Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csatlakozhatok?
Van egy másfél éves kislányom, akit a Hetényiben szültem. Most 15 hetes terhes vagyok.
A kislányom császárral született, most viszont szeretnék természetes úton szülni.
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen a hozzá állás ehhez a kórházban?

Stella
stella2

Isten hozott Stella! Végre friss húsi! :lol:

:cry: Voltunk bébivel beadatni az oltást. Kár volt elmenni... Kiderült, hogy a bébi 2 hónap alatt fél kilót hízott... De azt mondta a doki, hogy annyira nem baj, végül is megduplázta a súlyát (3620 g-al született, most 7300 g). De mondta, lehet kéne tápszer. :cry: Egyszerűen vagy egy hete nem igazán akar szopikázni Balázs. Pár perc után sírdogál. Lehet, hogy kevés a tejcsi? De mellette meg folydogál... Előveszem a mellszívót megnézem a tényállást. Mondjuk azt olvastam, hogyha elkezdődik a hozzátáplálás sok baba elveszíti érdeklődését a szopizás iránt. Ja, meg állítólag van valami baja a szemének, merthogy nem egyforma méretű a kettő... De én nem látom! És apa sem! Meg más sem jegyezte még meg. Úgyhogy azt mondta, hogy 1-2 hét múlva térjünk vissza rá, ha már másokat is megkérdeztünk és majd ad egy beutalót a gyerekszemészetre... :cry:
Bocs, hogy itt sírdogálok nektek...

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Stella üdv a klubban!
Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Olga, szerintem kár lenne már tápszerrel etetni, ha már hozzátáplálsz szilárd kajákkal. Ez csak az én véleményem. Én már félévesen mind a két gyerkőcnek tejet adtam, persze előszö csak higítva. Pláne azért, mert a védőnő már három, négy hónapos korukban azt mondta, hogy adhatok nekik tejszeletet, joghurtot, stb..Tudom, a legújabb divat az, hogy a babákat hároméves korukig kizárólag tápszerrel kell etetni. Mármint nem lehet tejet adni nekik, de szerintem elég ellentmondásos akkor a tejszelet, és tejes társaik adása.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Stella Üdv. a klubban!!!! :D

Kép

Kép
katlina

Szia Stella!

Csinálj te is vonalzót(kat).....csak hg tudjunk követni:))))
Üdv a csapatban!
Huh de meleg van.......nem igazán értem a kérdésed:)császár után milyen a hozzáállás a természetes szüléshez?(Ha van fogadott orvosod szerintem az ő véleménye mérvadó,ugye az eü.állapotodtól függően majd ő javasol valamit) Vagy a természetes szüléshez milyen a hozzáállás amúgy? értetlenkedek itt....Szerintem ebben a kórházban nem nagyon szeretnek adogatni fájdalomcsillapítót,legalábbis az ugye gondos előkészületeket igényel,azt akkor már a szülőágyon nem kérheted!
Megjegyzem én is megpróbáltam:)))tudtam hg nem,de hátha bejön...nem jött:( oxitocint kaptam gyorsítónak és érthető hg fájdalomcsillapítóval nem akarták lelassítani.

Szilbee!
Tegnap megvizslattuk a dokinődet,rendesnek tűnik de nem vállalt.
Úgyhogy ma mentünk dr. Hidvégi Juliannához (ő is ott van,a védőnő ajánlotta,meg hát nem utolsó sorban közel van és muszály volt) És nagyon aranyos!szimpatikus! úgy örülök neki!
És ha már ott voltunk igaz 2 nap van hátra de megkaptuk a 2 hónapos oltást is.....nem volt csak kicsi cirkusz :wink: :roll: :wink: meg is mázsáltak 5450g és 57cm. Ügyesen cseperedünk :lol:
Egy gondom van,csak az egyik oldalán alszik és nagyon belapult a feje :( hiába fordítgatom 5 perc után visszafordul.....remélem nem marad ilyen felemás!!!! Most próbálkozunk a hasonfekvéssel.

Olga!
Ne keseredj el!(nekünk meg ortopédiára kell menni......minek?) Tényleg nektek helyrejött Balázs füle?
Miért mondták hg tápszerezni kellene?? Ő már kap zöldséget,gyümit nem ebben a korban? Akkor nem elég emellé a te tejed?? nem inkább a rendes táplálék adagját kellene növelni ahelyett hg tápszert írnak föl? Nem belepofáznivaló:) csak így lenne logikus.Csak finibb lenne neki is.

Krisztina!
Hol is tartotok már?

Nóri!
Nem csak te vagy így ezzel a nyaralás kérdéssel:(
Én igazából tanfolyamra szeretnék menni szeptemberben (nem nyaralni) de az is pénzbe kerül.Meg hát jönne a kicsi család is,mert egy percig sem bírom még Minim nélkül! Majd meglátjuk....

fanna3

Sziasztok!

Hát ez az, a bébi már olyan ügyesen eszi a bébikajákat! Tegnap barackot evett pulykahússal, desszertnek sütőtököt almával, valamint sütőtök bébiitalt. A védőnő azt mondta ma, hogy ne adjak neki ilyesmit, inkább anyatej ebben a melegben. De könyörgöm! Az anyatej már nem elégíti ki teljesen a bébi szükségleteit, akkor sem, ha 5 litert iszik meg naponta! Ja, és szeretjük a vízbegrízt is. Tejet (tehén) nem merek neki adni, most sem mondtak efélét. De tápszerezni sem akarom! Most szokjon rá a cumisüvegre? Meg szokjon le a ciciről...

Olga

Kép
juhaszolga

Ja, a füle nem javult, ugyhogy már nem ragaszgatom. Bár mintha nem állna el annyira, vagy megszoktuk?

Gondolom a "normál" hüvelyi szülést azért kérdezed Stella, mert császár után nem szeretik a hüvelyit. Szerintem is nagyban függ az orvostól. Van fogadott dokitok? Ja, és fájdalomcsíllapító tényleg nincs!

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Szóval én most 31 hetes vagyok, és most már igazán kezdek izgulni a szülés miatt és kicsit félek is, mert sokaktól hallottam, hogy itt a Hetényiben szeretik gyorsan lerendezni a dolgot. Közületek már sokan túl vannak rajta, van valakinek pozitív élménye?

Kriszta
kiss krisztina

Sziasztok :)

Tegnap nem tudtam jönni, mert az adsl modem összefosta magát, ma vettünk újat :?

Ildi, azé annyit nem kellett várnom :lol: Délben értünk a váróba, és három óra körül szedték le rólam a korongokat :| Még a kiértékelésre is várnom kellett, mert mire végeztem az nst-vel, akkorra már minden doki műtött (a fogadottammal sem tudtam beszélni...). Hát aszittem eccccerűbb lesz :lol: De amin meg kiakadtam: kettőkor bezárt a bazár, úgyhogy fel kellett mennünk a hetedikre. Mondjuk nyugisabb hely :D , nadeakkoris... Jövőhét kedden ismét mennem kell - előre örülök :? , ugyanis Pünkösd lesz előtte, gondolom lesznek majd ezren...
Köszi a feliratos gratut :oops: :D

Elin, akkor nálam legkésőbb jövő héten le kéne szállnia a pocakomnak, ha időre akarok szülni :lol: De annyira nincsenek előjeleim, hogy biztos átlépünk a 40. héten...
Egyébként nem tudom mi ütött a gyermekbe, kérlelés, praktikák nélkül is mocorgott egész nst alatt, pedig mostanság délelőtt/kora délután szundizni szokott :)

Szilbee, legalább megpróbáltad :D Nyilván tényleg jó ez a dokinő, ha ennyien járnak hozzá.

Annak fényében, amit Elin és Fanna írt (már nehezen, illetve egyáltalán nem vállal újabb pácienseket), kipróbálom én a körzetis orvosunkat...

Fanna, én kezdek izgulósodni :D Az alvással hálistennek nincs gondom (soha nem is volt) – de csak azzal, minden mással (ülés, menés, állás...létezés :| ) igen. Nyűgi vagyok :mrgreen:
Pocakos képet majd megpróbálok feltenni :)

Nyaralás: én is úúúúúgy mennék! :lol: Főleg most, hogy ilyen dögmeleg van :( Na ezt ultraszarul tűröm. Talán majd nyár végén sikerül eljutni valahova (akár 1 napra pancsizni), ha kislánykánk jól bírja majd az utazgatásokat :)

Üdv Stella :)

Kriszta, én is szeretném gyorsan lerendezni :lol: Viccen kívül: olyat még nem hallottam, hogy indokolatlanul gyorsították volna a szülés menetét...

Judit
Kép

Kép
balwin

Szia Stella!
Kép
"Friss husi", mi? De kiéhezett egy banda ez. :lol: :lol:

Én is császis voltam, de sajna most a másodikat se szülhetem normál. Kicsit összetett a dolog... De remélem nekem sikerrül!!
Ki a dokid??

Doki téma:
Úgy látszik mi még időben mentünk ehhez a dokinőhöz. :) 8)
szilbee

Akarom mondani, "NEKED" sikerül. Milyen kis önző lettem lettem. :oops: :lol:
szilbee

Krisztina!
A szobatársam másfél napig vajúdot, mire megszülte a gyerkőcét. Hatalas egy gyerek volt. Szóval nem bizti, hogy mindenkinél gyorsítanak. Erről mondjuk Betti lehet többet tud mesélni. :wink: :)
szilbee

Sziasztok!

Köszi az üdvözleteket :)

Fanna, Olga :)
Én is beprópálkoztam az előző szülésnél a fájdalomcsillapítóval, mert nem haladt a szülés, de én már kész voltam. Persze tudtam, hogy előre le kellett volna beszélni.
A fogadott orvos egyelőre nem zárkózik el a lehetőség elől, azt mondja, hogy 60-70%, hogy császár lesz megint. A tanácsadáson viszont a doki egyből rávágta, hogy 90% és, hogy menjek el szemészhez, hátha az majd kizárja a természetes szülés lehetőségét. (-2-es a szemem...)
Csak kíváncsi voltam, hogy sikerült-e már valakinek császár után a sima szülés.

Olga :)
Fanninál is ez volt, a hozzátáplálás (fél évesen) után lassan elkezdett apadni a tejem.
Aztán jött a tápszer cumisüvegből, aztán 11 hónaposan már egyáltalán nem akart szopizni.
Most úgy gondolom a következő gyerekkel majd másképp csinálom, gyakrabban szoptatok meg fejek meg minden. Majd meglátjuk hogy bírom erővel :)

Vonalzóval megpróbálkozom.

Kép
stella2

Szia Szilbee :)

Köszi!
Mi majdnem egyidős terhesek vagyunk :) Még az is lehet, hogy találkozunk a kórházban.
A dokim Úri-Szabó.

Kép
stella2

Stella!
Nem voltam még a kórházban, de szerintem együtt fogunk nst-re járni szeptemberben. :wink: :) Mostanában mész uh-ra ugye? lassan leveszik az AFP-t is neked.
szilbee

Szilebee!

Hol szültél?
Jövő hét kedden lesz az AFP. Kért a doki hétfőn is egy uh-t meg lesz az AFP eredmény után is. De bejelentkeztünk 4D-re is Pestre, két hét múlva.
Miért kell a császár? Vagy hosszú? Leírtad már régebben? Akkor visszaolvasok.

Kép
stella2

Stella!
A Hetényiben szültem 2005-ben.
Azért döntöttünk a császár mellet, mert a méhemben lévő "seb" felszakadhat szülés közben. Kicsi a medencém, szűk is vagyok (mert még normál nem szültem) így az erőlködéstől újra szétnyílhat. A picúr meg akár a hasüregemben is landolhat vagy ha ez nem is történik meg, de a seb felszakad, akkor meg fel kell tárniuk szülés után és összevarni megint. Ja és már volt egy nagy hasi műtétem, tehát a hasfalamból már egy pár centit kivágtak... szóval nem lenne egyszerű tolnom. Persze elsősorban a pici épsége miatt döntöttünk így.
Egyébként rendes volt a dokim, mert azt mondta, hogy ő azt is megcsinálja ha normál akarom. Szóval mi dönthettünk. Remélem jól döntöttünk.
szilbee

Ma megyünk nst-re,meg uh-ra :D :D :D :D :D :D :D

balwin!!
képzeld nálunk is úgy mozgólódott Robika mintha motor lenne,teljesen meglepőttem rajta,nem győztem húzogatni a korongot.nekem pedig csak az eggyik oldaról tudják csinálni az nst-ét mert a másik oldalon ott a méhlepény és az visszatartja

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Stella!
Üdv köztünk! Gratula a babához, és természetesen a nagyobbhoz is. Rakjál fel vonalzót, és ha lehet képeket is! Én is egy kicsit értetlenkedem, mint Fanna. Mire gondolsz pontosan? Sztem, mivel nem sok idő van/ lesz a két gyerkőc közt, gondolom inkább a császár fele fog billenni a mérleg nyelve, de nem vagyok orvos, így úgy is ő dönt a hasfal, varrat alapján. Gondolom...:roll: Na, de most olvasom, hogy milyen szakszerűen leírta Szibee, szóval...

Olga!
3-4 hónaposan már lehet tejszeletet adni?! Én annak idején 10 hónaposan adtam ilyeneket, és most sem adnék hamarabb. Tejtermék, tojás, déli gyümik, eper, málna... Én ezeket 1 éves kora körül fogom először adni, hiszen ezek allergizálók. Tápszert én sem adnék, ha már eszik szilárdat. Hiszen 6 hónaptól napi egyszer kell husis dolog, meg reggel gyümi, aztán délután is, vagy tejpép, vagy főzelék, aztán este lehet megint tejpép, vagy majd később egy husis is. A többi, meg szopi, meghát víz, vagy natúr tea! Mert ennyi szilárdtól, már azért megszomjazik szegény!
Már megint nincs vonalzód, de mivel írtad már, hogy a hozzátáplálást, már jó pár hete megkezdted, így már gondolom, 3-4-szer eszik napközben.
A védőnőtők sztem nem komplett. Visszafele halad? Méghogy csak anyatej egész nap, egy ekkora babának! Az már csak desszert, meg anyához bújás! A melled majd alkalmazkodik a dologhoz, ha nem akar szopizni, akkor :( ,de azért erőltetni nem szabad! De hol van az még!

Fanna!
Hanyatt fekszik Nimi, vagy Te fordítod valamelyik oldalára? Nálunk Leti is, Gréti is hanyatt feküdt, és fordigatja a bukiját. Én a hasonfekvést veszélyesnek tartom, és akkor sem tudja megfordítani a bukiját, csak ha felébred, az meg neki kellemetlen. Nem?

Balwin!
Már tiszta izgalomban voltam, azt hittem, hogy a szülőszobán vagy! A fene azt a modemet!

Magunkról egy kicsit:
Írtó meleg van, aztán tegnap minden betegséget felsorolva mondtam Grétinek, hogy miért nem megyünk ki (hőguta, bőrrák és társaik), mire amikor az apja hazajött ezt szépen elmondta neki. A férjem meg is kérdezte, hogy mivel etetem a gyereket! :lol:
Leti végigaludta az éjszakát! Most mocorgott 1/2 7-kor egy kicsit, így gyorsan megszoptattam, de a másik mellem olyan kemény mint a kő, pedig hol van még a következő szopi. Na megyek tanulni, míg alszanak!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Azta termeltetek! :lol:

Judit! A tejszelet dolgot nem értem... Én viízbegrízt írtam... Tejes dolgot abszolút nem adok még neki. Meg persze elkezdtük a húsos bébiételeket is, gyümidesszert, gyümiital, tea. A szoptatással is sokszor próbálkozok, éjszaka kétszer is felkel szopizni. Most is úgy aludt el.

Én Balázst mindig az oldalára fordítottam, felváltva. Mostanság már ő forgolódik, melyik oldal a kényelmesebb. Agy kistakarót összetekertünk, azzal pockoltuk ki a hátát.

Stella! Úri-Szabó? :? Hm... ha neked bejön...

Kriszta! Engem itt a csajok hülyének néznek, mert nekem csak pozítiv élményeim vannak. Gyorsítás-nem gyorsítás, én örülök neki, hogy burkot repesztett a dokim. Hajnal 1kor kezdtek komolyodni a fájások, háromkor nemtünk be, fél 7kor repesztett burkot és 8.55-re megvolt Balázs. Igazából nem tudom kinek jó ha másfél-két napokat szenved az anya és a gyermek (esetleg az apuka). Nem gondolom, hogy ez durva beavatkozás lett volna. Hiszen így is küzdött szegénykém, meg én is.
A csecsemő-osztályon is rendesek voltak a nővérek. Szerintem.

Na üdv megyek készülősködök a sétához, még fel nem ébred Balázs.

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Szia Judit!

Minim a pólyában oldalra volt fordítva,de most ő maga hanyatt fekszik és így a fejét csak a jobb oldalára fordítja (gondolom a másik oldalt nem kényelmes neki)és így hátul a koponyája benyomódott nagyon! hiába fordítom meg a fejét,vagy őt hg az oldalán aludjon.....a dokinő mondta hg egyelőre nappal altassam hason,igazából én sem látok más megoldást (éjjel alhat ahogy jól esik),és figyelem állandóan! :(

fanna3

! Sziasztok!

Stella, üdv a csapatban!! :lol: Örülünk neked ám!!

Olga, most megleptél!! Én sem láttam, hogy kisebb lenne az egyik szeme Balázsnak:shock:
Szopival kapcsolatban érdeklődhetnél azon a számon,amit a múltkor írt egy csajszi itt, tudod, azé a LLL-es tanácsadóé, aki szolnoki.
Amúgy ebben a melegben szerintem minden gyerek kevesebbet eszik.

Azt mi sem értettük anno a barátnőmmel, hogy tejet nem lehet itatni a babával, de túrót meg joghurtot lehet neki adni. Meg a déligyümi is...azt sem lehet elvileg 1 éves koráig, ahogy Judit írta, de azért a banán ott van az első adható gyümik között. Mondjuk én nem foglalkoztam ezekkel, narancsot is adtam Lilcsinek, meg citromlevet is tettem a teájába. A tejet meg 7 hónapos kora óta issza. Ma már bánom, hogy nem hamarabb adtam neki :cry: .

Ildi, jól vagy még mindig? Apukám bent van a Hetényiben az 5.en, ha most vonulnál be, 2 legyet üthetnék 1 csapásra :lol: :? .

Fanna! Lilcsi is mindig a bal oldalára fordította a fejét. És hiába forgattam át, visszafordította. Oldalt nem szeretett feküdni, hason meg csak néha, meg ha fájt a pocija. De szerencsére nem laposodott el.
Hol lesz az a tanfolyam? Tengerparton :lol: ? Csak vicc volt...

Kriszta! Szerintem sem avatkoznak be indokolatlanul a szülés ütemébe. Ha minden rendben megy és nem húzódik el túlzottan -bár ez nem tudom, mit jelenthet, a 1,5 napos vajúdásból kiindulva- akkor hagynak. Mondjuk én mindenféle oxitocin meg burokrepesztés nélkül 2 órát töltöttem a szülőágyon. Plusz a 2 órás megfigyelés szülés után természetesen...
És fiú lesz vagy lány?? Neve?

Még akartam írni, de a nagylánynak nagyon mehetnékje van...
Olyan van, hogy alul csak 2 foga van, és most 1 örlő jöjjön neki??? :shock:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Olga!
A tejszeletet nem közvetlenül Neked szántam, csak Ildi írta, hogy védőnő tanácsára azt is lehet.

Egyébként tejet azért nem lehet adni, egy riportba láttam, mert az összes többi tejtermék egy más technológián esik át, pl savanyítás, amiből ezáltal kimegy valami, ami már nem allergizáló. Gréti nem iszik tejet, sajnos semmilyen formában, viszont nem gond, mert egy csomó más tejterméket, pl sajtot, szinte minden nap, így elegendő kálciumhoz jut.

Judit,
Kép
Kép
bbj

A tejcukor megy ki, nem?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok szolnokiak!

Rátaláltam erre a topicra is. A másik szolnokiba is bekéredzkedtem, itt is megkérdezem, szívesen fogadnátok-e egy 6 éves fiúval büszkélkedő anyukát? :)

6 évvel ezelőtt itt a Babaneten indult a fórumozásom, együtt izgultuk végig a "nagy öregekkel" egymás babavárását, a babák megérkezését és a utána lévő boldog, de nehéz hónapokat, éveket. Akkor még szinte senki nem volt rajtam kívül itt szolnoki.

Szívesen csatlakoznék hozzátok, hátha meg tudom veletek osztani tapasztalataim :)
csongianya

Sziasztok!

Olga!
Mi a baj Úri-Szabóval?

Tejtermékek:
A tápszer is tehéntejből készül, csak a fehérje molekulákat, ami az allergizáló benne, kisebb részekre bontják, így nem annyira allergizál.
A tejtermékekkel ugyanez történik a savanyítás, erjesztés során.

Kép
stella2

Szia Csongi anya!! Persze, hogy szívesen látunk!! Olvastam a másik topic-belépődet is :lol: . Írjál le ide is mindent magatokról ám!!
Neked is jó lehet akkor ember nélkül, bztosan nem unjátok meg egymást. Egy rokon srác is kamionozik, neki még a párválasztás, párkapcsolat is gondot jelent...hát igen, azért az sem olyan jó.

Én is akkor kezdtem netezni, mikor állapotos voltam, nagyon jó volt, hogy sokan aggódtak, érdeklődtek utánunk, pocakosak után :lol: . Mai napig olyan nosztalgiával gondolok vissza azokra az időkre és azokra a kismamikra.

A te "nagy örregjeid" itt vannak még a fórumon? Tartod velük is a kapcsolatot?

Avatarba képet úgy tudsz beilleszteni, ha előtte 80x80 pixelesre likicsinyíted. Gondolom, onnan már tudod a Profilban...
A vonalzót meg az előző oldalon leírtam Krisztának.

Írjál magadról is ám, meg a fiadról is!! Nem a Bercsényi úti irodában dolgozol??

Stella!! Köszi az infót, végre, egy hozzáértő. Olyan klassz neved van! Ez a rendes, vagy valami más becézése?

Na jó, eldugulok :oops:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin!

Köszi, ezt a nevet csak kitaláltam :)
Nem vagyok ám hozzáértő, csak olvasom a neten, meg a Kismamában a dolgokat :)

Kép
stella2

Stella! Később leírom priviben, most sajna rohanok, mert ébredezik a gyermekem.

Csongianya! Isten hozott nálunk is! Szép neve van a fiadnak! (Ha jól gondolom Csongor? :oops: )

Nóri! Mi lett a kajacserével? Képzeld mi hétfőn kaptunk mást, mákos kiflit és lekváros buktát (ami benne sem volt az étlapban), így egy gyors sóskafőzeléket dobtam össze az uramnak. :lol: Amikor szóltál akkor látam, hogy mára sóskát kértem! :lol: Azt hiszem erre mondják, hogy jóból is megárt a sok!

Új téma: etetőszék! Tapasztalatok?

Na üdv, ránézek a gyerkőcre!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Bocs! Nóri!

Kép
stella2

Elin, köszi az infókat, meg a befogadást! Képet otthonról tudok csak feltenni, majd este ha odajutok!

Szóval röviden magamról annyit, hogy a kisfiam most 6 éves. A Bajtárs úti oviba járunk, itt is lakunk az ovitól 2 percre.
Csongi még marad egy évet oviban. Nem azért mert nem lenne okos, meg ügyes :) hanem mert egyrészt kicsi mint az anyja :lol: , másrészt meg úgy hallottam, hogy az iskolások 90%-a 7-8 évesen megy első osztályba. Így maradunk még egy évet. Közben focisuliba járunk, nagyon tehetséges a gyerek, kupák is vannak, épp most jutottak be az országos McDonaldsos döntőbe!

Nem, nem a Bercsényi úton vagyok munkaerő-kölcsönzőbe, hanem a régi oroszlaktanya területén a József Attilán.

Kamionos férj? Hát ez egy hosszú történet. Nem könnyű, de nálunk ez volt a megoldás. Legalábbis rövid távon. Aztán majd kiderül...
csongianya

Ja, Babanettel kapcsolatban. Én kb. fél évvel az indulás után csatlakoztam. Nagyon baráti, családias hangulat volt, hisz kevesen voltunk, ismert mindenki mindenkit! Végigizgultuk a babavárásokat, születéseket. Aztán valahogy felhígult a társaság, és sajnos sok olyan ember is idetalált, aki csak kötözködni akart, meg reklámozni. Így elmentünk egy zárt fórumra.

Utána persze ahogy nőttek a gyerekek egyre kevesebben lettünk sajna. Még vagyunk egy páran, de ez már nem ugyanaz. Szóval azt hiszem a régiek közül nem sokan vannak már itt. Én pl. hónapok óta be sem néztem. Most meglepődve látom, mekkora fejlődésen ment keresztül ez az oldal!
csongianya

Olga! Hányszor szopiztok még? És hogyan? Kaja előtt, után, helyett? Mert nem mindegy, hogy azért nem akar szopizni, mert már jól lakott, vagy azért mert szilárd kaját szeretne... Vagy azért mert éppen leszokóban van.
Én azért még 6 hónaposan nem adnék neki tejet. Biztos ami biztos alapon, inkább próbálnám még néha szopizni, aztán még mindig inkább tápszerrel próbálkoznék pár hónapig.
Persze ez mindenkinek a saját döntése, én nagyon anyatej párti vagyok :)

Van Szolnokon LLL-es tanácsadó? Mert a régiek közül van egy lány, aki nagyon profi, igaz ő Pest mellett lakik, de emailben, telefonon is segít, ha szükség van rá!
csongianya

Csongianyu! Abba az oviba járnak a barátnőmék is!! Luca a lánya, 4 éves volt most áprilisban. Őt ismered?

Az szerintem sem baj, ha később kezdik a sulit. Hadd játszanak még. És még volt olyan jobbos, vagy szocdem képviselő, aki előrébbhozta volna az iskolakezdést.. :twisted: :evil: Még 15-16 évesen sem tudja eldönteni, mit is akar majd, ha nagy lesz? Kiindulva magamból. Persze vannak, akik már kicsinek is tudják, mik akarnak lenni...

Olga! Kicsit vörös fejjel mentem vissza...és nem csak a melegtől volt. Még majdnem én voltam a hibás, hogy miért nem fektetve teszem le az ételhordót :evil: ? Erre mondtam, hogy akkor miért nem nézi az ebédjegyen a napot is, az is rá van írva. Aztán elment, kiöntötte a tegnapi kaját, elmosta, visszajött, és sűrű bocsánatkérések közepette beletette a mai kaját. De mondta, hogy a napot nem is szokta nézni, van, hogy még a menüt sem :shock: , csak teszi. Na, szép! Mondtam erre, hogy tapasztaltam azt is már, meg mondtam, hogy olyan is volt, hogy nem volt leves :wink: . Mindezt úgy, hogy ott álltak 6-an mögöttünk, az utolsó bácsi szórakoztatta Lilcsit. Őt is bevittem, csak ne aszalódjon már a napon szegény, ha már ilyen sokat sétáltunk...
Amúgy a hétfői menüben az A volt a mákos kifli meg a lekváros bukta.
Ma Lilcsi ette a sóskát, én meg a levest. De még az is sok volt...úgy nincsen étvágyam!!! Ami a súlyomat tekintve nem olyan nagy baj...
Stella! Értek mind a 2 névből :lol: !
Az orvosoddal kapcsolatban meg ne aggódjál, ha meg vagy vele elégedve! Már vagy 5x kibeszéltük, hogy minden orvosról lehet jót és rosszat is hallani. Nekem is mondtak anno rosszat a dokimról, meghallgattam és kész

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Hali lányok!

Én írtam a tejszeletet, de csak azért mert én is ellentmondásosnak tartom, hogy olyan korán már lehet adni a babáknak. Én is anyatej párti vagyok, feltéve, ha van.

Nóri! Mi baja van apukádnak?

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Nóri! Ügyi vagy! Szóval "A" menűs voltam hétfőn? Hát jól benézte a konyhás néni! Tuti, hogy főtt ételt kértem! (Párom a másodikat el szokta vinni másnap a munkahelyére, ott eszli meg).

Csongianya! Én sem akarom tehéntejeztetni! Sőt tápszerezni sem! A szopizást előtte próbálom megejteni. Ma nagyon ügyes volt, többször is rákérezkedett, úgy aludt el! :lol: Két hete csinálja azt, a mai napot kívéve, hogy három-négyperces szopi után elkezdett sírni. Áttettem a másik mellre, ott nagyjából ugyanez volt. Tegnap már fejtem is, cumisüvegből itta meg. :(

Még mindig várom az etetőszékes hozzászólásokat!

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Szia Ildi! Felébredtetek :lol: ? Írok privit...

Szerintem mindenki anyatej-párti. Az, hogy nincs, nem az anyuka hibája, senkié. Ha bele lilul az ember lánya melle, annyit fej, és akkor sincsen, akkor viszont más táplálási mód kell. Hiába cseszegetik az anyukát, ezzel mégnagyobb stressznek teszik ki, méginkább lelkiismeretfurdalása van, mégkevesebb teje lesz. Senki nem azért ad tejet vagy tápszert a babájának, mert nem anyatejpárti, hanem mert nincs neki. Ezt soha nem fogják azok megérteni, akiknek van tejük. És ez örök ellentmondás lesz mindig is a tejesek és nem tejesek közt. :cry: Most Olga annak az érzésnek a közelében járt, amit mi éreztünk akkor, mikor kiderült, hogy nem fog a szoptatás simán menni. Ugye Olga, nem jó?

Etetőszék. Nekünk a sima Cam etetőszékünk van, nekünk ez jó. De láttam már olyat is, aminek a magassága is állítható, meg dönthető a támlája is. A fa etetők azért nem tetszenek, mert kicsi az asztal részük-már amiket láttam. Az lehet még klassz, aminek nincsen asztala, hanem a felnőttek asztallapja alá be lehet tolni.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasz!

!Nóri! :lol:

Etetőszék: Amikor hazajöttünk a kórházból ajándékba kaptunk egy Chicco-t,nagyon fain:)))!!! Igaz még egyelőre polcnak használom a kisszobában........ :lol:
Tapasztalat ennyi :lol: :lol: :lol:

Kép

Húú ez kicsit ferde lett.....

fanna3

sziasztok!!!!

Jó sokat írtatok ám!!!! Alig bírtam elolvasni!!!!

Üdsvözlöm én is az újjakat :-D

Nah ma két vizsgán is túl vagyok, eből az egyik írásbeli azt nem tudom még a másik szóbeli az négyes lett :-)

Nagyon meleg van felénk

puszi mindenkinek!!!

UI.: a tejes dolgokhoz annyit hogy szerintem ma már minden rákkeltő meg allergiát válthat ki, szerintem a tápszer sem jobb a tejnékl a tej sem a tápszernél, én nem mondom mert én is adtam négyhónapos korától tejet Bettikéte vagyis tápszert, de szerencsére nem nagyon itta, egyéves korától bocitejet adunk neki, háztól hozzuk és azt issza, szerencsére nincs semmi baja és remélem nem is lesz. Az én nővérem koraszülött volt ( két hónappal született hamarabb) és már 2 hónaposan bocitejet kapoot hígitva vagy hogy. meg én még anno a teát mézzel ittam ugy adta anya ma meg már azt mondják hogy nem szabad adni pici babáknak. Szóval szerintem ez mindeninek az egyéni megítélése és véleménye alapján fog dönteni és is igy voltam vele. Nem hakllgattam szinte senkire csak ahogy én jónak éreztem. Oké nem azt mondom mert a hozzátáplálással megvártam a négyhónapot de , mikor Bettike kinézte a számból az epret azért csak megkóstoltattam vele egy picit magnélkül. MOst vessetek meg ezért vagy nem tudom de én igy gonodolom.

most tényleg megyek mert még össze kell pakolnom mert amíg én oda voltam vizsgázni addig Bettike meg az apja szépen szét pakoltak a szobában

puszika

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Elin, anyatej ügyben teljesen egyetértek a véleményeddel!

Viszont Olgánál úgy látom, hogy szeretne még tovább szoptatni, csak most kicsit bizonytalan benne, hogy mi történik. Bár régen volt, én úgy emlékszem, hogy én mindig evés után "kínáltam" meg Csongit, úgymond inkább ivás céljából már, nem az evés volt a fő cél. Viszont reggel azzal kezdtünk, este meg azzal zártuk a napot :) Utána természetesen már csak a reggel-este maradt, evés után meg teát kapott. Tudom, a víz jobb lett volna, de hát mit csináljak, nem nagyon szeretem a vizet :wink:

Etetőszék: Nekem olyan babakocsim volt, amihez hozzá tartozott egy hordozó/autósülés. Sokáig abban etettem. Majd nekünk egy örökölt fa etetőszékünk volt, nagyon sokáig használtuk a nagy asztalhoz téve.
De mostanában láttam ilyeneket ami a képen is van, és nekem nagyon tetszenek.

Andi, Luca nincs a csoportunkban, de látásból biztos ismerjük egymást, mert mindenkivel tegező viszonyban vagyok :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Betti igazad van, hogy mindenki maga döntse el, mi jó a babájának!

Nyilván azért kérdezzük egymást, hogy hogyan csinálja a másik, hátha kapunk valami megfelelő választ, ami nekünk is tetszik.
Amúgy hozzáteszem, hogy a másik topikban ebből nagy összeveszés volt, hogy ki milyen tanácsokat ad a másiknak. Remélem senki nem érti félre. :lol:
Az meg biztosan igaz, hogy az első babánál az ember nagyon bizonytalan minden téren, ezért is érdeklődik minden fórumon. De egy idő után már rutinból csinálja az ember, saját tapasztalatai alapján. Higgyétek le, hogy így a harmadik babuci érkezése előtt is vannak bennem kétejek, félelmek, mert ilyen helyzetben még én sem voltam.
Na lépek, mert már biztosan unjátok.

Olga, nekünk fa etetőszékünk van, nincsen tájcája, mert odahúzzuk a nagyasztalhoz. Nekünk bevált, amúgy használtan vettük, ezért nem volt tálcája. Vettem rá egy tálcát és apa feszerelte, amíg szükség volt rá, viszont egy idő után már alig bírtuk kivenni Imikét belőle, ezért is vettük le többek között a tálcát.
Na tényleg megyek.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Ildi! Akkor nálatok láttam a tálca nélküli faszéket! :lol: :lol:
HOGY VAGYTOK??

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Ó kössz fiam, jól vagyunk, bár nagyon szarul aludtam, tudod miért.
Imikének sincsen nagyon étvágya. Én meg csak döglődöm.

Ildi

Kép
Kép
vona ildikó

Szép jó napot!

Ildi, értettem a célzást :) Bocs, csak magamból indultam ki. Az első babánál igencsak nagy segítséget jelentett, hogy volt aki tapasztalatból tudott tanácsot adni. Persze, mindig elolvastam, aztán a végén úgy csináltam, ahogy nekem jól esett, meg amit az ösztöneim súgtak :lol:

Kinél fogsz szülni?

Ja, azt még nem is meséltem, hogy én is megyek szülésre karácsony környékén. Egy barátnőmnél nem apás, hanem "barátnős" szülés lesz. Dec. 22-re van kiírva, érdekes lesz!

Évi és
Kép
csongianya

Évi! De jó lesz neked!! Én itt a neten keresgéltem szüléses dolgokat, de max. képekig jutottam...az otthon szülésről. Na, arra sem vállalkoznék :cry: Annál besz@ribb vagyok.

Te ám nekem ismerős vagy valahonnan... :?:

És te kinél szültél? Milyen volt?

Fanna! Ennek a széknek dönthető a támlája??

Többiek? Nagyon tunya mindenki?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin, nem tudom honnan ismerhetjük egymást. Esély van rá, itt tanultam a keróban, dolgoztam a Perfektnél, biztosítóztam is egy évig... ki tudja? Merre laktok egyébként.

Hááát, én Erdődinél szültem. Nem voltam vele igazán megelégedve, ezért nagyon nem is ajánlgatom senkinek. Ettől függetlenül a rákszűrésre, és ha bajom van, csak hozzá járok, megszokásból. De még egyszer nem szülnék nála....

Évi és
Kép
csongianya

Szió!

Nóri!
Megkérdeztem a fogas kérdésed a dokinőtől,de azt mondta minden lehetséges...látni kellene.....na mondom ezzel sokat segített! :? ...
A székről bővebbet a férjem tudna....én még annyira meg sem néztem,minek???.... :? alapon,úgyis egy év múlva kell....
Tanfolyamra Csíkszereda környékére (természetgyogyós)nagyon mennék....ki tudja mi lesz belőle,nem olcsó. Tengerpart????? Ja itt a neten....nézegethetem!

Évi!
Én is láttalak már vhol.....
Én is Erdődinél szültem pont ma 2 hónapja. Na ennyire eltérőek a vélemények látod....nekem ő a "félisten",nagyon jó volt hg fogta a kezem..... :roll: illetve a lábam! a beszédet nem viszi túlzásba,de biztonságban éreztem magam mellette és ez a lényeg.

fanna3

Gratula Nimikének! Ma két hónapos!

Megint csak rövid időre nézek be, mert a gyerekemnek nyávoghatnékja van az apjánál és engem borzasztóan idegesít!

Etetőszékből én is műanyagot szeretnék, nem tudom mennyire kell, hogy dönthető legyen. Mondjuk ha a magasságát lehetne majd a nagyasztalhoz állítani az nem lenne bej. Meg persze legyen levehetős a tálca, hogy teljesen oda lehessen tolni az asztalhoz. Meg persze legalább 3 pontos biztonsági öv, nem szeretném ha az asztal alatt landolna. Most még én is a bébihordozóba etetem, de szerintem egy hónap múlva már kinőjük. Brendonba néztünk PegPeregót hintázik magától, többféle zenével... Nem tudom, azért pár évig csak használni fogjuk. Jaj, nem tudom!

Na tényleg lépek.

Sziasztok!

Á-á-á! Nem kaptam látnivalókat Sopron környékéről! Utikalauzt kérek! :)

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

halihó!
Látom Ildi még egyben vagy,az éjszakával eggyetéertek veled,alig-alig alszom valamit!

Tej!
Az én barátném kecsketejet adott a kisfiának hígítva mert ez hasonlít legjobban az anyatejhez,de hát kinek a pap kinek a papné

Kép

Kép
katlina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?