Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Lilla
gratula a vizsgához!

Szilvi
nagyon édes Ákos!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, de próbálok visszaolvasni.

Üdv az új kismamiknak!

Szilvi
Nagyon édi a kis Ákos! :)

Blankának nagyon boldog első szülinapot kívánunk! :D :D

Lilla
Hatalmas gratula a KRESZ vizsgához és hajrá, hajrá a vezetéshez! :) :)

Képzeljétek!
Kedden Ricsi felállt az ágyában. Olyan büszke vagyok rá, rögtön le is fényképeztem. Nem is gondoltam, hogy ilyen hamar fel fog állni, hiszen múlt héten pénteken ült fel először.

Sajnos még mindig nem találtam olyan fodrászt, aki festeni is tud nem csak vágni. :? Túl szőke lett a fejem, én csak pár melírcsíkot kértem bele. :roll: Úgyhogy vigasztalás képpen tegnap este bevágtam egy tábla Milka csokit.

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Éva
És segítetta Lila Tehén??????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Köszönöm szépen a gratulációkat! :) Magam se gondoltam volna, hogy elsőre átmegyek.

Képzeljétek, Bálint elindult!!! :D :lol: Olyan édes. Döcög, mint egy kis mozdony és elől összekulcsolja a két kezét, mintha saját magába kapaszkodna. Odavagyunk tőle teljesen. Közben annyira élvezi, hogy kacag, és mikor dícsérjük meg tapsolunk neki, akkor sikongat és ugrál. Jaaaaaj, nagyon szerelmes vagyok a kis drágámba.

Évi: Gratulálok Ricskónak a felálláshoz! Mostmár egyre többet fogja csinálni ám, készülj fel. Lehet majd a kiságyat leengedni :D

Tündike! Boldog névnapot Neked!

Szilvi: Áki gyönyörűséges. (Ugyanolyan játszószőnyegetek van, mint Bííínek volt). :)
Sajnálom az alvást. Nem biztos, hogy éhes, lehet más oka is, hogy nem alszik. Bíínek pl. mint kiderült az volt az oka, hogy nem hagyták a nappali élményei aludni, azért nyöszörgött, forgolódott. Én is gondoltam mindenre, fogra, éhségre... Aztán jött a homeopátiás gyerekdoki, aki megtalálta a megoldást, azóta alszunk éjszaka.
Egy kis homeopátiás segítséged nincs? Valami jó homeós doki a környéken? Érdemes lenne kipróbálgatni, hátha megtaláljátok a baj okát, és tudtok segíteni szelíd gyógymóddal.

Bandika, üdv itt! Hogy szaporodnak a kismamáink a kórházreformoknak köszönhetően... :)

Boga: Örülök, hogy jobban vagy.

Anyám, hogy megy az idő, már Kata bölcsödéztetéséről beszélünk, és nemrég született... Sőt, Dina nemrég még pocakos volt.

Szép napot Mindenkinek!

Lilla

lilló

Tündi!
Én már túlhordok. Május 28-ra volt egy számított, meg a menszeszem szerint mára egy kiírásom. Voltam ma CTG-n a Dani össze-vissza mocorog, de méhösszehúzódás egy szál se.

Dina! Én az Ábit 20 hónaposan adtam be bölcsibe, akkor mentem vissza dolgozni. Nálunk teljes gáz lett a dolog, oly annyira, hogy nagyon komolyan megbetegedtem, meg az Ábi is, úgyhogy fél év múlva visszajöttünk gyesre! Ha akarod majd elmesélem, miután a Danit megszültem! Persze mindenki másképp éli meg! Én soha többé nem csinálnám!
Az Ábi 3 évesen elkezdte az ovit, az is egy kínszenvedés volt fél évig, a gyerek teljesen kikészült, meg folyamatosan beteg volt úgy, hogy 9-re vittem és 1/2 1-re mentem érte. Most két hónapja elfogadta, összebarátkozott a gyerekekkel, és állati jól érzi magát 3 és fél évesen! Most jött el az ő ideje. Bár néha reggelente csak zokog és kapaszkodik belém, mikor ott kell hagynom. Nekem meg egész nap büntudatom van. Szóval marha nehéz ez az elválás!
ábimami

Ábimami
Most írd meg, hogy hogy is volt ez a bölcsibe szokatós dolog, mert ha megszülsz nem lesz ennyi időd!! :wink: Utána ugyanoda vittétek vissza fél év múlva?

Lilló
Gratula a Kreszhez, de most jön a neheze :(

Dina
Miért gondolod, hogy jobb ha már bülcsiben összeszed ezt-azt, mint az oviban? :shock: Oviban újra átmegy rajta minden, nem? Hiszen az más közösség lesz.

Tegnap voltunk az unokaöcsém ovodai ballagásán. Betanultak verseket, volt előadás, szép egyenruha, tarisznya, ami kell. Volt amikor belegondoltam, hogy az én kicsi babám is egyszer ekkora lesz és ballagós verset fog mondani, akkor kicsit könnybe lábadt a szemem, mert hát ez annyira messze van még, és tényleg csak most voltunk terhesek.

Üdv minden újnak is,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Lilló!
Köszi a köszöntést! :-)

Tegnap olvastam, hogy tanítjátok a tapsolásra a gyerkőcöket. Erre én is megmutattam Iminek, hogy taps-taps. Ma meg mondtam Neki hogy taps-taps és TAPSOLT :lol: :lol: :lol: Pedig csak 2x mutattam meg neki. Azóta már többször is kértem hogy taps-taps és csinálta. :wink:
Ezen most nagyon felbuzdultam. Holnap elkezdem megtanítani lemászni az ágyról. 8) Hátha.

További szép estét!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Tünde
Sok boldog névnapot kívánunk mi is!!!!!!!!!!
:lol: :lol:

Hát akkor az én gyerekm intellektuális gyenge! Viszont mozgásilag!!!
:lol: :lol: :lol: :P :P :P
Na jó,már úgy csinál mintha tapsolna...khm.
Ágyról viszont lemászik! :lol: Apa tanította!
Én próbáltam a fejre, meg hasonlókra. nem csinálta, viszont berregtem a számmal és köpködtem a nyálam, hogy ílyen vagy. NA azt megcsinálta egyből! :twisted:
Apa szerint érdekes pedagógus vagyok! :wink:

Gabek
Nem tudom, lehet hogy egy- két baci ad neki edzettséget. :shock:
A ballagás-sírás témával én is így vagyok! Már azon bőgök, ha új mutatványt csinál.
Meg csak úgy is tudok bőgök.
Azt hittem,hogy ez elmúlik a terhességgel, meg majd a szüléssel, meg majd a gyermekággyal, meg már mikor féléves.......
Örök szentimentalitás költözött a szívemben,ha gyerekkel kapcsolatos a téma.Eddig sem voltam az HŐS típus, de most!
Előre csomagolok majd zsepit az ovis ballagásra, meg vízálló sminket! :lol:

Ábimami
Most írd emg!!!!!

Páááá, megyek hétvégezni!

Kép
anid

Sziasztok!

Csak egy gyors elköszönés erejéig ugrok be, mert holnaptól nem lesz netünk pár hétig, amíg az új helyünkön nem kötik be a netet.
Addig is legyetek jók, egészségesek és vidámak!

Ági! Kocka "ügyben" értekezzünk mobilon, jó?

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok! Bölcsis-ovis sztori "röviden". Mint már irtam 20 hónapos volt Ábi mikor visszamentem dolgozni. Leginkább azért, mert kistesót akartunk, és le akartam dolgozni azt a 180 napot ami a szülési szabihoz kell. Elég kemény időszakon voltam túl (államvizsga, egy költözés, családban egy csúnya baleset, és közben a kutyám is a végét járta) és ki tudja, volt-e köze hozzá de elkezdett mindenem fájni. Közben a munkahelyem a város másik végében volt oda hordtam a vállalati bölcsibe a gyereket. Hozzáteszem a bölcsi tök profi volt a dadusok szuperek és egy köpésre a munkahelyemől! Mondjuk a beszoktatásra csak 2 hetet szántam. Ábi elég jól bírta szeptembertől novemberig nem volt semmi baja, hacsak azt nem számítjuk, hogy szívszaggatóan sírt utánam. Az én helyzetem egyre drámaibb volt, sokizületi gyulladás pokoli fájdalommal, nem tudni mitől. Nyomták belém a szteroidot. Aztán persze a természetgyógyász következett, egy elég kíméletlen autóimmun diagnózissal. Na akkor kezdtem bekattanni. Közben szépen előjöttek Ábinál is a betegségek, először csak nátha, torokgyuszi, bronchitis aztán már egymásba folytak a betegségek.
Karácsonykor már elkezdődtek a mentális gondjaim is, hiába derült ki hogy egy baci okozza az izületi gyulladást, készen voltam teljesen, a neurológián kötöttem ki. Gyógyszert kaptam azzal be bírtam járni a munkahelyemre, de nem kívánom senkinek! Februárra az Ábinak sikerült kétoldali tüdőgyuszit összeszednie, több hétig ültünk otthon, aztán rájöttem, hogy ott kell hagynom a melót és visszamenni gyesre. Azt a boldogságot nem tudom nektek elmondani! Elutaztunk az Adriára. A gyereknek teljesen rendbejött a tüdeje, én kigyógyultam az idegbajomból na és az izületeim is rendbejöttek. Fantasztikus volt a nyár a kisfiammal. Végre csak vele kellett foglalkoznom.
Májusban jelentkeztünk az önkormányzati oviba, de szeptemberben kiderült hogy helyhiány miatt nem vették fel. Rohantam visszasírni magunkat a vállalati bölcsibe, mert Ábi októberben töltötte be a 3 évét, és mehettem vissza melózni. Na de szerencsére a Dani baba is összejött utolsó utáni pillanatban, úgyhogy csak papíron mentem vissza.
Persze a vállalati bölcsibe nem kezdtem el hordani a gyereket mivel a város másik végében van, hanem anyám révén félmaszek alapon a Rózsadombra egy szuper oviba. Gondoltam kell a gyereknek a társaság. Na ne tudjátok meg, neki csak az enyém kellett. Az első fél év egy katasztrófa! "Anya engem senki nem szeret, mindenki bánt stb." Újra átment rajta minden betegség (meg rajtam is), csak az volt a különbség, hogy ha tüsszentett rögtön itthon maradt velem. Igazán márciusban kezdett el járni, az óta beteg se volt, most már ott is alszik, járnak úszni, és imádja. Hiába veszik most fel az önkormányzatiba kénytelen leszek oda hozni-vinni, annyira bejött ez a két hónap. Szóval ez a 3 és 1/2 éves kor az ideális szerintem a közösségbe szoktatásra, persze gyereke válogatja. Ja és feladni sem szabad, én már majdnem kivettem annyira sajnáltam az Ábit.
Jövő héten szerdán lesz az ovis évzáró az anyáknapjával egybekötve, Ábi szavalni fog, és én aztán tényleg nem vagyok egy érzelgős anyuka de napok óta azon sírok, hogy a lusta Dani miatt nem fogok tudni elmenni!
Szóval én iszonyatosan megbántam azt a fél évet, hiába volt rendben a családi kassza majdnem ráment a kis családunk élete!
ábimami

Sziasztok!

Ábimami,
Tanulságos történet, örülök hogy megosztottad velünk! Bennem is voltak hasonló érzések, mikor a 12 évvel fiatalabb öcsém kezdte az ovit és nagyon utálta, anyaként meg ezerszer jobban fájhat.
Lehet, hogy Dani most már megvárja, hogy a nagy okos bátyó :D elszavalja a versikéjét és majd az évzáróról mehettek a szülőszobába.

Lilló,
Gratula a kreszhez, jöhet az izgi rész! Nekem is csak két éve van jogsim. Sokáig be voltam tojva a bp-i forgalomtól és mindig halogattam a dolgot, aztán szerencsére a férjem befizetett egy tanfolyamra és nem volt visszaút, menni kellett és kiderült, hogy nagyon tetszik nekem a vezetés.

Szilvi,
Nagyon édes Ákos baba. És nem semmi, hogy már 74-es rucikat hord. ezek szerint igen hamar frissíteni kell majd a ruhatárunkat, már 68-as méretből sincs sok, inkább 56-62.

Tünde,
Boldog névnapot! Még éppen beleférek a mai napba. :)

Kép
bandika

Sziasztok!

Ábimami!
Köszönjük hogy leírtad életed eme borzasztó szakaszát. Nem lehetett egyszerű. De nagyon ügyesek voltatok, hogy el mertetek menni nyaralni. Én biztos hogy magamba gubóztam volna és eszembe sem jutot volna elmenni nyaralni. De tényleg jó ötlet. :)
Kívánom, hogy most már csupa öröm legyen az életetek!!!!

Bandika!
Köszi szépen a köszöntést! :)

Nincs valami ötletetek, hogy mit lehetne Iminek adni vacsira, hogy ne kelljen fel 3-4 között szopizni??? Aztán meg 1-1,5 óránként 7-ig. :( :( :(
Tejpépet adok Neki most.
Előre is köszi.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Jó reggelt csajok!
Még mindig egyben. Lehet már tényleg azon fogok drukkolni, hogy az évzárót megvárja a Dani.
Tündi! Én úgy emlékszem, hogy vmi grízt adtam Ábinak este, az jól eltömte a gyomrát. De az az igazság, hogy amig szoptattam mindig felébredt és ő is követelte a hajnali szopit. Csak akkor aludta át éjszakát, mikor abbahagytuk a szopit. Ez nálunk viszonylag korán közös megegyezés alapján 10 hónapos korában történt. Csúnyán megharapott, aztán beleröhögött a képembe, és mivel imádott enni szinte mindent és közel 12 kiló körül mozgott nem erőltettem tovább. Na nem is kérte soha többé, viszont végre elkezdett az Ábel aludni.
ábimami

Sziasztok!

Tündi!
Amikor a nagyfiam ilyen kicsi volt mi is kipróbáltunk mindenfélét vacsira,hogy ne keljen fel éjszaka 4×-5× inni(vagy csak úgy).
Mégis mindíg felkelt!A lányom szintén pedig Ő nem volt valami nagy evő!(most sem az)
Most Zalán csak tápszert eszik este 8-kor és mégis végig alussza az éjszakát!(reggel 6.30-ig)
Tapasztalataim szerint az éjszakai ébredés nem biztos,hogy a kaja miatt van.
Ha lehet ilyet mondani egy ekkora gyerkőcnél "rossz szokás".
A lányom pl. 3 éves koráig csinálta!(Hulla voltam!)

Sziasztok,Jutka
Vendég

Sziasztok,

Tündi
A Mildibének van valami jó éjszakát papija, háth az segít. Mi gyümölcsöt eszünk vacsorára+1 dl tápszer, és simán végigalussza az éjszakát, mondjuk már kb. 3 hónapos kora óta.
Utólag boldog névnapot!
Már én is szerettem volna feltenni egy körkérdést, hogy ki mit ad vacsira a gyerkőcnek?

Alziza
A Zina az miféle név? Miért ezt választottátok?

Ábimami
Köszi, hogy leírtad mi történt veletek, abből is tanulhatunk.

Van egy oldal, ahol beírhatod, hogy mikor született a gyereked és hónapról hónapra kiírja, hogy mit kellne tudnia. Én is néha szoktam nézegetni: http://www.babaszoba.hu/services/todo?B ... C-6166C876

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Köszi a rucis tanácsokat!

Lenne egy aggasztó kérdésem is! Nagyon sokat fáj a hasam oldalt. Volt valakinek ilyen, mert nekem Gergőnél semmi ilyesmi nem volt és egy kicsit aggódom, vagy ez nem gond, elmúlik?

Előre is köszi a válaszokat!

Tündi: mi is tejpépet adtunk nki, vagy joghurtot, nekünk bejött. Biztos, hogy enni kel fel, nem lehet, hogy csak megszokta és azért?? Nálunk egyszer előfordult, hogy elfogyott a tejpép és éjjel nem tudtunk neki adni, azóta nem kel fel enni!! Csak ezért kérdeztem.

Szép hétvégét!!!

Veronika

Kép
Kép
akinorev

Sziasztok!

Gabek

A Zina névnek igazából jelentése nincs!
Az amerikai utónévkönyv szerint afrikai eredetű,a magyar utónévkönyv szerint német.
Azért választottuk ezt mert ez tetszett!
Olyan nevet szerettünk volna ami különleges és ritka! Azt hiszem sikerült mert még eddig senkivel nem találkoztunk aki hallotta volna!

Sziasztok

Jutka
Vendég

Sziasztok!

Tündi: egy picit megkésve, de nagyon jó szívvel kívánunk Neked Sok Boldog Névnapot!

Lilla: nagyon köszönöm a jó tanácsot, megfogadom, keresek itt a környéken egy homeos dokit. Mostanában nagyon gyüri az ujját a szájába, meg a pelust, és kicsi fehér pötyi van az alsó ínyénél, és hát a védőnéni szerint is a foga miatt ilyen. Adok neki chamomillát, az szokott segíteni, bár nyügi egész nap szegénykém.
Gratulálok Bíínek, nagyon ügyi, hogy már megyeget. Szuper kispasi:-)

És Mindenkinek nagyon köszönjük a dícsérő szavakat gyerköcömet illetően:-)))

Bandika: gyorsan növi kifelé a ruháit Áki, de mi eleve 62cm-rel születtünk, szóval 56-os rucikat már rakhattuk is el, és mentünk 62-eket venni, mert hát abból nem sok volt készleten..Most is elég sűrűn cserélődnek a rucik, mert hát a body már mell alattig ér, ha összekapcsolom alul, és még ehhez hasonló dolgok :oops: :lol: :oops: :lol:
Az evésre nem lehet panaszom, bár már csak 5x eszik,de akkor aztán alaposan:-) Nehogy a kis hasa odalegyen :oops: :lol: :oops:

Erika: hogy érzed magad, jól vagytok a babóval a pocakban? Kisfiad már várja a Tesót?

CserÁginak is gratulálok az új jövevényhez, szuper érzés lehet megint babót várni.

Mi is épp azon agyaltunk apával, hogy majd mikor legyen kövi baba? Mert hát dolgozni is kéne, de nem akarunk nagy korkülönbséget, és hát anyagilag sem tudom, hogy járnék a legjobban. Esetleg anyagi téren van valami hasznos infótok? (megéri visszamenni, vagy inkább itthon maradni 2 éves kora után, és akkor gyereket vállalni?)

Szép derűs napot kívánunk!

Puszi: Áki és Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

b.szilva!
Kösönöm a köszöntést.
Nálunk is ez a nagy kérdés, hogy mikor legyen a következő babó. Mert hát én nem akarok friss diplomával itthon lenni 4 :shock: évig.de hát nem is akarunk nagy korkülönbséget...

Köszönöm az alvásos ötleteket. Az a baj, hogy olyan éjfél körül sikítva szokott ébredni, akkor nem is adok neki cicit, csak megnyugtatom és visszaalszik. Viszont 3-4 körül nem sírva hanem
cicit kérve kell fell. Na meg 6-7 fele is. Próbáltuk már hogy nem adok neki akkor tejcsit, de egy órán át ordított (amíg nem adtam neki cicit) Akaratos egy gyerek. Így tehetelen vagyok. Ma apát küldtem az éjféli keléshez. Meg egy hajnalihoz is. Reggel alig bírt felkelni :? :? :? (mert ugyebár én kelek minden ébredéshez egyébként) Mondtam Neki, h na látod, ezért vagyok én minden nap olyan fáradt, pedig Ő csak kétszer kellt fel és én ált. -ban 3-4x fel szoktam kellni.

Bocs, egy kicsit hosszú lett.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

b.szilvi
A feher pottyok nem szajpenesz?! Nem mondta a vedono? Kerdezd meg esetleg, mert az elejen ecsetelessel szepen elmulik, de idovel allitolag fajdalmassa valhat... Nincsenek piros pottyok Akos popsijan? Allitolag a ketto egyutt jar. Lujzin volt nehany potty itt is, ott is, de egy het ecseteles elmulasztotta szerencsere!

Tuni, csatlakozom az elottem szolokhoz, es Boldog Nevnapot kivanok :wink:

Csak en vagyok ma nyomi, vagy mindenki erzi ezt az idot?! :?

Jo vasarnapot mindenkinek!

Kép
boga

Sziasztok

Veronika
hasfájás oldalt: nem tudom, nekem a beülti utántól kb. még a 10. héten is volt hogy úgy fájt a hasam mint akinek meg akar jönni = azt tudom, hogy ez normális
szerintem kérdezd meg a dokidat

Szilvi
pocak baba: remélem jól van, mostanában azon szoktam agyalni, hogy miért nem érzem már, mikor mások ilyenkor már érzik, de aztán megnéztem, és kiderült hogy Ákost is csak a 19.hét 6.napján érzetem, úgyhogy még van időm.
Ákos szerintem még nem fogja fel hogy tesója lesz, pedig naponta többször is szoktam neki róla beszélni, szerintem még nem érti hogy miről van szó, mert csak mosolyog.
kistesó anyagilag: tudomásom szerint úgy jó ha a nagy 2 éves koráig megszületik, vagy ha a 2 gyerek közt akarsz dolgozni, akkor úgy jó ha minimum 6 hót dolgozól, és csak utána mész táppénzre és szülsz!

alvás: de jó nektek hogy a gyerkőcök így átalusszák az éjjszakát, az elalvással nálunk sincs gond, de éjjel mindig fel kel (1x írtam hogy átalussza - még talán 2-3 hétig sem tartott) és addig sír míg magunk közé nem veszem, vagyis mostmár az utóbbi éjjszakákon kimászik a kiságyból, úgyhogy mosmár sírni sem tudom hagyni, mert jön magától.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Tündi
Sajna nincs ötletem kaja és alvás ügyben.E téren minket elkényeztetett a sors!:))))))))
Valóban nem lenne jó "friss" diplomával majd 4 év múlva jelentkezni pályakezdőnek.
Tudom, hogy nehéz, de otthon végezhető távmunkát nem tudsz szerezni?

Anyagilag akkor a legjobb,ha van 180 nap bizotosított munkahelyen. De azt hszem Gabek járatosabb ebben.

Csajok!
Ha belefér a programotokba,hétvégén menjetek ki a gyerkőccel a GYerekszigetre!
CSÚCS!
Kata is nagyon élvezte, meg mi is és hát nagyon finomságos kaják vannak!!!!
ÉS ESZMÉLETLENÜL KIDÖLTÜNk Mi, a gyerek nem, mert ő jót szunyált két nagy játék között az árnyas fák alatt a sziget csendesebb részén!

Ábimami
Mi hír a pocaklakóról????

Kép
anid

Sziasztok lányok!
Csak beköszönök, mert tenger dolgom van ezen a héten!!!!
Puszi nektek!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Kicsit eltűntük, mert a múlt héten kint voltunk a telken, Szentendrén. Nagyon élvezte Bálint baba és jó nagyokat aludt a kertben.
Majd a frászt kapom, mikor át kell tolni a kicsit a Margit körúton, hogy odaérjünk a Mechwart ligetbe, akkora a szmog. Bezzeg a telken nincs ilyen probléma.

Örömmel jelentem, hogy Bálint baba megtanult szopizni. Igaz ugyan, hogy a jobb cicit jobban tudja szivni egyelőre, de szerintem ez majd beindul a bal cicinél is.

Blankát isten éltesse!!!

Üdvözlet minden új kismamának! :)

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok lányok!
Na most jöttem haza a Margitból, voltam flowmetrián, szerencsére a baba keringése rendben, magzatvíz bőven és még a lepényem is igen jó állapotban van. Nagyon örültem ennek, mert már írtam, hogy szerdán anyák napja az oviban és az Ábi is fog szavalni, és ha már így túlhordom a Danit akkor legalább legyünk ott, ez állati fontos nekem. Na felhívtam a dokimat, hogy mi az ábra, és ő szeretné beindítani a szülést a túlhordás veszélyei miatt, és hogy szerdán reggel feküdjek be. Próbáltam meggyőzni, hogy nekem az nap még dolgom van, meg csütörtök lenne a tuti, de mondta, hogy egy nappal az indítás előtt kell bemenni, ez a szabály. Na gondolhatjátok hogy kiborultam, úgy bőgtem mint egy óvodás.
Aztán viszahívott, hogy lebeszélte a SOTE-n szerda reggel menjek, én meg elkezdtem fűzni, hogy várjunk még, tegyük át jövő hétre, hátha addig magától beindul!
Közben persze izgulok, nem szeretném, ha valami baja lenne a Daninak az Ábi évzárója miatt. Most 4200 g-ra mérték és az a baj, hogy még mindig fent van a dokim szerint ezért nem indul be a szülés mert lehet, hogy már túl nagy a gyerek, és nem tud befészkelődni.
Szóval most tiszta para vagyok, segítsetek ha van valakinek tapasztalata a túlhordással kapcsolatban! És az indított szülésekkel? Hogy csinálják? Miért kell ott lenni egy nappal előtte?
ábimami

Sziasztok!!!!

Boga: elvileg nem szájpenész, nézi a védőnő mindig, és nem volt eddig semmi. Csak a foga helyén van a pontocska, máshol nincs. Popsink is szép, semmi pirosság.
Abból gondolom, hogy foga elindult valahol a mélyben, mert a kezét tömködi a szájába, folyik a nyála, és hát nagyon nyügi. Adtam neki chamomillát, az valamennyire segít most.
Viszont megtanulta szopizni az ujját, azóta a cumi már csak a 2.helyre szorult :lol: :lol:

Ábimami: hát nem irigyellek, de tök jó lesz, hogy nemsokára találkozhatsz Danival is. Szép nagy babótok lesz:-))) De nagyon szurkolok, hogy ne kelljen bemenned még szerdán, hogy ellóghass a fiadhoz az oviba anyák napjára!!!!

Megyek egy kicsit pihizek, mert talán a gyerköcöm is elaludt egy picit. (ráférne)

Puszi Mindenkinek!

Szilvi, Áki

b.szilva

Ábimami
Nekem 2 barátnőm is tavaly dec. huszon valahanyadikára volt kiírva, túlhordták és mind a ketten jan. 6-án szültek, az egyik spontán, a másikból pedig császár lett, de nem mondták nekik, hogy egy nappal hamarabb be kellene feküdniük, szerintem ez csak azért van, hogy addig megfigyeljenek téged ill. titeket.
Drukkolok az anyáknapja miatt, hogy ott lehess :-) Nem lehet megdumálni a dokiddal, hogy az ünnepség után vonulj be a kórházba, így a káposzta is megmarad és a kecske is jóllakik.

Tündi
Ha részmunkaidőben vagy 4 órában dolgozol, az azért szívás, mert utána következő gyereknél ez után kapod majd az összes jövedelmed és azt nem nézik, hogy az csak 4 órás meló volt, tehát nem veszik figyelmbe, hogy az időben csak a fele, de a pénzed így tuti kevesebb lesz. Én megpróbáltam, számolgattam, de jobban járok ha itthon csücsülök és csak gyerekezek.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Ábimami!
Nekem indították a szülést tavaly. Aug 20-ra voltam kiírva és 29-én indították. A SOTEII-ön van valami szabály, hogy a túlhordás veszélyei miatt a 42. héten beindítják a szülést (lehet, hogy más korházban is így van). Nekem kedd volt a fordulónap és pénteken kellett befeküdnöm azzal, hogy hétfőn beindítják. De mivel pénteken már megvolt a konzultáció az orvosoknak mire felkerültem az osztályra, így csak kedden indíthatta meg az orvos, mert hétfőn "tárgyalták meg az esetemet". Előző este előkészítenek, mintha műtétre készülnél. Beöntés, borotválás, nem ehetsz este 8 v. 10. után (erre nem emlékszem), éjfél után pedig nem is ihatsz. Reggel 8-kor lekisérnek a vajúdóba és kezdődhet a "tánc". :) Feltesznek CTG-re, megvizsgálnak és utánna bekötik az infúziót. Engem kb. fél 12 körül kisértek át a szülőszobába. Innen szerintem már olyan mint a spontán szülés. Habár még úgy nem szültem, de gondolom ott is ha nem tágul akkor tágítanak és nyomatják az infúziót. Ha nem így van, akkor majd a tapasztaltabbak megírják.
Szerintem, ha az ünnepség délután van, akkor elkéredszkedhetsz a kórházból az ügyeletestől a dokiddal egyeztetve. Azt hiszem ilyenkor este 7-re kell visszamenni.

Így utólag is gratulálok minden újdonsült anyukának és apukának. Sok boldogságot kívánok a babócákhoz.
Lemaradásom próbálom behozni, de akár hányszor leülnék, hogy van egy kis nyugi olvasgathatom a babanetet, persze, hogy nem működik. Ez csak nálunk van így?
Ja, és nem utolsó sorban Boldog névnapot és Boldog születésnapot mindenkinek, akik mostanában ünnepeltek.
Kismamiknak pedig csak kitartást tudok kívánni ebben a meleg dőben.

Bocsánat a helyesírási hibákért, de még visszaolvasni sem tudom, mert Anita egyfolytában gépelni akar.

És képzeljétek, már időnként megáll elengedett kézzel a mi kis hatfogúnk. Olyan édesen riszálódik közben.

Megyek, mert szét szed mindent.
További szép napot kívánok.

Edina és Anita

Kép
educi

sziasztok Lányok!!
egy ideje nem jártam itt, teraszt építettünk gyorsan, és mostanáig dolgoztam is. Én is CTG-re járok már, 38 hetes a Babó, és még mindig nem tudjuk a nevét!!! :?
Meg tudjátok nekem mondani, mikor kezdődnek valakinél jóslófájások? Hány hetes terhesen kábé?
És meddig normális, hogy a baba még nem szállt le?
Holnap én is megyek a szüléselőkészítőre (most először). Van itt valaki, aki ott lesz?

ábimami: hajrá Dani!!!

Rita

Kép
syracruz

Sziasztok!

Ábimami,
Azt nem lehetne, hogy szerdán reggel bejelentkezel a kórházba és délután elmész 2-3 órára a ballagás miatt? Ha csak másnap lesz a szülés, akkor gondolom nem sok mindent csinálnak Veled szerdán délután. Hány nappal vagy túl a kiírt időponton?

Szilvi,
Így már értem. Az ultrahangon látták, hogy ilyen hosszú babátok lesz? A súlya mennyi volt?

Vanda,
Mi most fogunk Szentendrére költözni. Remélem, hogy július végén sikerül és már ott 'nyaralhatunk' a Kismanóval! Most a belvárosban lakunk és utálom, hogy akkora zaj van hajnalig és 15 percenként megáll a 15-ös busz a ház előtt :evil:
Gratulálok a szopihoz, ügyesek vagytok!

Andi

Kép
bandika

Rita!

Én megyek holnap az előkészítőre. Farmerben leszek, a hajam sötétszőke és hosszú, de biztos copfban lesz, és már jó nagy a pocakom (is :lol: )

Andi

Kép
bandika

Sziasztok!

Bandika: azt mondták a 38. heti uh-n, hogy 3440grammra tippeli a gép a gyerek súlyát. Én jól meg is ijedtem, hogy még van két hét, mi lesz velem, ha már most ennyi???
A hosszáról mindig azt mondták, hogy szép hosszú combja lesz. Hát lett, de a gyerek is hosszú lett mellé:-))) :lol: :lol:

Tök jó, h mentek a felkészítőre. Régi szép emlékek törnek rám, nemrég még én is jártam ilyenekre :lol: :oops: Bár én nem a kórházba, de mindegy, a lényeg, hogy jó volt, hasznos volt, és sok ismerősre tettem szert általa, akikkel most nap mint nap együtt sétálunk.

De izgi, hogy nem tudjátok a nemét, biztos jó lesz szülésnél megtudni. Én 24 hetesen tudtam meg, h kisfiú, a 4D-s uh mindent azonnal megmutatott:-))

Puszi, és Szép Napot!

Szilvi

b.szilva

Sziasztok!
Nagyon köszi az infókat, a és a bíztatást!
Edina ez elég rémesen hangzik! Eset-tárgyalás, meg "műtét előkészítés". Fúú!
Egyébként június 1. a hivatalos kíirt időpontom. Én is próbáltam győzködni a dokit, hogy bemegyek szerdán, viszont délután ellógnék, de erre azt mondta, hogy nem hiszi hogy ezt megengedik, mert lehet hogy arra elkezdenek már "basztatni" (boccs!), gondolom prosztaglandin zselére gondolt. Mivel ő Margitos volt azt hiszem nincs teljesen tisztában a SOTE-s protokollal.

Kikönyörögtem a hétfőt, de így holnap be kell mennem hozzá a Klinikára, csinál egy amnioszkópiát (gondolom rémes lesz), ja meg azt is kérte előtte csináltassak magamnak egy CTG-t. A régi írásokban olvastam vmi CTG-s banyáról aki rettegésben tartotta a mamikat, tehát időpontot kellett volna kérnem? És ha nincs nekem meg se csinálja?

Rita! Nekem az Ábival se szállt le a hasam, csak a magzatvizem folyt el és akkor ment le a gyerek. És látod most se akar leszállni!
Nekem volt joslófájásom már három hete is, de akkora! Sajnos ez a születés dolog nagyon-nagyon egyéni, és teljeséggel kiszámíthatatlan.
ábimami

Sziasztok!

Vanda!
Gratulalok a sikeres szopizashoz! Tok jo erzes lehet, h megoldottatok ezt a problemat! Biztos megkonnyebbultel :D

Rita!
Joslo fajasok mindenkinel maskor jelentkeznek, en pl. egy honappal szules elott ereztem eloszor, es onnan folyamatosan volt, mindig azt hittem, h szulni fogok... Aztan amikor jott az igazi fajas, elteveszthetetlen volt...
Ez olyan, mint annak a nyak dugonak a tavozasa; van akinek nehany nappal szules elott tavozik, van aki egy oraval ra mar szul is.
Mit erzel?

Abimami!
En ugy tudom, h amikor mutetre fekszik be az ember, mindig egy nappal elobb be kell fekudni az adminisztracio miatt. Nyilvan ez a Te esetedben is igy van. Nem tudom, h van-e ilyen, de jol hangzik az a verzio, h kiszaladj megnezni a nagyfiadat. Remelem, sikerul!
En terhesen jartam kismama jogara, es ott ugyebar folyamatosan tuntek el a nagy pocakosak, es jottek az kicsik. Volt ott tobb lany is, aki mar a kiirt napja utan jott jogara. Mindig paraztak, h induljon be, mert nem akartak csaszart, es en azt szurtem le az egeszbol, h egy hetnel tovabb nem hagyjak bent a babat az orvosok.
Nagyon jol hangzik, h minden eredmenyed ilyen szuper lett!

Lanyok!
Ma voltam altalanos uh szuresen Lujzival, hal' istennek rendben a csipoje, meg mindene :D !
VISZONT!
Megfigyeltem, h ha hazon kivulre megyek vele, nagyon kizokkenti szegenyket, es este nagyon kikeszul, mar a faradtsagtol nem tud elaludni. Most is hazahoztam, es ket oraba telt, amire le tudtam tenni, es vegul alomba sirta magat szegenykem... Pedig olyan ugyi volt, nem sirt a vizsgalat alatt
Ti hogy szoktattok ezekhez a dolgokhoz a babatokat? Mindenkepp szeretnem, ha hozzaszokna a joves-meneshez, de nem akarom tul koran, v tul intenziven kitenni ilyen hatasoknak. Vagy ez normalis, es majd megszokja? Ugy sajnalom ilyenkor, de nem akarom, h kis mimoza valljon belole, aki honapokig csak az anyjat latja. Hol a helyes kozeput?!

Udv mindenkinek :wink:

Kép
boga

Abimami!

En csak egy hiper-aproleskos, hiper-alapos, hiper-kedves ctg-s holggyel talalkoztam ott... mondjuk ugy tunt, az idopont nagyon fontos. Nekem meg van a telefonszama, szolj, ha kell.

Kép
boga

Boga!
Add meg létszi a számát, most is felhívhatom, vagy majd reggel?
ábimami

Sziasztok!
Ábimami: Nekem Picurnál csináltak amnioszkópiát és egyáltalán nem fájt, remélem, nálad is rendben lesz.

Mi is megyünk holnap az urammal szülésfelkészítőre - alacsony vagyok, szemüveges és gigantikus méretű pocakom van.

Lányok, érdekelne, hogy zajlik a császáros műtét. Apuka bekukucskálhat? Esetleg bemehet? Utána mikor kapja meg az anyuka a gyereket? Van valami extra örző szoba, vagy rögtön mehet az ember lánya sima szobába? Hány napig tartják benn a csaszisokat és mikortól lehet baba-mama szobába menni?
Picurom császárral született, úgyhogy jók az esélyeim, hogy megint az lesz.
Köszi
Annamari
méri75

Abimami!

Bocs, h ilyen keson, de Lujzival mostanaig nyuglodtem.... Marmint o nyuglodott...

Itt a szam, remelem, reggel fel tudod hivni:

Kozpont: 2-100-290
CTG: 3216

Sok sikert!

Kép
boga

HAlihóóóóóóóóóóóóóó

Úgy látom friss anyukákból áll mst a csapat, mert az ilyen-jövő menős babók tulajdonosai el vannak foglalava akármentesítéssel és a sétákkal!

:P :P :P :P

Annamari
Szia!
Műtét és műtét között is angy a különbség.
Ami fix apa várakozik a szülőszobán ,nem megy a műtőbe!
őrző:nem spéci együtt van a patológiás műtétesekkel, illetve szerintem, ha ott nincs hely,akkor a vajúdóban helyeznek el.
Az innen való szabadulás is egyénfüggő,meg alatatásos vagy érzéstelenítős műtétfüggő.

Csak a saját tapasztalatomról tudok beszélni, nekem a sima szülés alakult át teljes altatásos császárrá. 17,45-kor született meg a lányom, az őrzőbe amire emlékszem, hogy akkor kezdődött valami brazil meccs,engem akkor tettek fel az ágyra. Hol néztem a meccset,hol elaludtam,de a rámrakott vérnyomásmérőtől mindig felkeltem.Szóval semmi extra az őrzőben, viszont vigyél be magaddal olyan ásványvizes palackot,ami csőrős (ezt nem tudom jobban megfogalmazni) és igyál meg jó sok vizet, hamabb szabadulsz,meg reggel is serényen felkelni,mosakodni és irány a gyermekágy, a babaódat nem nagyon hozzák fel. Én másnap délben kaptam meg!!
Te már előre tudod, hogy császár lesz?

Boga
utázás,nyüglődés: hálistennek ez is ygerkfüggő,meg időjárás,meg kaja, meg hogy milyen a pelus színe! :lol:

Nincs recept!

Próbáld meg kajákhoz, illetve alváshoz belőnni a programot, bár nálatik még nem bizit hogy van ilyen. de lehet,hogy a gyerkőcnek az jön be, ha nyugi van, végülis sokáig fog élni,tehát ráérsz vele kalandozni.Nem baj,ha nem játrok állandóan.

CTG
Fontos az időpont! A lenyzó meg nagyon kedves, a banya elment nyugdíjba!

Megyek főzni!!!

Kép
anid

Sziasztok!

Légyszi segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!
Bármit eszem alul távozik és nagyon elegem van már belőle, úgy görcsöl a hasam a hasmenés miatt, hogy csak na és nem merek semmit bevenni. légyszi adjatok tanácsot már 3 napja folyamatosan minden távozik belőlem és nem bírom tovább. a dokim meg csak holnap lesz, szóval S.O.S.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
köszi előre is

Veronika

Kép
Kép
akinorev

Sziasztok!

Annamari!

Ahogy Anid is írta,apa marad a szülőszobán!Nekem programozott császárom kett volna de 3 héttel előbb jött Zalán!
Amikor bementünk megvizsgáltak,átöltöztem és onnantól kezdve a férjem végig velem volt a vajúdóban.A vajúdóban azért voltam mert ott kötik be az infúziót,oda jön az altatóorvos megbeszélni,hogy mit szeretnél,CTG-re tesznek addig is amíg ezek lezajlanak.Iszol egy kis savlekötőt stb.Beöntést viszont nem kaptam!!(Nekem még egy picit várni is kellett,mert váratlanul indult be a szülés a professzor pedig pont elutazott egy konferenciára!Így amíg Őt felhívták és összeültek megbeszélni ki műtsön addig eltelt gy kis idő!)
Átvittek a szülőszobára.Ide jön az altatóorvos szúrni ha a spinális érzéstelenítés mellett döntesz!
Aztán irány a műtő!!
Amikor Zalánt kiemelték vitték is aférjemhez a szülőszobára és ott fürdették,öltöztették aztán foghatta egy ideig!
Fent az intenzíven nekem jó volt a nővérek nagyon rendesek voltak,sokat segítettek.A babát tényleg nehezen hozzák fel,de kitartóan kérni kell!!!!Nekem ebben a nővérek is segítettek (pl amikor a csecsemősök nem hozták fel Ő lement érte!).De az orvos aki műtött Ő is sokat segített,lement a csecsemősökhöz és szólt nekik!
Aztán amikor lemész az osztályra már meg is kapod a babát és veled lehet 24 órán át! :lol: Csak fürdetni viszik el!
Hát nagyjából ennyi!

Rita! A jóslófájás mindenkinél máskor kezdődik!
Nekem Alexnál és Zinánál szinte nem is volt!
Zalánnál elég korán kezdődött de előbb is született!
Nekem egyébként egyiknél sem szállt le a hasam!

Na jó már sokat írtam !
Sziasztok
Vendég

Veronika

A klasszikus szén tabletta! Sokat lehet bevenni és nem árt!
Max a budi lesz fekete!
Nekem ugyan így volt egy hétig, babónak semmi baja nem lesz!!!!!!!Ő szépen eleszegeti a te tartalékod!

Kép
anid

sziasztok!

Anid: köszi, akkor azt veszek be. Hát igen ő tuti elveszi ami kell neki, mert hízás helyett fogyok. Köszi még egyszer.

Holnap megyek Gimeshez, jön még valaki a klinikára?

Kép
Kép
akinorev

Sziasztok lányok!
Most voltam a klinikán, holnap befekszem, és holnap után megindítják a szülést. Már én is azt gondolom, hogy ne várjunk a Dani egyébként jól van, szép tiszta a magzatvíz. Holnap el fogok lógni az Ábi évzárójára, csak fel ne rakjanak addig prosztaglandint! A dokim azt mondta, hogy 9.re menjek, de a felvételi irodában meg azt mondták elég délig. Most nem tudom mit tegyek, nehogy lemaradjak az indítós konzultációról ahogy Edina. Az hánykor van, tudja valaki?
Kicsit rettegek hogy meg kell szülnöm, szerintem van 4,5 kiló, na jó nem untatlak titeket a nyafogásommal.
Veronika! Hasmenésre a Smecta is szuper, és nem árt a babónak, meg kezd el szedni a Normaflort, hogy rendbejöjjön a bélflórád!
Na egy időre elbúcsúzom!
Sziasztok!
ábimami

Ábimami
Hánykor van az évzáró? Tisztára izgulok érted! :)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Hajra Abimami! Remelem, minden rendben lesz, es h tevedett az uh a babad meretet illetoen... la. egy kicsit :wink:

Kép
boga

Sziasztok!

Ábimami!
Drukkolok 1000-el! Kép

Egyébként nekem be kellett volna feküdnöm ha nem szülök meg 3 héttel előbb és akkor 8-ra kellett volna mennem!Nekem akkor azt mondta a prof,hogy az ágy miatt!Mert ha korábban megyek akkor még Ő tud válogatni!Nem tudom a Te dokidnál hogy van de szerintem menj 9-re.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Kepzeljetek el, tegnap voltam 6 hetes kontrollon, es minden rendben velem! Hurra! A testem kiheverte a szules megprobaltatasait :D

Lanyok!
Ujabb dilemma ele kerultem igy, es ez a FOGAMZASGATLAS...
Eddig ugy gondoltam, h nem akarok tablettat szedni, mert sosem szerettem igazan, stb., es h milyen jo, mert mar lehet felrakatni spiralt, es akkor nincs macera.
De mivel femerzekeny vagyok, csak egy johet szoba, ami szilikonbol van, es MIRENA a neve. Tudtok errol vmit? Utana neztem a neten, es nagyon durva mellekhatasokrol lehet olvasni, teljesen ilyesztonek hangzik. A dokim ezekrol nem mondott semmit, csak h pecsetelo verzest okozhat az elejen.
Van vkinek ezzel tapasztalata? Kinek mi jott be? Nekem azzal a kis heggel odalent az ovszer egyaltalan nem szimpatikus megoldas...
Marad a tabletta?!

Sziasztok,
boga

Kép
boga

Boga :)
a fémérzékenység mit takar? aranyra is?
mert a bnőmnek is vannak fémérzékenységi problémái (króm, nikkel), de az aranyra nem, így neki valami arany spirált tettek fel.

Orsi
KépKépKép
icsilya

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Ábimamai
Ezt mát bizti nem olvasod, de HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Minden úgy legyen,ahogy kívánod!!!!!!

Boga
Ez nem az é npályám, de annyi,hogy szeritnem még mindig a legnőkímélőbb az óvszer.
Vagy apát is el lehet kötettni,azt hiszem az visszafordítható.
A többi: fogamzásgátló: hormonális-hiába duma, hogy modern meg minden, de akkor is hormon,ami nem saját.
Spriál-okozhat komolyabb bajt is.De nem akarok riogatni.
Naptármódszer,hőmérőzés,megszakítás:rizikós!de izgi,lehet számolgatni.

Én tudom,hogy angyon sokan nem szeretik az óvszert (zokni,meg miegymás),de bele kellene gondolni,hogy mit is teszünk a szervezetünkkel.
Illetve e téren nagyon sok férfinél egyfajta könnyebb utat választás történik: Majd az asszony!
Én már eldöntöttem,hogy majd ha eljön az ideje Kata kap óvszert,és megígértetem vele: Ne bízzon senkibe!És beoltatom a HPV-vírus ellen!
Tanárként nagyon sok mindentláttam.

Dina

Kép
anid

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?