Új privát üzeneted érkezett!

Igazából mi is nagyon hezitáltunk, de láttam Bencuson, hogy nincs a topon. A délutáni alvás alatt csak úgy pihegett az ágyban, könnyes volt a kis szeme....nem volt szívem máshogy dönteni.

Betegen nem igazán lett volna teljesértékű a program: no fürdés, no játszóház....ha az én gyerkőcöm egészséges lenne, és valaki behozná a kis közösségbe a beteg gyerkőceit, én se biztos, hogy tapsikolnék örömömben...szóval egyrészről Bencus miatt, másrészről, meg a többi kis vendég érdekében döntöttünk így.

Az azért nagy szerencse, hogy a Kolpingban ilyen gyerekbarátok, már kaptunk másik időpontot. ;-)

Két dologgal "vigasztalom" magam: így legalább utolérem magam egy kicsit a pár napban, másrészt meg biztos a sors akarta, hogy most legyenek betegek, és ne két hét múlva, amikor is először lesznek nélkülem 4 napig: Kata-féle céges kirándulásra megyek. Bizakodom...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka :)
Fel a fejjel, örülj, hogy kaptatok másik idöpontot. Mikor mentek?

Egyébként ha csak egy kósza vírus ez, akkor lehet én bevállaltam volna a Kolpingot. Ha megkapják a lázcsillapítót, akkor az enyémek teljesen teljes értéküek tudnak lenni, föleg ha csak höemelkedésük van, bár én még akkor nem is csillapítok csak éjszakára.

Lilla :)
Örülök, hogy jól sikerült a londoni utatok! Én 3 napra vagyok hitelesítve a fiúk nélkül, utána már annyira fáj a hiányuk, hogy nagyon szenvedek töle, így nincs értelme mert elveszik a lényege a dolognak. A tavalyi 3 nap után a 4. napon hajnalban összecsomagoltam, és indultunk haza, mert már csak rájuk tudtam gondolni. :lol: Hülye helyzet ez, mert olyan se vele se nélküle állapot. Mert amikor sokat együtt vagyunk és nyúznak, akkor úgy vágyom egy hét távollétre, de tuti nem bírnám ki. :lol:

Bölcsi: 1 hónapra áll le. Az elsö héten a keresztszülök meg Anyukám vállalta öket, persze csak délután 3-ig, aztán én vettem ki 3 hét szabit. Abból 2 hetet nem leszünk itthon, mert a Balcsin leszünk meg Sopronban, a 3. héten meg itthon csinálunk programokat.

Eri :)
Én voltam a Sipitó parkban, még a régi munkahelyemmel egy 7végét. Nagyon klassz kis hely, de nem tudom az ovisok mit csináltak ott?

A pelus nélküliség nem lett túl sikeres. Az elsö bepisiléskor a gondozónö megszidta Samut, és visszaadta rá a pelenkát. :( :( Délután meg már nem akarta Samu a bugyit, csak a pelust, gondolom nem tetszett neki a bepisilés. Na majd ha otthon leszek velük akkor próbálkozunk, ha akarják.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hogy bírjátok ezt a meleget??? Én nagyon szenvedek!!! Ha nem lenne párás a levegő, még bírnám, de így......

Vikóka!

Sajnálom, hogy nem jött össze a Kolping, én is biztos elkenődtem volna, de majd legközelebb!!!!!

4 nap??? Húúú, az jó sok... hova mentek?

Ja és képzeld, a barátnőm ikrei (vegyes páros) és közöttünk is 3 nap van. Csak ők idősebbek nálunk. Egyébként nekem kórháti barátnőm. Ott ismerkedtünk meg, aztán kiderült, hogy közel is lakunk egymáshoz, azóta meg nagyon jóba lettünk és rendszeresen összejárunk. Tegnap is egész nap együtt voltunk...., csak már kicsit fárasztó, hogy így még többen néznek és szólítanak le minket, hogy négyes ikrek vagy 2x2 ??? Tegnap egy férfi még az autóból is kikiabált és ezt a kérdést tette fel...

Na megyek, mert nyüszögnek.....

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!

Még egy kérdés? Kivel maradnak a gyerekek? A férjeddel?

Kata

Kép
kateduo

Cat!
Szept 14-17-én megyünk, mert hát ugye nyáron teltházuk van, és akkor van először szabad kisapartman. Én nem bánom, mert úgy se akartunk főszezonban menni.

Kata!
Az ikres barátnőm nekem is a kórházból van. Mi ugyan nem lakunk közel egymáshoz, de így is nagyon sokat tudjuk segíteni egymást. Jó, hogy van nekem.

Ami a 4 napos kimaradást illeti igazából 3 nap időtartamban, csak 4 napra széthúzva. A lurkók a párommal és az anyósommal lesznek. Amikor felmerült a lehetősége annak, hogy menjek a párom egyből rávágta, hogy ez a minumum, ami jár nekem azok után, hogy ő a télen kétszer is volt síelni. Nagyon jólesett, hogy így gondolta, és érzem, hogy nekem is jót fog tenni ez a pár nap "egyedül". Kíváncsi leszek, hogy mikor érzem azt, hogy 'mikor érek már haza hozzájuk'? Majd beszámolok.

Jó hétvégét mindenkinek!

Ja, amúgy a betegség még fennáll...délután volt, hogy úgy éreztem, hogy mennünk kellett volna, de azért vannak jelek, amik a döntésünk helyességét igazolják.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat

Én "belejöttem" a nyaralásba nélkülük. Nekem az első nap volt a legrosszabb, csak rájuk gondoltam, mindenről ők jutottak az eszembe. Aztán másnap megnyugodtam, hogy jól telt az éjszaka nélkülünk, nem betegek, jókedvűek, úh lazítottam. 8) És ez tényleg 4 teljes nap volt, mert éjfélre ért haza repcsi és 2-re voltunk ágyban, velük csak reggel taliztunk. Persze azt azért nem bírtam ki, hogy ne nézzek be hozzájuk rögtön. :wink:

Amúgy én is így vagyok, se velük se nélkülük. Legjobb nyaralás volna, ha jönne velünk valaki, aki vigyázna rájuk, övé lenne a nem szép része: amikor malackodnak evés közben, vagy nem akarnak aludni, vagy hisztisek. :? Mi meg láthatnánk őket, meg játszanánk velük, viszont nem idegelnének ki és tudnánk pihenni.

Bár, az a helyzet, hogy eddig még nyaraláskor volt velük a legkevesebb gond, mindig jók szoktak lenni- csak itthon nem. :roll:

Szegény Samu, nem csoda, hogy elment a kedve a bugyikától, ha elsőre megszidtűk és visszarakták a pelusba. Ugye pont ez az ,amit nem szabad csinálni. :!: Hogy lehet ilyen érzéketlen egy gondozónő, még ha nem is tartozik kifejezetten a feladatai közé az ilyesmi. Te meg majd szívhatsz nyáron, ha esetleg mély nyomot hagyott benne.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Egy gyors kérdés csajok.
Esernyőkocsit keresek a lányoknak, tud valaki eladót, használtan, nem túl drágán?

Köszi!

Kép
baba888

Sziasztok!

Cat!

Hogy csinálhatott ilyet egy gondozónő??:! :evil:
Elvileg ha bölcsis egy gyerek, onnan fog oviba menni, nem? Ovira meg szobatisztának kell lenni, ergo a bölcsi igenis készítse fel erre a gyereket. Legalábbis én így várnám el. Ahhoz pedig türelem kell.
Lekopogom, nálunk nappal már pelus nélkül vagyunk, bár ha belemerülnek a játékba vannak még balesetek. De már a délutáni alvásnál sem adok pelust. Így azért egész takarékos a doog :wink: Mondjuk ha megyünk valahová akkor még igen, mert itthon van azonnal wc, de máshol nem tudnának várni míg találunk egyet. De én már ennek is örülök.

Őszre mi is tervezünk egy pár nap gyereknélküliséget, bár még nem bólintottam rá egyértelműen, a hátamon feláll a szőr ha rágondolok, hogy anyummal kell hagynom őket :(
De már nagyon hiányzik egy kis egyedüllét- illetve apával kettesbenlét. :wink:

Baba!

Nekem csak két külön esernyőkocsim van, nem ikerkocsim. Ha érdekel akkor küldök képet, ABC Design. A Zuram csüt-pénteken Pesten lesz, meg szombaton megyünk Pécsre úgyhogy valamikor el tudjuk vinni.
Kép

Sajna a cicáim meghaltak :( Pedig hordtam dokibácsihoz meg minden :(

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Ditke,
köszi, de azt hiszem inkább egyben kéne, iker. Csak pótléknak, ha elszaladok velük egy bevásárlókp.-ba, vagy az autótól rövidebb útra, ne a nagy kocsit kelljen ki-be emelgetnem az autóból (magában 20 kg :shock: ), vagy ne a hordiban kelljen cipelnem őket, mert már leszakadok. Minél kisebb helyre be lehessen dobni, és ne kelljen vele vacakolni. Szóval inkább ikrest keresek, de azért nagyon köszi!
Amúgy hogy tudtad így egyszerre tolni őket??
Nagyon sajnálom a cicákat, sokat gondoltam rátok. :(

Kép
baba888

Sziasztok!

Cat!
Ez a gondozónő kiakasztó!!!!!

Ditke!
Nagyon sajnálom a cicusokat, még jó, hogy a lányok nem látták....

Baba!
Nekünk van iker esernyőnk, de mi most használjuk igazán, úgyhogy sajnos nem eladó. Amúgy képzeld súlyra egyáltalán nem könnyű. Nem tudom mennyire lehet itthon kapni, mert a múltkor egy ikres családdal találkoztunk a Camponában, akik mondták, hogy sehol nem találnak. Mi használtan vettük még 2 éve nagyon szép állapotban, de akiktől vettük, ők külföldön vették, mert itthon nem kaptak. Persze azóta eltelt 2 év, nem tudom mi a helyzet a babakocsi piacon....

Kata

Kép
kateduo

Ditke!

Egy kérdés az ovival kapcsolatban. Úgy rémlik, ti novemberben lesztek 3 évesek (ha jól emlékszem és jól számolok), akkor novembertől járnak csak oviba a csajok ugye, és nem szeptembertől? Már gyűjtöm az infókat, mi hogyan.... Itt van a környéken egy tündéri, kis családias ovi, semmi extra, a legegyszerűbb, tündéri óvonők, kis létszám....stb., 2 kis rokonom ide járt és jár és mindkettő imádta, imádja. Szóval a vezető óvonőt ismeri a nagynéném és szólni fog, hogy jövőre, mikor 3 évesek lesznek, mehessenek oda. Csakhogy mi októberben leszünk 3 évesek. Gondolom akkor lehet menni, ha már betöltötték a 3. évet, ugye?
Tudom már ezerszer felmerült, de mindig eszembe jut valami....

Még egy kérdés, Cat , te vagy a profi az ilyesmikben....

Bölcsiben megkérdezték, hogy gyes mellett fogok e dolgozni vagy sem. Kiváncsiságképp, akkor mi a különbség? Elvégre most már gyes mellett lehet 4, 6, és 8 órában is dolgozni, nem? Ki az aki a gyest lemondaná, ha már igényelheti? Ezt annyira nem értem vagy nem vagyok képben valamivel...
Ja és most kaptam egy állásajánlatot, ami tökéletes lenne, 6 órás, olyan munka amit nagyon tetszene...stb. ,de hát most még nem aktuális a dolog, ez az állás meg pont most van. De hát az élet nem egy kivánságműsor, ugyebár.....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Kata!

A mi ovink is ilyesmi lesz mint amit leírtál, aminek azért örülök nagyon, mert a váltás egy családias jellegű ovival talán könnyebb lesz!
Mi szeptember végiek vagyunk, s mi is csak október elején betöltött 3 évvel, megkapott védőoltással mehetünk!

Baba!

Nekünk is pont ilyen célra volt ikres esernyőkocsink. Szerettük is, csak már tavaly ilyenkor eladtam. Nekünk chicco volt. aztán most láttam, hogy árulja a csaj a babaszobán... de, 10e -el többért mint amennyiért vette tőlünk.

:roll:
Most is láttam az apróban van több. Különböző áron, állapotban.

Ditke!

Cicákat sajnálom... :cry: Tényleg jó, hogy a lányok nem találkoztak velük. A kis finom lelkük biztosan megsínylette volna...
Képzeld, Zsófi apától kéri a frizurákat!!! :wink: Vajon miért????

Lilla!
Örülök, hogy rendben volt a Londoni kiruccanás. Mármint itthon is! :wink:

Vikóka!

Jobban van Bence?
Még szerencse, hogy kaptatok másik időpontot!

Cat!

Egyértelműen Samu a szobatisztaságát kezdte meg! A gondozónőt nem szeretném minősíteni...
De, abban biztos vagyok, hogyha nem hagyott Samuban mély negatív nyomot, a nyári szünet alatt nem lesz nehéz dolgod. Oli meg majd csinálja Samu után.

Edit!

Mindjárt nyári szünet!!!!! :lol:

Rólunk: Nagyon nehezen viseljük ezt a korán jött kánikulát. A gyerekek is ki vannak fordulva önmagukból, veszekedésből, visításból áll a napunk! A baj pedig, hogy én sem viselem könnyen, és sajnos a gyerekekhez sincs elég türelmem. :oops:

Meme
szinta

Meme!

Szerintem is jobb egy ilyen ovi...
És apának hogy megy a frizurakészítés? A múltkor kérdeztem a páromat (Ditke lányait nézve) , hogy tud e fonni. Nem mintha nálunk aktuális lenne, csak kiváncsiságból. És tud. Állítólag.

Lilla!

Neked elfelejtettem írni, hogy én is így vagyok vele, hogy egyre jobban belejövök a távollétbe. Persze én most nem napokat írok, hanem órákat.... :D Amikor elindulok, majd belehalok, alig tudok elindulni..., aztán egyre jobb és jobb, aztán belejövök és néha még jól is tudom magam érezni. Amikor meg hazaérek, akkor tök jó és sokkal több türelmem van hozzájuk.

Baba!
Infoként...mi 10.000,- ért vettük 2 éve , de nem tudok márkát, lehet, hogy valami márkátlan, majd megnézem.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok :)

Lilla :) ,Ditke :) ,Kata :) ,Meme :)
Szerintem a hülye gondozónő jól megnehezítette a dolgomat, mert azóta Samu mindig kér pelust. És Ő mondta, hogy mérges volt a gondozónéni, hogy bepisilt, mert a zoknija is pisis lett. Szerintem fél már bugyit kérni, hogy nehogy megint megszidják. De akkor hogy fogja érezni, hogy mikor kell szólnia?

Ráadásul korábban azt ígérték a bölcsiben, hogy segítenek ebben, és az udvaron ha meleg van lehetnek bugyiban a fiúk, mert könnyű átöltöztetni őket. Mostmeg visszakoztak, de nem csak visszakoztak, hanem még meg is nehezítették a dolgomat. :evil: :twisted: :x

Kata :)
Nyugodtan dolgozhatsz gyes mellett, nem tudom miért kérdezték a bölcsiben. Be szoktak próbálkozni, hogy délben el kell hozni a gyerköcöt, ha csak 4 órában dolgozol, de nem szabad nekik megmondani, mindenképpen 8 órát mondj. Ha nem dolgozol gyes mellett, akkor lehet nem akarják felvenni a gyerekeket, mert idén nagyon bekeményítettek. :cry:

Ditke :)
Sajnálom a cicusokat! :cry: :cry:

Baba :)
Szerintem nem érdemes használtan esernyőkocsit venned, csak ismerőstől. Nagyon lutri. Itt a Nagy Lajoson a MiniManoban van ikres esernyőkocsi, és nagyon dícsérik. Azt hiszem olmitos a márkája, de ebben nem vagyok biztos. Érdemes beruházni, nem fogod megbánni, mert jól kitudod majd használni a csajokkal.

Meme :), Kata :)
Itt is csak betöltött 3 éves kor után mehetnek oviba a gyerekek, kell a 3 éves oltás hozzá, de sajnos itt év közben nincs felvétel, csak ismerősöknek.

Cat
Kép
cateye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Bocs, hogy nem írok, de nagyon el vagyok havazva. Munka, vizsgák stb.
Most jöttünk meg Frankfurtból. A gyerekek egészen jól bírták. Bár előtte elég betegek voltak. És még az utazás előtt is 38 körül volt Bernát. De mivel a repcsijegy megvolt, mentünk :)
Gyerekekkel kicsit más az utazás, de ennek is megvan a maga varázsa. Ambrus pl. nem engedte meg a határőrnek, hogy elvegyék a maciját és átvilágítsák. Olyan csúnyán nézett rá, hogy 2 kísérlet után feladták a próbálkozást. :lol:
Nagyon klassz vizes játszótérre vitt el minket az unakatesóm. (Ő van a háttérben az egyik gyerekével)
Kép Kép

Ja igen , előtte egy héttel kúp és hűtőfürdő után 39.8 körül volt fenékben a láza Ambrusnak, de lehűtöttük 39 alá. Akkor azért rezgett a léc, de csak két napig volt lázas és csak este. Napközben végig jó hangulat uralkodott.

Ti milyen immunerősítőt használtok?
Ha jól emlékszem Szinta Flavin lekvárt. Gyerek Aloe-t próbált valaki? Illetve a dokink Sanamix oldatot javasolt. A neten hiába kerestem rá, semmi...

No, folytatom a munkát.

Kiliman

KépKép
kiliman

Szia Kiliman szomszéd!

Nekünk most hogy a lányok elkezdték a bölcsit(Bababirodalom)
a doki nénink Ribomunyl nevü granulátumot irt fel.
Állitólag jobban ellenállnak majd a mindenféle összeszedhetö bacinak.
Az Aloe családból én az Forever Kids multivitamin rágótabletát adom.
Rágónak hivjuk és zabálják.(-nák)

Rita
bellissima75

Hahó!

Na bejött az alsópáhoki döntésünk. Nagyobb betegség ugyan nem alakult ki, de azért még most is lóg az orruk egy kicsit, na meg van egy kis köhi is Bencusnál.

A hétvége azért nem sikerült rosszul, lásd képek.

Kép Libikóka művészien...

Kép Bence mosoly

Kép Lulli komoly

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikóka!
Édes ez a Bence-vigyor!!!!Minden jó,ha a vége jó!Szeptemberben is bizti szuper idő lesz és jól fogjátok érezni magatokat a Kolpingban!

Cat!
Ezen a gondozónőn nagyon fennakad a szemem!Iszonyat!Hogy tehetett ilyet!De Samu okos kisfiú,sokszor beszélgess vele erről az esetről és akkor nyárra már feldologzza!Az tuti,hogy nem jó alap a kezdethez!

Meme!
Veszem észre!Rá is kellett ma ripakodnom a Dávidra,hogy tán még iskola és holnap köri dolgozat.Igaz,ma ezt a kompetencia tesztet írták,így eléggé elfáradtak. Ti mit csináltok a nyáron? A táboroknak elég horror az ára,így mi csak egyre "fizetünk be".
Ez a hőséggel szerintem mindenki így van!Én is csak a strandon türtem őket kiabálás nélkül.Bár megjegyzem a fiúk is sokkal nyűgösebbek voltak!

Ditke!
Sajnálom a cicákat!A lányok előtt nem buktál le?

Rólunk:
2napja CUMI-MENTESEK vagyunk!!!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:
Jött az égi jel,hogy erre a pillanatra vártam és bevetettem magam! Egyik reggel azt vettem észre,hogy mindhárom cumi ki van rágva!Na gondoltam,ez az a pillanat!Megbeszéltem velük,hogy ezt el kell dobni,mert... és pont aznap volt kukaürítés!Szóval nekiadtuk a kukásautónak.Ennek nagy sikere volt !A délutáni alvásig.Akkor volt egy kb. 5perces nyüszizés -legnagyobb meglepetésemre!(sokkal rosszabbra számítottam).Na azóta is minden alvás előtt beszélnünk kell erről (hol a cumi és miért),de nincs sírás,hiszti. Ja és amikor éjszaka megébrednek,akkor se keresik!!!!Sőt!Azóta sokkal kevesebbszer kelnek éjszaka!
3hete pedig elkezdtünk kanalazni is!Azóta már teljesen egyedül esznek,sőt már nem is engedik,hogy segítsek.Így most már együtt tudunk ebédelni is,mert miután őket kiszolgáltam,magamnak is szedek és együtt eszünk. Nagyon szépen esznek,szinte alig kell utánuk takarítani (legtöbbször!).Bár a műanyag előke azért a leveseknél nagyon jól jön! :lol: Igazán meg vagyok velük elégedve!!!!!!Ha a nyáron nappalra szobatiszták lennének,az lenne a csúcs!!!!!!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Csajok!

Elmesélem nektek (tanulságképpen),hogy jártunk a múlt héten pénteken a strandon:
itt a helyi strandon olyan bébipancsoló van,aminek a közepében van egy kis kör alakú kiemelkedés. Ide tettek 3 csúszdát 3 irányban.Na ezt az én fiaim imádják!Pici csúszdák,csak 3 lépcsőfokon kell felmenni rá. Apával ketten mentünk csak a picikkel a strandra,így erősen sasoltunk a medencében,hogy mindháromra oda tudjunk figyelni.Persze egyszerre csúszdáztak és természetesen mindegyik külön csúszdán.Egy darabig okés is volt a dolog,bár elég hülye egy csúszda,mert nem igazán lehet jól kapaszkodni rajta és bár a lépcsők csúszászgátlóval (recés gumi) vannak ellátva,azért eléggé figyelni kell rajta.
Miközben én középen álltam a csúszdák közt (kb. 1lépésre mindegyiktől) és forogtam az éppen mászó gyerekek után,egyszer csak oldalra pillantva egy koppanást,majd éktelen üvöltést hallottam. :oops: :evil: A Beni a hátán feküdt és valami iszonyúan sikított és meg se mozdult. A vér megállt az ereimben,miközben azt mondogattam magamnak,hogy "nem megijedni,mert ha a Beni észreveszi a félelmet az arcomon,akkor nem vesz levegőt".Közben persze már léptem is féle és hallottam a saját hangomat: Semmi baj,gyere ide anyához! De az agyam teljesen máshol járt!Kb. 5másodperccel az esés után (merthogy leesett a csúszda tetejéről háttal a kőre és ezzel együtt a fejét is jó alaposan bevágta),már emeltem is fel a gyereket!És akkor már láttam is: a gerince mentén végig az egész háta véraláfutás volt!!!!!!!!Hirtelen azt se tudtam,mi van.Csak arra gondoltam,hogy most nehogy pánikba essek,mert a Beni itt üvölt a kezembe,a másik kettő meg tágra meredt szemmel néz rám,hogy mi van!Közben meg mondogattam magamnak:"nem bőgni,nem pánikolni,figyelni a Beni légzését. De a gyerek teljesen elernyedt a kezemben és közben torka szakatából üvöltött.Gyors leültem a medence szélére,próbáltam csitítani és közben felmérni,hogy mekkorra a baj.
Szerencsénkre,semmi tragikus nem történt,iszonyúan beverte a fejét (utána egész nap bológatott,ha rákérdeztem,hogy fáj-e a feje)és a hátát,de nem kapott agyrázkódást!A véraláfutások meg szép lassan felszívódnak,már csak egy picit látszanak.

Persze ezek után már csak egyszerre egy csúszdán csúszhattak!
Mit gondoltok,meddig nem ment fel a Beni a csúszdára???Kb. 2percig!Aztán már mintha semmi nem történt volna!
Azért néha odabújt hozzám kicsit megpihenni (szerintem ilyenkor fájhatott a feje),de utána is jókedvű és bátor volt. Én me 3napig a mozgását figyeltem és kérdezgettem burkoltan,hogy hol fáj neki.De csak aznap mutatta a fejét,másnap már csak a sebes térdét mutatta!

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

Fiaid biciklije mekkora méretű? '12-es vagy '14-es?

Meme
szinta

Edit :)

Fúúú engem a hideg is kirázott, ahogy olvastam a strandos sztorit. Rémisztö! Nem ijedtél meg, hogy a gerincére esett? Én azt hiszem bepánikoltam volna.

Gratulálok a cumimentességhez! Nagyon ügyik a fiúk, és jókor léptél!

Vikóka :)
Nagyon helyesek a kölkök, Bence orr-rogyasztó vigyora külön nagyon aranyos. :D

Meme :)
12 colos bicikliket vettem nekik. Annak is emelhetö még az ülése, így böven jó lesz nekik. Szakemberektöl kérdeztem meg, utána már a 16 colost javasolják majd 4 éves kor után.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Dehogynem!!!A víz levert!Azt hittem,mentem elájulok,amikor felemeltem a Benit!De az uram echte pánikolós típus,így valakinek "józannak" kell maradnia ilyen helyzetekben (is)! :wink:
Még utána napokig paráztam,mert tudtam,hogy utána is történhet bármi.Az apunak volt egy gerincsérülése,aminél először úgy nézett ki,hogy nincs gond.Aztán 2 nap múlva nem tudott lábraállni (azt hittük lebénul).Végül kiderült,hogy ödéma lett az idegpályák mentén az ütés miatt,amire infúziós kezelést kapott és 1hét alatt felszívódott neki. Na ezt most nem tudtam kiverni a fejemből,így napokig figyeltem a Benit,hogy nincs-e valami furcsa rajta.

Meme!
14 colos bicó nincs,a számozás négyésével nő (12,16,20,24,+ a férfi méret -az lehet,hogy csak 26?)
Nálunk a Dávid 2,5évesen 16 colost bicót kapott,de ő akkor már 99cm volt.Azért azt is vedd figyelembe (ha nem 1évre terveztek),hogy mekkorák a gyerekek!Mi elvittük magunkkal és megpróbáltattuk vele,hogy leér-e a lába róla és mennyire kényelmes neki.

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Mi is a kisebbik bicót vettük tavaly a gyerekeknek, és még most is azt használják (Na jó, az enyémek nem kosárlabda termetűek) De az idén feljebb vettük az üléseket, kormányokat és még tökéletes nekik. :lol: Reményeim szerint most a pótkerekektől fogunk megszabadulni, már ha Apának is lesz egy kis ideje futni utánuk. :lol: Mert egyedül nem vállalom őket :lol: Nekünk tavaly azt mondták, hogy azért jobb a kisebbet megvenni, mert ők még talaj közelében érzik magukat biztonságban, és ha meg akarnak tanulni kétkeréken bicajozni, akkor valószínűleg jobb lesz a kisebb bicajon.

Edit! Vérfagyasztó, amit írtál :cry: Szerencsére nálunk Apa elég racionális és nem ijedős, így én pánikba eshetek, ha baj van :roll:

További szép napot mindenkinek (Habár mi már megint kaptunk egy jó kis esőt. De most már süt a nap, csak éppen minden csupa víz meg sár :cry: )

Andi

Kép
gandi75

Csajok,
mindenkinek köszi az "esernyő" infókat! Igazából láttam párat a babaszobán, meg máshol hírdetéseket, de valahogy egyik sem tetszett (minta, nem dönthető, nincs árnyékoló, stb...). Az újak meg elég drágák ahhoz, hogy csak kiegészítő kocsinak kell. De megint szerencsém volt, találtam egy hírdetést, márciusit, úgyhogy nem sok reményt fűztem hozzá, de azért írtam egy mélt a lánynak, megvolt még, küldött képet, tetszett, nem is volt messze (Gödöllő), úgyhogy ma elmentem megnézni, és el is hoztam.

Kép

Félig fekvő helyzetbe dönthetőek, az ernyők akárhová húzhatók, levehetők, és a háta felhajtható, alatta egy háló van, így nagy melegben nem izzad bele a gyerök. :D És nem látszik, de mindkét oldalon van egy kis levehető zseb. Meg Wrangler Jeep. :lol: 8)
Ja, 15.000.- volt.

Vikóka,
látod, végül jól döntöttetek, és még másik időpont is van, minden jó, ha jó a vége! :wink:
Pláne, hogy már a betegség is múlóban. :)

Edit,
húú, engem is a hideg rázott, főleg, mikor a gerinc részéhez értél. Brrrr!!!! :shock: Nagy szerencse, hogy nem történt komolyabb baja Beninek!
Gratula a cumi akciódhoz!! :D A nővérem kislánya októberben lesz 5 éves, de még mindig nem tudták leépíteni a cumit. :( Már sokszor próbálták, mindenféle módszerekkel, de nagyon megsínyli, úgyhogy marad. Főleg alváshoz, de néha napközben is kikönyörgi, hogy egy picit had cumizzon.
Az evéssel is nagyon ügyik vagytok! :D

Kiliman,
nagyon édesek a srácok, ahogy belemerülnek a homokozásba! :D
Meg jót vigyorogtam Ambrus sztoriján a határőrrel. :D Belecsempészhettetek volna valamit a maciba. :lol:

Kép
baba888

Sziasztok!

Na, a gyermekeim mindig tudnak újat mutatni!
Mi mindig 9-körül fektetjük őket. De, így is 8- 1/2 9 óra mire felkelnek.
De, mostanában ez elhúzódott, s a tegnapi nap már 9-40-es felkelést produkáltak. Persze, délután nem tudtak aludni, este meg dög fáradtak voltak!
Ma bekeményítettem, 8-kor riadó volt.Meg mindennap így lesz! Már az ovikezdésre is gondolva!
Meg olyan izgágák lettek, csesztetik egymást, szóval nem csak az idő miatt volt...
Most kipanaszkodtam magam........ :wink:

Baba!

Jónak tűnik a kocsi, s szerintem sem kellett volna többet áldozni érte!
Mindenben ilyen szerencsés vagy?

Andi, Edit, Cat!

Köszi a bicajos infókat. Maradunk a 12-esnél. Bár nálunk is Zsombi 98-99 cm! Úgyhogy a nem létező 14-es volna tuti... :wink:
Mert most akarok venni újakat nekik, mert eddig megtanultak azon amit örököltek! ( addig nem akartam, mert Kristóf is megkapta a vadi újat, s soha nem biciklizett.)

Edit!

Beni balesete teljesen letaglózott. Még szerencse, hogy ilyen jól lereagáltad! Látod? Egy anya mire képes????
Nálunk is Zsombi nagyon vakmerő, s félő, hogy bármennyire is figyelünk, ilyesmi történik.
Most is magas Dávid?
A cumihoz külön gratulálok.
Az enyémek még mindig cumisok, s a reményt sem látom, hogy mostanában leszoknának.

Vikóka!

Bence csúcs!!!! A képek alapján ő a kis kopé, Luca meg komoly hölgy. Ez a valóságban is így van?

Kiliman!

Tényleg nagyon eltűntél!!!!
Mi most semmilyen immunerősítőt nem szedünk, sőt azóta ( március), mióta elfogyott az 1 üveg lekvár nem is szedtünk!
Rengeteg gyümit esznek, s szerintem ez most elég!
Ambrus és a macija...Nagyon tuti story!

További szép napot!

Meme
szinta

Edit!
A csúszdás sztori....hős vagy! Nálunk a párom a higgadtabb típus, de a Lurkók előtt én is próbálok az maradni. Lekopopom, eddig nagy gáz nem volt. Pont most gondolkodtam el a dolgon, mert amikor lettem őket aludni, akkor láttam, hogy Luca felteszi a lábát a kiságy szélére. Szerintem napok kérdése, hogy...de erre gondolni se merek. Van valami ötletetek, hogy miként előzhetem meg az első nagy kizúgást?

Meme!
A kép csal! Bence a "komolyabb", Luca egy nagy huncut. Több fiút kitesz! És a nézése...na, az több pasi ismerősünk szerint zűrös lesz még! ;-)

Van mégvalami: persze nem örülök, hanem a Sors kezét látom a dologban, de képzeljétek két ismerősöünk is calici (nem tudom, hogy miként kell helyesen írni) vírust hozott haza magának Alsópáhokról. Szerintem a Sors akarta, hogy ezt megússzuk! ;-) Ez az évem valahogy mindig ilyen. Ez már nem az első eset, hogy valami miatt megúszunk egy nagyobb dolgot.

Na megyek, mert romokban a lakás! Persze még alvás sincs!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

sziasztok csajok!!!!!!!!1120éve nem voltam erre! alig van egy lélegzetnyi időm. nyaralásra gyüjtök és nyargalok ezerrel, hogy meglegyen a pénz.na, mind1 nem ezért írok, hanem, hogy mikor lesz a tali, miben maradtatok a részleteket illetően és , hogy nem tud-e valaki vevőt egy iker kocsira 20000-ért? Kép

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Kép

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Kép

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Kép

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Kép

Ilduci
Kép[/url]
Kép[/url]
mutyi

Mutyi :)

Nagyon helyesek a gyerkőceid! :) :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Baba!
Nagyon jó babakocsit sikerült találnod, szerintem ez a lehető legjobb!!!!

Vikóka!
Nagyon édesek a gyerkőcök, én annyira hasonlónak látom őket, pedig hát fiú-lány..., de zabálni valók!

Edit!
Ahogy olvastam soraidat, úgy vert ki a víz...., hihetetlen, hogy ilyen vészhelyzetben tudtad magad tartani. Én nem is tudom hogy csináltam volna.
Én úgy vagyok vele, ha apa itthon van, neki kell higgadtnak lennie ( pl. mikor Gergőnek szézhasadt a szája), akkor elhagyhatom magam, de ha egyedül vagyok, akkor kénytelen vagyok helyt állni.

Ilduci!
Nagyon helyesek és nagyok már a gyerkőcök! Képzeld, nekünk is ilyen babakocsink van..... Ha eladjátok, van másik vagy hova fogod tenni őket?

Na megyek, mert odaég a tökfőzelék.....

További jó hétvégét!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Nem is írtam, hogy milyen jól sikerült az áprilisi fűvesítésünk. Persze nem tökéletes, vannak lyukak, oda még szórunk ősszel, de összességében jó lett, tudjuk használni és még nyírni sem kell, a fiúk nyírják helyettünk.... :wink:

Kép Kép Kép

A közös képen balra Vendel, jobbra Gergő. Vendel kicsit "lányos"ebben a kendőben, de kertben jó... 8)

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Múlt héten suliban voltam végig, így nem sok időm volt netezni. Azért szemmel tartottalak ám titeket! :wink:

Mivel nem tudmo, kinek írtam utoljára és azóta elég sok új képet raktatok fel- mindenkinek nagyon helyesek a gyerkőcei!!!

Kata

A fűnyíró nálunk is nagy sláger lenne, de még nem volt hozzá szerencséjük- mindig alvásidőben vágjuk. 8)

Edit

Atyavilág! Még olvasni is rossz volt, teljesen rosszul lettem, ahogy elképzeltem a jelenetet. :shock: Nem lettem volna a helyedben az tuti. :shock: És senki nem jött oda segíteni? Én azért ha látom, hogy mekkorát zakózik egy kisgyerek és hogy ordít, tuti odamennék. :? Az se semmi, hogy utána szinte azonnal visszament és folytatta tovább- na, az az amit már biztos nem éltem volna túl!!! :roll:

Ditke

Sajnálom én is a kiscicákat, kár, hogy nem sikerült. :( Én is nagyon cica-párti vagyok és gyerekkoromban én is felneveltem két pici cicát.
Gratula a lányoknak a szobatisztasághoz! Mesélhetnél erről bővebben, hogy hogy ment a dolog.
Mi is nagyon próbálkozunk, kérik a bugyikát mindig, nappal most már az is van rajtuk itthon. Képzeld, Dávid halad jobban, ő kb 1-szer pisilt be, ugyan nem szól ha kell neki, de ha rárakom a bilire, pisil. Van, hogy még a pelusa is száraz marad, akár több órán át is, ha elmegyünk valahova. Jó volna, ha hamar megtanulna szólni, hogy mikor kell neki. Niki szól, de ha már bepisilt. :wink: Vele nehezebb, mert sokszor nem pisil bele a bilibe, ha rárakom, aztán 10 perc múlva meg bepisil. De a pelust ált már kikéri magának, meg nem is akarom megalázni, hogy Dávid bugyit kap, ő meg pelust. Persze ha már elege van a bepisilésből ,néha ő kéri vissza a pelust.

Tegnap voltunk a veseresegyházi maciparkban. Hát, azt hittem, hogy a macikig nem is jutunk el, mert az elején ki volt állítva egy kisvonat, meg volt két csúszda. Ezeket ki se lehetett robbantani onnan! :roll: A medvékre ügyet sem vetettek.
Amúgy meg a triciklikkel mentünk, hadd örüljenek. Ebből az lett, hogy ők tolták a tricit és nem voltak hajlandóak felülni rá, viszont a nyelét meg alig érik el és csak bénáztak. De segíteni nem lehetett, mert akkor meg visítottak. Szóval irigyeltem nagyon Catet, hogy az ő fiai olyan " lusták" és lehet rendesen tolni őket. :lol:

Szerintem nálunk is öntudatra ébredtek a gyerekek. Niki végre megtanulta kimondani a nevét, így hangzik: Nihí és mindenre mondja, hogy Nihié, meg mutogat magára ezerrel. Tegnap kiverte a balhét, mert a szandálját akartuk ráadni, ő meg a kis csini Clarks cipőt nézte ki magának. De mire rájöttem, hogy mit akar!!! Még nem csinált ilyet előtte. :? A triciklitolában meg Dávid volt a főkolompos. :)

Na, megint kiírtam magamat egy hétre. :wink: :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Kösz csajok mindenkinek a "részvétet"!Így utólag én is sokszor elcsodálkozom,hogy minden másodpercre emlékszem (és nem csak a történtekre,hanem a gondolataimra,a hangokra,az emberek arcára stb.) és mégis óráknak tűnik a dolog!

Lilla!
Képzeld,egy német nő jött egyedül oda hozzánk.Hozott egy kis hideg vizet,hogy azzal hűtsem a Benike hátát!Szerény német tudásommal legalábbis ezt véltem kivenni a szavaiból!
Tudod.én már totál hozzászoktam a Beni hajmeresztő dolgaihoz!Ha látnád,hogy csinál egyik ágyból a másikba tigrisbukfencet!Na és a fejenállása! Sose gondoltam volna,hogy 2évesen ilyenekre képesek a gyerekek!
Ő sajna az a típus,akit még magától is óvni kell!Na meg azért,mert a másik két majom megy utána és csinálná azt,amit ő!!!! :roll:

Vikóka!
Úgy,hogy megtanítod kimászni!Én mindig ezt csinálom!!!Nekem legalábbis nem értik meg,hogy milyen veszélyes,amit csinálnak!Így inkább megtanítom rá,ha látom,hogy próbálgatja:hova tegye lábát,kezét,mondom mindig,hogy most melyik tegye utána,hol keresse. Persze kell egy fizikai erőnlét ahhoz,hogy ha bajba kerül és rájön,akkor amíg megérkezik,tudja magát tartani.

Meme!
:shock: 9,40-es ébredés?! :roll: Cseréljünk!Beni 6előtt 10perccel szigorúan megjelenik az ágyunkban!!!Ha öregasszonyok potyognak az égből,akkor is!
A Dávid most olyan 154-155cm.Ez magasnak számít?Mindig ő volt a legmagasabb az osztályban.

Csajok!

Kellett már valakinek pelenkástól vizeletmintát venni??Tudom,hogy lehet kapni a patikában vizeletgyűjtő zacskót,de emlékeim szerint mozgás közben abból is kifolyik.Meg alvásnál is,ha forgolódik.
Ha valaki mostanában próbálkozott ilyennel,szívesen fogadnám,ha leírná,hogy jött össze neki!!!!

Ja és találtam egy édi kis verset (én még eddig nem ismertem) leírom nektek:

Ringlispíl

A .....(gyerek neve) nevű ringlispíl
forog,pörög,ahogy bír.
Rettentően sok a dolga:
gyufát dugni a konnektorba,
fellökni a kakaót,
kibelezni a mackót,
letépni a füleit,
gyötörni a szüleit.
Ezt megfogni,azt ledobni,
késő estig rosszalkodni!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!

Mindjárt szülinapotok van!!!! Mikor is Pontosan?

Edit!

Hogy tanítottad meg őket enni egyedül? Nálunk nagy harc van, én szívesen etetném őket, nekem úgy könnyebb, viszont ők már sokszor nem hajlandóak enni, csak ha ők fogják a kanalat, persze csupa pancs minden. Csináltam, hogy az ő kezükben is és az enyémben is kanál. De már így sem mindig akarják az én kanalamat bekapni. Segíteni viszont csak egynek tudok..., pont neked mondom ezt, akinek hárommal kell megbírkóznia... 8) Vagy majd alakul a dolog?

Ja , nagyon aranyos a versike....

Mindenki!
Ki meddig használja, használta a hagyományos etetőszéket? Vagy meddig szokták? Gondolom teljesen változó, csak kíváncsi vagyok...

Kata

Kép
kateduo

Megjósoltam..elkéstem...pénteken írtam Nektek, hogy napok kérdése, hogy kiessen valamelyik, és hogy miként lehet megelőzni. Na, tegnap délután megtörtént. Bence esett ki, de az a gyanúm, hogy nem kimászás közben, hanem inkább kihajolt, és átbillent. A párom higgadt maradt, bevallom, én azért a lelkemben megijedtem (egész este figyeltem Bencust, hogy mindent normál módon csinál-e), de szerencsére egy kis fogínyvérzésen kívül nem történt más. Most úgy néz ki a gyerekszoba, mint egy dühöngő...körberaktam mindenféle matraccal a kiságyakat, és elbeszélgettünk a dologról...

Amúgy minden OK. Képzeljétek ma beszerezetem a ruhákat a keresztelőre. Büszke vagyok magamra, mert elég jól megúsztam Velük is, meg a költségekkel is. Talán még emlékeztek a keresztszülő választási dilemmámra: megoldottuk. Lucának egy baráti pár lesz (itt laknak velünk szemben és nagy a szerelem), Bencusnak pedig az unokahugomék. Már mindenki tudja a családban, nem volt sértődés, legalábbis látványos nem.

Kata!
Ami az önálló evést illeti, szerintem ne sürgesd. Én hagytam, hogy úgy alakuljon, ahogy Ők szeretnék. Először elkezdtek érdeklődni a kanál iránt, aztán egyre kevesebb segítséggel ettek. Ma már azt mondhatom, hogy a leves kivételével mindent meg tudnak enni önállóan, és annyira szerencsés vagyok, hogy mindezt gyönyörű tisztán teszik. Szerintem ez a téma is olyan, mint bármi, majd ha eljön az ideje....;-) Persze lehet, hogy tévedek, de én alapjában véve mindenről ezt gondolom.

Na megyek házimunkázni.
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Kata

Nálunk is ez volt, nem akarták már tőlem elfogadni a kaját, hanem önállóan akartak enni. Először csak ebédnél engedtem, ezt megtanulták és a többinél nem volt harc sem. Én úgy csináltam, hogy adtam nekik saját tányérkába keveset és azt ehették. Láttam, hogy mikor unják meg, onnantól hagyták, hogy én is tömjem őket, ők meg szórakoztak a maradékjukkal. Ezért volt jó, hogy keveset adtam nekik: mem csináltak akkora koszt. Később, ahogy ügyesedtek, egyre többet tudtak megenni egyedül is, így mindig utántöltöttem a tányérjukat. Igazából pár hónapja jutottunk el odáig, hogy az egész ebédjüket eléjük rakom és nekem csak kanalam van, amivel néha beesegítek. Még most is van, hogy hamarabb unják meg, mint ahogy jóllaknak, ilyenkor jövök én. 8) Uzsit még mindig én adom, reggelire a krémtúrót, joghurtot megkapják és ott is lehet akár hagyni őket vele, megeszik szépen. 8)

Szóval, ha nem vagy olyan szerencsés, hogy a gyerekeid ahogy önállóan akaranak enni, már gyönyörűen kanalaznak is, ezt tudod kb tenni. Hagyod őket, amíg van ideged hozzá, próbálod fegyelmezni őket, hogy ne pancsoljanak benne, segítesz ha lecsöppen és kész. Egyszercsak megtanulják. Nem érdemes harcolni se velük, ha nem akarják úgyse engedik, hogy te etesd őket. :?

Etetőszék: mi most vettünk egy székre szerelhető ülésmagasítót, mert a jó kis peg perego székünkba már egyik se volt haljandó beleülni, székre akartak. Meg leszereltük a fa etetőnk tálcáját és így pont be lehet tolni az asztal alá, a másik abban ül. Úh most asztalnál esznek, de etetőszékből, ill ülésmagasítóval. Ehhez is idegek kellenek, mivel így mindent elérnek az asztalon és pakolnak ezerrel. :roll: De már pár nap alatt is jobb lett a helyzet, mindenki kezd hozzászokni. Robi volt nagyon kiakadva tőle, legszívesebben azonnal rakta volna őket vissza az eteőbe. Dehát ezt se lehet megakadályozni erőszakkal....
Ja, és ebédet sokszor eszünk műanyag kisasztalnál kisszékből a teraszon. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Köszönöm a jótanácsokat!
Úgy néz ki nekem olyan gyerekeim vannak, akik csak egyedül hajlandóak enni, de persze nem megy nekik.... Persze ez nem gond, ez az élet rendje, csak hát az ember idegei..... Na jó, igyekszem türelmes lenni.
Szóval én úgy szoktam, hogy teli tálat rakok eléjük + egy-egy kanalat kapnak és nálam is van egy kanál, amivel lapátolok. Csak persze elég nehéz, mert pár falat után már pancsolnak és én meg igyekszem kétfelé szakani, hogy kevesebb kosszal járjon a dolog, ne repüljön mindenfelé az ennivaló, na meg a tányér se boruljon ki.... Egyszer csak túl leszünk rajta... Most visszasírom azt az időt, amikor egy kanál ide, egy kanál oda...olyan egyszerű és kényelmes volt. Bezzeg akkor biztos nem így gondoltam. Szerencsére ez a gond csak az ebédnél áll fenn, falatos dolgokat egyedül eszik a tálcájukról.

Lilla!
Elképzellek titeket a nagy asztalnál.... :D

Vikóka!
Igazán ügyesek a gyerkőceid! Nem felejtettem el azt a fotót!!
Mikor mész a céges bulira?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Néha-néha beleolvasok, de nincs időm semmire mostanában.
Most van/volt a könyvhét, így aztán végképp el voltam havazva.

Az etetőszékre reagálnék. Vikóka, Kata, nekünk egyidősek a gyerekeink, így hasonlóak a problémáink. Nálunk is csak egyedül akarnak enni... több kevesebb sikerrel.

Mi lecseréltük a hagyományos etetőszékeinket olyanokra, amelyeket be lehet tenni az asztal alá, így ezt a kertben is lehet használni.

Kép

Hétvégén voltunk a gyerekszigeten. Láttam elég sok ikres családot, nem volt közületek valaki kint?

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Rég nem írtam, de mindig olvaslak benneteket! Csak írjatok.
Megint dolgozom. Nagyrészt anyu vigyáz a gyerekekre. De ilyenkor persze sokkal anyásabbak, mintha velük lennék egész nap. Anya cserélhet pelust, anya öltöztethet, anya takarhat be .... :roll:
Egyébként megy a csibészkedés folyamatosan. Sokat dumálnak már, csak nem győzöm követni, hogy hol tartunk. Ugyanis minden mondatból kiemelnek két-három lényegesnak tartott szót, és ha nem követtem az eseményeket, akkor elég nehéz kitalálni, hogy mi micsoda. Meg sokszor vonnak le következtetéseket, és velem már csak a végeredményt közlik. Tömören, röviden, egy szóban. :lol: :lol: :lol: Én meg nézek, mint a moziban, hogy ez most, hogy jött ki. Vannak persze állandó következtetések, ezeket nem nehéz. Pl. anya papol, hogy fel kell öltözni, nem szabad homokot enni, stb. stb. stb, mert betegek lesztek, és menni kell a doktor bácsihoz. Na, ha ezt elkezdem, akkor Borka rögtön rávágja, hogy "bási", és közben vadul bólogat, hogy értem, értem. A mondókámat egyáltalán nem kell befejeznem. :roll: De persze utána sem csinálja.
Panaszkodtam, hogy hülyülök, hát most túráztatják az agyamat rendesen. MÚltkor a bagolyra közölte Borka, hogy Galiga (ez a barátnőm beceneve náluk). Hát tartott egy darabig míg rájöttem, hogy miért. A skypon egy bagolykép van beillesztve nála. :shock:
És még sok-sok ilyen. De sztem azt élvezik most, hogy meg tudnak lepni, amikor egy-egy új dologgal előállnak. És olyan dolgokat mondanak, amiket csak úgy a beszédünkből szűrnek ki. Pl. guggol, meg ilyenek. Ezt sztem nekik soha nem mondom, csak úgy beszélgetés közben elhangzik.
Meg persze jókat röhögünk, amikor ilyeneket mondanak: "epejő naty dekem" (nézi a repülőket, és közben hívogatja a kezével).
Meg ugye napjában ezerszer a "tiem" = enyém.

Sajnos mi szobatisztasággal sehogy nem állunk. Borkának nem megy a bilibe, Rékát meg egyáltalán nem érdekli a dolog. Viszont kollektív kakilás van, teljes egyetértésben. Még oda is hívják a másikat alkalomadtán. :lol: :lol: :lol: Leguggolnak a fal mellé, vagy az ajtónak támaszkodva és nyomják. Általában jó hangosan. Ez is elég vicces.

Etetőszék témához nem tudok hozzászólni. Nekünk nem is volt tálcás soha, a másikat meg még nagyon sokáig akarom használni, mert elég jól állítható.
Önálló evésre én is azt csináltam, amit Lilla. Keveset az ő tányérjukba, nálam külön tányér és abból tömtem. Már ha hagyták. Még most sem esznek mindig önállóan, de ebben ez a nyavajás lakás a ludas, mert nem férünk el az asztalnál, és egyszerűbb, ha én adom, mintha ők maszatolnak. Bár elég ügyesek. Sztem erre meg kell érni. Edit fiai is milyen szépen esznek. Valószínűleg semmit nem nyert volna, ha idő előtt elkezdi. Bár nálunk az is benne van, hogy nem nagy evők, ezért mindennel pancsolnak, ha éppen nincs kedvük enni. Bezzeg, ha éhesek egy csepp nem megy mellé.
Kiságyból kisesés nálunk talán csak kétszer fordult elő. De a második alig néhány hete. Már túl nagy vagány Rékusom. Mert persze ő a kimászó. Egyébként is sokkal többet esnek, mint amikor még totyogók voltak. Nagyon bátrak már. Vannak rajtuk bibik, amiket még napokkal később is mutogatnak, bár akkor sem azért, mert fáj, hanem mert látszik.
Kimászni vagy megtanítod, vagy megtanul magától, de sztem esés, akkor is mindig lesz, ha fáradt, ha bohóckodik, ha ...

A házunk egyébként már egész jól áll, de még azért odébb van a vége. Azért remélem már nincs egy hónap. Majd teszek fel képet. Hétvégén szüreteltünk saját ribizlit. Nagyon élvezem.

jÓ éjszakát, így is már nagyon sokat írtam.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Még eszembe jutott:
Volt valaki péntek délután fél hat körül az Árkádban?
Láttam egy szőke nőcit ikrekkel a parkolóban! Vikóka?? olyan Luca-Bence formák voltak. :lol: :lol: :lol:

De mostmár tényleg megyek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Néhány napig nem kapcsoltam be a gépet és alig győzök visszaolovasni! :)

Edit!
Húú, nem semmi a strandos sztori, nagyon megijedtem mikor olvastam, de örülök, hogy minden jól alakult.
Baba!

Nem toltam a kocsikban egyedül őket, mi tavaly nyár óta (kb. 18-20 hós koruk óta) egyáltalán nem használunk babakocsit, ezt is csak akkor használtuk, ha a férjemmel együtt mentünk valahová akkor külön toltuk őket.
Sajna az én gyerekeim nem olyan egyhelyben ülős fajták, ha megtanultak járni akkor már a kocsi sem kellett én meg meguntam, hogy folyton kint voltak én meg az üres kocsit toltam.

Bocs, hogy nem mindenkinek név szerint, de sajna sokat olvastam vissza és nem mindig emlékszem :oops:

Etetőszék: kb. 1.5 éves korig használtuk a műanyagot, most olyan fa székük van ami kisasztallá meg székké alakítható. Eleinte a mi asztalunkhoz volt téve, de egyszer szétszedtem és csináltam kisasztalt-kisszéket belőle és azóta csak úgy akarnak enni, így én is ott eszem velük, mondjuk tálcával az ölemben, mert amúgy nagyon alacsony :(

Evés: nekem nagyon régóta nem hagyják, hogy etessem őket, illetve inkább hangulat kérdése, de többnyire nem hagyják, mondjuk kosz az a ami napig van körülöttük.

Bilizés: kb. 2 évesen még nekik is csak olyan többé-kevésbé ment, mostanra érek meg rá szerintem, mert most meg néhány nap alatt eljutottunk idáig. Egyszerűen meleg volt, nem adtam rájuk semmit, pucér fenékkel szaladgálhattak, így hamar rájöttek, hogy mikor csurog valami a lábukon. Mondjuk nekem könnyű volt, mert vagy a kertben pisiltek a fűre (ez nagy sláger), vagy ha bent csorgott, akkor is könnyű feltörölni, mert nálunk lent csak járólap van, a szobákba meg szinte csak aludni mennek fel. Egyébként ma 2.5 órát aludt Perpe délután és nem pisilt be. Sajna Csenge igen :( De hát ez ezzel jár, nem? Egyébként az ágy nem is lett pisis, mert rajta feküdt a plüsskutyáján és az kapta a melegzuhanyt :wink: Persze moshattam, most szárad odakint, de még mindig jobb mint a matrac . És mióta vettem wc szűkítőt, már nem is kell a bili, csak a wc-be. Egyedül ülnek fel, aztán megtörlik, lehúzzák :) Mondjuk a kakis feneküket még nem engedem nekik megtörölni, csak pisi után. Azt fogalmam sincs hogy lehet megtanítani, hogy a kezük ne legyen kakás... :? Persze ennek a nagy önállóságnak egyenes következménye, hogy egy kis pisi után egy fél tekercs wc papír végzi a csatornában :(
Ja, és másnál is mindig egyszerre kell kimenni a két gyereknek? :twisted: Ha nálunk az egyik bejelenti, hogy megy pisilni, akkor tuti a másik is, de mindjárt és azonnal :twisted:

Képzeljétek, ma voltunk tornán, nagyon élvezték a csajok, ezután járni fogunk. Egy órás foglalkozás, az első felében énekelnek, verselnek és arra tornáznak, meg szaladgálnak, aztán meg előkerülnek nagy labdák, trambulin, mindenféle hengerek, valami tölcsérszerű izé :oops: , és abban lehet játszani, ugrálni. :D Végre kiélhetik a mozgásigényüket, alig akartak eljönni.

Azt hiszem Vikókánál láttam olyan bicikliután köthető utánfutót. Na, ma kaptam egyet a Zuramtól :)
Már ki is próbáltuk, azzal voltunk a játszótéren. Végre én is mozgok egy kicsit és a lányoknak is tetszett. Mondjuk meg kell szokni, hogy ne menjek közel a padkához, meg a fordulást, de majd beléjövök, remélem :P

Na, kiírtam magamat egy hétre. Már csak egy dolgozatot kell leadnom és kész vagyok ezzel a félévvel :)
Ha lesz időm amjd teszek fel képeket is, mindenkinek olyan édesek a gyerkőcei, imádom nézegetni a képeket :)

Ditke
ditke62

Húú nem semmi a termés tegnap délután óta! :lol: :lol:

Etetöszéket én 18 hónapos korukban adtam el, de akkor Ök már elég tisztán ettek önállóan. Ezt annak tulajdonítom, hogy Ök nagyon szeretnek enni, és tényleg mindent megesznek. Kis széket és kisasztalt kaptak, és azóta is mindig ott esznek. Csak ha rendelünk pizzát, vagy családilag valamit, akkor esznek a nagy asztalnál velünk. Nagyon szeretik a kisszéket, kisasztalt, és ez azért is volt jó, mert az oviban/bölcsiben is így esznek. A normál ebédlöasztalt elérik a sima székünkröl is, így oda nem kell nekik magasítás. Persze tálcán adok oda nekik kaját, mert azért vannak balesetek, na de nálunk is. :lol:

Meme :)
Akartam írni, ha közel 1 méteresek a gyerekek, akkor inkább a 16 colos bicót vegyétek, mert az enyémek csak olyan 95-96 cm-sek, és rövid lábúak. :lol: De legjobb ha rápróbáljátok öket.

Szobatisztaság: Tegnap otthon voltam a fiúkkal, és Samu megint bugyit kért. Csak az alváshoz kapott pelust. 3 baleset volt, de mindháromnál már szaladt pisilni, amikor össze volt pisilve a lába, a macija, és a gatyája. :D Viszont nagy büszkén ment a játszón, hogy neki már bugyikája van, és mutogatta fünek-fának. :D Ma délután megint levesszük róla a pelust, mert van kedve az egészhez próbálkozni. Szerintem még nem érzi, hogy mikor jön a pisi, csak utána veszi észre, és akkor szaladna pisilni, de kezdetnek ez nem rossz. Oli meg nem engedi el a pelust, nem akar gatyát venni, dehát Ö óvatos duhaj, szerintem egyik napról a másikra fogja ezt abszolválni, mint mindent.

Mondott egy érdekes esetet a Samu szerelmének az Annának az Anyukája. Szerintem ez nagyon igaz. Anna már 2 évesen szobatiszta volt, csak éjszakára kellett pelus. Beíratták a bölcsibe, és ott rögtön mindig bepisilt, bekakilt, és csak 3 éves korára lett megbízhatóan szobatiszta. Azt mondta a bölcsis pszichológus, hogy az Anna nem volt 2 évesen szobatiszta, csak az Anyukájának akart megfelelni, mert rendszeresen biliztették, próbálgatták vele a dolgot. Amikor nem az Anyukája vigyázott rá, akkor már nem volt neki egyáltalán fontos a szobatisztaság, és csak 3 éves kora elött jelezte önállóan, hogy bugyit kér, szobatiszta akar lenni, és akkor az is lett 3 nap alatt. Szóval nekem ez nagy tanulság, hogy meg kell várni amíg a gyerekek jeleznek.

Ditke :)
Mindig Te jutsz eszembe ha a fiúknak mesélek. A nagy kedvencük az Öreg néne özikéje. Abban van egy rész, hogy a nénje az özikét megsajnálja, és hazaviszi kis házába, ápolgatja, stb. "mintha volna édesanyja". Na a fiúk itt kiakadtak, hogy miért nincs édesanyja az özikének. Hol van, de akkor a nénike unokája az özike, ugye, és képesek ezen 20 percet búsulni, hogy nincs édesanyja az özikének, csak nagymamája. :( :( Olyan nehéz ezt elmondani nekik!

Dobok egy képet Samuról és Annáról a nagy szerelemröl. Már mondogatja is Samu, hogy neki az Anna lesz a felesége:

Kép[/quote]

Cat
Kép
cateye

Utánfutónk nincs, az Árkádban mostanában nem jártam, de elő szoktam fordulni ott nagy néha.

Ami a céges kirándulást illeti: jelentem már csak 2-öt kell aludni! Drukkoljatok, hogy mehessek! Értsd no betegség, no para...

Megyek, mert amíg anyósom sétál az Uborkákkal, addig gyorsabban halad a házimukám. ;-)

Ja, Cat, édes Samu a magas szerelmével! Remélem jó anyós vagy! ;-) És ami a kiscsajt illeti: van egy kacér nézése!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Lilla!!!!

Isten éltesse a 2 éveseket!!!!!!! Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!!!!

Majd várjuk a képeket, lesz buli?????

Kata

Kép
kateduo

Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Nikinek és Dávidnak!

Borka, Réka és Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk Nikinek és Dávidnak! 8)

Várjuk ám a képeket a buliról!

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?