Sziasztok!
Bogyó! Jó utat! vigyázzatok magatokra!
Betty! Mitől kaphatta Léna ezt a gombát? Remélem mielőbb meggyógyul. Ha biztat, Tomi nem beteges, de egy éves kora körül beteg volt, aztán két hét múlva újra, valahogy nehezen jöttünk ki belőle, de aztán azóta nem. Lehet, hogy összefügg, hogy legyengül az immunrendszerük, ezért lesznek újra betegek. Ezt én is nehezen viselem, ha beteg Tomi.
Kati! Már ma mész a kórházba? Remélem mindent rendben találnak. Nem is tudtam, hogy még ciciczik Mira. Így utólag tök pipa vagyok, itt vagy pl Te, meg még egy -két ismerősöm, hogy nem volt elég teje, tápizott, és még mindig tud szoptatni. Én meg nem cumisüvegeztem soha, Tomi mégis 10 hósan abbahagyta a szopizást! De akkor mindenki vállvetve riogatta az embert, hogyha a gyerek a cumisüveg félméteres körzetébe kerül, nem kell majd neki cici. Mit össze görcsöltem ezen! Látom, nem kell ilyen véresen komolyan venni. Dehát az első gyereknél nem tudja az ember.
Ja, a kullancs. Volt itt a doki, azt mondta, hogy 4-6 hét múlva lázasodhat be, ha van valami. Az egyik betegség, asszem a meningococus (ha jól írom), amit tersjeszt a kullacs , az ellen már megkapta egyévesen az oltást. A Lyme ellenit meg csak szeptemberben adhatja be, mert ahogy Betty is írta, el kell telni a csípés után 1 hónapnak, de aztán nekünk jön a 18 hós, azután is egy hónapnak, így esik szeptemberre.
Amúgy erre nem szokás kijönni a dokinak, nem is azért jött, én hívtam meg vendégségbe, meg sütizni, mert jófej a dokinéni, bírom.
De Tomi az első 10 percben meredten ült, nem értette mi van, amúgy a rendelőben mostanában állandóan sírvafakad, folynak a könnyei, mikor meglátja a dokit. Aztán a végére, már majdnem odament hozzá, de azért mégsem. Jobb a biztonság alapon.
Edit, aranyos, ahogy Kriszta nekivetkőzött!
Kati! Gratulálok Jocinak a lépegetéshez! Mostmár aztán nincs megállás
Sudi! Én is bajban vagyok a főzéssel, sőt, a hócipőm is tele van vele.
A SOTÉ-ról én is ugyanúgy nyilatkozom, pár cm-vel a föld felett emlegetem azt a helyet, meg a dokimat. Nekem is a biztonségérzet, és a szép élmény maradt m eg.