Új privát üzeneted érkezett!

A szomszédnak miért a délutáni alvás ideje alatt kell klímát szereltetni??? Fúrnak mint állat :evil: :x :evil: :x :evil:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Megnéztem az infralámpákat.
Milyet érdemes venni?
Kb 4ezer ft-tól láttam 12ezer ig.
itt van is 3 féle: http://www.ebolt.hu/category2282.html

Légyszi segítsetek nektek milyen van?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Hűűűű Petri! De sokat írtál!! :shock: :lol:

Judit!
Viszont a párom nagyon akarja és hát én mindig bevonom őt is az ilyen döntésekbe. A gyerkőccel kapcsolatos dolgokból mindig kiveszi a maga részét. Szóval nem tehetem meg, hogy azt mondom neki, hogy én így szeretném és így is lesz. Szóval marad a komromisszum.
szilbee

Petri!
Infralámpát mi 3000-ért vettünk a Corában 1 éve! Olyan a formája mint egy hátvakaró és Levente piszkosul nem hajlandó használni. :lol: Majd idővel ezt is megoldjuk. ;)
szilbee

Jelentem még egyben! :D

Kép

Kép
katlina

Petri!

Szerencsére már nem vagyok "gazdag"!

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Sziasztok!

Babaszépségversenyt hírdet az Új Néplap!

Ha vkit érdekel: a mai Grátiszban van a jelentkezési lap.

Üdv. Mindenkinek

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74

Petri: Igen, ennél szebb karácsonyi ajándékot.... :D

Szilbee: Végül voltál kórházos UH-n? Elmúlt ugye a hányingered?

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Jaimee!
Nem voltam korházos UH-n, mert mi is majd fényképezős-mobilos képet csinálunk majd.
Hányinger a 14. héten megszünt. :) Mostanában állandóan szédülök, pedig igyexem mindent lassan csinálni.
Te hogy állsz a rosszullétekkel?

Rólunk:
Leventének vírusos garatgyuszija lett. :( Fáj neki nagyon, de fújjuk valami gyulladáslohasztó spray-vel, meg lázcsillapítózzuk. Így volt alkalmam találkozni a doktornővel is. Én még ilyen jó fej, gyerekközpontú gyerekorvost életemben nem láttam. :shock: Szerintem nagyon jól jártunk vele. Mint kiderült később, egy kis protekcióval vállalta el Leventét (mármint hogy felvegye a betegei közé). :)
szilbee

Szilbee:
Óóó, bár nekem is elmúlna a 14. héten.....

Engem még mindig kikészít, nem hagy enni, pár falat után kész vagyok. Úgyhogy sokszor eszem keveset, gyümölcsöt, fehérjét, és utána -főleg este- megy a nagy küzdelem, hogy lenn is tartsam.
Ez azt jelenti, hogy legkésőbb 9-kor tente.

Kicsit panaszkodtam a dokinak, de megfogta a gyengém, mert azt mondta, hogy fogadjunk, ha nem lenne hányingerem, nem is érezném jól magam. Erre persze rá kellett bólintanom.

Beszéltem a védőnővel, hétfő 3/4 8-kor randizunk kiskönyv ügyben.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Jaimee!
Neked lehet már hamarabb is elmúlik. :wink:
Én egy kicsit bebeszéltem magamnak, hogy a 14. hétig lehetek csak rosszul, mert Leventével is addig volt gyomorégésem. Szóval eldöntöttem, hogy én onnantól kezdve nem vagyok hajlandó rosszul lenni. Persze bizti nem ettől lettem jobban, de vicces, hogy tényleg pont akkortól javult meg a gyomrom. :lol:

No menek babusgatni a kiTörpémet! :)
szilbee

Kati gyere ha Kőtelken lesztek,majd elküldöm a számom!!
Amúgy még egyben vagyunk!
És ma van a kisfiúcskánk névnapja,de ő ezt még nem nagyon tudja

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Szilbee, szegény Levi, gyors jobbulást kívánok! Enni tud?

Nálunk úgy néz ki mégsem takonykór volt. Attól tartok Csonginál is előjött az allergia. Épp most várom a 3 órát és felhívom a dokinénit, hogy mit csináljak. Minden reggel tüsszög, éjjel be van dugulva az orra, és már nagyon szenved tőle. Sajna nekem ugyan ilyen szénanáthám van, hát valamit tőlem is kellett örökölnie!

Felmerült itt a bölcsis téma. Szerintem ez teljesen egyéni megítélés kérdése. Én pl. azért adtam be 2,5 évesen Csongit, mert testvére nincs de nagyon nagy a társaságigénye (na, jó ezt is tőlem örökölte :lol: ). Én azt mondtam, hogy még egy telet nem csinálok otthon végig vele. Folyamatosan az volt, hogy kihez menjünk ahol gyerek van. Nem érdekelte már semmi, egyszerűen nem tudtam lekötni a figyelmét.
Ő nagyon könnyen beilleszkedett, egy sírás nem volt (bezzeg én egy hétig bőgtem). Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy többet volt otthon, mint bölcsibe, mert ami létezett betegség azt ő mindet elkapta.

Viszont mindezek ismeretében és az ovis tapasztalataim után én azt mondom, inkább 2-2 és fél évesen bölcsibe, mint 3 évesen oviba. Főleg olyan csoportba, ami vegyes. Irtó picik a többiek között a 3 évesek, és hát az óvonők sem tudnak annyit figyelni rájuk, mint a bölcsibe! Sokkal "finomabb" átmenet a bölcsi az otthonlét után, mint az óvoda. De hangsúlyozom, ez az én egyéni véleményem!

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
Párom is pont így gondolkodik, mint te. :) Én meg nem vagyok nagy társasági ember, biztos ezért is tartanám itthon, meg ugye van bennem egy adag túlzott ragaszkodás a gyerekhez, amivel pici kora óta küzdök. :roll: Tréningelem magam, hogy ne lógjak rajta állandóan. Gyakran adjuk oda a nagyszülőknek, hogy én is megtanuljak tőle távolleni. Neki nem okoz gondot, hogy olyankor nem vagyok vele. Talán ennek is köszönhető, hogy annyira imádja a nagyszüleit. No de eltértem a lényegtől... SZóval Leventének is fontos lenne a társaság és mivel a környékünkön már minden Levente korú gyerek bölcsis, így nincs kivel játszania. Ahhoz meg hogy rendszeresen gyerekek közé vigyem, nagyon messzire kéne sétálnunk. 40 percre lakunk a Bíróságtól gyalog. Szóval nem egyszerű összehozni egy kisebb kiruccanást. :? Ezért gondolom, hogy páromnak is igaza lehet, mikor azt mondja, hogy társaságba kell kerülnie.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerencsére eszi a reszelt almát, banánt, barackot és a gyümölcsfőzeléket, de azért sokkal kevesebbet, mint szokott. :(
szilbee

Szilbee! Tudom, nagyon nehéz a gyerektől elszakadni. Ezért is írtam, hogy én végigbőgtem az első hetet, Csongi meg tök lazán vette az egészet.
De ez nagyon függ a gyerek természetétől. Vajon ő mit szeretne? Esetleg kérdezd meg az ismerősöket, mi a véleményük, és én tényleg beszélgetnék Levivel is róla.
De tartok tőle, hogy erről már picit lemaradtatok, ha jól tudom, már tavasszal jelentkezni kell, különben csak nagy-nagy protekció árán veszik fel a gyerkőcöket, akkora a túljelentkezés!

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
Leventét már felvették a bölcsibe. Szeptemberbe kezdjük a beszoktatást.
szilbee

Ja, értem! Bocsi! Jó lesz az, majd meglátod! És melyik bölcsibe?

Évi és
Kép
csongianya

Ismerősöket is kérdezgettem. Nagynéném gondozónő, ő mondta, hogy jobb az ha otthon van még a gyerkőc, nővérem, anyukám pedig azt mondta, hogy csak jót tesz majd Leventének, ha társaságban lehet.
Levente egyébként tipikusan az a gyerek aki bárhol jól érzi magát, ha nem beteg és nem fáradt. Sőt, imádja ha sokan vannak körülötte. Nagyon családcentrikus már most is, de jól elvan a számára idegen emberekkel, noha nem kezdeményez velük (csak nagyon ritkán) kommunikációt. Viszont nem sírja el magát, ha idegen van a közelében. Persze szeptemberig még nagyon sok minden változhat...
szilbee

A Rózsa útiba, a Városmajoron. :)
szilbee

De ám, nagyon jól esik a biztatás :) , mert kegyetlen rossz anyának érzem magam még a bölcsi gondolatától is. :oops: Persze ez a fajta túlérzékenység, meg bizonytalanság szerintem nagyban a hormonok műve.
szilbee

Kedves hormonokban gazdag Szilbee!

:shock: Ne legyen lelkiismeret furdancsod amiatt, hogy Levikét bölcsibe adod, mert te attól még jó anyuci vagy. Tudod, most a pszichológus és anyuci beszél belőlem. :shock: Gondolj arra, hogy még messze a szeptember, előttetek áll egy csodálatos nyár, amit meg lehet fűszerezni rengeteg szupi programmal, és most még csak Levikével kell foglalkoznod. Hidd el, őt kevésbé fogja megrázni az elszakadás, mint téged, így ne is gondolj most ilyen dolgokra. Addig nagyon sokat fog nőni és te is változol majd érzelmileg annyit, hogy egy kicsit könnyebb lesz az elszakadás. :shock:

Csak nyugi, relax, meleg lábfürdő, hátmasszázs, halk zene.......

Kép
Egy kis hűsítő pillanat!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Katlina, kedves ex pocakos társam!

Már olyan izgatottan figyelem a vonalzódat. Gondolom már te is toppon vagy idegileg?!
Kép
Már úton van felétek is a gólya!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi!
Olyan aranyos vagy! :)
Ti tartjátok bennem a lelket, no meg anyukám! :lol:
szilbee

Szilbee!

Én melyik részét tartom a lelkednek? :wink: Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Itt a gólya, hol a gólya... :wink:

http://195.199.93.181/tv.jpg

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Katlina még nem jelentkezett.... Lehet, hogy odaért a gólya? :)

Szilbee, rám is elég furcsán néztek, hogy miért adom be a gyereket bölcsibe, hisz otthon vagyok. (főiskolára jártam éppen, munkát meg nem találtam.) Nekem is nagyon nehéz volt, de én éreztem, hogy Csonginak sokkal jobb lesz! És tényleg, nagyon szerette, még az óvodában is sokat emlegette, hogy sokkal jobb volt bölcsisnek lenni.
Emellett azt mondom, hogy vannak gyerekek, akiknek még jobb otthon anya mellett. De ez annyira gyerekfüggő! Viszont ha beadod, jobb, ha még szeptemberben, hogy ne érezze azt, hogy azért adtad be, mert megszületett a pici, és neki otthon már nincs "helye"!
Vígasztalásként még annyit, hogy mire oviba kerültünk Csonginak egyáltalán semmi gondot nem okozott az átállás, nem kellett már beszoktatni, jól alkalmazkodott a nagyobbakhoz is. Szóval jobban vette az akadályokat, mint azok, akik előtte nem jártak oviba!

És ettől nem vagy rossz anya, és hidd el fél 4-től estig rengeteg időd lesz még foglalkozni vele, játszani, szeretgetni!!!

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
De jó látni, hogy van pozitív oldala is a dolognak. :)
Én is örülök, hogy viszonylag korán beadtuk a jelentkezést, mert így tényleg van kb. 2 és fél hónap, mire teljesen megszokja a bölcsit az öcsi/hugi születéséig és nem fogja azt érezni, hogy lepasszoljuk. Bár igazából nem számítottunk arra, hogy már rögtön az első hónapban összejön (Leventére majdnem 1 évet vártunk) a pindúr pandúr, mert tanulni akartam még, de így vizsgaidőszakra már 1-2 hónapos lenne a kicsi. De azért ez így is nagyon jó! :)
No meg arra gondoltam, hogy mikor a pici már nagyobb lesz és a téli időjárás is engedi, akkor majd már alvás után valamivel el is hoznám a bölcsiből, persze ha ő is így akarja majd. De jó addigra már talán Ő is el tudja majd mondani (szavakkal), hogy mit is szeretne. Most még csak mutogatássam és szókezdeményekkel kommunikál...
szilbee

Nem még nem ért ide :( :(

Ildi!
Az idegeim már teljesen kész vannak magamon is meglepődöm sokszor

Kép

Kép
katlina

Szilbee, Csongi elmúlt 2 éves 2 hónappal, amikor az addigi kb. 15 szavas szókincse után egyszer csak elkezdett teljes mondatokban! beszélni! Ja, és ekkor lett egyik napról a másikra szobatiszta is :)
Egyébként azt tapasztaltam, hogy a közösség nagyon nagy hatással van a beszédfejlődésre :)

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Mi ez a nagy csend? Mindenki nyaralni van? :)

Itt is megkérdezem, hátha...
Lányok, tudtok Szolnokon Kürti dokin kívül valakit aki allergiás gyerekekkel foglalkozik? Vagy valakit aki homeopátiával foglalkozik?
Csongi úgy néz ki örökölte az allergiám, éjjel bedugul az orra, többször felébred, reggel meg ezer tüsszögés. Meg kell ezt oldanom, mert nem akarom, hogy elfajuljon a dolog. Ha valakinek van ötlete, szívesen veszem!

Évi és
Kép
csongianya

Hali lányok!

Tegnap orvosnál voltunk, mert Petikének becsipásodott a szeme. Hordókendőbe vittem. Úgy megbámuktak minket. Volt aki megkérdezte, hogy kisbaba van benne? Imikének reggelre elromlott a kukija. Szegénynek teljesen bedagadt, nagyon fájlalta. Most oda vannak az ügyeleten, apósomat riadóztattuk. Annyira sajnálom :cry: a kicsinyemet.

Azért tegnap történt egy nagyon jó dolog velem. Tudjátok a szokásos story-m.
A buszmegállóban álltunk, egy kisgyerekes anyuka mellett és Imike kérdezte, hogy mit csinál a baba? Én mondtam neki, hogy iszik. Egymásra mosolyogtunk az anyukával, aki olyan nagy szemekkel nézett rám, hogy majdnam zavarba jöttem. :wink: Megkérdezte, hogy szoktam-e netezni. Én? Hát igen! Én csak fürkésztem az arcát, lehet ismernem kellene, de nem tudtam hova tenni. Bemutatkoztunk egymásnak, és úgy megörült nekem! :oops: :P Szokott minket olvasni, és mondta, nagyon izgul már Katlináért is. Remélem azért nem csak olvas majd minket. :!: Van egy nagyon aranyos kisfia Nándi. Ő is már elmúlt két éves.
Judit te ismered, egy házban laktatok. Szikszai/ y? / Katalinnak hívják. Nekem nagyon szimpi volt :wink: :lol:

Most telefonált a férjem, hogy ki kellett vinni Imikét a kórházba, mert az ügyeletes orvos nem tudta leszívatni neki a gyulladást a kukijáról. Nem volt műszere hozzá. Szegény picinyem, nagyon bátor, nem is sírt.

Szebb napot mindenkinek!

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

JUDIT! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

JUDIT!!! Kép

Kép
Vendég

Szegény Imike! :(

Judit!Boldog szülinapot!!!!!! Kép

Kép

Kép
katlina

Judit

Isten éltessen!!!

Ildi
:cry: húúú szegény Imike :cry: bedagadt :shock: :shock: nem is hallottam még róla :? mitől lehetett?
Petikének meg kötőhártya gyulladása van vagy könnycsatorna záródás? Jobbulást a fiúknak.
Én is használtam hordozókendőt, szerettem de minket is megbámultak. Errefelé a babakocsi a divat.

Olvasgató(k) tessék előbújni :wink: :D írni!

Timinek még mindíg folyik az orra, nem vészes de azért nem az igazi. Nemsoká indulunk bográcsolni, marhapöri lesz. nyam-nyam :D

Pircsi &
Kép
Kép
petri

petri!!
Azt én is szeressem küldhetnél egy kis kóstálót!!!!! :D :D :D :D
Ti Fegyverneken laktok????

Kép

Kép
katlina

Hali.

Judit.SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK

Petri.De jó lesz nektek.ételkiszállítást nem vállaltok??
:lol:

Ildi.Imike és Peti jobban vannak már?Tényleg nem hangzik jól ez a kuki-gyulladás...én sem hallottam még ilyet.jobbulást nekik gyorsan.

Megvolt csütörtökön az évzáró az oviban,nagyon ügyik voltak,megdicsérte az ovónéni is Zsoltit.Pénteken meg kirándulás volt a Milléren.Volt egy kis traccsparti az anyukákkal még a lurkók játszottak :lol:

Évi.Voltatok már allergia-vízsgálaton Csongival?
Én is csak Kürtit tudom,de most volt/van a kórházban ingyenes allergia-szűrés gyerekeknek,és meg is ígérte (kb 5hete :evil: )a házidokink,hogy kér időpontot (mert nem a szülő kérhet),de azóta sincs semmi hír.lehet,hogy hétfőn utánanézek..

jó hétvégét..

andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Judit! :)
Kép
Majd javítom a tábliban a korod! ;)
szilbee

Ildi!
Szikszai
ducimami

Ducimami!
:D Örülök, hogy most már írsz is és nem csak olvasol minket! :D
szilbee

sziazstok

Judit nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT

puszi mindenkinek

Kép
kbernadett

Először is:

Judit nagyon sok boldog szülinapot kívánunk neked!
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szia Ducimami!
Kép
Nagyon örülök, hogy írtál, remélem többször fogsz írni, olyan jó kis csapat kovácsolódott össze itt a fórumon.

Csajok, amúgy nem is ducimami a Kati, hanem nagyon csinos anyuka. Tudom, ez csak topicnév :wink: Bezzeg én, mint anno kezdő, rögtön megadtama teljes nevem :oops: :roll: :P

Kati, teszel fel képeket rólatok, vagy legalább Nándikáról?

Tegnap osztálytalálkozón voltam, nagyon jó volt, de csak rövid ideig voltam, mert hát az "éhező" Petikém nagyon várt haza.

Imike jobban van, szerencsére. Lehet, hogy a felső légúti mizériája húzodott oda le neki, mert antibogyót is szedett. de persze lehet egészen más az oka, de nem lehet tudni, hogy mi. A kórházban az ambulancián, vagy egy órát váratták őket, ennyit a sürgősségi ellátásról. Nagyon büszke vagyok a fiacskámra, nagyon ügyes volt az orvosnál, már nem fél a dokiktól. Biztosan azért mert, amikor Petikéhez kijött a háziorvosunk, nagyon összehaverkodtak. Lehet, hogy most fog leszokni a pelusról :!: :?: :shock:
Petike szeme is jobban van, csepegtetem, ami persze nem nagyon tetszik neki. :cry:

Szilbee, már kérdezted, hogy Imikét hogy viseli meg a tesó érkezése. Lekopogom, kop, kop, nem nagyon, egy kicsit sírósabb, de igyekszünk mindig neki adni elsőre mindent, bevonom a Petike körüli foglalatosságokba. Nagyon szereti nézni, ahogy Petike ordít fürdés közben. Ő meg csak neveti.

Petri!
megkérdeztem a patikába a szélcsövet, azt mondta a csaj, hogy az csak arra jó, ha valakiben keresztbeakadt a szél, azzal lehet könnyíteni rajta. Hú de megfogalmaztam...Meg elég drága is, de nem mondta meg az árát, én meg nem firtattam.

Na lépek, menek teregetni....stb....
Kép

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Judit! Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!! Na, és hogy sikerült a vizsga????? Lehet már gratulálni?

Kati, üdv közöttünk!

Cleo, igen, tavaly, azaz 5 évesen ilyenkor voltunk. Kürti jött ki a körzeti rendelőbe. Hááát, Csonginak minden negatív volt, de ahogy átnézte a papírját és előzményként volt ekcémája, kruppos köhögése, tájékoztatott róla, hogy még biztos fogunk találkozni :(
Egyébként mondta a dokinénink, hogy 19-én lesz a kórházban ingyenes szűrővizsgálat, beutalót kell rá kérni. Én úgy döntöttem, vagy kérek máskorra időpontot, vagy elviszem maszekban, mert tavaly az egész futószalagon ment, annyi gyerek volt. Nem lehetett normálisan megbeszélni semmit, és én most teljesen ki akarom vizsgáltatni, légzés, minden, úgyhogy nem megyek az ingyenesre.

Ildi, Csonginak is volt bedagadva a fütyije. Nálunk az volt a gond, hogy le volt tapadva, én meg nem mertem húzogatni neki :oops:
Egyszer a dokinéni felhúzta, volt is ordítás, de sokáig úgy nézett ki, hogy mi vágásra-vagy műtétre kerülünk vele :( Szerencsére megúsztuk, most már magának intézi a dolgot :)

Petri, milyen volt a marhapörkölt? :)

Katlina, Balwin, kérünk helyzetjelentést, mi újság?

Évi és
Kép
csongianya

Ildi!
Arra voltam kíváncsi, hogy engedi e Imike, hogy szoptasd az ő jelenlétében is Petikét?

Lányok!
A nagyon alacsony vérnyomás is árthat a pocaklakónak? Ettől a nagy melegtől 90/60-on stagnál. Rendesen szédelgek is tőle. :?

Kép
szilbee

Jelentem még egyben!

Kati üdv. a klubban!!!! Kép

Kép

Kép
katlina

Szilbee!

Szerintem men okoz gondot az alacsony vérnyomás a terhesség alatt. Nekem is az volt én is szédelegtem, sőt el is ájultam vagy kétszer. De azért ha tartósnak mutatkozik, akkor menj el az orvoshoz. Na megint jó nagyot segítettem! :P

Nekem meg mintha apadna a tejem :cry: Lehet többet kellene innom. :roll: Már útálom az összes folyadékot.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Évi!

Imikének jól működik a kukija, már nagyon ügyesen kezeli egyrdül. :oops: Alsó hugyúti fertőzése lett.

Ja Szilbee!
Bocsi, hogy így darabokban válaszolok. Szóval, Imike eddig még nem vol féltékeny, hogy Peti szopizik, nem zavarja. Lehet azért, mert ő nem nagyon szopizott, nincs mire emlékeznie. Pedig meg is kínáltam őt is, de nem akarta. Persze még könnyen vagyok, itthon van apa, de a jövő hét után biztosan keményebb lesz.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi!
Hess csúnya gondolatok! Biztos lesz még ott tejcsi. Ne is gondolj arra, hogy Imikénél hogy volt!
Küldök pozitív gondolatokat! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Remélem Imikének nem fáj nagyon és gyorsan meggyógyul! :(
szilbee

Ildi, és miből gondolod, hogy apad a tejed???

Ha elfogadsz egy tanácsot, próbáld Petikét minél többször mellre tenni, mégha cammog is rajta. A szopizás eleje egyébként is olyan tejcsi, ami szomjoltó, ebben a melegben jól is jön. :lol: A cicire meg stimuláló hatással van! Higy magadban, ne beszéld be, hogy Petit sem fogod sokáig szoptatni. Bízz magadban!!!

Évi és
Kép
csongianya

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?