Na takarítottam, de azért hagytam holnapra is!
Annyit dumáltok gyümölcsről, h bevágtam egy nagy halom epret őszibarackkal... És én gyümölcsfüggő vagyok, így azt, h kinek milyen gyümölcs terem a kertben ne írjátok
Nekünk díszkertünk van
És én eddig egy vagyont költöttem már gyümölcsre!
Zsu! Nyugi! Mindenk oké lesz!
Ciripke! Lájtos töltöttkáposzta?! Ne vadíts! Én pulykát sem eszem, mert semmi íze! Meg száraz, meg ilyenek!
Marek! Ugye Te kértél pizzareceptet!
Na jön! Eredeti olasz, mi nagyon szeretjük!
215 ml langyos víz (liszttől függően rakhatsz még hozzá)
3 evőkanál olívaolaj (extraszűz, természetesen
)
1 evőkanál kristálycukor
fél teáskanál só
2 teáskanál szárított, vagy 15 g friss élesztő
450 g finomliszt
Ebből 2db 30 cm-es pizza jön ki! (Lefagyasztható!)
Azért írtam ebben a sorrendben, mert én a kenyérsütővel csináltatom meg a tésztát és ezt a sorrendet szoktam tartani.
A pizzasütőt először egy kis olívaolajjal kenem ki, utána kukoricaliszttel szórom ki!
Na és akkor Andi! Bazsalikomos csokitorta!
225g étcsoki
175g lágy vaj (nem margarin!)
1 csokor bazsalikom (és egy kis fahéj)
4 nagy tojás
100g porcukor
2 evőkanál liszt
100g vagdalt dióféle (dió, mogyoró, mandula)
Csoki+vaj vízfürdőn felolvasztani, hozzáadni a felaprított bazsalikomot és kb. egy teáskanál fahéjat. A tojásokat szétvalasztani, a sárgájába 75g cukrot rakni, felverni. Hozzáadni a lisztet, a dióféléket, a csokis cuccot. Jól elkeverni. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verni, óvatosan a masszához keverni. Ez 2db kb 20 cm kikent-kilisztezett formára elegendő massza! Elsősorban felnőttek és inyencek szeretik!