól, párom is hazajött, szerencsére mostanában nem is kell mennie vidékre melózni. De még ha mennie is kell vidékre nem megyünk el napokra anyuékhoz, nagyon sokat vitatkoztunk anyuval, sőt komolyan veszekedtünk. Kezdte azzal, hogy én betegítettem meg Manót, mert nem öltöztetem fel rendesen. Az igazi veszekedés szombaton volt, mikor hazajöttem délelőtt feltakarítani, 11-kor értem vissza hozzájuk, erre anyu lekiabált, hogy jöhettem volna már hamarabb, mert a gyerek nagyon éhes. Mondom neki, miért nem etette meg, hisz rá volt bízva. Erre közli, hogy mert nem mondtam neki, hogy etesse meg. De hisz rábíztam, és nem mondtam, hogy visszaérek etetésig, és eddig logikus volt számára, hogy megetette és tisztába tette, ha rábíztam. Na és ezt persze nagyanyám előtt, aki árgus szemekkel figyelte mindig is, hogy mivel tud belémkötni. Másnap már a nagynénémtől visszahallottam, hogy nagyanyám felelőtlen, megbízhatatlan anyának bélyegzett. Nem tudom most mi volt vele, úgyhogy ma vittem a gyereket magammal, mikor az autót a szervízben leadtam, persze ezen is megsértődött. Bocsánat a panaszáradatért, de muszáj volt kiírnom magamból. :oops:

Cas, anyukám nagyon örült, mikor Manóval végre terhes maradtam. Nagyon régóta szeretett volna már unokát. Ezért nem értem, hogy most miért problémázik, és, igen a fentebb leírtak számomra is nagyon kiábrándítóak. :( Nekünk kombiágyunk van, sőt a családban már a tesóm óta minden gyereknek az volt, és nem volt ilyen kipakolós, mindent felzabálós gond. Bár a mienk olyan, hogy a pelenkázós rész végében van a polc, oda tettem a törlőkendőt, meg a krémeket, és így nem éri el a gyerek. Én is kinőttem ismét a melltartóim, és egyet értek veled, én is szopis melltartót hordok már most is. Sajnos, ami igazán jó minőség az nagyon drága. :(

Szilvi, örülök, hogy minden rendben. Én sajna voltam amnion, ráadásul 20 hetes terhesen, soha senkinek nem kívánom azt a poklot. :cry:

Amaryl, borzasztó az ilyen anyós, az exem anyja is ilyen. :evil: Az enyém komolyan egy szent. Nagyon szereti Manót, örül a Pocaklakónak, és bár még dolgozik nagyon sokat segít, és ami a lényeg semmibe nem szól bele.

Nella, én mindig is mesefüggő voltam. :D A keresztlányomat, aki most 8 éves minden mesére „elcipelem”. Székrekedés nekem is van, és sajna semmi sem segít. ( Én nagyon praktikusnak tartom a kombiágyat, mert jó lesz a gyereknek 10-12 éves koráig. A tesóm 14 volt, mikor újat kellett venni neki, addig tudta használni.

Gemini, aranyos vagy, köszi jól vagyunk. Bár én a fentebb írtak miatt lelkileg kicsit ki vagyok, de majd a párom helyreráz.

Lego, drukkolok, hogy minden rendben legyen. Manóval 12-13 hetes terhes voltam, mikor 4 napig barnáztam, de mire eljutottam a dokinőmhöz elmúlt. Bár én vettem közben tesztet, ami mutatta, hogy megvan a babó, és mondta a dokinőm, hogy valszeg most jött volna meg.

Drumka, rettenetesek ezek a hányingerek, rókák, szerencsére nekem Manóval sem volt, meg most sincs. A pocim nekem is nagyon gyorsan látszott Manóval, most meg ugye még nem ment le rendesen, de egész átalakult, nem olyan lötye, mint volt eddig.

Benszi, porckorongsérv, az nagyon szörnyű. Anyukámnak is van, egy időben sokat szenvedett vele.

Babakocsi: nekünk Bergon van, nagyon szupi. Igaz, hogy egy óriás, de igazi terepjáró, bárhol elmegy, és ezeken a szörnyű magyar járdákon ez nem hátrány. Nagyon jól lehet téliesíteni, és nagyon tágas a belseje is, szépen elfér benne a gyerek télen bundazsákban is. Most pedig már sportkocsiként használjuk, de egy mozdulattal vízszintesbe állítható és már szunyálhat is a gyerkőc benne. Van persze egy-két üzlet, ahol nyűgös bemenni vele, mert kicsi a hely, de ez az egy hátránya van.

Most megyek, szép estét mindenkinek.

Üdv
Anita

goodfairy

Lego!
Remelem, nincs semmi komoly gond! Izgulunk erted, es varjuk a pozitiv fejlemenyeket!

Anita!
Orulok, hogy jobban van Mate! Az anyuddal valo tortenetet, meg ami a nagyidat erinti, nagyon sajnallak. A nagyidra ne haragudj, gondolom mar benne van a korban (jo, nem akarom teljesen felmenteni), de ami anyud es kozted tortenik, azt nagyon sajnalom. Sajnos az en kapcsolatom sem felhotlen anyuval, jot is tesz nekunk az 1500 km tavolsag. Nem tudom, miert viselkednek igy a szulok, ahelyett hogy orulnenek, hogy ott az unoka, lehet vele foglalaltoskodni. Hisz erre vartak, vagy mi. Mi is ezt fogjuk hon ahitani az o korukban, es ez igy is van rendjen, csak el ne felejtsuk, hogy hogy is kene viselkedunk! :?

Amaryl!
Kar, hogy nalatok is megvan egy jo kis alaphelyzet anyosoddal. Nekem a nagyim volt ilyen. Barmit tettem, sokkal jobban szerette a batyamat, mint engem. Pedig o fele annyi idot nem toltott vele, mint en. Ne szomorkodj miatta, orulj, hogy van egy szep kis csaladod. Ami fontos, hogy ti tartsatok ossze, es szeressetek egymast.

Szep napot mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Minden okés,szigorú ágynyugalom...(2,5éves gyerek mellett),no sex meg 3x1 No-Spa...Igaz dokimmal csak telon konzultáltam,20mp alatt letudott,de úgy látom ez természetes velejárója lehet a várandósságnak.Gondolom ezért nem hívott be azonnal vizsgálatra,UH-ra.Már csak 2,5hetet kell kibírnom,akkor megvizsgál,utána 1 hétre UH....

Köszi hogy gondoltatok rám,igazán jólesett visszaolvasni. :wink:

Drumka
Én sem tudtam lejátszani az UH felvételt.:( Pedig nagyon kiváncsi vagyok rá.NEkem anno van Dorkámról 4D UH,sokat nézegetem,pláne mostanában.

Később jövök még,most rendezem a rosszaságot meg bolt,védőnőt kéne meglátogatni.(még nincs kiskönyvem).

Sziasztok,szép napot.:)
Viki
Vendég

Cas!
Köszi a babakocsi infót!Raknék fel fotót én is csak bugyis-melltertós képem van!Majd szólok apának csináljon egy kevésbé intimet!
fél kg hízás az semmi,bár mostanában én is csak a gyümölcsöket kívánom!
Melltartó:Csak pamut és Triumph.Nem is drága asszem 3800Ft.
4-5 csigolya közt van a sérv,de nem volt röntgen így semmi nem biztos!
Amaryl!
mmost én is csak a gyümit és a kovi ubit eszegetem nem semmi mennyiségben!
Drumka!
Próbálkoztam megnézni a videót,de nem ment!
Anita!
Szerintem ritkítsd az anyukáddal a látogatások számát!Nem kell a felesleges feszültség ebben az állapotban!
Vendég

Lego!
Pihi,pihi,pihi!
Vendég

Sziasztok! :)
Én letöltöttem most, hogy lássam elindul vagy sem és nekem megy. Mind a 6-ot le kell tölteni, és kell, hogy legyen a gépen kodek nekem több lejátszó is van és mindegyiken megy. Ingyen le lehet tölteni a Crystalt ez egy elég jó lejátszó és hamar le is jön.
http://origo.hu/szoftverbazis/multimedia/index.html itt a video felírat alatt vannak a dvd lejátszók meg a kodekek innen lehet letölteni ingyen lejátszókat. Remélem tudtam segíteni. :wink:

drumka

helló!

Jaj, de jó sokat írtatok!

Most csak egy gyors bekukk, majd még ma írok többet, de van egy nagyon fontos kérdésem! Az AFP vizsgálatot CSAK a 16. héten csinálják? Mert pont azon a héten (egy teljes hétig) külföldön vagyok! 15. vagy 17. héten már nem jó???????

Ha tudtok kérlek válaszoljatok, mert nagyon fontos!!!

Puszi mindenkinek!

rózsa22

Sziasztok!

Rózsa!

Igen az afp-t 16 hetesen csinálják, mert később már más eredményt mutat. Legalábbis én így tudom, de kérdezd meg a dokidat, nekem idáig mindig 16 hetesen csinálták.

Drumka!

Én se tudom megnyitni. :(

Lego!

Pihiz sokat. Már amennyit tudsz a nagyobb mellett.

Anita!

Örülök, hogy jobban van a kisfiad. Sajnálom hogy anyukáddal így összevesztettek. Nekem anyukám Pesten lakik, örül az unokáknak, valahol a szíve legmélyén, de nem az az igazi anya típus.

Anyósra visszatérve: nem rossz anyós, csak vannak megmozdulásai, amit én nem igazán csípek, és ő szereti az én gyerekeimet is, szívesen van velük, de vhol a sógornőm gyerekeit sztem jobban szereti. Bár az én nagy fiam 2 perc alatt ki tud mindenkit akasztani.

Mese nézés: nálunk kötelező, a Márk miatt. Mikor elkezdtünk mesét nézni a Shrek volt az első mese amit megnézett, de azt éjjel-nappal nézte, már nagyon untam, de arra aludt el. Volt hogy egy nap 10x nézte meg.

Táblázatot majd megcsinálom, és majd felrakom.

Most megyek tovább a dolgomra.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Rózsa!

Igen az afp-t 16 hetesen csinálják, mert később már más eredményt mutat. Legalábbis én így tudom, de kérdezd meg a dokidat, nekem idáig mindig 16 hetesen csinálták.

Drumka!

Én se tudom megnyitni. :(

Lego!

Pihiz sokat. Már amennyit tudsz a nagyobb mellett.

Anita!

Örülök, hogy jobban van a kisfiad. Sajnálom hogy anyukáddal így összevesztettek. Nekem anyukám Pesten lakik, örül az unokáknak, valahol a szíve legmélyén, de nem az az igazi anya típus.

Anyósra visszatérve: nem rossz anyós, csak vannak megmozdulásai, amit én nem igazán csípek, és ő szereti az én gyerekeimet is, szívesen van velük, de vhol a sógornőm gyerekeit sztem jobban szereti. Bár az én nagy fiam 2 perc alatt ki tud mindenkit akasztani.

Mese nézés: nálunk kötelező, a Márk miatt. Mikor elkezdtünk mesét nézni a Shrek volt az első mese amit megnézett, de azt éjjel-nappal nézte, már nagyon untam, de arra aludt el. Volt hogy egy nap 10x nézte meg.

Táblázatot majd megcsinálom, és majd felrakom.

Most megyek tovább a dolgomra.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Anita
Örülök, hogy végre meggyógyultatok. :)
Vita anyukáddal :( Sajna ismerős, mi is rengeteget tudjuk ölni anyuval egymást. Főleg amíg Sebi kicsi volt, és képtelen volt felfogni, hogy én esetleg vannak dolgok, amiket máshogy csinálok a gyerekkel, mint ahogy anno ő velünk. Személyes sértésnek vette, hogy van önálló akaratom (ez Sebi előtt is így volt, csak most sokkal makacsabb lettem, azelőtt jobban ráhagytam a dolgokat). Úgy Sebi 1,5 éves korára megtanulta a rendet, azóta többé-kevésbé béke van. :) De pl. egy közös nyaralás alatt megőrülnék tőle, ezt évek óta sikerült megúszni, de idén attól tartok nem megy...
És panaszkodj csak nyugodtan, biztos én is itt fogok sírni a vállatokon, ha engem kiborít az én anyám (vagy férjem nagyanyja, na az se egyszerű eset!). :)
Szopis melltartó: a triumphnak van egy, én most vettem 4500 Ft-ért egy Aranypókban (relatíve olcsó, mert az összes más márka 6000-nél kezdődik), és ami a legjobb benne, hogy "lyukacsos" anyagból van, annak idején Sebi rendesen szétrágta a mellemet, ez volt az egyetlen, amit el bírtam magamon viselni, és még gyógyult is benne a sok seb.

Gemini
Szerintem tanulni fogunk anyáink-anyósaink szörnytetteiből, és legalább azokat nem követjük majd el a gyerekeink-unokáink ellen. (Mi majd másikakat... :))
Férjem egyik nagymamája (anyósom anyósa) egy igazi bibircsókos boszorka, rettentő természettel. Anyósom épp ebből kifolyólag pontosan tisztában van vele, hogyan NE viselkedjen, hogy legalább ő ne keserítse meg a mi életünket, ahogy az ő anyósa az övét már vagy 30 éve. :)

Lego
Az jó kis ágynyugalom, ha védőnőhöz, meg ide-oda szaladgálsz... :)
Azt gondolnám, a dokid azért nem hívott be, mert az idő (és ez a kezelés) úgyis eldönti, hogyan tovább. Ha javul a helyzet, akkor nincs mit nézegessen rajtad, ha meg további panaszaid lesznek, úgyis elmész hozzá, és akkor csinál UH-ot, meg ilyesmi, hogy mi a helyzet odabent... nem?
Drukkolok, hogy minden oké legyen!!!

Benszi
És fáj is a sérved? Vagy hogy derült ki, hogy van?

Rózsa
Az AFP-értékelés csak akkor ad értelmezhető eredményt, ha betöltött 16 hét után 1-2 nappal veszik le hozzá a vért. Kérdezd meg a dokidat, mi legyen.
Sajnos ez amúgy sem megbízható vizsgálat, ha még nem is időben nézik, még kevesebbet ér.
(Szerintem MATEMATIKAILAG is hülyeség, ahogy számolják a Mom értéket, innentől kezdve semmi értelme az egésznek, de ez csak az én véleményem...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Elmentem ortopédiára,mert mióta terhes lettem kb. a 4.héttől a combom oldala a térdemnél iszonyatosan elkezdett égni és zsibbadni,meg érzéketlen lett egy tenyérnyi helyen.Az érzéketlenség az pár éve kb.3 már megvan,mivel fodrászkodtam és az mindenre jó,csak a gerincre nem .
A terhesség alatt egyre jobban égett a lábam,mígnem kb.2hete a derekam is fájni kezdett,ahogy nőtt a hasam!Masszőrhöz mentem és ott mondták,hogy szerintük sérv,de dokihoz kéne menni!Így is lett!Csak mivel nem lehet röntgenezni,nem 100%.
Akkor fáj a derék és a láb is ha 10percnél tovább vagyok fenn4Séta,bevásárlás,főzés ilyeneknél.Ha lefekszem akkor elmúlik és újból bírok 10percet!
Vendég

Benszi
Húúúúúúúúúúúú, te szegény! Ez nagyon nehéz lehet akkor neked!!! :(
Nekem a csípőm szokott fájni kicsit (már Sebinél is voltak vele gondjaim), de a te problémádhoz képest elhanyagolható!
És hogyan tudnak segíteni amíg terhes vagy? Vmi gyógytorna?
És szülés után? Operáció?
Szép kilátás... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Vizitorna kismamáknak,masszázs,krémek!Ennyi!Ami jó lenne az a terhesség alatt tilos!Pl:elektromos kezelés és gyógyszer!
Elméletileg nem kell majd műteni szülés után!De ki tudja addig mi lesz!Majd a röntgen kimutatja!
Tegnap voltam természetgyógyinál,aki gerincspecialista és ő azt mondta pont ott fáj,ahol a szalagok vannakl,amik a méhet tartják és a nyúlás miatt is fájhat!Hát nem tudom!
Vendég

Na megjöttem a dokitól. Minden oké, továbbra is korának megfelelő, méhszáj zárt (ennek nagyon örülök, mert keményedek-görcsölgetek napi rendszerességgel, de ezek szerint nincs tennivaló vele), szóval mehetek strandra-tengerbe, mértékkel napozni. Hurrá!
A másik jó hír, hogy jan. 1-től tuti van szülészet 20 ággyal a Margitban! Nekem ugyan az egy kicsit későn van, de hátha szept. 1-től, de ezt nem meri megígérni... szóval akkor meg Jahn Ferenc, de nagyon bíztatott, hogy ha mégis ott szülünk, akkor se aggódjak.
A leleteim is tetszettek neki, és megbeszéltük, hogy az AFP eredménnyel és a 18. heti UH után találkozunk újra.
Végre letudtam egy időre a dokikhoz mászkálást.

Benszi
Szegény te! Azért az jó hír, hogy jó eséllyel nem kell műteni!
A természetgyogyit nem egészen értem. A méhszalagok nyúlása miatt fáj a derekad?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Tök jó,hogy minden rendben veletek!
Én a genetikai UH után szeretnék menni egy uccsó nyaralásra Olaszba az urammal!
Én sem értettem teljesen a természetgyógyit,de ahol fáj a derekam ott futnak a szalagok,amik tartják a méhet és fájhat attól is!Nem tudom,mi az igazság!Tény,hogy a szalagokat érzem a hasamban rendesen,mivel az ikrek hihetetlen tempót diktálnak a hasamnak!
MagneB6-ot szedek én is a keményedésre-görcsökre!Nő a méh ez azért van!
Vendég

Cas!
Centire mekkora a lurkód a pocakban?És képecske róla?
Vendég

Benszi
Vhol előrébb feltettem (tán az előző oldalon van) a 12. heti UH képünket, meg írtam is, hogy 65 mm.
Tegnap a dokim nem csinált Uh-t, csak megvizsgált. (Nincs UH a rendelőjében.)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
A múltkori képet azt láttam,csak azt hittem most is csinált UH-t!
Vendég

Sziasztok :D
Egy kicsit eltüntem, mostanában nem volt időm még csak végigolvasni sem rendesen, annyit írtatok :lol:
Benszi,
Sajnálom, hogy ilyen fájdalmaid vannak, próbálj, minnél többet pihenni, s ha csak 10 percet bírsz, akkor 10 percig tegyél-vegyél, s utána feküdj le!!!

Cas :D
Gratula a jó eredményekhez! Reméljük, hogy végig ilyenekkel "dicsekedhetünk" egymásnak :lol:

Lego :)
Pihenj, amennyit csak tudsz!! Nekem egy kicsit fura, hogy telefondoktort játszott a dokid, de biztos, hogy ő tudja, hogy mit beszél....de ha szigorú ágynyugalmat mondott, az tényleg nem egynenlő a védőnénivel, meg a bevásárlással!!! Nincs valaki a családból, aki segíthetne???

Anyuka kérdés: Én nagyon jóba vagyok anyuékkal, persze nálunk is vannak viták, hol nincsenek..még így 5000 km-ről is előfordul, de alapjában elmondhatom (kipp-kopp), hogy szuper családom van!!!

Anita :)
Koncentrálj a párodra, s a kismanódra, illtve a kismanókra :wink: , s tényleg látogasd kevesebbet anyukádat, s akkor majd ti fogtok neki hiányozni, s majd ő keres, hogy vigyázhasson a manóra, s etethesse őt :wink: Nagyit depláne nem értem...bár nekem lenne még mamám :( , ők mindig az unokák mellett szoktak állni :shock: vagy csak nekem van téves képem a világról??? :roll:

Nella :)
már sikerült belenéznem RR kazettába (azt hiszem, hogy te kérdezted :oops: ), de még egy lépést sem sikerült kipróbálnom :oops:

Lányok, én az időmet kell, hogy megtanuljam jobban beosztani....eddig ugye az első a munka volt reggeltől estig, most elhatároztam, hogy háziasszonyosdid "játszom", de mindig kell valamit dolgozgatnom :roll: pedig selejtezni akarok, rendet rakni, s még csak a vasalásig jutottam el :lol: de erre most nagyon büszke vagyok, vettünk új vasalót, deszkát, s ezzel most nagyon élvezem az utált házimunkát :lol: , aztán majd jön a vásárolgatás, az sem hiszem, hogy egyik napról a másikra fog menni...de tényleg nem tudom, hogy mi lesz, ha itt lesz a babóka is. Jelenleg még olyan, mintha egy filmet néznék, s nem is az én életem lenne :roll: nem tudom elhinni, hogy év végére itt lesz velünk egy picuri :shock: :lol:

Mütyürkével mi jól vagyunk (kipp-kopp, :lol: ), remélem, hogy így is marad a végéig :lol:

Mindenkinek szép napot!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok Lányok!
Elnézést, hogy igy betörök közétek, ráadásul reklámozni szeretnék :oops: :oops: :

Van egy fölösleges (második) légésfigyelőnk, amit el szeretnék adni. Baby Control (BC-230 digitális) márkájú. Bővebben az http://www.babycontrol.hu weboldalon olvashattok róla. Három érzékelőlapos, nagy méretű (140 cm hosszú ágyba is használható), kibontatlan állapotban van. Eredeti ára 30000 ft. Én természetesen ettől olcsóbban adom. Amennyiben érdekel vkit, priviben, vagy mailben megtalál.

Szép napot és egészséges gyarapodást kivánok mindenkinek.

(Juca! Szia itt is!)
Vendég

Sziasztok!

Rég jártam itt sajnos. Visszaolvastam....
A gépünk 3. alkalommal a szervízben (remélhetőleg már kicserélik), de szerencsére az egyik ismerősünk adott kölcsön egy gépet.

Réka, Nella Üdv.
Olvastam, hogy most otthon vagy Réka, de majd dolgozni akarsz ismét. Én már április elejétől nem dolgozok és nem is megyek vissza, mert (sajnos) az én munkahelyen nem nyugis hely... és szerencsére megtehetem, hogy betegen vagyok.

Szépek az UH képek! GRATULA Mindenkinek! Sajna én most nem tudom felrakni, remélem pár nap és kész a szgép.
A jövőhéten úgyis ismét UH és AFP.

A székrekedésre nekem jó a tej. De megnézem a gyógyszertárban amiket ajánlottatok.

Cas- BOCS, hogy le Cos-oztalak úgy 2 hete. Merre élsz a III. ker-ben? Én Békáson.

Nyaralás - épp most kérdeztem meg (még csak a védőnőt) , hogy augusztusban egy kis Balaton belefér-e. Azt mondta mehetek :)

Szilvia Gratula a pici fiúcskához, Durumkának pedig a pici !ányhoz!
Remélem most mi is megtudjuk.

Lego Vigyázz magatokra! Pihenj sokat!

Tjuca :cry: Nagyon sajnálom, hogy így alakult!

Anita remélem már teljesen meggyógyultatok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?