Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a sok választ, egy kicsit megnyugtattatok császár ügyben, az elsõ két szülésem nagyon könnyû és gyors volt, remélem, hogy most sem lesz másként.
Az Ikrek könyvérõl már hallottam, de eddig nem láttam sehol, majd megnézem még könyvesboltokban, szeretném megvenni.
Egyébként Budapesten a 15. kerületben Rákospalotán lakunk egy családi házban, az alsó szinten a szüleim, fölül mi, külön lakásban, de mégis közel, így legalább lesz segítségem a gyerekekkel.

Zsuzsi!

Mi is azért mentünk külön gimibe, mert meguntuk az állandó összehasonlítgatást, pedig mi tényleg csak annyira hasonlítunk, mint két normál testvér. Ezért lenne jó szerintem, ha egyik fiú, másik lány lenne, ezzel talán ki lehetne védeni az ilyen dolgokat. Meg majd megpróbálom nem egyformán öltöztetni õket, úgyis a meglévõ ruhákat fogják hordani, azok között pedig nicsenek egyformák.Most már örülünk, bár eredetileg csak három gyereket terveztünk volna, és kissé sokkolt a hír, de kezdünk hozzászokni. Sokat nem tudok róluk, annyit, hogy az egyik biztosan fiú.

Vikics!

Nekem is az a tapasztalatom az ovival kapcsolatban, hogy az ovónéni sokkal fontosabb, mint az óvoda. Andris egy sima önkormányzati oviba jár, nem túl jó a tárgyi felszereltségük, de két nagyon jó óvónénit fogtunk ki, akik tényleg szeretik a gyerekeket, foglalkoznak velük, és Andris nagyon szeret oda járni.

Éva!

Milyen kutyáid vannak? Sajnálom a kislányt Kép, de úgy tudom fajtiszta kutyákkal elõfordul ilyesmi. Nekünk is mindig voltak kutyáink, de azok keverékek voltak, és volt, hogy egyszerre 13 is született, persze nem tudtunk mit kezdeni velük, meg az anyjuk sem tudott volna ennyit ellátni.
A többiek jól vannak?
A sóbarlanról én eddig csak jót hallottam, érdemes kipróbálni szerintem.
15 hetes vagyok, és a Nyírõ-ben fogok szülni, mert ott dolgozik az orvosom. Zsófit még a MÁV-ban szültem ugyanennél a doktornõnél, de most átment a Nyírõbe.

Marcsi!

Nekünk is olyan fa etetõszékünk van, ami szétszedhetõ asztallá és székké, én nagyon szeretem, jól ki tudtuk használni, Andris még most is sokat használta (5 éves lesz nyáron), csak most már Zsófinak kell, ezért újra etetõszékként mûködik. Én ilyet szeretnék majd mégegyet, ha szükség lesz majd rá.

Az albumok közül egy párat én is megnéztem, nagyon klasszak a képek, öröm nézni õket.
Most mennem kell Andrisért az oviba, bocs, kissé hosszúra sikeredett.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Zizi!

Nekünk is megvan ez a könyv, nem olyan régen vettük az Árkádban, a Libriben. Szerintem alapjában véve jó, csak túl általános, nem minden ikerpár egyforma, és van benne egy pár dolog ami pl. nálunk teljesen máshogy van/volt. A másik meg, hogy eléggé olyan pánikkeltõ, a sok problémával, amit leír az ikrekrõl, meg a nevelésükbõl adodó nehézségekrõl, de a szakirodalmi része szerintem jó( mert azért a hazai ikerkutatás két legnagyobb szakértõje írta). A sok hülyeséget, amik csak feleslegesen idegesít ugord át!!Kép
Az anyukádat nem tudod kifaggatni, hiszen neki is ikrei vannak??!!

Most rohannom kell..

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zizi!

Az tényleg szerencsésebb lenne, ha vegyesek! Akkor tényleg nem lehetne összekeverni õket. Sok ember sokszor még az azonos nemû, de tök más kinézetû( haj, szem, stb.) ikreket is összekeverik. Gondolom, ezt Ti is tapasztaltátok. Tapasztalataim szerint az egypetéjûeknél az összekeverésre még a tök más öltözet sem megoldás. Bár mi legtöbbször egyformában vagyunk, ha néha mégsem, akkor se tudják soha, hogy ki-kicsoda.Kép Az biztos, hogy a vegyeseket nem keverik össze.

Zsuzsi
zsuzsi

Zizi! Nincs albumotok valahol?(nekünk a babaszobán van Dóri és Zsuzsi néven). Szívesen megnézném!

Vikics!

Én még emlékszem az ovira, szerintem is az ovonéni a lényeg. Nekünk 2 is volt, és mindketten nagyon kedvesek. Mi imádtunk odajárni, és szerintem a társaság is lényeg( a mostani két legjobb barátomat még ott ismertem meg). Szerintem az jó lenne, hogy kérdezõsködj ki fogja még akkor odaíratni a gyerekét, és talizzatok egy párszor a fiúkkal, hogy megismerjék azt a gyereket, és ha már lesz az oviban barátjuk, akit már ismernek biztos szeretnek majd odajárni.

Ma Ildikó nap van, és eszembe jutott az Ildi. Nem tudjátok mi van vele??

Zsuzsi
zsuzsi

Zizi

Szerintem mi ugyanannál a dr.nõnél szûltünk!!!! Én Dr. MÉszáros Mártánál szültem, még a MÁV-ban mind a hármat, de hallottam, hogy nemrég átment a Nyírõbe. A Nyugatinál van magánrendelõje. Ha õ az biztosan emlékszik rám az ikrekkel, mert azt mondta, hogy ekkora ikrei még nem voltak soha.
Yorkshire terrierem van, az a pici ezüstszínû szobakutyus.

A többi kiskutyus szerencsére jól van. Most voltunk velük az orvosnál. Egy csomó pénz elmegy rájuk.
Most mennem kell fürdetni.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!

Gratula a kutyusokhoz!! Nem lehet könnyû egy rakat aprósággal a gyerekek mellett!

Az biztos, hogy az ovónénik a lelgfontosabbak, csak hát azokhoz még nem volt szerencsém és talán õket fogom legutoljára megismerni. De az is még rossz, hogy nekem a legpraktikusabb ahová tartozunk és nagyon szimpi is játszóterestül, csincsillástul, csak akik hallottak róla vegyes érzelmeket táplálnak. Ki azt mondja, hogy jó, ki azt, hogy nem. De majd megpróbálok egy jó óvónéni nevet kérdezni, hátha nekem is szimpi lesz meg a srácoknak is.

Ma voltunk a Corába és 12" bringa volt akciós 5900 ft-t kitámasztó kerekekkel jópofa színekben. Le is ért róla a fiúk lába és az ülés is legalacsonyabban jó volt, de gondoltam tanácsot kérek, hogy inkább 3 kerekû legyen ekkora gyerekeknek vagy ilyen? Még pedálozni nem tudnak, de azt biztosan gyorsan megtanulják majd, de mégsem vagyok biztos benne, hogy ki kéne hagyni a 3 kerekût. Mit tanácsoltok? Most ugyebár 26 hónaposak, nyárra 2 1/2 évesek.

Nekünk fa etetõnk van és totál bevállt. Még most is abból esznek nagyon szívesen. Ha meg végre meglessz a végleges étkezõnk, székre ülnek majd, az etetõbõl meg rajzasztalt és széket csinálunk. Szerintem stabilabb is a fa, bár túlzottan nem vizsgáltuk a mûanyagokat. Nemrég vettünk egy mûanyag fellépõt amit a Nándus mindíg odavisz az etetõszékéhez és szépen belemászik. Szerintem ez a mûanyagnál felérne egy szívbajjal.

Zsuzsi!
Nálunk mindkét fiú fejvégû volt. Pedíg én már felkészültem a császárra, az ikrek könyve alapján evidens volt, hogy én sem úszhetom meg, de nem is nagyon bántam volna ha ellenkezõleg fordul a dolog. (így is megkaptam a helyes kis vágást) A császáros babák olyan kis szépek, kisimult a bõrük és nyugodtak.

Ja a párom szerint meg kell igényelni azt a havi 6700ft-t visszamenõleg a Lõportár utcában amirõl mostanában harsognak a híradók. Nekünk majdnem 100e ft lesz. Hát nem mindegy!!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Éva!

Gratula a kutyusokhoz!! Nem lehet könnyû egy rakat aprósággal a gyerekek mellett!

Az biztos, hogy az ovónénik a lelgfontosabbak, csak hát azokhoz még nem volt szerencsém és talán õket fogom legutoljára megismerni. De az is még rossz, hogy nekem a legpraktikusabb ahová tartozunk és nagyon szimpi is játszóterestül, csincsillástul, csak akik hallottak róla vegyes érzelmeket táplálnak. Ki azt mondja, hogy jó, ki azt, hogy nem. De majd megpróbálok egy jó óvónéni nevet kérdezni, hátha nekem is szimpi lesz meg a srácoknak is.

Ma voltunk a Corába és 12" bringa volt akciós 5900 ft-t kitámasztó kerekekkel jópofa színekben. Le is ért róla a fiúk lába és az ülés is legalacsonyabban jó volt, de gondoltam tanácsot kérek, hogy inkább 3 kerekû legyen ekkora gyerekeknek vagy ilyen? Még pedálozni nem tudnak, de azt biztosan gyorsan megtanulják majd, de mégsem vagyok biztos benne, hogy ki kéne hagyni a 3 kerekût. Mit tanácsoltok? Most ugyebár 26 hónaposak, nyárra 2 1/2 évesek.

Nekünk fa etetõnk van és totál bevállt. Még most is abból esznek nagyon szívesen. Ha meg végre meglessz a végleges étkezõnk, székre ülnek majd, az etetõbõl meg rajzasztalt és széket csinálunk. Szerintem stabilabb is a fa, bár túlzottan nem vizsgáltuk a mûanyagokat. Nemrég vettünk egy mûanyag fellépõt amit a Nándus mindíg odavisz az etetõszékéhez és szépen belemászik. Szerintem ez a mûanyagnál felérne egy szívbajjal.

Zsuzsi!
Nálunk mindkét fiú fejvégû volt. Pedíg én már felkészültem a császárra, az ikrek könyve alapján evidens volt, hogy én sem úszhetom meg, de nem is nagyon bántam volna ha ellenkezõleg fordul a dolog. (így is megkaptam a helyes kis vágást) A császáros babák olyan kis szépek, kisimult a bõrük és nyugodtak.

Ja a párom szerint meg kell igényelni azt a havi 6700ft-t visszamenõleg a Lõportár utcában amirõl mostanában harsognak a híradók. Nekünk majdnem 100e ft lesz. Hát nem mindegy!!

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Éva!

Zsuzsi!

Vikics

KépKép
vikics

Bocs, de mióta olcsóbb lett a net annyira lassú, hogy belebolondulok. Ezért küldtem el kismilliószor. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Vikics!

Szerencséd volt! Az én anyám nagyon szeretett volna normálan szülni! Szerintem akkor is az a ritkább, ha mindketten jól fekszenek, Nektek ilyen szempontból szerencsétek volt. A bátyám kisfia majdnem meghalt( ez komoly), mert nem császározták meg( tüdõgyuszit kapott, és marhára kimerült). Talán a megprobáltatások elkerülése miatt "szebbek" az ilyen babák, nem szenvesték meg a születésüket.

Na megyek aludni, majd holnap írok!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics!

Még annyit akartam, hogy mi a 4. szülinapunkra kaptunk elõször 2 kerekût. Szerintem, ha azon meg tuják tanulni a pedálozást, akkor már nyáron jó lesz, mert szerintem annyira sok különbség nincs a 3 ill. 4 kerekû között. A fiúk meg ügyesekKép!

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics

Én már kétéves korában megvettem a Lorának a kétkerekû kis biciklit pótkerékkel és egy nap alatt megtanult vele menni. Vettünk neki háromkerekût is , de azzal mindig orrabukott és alíg használta. Ott porosodik a teraszon, majd talán a fiúknak bejön. De a kétkerekûvel tök jól tudott menni egy kis gyakorlás után. Szerintem mindenképp olyat vegyetek. MI is a Corában vettük 5900ft-ért.
Az oviról meg a játszótéren kérdezgesd az anyukákat, hátha ismerik az óvónéniket. Én is olyanhoz vittem a Lorát, akit ismertem és akirõl csak jót hallottam.
Hogy álltok a babakocsival? Hozzák az ismerõsök?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Hát meggyõztetek a biciklivel kapcsolatban, bár arról meg lebeszéltek, hogy a corában vegyem mert a mûanyak kerék vacak. Mondjuk nekem is gyanús volt az anyaga, úgy tünt mint valami hungarocel tömörítvény és ha rámegy vele a gyerek egy kiálló valamire az kiharap belõle egy darabot. Úgyhogy felfújhatót veszünk az tutira túléli a megpróbáltatásokat és utána még el is tudom adni. Majd szétnézek ezügyben.
A játszótéren sajna még senki nincs, de ha lenne sem sok idõm és lehetõségem van dumcsizni az anyukákkal, de ezzel idén Te is mindenképpen szembesülsz. Kép Marad a net. Átmegyek az ovis topicra nyüstölni a szülõket ezügyben.
A babakocsit a párom intézi. Szerintem idáig semmit nem tett, de annyira nem sürgõs. Elég ha a héten vagy a jövõ héten odaszól nekik. Csak nem kapkodják el, bár gyanúsan olcsó volt. Jó lenne, ha meglenne, mert akkor nyáron mehetnénk gyalogosan is a pünkösdfürdõi strandra.

Gabi!

Te már rákérdeztél erre az elmaradt havi 6700ft-os dologra??

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Azt a 6700 Ft-ot tényleg meg kéne igényelni, még én sem tettem meg, várok, hogy mi lesz a vége a huza-vonának, de sokan már megtették, azt mondják az igénylés mellé csak arról kell igazolás, hogy tényleg kaptad abban az idõben a gyes-t. Nekem pont beleesik Andrissal a három év gyesem, úgyhogy nagyon jól jönne most az a pénz szülés elõttKép

Még egy kérdés: szerintetek milyen babakocsit érdemes venni? És létezik egyáltalán olyan, amivel BKV-n lehet közlekedni? Mert autónk az egyenlõre nincsen, és négy gyerek igazából bele sem férne egy sima személyautóba...

Éva!

Valóban Mészáros Márta a doktornõm, majd rákérdezek legközelebb, hogy emlékszik-e rátok. Én nagyon szeretem, az elõzõ szülésem nagyon jó volt nála.
Nagyon cukik lehetnek a kiskutyák, gondolom nagy most nálatok a "nyüzsi".

Zsuzsi!
Anyukámat sokmindenrõl kérdezem, de már õ sem emlékszik mindenre, hiszen mégiscsak 28 éve születtünk...
Azt tudom, hogy neki csak szüléskor derült ki, hogy ikrei vannak, addig végig azt mondták, hogy egy gyerek lesz, csak jó nagy. Képzeld mekkora meglepetés lehetett a szülõszobán: Anyuka, van itt még egy gyerek! Kép

Zizi
debyand

www.index.hu
"Az 1998 tavaszától 2002. március 7-ig gyesen lévõ kismamáknak a Területi Államháztartási Hivatalhoz kell beadványt írniuk, valamint személyi adataikat eljuttatniuk, hogy megkapják a gyes mellett járó, havi 6700 forintos jövedelempótlékot. Ez még nem jelent automatikusan pénzt, mert az Államháztartási Hivatal a Legfelsõbb Bírósághoz fordult jogorvoslatért."
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Felhívtam a TÁH-t. Hát nem volt egyszerû menet, mert nem igen veszik fel a telefont, de kitartó munkám eredméányeképpen felvették. Azt mondták, hogy formanyontatványuk nincs errõl (vajon miért), de be kell nyújtani hozzájuk egy kérelmet a Lõportárba. Többet nem nagyon tudtam meg, mert nem volt túl kedves a hölgy. Gondolom ezzel cseszekszik mióta kiderült.
Szóval én benyújtpm az tuti. Azzal veszteni nem tudok!

Zizi!
[url=http://www.jumax-shop.de/cgi-bin/jumax.storefront/3e6dd6eb03dbecd42740c081050506aa/Catalog/1006" TARGET="_top]http://www.jumax-shop.de/cgi-bin/jumax.storefront/3e6dd6eb03dbecd42740c081050506aa/Catalog/1006[/url]

Itt van a Hauck twin 6 nevû amiben egymással szemben ülhetnek. Eredetileg nem iker hanem testvérkocsi azaz nem lehet dönteni vízszintesig mind a kettõt elvileg, de nekünk olyan volt aminek kitörték az ütközõ pöckét és úgy lehetett. Sajna ellopták, de most hozatok egy másikat errõl az oldalról, mert kishíjján a fele mint itthon. (70e itt. 36e ott). Mindenképpen egymásutánit kell ha gyalogosan mész velük, mert a melletti sehol nem fér be. Ez amit meg írtam mivel szembe fordítható a két ülés egymással egész nagy korukig jó mer elfér a lábuk középen simán és akkora a csomagtartója, hogy ha ügyes vagy bele tudsz kuporodni. Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zizi!

Tényleg 28 éve más lehetett, fõleg, hogy nem is tudta, hogy ikrei lesznek. így a terhességben ha nem is, de ha már meglesznek, akkor szerintem a problémák, amik két kisbabánál adódhatnak, arra se tud???

Ezt most elküldöm, 10 perc és folytataom.

Zsuzsi
zsuzsi

Na leviitem akutyát, és visszajöttem.

Szóval, el tudom képzelni milyen sokk lehetett szegény Anyukádnak, mikor megtudta, hogy ketten vagytok! Fõleg, hogy vehetett mindenbõl még egyet!

Vikics!

Melyik ovihoz tartoztok?? Mi nem olyan messze a Ziperbe jártunk suliba ( csak egy évet), és ott van egy ránézésre jó ovi! Sajnos többet nem tudok róla, de lehet hogy érdemes oda is benézni! Nincs nyílt nap? Én emlékszem, hogy a mi ovinkban volt, és magára a nyíltnapra is emlékszem még.
Szerintem jól döntöttél a bicajjal kapcsolatban.

Zizi!

2-es vagy 3-as ikerbabakocsit szeretnél? (csak a 8 hónapos kislányod miatt kérdezem)

Éva!

Hogy vannak a kutyusok?? Gondolom jól "lemerítenek".

Zsuzsi
zsuzsi

Lányok!

Nem csilla kislányai az a két ikerkislány Csilla és Csenge néven, ha igen, akkor negyon édesek!( akkor is ha másé)Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Zsuzsi

Jól vannak, egésznap szopnak és a mama kutyus oda sem enged a közelükbe, csak a kaját fogadja el. Azt hiszi szeritem, hogy én öltem meg kiskölykét, mert nagyon nyüszített, amikor rázogattam.

Ma újjabb baleset történt nálunk. Zolika elesett és valami szúrósba beütötte a szemég és ömlött a szemébõl a vér. Gondolhatjátok mennyire megíjedtem. Bõgve hívtam az orvost, azt hittem, hogy megvakul. Azzonnal vittük a kórházba. Szerencsére a szeme nem sérült meg, csak belül a szemhéllya alatt sérült meg a bõr és az vérzett, de nagyon rossz volt látni, ahogy a kis szemébõl jön a vér. MOnddta is anyukám, hogy nálunk mindig történik valami baj a gyerekekkel.

Vikics

Hát igen, nem egy nagy szám a Corás biciklink, a fiúknak már mi is felfújhatóst veszünk. Sok sikert az óvónéni kereséséhez!

Megyek, mert lassan fürdetni kell a gyerekeket.

Nekem nem jár a 6700Ft , mert én a Lorával gyeden voltam és pont lejárt a gyed amikor a fiúk születtek és újból gyeden vagyok velük, de ha járna én is utánajárnék az biztos. Sok sikert az ígénylõknek!!!!

Zizi

Horváth Éva vagyok , úgy említs meg a dr.nõnek. Szerintem is nagyon aranyos, és ezért ajánlottam is egy barátnõmnek, de neki nem jött be. Félidõsen másik orvost választott, mert nem volt megelégedve vele. Állandóan eltûntek a leletei stb., a megbeszélt idõben nem volt ott stb. Én nem folytam bele, én meg voltam vele elégedve. Az õ dolguk. Azóta ajánlottam más ismerõsömnek is , de õt meg nem vállalta el, mert már sok kismamája van azt mondta.

Éva
p.éva

sziasztok lányok

Igen az én képeimet láthatjátok a csilla és csenge albumban. elkezdtem csinálni a csajok albumát, nagyjából idõrendi sorrendben. még teszek majd fel, csak nem sok idõm van a 3 kismanó mellett. a legkisebb most is itt élvezkedik az egyik karomon, most szopikázott. olvasni azért folyamatosan tudlak benneteket üdv csilla
ikeranya

Sziasztok!

Éva!

Ne legyen lelkiismert furdalásod a kiskutyus miatt! Nem Te vagy a hibás, csak az anyakutyus gondolja úgy. Érthetõ a viselkedése, biztos "haragszik" rád.
Fúú! Hát én is baromira megijedtem volna!! Szegény Zolika, biztos õ is megijedt! Nagy szerencs, hogy nem történt semmi komolyabb bajKép. Szerintem ilyesmi balesetek minden kisgyerekkel történnek 1-2-szer, csak van akinél gyakrabban, és súlyasabb( mint Nálatok). Azt el tudom képzelni, hogy mennyire megijedtél!

Csilla!

Örülök, hogy olvasol minket! Rögtön tudtam, hogy a Te kislányid vannak a képeken, emlékeztem a képre a profilodból! Nagyon szépek, és borzasztó egyformák!Kép Jó gondban lehetnek az ismerõsök velük! Rakjál még fel, ha van idõd!

Zsuzsi
Zsuzsi

Sziasztok!

Olvastalak benneteket, csak írni nem volt idõm.

Vikics!
Jól láttad, Bence és Marci is voltak inkubátorban, csak a meleg miatt, mert a Kútvölgyiben is minden újszülöttet betettek inkubátorba néhány órára, ha volt hely. Az én fiaimnak csak egy fél hely jutott.Kép
Mi bölcsivel kezdtünk Gergõvel, mert ott kisebb a létszám, helyben fõznek, emiatt jobb a kaja, és több figyelem jut a srácokra. Ez azért is volt jó, mert mire oviba ment, már voltak barátai, akikkel együtt folytatták. Igaz, hogy Gergõ novemberi, tehát ha háromévesen oviba ment volna, akkor ismételnie kellett volna a kiscsoportot, ezért is volt jó a bölcsi "bemelegítésnek". Nálunk az oviválasztásnál az volt a fõ szempont, hogy gyalog is megközelíthetõ legyen, mert a bölcsibe mindig kocsival kellett mennem, és már utáltam a kicsik be- meg kipakolását. Az óvónõkrõl azt hallottam, hogy jók. Késõbb viszont nekem nem voltak nagyon szimpatikusak, és Gergõ is tartott az egyiktõl. Mostanra viszont már megkedvelte õket, és az én ellenszenvem is alábbhagyott.
Biciklizésrõl: szerintem nyugodtan kihagyhatod a háromkereküt, pillanatok alatt megtanulnak a kitámasztóssal menni. Aztán jövöre vagy két év múlva leveheted a kitámasztókat is. (Gergö egyszer csak szólt, hogy vegyük le, azóta tud kétkereküzni, ez tavaly összel volt)

Éva!

Gratula a kutyusokhoz Kép, részvétem a kislány miatt!Kép

Zizi!

Üdv Neked is! Nekem van egy 4 és fél éves, és két 20 hónapos fiam. Császárral szültem mind a kétszer, maz ikreket azért, mert féltek a hegszétválástól. De ismeröseim között az egyik elsöre szült ikreket spontán, a másik úgy, mint Te a 3. és 4. babát hozta világra természetesen.
Az AFP-t nekem megcsinálták, de csak rutinból, mert a dokim nem is nézte meg az eredményt, azt mondta teljesen felesleges, mert nem tudja senki, mi a jó érték.

Marcsi!

Nekünk nem volt, csak müanyag etetöszékünk. Gergö még egy PegPerego etetöszéket kapott ismeröstöl, még most is használjuk a kicsikkel. Egy másik ismeröstöl meg egy Brevit kaptunk, azt is nagyon jól kihasználjuk. Igaz, hogy már mind a kettöt magukra tudták rántani, mert belecsimpaszkodtak a tálcába és lógtak rajta. Söt, odahúzzák a mi székünket az övékhez, fölmásznak és beleülnek.

Molnárka!

Te már a második diplomádat is gyerek mellett csináltad? Hogy szervezted meg? Mi a szabály a nyelvvizsgával kapcsolatban?

Zsuzsi!

Mi a helyzet a sulitokkal?

Gabi
efgabi

Vikics!

Ma én is felhívtam a Löportárt, és azt mondták, hogy jövö héten szerdán vagy csütörtökön érdeklödjek újra, addigra döntik el, hogy adnak vagy nem, és ha adnak, akkor kinek. Már anyukám is mondta, hogy menjek el és kérjem, mert én 1998 novembere óta vagyok gyesen, szóval kaphatnék egy kevés pénzt, de nem tudták megmondani, hogy milyen iratokat kell vinni. Mikor mész? Esetleg mehetnénk együtt.

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Ha megtudtok valami konkrétumot a pénzigényléssel kapcsolatban, légyszi írjátok meg, én is csak arra várok, hogy döntsenek végre. Bár lehet, hogy azért elküldöm az igénylést, biztos ami biztos alapon.

Vikics!

Kösz az infót a babakocsival, majd még körülnézünk, ráérünk még vele egy kicsit.
Szerintem kettes köcsit veszünk, bár valóban nem tudom, hogy Zsófi hogy fog tudni menni addigra, majd meglátjukKép

Éva!

A doktornõhöz nekem is sok ismerõsöm jár, és az volt ellene az egyetlen kifogás, hogy nem mindig emlékszik mindenkire, és mindenre. De tényleg nagyon sokan járnak hozzá,mondta is a múltkor, hogy most már nem vállal új szüléseket, csak a régieket, akik már szültek nála.
A kutyus nem biztos, hogy a kölyke miatt haragszik rád, ilyenkor minden anyakutya mogorvábbá válik, védi a kicsinyeit, majd ha már elmászkálnak a kölykök, elmólik.
Zolikának nem kellett bentmaradnia kórházban? Az egyik unokaöcsémnek volt tavaly télen hasonló balesete, õ szánkóval esett el valami szúrós drótba, és neki is a szemhéja sérült, de õt bent tartották egy pár napig (szerencsére az anyukája is bent lehetett vele). Mára már teljesen rendbe jött, minden kontrollja jól sikerült Kép
Biztos nálatok is minden rendben lesz Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Gabi!

Nem tudom, hogy mi van a sulinkkal azzal kapcsolatban. Senki nem beszél semmirõl! Eredetileg nem is akarták megmondani, csak fogadóórán az ofõ véletlenül elköpte az egyik szülõnek, aki otthon elmondta az oszt.társamnak, aki az osztály elõtt kérdezett rá. Hát akkor is csak hebegett-habogott a tanár, úgy kellett minden szót kihúzni belõle, és azóta se mondanak senki semmit!Kép Azt mondják, hogy ha már minden biztos akkor lesz szülõi!

Ezt most gyorsan elküldöm, aztán befejezem

Zsuzsi
zsuzsi

Szóval, én nagyon szeretném, hogy ott maradhassunk. Lehet, hogy jó lenne a külön suli, de nagyon félek tõle, hogy milyen lehet egyedül! Amikor nem számíthatunk egymásra, egyedül kell érvényesülnünk.Kép Ezen ráérek akkor aggódni, ha már biztos.

Ma megint egy kicsit "rosszalkodtunk" a matek tanárnõvel! Doga írás közben helyet cseréltünk(az A ill. B) csoprt miatt, és 2 feladatát én írtam meg a tesómnak. Hát külön ezt sem lehetne!

Na megyek, mert ma megyünk színházba!Kép Most megprobálom nem itthon hagyni a jegyemet.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Szerencsére Zolika már jól van, mára már szinte semmi sem látszik rajta, csak egy kicsit kisebb az a szeme, amelyiket megütötte.

Csilla

Nagyon aranyosak a kislányaitok!!! Gratulálok!!!

Zsuzsi

Köszi az együttérzést, hát rámfért, mert nagyon be voltam rezelve. Azt hittem, hogy megvakul. Nálunk mindig történik valami baj valamelyik gyerekkel a sok közül.

Gabi

Köszi a gratulációt. Hogy vagytok?

Zizi

Szerencsére nem kellett bentmaradnunk a kórházban, csak kaptunk egy fertõtlenítõ szemcseppet és azzal kell tisztotgaatni a szemét.
Voltál már a Nyírõ Gyula kórházban? És milyen a szülészet?

Vikics

Én a Lorát vegyescsoportos oviba írattam, nekünk ez azért is jobb, mert majd két év múlva az ikrek is járhatnak egy csoportba a Lorával . És õt most a nagyobb lányok karolták fel és tök jól elvan velük. Nálunk is vannak állatok az oviban, hörcsög, teknõs stb. Sima önkorm.i ovi, de van alapítványa is és ebbõl tudják szépítgetni az ovit.

Éva
p.éva

Pénteken lesz nálunk itt Budakalászon a Faluházban aprók táncháza. Egy hónapban egyszer szokott lenni és el szoktunk menni. Nagyon élvezik a gyerekek. Van zenekar is és arra tanítják táncolni a kicsitket. 250Ft a belépõ, és még van utána játszóház is. Akinek nincs messze jöjjön el, ha ráér.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Ma voltam a Lõportárba. Gabi, nem olcastam a netet így nem tudtam szólni. Szóval kell írni egy kérelmet amiben szerepelnek az alábbiak:
Név, Anyja neve, szül. hely és idõ, lakcím, adó és taj-szám. A gyerekek neve,taj-száma. Én ezt írtam és elfogadták.
------------------------------------------------------
Tisztelt TÁH!

Alulírott Végh Viktória Orsolya (anyja neve: ...., szül. hely, idõ.: Budapest,..... , Lakcím.: ....., Adószám: ....., TAJ szám:....) ezúton szeretném kérelmezni visszamenõlegesen a gyermekeim születése óta járó elmaradt jövedelempótlékot.
2001.01.10-n született gyermekeim (ikrek) után kapom a gyes-t.
Gyermekeim: Magyar Levente Károly 2001 01. 10. TAJ: ......
Magyar Nándor Attila 2001 01. 10. TAJ: .......

Budapest, 2003 március 12. Végh Viktória Orsolya
--------------------------------------------------------
Két példányba vittem. Az egyiket lepecsételve visszaadták. Ha csak egyet viszel akkor elismervényt kapsz. Semmi mást nem kell vinni. Postán is feladhatod a 1134 Bp., Lõportár u. 3/b. De így nem kapsz elismervényt és szerintem az rizikós. Amúgy lerendeztem a sor ellenére is 15 perc alatt.

Éva!
Borzasztó lehetett a baleset! Kép Remélem már semmi baj!
Van a házatok elõtt építkezés? Mert ma arra mentem a Corába és egy hasonló házat láttam mint a tiétek. Nagyon jól néz ki! Szerencsések vagytok, hogy megkaptátok!
Nem tudom még mi lesz péenteken. Hánytól van meddíg? Bár mostanában az influenza miatt nem igen viszem a fiúkat gyerek közösségbe. Kép
Biciklit nem találok sehol 12-es méretben ami felfújható kerekû, csak 16-os méretben. Lehet, hogy nincs is? Ti láttatok már olyat?

Vikics

KépKép
vikics

Lányok!

MOst hallottam a híradóban, hogy mindenki megkapja a 6700ft-ot akinek jár!!! Járjatok utána!!

Éva
p.éva

Köszi az etetöszékes beszámolókat. Meggyöztetek... várok, aztán szétszedhetö fát veszek Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Én is holnap küldöm ela jövedelempótlékra az igénylést, bár én levélben, mert nincs idõm elmenni személyesen. Majd ajánlva és tértivevényesen küldöm el, így csak nem tudják elkeverni nem?
Sajnos Zsófi beteg lett egy kicsit (nátha, hõemelkedés), remélem, hogy csak megfázás, nem influenza. Nem tudtok olyan vitaminkészítményt, amit már ekkora gyereknek lehet adni? Andris sorra hozza haza az oviból a bacikat, õ nem is lesz beteg, de Zsófi mindig elkapja, alig van olyan idõszak, amikor nem taknyos Kép

Éva!

A Nyírõben még voltam, csak hallottam róla, nagyrészt pozitív dolgokat, de azért majd szülés elõtt egyszer elmegyek (elmegyünk?) körülnézni, legalább azt tudjam, hogy hol van a szülõszoba, ne akkor kelljen keresgélni, amikor már szülök Kép
Budakalász nekünk messze van, mi Rákospalotán (15. ker.) lakunk, úgyhogy oda nem tudunk elmenni.

Vikics!
Mi kihagytuk a 12-es biciklit, Andrisnak 16-osat vettünk amikor kb. 3 és fél éves volt, elõtte volt egy háromkerekûje, azt nagyon szerette. 12-esben nem láttam felfújható kerekût, de nem is nagyon nézegettem...

Zizi
debyand

Vikics

Az egyik ismerõsömék most vettek felfújható kerekû 12-es biciklit 15000Ft volt. Hát én egy kicsit sokaltam.
Abból három mûanyagkerekût lehetne venni és mire tönkremenne már jön a nagyobb bicikli.

Zizi

Én a fiúknak és a lányomnak is bérescseppet adok cebioncseppel, a dr.nõm azt mondta, hogy nyárig adjam nekik minden nap. Õk is állandóan taknyosak. MOst ebben a sóbarlangban bízom. Már nem olyan taknyosak, amióta járunk. Lehet, hogy csak bemesélem magamnak, de úgy látom javultak.
Szegény kislányod! Sajnálom!

Ma megint itt volt az anyóssom takarítani, a vita óta most találkoztunk elõször, de szó sem esett róla. Nagyon aranyos volt még kaját is hozott, így fõznöm sem kellett. Csak az esett rosszul, hogy a fiúkkal semmit sem foglalkozott, mintha itt se lettek volna. Be se jött hozzájuk, csak mikor megjött. Aztán ment takarítani. És amikor elment még el sem köszönt tõlük. HÁt nekem ez nagyon rosszul esett mondtam is a férjemnek. Õ inkább nem mondott semmit. Számára a rend a minden, akörül forog a világ. Én is takarítottam, pakoltam vele, de csak amikor aludtak a fiúk. Hát el kell fogadnom, hogy õ ilyen. Tudom, hogy nagyon szereti õket, csak hát rend mindenek elõtt- szerinte.

Na nem panaszkodom tovább. Végre egyedül vagyok és leülhettem a gép elé egy kicsit. Mert mindenki veszekszik velem, ha internetezek. Lora oviba, fiúk alszanak.

Marcsi

Nem kell olyan sokat várni a fa székkel, ha már tudnak ülni tök jól ellesznek abba is.

Vikics

Hova raktál még fel pocakos képeket?

Éva
p.éva

Vikics

Ötkor kezdõdik pénteken a táncház és kb. 1-2óra.
Merre jártál a Corában? Mi messzebb lakunk attól, arra gondolsz, amelyik a tó partján van? Az egy méregdrága lakópark.

Éva
p.éva

Szaisztok!

Most rohadt ideges vagyok!! Elõbb ezt már megírtam, de eltûnt az egész!!Kép

Leírom még egyszer!

Lányok!

Drukkolok, hogy megkapjátok az elmaradt pénzeteket!!

Éva!
Hogy van Zolika? És a kutyusok, meg a mamájuk?? Ne szomorkodj az anyósod miatt!

Tegnap színházban voltunk. Jó volt, most nem egy sz.r irodalmi darab másolatát néztük meg szerencsére.Kép
Este fél 11-kor jöttünk hazafelé. A nyugati aluljáróban voltunk, már nem voltak ott csak a csövesek! Aztán hirtelen elénk lépett egy. "Kicsit se" ijedtünk meg. Aztán csak vigyorogva( foga egy szál se, meg részeg is volt) annyit kérdezett, hogy :"Jéé, ikrek vagytok??".
2 perccel késõbb még mindig a nyugatinál, a mekiben egy csaj, szintén azt kérdezte, hogy: "Ugye ikrek vagytok"- hát elég ideges lettem( fõleg az idióta vigyora miatt)!
2 perc alatt 2-szer kérdezték meg tõlünk, hogy ikrek vagyunk-e. Mintha nem lenne elég egyértelmû( egyforma ruha, stb..)! Na, de inkább nem mondok többet...

Vikics!

Az interspárban ( Eurocenter) most bicaj akció van 26-ig. Megnéztem a szórólapot, és van 12-es bicaj is, de azt nem írja, hogy milyen a kereke( 5990 Ft), itt elég lányos színû van, de biztos van több színben.

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Zsuszi!
Ezért jobb, ha kétpetéjû iker valaki, nálunk mindig akkor csodálkoztak, amikor megtudták, hogy ikrek vagyunk: tényleg, pedig nem is hasonlítotok egymásra!
De mi nem tudtunk ilyen trükköket csinálni a suliban, pedig néha jó lett volna!

Éva!
Az én férjem is szokott veszekedni néha, ha már túl nagy a rendetlenség, de azért néha segít, és felporszívózza az egész lakást Kép Mondjuk más házimunkát nem nagyon csinál, de ez is valami.
De õ legalább nem veszekszik velem, ha internetezek, mert még mindig õ ül többet a gép elõtt. Általában enyém a gép napközben, a fiamé délután 1-2 órát, a férjemé meg este, ill. éjszaka. Képes hajnali kettõig itt ülni elõtte Kép

Megmutattam a férjemnek egy pocakos képet, csak hogy tudja mire számítson, hát elhûlt rendesen. Eddig mindig megúsztam 9-10 kg hízással, most nem tudom mennyi lesz...

Tegnap voltak Andrisék az ovival a Budai Várban, nagyon élvezték, bementek a Hadtörténeti Múzeumba, gondolhatjátok, egy ötéves fiúgyereknek milyen élmény: ágyúk, katonák, puskák, stb.

Bocs, már megint hosszú lettem, de ilyenkor van idõm írogatniKép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Már van egy nagyker címem és hozzá való kártyám akiket felhívtam és mondták, hogy most csak 1 van, de a jövõ héten lesz több 7.900 ft-t. Ez asszem elég jó ajánlat. De ha majd jön elmegyünk és megnézzük. Már elõre félek mi lesz, ha bekeveredek annyi játék közé. Kép

Éva!
Az albumba még nem raktam pocakos képet, de az iker gyerkõcök képeibe tettem egyet még régebben. De hát a fekete gönc slankít. Kép
Nem tudom el tudunk-e menni, mert a párom 5-kor végez és ha fáradt lesz... Meg még mindíg parázok az influenzától. Kép
A budakalászi hévtõl mentem a Corába a sport utcán át, de jól kicsesztek velem, mert az épülõ elektroword miatt meg kellett kerülnöm a fél világot. Kép De végül is megérte mert vettem négy farmert magamnak potom 6500ft-t. Mindnek trapéz az alja és jó fazonjuk van. Ami meg hosszú volt azt fölvarrták helyben. Egy mackó gatya többe kerül és azért kultúrabb!! Ilyenkor mikor kifogok egy jó típust mindíg veszek egy csomót, mert úgy utálok próbálgatni. Most letudtam egy évre biztos! Kép
Igen arra gondoltam a tó partján, mert totál úgy nézett ki mint a Tiétek, vagy legalább is hasonló.
Mi van Zolikával meg a kutyussal?

Zsuzsi!

Kösz a tippet, de azt már kedden megnéztük és ugyanolyan vacak a kereke és csak csajos színekben van. Azt meg azért még sem. Aznap néztük meg a párommal a Gyûrûk ura II-t és képzeld ketten ültünk a délutáni adáson az egész teremben. Nagyon jó volt. Kép

Zizi!

Mázlid van a porszívózással kapcsolatban! Bár az én párom is segít elég sokat, de porszívózni soha! Azért telhetetlen nem vagyok. Pont elég a mosogatás is. Úgy utálom már a cumisüvegeket puceválni, hogy az elképzelhetetlen!

Gabi!
Te kaptál már dupla gyest? Vagy legalább januárig visszamenõleg? Nekem most hozta a pénzt a postás és még mindíg csak a szimplát. Egyezünk meg, hogy szólunk egymásnak, ha érkezett belõle valami. Jó?

Vikics

KépKép
vikics

Zsuzsi

Tegnap tõlem is megkérdezték az utcáán, hogy ikrek-e a gyerekek és azt mondtam, hogy nem, erre csak nevetni kezdtek. Hát mi mások lehetnek kérdeztem én. Engem is úgy fel tudnak ezzel húzni. Lehet, hogy vakok az emberek!!
Zolika már jól van, nyoma sincs az esésnek. A kutyusok is jól vannak, tegnap el kellett vinni õket az orvoshoz, levágták a faarkaskörmüket, hát elég horror volt. A kutyamama jól van és mindenkivel tök barátságos, csak engem utál, ha meglát egybõl vicsorít. MÁr biztos, hogy azt hiszi én öltem meg a kiskutyáját. De majd csak elfelejti.

Zizi

Nekem sokat szokott segíteni a férjem, õ is állandóan pórszívózik , pakol, fõzni is szokott, szõnyeget tisztít, vigyáz a babákra, ha valahova el kell mennem és a kutyákat is õ gondozza. Végülis nem lehet egy szavam se rá, de hát én mégis mindig elégedetlen vagyok, még többet várok el tõle. MOstanában állandóan lekapcsolja a biztosítékot, ha sokat internetezek, mert nem csinálom meg a dolgaimat szerinte. De bezzeg õ internetezhet állandóan , ha hazajön. Mi éjszaka nem szoktunk netezni, õ inkább tv-zik vagy olvas vagy tanul. De engem zavar a tv és nem tudok tõle aludni. Hol találtál még pocakos képeket, mert én nem találtam meg egyet sem.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Zizi!

Hát sokszor én is jobban szeretnék kétpetéjû iker lenni! Biztos jó lehet, hogy nem idegesítenek ilyen dolgokkal. Bár mindkettõnek megvannak a maga elõnyei, és hátrányai. Biztos a kétpetéjûeknek is raknak fel ilyen kérdéseket, hogy pl.: "Miért nem hasonlítotok, ha ikrek vagytok?"-de ilyen kérdéseket csak a "buta" emberek kérdeznek, akik nem tudják a különbséget az egy-és kétpetéjûek között. Tényleg elég ritkán hasonlítanak úgy a kétpetéjûek egymásra, hogy összecserélhessék egymást. Például ez egy elõny az egypetéjûeknek, csak sokszor nem élnek vele.
Az összehasonlítás szempontjából szerintem egyformán rossz. Az 1petéjûeknél az ilyen kérdések miatt, hogy: "Hogy lehet az, hogy õ tudja, te pedig nem?". Ha mondok valamit, rögtön az a következõ kérdés, hogy:"....., és a tesvéred is?"
Folyton azt nézik, hogy éppen mi különbözik rajtunk, és persze ha találnak valamit rögtön rá is kérdeznek, hogy miért.Pl:" Miért nem egyforma pulcsi van rajtatok?" Sajnos elég gyakran a tanárok is beleesnek abba a hibába, hogy összehasonlítgatnak, fõleg a jegyeinket, és a teljesítményünket, de nagyon gyakran még a tulajdonságainkat, a jellemünket is. Csak egy némettanárunk van aki tisztán látja ezt a dolgot, õ is csak azóta, hogy osztálykiránduláson dumáltunkegy csomót( elég fiatal, 26 éves, nem olyan, mint a többi gyöpös tanár).

A múlt héten pl. kollektív büntetést kaptunk a tesómmal. mert a tanár nem tudott/tud megkülönböztetni. A Dóri 15 perccel elõrébb állította a teremben az órát, hogy dupla szünetünk legyen! Bejött a csel, csak éppen késõbb feltûnt a tanárnak, hogy még senki sincs a folyóson! A kövi óra is vele volt, persze rögtön kérdõre is vont minket, és mivel nem tudta, hogy ki-kicsoda mindkettõnket otttarott suli után, hogy behozza azt a negyed órát!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Éva!

Látom nem vagyok egyedüli, akit nagyon idegesít! Azért két kisbabánál biztos többen megkérdezik( mert ott egyértelmû, hogy nem lehet köztük 1 év, és az emeberek ilyenek)! Én, ha már nagyon ideges vagyok azt szoktam mondani, hogy :"Nem, rákok!" Bár néha nem veszik a jelzést, és visszamondják, hogy :"Nem a horoszkópotokra gondoltam!"- ilyenkor meg csak röhögök egyet.

Vikics!

Az tök jó, hogy ketten voltatok csak a moziban!Kép Ilyen velünk is volt, csak mi négyesben voltunk( mi ketten+ két srác)!! Az is rohadt jó volt! Tök jól elvoltunk, sok mindent csináltunk ám( semmi rosszat, csak pl: kukoricát dobáltunk, stb..)!Kép Úgy égtünk utána, úgy nézett ki a terem, mintha 50-en lettek volna bent!

Zsuzsi
zsuzsi

Vikics

Én is vettem két farmert a Corában, nem a gyógyszertár felöli bejááratnál, hanem a másik oldalon a butikban.
Most jut eszembe, hogy nekem is van belépõm a Guliver játéknagykerbe, ha kell kölcsönadom szívesen. Nagyon sok játék van ott. Amikor én oda beszabadultam mindent megvettem volna szívem szerint.

Zolika már jól van! És a kutyusok is. Már egy csomóan telefonáltak, mindenkinek lány kutya kéne. Nekünk egy lány van, de azt is megtartjuk.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!
Megpróbálom kideríteni a számukat itt a neten. Holnap felhívom õket és ha olcsóbban van akkor ígényt tartanánk rá egy vásárlás erejéig. Kép Bár szerintem a 7.900ft is elég baráti a 15e-hez képest.
Jó, hogy meggyógyult Zolika. Nem lettem volna a helyedben.

Vikics

KépKép
vikics

Zsuzsi!

Ment egy mail!

Vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Megkaptam, holnap úgysincs sulink, lefordítom szívesen! Csak Vasas temetésre megyekKép! Alig hittem el, hogy 92 éves múlttal, egy ilyen híres egyesületet megszüntetnek( csak a felnõtt focicsapatot), és ma edzésen értesültünk, hogy a szurkolok temetést rendeznek a Vasasnak, és elmegyünk rá a csapattal! Nagyon sajnálom, mert olyan jó volt régen a hangulat a Fay utcában, amikor még benne voltunk az NB 1-ben!
Majd holnap még írok, csak most álmos vagyok!

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi!
Köszi! Bár felfedeztem egy pár sor angol szöveget is, de abból sem tisztult le minden. Jobb lenne a németet kisillabizálni.

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics!

Angolul sajnos nem tudok még, mert csak novemberben iktatták be az órarendünkbe, és rohadt sz.r a tanárunk! A német részét biztos tudom valamennyire, mert azt már 9 éve tanulom! Szívesen segítek!Kép
Még ma, legkésõbb holnap, le tudom fordítani, csak az a baj, hogy holnap egész nap Tolna megyében leszünk, mert meghívták a csapatot egy teremtornára, és nem tudom, hogy le tudom-e írni, lehet, hogy csak vasárnap.Kép
Nem gáz?

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Hát jól ráfáztam, mert ma odamentem a Löportár utcába. Áramszünet volt, nem tudtam beadni a kérvényt. De mindenféle rémhírek keringtek az ott várakozó anyukák között, hogy március 15-e a határidö, meg ilyesmik. A biztonsági ör azt mondta, hogy adjuk fel postán tértivevényes ajánlott levélben. Az is elhangzott, hogy mellékelni kell valami igazolást arról, hogy mióta vagyok gyesen. Meg a születési anyakönyvi kivonat másolatát is kérik. Ezek után rohanok fénymásolni meg a postára, hogy még ma fel tudjam adni a kérvényt.

Vikics!

Nekem a folyószámlámra küldik a gyest, de ha duplát kapok, azonnal szólok.

Éva!

Nagyon sajnálom Zolikát, én is nagyon megijedtem volna. Szerencse, hogy nem lett semmi komoly.
Mi van a hasplasztika-témával? Pihenteted egy kicsit? Nem csodálom, ami nyüzsi nálatok lehet! Kép
Anyósodat megváltoztatni úgysem tudod, fogadd el ilyennek. Majd ha te leszel nagymama, te másképp fogod csinálni. Én is ezt várom már! Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Zsuzsi!

Nem gáz! Örülök, hogy segítesz, bár már itt a neten a fordítógépbe felraktam, csak abból dzsumbulyból semmit nem értettem. Legalább is az angol szöveg azt sejtette, hogy nem fogadták el a megrendelést csak ha elõbb küldöm a lóvét a német meg semmi ilyesmit nem. Most akkor találjam ki. Meg azt is jó lenne tudni mi van ha megjön és nem lesz jó?
Köszi elõre is!!
Én is vasas suliba jártam ált. isk.-ba. Méghozzá torna tagozatra, de hát nem lett belõlem nagy sportoló. Mondjuk szerintem ha egy 6 éves gyerekkel a tanár nem zudja megszerettetni a sportot az nagy részben azt jelenti, hogy a gyerekekhez nem ért a tanár. Lehet, hogy ha más tanárt kapok már rég kézilabdaguru lennék vagy ilyesmi. Kép

Vikics

Éva!

Felhívtam a Gullivert de nincs még bringájuk, csak a jövõ hó közepén lesz. Kép Úgyhogy marad a régió a jövõ héten. Ezt a baromságot nem? Jövõ hó közepe már húsvét! Szerintemm mindenkinek a nyuszo tojja az ilyesmiket.

KépKép
vikics

sziasztok!
hát, jól meglepödtünk! szerdán egyszerre belázasodtak a fiúk, de semmi más tünet nem volt, az ínyük viszont felül nagyon dagadozott, így a fogukra gyanakodtam... Aztán tegnap egyszerre jött ki mindkettönél a bal felsö 1-es.
Azon nem csodálkozom, hogy sokszor egyszerre kakilnak, hiszen egyszerre esznek, közel ugyan annyit... na de ez a mutatvány!
(Az alsó 1-2-es 1 hét eltéréssel bújt ki a két szájacskában). Nem csoda, hogy összebeszéltek: egyszerre szülessünk meg!
Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?