Sziasztok!
Néhány napig nem kapcsoltam be a gépet és alig győzök visszaolovasni!
Edit!
Húú, nem semmi a strandos sztori, nagyon megijedtem mikor olvastam, de örülök, hogy minden jól alakult.
Baba!
Nem toltam a kocsikban egyedül őket, mi tavaly nyár óta (kb. 18-20 hós koruk óta) egyáltalán nem használunk babakocsit, ezt is csak akkor használtuk, ha a férjemmel együtt mentünk valahová akkor külön toltuk őket.
Sajna az én gyerekeim nem olyan egyhelyben ülős fajták, ha megtanultak járni akkor már a kocsi sem kellett én meg meguntam, hogy folyton kint voltak én meg az üres kocsit toltam.
Bocs, hogy nem mindenkinek név szerint, de sajna sokat olvastam vissza és nem mindig emlékszem
Etetőszék: kb. 1.5 éves korig használtuk a műanyagot, most olyan fa székük van ami kisasztallá meg székké alakítható. Eleinte a mi asztalunkhoz volt téve, de egyszer szétszedtem és csináltam kisasztalt-kisszéket belőle és azóta csak úgy akarnak enni, így én is ott eszem velük, mondjuk tálcával az ölemben, mert amúgy nagyon alacsony
Evés: nekem nagyon régóta nem hagyják, hogy etessem őket, illetve inkább hangulat kérdése, de többnyire nem hagyják, mondjuk kosz az a ami napig van körülöttük.
Bilizés: kb. 2 évesen még nekik is csak olyan többé-kevésbé ment, mostanra érek meg rá szerintem, mert most meg néhány nap alatt eljutottunk idáig. Egyszerűen meleg volt, nem adtam rájuk semmit, pucér fenékkel szaladgálhattak, így hamar rájöttek, hogy mikor csurog valami a lábukon. Mondjuk nekem könnyű volt, mert vagy a kertben pisiltek a fűre (ez nagy sláger), vagy ha bent csorgott, akkor is könnyű feltörölni, mert nálunk lent csak járólap van, a szobákba meg szinte csak aludni mennek fel. Egyébként ma 2.5 órát aludt Perpe délután és nem pisilt be. Sajna Csenge igen
De hát ez ezzel jár, nem? Egyébként az ágy nem is lett pisis, mert rajta feküdt a plüsskutyáján és az kapta a melegzuhanyt
Persze moshattam, most szárad odakint, de még mindig jobb mint a matrac . És mióta vettem wc szűkítőt, már nem is kell a bili, csak a wc-be. Egyedül ülnek fel, aztán megtörlik, lehúzzák
Mondjuk a kakis feneküket még nem engedem nekik megtörölni, csak pisi után. Azt fogalmam sincs hogy lehet megtanítani, hogy a kezük ne legyen kakás...
Persze ennek a nagy önállóságnak egyenes következménye, hogy egy kis pisi után egy fél tekercs wc papír végzi a csatornában
Ja, és másnál is mindig egyszerre kell kimenni a két gyereknek?
Ha nálunk az egyik bejelenti, hogy megy pisilni, akkor tuti a másik is, de mindjárt és azonnal
Képzeljétek, ma voltunk tornán, nagyon élvezték a csajok, ezután járni fogunk. Egy órás foglalkozás, az első felében énekelnek, verselnek és arra tornáznak, meg szaladgálnak, aztán meg előkerülnek nagy labdák, trambulin, mindenféle hengerek, valami tölcsérszerű izé
, és abban lehet játszani, ugrálni.
Végre kiélhetik a mozgásigényüket, alig akartak eljönni.
Azt hiszem Vikókánál láttam olyan bicikliután köthető utánfutót. Na, ma kaptam egyet a Zuramtól
Már ki is próbáltuk, azzal voltunk a játszótéren. Végre én is mozgok egy kicsit és a lányoknak is tetszett. Mondjuk meg kell szokni, hogy ne menjek közel a padkához, meg a fordulást, de majd beléjövök, remélem
Na, kiírtam magamat egy hétre. Már csak egy dolgozatot kell leadnom és kész vagyok ezzel a félévvel
Ha lesz időm amjd teszek fel képeket is, mindenkinek olyan édesek a gyerkőcei, imádom nézegetni a képeket
Ditke