Új privát üzeneted érkezett!

ÓÓÓÓÓÓÓ Elfelejtettem!

A három tanuló és vizsgázó anyukának minden elismerésem a sikeres vizsgákhoz! Nem semmi gyerek/gyerekek mellett tanulni. :shock: Ügyesek vagytok!!!! :D

Jamiee!
Oksi! Majd akkor teszlek be a tábliba! De biztos minden rendben lesz!! :wink:

Csongianyu?
Ha gondolod, téged is beteszlek. :)
szilbee

Hát teljesen lemaradtam :( :(

ILDI!
SOK TEJCIT KÍVÁNUNK?ÉS GRATULA PETIKÉHEZ!!

Kép

Kép
katlina

Kérdőjel helyett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
katlina

Szép jó estét!

Manó, isteniek a képek!!! Nekem a legjobban a tüzijátékos tetszik! Egyébként meg nosztalgiáztam egy kicsit, mert bár ennyire azért nem, de Csongi is hasonlóan viszonyult az első szülinapi csokitortájához :lol:

Szilbee, köszönöm, megtisztelsz vele! Hová küldjem az adatokat?

Vajon Ildiék hogy viselik benn a meleget?

Ma voltunk kinn a reptéren a repülőnapon. Lányok, azt hittem megsül az agyam! Annyira tűzött a nap, meg tüzelt a beton, hogy egyáltalán nem tudtuk élvezni sem a műsort, sem a kocsikat, helikoptereket :(
Egyébként is Csongit főként az ugrálóvár érdekelte. Ízlések és pofonok. Jövőre azt hiszem, kihagyjuk!
Ja, most meg a barátnőjénél alszik, úgyhogy teljes magányban vagyok. Nem is bánom, néha kell egy kis remeteség...

Évi és
Kép
csongianya

Csongianya!
Tegnap anyósomék is kint voltak a reptéren a fiammal. Levente a frászt hozta a pilótákra, ahogy tekergette meg nyomkodta a kütyüket. Biztos öregedtek pár évet... :lol:
Itt is megadhatod, de privát üzenetben is elküldheted az adatokat. :)

A táblázatok! Petikét még nem vezettem fel rá, de ami késik nem múlik...

TOPIC TÁBLI
SZÜLINAPI TÁBLI
szilbee

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna
johanna1975

Hajni!!!

Nagyon nagyon édes Franci az összes képen :)A tortás képek valami eszméletlen jól sikerültek még Dia is megcsodálta ahogy Franci eszi a tortát :P

Ágica Hexe!!!
Hogy vagytok mizus veletek????? Írjatok már egy kicsit magatokról...létsziiiiii :wink:

Csongianya!!!!!!
Bocsi Neked még nem is köszöntem külön :( Üdvözöllek én is közöttünk!!!!Egyébként nekem is nagyon ismerős vagy!!!!
Kép

KépKép
diÁcska

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk... Tegnap alkottam egy albumot:

http://www.babanet.hu/album/main.php?=1 ... 112&page=1

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Most olvastam, hogy Szolnokon és környékén jégeső pusztított. Itt nálunk kb. 10 csepp eső esett!!! Bár 6 órától dörgött az ég valahol, mert itt sütött a nap. Még nézelődtünk is hogy honnan jön a borulás. Érzékelt valaki ebből az esőből valamit?

Évi és
Kép
csongianya

Szia Évi!

Így utólag is üdv közöttünk!

Nállunk a Széchényin este 7 fele kb. 10 percig csepergett az eső. Most viszont nagyon erősen fúj a szél néha dörög és őrülten villámlik.

Nem írtá lte régebben az NLCafén is?

Zsú

KépKép
KépKép
geromilo

Nálunk éjjel volt nagy zuhi. Most tök kellemes idő van így reggel! 8)

Katlina!
Veled mizujs??

Zsú!
Belaktátok már az új fészketek? :)
szilbee

sziasztok

Hajni.Nagyon arik a képek.a maszatos pofis olyan tündéri.és szép lett a torta is.

Felénk akkora vihar volt az éjjel,annyira dörgött,villámlott...

Évi.Igazán nagy fiad van már,a végén még tényleg focista lesz. :wink:

Elin.voltál Ildinél v.beszéltél vele?

Nem tudom írtam-e múltkor,hogy Sziszit is felvették az oviba-jött a papír-már jún 14-én lesz az első szülői.

Zsu,akkor átíratkoztok a másik oviba?És akkor Tellával lesz Gergő egy csopiba?

Képzeljétek egy ismimnek most szedán 10perc alatt lett meg a 3.babája és ami poén otthon indult meg a szülés,a magzatvízzel jött a baba is,mire kiértek a mentők az apuka levezette a szülést
:shock:

Jó pihit mindenkinek

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jelentem egyben vagyunk!!! :D :D

Elin!
Ügye ma mész Ildiékhez,utána várjuk az élménybeszámolót :D :D :D

Kép

Kép
katlina

Sziasztok! Délután megyek Ildiékhez! Persze, hogy viszek fényképezőgépet :!: Majd este tudok megint géphez ülni, olyan 9 óra magasságában biztosan lesz fent kép...persze, ha nem Ildi akar feltenni majd, de biztosan megengedi...

Cleo: az ismerősöd sebessége nem semmi :shock: ! Amit én hallottam eddig leggyorsabb szülést, az 45 perces volt és a kórház előcsarnokában fejeződött be :lol: (nem Szolnokon), az is 3. baba volt. De ez mindent visz :lol: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Frissített TOPIC TÁBLI!!!!

Elin!
Várjuk a képeket! :)

Potykamanó!!
Ti hogy vagytok????
:shock: :?:
szilbee

Szilvi,láttam egy szép nevet a tábliban a sorodnál :) -nekem naaagyoon tetszik. :D :D .

KépKép
KépKép
cleo27

Andi!
Hogy kiszúrtad! :wink: :lol: Lesz második (vagy harmadik, ahogy vesszük) neve is, csak még nincs kiválasztva, hogy melyik (Csenge / Kata... stb.) A fiúnevekkel megint hadilábon állunk. :roll: Szívesen veszünk bármilyen név-javaslatot :D , mert nagyon be tud már sokalni az ember az utónévkönyv olvasása közben... Összemosódnak a nevek, egy jó pár meg ki is marad...
szilbee

Íme Vona Péter Bálint!!
Kép
Kép
Kép
Olyan kis formás bébi!! Jó volt megint ilyen picurit látni, már el is felejtettem, hogy az enyém is volt ekkora.
Elég nem jók lettek a képek, de hát üvegfalon keresztül, reszkető kézzel ennyi sikerült :roll:
Végig aludt, míg ott voltam :lol: . De majd Ildi biztosan tesz majd fel jobb képeket is. Amúgy azt mondja nagyon jó baba, szopizik, alszik. Most durrant be neki a cicije, reméljük később is minden oké lesz!! Állítólag Petike rá hasonlít, mondtam, tőlem ilyet ne kérdezzen, mert még a sajátomról sem tudom megállapítani, hogy kire hasonlít...? De úgyis változik még. De szőke nem lesz, az már kátszik :lol: !
Szülés 1 mondatban: az NST-je fájásokat mutatott, azért fogták bent pénteken, aztán a dokija megindította a szülést.
Jól van Ildi is, Petike is. Kicsit sárga, dehát így van rendjén.
ÜDVÖZÖL MINDENKIT!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

De szép! :D :D Én nem is tudok jobbat mondani.... Gyönyörű baba!! :lol: :lol:
Nem vagyok nagy szakértő benne, de szerintem nem szenvedte meg a szülést nagyon, mert nagyon kis formás maradt a fejecskéje. Tüneményes! :mrgreen:

A frissített SZÜLINAPI TÁBLI Petike tiszteletére. :D
szilbee

Nóri!
Arról tudsz valamit mondani, hogy viselte Imike az anyamentes napokat??
szilbee

Sziasztok!

Gyönyörű ez a baba!!! Milyen békésen alszik. Nagyon szép formás, tényleg!

S mikor engedik őket haza a kórházból? Gondolom most már egy-két napon belül hazamehetnek!

Hajni: nagyon édesek a szülinapi képek. A legutolsó csokis különösen tetszik, még Marcikán is túltett maszatolásban :lol:
Mind a két tortája nagyon aranyos volt!
Azért az jó lehet, hogy így össze tudtok jönni a sok gyerkőccel. Nálunk ez az egy ami hiányzik, kocsiba kell ülni, ha egy normális játszótérre akarunk menni. Mondjuk most, hogy beköszöntött a jó idő, itt a házban illetve az udvaron is megélénkült a társas élet, csak a legtöbb gyerek már nagyobb, mint Marci. Ő pedig imádja a gyerektársaságot, még ha idősebbek is.

Mi is kint voltunk a repülőnapon, megnéztük, hogy repül Apa. Sejtettük hogy ezer fok lesz a betonon, úgyhogy jól felkészültünk, szalmakalap, vastag réteg naptej stb. Itt volt a két nagymama és a nagypapa is. Úgyhogy Marci jól bírta, ki se lehetett szedni a helikopterből.

Tegnap meg elmentünk az abonyi vadasparkba. Nekem nagyon tetszett! Jó, hogy lehet etetni is az állatokat, nagyon aranyosak. Én is úgy élveztem, mint egy gyerek :)

Szilbee! Mi úgy csináltuk a névválasztást, hogy mindketten összeírtuk az utónévkönyvből, kinek milyen név tetszik, fiú-lány.
Végülis nem sok volt, ami egyezett... Ha a következő fiú lesz, mi is bajban leszünk. :)

Jó éjt mindenkinek!
judit_79

Szilbee! Nem is kérdeztem, hogy Imike hogy reagált anya távollétére? Mennek be hozzá, azt tudom, de hogy kistesóra mit mondott...? Nem is voltam sokáig náluk, mert nem sokkal utánam nagymami is megérkezett, meg még más helyre is mennem kellett a kórházban :cry:

Judit: Holnap valószínű mehetnek haza. Mondtam Ildinek, hogy majd otthon is meglátogatom őket kb. 3 hónap múlva, addig hadd szokja egymást a nagy család. Bár lehet, hamarabb is megyek.... :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin.Neked nagyon köszi a képeket és a híreket :)

Tényleg nagyon formás a Petike,olyan aranyos,tündéri baba.

Puszi mindenkinek,jó éjt

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Köszi Cleo, szívesen! Ilyen híreket bármikor :wink: !

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Judit!
Mi is így csináltuk. Kiválasztottuk a számunkra legkedvesebbeket, leírtuk két külön papírra. A papírt kicseréltük és kihúztuk a másik listájáról, azt ami nagyon nem tetszik nekünk, a maradék 5 nevet pedig mind a ketten 1-től 5-ig pontoztuk. Így tényleg olyan nevet kaptunk, ami mindkettőnknek tetszik, de most nem találok (párom se) olyan fiúnevet ami akár egy kicsit is tetszene... Érdekes hogy mennyit változott az izlésünk 2 év alatt. :shock: A régi kedvnec nevek már fel se kerültek a listára. :roll: Még jó hogy így kiszórtuk őket anno! :lol:

Katlina!
Te kin keresztül tudsz nekünk izenni?? :)
szilbee

Ildi, gratulálok, irtó formás, gyönyörű baba Peti! És tényleg nagyon kisimult, nem lehetett nehéz szülés :lol: De ezt Ildi lehet, hogy másként látja!

Elin, köszi a képeket és az infót!

Zsú, nem, nem írtam az NLC-n. Valahonnan máshonnan van az ismerősség!

Nevek. Na, mi meg éppen a lánynevekkel voltunk bajban. Valahogy egyből fiúra asszociáltunk, majd mikor kiderült, hogy tényleg fiú, akkor már csak talonban maradt egy "Zsófink". Egyébként nálunk nem volt nagy vita. Mindenképpen "magyar" nevet szerettünk volna. Három fiú név tetszett: Csanád, Zalán, Csongor! Aztán a Csongor nyert, vita nélkül :lol:

Most mennem kell, mert otthon elment a net, most jön a UPC megcsinálni!

Évi és
Kép
csongianya

Ildi!!

Nagyon gratulálok!!!! :lol: :lol:

Mi is a lánynevekkel vagyunk gondban. A fiú név egyszerű, mert Apa nevét kapnáááá (bár ő egyelőre tiltakozik.... :? ) Ha más fiú névben gondolkodunk, semmi nem tetszik neki a leendő apának, ami nekem, viszont új ötlete sincs...Pedig szerintem kisfiunk lesz....

Lány név fronton is magyar névben gondolkodunk mindenképpen, ahogy Éviék (Emese, Kinga, Anna, Enikő....)

Közben azt is szeretnénk, ha nem gyakori lenne a neve, hogy pl. ne öt Enikő szaladgáljon az oviban. :lol:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Sziasztok!

Nagyon szép kisfiú Petike,jók lettek a képek Elin, köszi szépen!
Nagyon aranyos,kis formás baba.Jó lesz Ildinek,újra babázhat. :lol:

Szilbee!
Ágicáék,és Bettiék is jól vannak!Lilike már majdnem szalad,mindenben benne van pakolászik,úgyhogy nem sok időt hagy anyának a pihenésre minden percét leköti,nagyon eleven. :lol: Azon a képen amit felraktam róluk az egy ritka pillanat volt,mert álltalában nem ülnek ilyen békésen a szőnyegen. :lol: :lol:

Puszi mindenkinek!
Vendég

Jamiee!
Mi a párod neve???
Úgy tűnik az Anna név nagyon "divatos" lett mostanában. Pedig mikor kitaláltuk, hogy a lányunkat így nevezzük majd el, még Levente meg se fogant.
Mikor a Levente nevet választottuk megvoltam róla győződve, hogy nincs tucat ízlésen, aztán kiderült, hogy ez volt 2005. második legnépszerűbb neve. :oops: :roll: :lol:
szilbee

Manó! :)
Köszi az infókat! Olyan jó lenne, ha megint rendszeresen jelentkeznének, ha van rá idejük. :(

Évi!
A Csongor nevet én is felvetettem páromnak, de le lettem szavazva.
Tábliadatok?? :)
szilbee

Szilbee: A párom Tibor. Garantáltan nem gyakori név manapság. Nekem tetszik még a Márton is, mert az kisfiúnak és felnőtt férninak is jó, de Tibi nem akar róla hallani. (Merthogy az egy libanév....) Attila is játszana, de a bátyám nevét nem adhatom neki...

jaimee

Katlina!
Neked beírhatom a baba nevéhez, hogy Róbert? vagy várjak még vele a szülésig? Nem'tom mennyire vagy babonás e téren...

Jaimee!

(Végre nem csesztem el a nick neved beírását....) :oops:
Nekem az unokatesóm Tibor és ő miatta nagyon pasis névnek tartom. :lol: Libanév.... ?? :shock: :lol: :lol: Nem is!!!

Összeszedtük azokat a fiúneveket, amik akárcsak egy iciri-picirit is tetszenek...

Íme:
Kristóf
Márk
Máté
Nándor
Árpád
Márton
Nimród

Ezek közül egyiket sem érzem az igazinak. :? No de van még pár hónapunk, addig majdcsak kiötlünk valami jó nevet.
szilbee

Szilbee: A Márton a libanév. Nils Holgerson óta legalábbis. Biztos a párom sokat nézte gyerekkorában. :lol:

Én is úgy vagyok, hogy egyelőre semmi nem tetszik igazán, de megnyugtattam magam, hogy kiforrja majd magát az ügy és a végén lesz neve annak a gyereknek! :lol:

Na és ha lány lesz? Érzel valamit a nemével kapcsolatban?

jaimee

Jaaa! Tényleg.. :oops: Már megint figyelmetlen vagyok.
Nem érzem, hogy milyen nemű lesz, de körülöttem mindenki lányban reménykedik. :wink: :lol:
Én is eddig lányt akartam, de valahogy most már mindegy milyen nemű. :) Egyébként nem érzem, hogy fiú e vagy lány. Leventénél is mellétrafáltam. :oops: :lol:
szilbee

mindent kétszer mond.... mindent kétszer mond....

Inkább megyek aludni, akkor majd nem csinálok ilyen bakikat... :lol:
szilbee

TOPIC TÁBLI
SZÜLINAPI TÁBLI

Minkettő Csongianya adataival bővítve.
szilbee

Szilbee: Én a múlt héten "kitaláltam", hogy fiú lesz...Nem tudom, hogyan, egyszer csak a "kislányom" szó nem jön a gondolataimba, annál inkább a "drága pici fiam". :shock:

Aztán lehet, hogy mellétrafálok én is...

Egyébként teljesen mindegy lenne, hogy fiú vagy lány, talán 51:49 arányban inkább lánynak örülnék...De a lényeg, hogy kicsattanjon az egészségtől.

jaimee

Sziasztok!!

Mérges vagyok, mert pont akkor döglött be az oldal, mire elküldtem az irományomat. :evil:

Szóval a nevekkel kapcsolatban, nekünk olyan név kellett, ami
- ne legyen egyik ismerősünk neve se
- pláne olyané akit nem kedvelünk
- ne legyen extra különleges
- ne legyen nagyon gyakori

Ezek után már nem marad túl nagy válaszék :)
Mi is megnéztük a leggyakoribb neveket az interneten. A Dávid pl azért esett ki, mert az is benne volt az első háromban. A páromnak is nagyon tetszett az Anna, de én leszavaztam, mert az meg az első leggyakoribb lánynév volt. (Végülis ha lány lett volna, Linda lett volna.)
Még az Alex is tetszett nekünk, de az meg valaki szerint kutyanév. Szerintem nem is...

Úgyhogy végülis valahol a 7. hónapban kitaláltuk a Marcellt. Marci olyan marcis, hogy most már el sem tudjuk képzelni más néven. :)

De olyan jó tervezgetni és gondolkodni ezen, nem?
judit_79

Judit: A Marcell nekem is nagyon tetszik, gyönyörű név. Márton helyett beérném vele, de vétót kapott az Apától, mert nem magyar. :-(

A kritkériumaink egyébként egyeznek + magyar név legyen. Aztán csak nehogy Jean-Pierre legyen a végén. :lol: :lol:

jaimee

Sziasztok

Judit.nálunk detto ezek voltak a kritériumok a neveknél.kicsit nehéz volt mert férjecskémnek párszázfős pici családja (már akiket egyáltalán ismerek) :lol:

Apa nálunk is nagyon!!de nagyon szerette volna ha az ő nevét kapja ha fiunk lesz (Sándor),de én nem akartam,hogy ugyanúgy hívják őket. :wink: .Mikor Sziszivel voltam terhes akkor már nem tudtam lebeszélni róla (meg nem is akartam,hadd reménykedjem-mert éreztem,hogy lányom lesz :lol: :lol: :oops: )Úgyhogy ha szülnék még egy babát és fiú lenne,már adott lenne a téma :lol:

Szilvi.tetszenek a fiúnevek,főleg Máté,Nándor
De szerintem már ha Ildiból kiírtuk Petikét,addig-addig írogatjuk,hogy lányod lesz (szerintem)

Mondjuk hiába szép egy név ha nem passzol a vezetéknévhez
Kerilányom majdnem Dzsennifer lett (Cserháti Dzsennifer),de (hál istennek) Tímeánál maradtak sógornőmék.

Katlina hogy vagy?Robika nem készülődik?NST?

pusz mki

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Gyönyörű baba,már alig várom hogy lássam az én kis drágámat ilyen békésen alukálni :)

Szilbee!
Ildivel cseréltünk számot,de megvan Bernadetté is,de azért elküldhetné még valaki mert hát Ildi most úgyis babázni fog :D

Holnap megyek nst-re,de már gondolkoztam rajta hogy cumóstól megyek hogy ha azt mondja maradjak ne keljen még egyszer hazautaznom,de csak a jövőhéttől csinálom ezt ha addig egyben maradok :D

Kép

Kép
katlina

Cleo!
Az a baj, hogy nem bízok már abban, hogy Mosonyi doki mit mond a nemére. Sógornémnak is lányt jósolt, aztán kiderült a többi uh-n, mikor a saját dokija nézte, hogy fiú.
Próbálom magam felkészíteni, hogy akármit is mond, ne higyjem el, mert egyikbe sem akarnám beleélni magam.

Katlina!
Délelőtt mész nst-re?
szilbee

Szilvi.
Én úgy hallottam+tapasztalat is,hogy Erdődi nagyon jó szemmel meglátja a babák lába-közét :lol: -nekem anno azt mondta Balogh dokim,hogy a "kötelező" UH-okra menjek a kórházba és csinálja más (mert ugye több szem többet lát-hogy ugye tuti egészséges-e) és én erdődit fogtam ki és mondta is,hogy mi is lesz a neve? Csak egy tipp volt.persze mindenki tévedhet... :lol: -én mondjuk azokat csodálom,akik a végéig nem akarják tudni-én ezt tuti nem bírnám :lol:

KépKép
KépKép
cleo27

Cleo/Szilbee: Igen, tényleg Erdődit mondják a legjobb UH-snak. Ha jól rémlik, keddenként ő a soros a kórházban az UH-n.

jaimee

Jaimee

Szerintem jól tudod,még anno is keddenként volt Uh-on. :)

KépKép
KépKép
cleo27

Szilbee!
Beírhatod a Róbert nevet,annyira fiú hogy nagyon :D :D :D

délelőtt megyek nst-re,vagyis dél körül,fogok odaérni :D

Ha Ildiék maradtak volna még egy napot akkor meg is tudnám látogatni,dehát lemaradtam :cry:

Kép

Kép
katlina

Katlina!
Okés! Akkor beírom! :D

Jaimee! Cleo!
Aranyosak :) vagytok hogy így javasoljátok Erdődit, de félek ha szembetalálkoznék vele valahol kikaparnám a szemét, azért amit a nővéremmel tett. :evil: :cry:
szilbee

Újra itt vagyok a csapatban!

Köszönöm mindenkinek a drukkot és a gratulációkat. Ahogy olvastam az üziket, hát bevallom, nem maradt szárazon a szemem. Most nem is tudok többet írni, mert még az események hatása alatt állok, de azt most elmondom, hogy amenniyre féltem a szüléstől, ahhoz képest még egyszer bevállalnám. Gyönyörű volt az egész, szinte mintha otthon szültem voltam. Olyan gondoskodással történt a szülés levezetése, hogy a végén adtam két nagy puszát Zoboki dokinak.
Most érjétek be enyivel, majd leírok mindent a-z-ig.

Puszilok mindenkit!

Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Ildi!
:D Majd ha lesz időd a három gyerkőc mellett, meséld el, hogy zajlott!! :)
Tényleg! Tesók hogy fogadták az új családtagot??
szilbee

Szijja Ildi.

És Isten hozta a kis 4napost is a csapatban :lol:

Szilvi.Mi volt ERdődivel??? Én már írtam régebben,hogy Zsoltinál ő volt a dokim,de ....a lényeg,hogy jó orvosnak tartom (kivéve,hogy beszélik róla,hogy inkább császároz mint szüleszt),de emberileg nálam nem oké.(bár lehet,hogy csak velem volt olyan. :roll: )

Jó éjt mindenkinek.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?