Új privát üzeneted érkezett!

Szia Móni!
Köszönöm a segítséget. Próbáltam utánaolvasni a doktornőnek, persze leginkább fórumokon, hogy vajon milyen ember, de hát az meg nagyon szubjektív dolog, úgyhogy inkább majd "megn'zem magamnak" személyesen. Lehet, hogy majd kérdezek priviben tőled.
Budapesten lakunk jelenleg, de sem én, sem a férjemuram nem vagyunk idevalósiak, csak a munka miatt éltünk itt eddig. Most adódott a családfőnek egy munkalehetőség Debrecenben, és így szerencsét próbálunk szép, nyugis városotokban. A párom ott járt egyetemre, de én egyáltalán nem vagyok ott ismerős, így én kicsit jobban tarok a dologtól.
Zsuzsa
zsuzs74

Sziasztok! :)

Zsuzsa!
Ebben a témában nem tudok neked segíteni, de ha van valamilyen kérdésed Debrecennel kapcsolatban, gyere nyugodtan :)
Én is ide jártam egyetemre, csak én itt is maradtam :D

Gabi!
A Kartács utca sarkán van egy erdei iskola, ők szerveztek egy tavaszköszöntő, madárleső túrát. Azon voltunk.
Jó kis túrára sikerült, mert 3 órát gyalogoltunk :shock: , de csak kevés helyen lehet látni odvas keltikét, és azt mentünk megnézni, megérte :wink:
Kép

Meg hát ilyen közel még nem szaladt el őzike Anna mellett, és nem is egyet láttunk. Nagyon sok van :D

Nem biztos, hogy tudok jönni a hétvégén, ezért már most nagyon boldog húsvétot kívánok mindenkinek, sok pihenéssel, fincsi evésekkel :D

Kép

Era
Kép
era75

Sziasztok,

Dorka mondta ma ezt a locsolóversikét, közzéteszem:

Ajtó mellett állok,
piros tojást várok.
Ha nem adnak párjával,
elszököm a lányával :) :) :)

Kép

Krisz
krisszie

Szeretnék először is mindenkinek kellemes húsvéti ünnepet kívánni! Fiúknak sok sok piros tojást, lányoknak meg éppen annyi locsolót, amennyit szeretnének :wink:

Ez a madárles nagyon izgalmasan hangzik:) Őzike:) Nekünk ma jött egy rakat föld, vele meg egy rakás béka... Mi azt kergettük ma este:)

Képzeljétek jövő héten kezdik az utat!!!!! Lesz aszfaltút!!!!

Újaknak üdv itt, gratulálok Cukikához :lol: Én is sokat görcsöltem az elején, gyakorlatiléag szinte mindig :? ne aggódj szépen elmúlik és aztán már nem lesz semmi baj.

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

sziasztok!

utolag én is kivánok kellemes husvétot. itt nagyon nem husvétolnak ugyhogy nem is égtunk enek a lázában.itt az a szokás hogy a gyerekek boszinak oltoznek és cukorkáért menneka szomszédba. de aranyos boszinak nem a halloween-i boszisan(nem biztos hogy igy kell irni :oops: )

mi nagyokat kirándultunk meg azért tojt ám a nyuszi a gyerkocoknek tojást meg egy kis ajándékot.Flori korán kipattant az ágybol és kereste a fuben a nyuszi tojást.elotte egy pár nappal adtunk a nyusziainknak répát hátha tojnak tojást. itta házunk korul rendszeresen szaladgálnak nyuszik a veranda alatt lehet a fészkuk a gyerekek rendszeresen kergetik és lesik oket a nyuszik legnagyobb oromére. flori annak orult hogy Gergo adagját is megeheti mert o ugye még kicsi nem kaphat csokit :) mire észbekaptunk beispuszilta a csokikat rovid idon belul. volt vagy 30 kis csokitojás meg kinder tojás :oops:

sajna festéket nem lehet kapni anyukám meg hiába adott fel2* is levélben egyik megse jott a másik 2 hét alatt ide is ért de a mai napon. ugyhogy hagymalevélel festettunk Flori élvezte.

gergo meg ma volt 8 honapos. mostmár hihetetlenul ugysen kuszik ugyhogy már csak attol fugg meddig jut el a lakásban hogy meddig birja szusszal tegnapelott felállt a kád szélébe kapaszkodva ma meg a fotelnél probálta

Era!

Nagyon jo lehetett a tura esetleg majd elsétálhatunk mi is ha hazemegyunk. Mit szoltok?

Krisz!

Locsolovers :)

Gabi!

Orulok hogy készul az út: és mikor is jon a babo? Mennyi ido van még? Bocsi ha irtad már de likas az agyam és amugy hogy vagy . elmultak a gorcsolések?

Zsuzsa!

Sajna nem tudok neked segiteni nincsen tapasztaltom ez ugyben

Cuki!

Gratula a babohoz. Én is sokat gorcsoltem foleg a fiammal(ma toltotte a 8 hot). A lányomnál(ma toltotte a 3 év 5 honapot) azt mondták val. Elvetélek de semmi baj nemlett. Probálj meg sokat pihenni és lazitani.én ajánlani tudom neked a kismama-jogát ott megtanulhatsz relaxálni is az sokat segit szetm szulésnél. A turmalin életmodcentrumba tartotta Vályi Edit

Na megyek pihizni sziasztoki

Teszek fel nézni valot
Gabi teszel fel magdrol képet? Olyan kivéncsi vagyok rád pocakosan hadd nosztalgiázzak. én annyira imádtam le terhesek lenni
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
renci

sziasztok!

Zsuzsa!

Szerintem Fekete foglalkozik endometriózissal, csak a keresztnevét nem tudom :oops: De reméljük nincs sok belőle :)
De majd megkérdezem a férjemet, szerintem ő tudja :)

Era!

Tök jó lehetett a túra! Odvas keltike.... azt sem tudom mi fán terem :lol: :oops: De az őzikéről van elképzelésem :wink:

Cukika!

Üdv köztünk. Úgy irigylek minden kismamit, olyan jó dolog :D

Gabi!

örülök, hogy készül az utatok.
Békák :D Nem mehetnénk mi is ? :wink:
Ne felejtsd el, hétfőn beiratkozás az oviba :)

Krisz!

Jó ez a locsolóvers, nálunk a férjem csak a szokásos "zöld a moha, zöld a páfrány, meglocsollak házisárkány" szövegűt nyomta :?

Enci!

Nagyon jók a képek! Nem tudom, ez már ott a tavasz? Csak mert még mindig elég jól fel vagytok öltözve :lol: A nyuszikat úgy értetted, hogy vadnyulak szaladgálnak a ház körül? Tök jó lehet! (Már ha nem rágnak meg semmit...)

Nálunk húsvét:

Kép

Kép

Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!
K0sz0n0m, hogy próbáltok segíteni.

Ditke, dr. Fekete Istvánnak hívják. Már több helyen is találkoztam a nevével. Most már csak azt szeretném tudni, hogy hogyan lehet hozzá "bejutni."

Mint korábban említettem, Debrecenbe költözünk nemsokára, s reményeink szerint hosszútávra. Házat keresünk, szép környéken, családosoknak ideális helyen. Tudtok esetleg egy -két ötletet adni, hogy Debrecen melyik része jó hely? esetleg, hogy melyik nagy ívben elkerülendő? Már sok házat láttunk, de az igazit még nem találtuk meg.
Köszi mindenkinek,
Zsuzsa
zsuzs74

szia Zsuzsa!

Köszi, tényleg István :)
szerintem hívd fel a Klinikát, hogy mikor van szakrendelése, és akkor meg tudod keresni, akkor tuti bent találod.

Ház: sok kertvárosi rész van Debrecenben, szerintem, hogy melyik a jó, azt sokminden határozza meg, pl. szerintem nem mindegy, hogy hol fogtok dolgozni, mert nem túl szerencsés a város másik végéből utazni nap mint nap. Inkább kocsival vagy inkább busszal közlekedtek, mert nyilván kocsival bárhonnan be lehet jönni, busszal már jobban kell figyelni, bár mi főleg kocsisok vagyunk, így nem nagyon ismerem Debrecen buszközlekedését. És persze gondolom az ár sem utolsó szempont, környéktől függően egy ugyanakkora háznak totál más ára lehet. Mi a Kertvásosban lakunk, az Agrár egyetem közelében, én nagyon szeretem, csendes, nyugis környék, még van elég sok régi ház is, de sorra építik át őket és sok új épül. Közel van hozzánk a busz is (mondjuk az utca végén lakókhoz már nem igazán, bár minden relatív :D ). Van a Liget lakópark, ez nemrég épült, nagyon sok sorház, családi ház van, teljesen új hely, az is nyugis környék, bár hallottam olyat, hogy magas a talajvíz, úgyhogy ott pincés házat ne vegyetek vagy nagyon nézétek meg a szigetelését. Van a Vezér úti lakótelep, a szüleim ott laknak, itt is sok családi ház van, a régebbiek az elején olyan 20-25 évesek, a vége meg totál új, folyamatosan építkeznek. Era lakik arra, ő majd mond többet is róla, anyukámék szeretnek ott lakni. Mondjuk mikor én még kb. 8 éve ott laktam csak egy busz járt arra, az is fél óránként, a végére meg be sem ment, de nem tudom azóta változott-e. Meg a vége közel van a Böszörményi úthoz, ott meg sok busz jár Józsa felől. Józsa is nagyon fejlődik, szerintem egyre jobb hely, ennek megfelelően már ott is kúsznak fel az árak. Ha nem gond egy kis távolság Debrecentől, ott is jó kis házakat találsz. Ugyanez igaz Pallagra is. Van még a Nagyerdő, de talán ez a legdrágább része Debrecennek, bár őszintén megmondom mióta túl vagyunk a lakáskeresésen már nem vagyok képben az árakkal. Van a Csapókert, ott is sok családi ház van, nem tudom miért, nekem az a környék annyira nem szimpi, de igazából nem tudok okot mondani, szóval lehet, hogy nem is rossz, majd a többiek vélemyényezik. Vannak még ilyenek hogy Homokkert és társai, azok szerintem eléggé kiesnek, én azokat sem favorizálom, de nem is nagyon ismerem, nem járok arra.
Ja, a Hatvan utcai kert is eléggé kezd újjáépülni (Kenézy kórház mögött), a Bartók Béla utat most újítják fel, szóval a legszebb remények szerint onnan is kényelmesen be lehet majd jutni a városba, eddig elég vesekőzúzó volt :?
Van még sok kertes terület, de én a többit nem nagyon ismerem.

Többiek is írjatok, akkor árnyaltabb lesz a kép :)

Ditke
ditke62

Szia Ditke!
Köszönöm a segítséget. Szval akkor be lehet jutni a dokihoz simán úgy, hogy szakrendelésre megyek. Ez biztató. Pesten van olyan kórház, ahova gyakorlatilag csak a magánbetegek járnak, ha nincs beutalójuk, pedig állami kórház!!!

Igen, nekünk is Kertváros tetszene a legjobban, de ott sajnos nem tudunk olyan házat megfizetni amilyet szeretnénk. Nagyon hangulatos Nyulas, meg persze a Nagyerdő is, csak azok is áron fölül vannak nekünk. Így Csapókertben nézelődünk, meg Józsán, de az igazat megvallva én egyiket sem találom hangulatosank. Nem tudom megmondani, hogy miért...Azért kérdeztelek benneteket, mert olyan fura nekem, hogy nézelődéseink közepette nem találtunk olyan környéket, ahol tipikusan fiatalok laknak, és sok a kisgyerek a környéken, van játszótér, kismamik tologatják a gyereket az utcán, stb. Persze lehet, hogy csak még nem eléggé ismerjük a várost.
Köszi a segítséget mégegyszer, Zsuzsa
zsuzs74

Íme az én kincsecském. Kép
zsuzs74

Szia Zsuzsa,
gyönyörű a kincsecskéd : ):)

sztem ha babakocsit tolgató anyukákat akarsz látni, akkor a lakótelepek környékén nézelődj, azért a fiatalok többsége ott lakik (mi is :lol: ) jó környék sztem a kertváros, egyetem környéke, vezér utca. Mondjuk nekem is kifejezetten ez a környék jön be :) Csapókertnek is vannak jobb részei. A veress péter u. pl ilyesmi amit keresel, de borzasztó drága az is. Mindenképp házat vesztek? akkor sztem Józsa ami nagyjából megfizethető....

Krisz
krisszie

Zsuzsa!

Ha telefonálsz a Klinikára akkor kérdezd meg kell-e beutaló a dokihoz, azt nem tudom. Ha kell, a háziorvosod írhat Debrecenbe is. De ha nem tudod megoldani akkor szólj :wink: Itt azért nem pesti viszonyok uralkodnak.

Helyes a kincsecskéd :)
Hogy hívják? Vagy már írtad, csak nem figyeltem eléggé? :oops:

Ház: Mondjuk azt is érdemes eldönteni, hogy mindenképpen kész házat akartok, vagy jó egy felújítandó is? Mert olyat pl. jóval olcsóbban lehet kapni. A barátnőmék 25-ért vettek a Tessediken egy 110 nm+garázsos sorházit, nagy kerttel, pár hete. Azt mondja ki kell pofozni, de kb. 5 millióból kijön. De azért beköltözhető, majd apránként megcsinálják.
Mi építkeztünk, illetve előtte egy régi házban laktunk amit szintén kicsit kipofoztunk, aztán azt bontottuk le és építkeztünk a helyére, és még most sem vagyunk kész, de azért egy ici-picit mindig haladunk előre. Mire nyugdíjas leszek talán befejezzük :wink: Én speciel vagy építkezés, vagy felújítás párti vagyok, jobban szeretem mint a totál kész házakat, ezt az ember a saját ízlésére formálja, abban meg nem verem le az új csempét csak mert kicsit másmilyen jobban tetszene. "Álmaink házát" megtalálni meg nem könnyű szerintem.
Amit leírsz: sok fiatal, játszótér, babakocsis anyukák, csend, és kertes övezet, az a Liget lakópark. Arra nézelődtetek már? Ott aztán a kacsalábon forgó 800 nm-es paltától a kisebb, egyszerűbb láncházig minden van, érdemes többet megnézni, mert ott is lehet jót kifogni, az árak meg enenk megfelelően totál különbözőek lehetnek, ne ítéljetek egy-kettő után!

Era!

Beírnád nekem azt az egérkés mondókát amit amúltkori talin nálatok mondott Anna? Tudod, amiben főz valamit az egérke, kijön a gőz a fazékból, valami ilyesmi. Már kifogytam a mondókákból, nem tudok mit tanítani a csajoknak.

Jaj lányok, valakinek van tippje mit lehet kezdeni Csengémmel??
Egyre anyásabb, de már kóros :(
Szombaton suliban voltam, erre mikor hazajöttem mesélték, hogy Csenge sírt egy csomót és azt mondta, hogy "Anya elment iskolába. Anya nem szeret" :cry: :cry: Meg énekelte a kis kacsa fürdik-et , és folyton azt a sort ismételgette sírva, hogy anyjához készül Lengyelországba :cry: Állítólag fél óránként bőg 5-10 percet. És ez egyre rosszabb, minden nap elmondja, hogy ne menjek iskolába, ha látja hogy készülök, már akkor elkezd sírni, de úgy, hogy alig kap levegőt, öklendezik, és ha elmegyek, utána sem hagyja egyhamar abba, a múltkor negyed óra múlva még ugyanúgy állt a kerítésnél és sírt utánam :( Mindig azt mondja, hogy menjünk együtt :( Evésnél sokszor meg kell fognom a kezét. Nem tudom miért, de sokszor kéri, aztán elengedi, de ha nem adom akkor hisztizik. Éjjel átjön az ágyunkba, ha ott aludhat úgy alszik, hogy fel se lehetne verni, ha a saját ágyába viszem akkor fél óránként felriad. Nappali alvásnál is mindig sírva ébred, ellenőrzi, hogy megvagyok-e és akkor nyugszik csak meg. Régen nem volt (ennyire) ilyen. Hol rontottam le????
Mit lehet ezzel kezdeni??

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cukika!
Üdv közöttünk! :) Hol laktok?

Gabi!
Békák :) Nekünk is van egy kis leveli, és azt kell néznünk egész nap, hogy mit csinál, hova ugrik :lol:

Enci!
Túrában benne vagyok :wink:
Annyira jók a képek!!!!
Ügyes Gergő, nagyon.
Anna is rájár a csokira, olyan felkiáltással, hogy "olyan csokihiányom van" :lol:

Ditke!
Csajok nagyon édesek! :D
Korábban én sem tudtam mi az az odvas keltike, de tényleg szép látvány volt. Na meg csak ezt az egy nevet jegyeztem meg a rengeteg növény közül, amit mutogattak a túra során :oops: :D

Sajnos fogalmam sincs mit lehet csinálni, ha a gyerek ennyire anyás, mert nálunk hasonló a helyzet. Tegnap este is azt mondta, hogy üljek szorosan mellé , hogy tudjon nézni evés közben. Igaz Ő már nem sír, ha elmegyek valahova.
Hátha Encinek van valami jó ötlete!
Azt nem tudjátok néha megoldani, hogy csak vele elmégy valahova kettesben?

Versike:
Mi lesz ma ebédre? Tűnődik egérke.
Vajon milyen jó falat lapul a fedő alatt?
Uccu, lábujjhegyre áll, és a fazékba kandikál,
S képen törli úgy a gőz, hogy prüszkölni alig győz.
Nohát, nohát dünnyög szegényke, ilyet főzni ebédre!!

Zsuzsa!
Mi az Úrrétjén lakunk, a Vezér lakóparkban. Én nagyon szeretem!
Itt van sok babakocsit tologató Anyuka, sok kisgyerek.
Én csak ezt a részét ismerem a városnak, meg az egyetemek környékét, mármint lakások, házak terén. Valahogy nekem sem szimpatikus más környék, nem tudom miért. Úgy vagyok vele, mint Ditke :)
Annyira kerülendő környéket sem tudok, mindnek van előnye, hátránya. A szomszédokat úgyis meg tudjátok nézni, az számít igazán.
Most nagyon felkapott még Bocskaikert is. Sógornőmék is ott laknak. Nagyon sok fiatal költözik ki.

Nagyon édes a kincsesckéd!Hogy hívják, mennyi idős?

Era
Kép
era75

Sziasztok! :)
Köszönöm a segítséget Debrecennel kapcsolatban. Aranyosak vagytok, hogy elmondjátok a véleményeteket.

:P Az én drága kis tündérkémet Eszternek hívják, és július 19-n lesz 2 éves. Hogyan lehet ezeket a kis szalagokat csinálni a gyerkőcökről?
Azt hittem, hogy ő is nagyon anyás, de a fentebb olvasottakból kiderült számomra, hogy nem szólhatok egy büdös szót sem.....Hogy megkérjen üljél közelebb evésnél, hogy jobban lásson téged, meg fogjad a kezét - szinte hihetetlen. Nagyon husik lehetnek, de biztosan nagyon nehéz is. Szerintem ezt a durva "anyázást" minden gyereknél más vátja ki, és másképp is kell kezelni. Ha Eszterkémre rájön az "anyúúúúcíííí"-zás, akkor én kielégítem a vágyait, és hosszú perceken át ölelgetem, és amikor csak akarja. Ettől megnyugszik, és elmúlik a jelenség. De ez biztosan nem megoldás minden esetben. Pl nem maradhatsz otthon suliból, hogy a gyereket ölelgesd, mert neki épp csillapíthatatlan anyahiánya van. Nem tudom mi lehet segítség. Egyszer valahol azt olvastam, hogy kell a gyereknek ilyenkor valami anyapótló dolgot adni, ami mindig a kezében lehet, ölelgetheti, szagolgathatja, meg ilyenek. Pl az anyuci otthoni pulcsija, sálja, amit gyakran lát rajta a kicsi, vagy egy fénykép a zsebébe anyuciról, amit bármikor elővehet, hogy megnézze; egy közösen készített kép.... Na ennyit tudok.
Sziasztok,
Zsu
zsuzs74

sziasztok

Ditke!

most olvasom hogy Csengével mi van.Eloszor az jutott eszembe,hogy nemvolt olyan hogy kisurrantál nehogy sirás legeyen belole ha észrevszi? Mindig mondd meg neki hogyha el kell menned nem kell orákkal elote terhelned ezzel , de idoben mondd meg és hogy visszajosz. mert számikra az elmenetel olyan mintha soha tobbet nem látnának viszont még nem elég érettek mentálisan hogy átlássák elmentél de majd leszel.ha anya elmegy olyan mintha orokre elmenne. ezen minden gyerek átesik.szobatisztaság?lehet hogy emiatt is most egy kicsit érzékenyebbez is stresszes dolog nekik.
mindig ugyanazzal vannak otthon? nem lehet hogy ezzel van a baj?
egy két otlet jutott ezsembe ami talán segithet:
esetleg az oramutatot megmutatni ezen a ponton lesz itt anya. ha ponotosan tudod hopgy ekkor haza fogsz jonni. de lehet hogy még ehez kicsi
az is segithet hogy adsz neki vmi nagyon nagyon fontos dolgot amit elinduláskor veszel ki a táskádbol ami rendszersen nálad van és ami egy kicsit igy te vagy. add oda neki hogy megszeretnéd kérni nagyon vigyázzon erre orizze meg neked mert ez fontos neked és szeretnéd rábizni ezt a fontos dolgot (ruzs fénykép vmi aproság)
és ha hazajott akkor kérd el
- ha csinálnának neked vmi ajándékot.
- esetleg ilyenkor nem otthon hagyni oket amikor minden rád emlékeztet hanem elvinni vmi nagyon mozgaélmas helyre állatkert lovaglás , bogárgyujtés játszotér stb ami lekoti

most amennyire tudod hagynod kell egy kicsit hadd anyázzon ujra szimbiozisba lennetek osszebujni, kezét fogni eteni stb
éjszakára azt javslom hagyjad hadd aludjon ott vagy nálunk az vált be vettem egy matracot az ágy mellé ott takaro párna várta ha éjszaka átjon és megtudta fogni a kezem meg simogatni tidtam és igy azért mindketten tudtok aludni. nálunk ez bevált. és nyugodj meg nem marad igy. egyszercsak nem fog átjonni.Flori akihez álladnoan oda kellett fekudni és ott maradni mig elalszik egyik naprol a másikra megtanulta, hogy mese utána még egy oli és befordul a másik oldalára és már alszik is. ezt én soha nemhittem volna amig nem tapasztaltam
még az jutott eszembe, hogy esetleg elsétálhatnátok hogy milyen a suli vagy érted mehetnének lássa hova jársz . esetleg az esti mesébe ezt belefuzni. anya mit csinált mi volt az nap ez jo nekik ilyenkor még az koti le oket ha a mese a napi eseményrol szol ujra átéli

ja és még valami. amikor prudkálja magát akkor dicsérd sokat hogy milyen ugyes meg , hangoztasd hogy te menyire szereted és hogy fontos neked nem azért mész el mert már nemszereted mondd el jóhogy miert kell odajárnod

hát hirtelen ennyi jutott eszembe remélem segit de még gondolokozok, megprobálom eloidézni mit tanultunk de már a negyedik itthon toltott gyedes évek egyre nehezitik ezt :)

sziasztok gyorsan elkuldom mielott elszáll
renci

elkuldtem gyorsan mert a szám.gép furcsa hangokat adott és féltem elszáll a z iromány

remélem segiteni fog. tudom nem konyyu meg nagyon rossz igy elmenned a suliba. de elfog mulni nem fog orokké tartani.
esetleg nem mondtak neki vmit pl ha rossz lesezl meg igy sirsz anya akkor nem is akar veled lenni nem fog visszajonni.... mert ok még ezt komolyan veszik.
ezeket kérdezd meg meg beszéljél szerintem sokat CSengével, érezze nem azért mész el mert nemszereted már oket.meg az is jo otlet amt Era mondott hogy elmenni vele kettesben . bár nem tudom Pepe hogy áll a dologhoz.

ha még tudok vmiben segiteni akkor irj nyugodtan. irjál hogy hoygan alakulnak a dologk.

a kertunkben meg valoban itt szaldgálnak a nyuszik tegnap itt voltak az ablak alatt ketto szaldgáltak megminden nagyon édik voltak

majd rakok fel képet mert sikerult levenni.

sziasztok
enci
renci

sziasztok!

Köszi mindenkinek a segítséget, Enci, Neked külön is a részletes választ :)

Nem surrantam ki soha, mindeig elmondtam, hogy el fogok meni, Régebben mikor elkezdtek játszani akkor mentem el, de előtte mindig mondtam, hogy majd menni fogok- Mostanában mindig diekt elköszöntem és akkor egyből mentem, de nem segít ez sem.
Azt hogy ugyanazzal vannak otthon úgy értedf, hogy ugyanazzal a gyerekcsősszel? Nem, hol apum, hol anyum, hol anyósom vigyáz rájuk. Azt nem tudom megoldani, hogy mindig ugyanaz legyen. De szerintem nem ez a baj, örülnek nekik, de valahogy kiszagolják, hogy mikor megyek és mikor maradok...
szobatisztaság totál elmaradt, december-januárban már egész jól ment nappal, de egyik napról a másikra viszaestek, mind a ketten, egyszerre. Nem tudom mi lehet az oka, nem hagytam itthon őket, semmi különös okot nem tudok. Olyan mintha már nem lett volna izgalmas, és akkor meg minek... :?
Az elvitel nem mindig megoldható, ahhoz túl sokszor kell vigyázni rájuk, legalábbis a heti két alkalom az én családomat teljesen kimeríti, rendszerint tíz perccel az indulásom előtt jönek és ahogy megjöttem már rohanank is. Sajna nem nagyon tudom jobban megoldani, örülök, hogy enyit is bevállalnak.
Ez az adjak neki valamit ami az enyém, ez jó ötlet, majd megpróbálom. Hátha :)

Most legutóbb lekenyereztem őket, kaptak egy Kinder tojást ha nem fognak sírni+beígértem ajándékot ha hazajövök. Votl sírás, de apum szerint nem vészes, jobb volt mint máskor. (vagy csak próbált kímélni...)
De ez nem igazán jó megoldás, egyrészt nem akarok folyton csokit venni meg ajándékkal hazaállítani ha bárhová elmegyek.

Alvás: az ágy melletti matrac jó lenne, de ő nem aludna ott, mert ha bemászik, "kiflibe" kuporodik, megfogja a kezem és oda kell szorosan bújni hozzá. Meg nekem két gyerek van, ketten tuti nem lennének meg egy matracon. Még az sem mindegy melyikük melyik oldalamra fekszik, náluk mindennek rendje van, ha véletlenül felcserélem már visítanak. Szoptatásnál is megvolt melyik kinek a cicije :lol:

A férjem volt ilyen nagy "ágyrajáró", már iskolás volt mikor ki tudták rakni a szülői ágyból. Csenge meg állítólag kiköpött apja :(
Mindegy, ez legyen a legnagyobb bajom, csak ne sírna olyan keservesen. A kocsiból annyira nem tudok kiszállni, hogy bedobjak egy levelet a postaládába, mert ordít, hogy otthagyom :(

Na, megyek aludni, mostanában mindig hajnalban keltem :(

Ditke
ditke62

Sziasztok,

Hűha most jó sokat írtatok!!!

Először is a húsvéti képek tündériek!! MIndig elgondolkodtatnak... csak kéne egy kislány is)

Enci,

olyan szép helyeken jártok. Mutattam itthon is, Zsolti rögtön rá is startolt, hogy na ilyen helyekre milyen jó volna kirándulni járni. Flóra hihetetlen nagylány, a férfi emberről meg nem is beszélve:)
Igen, jól vagyok, persze mostmár alig van ahol nem fáj, de azért csak 33 hetes volnék, ilyenkor már illik is:) A görcsök még olyan 4 hónap táján elmúltak, sokat gondoltam rád:) Jó volt tudni, h másnak is született egészséges babája ebből, mert itt a környezetmben mindenki idegesítően jól érezte magát az elején. Nem értették nekem mi bajom :lol:
Képet majd készíttetek magamról. A pocim óriási, legalábbis sztem más ekkorával már simán szül:) Tegnap voltam 32 hetes uhn, most meg 37 hetesnek irtak be, aztán csodálkoztak, h nem tul nagy a baba... MOndtam, h miért? Hát mert olyan jó 2 kilós... Aztán vették észre, h ja de csak 32 hét... Akkor meg hirtelen jó nagy baba lett :lol:
Az ilyen storykon lassan meg sem lepődök:) Ha kérdezik mennyi van még, mindig azt mondom már h 1 hónap, ezen is elhűlnek, h olyan sok??? Hát ha megmondanám, h majdnem kettő igaziból :wink:

Ditke,

sokat gondolkodtam a csajszikon. Az, h rájuk tört ez az anyásság szerintem sem különös. Minden gyereknek vannak extra anyás korszakai... Mesélhetnék. :wink: Esetleg nem az ovival van ez kapcsolatban? Nem lehet , h sokat beszéltél nekik róla? Lehet, h érzik a vesztüket :wink: Mármint, h a leszakadás anyáról... ilyesmi. Esetleg ha az ovit egy darabig , még mint témát is hanyagolnátok...
Aztán ha esetleg bevetnél egy olyan trükköt, hogy azt mondod csak a boltba szaladsz el. Addig játsszanak picit. És mindig valami izgi aprósággal térnél vissza, amit előre beígérsz (kinder tojás, macis szappan, labda bmi). Nekünk bölcsi beszokásnál az jött be az elején, hogy anya csak a boltba ment, meg anya csak elszalad megvenni a kisautót. De ha Marci is jön elkésnek a boltból mert sietnie kell. Az ottmaradónak meg könnyebb igy nyugtatgatni is: ó biztosan nagy a sor, meg jajj most hívott anya, h el kell mennie a másik boltba is, meg h már elindult a busz, nem szabad anyát sürgetni mert akkor nem lesz kinder tojás stb. Ezekkel fél órákat lazán lehet nyerni.
NEm vagyok híve amúgy, hogy hazudjunk a gyereknek. Szinte sosem teszem, de sztem a lelki békéje most fontosabb, mint az elvek. Viszont ez nekünk naggggggyon bejött. A régióban mindig vettem egy rakat apróságot, és felváltva édesseég-játék vittem neki.
Aztán később meg az a jó, h tudja mikorra várjon, ebéd után, pihi előtt, stb...
Ágyban alváshoz nem tudok jó ötletet. Elvileg a következetesen bárhogy üvölt mindig visszafektetni célravezető, de én az ilyeneket csak már totális kipurcanás szélén alkalmazom. Amúgy nincs lelkierőm a terrorhoz:) Bár azt mondják egy hét és simán megtanulja. Talán a végelgyengülés szélén még jól jöhet:) Addig meg próbáld meg élvezni. h ott szuszognak a füledbe. Pár év és mit nem adnánk ezért :wink:

Ovival amúgy mi újság? MIvel biztattak?

ZSu,
mi Józsán lakunk. Én imádom, csak mi utcánkban most volt csatornázás, és most lesz útépítés. ez halálos...
De különben kis nyugis, csendes szinte falusias környezet. Itt még érzel illatokat, rengeteg madárka(csupa szép színesek), látsz nyusizkat (bibi nekünk is szoktak nyusizk lenni a kert végében :D ) , őzikét.. alsójózsán állitólag róka is van dögivel (na az nem hiányzik) nem hallassz autózajt, a szomszédok odafigyelnek rád, a gyerek nyugisan biciklizhet az utcán, és pl a mi környékünkön csupa új építésű ház van rengeteg fiatal. Itt ugyan nincs nagy babakocsitlogatás. Sztem mindenki úgy van, h ki a kertbe a gyerekkel, addig legalább megfőz, kimos a gép :wink: Sztem én is így leszek.
Bár jó a buszközlekedés, azért jó ha van 2 autó. És most épült a Józsapark, ott lesz játszi, játszóház, programok... szóval én szeretem. :wink:

Ennyi elég is belőlem mára:)

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Próbálom behozni a lemaradást, de nagyon nehéz...már megint rég írtam és olvastam.

Renci,
Nagyon szépek a gyerkőcök, óriásit nőttek. Csak ámulok a képeken, hogy Gergő is már milyen nagy fiú. Flóri már jár az oviba? És olyankor Gergő is Veletek megy? A képeken úgy látom nagyon megszoktátok már ezt a gyönyörű helyet. Múltkor hallottam, hogy visszajött a hideg Svédországba, egyből rátok gondoltam. És a nyelvvel hogy boldogultok? Flóri már beszél valamit svédül vagy angolul? Tényleg egyébként meddig maradtok kint, azt már tudjátok?

Kriszta,
Nincs gond Dorka kezével??? Aludt mikor hazaértetek? Én hazacipeltem Bercit, mert már majdnem összeesett....ez az óvóda előnye, hogy annyira lefárasztja őket, hogy még az én eddig egyáltalán nem alvó gyerekem is minden nap alszik délután :lol:

Gabi,
Na és már eldőlt, hogy Berci lesz-e a befutó? Én támogatom, de ez gondolom keveset nyom a latba :D :D Nekem is nagyon nagy volt a hasam annak idején, úgy látszik a Berciknek készülő gyerkőcök ilyen nagy hassal járnak :) :roll:

Ditke,
Köszi még egyszer a gyors segítséget, sikerült megoldani :wink:

Kedden meg viszem a füzeteket, ha a CD is kell, akkor szólj!

Nálunk tudod milyen anyás Berci, nekem még semmivel sem sikerült ezt megoldanom. Bár azt már elértem három év alatt, hogy nem járkál át és nem kel fel túl sokszor éjszaka. Én azt mondom, hogy idő kell mindenhez, ehhez is meg kell érniük és van akinél ez hamarabb megy, van akinél később. A szobatisztaság is tudod milyen nehezen ment Bercinek, sőt a nagydolgát még mindig nem a wc-be vézi Berci, hanem szól, hogy adjak pelust és csak abba hajlandó. Pedig már 3 éves és 3 hónapos... úgyhogy még van ideje a lányoknak, semmiről sem késtek le. Mondjuk a bugyizás mindenképpen egyszerűbb és pénztárcakímélőbb megoldás az biztos.

Húsvéti képek :D :D csak ámulok, hogy milyen gyönyörűek a csajok :D

Era,
Hogy vagytok? Már rég nem beszéltünk. Munkafronton van valami???

Zsu!
Gyönyörű a kislányod :wink:
Mi a belvárosban lakunk egyedüliként a többiek közül, ráadásul én nem is debreceni vagyok, hanem pesti, úgyhogy nem nagyon tudok segíteni....annyira még nem vagyok otthonosan itt, hogy ismerjem a környékeket. Mi direkt ide akartunk költözni, de látom, hogy nálatok más a koncepció. Sok sikert a lakáskereséshez, és persze kitartást!!!

Ja és Berci már 11 napja óvodás :roll: :shock: :D Nem viseli túl jól, de két napja már legalább nem ordít mikor elmegyek az oviból. Mondjuk én sem vagyok oda ezért a helyzetért, de meg kell szoknunk mindkettőnknek, mert ez az élet rendje....egyébként látok változást a gyerkőcön, sokkal önállóbb lett nélkülem....nincs ott vele mindig a segítő kéz, de így is boldogul szerencsére. Meg aztán most ő a legkisebb az oviban, így mindenki őt figyeli, hogy nehogy valami történjen. :roll: Legalább is én ezzel bátorítom magam :oops:

Na megyek is, mert túl sokáig egyedül hagytam és már reklamál.

Sziasztok, Orsi

Ui: voltunk az autókiállításon hétvégén :D
Ja és két kép, hogy mi hogy nézzük a vízilabda meccseket otthon :roll: :shock: :D

Kép

Kép

Kép

Kép
brosi

sziasztok!

Először is:

Era!

Láttalak a tv-ben :D :wink:

Mindenkinek köszi a segítséget Csenge ügyben, javul a helyzet, számomra is meglepő mennyire gyorsan :)
A Kinder-tojásos lekenyerezés nagyon hatásos tud lenni :wink:
Szóval feladtam minden csokoládé-ellenes elvemet, így ma pl. egyáltalán nem ordított mikor elmentem, sőt, integetett és kiabálta hogy hozzak tojást :)

Rossz hírem is van :(
Pepének a hasában találtak egy csomó nagy nyirokcsomót, most orvostól orvosig járunk, hogy kitaláljuk mitől van. Már volt egy fél tucat vérvétele, ultrahangja, röntgen, még CT-n is voltunk :( Remélejük azért hamarosan kiderül. Tünete semmi, tök véletlenül fedezték fel. A vérképe nem tökéletes, de azért nem olyan vészes mint ahogy a nyirokcsomói alapján vártam.

Orsi!

Bercinek gratuláok az ovihoz, biztos ő is megszokja, Anna is emlékszem, hogy sokáig nem szeretett menni. Mondjuk ma is kérdeztem Cengét mikor az ovi előtt mentünk el, hogy szeretne-e ide járni, de azt mondta, nem :( De még van ideje meggondolni magát :)
Ezek a vizilabdás képek naggggyon jók!!

Gabi!

Hát, az ovival nem nagyon biztattak, bár szerintem körzetes lévén inkább csendben tudomásul vettek minket. Bár nem kaptunk még hivatalos papírt, hogy akkor felvettek-e. azt mondta a vezetőnő, hogy vagy 40 jelentkező van a 22 helyre. Ebből 8 olyan, akinek a testvére is odajár, őket állítólag fel kell venni. Hát nem tudom, hogy beférünk-e a maradék 14 helyre :shock:
Ja, és azt is mondta, hogy ha gyesen vagyok, akkor nem maradhatnak, csak fél napig a gyerekek, délben el kell hoznom. És ez szerinte akkor is így van, ha 8 órában visszamegyek dolgozni, mert a gyes az gyes... :?: :evil: Ennek még utánanézek...

Ágyban alvás: én másfél hónapig minden este következetesen visszacipeltem. A könyvek szerint egy hét alatt megtanulja, hogy ne jöjjön ki. Gondoltam az én gyerekem nem egy IQ-bajnok, neki lehet, hogy több kell... De 6 hét után szerintem már egy gyík is megtanulta volna, hogy ne jöjjön át, ellenben Csenge kitartó volt. Így feladtam :lol: Legyőzött. Nem is az lenne a bajom, hogy átjön, de képes keresztben feküdni, és ha reggeltájt Pepe is beállít, akkor többnyire az ágy végében marad egy kis helyem ahol ha összekuporodok akkor talán nem esek le :lol: De néha a lap szerint rendeződés jön be, élével még épp beférek a két gyerek és Apa közé. Újabban örülök, ha az uram ügyel, akkor simán elférünk az ágyban 3-an :wink:

Pénteken van kedvetek egy kis talihoz? most nem jó a zenetanárnéninknek, úgyhogy úgy beszéltük meg a többiekkel, hogy attól még találkozhatunk. Várunk innen is mindenkit :)
Kicsi a rakás... :wink: :lol:

Jó éjt, kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

Ditke
ditke62

elszállt a hszem???:( mééér???
:oops:

Krisz
krisszie

szia Zsu!

A barátnőmék most hirdették meg a lakásukat, a Nagyerdőhöz közel van, társasházi, de jó környéken, az Ember pál utcán. Szépen rendbe van téve, van egy nappali, egy háló meg egy gyerekszoba, fürdőszoba (ez nem túl nagy) meg külön wc, meg egy étkezőkonyha. Szépen rendberakták vagy 2 éve, szerintem még ablakot is cseréltek, meg kazánt, mindent, szóval bátran merem ajánlani. Közel vana villamos, a pálma cukrászda, egyetemek, talán így be tudod határolni a környéket. Ha esetleg érdekel megkérdezem menyiért árulják, megadhatom a számukat.

A talira nincs jelentkező? :cry:

Ditke
ditke62

ha már így magamban írogatok...:(
DM-be öszedobhatnánk a pontjainkat :wink:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Jajjj, láttál a tvben? Azt hittem senki sem fog látni, el is titkoltam 8) :lol: , de azóta már többen mondták, hogy láttak.
Építgetem a tv-s karrierem :lol:
De jó, hogy Csenge már nem sír!!!!!!Ügyesek vagytok!
Húúú, ez nem jó hír Petráról :( Szorítok, hogy ne legyen semmi baj!!!
Azóta van már valami fejlemény?
Ovi: hogy lehet, hogy gyes mellett nem lehetnek egész nap a csajok? A mi ovinkban, ez nem így van. Annával is járnak ikrek, anyuka gyesen van, és a gyerekek egész nap ott vannak. Meg én mint munkanélküli akkor nem is vihetném, mert itthon vagyok?
A péntek most nem jó nekünk. Túl rövid a hét, és egy comó dolog lebeg a fejem felett...legrosszabb az adóbevallás, amit le kell tudnom, és ha Anna itthon van, nem haladok az ilyen dolgokkal. Majd bepótoljuk :)
DM-ben benne vagyok, nekem sok pontom van, csak füzetem nincs, nem tudtak adni a múltkor.
Mikor menjünk?

Krisz!
Írj újra! :D

Orsi!
Nagyon édes Berci :)
Oviról csak annyit, hogy pénteken nem vittem Annát, mert egész héten olyan kis nyűgös volt, sírdogált :( De most hogy itthon volt sokat nem volt semmi baj.
És azt mondta, hogy azért sír, mert a barátnője is sír :?

Gabi!
Hogy vagy?
Marci hova fog járni oviba?

Era
Kép
era75

Sziasztok,

nah valamiért nem tudtam írni...

Pepénél hogy derült ki? és egyáltalán mitől lehet?? remélem azóta már el is múlt :D

tali nem jó sajnos nekünk sem, dógom van pénteken.

Era,
nem is újságoltad!! én nem láttalak szal mesélj!! :wink:

Orsi,
nagyon jók a képek :D ovi alakul? Berci szokott mesélni valamit?

tényleg egy sóstói állatkertezést nem terveztek? mi szeretnénk menni, ha végre lesz egy nyugis hétvégénk :D

dm nekem is OK, majd szóljatok :wink:

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Ditke
De jó hogy Csenge már nem sír, nálunk most kezd Zsani síróssá válni, mint ma is hogy nem volt most 4 napig nem is akart menni. Petra hogy van?

Krisz
Engem meg a rendszer hétvégén nem engedett be, hogy vajon miért?

Gabi
Számolod a napokat visszafele? Neked faros még vagy befordult már? Nekem ez a csajos nem fordult még be, taposssa a hólyagomat én meg néha majd be pisilek tőle...

Era
Adóbevallás :D A miéneket pont most csináltam meg, hiányzott Józsinak egy papír hozzá, eddig nem tudtam, pedig most nagyon sok pénzzel tartozik nekünk az apeh, jövőre meg még többel fog, a családi adókedvezmény miatt (csak egyösszegben kérjük, jó lesz a nyaralás megalapozására :D) Ha elakadnál szólj, MSN-en megtalálsz....

DM nekem most nem aktuális, a Józsapark megnyitója után voltunk, na nem szombaton azt nem vállatam be, de vasárnap benéztünk mi van ott és 20%-os kedvezmény volt mindenre a Dm-ben, így bevásároltam...

Na megyek, lassan már Zsaniért és még a kertben van dolog....

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!
Nagyon aktívak voltatok, alig bírtam utánaolvasni.
Ditke!
Köszi a lehetőséget, de kertesházat keresünk, nem társasházat. Most is társasban lakunk, őszintén szólva jó dolog közösségben lakni, de egy idő után kicsit terhes is lehet. Mindig is saját házat szerettünk volna.
Pepének jobbulást! Remélem nem lesz semmi komolyabb baja.

Zsuzsa
zsuzs74

sziasztok!

Ditke!

Orulok, hogy Csenge jobban birja az anyanélkuliséget.
Pepét sajnálom, remélem azota már tobbet tudtok és mind megnyugtato hir. Én ma vittem Gergot szemorvoshoz, mert a jobb szemének a pupillája nagyobb . ezt még 2 honapos korábban vettuk észre .mostmár javult a helyzet nemmindig tér el, de a védono ajánlotta hogy nézessuk meg. ez a doki meg tovább kuldott a korházba hogy majd ott még kivizsgálják. valoszinu orokre megmarad ez és vmi az agyban lévo folyamat okozza. azért megijedtem hogy mire gondol, de azt mondta nem komoly. hát remélem tényleg csak egy kis esztétika.

Orsi!

Gartulálok Bercinek hogy ilyen ugyes ovis lett. sztem sokat nyult tényleg " nagyfiusodott". aranyos a képeken. Fofi is elkezdte az ovit. igaz a héten itthon maradt (mertr taknyos lett.)Nem komoly de mivel a szerda és a csutortok akirándulos nap ami azt jelenti hogy reggel fél 9-kor elindulnak és 3-igy kint vannak erdoben ott esznekés alszanak kint és mivel elég szeles az ido ezért itthon maradt. itt aza aszokás, hogy az anyuka vagy aki beszoktatja addig marad vele ameddig a ygerkoc eléggé biztonsáágban érzi magát és ezt kovetoen kezdik el a valodi beszokást. egyre tobbet hagyja ott az anyuka.ha ez 2 honpig tart nem gond itt az a lényeg a ygereknek jo legyen. Flori egy héten 4 napot jár mert én itthonvagyok Gegével és akkor nem lehet heti 30 oránál tobbet az oviba. Nálunk apa szoktaja be. nehéz lenne megoldanom GHergovel hogy ottlegyen mivel egykis orokmozgo és egész napkint az erdoben nehéz megoldani és igy nem tudok rendesen figyelni Florira másrészt azért Zs. angolja jobb és az elején sokat számit a szitukban.azt sem akartam hogy apa vigyáz a fiatalurra mert még sokat szopikés igy aztért elég drasztikus lenne a leszoktatás. és ugy gondoltam hogy talán igy Florinak konnyebb lesz a leválás ha nem velem van ami ugy tunik be is jon. Nem volt probléma neki hogy nem én viszem és mindenap orommel ment. ezt még egy honappal ezelott se gondoltam volna. a nylev azért zavarja de csak a felnotteké a gyerekeké nem :) azt o érti teljesen jol elvan veluk rohagnálnak játszanak. de azért már a felnottektol se fél.de azért megkell szoknia hogy az ovonéni nemboszi mert nem magyarul beszél. de annak ellenére milyen keveset volt már egy pár szot hazahozott ragad rá mint a kosz.
kint maradás még nem tudom. valoszinu a jovo év is aztán megmeglátjuk, mi lesz.
a nyelv is alakul egész jol jovok bele az angolba. na azért a nylevtan nem tokéletes de azért megértenek
:oops: sot volt már hogy a gyerekenke is véletlenul angolul beszéltem amikor társaságban voltunk annyira ráragad az emberre ok meg csak néztek hogy anyának mi baja?

Gabi!

nekem is igy volt Gegrovel hogy 34 hetesen a doki a méreteket meglátva : hu baszuss mekkora lesz ez a gyerek! " de a végén szerencse nem :) bár ezért izgultam mivan ha mégis nagy lesz.
orulok hogy elmultak a gorcsok. Nekem Gegével 30 hetesen redes osszehuzodások voltak eloszor csak hetente egyszer utánna meg surusodtek és mégis csak 6 nappal jott hamarabb és szerintem ha nem autozk a végén is napmint nap tobbszor is a jo kis gorongyos utakon akkor sztem mégmaradt volna bent egykicsit :)
és hogy birod a meleget vagy még kibirhato? nekem a végén ez volt alegnehezebb a meleg annyira fojtogato volt sokat leesett a vérnyomásom.
képzeld mi kiutaztattuk a halakat amiket Flori kapott szuliapjára és kibirták. és most val. utaznak velunk mivel nem tudjuk megoldani az etetést tiszta világlátott halak lesznek :)
az biztos hogy a táj lenyugozo. a kép.tár.hu/genomics75 oldalon vannak mégképek :)

Krisz!

nyáron mi benne vagyunk egy állatkerteben :) jul. 11-én utazok a gyerkocokkel. és aug 12-e korul jovunk vissza. remélem tudok majd minél tobbotokkel taláélkozni. esetleg egy talit tudunk szervezni jo lenne látni benneteket. azért hizányoztok ám :)

Era!

mesélj milyen Tv ? :)
Anna hogy van?

képzeljétek Gergo már szinte mindenhol igyekszik felállni tobb kevesebb sikerrel megyeget ágy mellett a fal mellett áll.nagyon izeg mozog akárcsak a hasamban.:) nem tud nyugtonmaradni egy percre se :) és még csak most lesz 9 honapos mi lesz még itt :)

már megint jo sok lettem :)

sziasztok
enci
renci

Sziasztok!

Végre működik a babanet!

Krisz! Enci!
Hát a tv-s szereplésem nem érdemel túl nagy felhajtást :lol:
Az Intersparban elkaptak egy olyan "állítsunk meg embereket, és tegyünk fel nekik érdekes kérdéseket" dologra. Tőlem azt kérdezték, hogy szoktam-e buszon utazni. Próbáltam láthatatlan üzemmódra kapcsolni, de sajna ezt a képességemet még fejleszetni kell :lol: :lol:
Hát ennyi volt.

Nadine!
Adóbevallásom kész :) Tényleg nem is volt annyira nehéz a neten kitölteni. Igaz András még bevitte magukhoz átnézésre.
Hogy vagytok a pocaklakóval? Már nincs sok idő hátra.
Aztán próbálj beszélni ezzel a csajossal, hogy forduljon szépen be! :)

Gabi!
Veled mi van?

Ditke!
DM-be mikor tudunk menni? Nálam már nagyon égető a dolog...már WC papírunk sincs :lol:
Petra hogy van? Tudtok már valamit?

Enci!
Ügyes Gergő nagyon!
Anna jól van, köszi.
Szerencsére szereti az ovit, már több barátnője is van:D Igaz van úgy, hogy nincs kedve menni, de akkor egy kicsit leröviditjük a hetet, és a feltöltődés után újra minden OK.
Remélem Flóra is megszereti az ovit!
Már várom, hogy gyertek haza, aztán tudjunk beszélgetni!

Manóka!
Ha jársz még erre......
Nagyon megkésve, de boldog névnapot kívánok Zsigának és neked is!

Era
Kép
era75

SZiasztok!

Végre működik nálam is babanet hogy mi volt vele.....

Era
A csjos már befordult múlt hét szerdán voltunk 4D-s uh, és ott már fejvégű volt, ma meg a védőnő nézet szívhangot és azt mondta hogy nem fordult ki, maradjon is úgy. Ja és kisebb mint Gréti volt ennyi idősen (próbálok vele beszélni hogy nem kell nekem 4 kg-n felüli baba elég a 3,6-3,8- is). Ja tettem fel épekete a legkisebb Sztélóról :D http://kep.tar.hu/nadine/50474267#2

Gabi
Nagyon eltüntél!!! Még MSN-en se vagy.... Igaz még nem azért?

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!
Ez nagyon jó hír!Örülök, hogy befordult! :)

Ki szertne csatlakozni a Dm-es vásárláshoz? nekem ma este, vagy holnap délelőtt muszáj mennem, mert mindenből kifogytunk!

Era
Kép
era75

Era,
dm nekem jó holnap de, vagy már lekéstem?? :oops:

Krisz
krisszie

sziasztok!

DM: Holnap de. 10 óra? :)

Nadine!

Tök jó, hogy befordult. De jó, hogy valakinek az a baj, hogy túl nagy a baba :) A képeket nem tudom megnyitni, már vagy 10 perce csak homokóra :(

Gabi!

Megvagy még? :wink:

Enci!

Gratulálok Gergőnek! .)

Megyek lányok, hulla vagyok :oops: , jó éjt mindenkinek!

Mikor lesz oviszünet, hogy talizhassunk egyet?

Ditke
ditke62

nekem jó 10kor :D

Krisz
krisszie

10-kor a DM-nél.....

Era
Kép
era75

SZiasztok!

Ditke
Hát mit mondjak, nagy a csaj... mai mérlegelés szerint 2100g így a 32. héten, hát kivagyok teljesen hogy mekkora lesz. Ja és csak 4 kg-t híztam eddig. És a még mindig fejen áll az itteni dok szerintm már nem nagyon fog forogni, hát a próféta szóljon belőle. Ja a képtrá mostnaban csak délelőttönként elérhető, hogy miért ne kérdezd.... Oviszünet nálunkjúnius 16-ától lesz, pontosaban szóltak hogy aki megetheti inkább ne vigye mert csak ügyeletes csoport lesz. Utána szülésig én ráérek :D

Na megyek fürdetni kéne... csak a csajokkal kéne ezt megbeszélni.

Nadine
KépKépKép
nadine

Zsuzs74! Mi a Lenctelepen lakunk, jó kis nyügis környék, sok gyerekkel és kismamával. Igaz egy kicsit kiesik a várostól, de autóval zöldhullámtól függően 5-10-15 perc alatt be lehet menni bárhova és busz is van, elég jó a közlekedés. Errefele vannak is eladó kertes házak, még talán válogatni is lehet, h. főúthoz közel, vagy távol legyen. Én szeretek itt lakni, van itt minden, ami kell:). Üdv!
Vendég

sziasztok!

Lányok, mától 5-ös ikreim is vannak :shock:
Valaki kidobott az utcán 5 újszülött pici cicát, nekem meg nem volt szivem otthagyni őket :(
Szóval ma egész nap menhelyet, álatkórházat és minden létező segélyhelyet hívogattam, de senkinek sem kellenek. A rádióba is írtam sms-t de ott sem jelentkezett pót-cicamama, az interneten sem akadt egyetlen szoptatós macsek sem aki bevállalta vona. Így a nyakamon maradtak. Az állatorvos azt mondta, választhatok, hogy elaltatja őket vagy felnevelem. Nem volt szívem... :oops:
így most van 5 pici cicám. 2 óránként tápszerezés, és egy feltétellel maradhattak: esténként fürdés, mert baromi büdösek :?

Nem szeretne valaki kiscicát néhány hét múlva? Egynek már lesz gazdija, egynek talán, de még 3 szerető új gazdit keres. Nagyon jó nevelőanyucijuk van, igazán merem ajánlani :wink: :lol:

Persze gyerekeknek nem beharangozni, még nem biztos, hogy túlélik szegények. :cry:

Ditke
ditke62

Íme a kis csapat, tisztára sikálva, fürcsi után :)

Kép
ditke62

Jelentkezem.... :lol:

Még egyben, túl a 37. héten....
nagyon fenn van a baba és ülni iszonyu, igy csak olvasok, nagy ritkán. most állva gepelek.... látszik.....

A frontok teljesen kikeszitenek amugy semmi bajom se len ne, de olyankor rendesen görcsölök...Marci is jol van, 2 hete egyik naprol a masikra total szobatiszta lettt es borzaszto buszke magara:)

Igerem ha kettőben leszek jovok majd, ha meg szuletik a pici Peti megy az sms..... :P

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok,
Gabi, nah akkor most neked nem hiányzott ez a nagy meleg, pont itt a finisben :) bizti nemsoká jön az sms :lol:

Marci borzasztó ügyes :) nagy gratula neki!!

Ditke, hogy vannak a cicusok? Dorkának meséltem, hogy most te vagy a pótmamájuk, folyton azzal nyaggat hogy menjünk el megnézni őket, gondolom el vagy rendesen havazva....
vasárnap sajos elutazunk szal mi nem tudunk menni :( hétfőre nem lehet áttenni?? 8)

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Gabi!

Először is itt is gratulálok, és aki még nem tudná, most elkotyogom, megszületett Péter :)

Krisz!

Sajnos rossz hírem van, a cicák nem bírták anyuka nélkül, tegnapra mind meghaltak :cry: Pedig voltunk dokibácsinál is, kaptak antibiotikumot, de valószínűleg a kint töltött éjszaka miatt tüdőgyuszijuk lett és mivel nem kaptak anyatejet, nem volt semmi védekezőrendszerük, így nem bírták ki :(
Szerencsérer a csajoknak nem árultam el, hogy itt vannak, a padláson latak a garázsban, így nem kellett magyarázkodnom, hogy mi lett a cicákkal.
Az állatorvosnál azt mondtam, hogy a doktorbácsi cicái, csak eljöttünk megnézni. Szerencsére teljesen normálisnak tartották a dolgot :?

Ditke
ditke62

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna
johanna1975

Hali!
Lányok, ismeri vki dr. Sápy Tamást a Klinikán? Eddigi fogadott dokim nemigen tud szüleszteni, őt ajánlotta!

Csajok,
nem tudjátok, hogy kinyitott már a strand? 8)

Krisz
krisszie

szoasztok!
Gabi!

Elosozr is gartulálok a kicsi Petihez ! sok boldogságot Nektek!

Gartula Marcinak szobatisztasághoz! ez lehet hogy most visszafog alakulni a baba miatt ne iztgulj. Florát is be kellett poelenkázni bár o sose pisilt bele. de hát most vissszamennek bébibe :)

ha valaki tud részleteket az ir? hogy mikor és mekorra ? stb kinél szultél végul is vagy ez már nincs?

Ditke!

cicák:(

nekem is van egy kutyusom akit két napos kora ota én és apu neveltunk fel. az anyaja elpusztult másnap miután megszulettek. hárman voltak de csak os maradt meg.most 11 éves . két oránkét etetés infralámpázás hasmaszirozás hogy tudjon kakálnistb.. :)

sajnálom hogy a cicák nem birták :(

Nadine!

gratula hogy befordult a csajos.
kiváncsi vagyok mekorra lesz mondjuk nálatok nagy babák szuletnek igy val o se lesz picuri:)
nekem Gergot 34 hetesen 3 kilora saccolták ,mert olyannagyopk voltak a méretei. a doki azt mondta széles a csipom egy 5 kilost is megtudodk szulni. de nem bántam hogy ezt nemkellett kiprobálnom:)

flora csajszi már egyre jobban élvezi az ovit egyre tobbet ért meg .ez a 4-dik hét hogy jár. rengeteget vannak kint annyira megszokta ezt hogy állandoan hiányzik neki a szabad mozgás. alig lehet lefárasztani, pedig nem is alszik. itt ugyanis nem kotelezo. van egy 20 perces relaxácio(zene , fekvés..) de utána megy tovább a nap. és este se alszik el fél 9-nél hamarabb
Gergo meg már mindenhol feláll a butorok mellett megy és probálkozik a fal mellett felállni. állandoan sétálna. kézebfogva nagyon ugysen megy de nem akarom igy sétáltani
hihetetlen étvágya lett.ha nem igazán éhes akkor is megeszik egy nagy uveges bébiételt. ha igazán éhes nem ritka hogy két egész uveg plusz egy fél uveg gyumi :) bár ez nem látszik rajta. sztem mindent lemozogja meg a hosszra gyur. 9 hosan 77,5 cm volt. szoval alakul a kosarasfiu:)

hogy birjátok a meleget? hallom otthon nagyon beindult a nyár. itt olyan 20-25 fokkorul van és már ez boven elég. de van amikor kevesebb, amikor esik az eso. nagyon szép lenne itt az ido de most ez a honap nagyon szeles . még az ittenieknek is furcsa . a szelet egy kicsit nehezen szokom, de nem vészes.

megyek eszek vmit
sziasztok enci
renci

Gabi,
Nagy gratula Péterbabához :) :) :)

remélem hamarosan beszámolsz :wink:

Kép

Krisz
krisszie

Sziasztok,

egyelőre minden kicsit pörgős, tettem fel pár képet: kep.tar.hu/klampi/peti. Majd jövök miehlyst tudok, köszönöm az smseket, jó kivánságokat :)

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Csak egy rövid bekukk most.

Gabi,
Mi is nagyon sok boldogságot kívánunk a kicsi Petihez!!!Jó egészséget mindannyiotoknak!
Marci hogy fogadta a tesót? Gartula a szobatisztasághoz, nagyon ügyes fiú Marci! És estére sem kell neki pelus?

Majd még jövök, ha Berci hagy egy kis szabadidőt :roll: :D

Sziasztok! Orsi
brosi

Sziasztok!

Legelőször is Gabiéknak nagyon sok boldogságot kívánunk!
Kép

Remélem hamarosan lesz egy kis időd, várom a beszámolót!!!!

Ditke!
Cicusokat sajnálom :(
Nekünk nem is lehet cicánk, mert András nagyon allergiás a macskaszőrre :(
De azért kárpótolja Annát, hogy Anyukáméknál van kit gyomrozni (Maszat cica személyében) :D

Krisz!
A strand már nyitva van.....

Nadine!
Zsaninak nagyon boldog névnapot, és NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!
Kép

Rólunk röviden:
jól vagyunk :lol:
Megvolt Annáéknál az évzáró, és az Anyák Napja. Annyira ügyesen szerepelt Anna, teljesen oda voltam a gyönyörűségtől :D

Kép

Era
Kép
era75

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?