Sziasztok,
Hűha most jó sokat írtatok!!!
Először is a húsvéti képek tündériek!! MIndig elgondolkodtatnak... csak kéne egy kislány is)
Enci,
olyan szép helyeken jártok. Mutattam itthon is, Zsolti rögtön rá is startolt, hogy na ilyen helyekre milyen jó volna kirándulni járni. Flóra hihetetlen nagylány, a férfi emberről meg nem is beszélve:)
Igen, jól vagyok, persze mostmár alig van ahol nem fáj, de azért csak 33 hetes volnék, ilyenkor már illik is:) A görcsök még olyan 4 hónap táján elmúltak, sokat gondoltam rád:) Jó volt tudni, h másnak is született egészséges babája ebből, mert itt a környezetmben mindenki idegesítően jól érezte magát az elején. Nem értették nekem mi bajom
Képet majd készíttetek magamról. A pocim óriási, legalábbis sztem más ekkorával már simán szül:) Tegnap voltam 32 hetes uhn, most meg 37 hetesnek irtak be, aztán csodálkoztak, h nem tul nagy a baba... MOndtam, h miért? Hát mert olyan jó 2 kilós... Aztán vették észre, h ja de csak 32 hét... Akkor meg hirtelen jó nagy baba lett
Az ilyen storykon lassan meg sem lepődök:) Ha kérdezik mennyi van még, mindig azt mondom már h 1 hónap, ezen is elhűlnek, h olyan sok??? Hát ha megmondanám, h majdnem kettő igaziból
Ditke,
sokat gondolkodtam a csajszikon. Az, h rájuk tört ez az anyásság szerintem sem különös. Minden gyereknek vannak extra anyás korszakai... Mesélhetnék.
Esetleg nem az ovival van ez kapcsolatban? Nem lehet , h sokat beszéltél nekik róla? Lehet, h érzik a vesztüket
Mármint, h a leszakadás anyáról... ilyesmi. Esetleg ha az ovit egy darabig , még mint témát is hanyagolnátok...
Aztán ha esetleg bevetnél egy olyan trükköt, hogy azt mondod csak a boltba szaladsz el. Addig játsszanak picit. És mindig valami izgi aprósággal térnél vissza, amit előre beígérsz (kinder tojás, macis szappan, labda bmi). Nekünk bölcsi beszokásnál az jött be az elején, hogy anya csak a boltba ment, meg anya csak elszalad megvenni a kisautót. De ha Marci is jön elkésnek a boltból mert sietnie kell. Az ottmaradónak meg könnyebb igy nyugtatgatni is: ó biztosan nagy a sor, meg jajj most hívott anya, h el kell mennie a másik boltba is, meg h már elindult a busz, nem szabad anyát sürgetni mert akkor nem lesz kinder tojás stb. Ezekkel fél órákat lazán lehet nyerni.
NEm vagyok híve amúgy, hogy hazudjunk a gyereknek. Szinte sosem teszem, de sztem a lelki békéje most fontosabb, mint az elvek. Viszont ez nekünk naggggggyon bejött. A régióban mindig vettem egy rakat apróságot, és felváltva édesseég-játék vittem neki.
Aztán később meg az a jó, h tudja mikorra várjon, ebéd után, pihi előtt, stb...
Ágyban alváshoz nem tudok jó ötletet. Elvileg a következetesen bárhogy üvölt mindig visszafektetni célravezető, de én az ilyeneket csak már totális kipurcanás szélén alkalmazom. Amúgy nincs lelkierőm a terrorhoz:) Bár azt mondják egy hét és simán megtanulja. Talán a végelgyengülés szélén még jól jöhet:) Addig meg próbáld meg élvezni. h ott szuszognak a füledbe. Pár év és mit nem adnánk ezért
Ovival amúgy mi újság? MIvel biztattak?
ZSu,
mi Józsán lakunk. Én imádom, csak mi utcánkban most volt csatornázás, és most lesz útépítés. ez halálos...
De különben kis nyugis, csendes szinte falusias környezet. Itt még érzel illatokat, rengeteg madárka(csupa szép színesek), látsz nyusizkat (bibi nekünk is szoktak nyusizk lenni a kert végében
) , őzikét.. alsójózsán állitólag róka is van dögivel (na az nem hiányzik) nem hallassz autózajt, a szomszédok odafigyelnek rád, a gyerek nyugisan biciklizhet az utcán, és pl a mi környékünkön csupa új építésű ház van rengeteg fiatal. Itt ugyan nincs nagy babakocsitlogatás. Sztem mindenki úgy van, h ki a kertbe a gyerekkel, addig legalább megfőz, kimos a gép
Sztem én is így leszek.
Bár jó a buszközlekedés, azért jó ha van 2 autó. És most épült a Józsapark, ott lesz játszi, játszóház, programok... szóval én szeretem.
Ennyi elég is belőlem mára:)