Új privát üzeneted érkezett!

Elment a kedvem is az egésztől.
Na röviden ismétlem amit irtam.
Szóval jól vagyunk,és nincs időm jönni még mindég,csak el akartam mondani nektek,hogy 1 hete a Mira megy magától.
És alküldtem a képet amit ma reggel csináltam róla ahogy mászik fel a csuszdájára.
Délelőtt vagyunk itthon,főzök,mosok,takaritok,vasalok.Délután irány le,és este jövünk fel,imád lent lenni.
Cs-né Kati,Boldog születésnapot a faiadnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon szép nagy fiu.
Betty örülök,hogy itt olvastalak.
Röviden ennyi.
Nincs erőm ujra irni a hosszu szöveget,már kettőig sem látok.
Reggel meg viszem a lányt a fodrászhoz.Ha jól sikerül küldök róla képet nektek.
Puszilok mindenkit!!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Jó reggelt Lányok!!!

Én kukorékolok csak ilyen korán?

Pont egy hét múlva indulunk!!!!! A férjem tegnap döbbent rá, hogy úristen, már ilyen közel az idő???!!! :roll:
Ezért ma megyünk, és mindent amit tudunk elintézünk! Ruha vásárlás, taj kártya csináltatás, autóra biztosítótól zöldkártya igénylés, úgyhogy ma se fogunk unatkozni! :lol: De én nagyon szeretem ha így pörög a nap!
Tegnap átnézettük a kocsit is! Hál istennek semmi komoly baj nem volt vele, így egy 10-ből megúsztuk!!! :P

Kati: Az a rendelet, az unióba lépéssel megszünt, ezt írja az OEP oldalon is, úgyhogy Nektek is érdemes elintézni azt a papírt! 1 évre adják, a Jocinak, meg nagykorúságáig!!!
Az útlevél belseje tényleg nagyon szép! Jól néznek ki azok a levelek, meg a szaladó lovak!(kedvenc állatom)

Kati28: Bár Én nem ismerlek Titeket,de üdvözöllek, és gratula a nagylánynak! Nagyon ügyesen mászik fel a csúszdán!
Lehet hogy csak nekem tűnik úgy, de nagyon hasonlít Krisztára, Edit kislányára! :roll: :lol:

Edit!
Hogy vagy ma reggel? Tegnap még azt elfelejtettem írni, hogy ez a gép azt is megállapította, hogy a gerincem egy kicsit összecsúszott, és ez miatt fáj annyira a derekam!!!! Lehetséges nálad is ilyesmi lehet a háttérben? Még a Krisztával amikor terhes voltál!!! :roll:
Úgyhogy lehet hogy az új ágyba se lesz sokkal jobb? Ha igaz vasárnap haza kerül végre az ágy !!!!!! Várom már!!!!

Olive. merre vagy? Hogy van a kis Lolli??? Rég láttunk képet róla!!!

Zsuzsi, Te is hiányzol már! Remélem berendezkedtetek, és a nehezén már túl vagy!!! :roll: Alidának sok puszit küldünk!!!

Na Én megyek mert éhes a drágam!!!
Szép napot mindenkinek!
Puszi Julcsi!

bogyo75

Sziasztok!

Az elmúlt esténk és éjszakánk nem volt valami nyugalmas, Joci este nagyon nehezen aludt el, ami egyébként nem jellemző rá, szerintem a meleg miatt, de iszonyú hisztit rendezett! Éjjel is, ha én vagy a férjem kimentünk a mosdóba, egyből felállt az ágyban és nyöszörgött. Ivott egy kis vizet, lefeküdt, de még jó ideig mocorgott, mire végre el tudott aludni!

Kati: Örülök, hogy jelentkeztél és hogy jól vagytok! Többször is gondoltam rátok az utóbbi időben, hogy vajon mi lehet veletek és miért nem írsz?! Abból, amit elmeséltél, látszik, hogy nagyon mozgalmas napjaitok vannak, biztosan nincs sok időd a gép elé ülni. Nagyon ügyes nagylány már Mirácska! Jó volt látni róla friss képet! :D

Betty: Igazad van, végülis nem a szín számít, hanem a tartalom! Úgysem vesszük olyan gyakran a kezünkbe az útlevelünket! Azt pedig teljességgel megértem, hogy mekkora öröm osztrák állampolgárnak tudnod magad. (A férjem múlt év decemberében kérvényezte a magyart és 1-2 év is eltelhet, mire megkapja! :( )

Julcsi: Gondoltam, hogy megváltoztatták az egészségügyi ellátásról szóló rendelkezést. Nekünk egyelőre nem sürgős kiváltanunk az uniós biztosítási kártyát, mivel egyelőre szó sincs semmiféle utazásról. Ti viszont valóban igyekezzetek mindent elintézni, hiszen 1 hét nagyon gyorsan eltelik! :wink:

Olive: Boldog hófordulót Lollinak! :D

Edith, Etterke: Hogy vagytok?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Edit: Remélem most már jól van a derekad! Mi Calgonit 4in1 tablettát használunk a mosogatógéphez és mindig tiszta az edény és nem foltos. Én azt tapasztaltam, hogy ha lejár a program akkor ki kell nyitni a gépet egy picit, hogy a gőz kijöjjön és szépen megfáradnak az edények. Persze ha késő éjjel mosogatsz erre nincs mód!

Kati: Úgy döntöttünk, hogy nem a Bajcsyban fogok szülni, hanem a Semmelweis Egyetemen. Egyrészt a dokim nagyon sokat kér egy szülésért (120 e Ft) és ezzel elviekben sem értek egyet, illetve kifizetni sem kevés. A másik ok, hogy elvileg most már aktualizálódik a kórháztörvény és abba a kórház kell menned ahová tartozol, egyébként a kezelés 30 %-át, de max. 100 e Ft-ot ki kell fizetni. Gondolom novemberberre már tényleg megvalósul és nem akkor szeretnék kórházat, orvost váltani. Szóval a két összeg együtt elég jelentős. A SOTE szerencsémre az ország egyik legjobb szülészete. Mivel Réka Madridban született, mindenképen tiszta lappal indulok mindenhol. Ha tud valaki bővebb infot a Női I. Klinikáról, esetleg orvost ajánlani, szívesen veszem. Emlékem szerint Rita és Sudi itt szültek, majd megkeresem őket ezügyben. Egyelőre itt járok kint terhesgondozásra. Pénteken megyek vér-és vizeletvizsgálatra.

Bogyó: Én javasolnám a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötését az erdélyi útra, mert az un. E-111-es kártya csak sürgősségi ellátásra vonatkozik, azaz élet-halál kérdés esetén, pl gyógyszerre nem. Fontos még, hogy önrészt tartalmaz, azaz a kezelést egyrészét ki kell fizetni a helyszínen. Illetve vannak olyan intézmények melyek nem fogadják el, ki kell fizetni a kezelést és az OEP utólag megtéríti. Szerintem egyszerűbb egy utasbiztosítá megkötése egy utazási riodában, biztosítónál vagy a postán és ha gond van, csak fel kell őket hívni és segítenek, nincs önrész. Persze a biztosításnak van díja, de remélhetőleg kidobott pénz lesz :lol:

Kati28: Nagyon édes Mira! Lassan ő is 1 éves lesz! Réka is mindig a másik oldalon akar mászni a csúzdára. Miért csinálják ezt? :roll:

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Boldog hófordulót kívánuk Lolli babának!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Joci az elmúlt 1 órában igencsak lefárasztott, most éppen a délutáni alvását "tölti".
Nem is mondtam, hogy megjavíttattuk a videót és a férjem csinált mégegy polcot a TV-tartó szekrénykére, hogy feljebb tudjuk tenni, ahol -szerintünk :roll: - nem éri el. Nos, eléri, ugyan pipiskedve, de eléri! Szóval nem tudom hányszor húztam el onnan, bár belenyúlni már nem tud, de a rajta lévő gombokat ütögette!
Felállt az üveges szekrénynél és két kézzel döngette. Onnan is elirányítottam néhányszor. Hiába szólok rá, az nem elég. Rámnéz, mert tudja, hogy mit jelent az, hogy nem szabad, vigyorog egyet, aztán csinálja tovább.
Ezen kívül még kétszer keresztülmászott az ágyunk alatt. :lol:
Szóval, kímélni nem nagyon tudom magam, bár a hátamon a seb szépen gyógyul, de most azért érzem egy kicsit.
Hiába akarom Jocit kézenfogva elvezetni egy-egy tetthelyről ( :lol: ), mert egyből leül. Muszáj felvennem. De most legalább alszik, addig pihenek én is. :roll:

Etterke: Időközben láttam a Bajcsy-s topikban, hogy nem akarsz ott szülni. Tudod mit?! Megértelek! Tényleg nagyon sokat kér az eddigi orvosod, másrészről valóban jobb, ha végig tudod, hogy hol fogsz szülni, nem az utolsó pillanatban kell szervezkedni. Hátha Sudi vagy Rita tudnak ajánlani neked egy megbízható, szimpatikus orvost! Én mindenesetre sok sikert kívánok hozzá! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

És egy pár kép Gerusról! :lol: :lol: :lol: :lol: :
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép

Puszaaaa

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok Lányok!

Ujra itt! A kártyát elintéztük mindhármunknak, és meg kell mondjam, kellemeset csalódtam az ottani ügyintézésben! Ugyanis kellett volna vinnünk munkáltatói igazolást, amit persze nem vittünk, sőt a Gyurinak még a taj kártyája is eltünt, és mégis megcsinálták a papírokat! Csak pontosan kellett tudni mióta dolgozunk a jelenlegi munkahelyünkön!!! És mivel fizetve van utánunk a TB ezért benne voltunk a rendszerben!

A Ruha vásárlás holnapra maradt! Edit írtam neked mailt!!!

ESZTERNEK ÉN IS NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!! :lol: :lol: :lol:

Etterke köszönöm a tanácsot! a saját autónkkal megyünk, és a barátainknál fogunk lakni, ugyhogy poggyász biztosításnak nincs értelme! De ezt a balesetet meggondolom!!!
Hogy bírod az Állapotosságot??? Vannak még kellemetlenségek?

Sudi!
Nagyon tündér Gery! Kész nagyfiú már! Nagyon szép!!! :lol:

Kati!
Mi ezért vettünk most csukható ajtajú tv állványt, hogy később ezt megússzuk, amin most Te keresztül mész!! Csak az a baj, hogy üvegből van az ajtó rajta! :(
Sajnálom, hogy nem tudsz pihenni! Mikor veheted le a kötést? És mit mondott aki átkötötte, gyógyul szépen?

Edit Hol vagy? most már nem foghatod a sok mosogatásra a távollétet??? :lol:

Megyek még sétálok egyet Dávidommal! Szép délutánt!

bogyo75

Sziasztok!

Kati 28,nagyon ügyes a Mira!!!!!!!!!!!!Neked kelett öt vezetned??????Ma is egész nap uton voltunk és meneteltünk.Ma megint 5-kor kelt a müvésznö,hogy minek ilyen korán már megint,nem tudom.Na és tiszta nyügi,mert álmos,de akkor minek kel fel????????Délután vendégségbe voltunk a volt férjeméknél.A kislánya 2 éves lesz és ki nem álhatja a Lénát.Ma szabáj szerüen meg akarta ölni. :shock: Nem vicc.Mint egy robot,akit beprogramoztak,ugy rohant neki a torkának és folytogatta.Meg fellökte,ütötte vágta,ahol csak érte.Mindig is igy volt,hogy szekálta szegényt,de ma a határt átlépte.Hiába tette be az annya a kiságyba,hogy megbüntesse,mikor kijött,pedig megigérte nem bántja a Lénát,de amit meglátta rohant neki.Ez meg orditott,meg nem akarta,hogy lerakjam a földre ugy félt már tölle.Na de elmentünk sétálni és mindketten elaludtak a kocsijukba.Szent volt addig a béke.Hétvégén megyünk a volt anyósékhoz na ha a párom meglátja mit müvel a Lénával ez a gyerek szerintem megveri. :wink:

Bogyó,a másik levelembe elirtam,azt akartam kérdezni,hogy HOL csinálták neked ezt a bizonyos vizsgálatot?????

Edit,hol vagy???????????????????

Eszter,nekem még mindig furcsa,hogy szülni készülsz és Magyarországon.Majd küldj halehet,megint pocis képet,ugy szeretnélek látni.Most biztos gyorsabban nöl,ugye??????Emlékszem mennyire méregettük annakidején mi is :lol: Most is méregetem,de azért mert még mindig nem férek bele a régi gatyáimba :twisted: Szerintem igy maradtam :(

Kati,a Léna is imádja a videót.Na meg újabban a számitógépet kapcsolgatja.Minden érdekli,ami nem játék.Szerintem nem lehet mindent elrakni,hová is?????

Na megyek Jó éjszakát!

Betty

betty30

Sudi: Köszönöm szépen! Majd írok emailt valamikor, a véleményedre vagyok kiváncsi a SOTE-vel kapcsoltosan.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Joci most aludt vissza, gyorsan írok, aztán hajat akarok mosni, mielőtt még felébred. :wink:

Julcsi: Örülök, hogy a kártyát végülis sikerült elintéznetek! :D Rendes volt az ügyintéző, hogy a hiányosságok ellenére megcsinálta. Tegnap reggel voltam kötözésen, végül úgy döntöttem, hogy mégis a kórházban csináltatom meg, meg igazság szerint húzták a szájukat, amikor hétfőn a műtét után azt mondtam nekik, hogy majd az ismerősöm, az ápolónő megcsinálja. Reggel fél 8-ra kellett mennem és nem is vártam sokat, mert rajtam kívül nem volt más "beteg", legalábbis akkor még nem. Azt mondta az asszisztensnő, hogy szépen gyógyul, most már elég rá a gyorstapasz és Betadinnal kell kenegetni. Varratszedésre június 4-én kell mennem, de később a szövettani vizsgálat eredményéért mégegyszer visszavárnak.

Betty: Félelmetes, amit a volt férjed kislányának a viselkedéséről írtál! Vajon mi vezérelheti? Féltékenység? Az, hogy nem ő az egyetlen kicsi a társaságban, akit a felnőttek ajnároznak? Van esetleg Léna az ő játékaihoz nyúlt és az nem tetszett neki?! Mi történne, ha születne egy kistestvére?! :shock:

Sudi: Gery gyönyörű a képeken! :D

Etterke: Utólag ugyan ( :oops: ), de nagyon boldog névnapot kívánunk! :D

Edith: Remélem minden rendben veletek! :?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Nagyon-nagyon boldog 1. szülinapot Krisztiánnak! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Isten éltese az egyéves Krisztiánt!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D Boldog születésnapot neki! És a szüleinek is. :)
Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Bocs', hogy nem reagálok, csak gyorsan leírom, mi van velünk. Kriszta 6 óra 10 perckor kelt ma, ilyen nem volt csecsemőkora óta, ellenben átaludta az éjszakát.
Aztán reggel elmentünk a bőrgyógyászatra, ahol negyed 10-re méltóztatott megjelenni a doktornő. :roll: :evil: István már rágta a körmeit, mert a munkahelyén rengeteg meló várt rá. És nem szeretne ma tovább maradni. Mindegy, további vizsgálatra kell mennem, mert van egy elég nagyocska viszkető folt a bal ülepemen (fogalmam sincs, hogy mondjam másképp ).

Bocs', hoyg csak ennyi vagyok, de fürödnöm és pakolnom kellene, amíg Kriszta alszik, mert ahoyg IStván jön, indulunk sógornőmékhez. Horgászással akarja IStván eltölteni ezt a hétvégét!

Kellemes hétvégét mindenkinek! Áldott Pünkösdöt is annak, aki tartja!
Puszi

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Pár napig nem írtam, mert Regi nyűgi volt, megviselte a meleg. Gondolom mindenkit nem csak Őt. Tegnap meg bementünk a párom régi és új munkahelyére, anivel jól elment az idő.
Mindenkinek köszönöm a biztatást, már nem aggódom, ugyan regi nem jár, de minden mást csinál, szerintem nem lehet baj.

Réka!
boldog névnapot Eszternek!

Emőke!
Boldog szülinapot Krisztiánnak!

Sudi!
Köszi az infót, és sok sikert a jogosítványhoz!

Cs. Kati!
Azt hiszem, hogy te kérdezted, hogy fenn vagyok-e az iwiw-en? Igen valószinüleg az én lapomat láttad.

Betty!
Az én anyósom sem jobb! A gyerek fél apóstól, amikor ott vagyunk, és bejön a szobába, mindig elkezd sírni. Mennék oda hogy megvigasztaljam, az anyósom felkapja Regit, hátat fordit nekem, és elkezd magyarázni. Szegény hogy nem lát még jobban megijed, és torka szakadtából bönböl. Ezért csak akkor megyünk hozzájuk ha nagyon muszáj.

Most mennem kell, mert Reginel aludni kellene.

szirwen1

KRISZTIÁNNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Sziasztok Lányok!

Betty Ez nem semmi amit írtál!!! :? Én a helyedben biztos megrángattam volna a kiscsajt!!! Sajnos én nagyon hirtelen vagyok, és ha valaki bántja a gyerekemet, azért ölök!!!!
Azt azért jó hallani, hogy ilyen jó viszonyban vagy a volt férjeddel! :lol:
Mi csak a gyerek miatt tartjuk a kapcsolatot!
Azt a vizsgálatot, a Gyuri kollégájának a lakásában csinálta egy fiatal nő. De ha érdekel elkérem a számát, mert házhoz megy!!!
Nagyon érdemes megcsinálni! Egyébként Te Pesten laksz? Ja most látom hogy Bécs a tartozkodási helyed! Hát oda nem biztos hogy kimegy!

Kati!
Elég hamar kiveszik a varratokat! De gondolom nem lehet sok benne! Örülök, hogy ilyen gyorsan túl leszel rajta!

Tegnap lehet hogy megfázott a Dávid a légkonditól, ami a hivatalban volt, ugyanis belázasodott. (38.2) A kocsiban nagyon megizzadt, és utána a légkondi...Már adtam neki kúpot, mert ez mindíg leviszi a lázát! Remélem hamar túl lesz rajta! Délután kijön az orvos.

Mindenkinek szép napot!

bogyo75

Edith: Örülök, hogy jól vagytok! :D Már kezdtem aggódni, mivel tegnap egész nap nem írtál! Remélem hamar megtalálják majd a gyógyírt az orvosok a problémádra. Jó horgászást! Aztán fogjatok is valamit! :wink:

Szilvi: Ezek szerint neked is "bűbájos" anyósod van, mint itt néhányunknak! :x :lol: Jut eszembe, az enyém fel sem hívott minket, de még egy üzenetet sem küldött Joci szülinapjára! Szerintem azt sem tudja, hogy mikor van neki?! :roll:

Julcsi: 3 varratom van. Fogalmam sincs, hogy milyen érzés lesz, amikor majd kiveszik őket. :? Emlékszel, múltkor pont Mölliék kapcsán beszélgettünk a légkondiról! Én nagyon utálom. Amikor Jocit vittük útlevélügyben, ott mondjuk más volt a helyzet, mert a kocsi a garázsból lett kivéve, ezért annyira nem melegedtünk ki benne, odaérve aztán az irodában szó szerint "fújt a szél". De én még így is halálra aggódtam magam, hogy nehogy Joci megfázzon. A férjem nem győzte mondogatni, hogy semmi baja sem lesz tőle. Igaza volt. Azt hiszem, néha túlaggódom a dolgokat. :oops:

Nem is meséltem, hogy vasárnap a sógornőm fiának a bérmálására megyünk, csak ide a közelbe, Bp. XI. kerületébe. Nem lesz utána sem nagy felhajtás, még azt sem tudom pontosan, hogy utána az ebéd egy étteremben lesz-e vagy a háznál. (Joci itthon marad anyukámmal és a húgommal.)

Jaj, lányok! Ti hogy csináljátok a gyerkőceiteknél a fogtisztítást?!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Volt az orvos! Egy kis vírust benyalt! De nem adott antibiotikumot, csak cataflam cseppet! Azt mondta hétvégén el kell múlnia a láznak, ha nem, akkor vigyük vissza! De bízom benne, hogy hamar elmúlik!
Vasárnap jön az ágyunk!!! :lol:

Kati!
Jó kikapcsolódást hétvégére!!! Egyébként Ti hol laktok?
Azt ajánlják, hogy add oda a Gyereknek a fogkefét, amikor Te mosol fogat, és előbb utóbb utánozni fog! És az alma is nagyon jól tisztítja a fogakat!

Edit!
Én is kívánok Nektek kellemes hétvégét, és Áldott pünkösdi Ünnepet!
Pihenj sokat, István meg fogjon sok halat! A fényképezőt ne hagyd itthon!!! :lol:
Puszi!

bogyo75

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Bocsi, előbb ezt akartam!!!!!

Kép :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

[color=red]Emőke!

Kis Morzsidnak Krisztiánnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!

sok sok puszival!!![/color
]

El vagyok havazva, bocs, hogy ritkán írok. Azért olvasgatlak titeket.
Holnap megyünk lagziba, de szerencsére ide a közelbe.

Sokminden történt, majd valamikor le is írom. De jó dolgok. Pl. kétszer kimozdultam este, barátnőmmel "kocsmáztunk". Nagyon jót tett a lelkivilágomnak.

Tomi jól van, most rekordmennyiségűt alszik. 10 foga van, és már majdnem megy, szóval az ágytól eljön hozzám kb 5-6 m-t, de egyébként fél. Nem tudom miért. Majdcsak beindul. Amúgy cukorfalat, meg kell zabálni olyan édes.

Kati! Nem semmi, hogy Mira így mászik felfelé a csúszdán.

Sudi! Gery is nagyon édes a képeken! Már rég' láttam!

Na, húzok a dolgomra

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!!!

Lakik valaki Sziogetszentmiklós környékén????
Jövőhéten pénteken megyünk oda temetésre,de én Mesivel nem megyek be ,majd elütjük valahol az időt!!!Biztosan van játszótér ott is.

Szóval várom a játszóteres babák jelentkezését!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Eloszor is Eszternek utolag nagyon sok boldog nevnapot kivanok.

[b]Krisztiannak sok boldog szulinapot es fincsi tortat![/b]

Koszonjuk mi is a 2. havi koszonteseket. Csinaltam tegnap nehany kepet Lollirol, e-mailben elkuldtem nektek. Ha valaki kimaradt, szoljon!

Tegnap megvolt a 2. havi szuri. Egy kicsit sirt, de hamar elaludt es utana nagyon kaba volt, alig tudtam megetetni. Az esti furdes is kimaradt, annyira aludt szegenykem. Meg ma delelott is kaba volt, de delutanra mar a regi, virgonc Lollit lattam.

Roviden ennyi, mennem kell etetni.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

BOLDOG SZÜLINAPOT MORZSIKÁNAK!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a köszöntést!

Sudi: nagyon jó a képeslap, amit Morzsinak küldtettek!

Rita: Egy jó kis lánybuli nekem is hiányzik vagy apával egy mozi, de majd otthon!

Kati: Mi próbáltuk a babafogkeféket Rékának, de leginkább a mi fogkefénket szereti rágcsálni, mert annak mentolos az íze. szerintem is jó a példamutatás. Még esetleg az ujjra húzható fogkefét próbáld meg!

Jó hétvégét!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat a fogtisztítással kapcsolatban. Én eddig úgy csináltam - olvastam róla valamelyik babás újságban, utána pedig a védőnő is jónak találta -, hogy az ujjamra tekertem egy tiszta textilpelust és azzal dörzsöltem meg a fogait. Csakhogy az utóbbi időben néha úgy ráharap az ujjamra, hogy csillagokat látok! :shock: Legutóbb, amikor itt járt a védőnő, azt tanácsolta, hogy piciknek való sörtés fogkefét vizezzek meg vagy vegyek gyerekfogkrémet és azzal próbálkozzak. Csakhogy Joci nem engedi, hogy benyúljak vele a szájába, nem hajlandó kinyitni. Nekem is eszembe jutott már, hogy talán tényleg bejönne, ha utánozna engem vagy minket. Ki fogom próbálni. :)

Julcsi: Hogy van Dávid?! Remélem már nem lázas! Mi Törökbálinton lakunk, Bp. határától 12 km-re DNY-ra. A XI. kerületben nagyjából 15 perc alatt ott vagyunk kocsival.

Rita: Jó mulatást a lagziban!

Olive: Lolli nagyon szép a képeken! És olyan érdeklődés van a kis arcán! :) Gondolom már alig várjátok, hogy újra együtt lehessetek a férjeddel hármasban.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szia Kati!

Dávidka tegnap este óta láztalan hál Istennek!!! :lol: :lol: :lol:
Visszatért az étvágya és a jókedve is! Holnap mehetünk gyereknapra Ákival! És holnap jön az új ágyunk is! Utolsó éjszaka ezen a szaron!!!!!!!! :P

Olive!
Lolli gyönyörű! Sokkal többnek néz ki, mint 2 hónapos, de biztos azért, mert tiszta értelem, és érdeklődés a tekentete!

Megyek, mert apa hisztizik! Szép estét Mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

KRISZTIÁN;UTÓLAG NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNUNK!!!!!!!!

A tegnap nem jutottam géphez a párom valamit töltött egész este.

Ma meg ugye dolgozni voltam.

Oliv,én nem keptam képeket.Nálatok nem mondja a doki,hogy oltás napján ne fürdesd a gyereket???Nálunk igy van.Az este sose fürdik akármilyen koszos is legyen.Nem tudom miért kell igy.

A fogmosás nálunk is téma,mert már nagyon sok fogunk van.Én olyan 6-7 hónaposan a Lénának rágóka helyett gyerekfogkefét adtam rágni.Ezért ismeri.Már annyi fogkefét vettem,mert elkallódnak.Pelenkázás közben adom leginkább neki oda és teszek rá neki egy pici gyerekfogkrémet.És mindig mondja:nyam-nyam :lol: Viszont mosni nem haggya.De az enyimet mosná,a minap is lenyomta a torkomra a fogkefémet.Na meg úgy megfésült a tegnap,hogy kitört egy foga a fésünek,pedig erös fésü volt :lol: Ja igy szépitkezünk mi ketten.Ma megint eleset az apja elött és rá egy fa játékra és tiszta lila a lábaszára.Félek vele jövöhéten dokihoz menni,még azt hiszi,hogy verjük.De vinnem kell oltatni meg már megint tiszta felömlés,hogy mi a fenétöl nem jövök rá.

Bogyó,szerintem se fog ide kijönni házhoz az a nö megvizsgálni.Tudod azért járunk a volt férjemmel össze,mert a mostani férjem a volt férjem testvérének a fia.Igy a volt anyósomék most a kislányomnak a dédszülei lettek.Bonyolult.Na mindegy a párom beigérte,hogy ha holnap a másik gyerek a mienket terorizálja,akkor tényleg megveri ha senki se látja.Na erre befizetek.De lehet,hogy csak otthol akarta a játékeit megvédeni és holnap minden ok lesz.meglátjuk.Örülök,hogy a kisfiad hamar jobban lett.Ugy lehet öket sajnálni ha betegek!

Kati,szerintem a varratszedés nem fog fájni.Nekem a mellemböl szedték és nem éreztem,de lehet hogy az plasztikai volt és más.Kivánom mindenesetre,hogy ne fájjon!!!!

Rita,jól teszed,hogy kirugsz néha egy kicsit a hámmból :lol: Én este örülök,ha lefekszem nemhogy bulizzak.A Léna ma is 5-kor kelt és fél 8-kor aludt el nagy kinnal,aztán indultam dolgozni.

A Léna mindenkinek az Osztrákoknak is mondja ha ad nekik valamit,hogy :TESSÉK.Kristály tisztán.aztán ennyi.Régen sokat beszélt,mindent megismételt.Most meg alig valamit.A hinta-palintát is mondja,vagyis énekli.azt hiszem ha beszél akkor nem mozog ha meg járni tanul akkor meg nem beszél.gondolom.

Sudi,aranyos Gerry.Nálatok ekkora nagy homokozók vannak??? :shock:

Edit ,már hiába kivánok jó horgászást,nem fogod olvasni.Remélem ez a folt dolog nem komoly.Egyszer olvastam valahol,hogy egy csaj onnét tudta meg,hogy terhes,hogy egy folt jött ki az orrán.És az annyának is igy volt.Hát lehet,hogy neked meg ott jött ki a folt a mütyürke miatt. :wink:

Na megyek elteszem magam.A Léna mindjár szirénázik.Mindenkinek szép álmokat!!!Holnap megirom,hogy ki vert meg kit.Puszi

Betty

betty30

BOLDOG GYEREKENAPOT MINDEN FÓRUMOS BABÁNAK ÉS TESTVÉRÉNEK!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok Lányok!

Sajnos nagyon hamar elkiabáltam, ezt a meggyógyulást, ugyanis ma megint belázasodott a kismaci!!! :cry: :cry: :cry:
Remélem csütörtökig meggyógyul,mert ha nem nem tudok elutazni.
Most szegény Áki is hiába várta annyira a gyereknapot, mert Vele se tudok lemenni, mert apa alment az új ágyunkért!!!
De ha visszajön megnézzük van e még valami! Ha nem akkor majd holnap, mivel mézes-mázas pünkösd van, még holnap is!!!

Kati!
A varratszedés miatt, egy percig se aggódj, mert az teljesen fájdalommentes! Legalább is Nekem a császárok után az volt!

Betty!
Ezt nem értem miért nem kell oltás után fürdetni a babát?
Azon meg ne aggódj, hogy azt fogják hinni, hogy vered a gyereket, hiszen annak nem csak a kék foltok lennének a jelei, hanem a gyerek viselkedése is!!!! Meg az orvos biztos tudja, hogy ez az időszak, amikor tanulnak menni mivel jár!!!
Képzeld Én egyszer véletlen kirántottam az Ákos könyökét, de csak azért, mert majdnem lezuhant a lépcsőn. Én is azon paráztam nehogy azt higgyék direkt volt! :roll:
Megmondanád mit jelent az hogy felömlés??? Számomra ez a szó ismeretlen! :roll:
Kíváncsian várom majd a beszámolódat, a kis hárpiával való találkozásáról!!!

Na mára ennyi! Legyetek jók és élvezzétek a gyereknapot!

bogyo75

Sziasztok!

Most volt egy pici időm, ezért végre letöltöttem a képeket a fényképezőgépről. Itt tudjátok megnézni:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=27311

És íme egy pocakos kép is:

Kép

Kép
Kép
etterke

Elég pici lett az előbbi kép :roll: Kép

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Etterke, tok jo, hogy tettel fel kepet magadrol. Barcsak en lennek ilyen csinos! A terhesseg alatt nem hiztam el, erre most a szoptatas alatt szedtem magamra 5 kilot. :roll: :(

Edith, te is tegyel fel nekunk pocakos kepet!

Bogyo, sajnalom, hogy David baba meg nem gyogyult meg es igy Aki kimarad a programokbol, de hatha holnap be tudjatok potolni.

Betty, en is kivancsi vagyok a kis harpiaval valo talalkozasra. A rokonsagi fokokkal jol megkavartal, par percig gondolkoznom kellett mire felfogtam, hogy ki kinek kicsodaja. :oops: :lol:

Cs-ne Kati, igen, mar nagyon varjuk, hogy egyutt lehessunk apaval. Minden este beszelunk legalabb 1 orat, de az nem olyan , mintha itt lenne. :(

Kati, Mira is mar milyen nagylany! :shock: Nagyon edes, ahogy a csuszdan probal felmaszni. :)

Puszi mindenkinek es kellemes idotoltest a gyereknapon!

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Elokerultem en is (valamelyik nap em tudtam bejelentkezni, nem engdet be az oldal :evil: :evil: )

Krisztiannak nagyon sok boldogsagot kivanunk. (Bocsi mar megint lemaradtam)

Nagyjabol vegigolvastalak (nem osk idom van). Dolgoztam 4 napot a heten. Nagyon tetszik amt csinalok de meg sokatkell tanlnom.

Etterke, nagyon csini kismama vagy.

Kati, Mira nagyon aranyos ahogy maszik a csuszdan. Nem semmi.

Betty, remelem Lena sikeresen atveszelte a napot.

Edith, remelem jol telik a hetvegetek.

CsKati, mar en is gondolkodtam hogy ogyanis mossam peti fogacskajat. Azt hiszem hogy nalunk i az lesza gond hogy kisfiam osszeszoritja a szaja es azon akkor semmi se megy be :P

Most huzzok alukalni mert holap (hetfon) unnep van (nem punkosd hanem memorial day es megyunk a baratainkhoz kerti partyra.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Elég eseménydúsan telt az elmúlt két napunk és a mai is annak ígérkezik.
Szombaton nagyon szomorú dolog történt: a velünk élő nagymamámhoz orvost kellett hívni, mert már második napja rosszul érezte magát, először azt gondoltuk, hogy csak a nagy meleg viseli meg, de mivel nem javult az állapota, nem akart enni és még hasfájásra is panaszkodott, így nem vártunk tovább. Az ügyeletes bélelzáródás gyanújával kórházba utalta, ahol aztán szombat éjjel órákon keresztül operálták és most az intenzív osztályon fekszik megfigyelésen. Anyukám minden nap megy hozzá látogatóba, látszólag jól van a körülményekhez képest, de már 87 éves, így biztos nem lesz könnyű számára a felépülés. (Az operáló orvossal csak holnap lehet majd beszélni, mert akkor lesz elérhető.) :cry:
Tegnap voltunk az unokaöcsém bérmálkozásán, nagyon szép volt a szertartás, utána pedig egy közeli vendéglőben ebédeltünk. Délután 2 óra körül értünk haza, Joci éppen akkor próbált elaludni, de aztán a hangunk hallatán úgy döntött, hogy inkább ébren marad. :lol: Estefelé grilleztünk az udvaron.
Ma pedig, ha minden igaz, Bp.-re, a Városligetbe megyünk egy kicsit csavarogni hármasban.

Lányok! Köszi a megnyugtatást a varratszedéssel kapcsolatban! :D

Etterke: Tényleg nagyon csinos vagy! Édes Rékus a képeken! :D

Andrea: Jó szórakozást mára! :wink: Petikét is viszitek? Tényleg! Anyósék leszoktak már a szobátokba való berontásról?!

Olive: Már csak két hetet kell külön töltenetek a férjedtől, ugye? :roll:

Betty: Szerintem is tisztában van vele az orvos, hogy ennyi idős korukban a kicsik még dőlnek-borulnak! És abban is igaza van Julcsinak, hogy úgyis látja azt is, hogy szeretetteljes a kapcsolatotok Lénával! Úgyhogy ne aggódj, nem fog semmi rosszat feltételezni rólatok! :lol: Mit alakított legutóbb a volt férjed kislánya?!

Na megyek, reggeliznem kéne valamit, mert már nagyon éhes vagyok!

Szép napot mindenkinek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Köszönöm a bókokat! Ma reggel éreztem először igazán jól a baba mozgását. Réka sokáig aludt és én is feküdtem és egész sokáig fogocskáztunk. :lol: Lehet ha teszek-vszek a lakásban, akkor észre sem veszem! Esténként még nem igazán éreztem.

Edit hogy vagy?

Kati: Jobbulást a nagyinak! A férjem nagyija is beteg hosszú ideje, átérzem az aggodásotokat most!

Ismét baba kajával kapcsolatosan várnék ötleteket. Főleg Rékus vacsija okoz gondot, mert próbálok változatos kajákat készíteni, de csak a husit szereti, a sonka a kedvence. Ti mit adtok a csemetéknek?
A másik: Holnap mi a férjemmel rántott karfiolt ennénk. Rékának milyen karfiolos (husis) kaját tudnátok ajánlani?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Szerencsére még a nagy zápor előtt hazaértünk a Városligetből. Jól kisétáltuk magunkat, fagyiztunk, Joci jó darabig "csámcsogott" egy édes tölcsért és szemmel láthatóan élvezte körülöttünk a nagy sürgés-forgást. Rengeteg volt a külföldi turista.

Etterke: Emlékszem, én is milyen boldog voltam, amikor először éreztem, hogy Joci megrúgja a pocakomat! :D Tudok egy húsos-karfiolos receptet, igaz, hogy ahhoz is Besamel-mártás kell, de legfeljebb lekaparod arról a részről, amit Rékának adsz. :wink:

Sóval, borssal befűszerezel tetszés szerinti hússzeleteket - akár karaj, tarja vagy csirkemell is lehet -, amiket először némi olajon megpirítasz, majd kevés vizet öntve rá, fedő alatt puhára főzöd. Ezt követően, megolajozott tepsibe egymás mellé teszed a hússzeleteket, rájuk raksz egy-egy szelet sajtot, arra pedig az előtte sós vízben megfőzött karfiolt. Erre öntöd a Besamel-mártást és ha gondolod, a tetejét megszórhatod reszelt sajttal. Petrezselymes krumplit szokunk enni hozzá körítésként.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Julcsi: Hogy van Dávid? Szurkolok, hogy csütörtökre teljesen meggyógyuljon! :)

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Szia Kati!

Jól hangzik a recept! Azt hiszem majd reszelt sajtot keverek össze tejszínnel és az öntöm a karfiolos husira! Tejszínt már lehet, nem? Köszi az ötletet! A petrezselymes krumplit is szereti Réka!

Kép
Kép
etterke

Etterke: Hogy Te milyen csinos vagy!!!! Egészen elámultam.

Bocs, majd még írok, csak belestem, de Eszteren lehidaltam.

Kép
mölli

SZiasztok!

Eszter! Tényleg nagyon csinos vagy. Megnéztem Rékus képeit, nagyon szép, aranyos nagylány.

Én pont ma csináltam rántott karfiolt, persze jól felitattam róla minden olajat, és adtam Tominak belőle, nagyon ízlett neki.
A panírozás-olajsütés miatt nem akarsz adni Rékának?
Mert már azt mondják, "mindent" ehetnek, de én azért elég elővigyázatos vagyok.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok Lányok!

Ma vinnem kell Dávidot az orvoshoz, mert ha nem adom Neki a Cataflamot, akkor egyből lázas lesz!
Úgy gondolom, nem fogjuk megúszni antibiotikum nélkül!
Én is remélem hogy meggyógyul, mert nagyon szomorú lennék, ha nem tudnánk menni!

Eszter!
Tényleg nagyon jól nézel ki, és nem csak csinos vagy, hanem sugárzol is a boldogságtól!!! Nagyon látszik, hogy boldog vagy :lol: ami fantasztikus!!! :lol: :lol: :lol:

Kati!
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a kiruccanás, tegnap végül Én is lementem de vittem Dávidot is! Már 3 napja nem volt levegőn, olyan jól aludt, amíg Mi Ákival gyékényből csináltumk repülőt, és vitorláshajót! Kukorica héjból van a vitorlája!!! :lol:

Már második éjszakát töltöttük az új ágyunkban! Ég és föld a különbség! Mindjárt teszek fel képeket!!!

Edit!
Remélem jól sikerült a horgászat, és épségben megérkeztetek!!!

Olive!
Hogy alakul a pocak fájás? Már könnyebbek valamivel, a napjaid?
Már nemsokára együtt lehettek Apával! Le a kalappal előtted, hogy ilyen erős vagy, és így bírod! Én már 3 naptól ki voltam készülve!!!

Most ennyi, mindjárt teszek fel képet!

bogyo75

Sziasztok!

Bogyó, igen, szerencsésen megérkeztünk, és a hétvégénk is jól telt. Nagyon jól éreztük magunkat. Ha nem jött volna vasárnap az eső, még jobb lett volna, de már a nap nagyrésze le volt járva, úgyhogy már nem is maradtunk volna amúgy sem soká. Halat is fogtunk. Még én is "elkaptam" egyet! :D
Sajnálom, hogy betegecske Dávidka, de csütörtökig biztos meggyógyul. Azért vigyázz, ha vírusos a fertőzés, az AB sz...t sem ér, csak fölöslegesen adod neki! A lázcsillapítót add, bár azt is csak 3x szokás napjában. Kell hagyni egy kcisit dolgozni is a lázt, hogy a szervezete harcoljon ellene. Persze, olyan nehéz és rossz nézni, ha nincs jól. A levegő meg jót tesz ilyen esetben is. Én szoktam Osccillococcinumot adni ilyenkor, ez egy homeós szer, és nagyon jó akut betegségekben is és immunerősítésre. Nálunk nagyon beváltak a homeós bogyók, így én nagyon mellettük vagyok. Örülök, hogy Ákinak is megvolt végül az öröme, a tied pedig kezd teljesülni: az új ágyatok! :D

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvégéje! :)

Eszter, nagyon csinos, vékonyka vagy! Gratulálok, bár a pocid, legalábbis ezen a képen, nem igazán látszik még. :(

Olive, nekem még nincs miért fotót feltenni, mert a pocakomon csak a tejfölös kenyér időszakában lerakódott háj látszik. :P :roll: :oops: Eszter mellett én elbújhatok, bár azért nem panaszkodok. :)

JAj, Eszter, gratulálok a babamozgáshoz! Ezek szernt a másodikat valóban hamarabb meg lehet érezni. :) Még néhány hét nekem is! Alig várom! :D :D :D

KAti, Kriszta ügyesen mossa már a fogait, mert valóban leutánoz. De előtte én mindig megmosom neki. Mivel használok babafogkrémet, nagyon szereti a fogkefét, és először csak úgy odaadtam neki, hogy játsszék vele és szopogassa. Pár nap után viszont már szépen megsúrolgattam először a fogai, és csak aztán kapta a kezébe. És kitátotta a száját, mert tudta, hogy "finomat" kap. :)
Nagyon sajnálom, hogy megműtötték mamádat, remélem, mégiscsak hamarosan felépül. Jó gyógyulást neki, nektek pedig kitartást.

Olive, nagyon aranyos Lolli a képeken, tényleg többnek néz ki, mint kéthónapos! :) Akilók miatt ne aggódj, biztos pikk-pakk lemennek! :)

Rita, gratulálok Tominak a lépegetéshez, nagyon ügyes nagyfiú! És milyen édes kis huncut! Már múltkor akartam írni, amikor küldted a képeket! :) GYere és mesélj! :)

Betty, hogy telt a hétvége? Remélem, nem volt baj, és nem kellett bevetni a sunyiba-verést! :roll: :P :P :P

Remélem, nem hagytam ki senkit, ha mégis, elnézést, de most már mennem kell.

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még annyi, hogy Andrea, nagyon örülök, hogy tetszik az új munkahelyed! Kívánom, hogy tényleg beváljon, és úgy legyen, ahogy mondták. Akkor hamarosan függetlenedhettek. :) Puszi Petikének is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép Kép Kép
Már csak fel kell tenni a falvédőt! :lol:

Edit Örülök, hogy újra itt vagy! :lol:
Puszika!

bogyo75

Sziasztok!

Etterke: Nekem azt mondta a védőnő, hogy nyugodtan kaphat tejszínt Joci. Biztosan finom lesz azzal is az étel! :D

Julcsi: Mindenképpen számolj be, ha hazaértetek az orvostól! A fiúk nagyon helyesek együtt a képen! Jól tetted, hogy levitted őket tegnap, mert így legalább Ákos is boldog volt és Dávidnak is biztosan jót tett egy kis friss levegő! :) Szép az ágyatok, de ami a legfontosabb, hogy kényelmes is! :wink: :lol:

Edith: Örülök, hogy nektek is kellemesen telt a hosszú hétvégétek és még halat is sikerült fognotok! Hogy érezted magad?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Rita!

Majd én is adok Rékának rántott karfiolt, csak mi később eszünk és azt frissen készítem el. Általában Réka is azt eszi amit mi, néha kisebb módosításokkal. Nagyon élvezem, hogy már nem kell külön főzni!
Tomi vacsira mit eszik?

Kép
Kép
etterke

Eszter, erre elfelejtettem írni. Kriszta vacsorára többnyire tejpépet eszik még. Mikor simán, mikor friss gyümölccsel, esetleg egy kiskanálka lekvárral. Máskor, ha egybeesik a saját vacsoránkkal, azt eszi, ha eheti. Az este pl. egy főtt tojást kavartam ki neki vajjal és azt kentem kenyérre. Fedaraboltam és maga ette paradicsom és uborkadarabkákkal.
Rékus milyen sonkát eszik? Én még nem adtam üzleti felvágottat Krisztának. Vajon már adhatnék?
Kapott még házi lekváros kenyeret. Vagy vajas kenyeret sajttal. Ha aznap úgy jött ki, hogy nem evett tejterméket, akkor volt, hoyg joghurtot vacorázott, bár ez ritkán, mert féltem éjszakára a pociját.
Mondom, a tejpép a nyerő nála vacsorára, és szerintem is tápláló, könnyű és egészséges. Kriszta amúgy se mutat nagy hajlandóságot a húsok iránt.
JAj, szombaton a már említett miccset sütöttük roston, és a kisasszony csak amúgy gyúrta magába kenyérrel és zöldséggel. Igaz, sokat nem kapott, mert ez azért egy eléggé fűszeres hús, de szerette. Vasárnap a grillezett cirkecombot viszont általában kiköpte, és csak másodjára-harmadjára volt hajlandó megrágni és lenyelni. Én nem értem ezt a leányzót.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Újra itt.

Anyukám nemrég telefonált, bent volt látogatóban a nagymamámnál, aki napról napra jobban van, azt mondja, hogy nem fáj semmije és a nővérkék szerint egy bizonyos Katikát emleget állandóan! :lol: Kicsit mondjuk zavart, le kellett kötniük a karját, mert kitépte belőle az infúziót. Mivel a testébe más csövek is be vannak vezetve, ezért néhány napig még a megfigyelőben tartják, utána "rendes" kórterembe kerül.

Edith: Joci már evett bolti felvágottat, pulykamell-sonkát. Azt mondta a védőnő, hogy nyugodtan kaphat, leszámítva a szalámikat. (pl. paprikás) Szombaton, amikor grilleztünk, nálunk is a miccshez hasonló, apró fűszeres kolbászkák voltak terítéken. A férjem még meg is jegyezte, hogy olyan, mintha az lenne! :D
Joci mondjuk nem evett belőle, éppen aludt, amikor csináltuk, de szerintem neki is ízlett volna. :wink:

Hogy Joci mit eszik vacsorára, az változó. Attól is függ, hogy napközben mit kap és mennyire lehet éhes. Van amikor csak egy adag babatejet (3-as tápszer), van, hogy vajas kalácsot, de a napokban pl. kelkáposztafőzeléket evett, stb.

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?