Sziasztok:D
Egy gyors reagálás így lefekvés előtt
Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat!
Még a hétvégén is ünnepelte a család a szerdai névnapot:)
Norisz egyre jobban nő, egyre több szót, kifejezést, mondatot mond, énekel, ugrabugrál, teljes erővel fut:)
Annyira édes, meg lehet zabálni:) Szinte egész nap hancúrozunk, hatalmas Csibész:P
Egyre okosabb, nagyon sok új szót tesz össze, pl. Az mi? Így mi pl. soha nem kérdezünk...
Vagy ha lábujjhegyezik (rossz szokás csak, Naninga köszi;)), akkor szólunk neki, "Tedd le a lábad Norisz" visszakérdez és közbe le is teszi: 'Íííííííígy?"
Ezt is magától mondja, nem mondtuk neki, hogy így vagy úgy...
Ja, és persze vannak hatalmas hisztik is, aki volt a talin , izelítőt is láthatott a
túl fáradt vagyok, hogy pelust cseréljünk hisztiből:)
Tegnap hatalmas nyársalásos kerti party volt:) Család apraja nagyja részt vett, Norisz nyársalt is, hintázott, homokozott, csúszdázott, fürdött, fogócskázott, focizott... este egyből elaludt:)
Majd hozok képet is...
A gyerekek nagyon édesek: Ildikó, Kajla, Rkata, Rvan, Süni, Kizsó, Kanga Mama, Amneris köszönjük nektek, hogy a kis tünemények képeit feltettétek!:)
Ildi!:) Nagyon megnőttek a gyerekek, Bálintra rá sem ismertem a talin:) Vivi igazi nagylány, és nagyon nagyon ügyes, nagyon szép kis pofija van;) Gratula nekik!!!
Jiny!:) Gratulálok Dórinak!:)
Koko:) Üzenem neked: pár méterre van tőlünk az amiről beszéltünk:))))
Naninga! Gyógyulj meg hamar, 18-a után válasszatok időpontot!!!
Rkata!:)
Vincus nagyon helyes kisfiú, és élőben rátesz egy lapáttal:))
Kerestem egy hasonló választ amit nekem is mondtak... Szal ez sme biztos...
Tény, hogy már nem sokáig kap Norisz HA tápit, de nem is azért kapta, mert tejallergiás... Megelőzésből ill. azért mert a doktornéni ezt tartja a legideálisabbnak számára, főleg az összetevői miatt...
Sajnos az ára húzos, de ha Norisznak a fejlődéséhez kell, akkor nem számít.
Ő még sokat iszik tápszert, sokszor keveset úgy mondanám, van amikor reggel-délben-este is... közte meg ugyanazt eszik amit mi is. Mostanában már inkább reggel és este, de van amikor éjszaka is... Valószínű ez így nem szokványos, a HA tejcsi nem túl laktató...
Viszont Norisz nagyon szereti, és sokszor hiszti is van érte, mint egy túró rudi kb.
Tejet viszont nem kapott még direkte, így tejbegrízt sem stb...
Ja és amit találtam, kb. ezt tudtam eddig én is, egyébként nem szokásom a háziorvosunk tanácsa ellen tenni...
[quote]& írta:quot;Először is van olyan HA típusú tápszer, amely akár 2 éves korig is felírható gyermekorvos által, ha azt ő indokoltnak látja. Pl. a családban több tejfehérje allergiás van, nem HA típusú tápszer adása után, vagy akár a tejtermékek bevezetésekor allergiás tünetek stb. A HA típusú és a "sima" tápszerek egyaránt tehéntejből készülnek. A különbség a tejfehérje molekulák nagysága között van. A HA tápszerekben az egész molekulákat kisebbekre bontják, mivel kiderült, hogy azok bizonyos molekulasúly alatt jóval kevésbé indítják be az allergiás reakciókat. A gyógytápszerekben még ennél is kisebb elemekre bontják a molekulákat. A tejtermékek - amelyek erjesztett tejtermékek - egyrészt kis mennyiségben tartalmaznak tejcukrot, másrészt éppen a bomlási folyamatok miatt ezek fehérjemolekulái is kevésbé allergizálnak, könnyebben emészthetőek. Tehát a ma általánosan elfogadott - habár egyesek által vitatott - álláspontunk az, hogy a kiscsecsemő anyatejpótlását HA tápszerrel kezdjük, és lehetőleg fél éves korig azt adjuk. Ha a családban van tejallergiás, akkor ezt a tápszert 1 éves korig adjuk - esetleg tovább is, mint fent említettem. Ha azonban ilyen probléma nincs, a tejtermékek bevezetése sem okoz problémát, 1 éves korban már az ún. 3-as típusú tápszert ajánljuk, amely 2-3 éves korig adható. Ez a kisded ideális tápláléka, ellenőrzött, nagyon jó minőségű tejporból készül, vassal, kalciummal, vitaminokkal dúsítva. Minőségét a legjobb minőségű dobozos tejjel sem lehet összehasonlítani."
Ja, és a válasz is megvan a másik fórumon irtakra, van olyan HA tápszer amit felírnak 2 éves korig is...
Na, szóval nálunk ez így van/volt, asszem nem rólunk kell mintát venni
DE Norisznak ez ideális, nem éhezik, egészségesen fejlődik, jól néz ki ahogy a védőnénink mondaná:)))
Erről jut eszembe, már többször pisilt a WCbe is Norisz, bár ezzel szerintem a jövő tavaszt megvárjuk...
Puszi mindenkinek:))) Megyek aludni, lehet összevissza írtam...