Új privát üzeneted érkezett!

Vikóka :)

Remélem összejön a céges kirándulás! Szurkolok !

Anyós téma: Dehogy adom az én szépfiamat egy ilyen kis csitrinek, nem azért neveltem! :lol: :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat!
Nagyon helyes Samu a "szerelmével". Anna idősebb, ugye? Érdekes, amit Anna édesanyja mesélt a szobatisztaságról, nem semmi.

Kiliman!
Olyan nagyok már a srácok! Jópofa ez a szék, csak nem tudom mennyire biztonságos, úgy értem ahogy bekötöd őket...., az enyémek tuti kijönnének belőle.

Vikóka!
Reméljük nem jön közbe semmi és igazán jól fogod magad érezni!

Ditke!
A csajok ott maradnak ülve a széken? Mondjuk tavalyra gondolok, amikor cseréltetek eteőszéket. Tudom Cat fiai igen..., sztem az enyémek 3 falat után odébb állnának. Vagy abba be vannak kötve?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Lilla!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Nagyfiadnak és Nagylányodnak!!!! :wink:

Kép

Kata!

Én most adtam el etetőszékeinket, mivel már jobban szerettek ülni a nagyszéken. Kb. 1 hónapja jött ez a gondolat náluk, addig mi az asztalhoz tolható etetőszékeinket használtuk.
Igaz, hogy kicsit magas így az asztal, de nem engednek a fenekük alá párnát, mivel nekünk sincs.... :roll:
Szóval nálatok a gyerekek nyírják a füvet?
:wink: :lol:
Lehet én is bevezetem.. 8)
Édesek a srácok a képeken, nekem nem tűnnek a kendőjükben lányosnak!

Cat!

Micsoda anyós leszel!!! :wink: :D
De, Samu fülig szerelmes, így nincs mit tenned! Annyira édesen bújik, hogy nem is igaz! Samu érzéseit mélyebben látom a képek alapján, mint Annáét. Vagy csak a képen van így?
Csak maradjon ilyen odaadó, bújos, érzelmes férfi.
A biciklis infókat köszi. Én is így gondoltam ki, majd a szülinapjukra. Addig meg szaggatják a kis örökölteket.

Edit!

Szerintem magas Dávid!!! Kristóf csak 142 cm, ő ezzel a közepes kategóriát erősíti. De, a picik, főleg Zsombi mindig is magasabb volt mint Kristi annyi idősen.

Vikóka!

Jó bulizást!

Ditke!

Hogyan bírod az utánfutót húzni? Nem nehéz?

Megyek pihizek egy kicsit.
Beíratkoztam angol tanfolyamra, s ma lesz az első csoport megbeszélés. Rápihizek kicsit.
Bár, természetesen Lacikám dolgozik, szabadnapot meg nem tudott kivenni, így nagy szervezést ígényelt, hogy eljussak. Ha ez így lesz 9 hónapig akkor végem lesz.

További szép napot!

Meme
szinta

Sziasztok!

Lilla!
Isten éltesse Nikit és Dávidot!Sok boldogságot nektek!

Evés: én megpróbáltam náluk 1,5évesen az egyenk kanállal egyedül című történetet.Aztán kb. 1hét után feladtam!Olyan disznó módon ettek,többet kentek maguk köré,mint ami a szájukba került.Kicsit resteltem is magam miatta,mert azt gondoltam,lám milyen lusta is vagyok,hogy fognak így megtanulni enni.Akkor már a falatokat szépen ették egyedül,csak a kanalazás nem ment. Aztán úgy 1,5hónapja már sehogy sem akartak nyugdton maradni ebédnél.Egy idő után már nagyon untam az állandó cirkuszt emiatt!Akkor jött az ötlet,hogy a kezükbe is adhatnám a kanalat.És lám!!!Nagyon szépen ettek.
De mi még mindig etetőszékben eszünk.Bár ha valahova megyünk (nemrég ballagás vagy anyuék),akkor a nagyasztalnál is szépen esznek. (max ha nem érik fel -pl az anyuéknál- kapnak a fenekük alá egy párnát).De ilyenkor mindent el kell előlük pakolni,mert mindenbe belenyúlnak,megfognak stb. Itthon ez nem igazán lenne megoldás,meg szerintem nekik kényelmesebb az etetőszékben.
A vacsorát ebben a jó időben kint eszük az udvaron.Most egy padra ülnek mindhárman és én szembe velük.A kezülkbe adom a kaját és úgy esznek tányér nélkül.Ez se rossz,de kicsit kényelmetlen,meg nagyon figyelni kell,nehogy leejtsék a vacsit.Most gondoltam arra,hogy veszünk kintre műanyag széket+aztalt és majd azon vacsiznak.De még azért ilyenkor sokszor pörölnöm kell velük,hogy ne álljanak fel,nem állhatnak fel.Viszont én is úgy gondolom,mint Cat!A bölcsiben is ez a rendszer,tehát ők is képesek ezt megtanulni.

Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy ha az egyik gyerek már befejezte az étkezést,a másik meg nem,akkor ti elengeditek az asztaltól (kijöhet az etetőszékből) azt,aki végzett???

Szép napot!
edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Én nem szoktam kivenni azt aki végzett, de csak abból a megfontolásból nem, hogy nálam akkor a másik is rögtön ki akar jönni, holott ő még azért enne. De ha nem lennének bekötve, nem tudom, hogy tartanám vissza.

Kata

Kép
kateduo

Nálunk is egyszerre van kiszállás az etetőszékből, hasonló okokból, mint Katáéknál. Amilyen süsü vagyok, én csak tálcával együtt toltam eddig oda az asztalhoz, de most kipróbáltam, és tálca nélkül remek jól fognak tudni enni az asztalról. (Persze ezt az ötletet majd csak akkor terjesztem elő a családnak ha már visszajöttem, mert látni szeretném a Lurkókat, ahogy élvezik az evést a nagyasztalnál! Önző dög vagyok?!)

Megyek pakolni!!!! ;-) ;-) ;-) Már merek...

Cat! Az anyóstémára mindenképp visszatérünk 20 év múlva! ;-)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok :)

Kata :)
Nekünk majdnem ugyanolyan székünk van, mint Kilimannak. Természetesen kijönnek belőle. Az elején (kb. nem sokkal aztán vettük, hogy stabilan ülni kezdtek) bekötöttük őket hámmal. Aztán, amikor már nem kellett attól félni, hogy kiesnek, akkor már nem. Mi kezdettől asztalnál eszünk. De nagy volt az asztal, ezért az elején nem volt nagy kunszt elpakolni előlük, most persze mindenbe belemásznak. De ahogy Lilla is írta, meg lehet szokni, és azért elég tanulékonyak. Egyébként ebben a székben az a jó, hogy maguktól fel tudnak menni rá, rendesen felérik az asztalt és tökéletesen stabil. Eddig egyszer borult fel, de akkor csak úgy brachiból hátulról direkt fel akarták borítani, és lábbal kitámasztották alulról.

Én egyébként az a fajta vagyok, aki a nagykönyv szerint tök rosszul csinálom az etetést. Mindent elkövetek, hogy egyenek, ezért nálunk nincs rend. Mivel Ditkéékhez hasonlóan asztalnál van, hogy csak három falat csúszik le, én rohangálok utánuk. Ilyenkor gyakran megesznek egy rendes ebédet, vacsorát. Nálunk nem vált be, hogy ha felállt, nincs több, mert akkor egyszerűen nem esznek. És nem pótolják be máskor. :cry: :cry: :cry: Annyi fontosabb dolguk van, hogy nincs idejük ilyen apróságokkal foglalkozni, mint evés. :roll: :roll: :roll: Ilyesmi, hogy nem állhat fel, amíg a másik eszik, eszembe sem jut, mert semmi módon nem tudnám őket a helyükön tartani.
DE terveim között szerepel, hogy ezen változtatok, ha egyszer végre nem nyomorgunk ebben a kis lakásban. Remélem mostmár elég értelmesek, hogy elfogadják a rendet. Biztos, hogy sokkal könnyebb lesz, ha én is ott tudok ülni velük, és nem csak hátulról felvigyázom őket. Sokszor így akkor esznek végül, amikor én leülök enni.

Cat :)
Samu nagyon édes kis szerelmes. :) :) :)

A szobatisztasággal kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy semmi kár nem származik abból, ha egy gyerek az anyukája kedvéért tanulja meg a szobatisztaságot. Ha még csak félig meddig érett rá, akkor hosszabb ideig tart, több munka elérni, de megvalósítható. A te példád is mutatja, hogy egyszerűen szándék kérdése a gyerek részéről. Ha akarom visszatartom és szólok, ha nem akarom, nem. Sztem én lusta leszek végigvinni a dolgot, mielőtt megérnek rá, mert nincs kedvem több hónapot kínlódni valamivel, ami gyakorlatilag a megfelelő időben 1 hét alatt is megy. Viszont mindenképpen meg akarom mutatni nekik a nyáron, hogy milyen lenne pelus nélkül az élet, hátha megtetszik nekik és már ők is akarni fogják.

Megyek, mert magától nem halad a munka.

Szép délutánt, estét nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Boldog szülinapot Nikinek és Dávidnak!

Az etetőszékből nem tudnak kimászni, mert elöl ott van az a hajlított fa, így nem tudják felhúzni a térdeiket (meg aztán rá is toljuk öket az asztalra :)) Természetesen nálunk is karnyújtásnyira mindent el kell pakolni, különben belemásznak, de azért vicces is a nagy igyekezet. Ha nagyon le akarjuk kötni őket kapnak egy nagy kanál zöldborsót, azt aztán szemenként eszik meg :)

Üzleti tervet kell készítenem, uh. megyek. :(

Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman :)

Az én gyerekeim a karfa ellenére a mai napig ki tudnak mászni, pedig azért már nőttek, mióta megvettük. Bár lehet, hogy a fiúk már nagyobbak, mint a lányok most. :wink:
MOndjuk az én lányaim olyan ficánkák, hogy ha bekötözném őket valahova, akkor is valahogy kijutnának.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla, a készülődésben majdnem elfelejtettem:
BOLDOG SZÜLINAPOT A 2ÉVESEKNEK!

Ilyenkor mindig mosolygok a két ikres topik nevén! ;-) És drukkolok, hogy nehogy eltűnjenek innen a két évet átlépők!!!!Annyira hiányoznának!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Visszaolvasni sajna nem tudok, így csak röviden:

Lilla!
Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok Nikinek és Dávidnak!!!!!!

Cat!
Édes a kis szerelmes Samud!!!!!

Vikóka!
Érezdd jól magad!!!!Használj ki minden percet a feltöltődésre!!!!

Rólunk többet majd legközelebb.
Amúgy jól vagyunk, szinte csak enni és aludni járunk a házba, egész nap kint vagyunk

Judyt
KépKép
judyt

Nálunk az etetőszékből már akkor is kimásztak amikor még 5 pontos öv+ hám volt rajtuk :(
Nekem egyáltalán nem ülnek meg evésnél. Illetve a hangulatuktól függ, de ugyanolyanok mint Brigiéknél, az evés egyáltalán nem fontos, ha egész nap egy fürt szőlőt vagy almát kapnának, akkor sem reklamálnának. Gyümölcs legyen, akkor minden oké. Na meg innivaló, abból sosem elég. Így én nem is küzdök velük, ha épp éhesek, akkor úgyis megülnek, ha meg nem akkor meg csak felesleges veszekedés lenne belőle. Ahhoz pedig már nincs idegrendszerem. Így majd megtanulják az oviban. :oops:
Egy szabály van amit igyekszem betartatni, hogy a lakásban nem hurcolászhatják szanaszét az ennivalót, a konyhában szoktunk enni, onnan ne vigyék ki. Mondjuk már részben áttelepedtek a nappaliba, mert a keksz és egyéb "hordozható" kaják már vándorolnak :evil: Amúgy folyton izegnek-mozognak, nem képesek fél pecig nyugton ülni, jár a kezük-lábuk evésnél. Mondjuk részben anyuk-fajtája, mert én is, míg miattuk nem kellett figyelni az evésekre, volt hogy este vettem észre, hogy jé, hát még nem is reggeliztem, ebéd meg pláne nem volt :oops: Mondjuk szerencsém van, mert egyébként birok enni és nem hízlal a kaja, csak ne feledkezzek meg róla :wink: :lol:

Lilla!

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Nikinek és Dávidnak!

Cat!

Édes a szerelmespár :) A kislány is viszonozza?

Vikóka!

Jó pihenést!

És az ígért képek:

Ha már végképp nem tudnak megegyezni:

Kép

Festés:
(10 perc előkészület, 5 perc pingálás, 20 perc zuhanyoztatás+elpakolás. Végén cifra káromkodás, hogy na ilyet se többet :lol: )

Kép

Ditke
ditke62

Brigi :)
Egyformán gondolkodunk a szobatisztaságról. Szerintem is kár bajlódni vele a szülönek, ha ez terhes, inkább meg kell várni amikor a gyerek jelez, és 3 nap alatt megtörténik a váltás. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet felkelteni az érdeklödésüket szép bugyival, vagy a bogarak locsolásával, csak akkor a szülö legyen következetes, és vigye végig a dolgot.

Meg én úgy is látom, hogyha nem értik meg még a dolog lényegét, akkor nem is lesz sikeres a dolog, csak néha sikerül, akkor a szülö örül, de utána megint nem sikerül, szóval sok értelme nincs.

Ditke :)
Olyan szépek ezek a lányok! Úgy el tudnám képzelni öket, hogy müvészi tornázni fognak. :D

Edit :)
Nálam felállhat az asztaltól aki végzett, ezt nem is tudom megakadályozni. Már magától megy a törlökendöért, megtörli a száját a kezét, és megy játszani. Viszont utána nem jöhet vissza az asztalhoz, nincs már szaladgálás közben evés.

Kajálás nálunk is csak a konyhában van mint Ditkééknél, de azért a rágcsát Ök is bevihetik a nappaliba, szülöi felügyelet mellett.

Elöször az én fiaim is felugráltak a kisszékröl, de tiltottam nekik, így hamar megtanulták, hogy nincs szaladgálás evés közben. Szóval érdemes lenne kipróbálnod.

Anna Samu szerelme 4 éves, az én fiam az idösebb csajokra bukik, olyan mint az Apja. :lol: :wink: Anna is nagyon oda van a Samuért, mindig együtt vannak, együtt játszanak, és sír Anna ha mi hamarabb megyünk haza a játszóról. :D Persze beleviszi Samut minden rosszba, így fára másznak, állva jönnek le a csúszdán és kimásznak a játszóról a kerítésen, nagyon kell figyelni rájuk. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi szépen mindenkinek a szülinapi köszöntést, átadtam a címzetteknek. :D
Hát, én nem vettem észre semmi nagy változást bennük, amiről sokan beszámoltatok a második szülinapkor. :wink: Azért attól el vagyok bűvölve, hogy milyen nagyosan játszanak az ajándékaikkal. Anyuéktól kerti kisházat kaptak, tőlünk meg játékkonyhát. Meg kellett zabálni őket, annyira örültek. Ott főzőcskéztek a házban egymás mellett. :D

Buli nem lesz most túl nagy, ma délután átjön a barátnőm a ksilányával, meg az uncsitesóék, szombaton meg idecsődül a család. Most a nyakamon a vizsgákkal valahogy nincs türelmem nagyobb felhajtáshoz. :roll:

Cat

Naná, hogy Anna viszonzza: hát lehet egy ilyen pasinak ellenállni?!! :wink:

Ditke

Nem rossz a vévéhasználat. :lol: Én is ettől tartok, ők is mindent egyszerre akarnak csinálni. Ezért egyelőre maradunk a bilinél. Niki nem is akar belepisilni a WC-be, Dávid abba is pisil ha úgy alakul. Mondjuk csak odatartok őket, mert nincs szűkítőnk. Azt egyébként rajtahagyod, hogy mindig tudjanak egyedül is menni? Magadnak meg leveszed? Na, én ehhez vagyok lusta. :oops: Meg ők így még nem érnék fel a WC-t a fellépőset csukogatni-nyitogatni meg végképp nincs kedvem.

Az enyémek a szobatisztasággal is úgy vannak mint az egyedül evéssel: még nem teljesen érettek rá, de már akarják. :wink: Most már néha alváshoz se akarják felvenni a pelcsót, úgy kell küzdeni velük. Persze nagyon ritkán ébrednek szárazon. Én nem bánom a biliztatést, nekem nem teher. Persze ha napi 20 cuccot pisilnének össze, biztos az lenne. De akkor értelme se lenne, nem? Most már Niki se pisil be, csak nagyon néha, ha elfelejtem ráültetni. Amúgy lehet benne vmi, hogy először az én kedvemért biliznek, mert mikor lekezdtük, sokáig másnak nem pisiltek bele. De ezzel most már nincs gond. Azt is látom, hogy most egyéb alkalmakkor is kicsit vonakodnak másnak pisilni (tehát nem a megszokott időkben), de majd ezt is megszokják. Szerintem rosszabbat tennék nekik, ha rájukerőszakolnám a pelust, ha bugyit akarnak. Nem?

Kaja: én nem veszem ki őket amíg mindenki nem végzett, mert akkor a másik is kiszállna. És elvileg nálunk is csak az asztalnál lehet enni, de néha kapnak joghurtot tőlem a nappaliban is. Meg persze ha vendégség van, akkor elkerülhetetlen. Kint sem engedem őket felállni a kisasztaltól csak ha végeztek. Nem horkászom utánuk a kaját. Uzsit szoktak kapni a homokozóban is, akkor én adom nekik a szájukba.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Az én drágáimról is rakok fel képeket.
Az elsőn az aszfalt krétát törték darabokra szent egyetértésben, nagyon elégedetten.......
A másodikon pedig bemutatták milyen " jó " gyerekek mostanában. :wink:
Annyira röhögtem rajtuk, hogy nem tudtam egyenesen tartani a fényképezőgépet! :lol:

Kép

A másik kép a végén lesz, bénáskodtam egy kicsit....

A szobatisztaság témához szeretném a véleményemet csatolni:

Bármennyire is szeretné egy szülő, hogy gyermeke szobatiszta legyen, ha az nem érett rá ( testileg-lelkileg) a szülő miatt sem lesz az.
Részeredményekre pedig nem lehet azt mondani, hogy a gyermekem szobatiszta. Teljesen egyetértek azzal, hogy egy szülő, ha rászánja az időt eltudja azt érni, hogy a gyerek nem pisil be, mert anyukája 30 percenként megbilizteti. Csak ez nem szobatisztaság.
Ez az állapot az, amikor már lehet néha jelez is a gyerek, de könnyű visszaesni! Ez többet árthat mint használ!
ha eljött az idő a gyerek olyan egyértelmű jeleket küldd, ami alapján akár tényleg 3 nap alatt szobatiszta lehet!!! Teljesen igazad van ebben Cat és Brigi! Ez a könnyebb megoldás a gyereknek is és a szülőnek is!
De!!!!!!
Lilla, viszont ha gyermekeid pelus-mentesek akarnak lenni, nem szabad erőltetni a visszaadást, mégha naponta több baleset is történik, mivel ha visszaadod, kitudja mikorra dolgoznák ezt fel, s mikor kezdenének hajlandóságot mutatni újra.
Nálunk múlt nyáron pár napot biliztünk. De, mivel én is untam, hogy semmi abba hagytam. Sőt!!! Egy baráti párnak pont én mondtam el, hogy abnormálinak tartom, hogy korhoz kötik a kislányuknak a szobatisztaságát! ( 2 évesen szerintük érett lett :roll: ). Mindenhova vitték a bilit, 20 percenként ráültették.
Karácsonykor a kislányuk még mindig nem szólt minden alkalommal, sőt...Állandóan kérdezgették, ültették, szinte sokkolták a kislányt. Az enyémeknél meg Zsombinál volt néha baleset.
Erre, novemberben Zsófi kérte ( mint Lilláéknál ), hogy ne adjak pelust. Persze előtte sokszor beszélgettem erről velük. Ő szinte 1-2 nap alatt szobatiszta lett, már régóta éjjel is megbízhatóan.
De, Zsombi!
Ő nem érett meg rá, csak Zsófitól látván a dolgok menetét, nem kért pelust. Sőt üvöltött, ha ráakartam adni. 1 hónapon keresztül semmi jelzést adott, ha szerencsém volt, elcsíptem! :x
Aztán elkezdett jelezni, s nappal teljesen megbízhatóvá vált januártól, éjjel még vannak balesetek! de, pelust persze nem kér, ezért gumilepedővel védekezünk. :wink:
Egyszerre dolog úgy történik, hogy a pisit megtudják várni, ha viszont kakilni kell egyszerre, akkor bili. Ennek tudok örülni nagyon. :evil:

Az evésnél nálunk aki végez elmehet, mert elég hosszan szoktunk eszegetni, s nem kívánom tőlük, hogy ők ezt megvárják.
Cat, mától bevezettem, hogy megtörölköznek egyedül! Mindig tudsz valami új, jó ötletet adni! :wink:

Kép

Meme
szinta

Lilla :)
Ha Ök kérik a bugyit, akkor nem szabad megtagadni tölük, csak ha Te már nem bírod idegekkel. :lol: :lol:

Nekünk van lépcsös fellépönk, de szerintem is elég idegörlö le-fel teszegetni, amikor nekünk kell a WC, vagy nekik, de én nem vagyok sajnos egy elég türelmes Anyuka. :oops:

2 éves kor: Én nem éreztem igazán nagy változást, ugyanolyan kajlák voltak, de 2-3 éves kor között volt egy nagy érési folyamat ami érezhetö, gondolom mindenkinek máskor van, és 3 éves korukra már komoly kisemberekké érnek, akikkel meg lehet beszélni komlyabb dolgokat is, mert megértik. Én nagyon élvezem ezt az idöszakukat, mint a szivacs szívják be a világ dolgait, és mindig elkápráztatnak napi szinten olyan dolgokkal, amikröl nem tudom, hogy honnan tudják, de ugyanakkor megvan még az a gyermeki ártatlanságuk, játékosságuk, amiktöl olyan viccesek. :D

Meme :)
Az elsö képen tündériek a kölkök. Olyan nagyok, mintha nem is velünk lennétek egyidösek. :D Sokkal idösebbnek tüntök a képen!

A kaja utáni törülközést nem én találtam ki, hanem a bölcsiböl vettem az ötletet. :oops: Ott is meg kell szalvétával törülközzenek. Nálunk nem szalvéta van, hanem a nedves törlökendö, mert ez kicsit a mosdást is helyettesíti.

Judyt :)
Mikor lesz szélessávú netetek? Van rá kilátás? Gyere mesélj a fiúkról! Bölcsibe felvették öket?

Annamariról, Sziszusról nem tud senki semmit? Nagyon eltüntek!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lilla,
nagyon sok boldogságot kívánunk Nikinek és Dávidnak szülinapjuk alkalmából! :)

Kata, Brigi, Ditke, és mindenki, akinek kimász(ná)nak a gyerkői az etetőszékből,
ez milyen korukban kezdődött?
Nálunk a csajok nagyon szeretnek enni, írtó jó étvágyuk van, így ha már elkezdenek enni, onnantól nincs gond. Persze evés közben is jár kezük-lábuk, de felállni nem akarnak. Szerencsére! És általában adagra is egyformán esznek, de ha az egyik esetleg hamarabb jóllakik, akkor is marad, és csak egyszerre veszem ki őket. Ezt szeretném a későbbiekben is tartani, amikor már együtt esznek majd velünk, jó volna, ha megszoknák, hogy esetleg egy éttermi kajáláskor se akarjanak elrohangálni, ha ők már végeztek... :?
Persze még előttem az egyedül falatozás, kanalazás, stb. időszaka, de azért reménykedek. :D

Nálunk mostanában a legnagyobb változás a kerti kintlétben van, mert már annyira érdekes a kert, hogy a pokrócról, a játékoktól egy perc alatt elmásznak, és irány a beton: a kocsifeljáró, a tornác. Viszont rossz nézni, ahogy a betonon másznak, akár a térdüket húzzák, akár a gatyájukat, egyiktől sem vagyok elragadtatva. :roll: Meg vannak dolgok, amiket nem tudunk máshol tárolni, rájuk nézve viszont veszélyes lehet.
És két percentként visszacipelni őket a fűre annyira fárasztó, hogy pár napja már kedvem sincs kimenni velük. :oops:

Amúgy már nagyon édesen játszanak együtt, röhögnek egymáson, és persze nagy egyetértésben követnek el mindenféle csínyeket. A klasszikus "hú, de nagy a csend" esetekben biztos lehetek benne, hogy valami nem szabad dolgot csinálnak, szépen, együtt, nagy kussban. :lol: :lol: :lol:
Pl. ma délután épp a gyümölcsüket készítettem, mikor feltűnt a csend, hát a gyerekszobában találtam rájuk, amint Zsófi épp a Sudocremet majszolgatja:

Kép

:lol: :lol:

Kép
baba888

Ja, és a képek! Hát nagyon édesek!

Cat,
Samu milyen kis gavallér, nagyon drága, ahogy öleli a szerelmét! :D

Ditke,
a lányok tényleg olyan szépek, és ezek a kis csatos-gumis loknik!

Meme,
Zsófi meg Zsombor pedig tényleg olyan nagynak tűnik, ahogy Cat is írja, idősebbnek látszanak.

Kép
baba888

Sziasztok!

Cat!

Tuti fognak művészi tornázni, még dolgozik az az edző akihez én jártam, elvileg 3 éves kortól fogad gyerekeket, nem hagyjuk ki :)

Lilla!

A szűkítő többnyire rajta marad, magamnak meg leveszem, de egyáltalán nem macera, egyetlen mozdulat. Ha meg elfelejtem visszatenni, felteszik maguknak. De fordítva is volt, elfelejtettem levenni, ha meg már leültem, nem álltam fel, de megbír :) És nem is kényelmetlen :lol: Lépcsőset egyáltalán nem akartam venni, pont a szétszedegetés miatt, de simán felmásznak egyedül is erre. Amikor a képen vannak, akkor is mind a kettő egyedül mászott fel, kapaszkodtak egymásba. Én csak a végeredményt láttam :lol:

Mondjuk az enyémeket egyáltalán nem érdekli, hogy pelenkát vagy bugyit kapnak, nincs háborgás a pelusért. Ha megyünk valahova, mindig pelenkában megyünk, ha szólnak hogy pisilni kell akkor általában azonnal, nem érnek rá várni míg wc-t keresünk. Nem is tudom mikor jön el az, hogy elmenjünk bugyiban mondjuk bevásárolni vagy tornázni.

Meme!

"Gumilepedővel védekezünk" Bocs, de :lol: kellett, olyat már hallottam, hogy valaki gumival védekezik, de egy egész lepedővel? :shock: :lol:
Na jó, komolyan:
Hogy használjátok a gumilepedőt? Az egész ágyon van,vagy csak a feneke alatt? Az enyémek bejárják az egész ágyat, így a teljes felületre kellene tenni, de attól félek az meg nagyon meleg, nem? Legalábbis a szülészeten mikor bent feküdtem volt alattunk a magzatvíz miatt, de én egész éjjel szörnyen izzadtam :(

Egyébként nekem is olyan érzésem van, mintha már nagyobbak lennétek, szerintem nagyon elől járnak a gyerekeid, beszédben, szobatisztaságban, mindenben :) Ügyes gyerekek ügyes anyukával :)

Baba!

Én még ennyi idősen is járókában tettem ki őket. Hiába no, lusta voltam utánuk szaladgálni. Mondjuk akkor még fű se volt, a homokba meg nem akartam engedni őket. De levegőzni meg kellett. De jól elvoltak bgenne, nézték ha ment valaki az utcán, meg ugyanúgy eljátszottak mint bent.

A Sudocrem-gyártók tudnak valamit, az enyémek is folyton ették, mostmár szerencsére csak krémezik magukat vele. Mert szerintük ettől szebb lesz a bőrük :shock: :lol:

Evés: hát igen, én is így gondoltam, hogy tanulják meg mi a rend az asztalnál :oops: De nekem ahogy megtanultak felállni, felálltak az etetőszékben is, felmásztak a tálcára és többnyire a szívbajt hozták rám. Szóval nekem mindig is ilyen mászós gyerekeim voltak. Valamelyik nap pl. volt valami zaj az utcán, Csenge kérdezte, hogy mi az. Mondtam, hogy nem tudom. Erre nekifutásból felugrott a radiátorra, onnan meg felmészott az ablakpárkányra, közben meg kiabált, hogy majd ő megnézi. :evil: Szóval nálunk teljesen reménytelen az, hogy megüljenek. Amíg nagyon éhesek ülnek, de ahogy kicsit is jólaktak már pattannak is fel. Egyébként meglepő, étteremben sokkal szebben esznek mint itthon. megülnek, kivárják a kaját, stb. Pláne mondjuk tavaly nyáron, el voltam képedve, hogy milyen szépen ettek. Idén már rosszabb, ez ahogy nőnek nem javul hanem romlik. Egyébként is nagyon kezdenek elszemtelenedni mostanában. Ha járnának bölcsibe, most tuti azt mondanám, hogy a többi gyerektől tanulják, de így kénytelen vagyok elismerni, hogy nem :oops: Pl. sokszor ha hívom őket, egyszerűen közlik, hogy nem megyek :oops:
Vagy a kaják. Eddig mindent megettek, mostanában kezdik kitalálni, hogy "nem szeretem". De amit egyik nap nem szeretnek azt másik nap jóízűen megeszik. (Na jó, Csenge a mazsolát következetesen utálja 8) ) mintha összekevernék a nem kérem-mel. Pedig eddig jól használták :?

Megvolt az oviban az első szülői értekezlet. Gomba és lufi lesz a jelük. Nem voltam elég rutinos, mások már előre lestoppolták a jeleket, így a katica, lepke, margaréta és más "jó" jelek előre elkeltek :( De a csajok azt mondták ez is jó lesz :)

Cat! A fiúknak van jelük a bölcsiben?

Jó hétvégét mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dícséretet. :wink:
De, szerintem csak a magasságukkal tűnhetnek ki csemetéim, a többi dologban nem igazán, esetleg előbb értek.De, ezt magamnak semmi képpen nem tulajdonítanám. ( most nem akartam álszerénynek tűnni, de így gondolom)
De, egy dologban érzek nagy előnyt nekik, van egy nagyobb tesójuk, akitől ( meg az ő barátaitól) rengeteget tanulnak.

Képzeljétek ma Zsófi azt mondta reggel, hogy abba hagyja a cumizást! Annyira örültem neki, meg el is hittem... aztán lefekvéskor nem tudott nélküle elaludni. Igy, maradt... :cry:
A kis szája körül minden reggel látszik a cumi folt, ez volt az indító!

Ditke!

A gumi lepedő, nem az a klasszikus gumi lepedő!
Nekünk olyan van, hogy a teteje textil, az alja gumis. Bababoltban vettük. ( még Kristófé volt) Ez egy kisebb méretű, de azt a részt pont takarja, ahova Zsombi pisilni szokott.
Ő annyit mozog éjjel max., hogy a fejét fordítja át, így elég ez a védelem is...... A gumival való védekezést remélem még sokára fogja kezdeni...

:wink: :lol:

Volt, hogy én is szűkítővel pisiltem, hát simán elférek rajta én is.
Jó az a gomba meg lufi!
Mi még nem kaptunk, de kíváncsi leszek!
Kristófnak szuper volt, kis autó. Minden kisfiú álma.

Baba!

Jaj de gyönyörű Zsófi!!!!! Az meg különösen tetszik, hogy mindezt milyen ártatlan tekintettel csinálja.

Cat!

Egyre gondoltunk, mert én is nedves törlőt vezettem be. :wink:

További szép napot!

Megy valaki a bőrzére?

Meme
szinta

Nálunk Olinak óra, Samunak hajó a jele a bölcsiben. Amikor én választhattam már a jó jeleket elhappolták elölünk. Oli autót akart nagyon, de már foglalt volt. Ö nem akarta ez tudomásul venni, és sokáig az autónál lévö törülközövel volt csak hajlandó törülközni, meg azzal fésülködni. :lol: Aztán megbarátkoztak vele.

Te csak örülj neki, mert nem lesz nagy munka keresztszemezni a jelüket az ágynemükbe, viszonylag egyszerüek! :D

Nekünk is olyan lepedönk van, ami felül frottír, és csak alul PVC, de lélegzös, viszont a pisit nem engedi át. Fedi az egész matracot.

Azért ne szerénykedj, a Te érdemed is, hogy ilyen fejlettek a gyerekek, Te foglalkoztál a legtöbbet velük. Persze adottság is, meg nagytesó függö is, de az enyémek még sokkal kisbabásabbak. :D :oops:

Baba :)
Tündéri Zsófi ezzel a csínytevésével. Éppen most gondolkodtam rajta, hogy olyan jó lenne nekem egy ilyen korú kislány, akivel már nem kellene elöröl kezdeni az újszülöttkort, hanem ilyen "egyben" kapnám meg. :lol: :wink:

Etetési elvek: Erre mindig azt mondom, hogy korábban nekem is voltak elveim, de mostmár gyerekeim vannak. Én csak mindenkinek drukkolni tudok, hogy az elveit tudja is alkalmazni, de nekem sosem sikerült maradéktalanul a gyerekeimmel, Ök közbeszóltak. :D :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi, Kiliman!
Jópofa az etetőszék, foleg, hogy asztalhoz tolható. Gondolkodtam, hogy mikor legyen váltás másra, mert már unom a miénket (tálcás), de úgy döntöttem még kibírom egy kicsit vele. Egyrész nem volt két fillér, másrészt ebben még bent tudom tartani őket (5 pontos). Bár a tálcája levehető, mégsem tudjuk az sztalhoz tenni, nem passzol méretre az étkezőasztalhoz....., szóval még ezt használjuk, aztán majd meglátjuk mikor jöhet a kis asztal..., majd ha meglesz a teraszunk(remélem nagyon hamar), akkor megpróbálom. Jövő héten jönnek az önkormányzattól a használatbavételi engedély miatt, addig nem tudjuk a teraszt csinálni, mivel azt utólag találtuk ki hogy legyen, így nincs benne az építési engedélybe... 8) Szóval Cat, hamarosan próba kisasztallal-székkel! A lakásban nem bírnám....

Brigi!
Néha én is szaladgálok utánuk, tízórainál vagy uzsinál, amikor nincs kedvem etetőszékbe pakolgatni, mondjuk ez általában gyümölcs...

Ditke!
A csajok tündériek!!!! Utólagos engedelmeddel elküldtem a wc-n ülős képet egy barátnémnak, odavagyok érte!!!! Nálunk is mindent akarnak csinálni, amit a másik és pont akkor amikor a másik. Mondjuk nálunk még nem ilyen téren, kiváncsi vagyok mi lesz majd egy év múlva.... :lol:

Meme!
Annyira kis huncutok a gyerekeid!!! Tudod mit vettem észre? Egy csomo képen mindig összedugják az arcukat, mindig összebújnak. Csak a fénykép kedvéért vagy amúgy is így szeretgetik egymást?

Baba!
Annyira szép, formás baba ez a Zsófi lány, gyönyörű!!!! Ahogy Cat írta, én is így fogadnám el most ebben a korban.... :wink:

Na jó éjszakát Mindenkinek!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Cat!
Sajna még nincs kilátás a széles sávra.
Köszike az érdeklődést jól vagyunk.
A fiúk állandóan kint lennének, ha tehetnék.
Minden nap történik velük valami kis baleset. :(
Tegnap nagy például Atika majdnem fejre esett a csúszda feljáról. :twisted:
Még szerencse, hogy a lába becsúszott két fok közé és ezért nem tudott leesni.Pedig ott álltam melette, csak olyan gyorsan történt, hogy fel sem fogtam. Jól meijedtünk mind a ketten, de gyorsan eltereltem.A térd hajlatban horzsolódott le a kis lába.

Baba!
Gyorsan előkaptam, ez a múlt héten történt:
Atikánál is nyerő volt a sudocrem:
Kép

Most csak ennyi, mert felkeltek, majd még jövök

Judyt
KépKép
judyt

Ez nem semmi. Én mindig nagyon óvatos vagyok. Elrakom a krémet. De úgy látom a végén neki sem tetszett annyira.

Nagyon helyes kismanó.

Nagyon nagyok már a gyerekek! És milyen helyesek! :)

Képzeljétek ma elkészült az első termésünkből a ribizlilekvár. Hat kicsi üveg, de én nagyon büszke vagyok rá.
Teszek be képet a lányokról a szüreteléskor. :) Meg után a medencézésről.

Kép

Kép

Kép

Kép

Jó éjszakát nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Borka fehérben, Réka pirosban, ugye? Borka fürdős képe nagyon jó profil kép lett! És Réka kekszevős képe is szuper! Fehér poló nem lett piros? :D :D
Gratulálok a ribizlilekvárhoz! Csajoknak is ízlik?

Akiknek medencéjük van... egy kérdés: Mi most vettünk egyet, nem olyan nagy, kb. 1,5 x 2 m. Hogy szoktátok, beleöntitek a vízet, a nap felmelegíti és úgy? És ha nem használjátok, akkor van letakarva, vagy csak este takarjátok le?

Judyt!

Ez a kép nagyon király! Gondolom az egész Sudocrem rajta van Atikán.... :D :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Csuda jópofák ezek a krémes képek!Hiába,no!Ez duplán hat!Kívül-belül! :roll: :lol:
Minden kép szuper!irtó sokat változnak hétről hétre a gyerekek!

Evés: azért kérdeztem,hogy mennyire ragaszkodtok az evés együttvaló befejezéséhez(én is ennek a híve voltam -ahogy Cat mondta- míg nem lettek az ikrek),mert nálunk ez katasztrofális lett.Ha rendes mennyiséget esznek,akkor Oli 1órát is képes nyammogni,míg a Beni 10perc alatt betolja.A marci meg valahol közte.(kb. 15-20perc)Így tiszta kínlódás minden kajálás,mert a Beni meg a Marci már menne,at olit noszogítom,hogy egyen.Persze annál lassabban rág,szinte morzsánként eszi meg a kajáját.
Ha viszont elengedem a Benit,meg a Marcit,akkor tuti hülyeséget csinálnak,míg az Olira várok.Szóval teljes patt-helyzet!!!!!

Brigi!
Gratula a lekvárhoz,ügyesek vagytok!
Mi egressel vegyítve szoktuk eltenni,nagyon finom,savanykás íze lesz. Csokis (étcsokis) islerben verhetetlen,mindenki megnyalja utána a 10ujját!

Judyt!
csúszdárólleesés!! :shock: :o Juj!Ne is mond!
Még szerencse,hogy ennyivel megúsztátok!

Ha tudok,dobok fel képeket,de most mennem kell!
Szorítsatok,hogy szerdán rábólintsanak az Oli műtététre Győrben,mert egy kicsit köhög (ma láttam dokinéni,azt mondta nem gáz).Akkor csütörtökön műtik!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Helyes a kép-név párosítás! Húú, én nem hiszem, hogy eltalálnám a fiaidat. :oops:
Csajok még nem ettek a lekiből. Ők még frissen kapják. Borka állandóan "ibizli"-zne. :) Bezzeg apa tegnap este benyomott egy fél kisüveggel, amit kóstolónak hagytunk. Neki tuti ízlett.

Nekünk most nincs semmi másunk még. Úgyhogy nem tudtuk keverni. Artúr szerint a ribizli-málna is tuti. Náluk azt tett el a nagymamája. De majd jövőre, vagy utána!
Most a körteszezon a következő. Abból annyi van, hogy nem is tudom mit fogok vele kezdeni. Legalábbis egyelőre úgy néz ki. Nincs valamikenek valami tuti ötlete? A befőttet nem nagyon esszük. :(

Nehéz dolog ez az evés. Mi van, ha Olit hagyod magára a morzsáival és a másik kettőre figyelsz?

Na megyek teregetni. Szép napot nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hahó, megjöttem.

Hírek képekben:
Kép Itt voltam...
NE UTÁLJATOK! ;-)

Ez alatt ez volt itthon...

Kép Bence és a vízcseppek

Kép Luca és a vízcseppek

Amúgy nagyon jó volt, pláne 20 hónap után először kimozdulni. Pihiztem, aludtam, voltam egyedül(!) és persze azért buliztam is a munkatársaimmal. A párom péntek este kezdett hiányozni, a Lurkók egyfolytában, de leginkább vasárnap reggeltől amikor már tudtam, hogy 'ma már látom Őket'! A visszaszokásnál minden Ok volt, rövid idő alatt feloldódtak, és nem volt semmi gáz sem, hogy előtte pár napig nem volt anya.

Megyek, mert még van dolgom. És ki akarom használni, hogy itt van a Mama.

Vikóka

PS. Ja, a csajfotók gyönyörűek! Ditke, Brigi lesz mit óvnotok! ;-)

Viki

KépKép
vikóka

Ditke,
én meg ahhoz vagyok lusta, hogy a karámot folyton ki-be cipeljem. Amúgy már megoldódott a helyzet, ugyanúgy kimegyünk, mint eddig, aztán oda másznak, ahova akarnak. Rájöttem, ha őket nem zavarja, hogy a betonon csúsznak, akkor engem sem..
Ma is kint voltunk, félig van csak a nagy medencénk, kellemes a víz, beültettem őket az úszógumiba, pont leért a lábuk. Hát úgy rodeóznak a medencében, mint a bébikompos gyerekek szoktak. :lol: :lol:

Na jó csajok, majd babázhattok a talin, mert az enyémek még mindig imádnak ölben, bújnak, játszanak.
Épp a hétvégén állapítottuk meg sógornőmmel, hogy hihetetlen jól elvannak ölben (is), az övé nem, az állandóan tekeri ki magát, menne, 2 percet nem bír ki. 8)

Judyt,
ez durva! :lol: De a képen már nagyon lefelé görbül a szája. Rájött, hogy mégsem olyan jó móka? :D

Brigi,
nagyon helyesek a csajok!
Nekem van egy klassz körtelekvár receptem (muskotályos körte), az elmúlt két évben csináltam is, nagyon finom! Küldjem?
Ha túl sok körtéd lesz, ne hagyd veszni, szóljál megyek! :wink:

Vikóka,
nem utálunk, ááááá!! :lol:

Kata,
medence. Mi este takarjuk, illetve, ha tudom, hogy már nem használjuk, akkor nappal is. Ha feltöltötted, az a leggazdaságosabb melegítési módszer, hogy veszel egy jó nagy, fekete takarófóliát, és ráteszed úgy, hogy a vízfelszínhez hozzáérjen, aztán a sarkait a földön meg lesúlyozod valamivel, hogy ne fújja fel a szél. Mi idén vettünk egy szolártakarónak csúfolt műanyag takarót, aminek az egyik oldala olyan pukkancsos izé, de esküszöm a tavalyi halál egyszerű, pár száz forintos fóliánk ezerszer jobb volt!! :?

Kép
baba888

Sziaqsztok!!!

Adós vagyok a szülinapi képekkel. :D

Kép Dávid szappanbuborkékot próbál fújni

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Dávid gyertyafújás közben

Kép így játszanak a szülinapi ajándékokkal

Vikóka

Jó helyen voltál! Hol is? Lehet, hogy írtad, de nem emlékszem. :oops:

Judyt

Nem semmi a sudocremes kép! :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja, képzeljétek, vasárnap voltunk hátihordival kirándulni. Olyan büszke vagyok magamra, kb 4 órát vittem Dávidot egyszeri olyan pihivel, mikor le is raktuk őket. És elég kemény emelkedős terepen. 8) És csak egy egészen kicsi izomlázam van a combom tövében és a vállamban. :wink:

A gyerekek is nagyon jól viselkedtek, le a kalappal előttük. Persze nem számítottunk rá, hogy ilyen hosszú ideig fog tartani az út. :oops:

De ezt meg kellett csinálnom mindenképp. Robi volt már ott Nikivel, mikor egyszer D beteg volt. Anyósom is végigvonszolta magát, de alig. Azóta is mindig modta, hogy én tuti nem mentem volna végig ott Dáviddal. Hát, végigmentem! 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Még valami

Birigi fantasztikusak a képek!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)
Nagyon édesek a képek!!!! Niki ezekkel a mélázó tekintetekkel! :) :) :)
Nagyon formában lehetsz, én sztem néhány km után feladtam volna, bár akkor már lehet nem érdemes visszafordulni. :wink:

Körterrecept jöhet, bár még fogalmam sincs milyen fajta körténk van. Lehet, hgoy akkor sem lesz, ha érik. :oops: De most még végképp. Majd hívlak szüretelni, addigra már tényleg biztos beköltözünk, és nem is lesz olyan messze nektek. :) Remélem a körték is tartják magukat és nem fog mind lepotyogni.

Nem bírom ki, hogy ne tegyek még fel képet a lányokról. Végre sikerült 3 percnél tovább a hajukban tartani a gumit, csatot. Olyan helyesek. Ezentúl állandóan próbálgatni fogom, hátha megszokják, és kérni fogják.
Először Réka, utána Borka.

Kép

Kép

Kép

PÁ,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Nagyon édika csajszik!Nagyon sokat nőttek!!!!!

Lilla!
Annyira jó lett a kép Nikiről, ahogy elmerengve nézi a tortáját. :)
Jópofa a házikó!!!

Vikóka!
Nem utállak, csak egy kicsit irigy vagyok!!!!
Nagyon szép helyen pihiztél.
A pancsizós képek is tutik.

Cat!
Elfelejtettem válaszolni a kérdésedre.Még januárban beirattam a fiúkat bölcsibe.Majd augusztus közepén kell mennem pontosítani, és a papírokat elkérni.Már olyan közel van.Kezdek egy kicsit már pánikolni.Pedig nem vagyok ilyen, csak sokszor eszembe jut, hogy mennyire elrepült az idő, és még annyira lennék velük itthon.De hát ez van.Főleg akkor fáj a szívem amikor sírnak utánnam.Mi lesz akkor a bölcsiben????
Na majd akkor jövök biztatásért!!!!!

Kateduo, Baba!
Csak egy nagy dobozos krém felét kente magára Atika.
Ákos gyengébben adta elő, csak a homlokát kente be, no meg az ágytakarót.Eleinte nevetett, majd amikor csípni kezdte a szemét akkor már nem tetszett neki annyira.A kép már ekkor készült. A kamerával is megörökítettem a gaztettet, ott még nevetett.

Puszi mindnekinek

Judyt
KépKép
judyt

Ti is mindjárt két évesek vagytok! Pár nap!

Még el akartam újságolni, hogy mi volt ma Borka nagy dumája. Elesett kint és vérzett a lába. Nem sírt, hanem jött be hozzám, hogy "aja lyukas". Olyan aranyos volt. :lol: :lol: :lol:
Reggel meg anyu ment ki cigizni, erre közölte, hogy "én is cigi" (jelentése: ő is ki akar menni az udvarra a mamával)
Szombaton meg kiesett a kezemből a csatom és elrepült. Én nem szóltam semmit, ő viszont "basssus". :shock: :shock: :shock: Ekkorát néztem.
Egy hónap alatt valami olyan szintű beszédfejlődésen mentek keresztül, hogy teljesen meg vagyunk döbbenve. Artúr, aki ritkábban van velük, mindig meglepődik, de sokszor még én is, hogy milyen szavakat használnak. Mondatok még nincsenek, de sztem nem sok idő míg rájönnek, hogy így még könnyebb kifejezni, hogy mit akarnak.

Vikóka :)
Miért is utálnánk?????

Szép estét,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla!
Bulgáriában voltam, Burgastól nem messze. Persze azért egyfolytában azt vizslattam, hogy vajon gyerkőcökkel tudnánk -e ott nyaralni. Jelentem igen, elég gyerekbarát volt a szálloda.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Brigi,
nagyon édesek tényleg ezekkel a csatokkal! :D Majd mondjad nekik, hogy megdícsértük őket itt a fórumon, hátha az is hatással lesz rájuk! :lol:
Recept ment.

Lilla,
ahogy látom mindkét fújós képen, Dávid még küzd a technikájával. :lol: Nikinek meg azok a merengős képei! "Hát igen, megint öregebb lettem egy évvel..." :D

Kép
baba888

Sziasztok!

Nagyon fáradt vagyok így nincs erőm visszaolvasni, de a képeket megnéztem, el vagyok ájulva, olyan jó fotókat csináltok!
Nagyon tetszett mind, különösen oda vagyok a merengős-elgondolkozós képekért :)

Legközelebb visszaolvasok és akkor másra is reagálok, de a képek lenyűgöztek :)

Én is mutatok valamit, bár nem ide való, de nem birom megállni :oops: Most lett kész, vihetem kereteztetni. :D A legjobban annak örülök, hogy sikerült úgy rányomni a kezüket, hogy ne maszatolja el a hímzést :D

Kép

Kép

Nem tudom mennyire olvasható, kb, annyi a lényege, hogy sokszor kiakadsz mert összemaszatolom a falat meg a bútorokat de egyszer felnövök és ezek az ujjelnyomatok mind el fognak tűnni, ezért itt hagyom neked őket hoyg vissza tudj emlékezni milyen picik is voltak.
Nálunk nagyon is aktuális, az összes számukra elérhető falfelület katasztrófálisan néz ki :(

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Baba!
Köszi a medencés tippet! Beszerzünk egy fekete fóliát, aztán hétvégén felfújjuk a medencét.

Brigi!
Lányok felismerésénél abból indultam ki, hogy Borkának mintha picit sötétebb lenne a haja és, hogy róla mindig jobb beállítások készülnek.... :D De!!!! A csattos képeken szerintem Réka is tökéletesen produkált!!!! Annyira szépek a lányok!!!!

Vikóka!
Hát igen...gyönyörű hely....sóhajtozom.....

Lilla!
Képekből ítélve jól sikerülült a szülinap. Nini mélázós tortanézős képe.....csuda klassz! Na meg Dávid, ahogy el akarja fújni a gyertyáját!!!

Ditke!
nagyon szépet csináltál és milyen ötletes!!!! Nagyon jó emlék lesz a csjoknak.., na meg nektek is!

Kata

Kép
kateduo

Nem is írtam, jövő héten megyünk 4 napra Várgesztesre a Villaparkba... kiváncsi vagyok milyen lesz.... Anyummal, hugommal, férjemmel.... Volt már valaki ott? Ha ilyen medencés helyre mentek kell a gyerekeknek valami szandál is, ami nem csúszik vagy mezítláb szoktátok hagyni őket?

Kata

Kép
kateduo

Azt hittem, hogy muskotályos körtéből kell csinálni. :oops: Szakmai ártalom.
Éppen nemrég állítottam össze egy tablót régi gyümölcsfajtákból és ott is szerepelt, rögtön arra gondoltam. Persze azt hiszem ma már nem termesztik.

Most nem okoskodásból, de medencével kapcsolatban: nekünk 1,6x1,6-os van. Nem túl nagy. Viszont sztem egy ekkoránál nem éri meg napokig bent tartani a vizet. Én három nap után tegnap leeresztettem, mert már nem is mentek bele annyira csúszott az alja az algásodástól. Vegyszereket meg nem akarok beletenni (bár vettünk). Vízforgatónk úgy sincs (elég röhejes is lenne egy ekkora pancsolóba). És a kis víztömeg nem tartja olyan jól a hőt, mint a nagy. Nagy a vízszámla, de nem kell vegyszert venni, és nem olyan piszkos (mert ugye mezítláb ki, aztán be, aztán ki, aztán a játékot ki, majd be). Behurcolnak egy csomó darabos szemetet, amit a nagymedencékben a pelyhesítő felold és a szűrő kivon. Nekünk viszont olyan nincs. De ha nincs benne vegyszer, akkor lehet vele locsolni a virágokat. :) :) :)

Remélem minden oké volt a vizsgálatnál és engedik Olit műtétre.

Nagyon jó lett a kép!!!

Megyek ebédelni. Lányok már megint ebéd előtt dőltek ki. :roll:
Nem tudom miért nem megy ez nekünk. :?

Szép napot nektek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

medencével kapcsolatban mindent meghallgatok, ugyanis nulla a tapasztalatom.... 8) Nekem a vegyszer eszembe sem jutott. A takargatás meg a bogarak miatt jutott eszembe, hogy amikor nem használjuk, akkor ne szálljon bele mindenféle dög.
De hideg vizet teszel bele nem? Slagunk van, azzal egyszerű megtölteni. Meleg vízet nem tudom hogy vinném el oda, na meg ilyen mennyiségben???

Kata

Kép
kateduo

Hát tapasztalatom az nekem sincs lévén, hogy mi is most használtuk először. Csak ez rögtön kiderült.
Én bizony kannával hordtam bele melegvizet, de ha nagyon rásüt a nap, akkor lehet, hogy elég, ha reggel beleengeded (bogarak ellen, meg a melegítés miatt fekete fóliával takarod), aztán délután, ha használnátok (mi eddig csak délután pancsoltunk), akkor még kiegészíted meleg vízzel, ha kell. Legalábbis nálunk így lesz. De két napig sztem még használható a víz. Egyébként bele is pisilnek, szóval vagy vegyszer, vagy csere.
Amúgy nem kell ipari mennyiségű víz bele, legalábbis az én gyerekeimnek. Elvannak a 15 cm-esben is boldogan. Úszni nem ebben fognak megtanulni. Ha túl sok a víz, akkor nem tudnak benne rendesen játszani. A mienkben nem lehet úszógumizni, meg ilyenek, mert ahhoz túl kicsi, és túl alacsony a széle.
De mondom ez csak egyszeri használat után. Lehet, hogy te sokkal jobb dolgokat tudsz majd kitalálni. Úgyhogy, ha kipróbáltátok akkor várom a tapasztalatokat. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi! :D

Melegvízet max egyszer vagyok hajlandó vinni, na jó kétszer, nekünk a kertbe domboldalon kell felmenni...., végül is ha tűzforró vízet viszek...., akkor kevesebbet kell fordulni, na jó majd meglátjuk. Hétvégén fújjuk fel, aztán majd beszámolok. Egyébként én is kicsi vízre gondoltam, bár majd meglátjuk, mert a kedves párom is be akar feküdni. Minden nap azt hallgatom, hogy ő már nem bírja...., mármint ezt a meleget..., mondjuk én sem...
Szombat!!! Alig várom!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Itt vagyok, csak az utóbbi napjaink az átlagosnál is pörgősebbek, meg esemény dúsabbak lettek.Vasárnap volt nálunk bucsú, nagyon jól sikerült, s most először volt az, hogy "igazi lányos anyuka " voltam, mert Zsófival nagy örömben, egyetértésben bújtuk a bazárokat! :wink:
Délután még azt is megengedtük, hogy nem aludtak, csak pihiztek, s irány a nyüzsgés.Körhintáztak, ringlispileztek egész délután. Rakok majd fel képeket.
Tegnap meg Kristóf sulijában volt gyermek nap-évzáró- sportnap együtt tarva, amelyen a szülők, családok is részt vehettek. Nagyon élveztük, bográcsoztunk mi szülők, a gyerekeknek meg volt zsákban ugrálás, lepény evés, liszt fújás stb volt. Az ikreket meg Kristóf lány osztálytársai szinte " elrabolták".

Brigi, Kata!

A medencézés nálunk is hasonló képpen működik. Bár, tavaly egy merevfalú nagy medencénk volt, amit idén nem fogunk tele tölteni.
Pont azért, amiért írtátok. Kisebb pancsoló elég itthon. Azt fogunk beszerezni, s használni. De, mindenképpen letakarjuk ha nem használjuk, mert a szennyeződés sokkal kisebb lesz így.
Mi is meleg vizet hordunk bele, amit mindennap megteszünk, így a csere előtt már egész sok lesz benne. bár, kipancsolják rendesen.
Ha meg nőnek majd ,akkor foguk venni a nagy, vízforgatós, szűrős medencét.
Addigra talán elkészül a helye.

:roll:

Brigi!

Csoda szépek a csajok, csattokkal meg nélkülük is!!!!! Bár, engem a frizurás képek még jobban elbűvöltek! Olyan nagyok lettek. Zsombit meg Zsófit idehívtam, s minden előzetes beszélgetés nélkül megmutattam nekik a képeiteket. Simán megismeték a lányokat! Úgy örültem neki.
Én meg cseresznyét raktam el nekik, abból volt nekünk rengeteg. télen imádni fogják, remélem....

Kata!

Mi a strandra szoktunk külön szandit használni. Első évben még a vízben is, aztán tavaly már nem mindig viselték el a vízben, idén pedig szerintem csak a medence széléig lesz rajtuk De, addig pedig kell a meleg és az elcsúszás ellen.

Vikóka!

Gyönyörű helyen voltál. De, ahogy a kép mutatja, ők is nagyon jól elvoltak itthon, szerencsére.

Lilla!

Jók a képek! Niki?!?! Csúcs egy kis csaj!
Dávid apukája, Nikim meg te, szerinetem. Belsőre is?
Hétvégén megyünk Gyulára. Véletlenül ti nem?

Judyt!

A sudocrem gyátró cégnek, reklám is lehetne Atikád...
Ime, a gyerekek is ennyire szeretik címmel!!!
Húúú, nem volt semmi.

Ditke!

Nagyon szép és főleg ötletes a kézlenyomatos kép!!!!
Ha 20 év múlva megnézik a csajok, akkor fog az értéke megmutatkozni! Meg persze, azt fogják gondolni, hogy nem is volt az olyan nehéz, hogy ikrek voltunk, ha ilyenek gyártott Anya mellettünk!!!!!

:wink:
Ha, minden igaz, megvannak az ovis jelenik. Tegnap itt volt az egyik ovónéni nálunk ( Lacikám heygik helyettesének a felesége ), naná, hogy szóba hoztam. Kiderült, hogy még nem osztották el.
Ezek után, pofátlanul kihasználtam a protekciónkat, s Zsombinak a kis autót kértem, mivel ős is ezt kérte. Zsófi pedig a felsoroltakból a szivecskét választotta. ( a pillangó meg a szivecske között alig tudott dönteni.)

A képek:

Kép
Kép
Kép
Kép

További szép napot, megyek, mert felébredtek....

Meme
szinta

A medencézéshez még egy dolog:
Mi elé helyeztünk egy lábmosót, amit használtunk is rendesen, így még kevesebb koszt vittünk bele.

Meme
szinta

Meme!

Jó ötlet ez a lábmosó.... :D
A szandival kapcsolatban, hogy az a hagyományos gumi szandi vagy bármilyen , vízállókra gondolok....?

Annyira nagyok a gyerekek!!! Zsombit kimondottan nagyfiúnak látom!

Kata

Kép
kateduo

Kata, Meme gumiszandikra gondol.... Már nálunk van az övéké! ;-)Nagyon cukik!

Meme, mi volt a lábmosó? Valami műanyag doboz?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Kata!

Vikóka meg is adta a választ. :wink: Angol turiban pár száz ft-ért turiztam a gyekőcöknek eddig. :wink:
Gumiszandi, mert a strand szandinak mondott ( adidas, nike) szivacsot is tartalmaz ( vagy valami hasonló anyagot ), ami beszívja a vizet. Bár, ilyet is szeretnék nekik, de nem erre a célra.
Képet nem tudok mutatni, mert most nincs ilyenünk, de tuti turizok idén is. :lol:
Nektek mikorra, és mekkora kellene?
Nem tudom hol lehet még kapni. Valamint ami olcsóbb, de jó minőség az a RIDER szandál, papucs.
Már múltkor is azt mondtátok, hogy nagyok vagyunk, kezdem én is így gondolni...
:D

Vikóka!

Mi pl. egy műanyag lavort használtunk. De bármilyen jó műanyag edény jó, amiból azért be-ki tudnak lépni. ( segíteni persze kell.)

Meme
szinta

Sziasztok!

Jöttem panaszkodni! :evil: Remélem ettől azonnal megszűnik a jelenség!!!! :? Szóval: Dávid az utóbbi másfél hétben nem hajlandó egyedül elaludni. Bőg utánam, de még az se elég, hogy bemegyek hozzá, vagy ott ülök vele, fognom kell a kezét. De így meg nem alszik, sőt Niki sem! Legtöbször fél 10 után alszanak el! :evil: Nem is igazán értem, hogy mitől jött ez rá, ugyanannyit vagyok vele, mint eddig. Ő volt eddig aki mindig jól elaldut és aludt akármi volt. Most meg éjjel is, Niki egyet nyikkan, ő is fent van és kezdi elölről. :roll: Először sajnáltam, hátha fél vmitől. De most már nagyon idegesít, mert nem múlik el, sőt, egyre jobban követelődzik. Amúgy meg egész nap jöhetne hozzám, szeretgetném, de nem kell neki. Mi a véleményetek? Nekem kezd kicsit zsarolás szaga lenni a dolognak. De ugye az ember a saját bajában nehez lát tisztán......

Niki meg tegnap óta lázas, még nem tudni mi jön ki rajta. :roll: Gondolhatjátok, milyen kipihent voltam ma a vizsgán....

Vikóka

Képzeld, mi kinőttük a 21-es strandszandikat. Itthon mondjuk nem hiányzik, de júli vége felé mennénk 1 hétre Olaszogba és oda jó volna. Sztem a homok nagyon meleg lesz a talpuknak. Nem tudnád kölcsön adni a tiéteket?

Meme

Mi nem megyünk Gyulára most, tanulunk... Majd talán vmikor júli elején. :? Jók a képek! A mieink is élvezik ezeket a bigyókat nagyon.

Brigi

Nagyon jók a frizkós képek! Már alig várom, hogy Nikinek is végre lehessen.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?