Új privát üzeneted érkezett!

Csajok! :)
Olyan hihetetlen, egyszerűen nem tudom felfogni. Teljesen úgy érzem mintha mással történne és én kivülállóként nézem. :roll: Annyira kicsi volt rá az esély, hogy sikerül, és szerintem még mindíg az van a tudatalattimba, hogy nehogy pofára essek, már 6 képem van róla de még mindíg meseszerű. :lol:
Gemini: :)
Nekem is fájdogál a hasam alja de az én dokim is azt mondta, hogy ez normális, mert tágul a méhem meg valami szalagok is, csak annyit mondott, hogy ha egy kellemetlen meni görcsnél rosszabb akkor hívjam azonnal. :?
Benszi: :)
Gondolom nagyon várod már, tuti minden rendben lesz!! :wink:

drumka

Druka!
Micsoda jo hir! Klassz egy ilyen meglepetes! Gondolom, repultel tegnap a boldogsagtol!

Jezsek!
KERLEK, ADJ HIRT MAGADROL!!! :? :? :?

Koszonom a bokokat, tenyleg aranyos kiscsaj Rebeka, kiveve, amikor hisztizik, mert hogy azt is tud a lelkem :x

Rolam: sajnos hetfo ota faj a pocakom, pontosan nem tudom, mi, de faj. Kisebb-nagyobb megszakitasokkal. Hivatam a dokinenimet, hogy akkor most ez igy rendben van-e, es azzal nyugtatott, hogy az effele fajasok terhesseg alatt teljesen normalisak. Hat nem tudom, Rebekanal semmi ilyesmit nem ereztem, meg csak joslo fajasaim sem voltak a vegen! :?

Udv, most megyek, okitason vagyok!
Szep napot nektek
Gem :D

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Drumka
Tök jó a fotó, szépen látszik rajta a pici! :)

Pocakfájdogálás
Néha annyira rosszul tudok mozdulni, hogy az egyik vagy másik oldal teljesen görcsbe rándul, és 1 percig csak pihegek, meg lazítok, hogy elmúljon. Sebivel is ennyit nyűglődtem anno, de most olyan sokszor elfelejtem, hogy óvatos legyek... :(

Benszi
Én is számolom vissza a napokat az UH-ig. :) 1 nappal később lesz, mint neked...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Drumka!

Szerintem jó a kép a babóciról. :) Örülök hogy minden rendben.

Gemini!

Nekem is szokott fájdogálni a hasam, főleg akkor mikor a nagyot emelem vmiért. De a magneb6 használ nekem.

Én még kb. 2,5 hét hogy megyek dokihoz, először még az afp-t le kell vetetnem. De már alig várom, hogy lássam minden rendben.
Lehet hogy szörnyű lesz amit írok, de most este nagyon elgondolkoztam azon, hogy jó ötlete volt, hogy megtartottuk. Ne értsétek félre, csak annyira kiakasztott a két fiam, hogy már a bőgés határán voltam. Nem tudom hogy fogom bírni a három gyerkőccel, ha a két nagy nem javul meg. Egyszerűen nem fogadnak szót, nem hallják meg amit mondok. Anyaként becsődöltem. :( Nem tudom már hogy milyen nevelést alkalmazzak náluk.

Most megyek, mert viszem őket fürdeni, és bocsi a panaszért.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl
Ne keseredj el! Ilyen kis korkülönbségnél az lenne a csoda, ha időnként nem bizonytalanodnál el, hogy kellett-e ez neked?! :)
És NEM CSŐDÖLTÉL BE ANYAKÉNT!!! A fiúk mindketten igencsak zűrös korban vannak, persze, hogy nagyon nehéz velük, pláne terhesen! Szuper anyuka vagy, csak borzasztóan leterhelt, és így nyilván nincs annyi türelmed hozzájuk, és hamarabb elkeseredsz!
Én nagyon sokáig halogattam, hogy nekivágjunk a kistesónak, mert a férjem már sokkal hamarabb szerette volna, de kerek-perec megmondtam neki, hogy én arra idegileg alkalmatlan vagyok, hogy ketten üvöltsenek nekem naphosszat, Sebi is pont elég hisztipalánta tud lenni, ha rossz napja van (vagy nekem).
Az elején szerencsére volt "kifogás", mert készültünk lakást venni (addig albérleteztünk, és oda nem akartam még egyet szülni, és ebben szerencsére a férjemmel is egyetértettünk), aztán mikor megvolt a lakás nem akartam terhesen költözködni. Szóval Sebi már 1,5 volt, és én még mindig nem igazán akartam tesót.
Aztán elköltöztünk, és abbahagytuk a védekezést, de igencsak pánikba estem volna, ha elsőre összejön a baba (nagyon féltem tőle, mert Sebi az első nem-védekezős ciklusban egyből megfogant).
Aztán teltek-múltak a hónapok, és először megkönnyebbülve, aztán tárgyilagosan, aztán csalódottan vettem tudomásul, hogy nem és nem esem teherbe. És amikor már tényleg őszintén megfogalmazódott bennem a vágy a következő baba után, és felülemelkedtem minden félelmemen (Sebivel 3 hónapos kora körül nagyon keményen depressziós lettem, annyira, hogy azon gondolkodtam, odaadom vmelyik nagyinak, nevelje fel ő, mert én nem vagyok rá alkalmas! - egyszerűen rettegtem), na akkor kopogtatott a pici! :) És akkor nagyon örültem már neki!
Hidd el, a lelked mélyén szerintem már igenis készen álltál erre a picúrra, különben nem foganhatott volna meg, és nem tartanál a 15. hétnél...
Fel a fejjel! Az anyák hősök, és a büdös kölkök ezt majd csak akkor értik meg, ha maguk is szülőkké válnak! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Amaryl!

Casnal szebben nem fogok szolni, csak nehany gondolatot osztanek meg veled.

Marcius kozepe lehetett, amikor egy esos hetfo esten en voltam a soros a "gyerekvigyazasban". Ferjem franciaorara ment, en maradtam itthon Rebekaval. Meglehetosen szarul voltam. A gyerek, aki mivel apjaval van itthon egesz nap, igen apas. Amint az apja kiteszi a labat az ajton, bombolesbe kezd, es ezt addig abba nem hagyja, amig legalabb setalni nem viszed le. Aznap nem volt erre kesztetesem, magamban haragudtam is Rebekara, hogy hogy viselkedhet velem ennyire "kegyetlenul", ugy ereztem, egyaltalan nem kellek neki, semmibe vesz. Raadasul aznap este megjott a menstruaciom, tehat meg jobban elkenodtem, mert Szilveszter ota mar rajta voltunk a teso-projecten. Nem ertettem, mit csinalunk rosszul, hisz Rebeka elso vedekezes nelkuli probalkozasunkra jott ossze. Rebeka bombolt, en a vegen mar bezarkoztam a haloszobaba es ott bogtem, mert nem tudtam elviselni ezt az egesz helyzetet. Aztan lefurdettem, megetettem, es beajult.
Ra negy napra tudtam meg, hogy babat varok, 4 hettel kesobb pedig, hogy nem a hatodik, hanem a tizedik hetben jarok, azaz februar elejen jott ossze a kisteso.

Elso gondolatom az volt, hogy nagyon megorultem neki, a masodik pedig az, hogy ha a tesoja is ugy fog velem viselkedni, mint Rebeka, kicsinalom magam.

Azt hiszem, sokszor viselkedtem ugy eletemben, hogy a szuleimet a frasz torte ki, akar kisgyerek, akar serdulo, akar felnott koromban. Megis szeretnek, es tuleltek velem az eletet.
Ne haragudj a fiukra, nem rosszindulatbol viselkednek ugy, ahogy teszik. Ok nem rosszak. Azok a felnottek. Erre mar a Kis Herceg is rajott. :? Meg nagyon sok boldog pillanatot fognak adni eletedben. Amikor elkeseredsz, gondolj arra, milyen boldog voltal, amikor megszulettek, es mennyire vartad oket! A mosolyukra es a csibesz tekintetukre. Meg hogy milyen edesek, amikor alszanak (sajnos eleg keveset! :? )

Es hogy Cas szavait idezzem: nem jott volna ez a baba, ha nem lettel volna kesz ra, mind testben, mind lelekben! Orulj neki, hogy ott novekszik bennek, a depire lesz meg idod kesobb! Ne felj, en se, te se kerulheted majd el szules utan! :?
Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Cas!
Én is számolom már vissza a napokat az UH-ig!Ugyanúgy összerándul néha az egyik oldalam,ha mondjuk nem egyenesen ülök fel az ágyban,hanem oldalról próbálkozom!Néha azt hiszem összeesem a fájdalomtól és kb.1perc mire kimegy a görcs!
Gemini!
Nekem is azt mondta a doki,hogy alul szúrkálás,nő a méhem,oldalt szúrkálás,nyúlnak a méhszalagok!Nem kell izgulni.az a lényeg,hogy ne görcs legyen!
Drumka!
Már jó lenne látni a kis szarosokat!
Amaryl!
Bizti nem lesz egyszerű 3gyerekkel,de megfogod oldani!Az első kettő tök jól el lesz egymással és később tud majd csatlakozni hozzájuk a picike is!
Vendég

Sziasztok!

Nem haragszok a fiaimra, imádom őket, csak van egy-két nap mikor így kiakasztanak, és utána minden rendben, csak fáradt vagyok mostanság, és ilyenkor felmondják az idegeim a szolgálatot. Olyankor legszívesebben elbújnék. Örülök egyébként hogy van pocaklakóm. Depisnek most nem vagyok depis.

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!

Benszi :D
Nagyon csini pocakod van! Én is csináltam párat, de a párom kell, hogy fel is tudjam másolni...majd talán hétvégén :roll: Most kezdem érzékelni, hogy nő a pocim, bár reggel nem olyan nagy, mint du-este. Hizni kb 1,5 kg-t híztam, ez pont a fele a tiednek, de hát nekem pont fele annyi babóm is van, mint Neked :lol:
Mondjuk előtte sem voltam sovány :oops:
Dokihoz én is hétfőn megyek, már nagyon várom! Egyben leveszik a vért is...hát remélem, hogy minden rendben lesz, s mindketten jó hírekkel jöhetünk!!

Lego :D
Én négy hetesen voltam először dokinál, s már fél centis petezsák látszott...bár szerintem az már majdnem öt hét volt.... :roll:

Amaryl :D
Biztos, hogy nem könnyű kettő, s nem sokára három maszattal!! Én pl. tudom, hogy képtelen lettem volna, akár két kicsivel is boldogulni :oops: , monjduk lehet, hogy közrejátszik, hogy mind az anyukám, mind én egykék vagyunk, nem tudom :roll:
Most nagyon örülök a kis pocaklakónak, már másfél éve szerettük volna, de ezen időszakon belül is bizony voltak olyan hetek, napok, amikor azt mondtam magamnak, hogy még jó, hogy nem vagyok babás....s másnapra meg mindent megadtam volna egy babáért :)
Most is vannak kétségeim - kinek nincsenek -, hogy hogyan kezdem majd előlről a babázást, majd 15 év korkülönbséggel...de legbelül pedig tudom, hogy minden nagyon jó lesz :lol:
Lehet, hogy "egyszerűen ""csak"" nők vagyuk"?? :roll: :lol:

Gemini :D
Régen éltek már külföldön??? a pocim nekem is "fájdogál" néha, de nem vészes...a félodalas szúrkálás ismerős volt, én is éreztem már olyat!

Drumka :D
Itt is grat :D

Mindenkinek szép napot :D
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia
Az öcsém és köztem 13 év a korkülönbség. Én azt láttam (és látom), hogy anyu sokkal lazábban fogta fel a dolgokat, mint anno nálam. "Felnőtt" a feladathoz, és sokkal türelmesebb lett.
És azért nincs annál meghatóbb, mikor egy nagy lakli kamasz dajkál egy csöppet (az öcsém meg 15 volt, mikor Sebi született, és nagyon helyesek együtt még ma is).
Szóval biztos klassz lesz, neked pedig nagy segítség a nagyfiad! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi!
Köszönöm a gratulát!várjuk ám az UH-s hétfői és a pocakos képet is!Estére nekem is még nagyobb lesz!Én progeszteron injekciót is kapok,amitől aztán szinte csak hízni lehet!Mondjuk most kb.egy hete van egy állandó éhség érzetem.Mindegy mit csak kajáljak!Szörnyű!
Vendég

Szilvi!

Nem tul regota vagyunk itt, tavaly aprilisban jottunk. De ugy nez ki, maradunk. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer Belgiumban fogok elni, hisz sem az "eszak", sem a francia nyelv nem vonzott igazan. Aztan mi lett belole.

Ferjed spanyol vagy magyar? Hogy kerultel Teneriffere? (Ugye jol emlekszem, hogy ott eltek?)
Nagyfiad nagyon helyes, biztos a pici is ilyen szep lesz! Egyebkent mit szol a jovevenyhez? Hogy eli meg ezt o?

Mindenki!
Tolem ne varjatok pocakos kepet, mert olyan hajas vagyok, hogy szegyenlenek barmit is feltenni magamrol a netre. :roll:

Ma toltottem a 16. hetemet :lol: :lol: :lol: hipp-hipp! Mar csak 168 napom van hatra!!! :roll: :wink:
Holnap megyek dokihoz, annyira jo lenne, ha egy ropke UH-t is csinalna!

Szep estet mindenkinek!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gemini!
Drukkolok a holnapi dokihoz!
tojd le a kilóidat!Ruhás képet rakjál fel nyugodtan!
Vendég

Cas :D
Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen lesz két manó ekkora különbséggel, de tényleg mindenki azt mondja, hogy nagyon sok jó van benne :D Mondjuk rám nem lehet azt mondani, hogy szigorú anya lennék, jelmondatom, hogy "úgy nevelem, hogy szeretem", mert hát sajnos semmi következetesség, tudatosság nincs benne (legalább is azt hiszem), ha csak nem valami ösztönszerű :oops: . A "nagyot" is őrülten féltem mindentől (sokszor már nevetnek rajtam) a mai napig (ahogy engem óvtak szüleim, nagyszüleim), s tudom, hogy ezt csinálom majd a picivel is :lol:

Benszi :D
Elárasztjuk képekkel a topikot hétfőn :lol: Mondjuk én csak du megyek, késő este lesz, mire gép elé kerülök...

A férjem "csak" a párom :lol: , ő magyar, s már több, mint 8 éve, hogy egy nagyon jó barát meghívását követően döntöttem úgy, hogy kijövök "szerencsét próbálni", s hát én is itt ragadtam (persze a sztori jóval hosszabb is lehetne :D ). A fiam akkor 6 éves volt, apukájától már jóval előtte elváltam, de a kapcsolat ma is jó, relatíve sokat taliznak...
tesónak egyébként örül - szoktam mondani, olyan kamaszosan :lol: régen sokat mondogatta, hogy tesót akar, mostanra, mint mondja letett róla, de persze örül neki...bár most a gitár, s a zene a legfontosabb..
Neked azért nem lehetett könnyű, ahogy így számolgatok egy akkor 9-10 hónapos csajszival elindulni, s ezek szerint te kaptál munkát, ezért van apucival? Nekem nagyon hiányzik Magyarország, főleg most, hogy jön a baba, s azt tudom, hogy otthon hogy mennek a dolgok, de itt ez a helyzet olyan nagyon idegen :? , ez van....azért persze nem sajnáltatom magam :)

Többiekkel mi történt???
Hajni?? Jezsek-veled mi van????? s persze mindenki!!!?? Írjatok sokat!!

Én viszont mára eldugulok....sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Irigyellek, hogy így neki mertél vágni a nagyvilágnak, pláne gyerekkel!
Ennek a nagy korkülönbségnek tényleg nagyon sok előnye is van!
És én is pont így voltam, hogy már épp letettem a kistesóról, mire megérkezett. :) Azért egyre készülj fel: bármennyire is nagyfiú már Kristóf, az elején biztos lesz egy kis féltékenység! Nálunk is volt, visszatekintve nem is értem magamat, de gyorsan elmúlt szerencsére. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi!
Én is csak estére megyek a dokihoz,így csak keddre lesz fotó,ha felteszi az uram a gépre.Csak jöjjenek azok a fotók!
Vendég

Sziasztok!

Mi újság erre felé?

Már én is úgy mennék uh-ra, de még 2 hét.

Uh-s beszámolókat várjuk.

Ma megyek a fiam ballagására, hihetetlen hogy már a kiscsoportot kijárta, úgy nőnek mint a gombák.

Mennem kell felkelt a Bence

Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

amaryl!
Izgalmas lesz az első ballagás!
Vendég

Sziasztok!

Lehet még csatlakozni?

Holnap leszek 13 hetes kismama, és a kisfiam holnap lesz 8 hónapos. :D Sokak szerint nagyon korán "vállaltuk be" ezt a babót, de mivel nekünk Manó nagyon nehezen jött össze, úgy voltunk vele, hogy jön, amikor jön, örülni fogunk neki. És most nagyon boldogok vagyunk, mondjanak akármit a barátok.

Nekem is szokott néha fájdogálni a pocim, de Manónál is fájt, így nem idegesítem magam rajta.

Nekem is volt egy néhány nap, mikor szégyen gyalázat, de már ordítottam Manóval, hogy hagyja már abba a nyavajgást, pedig szegény valószínűleg azért volt nyűgösebb a szokásosnál, mert érezte, hogy én is az vagyok. Visszagondolva, valószínűleg akkor maradtam terhes. Tehát Amaryl, nem akarok így ismeretlenül beleszólni vagy tanácsot adni, de attól még jó anyák vagyunk, hogy néha elveszítjük a türelmünket, főleg így kismamaként.

Nos egyenlőre ennyi, ha befogadtok jövök még.

Üdv mindenkinek

Anita

goodfairy

Szia Anita!
gyere persze, irj minel tobbet magatokrol!
Biztos furcsa lesz ilyen pici kulonbseggel, de azert ennek is megvan az elonye.

Amaryl!
Ballagas??? :shock: Te mar ilyen ven vagy??? :lol: Na jo, csak viccelek, nehogy megbantodj!

Szilvi!
Hat tenyleg nem volt konnyu otthagyni Magyarorszagot egy 9 honapos csoppseggel. Meg munkaba allni, meg ilyesmi. De megerte. Most mar aldom az agyam, akkor nagyon sirt a lelkem. Tulajdonkeppen Rebeka hathonapos koratol fogva magamat sirattam. Akkor tudtam meg ugyanis, hogy konkret allast kaptam. Utana csomagolas, marmint egy lakas osszecsomagolasa, es kikoltozes. Az utso harom honap, amit otthon toltottem vele, mar nem olyan volt, mint az elso hat. :?
Az en parom spanyol, csak azert kerdeztem, hogy hatha a tied is...
:roll:

Mindenkinek szep napot, en meg tukon ulok, hogy mehessek mar a dokihoz!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!
Rövid leszek, mert egy kicsit ki vagyok készülve.
Vasárnap megyek a korházba, hétfőn műtenek. Elhalt a baba. Úgy néz ki, hogy már három hete, de ez ez idióta nem szólt! Még mindíg nem vérzek és nem görcsölök, ezt nem érti senki, hogy hogy lehet, de sajnos már nem él. Egy kicsit be vagyok tojva a műtéttöl meg az altatástól, de borzasztóan fáj, hogy nincs.
Vendég

Jezsek :(
Nagyon sajnálom!! nagyon hallkan kérdezem csak meg, hogy 100%? csak egy doki látott vagy esetleg voltál másnál is???
Próbálj előre nézni, s a lehető legkisebb sérüléssel túllenni ezen! Párod biztos támogat!! Jelentkezz majd, hogy mi történik veled!

Nem egyszerű, az élet produkál extrém helyzeteket, melyek utólag akár vidámak is lehetnek, de akkor átélve nem olyan könnyű...s hol ismerted meg a párodat?? Ő gondolkodás nélkül ment/maradt veled Magyarországon??
Majd mi ritkábban vehetünk részt a babaneten oly népszerű babatalikon :lol:
Majd írd meg, hogy mi történt a dokinál!!! Már én is alig várom, hogy hétfő legyen.

Tényleg, ez annyira jó, ahogy így átolvasok más topikokba, hogy végig követjük egymás aggódását szinte az elsőtől a kilencedik hónapig, aztán születéstörténetek, s a babák cseperedése hosszú évekig :lol:

Anita :D
Várunk szeretettel!! a tesók korkülönbségében pont a két véglet vagyunk :lol: Tényleg bátrak vagytok, de biztos, hogy minden szuper lesz!! Nekem vannak olyan barátaim, ahol a kisfiú januárban a kislány decemberben!!! született :lol: :lol: , s most egy osztályba járnak, együtt tanulnak, stb...

Amaryl :D
Mostanság már minden csoportból elballagnak a kismanók??? régen ilyen nem volt :shock: hát öregszem :oops: , azaz öregszenek a gyerekek :lol:

Cas :D
Biztos vagyok benne, hogy oda kell majd figyelnem (sőt már most is), mert ő 14 évig azt szokta meg, hogy körülötte forog a világ, s most még kamasz fejjel sem lesz egyszerű feldolgozni neki, hogy hirtelen nem csak ő van.....mondott már olyat, hogy "most legalább már nem csak vele leszünk elfoglalva"
Előre is köszönöm a jó tanácsokat, biztos, hogy szükségem lesz rájuk!!

Jó pihenést Nektek!
Szilvi

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Anita
Hű, tényleg jól belehúztatok! :)
De az biztos, hogy a gyerekek egy életre hálásak lesznek a kis korkülönbségért, még ha nektek nehéz is lesz az első 1,5 év. Utána viszont legalább hamar újra mobilisak lesztek, a picik összenőnek, és onnantól havaj! :)

Jezsek
Nagyon-nagyon sajnálom... :( Nem is tudok mit írni... :( Küldök sok-sok lelkierőt az elkövetkező napokra-hetekre!!!
Azért ha lesz még kedved jelentkezz be, hogy vagy, mit mondott a doki, mik lettek az eredmények!

Gemini
Kicsit mesélhetnél, hogy hogyan alakult az életetek a pároddal! Megmondom miért izgat: sógornőm épp fülig belezúgott egy spanyol pasiba, és a dolog kölcsönösnek tűnik, ráadásul ez az első normális pasija, de mi (család) nem nagyon tudunk egyelőre mit kezdeni a helyzettel. Ld. kulturális különbségek, nyelvi korlátok, stb... nálatok hogy volt/van?

Szilvi
Én szívesen mennék Tenerifére hozzátok babatalizni! :lol: (Ugye jól emlékszem, hogy ott vagy?)
És tényleg én is fellélegeztem kicsit, hogy a szüleim végre nem csak velem vannak elfoglalva... :) Jól látja Kristóf a helyzetet! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Jezsek!
Rettentően sajnálom,sajnos csak ezt tudom mondani,mert ilyenkor nincsenek szavak!Azért megnézeted mással is a műtét előtt?Én tuti elmennék akárkihez!Sok erőt és kitartást kívánok neked!
Reméljük mihamarabb megint pocakosan térsz vissza közénk!

Goodfairy!
Üdv közöttünk!Kemény lesz a kis korkülönbség,de hajrá!Grtaulálok!
Vendég

Jezsek!
Borzasztoan sajnalom, nagyon feltem, hogy ez lesz a helyzet. Nagyon sok erot kivanok neked!

Cas, Szilvi!
Egy Teneriffen megrendezett babataliban en is benne vagyok!
Most mar csak az nem artana, ha meg is hivnanak bennunket... :lol:

En csak Brusszellel buszkelkedhetek. Augusztustol lesz sajat hazunk, ugyhogy babatali lehet barmikor. Bar ez a hely nem olyan vonzo, mint a napsutotte del. Ma sut a nap, de a heten meg kardigan-esokabat volt a divat. :roll: :roll: :roll:

Sajnos tul sok jo keppel nem dicsekedhetek. Tegnap csak egy koponyakeppel dobott meg a doki, de a lenyeg, hogy minden rendben van. 10 cm felett jarunk, es egeszseges a bebi. Nyakiredo vizsgalat rendben, nincs Down-gyanu, a veremmel is minden rendben. Szoval boldog vagyok. Felteszem azert a buksikepet tegnaprol, meg a harom hettel ezelotti UH kepeket, amelyeket ugyancsak tegnap kaptam meg.

16+1 (juni1)
Kép

13+1 (majus 11.)
Kép

Mindenkinek szep hetveget!
Es varjuk a hetfoi UH kepeket!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Pénteken végre el tudtam menni a leleteimért, és megcsináltatni az EKGt, szóval szuper a vérképem (meg a vizeletem is! :)), az EKG is teljesen rendben, szóval a háziorvosom is megdicsért.
Mostmár csak a keddi UH, aztán (valszeg) csütörökön nőgyógyász, és akkor egy időre végre letudtam az orvoshoz rohangálást! :)
Tényleg, nem tud vki jó (és nem nagyon drága) fogorvost a III. ker környékén???
Tegnap voltunk egy esküvőn, de sajnos nem bírtam a mulatozást hajnalig :), 11 felé haza kellett jönnöm, mert annyira bekeményedett a pocim, hogy le kellett feküdnöm, és még most sem tökéletes. Kicsit túl rohangálósra-nemalvósra sikerült az elmúlt hét, asszem többet kell pihennem, nehogy baj legyen... :oops:
Ja, és tegnap vettem fel először hivatalos terhesruhát, nagyon jól gömbölyödik benne a pocim, az esküvőn kaptunk is sok gratulát. :)
Viszont az ijesztő, hogy az egyik barátnőmnek, aki 10 héttel jár előrébb a terhességével, alig van nagyobb pocija... :oops: (Na jó, ő kb. mostmár talán megvan 50 kiló, hogy 22 hetes terhes, és vagy 1 fejjel alacsonyabb nálam... :))
Majd rakok fel fotót a pocimról, csak lent van a kocsiban a gép, és nincs kedvem lecaplatni még.

Gem
Azért egész jól látszik a babó a képeken! :)
Jajjj, én hogy fogom kibírni keddig?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Gemini!
Azért látszik az a kis gyönyörűség!

Cas!
Örülök,hogy jók lettek a leéleteid!
Vendég

Sziasztok!

Mi a 10. hétben vagyunk és elméletileg december 29-re vagyunk kiírva, persze ebből még jövő január is lehet szerintem :)
Még több mint két hetem van a következő UH-ig, de már nagyon-nagyon várom, mint ahogy mindenki gondolom. A 6. és 8. héten is megnézett az orvos és ki is pottyant egy pár könny, amikor meghallottam a szívhangját és láttam őt odabent a maga kis valójában.
Lenne egy kérdésem. Mivel ezt a babót már régóta terveztük és nem kis nehézségek árán jött el hozzánk (én is PCO-s vagyok, voltam vagy valami), így úgy döntöttem, hogy ezidáig próbálkoztam a munkával, de érzem ennél sokkal több pihenést kívánt a szervezetem. Nagyon-nagyon vigyázni szeretnék erre a kis picurra, ha már itt van és gondoltam inkább amíg nem érzem magam újra energiával telinek (ha lesz még ilyen a várandósság alatt - remélem mert szeretnék dolgozni), addig itthon maradok.
A körzetihez ha elmegyek neki nem kell vinni semmi speckó papírt az orvostól, hogy ő is javasolja az otthonlétet ugye? Elég ha megmondom, hogy szeretnék nem dolgozni?
Múlt hét pénteken kaptam meg én is a kismama könyvem, életem első kismama könyvét :D , annyira jó volt a kezembe venni.

Köszi,
Réka
solymosy

Szia Reka!
Ud kozottunk, orulok, hogy osszejott a bebi! Vigyazz is ra nagyon! :)

A jozan paraszti esz azt mondatja velem, hogy en a helyedben a nodokitol kernek egy igazolast, valami rovid leirast arrol, hogy mik voltak az elozmenyek es hogy lehetoleg o is javasolja az otthonmaradast.
Anno, mikor Rebekat vartam es a 34 hettol ki akartam iratni magamat a korzetivel, akkor is a nodoki irasos ajanlasa kellett hozza. De talan a legegyszerubb, ha felhivod, vagy a korzetit, vagy a nodokit. En a korzetit hivnam, vagy elmennek megkerdezni...

Megegyszer udv kozottunk!

Nekem nincs kismama konyvem, ez annyira borzaszto :cry: :cry: :cry:

Mai UH-sok! Remelem, szep kepeket fogtok nekunk hozni!
Es csak jo hireket, oks? :roll: :roll: :roll:

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Reka!
Most juott eszembe, hogy az is lehet, hogy eleg lenne csak nahany hetet otthon maradnod! Az eleje mindig nehezebb, es jobban probara teszi a szervezetet. A masodik trimeszter gyaloggallopp. Aztan a vegen megint jon a neheze.

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Jezsek!

Nagyon sajnálom, ami veletek történt. Szorítok, hogy a következő terhesség sikeresen alakuljon és minél hamarabb összejöjjön. :(

Üdv az újaknak!

Rosszul fogalmaztam a múltkor nem ballagása volt, hanem évzárója, de előadták azokat amiket egész évben tanultak, de az én fiam mint a kukamarci csak állt és bámult ki a fejéből, de bezzek itthon fújja a mondókákat, énekeket. Majd jövőre.
Ma voltam afp-n, remélem minden rendben lesz.

Aki ma megy dokihoz, hoz uh képet.

Anita!

Nekem van egy ismerősöm, akinek a 2 gyermeke között 1 év a korkülönbség. Megoldották a helyzetet, náluk is nehezen jött össze az első.

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de már 2 napja mintha érezném a babó mozgását, de még nem merrem 100%ban kijelenteni.

Táblázatot majd felrakom, ha a gyerekek engedik.

Addig is pusza
Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Réka
Először is üdv a csapatban! :)
Szerintem is vinned kell a nőgyógyászodtól szakmai "véleményt", hogy miért javasolja a táppénzt, meg hogy pihenned kell, és akkor a háziorvos valszeg szó nélkül kiír. (Eléggé meg vannak félemlítve, folyton ellenőrzik őket, így mindenki próbálja bebiztosítani magát...)
Ha úgy érzed, pihenned kell, pihenj! A munka megvár.
És tényleg, a második trimeszterben általában majd kicsattan az ember az energiától, lehet, hogy akkor meg is őrülnél otthon, és ezer örömmel mész vissza dolgozni. :)
Miután meglesz a pici úgyis ülhetsz még eleget otthon (vagy 2-3 évig).! :)

Ma UHozók :)
Várjuk a beszámolót!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Amaryl
Szerintem simán érezheted a mozgást! Bencénél mikor érezted először?

Kép
Kép
Kép
cas

De akkor en miert nem erzem???? :?
Illetve erzem, csak nem bokodesek meg rugdosasok formajaban, hanem amolyan nagyon eros gluggyolgatasok mennek neha. Egyszer-egyszer meg a ferjem is meghallja "kivulrol", szoval nem csak kepzelodom. A mult heten mar teljesen ra voltam allva, hogy most mar biztos megerzem, akarmelyik pillanatban megerezhetem a mozgasat. Ejszakakon at figyeltem (gluggy - ez most o volt), es nem jott semmi... :cry:
Biztos azert varom annyira, mert Rebekat nagyon keson, a 27. het korul kezdtem el erezni.

Amaryl!
Tablat varjuk!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Kép
Kép

Itt vannak a drágáim!59mm-esek mindketten!Nyakiredő rendben,zárt méhszáj,mehetek úszni,tornázni is!Tök jó!Ja és nyaralni is elengedett a doki!

Amaryl!
Lehet,hogy ez a baba már mozgolódik?Tök izgi!minden ok lesz az Afp-n.
Gemini!
Lehet hogy a te gluggyogásod is a baba!
Réka!
Üdv közöttünk!vigyél igazolást,mert anélkül nem írnak ki,hacsak nem jófej a házidokid!
Vendég

Benszi!
Orulok, hogy minden rendben van a picurkokkal! Igazan szepen fejlodnek :? !
A gluggyogas biztos, hogy a bebi, csak szeretnem, ha mar atmenne egy kicsit rugdosasba is. :cry:

Amaryl!
Tenyleg biztos minden rendben lesz az Afp-n!

Szilvi!
Toled varunk meg ma UH-eredmenyt, ugye???

Cas!
Te mikor is mesz? (Szerelmi tortenetrol majd egyszer priviben...)

Jo eccakat mindenkinek
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Előrször is köszi a jótanácsokat. Mivel már ma nem mentem dolgozni elmentem a körzetihez próba szerencse alapon és nagyon-nagyon jófej volt. Kiírt két hétre, de természetesen ha tovább szeretnék maradni akkor kell az orvosi szakvélemény. Hát majd meglátom a lényeg, hogy két hét pihenőm van és ennek nagyon örülök.
Benszi, nagyon aranyosak a képek :D . Csuda jó lehet már így látni, mármint hogy igazi babóka forma van a képeken.
Persze az én szívem is ellágyult a baba láttán a 8. héten, de akkor még nem mozgott, legközelebb ezt várom a legjobban hogy lássam.

Jój éjt nektek, mert leragad a szemem :?
Sziasztok!
solymosy

Benszi
Szép nagyocskák már a babák! :) És hogy ennyire egyformán fejlődnek, külön jó hír! :)

Amaryl
De ha szar lesz az afp eredmény akkor se parázz, rám is a frászt hozták Sebinél vele... :evil:

Gem
Én holnap 9.15re megyek UH-ra, majd jövök utána. :)
Love story: oké, várom! Főleg a praktikus tanácsokat, főleg olyan téren, hogy ti mit szerettek/utáltok a család hozzáállásában! :)

Réka
Tényleg rendes a dokid! Jó pihenést! :)

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok!

jó ideje olvaslak már benneteket, s most szeretnék csatlakozni is hozzátok :) remélem, sikerül beilleszkednem a társaságba, és jókat tudok beszélgetni majd veletek.

december közepére várom az első babámat nagy izgalmakkal, és jó lenne ezeket megosztani vékikkel :)

remélem, befogadtok, üdv mkinek!
nella

Nella
Üdv itt minálunk! :)
Mesélj egy kicsit magadról! Merre laktok? Tesók vannak?
Akkor te is a 12. hét környékén jársz ugye?
Mikor mész UHra? Hol fogsz szülni?
Most "csak" ennyi... :)

Kép
Kép
Kép
cas

szia cas!
ahogy látom, ugyanakkorra vagyunk kiírva, én is 12 + 2. december 17-re várom egyébként a picit. és nem, nincsenek tesók, első baba lesz. nagyon izgulok, h nehogy vlmit elrontsak majd! :) sajnos elég messze vunk valsz. mkitől, párizsban lakunk. itt is fogok szülni. uh-ra pedig hónap végén megyek. :)

ti tudjátok már a pici nemét esetleg? mi még nem, reméljük, hogy a hó végi uh-n talán megmutatja magát. ;)

köszi az üdvözlést, nagyon kedves vagy!! megpróbáltam kreálni vonalzót, remélem, meg is jelenik! :)

Kép
nella

Nella
Jó lett a vonalzód! :)
Micsoda kozmopolita topikunk van! Párizs, Brüsszel, Tenerife... így tényleg izgalmas lesz talit szervezni! :)
Miért rontanál el bármit is? Szerencsére elég strapabírók a gyerekek, sok szülői hülyeséget jól tűrnek! Majd egyszer elmesélem a koszmó elleni csukamájolajos kalandunkat... szegény Sebi! :)
A nemét még nem tudjuk, idehaza asszem van is vmi szabály, hogy elvileg a 16. hét előtt nem nagyon mondhatják meg.
De ma megyek UHra, úgyhogy majd mesélek! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Nella!
De jo, hogy vegre vki innen a "kozelbol" is csatlalkozott a topikhoz! Vonattal csak 1 ora 20 perc, bar meg nem probaltam.... de hat Parizs az Parizs, az egyik legkulonlegesebb hely a vilagon!
Udv kozottunk :D es ne aggodj, tul sok mindent tenyleg nem tudsz elrontani... most meg...
A bebi nemet van, hogy nagyon sokaig talalgatjak. Altalban a genetikai UH-n (19-21. het) talan mar mondanak valamit, de nekem Rebekanal csak a 28. (!) heten allitottak teljes biztonsaggal, hogy leanyzo. S lon.
Gondlom, neked se pont ugyanazokat a vizsgalatokat fogjak csinalni, mint amiket altalaban csinalnak Magyarorszagon. Nalunk pl egyaltalan nics Afp, viszont minden honapban lecsapoljak a veremet :? :roll:

Reka!
Orulok, hogy kiirt a doki! Tok jo, ket het labloga! De el tudnam most kepzelni! Mire letelik ez az ido, az is lehet, hogy tenyleg sokkal jobban leszel! Nekem a 12. heten mintha elvagtak volna a rosszulleteket. :D

Cas!
OK, gondolokodom, hogy mi is lehet az, ami majd nektek hasznos lehet a tortenetunkbol.... bar a mi esetunk egy kicsit specialis, de majd kifejtem. 9:15-kor gondolok rad, akkor mar biztos nagyon be vagy sozva!

Puszi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gemini!
Köszi a gratut!Nemsokára lesz ne muléass a pocódban!
Réka!
Köszönöm neked iós a gratut!
Cas!
Megy a drukk az UH-ra!Én is örülök,hogy egyformán fejlődnek a babócák!
Nella!
Üdv nálunk!Szép a vonalzód!

Nekem is azt mondta a doki,hogy majd a 18.hét után tudhatju meg a nemüket,de ez ikreknél nem lesz egyszerű.Nem baj,majd zsákbamacska lesz!
Vendég

Drumka!
Merre jarsz? Minden okes?
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Hát ahogy olvasom én vagyok a legfiatalabb kismama (mármint a hetek szerint). Itt mindenki már túl van a 12. héten, de hát nemsokára nálunk is meglesz, tudom.
Valóban van egy kis láblógatás, bár egy pici munka benne van még az időeltöltésbe, de azt csak max. fél óra a mai napra, addig is lefoglalom magam.

Nella, üdvözlünk és ne aggódj miért ne illeszkednél be a társaságba. Jól csinálni pedig biztosan jól fogod, ha Te jól érzed magad akkor a baba is és addig semmi gond nem lehet szerintem.

Azért nem fogok ám unatkozni én sem. Gondoltam végre varrok, amit talán két éve nem tettem, a körzeti is elküldött EKG-ra és sajnos a szájsebészhez is vissza kell mennem. Kicsit több mint 1 hónapja volt gyökércsúcs-rezekcióm (akkor még nem is tudtuk hogy itt a picur és hát kaptam három bazi nagy érzéstelenítőt). Életem legrosszabb élménye volt és most a hormonok miatt kicsit újra begyulladt. Ti hogy álltam fogügyileg?

Cas, már nagyon várjuk az UH fotókat :)

Amaryl, nekem ugyan nincs még tapasztalatom, de én is olvastam már, hogy azért mert eltér az AFP eredmény az még nem jelenti a legrosszabbat, de egyébként is minden rendben lesz, csak ezt próbáld magad előtt látni.
solymosy

Ja és nekem is van már vonalzóm :D

Kép
solymosy

sziasztok!

Benszi!
Nagyon jók az uh-s képek, és örülök, hogy minden rendben.

Cas!

Nem tudom már, de szerintem ilyen 16 hetes kor körül.

Gemini!

Te is fogod érezni, ne aggódj. De ne olyan mozgást képzelj el, hogy a hasfalamat rúgja szét. Ezért nem mondom még 100%-ban hogy az. :)

Afp-vel mindig így voltam az első kettőnél is, ment az aggódás, de ez a természetes velejárója 9 hónapon keresztül, hogy egészséges legyen utána jön a többi aggódás egy életen keresztül.

Hajni, Lego!

Merre vagytok?

És a táblázat ahogy ígértem, ha vmit kihagytam szóljatok.

Kép

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Amaryl, köszi a táblázatot.
Majd ha valamikor írsz még hozzá (ráér) beírhatod, hogy én a Szent Istvánba fogok szűlni és ha van kedved a nevem is átírhatod "Réka"-ra, mert a regisztrációnál elrontottam, mert nem a solymosy-t akartam :wink:

Kép
solymosy

Ja, és 30 éves vagyok és akkor mostmár befejeztem az írogatást.

Kép
solymosy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?