Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

Na ezt találjátok ki: "aja, basi, torta, neeni" (segítség: közben a könyökömre mutogat)

Megfejtés: anya könyökét meggyógyította a bácsi és jár tornázni a nénihez, hogy teljesen meggyógyuljon. A torta annyira vicces, mert teljesen tiszta, csak éppen a tornára mondja. :lol:

De a basi is nagyon jó, mert ha nem figyelek, csak fél füllel hallom, akkor megszólalásig hasonlít a pasira. Volt, hogy a metrón mondta Borka egy férfira és csak lestem, hogy honnan szed ez a gyerek ilyen szavakat. Aztán rájöttem, hogy nem pasi, hanem bácsi. :lol:

Olyan büszke vagyok rájuk egyébként. A héten megtanulták a kicsi, pici, nagy fogalmakat. Legalábbis úgy tűnik. (Lehet, hogy előtte is értették, csak nem mondták. Ezt nem tudom.) Mindenesetre ma Borka tömören és velősen közölte, hogy "naty" a falat, amit kínáltam. Mikor kisebbet vágtam, akkor szépen megette. :lol: :lol: :lol: Annyira édes volt. Réka meg mondta a babára (kisbabára), hogy "pitszi". Sztem ez jó, nem??? Persze nem Zsombihoz, meg Zsófihoz viszonyítva, hanem hozzánk. :wink:

Ditke :)
Nem irígyellek ezért a döntésért.

Meme Zsófinak és Baba Zsófinak nagyon boldog névnapot így utólag.

Jó éjt mindenkinek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok nagyon régen néztem be az oldalra sajnos kevés idő jut erre. Segítségeteket szeretném abban kérni, hogy valahol úgy olvastam, hogy az ikres anyukák nagyobb gyerekét kötelesek felvenni az óvodába mégha kevés a hely akkor is. Mi Rácalmáson lakunk és egy kiscsoport indul ami max: 30 fő a jelentkezők száma: 52 Azt hallottam, hogy szanálni fognak, / Szép nem? Így mondták./ hogy akik otthon vannak azoknak a gyerekét nem veszik fel az óvodába. Egyáltalán nem tudom elképzelni, hogyan lehet 22 gyereket kiválasztani. Az én kicsi lányom nagyon várja már az óvodát az ikrek pedig lassan mennek minden időmet lekötik de ezt ti is tudjátok, hogy mennyire nehéz időszak. Ezért kérem ha valaki hallott erről és esetleg tudja hol találok erre valamilyen információt kérem segítsen.

Egy 5 gyermekes anyuka.
oldzsi

Sziasztok!

Brigi, Ditke!

Zsófi lányom köszöni szépen a névnapi köszöntőt. :)
Olyan kis édes volt, mert amikor megköszöntöttük, már a szóbeli köszöntésnél fülig ért a szája, s szorgosan mondogatta, hogy köszönöm!
Az ajándékoknál meg extázis környékét súrolta... :wink:

Ditke!

Húúúú, nem könnyű helyzetben vagytok, de biztos vagyok benne, hogy megtaláljátok a legjobb megoldást. Sőt, bizakodni kell, hogy valami egyszerű dolog kifog derülni a széklettenyésztés után.
Férjed mit véleményez?

Brigi!

Igaz, hogy rengeteg szó van a gyermekeim szókincsébe, de ha nem vagyok a közelben a családnak tolmácsot kell fogadni. :wink:
De, mi is így kezdtük mint a lányaid, aztán most néha azt kívánom, hogy 5 perc csend legyen. :oops:
De, nagyok ügyik a csajok, meg az is fantasztikus, ahogy fordítasz!!!! :wink:

Cat!

Irtam egy mailt valamelyik nap, már nem aktuális, megoldottam.
Figyu, voltatok már a Boráros téri adidas outletben? Ha igen, milyen?

Oldzsi!

Sajnos nem tudom... :cry:

Hát, ez az oktatási rendszer katasztrófa.... Már az oviban is ez van?! Felveszik, nem veszik?!!!!
Én valami olyasmit halottam, hogy azért fontos kérdés, hogy Gyes-en van-e anyuka, mert akkor a normatív támogatás nem teljes egy gyerek után. Igaz ez? S, ezért nem lehetnek teljes napos ovisok ezek a gyerekek.

Még valami: gyermekeimnél Thomas őrületet a NODDY váltotta.... Ismeritek? Kell valakinak DVD???

Továbi szép napot:

További szép napot!

Meme
szinta

Oldzsi :)

Ilyen hivatalos rendelkezés nincs sehol. Söt a mi bölcsinkben most úgy válogatnak a jelentkezök között, mert akkor a túljelentkezés, hogy hátra sorolják azokat akik otthon vannak kisebb gyerekkel, vagy már pocakosok, elsösorban azokat veszik fel ahol dolgozik mindkét szülö.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! Köszi a gyors hozzászólásokat. Közben én is kerestem a neten és olyan valóban nincs ami ikrekre vonatkozik de olyat találtam, hogy abban az esetben ha a családban, a felvételre jelentkező gyerekkel együtt 3 vagy több gyereket nevelnek, akkor elvileg meg kell oldaniuk. Azért írom, hogy elvileg mert kiváncsi leszek, hogyan működik ez a gyakorlatban. Majd leírom, hogyan sikerült hátha valakit érdekel a dolog. Hiszen ahol ikrek vannak ott ez automatikusan megvalósul, ha már van legalább egy gyermek vagy esetleg az ikrek után születik még egy. Tehát ne hagyjuk azért magunkat, és szerintem ez a bölcsödére ugyanúgy vonatkozik mivel itt nappali ellátásról van szó. Ha valaki hasonló cipőben jár akkor ezt a törvényt keresse: Gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 41. §

Egy 5 gyermekes anyuka.
oldzsi

Oldzsi :)

Igen, abban az esetben, ha nem kapsz GYEST/GYED-et, akkor ez a törvény, de ha kapsz, akkor nem kötelesek felvenni a csemetédet.
Ebben a törvényben van az is benne, hogy elönyt élveznek ovodai felvételnél azok a gyerekek, ahol szülök dolgoznak. Tehát ha rossz indulatú az ovoda vezetö, akkor nem segít neked, azt mondja, hogy sok a munkás szülö gyereke, de ha jó indulatú, és tudja, hogy mennyire nehéz a 2 pici mellett még a nagyobbal is foglalkozni, aki már igényelné a gyerektársaságot, akkor felvesz, legalább fél napra. :P
Sajnos szomorú, hogy itt tartunk, hogy nem az megy oviba aki akar, hanem diszkriminálnak már ebben is. :( De ha belegondolsz valóban igazságtalan lenne, hogy a nem dolgozó szülök gyerekei kiszorítanák a dolgozókét. Szóval elég patt helyzet ez. Kevés a gyerek, de még ehhez is kevés a bölcsi/ovi. :( :(

Cat
Kép
cateye

Megosztom veletek az örömhírt, hogy túlvagyunk az első klasszikus hisztin. Elég tehetetlennek éreztem magam, mert egy, nem tudtam mi váltotta ki (vagyis csak nagy vonalakban), kettő, ha egy kicsit abbahagyta pár perc múlva újra eszébe jutott és kezdte előlről, három, hogy ha közeledtem, akkor még jobban csinálta. Végül figyelemelterelés és hidegvíz után (amik nem jöttek be) a teljes ignorálás volt a megoldás. Persze az is lehet, hogy csak elfáradt. Szegény Borcit sajnáltam nagyon, mert ő meg megijedt attól, hogy Réka bedilizett. Ő is próbálta nyugtatni, de őt sem fogadta el.

Ez az ovidolog elég rosszul hangzik. Eddig azt hittem, hogy egy városi probléma, és hogy falun nem is tudják betölteni a helyeket, mert nincs elég gyerek. Eddig nagyon bizakodó voltam, hogy enyémeket tuti felveszik. De ezek szerint ... :cry: :cry: :cry: Remélem azért sikerrel jársz Oldzsi!

Puszi nektek, mert romokban a lakás a tombolás után.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)
Üdv. a hisztis gyerekek szülei körében! :lol: Nálunk is pont ebben a korban jelentkezett Olinál elöször, és azóta is tart. Elöször Samu is meg volt ijedve, ma már csak legyint és int, hogy "Olyi hisztizik". :D Szerencsére nyilvános helyen nem csinálja, csak otthon, már ezzel is beljebb vagyunk. :lol:

Kezelésére csak az ignorálás vált be, ha nincs idötényezö, nem kell mennünk valahová idöre. Ha kell, akkor megy az alkudozás vele. :(

Viszont azt megfigyeltem, hogy vannak fokozó tényezök, pl. ha túl fáradt, rossz a közérzete (betegség elején vagy végén van), ha túl sok a változás a környezetében, váratlan helyzetek, illetve ha nem az van amit Ö akar. :lol: :lol: :lol:

Remélem nem kell felvágni a pici lány pocakját, addig felszívódnak ezek a göbök. :P Én egyébként ha tünetmentes, akkor hagynám a fenébe.

Meme :)
Nem voltunk még az adidas outletben, mert mi nem nagyon hordunk ilyen sportos rucikat, a gyerekeknél meg nekem annyira bejött a múltkor a nike cipö amit kaptak, hogy csak azt veszek nekik. Annak a sarkánál belülröl van egy tépözáras kis betét, amit ki lehet szedni, és tulajdonképpen 2 méreten keresztül jó rájuk a cipö. Így a tavaly októberben kapott kis cipöjüket még mindig hordják. 8)

Zsófikáknak utólag is boldog névnapot kívánok!!!! :D

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi, Zsófika nevében!
Figyu, milyen ez cipő?! Nem is hallottam még ilyet! :oops:
De, mivel mi is pillanatok alatt kinövünk minden cipőt, megnézném szívesen. Nincs képed véletlen?
Amúgy én is nike párti vagyok, csak most a szandik miatt ( ebben az adidas jobban bejön) gondoltam.
Lacikám meg megy holnap Pestre, beküldeném, ha jó.... De, így nem. Férfi a javából ilyen téren is...

Samu nem hisztis? Pedig ő az izgágább nem?

Brigi!

Cat tökéletesen leírta, hogy mi tudja ezt fokozni... Meg még a frontok ill. ha éhes...
Nálunk is így van.
De, elsőre nem volt rossz.... :wink:
Látod? Van amiben máris utólértetek bennünket! :shock:
Mintha Zsombor hisztijét írtad volna le. Zsófié nincs ilyen, ő kicsit topog, meg sikít!

Érdekes nálatok is, nálunk is meg Cat-éknál is ( ha jól tudod) , Réka, Oli, Zsombi aki jobban elmatat, el van, s mégis ők produkálják a nagyobb fesztivált?! Hogyis van ez????? :shock:
Vagy ha nem, máris megdőlt az elméletem... :wink:

Meme
szinta

Sajnos nincs képem a cipökröl, hiába keresek itt a neten. A miénkböl meg már kivettük a betétet, és kidobtam. Az a lényege, hogy egy szivacs sarok betét, amit úgy adnak el, hogy a sarkába van a cipönek tépözárazva, a cipö saját anyagából. Ezzel a 26-os cipö nem 26-os hanem csak 25-ös, de ha kiveszed, akkor még 26-osnak is hordhatja. Egy picike valamit képzelj el. :D Ha kapok ilyet, akkor összel is ezt fogom venni nekik. :D

Igen, nálunk Samu az izgágább, és Oli a molyolós. DE sokszor abból fakad a hisztije, hogy Samu ügyesebb a nagymozgásokban, szebben is beszél. Például sokáig frusztrálta Olit, hogy nem tudta kifejezni magát, nem beszélt, én meg nem értettem, hogy mit akar. :( Mostmár beszél szinte egyfolytában, elég sokmindent, de tolmács kell hozzá. Akkor is nagyon fel tudja húzni magát, ha beszél hozzám, és nem értem mit akar. :? Samut ez a hiszti dolog teljesen elkerüli, neki nagy ritkán rövidebb futamai vannak. De akkor úgy ordít, hogy nem vesz levegöt, leveti magát a földre, és tart kb 2 percig. :lol: Olinál 25-30 perc egy hiszti. :shock: Viszont Oli sokkal ügyesebb a molyolós dolgokban. Amíg Samu földhöz csapja ha nem sikerül egy kirakót kirakni, addig Oli elszöszöl vele 20 percig is. :)

Nálatok Kristófnál volt hiszti?

Cat
Kép
cateye

Cat!

Kristófnál? Hahajjjjjjjjjjjj!!!! :evil:
Ha az ikrek hisztijét összeadjuk, az is kevés lenne, mennyire hisztis volt!
Azt hittem, hogy a 2-3 éves korszakát nem fogom ép ésszel kibírni!Ez is nagyon közrejátszott abban, hogy nem igazán akartam másodikat! :oops:

Most meg, egy nyugodt, kiegyensúlyozott srác.
Sőt, ha olyannak mesélem el, hogy a Kristóf kicsi korszaka milyen volt, aki most ismeri, nem akarja elhinni!

Szóval van remény!!!!!!

Meme
szinta

Meme

Megjött Némó- köszi szépen! Már mondják is hogy Némó és meg is nétzük az első 20 percet- tetszett nekik. :D Utána Niki kérte inkább a Thomast. :lol: A Noddy milyen, még sose láttam csak hallottam róla? És a teletubbiest ismeritek? Én azt se, de sokan dicsérik.

Brigi

Nem semmi lehetett a jelenet. Nálunk ilyen még nincs, de sztem nálunk is a nyugodtabb, azaz Dávid lesz a hisztigép- már most prímán hanyattveti magát a kezemben, ha vmi nem tetszik neki és visít. :shock:

Ditke

Hú, én nem is tudom, mit csinálnék a helyedben. Nehéz döntés lesz. Én azért azt hiszem, tudni akarnám, hogy mi a baja, nem bírom elviselni a bizonytalanságot. Meg persze kezelni is csak úgy lehet, már ha kell. Ha meg nem, legalább meg lehet nyugodni.

Holnap reggel indulunk Londonba kettesben!!!! Nagyon izgulok, most hagyjuk először magukra őket több napra. Drukkoljatok, hogy jól viseljék és ne legyen semmi bajuk a távollétünkben. Biztos megölne a bűntudat. :roll: Azért nagyno várom is, már igazán ráfér a kapcsolatunkra egy kis egyedüllét-együttlét. :wink: Szóval ha minden jól megy, kedden írok újra!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

JÓl gondolod! Réka sokkal jobban elvan egyedül, de ezek szerint ha beindul nem lehet leállítani. Sztem a végén már rég nem tudta, hogy mi baja van. Meg ráadásul ez a hiszti úgy jött, hogy nem úgy akart valamit, ahogy lett. Visszacsinálni meg ugye nem lehet. :roll: Az ediggi hisztik olyanok voltak, hogy figyelték a hatást, hátha mégis megkapják, amit akarnak. Aztán, ha nem akkor mentek tovább és nem foglalkoztak vele. Mindig reakciófüggő volt, hogy meddig mennek. Most meg .... :roll:

Cat :)

Nem tudom nálunk megy-e majd az alkudozás, mert tiszta süket volt bármire. Illetve ez nem teljesen igaz, mert időnként kizökkent, és figyelt rám, viszont nem felejtette el a "hisztit" és újrakezdte. :roll:
Nálatok milyen gyakori a hiszti? A megelőzés működik?
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy ne fáradjon el, ne legyen front, ne legyen éhes, stb.
Na nem baj, egyszer majd kinövi. Remélem nem lesz túl gyakori. :lol: :lol: :lol: És Borka marad a sima kishisztiknél.

Lilla :)

JÓ nyaralást.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla!

Jó utat Nektek!
Biztosan nehéz lesz a picik nélkül, de szerintem jobban fognak nektek hiányozni,mint ti nekik! :wink:
Kivel lesznek?
Noddy- egy kis manó figura - minimax mese.
teletubbies -ünk nincs, nem tudom milyen!

Meme
szinta

Ha nem figyelünk Olira, akkor nekünk napi szinten megy a hiszti. Már vannak taktikáink, hogy kikerüljük, de például ennek ellenére ma is belefutottunk egy hisztibe. Van egy pizsamája ami autós, imádja, és reggel nem akar pólót felvenni, mert a pizsibe akar menni bölcsibe. Ilyenkor megy az alkudozás vele, zsaroljuk is, meg mindent bevetünk, de nem mindig jön be. Persze ilyenkor néha elveszítjük a fejünket, és eröszakkal átöltöztetjük, na ez a legrosszabb, mert ilyenkor magán kívül kerül, szinte transzba esik az ordítástól.

A másik fajta hiszti amit Te mondasz, hogy Rékánál volt, az is szokott nálunk lenni, na az rosszabb. Ez koholt vádak alapján is kitörik, és közben el is felejti, hogy miért hisztizik. Ez általában fáradtság idején van, vagy akkor ha beteg és rossz a közérzete. Földön fetreng közben, és visít, ilyenkor nem lehet alkudozni vele. Ezt nem tudjuk megelözni sem, mert kitalál bármit amiért hisztizhet, például, süt a nap vagy ugat a kutya stb. Ezt frusztrációs hisztinek nevezem, mert tiszta frusztrált a gyerek, és akkor törik ki, teljesen oktalanul is. :( :(

Viszont bíztatásnak mondom, hogy volt egy kutyanehéz idöszakunk a hisztizése terén, amikor teljesen megtépázta az idegeinket, a frusztrációs hisztije napi többször is jelentkezett, na azt elmúlt szerencsére, kinötte. :D :D :D

Akkor van remény, hogy Oliból is normális, nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek lesz. :D Mondjuk Ö alapban nagyon szélsöséges gyerek, vagy 7pofára röhög, vagy nyávog mindenért. Sajnos elég nyávogós lett, nem tudom kitöl örökölte. Viszont ha jókedvü, akkor meg hasra vannak esve töle, hogy milyen bájos gyerek, mert senki nem tud akkorákat kacagni mint Ö. :lol: :lol:

Sokszor gondolkozom rajta, hogy mitöl van ez a hiszti egyik gyereknél, miért nincs a másiknál. Érdekes témakör. :lol:

Lilla :)
Jó utat! :D

Én is úgy gondolom, mint Meme, hogy nektek jobban fognak a kölkök hiányozni mint Ti nekik. :lol: Van ebben tapasztalatom. :wink:

A Teletubbies nagyon bugyuta mese, én nem ajánlom.

Szerintetek miért van az, hogy az én fiaim nem néznek mesét sosem? Nem érdekli öket. A Thomasnak is csak a föcímzenéjét hajlandók megnézni, aztán uzsgyi már ott is hagyják. :?:

Cat
Kép
cateye

Ja és még azt el akartam újságolni nektek, hogy nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert olyan szépen beindult a beszédfejlödésük. Samu szebben beszél mint a kislány csoporttársai, nagyon tisztán, folyékonyan. Oli meg egyre többet dumál, szinte be sem áll a szája. Igaz Ö elég csúnyán beszél, de mindent ki tud már fejezni, néha meglepödök azon, hogy mennyi mindent tud, és mennyi régi dologra is emlékszik. Most derült ki számomra, hogy már beszél, hogy mindenre emlékszik ami 1,5 éves kora óta történt velünk. :shock: :shock: :D :D :D

Szóval senki ne aggódjon, hogy nem beszél 2 évesen a gyereke, engem teljesen beparáztattak, már mindenféle szakembert kerestem, de tényleg igaz, amiröl engem Edit73 is gyözködött, hogy nem kell egy 2 éves fiúnak beszélnie még. Mindenki más ütemben fejlödik, és az én Samum már úgy beszél mint az a kislány aki már 1,5 évesen is beszélt. :D

Cat
Kép
cateye

Cat :)

Nagyon ügyesek a srácok!
Ezek szerint én aggódjam? Kétéves kislányoknak már kell beszélni?? :wink:

Egyébként a hisztire visszatérve, én is meglepődtem, hogy a nyugodtabbik gyerekem produkálta a hisztit, de ha végiggondolom teljesen logikus. Réka sokkal jobban kötődik dolgokhoz, sokkal több időt szán egy-egy játékra. Sokkal kitartóbban foglalkozik mindennel. Nehezen fogadja el az újdonságokat, stb. Miért csodálkozunk, hogy a hisztiben is kitartóbb. Az ő hisztije az elkeseredésből adódik, hogy valami ami neki fontos volt nem történt, vagy nem úgy történt meg.
Borka csapong. Semmi nem köti le igazán. Mindegyik emberre villant egy mosolyt, de mindegy, hogy egyik mama, másik mama, csak legyen valaki. Játékban mindenhez hozzányúl, de semmit nem fejez be. Neki a hiszti egy eszköz, nincs mélyen érintve, csak próbálkozik és figyeli a hatást. Veszedelmes manipulátor!!! De ha nem jött be, akkor legyint egyet és továbblép. Majd legközelebb - gondolja. :lol: :lol: :lol:

Anyósom látná, hogy miket írok teljes sokkban lenne, hogy miket nem írok saját lányaimról. Ilyet, hogy csapong, meg manipulátor.
:roll: :roll: :roll:

Egyébként sztem tök jó, hogy van egy kontrollgyerekünk. Így kevésbé lehet ránk fogni, hogy félreneveltük őket. :lol: :lol: :lol:

Megyek dógni, mert most nincs anyu, így alvásidőben kell csinálnom.

Szép napot nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ja még azt akartam, hogy hétköznapi hisztik, hogy ezt-azt akarom, nálunk is mindennaposak, főleg frontos időben. De abból általában ki lehet dumálni őket, vagy ha nem akkor csak addig tart, míg rá nem jönnek, hogy tényleg nem lehet. Igaz, hogy egy rossz napon jön a következő hülyeség, amit nem lehet, és így egész nap képesek nyűglődni (főleg Borci), de semmi vészes. :roll: :roll: :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat, Brigi!

Még valami észrevétel. :wink:
Réka ill. Oli az "apásabb" gyermek, ugye?
Nálunk is Zsombi!
Ez is szorosan összefügghet, csak sajna most nincs időm kifejteni, hogy mire is gondolok ez alatt.

Mennem kell, mert Kristófé a délutánom... :wink: Már itt toporog és vár rám!

Csak a szél ne fújjna....

Meme
szinta

:lol: :lol: :lol: :lol:

Van egy kérdésem: NÁlunk eddig este mindig volt tej elalvás előtt, viszont így reggelre mindig tele a pelus. Sztetek mit csináljak? Valamikor szeretném, ha meginnák azt a tejet, és úgy tűnik, hogy igénylik is elalvás előtt ezt a kis cumizást! Próbáljam lecserélni pohárra, hátha úgy már nem kötik az elalváshoz, majd előrébbhozni? Egyéb ötlet?

Köszi!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

Gyorsan, mert kevés az időm:
Lettek ötösikreim :shock: :lol:

az utcán valaki kidobott 5 iciri-piciri újszülött cicát. Este még azt hittem, hogy a mellette kóborló macsek amamájuk. De reggel a mama seholezek meg teljesen átfázva, kihűlve :evil:
Behoztam őket, megmelegedtek, jóllaktak és szépen alszanak. Csak kár, hogy nem találok szoptatós pótmamát, így az állatorovs szerint el kell altatni őket :( Már mindent megpróbáltam, egyik menhelynek sem kell, a rádiókba is írtam sms-t, hogy hátha jelentkezik egy állatbarát, interneten is próbáltam, de semi :(
egy menhely felajánlotta, hogy ad tápszert, de 4 hétig 2 óránként etetni kell őket, éjjel-nappal. Hát ezt azt hiszem nem tudom bevállalni. :( Pedig olyan édesek :wink:

Hiszti: nálunk olyan klasszikus eszement hiszti még taán ha egysezr volt, hogy földre dobják magukat, inkább csak nyávogás van, meg Pepe párszor már toporzékolt pár percig. Mondjuk én sosem figyelek oda rá, még az utcán vagy boltban sem izgat. Gondoljon mindenki amit akar. Viszont sírás azért, mert kell valami és nem kapja meg, az szokott lenni, de sosem magán kívül ordít, csak simán hisztizik. Lehet, hogy ez még ezután jön? :lol:

Pepe: megvárjk a székletet, aztán szerintem várunk és kontrollálgatjuk UH-gal. Egyszerűen nincs szívem belevinni egy műtétbe. Majd nézegetjük a vérképét, a pocakját, aztán ha tovább nőnek ezek a bigyók akkor meglátjuk. A férjem is kb. így gondolja.

Cat!

Gratulálok a beszédhez :) Egyébként engem is meglep, hogy mikre emlékeznek a gyerekek!

Az enyémeket sem köti le a mese, szerintem nálunk azért van, mert korábban sem nagyon néztek tv-t meg itthon nekünk nincs is a nappaliban tv csak a hálószobánkban, így nappal nem is látják, nincs előttük, eszükbe sem jut. Néha bevisszük őket hozzánk dvd-zni, de csak addig nézik míg én is ott ülök és meséljük együtt, hogy mi történik. Ha megpróbálom ott hagyni őket pár perc után már kapcsolgatják a tv-t vagy egyzserűen kijönnek utánam. Én nem nagyon bánom, eljön még az idő mikor ki sem tudom majd robbantani őket onnan :(

Mi nem ismerjük sem a Noddyt sem a Teletubbies-kat, megmaradtunk a jó kis Thomasnál, azt is egyre ritkábban nézik.

Na megyek, takarítanom kell és mindjárt itt az etetési idő :oops:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Itt vagyok, mert Kristóffal addig beszélgettünk, hogy beközölte, hogy fáradt, s most alszik egy picit.... :roll:
5-kor meccse lesz, így nem bánom.

Brigi!

Nappal már szobatiszták vagytok? Vagy annyira sok pisi van, hogy átázik a pelus?
Mert, ha egyik sem, akkor én azt javaslom, hogy hagyjad, mivel reggel úgyis pelus csere van, mindegy....
Nálunk pl. még mindig este elalvás előtt tejci, kakaó van....
Hasonló okokból mint nálatok!
De, pisi már nincs.
Ez is olyan mint a beszéd, ill. egyéb fejlődés . Gyereke válogatja.
Mert nálunk ugye november óta nincs pelus nappal.
Éjszakára volt még.
Zsófi az éjszakait márciusban, Zsombi meg most május elején hagyta el!
De úgy, hogy ők kérték, hogy ne legyen.
Először tök zavart, hogy nappal már nincs, éjszaka meg miért, aztán gondoltam, majd meg érnek arra is. ( Kristóf egyszerre ért meg mindkettőre...)

Ditke!

De jó, hogy nem vagyok a helyedben, mert bizony én is befogadtam volna a kiscicákat!
:oops:
Bár, kénytelen leszel valamit lépni, s nem a 2 óránkénti etetést javaslom!
Csajok örültek nekik???
Mi most kutyuson gondolkodunk, mert bizony a gyerkőcök is örülnének neki.

Meme
szinta

Nos, meglett a döntés: maradtak a macskák. 2 óránként esznek tápszert, egyelőre fecsiből, aztán ha holnap kapok nekik valami cumisüveget akkor abból. Elvittem délután állatorvoshoz őket, elvileg minden okés velük, szerinte 2 naposak. Szóval még jó sokáig lesz meló velük. Mondjuk egy feltétellel maradhatnak: ha minden nap fürdenek, mert nagyon büdösek :lol:
Szerncsére Zsolti vasárnap ügyel, hétfőn meg megy 2 hétre Pestre egy továbbképzésre, úgyhogy nem sokat fogjuk látni, hétvégén 1-1 napra jön haza. Addig meg csak nőnek egy picit :) Már ha túlélik a kinti éjszakát :?
A csajok nem tudják, nem akarom megmutatni nekik, mert tuti meg akarnák simogatni meg gyomrozni őket, annyira meg azért nem higiénikusak. Ráadásul nem tartjuk meg őket, nekem nem kell háziállat, szóval akkor csak a balhé lenne ha elviszik őket. Meg azért elég jó esély van arra is, hogy meghalnak, nem szeretném őket ilyesmivel terhelni. Picik még.
Amikor vittem az állatorvoshoz őket persze látták, de azt mondtam, hogy a dokor bácsi cicái, csak megengedi nekünk, hogy megnézzük őket. Aztán meg nem látták mikor behoztam a kocsiból.

Drukkoljatok nekik :wink:
Meg nekem, hogy kibírjam :lol:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cat!
Úristen!Mintha az enyém Olivérről beszélnél!Tiszta olyan,mint a tietek! :cry: Bár nálunk még csak kétszer fordult elő "nagyjelenet"!De a múltkor a ballagás utáni családi partyról kellett hazajönnünk.Igaz,már fáradtak lehettek,mert délután 3óra volt és még csak az autóban aludtak úgy 20percet.Ez tuti hozzjátszott!na meg összevizezte a naciját,én meg le akartam cserélni!Inkább hagytam volna vizesben! :cry: Sz szerint örjöngött!Mi azt szoktuk mondani,hogy ő 2havonta egyszer hisztizek,de akkor egyben le tudja.Hazáig üvöltött az autóban.Akkor nyugodott meg,amikor megkapta a cumiját,alvós párnáját és maciját.3másodperc alatt elaludt.Amúgy meg a nyugalom mintaképe!!!!
Gratula a beszédfejlődéshez!Csak aztán bírjátok energiával!Én még ma is sokszor mondom az esti összebújásnál a Dávidnak,hogy most már igazán elfáradhatna a szája! :wink: :lol:

Brigi!
Mi akkor szoktunk le (a Dáviddal) az esti cumisüveg tejcsiről,amikor már szobatiszta lett éjszakára is.Nem vettük el tőle,mert ez volt az utolsó kapocs a baba-korszakhoz.2,5éves volt és megbeszéltük,hogy már nem kellene se a cumisüveg,se alvás előtt iszi.Ihat vacsinál,meg fürcsi után (de már csak vizet).Hiszen fogmosás után már mást nem szabad.Aztán mese,még egy pisis és alvás.Ez így nagyon bevált.
Szerintem várd meg míg vagy reggel száraz a pelus vagy megértik,hogy miért nem alvás előtt igyanak.Addig maradjon a cumisüveg meg a pelus!

Ditke!
Hú,ez nem semmi Pepével!Nem is tudom,hogy most előny-e az,hogy orvosok vagytok!Szorítok nektek!

Meme,Baba!
Zsófiknak utólag is boldog névnapot!

Lilla!
Jó utat!majd mesélj!

Szép estét mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Íme a kis csapatom :)
Tisztára sikálva, fürcsi után :)

Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Először is köszönjük Zsófi nevében a köszöntéseket!! :D :D

Meme,
utólag te Zsófidnak is kívánok boldog névnapot!
már fel is avatták a csajok a bugyikat, vasárnap, hétfőn és kedden is kint pancsoltak! :lol:
Nem bírom ki, hogy ne tegyek fel pár képet. :P

Kép

Kép

Kép

Ditke,
nagy hős vagy a szememben, hogy megpróbálod az 5 kiscicával!!! Én nagyon fogok drukkolni, hogy túléljék, és rendben legyenek. Nagy állatbarát vagyok, mindig volt valamim, most a kutya, meg van egy cicánk is, volt egy másik, de az elcsámborgott, és nagyon sajnálom, mert ő volt (Bodza) a legbarátságosabb, legbújósabb, legkedvesebb cica, akit valaha ismertem, igazi bűbáj cica. :cry: :cry: És még gyönyörű is volt! Utcáról lett összeszedve.
Sokszor nagyon hiányzik, pedig már majdnem 2 éve, hogy elveszett. :cry:
Azt mondta az állatorvos, hogy hogy kell nekik segíteni az ürítésben? Úgy tudom sok ilyen apró cicus azért pusztul el, mert hiába táplálják, még nem tudnak önállóan kakilni. Az anyjuk a fenekük nyalogatásával ingerli őket kakilásra, azt hiszem kicsit meg kell dörzsölgetni néha nedves kendővel...
Na, ennek a mondatnak a felénél kitört belőlem a röhögés, hogy remélem a mondat eleje miatt senki nem esik félreértésbe!! :lol: :lol: :lol:
Bocsi! :P

Ami a hisztit illeti (persze ők még kicsik, de azért már nyomják), nálunk is Zsófi a nyugodtabb, molyolósabb tud olyan hisztit levágni, hogy habzik a szája, taknya-nyála egybefolyik... Brrrrr!!! :x
Anna mostanában kezdte, hogy csapkod, meg ellökdös mindent a kezével, ha valami nem 100-as, de ő csak épphogy mutatóba csinálja. Zsófi viszont bírja 10-20 percig, ha nem törődöm vele, akkor is. Ahogy írtátok, néha megnyugszik egy percre, aztán újra kezdi. :?

Lilla,
jó utat, jó pihenést!! 8)

Na, holnaptól itt lesz tesóm a két gyerkőccel (Lili 4 és fél éves, Beni 8 és fél hónapos) egy hétig, azt hiszem nem sok időm lesz írni, de azért majd próbálok jönni. :wink:

Ja, Meme, múlt szombaton hoztam fel tesómékat Pécsről, s mikor elmentem Madocsa leágazás mellett gondoltam ám rátok! :)

Kép
baba888

Baba :)
Szuper édesek a lányok! Ennyire különbözö a börszínük vagy torzít a kép?

Jó babázást! Majd számolj be, hogy bírtatok a gyerköcökkel. :D

EDit :)
Na nálunk pont ez van amit leírtál Olival. Ha koszos vagy vizes a ruhája az istennek nem engedi lecserélni, már ilyenben nem is vitázom vele, mert kitör a balhé. Végletekig ragaszkodik a régi dolgokhoz, még 30 fokban is a meleg sportcipöben jár, mert az új szandált nem akarja felvenni. Aztán egyszer csak hetek múlva megjelenik az új szandállal, hogy azt veszi fel. Olyan mint egy öregember, szerintem a néhai nagyapám jött vissza a képében, mert ugyanilyen bogaras volt. :lol: :lol: Teljesen ugyanaz a jellem.

Édesek az ikreid! Drukkolok nekik, hogy túléljék az anyuci hiányát. Neked meg azért, hogy ne bukj orra a 2 óránkénti tápozás miatt a fáradtságtól. Nem semmi energiáid vannak, hogy iylet is még bevállalsz a lányok mellett. Nem veszik észre a csajok a cicákat?

Én is nagy cica-fun vagyok, igazán nagyra értékelem a höstettedet!

Miért akarod elvenni a cumisüveget tölük? Szerintem hagyd meg nekik, ha ez megnyugtatja öket, lenyugszanak, biztonságot ad nekik. Ez olyan mint másnál a cumi, vagy az ujjszopás. Valami kell nekik. Vagy szobatisztasággal akarsz próbálkozni?

Én letettem a cumi elvételtöl Samunál, mert rögtön az ujját kezdi el szopni helyette, tehát kell neki valami nyugtató. Akkor inkább maradjon a cumi.

Cat
Kép
cateye

Igazából a szobatisztaságra készülés érdekében gondoltam a leszokást, de ha azt mondjátok, hogy így sem lesz gond, akkor nem foglalkozom vele.
Arra gondoltam, hogy ha végre kiköltözünk, akkor nekiesek a bilizésnek, meg a pelusnélküli napoknak. Hát majd meglátjuk. :) Ahogy kinéz, még itt leszünk egy darabig. :?
Nálunk egyik ujjszopós, másik cumis, szóval nem a cumisüveg az egyetlen nyugtatószer. Inkább csak az esti rituálé része.

Nagyon édesek a lányok. Hihetetlen nekem ez a husika. :) A lányaim olyan gebék, hogy minden hosszban jó nadrág lecsúszik róluk. :roll:

Nem semmi energia. Hát remélem azért a vége jó lesz, és nem hiába fáradozol. :lol:

PUszi mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,
nem torzít a kép :P , Anna ennyire barna!!! :shock: :lol:
Laci már azt mondta ne vigyem napra, mert lassan úgy néz ki, mint egy néger... :wink: :lol:

Brigi,
én folyton harapdálom a sonkáikat! :lol: Hát szerencsére elég jó étvágyuk van, néha megdöbbenek mennyit esznek!
Mikor Lilláéknál voltunk, az ő szeme is kerekedett, hogy csak pár kiló van Anna meg Niki között. :wink:

Pussz!

Kép
baba888

Sziasztok!

Jöttem kicsit panaszkodni, hogy aztán a fórumnak köszönhetően jó legyen a vége. ;)
Múlt héten a Zoli lett beteg, köhögött. :( Most meg a Viki, de neki van egy kis láza is. :( Az a baj, hogy csütörtökön mennének egész nap kirándulni az ovival. Nem tudom mehetnek-e mindketten :( , pedig a múltkori kirándulás is annyira tetszett nekik. :)
Miért mindig akkor lesznek betegek, amikor nem kéne? :( Ráadásul mivel GYES-en vagyok nem lehetek táppénzen sem, szabadságot sem vehetek ki, így marad a fizetésnélküli. :(

Cat!
A beteg napokhoz újabb 2+2(?) napot számolj hozzá.

Ditke!
Kitartást a cicákhoz! :)

Zsófiknak utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk!

Brigi!
Ne aggódj, az én fiaim is vékonyak, kisebbek mint a korosztályuk. Apjuk is gebe volt, de most már inkább fogyózna. ;)

Eri
simones

Eri :)

Csütörtökig még tuti meggyógyulnak, szerintem mehetnek kirándulni! Mikor engedte a Balogh öket oviba?

Viszont nem értek valamit, világíts már fel. Miért nem mehetsz el táppénzre? A GYES mellett is lehet táppénzre menni, csak az elsö 180 napban a minimálbér után kapod a táppénzt. De neked már rég letelt az elsö 180 nap biztosítotti idö is, de ha nem akkor is csak kapsz valami pénzt, ami mindenképp több mint a fizetésnélküli. Vagy ezt rosszul tudom? Nekem most áprilisban telt le a 180 nap, szóltak is a munkaügyröl.

Cat
Kép
cateye

Annát én a helyedben már nem tenném ki napozni, mert más nációnak fogják nézni még 1-2 ilyen napos nyári nap után. :lol: :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

ha valakit érdekel eladóak gyönyörű 74-es kislányruhák .egyszer voltak a lányimon.mindegyikből kettő van.(pl:vállon köthető fehér kisruha, türkiz kisruci stb)árban megegyezünk. takacszsuzsanna@vipmail.hu 06 30 211 55 23[color=red][/color]
tunka

Cat!
Úgy legyen! :lol: Nem a dokinő mentünk, hanem a dokibácsi. ;) Vikinek picit piros a torka, és ha nem jön közbe semmi, akkor mehetnek csütörtökön.
Mikor a múltkor saját jogon kiírattam magam táppénzre, nem fogadta el a rendszerük. Aztán felhívták a központot és ők azt mondták, hogy vagy GYES vagy táppénz. :( A 180 napról nem volt szó, de az már tuti meg van. Eddig soha sem vittem táppénzes papírt, mivel másképp könyvelték el.
Meg tudod kérdezni a munkaügyiseitektől, hogy hogy is van ez? Tudod a mieinknek még az iker GYES is új volt.

Eri
simones

A törvény 39.§ (2) bekezdése szerint az, aki egyidejűleg gyesre és táppénzre is jogosult, választása szerint csak az egyik ellátást veheti igénybe, kivéve azt a személyt, aki a gyes igénybevétele mellett munkát vállal és keresőképtelenségére tekintettel táppénzre jogosult.

Cat
Kép
cateye

Imádom ezt a frontmentes időt! :) :) :) Még akkor is, ha meleg van. A lányok egyszerűen angyalok már napok óta.

Van egy butának hangzó kérdésem:
Borka sokszor szól, hogy kakilnia kell. Rá is ül a bilire, de nem sikerül neki semmi. Pedig tényleg kell neki, mert mikor a megfelelő pózba tud helyezkedni (fal mellett guggolás), akkor rögtön jön. Volt már, hogy a padlóra, mert nem adtam rá rögtön a pelust. Sztetek majd megérik erre is, vagy valahogy rá kell vezetni? Tényleg igyekszik, legalábbis látszólag. Az az érzésem, hogy csalódott is, hogy miért nem sikerült. De lehet, hogy ezt csak belemagyarázom.

Hogy vannak az ötösikrek?

A gebeséget nálunk is volt kitől örökölni. :wink: Most éppen egy 34-es nadrág van rajtam, de múlt héten túrtam egy nacit, ami derékban, fenékben tökéletes, csak éppen 12 évesre való. :oops: Lassan visszatérhetek a "legkisebb méretet kérem" típusú vásárlásra. :roll:

Puszi, és jó munkát!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak mindig van valami....
Képzeljétek 2 éjszakára itthon hagytam a fiúkat. Férjem és anyósom volt itthon. A munkahelyemnek most volt az éves "bulija", Tihanyban, persze a kötelező szakmai előadás + ezer program hatalmas esti bulival egybekötve (Edda koncert is volt). Annyira jól éreztem magam, annyira kellett ez a kikapcsolódás, annyira rám fért már. Hajnali 3-ig táncoltam... :D De azt hiszem nem tudok többet két napot bevállalni, egyszerűen annyira hiányoztak a fiúk...., folyton az eszemben jártak. Szóval nagyon jó volt minden, de a fiúk miatt nem volt 100 %-os. A barátnőm mondta, hogy régen neki sem ment, de most már simán leadja a gyerekeit, akár 1 hétre is (pl. nyáron) a szüleinek. Persze ott már nagyobbak a gyerekek, a nagyobbik harmadikos, a kicsi meg ovis. Kiváncsi vagyok meg lehet e szokni egyáltalán. Olyan kettős érzés. Amikor velük vagyok sokszor azt várom, hogy mehessek valahova nélkülük, amikor pedig elmegyek (akár csak vásárolni ), akkor meg hiányoznak.

Rég írtam, azért olvastam, biztos nem tudok mindenkinek reagálni....bocsánat érte.

Először is és utólag is boldog névnapot kívánunk Zsófiknak!

Edit!
Marci keze hogy van?

Ditke!
Gondoltam rátok, Pepére nem egyszerű! Drukkolok!
Na meg a cicák! 2 óránként etetni??? :shock: :shock: Én csak lesek, mi mindent bírsz!

Baba!
Tündériek a csajok!!! És Anna bőre..... :D :D :D

Brigi!
Ahogy jellemezted Rékát, Gergő is olyasmi típus..... :D
Nálunk is a molyolósabb, a nyugodtabb, akit jobban leköt egy játék, ő a hisztire hajlamos Az az igazi tipikus hosszabb hiszti ugyan még nem volt, de ahogy valami nem úgy van, ahogy ő akarja, rögtön eldobja magát. Párom azt mondja, hogy break-el... :shock: :shock: nemtom jól írom??)
Ha elveszek valamit, ugyanúgy zokog, mintha elesett volna vagy valami komolyabb baj történt volna. A porszívót imádja, persze nem hagyom elől, mert szétszedik az egészet. Ahogy beviszem a másik szobába ( a porszívot) képes olyan zokogást levágni, hogy a hajam égnek áll. Szerencsére azonban nem tart sokáig, nagyon hamar el lehet terelni a figyelmét.

Cat!
Gratulálok a fiúk beszédéhez! Én nem aggódom a beszéd miatt, nekem az volt a fontos, hogy tudjam megértik e, amit mondok. Most nyugodt vagyok ilyen téren, mert mindent megértenek, jelzik, hogy igen vagy nem, megcsinálják, amit kérek...stb. De beszélni igazándiból semmi, inkább csak én értem azt a pár szót, amit mondanak.

Ja...., még Ditke! Ezek a frizurák!!!!!! Nem semmi kézügyessége van a párodnak... :D :D

Na megyek, mert ébrednek, majd jelentkezem...

Kata

Kép
kateduo

Még akartam írni, hogy a két nap, az úgy volt, hogy péntek este mentem, szombat egész nap és vasárnap délelőtt jöttem haza. Végül is 1,5 nap. "csak nyugtatom magam"

Kata

Kép
kateduo

Ja még eszembe jutott valami!
Mindig nevetnem kell, ha eszembe jut. :) :) :)

Itt a művésztelepen nem nagyon járnak autók, ezért gyakran szoktunk sétálni az úton (járda nincs is). De azért mindig mondom nekik, hogy figyeljenek nem jön-e autó. És persze szólok, ha látom, hogy jön, hogy vigyázzanak. Réka erre a figyelmeztetésre ott, ahol áll a földre veti magát, mintha azt mondtam volna, vigyázz bomba, vagy valami ilyesmi. :shock: :shock: :shock: Tisztára, mint valami sündisznó, vagy teknősbéka. Nem elfut, hanem elbújik. De hogy honnan szedte????
Persze igazából nem vicces, meg nem tudom mit fogok vele kezdeni, de még nagyon nem tudom megállni nevetés nélkül.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Előttem van, ahogy Réka földre veti magát.... :D :D :D Édes lehet. Tényleg olyan dolgokat tudnak művelni, hogy csak nézünk.... és persze nevetünk. Mi is sokszor nevetünk a párommal a fiúk dolgain, ők meg azt hiszik milyen viccesek és még jobban csinálják. Akkor rájövünk, mégsem kéne nevetni. Na de ki tudja megállni???

Egyébként nem lehet, hogy valami mesében látott valami hasonlót?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Cat!
Köszi :)

Brigi!
;)

Eri
simones

Sziasztok!

Brigi!
Frontmentes időszak????? :roll: :twisted: Mindjárt megbolondulok a gyerekeimtől!Mióta megjött ez a dög meleg,meg vannak őrülva!Egész nap üvöltenek,mint a vadállatok!Meg én is! :cry: Már ébredéskor összevesznek a cumisüvegen,aztán a Marci nyomja a műsort reggeli közben,majd jön az öltözés miatti hiszti...... Csupa lényegtelen dolog miatt,amiért máskor nem!Sokszor nem tudom kitalálni mi baj!Leáálni persze aztán már nem tudnak!Annyira ki vagyok akadva,hogy már rég nem éreztem magam ilyen szarul!

Kata!
Marci keze rendbejött! :lol:
Meg lehet szokni,hogy távol vannak.Amikor már nagyobbak (ovisok) és örömmel jönnek haza a nagyszülőktől,mesélnek,hogy milyen jó volt - na akkor már totál lehet élvezni ezeket a napokat.

Ja és Brigi!
Bilizéshez: gondolj bele Borka helyzetébe!Eddig állva vagy guggolva kakilt,most meg a bilin ülve kellene.Ebben a pozícióban teljesen másképp kell nyomni,mint ahogy eddig csinálta. Ezt újra kell tanulni.Van akinek ez könnyebben megy,van akinek hosszabb idő kell hozzá!(olyan mint az orrfújás!)A lényeg,hogy mindig dicsérd meg azért,hogy szólt!Előbb-utóbb lesz eredménye!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit :)

:( :( :(
Nálatok ott a tetőtérben biztos tök meleg van.
Itt a telepen azért inkább még zoknit kell bentre húznom, sőt hosszuujjút, ha sokáig ülök egy helyben, mert fázom. Lehet a tieid nem tudják kipihenni magukat, mert meleg van. A lányok meg nagyokat alszanak, és jókedvük van. Borcika szokott reggel nyűglődni, de azt már megszoktuk.
Nálunk az a legnagyobb nyűgük most, hogy melyik mesefilmet nézzék (kezdjék el nézni, mert aztán úgyis otthagyják legtöbbször). Állandóan összevesznek rajta. Mind a kettő mondja a magáét.
Meg én aztán nem töröm magam háztartás ügyben. Tízkor irány a homokozó. Ott azért mindig jól elvannak, vagy sétálunk a telepen. Cica, kutya, szobrok, és a kedvenc, a paci az öntőműhelyben. Motorozás, hinta, aztán ha megunták, akkor megint bejövünk. Kicsit haladok én is, aztán kezdjük elölről. Így könnyen megy a nap.

Gondoltam, hogy kell átállás a bilire, csak nem tudom, hogy tudok-e neki segíteni? Egyelőre hagyom ülni, amíg van kedve, reggel szokott lenni egy kis pisi, aztán ha megunta, akkor vissza a pelus. Rendszerint mind a két bilibe pisil valamennyit :lol:, de kaki még soha nem sikerült. Nem akarom én sürgetni, csak mivel ő akarja, ezért gondoltam, hogy megkérdem mit lehet tenni.

Remélem azért holnap jobb napotok lesz. Bár megnéztem az időjárást és hétvégéig ilyen meleget mondanak. (Én örülök neki. :oops: )

jó éjszakát,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Tegnap nem engedett a babanet írni, de még akartam írni, hogy megkérdeztem a személyügyesünket is. Jár a táppénz gyes melletti munka esetén a gyerek jogán és a saját jogodon is. Annyi a kikötés, hogy az elsö 180 napban csak a minimálbér után kaphatsz táppénzt, de utána a fizud után jár a táppénz. Tehát a legrosszabb amit tehetsz az a fizetésnélküli szabi.

Képzeljétek ma reggel Samu bugyiban ment bölcsibe. Szólt, hogy neki nem kell pelus, mert oviba akar menni (a nagy szerelme Anna megy oviba), és így vittem el bölcsibe. Többször szólt, hogy pisilni/kakilni kell mindig ráültettem a wc-re de eddig nem produkált, viszont a bugyiba sem. Hát lehet, hogy ez valaminek a kezdete... :lol: :lol:

Edit :)
A nagy melegtöl nekem is meg vannak kergülve, folyton egymást püfölik. Mindenképpen légkondit szereltetünk a nyáron, mert még egy nyarat nem bírok ki a két zizi gyerekkel, és extrém meleget mondanak.

Kitartást!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Megjöttünk Londonból, tök jó volt! Bár odafelé a reptéren simán elbőgtem magamat, annyira rossz volt nélkülük menni. :? Eszembe jutott mikor mentük Egyiptomba és annyira hiányoztak!!! Másnap már hozzászoktam, hogy ketten vagyunk, bár így is minden gondolatunk az övék volt- ez hogy tetsztene nekik is, vagy azt hogy utálnák, stb... :D Beszéltünk minden nap telefonon, anyáztak apáztak nekünk, de nem sírtak utánunk. Állítólag nagyon jól viselkedtek és jól elaludtak este is nélkülünk. Persze nagyon örültek mikor kedd reggel találkoztunk, meg azóta is sokat jönnek oda hozzám, össze is vesznek rajtam. :roll: Szóval ezentúl ha kedvünk szottyan színházba menni, vagy barátokkal talizni, simán ott merem majd hagyni őket este. 8)

A legjobb az egszében, hogy elég 4 nap is, hogy észrevegyem, mennyit fejlődnek ennyi idő alatt is! Még talán nőttek is, legalábbis én úgy látom. :lol: Niki már rengeteg szót mond és nem csak ismétli amit hall, hanem használja is!!! Dávid meg mindenre mondaj, hogy NEM, de olyan édes hangsúllyal, hogy halálra röhögjük magunkat- így persze még inkább mondja.

Brigi, Cat

Mi is tovább próbálkozunk a szobatisztasággal. Már London előtt, ahogy volt az a pár nap dög meleg, pancsiztak is, meg utána is bugyiban voltak. És Dávid 3 nap alatt eljutott odáig, hogy 1 bugyiban volt egész nap és nem pisilt be. Bár szólni sem szólt, hogy pisilni kell, én kérdezgettem, és néha ráraktam a bilire. Aztán London alatt maradt a pelus, de most megint bugyizunk tegnap óta. Tegnap csak 1 szál bugyiban voltak kint, de jópárat elfogyasztottak. :roll: Később, mikor már naci is volt rajtuk, Dávid megint nem pisilt be. Niki meg utólag szól, hogy pisis. Viszont mindketten nagyon akarják a bugyikákat, nem akarnak már pelust. Dáv még a body-t is utálja, tépi, ha összepatentolom, pedig még nem kicsi rá.

Brigi

Kakilásra majd rá fog jönni magától, csak ültesd rá ha kéri és biztasd, hogy nyomja. 8) Nekünk ilyen probléma nem volt, mert ők mindig is ülve kakiltak, már egész pici korukban is a pihenőszékben.
Mostanában olvastam ilyen bilizéssel kapcsolatos tanácsokat, ott volt olyan is, hogy lehet, hogy fél kakilni, mert a kaki az ő része és nem akarja elveszíteni. Azt tanácsolták rá, hogy gyurmából v sólisztgyurmából csináljunk kakit és játsszunk vele: pl a baba v a plüssök kakiljanak a bilibe és rakjuk alá a műkakit. Hát, elég bizarrul hangzik, de ez is segíthet. :P

Cat

Hajrá Samunak! Kiváncsi vagyok mi lesz belőle. A gondozónők hogy fogadták, segítőkészek voltak? Nyáron mennyit leszel szabin v hogy oldjátok meg amíg a bölcsi bezár? (1 hónapra, ha jól tudom)

Edit

Részvétem! Nekünk most nagyon jót tett a külön töltött idő, ők is kevesebbet nyígnak, meg én is jobban bírom idegekkel. Én már előtte voltam nagyon kikészülve. :evil:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Brigi!
Kösz a bíztatást!De nálunk nem lehet gond a meleg,mert egész nap megy a légkondi!!!!Én legszívesebben ki sem mennék,mert szerintem itt bent jobban ki lehet bírni.De az enyémek tuti megbolondulnának fél nap után! :twisted: Ma is már fél 9kor kint ültünk a homokozóban (egészen fél 11-ig).Meg mi is motorozunk,biciklizünk az udvaron,van csúszdájuk is,labdázhatnak,bújócskázhatnak a sátrukban,a tuják,meg a sövény alatt-körül.Szóval szerintem lenne mit csinálniuk! :wink: Egyedül medencéjük nincs (tönrekment tavaly és még nem tudtunk venni) meg sétálni nem vagyok hajlandó ebben a melegben.Az udvaron szinte mindenhol árnyék van egész délelőtt.Máskor tök jól elvannak az udvaron,de az utóbbi 3napban!!!!! :evil: :evil: :evil:
Viszont jó hír,hogy ma még nem volt örjöngés!Lehet,hogy használ "a kipanaszkodom a babaneten és elmúlik"varázs???!Szóval ma egy kicsit jobb.

Cat!
Én már felmondtam volna,ha nem lenne légkondi.Nálunk régen ilyen melegben 30-32fok szokott lenni.Akkor le szoktunk menni anyósékhoz aludni,de ennyien nem férünk már el.Így a fiúk születése előtti tavaszon tetettünk fel klímát.De azóta is hálás vagyok ezért,imádom!
Sajna ennek ellenére megint egy olyan periódusban vagyunk,hogy a Beni meg az Oli többször kelnek inni éjszaka. (Marci már karácsony óta átalussza az összes éjszakát)Volt vagy 2 jó hetünk áprilisban,amikor mindhárman aludtak! :lol:
Ráadásul az éjszaka a Dávid is programot szervezett nekem.Az okos tanítónénije kivitte őket szerdán délben az udvarra próbálni (gyereknapon adnak elő valamit).Sapka nélkül ugrabugráltak egy órát és tuti napszúrást kapott,mert úgy jött haza,hogy fáj a feje.Aztán végighányta a nap hátralévő részét meg az éjszakát.Így most itt hűsöl velünk meg itatom ezerrel.Most már jobban van,nincs hányás és a fejfájás is elmúlt.

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!

De jó olvasni,hogy jól éreztétek magatokat és a gyerköcök is bírták a távollétet!Ilyenkor aztán észrevesz az ember minden apró változást rajtuk!
Irigykedem a kezdődő szobatisztaságra nálatok,mert az enyémek le e akarják venni a pelust!Abban ráülnek a bilire,de meztelen fenékkel nem!Szerintem még nem értik,mennyire jó nélküle,pedig ebben a melegben az udvaron mi is szoktunk meztelenül pacsálni.De ahelyett,hogy élveznék,ha lepisilik a füvet,inkább megijednek!Pedig én vigyorgok rajta ezerrel,meg mondom,gogy a Dávid meg apa is így csinálja (néha be szoktak lógni a wc-be meglesni őket)Igaz,mi beszédben se járunk sehol.Tehát valszeg idegrendszerileg fejletlenebbek vagyunk nálatok!

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Cat!
Hajrá Samu! :lol:
Mégegyszer köszi. :) Legközelebb felvilágosítom őket. ;) Kiderült, hogy maradt még egy anyanapom, így az lett a kedd. Tegnap pedig apjuk maradt itthon, ő úgysem nagyon tudja kivenni a szabiját.
Ma voltak az egész napos kiránduláson a http://www.sipito.hu/ -n. Nagyon jól érezték magukat, de elfáradtak. :)

Meme!
Múlt hétfőn elég erős napkitörés volt, amikor sokan rosszul voltunk.

Lilla!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. :)

Eri
simones

Csajok, lécci dobjatok néhány jó szót. Elég szontyi vagyok: most mondtam le a 4 napos alsópáhoki nyaralásunkat betegség miatt. Luca alig náthás, de Bence kora délutára már 37,7 volt, és így nem mertünk nekivágni. Gondolom el tudjátok képzelni, hogy milyen hangulatban vagyok...értem én értem, hogy ez legyen életem legnagyobb problémája, de annyira vártam már...és úgy érzem rám is fért volna egy kis kimozdulás...

Ráadásul már vagy 1 éve lefoglaltuk, és egy baráti párral mentünk volna, akiknek szintén vegyes páros ikrei vannak, 3 nappal fiatalabbak, mint a mieink.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka

Sajnálom! Tudom, hogy ilyenkor az embert a guta üti meg. :evil: De ez a Murphy törvénye: ha nyaralani készülsz, a gyerek tuti megbetegszik előtte/közben/utána. :twisted: Eddig mi se úsztuk meg egyszer sem. Viszont lehet, hogy én nem mondtam volna le a helyedben, ha csak lázas. Mi a húsvétot csináltunk velük végig lázasan, de mivel más bajuk nem volt, vittük őket ide-oda és jól elvoltak. Persze ha még csak most kezdődik vmi, akkor lehet hogy jobb lesz otthon. Itt a nyár, bizti be tudjátok pótolni vmikor! Ne keseredj el! 8)

Az egyik ikres ismerősömnek lett internete és ha sikerül regisztrálnia csatlakozni fog hozzánk. :D Az ő fiai meg pont 1 héttel idősebbek az enyémeknél és csak pár utcányira lakunk egymástól. Régen nagyon sokat sétáltunk együtt. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?