Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jo olvasni, hogy ilyen jol sikerult a talalkozo! Remelem nemsokara en is tudok menni!!

Huncut, mi a Balneum Hermalt patikaban vettuk otthon.

Koszi mindenkinek a husis tanacsokat. Meg azt szeretnem megkerdezni, hogy Ti etolajat adtok a babanak? En emlekszem, Lackonak kellett anno keverni a kajaba etolajat, de hogy mennyit, meg mikor, mar nem emlekszem.

Szep hetveget mindenkinek!
P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Feltettem a képeket a képtárban, mail ment. :) Aki nem kapta meg, az szóljon, mert megpróbáltam rendezni közben a mail címeimet és lehet, hogy nem sikerült 100%-ban. :lol:

Mi ma itt gyereknapozunk Herceghalmon, van egy csomó program - bár szerintem még csak kevés lesz élvezhető számunkra. Holnap pedig Tatára megyünk ebéd után sétálni egy nagyot a tó körül, fagyizni stb., hétfőn pedig általános pihenőnap és semmittevés vár ránk. :wink:

Prücs

prucsok

Sziasztok :D
lenne egy kérdésem, olyanhoz aki április óta szült a sote IIn.
Ha nem körzetes kórházam, de ott szeretnék szülni, az orvosom is ott van, akkor tényleg semmi papír nem kell ehhez?
mert a dokim azt mondta, hogy csak bemegyek és kész, de más sotes doki meg azt mondta a betegének, hogy beutalót vigyen ami a sote IIre szól.

köszi az infót,

Orsi
KépKépKép
icsilya

HAlihóóóóóóó

Prücsök
Nekünk is a Tatai tó van beütemezve! :lol: :lol: :lol: :lol:
Hátha összefutunk!

Icsilya
Hali!
A barátosném pont most intézte a papírjait: háziorvostól beutaló, és semmi más.
valóban nyugodtan mehetsz a SOTEII.kiemelt kórház és nem kell semmi más!
Ki a dokid,mert a Mágus révén mi már dumáltunk! :lol:

Kép
anid

Anid,
Mi ebéd után indulunk majd 1-2 óra magasságában. És ti?

prucsok

Sziasztok,

Panzej
Én oliva olajat adok neki, állítólag ez nagyban segíti a fehérje felszívódását, így a hús mellé mindig csurgatok egy kicsit.

Anid
Mi a Minimaxos (vajon miért :wink: ) gyereknapra megyünk a Millenárisba, egész napos őrület. Én kicsit dolgozom, aztán apa csatlakozik a gyerekkel. Ilyen kicsi babáknak még nem annyira jó, de lesz Libero pelenkázó sarok ahol mident kapsz ami éppen kell, lesz Noddy játékvárosa de azt hiszem ez és a többi is inkább olyanoknak való akik már tévéznek, gondolom ti még nem.

Tatán mi lesz annyira jó, amiért olyan messze elmenntek?

Gabek

Kép

Kép
gabek

Anid :D
OK, de akkor beutaló azért kell :wink: nekem a dokim ezt sem mondta.
Jövő héten úgyis megyek hozzá a táppénzes papírok miatt, akkor íratok egy ilyet is.
Ujvári dokihoz járok már 3.5 éve, ha összejön, akkor ott szeretnék szülni. (csak mi közben leköltöztünk a Balcsi partjára, így azért többesélyes a dolog)

köszönöm az infót.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szép jó reggelt mindenkinek!

Prücsök!
Én nem kaptam mail-t. :( Pedig érdekelnének a képek. :)

Mi tegnap voltunk nagy jövés menésbe, ma pihi. hogy holnap mi lesz, na az még a jövő titka.

A városligetbe vagyon érdemes kinézni, gyereknap alkalmából???

Mindenkinek jó gyereknapozást!!!!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Gabek
Valóban nem nézünk tévét, úgy egyáltalán,csak nagyon ritkán!
A vasaláshoz viszont muszáj!!!
Tata:nekünk hagyomány, hogy évente egyszer körbesétáljuk a tavat! :lol:

De lehet, hogy inkább holnap megyünk,amikor kevesebben vannak! Gondolom ott is nagy lesz a nyüzsi!

Prücsök
Mi is 1 után indulunk,csak egy kicsit messzebbről! :lol:
ISTENIEK a képek!
(Apa szerint még az én fotozásra alklmatlan fejemről is jót tudtál csinálni!Állandóan grimaszolok, úgy látszik, hogy most disztingváltam!)

Tünde
Szerintem nem érdemes kimenni. Mi kinéztünk,de hááááát, a miénk gyerek még nem élvezett semmi, szabadjára sem nagyon tudtuk engedni:kosz,kutya és az egyebek miatt.
Mondjuk mi 5után jártunk arra.

Sziasztok
Edina

Kép
anid

Városligetben iszonyat nagy ilyenkor a por kb. 1 méter magasságig, tehát én azt semmiképpen nem ajánlanám.
Én eddig minden évben gyereknapoztam, gyerek nélkül, akkor az volt a jó, hogy "húúú de sokan eljöttek a mi rendezvényünkre", de most anyaként azt ajánlanám, hogy ne menjetek sehova, mert kisgyerekkel a nagy a tömeg nem annyira jó.

Gabek

Kép

Kép
gabek

Halihóóó!

Megjártuk Tatát, de sajnos akkora szél volt a tó körül :? , hogy végül nem jártuk körbe, mert Blanka is elég nyűgös volt miatta. Nem is csodálom. Viszont elhatároztuk, hogy veszünk gyerekülést a bringára és majd azzal lehet nyomulni - manócska még szélárnyékban is lesz apa mögött. (És talán én is megtanulok közben rendesen :roll: biciklizni.)
Viszont Gyermely felé mentünk, mert apáék arrafelé szoktak menni bringával Tatára és csodaszép vidék. Meg is fogom nézni van-e arrafelé valami jó kis kiránduhely, esetleg forrás.

Anid,
Ti ma mentetek végül?
Nem tudom holnap milyen idő lesz... de mi pihizünk. Ma is el tudtam volna aludni párszor.
Azért a teljes tó kör nem semmi. :wink: Ma nem vállaltam volna be a babakocsi miatt sem, mert a Gracot mosásba tettem és a kis kerekű esernyőkocsi nem ilyen nagy túrára való. Majd számolj be hogy bírta Kata. :)

Na megyek fürdetni.
prücs

prucsok

Hello Csajok,

én is örülök, h találkoztunk, és nagyon sajnálom, hogy majdnem két órát késtünk :( Jól le is maradtunk Toreau-ékról, ahogy Prücsök képein láttam, amit extrán sajnálok :(. Meg a kukoricázásról is! :roll: De nem baj, legalább Bálint kialudta magát, azóta se tegnap se ma nem aludt másfél óránál többet délben, hát pont a tali napján sikerült neki három és felet aludni. :) De azért jó volt talizni. Majd legközelebb biztos többet tudunk beszélgetni.

Prücsök, köszi a képeket. Majd én is felrakom az enyéimet, de folyamatos időhiányban szenvedek és ez így is lesz, míg le nem vizsgázom végre... Ha minden jól megy már csak négy nap...
Nagyon tetszenek a képek. Jól látom, h az egyiket Blankát megpuszilja Dani??????

Zsuzsi: Fantasztikus fejek a gyerkőceid. Pannika kb olyan, mintha te lennél lekicsinyítve :).

Persze minden gyerkőc tündéri volt (teszem hozzá csendben).

Mi ma gyereknap alkalmából Balatonon voltunk, Lellén. Nagyon klassz volt, jól éreztük magunkat. Kisember is. Vízőrült, imádta, alig lehett visszafogni, hogy bele ne vesse magát.

Panzej: Először egy kávéskanál olajat keverj bele a babakajába olajból. Azért kell, h a zsírban oldodó vitaminok is kioldódjanak.

Szép estét!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Anid!
Lemaradtam a válasszal, mert péntek óta csak most jötten netezni.
A kastélynál nem volt semmi, csak művházban meg a besnyői templomnál van ma program. Mi ide készültünk, de sajna a férjemnek el kellett mennie. Ilyen az, ha valaki ügyvédhez megy hozzá..... Mi egyébként sokat járunk a besnyői templom kertjébe, mert nagyon klassz programokat szerveznek. És nem szigorúan vallásos a program!!!!!! Viszont a nagymise után István atya megáldja gyereknapkor a babakocsikat, bicikliket. Mi erről ma lemaradtunk, mert egyedül nem tudok mindegyikre figyelni a kézműves asztaloknál.
És a cseresznye!!!!!!
Bánt, hogy teljesen lenyúltuk a csapat cseresznyéjét! Iszonyú sikere volt, aznap este befalta a családom, Apa is!!! Köszönjük! És egy fénykép hálából!!!!
Kép

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok még egyszer!

Nagyon örülök, hogy el tudtunk végül menni a talira, tök jól éreztem magam, és hát a gyerekeim is!

Tünde-Manó!
Köszi még egyszer a segítséget, puszi anyukádnak is! Éljen a budapesti közlekedés!!!! Főleg most, hogy megszüntették a nagycsaládos kedvezményt is!

Köszönjük mindenkinek a sok-sok finom sütit, pogit, muffint. A képek alapján is kiderült, hogy minden gyerekem evett mindenből!!

Prücsök!
Jók lettek a képek! Legközelebb úgy intézzük, hogy te is rajtuk legyél! A muffin receptedre igényt tartok!!!

És mindenki, akivel most találkoztunk először: Ágiboszi, Toreau-Edina, Prücsök, Ranpo Évi, Cserági + csatolt részek!! Jó volt látni titeket, gyerkőcök tündériek! Blanka Panka kreol bőrét a képeken is megcsodáltam!!!!!!

Anid, Lilló!
Végül beszéltetek egyáltalán a játszótéri szitukról? MI azért produkáltunk ott a homokozóban ezt-azt. Nagyon nehéz téma!! Én általában rászólok a gyerekekre, ha másokat bántanak, Petitől most mindenki fél a lovagi kardja miatt, pedig én tudom, hogy ha őt nem provokálják, akkor nem üt vele meg senkit. Pankát se ütötte meg soha. De egy játszótéri közösség kész szociológiai tanulmány!!!! Amúgy hagyom őket játszani, barátkozni.

Szerencsére most nem dekkoltunk sokat a parkolóban és mire elértünk a sétány végére, Pannika már aludt is! Jól elfáradtam, de itthon is elfáradok velük, úgy hogy legközelebb is megyünk!!
Szombaton pici babát látogattunk, délután meg szülinapi partyra voltak a gyerekek hivatalosak. Nagyon készültek. Végül én is mentem, mert kitolás 3 gyereket csak úgy otthagyni. Felnőtt fejjel azért nem olyan izgalmas egy ilyen gyerekzsúr, de ők élvezték!!!
Teletubbi-s torta volt ( :roll: ) volt, meg lufi tenger. Szerintetek Petike milyen formájú lufit kért?? Kardot!!!! :D

A gyereknapozás ma lett volna, de hát ez elmaradt! Délután elmegyünk az erdőbe sétálni, meg locsolunk az udvaron, azt is élvezik!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Megint én!

Gabek!
Kár, hogy nem tudtatok jönni!!!!!
Én kivizsgáltatnám Gergőt! A tüdő nem vicc!!!!!
Mivel foglalkozol, hogy ott vagy a gyerekrendezvényeken?
Noddy nálunk is nyerő, van pár mesekönyvünk, meg pár figuránk.

Panzej!
Én egy kávéskanál olivaolajat adtam nekik a bébikajába!!!

Veronika!
Üdv neked!!

Ágiboszi!
Mi a weboldalatok címe???

Gyerekek itt ugrálnak mellettem, lassan ebédelünk. Raviolit gyártottam (zacskóból) + sajtszószt. Fél héttől nyomjuk a programokat. Ma a hajózás a fő játék, kiabálnak, hogy jönnek a kalózok, hullámok. Peti pedig a vitorla behúzására ösztökéli a többieket. Panni a vízbe ugrál, Gézu meg csak szimplán rohangál utánuk és kurjongat. Mi lenne, ha lenne víz is?????!! :D

Szép délutánt!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Mi is köszönjük a talit, nagyon jól éreztük magunkat. :D :D
Minden babó nagyon édes és milyen nagyok már! Olyan jó volt újra talizni veletek. Ricsinek különösen hasznos volt.

Képzeljétek, Ricardo próbál ülni. Eddig nem nagyon foglalkozott azzal, hogy üljön, de amióta látta a többi babát is ücsörögni a ligetben, azóta folyton gyakorolja. Úgy örülök neki. :D :D

Prücsök
Apa teljesen el volt ájulva Blankától, levette a lábáról rendesen. :)
Azóta azt hajtogatja, hogy mindenképp szeretne egy kistesót a Ricsinek és úgy örülne, ha esetleg kislány lenne, de ha fiú jönne azt se bánná. Azért szívem szerint én még várnék egy évet a kistesóval. :)

Köszönjük a képeket. Nagyon jók lettek, csak én vagyok egy kicsit csúnya a képeken. Égek is rendesen. :oops: :oops: Vagyis mostanában kicsit lestrapált anyuka kinézetem van, de azt hiszem itt az ideje, hogy kicsit összekapjam magam. Jövő héten bejelentkezem a fodrászhoz.

Nagyon finom volt a muffin. Receptet elkérhetném?

Mikor lesz legközelebb tali?

Tündi és Zsu
Örülök, hogy végre veletek is talizhattam! Nagyon édesek a babók.
Tündi, mini taliban benne vagyok.

Orsi!
Halihó! Jó pocakosodást! :D :D

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

HAlihóóóóóóóóó

Prücsök
Voltunk mi is Tatán, de a szél miatt kb. 1 órát voltunk.
Majd legközelbb sétálunk!
A pónik melett letáboroztunk megevett egy almát és átsétált a réten, ott találtunk egy hintát,de a vásározók olyan hangosak voltak,hogy nem lehetett megmaradni.
Apa kapott egy jégkrémet, és már jöttünk is haza!
olyan ügyesek voltunk,hogy Kata egy percet nem aludt délután, így pörgött egész délután!
:lol:
NEKI EZ VOLT A GYEREKNAP! :lol: :lol: :lol:

Ranpo
Én nem értem mire gondolsz???Ki itt a lestrapált??? :shock:

Muszu
Egészségetekre a cseresznyét! :lol: :lol: :lol:
A játszótérről nem sikerült beszélni,de majd legközelebb!!!
Ami mikor is lesz???

Próbáljuk meg a park más részét????
Cserági!Merre tájoljuk magunkat??

Megyek apának segíteni,mert nagyon gyömöszöli a hájassütihez a tésztát!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Halihóóó!

Megérkezett hozzánk az eső, de épp csak annyira, hogy ne tudjak gyomlálni. Pedig Blanka laszik apával, így nyugi lenne. Sebaj.

Lilló,
Igen, Blanka kapott egy hatalmas puszit Danitól. :)

Évi,
Azt hiszem Blankának is bejött a párod. :wink: Szerintem simán elment volna veletek, ha úgy alakul.
És nem vagy lestrapált. Persze kell, hogy az ember kritikus legyen önmagával, de azért nem rossz a helyzet hidd el. :wink:

Gabek,
Hogy van Berregő? Remélem gyógyulgat! +++

Amikor ilyen hazsnosakat írtok, mint az olívaolaj, akkor mindig rájövök, hogy én a bölcsességeket sosem írom le babanapló címen, csak a manó ügyeskedéseit. :roll: Hát van még hova fejlődnöm vagy bízhatok a memóriámban - esetleg Blankáéban. :lol:

prücs

prucsok

Szisztok,

Igazából tök jó volt a Minimaxos gyereknap, pedig kicsit féltem tőle, volt több nagy sátor is, ami Berregő korosztályának való.
Volt egy lány, aki még tornára is járt velünk, de fogalmam sincs hogy hívják, tök kedvesen rám köszönt, de akkor én siettem, mert a munkatársaimat kerestem, és azóta is annyira bánom, hogy nem kérdeztem meg tőle, hogy hogy vannak, pedig utána mindenhol őket kerestem.

Köszi a kérdéseket, Gergő igazából jól van, se láz, se rossz közérzet, se köhögés, dezentorkodik is rendesen de még néha mindig furcsán veszi a levegőt... Szóval nem tudom, valami oka biztos van, de minden rendben vele.

Mi szombaton felavattuk a medencénket, amit Berregi még a szülinapjára kapott. Eddig kellett rimánkodni apának, hogy hozza fel a pincéből a pumpát, hogy felfújjuk, aztán fürödtünk mi ketten, hogy kicsit megbarátkoztassam a vízzel, aztán apa is csatlakozott és ő élvezte a legjobban :lol: :wink:

És persze ma is ezt csináltuk, tiszta víz az erkély :)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Szép jó estét!

Mi sem voltunk nyüzsis gyereknapon, helyette a Hajógyári-szigetre mentünk vasárnap. Kevesen voltak, Panka szundikált, mi is leheveredtünk egy árnyas tisztásra romantikázni. Nem is tudom, mi lett volna, ha teljesen kihalt lett volna a sziget... :D :D

Aztán odacsábítottuk egy ismerős baráti párt, 19 hónapos barnabással. Úgyhogy Panka is randizott, meg visítva rohangált a kutyák után. Jól elfáradt estére.
Ma vettem észre, hogy sutyiban kibújt még egy foga. Már a negyedik, pedig 1,2 hónapja még egy sem volt. Belehúzott. Eddig meg sem éreztük, akkor a rágófogaknál is van rá esély, hogy könnyű lesz? Vagy az durvább?

Városliget: a a tuti játszótér az Ajtósi és a Dózsa György sarkában van. A Dózsa György úton, a felvonulási téren, a Damjanich utca magasságában rengeteg parkolóhely van, de ha valaki a Hungária körút felől jön, akkor a vasúti múzeumnál is lehet jól parkolni. Onnan át lehet sétálni. BKV-val az 1-es villamos Ajtósi megállójától lehet átsétálni a ligeten, de arra jár a 72-es, 75-ös, 70-es, meg asszem a 74-es troli. Ezekkel mind közel van. Meg buszok a Dózsa György úton, de nem tudom, hányasak. Ha kll majd, telefonos segítséget adhatok.

Anid, használtbabaruha-bolt (ezt hogy kell írni?) látogatással egybekötött séta valamelyik nap?

Manó, mehetünk a ligetbe bármikor, szólj!

Üdv,

Cseragi, Panka

Ui. Régiek, Piroskával tartja még valaki a kapcsolatot?

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, hazaugrottunk, de holnap megyünk vissza a zöldbe. Még egy rövidke kis hétig tart az arany életem :)!
(készüljetek, biztos lesz nyafizas, ha vége lesz és haza kell jönnünk :lol:).

Jo sok uj kismamink van, tök jo, éljeeen!!

Vanda, gratula a babucidhoz, nagyyyon szép! Szopizashoz kitartast és türelmet! Jol csinaljatok!

Nagyon jok lettek a talis képek, a kedvenceim: Blanka maszik az aszfalton széria (meg kell zabalni azt a kis rucit különben is), Peti és Panni fagyizik (Petinek nagyon édi göndör haja van - Zsuzsa, ugye ö a Peti :oops:), Biii nyomja a streap-tease-t!
Sajnalom, hogy nem lehettünk ott, majd legközelebb, talan.

Cseraginak gratula a friss pocaklakohoz! Ujra sok kisbaba lesz, hiaba, tavasz van!

Maténak pedig egy kis késéssel boldog elsö szülinapot kivanunk Vvel és Zvel közzösen!
és üdv a mar nem szopizosok klubbjaba is! (kövezzetek meg, de én nagyon élvezem, h mar vége :oops:).

Berregönek jobbulast kivanok! Gabek, én mindenképp elvinném egy 3. orvoshoz, ha még tart a baj.

Hal: ugy tudom allergizal a tengeri hal, ezért nem ajanljak nem tom mar milyen kor elött. De ezt biztos tudjatok :oops:

Mi nagyjabol jol vagyunk, most megyek beajulni agyikoba... hosszu napunk volt.

Folyt. 1 hét mulva!

Sára

Kép

Kép
saara

sziasztok!

nincs valakinek ötlete hol lehet jó minőségű kismami rucikat venni. Gergő nyári, leendő Manócskánk meg januári lesz.
Amúgy jövő héten megyek Gimeshez, nem jön még valaki?
szép napot
Veronika

Kép
Kép
akinorev

sziasztok!

Veronika, kismama ruciban nem nagyon tudok segíteni, mert nem vagyok tipikus konfekcióméret. (188 cm, minden rövid rám...), pedig nekem is ugyanez lesz a problémám!
Én meg holnap megyek Gimes dokihoz. talán egyszer beérjük egymást.
Erről jut eszembe, ERIKA, MERRE VAGY? Minden rendben?

Puszi mindenkinek,

Cseragi, Panka

Kép

Kép
cseragi

sziasztok!

Cserági: nincs is köztünk csak egy hónap. úgyanígy voltam Gergő fiammal is, és végül egy szobába kerültem az akkori babanetező kismamával, mert Gergő előbb született.

Kép
Kép
akinorev

Sziasztok!

Gabek, mi az a dezentorkodas? Eloszor dementorkodasnak olvastam.. :shock:

Sari, siess vissza, mar hianyzol!!

Lanyok, megnezhetik a kepeket olyanok is, akik nem voltak ott? Kuldjetek el nekem is a linkeket legyszi!!

Tovabbi szep napot kivanok!
P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni. Augusztus 11-re várom a második kislányomat. Az első júniusban lesz 2 éves, ő még a Margit kórházban született. A dokim a sote II-re igazolt, úgyhogy jövök én is.
Alkalom adtán szeretném megnézni a kórházat. Tudjátok, hogy mikor van erre lehetőség? Gondolom, itt is van szülésfelkészítő előadás, aminek keretében meg lehet nézni a szülészetet is...
Veronika: a Mammut1-ben lévő Manu-art-ban vettem kismama gatyókat. Ezek inkább kényelmes, mint csini nacik. Volt mammistic-es és 2in1-os gatyám is, de a 6. hónaptól a varrásaik miatt nem voltak kényelmesek.
Annamari
méri75

Halihóóóóóóóó

Veronika
én tudom ajánlani a mammistic ruhákat(bolt valahol a Blahánál, a körúton, Mc-vel szemben), az Árkád bababoltjában is nagyon nacik voltak, illetve a Kiskörúton szintén Manu-art bolt!
Bár én össze-vissza vásároltam, igaz nem túl sok ruhát.
Mivel nyári a gyerkőc,ezért én a kínai piacon vettem a lengébb cuccokat(xxxl-es gatyót! :lol: :oops: )

Annamari
Üdv itt!
Mi ez az átigazolásos dolog???
Ha felhívod a klinikát bizti meg tudják adni annak a védőnőnek a nevét,aki tartja,irányítja a szülésfelkészítőt.
de bizit lesz valki,aki emlékszik a névre pontosan. :roll:

TIMI?????
Ágiboszi
Mi a honlapod neve?????????

Cserági
Csütörtök délután 5 krül???A nagy alvás után???

Képzeljétek túl vagyunk a tojás, túró,sajt kóstolásán!
Remélem a pötyik a melegnek tudhatók be, mert akkor is pöttyös a gyerkőc, amikor nem eszik ilyesmiket! :twisted:

Kép
anid

Sziasztok!

Veronika, Annamari üdvözöllek titeket, még én is új vagyok :D

Sajnos kismama ruhát nem nagyon tudok ajánlani, mivel itthon vagyok, elvagyok a párom ruháiban. Egy nagyon aranyos nyári ruhát vettem a soroksári Baby Outletben 4500 Ft-ért. Ha esetleg a kornyéken laksz, kukkants be.

Remélem mindenkinek jól telt el a hétvége. Nálunk a párom szombat délután a lépcsőn félrelépett, úgyhogy azóta borogatás, pihenés, kenegetés.

Most ki is élvezi, hogy mindent az ágyba kap :D

Adri
gyadri

A gyakorlott anyukáktól kérdeznék, nekem az első baba lesz, úgyhogy biztos sok tanácsot fogok kérni, főleg, hogy nincs körülöttem senki akinek babája lenne.

A legtöbb babaruhában belül sokszor a nyaknál vannak a címkék.

Nem zavarja ez a babákat? Ti kiszedtétek valahogy? Kivágni még nem mertem, mert az is szúrhat, ha nem sikerül pontosan kinyisszantani.

A másik: hány fokon kell mosni a kisruhákat? Sok ruhában 30-40 fok van. Ez elég, vagy inkább 60-on?

Köszi előre is :D
gyadri

Halihóóó!

Én már nem is emlékszem hol vettem a kismama ruháimat, már amit vettem. Mert a legtöbbet a sógornőmtől kaptam kölcsön. :) De csak nacit vettem, hadd feszüljön a pulcsi a kis pocakon. A corában is szoktak lenni nagyon jó kis kismama ruhák és szezon végefelé mindig le vannak kicsit árazva.

Panzej,
Az jutott szembe (vagy inkább nem :roll: ), hogy neked tudjuk az igazi nevedet? :oops:

Méri,
Üdv nálunk! :)

Anid,
Szuper, hogy Kata bírja a "tejet" és tojást.
Blanka a hétvégén gyümölcslevest evett, amiben nem kevés tejszín volt. Semmi baja. Szerintem nekünk sem lesz tejallergiánk. :P

Timiék a hétvégén költöztek Budajenőre, így szerintem még egy kis idő, míg újra csatlakozni tud.

Na lépek, mert a délutáni alvásunk csak fél órásra sikeredett és megy a nyűglődés. :?

Prücs

prucsok

Halihóóóóóóóóó

Szia Adri!
Én nem vágtam semmit, nekem inkább a hátulgombolós rugikkal volt bajon (gyereknek nem), illetve utáltam ráadni! :twisted:
30-40 fokon mosok mindent, nagyon kevésszer emelek hőfokot, és frosch-mosóport(SÁRA :lol: )használunk.
Folyékonyat,mert szerintem az jobban kioldódik a ruhából.És ecetet öblítőnek, na jó ritkán rendes öblítőt,de nincs különbség a végén.
Egyébként foltfüggő minden!
ÉS Éljen a Venisch!!!

Prücsök
Mindjárt itt anagy nap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JA ezt nélkülem is tudjátok! :oops: :lol: )

Megyek a halcskát kipecázom vízből!

Volna egy kérdésem:
Mennyire gáz,hogy a gyerek nem tud tapsolni,nem tudja összeütni a kezeit, hanem,amikor mutatjuk neki, csak hadonászik!????

Kép
anid

Jó estét lányok!
Ma takarítós, utána meg jövős-menős napunk volt. Délelőtt tök jól megvoltak nélkülem a kertben, hogy a felmosással nem kellett várni alvásig! Kaptam a szomszéd bácsitól 3 hatalmas műanyag cserepet és most azt játszották, hogy beleülnek. Alig látszanak ki, Gézunak meg segítettek beszállni (a teraszról lesekedtem). Utána meg valamelyik kitalálta, hogy ők muffinok. Tényleg! Prücsök! Leírod a muffinreceptedet? Hétvégén jönnek hozzánk vendégek és kipróbálnám! Kinéztem egy ananászos muffint is, de örülnék a tiédnek is!!!
És képzeljétek! Gézunak ma nem turmixoltam össze a rizst meg husit, és végre először nem köpte ki a darabos kaját. Kicsit lassabban haladtunk, de MEGETTE! Már azt hittem, hogy örökké pépest fog enni 3 rágófoggal is! És kipróbáltam pár falat tejbegrízt, nem jött ki ekcéma rajta. És ma újabb szavakkal állt elő. Reggel kijelentette, hogy apa, majd utána azt, hogy elment.

Ranpó Évi!
Hagyjad már a hülyeségeidet a kinézettel!!!!!!! Sugárzott rólatok a boldogság!!!!

Adri!
Én nem szoktam kivágni a címkéket, nem vettem észre, hogy zavarja őket. De Aniddal egyetértve utálom a hátulgombolós cumókat! És együtt mosom a saját ruháinkkal 40 fokon. Nem értek egyet a külön mosással, mert 1. várhatsz, amíg összegyűlik egy adag, 2. egy család = egy baktérium környezet, egy levegőt szívtok, együtt éltek, mi a fenének külön mosni. De én amúgy se vagyok híve a rengeteg fertőtlenítésnek, és még se betegesek a gyerekeim!!!

Kismama ruhákat én a C&A-ban vettem kettőt, meg varrtam nadrágokat, nekem sikerült 3 évszakban szülnöm!!! Viszont tök szép szoknyákat vettem a Ruhagaléria nevű turkálóban a Kálvin téren, a Baross utca elején. Gyönyörű dolgokat lehet venni itt, és meg nem mondtam volna, hogy nem új. És 1600, 2000 forintok voltak. Én itt egyszer vettem egy ruhakölteményt is 3600 forintért, mindenféle muszlin pántokkal, alsószoknyákkal. Ezt próbálom majd jövőhéten magamra feszíteni egy esküvőre! Itt rengeteg gumis szoknya van, amit utána is lehet hordani. MOst is hordom ezeket a szoknyákat!

Cserági!
Tényleg nem vagy konfekcióméret! Igazi kis törpének éreztem magam melletted, mikor beszélgettünk! Mindig irigyeltem a szép magas lányokat!!!! És én még anyukámnál is kisebb lettem!!!!
Ja, és a használtruhabolt (fogalmam sincs, hogy ezt most egyben vagy külön vagy kötőjellel) = turi, túrka

Petikét egyszer elvittem magammal turkálni és segített: minden lila cuccot kiszedett egy kosárba!!

Annamari!
Üdv itten!!!

Áttették este 10-re a Hősöket, alig tudok fennmaradni!

MIKOR TALÁLKOZUNK ÚJBÓL???????

Jó éjt! Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok,

Gyadri
nálunk nem volt gond a címke, de szembe se jutott ez a kérdés. Én 60 fokon mosom, így tuti kijön belőle minden. Nem akarlak elkeseríteni az elején még valóban simán megy a mosás, de majd ha elkezd enni, akkor az almafolt lesz az egyik legnagyobb ellenséged :wink:

Veronika
Szerintem a H&M-ben jó terhes cuccok szoktak lenni.

Panzej
A dezentorkodás, az olyan csíntalanság féle. pl. a legújabb az, hogy különböző dolgokat dobál az akváriumba pl. műanyag állatokat, kockát, kanalat, tányért stb. szegény halak, gondolhatjátok :roll:

Anid
Szerintem Kata is előbb utóbb megtanul tapsolni, az én gyerkem meg még nem tud jár, na és? Majd megtanul :P

Prücsök
Azt mondod már adható a gyümölcs leves, mert ma iszonyat finom barackleves készítettem, csak még most hűl, így holnapra pont jó lesz, azt hiszem Gergő is meg fogja kóstolni.

Jó éjt,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Jó estét Lányok!

Veronika: Én tudok egy nagyon jó és olcsó kimama ruha készítő varrónőt a 17. kerületben, ha érdekel az elérhetősége elküldöm priviben. Egyedi ruhákat készít, nagyon szépeket. Vannak kész ruhái is. A 17. kerületben lakik. Én minden ruhámat nála vettem anno.

Adri: Nem zavart minket sem a cimke, így nem vágtam ki. Általában a fehér ruháit 60 fokon mostam, a többit 40-en. Eleinte külön mostam neki, de mostanában már együtt a miénkkel.
A foltokra meg tök jó a Vanish szappan. :) Eleinte a nyakig fosis foltokat, később a gyümölcsfoltokat szedtem ki vele.

Anid: majd megtanul Kata tapsolni. Bálint is mindent úgy kezdett el először csinálni, hogy sokáig mutogattuk neki, nem csinálta, aztán egy szép napon elkezdte magától csinálni. Ilyen volt a tapsolás, a pápázás, az ágyról való rendes lemászás háttal, az ágyra való felmászás, a mászókázás... minden.
Hát akkor hajrá tojás és tej! Szuper, hogy bírtátok.

Annamari: Szia itt! :)

Évi: Gratulálok az üldögélő Ricsihez! Csak így tovább!
(És az eszed tokja a csúnya!)

Gabi: Örülök, hogy Berregő jobban van. A medence nálunk is nagy sztár, biztos örülnek az alattunk lakók az erkélyen való fürdőzéseknek :roll: . :)

Jó, hogy írtátok a gyümölcslevest Prüccsel, mert van egy csomó cseresznyém, lehet csinálok belőle, ugyanis Enyémke kiköpködi a cserkót "nyersen" és a sok fagyasztott után nem bánnám ha enne valami valódi vitamint is. Hétvégén szedtünk egy nagy zacskóval a nagymamáéknál, ami garantáltan bio.
A tojást is kiköpködi, de a bundás kenyeremet azt egész jól megdézsmálta. :shock:

Szép estét!
Lilla

lilló

Sziasztok!

Veronika! Az I. klinika mellett a Baross utcában is van egy jó kismamaruha bolt, sajnos a neve most nem jut eszembe. Én alapból sem vagyok egy kis méret (a 180 centim mellé nem kevés kiló párosul), de még így is sikerült találnom tök jó terhes rucikat.

Adri! Én kivágtam a címkék nagy részét, mert Sanyika ekcémás, és pont ott vakargatja a nyakát, ahol a címke van. Szépen a varrás mellett kis ollóval kivágtam és így nem bántotta a bőrét.
Egyébként én is 40 fokon mosok minden gyerekruhát, a mieinkkel együtt.

Ti miben altatjátok ilyen melegben a gyereket? Sanyika egy vékony bodyban alszik és a kifogójával van betakarva, mert minden másban leizzad...

Jó éjt, sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Köszönöm a kedves fogadtatást!
Anid: Az történt, hogy ugye bezárták a Margit kórházat :cry: és a dokim a soteII-vel szerződött le. Így én is megyek utána.
Szerintem, nem gáz, hogy még nem tapsol, az enyém sem volt egy tapsológép. Mostmeg, bármit ügyit csinál, megtapsolja magát :)
A gyerek cuccait én is 40 fokon mosom. Az elején még vasalgattam is mindent, de amikor elkezdett csúszni-mászni, akkor már nem zavartattam magam... :oops: Címkék benn maradtak, sosem zavarta.
Huncut: Kislányom elég izzadós fajta, úgyhogy mostanában csak pelus volt rajta, de legszivesebben azt is levettem volna róla. Ma este kicsit hüsibb van, így egy rövid ujjú body-t húztam rá. A takarót mindíg lerúgja magáról, úgyhogy nálunk ennyi van. Ha bizonytalan vagyok, hogy jól öltöztettem-e, akkor megfogdosom a nyakát és ha nyirkos, akkor vetkőztetem lejjebb.
méri75

Jó reggelt mindekinek!

Azt hiszem ma én nyitom a napot.
Blanka tegnap 1/4 8-kor már aludt, így simén el tudtam menni hastáncra, cserébe ma reggel 6-kor fújt ébresztőt. Már befejeztük a porszívózást, amit tegnap nem sikerült. :) Mindjárt reggeli. Kíváncsi leszek éhes-e, ugyanis a tegnap esti vacsija mindösszesen egy fél paradicsom volt. :)

Muzsu,
Nagyon jó a cserép muffinos sztori! :lol: Olyan élmény ezeket hallani!

Anid,
Ne is emlegesd a nagy napot, mert addig még befonom a szemöldököm. Még hazamenetel előtt legalább 2 tucat dolgot kéne elintéznem + pakolás és már most leizzadtam, pedig kint nincs 40 fok és még csak 8 óra.

Gabek,
Szerintem nyugodtan próbálkozz a gyümi levessel. Én ma eperből készülök csinálni, mert még a tavalyiból is van fagyóban, az újat meg még le sem szedtem.

Na megyek, mert reklama van, felfedezték a hiányom. Irány a terített asztal!
Muffin recept majd érkezik.

Prücs

prucsok

Nem én lettem az első!!!
Álomport ettek a gyerekeim, mert még alszanak. Ilyen csoda is régen történt a korán kelő Annipanni miatt!!!!
7-kor már hallgatóztam az ajtójuk előtt, mert még beszélgetést sem hallottam. Megmostam a hajam is, várom a szerelőt, és síri csend!!!

Tegnap este eltévesztettem a napokat! Leültem Hősöket nézni, és akkor döbbentem, hogy tegnap még csak kedd volt! Kicsit szórakozott vagyok :D

Délután megyünk Petikével a második szurira. Tök jól viseli, nem panaszkodik. És mindig vizsgálgatja magát. Minden nap láttam neki a golyóit lent, de továbbra sem marad lent mindig. Azért én bízom abban az 1% esélyben, hátha nem kell műteni.

Anid!
Szerintem teljesen normális, hogy még nem tapsol. Majd megtanul!! Kata annyira édes és ügyes kislány (titkon nagy favoritom!!!! :( ), semmi aggódás!!!!

Szép napot mindenkinek!!!!!!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Prücs!
Mekkora kertetek van? Én mindig úgy vágytam a kertre, de most már látom, hogy mennyi munka van vele!!
Napok óta tologatom a fagyal gyomlálását, meg a kerítések alatt, mentén nem tudja a férjem levágni a füvet és azt én szoktam.
Van egy halom ribizlibokrunk és a gyerekek sajna lopkodják a félig érett szemeket. Minden nap jönnek bejelenteni, hogy már pirosak a szemek, szedjük le! És idén lett volna először mandulánk, 10-12 szem volt az incurka fánkon. Erre Peti leszedte, hogy ő megeszi. Így csak 2 db mandula érik a fán!!!! Ja, és lesz 3 db sárgabarackunk is!!
Én ma kertezős napot terveztem délelőttre!!!!
Irigy vagyok az epretek miatt!!!
Puszi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Anid!
Nem :( , hanem :) !!!!!!!!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Lanyok!!! SEGITSEG!!!!

Vszleg,amire valaszt kapok, felebred Lujzi, es dontenem kell, de megkerdezem:
ma reggel 38.9 fokos lazzal ebredtem, nem erzek semmit, csak forro vagyok, es huz az agy. Nem volt semmi tegnap sem, nemtom, honnan jott...

LEHET IGY SZOPTATNI?!

Felhivtam a klinikan a csecsemo oszt-t, azt mondta a gyerekorvos, h 38 fok felett nem szabad, es h vegyek be panadolt. Bevettem, most 38.3-nal tartok.

Az osztoneim azt sugjak, h etessem meg a babam, de tudok ezzel artani neki?!

MIT TEGYEK?!

Kép
boga

Boga! Mi van a hasaddal? Megnézték a méhed? Hívd fel a dokid! A vérzés abba maradt? A görcsölés is?
ábimami

Sziasztok:)

Boga:)

Szoptasssssss!!!!!!! Nyugodtan szoptathatsz így is, ígyál sok folyadékot, algopirint is bevehetsz lázcsillapításra, valamint Belladonna 9CH homeos bogyó is jó rá.
Ha mellednél nem érzel feszülést, nincs rajta piros kemény folt, akkor ez több mint valószinű nem mellgyuszi, ami a szoptatás elején többünknél is előfordult.
Amit Ábimami is mondott, jó lenne felhivni a dokidat, nehogy valami más probléma legyen, mert ugye a pocid mostanában sokat görcsölt.

Ági

Ui: fogok majd jönni, de most csak ennyire volt időm....

KépKép
KépKép
Ágiboszi

a hasam pont kezd normalizalodni, a melleim viszont par napja be vannak durranva, nem gyozom fejni oket...
a vedono szerint attol van lazam, h nem tudom teljesen kifejni, azt mondta, szivassam ki jol a babaval, es h van olyan anti-biotikum, amivel leheet szoptatni, menjek at a korzetihez. hat en nem szeretnek beszedni ilyesmit!!!
most panadollal lement 37.8-ra...

hat nem hianyzott ez most... :(

Kép
boga

KOSZI LANYOK A GYORS REAGALAST!!!

Piros folt nincs, de kicsit kemenyek melleim, folyamatosan maszirozom, meg fejem, de mivel Lujzi atalussza az ejszakat, reggelre mindig majdnem felrobbannak a cicik...
Ma is fel 6kor felkeltem fejni

Kép
boga

Valszinű mellgyuszi lesz, de azért figyelj oda a méhedre, tudod már írtam milyen veszélyes tud lenni! És az se biztos hogy fáj!
A mellgyuszinál meg azt tudom, hogy minden tejet ki kell szivatni a babával, vagy mellszívóval, és csak akkor nem szabad szoptatni, ha tályog keletkezik!
Az antibiotikum meg nagyon-nagyon fontos, ezeket a betegségeket bacik okozzák, régen belehaltak a nők, ma már szerencsére lehet gyógyítani! Egyél az antibiotikum mellé sok joghurtot, vagy ha nem kívánod, vegyél probiotikumot a patikában, így nem borítja fel a bélflórád egyensúlyát!

Képzeljétek az én babám még mindíg nem akar kibújni, vasárnap éjszaka erős görcseim (menszeszre emlékeztető) voltak, meg szabálytalan fájásaim, de reggelre elmúlt. És azóta se semmi, pedig úgy vártam ezt a hidegfrontot! Az Ábinak 6.án lesz évzárója az oviban, és szavalni is fog, megszakad a szívem, ha nem tudok ott lenni! Pedig egyre kevesebb az esélyem rá! Bár tegnap felhívott a 87 éves nagyim és elmesélte, hogy apámat december 2-ára várták és Karácsonyra meg is születtett!
ábimami

Boga
Szerintem kelj fel éjszaka (akár órára) és fejj!
Nődoki felkeresése, nehogy komolyabb baj legyen!Mert ugye láz,meg gyermekágy, meg hasi fájdalom,meg...szóval uh-t csinált a doki???
Inkább Algopirin,mint Panadol,mert az régi és több a beszerzett tapasztalat a dokiknál.

Móni-altatás:
Napközben bady, este rugi alatta csak pelus.Van az ágyában egy kis pléd,de az csak a bizotnsági kellék.Mármint a ygerek keresi a kezével és morzsolgatja! Megvan már 0 napos korától,lassan kinövi! :lol:

Gabek
Akkor nem parázok tapsi ügyben. :lol:
irigy a fördés miatt.
Én is akartam venni medencét,de csak a ház előtt lehetne förödni, és csatlakozni min.20 gyerek még, és hát akkora medencét csak nem veszek, amibe mind belefér.

Muzsu
Nézd a jó oldalát, nem kell szemezni a ribizlit! :P

Lilló
Tényleg, volt egy tök jó bordó kétrészes kismama rucid! :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Annamari, a klinikás védőnő: Németh Éva: 30/850-9965, nagyon aranyos, ő mindent elmond. (Remélem tavaly nyár óra nem változott a dolog).

Anid, megyünk holnap Paksra, szóval jövő hét?
Egyébként Panka sem tud tapsolni. Már nagyon sok mindent tud, de ez valahogy nem megy...

Veronika, azért most ne szülj előbb! Majd találkozunk a babatalálkákon! :)

Adri, én minden címkét kivágtam, nem maradt szúrós! A foltokhoz én is a Vanish mosószappanra szavazok! Mosópornak Sonett-et
használunk. (Bio-lebomló)

Muzsu, a legeslegjobb 3 barátnőm mind alacsonyabb nálad! :D Mindig mosolyogtak rajtunk, mikor együtt mászkáltunk!

Hirtelen csak ennyi,

puszi mindenkinek, Cseragi, Panka

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Anid
itt vagyok, csak másfél hétig a szüleimnél voltunk Miskolcon, és náluk nincs net, és nem is jártam olyan helyen ahol lett volna!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Anid
itt vagyok, csak másfél hétig a szüleimnél voltunk Miskolcon, és náluk nincs net, és nem is jártam olyan helyen ahol lett volna!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?