Új privát üzeneted érkezett!

Jaj de édes pici Emma!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fatima!!!! no para, engem is elfogott anno, de én a mai napig sem tudom, hogy bújt ki Bende (4300) a maga "pici" súllyával! :wink: :wink:
mangó

Fatima: azért pihenj is, lehet hogy már nem sok időd van rá!!!!!! :) Nyugi, azt mondják, hogy bent nem maradt még egy baba sem!!!!! :lol:

Andi: köszi, megézem ezt a mosószert. Babasarkunk lesz, nem külön szoba. Már alakul, talán jövő hétre olyan állapotban lesz, hogy feltehetek róla egy képet! :) Azért Te is jobb, ha pihengetsz már, szükségetke lesz az erőre!!! :lol

Jövő héten szeretnék mindennel elkészülni, aztán csak pihiznék már!

Zsu
svs

Igen-igen lányok, jöttök szépen sorban! Mi fiatalabb hetesek pedig növünk bele a korba :D . Hihetetlen elhinni, hogy már a 26.hétnél járok. Holnap lesz a terheléses cukor vizsgálatom.

Niki, nagyon édes Emmácska!

Mindenkinek minden jót!
Emese

KépKép
emese1974

Sziasztok!

Még egyszer szeretnék gratuláli a kicsi Emmácskához. Olyan édes, ahogy elveszik a pici rugikban, a nagy kezekben, a hatalmas ágyon. :D Meg kell zabálni. Erősödjél csak pici lány. Anyának meg csak így tovább tejci ügyben. Nagyon ügyi vagy Niki!!!! :D :D

Fatima, tényleg, vigasztaljon a tudat, hogy még egy baba sem maradt benn. :lol: Úgyis kijön, nem fogja érdekelni, hogy a mamája hogyan gondolja. :wink: De izgi!!!! Már alig van hátra!!! Épp, hogy megnyugodtunk Niki miatt, máris újabb baba, babák vannak kinézőben.
Andi, te is nagyon vigyázz magadra! Bár, már így a vége felé... Nagyon izgi. Jelentkezni ám sűrűn, és aztán meg mihamarabb.

Puszi: Andi

Kép

Kép
b79andi

Hahó Mindenkinek!

Na még ma is egyben vagyok! :) :wink: És szerintem még egy darabig így is lesz! :roll: :P
A hangulatom illetve az érzelmi állapotom nap mint nap vátozik. Egyik nap úgy érzem, hogy már nincsen sok hátra, másnap meg azt, hogy még rengeteg időnk van!
Amúgy tök jól vagyok, nincsen semmi gond! Gondolom ez így normális a vége felé már! :roll: :D

Csajok!
Köszönöm a megnyugtató hozzászólásokat.
Én is hiszem, hogy valahogy ki fog tudni jönni Tarek, csak ez az egész egyelőre még olyan hihetetlennek tűnik. :) De már alig várjuk!!!!! :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek és sok pihit kívánok én is a kismamáknak!

fatima

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat mégegyszer.

Olvasom, hogy Andi sztorija kisebb viharokat kavart.
Remélem mindenki intelligens ember módjára tudja kezelni a helyzetet. :D :D

Emma egyre ügyesebb. Most már nem fejem le a tejcsit, hanem egyből ciciből adom neki. Küzdünk, küzdünk, van hogy 20 perc is eltelik, mire hajlandó bevenni és szívni is. Hoppá, a szívás. Gyerekek ez valami elképesztő, hogy milyen erejük van és nekem hogy tud fájni! :roll: :cry: Persze mikor így megszívja, akkor valahol meg örülök, mert legalább elkapta és eszik. De ma úgy láttam, kicsit felázott a bimbóm.
Hiába edződnie kell a mellnek is, nem?

Vicces dolog történt. A minap Emma fürcsi előtt akkorát kakilt a pelenkázóasztalon, hogy sugárba kapta a szőnyeg és a hasamon lévő kötés is. Tegnap kivették a varratokat és hát muszáj volt jeleznem a doktor úrnak, hogy Emma okozta a balesetet....:)

A János Kórházról én is csak jót tudok mondani. Nagyon rendesek voltak a műtét alatti alkalmazottak, a nővérek és a csecsemősök is. De tényleg. Én nagyon elégedett voltam.
Egy 5 ágyas szobában feküdtem, természetesen mellém raktak egy kisebbséget, de hozzá kell tennem, hogy semmi gond nem volt ezzel. Csak először ilyedtem meg, de mivel nekem amúgy is tág a tűréshatárom ilyen szempontból, nem is csináltam belőle gondot.

Majd még biztos sok minden eszembe fog jutni és akkor megosztom veletek.

Puszika
Niki

Kép
niki30

Fatima: sztem normális, hogy várod már Tareket, de kicsit félsz is a szüléstől! iztos a hangulatod is ezért ilyen változó! Már tényleg nagyon hamar itt lesz az idő Neked és Andinak is!

Niki: jó az új vonalzótok! :) Tök jó, hogy Emmácska ilyen gyorsan ügyesedik! Hogy van a sebed, gyorsan gyógyul?

Zsu
svs

Niki30:Szeretnék gratulálni a kis jövevényhez :D !Olyan furi,hogy nemrég még tanácsokat kértél a császárral kapcsolatban,most meg már nézegethetem a képeket (amik persze íírtóóó cukik).
Majd ha lesz egy kis idő írjál,hogy milyen volt a műtét.
Ha jól emlékszem valaki azt írta,hogy volt egy kis fejfájásod.Hát csak nem sikerült elkerülni?Nekem több mint 1 hétig fájt a nyakammal együtt.
Kívánok nektek jó egészséget,kitartást az éjszakákhoz :) , és sok-sok tejcsit :D :D :D .
Mi sajnos kivizsgálásokra járunk :( ,mert a Réka nem nagyon eszik és alig hízik.Remélem mihamarabb kiderül,hogy mi a gond.

Kérünk majd sok-sok fotót!!!!
Kép

Timi
tftimi

SZiasztok.

Timi: Írjál mindenképpen, mert kíváncsiak vagyunk, hogy mi a helyzet a kis Réka babával. Addig is kitartást, ne csüggedj, biztosan átmeneti dolog ez nála, lehet, hogy nem bírja ezeket a klíma változásokat.
Fatima: nálam is ugyanez a helyzet, mint nálad. Egyik nap már készülök be a kórházba, a másik nap pedig mennék mint a mérgezett egér, mint régebben. mintha nem is lennék terhes. Mostanábban reggelente megfogom a pocakomat, mert olyan érzésem van, mintha már megszűltem volna Esztert. Olyan fura így felkelni. Vajon mit jelenthet ez? És miért?
Timi: még valamit, van egy ismerősöm, akinek 7 hónapos a babája és Ő is ilyen problémákkal küszködik. 3 hete nem nagyon eszik és nem is hízik. Szerintem tuti az időjárás. de mindenképpen írjál.
Andi: Veletek mi a helyzet? Küldjél képeket Majáról!!!
Emese: újra itt vagy, örülök Neked. gyere fel többször, szeretettel várunk.
Na puszi csajok, megyek haza. most bejöttem a céghez egy kolléganőt búcsúztatni, kicsit elfáradtam, lehet, hogy ma m,ár ne jelentkezem. Addig is mindenkinek további szép napot kívánok.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Sziasztok!

Köszönjük szépen, megvagyunk. Kicsit nyügisen, nappal nem alvósan, de azért megvagyunk. Olyan gyorsan telnek a napok, repülnek a hetek. Hihetetlen. Azt hittem, hogy majd meg fogok örülni itthon bezárva a 4 fal közé, de olyan gyorsan eltelik egy nap, hogy szinte észre sem veszem.
JA, jelentem Maja nagyon szépen hízik. 6 hét alatt majdnem 1 kg hízott. Nem tudom örüljek e neki, vagy ne. Mert az tök jó, hogy ilyen nagyon növöget, de lassan már nem fogom elbírni. Nem vagyok egy termetes lány, sokan csodálkoznak, hogy hogy bírtam ilyen nagy babát megszülni - no én sem értem - így izgulok, meddig bírom még el. :lol: :lol: :lol: No azért az sem lenne jó, ha nem enne. Timi, gondolom milyen nagyon izgulsz Réka súlya miatt. Találkoztunk egyik séta alatt egy másik babával, és ott is a szülők azon panszkodtak, hogy nem eszik a baba, 3 hetes, de szinte alig hízott. Én nekik is azt mondtam, hogy azért a babáknak van annyi eszük, hogy annyit egyenek, amennyi kell nekik, szándékosan csak nem éheztetik magukat. Enni, inni, aludni - no ezek azok a dolgok, amiket már rögtön tudnak. Én ebben bízom, mert mi az alvással küzdünk. Most azt játsza, hogy megmutatja milyen nagy kislány ő, alvás nélkül is lehet. :lol: :lol:

Iszonyat ez a meleg. Pocakosok nem is értem hogy bírjátok. No ez a hüvösebb sem jó ám. Vagyis az jó, de ez a hőingadozás!!! Tényleg, Andi, Fatima, csináljatok magatokról majd egy utolsó pocakos képet, hogy legyen mire emlékezni. No meg jó lenne, ha megosztanátok, milyen nagyok is lettetek már. Nem vettétek észre, hogy nagyobb lett a pocak? Vagy hogy lejjebb ereszkedett? Ezek is jelek. :wink:

Azért teszek fel egy kacsintós képet. (nem mindig könnyű elkapni azt a kis fintort) :lol:

Kép

Kép

Kép
b79andi

Ja, még 2 képet találtam. Maja bejárja az egész kiságyat, már lassan semmit nem lehet mellette tartani. Nem is értem, hogy hőségben hogy képes ennyit dolgozni. De megzabálom minden egyes alkalommal, mikor keresem a kiságyában. :lol: :lol:

Bocsi a sok képért. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok!

Ez a hízás dolog tényleg egy kényes kérdés.
(De furi, hogy én is már ilyenekről kell, hogy írjak) :)
Szóval, Timi, Réka nem nagyon hízik? Mit mondanak? Miért van ez?
Hány kg most?
Emma pici súllyal született, úgyhogy nekünk is most hízókúra van.
Eszik rendesen, remélem elég is neki.

Andi, Majáról nagyon jók ezek a fotók! Édes. :wink:

Mindenkinek szép napot!

(Jegelnem kell a sebemet, mert kicsit be van duzzadva. brühüüü :cry: )

Kép
niki30

Jaaa, tegnap azt hittem beszarok, annyira fájt, ahogy szívta a cicimet. Pedig bimbóvédővel szoptatok. Ma már jobb volt.
Hihetetlen milyen erejük van.

Kép
niki30

Sziasztok!

Nem hiszitek el, de legalább 3 hete nem volt olyan, hogy igazán jól aludjak.... Na de most bepótoltam!!!! :) 10:00-kor keltem fel!!!! És olyan jóóóó volt! :) Azért érzem az elmúlt 2 hétnek a fáradalmait... és úgy vagyok vele, hogy még gyorsan kihasználom azt az időt, amikor még nyugiban alhatok éjjel vagy akár késő reggeleig! :lol: :P :lol:
Ráadásul az elmúlt 2-3 napban nem tudom miért, de olyan szinten rámjött minden délután az alhatnék, hogy csak na! Tudjátok, mint amikor egy jó ebéd után úgy csalogat az ágy! :) Szerdán is ledőltem egy picit a kanapéra és ahogy letettem a fejem egy pillanatra :arrow: már aludtam is!!! Bárcsak Tarek is olyan jó alvó lenne majd, mint én! :)

Tényleg Anyukák!!!!
Ti vettetek valami mózeskosár félét, amibe bele tudjátok tenni a piciket napközben amikor nem alszanak és mondjuk nem a hálószobában vagytok? Mert hát azért nyílván nem mindig alszanak és nem mindig csak a hálóban vagyunk. Nem? Csak azért mert én a hordozóba nem szívesen teszem bele majd Tareket amikor még újszülött. Még úgy sem, hogy "kipárnázom" az alját, hogy ne olyan ülő helyzetben legyen benne, hanem fekve.
Mózeskosarat meg nem akarunk venni, mert abban alig szoktak lenni. Ráadásul tényleg nem tudom azt később kihasználni, mert csak egy bizonyos kg-ig jók.
Szóval várom a tippeket/tanácsokat!!

Andi!
Maja nagyon cuki!!! Milyen "nagy" már! :)

Timi!
Várjuk majd a beszámolót, hogy mit mondanak Rékáról, hogy miért nem akar hízni! És addig is drukkok, hogy egyen az a pici lányka! :)

Niki!
Nagyon ügyik vagytok Emmával szopi ügyben! De azért sajnálom, hogy néha fáj a cicid. Amúgy képzeld azt mondta anyukám, hogy baromira nem tesz jót, ha a mellbimbót anyatejjel kenegetjük, mert az pont azt segíti, hogy a bacik ott ragadjanak. Ő arra esküszik, hogy mindig jól meg kell mosni és szárazra törölni a mellett minden szopi előtt és után. A melltartóbetétet pedig szintén gyakran cserélgetni kell. Nem szabad sokáig a mellen hagyni, mert ott alatta is szaporodhatnak a bacik a tejtől!

Andi, Zsu! Merre jártok???? Nagyon el vagytok tűnve!

Evu! Te is!!! Pedig te egy szorgalmas fórumozó vagy! :)

Na puszok mindenkinek!

fatima

Sziasztok!

Itt vagyok, itt vagyok! Vásárolgattam, meg bébiruhát mostam és vasaltam! Képzeljétek az első adag már a helyén van a komódban! :lol: Hihetetlen! Látjátok, mit ír a vonalzóm?!?! :) :shock: Ma vettem mellszívót, végre ez is megvan! Ma jön a védőnő délután, a szülésről akar beszélgetni, hááát kíváncsi vagyok! :shock:

Andi: édesek a fotók, gyönyörű lányka! :lol:

Timi: biztos minden Ok lesz, azért drukkolunk és várjuk a híreket! :)

Niki: úgy látszik kezdtek mindeketten belejönni, ügyik vagytok és gyorsan megnő majd ez a pici lányka! :lol:

Fatima: jól tetted, hogy aludtál. Talán azért megy most jobban, mert nincs olyan meleg, nem? Az ebéd utáni alvás meg kifejezetten szuper, én imádom!!!! :D
Mózeskosár ügyben (ugyan még pocakom van) szerintem eleinte lehet csak hasznos, én abban szeretném hazahozni a kórházból, mert nem tetszik ez a babahordozóba való „belegyömöszölés” egy pár napos bébi esetében. Akár erkélyen való levegőztetéshez is jó. Mi kaptunk egyet, nem tudom venni érdemes-e, esetleg köcsönkérni!

M-l- Andi: hol vagy, nem ér eltűnni, mert akkor elkezdünk kombinálni….. :wink:

Pusz

Zsu
svs

Sziasztok!

Niki - nagyon szépséges Emma baba! Nagyon ügyesek vagytok Emmával. Én nem tudtam bimbóvédővel szoptatni, még jobban fájt tőle.

Fatima - napközbeni gyermekelhelyezés - képes illusztrációval
kb. 1 hónapos koráig szopispárna - másra (azaz a szoptatáshoz) nem tudtam használni
kb. 1 hónaptól - vettünk a babakocsihoz egy textilmózest, aminek le lehetett hajtani a széleit (ABC Design), és azon fektettem. A textilmózest aztán most télen nagyon kihasználtam, mint téli lábzsákot.
2 hónaptól játszószőnyeg - a mienk zenélt is...

Mózest én sem vennék, mert nagyon picik és Márkot kb. 2 hónapos korában már nem tudtam beletenni a textilbe, mert úgy éreztem, hogy megfullad a széleitől.

Mellápolás - én állandóan kentem és szopi előtt mindkettőt lemostam (a biztonság kedvéért) - Bepanthen, Garmastan felváltva, és így soha nem volt sebes. Érzékeny igen, de sebes nem. Ja és nekem is fájt és ezen jól meglepődtem, mert senki, de senki nem készített fel erre..., de aztán egy idő után csak akkor volt érzékeny amikor rácuppant.

Puszi mindenkinek, jó pocakosodást!

Képek...

Szopipárna

Kép

Textilmózes

Kép

Játszószőnyeg

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Köszi Panni a jó tanácsokat!!!!
Akkor jól sejtettem, hogy ez a mózeskosár dolog nem az igazi! :) Viszont tök jó, hogy eszembe juttattad a szopispárnát! Ha nem is jó szoptatásra, de arra tényleg kiváló, hogy a nappaliban a kanapén (ami elég széles Hál'Istennek) ebben legyen majd Tarek! Későbbre én is játszószőnyeget akarok, meg van járókánk is...

Zsu! Azért figyelj oda, hogy a rendőrök ne büntessenek majd meg, mert a kocsiban is csak olyanban szabad hazahozni a piciket, amit le lehet rögzíteni! Szerintem a mózeskosarat nem tudod rögzíteni. Vagy igen????

fatima

Sziasztok csajok...

nos, en par napja irtam..de senki nem reagalt semmire, ezert nem volt igazan kedvem barmiröl is irni..tudom, hogy mindenki el van foglalva a sajat dolgaival, de azert csalodott voltam :(

de azert rendszeresen olvasgattalak benneteket.

Huuuuu, Fatima..2 het :D
Nikinek mar irtam milyen edes Emmacska.

Voltam vedöneninel, azt is leirtam, jövö 7en uh, ezt is tudjatok.

A legjobb hir, hogy 1 honap mulva elköltözünk egy uj lakasba, ahol van igazi babaszoba!!! Egy edes kis pici szobacska, eppen Mininek valo, mar latok benne minden kis butort..erzem az illatat :D
Szoval keszülödünk am mi is..addig pedig pakolhatok :shock:

A meloban minden ok, ebben az idöben nagyon jol birom!

A jövö heti uh utan bejelentkezünk 4d-re, mar nem birjuk tovabb a varakozast...kb a 21.hetre.

Remelem mindenki jol van es vigyaz magara!

Pusszancs
Vendég

Fatima: nem akarjuk abban hurcolászni az autóban, az első hazahozatal lehet az egyetlen kivétel, de az sem biztos! Nem vettünk volna magunktól, de Apósom vett egyet, úgyhogy van! Amúgy az erkélyen biztos fogom eleinte használni, ha már van! :lol:

Evu: majd számolj be a jövő heti UH-ról!!! :!:

Zsu
svs

Sziasztok Lányok :D !

Voltunk ma a dokinál .Szerencsére semmi baja a Rékának,csak vérszegény.AZ a baj,hogy a vascseppeket nem nagyon dolgozza fel,mert nagyon fekete a széklete.Azt mondta az orvos,hogy ez egy hosszabb hangvételű dolog lesz sajna,mire rendbejön az étvágya.Mivel nagyon kis étvágya van,ezért már most be lehet szép lassan vezetni neki a krumplit+almát+banánt.Hátha azt jobban eszi.Mindegy mit csak egyen :D .
Mi 3950 grammal születtünk,most múltunk 2 hónaposak,és csak 4920gr.Nagyon kevés.Két hónap alatt nem hízott 1kg-t sem.

Mindenkinek jó egészséget,és sok szerencsét a finishben lévőknek!

Pusz :D :D :D
Kép

Timi
tftimi

Niki30:Van sok tejed?Mert nekem akkor szívta a Réka a mellemet mint az őőőőrült amikor elapadt.Én meg nem vettem észre :shock: .
A sebed remélem minnél előbb rendbe jön.
Jó babázást,és nyugodt éjszakákat :D !
Puszi

Kép

Timi
tftimi

Evu! Jó hogy jöttél!!! :)
Nem szabad ám feladni, ha netán nem reagál vki a hozzászólásodra. Ilyen sajnos előfordul néha. :( Tudod, sokan vagyunk, akik máshol tartunk a várandóságunkban, így sajnos nehéz mindig ugyanúgy reagálni egy hírre....
Szóval tessék a lelkesedésedet visszahozni és gyakran írni, mert igenis érdekel bennünket, hogy mi van veled és Minikétekkel! :lol: :wink: OK???? :)
Tök jó, hogy nagyobb lakásba költöztök! És jó, hogy most zavarjátok le a pakolászást meg minden, mert később sokkal nehezebb!

Én a 29. hétben voltam amikor költöztünk az új lakásunkba és hát bizony elég megterhelő volt az a sok ki-be pakolászás, takarítás stb.

Zsu! Csak azért írtam, hogy a kocsiban hordozóban kell vinni a piciket, mert tényleg megbüntetnek a rendőrök, ha nincsen bekötve. Amúgy meg ha nekem is lenne mózesem, akkor persze használnám, amíg lehet. De mivel nincsen, így sajnos kénytelenek leszünk más megoldás után nézni! :) :)

Timi! Szegény pici Réka! Figyi csak! Ezek a vascseppek, amiket adni akarnak Rékának (de nem dolgozza fel hamar a szervezete) ugye nem természetes alapanyagból vannak???

Csak azért mert pl én még most is olyan vas tablettát szedek, ami természetes alapanyagú. Nem a gyógyszertárit, amit a dokibá felírt. Attól nekem is tök fekete volt a székletem, ami ugye azt jelenti, hogy nem dolgozza fel a szervezetem jól. Én az Amway-nek az egyik termékét szedem, ami nagyon bevált. Nem okoz székrekedést sem!

Esetleg kérdezz rá egy természetgyógyásznál!

fatima

Jol van Fatima, nincs hiany a lelkesedesböl :D

alig varom a költözest, alig birok melozni, mert mar ´pakolok´agyban 8)

svs003 beszamolok az uh-rol, persze :D

de most nagyon szamolok....

pusszancs
Vendég

mi szopispárnába/ra tettük samut, ill már az elejétől játszószőnyegen volt. mi hordozóban hoztuk haza sőt az első 2 hónapban a babakocsink is a hordozó volt (travel system) teljesen tökéletesen megfelelt!
kerekpocak

Szia Mindenkinek!

Fatima, helyes, helyes, tessék most már pihenni, mert utána....na de tudod. Egyelőre én még jól bírom, mert van segítségem, de gondolom, ha anyukám hazamegy, nem lesz olyan egyszerű.

Mózeskosár. Mi nem vettünk, nem is kaptunk. Viszont hordozót igen. Nos...mi pólyában hoztuk haza a kórházból. A kocsiban bele akartuk tenni az autósülésbe, de olyan bénán ült szegénykém...nem volt szívem. Szóval én is hanyagolom, amíg lehet.
De én tudod mit csinálok? Kinyitva hagyom a nappaliban a kanapét, leterítek egy textilpelust és oda rakom napközben (nem egész nap persze).

Evu, hova mentek 4d-re? Tök izgi lesz, majd meglátod!
El tudom képzelni, hogy mennyire a babaszobán járhat az eszed. Jogos.

Timi, akkor végülis nem is született kis súllyal Réka. Hm.
Hát remélem, hogy mihamarabb felszedi a szükséges pluszt a kis drága. De ugye nem vagy elkenődve?
Tuti minden rendben lesz, szép lassan hízni fog meglátod!
Sebesnek még nem sebes a cicim, csak borzasztó érzékeny. És amikor az elsőket szívja, nah akkor csillagokat látok. Ez szerencsére csak pár pillanat.
És igen, van tejem szerencsére.

Puszi

Kép
niki30

Niki30: Mivel nem sűrűn nézek be, csak most láttam gyönyörűséges Emmácskát. :D Hihetetlen milyen pici és törékeny, főleg az én Ducmorgómhoz képest. Ne add fel a szopizást, :!: ha fáj akkor se!Egyébként az egyik mama magazinban olvastam, hogy a babák nyálában van valami anyag, ami a mellbimbót ápolja. Nekem az is bevált, hogy sokat volt szabadon, így tudott levegőzni.

Timi: jó látom, hogy a dokitok a krumplit+almát+banánt javasolt?! :roll: :wink: [img]Fatima: nálunk nem volt mózeskosár, hordozóban hoztuk haza is, sőt múlthétig az autóban is az volt a kisülés. Itthon babakocsi, hempergő vagy szopipárna.

Ákosról teszek fel képet, itt már régen szerepelt. Jelenleg 62 cm és 5600 gramm.
Kép
Kép

Jó hétévgét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Zsófi, Szilvi! Köszi a megerősítést, hogy itthonra nagyon jó lesz a szopispárna. Amúgy nincsen semmi bajom a hordozóval, csak az elején nem akarom majd abban hagyni Tareket hosszabb időre. Sokkal egészségesebb, ha szabadon "játszhat" a kezeivel és lábaival. Szóval a hordozót csak házon kívüli használatra tervezem.

Tényleg! És mikortól kell az autóban autósülés??? Hány hónapos koráig felel meg kisebb autós utakra a hordozó??? Csak mert gondolom hosszabb utakra azért majd a rendes autósülés kényelmesebb lesz neki. :roll: :?: :)

Niki! Nem csodálom, hogy picurka Emmát nem volt szívetek a hordozóba tenni! :) Mi valószínűleg pólyástul tesszük majd a hordozóba, ha úgy befér és kényelmesnek tűnik. De majd meglátjuk.

Pont most jönnek át a barátnőmék, akiktől vettük a babakocsit és a hordozót, hogy megmutassák, hogy hogyan kell rögzíteni a hordozót a kocsiba (mármint az autóba). Remélem működni fog! :roll: :D

Evu! Végül kihez mentek 4D-re???

fatima

Minden hordozó beköthető az autóba, nem? Gyakorlatilag az az autósülés, amíg belefér a pici, legalábbis a miénk olyan! Vagy van külön hordozó meg "rendes" autósülés is????

Zsu
svs

Zsu! Autósülés az, amiben minden gyerek utazik, ha autóban ül. Ebből van olyan, ami kicsiknek való meg olyan, ami már nagyobb (több éves gyerekeknek) való.

A hordozónak elsődlegesen szerintem nem az a funkciója, hogy autóban lehessen benne a gyerek, így feltételezem, hogy nem mind olyan, ami autóba rögzíthető.

Nekünk olyan van, ami autóba rögzíthető! Majd akkor veszünk autósülést, amikor már kicsi lesz Tareknek a hordozó.

Jól mondom anyukák???

fatima

[quote="niki30"]
írta:
niki30Viszont hordozót igen. Nos...mi pólyában hoztuk haza a kórházból. A kocsiban bele akartuk tenni az autósülésbe, de olyan bénán ült szegénykém...nem volt szívem. Szóval én is hanyagolom, amíg lehet.

lányok, ezzel nem viccelünk :!: :!: :!: babát csak hordozóban\autósülésben furikázunk a kezdetektől ! PÓLYÁBAN, ÖLBEN NEM !!!!! MÉG A LEGRÖVIDEBB TÁVOLSÁGRA SEM !!
nem azért mert megbüntet a rendőrbácsi, hanem mert irtó veszélyes ! csak egy idióta koccanjon veletek ! de persze ne legyen, de nem szabad kockáztatni !!!!!

olyan ülést kell venni, ami kivehető fejszüükítős, ami tartja a fejecskéjét, amíg gyenge a nyakizma + kényelmesen kiképzett az ülésrész is. másrészt ezek védenek is jobban oldalról egy esetleges baleset esetén stb.. inkább egy picit drágább legyen, de kényelem és főleg védelem szempontjából elengedhetetlen !

Fatima:
újszülötteknek kétféle van:

a hordozós-autósülés, amit ki tudsz venni és kocsikázás után viszed benne a babát.
meg van a sima autósülés, az is van egész újszülötteknek, de azt bekötöd az autóba azt slussz és nem funkcionál hordozóként.
{szerintem kicsiknek a hordozós verzió praktikusabb, mert autóban majd mindegyik elalszik,és nem kell felébresztened, ha kiszálltok, hanem viszed tovább a hordozóban}

M.

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Fatima - igen, igen jól mondod. Mi egy hónapja cseréltük le a hordozót, már előbb is lehetett volna, csak amilyet szerettünk volna, az 60 eFt és most sikerült 25 eFt-ért beszerezni a neten. az elején a hordozót csak a kocsiban szabad(na) használni, mert olyan kis bénácskán ülnek benne. De később néha otthon is beleültettem, pl. zuhanyozáskor stb. max. 5-10 percre.

Timi - remélem nem veszed tolakodásnak, de nem korai még egy kicsit a krumpli, alma, banán? Láttam a doki mondta, de én biztos megkérdeznék mást is, mert ezekből eleinte nem lehet mennyiséget adni és attól nem hiszem, hogy jobban hízna. De ezek az én gondolataim. Másik tápit nem ajánlott?

Puszi mindenkinek

Panni

Kép Kép
panni_30

Sziasztok!

A krumpli+banán+almá témáról.Nem teljes adagokra gondolt az orvos csak pl. banánból 1 kiskanálnyit beletenni a tápjába,hogy kicsit megfogja a székletét,meg hátha úgy jobban ízlik neki.
Képzeljétek el nem tudom mi történt,de a Réka megevett egyszerre 165-ml-ert :D :D :D .
Felírt a doki egyúj tápit.BEBE HA/AR.SZerintem nagyon ízlik neki.
CSak maradjon is így.

Na pussz

Timi
tftimi

Köszi Alon, én is így gondoltam, csak nem bírtam értelmesen megfogalmazni :wink: . Igen, mi ilyet örököltünk, ami autósülés, de kivéve hordozóként is használható (fejszűkítős is)!
Fatima, akkor nektek is ilyen van!!! :lol:

Lányok, ezt jól megtárgyaltuk, nem? :lol:

Zsu
svs

Sztem a Praxisba fogunk majd menni 4d-re, a vedőnénim is ezt ajánlotta.
Igen, egyfolytában rendezkednék már :D most van még 1 hónap itt összepakolni es utána jön az új otthon :D jaj, alig várom már..
A pocim is nagyon növekszik, és remélem Minike is!

Most megyek hajat mosni, álmos is vagyok..

Mindenki nagyon vigyázzon magára és a babákra is, pocakon belül es pocakon kívül..

pusszancs
Vendég

csajok!!!

esti gyomorsavra mi a megoldas???????? nagyon rossz mar napok ota..

na jo ejt.. :D
Vendég

SZiasztok!

Jó hírek!!!!A Rékával nem tom mi történt,de tegnap este óta 175-öket eszik.Nem tudom mit csinált vele ez az orvos ,de imáimba foglalom a nevét :D :D :D .Soha nem evettmég ennyit.

Pussz mindenkinek!

Kép

Timi
tftimi

Timi, jajj de jó, hogy ennyit eszik. Hála isten!
Akkor most megy neki a tápszer simán?
Most gondolok bele hallod, hogy az nem kis adag. 175:)
Ügyik vagytok!

Kép
niki30

Szilvi, Ákos milyen nagy fiú már! Nagyon szép! Kis formás, kikerekedett fiúcska. Jól eszik gondolom.

Kép
niki30

Jó Reggelt! :) :oops: :)

Evu! Egyszer nekem is volt egy olyan délutánom + estém, amikor azt hittem belehalok a gyomorégésbe. Amikor már nem bírtam tovább, elmentünk az ügyeletes gyógyszertárba is vettünk Rennie-t. Nagyon jó kis csodaszer, ami kb 20 perc alatt enyhített a fájdalmaimon. :)

Egy jó tanács, hogy azért el is tudd kerülni azt a fránya gyomorégést: ne nagyon egyél csípőset, savanyút, a kettőt egyben meg pláne ne!!! Figyeld meg, hogy esetleg a túlzott tejtermékek fogyasztása okoznak-e panaszokat. Ha igen, akkor azzal is legyél óvatos. Egy szóval azokkal vigyázz, amik savasítanak!

És mostantól legyen mindig a táskádban a Rennie!!!! :lol: :P :lol:

Timi! Biztosan nem csak az orvos, hanem a mi pozitív energiáink és drukkjaink is eljutottak hozzátok! :) :wink:
Nagyon örülök, hogy Réka baba eszik!!!! Csak így tovább!

Niki! Mizujs? Hogy vagytok? Emma baby??? :)
Ja! És tudsz valamit Andiról? Merre csavarog a társam??? :)
Amúgy veletek álmodtam! :) Még mind a hárman babát vártunk! :)

Na puszik,
F.

fatima

Sziasztok!

Bizti a ti drukkjaitok is segítettek :D .Köszi :D mindenkinek.

Niki30:Hogy vagytok?Éjszakák?Mi már általában alszunk 7órát egyben este :) .

Pussz

Timi
tftimi

Sziasztok.

Itt vagyok és egyben vagyunk!!! :lol:
Timi: örülök, hogy eszik a kis Réka, csak így tovább!!! :D
Fatima, Zsu: megvagyok, csak az az igazság, hogy olyan fáradt vagyok délutánonként, hogy lefeküdtem aludni és 3-4 órákat durmoltam. Meg aztán a pakolászás, a mászkálás... egyszóval nagyon el voltam megint és tudom,hogy vissza kéne venni a tempóból.
Evu: Amit Fatima mondott én nem mertem beszedni (Renie), nekem a szódabikarbóna jött be, 3 dl vízbe 2 késhegynyi. Állat jól elmulasztotta. Ezt anyukám és a védőnő is ajánlotta. De tényleg oda kell vigyelni arra, hogy mit eszel.
Nálam a sárgadinnye van soron, az eper sajnos már nem trendi... :lol: :lol: :lol:
Ja, és gratula a majdani gyönyörűséges lakásotokhoz! Mekkora lesz? és merre?
Niki: hogy vagytok, cici már kezd gyógyulgatni? Kened valamivel?
Puszi mindenkinek.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

timi! én semmi esetre nem adnék tápszeren és anyatejen kívül mást! 2 hónaposan egyszerűen nem felkészült rá az emésztőrendszere! akármilyen kis adagra sem!
akármit is mond az orvos, bármilyen szakkönyv, internet, orvosok, ismerősök ezt mondják ill. egyetértenek ebben!
én ezt nem is értem! 2 hónapos babának krumpli meg banán?
kerekpocak

Helló lányok!

Timi: Réka baba megérezte, hogy most kell elkezdenie enni, egy kis tündér!! :wink:
Evu: azt hiszem talán az is segít egy kicsit, ha evés után nem fekszel le azonnal! :wink:
Andi: pihenj csak, elvégre mikor, ha nem most! Sárgadinnye??? :lol: Én is odavagyok érte!
Fatima: veled mizujs, hogy vagy? :)

Már kezd babaszoba kinézete lenni a babasarkunknak, most tettük fel a tapétacsíkot. Felteszek egy képet nektek! Hogy tetszik? :lol: :lol:

Kép

Pusz

Zsu
svs

Sziasztok.

Váóóóóóóó: Nagyon szép a kis sarkotok, látszik, hogy Ti is nagy szeretettel várjátok Emma babát. Gratulálok. Tényleg nagyon gyönyörű, igazi kiscsajszis szoba. Azért ott is ott van a zamioculcas!!! :D Szerintem a világ legjobb növénye.
Puszi

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Hahó!

Én is itt, csak közben barátnőztem egyet! Már nem vállakozom belvárosi randikra, így most a barinőm jött el hozzám és csak a "sarki" cukiba mentünk le sütizni + fagyizni! :lol: :P :lol:
Tudod Zsu.... ahová veled is mentünk! :) :)

Evu! A Rennie-re egyértelműen rá van írva, hogy terhes és szoptató anyák is beszedhetik! Én nem vittem túlzásba. Egyetlen egyszer volt rá szükségem és akkor tökéletes szolgálatot tett! A legfontosabb azonban tényleg az, hogy eleve ne legyen gyomorégésed :arrow: figyelj oda, hohy mit eszel! :)

Zsu! Minden OK velünk! Kezdünk eléggé izgatottak lenni. Ma a kórházas táskámat is össze fogom pakolni! :) Innentől már bármi lehet, de én tényleg nem igazán érzem, hogy a napoban kopogtatna Tarek! :) De majd meglátjuk! :)

Látom ti is ezerrel készülődtök!!! Nagyon kis helyes Emma pici sarka! Lassan már ő maga is ott lesz az ágyikójában! :P

Andi! Úgy látom eléggé hasonlóak a "tüneteink"! Én is folyton aludnék délutánonként mostanában!!!! Lehet, hogy ezek már azok a jelek??? :)
Mikor mész legközelebb CTG-re? Mit tudsz Eszterről? Behelyezkedett már a medence közé? És mizu a már nyitott méhszájaddal???

Szilvi! El is felejtettem megdícsérni Ákost! :oops: Pedig olyan édi!!! Micsoda cuki pofa ahogy rötyög!!! :)

Ja! A hordozóról még csak annyit, hogy nekünk is olyan van, amit autóba is lehet rögzíteni, de magában is lehet használni!

Csók,F.

fatima

Úr isten csajok, már a finisben vagytok! FATIMA, ANDI! Sokat gondolok rátok!
Csak semmi izgalom, minden tökre rendben lesz! :lol:

Kép
niki30

Köszi Niki!
Naná, hogy minden rendben lesz!:) Csak már lenne velünk Tarek!!!

fatima

finisben lévő lányok tessenek minden nap bejelentkezni most már mert különben azt hisszük, h már....

szal DRUKK HEGYEK MINDENKINEK!!!!!!!!
(babasarok tündéri)

zsófi
kerekpocak

Sziasztok.

Köszönjlk mindenkinek a drukkot. Nagyon jól esik!!!
Ahogy közeledik egyre-jobban az időpont, úgy félek egy kicsit (jobban) a szüléstől. Tegnap este is éppen kipityeregtem magam a páromnak... :oops:
Jövő héten pénteken megyek ismét ctg-re, a mostani állítólag tankönyv szerű volt. A külső méhszáj nyitva, Eszterke behelyezkedve kőkeményen a medencébe. :D :D :D Elküldött a dokim a szemészetre, ahol azt javasolták, hogy amennyiben elhúzódó szülés lesz, úgy császárt javasol. Szerintem minden szemész ezt javasolja, nem ? :wink: :roll:
Fatima neked mit mondtak?
Evu: még csak annyit, hogy a Praxis-ba egy nagyon profi doki fog megvizsgálni, állítólag az uh-ban vérprofi és valami genetikai guru. Én is nála voltam!!! Főleg a kolléganőm esete után, akinek ott derült ki, hogy nem stimmel a babájával valami. Egy kicsit betojtunk, ezért döntöttünk úgy, hogym minél előbb elmegyünk hozzá. Ez a 19. héten volt, majd a 30. héten is elmentünk. Amikor megláttuk a pici lányunkat a párommal, mindkettőnknek könnybe lábadt a szemünk, a 30. héten pedig... azt le sem lehet írni... mosolygott a drágám... :lol: :lol: :lol:
Nagyon jó és szép élmény lesz meglátod!!!!
Jó éjszakát mindenkinek.

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea

Jó reggelt!

Köszi a babasarkos dícséreteket! :wink: Még nem tökéletes, de alakulgat a kis kuckó!

Andi: én pont így vagyok, most kezdek egy kicsit félni, de próbálom leküzdeni, hátha a magabiztosság is segít!!! :wink:

Fatima: hú tényleg nem semmi, hogy nem sokára a kis bébink is ott lesz benne!

Kedden megyek először ctg-re, kíváncsi vagyok milyen lesz, mit mondanak! Nem jön valaki kedden de. a kórházba valamiért? :?: Meg tudjátok mondani, mennyi ideig tart? :?:

Jó pihizést mindenkinek!

Zsu
svs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?