Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Én is új vagyok itt Nálatok. Ma töltöm be a 37. hetet az első babával és mi is a II-es klinikán fogunk szülni.
Lenne egy-két kérdésem nem régen szült kismamikhoz: a születés akvi kivonathoz kell vinnünk friss házasságit vagy elég a régi? (Nekünk spec. már majd' 6 éves :) ) A baba TB kártyáját nekünk kell intézni vagy a korháznak? Addig semmiféle gyógyszert, fürdetőt nem ír fel a doki, míg nincs TAJ száma a bébinek, már csak ezek hiányoznak a babakelengyéből.
Köszi a válaszokat előre is!

Annamari,
Az alábbi linken megtalálod a szülésfelkészítő programját. http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972
A jövő heten lesz a 8. hét, a szülőszoba látogatás. Én elvileg megyek is, hacsak nem szólít hamarabb a kötelesség. :D

Üdv,
Andi
bandika

Sziasztok

Andi
házassági anyakönyvi kivonat: hitelesített másolatott kell beszereznetek, egyes adatok szerint 30 naposnál másoknál 300 naposnál fiatalabb kell.
a baba papírjait nektek kell majd elintézni azzal a papírral amit a kórházban adnak majd!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Köszi Erika!
Andi

Kép
bandika

HALIHÓÓÓÓÓ

Erika
Jól vagytok????

Andi
300 napos házassági.
Érdemes minden papírodat összeszedni egy borítékba, szülés után 2 nappal jön egy hölgy anyakönyvezés miatt, ad egy papaír, amivel apa elmegy a Baros utcába (mivel VIII.ker.) és megcsináltatja az gyerek anyakönyvijét és lakcímkártyáját, és elmegy a Teve utcába a TAJ kártyáért(ez is sitty-sutty megvan, csak cseles az ügyfélhívó tér, figyelni kell!!).
Nekünk EGY nap alatt megvolt minden!
A gyereknek a cuccost a te TAJ számodra felírják!

Kép
anid

Sziasztok lányok!

Köszi mindenkinek a címkékkel, mosással kapcsolatos infókat és az egyéb tippeket is :)

Szia Andi! Én is az első babát várom, de még csak a 27. hétben. Hogy bírjátok ezt a meleget?

Ez a szülésfelkészítő program engem is érdekel. Megpróbálok elmenni jövő héten, bár sajna tök sokat keményedik a méhem, úgyhogy majd még meglátom.

Adri
gyadri

Anid,

Köszi Neked is. Nekem a védőnőm mondta, hogy csak a baba nevére lehet kérni a receptet, de majd megkérdezem a háziorvosomat is.
Az 1 nap jól hangzik, csak kár, hogy ezzel kell tölteni Apának a drága szabit.

Adri,

Engem a 35. héten szobafogságra ítéltek, mivel 2 ujjnyira kinyíltam és a mai nap volt kitüzve minimumnak a babóca benntartására. Sikerült!!! :D Itt a lakásban viszonylag jó idő van, így elviselhető volt a kánikula. Persze azért a lábam és az ujjaim szépen dagadnak, de már úgy sincs sok hátra, azt már féllábon is kibírjuk.
Tudjátok a baba nemét, illetve nevét?
Nekünk kisfiú lesz, elég egyértelmű volt számunkra is a 28. heti 4D-n a férfiassága. :lol: A nevét illetően még mindig hezitálunk, évek óta egyértelmű volt, hogy Balázs lesz, ha kisfiú, de most meg mégse vagyunk olyan biztosak benne. :)

Andi
bandika

Sziasztok!

Koszonom szepen a jotanacsokat, de kepzeljetek el, voltam a korzetinel, es kiderult, amit en is sejtettem, h sikerult elkapnom egy jo kis virust... :cry: Vmi belfertozeses dolog, antibiotikumot nem kaptam egyelore, csak szenet, de eleg nehezen tudtam egesz nap la. 38 fok korul tartani a lazam...

Olyan szornyu, h csak szoptataskor latom a kislanyom, es akkor is kendot kell kotnom az arcom ele!!!! Remelem, hamar lekuzdom, mert nagyon hianyzik :cry: !

A hasgorcsoles abba maradt, vasarnap telik le a 6 hetem, cicik jol vannak :wink:

Meg egyszer nagyon koszonom az aggodast+tanacsokat!!!!

Puszi Nektek!

Ja, nem tudjatok veletlenul, mitol alakul ki a koszmo, es h lehet-e ellene tenni? A kis Lujzinak kezd olyan lenni a szemoldokenel :(

Kép
boga

Sziasztok

Andi
nekem tavaly apjuk délelőtt elintézett mindent, és utána már vitt is minket haza, Úgyhogy meglepően gyorsan megy, pedig mi is azt hittük hogy napokig fog tartani. De vannak még csodák, Remélem, hogy idén is fél nap alatt meglesznek a papírok!

Anid
köszi szépen jól vagyunk.
Csak már úgy szeretném érezni Pici Bogárkát! Mert így minden napom csak aggódás, hogy minden rendben van-e. sajna utoljára 16-án voltam UH-on, és legközelebb is csak 16-án megyek (klinikára- AFP-s lesz)
most mennem kell mert Ákos már nagyon álmos!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Figyeljetek a papirokra, mert nekem az ugyinezo neni, aki kiallitotta oket a korhazban, azt mondta h 6 heten belul kell elintezni, es allitolag ra van irva h egy honapon belul... Igy nekunk buntit kell fizetni a keses miatt...

Ja, es hozzam elfelejtettek jonni a korterembe, hazajovetel elotti napon a szobatarsaim mondtak, h huzzak le a fsz-ra elintezni. Pont az elotti nap voltak a kortermunkben, h en bekerultem :(

Sok sikert es gyors szulest minden mindjart szulonek!!!

Sziasztok!

Kép
boga

fsz-re... bocs!

Kép
boga

Erika!
Jó, hogy előkerültél, szoktam rád gondolni!!!!!

Boga!
Jobbulást!!!!

Andi!
A lányok már mindent leírtak a papírokról, nálunk is gyorsan ment az intézés. Csak a 6. kerületi anyakönyvi hivatal egy rémálom, a férjem 3x volt másolatot kérni. De szokta mondani, hogy megy ő negyedjére is szívesen....

Petike ma is jól viselte a szurit, utána még puszit is adott a doktor néninek. Persze előtte megnézte az ampullák felszívását, megvizsgálta az injekciós tűt. Olyan kis okostojás!! Ma is lent voltak a heréi, tökre örülök.

Ma tényleg lesz Hősök!!
Jó éjt!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok lányok!
Képzeljétek ma azt hittem reggel megszülök, annyira görcsölt a derekam alig bírtam a CTG-re elvánszorogni. Kicsit örültem is neki, de amikor véreset pisiltem a terhesgondozóban, akkor rá kellett jönnöm hogy csak a veseköveim indultak be.
A dokim nem volt a gondozóban, mert megint szült a Klinikán egy szerencsés mami!
Délután elmentem hozzá, sajnos Dani baba még mindig nem szállt le, a méhszájam meg mint 2 hónapja! Na mostmár kezdődik a napi CTG meg a flowmetria. Ezt se gondoltam volna, úgyhogy veszélyeztetett terhes lányok ne izguljatok, még túlhordás is lehet a dologból!
Boga! Nagyon örülök, hogy nincs olyan nagy baj! A Normaflor nagyon jó bélflórára, meg a Smecta is egy csodaszer, ha hasmenésed van! Egyik se árt a babónak!
ábimami

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma! Győztem elolvasni.

Muzsu,
Kb. 950m2 - a ház alapterülete, plusz még egy kb. ugyanekkora mellette :), de azon csak a gyümölcsfáink vannak és némi ellóherésedett fű. Van mit gazolni benne, egyelőre nem is győzöm egyedül, mert Blanka igényt tart rám, hanem néhány helyi ember időnként besegít. De majd ha megnő, megint átveszem az irányítást, mert alapvetően szeretem és a kényes részeket általában én csinálom meg.

Boga,
Örülök, hogy nem mellgyuszi és remélem hamar túlleszel ezen a nyavaján. Fel a fejjel, a pozitív hozzáállás is gyógyít! :wink:

Gabek,
A mi medencénk még a dobozában pihen. :( A "nagy" medencét már elkezdte apa takarítani, jó koszos lett a télen.
És eszembe jutott, hogy egyszer én is csináltam pancsolót az unokaöcsémnek 1,5 éves kora körül anyuék erkélyén. Rögtön jött is fel a szomszéd, hogy csak nem csőtörés van nálunk? :roll: Hát nem is tartott sokáig sajnos :lol: , pedig nagyon élvezte Máté.

Új kismamiknak üdvözlet! :)
Az okosságokat már mind megírták előttem. Csak annyit tennék hozzá, hogy nálunk apa nem ment el TAJ kártyát intézni, hanem megvártuk, amíg kiküldik maguktól. Talán 2 hét alatt itt is volt.

Holnap utazunk és majd kedden jövünk haza. Lehet, hogy a muffin recept addig várat magára, mert most vár a vasalás és a pakolás. Sorry. :(

Jó éjt mindekinek!
prücs

prucsok

Sziasztok!

Andi!
A babának a dolgait a gyerekorvos biztos,hogy felírja a Te TAJ számodra.Nálunk is így volt!
Még a tápszert is az enyémre írták!

Ábimami!
Kitartás!!!

Boga
A Normaflor tényleg nagyon jó!

Sziasztok
Vendég

Jó reggelt!

Egy gyors off-topic recept: Almás-morzsás muffin
Tésztához: 2 kisebb alma felkockázva, 12 dkg teljes kiőrl. liszt, 14 dkg finomliszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 és 1/2 tk fahéj, 1/4 tk szegfűszeg, késhegynyi szerecsendió, 9 dkg durvára vágott dió, 1 tojás, 14 dkg barna cukor, 0.8 dl étolaj, 1 cs van. cukor, 3 dl tej
Összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat,szegfűszeget, szerecsendiót, diót és almát. Felverjük a tojást, majd ehhez hozzáadjuk a cukrot, olajat, vaniliás cukrot és tejet, majd jól elkeverjük.
Ezután adagoljuk a lisztes keveréket a tojásos masszához, míg egynemű nem lesz. Formákba töltük.
Morzsához: 5 dkg liszt (szerintem több kell bele, mert nem túl morzsás így), 1 tk fahéj, 6 dkg durvára vágott dió, 4.5 dkg barna cukor, 5 dkg puha vaj - ezt gyúrjuk morzsalékos tésztává és megszórjuk vele a muffinokat, majd sütőbe tesszük (180 fokra előmelegített) és kész.

Szép napot,
ági

prucsok

ÉLJEN BLANKA!!!!!!!!!!!
Sok boldogságot kívánunk neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sok Boldog Szulinapot pici Blankanak!!!

Kép
boga

Sziasztok!

Én is nagyon boldog születésnapot kívánok Blankának!

Andi
Nálunk is kisfiú lesz, már kétszer is megmutatta a kukacát :) Ádámnak fogják hívni, de már nem gondolkodunk más néven, mindenki így szólítja a pocakomban lévő kis ficánkát.

Boga
Jobbulást kívánok!

Ábimami
Gondolom mennyire hiányoztak most ezek a vesekövek + a görcsök. Voltál vele orvosnál? Vagy már volt veseköved és tudod mit kell tenni?

Szép napot mindenkinek

ADri
gyadri

Blanka Babának nagyon sok boldog ELSŐ születésnapot kívánunk!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Blankának Boldog Szülinapot!!! Kép

Jutka
Vendég

Blankának boldog első szülinapot kívánunk!!!!

Prücsök
Mit tervezel a nagy napra, nálatok hogy lesz az ünneplés?

Bandika
A párod kap néhány nap extra szabit, hogy otthon lehessen veletek. Ha jól emlékszem 3-at, így ha egyet a papírok intézésével tölt akkor még két teljes napot otthon lehet veletek :)

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Már tegnap is akartam írni, de nem engedte a Babanet. :cry:

Nálunk nagy betegséghullám volt, Máténak ment a hasa, és hányt is. :x Nagyon sokat aggódtam érte. Nagyon magas lázai is voltak. A kérdés, hogy szerintetek mi az a diétás kaja, amit már főzhetek neki. Már jól van, tegnap már nem hányt, és a hasa sem ment. Répa, krumpli, banán, keksz - ezt tudom, de mi legyen a következő fokozat?

Blankát Isten éltesse sokáig!

Froscht használók: hogyan mostok Frosch-sal? Nekem olyan a mosógép, hogy a tartálya por alakú mosoószerre van kitalálva (magyarán olyan öreg, hogy a folyadék szerintem kifolyna belőle). Lehet ezt az izét simán ráönteni a ruhákra? Mert akkor áttérnénk mi is.

Attól, hogy ritkán írok, néha olvaslak ám Titeket - csak nem minidg jutok el odáig, hogy írjak is. Viszont most megragadom az alkalmat, és üdvözlök minden új kismamát!
Sok puszi,
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Rita! Én folyékony mosószert használok (nem Froscht) és a mosógép dobjába teszem mégpedig egy arieles adagolóba. Ez azért is jó, mert görgős az egyik fele és be lehet kenni a foltokat a mosószerrel, így könnyebben kijön belőle a folt. És ezzel a módszerrel csak a nagyon durva foltokra kell folttisztító. A következő talira szívesen viszek neked egy ilyet, ha gondolod. Egyébként az üzletekben rajta van a mosószeren. :)
Máténak én egy kis levest adnék, sima zöldséglevest pl. vagy én ilyenkor a 4 hónaposoknak való bébiételek közül a kedvenceit szoktam adni (Kecskemétiből a burgonyafőzelék pulykahússal, csirkehús sárgarépapürével). Ezeket mindig szívesen megeszi.

Folyt köv....

Kép
Kép
huncut

Folytatás:

Blankának mi is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!
Várjuk majd az élménybeszámolót a nagy ünneplésről!
Prücsök! Aztaaaa! Így már elhiszem, hogy sok dolgod van a kerttel!

Andi! A szüléstől számított egy hónapig a te taj számodra írhatják fel a recepteket a babának úgy, hogy a te taj számod elé írnak egy 8-ast, ezzel jelzik, hogy ez már a baba receptje. Egy hónap után már csak a baba taj számára mehet, tehát addig kell elintéznetek az OEP-nél. Ebbe az időbe bőven belefértek.

Megyek, mert nyűglődés van, sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

:D BOLDOG SZÜLINAPOT PICI BLANKA! :D

Köszi mindenkinek a sok hasznos infot a papírokról. Megintcsak bebizonyosodott, hogy a védőnőm nincs mindenben a topon, nem is megyek hozzá többet, egyébként is mindig ijesztget.
A gyerekorvosunkat még nem ismerem, mert úgy volt, hogy június első hetében új helyre költözünk, de most már nagyon úgy tűnik, hogy nem jön össze. Így viszont majd csak augusztusban fogunk, addig viszont fel kell keresnem a helyit.

Erika,
Mi is Kaálisok voltunk egyébként, 1,5 évig jártunk, de végülis Babóka úgy gondolta, hogy inkább spontán szeretne jönni, mindenki meglepetésére. :)
Olvastam, hogy aggódsz a mozgolódás miatt. Nekem első baba és én csak a 19. héten kezdtem érezni, akkor is még csak elég ritkán. (izgultam is miatta én is már kb. a 16. héttől) Meg nekem mellső fali a lepényem és azt mondják, ezért is kicsit később észleli a mami a mozgást. Nem lehet, hogy Neked is így van?

Andi
bandika

Sziasztok!!!!!

Rég jártam erre, kész a felújítás, így már van gépem. VÉGRE. Megpróbálok visszaolvasást tartani, ha az én kis pakolóművészem engedi.

Először is NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK Blankának.

Minden új kismamit üdvözlök és az elmúlt egy hónap alatt született picikhez sok boldogságot és sok-sok tejcsit.

Üdvözlet mindenkinek.

Sziasztok

Andi

Kép
andusz

Sziasztok lányok!
Írtam, írtam az előbb, erre Gézu kikapcsolta gépet!!!! Ha ezt a férjem tudná!!!!
Újra kezdem.

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Blankának!!!

Prücsök!
Köszi a receptet! Te se unatkozol a kertben!! Nekünk 1300 m2-es a telkünk és bár nagy a ház is, meg javarészt fű van már rajta, de azért van dolgom nekem is. Amúgy én is szívesen molyolok a kertben, csak a szomszédok még nem füvesítettek, így gyomtenger van körülöttünk. De egy-két év múlva már beépül ez a rész, akkor könnyebb lesz. És tegnap este leellenőriztem a barackokat, és felfedeztem, hogy nem 2 db, hanem 3 db barackunk van!!!! Ebből azért lekvárt még nem főzök....
Jó ünneplést nektek!!!!

Rita!
Én a főtt krumplis időszak után húslevest szoktam adni nekik. Az bejött!!!! Gyógyuljatok mielőbb!!!!

Ábimami!!
Hát csak kibújik egyszer az a gyerek!!!! Szurkolok neked!!!

Boga!
Nagyon rád jár a rúd, vigyázz magadra!

Ma nincs már mínusz 20 fok, így kint voltunk az udvaron, délutánra még kitalálok valamit. Beígértem Petikének a János vitézt, mert kapott egy kukoricaszállító kocsit, és azóta Kukorica Jánost emlegeti. Ja, és délelőtt megint muffinost játszottak a cserepekben, de Petike továbbfejlesztette: ma már muffinlovagok voltak Gézuval, Panni meg muffinhercegnő!!

Jó ebédelést, alvást, délutánt!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Boldog első szülinapot kívánunk Blankának!!!!

Bíí és Lilla

lilló

Halihóóóóóóóóóóóó

Bandika
Apa az extra napokat csak akkor vegye ki,ha ti már otthon vagytok! Nincs értelme a szülés után egyből, ti benn ő az üvegfal mögött.

Rita
Jobbulást Máténak! AZért ha napokig adod neki a könnyű kajákat nem lesz baja, mármint úgy értem, nem kell annyira variálni.

Nélunk is orvosos napok vannak:
Tegnap este Katával jártuk meg az ügyeletet,mert vérzett az orra, vagyis fürcsi után a kaja közben véres volt az egyik orrfele. Felhívtam az ügyeletet, s mondták azért menjünk be, bár nem levert a ygerek, evett,aludt egész nap rendesen.
megvizsgálták, és semmi.
Valószínű napközben belekapott és a meleg vizuka hatására feloldódott a var.
Nagyon rendesek voltak a Bethesdában! :lol:
Viccelődtek,meg minden!
Mondjuk Kata visított, mint az újévi kismalac, de 1 percig kukucskáltak az orrába,leszedték a vart és kész.
Ápolónéni kiment apukához,hogy nem bántják ám agyereket, csak nagy a hangja! :lol: Mondtuk, hogy 3,5 hónapig gyakorolt! :lol: :oops:

Állítólag, amikor kivették a pocakomból, akkor is így üvöltött! (Akkor mé lett8/9-es abgarja?) :roll:

Ma reggel meg én mentem a dokihoz: torokgyuszival.Megjegyzem se láz,se takony,se köhögés, csak nem bírok nyelni. Erre felírja az antibiotikumot! :twisted: Nem váltomki, soha nem szedem be úgyse, mondjuk kb. 16 évesen voltam úgy igazán beteg utoljára!

MA bementem a bölcsibe!!!Júl 15-én kell menni beritakozni, hogy esetleg 2008!!-ra legyen hely!Úgyhogy stip-stop egy hely!Aztán még mindig meggondolhatom magam!
Kata úgy elment a gyerekkel játszani,mint a sicc!20 perc után fordult hátra, keresni engem!
Azt hittem ott nyomban elsírom magam!
De arra legalább jó volt, hogy lássam,erre nem vagyok felkészülve!
Mondta a bölcsis néni, hogy pont jó, hogy még kapok egy évet(én)! :oops: :lol: Sírva nem lehet beszoktatani egy gyereket!
Nagyon aranyosak voltak egyébként! :lol:

Lilla
Mi volt am a vizsgán????????????

Én 15 év vezetés után a multkor próbaképp megcsináltam a tesztet! Jól megbuktam!! :oops: :oops: :twisted:

Kép
anid

Mi lenne, ha sok Andi--Anid variácóból szépen áttérnénk a Dina megnevezésre???????????Úgyis így szólítanak többségében a népek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Mi lenne, ha sok Andi--Anid variácóból szépen áttérnénk a Dina megnevezésre???????????Úgyis így szólítanak többségében a népek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Lassan velem van tele az oldal! :twisted:
Hogy tudom megváltoztatni a nevem???? :roll:

Kép
anid

Sziasztok!

Köszi az ötleteket!

R

Kép

Kép
rita81

Sziasztok,

Anid, jövőbeli Dina
Komolyan már be kell íratkozni a bölcsibe, ha jövőre akarsz járni? :shock: :shock: jövő szeptemberre gondoltad, mert akkor az durva :x

Én a gyógyszertárra vagyok éppen pipa, mert kértem Mucopront, de mondtam, hogy kisbabának kellene valami légzéskönnyítő. Hazajövök, elolvastam a tájékoztatót, kiderült hogy köptető és 2 éves kor alatt nem adható :roll: :x Tuti visszaviszem és felháborodok, hogy hogy ajánlhat ilyet egy gyógysertáros, ott mégsem olvashatom el a tájékoztatót, mert megölnek a sorban állók.

Bandika
Ja és még annyi, hogy amíg te kórházban vagy, addig is intézheti már a párod a papírokat ha kicsit el tud lógni. Így ha kijössz, éjjel-nappal csak veletek lehet.

Máténak jobbulást!!

Anid, Erika, Bandika
Tegnap este az Estében volt a Kaáliról szó, ill. ott volt 2 pasi is Dr. Kovács és Kaáli nemtudom ki, tudtátok, hogy ő egy ma élő ember? A meddőség volt a téma és hogy a nyaralások alatt, hosszú hétvégéken több gyerek fogan meg, mint amúgy.

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok

Boldog 1-ső Szülinapot Kívánunk Blankának!

Andi
megkérdezhetem hogy ti a Kaáliba kihez jártatok, mert itt ketten is Mágus rajongók vagyunk!!!!
Sajnos nálunk egyikőnknek sem lehet spontán baba, Isteni csoda lenne! De azért 2-3 év múlva megtörténhetne nálunk is a csoda, csak sajnos ez a csoda nem fog :cry: soha bekövetkezni! De hát ügye én már ne legyek telhetetlen :wink: ! Mert ügye ahhoz képest mi javítjuk a lombikos statisztikát!
Mozgás: igen aggódom, de épp délelőtt néztem, hogy Ákost is a 19. hét 6. napján észleltem, úgyhogy még addig van idő!
Te most hány hetes vagy?

Anid - Dina
csak el ne felejtsem

Gabek
sajna nem láttam, pedig jó lett volna.
Igen tudtam hogy Dr. Kaáli István Géza (ha jól tudom) élő ember, a Kaáliban már láttam nem is egyszer!

Sziasztok

Erika[/b]

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Kedves Blanka!
Nagyon-nagyon sok boldog első szülinapot kívánunk!

Jencike-Janka-Kata

Kép
Kép
angyalka2

Halihóóóóóóóóó

Gabek
Bizony a jövő évi beiratkozásról volt szó!!!!
Mivel most már gyed/gyes melett lehet dolgozni teltház van!!!
Érdemes előregonolkodni!

Én láttam a műsort! Igen tudom,hogy Kaáli Géza élő ember, bár először nekem is furi volt! :shock:
És tényleg jók a hosszú hétvégék! :oops:

Erika
Én azért még várom a csodát! De valóban mi már ne legyünk telhetetlenek, hisz egyszer már átvertük a biológiát! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Dina,
Mi is úgy tervezzük, hogy akkor jön Apa 1 hét szabira, mikor már otthon leszünk. Várom már nagyon az első hármasban töltött napokat! Egyébként meddig kell bent maradnunk? Úgy hallottam, hogy normál esetben már 3-4 nap után is hazaküldenek.
Tényleg durva, hogy már a bölcsibe is ilyen nehéz bejutni. Érdemes lenne nyitni egy magánbölcsit és akkor a saját gyerkőcnek tuti helye van :). Ti pestiek vagytok?

Erika,
Mikor mi elkezdtük nem ismertem senkit az intézetben és ezt a fórumot sem olvastam még, így ahhoz mentünk, akit éppen a recis ajánlott, ő pedig a doktornő volt. Ő is nagyon kedves és jó fej, de most már tudom, hogy a Mágusnak van a legnagyobb 'rajongó tábora'.
Szerintem pont akkor esélyes a csoda, ha már nem görcsölsz a teherbeesésen, és a két gyerkőc után ez már biztos így lesz!
Én most kezdtem a 38. hetet, már nincs sok hátra. Lehet, csinálok egy vonalzót, még úgyse volt olyanom. :)

Gabek,
Én sem láttam a műsort, de azt tudtam, hogy Dr Kaáli egy élő személy, asszem egy jó ideje már Amerikában él.

Andi
bandika

Vonalzó próba

Kép
bandika

Sziasztok!

Csak gyorsan elújságolom a jó hírt, aztán megyek is:
Sikerült a KRESZ vizsgám, úgyhogy szerdától lehet rettegni az utakon, mert kezdek vezetni tanulni :D
Ma ezt meg is ünnepeljük Apával egy mozival, ha már úgyis itt van, mert ő vigyázott Bííre, míg vizsgáztam. :wink:

Szép estét!
Lilla

lilló

Sziasztok, ezer éve kérdeztem itt tőletek néhány dolgot és vissza is olvastam. Azóta eltelt egy kis idő, és egy kismamival megnéztük a szülőszobákat. Hát egy álom! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire korszerűek. Remélem sikerül a klinikának elérnie, hogy ne vonjanak el tőlük több pénzt, és visszakapják azt, amivel gazdálkodni lehet. Totál megéri.

Egy dolgot javasolt a szülésznő, hogy kérjünk beutalót a dokitól. Ez arra az esetre kell, ha esetleg a mentő vinne be, mert az a gyakorlat, hogy az I. sz.-ba viszik a mamákat, és ha a mama nem elég akaratos, akkor ott is marad. Beutalóval pedig nincs kecmec.
Ha privát oldja meg a mama, vagyis férj viszi, akkor szó nélkül fogadják a klinikán.

Egyébként totál tele voltak, egy szülőszoba volt üres, de az is csak kb 10 percig, amíg bemehettünk, aztán jött egy másik szülésznő (vagy nővér??) és készítette az ágyat a következő vajúdónak.
Bízom benne, hogy lesz szabad szoba, amikor én következem. :)

Kép

Kép
boszti

Sziasztok!

Lilla
Gratulalok a vizsgadhoz:) Tul vagy az elso legnagyobb megmerettetesen a temaban:) Jo vezetest :wink: !

Dina
Nagyon cuki mama-sztori a bolcsis torteneted :D ! Nagyon fura lehet elkepzelni, h egyszer majd ott hagyod a gyerkocod, aki amiota megvan, Veled van! En tegnap egesz nap olelgettem Lujzit, mert tegnap elott egy napra lebetegedtem , es nem tudtam vele annyit foglalkozni. Anyukam meg ferjem setalgatott vele, en meg az agybol neztem, h milyen aranyos, es sajnalkoztam, h nem az en kezemben van... Tegnap gyorsan orvosoltam a hianyt, h visszaalljon az egyensuly :D . Persze, csak amikor gorocsolt a pocija, igyekszem nem elronatani am! Mar amennyire egy 6 hetes pruntyit el lehet rontani :wink:

Abimami
Hogy vagytok? Meg egyben?

Lanyok!
Koszonom szepen a jokivansagokat, mara vegre a hoemelkedesem is elmult, szerencsere hamar legyurtem a kort 8)
A lazas napom kozben azon gondolkodtam, h tenyleg mennyi minden megvaltozik az ember eleteben egy baba erkezesekor! Persze ez evidencia, de nekem meg igy 6 het tavlatabol is tudatositani kell neha a dolgokat. Most arra jottem ra, h mas am ugy betegnek lenni, h van egy kis elet, akirol gondoskodni kell, es aki szamit ram... Nagyon jo erzes, erot ad :D !

Szep napot mindenkinek :wink:

Kép
boga

O! Most latom csak, en kezdtem a napot!!! Hogy lehet ez, en hetalvonak szamitok mellettetek!!! :oops:

Kép
boga

Sziasztok lányok!
Először is Blankának óriási Boldog első Szülinapot! Tegnap nem tudtam írni mert totál le voltam robbanva. Rohadt vesegörcs, meg az energia készleteim is teljesen lemerültek az utóbbi várakozós napokban. A veseköveimre pár hete derült fény, a terhesondozás során találtak vörösvérsejtet a pisimben, persze frászt kaptam, hogy veseelégtelenség, vagy ilyesmi, de végül az UH-n kiderült, hogy "csak" vesekő. Hát most nem lehet vele mit csinálni, majd szülés után.
Dani baba még mindig nem jön, egész éjszaka nyomakodott lefelé, de nem jött össze neki. Ez olyan folyamatos fájdalommal járt, nem tudom normális-e, de azt hittem megörülök, nem aludtam egy percet sem. Már kezdem azt hinni, hogy túl nagy a feje azért nem tud beékelődni, és azért fáj ennyire. Az Ábival nem éreztem semmi ilyet. Mit gondoltok? (2,5 hete 3600g-ra mérték, mekkora lehet most?)
Na lassan készülödök, megyek a Margitba CTG-re, holnap, holnapután meg a klinikára kell majd mennem.
Boga! Örülök, hogy jobban vagy!
Sziasztok!
ábimami

Halihóóóóóóóóóóóóóóóóó

Lilla
gratula vizsgához!
hajrá vezetés!!!
Képzeljétek anno (a mamutok előtti korban) én Moszkvicson tanultam vezetni, és párna volt a seggem alatt, mert nem láttam ki! :lol:
Fűű,de ciki volt!

Boga
Igazad van, most már máshogy beteg az ember.
Nekem uyge fáj a torkon, meg elaludtam a nyaka úgy tiszetességesen, de amíg a ygerek fenn van, addig no nyafi,mert nincs kire hagyni az örökmozgót, de este,amint lefeküdt, no akkor bepótolok mindent!
Bár apa szerint szimulálok, mert látott szülné és meg se nyikkantam, úgyhogy nincs komoly baj! :P :lol:

Azért így lassan egy év távlatából+ 9 hónap kell/kéne egy kis pihi!
Be is tervezek egy masszázst!

Ábimamai
Azért lassan csak elő jön az a ygerek! :lol:

Boszti
Szia!
Nyugi, csak nem a folyosón fogsz szülni! :lol:
Jól vagytok??

Pusszantás
Dina (Anid visszafelé)

Kép
anid

Sziasztok!!!!

Először is, ne haragudjatok, hogy csak ilyen ritkán nézek be, de hát a gyerök leköti az időmet rendesen:-))

Blankának nagyon sok Boldog Szülinapot kívánunk!!!!

Üdv az új kismamiknak is, már most irigykedem kicsit a pocakok miatt, de hát azért még várni kell a kistesóval.
Néha nagyon nehéz napjaink vannak, hát akkor persze nem gondolkodom kistesóban:-) :oops: :lol:

Kicsi Ákim (aki már lassan nem is olyan kicsi) szépen fejlődik, most 12. hetes és már 7kg :oops: :oops: Hát meg is szoktam kapni a védőnéninktől, hogy hát mennyit gyarapodik.. De mindehhez már 74cm-s rucikat hordunk, szóval nem olyan dagipók ám:-))) (megpróbálok képet felrakni róla)

Talán tudnátok segíteni nekem alvás ügyben: a gyerek este 9kor elalszik, és hajnal 2-től 6ig folyamatosan nyöszörög, ficánkol, olyan, mint amikor ébredezik. Én ugrok, cumi a szájba, és akkor fél óráig csönd van. Mit rontottam el, vagy mit csináljak másképp, hogy végigaludja az éjszakát?
Este is már nagyon nyügi, alig van ereje kajolni, ezért ha felveszem büfizni, akkor meg sír, hogy éhes még. Szóval nagyon sokáig szopizunk, mire végre tele a hasa. Hogy csináljam másképp, hogy ne igy legyen? Hogy ugyanúgy fél óra alatt teleegye magát, és aztán alvás? Néhány héttel ezelőtt ez nem volt gond, most meg igen.

Ne haragudjatok, hogy "panaszkodok", és mindemellé még ritkán is jövök, igyekszem tényleg. Csak így, hogy állandóan fel kell kelni éjjel, tök fáradt vagyok, nincs erőm gép elé ülni, inkább pihizek valamennyit.

Köszönöm előre is a segítségeteket, és tényleg igyekszem többször jönni!

Puszi: Szilvi, Áki

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Dina!
Tegnap jöttem ám rá, hogy az Anid, a Dina visszafele. :oops: :oops:
Bölcsit, hol néztetek? Ott ahol most laktok? Mi lesz akkor ha elköltöztök addig? Mikor tervezted, hogy beadod Katát böcsibe?
Én is gondolkodom, hogy Imit be kellene majd adni, de most még olyan kis "pici". Nem lenne szivem otthagyni. Pedig annyira szereti a társaságot Imi.

Ábimami!
Nekem is a 36. héten 3400 grammra tippelték Imit, aztán végül a 39.-en 3850-el született. Nem mindig pontos az az UH.
Meghát akkora a babód amekkorának lennie kell. 8)
Hanyadik héten vagy egyébként???

Boga!
Örülök hogy már jobban vagy! Nagyon ügyes vagy hogy ilyen hamar meggyógyultál.

Lilló!
Gratula a vizsgádhoz! Mindent bele!!!!! De azért óvatosan. :wink:

Boszti!
Üdv újra itt! Reméljük lesz hely, ha eljön a Ti időtök! Addig is kitartást, a nagy pocakhoz!!!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Kép Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Szia Szilvi!
Szép fiú Ákos! Látom ő is fotóérzékeny! :lol: :lol: :lol:

Tündi
Ez jó kérdés, mi van akkor ha elköltözünk,de majd akkor problémázom ezen!
Hát én sem tudnám most otthagyni!
HA nincs tesó, akkor én visszamennék dolgozni jövőre!
legalábbis úgy gondolom!
Úgy szeretném, hogy GyEs mellett dolgozom, és ha lehet a gyerek összeszedjen minden idegen flórát,hogy az ovit már jobban bírja!
de ez sok összetevős!
Mindegy,még az sem bizots,hogy felveszik 2008-ra.
Egyébként sima kerületi bölcsi,de nagyon jó! Bár az árakat nem kérdeztem.

Kép
anid

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?