Új privát üzeneted érkezett!

Csirkesz, sajnálom, tudom, milyen érzés...

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Kicsi alszik, nagy játszón apával, de gyors leszek, mert lassan ébred csöpke 2. :lol:

Viki nagy sírást rendezett a kórházban, "Én baba" mondatokkal. Gondolom félt, hogy őt most nem visszük haza. :cry: :lol:
Itthon már nem volt gond. Kisebb féltékenykedések vannak, azaz Melcsi nem lehet ölbe, ha közelben van, mert akkor mondja, hogy tegyem le, és ő kéredzkedik ölbe. De egyébként semmi gond, segít a fürcsinél, és pelusozásnál adja krémet, ha éppen ott van. Szopinál sincs féltékenykedés, bár volt, hogy egyik kezemmel Melcsit szoptatom, másikkal Vikit ölelem. :lol: Most sokat próbálok vele foglalkozni. Szerencsére Melcsit nem konkurenciának tekinti, de az egészséges féltéákenység meg van. :)
Szülés nagyon gyors volt, és így élmény is volt, hogy itthon vajúdtam sokat. Mivel Viki beteg lett, így nem is volt szívem hamar indulni, mint az 5 perceseknél.
Viki sokat hiányolt, mert a kórházi lét mellé még egy betegség is társult. :cry: Most kezd kicsi helyre jönni szegénykém. Reggel hatalmas köhögési rohama volt. De már legalább nem hány a köhögéstől. :? :cry:

Képek: a szokásos weben http://kep.tar.hu/illesek

Gné Kriszti! GYES ügyben: ha visszavesznek dolgozni, jobb lenne ha apuka menne el gyesre, mert a pénz nem vész el, és amiből számolnak táppénzt stb-t az akkor több lesz, mert így te főként gyesen vagy, és másodsorban dolgozol. Mi is így voltunk most. Apa volt gyesen szülésig, hogy a táppénzt, ne minámálból számolják.
De kérdezz rá az Index fórumon Szakbarbárra, ő biztos többet tud segíteni ez ügyben.
http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &na_order=
Fórum - Életmód - Szülői munkaközösség - GYÁS/GYED/GYES & egyebek

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Csirkesz!
Most olvasom a 2007/2008 téli babák topikban mi történt. Nagyon sajnálom. Tudom, hogy most nem könnyű neked, sajnos én is átéltem már ezt.

KépKép
Andi és Gergõ(2005.11.12)
andi73

Csikesz, sajnálom :(

Kép
Kép
pocó

Sziasztok :D

Már megint totál lemaradtam, mostmár olvasni sem nagyon tudtam a topikot, csak úgy nagyjából sikerült átnéznem.

Csirkesz!
Sajnálom nagyon, ami Veletek történt. Annak viszont örültem, hogy hűen Önmagadhoz, jól vetted az akadályt és a jövőbe nézel. Sok-sok drukk az őszi újrakezdéshez!
Ja! Picasso-téma :) Én imádom, nekünk is az van! Igaz, két gyerkőccel rendelkezünk, így a 3 üléssel kapcsolatban nincs tapasztalatom... De az autó úgy ahogy van szuper!!! Egyébként most szombaton voltunk Picasso-talin Kisorosziban, tök jó volt :)

Moszi :)
Nagy gratula a kicsi lányhoz! Remélem gyorsan "beilleszkedik" a családba :)

Pocisoknak is gratula! (nem is tudom, hogy mikor írtam utoljára, úgyhogy nem emlékszem igazából, hogy írtam-e már ezt :oops: )

Velünk minden okés. Eszti egy kis rafkós nőszemély, hihetetlen dumával. Komolyan mondom, olyanokat mond, hogy csak állunk és nézünk. Meg vigyorgunk :lol: A baba-dumát már nem annyira veszi be, simán kijavít, ha valamit úgy mondok neki. Egy példa: megálltunk a benzinkúton tankolni. Eszti: "Apa, hoj van?" Én: "Tudod, ad az autónak enni, mert neki is kell néha", Eszti: "Apa tantoj." És ehhez hasonlók nap, mint nap. Szóval Vele már "komolyan" kell beszélgetni! :lol: Kb. másfél hónapja stabilan szobatiszta (nappal). Általában az éjjeli pelus is száraz reggelre, de nem mindig... Tök jól tud biciklizni, olyan furcsa látni...
Bence továbbra is egy extra-nyugodt kispasi. Imádnivaló. Ma reggelre kinövesztette a 3. fogát! :) Már kóstolt almát, őszit, krumplit. Egyébként egy cicibubus ő is :lol:

Na, ennél többet szerettem volna írni, de Bencus felébredt. Még megpróbálok jönni (remélem nem úgy sikerült, ahogy szokott :oops: )

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Látom, senki nem zavarta meg a kis monológomat, ott tudom folytatni, ahol abbahagytam... :(

Úgy tűnik, mindketten eldöntöttük magunkban a férjemmel, hogy Eszti menjen oviba. Mert nem akartuk erőltetni a dolgot. De már látjuk, hogy annyira kis nyitott és kíváncsi, meg okos, meg minden ( :oops: ), hogy kell neki már rajtunk kívül más is (akármilyen rossz érzés :( :wink: ). Úgyis csak félnapos lehet, mert itthon vagyok Bencussal... Úgyhogy belevágunk. Mondjuk nálunk annyira kevés a gyerkőc, hogy nem kell májusban beíratkozni meg ilyesmi, hanem csak amikor visszük (mondjuk előtte egy héttel). Azzal meg végképp nincs gond, hogy nem veszik fel helyhiány miatt :) Jó lesz Neki, mert itt a szomszédságban nincs hasonló korú gyerkőc, így most majd találkozhat olyanokkal nap, mint nap.

Na jó, remélem más is ír még majd, most lefekszem :)

Kép
Kép

Szép hétvégét mindenkinek!

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Látom, megint mindenki otthon pörög, nem a topicban. Mint ahogy mostanában nálunk is ez a helyzet. Gondoltam, gyorsan hírt adok magunkról, aztán pörgök tovább (meg kéne végre bírkóznom ezzel a dög nagy vasalatlan ruhával itt mellettem). Valahogy mindig elszalad a nap, mire Mackó elalszik, addigra meg vagy én vagyok hullafáradt, vagy Apa stoppolja le a gépet (vagy mindkettő egyszerre) :).

Zsombi iszonyatos tempóban tart a nagyfiúság felé: most már egy hónapja nem szopizik (ami nála elég nagy szám, figyelembe véve az azelőtti állandó cicin lógást), ma először egész nap nem volt rajta pelus, és minden ment a bilibe vagy Wcbe, pedig naponta kétszer kapja a vízhajtót, úgyhogy rendesen szaladgáltunk oda-vissza :). Bejelentkeztünk az oviba is, de majd csak május 15. után derül ki, hogy felvehetnek-e évvesztes gyereket. Egyébként tuti biztosra mondta az óvónéni a felvételét, annyira megtetszett nekik Zsombi :):). Mondtam, hogy csak délelőttökre, és nem is mindennap vinném, és azt mondták, hogy nem gond. Majd meglátjuk. Mindenképpen maradok még itthon gyesen, úgyhogy maximum a betegeskedős időszakban majd nem viszem... Úgy látom, azért a többség ugyancsak ovis lesz szeptembertől. :):):)

Szív fronton a helyzet nálunk változatlan, illetve április elején egy egész minimálissal jobb értékeket mértek. Ennek ellenére úgy jöttünk haza, hogy majd utánunk küldik a papírt, hogy szükségesnek tartanak-e nála egy katéterezést a még mindig szűk tüdőerek miatt... Azóta mondjuk nem kaptunk még semmit. Remélem, ez azt jelenti, hogy nem kell még a beavatkozás, mivel Zsombi ennyire jól van. Iszonyú sok energiája van, abszolút nem fáradékony, egész nagy hiszti (szerencsére elég ritka :)) közben sem kékül (inkább csak jó mérgespaprika színe van :)), növöget és hízogat (na nem eszeveszett tempóban azért). Szóval örülünk, de azért mindig ott van az a kis para a fejünkben meg a szívünkben...

A képek nagyon jók. Gyönyörűek ezek a kölkök, lányok! A kistesók (pocakban lévőkre is igaz) szépségére sem lehet panasz. :):):)

Bocs, hogy nem reagálok névszerint, de már annyira le vagyok maradva, hogy ciki lenne belekezdeni, és valószínűleg úgyis kihagynék egy csomó fontos embert. :( Viszont nagyon örülök, ha írtok. Tényleg mindig nyomon követem az eseményeket. Akiket viszont rég olvastam, az pl. Maccs, Liv, Dino. Veletek mi van, csajok?!

Mindenkinek nagy mukkantás! Még megpróbálok föltenni egy-két képet, de lehet, hogy csak a vasalás végeztével. Küldjetek egy kis erőt (már ha nektek még van egy kis tartalék ilyesmire)! :):):)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, aki nem, annak jobbulást.
Nem is tudom mit írjak ennyi idő után magunkról.. :oops:

A hosszú hétvégén voltunk Pécsen, utána meg szabin voltunk a hét fennmaradó részében így még pihenni is volt időnk kicsikét, ami nagyon rám fért már, ki vagyok purcanva.

Másfél hét múlva megyünk nyaralni, már nagyon várjuk, juhu-juhu-juhu! :) Jut eszembe tud valaki valami jó kis szert babának hasmenés ellen??? /az útipatikába kéne biztos ami biztos alapon, mert Tunéziába megyünk! :)/

Lili nagyon nagyot nőtt, "sajnos" /?:)/ az én kis "babám" már igazi kisgyerek formátumra változott. Nagyon komolyan megokosodott, megügyesedett, de egy igazi kis ördögfióka továbbra is.. :) alig lehet lefárasztani, most, jó időben igyekszünk minél többet kint lenni a kertben, de ez sem hatja meg túlzottan a vitalitását.. :)

Hétfőn volt a böleszben anyák napi ünnepély, 2 "hosszú" verset is elmondott gyönyörűen, majdnem elsírtam magam, ettől meg jól megszeppent ő is, de olyan megható volt! :)

Nem akartok egy kicsit "segíteni" nekem?? Bosszantani akarom kicsit a társasházban lakó szomszédaimat.. :) Múltkor játszottunk kint a homokozóban, ott volt még a szomszéd 3 éves kislánya, meg egy nagyobb vendég kislány, és a telek fölső sarkában sréhen levő szomszédnál meg észrevettem, hogy sír a kisfiú /kb. Lili korabeli/ hogy ő is akar játszani. Mondtam neki, hogy jöjjön át nyugodtan, de az anyukája nem ért rá átkísérni, mert nálunk van kisebb baba is, és őt vigasztalta. Kitaláltam, hogy átveszem a kisfiút a kerítés fölött, de a saját kertem nem határos velük, csak az alsó szinten lakó nyugdíjas /expedagógus! :( kiborító:( zsémbes/ szomszédé. Megkérdeztem, átmehetnék-e átvenni a gyereket, mire az volt a válasz: "Andrea, ne akarjon itt óvodát csinálni!" Na erre eldurrant az agyam, hogy a saját kertemben hadd legyen már annyi gyerek, amennyit csak akarok! Ezért arra gondoltam, most már MUSZÁJ összehozni nálunk egy jó kis babás talit /esetleg aptyúkokkal hétvégén - mert hát ugye én is és sokan mások is közülünk melózunk hétközben/, hogy hadd üsse meg a guta a vénasszonyt a sok gyerek láttán!!! :) LÉGYSZI LÉGYSZI LÉGYSZI gyertek el egyszer a nyarlásunk, kössük össze a kellemest /tali/ a hasznossal /gutaütötte szomszédok :)/!!!!! Ne féljetek, "balhé" nem lesz, csak magában hőbörög majd, és úúúgy fogok örülni, ha látom a vörös fejét!!:)

Ha lesz időm teszek fel képet is egyszer, de most mennem kell, gondoltam egyszer bejelentkezem. Bocsánat, hogy név szerint nem írok!

Pusz

Macs
maccs

Sziasztok :)

Zsombi :)
Jó olvasni, hogy szívecskétekkel úgy tűnik, minden rendben.

Maccs :)
Normaflore-t próbáld meg, nálunk nagyon jól bevált, ampullákban van a lötyi, semmi íze nincsen, úgyhogy bármilyen italba bele tudod önteni, nincs mellékíze.
Próbáltuk 1x a Smecta-t is, de azzal csúnyán megjártuk, olyan kegyetlen rossz íze van, hogy Marci (nála próbáltam) már az első kortyot is sugárban köpte vissza :( Azt nem merem ajánlani.
Ja, és szívesen megyünk szomszédot bosszantani, ilyen ügyben hozzánk is lehetne jönni (most teljesen komolyan) :oops:

Most extra sürgősen lépnem kell aprónépet összeszedni.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hali!

Most csak Macsnak, aztán nemsokára mindenkinek :D

Macs :D
Smecta-t én nagyon pici lével szoktam higítani, közel sem próbálom meg 2 dl folyadékba belekeverni. Mivel hatásos, én csak egy sűrű iszapszerű állagig keverem, és a Nurofen adagolójával 2-3 spriccel be tudom adni, és úgy hajalndó is B megenni.
Normaflore szintén hatásos, tényleg íztelen. Mi egyenesen kiskanálba nyomjuk, aztán be a szájba.
BANÁN - káliumhiány pótlásra kiváló foscháskor, ráadásul picit hasfogó.

Az összesben az a nagy előny, hogy kicsik, nagyok egyaránt ehetik :lol:

Ha vmi bacit, vagy vírust nyeltek be és azért van hasmars, nem szabad bélstoppoló gyógyikat bevenni, mert a vírusoknak, baciknak (ill. bacik által bélbe ürített cuccnak) ki kell ürülni. Tehát ha nem veszélyeztet kiszáradás, akkor tényleg csak Smecta, Normaflore, sok folyadék, de semmi kimondottam bélfogó!!! Meg sok WC papír :lol: :lol: :lol: :lol:

De ne kelljen egyik sem!

Jó utazást, pihizzetek, érezzétek jól magatokat!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok! :)

Na pár nap csúszással de megjöttem az ígért képekkel :)

Kata, Csirkesz, köszi a tippeket! :) Normaflore-unk van is itthon, de nem is tudtam, hogy a bélflóra helyreállításán kívül kifejezett "hasmenéscsillapító" hatása is van! :)

Egy pár kép még áprilisból :

Kép
Kép
Kép

Na nyomassunk egy kis zenét, aztán húzzunk innen! :)
Kép
Miért nincs a kisvakondnak kék nadrágja???
/Én "fogtam", utána elengedtük/

Kép

Kb ilyen most a lakáskánk kivülről! :)

Kép

Kép

Most csak ennyire futotta tőlem, ez is nagy szó, hogy végre ideértem! :)
Mukk és pussz mindenkinek!

Macs
maccs

sziasztok!!!

Bár tudom nem szoktam mostanában ide írni hozzátok, de a nyártól újra jövök ha nem zavarok.

Vasani!

MOST cak azért írok ,mert most figyeltem fel arra hogy vasani a te kislányod meg az én kis lányom között egy nap van
Ti elsején születettek vagy 3.-án?
Szobatiszták vagytok már?

sok puszi mindenkinek

Kép
kbernadett

Sziasztok!
Csak bejelentkezem, hogy élünk :)
Május elején lemaradtam, még nem olvastam vissza.
6-13 között voltunk a Kolpingban, szuper volt, de még azóta sem tértem észhez, 8 adagot mostam 2 nap alatt és ezek nagyrésze vasalásra vár :(

Milánnal 29-én kell befeküdnünk a szívműtét miatt. Szorítsatok!

Majd még jövök, ha utolérem magam.
MUKK

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!

Szorítok, hogy minden rendben legyen 29-én!!!!!!

Elutaztak a főnökeim, de most több a munkám mint előtte:(
Távmunka brrrrrrr

Jelentem kész a Heléna-lak (Így hívjuk az elkészült házrészünket)
Már csak a konyhabútorra várok.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok

Mi is megvagyunk, mind2 gyerkőcöm átesett a bárányhimlőn.
Gergőnél elég durva láz volt, de csak a 2. nap volt rossz- Gellike is lázas volt, de enyhébben és hamarabb túlesett rajta. nem is bánom, hogy túl vannak rajta. és ráadásul Gellikéről levettem a pelust a kiütések miatt, így kénytelen ltt szobatisztává válni . mondjuk simán ment két nap alatt :)

nekem is vizsgaidőszak van, júniustól meg már szabin vagyok, ősztől vissza a melódiába...

Reditke
szorítok majd! dolgozol már? hogy megy?

puszi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Éppen a senki nem akar szórfogadni nekem időszakot éljük - eléggé idegőrlő. Ma pl Boti megszórt egy idős nénit a játszón homokkal, miután többször is rászóltam, hogy mit nem szabad. Égtem, mint a rongy... Büntiből hazajöttünk, itthon meg folytatja a rosszalkodást, úgyhogy nem is tudom, kit büntettem meg :shock: :shock:

Mi is el akartuk kapni barikát, látogattuk is rendesen a baris barátnét, de rezisztensnek bizonyultak mindketten.

Hétvégén apával elhúzunk gyerekmentes hétvégére Egerbe - már alig várom, de pénteken még vizsgázom - amihez nem sok kedvem van.

Reditke!
nektek megy a drukk 29-re!!!

Én még nem megyek vissza melózni, ugyanis a hármaska projektet még nyélbe szeretnénk ütni meló előtt. :lol:

Juti!
Gellike bölcsis lesz, vagy otthon vigyáz rá valaki? Szobatisztasághoz gratula!

Nálunk sincs már 1 hónapja pelus. Eleinte folyton kérdezgettem, lesz-e pisi / kaki, de most már önállóan szól. Sőt olyan is volt, hogy esti lefektetés után fél órával szólt, hogy pisi lesz. Persze alváskor még kap pelust, de jövő héttől próbáljuk a délutáni alvás idejére elhagyni. Éjszakára még hagyjuk.

Nálunk sajna apum állapota mintha rosszabbodna, így sokat megyek haza, ráadásul pont egy kezelésről hazafelé tartva hétfőn az árokba fordultak a kocsival, mert egy szemét kamionos egy alsóbb rendű úton nem a saját térfelén haladva vette be az éles kanyart!!! Így anyu inkább az árkot választotta, mint a frontális ütközést. Szerencsére nekik nem lett semmi bajuk, de a kamionos nem állt meg, simán otthagyta őket a felfordult kocsiban. Vannak még bunkó emberek! Így ez cserbenhagyásnak minősül, de sem rendszámot nem tudtak megjegyezni, sem semmit, olyan gyorsan történt...

Szóval zajlik az élet, és valahogy ebben az évben nem sok jó történik velem. Reménykedem, hogy egyszer csak vége lesz ennek a negatív szériának.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Drága Csirkesz!
Nem állunk negatívan az élethez!Mert az kihat a továbbiakra és akkor valóban semmi nem sikerül!Sajnálom apukádat!Az enyém szerencsére jól van(jelenleg).Igaz most is kemóra jár.A kedve is javulóban.Így aztán remélem semmi nem szegi mostanában a kedvét!
A kölkök engem hétfőn küldtek padlóra.Illetve nem csak engem hanem apát is!Folyamatos ugráltatás nem tudtuk ketten kiszolgáni őket.Két perc nyugtunk nem volt.Hétvégére lepasszolom az anyósomhoz őket.Hat éve nem tudtam csak úgy elnyúlni az ágyon öt percre.Szombaton ezt fogom csinálni.Apa dolgozik,én meg csak leszek.....
Még nem voltam soha gyerek nélkül.Nem tudom milyen lesz.
Adrienn nem akar szobatiszta lenni.Ő ezt közölte velem.Próbálkozunk a bilizéssel de mindíg mondja,hogy vissza szeretné venni a pelust.Egy igazi rosszcsont kölyök.
Két napja folyamatosan a medencében van.Imád pancsolni.
Macs!
Gyönyörű a házatok!Legyen benne rengeteg boldogságotok!
Kellemes napot mindenkinek!
Üdv.Kriszti
gnékriszti

sziasztok!

Mindig akarok jönni, de nincs elég idő...

Reditke,
nagyon drukkolunk nektek 29-én!!!!!

Csirkesz,
küldünk ++++++ energiát!

Kriszti,
jól teszed, hogy csinálsz magadnak egy ilyen pihizős napot!

Moszi,
hogy van a kis család? Viki mit szól a tesóhoz, hogy már egy ideje együtt vannak?

Juti,
jó, hogy így egyszerre túl vagytok a barihimlőn + szobatisztaság is sikerült, külön öröm!

Macs,
házatok klassz lesz!

Tontica,
mi újság? Mekkora a poci?

Rólunk: megvagyunk, vágom a centit, hogy meddig járok még dolgozni. Max. július végéig akarok, de ebben lesz 2 hét szabi is! Márk nem nagyon akar szobatiszta lenni, csak ha éppen a kedve tartja akkor pisil ill. kakil bilibe.
Fiús anyukák: már mindenkinél megoldódtak a fütyis gondok? Nálunk kimondott baj nincs vele, de még mindig le van tapadva valamennyire. Szerintetek el kéne vinnem már dokihoz vagy meddig várjak? Liv, megírnád majd a doki nevét, elérhetőségét, akinél ti voltatok, hogy ha kell mennünk oda vinném, csak nem tudtam előkeresni a múltkor azt a hozzászólást. előre is köszi!

Sokan már nagyon régen nem írtak, jelentkezzetek, ne haljon már ki a topic!!!!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok

Ne haragudjatok a zavarásért.
Szavaznátok a barátnőm kislányára?
A 20as versenyző lenne Ő.

http://www.kapos.hu/index.php?lap=babavoks.php

Köszönöm
B.
frigo

Sziasztok!

Végre írok, bár én aludni szeretnék, de Melcsi megint nem hagy. Már egy jó hete ez megy. Most is itt a kezemben, vagy épp ringaton lábbal a babakocsiban.

Anita! Eszti dumája: :lol: Szobatisztasághoz gratula.
Nagyon tetszik Bence bodyja: :lol:

Erika! Megy a drukk,hogy ne kelljen műteni Zsombit.

Maccs! Szép a házatok! _Tényleg nagyoptt nőtt Lili! :lol:

Reditke! Megy a drukk, hogy jól sikerüljön a műtét.

Noémi! Helena-lak: :lol: Kérünk majd képet a lakról.

Juti! Szobatisztasághoz gratula, bár ne így kellett volna bekövetkeznie.

Csirkesz! Szobatisztasághoz gratula nektek is! Úgy látszik, csak Viki marad le. Sokszor azt kapom válaszként: nem bili. :cry:
Jobbulást apukádnak!
Macsek! Kérek Pocis képet! Nosztalgiázni szeretnék. :lol: 8)

Mi jól vagyunk, csak az éjjelek pocsékak, és nappal sem hagy Melcsi aludni, így igen hulla vagyok. 2 öránként eszik(szerencsére csak nappal, éjjel 3 óránként kell, és alszik is 1-1,5 min.) , utána a sok büfiztetés, és alszik egy picit, és kezdjük előről.
Meg is látszik rajta, 1,2 kg ot hízott. :lol: 150-t simán betermel normálban.
Viki már nem féltékenykedik nagyon, csak néha. De igyekszünk sokat foglalkozni vele. Kezdetben sok nyafi volt, de most már egyre kevésbé. Sokszor segít még fürdetni is. Szopiknál már nem akar ölben ülni, csak esetleg játszani kell vele. Amikor Melcsit tisztába teszem, most már kevesebbszer jön elő, hogy "Én is kaka".
Most már csak Melcsi alvása-nem alvása javulna. Végre elaludt, de most meg lassan kell Vikin nincs értelme lefeküdnöm. Nem szeretem ezt a váltóműszakos munkát tőlük. :lol: :cry:
Eddig egész jól bírom max. 4-5 órás alvással, ami persze 3--szor van meg kb. Ma reggelre paradicsomi állapot volt, mert 6 órát aludtam összeségében! :lol: Majd csak újra hozzászokom. :wink:

Szeretném majd frissíteni a táblánkat! Kérek midnenkit nézze át, és szóljon, ha valami nincs, vagy nem jól van benne. Bocs, ha valakinek nem jól írtam be a második baba születését, de nem volt időm anno nyomon követni, most megint nincs rá időm . :cry: :lol:
Nem sokára fel tetszem majd a táblát.

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Kép
Kép
Kép

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség. Piacelemzésből beadandó dolgozatot kell írnom, ehhez kérném a vállalkozó kedvűek segítségét.

Van valamelyikőtöknek az e-közigazgatás terén tapasztalata? Ugyanis a beadandóm témája az e-közigazgatásról készített kérdőívek elemzése (persze a szuper témát nem én választottam, a tanárnő jelölte ki). A tanárnő tegnap küldte el nekünk az általa összeállított kérdőívet, és találnom kellene legalább 10 embert, aki kitölti. Van valakinek kedve hozzá? Nekem nagy segítség lenne! Olyanok jelentkezését várom, akinek már volt/van vmilyen tapasztalata, akár negatív, akár pozitív.

Ha vállaljátok, akkor itt a kérdőív: 1180085677.95.doc

Szerintem nem hosszú :D :D

Ha megvan, akkor az e-mailemre küldjétek el légyszi, de itt is jelezhetitek, ha van kedvetek megcsinálni, és elküldöm e-mailben.

Lécci, lécci, csináljátok meg páran!!!!!!!

Ezer köszi.

Most meg igyekszem legyőzni a gyomorgörcsömet, mert 2-re meg megyek pénzügytanból szóbelizni.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,
elolvastam és megcsinálnám szívesen, de azon kívül hogy neten kértem időpontot útlevél intézéshez még semmi közig dolgot nem intéztem ily módon....sajnos.

Edit
Kép

Kép
reditke

Macsek,

dr. Kálmán Attila, I. sz. Gyermekklinika, 3-343186

Mi épp kedden megyünk hozzá, most csináljuk harmadszor a kenőcsös kezelést.

Kép

Kép
liv

Hahó

Csirkesz
sajnálom a rossz híreket. sikerült a vizsgád?
Gellike már nem lesz bölcsis, óvodába megy, egy csoportban lesz Gergővel.
sajna még nem e-ügyintéztem én sem. megkérdezem G-t majd, mikorra kell? mert most épp elutazunk 7végére.

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Reditke :)
Én is nagyon fogok drukkolni 29-én (hú, de közel van már), aztán utána mielőbb írj, hogyan sikerült a műtét.

Csirkesz :)
Én is nekiveselkedtem a kérdőívnek, le is mentettem magamnak, hát sok mindent szoktam interneten keresztül intézni, de ilyen közigazgatásos dolgom még nem volt :?

Macsek :)
Nálunk is Marcinak még 2 hete kicsit le volt tapadva, aztán mikor megmutattam a dokinőnek, hogy még kenegessük-e azzal a krémmel, amit felírt (ezt a krémet hosszú ideje használtuk), akkor hirtelen barbár módra visszarántotta a bőrt. Én sem voltam erre felkészülve, meg Marci sem. Szegény 2 napig kínlódott, visított, amikor pisilni kellett neki, de már ezen is túl vagyunk (mint annyi mindenen), így hirtelen megoldódott.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Megnéztem a táblázatot nagyon tetszik:-D

Kiegészítem Rákócziújfaluban lakunk Bettike 40 hétre született kereken. 3700grammal és 55 centivel.A neve meg Bernadett Elizabet z vel meg t-vel mert nem engedték s-sel meg th-val anyakönyveztetni:-D

Köszönöm hogy bekerülhettem a táblázatba:-D

puszi nektek

Kép
kbernadett

Köszi a 29-i drukkokat előre is.

nem ördög falra festés, csak érdekelnének a vélemények, hogy szerintetek egy 2,5-3 éves kisgyereket elvinnétek-e a nagyszülő temetésére? Miértek, okok, magyarázatok, vélemények, érzések. minden érdekel.
Köszi, puszi Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

szia Edit!

Hát bevallom az igazat én nem vinném el. Engem se vittek el még 6 évesen se a nagyszülök temetésére.

Bár a pszichológia tanárom azt mondta(pont volt ilyen téma) hogy ha a gyerekkel meg lehet beszélni és megérti hogy már nincs többé az az XY és ő egyedül önmaga ugy gondolja hogy el akar menni akkor el lehet vinni. De ezt már olyan 5-6 éves gyerekre értette nem tudom egy 2,5-3 éves hogy és mennyire érti meg. Szerintem nem kellene de ez az én teljes véleményem. Attól is függ szerintem hogy mennyire ragaszkodott a nagyszülőhöz. Ez szerintem nagyon sok mindentől függ.

Hát szerintem nem sokat segítettem de azért....

sok puszi mindenkinek

Kép
kbernadett

Edit, én nem vinném el. Akármilyen okos, értelmes fiú, azért ez még nagyon felfoghatatlan neki (gondolj bele, még nekünk is), szerintem még nem tudna mit kezdeni ezzel a dologgal, persze elmagyaráznám neki, hogy mi történt, de az, hogy magát a temetést lássa, szerintem megviselné a lelkét, nem tudni, hogyan dolgozná fel, nem hiszem, hogy tudna mit kezdeni ezzel a dologgal.
Minden rendben lesz 29-én, írj majd utána.

Csirkesz, én nem tudok neked segíteni, sorry.

Kata, ahogy hátrahúzta a doktornő, nem repedt be?

Egy kérdés: mi is nemrég kezdtük a pelust bugyira cserélni, de amikor alszik, természetesen még pelenkát kap. Viszont így teljesen meg van zavarodva, ha pelus van rajta, mindig kérdezi, hogy anya, ugye, pisilhetek, pelus van rajtam? Most éjjel 2x is megkérdezte álmában-félálomban, hogy ugye, pelenka van rajta, pisilhet? Nálatok nem volt/nincs ilyen?

Liv

Kép

Kép
liv

Liv :)
Dehogynem, azért is volt utána visítás pisiléskor, mert ahogy dokink felszakította azt a lenőtt részt, nagyon fájt neki (sőt az első éjjel is sikítozva ébredt fel, kiabálta, hogy fáj, fáj :cry: ). És ez olyan mély nyomot hagyott benne, hogy fürdésnél azóta is úgy kell lefogni, hogy meg tudjam mosni, pedig már egész biztos, hogy nem fáj neki.
Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy attól, hogy ők még ilyen kicsik, szabadon lehet őket szadizni? Nincs valami humánus megoldás? Bár akiket kérdeztem, mindenki azt mondta, hogy ezt így szokták, ez a bevett gyakorlat :twisted:

Én sem vinném el. Nálunk volt egy közeli hozzátartozó rokon halála, Hanna akkor 4 éves volt, Marcival pedig akkor voltam terhes. Először azt gondoltam, hogy Hannát elvisszük, merthogy az, hogy valaki meghal, az egy természetes dolog, de aztán végül meggondoltam magam. Mindent megpróbáltam neki elmagyarázni, de úgy döntöttem, hogy inkább ne lássa azt a sok szomorú embert :( Akkor nagyon sokat kérdezett Hanna arról, hogy mi is meghalunk-e, meg hogy akkor mi lesz vele, már a gondolatától is teljesen bepánikolt, nem akartam, hogy még lássa is magát a temetést.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Liv :)
Akartam írni, aztán lemaradt :?
Nálunk Marci már teljesen szobatiszta, az első pillanattól kezdve, amikor láttuk, hogy már tudja koordinálni a pisilést-kakilást, egyáltalán nem adtam rá pelenkát (sem a délutáni alváshoz, sem éjjel és akkor sem, ha mentünk valahová). Én is attól tartottam, hogy ha azt látja, hogy hol van rajta pelenka, hol nem, akkor nem fogja érteni az egészet. Az elején (talán 1 hónapig) volt egy-két baleset, de nagyon hamar gyönyörűen megszokta a bugyis létet és kb. március óta teljesen sikerült elfelejteni a pelust. Ha alvás közben kell pisilni, akkor is megébred magától, úgyhogy viszonylag sima ügy volt :)

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok
Bocs mindenkitől, most csak reditkének.

Nálunk a nagypapám halt meg pár hónapja, és én elvittem a temetésre, mert senkire nem tudtam hagyni. Igazán a szerencse az volt, hogy a szertartás pont az alvásidejében volt, így ahogy odaértünk el is aludt a kezemben, és az egészet végigaludta. Nem érzékelt az egészből semmit.
Nagyon szorítok a műtéthez nektek.

Most Bandónál is talált a doki vmi szívzörejt, így mehetünk a kardiológiára, meg egy kullancsot is összeszedett anyuéknál, izgulhatok azért is hogy ne legyen fertőzött. Mindig van vmi :(

Kép
Kép
nikk0830

Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna és Fanni baba
johanna1975

Kata, "bevett gyakorlat": de nem mindegy, ki csinálja, olyan, aki ért hozzá, vagy olyan, aki nem! Másrészt van olyan orvos, aki érzéstelenít egy spray-vel ilyenkor.

Pisilés: ma Dávidra reggel 8-kor ráadtam a bugyit, du. 4-ig nem pisilt! Akkor ráadtam egy pelenkát, azonnal telepisilte.
Na ilyenkor mi van?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Mi is próbálkozunk a pelus elhagyással a pisi már simán megy de kaki még nem sikerült a bilibe.Igaz rögtön visítva szalad és követeli a "koszosz" bugyi cserét.Minden lassabban megy mint Ágotával de szeptemberre biztos sikerül!
Most egy kicsit más!Csak a véleményetek érdekelne.Volt egy 16 éves opel omegánk.Eladtuk mert június 15-el műszakira kellett volna vinni és nem érte meg megcsináltatni.Rengeteg pénzt kellett volna költeni rá.Máj.11-én adtuk el és 26-án felhívott a vevő,hogy minden féle "eltitkolt" baja van a kocsinak.Adjuk vissza a pénzt (130000Ft-ról van szó) vagy bírósághoz fordul.Én mondtam neki,hogy a szerződésben aláírtuk,hogy nem vállalunk garanciát a kocsira .De ő csak fenyegetőzött!Az egyész érdekessége az,hogy (állítólag )a kocsi tartós fogyasztási cikknek minősült még ha használt is és fél év garanciát kell az eladónk vállalni rá.Ami szerintem egy nagy marhaság mert egy 16 éves, műszaki előtt álló autó nem lehet hibátlan.Most várjuk a fejleményeket.Nem tudom mit csináljunk.
Bocsi a gyerekektől egy kicsit eltértem.Az összes ismerősöm az mondja aki kocsival foglakozik,hogy ilyet még nem hallott.Én sem.
Azt is mondta a vevő,hogy így járnánk a legjobban mert a perköltség sok lesz.
Hallott már valaki arról a szövetségről,egyesületről ahol havi díjat kell fizetni és bármikor segítségünkre vannak a jogi ügyekben?Képviselnek a tárgyalásokon.
Köszi,hogy végig olvastatok!
Üdv.Kriszti
gnékriszti

Reditke :D
Ezerrel megy a drukk!!!!!!!

Kriszti :D
Na ilyet még nem hallottam. Azt gondolom, hogy az autó korára, és műszaki állapotára való tekintettel a vevőtök tudta, hogy mit vesz. A vételár megfizetése előtt jogában állt volna az autót egy szakemberrel átnézetnie, és a véleménye alapján dönteni, hogy veszi, vagy nem veszi. A műszaki felülvizsgálat lehetőségével nem élt. Ti sem vagytok autószerelők, és gondolom jóhiszeműen tájékoztattátok az általatok ismert hibákról. Ha ezek így teljesültek, nem gondolom, hogy sikerrel fordulhatna jogorvoslatért a bírósághoz.
DE! Nem vagyok jogot végzett ember, és gőzöm sincs, milyen garanciákat kell vállalni egy használt kocsiért. Majd megkérdezem egy ismerősömet!

Mégis sikerült elkapatni a bárányhimlőt, így mindkét gyerkőcöm egy merő pötty. Talán nem is lehetne többet rajzolni rájuk, annyira.

Légyszi csajok, töltsön még vki tesztet! Össz 3 db jött össze, és ez sajna még nem 10. Az is tölthet, akinek még nem volt köze e-közigazgatáshoz, hiszen azt is érdemes mérni, értékelni!
LÉCCCIII!!!!!
Akik töltöttek, azoknak ezer köszi, nagyon hálás vagyok érte!

Na megyek báránykákat legeltetni. Illetve a legelőt előkészíteni, mert kipurcantak, elaludtak, így legalább nyugiban főzhetem nekik az ebédet :lol:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kriszti!

beszéltem az ismerősömmel és azt mondta, hogy ha perre kerül a sor akkor jó esélyetek van azt megnyerni. Persze nehéz így a pontos részletek nélkül állást foglalnia, de általában az a gyakorlat, hogy a vevőnek kötelessége utánajárni a megvásárolandó termék minőségének - ilyen használt autók esetében. Ha ő ezt nem tette meg a vétel előtt, utána már nem reklamálhat. A rejtett hibára valóban szoktak perekben hivatkozni, mert arról tényleg az eladónak kell tájékoztatást adni, de a ti esetetekben (16 éves autó - 130 eFt) erről sem lehet szó, hiszen ár-érték arányosan adtátok el a kocsit.
A tartós fogyasztási cikk fogalma tényleg létezik, de csak kereskedelmi forgalomban, nem magánszemélyek közötti adás-vétel kapcsán. Egy házat sem lehet visszaadni és kérni érte a pénzt, ha a vétel után mondjuk beázik!
Szóval szerinte ne hagyjátok magatokat a perrel fenyegetni, mert ti álltok nyerésre!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!
Köszönöm a segítséget!Nagyon köszönöm!Szombat óta egyben van a gyomrom.Nem kívánom ezt az érzést senkinek!
Még egyszer ezer köszönet!
Üdv.Kriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Reditke,
ma rengeteget gondoltam rátok! Biztos minden rendben ment!

Kriszti,
szerintem se aggódj a kocsi miatt, teljesen egyetértek azzal, amit Csirkesz írt.

Csirkesz,
és hogy bírják a gyerekek a pöttyös létet? Nagyon megviseli őket?

Rólunk:
nagyjából 2 hete átszáguldot rajtunk egy hányós, hasmenéses vírus, mindenkit elkapott. Benedek eddig se volt egy kövér gyerek, de ez minden maradék húst leszívott rajta. Tisztára beijedtem, annyira csontésbőr lett. Most már kezdi visszaszedni magát. A párom szüleinél van pár napja, teljesen elbűvölte a nagyszüleit.
Felvették az óvodába, ez itt most elég nagy szó, mert többszörös túljelentkezés volt itt nálunk.
Levente egy mindenttönkretevő kis disznócska, komolyan, Benedekkel töredéke gondunk volt, eddig azt hittük, gyerekbiztossá tette a lakást az első gyerek, de erre Levente rácáfolt. Délután pl az ablakpárkányról szedtem le, lelkesen veregette az ablaküveget...
Ma beoltattam, meg szereztem neki beutalót ortopédiára, mert egy kicsit túl nagy terpeszben jár, meg a külső talpélén, nagy karika a lába. Természetesen most 2 hétig nincs itt nálunk orvos, majd ha visszajöttek szabiról, akkor tudom elvinni. Védőnő azt mondta, sok ilyet látott, az orvos tutira döntött cipőt ír majd fel. Úgy emlékszem, innen volt valakinek hasonló problémája, és Salus cipőt csináltatott. Az érdekelne, hogy érdemes-e megvárnom, míg előkerül az itteni orvos, vagy vigyem vizsgálatra a cipőboltba, van-e támogatás esetleg ezekre a cipőkre, meg úgy általában mennyibe kerülnek?

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Írj, hogy zajlott a műtét ! Remélem minden simán ment :)

Csirkesz :)
Jobbulást kiskölköknek :)
Léccí ellenőrizd a postaládádat, kitöltöttem a kérdőívet, visítsál, ha nem kaptad meg, akkor elküldöm otthonról is (most innen küldtem a dolgozóból).

Pusz Mindenkinek,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Csirkesz
Barihimlőhöz kitartást a kölköknek és neked is! Remélem, gyorsan elszaladnak azok a fránya birkák, és nem marad hűlt helyük sem :). Én kitöltöttem a tesztet, de az ismerőseim egyáltalán nem hallották/használják az e-közig nyújtotta lehetőségeket, úgyhogy velük nem töltettem ki. Az viszont ugyancsak elgondolkoztató, hogy ennyien nem ismerik...

Judy
Jó, hogy már Ti is túlestetek a barihimlőn! Biztos büszke vagy, hogy már két ekkora fiad van: óvodások mindketten, már a kicsi sem pelusos, stb. A dolgozáshoz sok sikert, bár biztos nem lesz egyszerű a sok gyerekezős év után visszarázódni.

Liv
Nálunk is volt ilyesmi, de mikor láttam, hogy nem akar pisilni, hiába kell neki, mindenféle játékot találtam ki: pl. ki ér előbb a wchez, én vagy ő (persze hagytam nyerni :)); "meglocsoltuk" a kert eldugottabb füves részeit; és ami még nagyon sokat segített, amikor megmutattuk neki, hogy kell a NAAAAGY WC-be állva pisilni (egy kissámliról :):)), mint a nagyok. Azóta gyakorlatilag csak így pisil, és rettenetesen büszke magára (meg mi is rá) :). Sőt, volt egy pár nap, amikor mindenhova :roll: megpróbált belepisilni, nagyon résen kellett lenni, nehogy a dömperbe, a kis locsolókannájába, a talicskába, stb. menjen a lötty :). A leggázabb az volt, amikor büszke vigyorral a képén kérdezte, hogy nem baj-e, hogy lepisilte az egyik cserepes virágunk földjét !!! :twisted: :shock: :):):)
Nálunk egyébként még a kakival vannak apró nehézségek: nem mindig akarja hagyni, hogy kijöjjön, se a pelusba, se wcbe, se bilibe. Inkább tartogatja egy napig, aztán már szinte magától pottyan ki a kis kakikukac. Remélem, ez majd idővel elmúlik, és az is olyan jól fog menni, mint a pisilés.
A fütyitéma nálunk sem rendeződött teljesen, néha teljesen váratlanul visszaszűkül, olyankor egy-két nap Ftorocortozás után újra rendesen hátra lehet húzni. Pici letapadás nála is van, de egy részen teljesen magától felvált, úgyhogy várok még, hátha a másik oldalon is magától megoldódik a dolog.

Reditke
Remélem, minden oké. Azt biztosan tudom, hogy még nem volt meg a műtét, 29-én még csak az előkészítő vizsgálatokat csinálták meg, a műtét az azt követő héten szokott lenni, de valószínűleg bent kellett maradnotok addig, mert nagyon nem jelentkezel. A biztonság kedvéért már a héten és az egész jövő héten megy nektek a rengeteg drukk és a gyógypuszik.

Mi egyelőre megúsztuk a katéterezést, amíg ilyen (viszonylag) jók az értékei mackónak, nem akarnak hozzányúlni. (Nagyon helyes :)) Közben meg várjuk az értesítést, felvették-e az oviba. Nem mintha életbevágóan fontos lenne, mert még maradok egy picit itthon, viszont ő már tényleg jobban élvezi, ha sok gyerek között lehet, mintha csak az én képemet nézegeti egész nap :).

Most mennem kell, de még igyekszem jönni. Többiek bocsi és MUKKKK! :):):)

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk. Köszönjük a drukkokat, érdeklődést.
Ma megvolt a műtét. Jelenleg stabil az állapota és minden oké.
Természetesen még altatásban, lélegeztetve, így még van egy kis kritikus időszak kb 24-36 óra (jól mondom Erika? :wink: ), de nagyon örülünk, hogy az első akadályt sikeresen vette.

Majd jelentkezem, legyetek jók!
Addig is MUKK mindenkinek.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia Edit!

Akkor itt is: megy a drukk továbbra is, amíg csak szüksége van rá a ti ügyes kismanótoknak (és nektek)!!!

Majd ha már tudsz, jelentkezz, hogy vagytok! Bálint a nagyszülőknél vagy otthon?

Puszi

Erika

Kép

Kép
zsombi

Reditke
Sokat gondolok rátok, ahogy tudsz írj

Kormi
Mi vagyunk lábproblémások Igazán talán azért érdemes a dokit megvárni, mert ő írja fel receptre a cipőt , azt nem tudom pontosan hogy helyileg végeznek-e a salusnál vizsgálatot. Ha receptre veszed a cipőt olyan 8-9000 körül van, recept nélkül 7-800 ft-tal drágább, igazán nincs nagy különbség, de vehetsz kész cipőt az 5-6000 körül van.Bandónak egész óvodás koráig ezt kell hordania. Ami még hátrány a csináltatott cipőknél, hogy 6 hét alatt készül el, és mi jártunk úgy hogy mire elkészült kinőtte :( Másodszorra meg is mondtam nekik, hogy nem szeretnék megint így járni. Kb ennyi

Kép
Kép
nikk0830

köszi :)
Bálint itthon. Az elmúlt 3 napban egy 3 kislányos anyuka barátnőm vigyázott rá, kora reggeltől késő estig, ahol nagyon jól érezte magát és barátnőm szavaival élve, ahol 3 elvan egy negyedik már nem számít, főleg ha az végre egy pasi :lol:

Ma nagyon jó, hogy itthon van, van kivel foglalkozni.

Gyerekszáj.
Bálintnak természetesen elmeséltük, hogy mi fog történni Milánnal mielőtt kedden bementünk a kórházba és megmutattam neki, hogyan ver az én szívem és hogyan ver Miláné, mert így a különbség jól érzékeltethető.
Erre ő a következőképpen mesélte barátnőmnek hogy épp mi történik a családban: Milán elmegy a kórházba, mert a doktorbácsik vigyáznak rá, mert Milánnak van szíve... és anyának is van szíve és úgy megy mint az állat :shock: :lol:

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Csak gyorsan:

Edit, örülök, hogy a műtét rendben ment.

Egy péterfys doktornő (Cseh valaki) rendel a Salusnál, szerintem nagyon jó orvos, mi voltunk nála a Salusnál is és a Péterfyben is, én csak ajánlani tudom.

Kép

Kép
liv

Gyerekszáj: :D :D
De jó, hogy minden rendben ! Meddig kell bent maradni a kórházban?

Na lépek, meló van :(

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csajok!

Köszi a kérdőíveket. Akinek van kedve, még tölthet :lol: :lol: :lol:

Reditke :D
Műtéthez gartula és megy a drukk a gyors és zökkenőmentes felgyógyuláshoz. A műtéttel végleg sikerült Milán problémáját megoldani, vagy később kell majd újabb műtét?

Báránykáim megvannak. Az egész himlőben a kenegetést útálják a legjobban. Inkább kibírják vakarózás nélkül, csak ne kenjem be őket 8) :? :shock: Azért éjszakára bemeszelem őket.
Botin rengeteg pötty van, szerintem rajzolni sem lehetne többet, Csenge kevesebbel megúszta. Eleinte jó bágyadtak voltak, hol 39 fölötti lázzal nézték a mesét, hol nem volt még hőemelkedésük sem. A létező leghülyébb helyeken is kijött rajtuk, beleértve fütyi, nuni, szájpadlás és nyelv, tenyér, talp, végbélnyílás környéke. A háton, hason szerintem már csak hobbiból nőtt rájuk. Boti hajas fejbőre is katasztrofálisan tele van. Ráadásul Cs tegnap belefejelt az utcán az aszfaltba, lett rajta 3 seb meg 1 horzsolás, de a sok pötty mellett nem is látszanak a csatasebek.

Tök jó, hogy itt a nyár! Csak azt nem kedvelem, hogy mivel hamar világosodik, a kölkek hamarabb kelnek. Cs már legkésőbb 6-kor ébren van, és felkiabálja az egész családot. Már várom, hogy mikor tudja elfoglalni magát szépen, csendben képeskönyvnézegetéssel :shock: Bár erre még B sem képes.

Robogok rendet rakni, mert du jönnek kis haverok elkapni a barikát. Nem is tudom minek tanulok, simán mehetnék pásztornak :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Megjöttünk :(, megjöttünk! :)

Újra itthon, újra melóban 2 napja.. :shock: Ma már nagyon péntek van nekem, alig várom a 4 órát.

A nyaralás túlnyomó részt király volt, a nem király részeket meg megpróbáltuk nagyon nem észrevenni, hogy ne idegeskedjünk rajta akkor, amikor végre stresszmentességre ítéltük magunkat!:)

Pihentünk, nyaraltunk, pancsoltunk, szó szerint rongyosra égtünk, kivéve Lilit, akinek még a fejbőrét is fél centi vastagon kentem naptejjel /jó guszta létvény volt! :):)/.

Repülést jól bírta, nagyon tetszett neki, a vizet imádta, akkor lehetett csak kihalászni, amikor már fekete volt a bőre és egész testében vacogott, annyira fázott, de még akkor is morgott, sírdogált közben! :) Most látsztott csak igazán, hogy a két év babaúszás milyen sokat számított, a gyerekmedencében egyedül (!!!) eljátszott, víz alá lebukott, ott megpróbált előre úszni /mondjuk ez a művelet inkább egy epilepsziás búvárbéka stílusában sikerült.. :)/ aztán ha elfogyott a levegő felállt, nagy levegő, arctörlés, vissza a víz alá :P

A kajával nem nagyon tudott megbarátkozni, egész héten üres főtt tésztát volt csak hajlandó enni, azt is csak ímmel-ámmal... :roll: Mondjuk nekünk "nagyoknak" is az ellátás volt az egyik, amin nem voltunk hajlandóak kiakadni "csakazértsem"... :twisted: A másik meglepő az volt, hogy első és második este közölte, hogy ő szereti
Biatorbágyot, és haza akar menni aludni a "régi új" szobájába /mert ugye a mostani sajátja a szállodához képest a régi szobája, de a költözés előtthöz képest az új szobája/ :)

Amin még nagyon ki volt akadva, az volt, hogy elvitte a futószallag a csomagjainkat, és nagyon nehezen tudtuk megnyugtatni, hogy vissza fogja kapni a póniját, csak az a gép pocijában utazik majd.. :) Ilyenkor jövök rá mindig, hogy a számomra legtermészetesebb dolgok, milyen rémisztően/zavarbaejtően tudnak hatni másokra /nem csak Lilire értve/. :!:

Most sajnos nem tudok többet írni, pedig még lett volna beszámoló és név szerint is akartam szépeket írni, majd később /vagy hétfőn?/ jövök még!!!!!

Megpróbálok még egy pár képet feldobni, ha nem kujtorog itt a fönök.. :)

Puszi mindenkinek és bocs és mukkk! :)

Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?