Új privát üzeneted érkezett!

Ja, s a lényeget nem irtam, Lora királykisasszony hála a Pető intézetnek, no, megy a gyógytornának, forog. Hátáról hasára és vissza. És ha minden igaz, pár napon belül kibújik az első fogacskánk. Egy átlátszó kis csikocska van a inyén, mintha már áttörte volna a húst a fog. :lol:

Kép
Kép
koko

sziasztok!

Atan!
Én is sajnálom, hogy csak két szót tudtam Veled váltani! A csajok haját végre fodrász vágta! :lol: Kingus szó nélkül engedte, Zsófi már nehezebb eset volt. Kipakolta az össze fésűt, az ölembe ült, és négyen próbáltuk meg elterelni a figyelmét! :lol: :lol:

Koko!
A Kingus a művházba jár balettra. Minden tanév végén pedig van egy vizsgájuk, ami abból áll, hogy az összes balettos és jazz-balettos csoport egy kb. egy órás műsort ad elő! :lol: Valaha még én is a mesternőhöz jártam! :oops: :lol: :D :lol:

Többiek merre vagytok?
Várakozók???? :?:

Naninga!
Megettétek a fél tortát? És kaptatok rá fél gyertyát? :lol:

Kicsi Norisz!
Nagyon sok boldog névnapot kívánunk!
Kép

Végül szeretnék írni nektek egy-két Zsófi mondtát:
Elég nagy zuhé volt nálunk tegnap, dörgött, villámlott, mit ne mondjak, Zsófi eléggé félt, Kingussal együtt. Amikor elmúlt a vihar már kb. 1 órája, Zsófi kijött utánam a konyhába:
Anya- Látod, már el is ment a vihar!
Zsófi- Hova ment vijaj (vihar)? Haza?

A másik: Mentünk lefele a lépcsőházban, és égett a lámpa. Már majdnem leértünk, mire elaludt a lámpa. Zsófi csodálkozva mondja:
- Anya, levillanyozódott!

kizsó

Koko!
Elfelejtettem írni, de gratula a pici lánykádnak! Csak így tovább! :lol: Ügyesek vagytok!

kizsó

Napsi!
Nem vagyok képben még mindig, hogy pontosan mikor van Norisz névnapja, de ha most ünneplitek, akkor:

Kép

BOLDOG NÉVNAPOT KISCSIBÉSZ!!!!!!

Kép
kajla

Kizsó

:):):):)
Jó fej Zsófi :):):)

Nem fél tortát kapott csak egy szeletet (ugysem eheti meg :( ) és ha fél gyertyát nem is adtak de félbe vágtam :lol: :lol:
Meg kapott rá egy csacsit ( nagyobb volt a csacsi mint a torta :):):)

(Én meg beteg lettem haza kellett jönnünk előbb mert olyan szarul voltam szerintem huzatot kaptam , mert nem vírus de köhögök meg szerintem megint az arcüregem :(:(:( )
Szóval már itthon ünnepeltünk .

Naninga
naninga

Ezt a fejet meg kell osszam Veletek :) :

Kép

Szép napot mindenkinek!
Kata
rkata

Naninga: a párom mindig azt mondja: "minek vagy beteg? semmi értelme!". És milyen igaza van! Jobbulást!!
rkata

Sziasztok!

Nagyon régen írtam, de azért igyekszem olvasni Benneteket.

Remekül éreztük magunkat mi is a gólyahíres talin, boldog vagyok, hogy többetekkel tudtam találkozni, beszélgetni. A gyerekeink is olyan jól elvoltak - Vivi és Bálint csodák csodájára egggggész nap nem vitatkoztak! ;)

Naninga, köszönjük szépen a tombolát, Vivien egy fantasztikus rajzkészletet és színezőket nyert az egyikkel! Puszi érte, sok-sok!

Rkata: Vincus csúúúúúcs ezen a képen! :) :) :)

Képzeljétek, csupa jó dolgok történnek mostanában velünk! :)

Vivien megtanult biciklizni!

Veronika a gólyahíres tali másnapja óta, azaz 3-ától kapaszkodva feláll! Aztán persze, ha elfárad, üvölt, mert nem tud leülni

Bálint pedig SZOBATISZTA!!!!!!!!!!! A héten kezdtük újra a próbálkozást és tegnaptól már megbízhatóan szól, ha kell pisilnie, kakilnia. Igaz, a szükségletek megnevezését keveri (tehát nem igazán tudjuk, hogy ha azt mondja: "Tell pitilni!", akkor tényleg pisilni akar-e vagy jönne a kaki is, de azt hiszem, első lépésként ez is szuper már! Ennek örömére ma beirattam az oviba :) :) :) Szeptembertől Viviennel egy csoportba fog járni - remélem, hogy jól döntöttünk és minden oké lesz így.

Hoztam fényképeket is, fogadjátok őket szeretettel!

Veronika Apával
Kép

Veronika a babakocsiban (itt még nem vette le a kendőt a fejéről...)
Kép

Álom, édes álom...
Kép

Bálint, a traktor és egy barátnőm kutyája
Kép

Lógok a szeren! ;)
Kép

És mászok is!
Kép

Végül pedig: A három imádnivaló bohócom :)
Kép
ildi_ko

A három kisbohóc tündéri!

Kép
Kép
ggabszi

kata, Vincus......kirááááály!

Ildikó, tündériek a kis bohócaid!

Kizsó, ez a levillanyozódás tetszik! :lol:

Kiscsibész, Isten éltessen sokáig!!

Kép
Kép
koko

Sziasztok!

Irigykedve olvasom, milyen jól sikerült a találkozó, nagyon sajnálom, hogy mi ne tudtunk elmenni.

Nálunk a legnagyobb esemény az volt, hogy pénteken Tamáska felült teljesen egyedül és ezt szombaton is megismételte a kiságyban ébredés után. Hát már nagyfiúk...., most már a legalsó szintre kell tennünk az ágyakat, derekam nagy bánatára.

Lányok lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni: BEBA HA tápszert kapunk, ezért azt mondta a védőnő, mivel egyáltalán nem érintkeztünk tejjel, ne is vegyek egy éves korukig olyan bébiételt, vagy babakekszet, egyáltalán semmit, ami akár 1% tejszármazékot is tartalmaz. Szerintetek ezt tényleg ennyire komolyan kell venni?! Nem voltak allergiásak, eleve ezt a tápszert kaptuk. Még a Hipp babakekszben is van 2% tejpor, és egyre több főzelékfélében és desszertben is van, amit elvileg lehetni már a koruk alapján adni. Szerintetek mit csináljak, mi a tapasztalatotok?

Sőt még azt is mondta a védőnő, hogy semmit nem adthatok nekik, amit a kertben termeltünk, mert nagy a nitráttartalma a földnek, és csak bio dolgokat vehetünk. Ezt tudom, hogy a nitrát nagyon veszélyes lenne, de így hogyan fogom a darabosabb dolgokra rászoktatni őket, ha csak bébiételt adjak?!

A rokonok közül sokan mondják, hogy ilyenkor már régen azt adták a gyermeknek, amit a családnak főzött levesből kivettek,stb... Én inkább óvatos vagyok, de lehet, hogy már ez túlzás. Ti hogyan csináltátok?

Igyekszem képeket is feltenni, csak erre a gépre is át kell másolni őket.

Szép napot!

Rvan
rvan

Sziasztok!

Vége a szabinak, holnap kezdődik a meló. Pénteken jöttünk haza, elvoltunk az Alföldön, meg H.szoboszlón. Csuda jó volt.

Ildi_ko, a 3 kis bohóc nagyon édes, gyönyörűek, látszik, hogy vidám, kiegyensúlyozott gyerekek. Imádnivaló mind a három.

Kata, köszi, hogy megosztottad velünk Vincus tejes száját és a kis szöszi buksiját. Édes nagyon. Hasonlóképpen nézett ki tegnap a keresztlányom, csak épp nyakig kakaóporos volt. :lol:

Koko, gratula Laurának, nagyon ügyi vagy kicsi lány. Dorka jól van?

Kizsó, csinosak lettek a csajaid, jól áll nekik a rövid haj. Zsófi szövege csúcs, nagyon tetszett.

Amneris, látom sok a melótok. Jaj, csak óvatosan. Zituska szerelmem még mindig gyönyörű... Ízlett neki a fogkrém? Kis vigyori, nagyon tündéri... megtudnám szeretgetni. :lol:

Atan, Ivett jól van? Rendeződtek már a dolgok? És Petya?

Rvan, mikor láthatjuk már a fiúkat?

Akit kihagytam, annak külön puszi... :lol:

Most pedig két kép:

Kép
Nem tehetek róla egyszerűen imádom

Kép
Keresztanyuéktól kaptam...
kanga_mama

Sziasztok!:)

Igyekszem még jönni és mindenkinek válaszolni...

Renikém:D Egy gyors válasz :P
Tudod én is nagyon nagyon óvatos voltam...
Szerintem itt is ugyanaz érvényesül amit oly sokszor mondtam: Halgass a megérzéseidre...! :wink:
Biztos vagyok benne ahányan válaszolunk annyiféle válasz érkezik majd.
DE mindenre volt már példa eddig szerintem, a túlzott óvatosság éppúgy nem a legjobb döntés mint a mindent ehet és az allergia már ki is alakult(persze ez nem csak ettől függ... csak kismértékben)...
Ráadásul ahány védőnő annyiféle tanács, hisz ők is emberek, többféle gondolkodással...
Az enyém a tiédnek teljesen ellentmondó dolgokat ajánlott, szerinte mindent adhattam volan neki azonnal!!! Én mondtam, hogy akkor minek HA tápszer és hogy a refluxa stb...

Nálunk így volt:1 éves korig semmi olyan zöldségféle aminek kétes az eredete... Pl. a piacon azt se tudták megmondani honnan származik az alma... onnan nem vettünk. (de házit igen(nem permetest), ill bio-t).
Olyan bébiételeket vettünk ami darabos és nagyon hasonlított a mi főztünkhöz... Ill. ha tudtunk szerezni zöldségeket, brokkoli, karfiol stb.. azt mélyhűtőbe tettük húsival stb...
Csirkemájat csak házit adtunk.
A tojással éppúgy vártam, az is van mindenben szinte... asszem csak a Biskits kekszben nem volt... meg talán a háztartási keksz is jó...
Tejet én sem adtam 1 éves korig, aztán szép lassan már 11 hósan is: sajt, kefír, joghurt pár kanállal... puding ami gyerekeknek való 1 éves kora után... Már eszik tejtermékeket, de a tápi még mindig HA tápszer... És IMÁDJA:D
Erre azt mondta nekünk a gasztrós dr. néni, hogy a savanyított tej, nem azonos a sima tejjel!!!
/De nálunk a reflux miatt vigyázni kellett azért a nagy óvatosság!/

Azt gondolom ügyi vagy és most is megtalálod azt az arany középutat ami nektek a legjobb lesz! ;)
Nekem mindenki hozzáállása elfogadható, asszem ebben igaza soha senkinek nem lesz... Mindenre van példa és ellenpélda...

Na asszem én nem segítettelek a válaszommal :oops:
Egyébként nálam is ez volt(és van), amit rajtad is érzek, örök kérdések, hogy mivel teszem a legjobbat? :P

Puszika nektek és várjuk a képeket, bár én mindig kukucskálok tudod :D
És mesélj többet magatokról ha van időd!:)

KépKép
napsugaracska

Napsi: tényleg mindenki mást mond, nekünk pl. azt (és látok is benne logikát :) ), hogy ha tejterméket (vagy nem HA tápszert) akár csak egyszer is adtam már a gyereknek, onnantól a HA-s cuccok már merő illúzió és pénzkidobás.

Rvan: a szomszédban válaszoltam, de sokra nem nagyon mész azzal sem. :) :) :)
rkata

Rkata: A másikban én is válaszoltam Rvan-nak, csak annyit szeretnék még mondani, hogy valami jó csak van pluszban a HA-ban (a minimális allergiás reakció valószínűségén kívül), mert nálunk Bálint hasfájós volt az első (Milupa vagy Mildibé) tápszertől, aztán váltottam és a Beba HA evésétől kezdve már megszűntek ezek a problémák.
ildi_ko

Ildi, nem azt írtam, hogy nem jó (nálunk is HA tápszert kaptak a gyerekek az első naptól kezdve, és pont BEBA-t :) ), hanem hogy ha már egyszer kaptak nem hypoallergén táplálékot is, onnantól kezdve már nincs értelme HA tápszert adni nekik (legalábbis a dokink ezt mondta).
rkata

Igen, mondjuk ez így logikus. :)
ildi_ko

Napsugi, RKata, Ildikó köszi szépen a válaszokat, azért segítettetek :?
Már 7,5 hónaposak vagyunk, de kiírta a dokinéni a HA tápszert, ugyan mondta, hogy már lassan váltanunk kéne, hát majd meglátjuk mit ajánl.
rvan

És egy pár kép :lol:

Kép a kórházban

Kép A játszószőnyegen

Kép Alvás a babakocsiban [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 719.72.jpg[/img] Már ilyen ügyesek vagyunk

Kép Először az etetőszékben
Kép Apa nagyon szeretlek
rvan

és ha még nem untátok meg, a legfrissebek, a héten készültek az én gyönyörűségeimről :D

Kép Gáborka Kép Tamáska Kép Autózás

Most már tényleg eldugulok...

Rvan
rvan

Rvan! :D :lol: :lol:
Dehogy unjuk:)))) Még még még.... semmi nem elég :P

KépKép
napsugaracska

Sziasztok Lányok!

Drága Rvan!

Bár már sok okos dolog elhangzott a főzelékezésről, mégis elmondanám a mi verziónkat:

Szóval Zituska nagyon fehér bőrű, szőke baba, így mondták, hogy figyeljünk majd rá allergia-ügyben.

Ő is Beba HA tápit kapott kezdettől, de igaziból csak azért, mert minden mást kiköpött... :oops:
Aztán úgy kilenc hónapos kora körül egyre több gondunk volt a székrekedéssel, amit a tápi okozott, és ami teljesen elmúlt, mikor sima Humana tápszerre váltottunk. (Rostosabb, így elkerültük vele a további komplikációkat.)

A hozzátáplálást kezdettől fogva saját készítésű kajákkal vezettük be.
Ahogy Te is írtad: húslevesből a zöldség, kertből a gyümölcs, esetleg utazások alkalmával üveges kajcsi is.

Persze mindenre megvan az esély, de tényleg egyedi dolgok lehetnek ezek: a mi hófehérke, csuda szöszi Csajszinkkal soha semmi nehézségünk nem volt.
Nálunk egyébként a védőnéni is pártolta a hozzáállásunkat: szerinte mindent szép lassan kóstoltassunk meg a babával, és figyeljük, hogy reagál rá.

A tejcsi-megvonást sem vettük apró százalékokig komolyan: tejet nem adtunk neki inni egészen az elmúlt hetekig, de sosem böngésztem a csomagolásokat, hogy van-e 1-2 % tejszármazék a finomságokban.

Anyukám mondjuk a másik véglet: "Allergének ide vagy oda, nem régen volt annyi allergiás gyerek, hanem mostanában van! Pedig Ti is feles tejet ittatok már félévesen...) :D "

Szerintem azért van arany középút. Valahol az ésszerűség határán érdemes maradnunk ebben a témában is! :)

Ha a kert nitráttartalmától óvnunk kell a Csemetéket, akkor autózniuk se lehetne (az utak bizony szmogosak...), vagy forró vízen kívül semmit se használhatnánk mosogatáshoz (volt ilyen ismerősünk odahaza...), és a mosóporok, öblítők is gyanúsak...

Szerintem hallgass a szivedre, a Védőnéninek meg mond, hogy minden teljesen rendben. :P

Puszi! - Amneris -

Kép

KépKép
amneris

Sziasztok:D

Egy gyors reagálás így lefekvés előtt :P

Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat! ;) Még a hétvégén is ünnepelte a család a szerdai névnapot:)
Norisz egyre jobban nő, egyre több szót, kifejezést, mondatot mond, énekel, ugrabugrál, teljes erővel fut:)
Annyira édes, meg lehet zabálni:) Szinte egész nap hancúrozunk, hatalmas Csibész:P
Egyre okosabb, nagyon sok új szót tesz össze, pl. Az mi? Így mi pl. soha nem kérdezünk...:)
Vagy ha lábujjhegyezik (rossz szokás csak, Naninga köszi;)), akkor szólunk neki, "Tedd le a lábad Norisz" visszakérdez és közbe le is teszi: 'Íííííííígy?" :) Ezt is magától mondja, nem mondtuk neki, hogy így vagy úgy...
Ja, és persze vannak hatalmas hisztik is, aki volt a talin , izelítőt is láthatott a túl fáradt vagyok, hogy pelust cseréljünk hisztiből:)
Tegnap hatalmas nyársalásos kerti party volt:) Család apraja nagyja részt vett, Norisz nyársalt is, hintázott, homokozott, csúszdázott, fürdött, fogócskázott, focizott... este egyből elaludt:)
Majd hozok képet is...

A gyerekek nagyon édesek: Ildikó, Kajla, Rkata, Rvan, Süni, Kizsó, Kanga Mama, Amneris köszönjük nektek, hogy a kis tünemények képeit feltettétek!:)

Ildi!:) Nagyon megnőttek a gyerekek, Bálintra rá sem ismertem a talin:) Vivi igazi nagylány, és nagyon nagyon ügyes, nagyon szép kis pofija van;) Gratula nekik!!!

Jiny!:) Gratulálok Dórinak!:)

Koko:) Üzenem neked: pár méterre van tőlünk az amiről beszéltünk:))))

Naninga! Gyógyulj meg hamar, 18-a után válasszatok időpontot!!! :P

Rkata!:)
Vincus nagyon helyes kisfiú, és élőben rátesz egy lapáttal:))
Kerestem egy hasonló választ amit nekem is mondtak... Szal ez sme biztos...
Tény, hogy már nem sokáig kap Norisz HA tápit, de nem is azért kapta, mert tejallergiás... Megelőzésből ill. azért mert a doktornéni ezt tartja a legideálisabbnak számára, főleg az összetevői miatt...
Sajnos az ára húzos, de ha Norisznak a fejlődéséhez kell, akkor nem számít.
Ő még sokat iszik tápszert, sokszor keveset úgy mondanám, van amikor reggel-délben-este is... közte meg ugyanazt eszik amit mi is. Mostanában már inkább reggel és este, de van amikor éjszaka is... Valószínű ez így nem szokványos, a HA tejcsi nem túl laktató...
Viszont Norisz nagyon szereti, és sokszor hiszti is van érte, mint egy túró rudi kb.:)
Tejet viszont nem kapott még direkte, így tejbegrízt sem stb...
Ja és amit találtam, kb. ezt tudtam eddig én is, egyébként nem szokásom a háziorvosunk tanácsa ellen tenni...
[quote]& írta:quot;Először is van olyan HA típusú tápszer, amely akár 2 éves korig is felírható gyermekorvos által, ha azt ő indokoltnak látja. Pl. a családban több tejfehérje allergiás van, nem HA típusú tápszer adása után, vagy akár a tejtermékek bevezetésekor allergiás tünetek stb. A HA típusú és a "sima" tápszerek egyaránt tehéntejből készülnek. A különbség a tejfehérje molekulák nagysága között van. A HA tápszerekben az egész molekulákat kisebbekre bontják, mivel kiderült, hogy azok bizonyos molekulasúly alatt jóval kevésbé indítják be az allergiás reakciókat. A gyógytápszerekben még ennél is kisebb elemekre bontják a molekulákat. A tejtermékek - amelyek erjesztett tejtermékek - egyrészt kis mennyiségben tartalmaznak tejcukrot, másrészt éppen a bomlási folyamatok miatt ezek fehérjemolekulái is kevésbé allergizálnak, könnyebben emészthetőek. Tehát a ma általánosan elfogadott - habár egyesek által vitatott - álláspontunk az, hogy a kiscsecsemő anyatejpótlását HA tápszerrel kezdjük, és lehetőleg fél éves korig azt adjuk. Ha a családban van tejallergiás, akkor ezt a tápszert 1 éves korig adjuk - esetleg tovább is, mint fent említettem. Ha azonban ilyen probléma nincs, a tejtermékek bevezetése sem okoz problémát, 1 éves korban már az ún. 3-as típusú tápszert ajánljuk, amely 2-3 éves korig adható. Ez a kisded ideális tápláléka, ellenőrzött, nagyon jó minőségű tejporból készül, vassal, kalciummal, vitaminokkal dúsítva. Minőségét a legjobb minőségű dobozos tejjel sem lehet összehasonlítani."

Ja, és a válasz is megvan a másik fórumon irtakra, van olyan HA tápszer amit felírnak 2 éves korig is...

Na, szóval nálunk ez így van/volt, asszem nem rólunk kell mintát venni :D
DE Norisznak ez ideális, nem éhezik, egészségesen fejlődik, jól néz ki ahogy a védőnénink mondaná:)))
Erről jut eszembe, már többször pisilt a WCbe is Norisz, bár ezzel szerintem a jövő tavaszt megvárjuk...:)

Puszi mindenkinek:))) Megyek aludni, lehet összevissza írtam... :oops:

KépKép
napsugaracska

Ezt a hsz-t ide szántam, de a szomszédban kötött ki... :oops:

Szóval.
Napsi: természetesen nem vagyok HA tápszerellenes, meg senkit nem akarok lebeszélni róla és okoskodni sem akarok :P, csak a dokim véleményét írtam le (meg ahogy én gondolom :) ).

Vincus legújabb produkciója, hogy ülésből mindenféle segítség és kapaszkodás nélkül állásba nyomja magát és úgy marad 1-2 mp-ig. Eszméletlen, micsoda erő van ebben a két kis lábikóban!! És az ágyra is felmászik már, naná, hogy háttal ül, hadd kerülgessen a frász.
rkata

Sziasztok

Köszönöm már gyógyulóban vagyok :)
Ennek örömére hétvégére visszamentünk falura Zalán nagyon élvezte , pancsoltak az unokatesóval, egésznap pucér popóval kúszott mászott, "legelte" (volna) a füvet.

Napsi

Kerresem , csak ne legyen ilyen gutaütés meleg :)

Rvan

Az autók nagyon tetszenek merre felé lehet ilyenre szert tenni ???

Kajcsi
Mi már 1,5 hónapja eszenk ezt is azt is és bőszen esszük a beba HA , meg kérdeztem ma a dokinénit azt mondta 1 éves koráig (ha csak meg nem undorodik tőle addig ) ezt fogja kapni de etessem csak mással is nyugodta.
Én Amneris párti vagyok , akkor levegőt se vegyen szegény gyerek mert az sem olyan tiszta :(
Szóval én meg veszem a zöldségesben is a zöldséget sőt inkább azt ajánlják mint az üvegest ( az meg tele van cukorral :(:(
Szóval mi eszegetünk ezt is azt is és hó fehér nekünkk is a bőrünk, de kajától még nem volt kiütése Zalánnak.
És mindent megeszik a spenóttól a csitkehusiig.
Mondjuk tejes dolgokat nem kap de zöldség gyümi ezerrel :):)

Ja és ugy keverte kavarta a tányérba a cserkókat és akarta enni , hogy meg sajnáltam ( tudom nem lehet még ) hogy széttörtem és a levét megkóstolhatta 2 szem után már nem is kellett neki.
már csak játszott vele :):):)

Szóval szerintem ugyis tudni fogod meg először mindenen fanyalogni fognak (legalábbis Zalán nagyon ) aztán meg eszi mint kacsa a nokedlit :):)

Ildikó

Örülök neki hogy legalább az egyik nyerő szelvény volt :)
Használjátok egészséggel :):):)

Rólunk:

Sajnos extra nyügik vagyunk , ma oltást is kapott és mára kihasadt szegénykémnek az inye is :(:(:(
Remélem már gyorsan kibújik az a fogacska (ja és képzeljétek mikor a tanácsadáson voltunk mutatta a doki hogy a baloldalon ki van rojtosodva az inye mire haza értünk és mutattam anyukámnak addigra a másik is olyan lett .
Ja és fogytunk .......2 dekát :):):):) és 71 cm hosszú lett. :):):)

Nekem meg az a gondom hogy mindig mondják nehogy ültessem a gyereket , én nem is akarom de ő meg üvölt fekve a nyújtom a kezem már vágja is magát jobb esetbe ülésbe rosszabb esetben egyből fel is áll :(
Mit csináljak vele ragasszam oda a hasát , hagyjam üvölteni mig nem tanul meg felülni vagy mit csináljak ???
Ha a lábamra ültatem és véletlenül a lába keményet érez már pattan is állásba aztán ezzel szórakozik hogy ugrál :)

Na eldugulok kicsit novellára sikeredett :(:(

Naninga
naninga

Naninga:)))
hmm hmm, majd felhívlak :D :D :D

Rkata!:)
Tudom, hoyg nem vagy Ha ellenes :D
Csak azért írtam, mert ugyanaz a gondolat ment az én fejemben is végig, és olvastam is róla... Szóval amit írtál, nem csak ti állítjátok :D Pont ezért kérdeztem a dr.néninket, hogy mikor váltunk... Ő ilyesmi magyarázatot adott amit leírtam, hogy az összetétel miatt ne váltsunk, ráaádsul nem is 3ast kap, mert HA ből az nincs is...
(Szal csak azért magyarázkodom, hogy annyira hülye azééért nem vagyok, nehogy azt higyjétek :D )
Vincus nagyon ügyes!!!:D Akkor nincs nyugalmad tuti :P
Csenge érzékeli Vincus változásait, vagy ez neki temrészetes? Ő mint tesó hogyan éli meg hogy egyre nagyobb és ügyesebb Vince?

Kanga Mama! Jó munkát:)!

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni,de mostanság ( és milyen jó!!!) nagyon kevés időm van gép elé ülni.

Gyönyörűek a gyerkőcök!
:D :D :D

A mi kis hercegnőnk már majdnem hat hetes, gyönyörűen fejlődik és csuda édes baba. Már 3350g és majdnem 50cm! Az evéssel mázlink van,kapunk anyatejet egy ismerős anyukától, de lassan pótolnunk kell tápszerrel is. Hihetetlen boldogságot hozott kis Lauránk az életünkbe! :lol: :lol: :lol:

Igyekszem jönni és olvasni benneteket,addig is mindenkit puszilunk, a várakozóknak küldök rengeteg erőt!

Csöpke
csöpke

Sziasztok!

Először is: Ne haragudjatok, hogy elvesződtem, de rendezkedek. :lol: No meg okosodok, és esténként meg jönnek a viharok. :?

Napsi: Bocsika, hogy nem is írtam, és bár megkésve, de én is minden jót kívánok Norisznak! Isten éltesse sokáig a ti szemetek fényét! :lol:

Amneris: Zitus gyönyörú kiscsaj! :lol:

Rvan: Szuperek a kis tojások! Nagyon édi két kis tökös! Úgy de úgy megcuppantanám őket! :lol:

Ildi: Olyan jó a három bohócos fotó, igazi család! :lol: :P Gyönyörűek a gyerekek!

Rkata: :lol: :P Halálos ez a fotó, akkorát nevettem!

Noriszka:

Kép
ancsúr

Ja és ismét jön a vihar!

Puszi mindenkinek!
ancsúr

Ancsúr!
Szegere csak a szele jutott! Na, nem mintha hiányozna az eső!

MIt rendezkedsz? Mit okoskodsz?

Kép
kajla

Csak hogy rámcáfoljon az időjárás, éjszaka jó kis zuhé volt nálunk is! :lol: :cry:
Puszi

Kép
kajla

Rvan, a másikon én is okoskodtam.
A fiúk nagyon helyesek!!!!!!! Annyira gyönyörű szemük van.

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok,

egy információra lenne szükségem, remélem tudtok segíteni... 24 éves vagyok, és természetes úton nem lehet gyermekem. Mivel vékony az alkatom (születésemtől fogva ilyen kis vézna voltam, nem lehet vele mit tenni sajnos) a lombikprogramba sem kerülhetek be. Úgy tűnik, hogy csak az örökbefogadás marad számunkra, mint egyetlen lehetőség arra, hogy gyermekünk legyen... Most beszéltem az egyik alapítvánnyal telefonon, ahol azt mondták, hogy túl fiatal vagyok, nem tudnak nekem segíteni. Volt valaki közületek hasonló helyzetben? Van egy olyan hely, ahol esetleg szóbaállnak velem, ahelyett, hogy belémrúgnának még egyet?

Kérlek segítsetek!
phoeb

phoeb: Én 21 évesen lettem először anyuka, örökbefogadás által. Most 27 vagyok és 3 örökbefogadott gyermekem van. A Gólyahír Egyesület segített, ha gondolod, nézd meg a honlapjukat: http://www.golyahiregyesulet.hu
ildi_ko

Sziasztok:)

Csak egy gyors bekukk :P

Kedves Phoeb!
Hát nemigaz :? Nekem is ezt mondták 25 évesen....:( Meg még sokminden mást is, de ez volt a nagy hibánk... :( Az se számított, hogy férjem 6és fél évvel idősebb nálam... /Bár személyesen lehet hogy megbeszélhettük volna.../
ÉS MI VOLT A LEGIDEGESÍTŐBB??? Pár hét múlva megláttam a tv-ben az egyik műsorban egy ismerőst, aki 3 évvel fiatalabb nálam, és tőlük fogadtak örökbe kisbabát... Velük készült a műsor, egy sikeres örökbefogadásról...(Persze nekik örültem, csak hát...)
No comment!

Azt hiszem jó helyen jársz :) Ha felhívod Gabikát(Gólyahír Egyesület), csak csupa szép dolgokról hallhatsz :)))

Gyere és tarts velünk, kíváncsiak vagyunk a te történetedre is!!!
Megvan már a határozatotok? Túl vagytok már az alap procedúrán?

Ha van kedved, várunk dumcsizni ;)

Napsi

KépKép
napsugaracska

Ugyan phoeb, nem a kor számít én 13 évvel vagyok idősebb Ildi_konál, de akkor is anyuka leszek... ha a feje tetejére áll a világ akkor is.
Az alapítványhoz csak annyit, hogy nézd meg prividet... írtam.

Lányok, milyen idő van felétek? Itt akkora eső volt, hogy 10 métert nem lehetett ellátni és állítólag a belvárost elverte a jég. Még jó, hogy nem jártam arra ma. Ja, bocsi Pécsről van szó.

Tegnap nagyon szép idő volt, még fürdött is a kericsaj a kacsaúsztatójában. Mesélte az anyukája, hogy mentek valahová az autóval és a kiscsaj megszólalt: "Apa kocsit hajt, apa mindig kocsit hajt" Azt mondja a komaasszonyom, hogy alig bírtak megszólalni a röhögéstől. Hihetetlen, hogy miket talál ki.

Íme újabb pár kép, ha nem bánjátok:

Kép
A cucu...

Kép
Most kijöjjek? Ne jöjjek?

Kép
Vigyori Amanda...
kanga_mama

Hát persze, hogy elfelejtettem valamit:

Rvan, hülye kérdés, két forint tudom, de mégis: hogy tudod megkülönböztetni a fiúkat?! Szerintem tök egyformák. Egyformán aranyosak és szépek, jó volt őket látni. Köszi, hogy megosztottad velem/velünk a képeket. :lol:
kanga_mama

Napsi, semmi baj... most már itt vagyunk és ez a lényeg, nem igaz? :lol: :lol: :lol: Van egy kiscsibészed, nekem meg egy huncut kerilányom és lesz egy gyermekem is, az biztos, előbb, vagy utóbb, de lesz. :lol: :lol: :lol:
kanga_mama

Phoeb!

A kor tényleg nem számít. Mi, amikor bejelentkeztünk a tegyeszhez, 30 voltam. Nekem meg azt mondták, hogy öreg vagyok. Hamarabb is eszembe juthatott volna az örökbefogadás. Márciusban betöltöttem a 32-t, de még most sem érzem magam öregnek.

Rvan!

Gyönyörűek a fiúk.

Kanga_mama!

Kerilányod nagyon élvezi a pancsolást. Kár, hogy nekem nem volt ilyen kacsaúsztatóm kiskoromban.
Kiraktuk az udvarra a régi kiskádat, és abban pancsoltam. Persze ez is szupi volt akkor.

Timi
latimi

Phoeb: a családjogi törvény csak a minimális és maximális korkülönbséget köti csak ki örökbefogadó és örökbefogadott között, olyat nem ír, hogy 24 évesen nem lehet örökbefogadni, aki ezzel hajt el (nem is kell mondani, ki volt...), adja írásba. :evil:

Én is azt javaslom, amit a többiek, hívd fel bátran a Gólyahír Egyesületet!

Napsi: ez tényleg durva, de szar érzés lehetett... :( :(
rkata

Sziasztok

Amneris, nagyon jók a képek. Zitus csuda csini csaj. :o

Koko, gratula a kicsi lánynak, nagyon ügyi. :lol:

Rkata, nem semmi ez az arc, nagyon tetszik a kép a szőke hercegedről, jót vigyorogtam rajta. :lol:

Ildikó, édes pofák a bohócaid. :lol:

Kanga_mama, nagyon ari a keresztlányod, nem csodálom, hogy imádod. Az "apa kocsit hajt" ( van ilyen címmel egy elvont dal, ha jól emlékszem a sláger rádióban játszották) nekem is ismerős, Peti sokáis ezt fújta: "Apa kocsit hajt, Apa ideges, hűű, de ideges apa"
Ivettel minden rendben, megvan a jogerő, és már megkaptuk az új anyakönyvet is. Peti még mindig féltékeny egy kicsit, de nem vészes, de nagyon nagy kópé, mert folyamatosan piszkálja a hugát, ha Ivett éppen jól eljátszik valamivel akkor rögtön ott terem és elveszi tőle, ha meg ő játszik akkor a hugi nem mehet oda. Egyébként szeretik egymást, főleg a hugi mutatja ki, folyton ölelgetné. :lol:

Rvan, a képekből sosem elég. Már nagyon vártam, hogy láthassam a fiúkat. Nagyoooon tündériek. :lol:

Naninga, örülök, hogy jobban vagy. Micsoda nagyfiú már Zalán, most született és már ott tart, hogy jönnek a fogacskák, hogy szalad az idő. :lol:

Csöpke, örülök, hogy jelentkeztél. Ilyen okok miatt igazolt a hiányzás. :D
Kaphatunk majd képeket a kis hercegnőről?

Latimi, a tegyesz-nél mondták, hogy öreg vagy? Nekem nem mondtak hál istennek semmi ilyet, pedig 36 :P voltam akkoriban.

Phoeb, üdv közöttünk, ha van kedved mesélj magatokról. :lol:

Kép
Kép
atan

Sziasztok

Kanga mama

Ez a csajszi egyre huncutabb :):)
Szép kislány :):)

Rvan
most nézem micsoda göndör fürtjei lesznek a fiúknak :)

Atan

Bizony, nemrég még a körmünket rágtuk le hogy mi lesz hozhatjuk e haza Zalánt , most meg már ne győzök ugrálni utána gurulva már mindent elér és az speciális oldalazó kúszás is nagyon megy ha valami olyat kell megszerezni amit nem nagyon kéne :):):):)
KINN VAN AZ ELSŐ FOGACSKÁNK és mindját kinn a másik is a csücsök már érezhető :):):)

NAninga
naninga

Atan!

Tényleg azt mondák. Majdnem hátast is dobtam.

Timi
latimi

Timi, én 30 évesen még reménykedtem, hogy teherbe esem. Nem hogy az öf-on gondolkodtam...
Tényleg nagyon élvezi a pancsolást. Annak idején nekem sem volt pancsolóm. Sőt mi emeletes házban laktunk, úgyhogy még a kiskádban sem fürödtem. Annak a lakásnak még erkélye sem volt. Fent laktunk a 3. emeleten. Az igaz, hogy a legnagyobb szoba akkora volt, hogy tollasoztunk benne... Szegény anyám győzött kergetni minket, hogy ne legyünk rosszak. Ugyanis az unokatesóimmal egyidősek voltunk és 4-es voltunk ám. Legtöbbször anyám vigyázott ránk, mert ő mindig otthon volt, amolyan HTB volt, a nővéreim meg mehettek melózni. Óvodába is csak félévet jártam. Aztán amikor iskolás lettem, már kezdődtek a gondok, anyu egyre többet beteg volt és bizony sokszor inkább a nővéreméknél voltam. Ott rosszalkodtunk mind a 4-en. Jézusom, lányok, ennek már több mint 30 éve. Hihetetlen.

Naninga, köszi, tényleg nagy huncut. Mindig is mondtam, hogy a szeme se áll jól. Látnád, hogy milyen csibészesen tud nézni. A szeme sarkából figyel, közben meg jár a keze és csinálja a rosszaságot. :lol:

Atan, neked is köszi. Jól esik ám bezsebelni a dícséreteket. Igen, egyszer utaztunk Pestre és a férjem berakta ezt a CD-t. A lány figyelt, raktározott. Most meg előszedte... és bedobta... :lol: :lol:
Örülök, hogy jogerősek vagytok. Édes lehet a két gyerek, igazi testvérek. Megvan a szeretet, de ugyanakkor az egészséges féltékenység is. Szerintem normális dolog. :lol:
kanga_mama

Lányok, köszi szépen a sok dícséretet :oops: .....

Naninga!

A fiúk tényleg kis fürtösek, főleg Gáborka, neki a feje tetején kis loknik vannak.
A kisautók Berchet gyártmányúak, van honlapjuk, sok jó dolog van, csak sajnos nem túl olcsó... A fiúk a babakocsit egyáltalán nem szeretik, de ez a kisautó nagyon nyerő választás volt, hatalmasakat kacagnak benne.

Nálunk a Tamáskának jött 2 nap különbséggel a két alsó foga és észrevétlenül, semmi gondot nem okozott, Gáborkám már minden tünetet produkált.

Amneris!

Hihetetlen milyen kis hölgy már Zituska. Lassan én is arra a következtetésre jutok, hogy felesleges ez a túlzott féltés és kicsit lazábban kellene venni ezt az etetés témát, de eddig próbáltam mindíg a védőnőre hallgatni, most már igyekszem kicsit rugalmasabb lenni.

Kanga mama!

Tündéri a keresztlányod. Kicsit ismerős a helyzeted abból a szempontból, hogy nekünk is van egy keresztfiunk, igaz ő már 13 éves, de mi vele pótoltuk a mi babanélküliségünket. Őt vittük magunkkal nyaralni, stb.

A fiúkat megkülönböztetni?! Nekem már megy, de sapiban apának sem mindíg jön össze, pedig kétpetéjűek vagyunk. A legkönnyebb a hajuk alapján, a Gáborkáé hosszabb és göndörebb, de ha sokat látod őket, akkor az arckifejezések, mosolyok, stb mások, akkor könnyebb, de valóban nagyon hasonlítanak.
A rokonok segítése és egyéb elvek miatt nem is öltöztetem egyformába őket, így a mamáéknak is csak reggel meg kell jegyezni, ki-mibe van öltöztetve, de sokszor ez sem segít :?
rvan

Napsi: Csengének valszeg fel sem tűnne, hogyan ügyesedik a tesó (miért is lenne neki nagy szám, hogy Vince feláll, hiszen ő is fel tud :) :) ), inkább azért örül, mert mi is örülünk, és velünk örül, hadd örüljünk. :lol: :lol:

Újabb fejlemény, hogy kisfiacskánk 10-12 lépést simán megtesz, mégcsak nem is kapkodva, hanem szép stabilan, komótosan. :roll:
rkata

Sziasztok, visszaolvastam, de most nálunk is kicsit sűrű, ezért nem tudok mindenkinek külön irni.
Általánosságban gratulálok az egyre ügyesedő gyerekeknek, fogacskákhoz, első lépésekhez, huncutságokhoz stb.
Két képet azért felteszek, Lorát kifejezetten Rvan, neked küldöm. Az én éhes kicsi sáskám lassan mindenevő lesz, hangosan korog a gyomra a light-os bébikajától :lol:
Kép

Anya, nem felejtetted el levenni a betűket az úszószemüvegemről :lol:
Kép

Kép
Kép
koko

Sziasztok!

Kajla: babarucikat rendezkedtem, tudod fészekrakó ösztön. :lol: Okosodni meg testnevelés elméletből, módszertanból okosodok. :) Mert felvételizek, ha... 8) És na látod? Csak elért hozzátok is! Itt szinte mindig van eső is, de villám az mindig menetrendszerűen, úgyhogy húzok ki mindent, mert szeret kárt tenni a gépekben.

Latimi: ugyan már! Süssenek halat a hátamon! Méghogy 30 évesen öreg? Öreg már az országút, mi nem vagyunk azok! 8) :lol: :P

Kanga- mama: édi!

Naninga: Gratula az első fogacskához! :lol:

Koko: De jók a képek! :lol: :P

No menek értekezni, új igazgató választás lesz, megint összevonások, elbocsátások, még a pogi mester is kint lesz, gondolom pogácsát nem hoz. :roll:
ancsúr

Sziasztok Lányok :D
A mai napon járt nálunk a családgondozó ill. családgondozók. A "régi", aki most vonul nyugdíjba, és az "új", aki az utódja lesz. A környezettanulmány szerintem sikeresen zajlott le. Mindent megmutattunk, ill. kicsit elbeszélgettünk. Kislányom csicsergett körülöttünk végig. Kedvesek voltak. A jövő héten kapunk időpontot tanfolyamra. Meglátom még, hogy TEGYESZ-es vagy Ágacskás lesz-e jobb időpont szempontjából, és arra megyünk.
Utána átkerül az ügyünk a kerületünk Gyámhivatalához, ha jól tudom, és majd csak a gy.hivatali procedúra lebonyolítása után lesz jogerős határozatunk. Ez számításaim szerint talán ősz...

A gyerekek gyönyörűek. Direkt idehívtam férjecskémet, hogy ő is csodálja meg őket. (Zitusnál nagyon vigyorgott :D )

Szép estét! Véda
Vendég

Ildi_ko Veronikájának nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!
rkata

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?