Új privát üzeneted érkezett!

Tündi
Én már túl vagyok egy mosáson (na jó,ezt a gép végzi), egy etetésen, relső rendrakás, mosogatás, Kata meg most alszik (első alvás)!

Tudod a kedőkötést úgyis,hogy hátul legyen a csemete? Mert akkor pénteken megtaníthatnál!

Jön valakinek az párja holnap?????

Kép
anid

Anid!

Hát nagyon ügyes vagy.
Én még csak egy hajmosáson, kávézáson, 3 cicizésen, játszáson és egy altaláson vagyuk túl. Nálam most aludt el Imi.
De lassan meg készülhetek,mert 10-től angol óra.

A kendőt nem próbáltam még háton kötve, de ma megnézem, kipróbálom és akkor esetleg pénteken megpróbáljuk.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Viszed magaddal Imit is angolozni??

Kép
anid

Nem!!!!!!
Nem hinném, hogy 3 órát kibírna... :lol:
Anyukám lesz vele addig. Mennek játszótérre, meg megebédelnek, aztán már itthon is vagyok.

De azért már hiányzik előre... :(

Tündi
Kép
Kép
_manó

IRIGY IRIGY az angolért és az anyus segítségért!

Kép
anid

Én szívesen átadnám a helyem neked angolóra ügyben. Nincs sok kedvem menni. Szívesebben vinném ki Imit a játszótérre. Mikor itthonhagyom mindig rossz anya érzésem van. :( :(

Tündi
Kép
Kép
_manó

Hülyeség,de én is így érzem magam, ha elmegyek 1-2 órára.
Állítólag(kevés esélyem van rá) a felnőtt társaság feltölti a strapaanyákat! Utána lehet újult erővel csemetézni!

Kép
anid

CSajok!
Elvileg küldtem szét-meg össze-meg vissza emailekt! Megkapta valaki???

Kép
anid

Sziasztok!

En is nagyon koszonom a dicsereteket, tenyleg jol esik :D !

Vanda, azt probaltad, h kicsit lefejsz a tejedbol szopi elott, ha nagyon feszul a melled? A klinikan volt egy hasonlo gondokkal kuszkodo lany a szobankban, es ezt javasoltak neki. Eloszor o is bimbovedot hasznalt, de aztan elkezdett szopizni rendesen a kisbabaja, csak nagyon hosszu ideig tartott, amig jollakott... Gondolom, gyakorlattal az is valtozik!
Kitartas a probalkozashoz, biztos megtalaljatok a megoldast a babaddal!

Lanyok, ez a hasgorcs engem kikeszit! Komolyan mondom, olyan erzes, mintha most kene indulni a korhazba szulni! Es nem tudok setalgatni Lujzival bufiztetes gyanant, mert felegyenesedni is alig birok! Nem beszelve a setarol :cry: :cry: :cry:
MIKOR LESZ ENNEK VEGE???!!!!

Kép
boga

Sziasztok!

Gyors bekukk.
Anid, én megkaptam az emailed, csakhát mi most Pécsen vagyunk. :cry:

Boga,
nem követtem, hogy mi van hasaddal, de nem hiszem,hogy normális, ha annyira görcsöl. Nincs valami orvos, akire gyorsan rá tudnád bízni magad?

Tündi,
6:15 az egész jó. :wink: Máté újabban 5:30-kor kel, de eddig a nagymamákat boldogította. Jövő héten, nem tudom,mit csinálok vele. :shock: :shock: Azt iszem, hidegtartás lesz.

Nálunk vlgetért a szopi. Mostanában azt csinálta, hogy épp hogy kettőt szívott, aztán elfordut, és összeszorította a száját, hogy neki nem kell. (Az látszott az arcán, hogy "anya, majdnem rávettél, pedig én már nagy fiú vagyok" :lol: ) Én meg nem bánom, nekünk ez így pont jó.

Ja, és megy a gyermek 2 lábon. :)
Pusssz
R

Kép

Kép
rita81

Lányok!

Köszi a tanácsokat a mérlegeléssel kapcsolatban.

Éjszaka valahogy jobban ment a dolog, evett rendesen és aludt 3.5 órát. Ma reggel 2x evett, de evett és most édesdeden alszik. Mérni mérem, de csak 1 vagy 2 etetést naponta.

Azt hiszem, hogy a mellretétellel van gond, mert ma egy párnát tettem alá és jobban ment a rátapadás.

Ábimami!

Az LLL oldalt mára már kivülről fel tudnám mondani. :lol:

Majd irok, hogy hogyan ment a mai nap. Ja és ma van a napja az első sétának. Van mellettünk egy templom és annak van egy szép kertje. Oda kitoljuk egy 10 percre.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Anid
Úgy néz ki, hogy jön Apa is, de ez még nem biztos. Holnap elég sok helyre kell mennünk. Már olyan régen voltunk talin és nagyon hiányzik mindenki. :)
Tojást még nem próbáltuk, sajna nincs ötletem allergiára.
Jön még valakinek a párja?

Educi
Bocsi, megígértem, hogy írok a féléves kontrollról és a közös dokinkról, de tökre elfelejtettem. :oops: :oops: Lehet, hogy azóta már te is voltál nála? :roll:
Még a rákszűrés eredményéért is ma fogom hívni, mert múlt héten azt is elfelejtettem.
Egyébként nagyon rendes volt, sokat beszélgettünk. Kérdezte, hogy hogy vagyunk, mi újság nálunk. Nagyon érdeklődő volt. Ricsivel is dumált. Jó hangulatban telt el a vizsgálat. Azt mondta, hogy szülés után 1 évvel semmi akadálya a kistesó gyártásnak, egyébként pedig 3/4 év vagy 1 év múlva újra rákszűrés. Belül minden okés. Szerintem szeptembertől bele is vágunk a projektbe, legalábbis eddig úgy néz ki. :wink:
Ugye jöttök a talira?

Cserági!
Engedd meg, hogy újra gratuláljak a pici babóhoz a pocidban! Jó egészséget kívánunk Nektek! :D :D
Nagyon imádtam a pocis időszakot is. Most a barátnőm vár kisbabát és már a 22. hétben jár.

Rita
Máté nagyon ügyi, gratula a járáshoz! :D :D

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

A legfontosabb lemaradt.

Lujza és Bálint gyönyörű babócák! Gratulálok a csemetékhez!
Kívánok jó egészséget és sok tejcsit. :D :D

Vanda
Tényleg ne mérd túl sűrűn. Tapasztalatból mondom, az elején folyamatosan mértem minden etetésnél és a végére már tényleg begolyóztam.
Nyugi, minden rendben lesz!
Az LLL oldal tényleg nagyon hasznos, sok segítséget kaptam az egyik tanácsadó anyukától is.

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Rita81!

A gorcsoles mult szombaton kezdodott, eros verzes is kovette, be is mentunk a klinikara, megnezett egy ugyeletes doki, (mert az enyem egesz hetvegen ki volt kapcsolva!!!! )aztan estere mindketto normalizalodott, de azota minden nap gorcsol a hasam, du-ra mindig elmulik. Hetfon elertem dokim, azt mondta, ez mind normalis a 6 heten belul, amig nincs lazam... Allitolag a meh-osszehuzodassal jar, de nekem az a fura, h a korhazban, amikor elkezdtem szoptatni, alig fajt a hasam! Ez mar az 5. hetem a gyerekagybol, miert most kezdett el fajni?! Mar reg jarhatnek setalni, meg minden, ehelyett itt fetrengek egy elektromos parnaval a hasamon... :cry:

Kép
boga

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Én is a II-esen fogok szülni, ha minden igaz aug. 28-án. 26 hetes vagyok. Az orvosom Dr. Sipos Miklós, akivel nagyon meg vagyok elégedve.

Tudnátok segíteni abban, hogy mikor kell kb. szülésznőt választani. Nem vagyok még elkésve? És tudnátok valakit ajánlani.
Még nem volt időm visszaolvasni a hozzászólásokat, jó sok van :D

Egyébként gratulálok minden babához és az újdonsült kismamáknak is. Nézegettem a képeket, hát tündériek ezek a kicsik. Igazán jó csapat jött itt össze.

Előre is köszi a segítséget.

Adri
gyadri

Sziasztok lányok!
Én még mindig nem szülök, ebből lassan túlhordás lesz, pedig két hónapig paráztattak, hogy nyitva a méhszájam! Olyan vagyok mint egy óriáspingvin, és utálom már az egészet! Kérnék tippeket mit tegyek, hogy ez a lusta Dani végre kibujjon, ha tud valaki ilyet!
Hozzáteszem folyamatosan rohangálok ide-oda!

Vanda!
Egy szopipárna jót tenne nektek, ha még nincs ilyen feltétlenül szerezzetek! Nem lehet könnyű egy ilyen nagy babót tartani szopizás közben, ezért nyílván a súlyánál fogva "lóg" rajtad!

Boga!
Nagyon szép a Lujzi baba, gratulálok! Nem akarlak paráztatni, de én azért elmennék egy dokihoz egy U.H-ra, nézzék már meg mi van benn! A nagynéném 30 éve szült a SOTE II.-n aztán pár héttel a szülés után kipakolták nem tudták elállítani a vérzést! Szóval nem akarlak paráztatni, és lehet, hogy csak a nagy meleg miatt vérzel erősebben, vagy csak úgy ahogy a dokid mondja, de azért csak figyelj oda!
ábimami

Boga!
Még valami, most elolvasva mit írtál Ritának. Ha nem vérzel, csak görcsölsz, akkor meg a legjobb amit tehetsz az, hogy sokat mozogsz. Nekem iszonyú menszi görcseim voltak 20 éves koromig, mindig feküdtem, meg hánytam, sokszor orvost hívott anyám, aztán rájöttem ha elkezdek mozogni, a görcsök ellen teszek, ugyan ez szinte lehetetlennek tünik a fájdalom közepette, de hidd el segít! Szóval a séta az csak jót tesz, meglátod, és a méhed is gyorsabban húzódik össze!
ábimami

Sziasztok!

Adri!
Én tudtam,hogy császáros leszek csak azt nem tudtam,hogy aludjak e műtét közben vagy ne!
Az orvosom asszisztense és egy ismerősöm is azt ajánlotta,hogy
ha ébren leszek mindenképp fogadjak szülésznőt!Zsoldos Etát ajánlották!
Végül (egy csomó fóbiám miatt) az altatás mellett döntöttem így nem kellett szülésznő.De amikor bementem szülni pont Eta volt az ügyeletes és Ő készített elő!
Nagyon kedves aranyos és ha jól tudom itt többen szültek Nála!

Sziasztok
Vendég

Abimami!

Koszi a tanacsokat, lehet h megprobalom holnap a setat. Olyan fura, h 13-14h korul elmulik teljesen, reggel meg a gorcsokre ebredek, v elso szopival tuti beindul... Azert futok meg egy kort a dokimnal... Holnap felhivom, koszi!

Allitolag a szules beinditasara a legjobb szer a szex! Szoval ha meg birod, mindent bele :wink: Meg vszleg segitene a dolgon, ha nem idegeskednel az idoponton. Engem 3 hettel szules elott elkezdtek stresszelni az orvosok, h elobb jon a baba. En onnantol fogva mindent ereztem, ilyen joslo fajas, meg olyan joslo fajas, stb. De a babam nem jott. Aztan pont itt a forumon irtam, h azt hiszem itt az ideje, h abbahagyjam a parat, majd jon, ha akar, es azon a hetvegen jott is Lujzi, mint a gyorsvonat:)
Szoval meg ezt tudom tanacsolni. LAZITS!

Drukkolok, h minden rendben menjen!

Puszi!

Kép
boga

Sziasztok!

:( :( :( :( :( :(
Holnap nem tudunk menni, mert közbejött valami és itthon kell lennem délután!!! Brühühü! Pedig úgy készültem, meg beizzítottam a gyerekeket is. De hátha lesz jövőhéten is!!!!!!! Anid, én nem kaptam mailt!

Vanda!
A szoptatást egyszerűen ki kell tapasztalni. Én Petikével sokat bénáztam, az első időben másfél órákat szopizott, szép lassan cuppogott. Nekem is a párna segített és én csak ülve szoptattam utána mind a hármat, napközben az asztalra tettem a lábam, éjjel meg az ágyban felhúztam. És ülve tök jól ment, gyerek jól alátámasztva, szinte odapréseltem eleinte, utána meg már ők is tudták a lényeget. És én éjjel így is sokszor elszunyókáltam! A mérlegelést meg tényleg felejtsd el, mert csak magadat stresszeled! Én Csak Petivel próbáltam, üvöltött rajta állandóan, utána másfél óra múlva meg állandóan bealudt, akkor azért idegeskedtem. 1 hónap után a férjem visszavitte, hogy ezt kár folytatni. A másik kettőt meg soha nem mértem, amiért mindig letoltak, de hát nem volt gond!!! Nálad se lesz!!!!

Ábimami!
Nyilván a szex a legjobb beindító, de én oly hatalmas bálna voltam, hogy a férjem mindig poénkodott, hogy hozzám se lehet férni. Azért hátha nálatok menni fog! Én csak Pannit hordtam túl, de tudom, milyen érzés!!!! :cry: Muskátlit ültettem, le-föl emelgettem a virágládákat és az egész házat arrébb akartam tolni, csak történjen már végre valami! De be kell látni, hogy a babócák pontosan tudják, hogy mikor kell nekik kibújni! Puszi neked és küldöm az erőt!!!!

Adri!
Én 3x szültem Dömötör Margittal és nagyon-nagyon meg voltunk vele elégedve! A szülések előtt, ha nem volt ott a dokim, mindig ő vizsgált. És a harmadiknál meg rám nézett a szívhang után és kijelentette, hogy az arcomon látja, hogy szülni fogok, ne menjek haza Gödöllőre. Pedig még semmi nem volt. És 3 óra múlva beindult, úgy hogy hálás vagyok neki, mert ha hazajöttem volna, akkor kocsiban született volna Gézu!

Panzej!
Gyógyszertárban nézzem ezt a Balneum Hermalt, vagy gyógynövényesben? Eddig sima DM-es olajat használtam (Huncut!), mert ennek a legszolidabb az illata, de majd kipróbálom ezt. Tényleg sokat segített az olaj!
Én 6-7 hónaposan adtam a gyerkőcöknek pipit és halat. Én még most sem tudom, hogy Anidot miért tolták le a halacska miatt. Szerintem lehet adni, sőt, nálunk nagyon szerették. Meg hát egészséges is! És készülj a büdi kakira!!!

Anid!
A tojáskiütés sok pici apró piros pötty. És viszket!!
Sütöttél muffint??????? Sajna, jönnek hozzánk holnap.... :cry:
Van egy új ötperces süti receptem, amerikás csészés (halálom!), de tök finom. Viszont fogyni nem lehet vele!! Leírjam?

Tünde!
Hát így holnap nem találkozunk, sajna-majna!!
Korai kelésbe én is csatlakozom, mert az édes pici lányom 6-kor már kukorékol. Csak én képtelen vagyok kimászni az ágyból, fél 7-ig, 7-ig mellettem játszik, magyaráz, rámol, simogat, puszilgat és alig várja, hogy Gézu is felébredjen, rögtön csattog be a meztelen talpával hozzá. Persze aludni már nem tudok, de még egy kicsit fetrengek VÍZSZINTESEN!!!

Érezzétek jól holnap magatokat, és majd írjatok beszámolót!!!!
Mézes listát ne küldjem?
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Ábimami!
Állítólag (bár én nem próbáltam,mert soha nem volt rá szükségem)
a tonik a benne lévő kinin miatt beindíthatja a szülést!
Nem tudom,hogy igaz e de már többször hallottam!

Sziasztok!Jutka
Vendég

Sziasztok!

Gabek,
Berregőnek jobbulást! Mi már túl vagyunk rajta, tegnap kellett adnom neki utoljára az antibiotikumot. De most sokaktól hallottam , hogy hörghurutos a babájuk, biztos a levegőben van valami. :?

Vanda,
Szopi miatt no para! Blanka kezdetben 10-30 g-okat szopizott, a doktornő utasítására folyton mértem, mert be voltam fenyítve tápszerügyileg. :roll: 3 hetes koráig szinte csak fogyott vagy stagnált a súlya, aztán kb. 3 hetesen kezdett rákapni a szopizás ízére, akkor szopott először 70 g körül. És mégis megnőtt! :wink:

Panzej,
Várunk itthon szeretettel! :P
Tudjátok már merre fogtok lakni?

Tündi, Anid,
Nagyon on-line voltatok ma reggel. :D

Nálunk alvás-ébredésileg szerencsére pont fordítva működik végre Blanka: magától elalszik, átalussza az egész éjszakát, reggel 5 előtt nem kel fel szopizni sem - ha felkel egyáltalán és 7 - fél 8 felé van ébredés. Igazi felüdülés a hajnali 6-os kelések után, szóval átérzem a helyzetet.

Adri,
Üdv a fedélzeten! Én is Miklósnál szültem.
Általában Etával vagy Tóth Annával szokott szülést levezetni. Én Etát választottam anno, bár császár lett, de ő volt ügyeletben is. És nem vagy még elkésve. :)

Boga,
Nem tudom mi lehet ez a görcsölés, hát csak drukkolni tudok, hogy elmúljon!

Cserági,
Gratula az új pocaklakóhoz! :D

Ma babaúszáson is volt egy anyuka, aki már a 2.-at várja. A "nagyfia" úgy 14 hónapos lehet. Részemről minden tiszteletem a kis korkülönbséggel szülőké, én azt hiszem nem lennék alkalmas rá. :oops: Nálunk nagy korkülönbség lesz - remélem akkor is meglesz még ez kis csapat.

Na megyek muffint kreálni nehogy szó érje holnap a ház elejét. :lol: Szép estét!

Prücs

prucsok

Halihóóóóóóóóóóóóó

Kilökött az az átkozott ágy, s mivel apa sokáig volt tegnap nem zavartam!

Muzsu
Sajnálom,hogy nem tudtok jönni.
Persze,hogy jöhet a recept, ki akar itt fogyni??? :lol: :lol: :lol: :lol: :?

Pröcsök
Gratula az önállóan elalvó Blankához!

Én most kezdem a sütést! :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Adri!
Üdv a csapatban.! Jó pocakosodást! Szüésznőt akkor érdemes választani ha már a 30 hét után vagy. Szerintem. Legalábbis én akkor választottam. De az orvosoddal beszéld meg. Majd Ő megmondja.

Muszu!
De kár hogy nem jösztök. :( Pedig olyan kíváncsi lettem volna Pannira és Gézura.
Na majd legközelebb.

Anid!
Ma is jó korán keltél. Kata keltett, vagy magadtól keltél?

Na most csak ilyen rövidek voltunk, mert rohanok vérvételre. :?

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Anid, én sem kaptam mailt, de gondolom minden változatlan...

Köszönjük mégegyszer a jókívánságokat!

Prücsök,
mi kis korkülönbséget szerettünk volna mindenképp. Az eleje nehéz lesz, de anyósomék itt laknak nem messze, rengeteget segítenek, így bátrabb az ember. Meg én inkább túlleszek az eleji nehézségeken, utána viszont sokkal jobb lesz, mikor már együtt tipegnek, és mehetünk velük mindenfelé bátrabban. Mi nagyon jövős-menősök vagyunk, elég sokat utazunk, meg mászkálunk. De az esetleges harmadikat most úgy érzem, jóval később vállalnám, mikor a kisebb is már 6-7 éves. Igaz akkor én meg már a 40 felé közeledek majd, hát meglátjuk...

Berregőnek jobbulást!

Muzsu, én is kíváncsi vagyok már rátok, legközelebb... Egyébként én is Dömötör Margittal szültem, nagyon jó volt. Legközelebb, ha megyek a klinikára, lehet, hogy beugrom hozzá, megkérdezem, messze szokott-e szilveszterezni.. :)))

Ábimami, nyugi, akkor bújjon az a gyermek, amikor kell neki! Sok türelem, nem könnyű így a végén. (Nálam cigánymuzsikára indult meg a kisasszony. :) Nagy családi vacsorás banzáj volz előző este, és Dezső, a prímás ott húzta a nótát, Panka, meg ugrált a pocakomban, majd 2 óra múlva elfolyt a magzatvíz... :))

Akkor délután!

Puszi mindenkinek,

Cseragi és Panka

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, ezek szerint sok jó szülésznő van a II-esen, szerencsére :)

Alziza!
Ez nálam is nagy dilemma. Bár egyelőre nincs oka a császárnak, de tudom, hogy ez semmit sem jelent :) Ha mégis oda kerül a sor, nem tudom mit fogok választani, vhogy kicsit rémisztő lenne, hogy deréktól lefelé nem érzek semmit.

Muzsu!
Gratulálok a 3 gyermekhez! Én is nagy családot szeretnék, de ez még külön meccs lesz a párommal :wink:

Ábimami!
Segíteni sajnos nem tudok, az első babát várom, de teljesen meg tudlak érteni. Gondolom a meleget is nehezen viseled. Kitartás.

Manó!
Megnyugtat, hogy még nem vagyok elkésve a szülésznő választással. Akkor beszélek először az orvosommal.

Prucsok!
Köszi az infot. Pár dolgot szeretnék kérdezni, úgyhogy írok mailt, már így is sokat írtam ide.

Szép napot mindenkinek!
Adri
gyadri

Sziasztok!

Mégse jön a szerelő délután!!!!!!!! Most itt kapkodok, hogy akkor mi legyen, mert nem sütöttem semmit, de ez nem gond végül is.
Megpróbálom Manó-Tündét felhívni, mert a duplakocsi kicsit gázos, de Pannit nem merem gyalog vinni.
Na, majd jelentkezem, most átgondolom hirtelen!!
Puszi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Szerintem megyünk, gyorsan pakolom a gyerekeket, hogy a 11.30-as hévet elérjük!
Hurrá!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Halihóóóóóóóóó

Tünde
Sajna az ággyal veszetem össze! :twisted:
Gyerek 7kor kel mostanság.

Muzsu
Éljen,éljen!!!!
GYertek!!!

Császármetszésről
Hát van az úgy,hogy nem variálhatsz,hogy most ébren, vag sem.
Arra az esetre is fel kell készülni,hogy nincs kecmec, alvás van!
Fentebb már leírtam,hogy akkor is erőszakoskodni kell.
A II.klinika nem un. bababarát, tehát a csszi utáni minnél hamarabbi szoptatás nem az erősségük.(Én csak az altatásos műtétről tudok informálni)
Nagyon erősen ki kell állni magadért, nincs itt helye rózsaszín álmoknak, innentől te véded a gyerket, nagyon sokáig!

Óvoda,bölcsi,játszótér
Én még nem érzem magam felkészültnek a harcianyuka szerepre.
Annyira rossz,mikor a játszón a csemetém arrébteszik az játékoktól,vagy elveszik tőle,ami a kezében van,meghúzzák a haját.

Most mit csináljak:
a)szóljak a gyerekre,hogy na!
b)vegyem vissza a játékot?
c)kérjem meg anagyobb csemetét, olyan hangerővel,h ogy az a másik anyuka is észrevegye magát?
d)és ha Kata abba korba lép,hogy ő veszi el mástól a játékát,akkor szóljak rá,
e)ha nagyon erőszakosra sikeredik a példamutatás, akkor bunkóanyuka leszek?
f)lökjön vagy álljon félre gyerek legyen?
:shock: :shock: :shock: :shock: HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ,de bonyolult
Apukája verekedős volt anno, én félreállós-nagy harc lesz!Mármin apa és én köztem! :lol:

Köremailről
Na akkor az a húsz levelet hova a fenébe adtam fel?????
Pedig minden réginek is küldtem, hátha!
Fúúúú de béna vagyok! :cry: :cry: :cry: :cry:

Süti
Miután hajnalok hajnalán kikevertem a sütit,kiderült,hogy nincs muffinpapaírom! :twisted: :twisted:
tepsissüti lett! :oops: :oops: :oops:

Kép
anid

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatast es a tanacsot a szopihoz. Tegnap nagyon sokat pihentem, es relaxaltam.

Szopis párna van, de olyan batár nagy, hogy egyelőre képtelen vagyok kezelni. Most a saját kispárnámat gyömöszölöm a háta mögé. Bálint baba nem egy sértődős gyerek, amiért nem kapja meg rögtön a cicit és kitartóan gyakorol. Nekem meg a hátamon folyik a viz és minden 2 percben merevgörcsbe áll a karom, annyira próbálom beadni a cicit a szájába.

DE ma hajnalban megtörtént az áttörés, és a kicsi az egyik cicit olyan profi módon "kapta el" anélkül, hogy megfeszültem volna, hogy csak pislogtam. Azt hiszem, rájött, hogy mi a szitu.

A tegnapi séta elég hosszúra nyúlt, mert a kicsi elaludt és úgy gondoltuk, hogy nem visszük haza 10 perc után, ha ennyire nincs semmi baja. Aztán eleredt az eső! :(

Jó talizást az érintetteknek! Remélem, hogy hamarosan mi is csatlakozunk hozzátok.

Ábimami!
Doki nekem is azt mondta, hogy túl fogom hordani a gyereket, erre pont a napján bújt ki. Tudom, hogy nagyon rossz a vége, nekem is az volt, mert azért nem keveset hiztam is, de eltelnek a napok. Aludj, vagy nézz TV-t. Mi utolsó nap még elmentünk a barátainkhoz pizzát enni.

Vanda

Vanda[/b]

Kép

Kép
precious
Budapest

sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok!!!!

Úgy tűnik, hogy ismét pocakos leszek, jövő héten megyek Gimes dokihoz. Már van egy kicsi fiam, aki tegnap volt 2 éves!!!
Ő is a klinikán született.

Amúgy, most milyen állapotok vannak? Vizitdíj? Tömeg? stb., nagy a káosz, vagy tűrhető a dolog. Köszi ha válaszoltok!

szép napot mindenkinek!

Veronika

Kép
Kép
akinorev

Szia Akinorev!

Gratula szülinaposnak és neked is az új babához!

Bár én csak szülni mentem a klinikára, de azt azért elmondhatom, hogy a 1.5 nap alatt, amig a vajudoban voltam, mindig folyamatosan foglalt volt mind a 4 szülőszoba. A gyernekágy szintén tele volt.

A laborról sajnos nem tudok sokat mondani, mert nem oda jártam gondozásra. Az biztos, hogy nagyon népszerű helynek tűnik a klinika.

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

De hülye vagyok..... most látom, hogy Veronika! :D

Kép

Kép
precious
Budapest

Gyadri
Mindenképpen az ébrenlétes érzéstelenítést válaszd, iszonyat nagy élmény először meglátni és meghallani azt akire 9 hónapon keresztül vártál.
Az érzéstelenítés amúgy úgy működik, hogy a vágást nem érzed, de a puha érintést és a símogatást igen, szóval nem leszel teljesen "lebénítva".

Boga
Igazából vígasztalni szeretnélek, de az jutott eszembe, hogy van akinek a gyereke hasfájós, van akinek az anyukája :roll: Te legalább pontosan tudod mi a bajod és nem egy kisbabát kell nézned ahogy szenved és próbálsz ellene tenni valamit.

Cserági
Én is gratulálok a második bébihez. Tényleg jó kis korkülönbség lesz :)

Panzej
De jó, hogy megismerhetünk ha majd jössz Te is a talikra. :lol: :lol:

Velünk ez van, kérdésem, hogy ti mit tennétek:
Gergő elég furán lélegzik, mintha nem kapná rendesen a levegőt, persze nem mindig csak kb. 10-20 percenként. Egyre gyakrabban csinálta, ezért nehogy egyszer ne kapjon levegőtés nem tudunk mit csinálni, ezért szombaton elvittük az ügyeletre. Ott csinálta, doki azt mondta, hogy vagy fertőző enyhe höröghurut, vagy valamit lenyelt és az a tüdejébe ment, amit ugyebár ki kell belőle szedni. Felírt kúpot, azt mondta hétfőre jobban lesz.
Kúpot beadtam minden nap, nem lett jobb a helyzet.
Kedden elvittem a mi orvosunkhoz, akit ugyebár nem szeretek. Elmondtam neki mi a helyzet, mit mondott az ügyeletes blabla, de a Gergő tök normálisan vette a levegőt. Tehát az orvos hülyének nézett, de megvizsgálta és azt mondta szerinte csak a mandulája van bedagadva. Adott Nurofent, ami láz és fájdalomcsillapító. Láza nincs, és nem is fáj semmilye. 2 napig beadtam hátha tényleg ez használ, de nem, és a papírjára az van írva, hogy csak 3 napig lehet adni.
Minden olyan mint a múlt héten és elég borzasztó hallgatni.
Ti mit csinálnátok?
Vigyem el megint az orvoshoz és mondjam, hogy nem használt a cucc, amit adott. De mi van ha ott megint nem veszi úgy a Gergő a levegőt, akkor megint hülyének néz?

Szerintetek??????

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok lányok!
Köszönöm a jótanácsokat, a tonikot ki fogom próbálni, az anyósom gin-tonikot! ivott (kivételesen) mielőtt megszületett a sógorom. Na most meg azt kérem, hogy 1,5 napig drukkoljatok, hogy ne éppen most kezdjük, mert a Dokim elutazott a Balatonra. Persze amilyen szerencsém van most fog nekiindulni! Most lefekszem összeszorítom a fenekem és meg se mozdulok holnapig!
Vanda! Örülök, hogy kezd rendbe jönni ez a szopi dolog!
Gyerekek tényleg nincs epidurál a hétvégén? Vagy már kérdeztem?
Jó talit nektek!
ábimami

Sziasztok!

Mi muffinunk kész, kisasszony laszik. Össze kéne addig pakolnom délutánra.
De jó, hogy jöttök Muzsu!

Anid,
Ha nincs muffin papír, ki kell vajazni a mélyedéseket és utána kijön belőle a süti. Ma én is úgy csináltam, mert béna deformálódós papírom van csak.

Gabek,
Berregőnek jobbulást. Hörgőtágítót nem kapott? Mi Spiropent szirupot kaptunk + Mucoprontot a hörghurutra.
Nincs nagyon más ötletem. Keress esetleg egy homeos dokit, aki normális. Más ismerős anyukának nincs jó dokija a környéken? Esetleg légzéskönnyítő balzsamot lehet venni patikában, drogériában, az is talán használ...

Most akkor ennyi, a többit délután! :D

Prücs

prucsok

Gabek!
Szerintem is hörghurut lesz, most tele van vele a város a virusos formájával, nekünk is van a gyereknek is. Az Ábinak krónikus volt 2,5 éves koráig minden tavasszal-nyáron kijött, vittük a tengerre ott rendbejött, persze ez nem mindig megoldás. Ha tényleg az nekünk a párologtató és a Mucopront szirup segített, feloldja a sűrű nyálkát, és aztán fel tudja a gyerek köhögni. De én annak az ügyeletes Dokinak mutatnám meg mégegyszer, nem értem, ha azt gyanítja esetleg a tüdejében van valami akkor miért nem röntgenezi meg? Na mindegy, ha utálod a gyerekorvost szerintem szabadulj meg tőle, szabad orvosválasztás van!
ábimami

Sziasztok!

Ismét a fedélzeten pár nap pihenés után.
Mi is megyünk ma a talira, csak kicsit késünk, mert ilyen melegben nem merek elindulni úgy a gyerkőccel, hogy kialvatlan, vagy hogy a kocsiban alszik egy keveset. Inkább legyen vidám és kipihent. Azért remélem ott lesztek még :)

Üdv Veronika és Adri itt! Gratulálok a pocaklakóhoz!

Gabek: Hu de sajnálom szegény kis Berregőt! Nekünk még soha nem volt hörghurutunk, de Flórának már kétszer is és nagyon sokat szenvedtek vele, mire szegényke kigyógyult :( Esetleg Stodal szirupot próbáljatok, azt ajánlják hörghurutra és gége- légcső- hurutra is. Illetve egy kis kamillás párásítást a szobájában...
Jobbulást Nektek!

Anid: Játszótéri viszonyok... nagyon nehéz. Ezt majd szerintem délután kivesézzük, nekem van bőven rossz tapasztalatom, mivel ugye egy pelenkatelepen lakunk... :D

Zsuzsi: De jó, hogy jöttök, bár én pont lemaradtam arról, mikor úgy volt, hogy nem :wink: .

Cserági: Helló Elveszett! Gratulálok a második vonalzóshoz! :)

Rita: De jó, hogy ilyen zökkenőmentes volt a szopi elhagyása nálatok.

Képzeljétek, a gyerekkori legjobb barátnőm is babát vár. 12 hetes, most árulta el, eddig babonából nem. Annyira örülök Nekik!

Délután találkozunk!

Lilla

lilló

Még egy dolog:

Vanda: Enyémke Bálint is bimbóvédővel kezdett szopizni, másként nem volt hajlandó. Nem bántam, örültem, hogy legalább szopizik. Aztán pár hónapos korától magától elhagyta. Egyszerűen leverte a mellemről és anélkül kapta be a bimbót, és azontúl már mindig így volt. Szerintem bízd a gyerkőcre! Tudják ők mi a jó nekik. :wink:

Panzej: Husit én 8 hónapos korától adtam először Bálintnak. Csirke és pulykamellel kezdtünk, aztán olyan 10 hónapos kora körül adtam neki marhát, sertést meg májat is.

(Na kettő lett...)

lilló

Ábimami
Én vasárnap szültem, nyugi hétvégén is van epidurál.

Panzej
Szerintem elkezdheted adni a husit.

Prücsök
A Spiropent szirupot, vagy a Mucoprontot lehet vény nélkül kapni? Nálatok milyen volt Blanka mikor höröghurutja volt?

Most ti biztosan a ligetben vagytok....

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem tudtunk megint elmenni a talira, nagyon fáj a szívem miatta...

Nálunk a felújítás a vége felé közelít, ma mentek el az utolsó mesterek, már csak néhány ajtó hiányzik és készen vagyunk. A hétvégén teljes nagytakarítás és a jövő hétvégén költözés! Már nagyon várjuk!
Szóval remélem a következő talira már el tudunk menni és nem szólnak közbe a mesterek...

Muszu, Panzej! Köszi a fürdőolajos tippeket, ki fogom próbálni!

Sanyika abbahagyta a szopizást, nem kérte, én pedig nem erőltettem. Örülök annak, hogy több mint 13 hónapig szopizott és úgy tűnik, hogy ez mindkettőnknek jó így.

Sokat gondolok rátok a tali miatt...
Puszi mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut

folytatás:

Gabek! Szerintem vidd el egy 3. orvoshoz Gergőt, én a gyerekorvosotokkal nem sokat foglalkoznék.

Panzej! Én már nagyon korán adtam csirkehúst Sanyikának, szerintem próbáljátok meg ti is.

Vanda! Sanyika is bimbóvédővel szopizott ha jól emlékszem 3 vagy 4 hónapig és utána úgy mint Lilláéknál, egyszerűen levette a bimbóvédőt, és anélkül szopizott! És gyönyörűen ment neki!

Cserági! Gratulálok a pocaklakóhoz! Kíváncsi vagyok hogyan fogadja el a "nagytesó" a kis jövevényt, majd erről írj részletesen!

Brik! Hogy vagy?

A kismamiknak kitartást kívánok ebben a nagy melegben!!!
A barátnőm vasárnapra van kiírva és már nagyon szenved ebben a melegben...

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Gabek!

Nálunk Zalánnak 4 hónaposan volt hörghurutja!
De nagyon keményen!Asztmás rohamot kapott!
Aznap kétszer volt kint az orvosunk!Befújt neki azzal a pipával és kapott egy hörgőtágító szurit.
(Nekünk nagyon rendes gyerekorvosunk van én pl soha nem járok rendelőbe!Szombat vasárnap is hívhatom (bár ennyire még nem voltam pofátlan).De olyan már volt,hogy este 9-kor hívtam!)

Mi vettünk egy sóporlasztót és hidegpárásítót! Nagyon jó mindkettő!Tényleg nagyon sokat segített!

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Köszi az üdvözlést!
SZépe estét mindenkinek!

Kép
Kép
akinorev

Sziasztok!

Nagyon nagyon jó volt ma talizni a csapattal! Igaz egy óra volt, mire átaraszoltunk a városon, de Blanka szerencsére végig aludt. Sajnálom Lilló, hogy csak később értetek oda. :( , na de majd legközelebb.

Cserági,
Látom Panka is nagy apa-fan. :D

Gabek,
Spiropentet csak receptre lehet kapni, úgy tudom. Mucoprontot lehet vény nélkül, és ugyanazt tudja a Rhinatiol is - utóbbi elvileg kisebb kortól adható. Blankánál egyébként sima köhögés volt a tünet, nem is volt vészes, így meg is lepődtem, hogy hörghurut.

Huncut,
Jövő hétvégén mennek a szomszédaink felétek, akkor viszik majd a kockát. Legalább nem tűnik el rögtön a költözés alatt. :lol:

Veronika,
Üdv közöttünk! :)

Na letöltöm a képeket, amjd' 200 darab sikerült. A hétvégén megpróbálom feltenni őket - remélem sikerül. :roll:

Jó hétvégét + gyereknapot + időt és pihenést! :P

Prücs

prucsok

És köszi mindenkinek, aki ma pesztrálta a lányomat. :)
(Lehet, hogy többet kéne foglalkoznom vele? :oops: De ma olyan áldott jó volt egész nap.)

prucsok

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Mi is jól éretzük magunkat, bár Kata az utolsó fél órát nyüglődte, ha maradok a szekerében bizti alszik 1 órát és nyugi van, de a buta anyája hazavitte, és jól megkapta: 9-ig pörgött és rendetlenkedett!

Köszönöm a plusz kaját, azoknak, akik Kata táplálásában részt vállalat, és sgítettek az Éhező Katán! :twisted: :twisted:
Itthon még gyorsan megevett egy banántrizzsel és rá két órára a 2,5dl tápjá!

Én nem tudom miért ilyen éhenkórász! :oops: :oops: Esküszöm adunk neki enni!

Szia Veronika!
Gratula a pocaklakóhoz és a nagy fiúhoz!

Lilla
Na jól kitárgyaltuk ezt a játszótéri dumát! :lol: :shock:

Gabek
Párásítónak az is jó, ha jól felöltözteted és beállítod a mélyhűtő elé!
vagy a fürdőben csinálsz hidegpárát!
És a harmadik doki is szóba jöhet!!!

Megyek, mert a csajszi rendetlenkedik!
És Éljen!!! KI tudjda kapcsolni a gépet! Feléri az asztalt! :twisted:

Kép
anid

Szép jó reggelt!

Köszönjük mi is a talit, nagyon klassz volt. Nagyon finomak voltak a muffinok, pogik, úgy látszik nem csak Kata ette végig az étlapot. :D

Remélem nem ázott meg senki, mi nem találkoztunk esővel.

Mikor indultunk haza, még megnéztük a kacsákat a tónál, és egy csapat japán turista elkezdett fényképezkedni Pankával, aztán meg őt fotózták vadul. Nem teljesen kerek népség...

Jó volt látni a csemetéket, olyan cukik így együtt!

Muzsu, örülök, hogy megismerkedtünk. Köszi a szaktanácsokat, biztos lesz majd még kérdésem... :)

Prücsök, én is, ha egyszer a kezembe kerül a fényképezőgép, megállíthatatlanul fotózok. (Nekünk is ilyesmi Nikon van). Kíváncsi vagyok a képekre. És hát igen, most Apa volt a felmentő sereg. Nyűgöske Pankának most Ő volt az érdekesebb, de legalább tudtam kicsit lazítani. Hazafele kisasszony is jól bealudt, aztán este nagymamival feküdt le, mert a gaz szülei mentek mulatni...

Na megyek lustálkodni, gyermek és férj elmentek az erdőbe sétálni, hogy anya pihenjen a pocaklakóval. Csak ne lennék már megint farkaséhes...

Szép hétvégét mindenkine,

Cseragi és Panka

Kép

Kép
cseragi

Sziasztok!

Köszönjük mi is a talit. Nagyon jól éreztük magunkat. Igaz Imi is megadta magát a végére. Este viszont elaludt már 8kor. :shock: Viszont éjszaka felkelt vagy 6x :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Esővel mi sem találkoztunk. Miután hazaértünk még egy órát bandáztunk a játszótéren. :P

Rapnó, nagyon örülö, hogy megismerhettelek Titeket.
Majd egyszer megbeszélhetnénk egy közös sétát, mert tényleg nem lakunk messze egymástól.

Anid!
Katát tényleg el fogom rabolni tőletek!!! Olyan édi. Olyan nagyon jó volt vele sétálgani. :D

Prücsök!
Blanka is ügyesen feltalálta magát mindenkinél, nem egy szégyenlős csajszi.
Várjuk a képeket!

Lilló!
Én is sajnálom hogy később tudtatok csak jönni, de legalább ott voltatok. 8)

Cserági!
Nagyon édes kis családod van! Írígy, írígy.
Majd, ha mentek legközlebb a városligetbe, akkor csörögj már majd rám.
Jó pocakosdást, és pihenj sokat.

Ágiboszi!
Végre egy kicsit jobban megismerhettelek. :) Igaz, a fiaidat nem nagoyn láttam :oops: Mindig úton voltak, vagy pedgi aludni próbáltak(Pepe). De nagyon édesek.
A honlapod címét fel tudnád majd rakni ide a fórumra? Vagy priviben elküldeni? Mert engem érdekelne! Köszike

Megyek mert ma is hosszú napom lesz. :)

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Muzsu
Ha erre jársz:
VAn most valamilyen jó program a kasélyparkban gyereknap alkalmáből???

Esetleg valakinek valami jó ötlete a holnapi napra?????????
Hova érdemes menni??????

Ki mit ajánl????

Kép
anid

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?