Új privát üzeneted érkezett!

hahó, Nircee, döglődünk a melegben... :lol:

thenus

sziasztok!
Na mi is szenvedünk!Főleg,hogy Zsani kicsit benáthásodott,meg jön neki ezerrel a foga!Tiszta nyügi!!Ma megyünk gyereknapi partyra!Szomszéddal együtt csináltunk a gyerekeknek!Összejövünk gyerekekkel kb:20-21 -en leszünk!feladatok lesznek a gyerkőcöknek,na meg persze jutalom!Remélem jól fog sikerűlni!Lessz sütés,is és este egy kis buli,ha Zsani engedi,mi is maradunk egy kicsit tovább mint 7 !!!!!!!Na további jó "döglődést"mindenkinek!sziasztok ! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Holnap mi is megyünk a Városligetbe, gyereknapra :wink: :)

thenus

Sziasztok,

mi holnap kisvonatozni megyünk a Bükkbe meg piknikezni, alig várom, gyerekként voltam utoljára, akkor igaz jó sokat.
Hétfőn pedig megyünk Vizsolyba, nagyszülőkhöz. Sütünk-főzünk, eszünk-iszunk :)

Szép hétvégét Nektek is!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Úgy látom mindenkit elkapott a kirándulás szele :lol:

Délután lehet, hogy mi is kivisszük Sárikát pancsolni, ha megtalálom a gyerekmedencét...

Mindenkinek szép hétvégét!

Ja, Pilla, nagyon édesen pancsol Laura. Csupa mosoly kislány :D

Linda, nagyon szép babád van! Nagyon csini abban a fodros napozóban!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Szép Napot mindenkinek!!

Hát ma nagyon gyilkos idő van kint... :twisted: :twisted:
Nati is egész délelött nyüglödött, de most már csak egy vékony bodyban voltunk.. de mégis minden baja volt!!

Kép

Aztán most 1-körül ki vittem a teaszra mondom hát ha az idő elnyomja ,hát úgy is lett, hála a teraszunk olyan jó fekvésű, hogy reggeltől délután 5-ig árnyékban vagyunk, úgy hogy ki tudom vinni!!

Na pusza mindenkinek...

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!
Nircee, Pilla, ti kijöttök falunapokra? Mi estefelé kinézegetünk... holnap napközben nem leszünk itthon, de este szerintem megyünk...

Lolo nem is nagyon ebédelt, ebben a melegben nincs étvágya... pedig meg is fürdettem soron kívül, utána hagytam kicsit pucérkodni... hát lett is két nagy pisifolt a matracunkon!!! :shock: Most szárad...
Vendég

Verna, mi megyünk úgy este 6 körül. Előbb nem merek elindulni ebben a nagy kánikulában.
Vendég

Sziasztok!

Mi most értünk haza Dunaújvárosból, megmutattuk Márkot a dédiknek és az üknagymamájának!!!
Ott nagyon jól viselkedett, pedig aggódtam, mert a múltkori rokonlátogatás kicsit nyűgösre sikeredett. Csak a hazafelé úton volt sírdogálás, ráadásul a hűtővíz miatt többször is meg kellett állnunk :? de sabaj, mert legalább meg tudtam szoptatni a manócskát és aztán el is bóbiskolt :)

Verna, tegnap és ma is volt soron kívüli pancsi nálunk is - szemmel láthatóan jólesett neki :D Mostmár a fürdést is egyre jobban élvezi :D :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Na jól van, már megijedtem, hogy elköltözött a topic... :lol:

Verna,
mi nem megyünk, a férjemet kiveri a víz az ilyen programoktól :roll: , ráadásul Marcit este 7-kor szoktuk fürdetni. Ehhez már szinte ragaszkodik, 3/4 7-körül elkezd nyűgösködni... Pedig piztos szuper lehet! Majd talán jövőre, mikor Marcika is élvezni fogja, akkor rá tudom venni a férjemet is... :? Fériak... :? :roll: :cry:

Ma mi is megpróbáltuk a pancsizást, hát jó kis sírás lett a vége, ráadásul olyan hevesen elkezdtett fújni a szél, hogy nem erőltettük a dolgot. Persze mondanom sem kell, hogy sem azelőtt, sem azután meg sem moccantak a levelek. :?

Linda,
szegény Marcika is izzad egész nap, pedig egy véjony, ujjatlan body van csak rajta! Este is nehezen alszik, mert akkor már pizsamát adok rá, viszont ilyenkor még nagyon meleg van. Ha viszont vékonyabban öltöztetem, akkor félek, hogy éjjel megfázik.

Tényleg, ilyen melegben ti hogy öltöztetikek éjjelre a babákat???

Jaj, képzeljétek, olyan jó volt, ma 1-2-ig voltam edzésen, és olyan, de olyan kellemesen hideg volt ott! (Jégcsarnok) Persze mikor kijöttem, mintha betonfalba ütköznék, akkora volt a kontraszt. :lol:

Mi holnap Szentendrére megyünk a Nagyival (=Anyós), akinek a névnapját ünnepeljük.

Na, megyek, a férjem hozott fincsi gyümölcsöket!

Kép
Kép
nircee

Nircee, én rövidujjú badyt és egy harisnyát adtam rá eddig, a harigatyó a terpeszbetét miatt kell, különben kikezdi a lábait, de szegénykém úgy izzadt, így én ma elhagytam a terpeszbetétet és csak egy badyban alszik, betakarva egy kifogóval.
Kedden veszek majd neki valami vékony pizsit, aminek nincs talpa és azt adom majd rá.

Atyaég, itt akkora vihar van, hogy ki sem merek nézni... a férjem meg még nincs itthon...félek....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok Lányok!
Végre utolértelek titeket!
Utólag is boldog név-, születésnap- és hófordulót az érintetteknek! :lol:
Alexa ezerrel mászik hátra kettőt, előre egyet és fel is ül már, majd megtapsolja magát. Meg tudnám zabálni.
Mi szerencsések vagyunk, szinte csak a déli nagymelegben nem vagyunk odakint, mert a kertben hatalmas fák vannak, amik tökéletes árnyékot adnak nekünk. Sétálni is megyünk délelőtt, kisruciban és pelenkában. Ma délután viszont már csak egy szál pelusban bohóckodott odakint. Az első szava pedig az abda lett. Imád labdázni, elég ha én rugdosom előtte, de ha csücsül és odagurítom hozzá, akkor már visszalöki nekem több-kevesebb sikerrel. 8)
Éjszakára és csak egy pólót vagy egy rövidújjú bodyt adok rá, be sem takarom, mert úgyis lerúgja magáról azonnal.
Viszont én már adok neki kiflit, amit előszeretettel rágcsál.
Tudom nem lehetne, de úgy imádja :oops:

Kép
klmaria

Nircee, mi eddig pizsiben altattuk Márkot, de mióta ez a nagy meleg van, egy háromnegyedes ujjú bodyt adunk csak ra, és textilpelussal van betakarva (általában betakarom egy vékony kistakatóval is, de ezt lerugdossa magáról :roll: ) Bár az emeleten még éjjel is elég meleg van.... :(

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

én csak és rövidujjú :x már írni sem tudok

Kép
klmaria

Anyatejes babák anyukáitól kérdezem, hogy a ti babáitok is sokkal többet van cicin ilyenkor a melegben? Gondolom szomjas, pedig mostmár adok neki forralt-hűtött vizet is, de azt általában nem kéri (bár olyan is van, hogy egyszerre megiszik belőle 10 ml-t is :shock: )
Szóval kb max. 2óránként eszik már megint (vagyis még mindig), mert 6hetes kora körül tényleg megugrott a tejcsiigénye - ahogy az okos könyvek írják :) - és akkor (is) 2óránként evett. Most pedig a meleg miatt, azt hiszem.. :roll:
Szóval ez így oké egy ekkora babánál??

Mindenkinek jó éjszakát!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

szantre!
Ez így normális!
Én már nem is figyelem mennyit van cicin 8) Van amikor a tejci kell neki (ezt látom rajta) és van mikor elég a gyümölcslé is. De van, hogy a gyümilé után is cicit kér még :lol:

Kép
klmaria

Klamaria, üdv, :D jól eltűntél :wink:

Pizsi: Éjszakára én is csak rövid ujjú bodyt adok, és textilpelussal takarom. Azt is lerúgja magáról. Amikor átjön a mi ágyunkba, izzadunk mindannyian :?
Nircee, szerintem nyugodtan levetkőztetheted Marcit, nem fog megfázni, csak nyugisabb lesz. És ha később úgy látod, hogy fázik, még mindig rácsmpészhetsz egy gatyót. :wink:

Szantre, én csak azt tudom mondani, hogy Szonja 4 hónapos koráig 2-2,5 óránként cicizett. Csak utána kezdtek el ritkulni a kajaidők. Úgyhogy szerintem teljesen normális amit Márk csinál. Meghát valszeg szomjas is, mint ahogy te is mondod, és ezért is kérhet gyakrabban.

thenus

JAh, klamaria, nyugi Szonja is kb 8 hónapos korától kiflizik. Anélkül haza sem jövünk a boltból. :wink:

thenus

A klamaria-ból -"a" :oops: bocsi, nem tudom mért ütök ennyi "a" betűt.

thenus

Sziasztok!

Köszi a tanácsot pizsi ügyben, akkor én is áttérek a body-ra! :lol:

A szoptatásnak lassan annyi nálunk, mert bár még mindig van tejem, Marci egyszerűen nem akar szopizni. :roll: Szív 2-t az egyik ciciből, aztán kiránjta a szájából, elkezd keservesen sírni, míg nem adok neki inni, vagy enni kanállal... :cry: Már csak éjjel hajlandó úgy-ahogy szopizni, de akkor is csak 5 percig. Napközben azonban semmi időm fejni, így ez csak estére marad. Így viszont nagyon hamar el fog apadni a tejem! Hát ez van, azért mindig megpróbálom cicire rakni, de 2-3 szívás után már nem kell neki. Szerintem nem akar vele tovább szenvedni, mikor a kanállal olyan könnyű enni! A lefejt tejet még úgy-ahogy megissza cumiból (azt is csak többszöri etetésre!), de ahelyett is jobban esik neki a bébiétel, no meg a rengeteg innivaló! Amit megértek, hiszen ilyen melegben én is inkább folyton innék, mint ennék.
Én már így is elégedett vagyok, a család összes szopirekordját megdöntöttem, Marcika is mindjárt 6 hónapos, úgyhogy szerintem már ez is szép teljesítmény. Inkább a lelki oldalát nehéz feldolgozni. :cry:

Kép
Kép
nircee

sziasztok!

Na itt vagyunk,mi is!

Tegnap gyereknapi pertyt rendeztünk a gyerkőcöknek!Átmentünk a szomszédban(20-21-en lehettünk gyerekekkel eggyütt!)Összedobtunk pénzt,és egy jó napot csináltunk a gyerekeknek,meg persze magunknak is!Nagyon jó vólt,voltak különböző versenyek-ügyességijátékok,és persze a díj sem maradhatott le!szuperül sikerűlt az egész,a gyerekek írtó jól érezték magukat,velünk eggyütt!Egész nap csak nevettünk,a gyerekek meg úgy elfáradtak,hogy altatni semelyiket nem kellett!Bográcsban főt a halászlé,utánna sűlt a Gyros hús+hasábburgonya+mindenféle sali!Szóval vólt egy olyan napunk ami csak a gyerekeké vólt,és csak az ő szorakozásukról szólt semmi munka,csak a vigadalom!!!!Megjegyzem,nem is kerűlt sokba az egész :D

Éjszakai öltöztetés!
Én Zsanira egy rövidujjú bodyt és egy vékony pizsama alsót adok.ami felcsúszik a térdére!Takaró az óne,mert ugyis lekerűl 5 percen belül! :lol: :wink:

Szantre!
Ez tök normális,főleg,hogy ti még egész picik vagytok!Igaz Zsani még most is így cicizik néha!!!!Főleg most,olyen melegben,pedig ő már megiszik sokat a csörös cumiból!!!!

Mi nem megyünk sehova,pont ezért csináltuk a gyerekpartyt!
Úgy gondoltuk,hogy nem éri meg elmenni három gyerekkel,kínlódni a napon(buszozni stb....)Szerintem sokkal jobban érezték magukat itt ahól vóltunk!Két szomszéddal odébb a házunktól! :lol: :lol: :lol:
Teszek egy pár képet fel a tegnapi napunkról!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Ez csak pár kép ,de persze nem tehetem fel mindet!Nagyon sok játékot találtunk ki nekik!Mindet nagyon élvezték!A fűrdő víz olyan vólt amilyet még nem láttam!a homokot kilehetett szedni a kád aljából!! :lol: :lol:
Sziasztok szép napot ,és jó szorakozást mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

MINDEN PICURINAK KÍVÁNOK BOLDOG GYEREKNAPOT!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

thenus!
Nem zavar, hogy klamaria :lol:
Ezen csak regisztrálva vagyok, amúgy meg Marcsi mindenkinek :wink:
A kiflivel megnyugtattál, mert tényleg aggódtam a benne lévő liszt miatt és ráadásul kaptunk egy új védőnőt (ez már a 4. a terhesség kezdete óta) de ez a legbutább :twisted: Bármit kérdezek tőle, mindenre az a válasza (pedig most jött vissza gyedről) hogy HÁTÉNNEMISTUDOM! El is neveztem így 8)
Kérdeztem tőle, hogy epret már adhatok-e neki (már adtam frisset:? ) de arra lettem volna kíváncsi, hogy a frutapurában illetve a bébikajában lévő eper is allergizál-e. Most leállítottam a friss eperről magam, én sem eszem, viszont a frutapurát még adom neki.

Kép
klmaria

Ja és délután megyünk majálisozni Alexával, ahol megkapja élete első gyereknapi ajándékát is!
Vettem 2 játékot is a neten, de sajna nem ért ide időben :?

Kép
klmaria

Kiflivel kapcsolatba!
Zsani már 8 hónapos korától kap kiflit!!!!!!! :D
Eper:Ami a frutapurában van az szerintem nem annyira alergizál mint a rendes eper!A magok miadt is tiltják.mert az meg hascsikarást okoz!!!!!!Állítólag! :?

Klmaria!
Jó szorakozást nektek mára!!! :wink: :P

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Le kellett mondanom a mai programunkat (unokatesóm konfirmációjára mentünk volna 170 km-re itthonról), mert az éjjel 2 órát sikerült aludnom, nem tudom, mi van velem, de napok óta nem tudok elaludni...
Mondjuk emiatt még akár el is mentünk volna, de Lolo nagyon köhögött éjszaka, meg reggel is... igazság szerint azóta köhög, mióta voltunk csípőszűrésen, pontosabban másnap délelőtt kezdődött, de egyre rosszabb...
Kisgyerekes barátaink azt mondják, van most ilyen vírus... szerencsére láza nincs, az orrából sem nagyon tudok leszívni szinte semmit, csak ez a csúnya köhögés...
Na mindegy, attól még zajlik az élet, csak hosszabb útra nem vállalkoztunk... falunapokra elég későn sétáltunk le tegnap, 9-kor, már fürdés után. Lolo aludt is a koncerten, de utána felébredt, hogy körülnézzen és alig tudtam visszaaltatni! Haza is hoztam inkább aludni, a férjem meg maradt bulizni hajnalig - ennek ellenére én később aludtam el, mint ő. :(
Ma remélem, korábban kijutunk, úgy 6-fél 7 körül tervezem! Az esti hűvös nagyon jót tesz a csajszinak!
Altatás: rövid ujjú, rövid száras, vékony body - ilyen napozó-szerűség. Takarónak textilpelus - bár most, hogy náthás, hajnalfelé betakarom a kis vékony takarójával is.
Vendég

Klmaria!
Nekem még a kórházban a csecsemősnővér mondta, hogy a körtén kívül bármilyen gyümit ehetek, az eperre külön rákérdeztem, azt mondta lehet. Na, én azóta szinte naponta eszem epret, mert nagyon szeretem, és nem vettem észre, hogy bármi gond lenne miatta a babánál. (Már a hasfájás is szűnőben van :lol: :lol: 3 napja nem kapott Infacolt, és ha jól értelmeztem a picúr jelzéseit, a hasa nem fájt azóta :lol: ).
Valaki írta, hogy az eper allergizálhat.. az gondolom később alakul ki, de se én , se a párom nem vagyunk semmire allergiásak, úgyhogy remélem Márk sem lesz az....
A cseresznyéről is hallottam, hogy szoptatáskor nem ajánlott, de épp most kaptunk a mamáktól friss cserkót, és persze annak sem tudtam ellenállni :oops:
Amitől következetesen megtartóztatom magam az a borsó (pedig nagyon-nagyon szeretem :roll: ), bab stb meg a K-betűsek..

Nem tudja vki, hogy mikor lehet már végre borsót enni?? Ha már a bébi ehet borsót, akkor én is - szoptatás alatt??

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Köszi a válaszokat szopival kapcsolatban! :) :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre: egy másik fórumon pont ez volt a téma, és egyöntetűen megállapítottuk, hogy teljesen felesleges bármit is kerülni... ;)
Egyél nyugodtan mindent, amit kívánsz és ha utána tapasztalsz bármi kellementlenséget a babádnál, akkor ráérsz kiiktatni az étrendből! :)
Szerintem ha egy gyerek eleve nem hasfájós, akkor nem is lesz az attól, amit megeszel - ezt saját tapasztalatból mondom! ;)

Pilla: örülök, hogy találkoztunk! :) Lolo úgy táncolt a görög táncházra... majd teszek fel videót! :)
Laura meg haláli volt a pitával! :)

Nircee: közben akartam még neked írni, hogy Lolo is szokott ám olyat csinálni, hogy kettőt szív a cicibe, aztán mégsem kéri... rájöttem, hogy azért, mert nem éhes... :) Ha éhes, akkor szépen szopizik, úgyhogy szerintem még nem biztos, hogy nálatok vége a szopinak! :)
Vendég

Sziasztok!

Tiop,
nagyon jók a képek,szépek,és édesek a gyerekek,biztos jó kis program volt. :lol:

Mi Abádszalókon voltunk az üzletünknél,levittük Levit megmutatni az ismerősöknek.
Annyira jól viselte a kocsikázást,hogy oda-vissza végig aludta az utat (270 km oda-vissza)
Rakok pár képet,aztán majd később jövök :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
mano83

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hosszú hétvége! :D
Márcsak azért is szeretek hozzátok néha bekukkantani, mert mindig vannak fent babafotók!!!!

Nagyon édesek, és így terhes kismamiként az ember akkora örömmel nézegeti őket!!! :lol:

Mi a múlt héten voltunk előrehozott nyaraláson, gondolván nem kellene a nagy meleget és a nagy pocakot nyaraláskor ötvözni!
Nagyon jól éreztük magunkat...

Mostanság azt számolgatom, hogy 12 hét múlva már "nyert ügyünk van", addig kell csak babónak mindenképpen bent maradnia. De azért annak örülnék, ha a 38. hétig bent csücsülne a kis drága utána már akkor jön, amikor neki tetszik!!

Tényleg, akik ebben érintettek, mikortól OK-s a szülés? 34-35. hét környékétől, vagy később? Ha van ilyen tapasztalatotok lszi osszátok meg velem, legalább utána már egy kicsit nyugisabb leszek...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Én most kényszerültem kórházat illetve orvost váltani.( A régit bezárták, illetve magánkórház lesz belőle).
Érdekelne,hogy szült-e valaki Dr. Szabónál, s mi a véleményetek róla.

Ildikó
Kép
Kép
Kép
brandtner

Jutta: én is kb. ilyen idős terhesen voltam tavaly nyaralni! :)
Én mostanában láttam nem egy 28-29 hétre született babót szépen megnőni... nem szerencsés persze ilyen korán megszülni, de nem is nagy tragédia... szépen megnőnek inkubátorban is, aztán később már meg se lehet mondani, hogy korababák voltak.
Megértelek amúgy, én is mindig számoltam, hogy mikortól születhetne meg a babám... aztán úgy kellett kiszedni belőlem, mert nem akart kibújni... :shock:
Vendég

Egyébként hivatalosan 37. héttől már nem számítanak koraszülöttnek. De nem csak a hetek számítanak, hanem a születési súly is!

(Miközben ezt írtam, Lolo megint hasra fordult! :) )
Vendég

(aztán hátra, aztán most megint hasra... ;) )
Vendég

Szia Verna!

Gratula a kis pörgő bajnokhoz! :lol:

Köszi a biztatást! Semmi okom nincs aggódni, de :oops: a 30. hétnél azért megnyugodnék egy kicsit.... (most így gondolom)

Jutta

KépKép
jutta

Brandtner, én személyesen nem ismerem a Szabó dokit, csak egyszer láttam, de a szobatársam nála szült és nagyon meg volt vele elégedve!

Tiop, Mano! Gyögyörűek a gyerkőcök a képeken!

Verna , Flóra már megint nagyon ügyes - ezek szerint nem csak a vízben érzi jól magát :wink: :)

Jutta! Ne aggódj, nem lesz koraszülött a babód, neki most még sokkal jobb odabent és szerintem esze ága-bogában sincs idő előtt kijönni :wink: :lol: :lol:

Képzeljétek! Márk már olyan sokat nevet és elkedett mindenféle hangokat formázni. A kedvenc "szava" az hogy "eu" meg az hogy "gu". De mondat már azt is hogy "auu", amit én úgy fordítottam, hogy ANYU :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Márk nevet anyának

Kép Pussszi

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szép jó reggelt mindenkinek!

Én most nagyon jól ébredtem, végre ki tudtam aludni magam. Nem volt olyan fülledt meleg, nagyon sokat jelentett ez a pár fok lehülés.

Hű, pár nap alatt anyit írtatok hogy vissza se tudok olvasni. Azért majd megprobálom átfutni...

Egyébként még mindig változatlan a helyzet. Tegnap voltam NST-n, de semmi. Végülis Viki is pont időre született, ugyhogy lehet most is a kiírt napon fogok szülni. Pedig nagyon reménykedtem hogy kicsit hamarabb tarhatom a kezemben. De mostmár nem türelmetlenkedem, bent ugyse marad. :lol:

Ancsa! Priviben vagy mailban küld el a számod aztán majd írok :D

Anita
Kép
Kép
wikyanya

Sziasztok!

Tényleg sokat írtattok!!

Tiop!

Tök jók a képek, és tök ügyik vagytok, hogy ilyet szerveztettek..
Még vállakozásba is kezdhettek ilyen téren :lol: :lol:

Wikyanya:

Hajrá, hajrá... de jó mindjárt lesz még egy babód, lehet hogy anno már mondtad, de fiú vagy leány?? Hogy fogják hívni?

Jutta:

Ne is gondolj koraszülésre, szerintem tutti jó helye van odabent és maximálisan ki fogja használni a 40 hetet..
De miért gondolod, hogy előbb is kibújhatna?? Lehet, hogy már írtad csak lemaradtam róla, akkor sorry... :oops:

Szantre:
Szertintem a következő az lesz, hogy : NEEEEEEEEMMMMM!!!!

Pusza Mindenkinek.

Ja mennem kell tanulni, holnap megint lesz két vizsgám..
Szorítsatok!!

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Nagyon régen jártam felétek!!

Velem minden ok, már 6. hete járok minden héten vérvételre a Flórba a rossz cukrom miatt. Már kicsit elegem van belőle.

Holnap töltöm be a 30. hetet. :wink:

Lenne pár kérdésem Hozzátok:

-A CTG-re melyik napokon lehet/kell menni?

-Hány órától van ott rendelés? (illetve mikor kezdik?)

-Be kell jelentkezni időpontra, vagy érkezési sorrendben van?

-Mennyi ideig tart a CTG?

-Tulajdonképpen ezzel mit is néznek???

Köszömön a válaszokat mindenkitől előre is!
brera

Sziasztok!

Tiop, Kati, nagyon jók a képek!!
Tiop, tiszta jó ötlet volt megszervezni ezt a gyereknapot! El is hiszem, hogy élvezték a gyerkőcök.
Kati, gondolom el voltak ájulva az ismerősök Levitől! Olyan szép kisfiú!

Szantre, Márk nagyon édes, és milyen ügyesen beszélget. Ez után már csak többet, és többet fog beszélgetni. :lol: A kajával kapcsolatban, ahogy írtad, hogy miket nem eszel, az szerintem úgy jó, szép lassan kezdheted kipróbálni, hogy mit szól Márk a "tiltott" dolgokhoz, ha bírja, akkor eheted, ha nem, akkor majd később. Lehet, hogy a borsótól nem fog fájni a pocakja, ez is babafüggő. Mondjuk Sárikának még négy hónaposan sem tetszett, hogy székelykáposztát ettem :roll: de tovább nem bírtam várni, nagyon szeretem :oops:

Anita, épp kérdezni akartam, hogy vagytok. Szorítok nektek, már nincs sok hárta! :lol:

Jutta, jó, hogy jelentkeztél, nyugodj meg, ha minden rendben veled, és a babával, akkor nem is lesz baj, csak úgy nem szoktak idő előtt születni a babák. Egyébként tényleg a 37. héttől számít nem koraszülésnek.

Klmaria, örülök, hogy rólatok is olvastam, nem tennél fel pár képet Alexáról, rég láttuk.

Linda, drukk a holnapi vizsgákhoz, én szombaton megyek...

Brera, a CTG a magzati mozgást, szívhangot mutatja, és a keményedéseket, fájásokat, ha van. Akkor érdemes menni, mikor rendel bent a dokid, mert meg kell neki mutatni az eredményt, szóval először kell meni CTG-re, utána a dolihoz. Minden hétköznap megcsinálják. két gép van, tehát elég lassan haladnak vele, egy vizsgálat kb.15-20 perc, van, hogy fél óra. Általában érkezési sorrend van. (ill. volt 9 hónapja) ha valami változott az óta, javitsatok ki, akik mostanában szültetek.

Ildikó, sajnos nem ismerem Szabó dokit, így nem tudok segiteni.

szép napot mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus!

Köszi, és akkor ugye heti 1x kell menni a 36. héttől? Nem tudod reggel hány órától lehetett menni?

Mert úgyis kell mennem minden héten vérvételre 7:15-re akkor utána fel is mennék az emeletre a CTG-re. (persze ha nem 10:00-kor kezdődik a rendelés)

Az a baj, hogy a dokim pont azon a héten megy el 10 napra szabira amikor 36 hetes leszek és először mennem kellene. Akkor ki fogja nekem megnézi a CTG eredményét? :(

Barbara 2007. Július 14-én született
brera

Brera, nekem az utolsó CTG-n azt mondták, hogy a következő héttől (április eleje) be kell jelentkezni CTG-re, de mivel addigra megszületett a babóm, nem tudom, hogy hogy is megy ez, vagy kinél kell bejelentkezni. De telefonálj be a szülészetre és kérdezd meg, biztos meg tudja vki mondani..
Szerintem, ha vérvétel után szólsz a Baba-mama folyosón lévő nővérkéknek, hogy CTG-t kéne csinálni, akkor vki megcsinálja neked! Aztán max. az ügyeletes doki megnézi..

Anita! Drukkolunk nektek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Most csak gyors bejelentkezés. Mindjárt elkezdek visszaolvasni, bár ahogy ismerlek titeket, el fog tartani néhány napig... :lol: :wink:

Kép
Kép
giga1

Szia Giga!
Milyen volt az olasz út? Lili hogy viselte? :P

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Brera, te nem a nőgyógyászatra jársz vérvételre?! :?

Ctg: sajna nem tudok nyilatkozni, mert nekem mindig a magánrendelésen csinálták Surányinál, a kórházban csak mikor már bent feküdtem...

Hajaj, nekünk mostanában elég vacak éjszakáink vannak! Már egy hete nem tudok elaludni, csak valamikor kora hajnalban (Lolo első ébredését mostanában meg is szoktam várni, az úgy 2 körül esedékes). Lolo akkor szopizik, alszik... de most már 2. éjszaka 5-kor is ébred! :( Akkor csak iszik, de én nem tudok visszaaludni... Szóval alig alszom valamit, mikor végre nagy nehezen elaludnék, pont kelni kell... :(
Vendég

Sziasztok!

Eper: Én eszem, Szonjának nem adok a magok miatt. :wink:

Szantre: Én pont az ellenkezőjét tudom mondani szintén tapasztalatból, mint Verna. Szonjának mindig attól fájt a hasa amit megettem. Szóval ez, hogy eleve vagy eleve, nálunk nem igaz, mert a hasfájást valami okozza, és ha szopik, akkor az amit te megeszel. Én borsót most a napokban ettem először. Szonjának is adtam lepaszírozva.
Egyébként anno, én rengeteg ételféleséget kerültem, mert ha olyat ettem attól rögtön nyöszögött. Ha nem akkor köszönte ő is jó volt. Én azt vallom jobb kerülni. De próbálkozz. :wink: :)

Giga, milyen volt Olaszban? Egy csomószor eszembe jutottál. :roll: :D Mi oda szoktunk menni nyaralni, de most ez elmarad :cry: Fáj a szivem. Lili, hogy birta?

Anita, azt hittem, te már babástól fotóstól jelentkezel!! :lol: :lol:

Ctg-hez annyit tudok, mint Katica, még a régi rendszer szerint. Ha pedig nincs ott a saját dokid, az ügyeletes nézi majd meg.

thenus

Sziasztok!

giga!
Üdv újra itthon!!!! Kép
Mesélj,hogy telt a pihenésetek???????Tegyél fel képeket is!

Mano!
Nagyon édes Levike!Biztosan nagyon élvezte,hogy mindenki vele van elfoglalva!Gondolom ti is jól éreztétek magatokat!

Szantre!
Aranyosak vagytok,és mekkorát nőttetek!! :P

Anita!
Kitartás,már nincsen sok hátra!!!!!!! :P

Linda!
Köszi szépen a dícséretet,már készülünk a következő ilyen össze jövetelre!!!!!! :wink: :P
Sok szerencsét a vizsgához!!!!!!!!!!! Kép

Brera!
Erdélyinél szűlsz???????Ugye te vagy !!!!!!!!Akkor tölle minden kérdésedre megkapod a választ!!!!De ha nem nálla szülsz akkor is nyugodtan kérdezd meg a dokidat!Hiszen azért van,hogy ezekre válaszoljon!Bátran kérdezz! :wink:
De a csajok már jól leírtak mindent!!!!!

Katica!
Köszi szépen,de nem csak az én érdemem,mindenki adott ötleteket!Jobb vólt így mint,hogy három gyerekkel végigizzadni az utat!(kocsi óne) :( :D

Most mennem kell mert Zsani felébrett!
Mindenkinek köszönöm a dícséreteket!

Juta!
Még neked akartam,írni,hogy nyugi ez tök természetes ilyenkor,hogy ilyenekre gondolsz,én is állandóan azt azámoltam mikor születhet meg a baba,hogy egészséges is legyen!De ha már isten ne adja de a 35-36-ik héten megszűlsz akkor jobbak az esélyek mint pl 32-33 héten!De ha akkor szűlsz meg(amit kétlek)akkor sincsen nagy gond,hiszen nagyon sokan születnek 1-2 hónappal hamarabb!Azért van az inkubátor,hogy ott szépen fejlődjenek tovább ezek a babák!De nyugi rendesen kifogod hórdani a babódat!Én 38 hétre szültem Zsanit!Sokat számit az éretsége a picinek!A tüdő,és az összes többi létfontossági szerv szerepet játszik,ha koraszülött lenne!Ha életképes,akkor lehet pl 2kg-is és épp tüdővel,de lehet egy 4 kg-os baba is rossz tüdővel!Bocsi de ezt lekellett írnom!Nem akarlak megilyeszteni!Nyugi,minden rendben lessz!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Zsaninak, boldog hófordulót

thenus

Sziasztok!

Tegnap Csopakon voltunk meglátogatni Anyuékat (akik ott nyaralnak, és nem bírnak ki 1,5 hetet Cica nélkül... :? :roll: )

Tiop,
nagyon ügyesen megszerveztétek a gyereknapot, hatalmas gratula hozzá!!!!

Mano,
Levi nagggggyon cuki!!!!!!

Giga,
üdv itthon! Mesélj, mesélj, mesélj!!!!!!

Verna,
köszi a szopis tippet, én is gondoltam arra, hogy Cica nem éhes, de sajna a bébiételt azonnal benyomja. Csak szopi nem kell neki. És cumiból megissza. :roll: Még azért szopizgat, de tényleg csak ímmel-ámmal, napi 1-2x, meg éjjel! :cry: Tegnap is csak 1x szopizott egész nap!!!! :(

Jutta,
nekem a 37. héten született meg Marcica, de én már a 23. héttől veszélyeztetett terhesként feküdtem, és minden héten az esélyeket számolgattuk. Aztán csak kihúztuk! :D Svédországban már a 22-23. héten született, 2-300 grammos babákat is életben tudják tartani, olyannyira, hogy semmiféle károsodást nem szenvednek!!!!! Azért ez durva! Mi persze itt nem tartunk, de már a 28-29. héttől szépek a babák esélyei. Tiopnak igaza van, nem csak a hét meg a súly számít, hanem a szervek érettsége is! A tüdőt tudják tüdőérlelő injekcióval érlelni, a babát igyekeznek még pár napig bent tartani (erre vannak gyógyszerek!), és addig a mama kapja a szurikat.
De nem lesz semmi baj, nyugi!!!

Szabó dokival kapcsolatban sajna nem tudok segíteni, de jókat hallottam róla.

CTG: én is mint Verna, a magánrendelőbe jártam, úgyhogy nem tudom, mi a menet a kórházban.

További szép napot!

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?