Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Reginám épp elaludt, úgyhogy most be tudtam nézni egy picit!

Mirának boldog szülinapot kivánunk!!!!

Kati! Jobbulást neked!
Szeretném megkérdezni, persze csak ha nem titok, hogy merre laksz?

Reginám ment 2 lépést kapaszkodva!!
Hurrrá! Talán már Ö is elindul.

szirwen1

Sziasztok!

Bocs', hogy csak olyan kutyafuttában voltam az utóbbi napokban, de nehezen jutok mindenhová. Meg aztán a gépem is állandóan szarakszik, van, hoyg nem tudok írni, mert az éppen aktuális ablak állandóan dezaktiválódik. Lehet, hogy ez nem érthető, de volt úgy, pl. hogy elkezdtem a mondatot, lehet, hoyg több mondatot is "leírtam", mire észrevettem, hogy a 2. szó után már semmi sem íródott. A gép többszöri újrindítása sem járt általában sikerrel. MOst véletlnül szerencsés voltam, és kihasználom. :)

Kati, köszi szépen a receptet, egy következő alkalommal kipróbálom, mert végül leves lett a karalábéból, mert amikor meghámoztam, láttam, hoyg nem töltöttnek való. :( de a leves is fincsi lett. :) örülök, hoyg nagymamád sokat javult, remélem, most már nemsokára haza is engedhetik. :) Az jó, ha rá mered bízni Józsira az ilyesmi vásárlását. Én sem mennék IStván nélkül, de nem tudnám elképzelni, hoyg ne lássam, mit választunk közösen. lehet, hoyg túl fontoskodó vagyok!? :P :oops: :roll:

D.Kati, nagyon várom a szülinapi képeket és a beszámolót! Hogyan fogadta Mira a tortát? :D Biztos tetszett neki! :) Az jó, ha nem lett cumizavaros és továbbra is szívesen szopizott.
Sajnálom mindkettőtök rossz éjszakáját. :( de túl vagytok már rajta, és gondolom a ragaszkodása kárpótolt a hiányáért! :) remélem, és szorítok, hoyg az eredmények, mégha későn is jönnek meg, de kitűnőek legyenek!

Szilvi, gratulálok Reginának a lépegetéshez! NAgyon ügyes!!! :D :D :D :D Látod-látod, ő sem marad le semmiről, ne aggódj, mindent bepótol, és akkor majd csak kapkodod a fejed! :P :D

Andrea, örülök, hogy Peti kezd áttérni a mindenevők sorába. :D Talán tényleg akkor meg kellene picit sóznod az ételeit, ha úgy inkább megeszi. Bár én nem vagyok ennek híve, de inkább így, mint hogy válogasson! :) És ő is nagyon ügyes, hoyg már kezd mászni. Kriszta annak idején a kezeivel nem tudott mit kezdeni, és elvittem babatornára, ahol a gyógytornász mutatott néhány kézfejlesztő gyakorlatot. Néhány nap alatt máris teljes gőzzel mászott. Talán ti is felkereshettek egy gyógytornászt, és így segíthesz Petikének, hogy ne kínlódjon. Ez nem beavatkozás, hanem icipicit segítesz neki abban, amit már amúgyis tud, de így tökéletesíthet. :)

Sancsi, sajnálom, hogy ilyen ritkán tudsz jönni. Mindig olyan jókat írtál, és olyan jó tanácsokat tudtál adni! Nekem, hidd el, hiányoznak. Emlékszem, anno, majdnem elkezdtem adni Krisztának két és fél hónaposan almalevet, mert a dokinőnk ezt ajánlotta a székletproblémánkra, de a te határozott véleményed, (mert azt írtad le, hgy te bizony ilyet nem tennél 4 hós kora előtt) ébresztett rá arra, hogy nem szabad a dokinő után mennem. Ekkor kezdtem igazából utánanézni, -olvasni, hoyg mit hogyan kellene, szabad, stb. mindenesetre, hálás vagyok ezért neked.
NA, bocs', hogy ilyen sziruposra sikeredett ez, de ma már amúgyis nosztalgiázó kedvemben vagyok, mert ma egyéve kezdtem el írni Kriszta naplóját. Nemsokára - majd a következő dokilátogatás után - oda is megírom a kistesót. remélem, minden rendben lesz addig is. És persze, utána is. Hihetetlen, már én is elmúltam 10 hetes, mindjárt lejárt az első trimeszter. :D Most sokkal gyorsabban teik az idő, mint Krisztával.

Andrea, majd még írok a pocakosságról, nem felejtettem el, de most mennem kell valami ebédet összedobni, de később, ha lesz időm, még jövök. Ma lustálkodunk. István a tegnap zenélt, hajnali 1-kor jött haza, és még mindig alszik. :P De mindjárt ebédidő, így aztán megyek.

Szép, napsütéses napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta tavaly ilyentájt:

Kép .
Kép .
Kép .
Kép .
Kép .

Bocs', ez csak úgy jött a naplójubileum kapcsán. Ma nosztalgiázós kedvemben vagyok, mint már írtam. :P :oops: :oops: :oops: Még nem keltek fel a lelkeim, így bemásolom a képeket a gépbe, és ha tudok, teszek mostaniakat is. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nem tudok sajnos sokat irni.MIRÁNAK UTÓLAG NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kati28,örülök,hogy tulélted a kórházban létet.A szivem fájt,ahogy olvastam mennyire hiányoztál a kis Mirának és ö neked :cry:

Szicren,megdöbbentem azon,hogy eltünt a lányod!!!!!! :shock: És ót nevettem a happy end-en :lol: minden jó ha jó a vége.Örülök hogy lépeget

jelentem a léna ma ment magától egy pár lépést1111csak ugy gondolt egyet és elindult a tv felé,a párom meg rohat utánna.én meg fel se fogtam mi történt.
Köszönöm a jókivánságokat,azt hiszem használtak,mert a Léna jól van.Még szedi az antibiotikumot.Aztán rájöttem,hogy közbe kijött a hátsó rágófoga is,gondolom az is bántotta.Nem tudom,hogy mitöl kapta el a gombát.A dokinö kérdezte,hogy jár e már bölcsibe,mondtam,hogy csak gyerektalálkára,azt mondta az ugyanaz.Nem birja a közösséget és ezért kap el mindent.De ez csak teoria.Viszont álandóan kiütéses,a multkor felömlésnek irtam.Valaki kérdezte is hogy mi az?Kiütés.vagy itt vagy ott.Lehet neki ia a sok tejtöl van,megyek megint jövöhéten a mi dokinkhoz és hátha mond valamit.

A vacsorához: A Léna imádja a tejbegrizt,tejberizst,zabkását.Meg tápszert is iszik.Ma is zabkása aztán mikor lefeküdt még ivott 150 tápszert.

Mennem is kell.Puszi mindenkinek
Betty

betty30

már megint sok örültséget irtam össze,igy visszaolvasva :oops:

betty30

Sziasztok!

Edit!Jók ezek a régi képek,nagyon sokat nőlt és válltozott azóta Kriszta baba.Elküldtem a szülinapos képeket mindnekinek,remélem átmegy mindenkinek.beszámolót nem irtam hozzá,mert arra már nem volt időm,még ide is be akartam kukkantani.
A gép biztos akkor szarakszik amikor az ember ráérne egy kicsit.
Nálunk is ez van van hogy oylan lassú mint a csiga és inkább itthagyom az egészet.

Kati!Hát ezek az eredmények rohadt lassan jönnek meg,nagyon szoritok,hogy jó eredményt kapj egy hét mulva.Tudom miylen szar,most hogy én is benne vagyok,teljesen átérzem a dolgot.

Betty!Köszönjük a szülinapi köszöntést neked is!
Mirám már nagyon fickándozik,olyan édes melléfekszem és össze-vissza mászkál rajtam mindtha tudná,hogy nem vehetem fel.Közben néha meg is puszil,a puszi egy nyalás vagy egy harapás nála :)
Jól elvagyunk.Örülök,hogy jobban van Lénácska,és ÓRIÁSI GRATULA AZ ELSŐ LÉPÉSEKHEZ!!!!

szirwen:Én Cegléden lakom.Nem titok,nemtudom te kaptál-e táblázatot,de ezekszetint nem,abban benne volt mindenkinek az adata a fórumról.Ha adsz e-mail cimet küldök neked is képet a szülinapról.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Jah és lányok képzeljétek ma a párom nyitvahagytra a bejárati ajtót,és a Mira meg kiment rajta a lépcsö legtetején állt és nézett le a lépcsőházban a sok lépcsőre.
Én meg kerestem a lányt,hogy jöjjön enni,még időben észrevettem,és szóltam neki jöjjön felém,erre elkezdett kacagni és felémrohant én meg olyna ideges voltam majd szétrobbantam ugy féltettem mikor megláttam,azthittem leesik.Na a párom nem tette zsebre amit kapott mikor feljött a kocsitól,mert Ő csak leszaladt és nem gondolta igy szokott történni a baj,hogy nem gondoltam,egyből szirwen jutott az eszembe.
Hála égnek mi is megusztuk.

Andrea!Petike nagyon ügyes kis pancsizós. :)

Puszi mindenkinek!

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK A KIS MIRÁNAK!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Andrea: Nagyon jó dolog ismét babát várni. Imádok pocakos lenni! Nagyon szalad az idő és sajnálom, hogy egyszer ez a babavárás is véget ér. Nyilván ami utána következik az is fantasztikus, ezt tudjuk mindannyian! Szóval csodálatos dolog, örülök, hogy újra átélhetem, nem is tudom megfogalmazni igazán.

Mölli: Szorítok Neked holnap!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Túl vagyok a varratszedésen, alig éreztem valamit, jövő héten szerdán kell telefonálnom, hogy elkészült-e a szövettani eredményem és ha igen, akkor be kell mennem érte, illetve kontrollra.
Amíg odavoltam, anyukám vigyázott Jocira, aztán pedig ő indult útnak a nagymamámhoz a kórházba. Sajnos elkiabáltuk, hogy jól van, mert bár látszólag úgy tűnik, mivel jókedélyű, de tegnap egy fiatal orvos közölte anyuval, hogy még nincs túl az életveszélyen, a korából kifolyólag. (87 éves) Egy hete nem kapott enni, ami a szervezetét nagyon legyengíti, felfekvés kezdő jelei láthatóak a lábain és nincs kizárva a közeljövőben egy hashártyagyulladás vagy a sok fekvéstől egy tüdőgyulladás lehetősége. Szóval, az orvos szerint csoda, hogy egyáltalán túlélte a műtétet, illetve egy másik csoda lenne, ha valaha még hazajöhetne. Itt a János Kórházban még kb. 2 hétig tartják bent, utána utógondozásra átkerült ide, Törökbálintra. Itt azért már könnyebb lesz a látogatás is, 10 percnyire van tőlünk gyalog a kórház és anyu többször is benézhet hozzá napközben, mivel ott dolgozik. :cry:

Edith: A fagyasztót tulajdonképpen anyukám vette, mi majd csak az saját lakásunkba veszünk magunkak Józsival. Akkor majd elmegyek én is vele! :lol: Ezt a mostanit reklámújságból választottuk ki.

Betty: Gratulálok Lénának az önálló járáshoz! Örülök, hogy jól van! :D

Szilvi: Látod, Regina is megindult! Most már tényleg nem kell aggódnod miatta! :)

Mölli: Szorítok! Remélem, hogy a te nagymamád is jobban van!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati: Megnéztem a képeket! Látom, Mira nem tudott ellenállni a kísértésnek és a gyertya ugyanúgy elbűvölte őt is, mint Jocit! :lol: A tortát te készítetted? Nagyon jól néz ki! :P

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kati!
Csak azért kérdeztem, mert lakik barátnőm Szabadszálláson, és gondoltam kis eséllyel közel laksz hozzá. Sajna nem, de azért szivesen nézegetném a képeket én is. Ez az e-mail címem:
szirwen@gmail.com
Első kézből tudom hogy mit éreztél a lépcső tetején, remélem neked sem lesz hasonlóban részed többet.:lol:

Cs. Kati!
Jobbulást neked, és a mamádnak!
Talán tudok pár hasznos ötlettel szolgálni, hogy a mamádnak kényelmesebb legyen a kórházban fekvés.
Felfekvés ellen tudom ajánlani a Decubitus matracot, ezt fel lehet íratni: DQ 931, vagy 932 attól függően, hogy hány kilós a mamád. Meg van rá krém, de ennek nem tudom a nevét. V.mi medifleur
Sajna Regi csak azt a 2 lépést tette meg, többet nem akar, ugyhogy korai volt az örömöm.

szirwen1

MIRÁNAKL BOLDOG SZÜLINAPOT!

Csak bejelentkezem, hogy hazajöttem a kórházból, picit kába vagyok még az altatástól, megyek is lefeküdni. Fizikailag jól vagyok, nem volt vészes, csak túlságosan izgultam.
Nagymamám viszont meghalt sajnos szombaton, egy második műtétet követően. Lelkileg ez megrázóbb volt számomra, mint a nőgyógyászati beavatkozás.

Ahogy összesezdem magam, majd visszaolvaslak Titeket még a napokban!

Puszi

Kép
mölli

Sziasztok!

Bocsánat, hogy mostanában nem tudok rendszeresen írni és akkor is inkább távirati stílusban, de valahogy nem jutok a gép elé az utóbbi napokban.

Mölli: Remélem minden ok veled!

Kati: Bízzom benne, hogy a szövettani eredmény jó lesz! Réka felbátorodott a fórumos babák merészségén és ő is próbálgatja kinyitni a bejárati ajtót, eddig sikertelenül!

CsKati: Jobbulást a nagyinak, hát elég szomorú híreket kaptatok. Remélhetőleg hamarosan lábra tud áll a nagyi! És remélhetőleg nálad is jó lesz a szövettan eredménye.

Betty: Gratula Léna lépéséhez!

Andrea: Nagyon édes Petike a képeken!

Edit: Remélem ti is jól vagytok! Kedvesek ezeka képek Krisztáról, jó néha nosztalgiázni!

Ma voltam dokinál, minden ok Kispocakkal. Az AFP jó lett, vasat kell viszont szednem, mert elég alacsonyak az értékek, pedig szedem az Elevitet! UH most nem volt, majd csak a 20. héten lesz egy nagy genetikai UH.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

En is csak ritkabban jutok a gep ele mostanaban.

Molli, gondoltam rad, amikor a korhazban voltal. Oszinte reszvetem a nagymamad miatt. Majd irjal, ha visszaolvastal minket! Addig is probalj meg pihenni!

Etterke, orulok, hogy jo lett az AFP-d. Borzaszto erzes lehet, amikor valakinek nem jo az eredmenye. Az egyik baratnom jart igy es jol raijesztettek, hogy valami baj lehet a babaval, aztan makk egeszseges fiut szult. :D Az UH-rol adnak nalatok kepet? Ha igen, akkor feltetlenul mutasd majd meg nekunk!

Edith, en nagyon orultem, hogy tettel fel regi kepeket. Ezeken Kriszta kb. annyi idos lehetett, mint most Lolli. Apukam szerint enekes lesz a leanyzom. Nemcsak gugyog, hanem olyan enekles szeru hangsorozatot is szokott produkalni. :lol: Ma meg furdes utan, amikor torulgettem, azt kurjongatta, hogy "ájájájáj". Nagyon cuki volt, majd megzabaltuk. :) Minden nap valami ujat mond nekunk.

Cs-ne Kati, szoritok, hogy minden rendben legyen a szovettanoddal. Azert szornyu, hogy ennyit kell ra varni. A nagymamadnak meg jobbulast.

Emoke, hol vagy? Jol vagytok?

Andrea, juni vegen jon a ferjem es juli 7-en megyunk haza, mar az uj hazba. Illetve nem uj, kb. 70 eves, viszont a reginkhez kepest egeszen uj, mivel az 100 eves volt. A ferjem aprankent atkoltoztet mindent, de nincs konnyu dolga, mivel rengeteg holmink van. Pedig a butorokbol meg hagyunk is ott a regi hazban, mivel tul sok butorunk van. Tegnap este hivott a szomszedasszonyunk (a regi). Meselte, hogy tegnap egesz nap segitett a ferjemnek pakolni, meg meg 2 volt szomszedunk, meg a baratnomek is. Meg igy is maradt munka boven. Azt mondta a csajszi, hogy igyekezzek haza, mert a ferjem nagyon elveszett nelkulem es ha julius 7-en nem megyunk vissza Lollival, akkor o fog ertunk jonni szemelyesen es visszacipel Angliaba. :lol:

Mar a Lolli szobaja es a mi halonk ki van festve, meg laminalt parketta lett lerakva. Az angoloknal mindenhol padloszonyeg szokott lenni, de az szerintem kulonosen gyerekszobaba nem valo, ugyhogy meggyoztem a ferjem, hogy laminalt legyen. Aztan ugy belejott, hogy a mi halonkba is azt rakott. A konyhaval viszont meg akar varni, nem mer neki kezdeni nelkulem. Sajnos ebbol a konyhabol nem tudunk olyan jot kihozni, mint az elozobol, de azert valamit majd kitervelek.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Mölli: Fogadd őszinte együttérzésemet!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

NAgyon beteg vagyok: folyik az orrom ezerrel, állandóan tüsszentek, fáj a torkom és a fülem, meg még a fene tudja, hoyg mi bajom van. Már tegnap kezdődött, azóta kiegészült azzal, hoyg robban szét a fejem homlokrészen, és a fülem még jobban fáj.
A legcsodálatosabb az egészben, hogy Kriszta is tüsszent, és neki is folyik az orra. Egész éjjel nyöszörgött, mert bedugult az orra, de ha szívtam, semmi sem jött belőle. Láza egyikünknek sincs.
Most csak azt nem tudom, hoyg mindketten megfáztunk valahogy vagy benyaltunk valamit?! Ma beszéltem a dokinővel, de csak telefonon, holnapra ír egy küldőpapírt a fülorrgégészetre. Egyelőre csak természetes dolgokkal próbálom kúrálni magam, de nem szeretném, ha esetleg elhanyagolnék egy homloküreg-gyulladást.
Remélem, ti mind jól vagytok!

Tegnap még olvasgattalak.

Eszter, ösrülök, hoyg minden rendben kispocakkal! Akkor az UH-n remélhetőleg azt is megtudjátok, hogy ki rejtőzik a pocidban! :)

Mölli, nagyon sajnálom, hogy meghalt nagymamád! Őszinte részvétem miatta. És örülök, hoyg te túlélted a műtétet. Most már biztos, hamarosan felépülsz.

Nem bírok többet írni, ne haragudjatok, húz le a fejem. Megyek is feküdni. Szerencsére ma a húgomnak nem kellett suliba menni, így miután István elment, ő vette át Krisztát.

Szép napot nektek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok.

Kicsit megkésve,de szeretném megköszönni a gratulációkat Krisztián nevében is.

Ezúton szeretnék BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNNI MARCINAK ÉS MIRÁNAK IS!!!!!

Megint szarakodott a gépünk ezért nem voltam itt.Van egy jó hírem a férjem hazajött.Tiszta happy vagyok.

Majd ha visszaolvastam írok.Addig is puszika babáknak és mamáknak!!!

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Szilvi: Köszönöm szépen a jótanácsokat a nagymamámmal kapcsolatban! :) Most az a helyzet, hogy a kezelőorvosa, megtudván anyutól, hogy itt Törökbálinton a kórházban nyílt egy ilyen "idősápoló részleg", ahol napidíj ellenében gondozzák a rászorulókat, egyből rákattant a dologra, úgyhogy már ezen a héten csütörtökön át is helyezik ide. Érdekes nem, ahhoz képest, hogy néhány napja azt mondták, hogy még 2 hétig a "Jánosban" kell maradnia?! :roll: Egyébként örülünk, mert mint tegnap írtam, egy ugrásra lesz tőlünk. Tegnap anyu már megetethette egy kis húslevessel, meg krumplipürével. Ma reggel kivették a hasából a csövet, már csak egy katétere van a vizelet miatt. Szóval mostantól már fog tud mozogni, reméljük, hogy nem lesz felfekvése.

Mölli: Fogadd együttérzésemet a nagymamád miatt! Örülök, hogy egyébként fizikailag rendben vagy. Írj majd többet, ha tudsz.

Etterke: Gratulálok a jó AFP-eredményhez! :D Ha lesz rá lehetőségetek, szeretnétek majd megtudni előre Kispocak nemét?
Én is Elevitet szedtem, amikor Jocit vártam. Nekem elegendőek voltak a benne lévő vitaminok. Milyen gyakran veszel be belőle?

Olive: Az jó, hogy mire mentek Lollival, addigra egy kellemes, szépen berendezett otthon vár majd benneteket! Jól teszi a férjed, hogy megvár téged a konyhával, hiszen végeredményben az a te munkaterületed lesz! :wink: :lol:
Mi is laminált parkettát szeretnénk majd a férjemmel a szobákba.
Nagyon jófej lehet a szomszédasszonyod! :lol:

Edith: Sajnálom, hogy betegek vagytok! Gyógyuljatok meg hamar! Tényleg szerencse, hogy a húgod tud neked segíteni. Most különösen fontos, hogy sokat pihenj és mielőbb kikúráld magad! :)

Emőke: Örülök, hogy írtál! :D Gondoltam is, hogy lehet, hogy megint a számítógépetek a ludas! :evil: Remélem, azért majd látunk néhány képet a szülinapról! El is hiszem, hogy boldogok vagytok, hogy újra együtt a család!

Joci ma olyan aranyos volt! Tüsszentettem, erre fülig érő szájjal azt mondta: "Hácci!" :lol:
Na megyek, 6 óra felé jönnek a keresztszüleim a fiukkal. Szolnokon laknak, de ma Hegyeshalmon voltak állásnézőben, régóta tervezik, hogy a Dunántúlra költöznek. Hónapok óta nem látták Jocit!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vajon mi lehet Zsuzsiékkal?! :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Mölli,öszinte részvétem!Borzalmas,ha valakit elveszt az ember.

Eszter,örülök,hogy jó az eredményed,nekem is kelett extra vasat szednem+ folsav+elevit

Edit,jobbulást kivánok!!!!Mindkettötöknek.

Mi tegnap voltunk dokinál és a lénának még mindig piros a torka,ugyhogy szedi az antibiotikumot tovább.Na és a gomba most a pelenka alatt jött ki :shock: átmegy az egész testén.Kenegethetünk.
Ma voltunk egy új gyerektelálkán,amit azok csinálnak ahol a lénát akarták kivizsgálni,hogy miért van lemaradva a mozgással.Tiszta ingyenes heti 1 alkalom 1 óra gyerekjátszás és havi 2 alkalom este a szülöknek tanácsadás.Szuper,mert ott a többi gyerek is egyidös a Lénával és még ök se tudnak menni,igy nem kell ugy éreznem,hogy mi le vagyink maradva.És jó a hangulat.A továbbra is beindul néha és fut.Csak rohanok vele,hogy ha esik elkapjam,mert egy idö után elveszti az irányt és összeesik valahol :) Ma vettem neki új cipöt,mert rájöttem,hogy a másik kicsi,hát 65€-ba került,a páromank meg se merem mondani.De szart nem akartam venni,mert most fontos,hogy jó cipöje legyen.

Kati,a te történeted a Mirával is megrázó.Ezért örülök,hogy földszintre költözünk,mert itt a Léna álandóan az ablakra mászik fel.Másodikon lakunk.

Eszter voltatok állatkertbe??????ALéna odáig volt,nagyon tetszett neki.

Kati,Joci anyukája,kivánom,hogy jó legyen a szövettan!!!!!Mondtam,hogy nem fog fájni a varratszedés
:lol:

Oliv,megkaptam a képeket mégiscsak,köszönöm.Nagyon nagy már a leányzó!!!!!!!!De jó,hogy neked a férjed költözik,engem már most ráz a hideg,hogy én hogy fogok.

Majd elfelejtettem a Léna 88 cm! :shock: :shock: :shock: 11,2 Kg
Kivánok mindenkinek szép estét!!!!
Betty

Mégvalami.Mikor terhes voltam irtam itt az osztrák fórumon,hogy Magyar anyukákat keresek.Jól letoltak az osztrákok,hogy szemétség egy osztrák fórumba magyarul irni meg stb.Pedig aztán sokan jelentkeztek,de találkozásból semmi se lett.Ma meg ezen a gyerektalálkán olyan ismerös volt az egyik nö.És halotta,hogy magyarul beszélek a Lénának és megyszólitott magyarul.Ö is irt annakidején,de nekem nem volt szimpi.Igy élöbe viszont igen.Lehet majd találkozunk sétálni menni nem messze lakik,a kislánya annyi idös,mint ´Léna,csak két hónappal elöbb született ezért kis kicsike.
Na mentem

betty30

Ott hogy ...továbbra is beindul-lemaradt a Léna :oops: Mindig elküldöm olvasás elött :twisted:

betty30

Sziasztok!

Még élek, de csak hálni jár belém a lélek! :(
Kriszta továbbra is ugyanúgy, folyik az orra, de nem lázas, és semmi más tünete nincs.
Én viszont ma szörnyen szarul voltam, és mostanra már 38 fölé ment a lázam. Már a sürgősséget fontolgattam, de mintha mégis egy fokkal jobban lennék. Reggel lesz küldőpapírom és akkor elindulunk kivizsgálásokra. A tegnapi véreredmények - legalábbis a papíron megadott normális értékek szerint nem a legfényesebbek, úgyhogy valami bajom csak van.

Megyek is, mert a fejem továbbra is húz le. Jó éjt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith!
Jobbulást kivánok!
Gyógyulj meg minnél hamarabb!
Mi is nem régiben átestünk v.mi nátha szerün, a párom azóta is köhög még. Nálunk a Reginek is volt láza, de legalább rajta hamar átment.

Cs. Kati!
Örülök, hogy a mamádat ilyen hamar átszállitják, neki is jobb lesz, hogy a közelében vagytok, és az külön jó hogy tud enni.

Betty!
Az én lányom sem tud menni, és csak 1 héttel fiatalabb a te Lénádnál.Most beszéltem egy orthopéd orvossal, igaz nem gyerekorvos, de Ő azt mondta, hogy ha semmi másban nincs elmaradva, akkor ne foglalkozzam vele, majd elindul, ha Ő úgy érzi, hogy stabilan tud már állni, és meg meri próbálni a lépegetést.
De lehet hogy te jársz jobban, azzal hogy ott mégis csak szakemberek foglalkoznak Lénával.

szirwen1

Sziasztok!

Edith, jobbulast, vigyazz magadra meg Mutyurkere!

Betty, Szirwen, tenyleg ne aggodjatok a jaras miatt! En csak masfel evesen indultam el, pedig nem volt semmi bajom, csak egy kicsit lusti voltam. :)

Hoppa, most csak ennyire tellett, mivel Lolli hiv. :lol:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Ma is voltunk úszni, igaz mi már csak pancsolni járunk, mert Réka szívesebben játszik és mászik ki a medencéből, mint hogy a feladatokat gyakorolja. Ugrálni a medencébe viszont imád. Most még júniusban járunk majd, aztán júliusban inkább a kerti medencét élvezzük. Ha hazaköltözünk, akkor teszek még egy próbát, de ha nem megy, akkor most itt befejezzük az úszást. A vizet nagyon kdeveli és jó mozgás, ennyit megért az elmúlt 8 hónap. Más is tapasztalta, hogy ilyen korban elveszítik az érdeklődésüket. Majd 5 éves kor körül ajánlott rendes úszásra vinni a gyerekeket. Ti tudtok erről valamit?

Edit: Jobbulást mindannyiatoknak!

Betty: igen voltunk az állatkertben, nagyon tetszett Rékának és nekünk is. Réka főleg a háziállatokat, a fóka showt és a pingvineket kedvelte. Engem még a dzsungel világa is lenyűgözött. Ez nem egy hagyományos állatkert, tematikusan van felépítve és nagyon klassz. Biztos nyáron majd a budapesti állatkertbe is elmegyünk.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Tegnap el kellett altattatni a 15 éves kutyánkat. Reggel kicsavarodva, mozdulatlanul fekve találtam rá az udvaron, a tekintete éber volt, de nem tudott megmozdulni, csak nyöszörgött keservesen. Felhívtam több állatorvost, de egyik sem tudott rögtön kijönni, így órákon keresztül várnunk kellett. Hozzányúlni nem mertem, mert bár mindig is nyugodt természetű volt, de nem tudhattam, hogy ez az állapot mit hoz ki belőle. Képzeljétek, odacipeltem a hatalmas napernyőnket is, hogy ne tűzze a nap! Nem sokkal azelőtt, hogy az állatorvos megérkezett (du. fél ötkor!!! :evil: ), lábraállt, de nagyon féloldalas volt a mozgása, mintha "húzta" volna őt a bal oldala. Az orvos szerint agyvérzést kaphatott. Így aztán jobbnak láttuk elaltatni, minthogy tovább szenvedjen. A férjemmel aztán eltemettük a kertben, oda, ahol eddig a háza állt.
Szóval tegnap nem volt hangulatom az íráshoz. :cry:

1 órája jöttünk haza Jocival, megkapta az agyhártyagyulladás elleni oltást. A doktornő azt mondta, hogy ő eddig nem tapasztalt mellékhatást az oltóanyag kapcsán, úgyhogy remélem, hogy nem Joci lesz a kivétel. (Úgy értem lázas, stb.)
Jövő hónap elején megyünk újra, akkor megkapja a bárányhimlő ellenit, illetve az első kullancs ellenit egyszerre.
Még azt is mondta a doktornő, mert az oltás előtt azért megvizsgálta Jocit, hogy nagyon készülődnek a rágófogai a kibújásra. :)

Edith: Hogy vagytok?

Betty: Örülök, hogy találtatok egy kellemes társaságot magatoknak! Szép magas lánykád van! :)

Most mennem kell ebédet főzni.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Úgy néz ki, mégiscsak megmaradok. :roll: :roll: :roll:
Kati, sajnálom a kutyust, biztos megvisel az elvesztése! :( NAgymamádnak remélem, javul az állapota! :)
Drukkolok, hoyg Jocinál ne legyen semmi mellékhatása az oltásnak.
Jut eszembe ennek kapcsán. Nem tudom, itt sokkal lezserebben kezelik a babákat, a csípőkontrollon kívül, amit féléves korig kell megejteni, nincsenek ilyen kötelező státuszvizsgálatok. :shock: Nem kell vinni szemészetre, sehová, csak ha az "anya-doktor" valami rendellenességet nem fedez fel. :roll: :roll: :roll: Úgyhogy eléggé feleltőtlenségnk tartom ezt. Épp tegnap kérdeztem rá az oltásokra, nevezetesen a bárányhimlő és a kullancs elleni oltásra, és azt mondta a dokinő, hogy ITT NINCSENEK ilyen oltások.
Mondjuk, a bárányhimlő ellenit nem biztos, hoyg beadatnám, bár ha lenne, és nem lenne drága sem, akkor mégis, de a kullancs ellenit, nagyon is, hisz szándékaink szerint a szabad hétvégéket, amikor az idő is engedi, a szabadban töltenénk.

Nálatok hogy van ez? A nem kötelező oltásokat fel kell iratni vagy csak mész és megveszed a gyógyszertárból?

Na, pillanatnyilag ennyi tellett tőlem, úgy látom, Kriszta álmoska. Pedig elég későn kelt. Még szerettem volna írni, de majd máskor.
Megyek, aztán még ebédet is főznöm kell!
Szép napot mindenkinek! :)

Ja, Zsuzsiékra én is sokat gondolok, vajon hgogy vannak, berendezkedtek-e, és hogyan telik az itthonlét. Remélem, hamarosan fog írni.

Julcsi, veletek mi van? Hazaérkeztetek? Lapot nem kaptam... :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Pocsék éjszakámk volt!
Regina 1 órától háromnegyed 5-ig müsorozott, persze most meg tök fáradt, aludni meg nem akar. Én meg a 4. kávénál tartok. sebaj majd este alszom.
Ma megleptem magam 1 új cipővel, vigaszdíj, meg szülinap gyanánt. Ez 1 picit kirángatott az éber kóma állapotából.

Edith!
Nálunk az oltások vénykötelesek, csak kivételes esetben adjuk ki vény nélkül, teljes áron. V.mi most változott a felírás és a kiadás körül, de én már majdnem 2 éve hogy nem dolgozom, így nem tudom az új rendeleteket. A bárányhimlő oltás teljes ára olyan 14000 ft. körül van, k kullancsé meg kb 3000ft. darabja. de ezek az árak csak hozzávetőlegesek, még egyiket sem kapja a Regi, így a pontosat nem tudom, csak azt hogy vényre a felébe kerül.

szirwen1

Edith: Bár külön nem írtad, hogy hogy vagytok, de a hozzászólásod alapján úgy tűnik, hogy jobban! :D Valóban nehéz most nekünk és főleg nekem lelkileg a kutyánk elvesztése, hiszen ennyi év alatt nagyon a szívünkhöz nőtt. 13 évvel ezelőtt került hozzánk, valaki "kidobta", én meg kikönyörögtem anyunál, hogy hazahozhassam. :wink: Akkor az állatorvos azt mondta, hogy olyan 2 éves körüli lehet. Engem mindenesetre boldogít a tudat, hogy otthont adtunk neki! :)
Furcsa, hogy nálatok nem fektetnek hangsúlyt a védőoltásokra! :shock: Vajon mi lehet az oka?! A pénz? Mert mondjuk egy ilyen oltóanyag nem olcsó, Joci agyhártyagyulladás ellenije közel 5000 Ft-ba került. :o Ezeket a vakcinákat kizárólag orvosi rendelvényre adják ki. (Mondjuk nálatok lehet, hogy máshogy van, hiszen ott még a fogamzásgátlót is kiadják csak úgy.) Nem tudod esetleg megérdeklődni a gyógyszertárban, hogy ha Kriszta orvosa adna egy receptet, akkor nem tudnák-e megrendelni nektek az oltóanyagot? Szerintem elérhető nálatok is, csak legfeljebb, mivel nincs rá kereslet, ezért nehezebb hozzájutni, mert nincs "raktáron". :roll:
Írtad, hogy esetleg beadatnád a bárányhimlő ellenit, ha nem kerülne sokba. Nos, nem tudom az árát, de azt mondta a doktornő, hogy emlékeztető oltás nem szükséges, mert ahelyett ott lesz az, amikor közösségbe kerül és találkozik a vírussal. Szóval csak "egyszer kell megvenni".
A nagymamám jól van köszi, ma szállítják át ide a törökbálinti kórházba. Jó fél órája hívtam anyut, addig még nem érkezett meg. Hiába. Mentők...... :evil: Viszont már megvan, hogy melyik szobába fog kerülni, anyu be is pakolta a holmijait, úgyhogy minden készen áll a fogadására. :)

Nekem is sokszor eszembe jutnak Zsuzsiék. Remélem hamarosan jelentkezik! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szilvi: Boldog születésnapot! :D Jó, hogy megírtad az oltások hozzávetőleges árát, mert így legalább tudom, hogy mire számítsak. Gondoltam, hogy nem lesz olcsó mulatság, de azért a bárányhimlő ellenit kevesebbnek gondoltam. :o Na mindegy. Ha Joci egészségéről van szó, akkor összerakjuk valahogy azt az összeget. Sajnállak a nehéz éjszakátok miatt!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!!

Kati,nagyon sajnálom ami a kutyáddal történt,tudom milyen rosz,mert másfél éve altattuk el a cicánkat és majd belebolondultam.Pont akkor voltam terhes is.Bögtem is itt a csajoknak a fórumon eleget miatta.Azt hittem sose emésztem meg,pedig a cicát örököltük és csak 3 évet töltött velünk.Meg is fogadtam hogy sose akarok többet állatot.semilyent,mert olyan hamar elmennek.Még a képeit most se tudom megnézni.

Edit ,megkérdezem pontosan holnap a gyógyszertárba,hogy mennyi az oltás.Nálunk vény nélkül adják.A Lénának nem kelett megvennem a doki adta.Azt hiszem valami 16€.Meg is kérdezem,hogy lehet e postázni,mert van amelyiket hütöbe kell tárolni,és most nagy höség van.Ha lehet postázni,akkor nagyon szivesen küldök.Holnap megirom a pontos árat.
Hihetetlen,hogy nálatok nem olják ezt,amikor olyan fontos.

Mennem kell.Ja a tegnap a Léna kirohant a fürdöböl egyedül és mindennen keresztül esett ami az utába állt,jól beütötte az arcát az etetöszékbe,ugyanis az állitotta végül is meg.Sudi te jutottál eszembe,mert a Gerry esett sokat annakidején a székkel.De mit csináljak vele?Azt hiszi,hogy tud menni,de még nem tud se kanyarodni se megállni.Felemelt kezekkel rohan egyirányba.

Puszi mindenkinek
Betty

betty30

Jó reggelt!

Betty: Gondolhatod, hogy én sem szeretnék több háziállatot, bár még van 3 cicánk ( :lol: ), közülük az egyik már szintén nagyon öreg, de valóban olyan fájdalmas az elvesztésük, hogy azt mondtuk, inkább ne legyen. Olyan rossz kimenni úgy az udvarra, hogy nem ugrál körülöttem! És nem áll a kertkapuban örvendezve, amikor valamelyikünk hazaér! :cry:
Anyu mesélte, hogy totyogós koromban én is rengeteget estem, olyankor mindig széttártam a karjaimat és állandóan bevertem a homlokomat. Ezeknek az apróságoknak meg kell tanulniuk esni, pontosabban azt, hogy hogyan védjék magukat esés közben. Legalábbis szerintem. :roll:

Az éjszakánk nyugodtan telt, Joci egyszer sem ébredt fel, most pedig visszaaludt a reggeli után. Nem tűnik úgy, hogy bármi baja lenne a tegnapi oltástól. Remélem így is marad.

Most megyek, remélem, mire legközelebb benézek, sokan és sokat írtok! :wink:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jó reggelt!

KAti, igen, szerencsére, jobban vagyok-vagyunk, amit írtam is, bár eléggé szűkszavúan. (Úgy néz ki, mégiscsak megmaradok.) :roll: :oops:
Még néha, rohamszerűen köhögök, ami eltart kb. egy percig, aztán lehet több órán át semmi. Az orrom még folyik, de már nem dugul el. Krisztának is csak az orra folyik (neki más nem is volt), de már neki sem állandó jelleggel, hanem jól meggyűl és akkor így időnkét teljesen ki tudom szívni. Bocs', hoyg ilyeneket írok. :oops:
Örülök a jó éjszakátoknak, Kriszta sem ébredt egyszer sem, de azért rosszul aludtam, mert csavarók vannak a fejemen. Ani az este csavarta fel a hajamat, hoyg ma valamilyen csini-bini kontyot csináljon a holnapi lagzira. Csak kíváncsi vagyok, mi lesz holnapra belőle! De hátha marad még valami! Amúgy tegnapelőtt voltam szépülni, pedikűrön, ma pedig manikűrre megyek. Krisztának nagyon tetszett a kis virág a lábujjamon, állandóan odahasalt és nézegette. És persze, mondogatta: csicsi, csicsi (szép :roll: ) Először, amikor meglátta, igaz, kaka volt - szerinte :lol: , de aztán kijavította magát! :D

Tegnap bevásárolni voltunk. Sógornőmnek is kellett ezt-azt vennünk, mert ő messzebb lakik, de a hétvégére is kellett beszereznünk dolgokat. Képzeljétek, azalatt a kb. másfél óra alatt olyan huzatot kaptam a jobb fülemnél, hoyg az este bizisten már bőgtem, akkora fájdalmam volt. És mindez a klímától. Most is eléggé fáj, bár inkább csak akkor nagyon, ha fújnom kell az orromat. Nem tudtok esetleg ellene valami jó házi praktikát, méghozzá, ha kérhetném, sürgősen? :roll: :oops: Cigit már égettem benne ( a nem égő felével, persze :roll: ), papírtölcsérrel is próbálkoztam, viszont a meleg só az, ami ennyire tompította a fájdalmat. Ezt viszont nem tudom, hoyg csináljam-e még, nehogy rosszat is tegyen.

Lányok, köszönöm az oltással kapcsolatos infókat! Hát, érdekes, hogy pl. ekkora árkülönbség van Magyarország és Ausztria között, hisz a 16E Alig több, mint negyede a 14 ezer Ft-nak! Szerintem is természetes az, hoyg egy iylemi vényköteles, bár, ha nem kötelező, hanem mindenki maga dönti el, hoyg megveszi-e vagy sem, akkor akár szabadon is lehetne árusítani. Dehát, amint Kati is írta, pl. nálunk a fogamzásgátlót is adják csak úgy, úgyhogy lehet, hoyg az én gondolkodásmódom ezzel kapscolatban, ami itt megszokott, az a furcsa.
Az orvosnő azt mondta, hoyg ő nem hallott arról, hoyg itt léteznének ezek az oltások. Persze, a kötelező oltásokra itt is nagy hangsúlyt fektetnek, de úgy látszik, azért az emberek nagyrészében még nem tudatosult a megelőzés fontossága és egyáltalán a lehetősége. :roll: Tudjátok, itt sokszor megfigyeltem, hogy az emberek sokkal inkább beletörődnek dolgokba, mintsem tegyenek ellene valamit, legyen ez az élet bármilyen területén. lemerem fogadni, hogy nagyobb százalékban vannak itt olyan házasságok, ahol a pasas veri a nőt, a nő mégsem gondol válásra. Mert ezt tartja a dolgok rendjének. NA jó, ez nem igazán tartozott ide, csak úgy eszembe jutott, hasonlatként. Persze, azért nem így kell elképzelni mindenkit, és főleg nem a fiatalokat. itt az édesanyám, mamámkorúakra gondolok, akik viszont már egy élet óta tűrnek esetleg. NA, befejezem ezt a gyönyörű reggeli eszmefuttatásomat. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Visszatérve az oltásokra, Betty, nagyon köszönöm, és őszintén, azért is kérdeztem, hoyg vénykötelesek-e, hogy ha az ára sem lenne túl nagy, meg akartam volna kérni valakit, hogy beszéljük meg a dolgot, és küldjön nekem, persze, én állnék mindent. Természetesen, nem biztos, hoyg lehetséges még a szállítása sem, nemhogy a postázása, de ha megkérdeznéd nekem, nem bánnám. Egyelőre infó szintjén csak, mert még én is szét akarok nézni itt a gyógyszertárakban. Hátha sikerrel járok, és beszerezhetőek, csak valóban nincsenek raktáron. Azért előre köszönöm a segítségedet!

NA, nem tudom, hoyg ma még tudok-e jelentkezni - írásban, mert 11 után jön a húgom, leszedi a csavarjaimat, majd 12-re megyek manikűrre, utána valamikor fürdenem is kell, majd pakolnom, mert amikor jön István, 5 óra felé, máris indulunk. Holnap már délelőtt az esküvőn leszünk, vasárnap pedig, ha szép idő lesz, megint horgászat lesz beiktatva, sógorékkal. Úgyhogy:
Mindenkinek egy nagyon kellemes, gyönyörű hétvégét kívánok már most, és mindenki vigyázzon magára meg a babókra, hoyg nehogy lebetegedjetek!
Azért a fülemre ha tudtok valamit, azt még szívesen venném! :oops: Mert olvasni azért még olvaslak! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Remélem mostanra elmúlt a fülfájásod és holnap önfeledten tudsz majd mulatni a lagziban! :D Szerencsére nálunk évek óta senkinek nem volt fülfájása, de annak idején, ha mégis előfordult, nekem a melegítő párna vált be, arra tettem a fejemet.
Szurkolok, hogy tartós legyen a csini-bini kontyod! :wink:

Mindenkinek szép hétvégét! A férjem holnap dolgozik, de vasárnap szabad és lehet, hogy elmegyünk hármasban a Fővárosi Állatkertbe.

Puszi: Kati

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!!

Újra köztetek
Előszöris Katinak szeretném megirni,hogy a bárányhimlő elleni oltás 6700ft-pontosan,én most adattam be a Mirának kedden.
Már kiirattam a kullancs ellenit is,az pedig 3500körül van.Még nem válltottam ki,de már utánanéztem mennyi lesz.A kullancsból 2 oltás kell.Az első oltás után 1-3 hónapra a következő.
A tortáról csak annyit,hogy nem én csináltam vettem háznál csinálta egy néni,mivel előtte való nap jöttem ki a kórházból nem is tudtam volna megcsinálni,elmenni is csak nehezen tudtam érte mert a Mirát nem emelhettem lepasszolni meg alig birtam ,nem nagyon van kinek,a szomszéd néni vállalta el végül.

Edit!nagyon sajnálom,hogy beteg -ek vagytok:-(Mielőbbi jobbulást!!

Molli:Részvétem a nagymamád miatt.

Betty!Szegény Léna nagyon rájár ez a csunya betegség,előbb-utóbb csak kifelé haladtok belőle.
Jah és az,hogy nem jár a Léna szerintem sem gáz,a barátnőm kisfia most másfél éves és 1 hete indult csak el.
Léna is elindul ne izgulj!

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sziasztok!

Kati: Köszi az infót az oltások árával kapcsolatban. :) Most már szabad emelgetned?

Szilvi: Jól tudom, hogy 1 hónapig érvényes egy recept? Mert ha igen, akkor nem sietek annyira a kiváltásukkal.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kati :3 hónapig érvényesek mostmár a receptek!!!A Kft ahova mi megyünk majd az egy DEPO telephelyen van.

Mi már jobban vagyunk.Igaz Mesi nagyon megszenvedte ezt a fránya tüdőgyuszit.Mostanában minden második héten a dokinál voltunk.Már elfáradtam.

Na megyek főzök valamit,mert ha mionden jól megy akkor 2-kor megyünk el itthonról csavarogni!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta: Köszi. Azért három hónapot nem várhatok az oltások kiváltásával, mivel 1 hónap múlva kell mennünk beadatni. :lol: Örülök, hogy Mesi jobban van! Hogy bírta az ovis társai nélkül otthon? Gondoltam, hogy az általatok keresett Kft. a DEPO-ban lehet. Jó csavargást! :wink:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Olyan aranyos volt Joci az előbb. Megkaparintotta a kis hajkeféjét és elkezdte "fésülgetni" a haját! :o :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kriszta: Bölcsit akartam írni, bocsánat! :oops:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Edit,voltam tegnap a gyógyszertárba és 19€ lenne a kullancs oltóanyag,de azt mondta a pali,hogy nehogy postázzam ilyen messzire,mert az oltóanyagot hüteni kell.Olyan 2 napot kibirna hütés nélkül csak akkor lenne baj,ha a postán a napon állna a csomag.Akkor biztos tönkremenne.Anyunak ha küldök sürgöségi levelet,annak is kell 3-4 nap.Ugy tudnánk csinálni,ha semmi féle képpen nem jutsz ott nálatok hozzá,hogy ha anyuék jönnek velük elküldök egyböl 3 oltóanyagot és a bátyám kiszokott járni Romániába ö elviszi.A fizetést majd megbeszéljük,nekem ez nem egy nagy összeg,tudok várni rá.Tehát nem kell az egészet egyszerre kifizetned.

Ki vagyok dögölve,ma dolgoztam és az üzletbe biztos volt 40 fok,légkondi melett.Folyt mindenütt a verejték rólam.Tegnap viszont fürdöbe voltunk a Lénával és nem mert még mindig belemenni a medencébe.Hiába volt ott sok kisgyerek.Ma vettem neki egy kis felfujható medencét hátha ott melettünk a füvön holnap belemászik.Mert egy kislánynak volt ott ilyen és pancsolt benne a kezeivel.Miért kell neki mindig az ami a másé???????De minden!!!!Tényleg viszek neki mindent magammal és mindig valami másért sir,ami más gyereknek van.Mikorra növik ki ezt??

Na megyek További szép hétvégét!
Puszi
Betty

betty30

Sziasztok!

A tegnapra tervezett állatkerti sétát végül elnapoltuk, helyette befőztünk anyuval 12 kg (saját) cseresznyét és a férjemnek is akadt náhány régóta halogatott tennivalója a ház körül. Úgyhogy a kiruccanást majd bepótoljuk.
Látnotok kellett volna Jocit tegnap este. Azzal szórakozott az ágyában, hogy lehúzgálta a lepedőt a matracáról! :evil: :lol: Ha visszaigazítottam, egyből újra "nekiesett". Így aztán végül lepedő nélkül aludt. :wink:

Betty: Én is tervezem, hogy veszek Jocinak egy felfújható medencét, amiben aztán kedvére pancsolhat az udvaron. :D

Julcsi: Várom a beszámolót! :)

Többiek, ti is írjatok!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Most csináltam magunknak tükörtojást és eszembe jutott valami.Nem ti irtátok,hogy a gyereknek még nem adtok tojásfehérjét????Mikor oltattam a Lénát kullancs ellen akkor ott kérdezték,hogy nem álergiás a fehérjére,mert az oltóanyag alapja a fehérje!!!!!!!!!Utánna kéreztem a patikába,hogy mit gondolnak fehérje alatt és mondták,hogy ha már evett a gyerek tojásfehérjét és nem lett baja tölle,akkor kaphatja az oltást!!!!!

gondolom ezért is oltják 1 évtöl.
puszi

betty30

Betty, 1 éves kora után már lehet adni tojásfehérjét, sőt, ezek szerint kell is, mert a 15 hós oltás alapul tojáson és addigra ki kell derülnie, hoyg allergiás-e a fehérjére vagy sem.
Akkor te most adtál Lénának belőle? Nyugodtan kóstoltasd meg, és figyeld, hogy pár napon belül mi lesz? Mert akkor hamarosan kapja ő is az oltást!
Nálunk nincs ez a fajta oltás, azt hiszem, a dokinő csak kanyaró ellenit emlegetett 15 hósan. Aztán a következőt már csak 2 és fél évesen fogja kapni.

Aztán még írok, de most még nincs időm rá. Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Jó rég voltam itt!
Mentségemre: Regina még mindig müsorozik Éjjel, úgyhogy, ha van 1 pici időm azt alvással töltöm. Persz most meg szalad a lakás, és hétvégén sem voltunk sehol.

Cs. Kati!
Úgy tudom a vények már 3 hónapig érvényesek, de ebben már segítettek nemked, most olvasom csak.
Regi is felszedte egy időben a lepedőt, én megcsomóztam a lepedő sarkait, a csomót bedugtam a matrac alá, és igy nem tudta kiszedni.

Teszek fel képet Rólunk ha sikerül. Kép

szirwen1

Sziasztok Lányok!

Épségben hazaértünk tegnap, de most még rengeteg dolgom van! A beszámolót később írom!
Előljáróban csak annyit, hogy Dávid nagyon jól bírta az utat!!!!! :lol: Jobban mint mi! :roll:

Puszi Mindenkinek!

bogyo75

Még egy pancsikolósat is akartam, talán az is sikerül. Kép

szirwen1

Edit,szia.A Léna 11 hónapos kora óta MINDENT eszik.Nyers tejet is,liter számra.Nem is tudom,hogy mit csinálnék ha tej nem létezne.Javitok,mindent eszik a gyümölcsön kivül.Utálja,ahogy bekapja ki is köpi,bármi legyen az,aminek gyümölcs a neve.Kullancs ellen majd harmadjára csak jövö márciusában kell oltatnom.

Szivren,nagyon szép a kép róllatok!!!Mennyire pancsikol.Na a Lénának tegnap mi is elvittük a strandra a kis medencét.A párom feltöltötte jéghideg vizzel a tusolóból :roll: ,gyagya,aztán persze a Léna a lábát se dugta bele.Legközelebb viszek forróvizet a termoszba.

Kati,a Léna is kidobál mindent az ágyából mire elalszik,de a lepedöre még nem jött rá,hogy le lehet szedni,igaz a mienknek gumis a sarka és elég feszesen be van dugva a matrac alá.

Képzeljétek a Léna ma fél 8-ig aludt kis megszakitással,kajált 4-kor.De ez nekem mint a nyaralás ma,hogy kialudtam magam.Tegnap már fél hattól fent voltunk fél 7-kor már a bolhapiacon járkáltam vele,vettem is egy vadi új CHICCO gyerekkocsit 3 €-ért :lol: :lol:

Ma takaritás nálunk is a program.

betty30

Sziasztok Lányok!

Nem sokan voltatok reggel óta! :roll:
Úgyahogy utolértem magam, a munkával, bár még a fregolit le kell szednem, és még holnapra maradt 3 adag mosatlan ruha!

A BESZÁMOLÓ!!!
Az út odafelé zökkenőmentesen telt, Dávid szinte az egészet végig aludta! Akkor kelt fel, amikor megálltunk! De nagyon hosszú volt, pedig nem is nekem kellett vezetnem!!! :lol: Egy nagyobb eső is elkapott minket, amikor pont a leg kanyargósabb útszakaszon voltunk! Bár ezt nehéz lenne kiválasztani, ugyanis rengeteg kanyar van! El sem tudjátok képzelni mennyi! :shock:
A Gyuri mondta is " az a baj, hogy kevés a kanyar" ha-ha-ha.
De legalább nem lehet elaludni a monotóniától!
Borsnál mentünk át a határon, Biharkeresztes van hozzá a legközelebb, és onnan még majdnem 500km!!!

Az útról ennyit!
Ami az esküvőt illeti, az nagyon szép volt!, a buli is jól sikerült!
Hétfőn felmentünk egy vadászházba, 3 napra, és onnan kirándulást tettünk, a közeli hegyre! Kép
Kép
Ilyen lélekvesztőkön kellett átkelni, ezért ide a Dávid nem jött, vele ott maradt a házban apa!
Nagyon meredeken kellett menni, és hősiesen bevallom, hogy nem bírtam végig! :oops: Az utolsó 100 méteren 2 fiú segített fel a tetőre!
Kép

De a kilátás, minden kínt megért!
Kép

Ami az ezután ott töltött időt illeti, túl sok jót nem tudok róla mondani! Ugyanis a házaspár aki meghívott magához, nem is ott laktak, ahol mi, hanem 2 Helységgel odébb, és alig töltöttek velünk pár órát!
Mi a fiú szüleinél Vargyason laktunk, Ők pedig Baróton a lány szüleinél! Arra nem voltak képesek, hogy hozzanak Nekem képeslapot, ugyanis a vargyasi postán nem lehetett kapni!
Edit, ezért ne is várd a lapot, mert nem tudtam írni! Nagyon sajnálom!!! :oops: Én úgy képzeltem ezt az egészet, hogy egy helyen lakunk, és reggel útra kelünk és megnézzük a környék szép helyeit! De ez nem így történt!
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de már nagyon vártuk, hogy haza jöjjünk!!! Vissza számoltunk, hogy mikor lesz vasárnap!
A pénteki esténk viszont elég kellemesen telt, ugyanis egy másik barátunk, akik szintén jöttek a lagzira, meghívtak a szülei házába, ahol rántott békacombot és csukát ettünk! Nagyon finom volt!!! :lol:
Na mára ennyi, mert Dávid nem akar elaludni!
Puszi mindenkinek!

bogyo75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?